Η ευσεβής πατριωτική συμμορία του Βορρά

Οι εντιμότατοι φίλοι της Εκκλησίας  

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Θυμίζω πως τα περασμένο Πάσχα ο κ.Φερέτης (φωτ 1, 2) έκανε από την κρατική ΕΤ3 επίσημο αφιέρωμα σε έναν απατεώνα, τον αγράμματο μισαλλόδοξο («Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή! Θα δίνης λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι! ..Θα έρθουν τα πράγματα στη θέση τους.»), εθελοντή κυβερνητικό στρατιώτη του εμφυλίου πολέμου, φασίστα («ΤΡΙΑ ΠΛΟΚΑΜΙΑ ΕΧΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο διάβολος έχει τρία πλοκάμια. Για τους φτωχούς τον κουμμουνισμό…»),  αντίχριστο καλόγερο Παϊσιο, που παρίστανε τον προφήτη και ενέπνεε στους ανισόρροπους και φανατικούς οπαδούς του τυφλό μίσος κατά του φίλου τουρκικού λαού, με γυναικουλίστικες μαντείες. «…Οι Τούρκοι «θα καταστραφούν. Θα σβήσουν από το χάρτη, διότι είναι ένα έθνος, το οποίο δεν προέκυψε από την ευλογία του Θεού.. Όταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα να ξέρετε ότι ήδη μπήκαμε στην προετοιμασία του Αρμαγεδώνα, και ότι διακόσια εκατομμύρια στρατός θα διαβή τον Ευφράτη για την Μέση Ανατολή και ότι το ξανθόν γένος δηλαδή οι ρώσοι θα πολεμήσουν εναντίον της Τουρκίας.».  Εμείς αντιδράσαμε πριν ακόμη προβληθεί η εκπομπή με άρθρο μας «Διαφήμιση εμπαθή απατεώνα από την κρατική τηλεόραση;» στο οποίο μεταξύ άλλων ζητούσαμε και την παρέμβαση της Αριστεράς για να ζητηθούν ευθύνες από το κανάλι.

Το ΚΚΒ.Κορέας και ο ΣΥΡΙΖΑ σιώπησαν  παρ ’ότι διαθέτουν 5 βουλευτές στην περιοχή Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης (Ζιώγας, Καλαντίδου, Τζέκης και Κουράκης, Αμανατίδου αντίστοιχα)

Κι όμως υπήρχαν αιτίες για να μιλήσουν κατά των εκπομπών του κ.Φερέτη που συμπεριφερόταν ως εκπρόσωπος του Πατριαρχείου:

α. Η «ποιοτική στάθμη», «ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου» και η «κοινωνική αποστολή» του κρατικού καναλιού οι  οποίες προστατεύονται από το άρθρο 15 του Συντάγματος

β. Η αρχή της θρησκευτικής ελευθερίας που βάναυσα προσβάλλεται από την προβολή ενός μισαλλόδοξου καλόγερου που εκφράζει την πιο σκοταδιστική, εχθροπαθή, ρατσιστική και αποκρυφιστική τάση της χριστιανικής αίρεσης που λέγεται Ορθοδοξία

γ. Η θρησκευτική ουδετερότητα που επιβάλλεται να υπάρχει στα κρατικά ΜΜΕ

δ. Η απειλή κατά της νεολαίας και των χρηστών ηθών που πηγάζει από την προβολή ενός μισογυνικού χώρου, ενός χώρου που γίνεται ασύστολη χρήση ψυχοφαρμάκων, όπου κατά τον Ανώνυμο τον Έλληνα ακμάζει κάθε μορφής έγκλημα, ενός χώρου εθνικής προδοσίας όπως το ρωμαϊκό, οθωμανικό και χιτλερικό Άγιο Όρος, το οποίο  στρατολογεί νεαρούς ψυχικά ανισόρροπους για σεξουαλική εκμετάλλευση από τους μοναχούς (Βλ.: «Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος»).

ε. Η καταπολέμηση κάθε ανορθολογισμού, η μάχη κατά του σκοταδισμού, η προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που πέφτουν θύματα των ψευτοπροφητών.

στ. Η υπεράσπιση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Η Αριστερά, απασχολημένη με την Τιτανομαχία της κατά του διεθνούς καπιταλισμού και του ανώνυμου εγχώριου κεφαλαίου (κάποιες εξαιρέσεις με ονοματεπώνυμο, έκανε παλιότερα ο Αλ.Αλαβάνος και σημειώνει τελευταία και ο Αλ.Τσίπρας-ερωτήσεις για Μυστικά Κονδύλια-θρήσκευμα στο απολυτήριο, καταγγελίες για Μυτιληναίο-Μπόμπολα) έχοντας αναπτύξει μια μακρόχρονη κουλτούρα προστασίας κάθε μικρομεσαίου απατεωνίσκου (τον αποκαλεί «εργαζόμενο» και νίπτει τας χείρας της) και ανοχής προς την εκκλησιαστική ακροδεξιά και τους διεφθαρμένους επισκόπους,  δεν εκτέλεσε για πολλοστή φορά το καθήκον της, για το οποίο πληρώνεται αδρά από τον ελληνικό λαό και επιπρόσθετα έχασε μια ακόμη ευκαιρία να προηγηθεί από τα γεγονότα. Τώρα γράφεται ότι το γνωστό και με το παρατσούκλι «παπαδοπαίδι» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΤ3 κ.Φερέτης (φωτ. 1 και 2), σχετιζόμενος προσωπικά με υψηλούς ιεράρχες, εκφωνητής, με παλλόμενη από θρησκευτική και πατριωτική συγκίνηση, των εθνικών παρελάσεων, φέρεται πως είναι αναμιγμένος στο φοβερό κύκλωμα των εκβιαστών-τοκογλύφων απατεώνων της Β.Ελλάδας, από όπου αναδύεται μπόλικο τρικομματικό άρωμα ευσέβειας, αφού φέρεται ότι κυριαρχούσαν εκεί εκτός από το Νεοδημοκράτη κ.Φερέτη, ο άνθρωπος (ΣΔΟΕ-φερόμενος ως προστάτης διεφθαρμένων εφοριακών) του Μεγάλου Λογοκριτή (έκθεση «Outlook»), προστάτη του κρατικού μισθού των ιερέων και Συνταγματολόγου της Εκκλησίας κ.Βενιζέλου του Βατοπεδινού και ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης του «Ορθόδοξου Συναγερμού», γιός του αρχηγού της ελληνοχριστιανικής χουντικής ΚΥΠ, ιδιοκτήτης νυκτερινών κέντρων, μπλεγμένος στην υπόθεση του Βατοπεδίου (λείπει ο Μάρτης; κλπ) και άνθρωπος του βουλευτή κ.Βελόπουλου, Θεωρώ κάθε σχόλιο περιττό και απλά εκφράζω την απορία πως και η οικονομική χρεοκοπία της πιο διεφθαρμένης και θεοκρατικής χώρας της ΕΕ καθυστέρησε τόσο πολύ.


ΥΓ

Μιράκωλο, Μιράκωλο!
Ο Παϊσιος βρυκολακιάζει και ομιλεί στο Άλτερ του κ.Κουρή (επιστροφή στη δραχμή): «Θα πέσει μεγάλη πείνα στην Ελλάδα». (Σχολιάζει ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος ενώ αγιορείτες μοναχοί σηκώνουν τα  ράφια των Σούπερ Μάρκετ). Το Άγιο Όρος είναι ανάστατο διότι ο Παΐσιος παρουσιάστηκε έξω από την μονή Παντελέημονος του Αγίου Όρους και είπε σε 3 μοναχούς πως με το νέο Έτος 2011 θα ξεσπάσει πόλεμος στην περιοχή μας και θα πέσει μεγάλη πείνα στην Ελλάδα. Τους συνέστησε μάλιστα να αποθηκεύσουν μεγάλες ποσότητες τροφίμων για να επιζήσουν. Κατά τον εκφωνητή του Alter οι προφητείες του φαίνεται πως επιβεβαιώνονται μέρα με την ημέρα (πράγματι το Alter έκλεισε!)

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

89 Responses to Η ευσεβής πατριωτική συμμορία του Βορρά

  1. Ο/Η πανεριότατος λέει:

    Και αναρωτιόμασταν τι είχε γίνει και εκείνη την περίοδο είχε εξαφανιστεί κάθε ποσότητα ζάχαρης και αλευριού από τα Lidl… Μεγάλη η χάρη του Παΐσιου!

    Πιστεύω ότι τέτοιοι εκκλησιαστικοί-αγιορείτικοι παράγοντες επιζητούν τον πόλεμο: όχι για να πολεμήσουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου για την περί πολλού πατρίδα αλλά για να ξαναμοιραστεί η τράπουλα στην οποία φαίνεται ότι χάνουν τα καλά χαρτιά τους…

    άιντε θύμα, άιντε ψώνιο…

  2. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    συγχαρητήρια για το πολύ εύστοχο άρθρο σας, σχετικά με την εθνικιστικοορθόδοξη μαφία που κυβερνά την χώρα μας . του οποίου η σημασία εύχομαι να μην απομειωθεί από έγκριση ρατσιστικών σχολίων , εθνικιστών σχολιαστών. τα οποία σε πολλά μπλόγκ κόβονται ως παράνομα και αντίθετα με τις αρχές του μπλόγκ

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητέ κ.Μισίρκωφ,
      εμμέσως πλην σαφώς μας προτείνετε να λογοκρίνουμε σχόλια, απαίτηση που έχουν εκφράσει και άλλοι για τα δικά σας.
      Για εμάς η ελεύθερη έκφραση είναι αδιαπραγμάτευτη γι’αυτό και έχουμε φιλοξενήσει σχόλια που γράφουν υβριστικά για εμάς.
      Τα μόνα σχόλια που κοβονται είναι αυτά που βρίζουν τρίτους, δυσφημούν αθώους ή καταγγέλουν πρόσωπα χωρίς τεκμηρίωση.

  3. Ο/Η Observer λέει:

    Άλλος ένας ευσεβής εκβιαστής:

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=19.01.2003,id=17043024

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
    Ακροδεξιός, θρήσκος, καταφερτζής

    Του ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

    Το 1957 ο κ. Μιχαλόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα από τον «Ελεύθερο Κήρυκα» και μετά στην «Ελευθερία» του Πάνου Κόκα. Οσοι τον θυμούνται από τότε μιλούν για ένα «ήσυχο παιδί, θρησκευόμενο, σφοδρότατο αντικομμουνιστή», που έδειχνε σαν να ήθελε να πιάσει την καλή.

    Στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε από τους υμνωδούς του Γεωργίου Παπαδόπουλου, γεγονός που «πλήρωσε» όταν βρέθηκε απέναντι στον Ιωαννίδη. «Αυτοεξορίσθηκε» στο Λονδίνο, όπου είχε επαφές με τμήμα του ελληνικού λόμπι, αναπτύσσοντας ένα μάλλον ετερόκλητο κύκλο γνωριμιών.

    Με την πτώση της χούντας, ο Μιχαλόπουλος βρίσκεται με ένα «θησαυρό» στα χέρια του: τα αρχεία του αρχηγού της ΚΥΠ, Πέτρου Ρουφογάλη, και μέρος των αρχείων του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Η έκδοση της εφημερίδας «Ελεύθερη Ωρα» το 1974 προκαλεί ερωτηματικά. Κακές γλώσσες ισχυρίζονται ότι κύκλωμα αποστράτων νοσταλγών χρηματοδότησε το εγχείρημα.

    Αν και τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας του τα κοσμούσαν κείμενα όπως «πώς επιτρέπεται στη Βουλή να βρίσκονται οι Φλωράκηδες και οι Βαφειάδηδες, όταν έντιμοι αξιωματικοί είναι έγκλειστοι στις φυλακές» και βεβαίως πύρινα άρθρα κατά του Κωνσταντίνου Καραμανλή, εν τούτοις οι βόλτες του στα υπουργεία και στη γενική γραμματεία τύπου για εξασφάλιση διαφήμισης κρατικής έχουν μείνει παροιμιώδεις. «Σχεδόν πάντα με κάτι έφευγε» λένε όσοι τον θυμούνται από τους προθαλάμους. «Ζει πειρατικά» είχε πει κάποτε με χιούμορ στέλεχος υπουργείου…

    Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 βρίσκεται με τηλεοπτική συχνότητα «από κατάληψη», όπως σχεδόν όλοι μέσα στο θόλο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της εποχής.

    Ο έλκων την καταγωγή από τη Στεμνίτσα εκδότης δεν παραλείπει να φορτώνεται και διακρίσεις. Σύμπτωση; Ολες έχουν να κάνουν με την εκκλησία: Χρυσός Σταυρός πατριαρχείου Αλεξανδρείας, μεγαλόσταυρος πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέγας λογοθέτης της τσεχικής και της σλοβακικής εκκλησίας, ενώ είναι πρόεδρος του τάγματος Αγίου Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (!!!). Με δύο εξαιρέσεις, το βραβείο Μπότση για τη δημοσιογραφική του διαδρομή και της Πανελλήνιας Ενωσης Λογοτεχνών για τη λογοτεχνική του στόφα.

    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 19/01/2003

  4. Ο/Η Εφραιμία η αμαρτωλή ηγουμένη λέει:

    Nάσου και ο Εφραίμ

    http://www.arpaktiko.org/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD-53-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CF%86%CE%B8%CE%B5%CE%BD%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%BF%CF%87%CE%B7-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7.html

    Ο Μάρκος Καραμπέρης, γιος επιχειρηματία νυκτερινών κέντρων, συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. ως προσωπική επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη, για να διεκδικήσει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
    Πέραν τούτου και της πολιτικής προστασίας που απολαμβάνει από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ο Μάρκος Καραμπέρης συνδέεται με τον επιχειρηματία Πάπιστα, ιδιοκτήτη της ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε. , διά της οποίας ο ηγούμενος Εφραίμ διοχετεύει μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Μονής Βατοπεδίου. Είναι ο Μάρκος Καραμπέρης ο οποίος πρωταγωνιστεί σε περίφημο video όπου συνομιλεί για τις περίεργες βατοπεδινές υποθέσεις μετά του δικηγόρου του Εφραίμ, κ. Κουκοβίνου. Ο Μάρκος Καραμπέρης είναι κουμπάρος του Πάπιστα και του βάπτισε το μικρότερο παιδί του, δίνοντάς του το όνομα… Εφραίμ βεβαίως!
    Με λίγα λόγια, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης διαθέτει στελέχη του κρατικού μηχανισμού (Χρήστος Παπαχατζής), συνεργάζεται με τραπεζικά στελέχη μεγάλου βεληνεκούς, προστατεύεται από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και απολαμβάνει την προστασία ισχυρού εκκλησιαστικού, παρεκκλησιαστικού και επιχειρηματικού κυκλώματος που υπόσχεται ο πανίσχυρος τότε (αλλά και τώρα) ηγούμενος Εφραίμ.

  5. Ο/Η Χανιώτης λέει:

    Τροπολογία Αυγενάκη υπέρ της Εκκλησίας της Κρήτης

    Παρασκευή, 20 Ιανουάριος 2012
    Συντάχθηκε απο τον/την Romfea.gr 11.14

    Αποδεκτή έγινε από τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ε. Βενιζέλο, η παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρη Αυγενάκη, για την Εκκλησία της Κρήτης, η οποία και ενσωματώθηκε ως τροπολογία στο Πολυνομοσχέδιο του Υπ. Οικονομικών.

    Ειδικότερα, η προτεινόμενη τροπολογία έχει ως εξής:

    Προστίθεται στο τελευταίο εδάφιο στο άρθρο 25 του ν. 4024/2011 (Α’ 226), όπως αυτό ισχύει, το οποίο έχει ως ακολούθως:

    «Οι διατάξεις των δύο πρώτων εδαφίων του παρόντος άρθρου δεν αφορούν τις αποσπάσεις σε νομικά πρόσωπα των άρθρων 1 παρ. 4, 60 του ν. 590/1997 (Α’ 146), 26 Ν. 3432/2006 (Α’ 14), 44 Ν. 3848/2010 (Α’ 71) και του Β.Δ. 25.1/13.2.1843 (ΦΕΚ 4) και σε νομικά πρόσωπα της ίδιας κατηγορίας με τα ανωτέρω ή εποπτευόμενα με αυτά».

    Σημειώνεται ότι η σκοπιμότητα της συγκεκριμένης νομοτεχνικής βελτίωσης έγκειται στο γεγονός ότι «σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 4024/11, από 1/1/2012 οι αποσπασμένοι υπάλληλοι μισθοδοτούνται από το φορέα υποδοχής και όχι από το φορέα προέλευσης, ο οποίος αναλαμβάνει τη σχετική δαπάνη.

    Ωστόσο, η ρύθμιση αυτή οδηγεί σε δυσχέρεια διατήρησης των αποσπάσεων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών στις Εκκλησίες της Κρήτης, της Ελλάδας και της Δωδεκανήσου, καθώς και στα νομικά πρόσωπα δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου – φορείς υποδοχής που δεν επιχορηγούνται από το κράτος σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού τους, ούτε συνδέονται με αυτό κατά τη λειτουργική έννοια των λοιπών νομικών προσώπων που ασκούν κρατικές δραστηριότητες.

    Για την ομαλή λειτουργία των φορέων αυτών, κρίνεται σημαντική η διατήρηση της καταβολής της μισθοδοσίας των αποσπασμένων υπαλλήλων και εκπαιδευτικών από το φορέα προέλευσης».

  6. Ο/Η Χανιώτης λέει:

    Τα εκατομμύρια, τα όπλα και στο βάθος παραίτηση

    Πέμπτη, 19 Ιανουάριος 2012

    Γράφει η Romfea.gr, 20.31

    Σάλο σε εκκλησιαστικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους προκάλεσε η είδηση που κυκλοφόρησε στο twitter, έγκριτου και γνωστού δημοσιογράφου, ο οποίος μιλούσε για τη σύλληψη ιεράρχη με όπλα και 35 (!) εκατομμύρια ευρώ στις αποσκευές του.

    Ο γνωστός, τηλεοπτικός, δημοσιογράφος που εργάζεται σε έγκυρο μέσο μαζικής ενημέρωσης ανέφερε (τα στοιχεία του και οι αναρτήσεις του είναι στη διάθεση της Romfea.gr) πως στο αυτοκίνητο του Μητροπολίτη, έγινε έρευνα από άνδρες της τροχαίας εθνικής οδού που πραγματοποιούσαν δειγματοληπτικά «μπλόκα».

    Στον έλεγχο του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο, εντόπισαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε σακούλες και δύο όπλα στο κάθισμα του οχήματος!

    Από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την ελπίδα να πρόκειται για μία παρεξήγηση από τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο που το διακινεί στο twitter, υπό τη μορφή των «δεδομένων ειδήσεων» που κοινοποιούν καθημερινά εκατοντάδες ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, φορείς μέχρι και ο Πρωθυπουργός.

    Έγκυρες αστυνομικές πηγές, πάντως, δεν επιβεβαιώνουν το περιστατικό και μιλούν για φήμες που κυκλοφορούν έντονα τις τελευταίες μέρες και στοχοποιούν συγκεκριμένο ιεράρχη.

    Εκκλησιαστικοί παράγοντες εξετάζουν την πιθανότητα η παραφιλολογία και η στοχοποίηση συγκεκριμένου Μητροπολίτη να προέρχεται από «αντιπάλους» του, που θα επιθυμούσαν να τον εξωθήσουν σε παραίτηση.

  7. Ο/Η Periklis λέει:

    Το μονο ελάττωμα του Παϊσιου ειναι ότι δεν ηταν εβραίος. Διοτι τοτε θα είσασταν φυλακή με το παραλύρημα μισους σας και θα ειχατε γινει παγκοσμο βουκινο. Βεβαια ισχυει και η περιύβριση νεκρου, αλλα σιγα μην ασχοληθει η Ελληνικη δικαιοσύνη με τις επιλεκτικες ευαισθσίες της.

    • Ο/Η Po λέει:

      Periklis…
      αυτά τα… σοβαρά και φιλοσοφημένα, τα λέτε σε μας;

      Οι ιδέες μας ενδιαφέρουν, όχι αυτοί που τις εκφράζουν σαν άτομα.
      Αυτά που γράψατε βρίσκονται στα όρια του -τραγελαφικού βερζιόν- φασισμού.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Ροιδη, αν δεν μπορειτε να διακρινετε ποτε μια γραφιδα διολισθαινει στο μισος, την μισαλλοδοξία και τον κιτρινισμό τότε κακως διατηρειτε το παρον ιστολόγιο. Ο τετοιου τύπου φασισμος δεν ειναι δική μου επιλογή. Προωθείται κατά κορον από επαγγελματιες επιβολείς «ανθρωπινων δικαιωματων» – οι οποίοι ειναι και πανταχου παρόντες, επισήμως δε από την εβραϊκη εξουσία. (Ελπίζω να μην κανετε το λαθος να μου ζητησετε παραπομπες).

        Οι αναλύσεις για τον γεροντα Παϊσιο – ασχετως αν τον ανακαλυψε κατοπιν εορτης η καθε καρακατίνα ή αναπτυχθηκε γυρω από το προσωπο του ολοκληρη παραφιλολογια – διαστρευλωνονται συνειδητα σε επίπεδο που ξεπερνά την χυδαιότητα. Σκοπιμως και εσκεμμενα.

      • Ο/Η Po λέει:

        Κε Periklis, ίσως να έχετε δίκιο περί διαστρέβλωσης λεγομένων Παΐσιου (και πάντως όχι από εμάς), αλλά από την άλλη σκέφτεται κανείς: Τι σόι διαστρέβλωση και τι αποτέλεσμα από αυτην μπορεί να προκύψει από απλοϊκές, κοινότοπες αμπελοφιλοσοφικές ασυναρτησίες.

        Χυδαιότητα είναι η περιφρόνηση του Λόγου, της Επιστήμης, των νόμων της Φυσικής, των ανθρωπίνων επιτευγμάτων.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Προς Περικλίς:

        Για ένα πράγμα μπορεί να κατηγορηθεί ο συγγραφέας του άρθρου.
        Πως έγραψε λίγα για τον μάγο Παίσιο, έναν επικίνδυνο μεγαλομανή τρελλό γκουρού που πήρε πολύ κόσμο στο λαιμό του. Αν ο Περικλίς θέλει πηγές, εδώ είναι η πιο επίσημη.

        http://gero-paisios.blogspot.com/

        Όσο για την προσπάθειά του Περικλίς να διαστρεβλώσει τα λεγόμενα του φασιστόγερου, ιδού το αυθεντικό:

        @Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, όχι μόνον οι πιστοί, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη, δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα, αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή! Θα δίνεις λογαριασμό στον άρχοντα αν προσευχήθηκες ή όχι! Θα έρθουν έτσι τα πράγματα στη θέση τους!

        και ιδού η τροπολογία του Περικλίς:

        @“Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες [το «όχι μόνον οι πιστοί», που σαφώς εννοεί ότι θα προσχωρήσουν και οι άπιστοι άρχοντες στην ορθή πρακτική των πιστών, κόπηκε], θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή!” [Το «Θα έρθουν έτσι τα πράγματα στη θέση τους!», που δηλώνει τη συμφωνία του Παισιου με την υποχρεωτική προσευχή, κόπηκε κι αυτό»].

        Πηγή:

        http://www.agiooros.net/forum/viewtopic.php?f=10&t=7539&start=20

        σελ. 375 του «βιβλίου» «ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ, ΛΟΓΟΙ Α΄ : ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ»
        Εκδότης: Ι. Γ. ΗΣ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗ ΙΩΑΝΝΗ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Λασακρατε,

        Εξακολουθειτε να αδυνατειτε να αντιληφθείτε τα φερομενα ως λεγομενα του π.Παϊσιου είτε να τα διαστρευλώνετε συνειδητα. Αφήνω να επιλεξετε τι ειναι το λιγοτερο υποτιμιτικό δι εσας.

        «θα επιβάλουν ΚΑΠΟΥ να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο». Προφανως και δεν συμφωνει με αυτό ο πατηρ Παϊσιος εκτος αν οραματιζετοι την ιδια πανθρησκεια που οραματιζονται και πολλοί ομοϊδεατες σας. Το θα ερθουν τα πραγματα στη θεση τους -αν ειπωθηκε ετσι και αν αποδοθηκε σωστα ειναι εντελως αντιφατικό με το υπόλοιπο κειμενο.

        Σας ενοχλησε βεβαια η προφητεία περι διαλυσης της Τουρκιας η οποία προ 20ετίας φαινοταν ουτοπική ενω τωρα μαλλον φανταζει ρεαλιστικη και δρομολογημενη όταν θα διαμελισθει μαζι με το Ιρακ και το Ιραν. Προφανως αν ο Παισιος ηταν εθνικιστης που το ανεφερε άλλο τοσο ειναι και οι Εβραίοι που το επιδιωκουν. Και αλλο τοσο επισης άθλιοι και χαιρεκακοι εθνικιστες φασίστες είναι και εκείνοι που δρομολόγησαν και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαυίας – περαν του Εβραϊκου λόμπυ που ειναι το μονο σιγουρο.

        Από το όλο κειμενο παντως στο οποίο με παραπεμπετε δεν φαινετε να σας απεσπασαν την προσοχη και άλλες αναφορές. Όπως το «Οι άγιοι θα αγιαστούν περισσότερο και οι ρυπαροί θα γίνουν ρυπαρότεροι».

        Οσον αφορα την μαγεία, ψαξτε σε άλλους χωρους, αρχης γενομενης από την Καμπαλά. Αστρολογία, Ταρώ, μετεμψυχωση, καφεμαντεια από όλα έχει ο μπαχτσες εκτός από ήθος.

      • Ο/Η Po λέει:

        συγγνώμη για την παρέμβαση…
        ποια η διαφορά μεταξύ (καφέ κ.α.)μαντείας και προφητείας
        και στα δύο υπάρχει ήθος, στο δεύτερο και θρησκευτικό ήθος.
        και τα δύο ήθη υφίστανται και διά (ή μετά) πληρωμής.

        πάντως η ανθρωπότητα δεν προχώρησε ούτε με μαντείες, ούτε με προφητείες.
        παρά μόνο με έρευνα, γνώση, επιστήμη, τον Ορθό Λόγο.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Ροίδη,

        Η διαφωνια μας από μερους μου ειναι ιδεολογική, από μερους σας όμως καθαρα δογματική. Διοτι εχετε υιοθετήσει το δόγμα οτι «ο Λόγος, η Επιστήμη, οι νόμοι της Φυσικής, και τα ανθρωπίνα επιτευγμάτα» δηθεν οδηγουν υποχρεωτικά στην αθεϊα, ενω καποιον άλλον τον οδηγουν στα ακριβως αντιθετα συμπερασματα. Και αν μη τι άλλο ο δογματισμός δεν είναι ίδιον του επιστήμονος.

        Συνεπως η επιλογή της αθεϊστικης ή της θεϊστικης προσεγγισης ειναι θεμα καθαρό ΗΘΙΚΟ. Και δόθηκε στον άνθρωπο ως ΕΠΙΛΟΓΗ ακριβως για αυτό το λόγο, ώστε να ειναι εκαστος υπευθυνος των ηθικών επιλογών του σε αυτη τη ζωή και όχι καποια απροσωπη θεά φύση, ή η Αφροδίτη στον Αιγόκερω. ή το ζαβό το ριζικό μας ή κάποιο κατώτερης ποιότητας DNA.

        Όσον αφορά την Χριστιανική πίστη, λέει το ουσιώδες κατά πολλούς πρωτο κεφαλαιο του κατά Ιωάννη Ευαγγελίου, το οποίο εχει μεταφραστεί κακιστα από τους αλλοδαπούς θεολογους λόγω γλώσσας και δεν ειναι να απορεί κανεις για την δογματικη παραμορφωση των νοημάτων.

        Εν αρχή ήν ο ΛΟΓΟΣ. Και μεταφραζουν ανοήτως the WORD. Τους διαφευγει όμως η νοηματική συγγενεια των λεξεων Λογος (Word), Λογος (Reason-Mind και Reason Why), Λογική (Logic) κλπ. Που σημαινει ότι η Πίστη ξεκινα από την Λογική αλλά την υπερβαίνει καθότι όποιος ισχυριστεί οτι Γνωριζει τα παντα είναι μεγας απατεών.

        Η Επιστημη παρατηρεί, εφ-ευρίσκει και ανακαλύπτει ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΑ φαινομενα και μηχανισμους. Σε καποιες δε περιπτωσεις απομιμείται. Και συχνά απομιμείται ανήθικα και με περισση αλαζονεία προσπαθωντας με διαφορους παράλληλους Πύργους της Βαβελ και κουτιά της Πανδώρας να διαταράξει την ανθρωπότητα, την ισορροπία δυνάμεων και να καταστρεψει τη φυση με τερατουργηματα για να αποδείξει ότι εκανε και η μυιγα κώλο (εντομο του ηλιακού μας συστηματος) κι εχεσε το σύμπαν όλο. Και οταν λεω «επιστημη» εννοώ φυσικά τινές από τους αυτόκλητους φορείς της που τρομαγμένοι από το βαρος της ανυπαρξίας σπευδουν σαν παλαβοί να καταχωρήσουν το όνομα τους σε καποιο συγγραμα σε καποιο σκονισμενο ραφι πανεπιστημιακού ιδρυματος για να νοιώσουν ότι υπάρχουν με τον ιδιο ακριβως τρόπο που σπεύδουν στις οντισιον των ριάλιτυ τα διάφορα ψώνια.

        Μπορει δηλαδη ο επιστήμων άνθρωπος να κατόρθωσε να κανει παιδί του σωλήνα, αλλά χρεώνει τον πόνο και την αναγκη του άλλου για ενα παιδί πολλές χιλιάδες ευρω ή έχει μετατρεψει τα μαιευτηρια σε σφαγεία της ξεπέτας για να παει ο επιστήμων-μαιευτήρ μερικες ώρες νωρίτερα σπίτι του με μερικά χιλιάρικα στη τσέπη αντί να καθεται να περιμενει την κάθε… κατσίκα να γεννάει με τις ώρες. Και μετά μας ενοχλεί το πενηντάρι του παπα για το γάμο όταν η κουαφ της πεθεράς με τα στρας κάνει τρία κατοστάρικα.

        Εν κατακλείδι, αυτα που δηθεν προβαλλετε ως αξιες ειναι το μεσον και οχι ο σκοπος ούτε το αίτιο. Αυτοσκοπος η επιστημη δεν ειναι σε καμμια περιπτωση ουτε υποκαταστατο της ηθικης, παρα μονο για εκεινους για τους οποίους η ηθική ειναι ανυπαρκτη έννοια ώστε να καταστεί το φάε, πίε και ευφραίνου πολιτειακό και κοινωνικό συστημα.

        Δεν χρειαζεται να συνηγορησω εγω επ αυτου. Ο Αριστοτελης μαλλον θα απερριπτε την συλλογιστικη σας. Εσεις ως νεος Προμηθευς επιδιωκετε να κατασκευάσετε ανθρωπους τέρατα όπως και στο μυθιστορημα της Shelley, Frankenstein; or, The Modern Prometheus και μια κοινωνία νεκροζώντανων.

        Αν θεωρείτε δε ότι ενας αγραμματος -για το σύστημα- άνθρωπος δεν μπορει να ειναι και σοφός, στο μαθημα της φιλοσοφίας θα σας έβαζα μηδεν. Σας θυμιζω ότι ο κος Σαμαρας και ο κος Παπανδρεου έχουν τελειώσει το Χαρβαρντ.

        Αδικειτε εαυτον εγκληματικα.

      • Ο/Η Po λέει:

        κ. Periklis
        στα γρήγορα ελλείψει χρόνου
        1) λέτε κάτι που εγώ ποτέ δεν υποστήριξα: “ο Λόγος, η Επιστήμη, οι νόμοι της Φυσικής, και τα ανθρώπινα επιτεύγματα” οδηγουν υποχρεωτικά στην αθεΐα,…

        2) με το «επιλογή προσέγγισης» – συμφωνούμε απολύτως.

        3) όπως λέτε- η Πίστη ξεκινά από την Λογική, κι εγώ απαντώ: απλή ή απλοϊκή λογική ίσως, δεν ξεκινά πάντως από την Τεκμηριωμένη Λογική, επομένως…

        4) Ισχυρίζεστε ότι η Πίστη υπερβαίνει τη Λογική, αυτό δεν προκύπτει από πουθενά, επομένως η άποψη είναι δογματική.

        5) Δεν μίλησα για καλή ή κακή χρήση της Επιστημης, δεν είπα πουθενά ότι η Επιστήμη είναι αυτοσκοπός, δεν έθεσα/θέτω πουθενά ζήτημα (ούτε στη πράξη) την επιστήμη ως υποκαταστατο της ηθικης.

        6) Με βάση το περιεχόμενο του ιστολογίου μας, επομένως αδυνατώ να κατανοήσω το συμπέρασμά σας: «Εσεις ως νεος Προμηθευς επιδιωκετε να κατασκευάσετε ανθρωπους τέρατα όπως και στο μυθιστορημα της Shelley, Frankenstein; or, The Modern Prometheus και μια κοινωνία νεκροζώντανων.» (Εγώ/Εμείς είμαστε όλα αυτά;;; )

        Τέλος… 7) ΠΟΥΘΕΝΑ από τα εδώ γραφόμενά μας/μου δεν «προκύπτει», δεν επαληθεύει αυτό που ισχυρίζεστε ότι ΕΜΕΙΣ πιστεύουμε «ένας άνθρωπος δεν μπορει να ειναι και σοφός» λόγο αγραμματοσύνης.

        κ. Periklis…
        Ο καθένας πιστεύει ή δεν πιστεύει για χίλιους-δυο λόγους, εμείς εδώ δεν «κυνηγάμε» πιστούς. ΑΠΟΡΩ ΠΩΣ δεν το έχετε έως τώρα αντιληφθεί, όσοι μας παρακολουθούν χρόνια τώρα, το γνωρίζουν

        Σας συστήνω να διαβάσετε κάποιες απόψεις μου: Θρησκεία, η ιδεολογία του Κενού και ο Φόβος

        Εδώ πάντως, είστε και θα είστε πάντα ευπρόσδεκτος να εκθέτετε τις απόψεις σας.
        Σας Ευχαριστώ

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Ροϊδη

        Αντιλαμβάνομαι τα περί περιορισμενου χρονου και το αναγνωριζω καθοτι κι εγω αφιερωσα αρκετό χρονο κατά τις μεταμεσονυκτιες ωρες για να διατυπωσω καποιες σκεψεις μου.

        Με εκπλησσει παντως αυτο που γραφετε διοτι θεωρω ότι τόσο εσεις όσο και οι θαμώνες εδώ εχετε ταυτισει τον ορθολογισμο με την αθεϊα σε ενα blog αφιερωμενο σε αυτην.

        Η Πίστη δεν μπορει να ειναι παράλογη καθότι και ο κατ’ εικόνα και ομοίωσιν άνθρωπος ειναι όν λογικόν. Αλλα παντως δεν μπορεί να περιοριστεί στα στενά και πεπερασμενα στεγανά της Επιστήμης. Κανεις δεν θα ξεκινουσε μια επιστημονικη ερευνα αν δεν ΠΙΣΤΕΥΕ πρωτα οτι αυτη θα τον οδηγησει κάπου. Και ο πειραματισμός πιστευει.

        Από την άλλη βεβαια οποιοσδηποτε αναλωθεί στο να «αποδειξει» οτι ο Θεός ειναι ετσι κι ετσι επακριβως μονο ανοητος μπορει να ειναι, το ίδιο ανοητος με εκεινον που με βασει τα ιδια δεδομενα ιχυριζεται ότι Θεος δεν υπαρχει επειδη δεν τον ειδε. Αμφοτεροι φαντασιωνονται εναν Θεό με μουσια και σανδάλια.

        Η Χριστιανικη πίστη ισχυρίζεται πως «ΟΨΟΜΕΘΑ τον Θεόν καθως Εστί». Όλες οι απόπειρες περιγραφής Του ειναι ραντεβου στα τυφλά και συνεπαγωγες. Εκει ερχεται συχνα και το ΒΙΩΜΑ το οποίο εδω όμως απαξιωνεται από σας – πραγμα ακραια εντιεπιστημονικό.

        Η Ορθοδοξη πίστη – που με εξαιρετική μισαλλοδοξία απαξιωνεται από τον κο Λασκαράτο – ειναι συνισταμενη συλλογικων βιωμάτων αιώνων και αντιπαλοτήτων και διαφορετικών προσεγγισεων – όπως ίσχυε και στην αρχαιότητα με τους φιλοσόφους τους οποίους οι αφελείς παρουσιαζουν ως μιαν ενότητα.

        Ακομα και μεσα στις ταξεις της σημερα υπαρχουν διαφορετικες αντιλήψεις άλλοτε θεμιτες που ταιριαζουν στην ψυχοσυνθεση και την ιδιοσυγκρασία εκαστου ενός ως τρόπος προσωπικης σωτηριας. Γι αυτο και ο καθενας βρισκει την παρέα και τον πνευματικο οδηγο που ταιριαζει στην ψυχοσυνθεση ΤΟΥ. Δεν σε υποχρεωνει κανένας να εχεις πνευματικο τον Φιλοθεο Φαρο ή τον Στεφανο Αναγνωστοπουλο. ΕΣΥ επιλεγεις τον δικο σου δρομο αρκει να φτασεις στο κοινο τερμα. Και μην ισχυρισθει κανεις οτι υπαρχουν και ανωριμες προσωπικοτητες που μανιπουλαρονται από πνευματικους ηγετες διοτι η μοιρα του ανωριμου ειναι να μανιπουλαρεται από καποιον. Ειτε αυτος ειναι ο αυστηρος παπας που αντιλαβανεται την πιστη ως ένα νεο Μωσαϊκο Νομο ειτε καποια σεχτα πασης φυσεως π.χ Μαρτυρες του Ιεχωβα ή Σαϊεντολογία, ειτε καποιο κομμα που παντα ψαχνει και ανιδιοτελεις συνθηματοφόρους, είτε ενας δεσποτικος συζυγος κλπ. Αν εχεις επιλαξει να εισαι μυγάκι, μικρη σημασία εχει το ποια αράχνη θα σε φαει.

        Γι αυτο και προσωπικα απορρπιτω άνευ δευτερης σκεψης – ή μαλλον κατόπιν ωριμου σκέψεως – όλα αυτα τα θρησκευματα τα οποία είτε ειναι προσωποπαγη και βασιζονται στην υποτιθεμενη αυθεντία του ενός (προτεσταντικες σεχτες, Μορμονοι, Σαιεντολογια, Αλαθητο του Παπα, Ιεχωβαδες) είτε ανάγουν το ατομικό υποκειμενικό βίωμα ως καθολικό.

        Αυτο που κανετε εδω – και λυπαμαι γιατι δεν γινεται εκ παραδρομης – ειναι η αναγωγή του μεμονωμενου ή του υποκειμενικου σε καθολικό προκειμενου για να καταφερθειτε απαξιωτικά εναντιον της Ορθοδοξης πίστης και σπανιώτερα κατά του Χριστιανισμου γενικότερα σε ενα κατ επίφασιν αθεΙστικο blog. Διοτι δεν μπορει να σας διαφευγουν εγκληματα κατά της ανθρωπότητας και κατά της Ελλαδας που προερχονται είτε από άλλα θρησκευματα είτε από το χωρο της Αθεϊας.

        Με δυο μετρα και δυο σταθμά δεν φτιαχνεται η κοινωνία. Και αν τα γραφομενα σας αφορουν τις προσωπικες σας επιλογες και των ομοϊεδατών σας, σαφως και εχετε δικαιωμα να τις εκραζετε και να ζειτε συμφωνα με αυτες αλλα δεν μπορειτε να εχετε την απαιτηση και το δικαιωμα να τις επιβαλλετε ως πολιτειακο καθεστως στην πλειοψηφία.

      • Ο/Η Po λέει:

        κ. Περικλής…
        1) έχουμε ταυτίσει το μπλογκ μας με την ελεύθερη σκέψη την ανεξιθρησκεία, τον κοινωνικό και οικονομικό ορθολογισμό, φυσιολογικά λοιπόν ορισμένοι το ταυτίζουν με την αθεΐα ή αγνωστικισμό -φυσική προέκταση. Η Αθεΐα δεν είναι Πίστη, μόνο η απληροφόρητοι και οι αφιλοσόφητοι την θεωρούν ως τέτοια. Η Αθεΐα δεν λέει «Πιστεύω ότι κλπ.» Υιοθετεί τις επιστημονικές εξελίξεις και προσαρμόζει τη γνώμη της αναλόγως προς αυτές. Η αθεΐα δεν θεωρεί ότι ένα κάποιο, αόριστο, ασαφές, θολό «ανώτερο ον» καθορίζει την καθημερινότητα του Ανθρώπου, αυτή βρίσκεται αποκλειστικά στα δικά του χέρια και την καθορίζει (ορθός λόγος)
        2) Αποδομούμε το ψεύδος του μονοθεΐσμού με κέντρο την Ορθοδοξία διότι ζούμε σε ένα κράτος όπου αυτή κυριαρχεί, εάν υπήρχε πλήρης και ουσιαστικός διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, η στάση μας θα ήταν διαφορετική. Το Σύνταγμά μας ξεκινά με μία αντισυνταγματική προμετωπίδα «Εις το όνομα της Ομοούσιας Τριάδος κλπ» πράγμα που εμείς θεωρούμε εξωφρενικό.

        Επαρκείς απαντήσεις στα υπόλοιπα ζητήματα που θέτετε θα βρείτε στα περιεχόμενα του ιστολογίου μας.

        Καλή σας Ημέρα

        ΥΓ
        Ο χώρος πέραν της λογικής, αυτός που εσείς ονομάζετε, της «υπέρβαση» κατοικοεδρεύει το Παράλογο. Φιλοσοφικά απορριπτέο.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        «εάν υπήρχε πλήρης και ουσιαστικός διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, η στάση μας θα ήταν διαφορετική»

        Αυτό αγαπητέ είναι αξίωμα, εντελως υποκειμενικό, το οποίο δεν μπορει να εχει κανεις την παραλογη απαιτηση να γινει καθολικα αποδεκτό πολυ περισσοτερο δε να το επιβάλλει ως μειονοτητα. Από την στιγμη που για τους Χ λογους η πλειοψηφια της κοινωνιας αποφασισε ή ιστορικοι λογοι καθορισαν το τιμονι στην Αυστραλια να ειναι δεξια παρανοικος ειναι αυτός που εχει την απαιτηση να οδηγουν όλοι ανάποδα ή να οδηγει εκεινος σε όποιο διαζωμα θελει.

        Και για να γινει ακομα πιο κατανοητό αυτο που λεω, η υποτιθεμενη φιλελευθερη φυση μεριδας του ελληνικου λαου ειναι αυτη που τον κανει να πιστευει πως ο κ.ο.κ. δεν εγινε γι αυτον και ότι μπορει να σταματα πανω στις διαβασεις πεζων ή να στριβει αριστερά από το δεξι διαζωμα, να κανει επικινδυνες προσπερασεις κλπ. Εν ολιγοις ο πλεον γνησιος εκπροσωπος του Φιλελευθερισμου ειναι ο ΚΙΜΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ διοτι νομιζει οτι μπορει να επιβαλει σε μια κοινωνια την δικη του αντιληψη των πραγματων.

        Αφηνω δε κατα μερος μια άλλη παράμετρο και το σκεπτικο που λεει οτι το κρατος ειναι μια ΑΛΛΗ οντοτητα από τον λαό και την κοινωνία την οποια εξουσιαζει. Και ενω θα έπρεπε να ειναι εκφραστης της τελικα γινεται δυναστης και τυραννος. Και αυτο φαινεται ως ζητουμενο από εσας και από διαφορους γραφοντες εδω – π.χ. Σταυρος ο οποίος με τον αερα του «ξερεις ποιος ειμαι εγω ρε» θεωρει οτι μια πλειοψηφία και μια κοινωνια όχι μονο θα επρεπε να ανταποκριθει στις ανοησίες του αλλά και ως αντιδημοκρατικη την μη συμμορφωση μιας πλειοψηφίας στην μειοψηφία, και ως δημοκρατική την επιβολη των αποψεων μιας αμελητεας μοναδας – συχνα και ανισορροπης – στο κοινωνικο συνολο. Π.χ. να μην εορταζει μια ολόκληρη Κοινωνια τα Χριστουγεννα επειδη ΕΓΩ πιστευω στο Θεό-φίδι.

        Η αποψη οτι η Πολιτεια θα πρεπει να ειναι ετσι «επειδη το λεμε εμεις», και η υιοθετηση της απόψης αυτης ως θεσφατο, καθε άλλο παρα δημοκρατικη ειναι και μαλλον προδιδει μια λανθανουσα ή καμουφλαρισμενη πίστη ότι η εξουσια θα πρεπει να ασκειται από μια ελιτ η οποία θα αποφασιζει για μας, χωρις εμας τι ειναι το καλό μας και από ενα κοινωνικο μοντελο ξενο προς αυτους που εξουσιαζει.

        Τελος, η Αθεία σαφως και αποτελει ΠΙΣΤΗ και μαλιστα αρνητικη και νεφελωδη. Μεχρις ότου να μπορεσετε να ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ (οχι με θεωρητικολογιες) τι ακριβως εχει γινει στον χωροχρονο από καταβολής κοσμου στη γη και στο συμπαν, ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ σε ΕΙΚΑΣΙΕΣ και ΘΕΩΡΙΕΣ οι οποίες καθε λιγο καταρρεουν ή αυτοαναιρουνται οχι από τον Πειραιως Σεραφειμ αλλα από την ιδια την επιστημονικη κοινοτητα. Συχνα δε και από την κοινη λογικη.

      • Ο/Η Po λέει:

        Periklis…
        περίμενα κατιτίς σοβαρό, ιδιαίτερα από εσάς. Ας είναι.

        1. Σας είναι αδιανόητη η ζωή χωρίς Πίστη, γι αυτό και την «βλέπεται» παντού ως αναγκαιότητα, όλες οι διαφορετικές απόψεις για σας, είναι Πίστη. Αυτή είναι η αλήθεια.
        Δεν πρόκειται λοιπόν περί «υποκειμενικότητας» ο λόγος, όπως ισχυρίζεστε λοιπόν, αλλά περί Τυφλότητας. Κατανοητό.

        2. Αρνείστε στην όποια μειοψηφία, ακόμη και του ενός, να έχει τα ίδια ακριβώς δικαιώματα, με την πλειοψηφία. Άρα ελάχιστη σχέση έχετε με την Ισοπολιτεία και τη Δημοκρατία, αντιθέτως είστε εχθρός και πολέμιός τους. Κατανοητό.

        3. Δεν διδάσκονται Θρησκευτικά στο σχολείο, παρά μόνο υποχρεωτικά Ορθοδοξία. Το δέχεστε χωρίς να νοιάζεστε. περιφρονώντας τις απόψεις των άλλων συνανθρώπων σας που ενδεχομένως πιστεύουν ή δεν πιστεύουν κάτι άλλο. Κατανοητό.

        4. και τέλος, οι άνθρωποι της γνώσης και της μη-πίστης δεν οφείλουν να αποδείξουν τίποτα για την ύπαρξης μιας ιπτάμενης αλατιέρας, παρά μόνο αυτοί που ισχυρίζονται ότι υπάρχει. Το ίδιο ισχύει για τη ύπαρξη ενός ανώτερου όντος, αυτό που εσείς ονομάσατε Θεό. Αυτό είμαι σφόδρα σίγουρος, ότι δεν (σας) είναι Κατανοητό.

        Κατανοητό.
        (τα υπόλοιπα είναι λόγια-λόγια-λόγια χωρίς καμία ουσία)

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Ροιδη,

        1. Η αποψη μου οτι και η Αθεϊα ειναι πιστη εγκειται πολυ απλά στο γεγονος ότι αμφισβητω και την συλλογιστική αλλα και κυριως το ρηχό βαθος και περιορισμενο το επιπεδο της Γνωσης των οπαδων της το οποίο επίσης ειναι και θα ειναι παντα πεπερασμενο σε σχεση με την Ολότητα.

        Τωρα, το αν ως πιστη ειναι καλυτερη ή λογικοφανεστερη από την Α ή την Β, αυτο ειναι άλλη ιστορια. Στηριζεται παντως σε θεωριες, υποθεσεις και εικασιες. Και το μη ον (δεν ξερω-δεν απαντω) σε εναν κοσμο πραγματιστικό δεν αποτελει θεση.

        2 κλπ. Δεν αρνουμαι το δικαιωμα σε μια μειοψηφια να εχει τα δικα της δικαιωματα. Στηριζω όμως το προφανες. Το δικαιωμα στην πλειοψηφια να εχει τα δικα της. Δεν ειναι η μονη επιλογη μας να ανηκουμε μονο ειτε στους Φουρτουνατσηδες είτε στους Βροντατσηδες.

        Το θεμα των δικαωματων των μειονοτητων ειναι μια μεγαλη απάτη διοτι εχει σαν στοχο την επιβολή μιας και μονο επιλογης, της Αθείας σε βαρος όλων των υπολοίπων.

        Δημοκρατια ειναι να παρεχουμε στα παιδια μας και τους εαυτους μας μια Παιδεία που ΕΜΕΙΣ επιλεγουμε να εχουμε, οχι εκεινη που αρεσει σε ελαχιστους. Αν η πλειοψηφια θελει για διαφορους λογους να διδασκονται τα παιδια της το βιο των Τριων Ιεραρχών ειναι αναφαιρετο δικαιωμα της. Σε όποιον δεν αρεσει ας διδαξει το παιδι του κατι άλλο ή διαφορετικό ή τίποτα. Εκτος αν ταυτιζετε τον ορο Παιδεια με τον όρο Εκπαιδευση.

        Αυτο που εισηγειστε ειναι ο αποχρωματισμος της κοινωνιας και η ανωθεν αλληλοεξουδετερωση διαφορων πεποιθησεων που ειναι διαφορετικες από τις δικες σας με τεχνητα δειληματα του τυπου να μην κανουν οι χριστιανοι το σταυρο τους ή να μην γιορταζουν οι εβραίοι το Χανουκα για να μην ενοχληθουν ΔΗΘΕΝ οι μουσουλμανοι μαθητες, πραγμα που δεν ισχυει διοτι οι μουσουλμανοι εχουν ενα στοιχειωδη σεβασμο στο προσωπο του Χριστου.

        Αυτο που παρουσιαζετε ως εκκοσμικευση και ως δηθεν ανεξιθρησκεια ειναι η εφαρμογη κατα κρατος της μισαλλοδοξιας που εξοντωνει την διαφορετικοτητα και την επιλογη δηθεν προστατευοντας την και επιβαλει ως συστημα την Αθεία και οχι την Ανεξιθρησκεία. Και νομιζω ότι ειστε αρκετα έξυπνος να το αντιληφθείτε -αν θελατε.

      • Ο/Η Po λέει:

        κ. Περικλή…
        Είστε ένας μη-δημοκρατικός ορθόδοξος πολίτης που δεν ανέχεται τη συνύπαρξη πολιτών με διαφορετική άποψη από τη δική σας. Επιθυμείτε μία ομογενοποιημένη κοινωνία που όλοι θα πιστεύουν στο ίδιο δόγμα:Την Ορθοδοξία. Διατί να το κρύψετε άλλωστε.

        Κατανοητό.

        Εμείς στεκόμαστε σταθερά στο πλάι του ελεύθερου, ανεκτικού ανθρώπου.
        Ανθρωπισμός -να μια λέξη ξένη για σας.

    • Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

      Periklis ο εισαγγελέας έπρεπε να είχε ασκήσει δίωξη στον καραφασίστα καλόγερο μένταλιστ που προωθούσε την ιδέα της συγκρουσης Ελλήνων Τούρκων και της εξαφάνισης των Τούρκων και που προμάντευε πως ο βασιλιάς θα μας υποχρεώνει να προσευχόμαστε.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        ΑΝ δεν απατώμαι – και πιστευω ότι κατι κατεχω από Γεωπολιτικη- εκεινοι που εχουν λυσσαξει να διαλυσουν την Τουρκια εδω και δυο χρονια ειναι οι Εβραίοι, και οχι ο Παϊσιος από εκει που βρισκεται. Την Τροια δεν την έκαψε ούτε η Κασσανδρα ούτε ο Λαοκοων

        Επίσης όταν ο νους σκοταδιζεται – ενω υποτιθεται οτι διαφωτιζει – αδυνατει να αντιληφθει και το νοημα των λεξεων και των φρασεων και το σκεπτικο τους.

        Το «Θα έρθει η ώρα που και οι άπιστοι άρχοντες, θα καταλάβουν ότι αν δεν υπάρχει πίστη δεν μπορεί να σταθεί ο κόσμος και θα επιβάλουν κάπου να πιστεύουν, για να κρατούν τον κόσμο. Μετά από χρόνια, μια μέρα αν δεν κάνεις προσευχή, θα σε κλείνουν φυλακή!» εννοεί την μελλοντικη αποβλακωση του κοσμου με την επιβολη μιας New Age πανθρησκειας από ενα απολυταρχικο συστημα υπερξουσιας πλανηταρχικου τύπου. Κατι σαν global governence που ειπε και ο τεως πρωθυπουργος μας. Καταγγελει δηλαδη το μελλοντικο μανιπουλασρισμα των λαων από απιστους αρχοντες.

        Εγινε τωρα κατανοητό, ή ήταν κατανοητό εξ αρχης και αυτο ακριβως ενόχλησε; Οτι η επερχομενη χουντα θα ειναι μια ακομα χουντα αθεων.

        ΥΓ Σε ολο αυτο το κατεβατο δεν υπαρχουν πηγες. Δεν ειναι μονο ζητημα του αν τα αποσπασματα ειναι σωστα αλλα και αξιοπιστιας του πρωτοτυπου κειμενου. Μπορει καποιος δηλαδη να ισχυριζεται οτι συναντησε στο δρομο την μετενσαρκωση του Σταλιν ως δημοσιογραφο του Mega ο οποίος του ανεθεσε να σωσει την ανθρωπότητα από γέροντα Παϊσιο.

  8. Mπορεί να μου πει κανείς πού παρουσιάζομαι;

  9. Ο/Η athriskos λέει:

    Προς Periklis, έγραψες «…περιύβριση νεκρου…». Το έγραψες έτσι, διότι ούτε ιδέα δεν έχεις τι πάει να πει ύβρις. Το νούμερο αυτό που λέγεται Παΐσιος, μόνον ύβρεις ξεστόμιζε ο άθλιος. Διότι ύβρις κύριε είναι το να αμολάει κανείς ανοησίες απέναντι στην αθάνατη φύση. Απέναντι στα «καλά» της και απέναντι στα «κακά» της.

    Έπειτα και κυριότερα, αντί να ντρέπεσαι για το δέος που σας χαρακτηρίζει εσάς τους χριστιανούς απέναντι των πτωμάτων (ο Ηράκλειτος είπε: «Νέκυες εκβλητότεροι κοπρίων»), απαιτείς σεβασμό προς τους κατ’ εξοχήν υβριστές του κόσμου. Προς τα καθάρματα που απεχθάνονταν την μάνα γη, την κόρη του Αθανάτου Σύμπαντος Κόσμου. Ποιος θα θυμάται κύριε Περικλέα τον βλαμμένο καλόγερό σου μετά από διακόσια χρονάκια;

    Τον νεκρό σου καλόγερο κανείς αξιόλογα δεν μπορεί να τον υβρίσει, διότι εξάντλησε ο ίδιος την διαδικασία αυτή υπέρ του εαυτού του, με τις χιλιάδες χοντρομαλακίες που ξεστόμισε.

    • Ο/Η Po λέει:

      Σταυρο δεν χρειάζεται να ονομάσεις υβριστικά κάτι κλπ. τον καλόγερο, ένας απλοϊκός αγράμματος άνθρωπος ήταν, ίσως μισότρελος…
      Να μας προβληματίζει το γεγονός, ότι υπάρχουν άνθρωποι που τον παίρνουν στα σοβαρά -αυτή είναι η θλιβερή ουσία.
      Αυτό μόνο.

      • Ο/Η Psycho λέει:

        http://xairete.blogspot.com/2011/12/ufo_24.html

        Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2011
        Παΐσιος, το μεγαλύτερο UFO: Αφού έκανε επίδειξη μηχανολογίας – μπουρδολογίας, …αποκάλεσε (έβρισε) «τρελό», έναν αδελφό του μοναχό! (Αυτός ο σώφρων, ο σοφός, ο… «όσιος» κωλόγερος!)

        – Πίσω, ορέ τρελοί, γιατί σας έφαγα!

        ΔΙΑΒΑΖΩ:
        15 Δεκεμβρίου 2011
        Ο Γέροντας Παϊσιος και η απάντησή του για τους εξωγήινους

        Ένας μοναχός επηρεασμένος από τις φήμες, που ακούγονταν για εξωγήινους, πήγε στο Γέροντα Παϊσιο και τον ρώτησε:

        -Γέροντα, ακούω που μιλούν για εξωγήινους και θέλω να μου πείτε εσείς .Υπάρχουν ή όχι;

        – Στα παλιά τα εργοστάσια έδιναν κίνηση από στα μηχανήματα με κάτι κυλίνδρους που συνδέονταν με ένα ιμάντα. Περιστρέφοντας ο ιμάντας τους κυλίνδρους έδινε κίνηση και στα άλλα μηχανήματα. Όταν όμως χαλούσε κάποιος κύλινδρος –κι έπρεπε να επισκευαστεί –έβγαζαν τον ιμάντα από το χαλασμένο κύλινδρο και τον έβαζαν σε ένα κύλινδρο, που πάντα γύριζε , χωρίς να κάνει καμία δουλεία.

        Χρησίμευε μόνο, για να τοποθετήσουν σε αυτόν ,τον ιμάντα κάποιου χαλασμένου κυλίνδρου, για να μη σταμάτα το εργοστάσιο .Αυτός ο κύλινδρος ονομαζόταν τρελός, γιατί γύριζε χωρίς να κάνει κάποια δουλεία .Και εσύ τώρα αυτό τον κύλινδρο μου θύμισες , που γυρνάει χωρίς να κάνει κάτι. Άφησες την πνευματική σου εργασία και γυρνά ο νους σου σαν τον τρελό κύλινδρο από εδώ και από εκεί.

    • Ο/Η Periklis λέει:

      «με τις χιλιάδες χοντρομαλακίες που ξεστόμισε.»

      – ύβρις κύριε είναι το να αμολάει κανείς ανοησίες απέναντι στην αθάνατη φύση

      – το δέος που σας χαρακτηρίζει εσάς τους χριστιανούς απέναντι των πτωμάτων

      – ο Ηράκλειτος – μεγαααλη η χαρη του – είπε: «Νέκυες εκβλητότεροι κοπρίων.

      Τωρα εγω γιατι εχω εντελως άλλη αισθηση για το τι ειναι χοντρομαλακίες;

  10. Ο/Η Mefisto λέει:

    Toυ Εφραίμ το κάγκελο η όποια πέτρα να σηκώσεις τον Εφραίμ θα βρεις από κάτω

    δείτε
    http://troktiko.eu/2012/01/akoumpa-ton-efraim-h-egklhmatiki-organosh/

    Ακουμπά τον Εφραίμ η εγκληματική οργάνωση; …

    18 Ιανουαρίου 2012 Blog

    Άνθρωπος του Πάπιστα ο συλληφθείς Καραμπέρης…

    H μαφία της Θεσσαλονίκης είχε εμπλακεί και στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ο συλληφθείς Καραμπέρης είναι το πρόσωπο – κλειδί στο δύσοσμο «βαλτοπέδιο». Ο ιδιοκτήτης νυχτερινών κέντρων στη Θεσσαλονίκη Μ. Καραμπέρης, με τον οποίο συνομιλεί στο βίντεο ο δικηγόρος Μιχ. Κουκοβίνος για οικόπεδα της Νέας Ραιδεστού, λειτουργούσε κατ’ εντολή του γνωστού και μη εξαιρεταίου επιχειρηματία Πάπιστα.
    crimesonair.blogspot.com

  11. Ο/Η Παλιός λέει:

    Ο Στέφανος Καραμπέρης, πατέρας ή θείος του καρατζαφεροστελέχους του πιάστηκε, ήταν μεγάλο κουμάσι, χίτης, αρχηγός της ΚΥΠ επί Παπαδόπουλου.
    Έγραψε και αναμνήσεις

    Τίτλος : ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΙΝ ΜΟΥ ΕΙΣ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Α.Ο.

    Συγγραφέας : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ
    Περιγραφή : Το παρόν πόνημα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, αποτελεί την περίληψιν της συμμετοχής του αειμνήστου Υποστρατήγου Στεφάνου Καραμπέρη του Ευαγγέλου εις τας ανταρτικάς ομάδας της «Πανελληνίου Απελευ¬θερωτικής Οργανώσεως» (Π.Α.Ο.), η οποία έδρασεν κατά των κατακτητών της Πατρίδος μας (Γερμανών, Ιταλών και Βουλγάρων) την τριετίαν 1942-1944 εις διαφόρους περιοχάς της Μακεδονίας. Ο Στρατηγός, έχοντας ζήσει έντονα την δράσιν της Π.Α.Ο. εις τέσσαρας διαφορετικάς περιοχάς της Μακεδονίας (Δ. Μακεδονία, Πάϊκο, Βέρμιο, Πιέρια), ηθέλησε να συμπλη¬ρώσει τα μέχρι τώρα εκδοθέντα βιβλία δια την Ιστορίαν της Π.Α.Ο. μέσω των προσωπικών του εμπειριών, να εξάρει την προσφοράν πολλών αγωνιστών της, οι οποίοι παρέμειναν εις την ανωνυ¬μίαν, είτε διότι δεν έγινε ευρέως γνωστή η δράση των. Επίσης να τονίσει δια μίαν ακόμη φοράν τον αντεθνικό ρόλο του ΕΑΜ και του ΕΛΑΣ, οι οποίοι εις ελαχίστους περιπτώσεις ησχολήθησαν με το έργον της εθνικής αντιστάσεως κατά των κατακτητών και η κυρία ενασχόλησις ήτο η εξολόθρευσις των εθνικών αντιστασιακών οργανώσεων, προκειμένου να καταστούν κυρίαρχοι της καταστάσεως εις την Ελλάδα μετά την απελευθέρωσίν της, δημιουργώντας ευνοϊκάς συνθήκας εγκαθιδρύσεως κομμουνιστικού καθεστώτος, καθιστώντας την Πατρίδα Δορυφόρον της ΕΣΣΔ. Το πόνημα είναι αφιερωμένον εις όσους ηγωνίσθησαν υπέρ βωμών και εστιών της μητρός Πατρίδος και ιδιαιτέρως εις αυτούς, οι οποίοι δεν ηυτύχησαν να ίδουν τους καρπούς των προσπαθειών των και των οποίων αι θυσίαι συνετέλεσαν εις την εκπλήρωσιν του εθνικού σκοπού.
    Εκδόσεις : ΠΕΛΑΣΓΟΣ
    Ημερομηνία έκδοσης : 2010

  12. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Στον Periklis εχω να πω οτι πραγματι οι εβραιει ειναι κουφαλες επιδη μας φορτωσαν για θεο εναν δικο τους εβραιο, τον χριστο.
    Απο την αλλη τους ευγνομονω γιατι εδωσαν μια ημερα αργια σε ολο τον κοσμο, πραγμα που δεν εδωσαν ουτε στους δουλους τους οι αρχαιοι υμων μεγιστοι Ελληναρες προγονοι.
    Να πω επισης οτι δεν διαβασα μεχρι τωρα τον Ρο και τον Λασκαρατο να βριζουν τους αγιους πατερες.
    Αν με ακουγες θα καταλαβαινες τι ειναι πραγματικη βρισια.
    Ελα ομως που δεν επιτρεπω τον εαυτο μου να το κανει σε αυτο το μλονκ
    Φιλε Σταυρο χαρι στον Ρο σε ξαναβρηκα εστω σαν αθρησκο.
    Δεν θα σε καταλαβαινα απο το στυλ που γραφεις.
    Λασκαρατε μου εχω να σου πω οτι ‘ νομιζω’ στη θεσσαλονικη επιασαν τα μικρα ψαρακια της ευσεβους συμμοριας του βορρα.
    Υπαρχουν ελευθεροι , ασυδωτοι κομποσχοινοφωροι που κυκλοφωρουν; Αν εγω νομιζω η απορω, εσυ να εισαι βεβαιος.

    • Ο/Η Periklis λέει:

      Ειστε ΚΑΙ αντισημιτης κε Αθεόφιλε;

      Υπεραμυνεστε της αργιας της Κυριακης αλλα αν δεν απατωμαι η Εκκλησια ειναι αυτη που αντιδρα πρωτη και καλυτερη στο ενδεχομενο επταημερης εργασίας, ώστε να καταντά το αύριο πια σαν αύριο να μη μοιάζει.

      Οσον αφορά το τι ειναι πραγματικη βρισιά, δεν μπορω να σας ακουσω μεν, μπορω να φανταστω παντως ότι ειναι η διαλεκτος που χρησιμοποιούσατε στο σπίτι σας. Και δεν εχω κατι εναντιον των ντοπιολαλιων.

  13. Ο/Η Του κώλου λέει:

  14. Ο/Η Ανευλαβής λέει:

    Σοβαρά – ξεσόβαρα: Συμμορία του κερατά!!!
    Πατριωτική ( τίτλος)όμως σε τι;;;;
    Έχουν πατρίδα;;
    Έχουν έθνος;;
    Ειναι πουθενά πολίτες ;;
    Ρωτήστε τους, γατί άραγε δεν αγιοποιησαν τον Βούλγαρικής καταγωγής και χριστιανό Παλαιολόγο;
    Δείτε και τις δικαιολογίες μερικών προοδευτικών (;), στα περί της Ελληνικότητας του Βυζαντίου!
    Ξαναψάξτε την στάση του «Νίκα», τον Μελλιέ, την Γαλλική επανάσταση, τον Φόερμπαχ – δάσκαλο του Μαρξ, κ.τ.λ. και βρίστε με την ψυχή σας, σαν παλιοί Έλληνες. Χωρίς Ρωμιωσύνες, Ελληνοποιήσεις και παραδόσεις πολύχρωμου συντηρητισμού …

  15. Ο/Η Παϊσία η χαρτορίχτρα λέει:

    http://www.locandiera.gr/press/interviews/%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9%CF%80%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%86%CE%AE%CE%BD%CF%89-%CF%84%CE%BF-%CE%AC%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD-%CF%8C%CF%81%CE%BF%CF%82/

    Ο Γ.Γ., θεολόγος, ελληνοαμερικάνος, εγκατέλειψε το Άγιο Όρος το 1982, μετά από δέκα χρόνια άσκησης και προσφοράς. Η επανένταξή του δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα, γιατί αντί να μείνει στην Ελλάδα μετά τον αποσχηματισμό του, έφυγε κάποια χρόνια στην Αμερική. «Εδώ η κοινωνία δεν είναι έτοιμη να δεχθεί την επιστροφή ενός ιερωμένου στις τάξεις των λαϊκών. Στο εξωτερικό ήταν ατού στο βιογραφικό μου ότι υπήρξα κληρικός για 10 χρόνια. Αποτέλεσε βασικό κριτήριο στην πρόσληψή μου ως εκπαιδευτικός. Σήμερα, μετά τόσα χρόνια, που έκανα πια οικογένεια, που τα παιδιά μου μεγάλωσαν, ακόμη η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να το δεχθεί». Οι περισσότεροι λαϊκοί «συνδυάζουν την εγκατάλειψη, τον αποσχηματισμό, με το σκάνδαλο. Φαντάζονται ομοφυλοφιλία, φαντάζονται εραστές. Δεν εξετάζουν αν παραιτήθηκε κάποιος για λόγους συνείδησης ή γιατί ήταν δυσβάστακτο το σχήμα». Ο ίδιος παραιτήθηκε για λόγους συνείδησης «αν και κάποιος δεσπότης τότε (στην Αμερική) μου είχε πει να μείνω και να κάνω παράλληλη ζωή. Ε, δεν το σήκωνε αυτό η συνείδησή μου, δεν μπορώ την υποκρισία». Λόγοι ηθικής προκάλεσαν και τον πρώτο τριγμό στη σχέση του με την Εκκλησία. «Έκανε το λάθος το μοναστήρι να με στείλει έξω στον κόσμο, να υπηρετήσω σε μετόχι στα 24 μου χρόνια. Αν είχα μείνει μέσα ίσως δεν είχα εγκαταλείψει. Η πρώτη φορά που κλονίστηκα ήταν όταν δεσπότης του εξωτερικού, όπου τότε υπηρετούσα, μου ρίχτηκε. Με σόκαρε πάρα πολύ. Ήταν για μένα η αρχή του τέλους. Δεν είχα δώσει ποτέ τέτοιο δικαίωμα.

  16. Ο/Η Παϊσία η χαρτορίχτρα λέει:

    Όμως η συγκλονιστικότερη μαρτυρία για τις ακολασίες μεταξύ Γερόντων και υποτακτικών στο Άγιο Όρος είναι το πρόσφατο αποκαλυπτικό βιβλίο του ζωγράφου και αγιογράφου μοναχού Νικόδημου, τ.Γραμματέα (1978-1982) της Ι.Κοινότητας, «Το ταξίδι ενός αθώου», (εκδ. Λιβάνη-2011). Ομολογώ πως δεν τολμώ να μεταφέρω τις περιγραφές που περιλαμβάνουν δέσιμο με αλυσίδες του ψυχολογικά εξουθενωμένου θύματος πάνω στο κρεβάτι και τη σεξουαλική ασέλγεια μαζί με βασανιστήρια καθώς και την έριδα δυο μοναχών για τη διεκδίκηση του ίδιου νεαρού. Σημειώνω μόνο την παραγγελία του Γέροντα στο μαστροπό-επαγγελματία εραστή καλόγερων: «Βρες μου ένα αγόρι και φερ’το μου για να το έχω και εγώ σου δίνω τώρα 5000 δρχ.». (1972). Σημειώνω επίσης πως όπως προκύπτει από το βιβλίο, οι υποτακτικοί των διάφορων πορνοκαλόγερων, αν δεν είναι ανήλικα φτωχόπαιδα, ορφανά κλπ είναι ή πολύ νέοι άβουλοι ενήλικοι ή σε κάποιο βαθμό ψυχασθενείς, που δεν έχουν το σθένος να αντιδράσουν. Ο καθένας αντιλαμβάνεται πως δεν είναι φυσιολογικό κάποιος κανονικός νέος άνθρωπος να κάνει σε μια ερημιά το σκλάβο κάποιου γέρου. Νομίζω πως σε μια υγιή κοινωνία η δημοσίευση του βιβλίου θα ήταν αρκετή για να προκαλέσει εισαγγελική έρευνα, διότι είναι σαφές πως η προσωπική του περίπτωση και η περίπτωση ενός ψυχασθενούς νέου που περιγράφει δεν ήταν άγνωστες στο Άγιο Όρος και καθόλου μεμονωμένες .

    Ο μοναχός Νικόδημος ξεσκεπάζει το Άγ.Όρος

  17. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Ελληνική Λεγεών
    helleniclegion.blogspot.com/2011/04/3.html
    Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

    Ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή, το έργο και τις προφητείες του Πάτερ Παΐσιου ετοιμάζει ο δημοσιογράφος και Ειδικός Σύμβουλος Διοίκησης της ΕΤ3 Γιάννης Φερέτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο μέτρ του είδους, κ.Φερέτης με τη δημοσιογραφική έρευνα που έκανε στο Άγιο Όρος, όπου έζησε τα περισσότερα χρόνια ο Γέρων Παΐσιος, και μέσα από μαρτυρίες άλλων μοναχών, θα κάνει γνωστές στους τηλεθεατές άγνωστες πτυχές από τη ζωή του Γέροντα.

    Το ντοκιμαντέρ θα μεταδίδεται κάθε μέρα τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ο γέροντας Παΐσιος υπήρξε μια από τις πιο φωτισμένες Άγιες μορφές της σύγχρονης ιστορίας της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Την ώρα που η Κρατική Τηλεόραση κάνει αντεθνική προπαγάνδα και «κόβει» τις Ελληνορθόδοξες εκπομπές από το πρόγραμμά της,η παραπάνω είδηση είναι μια ευχάριστη έκπληξη: Περιμένουμε με ανυπομονησία το ντοκιμαντέρ,για έναν πραγματικά φωτισμένο Γέροντα της Ορθοδοξίας μας!
    Πηγή
    Αναρτήθηκε από Helios στις 11:30:00 μ.μ.

  18. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Eλληνική Λεγεών

    helleniclegion.blogspot.com/2012/01/blog-post_1607.html

    Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012
    Εκπληρώνεται σιγά σιγά η Προφητεία Γαβριήλ

    Τι μας λέει η προφητεία του Γέροντος Γαβριήλ:

    Στα χρόνια του Αντιχρίστου οι άνθρωποι θα περιμένουν τη σωτηρία από το Διάστημα. Αυτό θα είναι το μεγαλύτερο τέχνασμα του Διαβόλου. Η ανθρωπότητα θα ζητεί βοήθεια από τους εξωγήινους, χωρίς να γνωρίζει ότι αυτοί στην πραγματικότητα είναι δαίμονες>.

    Στους εσχάτους χρόνους οι οπαδοί του Αντιχρίστου θα πηγαίνουν στην εκκλησία, θα βαπτίζονται, θα κηρύττουν για τις ευαγγελικές εντολές. Όμως μην τους πιστεύετε. Αυτοί δεν θα έχουν τα καλά έργα. Μόνο με τα καλά έργα μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τον αληθινό χριστιανό>.

    Γι’ αυτό θα πρέπει να μένουμε επιφυλακτικοί όσα θα μας έρθουν.

    Το μυστικό και το κλειδί είναι η ΠΙΣΤΗ!

  19. Ο/Η undantag λέει:

    Φίλοι Ρο και Λασκαράτο,
    Καλά όλ’αυτά (και δεν εκπλήσσουν). Πότε όμως θα δώσετε στο λαό τεμάχιο από την Προς Παπαρήγαν Επιστολή του Αγρίου Πειραιώς;

  20. Ο/Η Πατρινός λέει:

    Ο Άπατρις της Πάτρας

    Η χρυσαυγίτικη προπαγάνδα του αγίου Αμβρόσιου

    Ο Θανάσης Λενής (1938), κατά Θεό Αμβρόσιος, διήγαγε τα παιδικά και σχολικά του χρόνια στην Πάτρα. Το 1959 «λαβών την εκ Θεού κλήση», όπως πληροφορούμαστε από το ιερόν blog της Ιεράς Μητροπόλεως Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, «αφοσιώθηκε στην πίστη». Τώρα δεν ξέρω πώς έγινε η «κλήση» αυτή, αλλά μάλλον μέσω ταχυδρομείου ή τηλεγραφήματος, γιατί τότε δεν υπήρχαν κινητά, sms, emails και άλλα τέτοια. Οπότε ο Θανάσης, εκτελώντας τις εντολές του Θεού, άρχισε το θεάρεστο έργο του. Σημαντικό γεγονός στη δράση του υπήρξε η ίδρυση της μοναχικής αδελφότητας

    Η χρυσαυγίτικη προπαγάνδα του αγίου Αμβρόσιου

  21. Ο/Η kimon λέει:

    Ρο-Λασκαράτε και φίλε μου Σταύρε είναι απολαυστική η ανάγνωση των κειμένων και σχολίων σας πρωϊνό σαββάτου στο guilford-surrey.
    Για την θεσ/νίκη που την έζησα για καμιά 55 χρόνια στα μέσα και στα έξω της, σε όλο τον κοινωνικό ιστό της, θα έλεγα μετά λόγου γνώσεως και αφού προηγουμένως άγγιξα τις τρύπες των καρφιών της από κάποιες θέσεις, πως αβίαστα μπορεί να χαρακτηρισθεί διαχρονικά σαν φασιστομάνα θρησκόληπτης διαφθοράς, ένας αχταρμάς και καταφύγιο των καθαρμάτων του «πατριωτισμού» και της θρησκοληψίας σε αγαστή και στενή πάντα συνεργασία με τον υπόκοσμο,απ’ τον εμφύλιο μέχρι την «καρφίτσα» ,το τρίκυκλο,τον λαμπράκη,την μεταπολιτευτική σκαρταδούρα κλπ, κι όλα αυτά, γιατί σ’αυτήν την ‘ερμη πόλη υπήρχαν και υπάρχουν πάντα «πολιτικές πλάτες» με το αζημίωτο για τη διαφθορά.

  22. Αγαπητοί φίλοι Ρο και Λασκαράτε,
    δεν αντελήβην αυτήν εδώ την αναφορά

    γιός του αρχηγού της ελληνοχριστιανικής χουντικής ΚΥΠ

    για τον Μάρκο Καραμπέρη.

    Γνωρίζω έναν στρατηγό Καραμπέρη, που επί κατοχής ήταν στέλεχος της ΠΑΟ.
    Δείτε εδώ το βιβλίο του, από τον ακροδεξιό εκδοτικό οίκο του Ιωάννη Γιαννάκενα, στελέχους του ΛάΟΣ:

    http://www.hellasbooks.gr/book.php?bookid=241

    Είναι ο πατέρας του αρχιμαφιόζου, δηλαδή;;;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητη κυρία Βασιλική Μετατρούλου,
      στο προγηθέν σχόλιο του φίλου Παλιού

      Η ευσεβής πατριωτική συμμορία του Βορρά

      διαβάζω:
      Ο Στέφανος Καραμπέρης, πατέρας ή θείος του καρατζαφεροστελέχους του πιάστηκε, ήταν μεγάλο κουμάσι, χίτης, αρχηγός της ΚΥΠ επί Παπαδόπουλου.
      Έγραψε και αναμνήσεις

      Τίτλος : ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΙΝ ΜΟΥ ΕΙΣ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ Π.Α.Ο.

      Συγγραφέας : ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΡΑΜΠΕΡΗΣ
      Περιγραφή : Το παρόν πόνημα, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΕΛΑΣΓΟΣ, αποτελεί την περίληψιν της συμμετοχής του αειμνήστου Υποστρατήγου Στεφάνου Καραμπέρη του Ευαγγέλου εις ………….»κλπ κλπ

      Ομολογώ ότι βρήκα και τις δυο εκδοχές στο διαδίκτυο, γιός και ανεψιός, εξ ενστίκτου τείνω τελικά προς τη δεύτερη, αν ήταν γιός όλο και κάποιος σάλος θα είχε προκληθεί νωρίτερα, αν και η παρουσία του υιού του ενδόξου Φον Γιοσμά στα ψηφοδέλτια του Λάος πέρασε σχεδόν απαρατήρητη και ασχολίαστη, γιατί νομίζω πως η χώρα αυτή έχει χτυπηθεί πλέον από βαρύ μιθριδατισμό:

      Happy birthday-8 έτη από ιδρύσεως Λάος

      @Περί του ενδόξου πατρός του πρώτου, αντιγράφω από το περιοδικόν «Κλίκ» (Σ.Κούλογλου): «Ο Ξενοφών Γιοσμάς πρόεδρος της παρακρατικής οργάνωσης Σύνδεσμος Aγωνιστών και Θυμάτων Eθνικής Aντιστάσεως και αξιωματικός του Γ’ Pάιχ, ήταν τόσο ιδεολόγος ναζιστής, ώστε είχε ορκιστεί υπουργός στην κυβέρνηση Tσιρονίκου –μια κυβέρνηση-φάντασμα που ακολούθησε τους Γερμανούς μετά την αποχώρησή τους από την Eλλάδα! Kαταδικασμένος σε θάνατο για δωσιλογισμό, είχε αποφύγει την εκτέλεση της ποινής, βάζοντας την πείρα του στην υπηρεσία του αντικομουνιστικού αγώνα. Στα μαχητικά τμήματα της οργάνωσης του «φον Γιοσμά» ανήκε ο Γκοτζαμάνης. Tην Πρωτομαγιά του 1962 είχε επιτεθεί εναντίον μιας εργατικής συγκέντρωσης και, παρέα με ορισμένους ακόμη τραμπούκους, είχε καταδικαστεί για βιαιοπραγίες τον Iανουάριο του 1963».

    • Ο/Η Periklis λέει:

      Καλα, από καριερίστες Αμερικανοσπουδαγμενους στο Χαρβαρντ (συμμαθητες του Παπανδρεου) υιούς χουντικών βρίθει αυτος ο τόπος. Και άμα σου γίνει βίωμα ο αυταρχισμός και ο χαφιεδισμός από τα μικράτα σου άντε να σου φυγει το κουσουρι στα γεράματα.

      «Επικουρικός καθηγητής της Παντείου, ο Ηλίας Δημητράς διορίστηκε υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας (ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η «παρουσία του στην κυβέρνηση εθεωρήθη διεθνώς άνοιγμα προς τα αριστερά»). Ο Δημητράς τιμωρήθηκε με οριστική απόλυση, επειδή, μεταξύ άλλων, στις 23.10.1967 παγίδευσε στο γραφείο του τον επιστημονικό του συνεργάτη Γεράσιμο Νοταρά, μέλος της αντιστασιακής οργάνωσης Δημοκρατική Αμυνα, «συλληφθέντα υπό του αναμένοντος αυτόν αστυνόμου της Γενικής Ασφαλείας Σπανού, με συνέπειαν την καταδίκην τούτου εις 8ετή κάθειρξιν».

      • Ο/Η Παλιός λέει:

        Αχ αυτή αντίληψη για το προπατορικό αμάρτημα, που κατά τις ελληνορθόδοξες κουτσομπόλες κυνηγάει τα παιδιά ακόμη και όταν δεν ανήκουν στο στρατοπεδο του πατέρα.

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Παλιέ,

        Θα αναφερεσθε ασφαλώς στην κα Βασιλικη μετά Τρουλου η οποία πασχει από διπλωπία.

        Η δική μου προσεγγιση πάλι ειναι καθαρά επιστημονική, ψυχολογική. Αν το προτυπο του πατερα για καποιον ήταν αυτό του σχολιαστικού γυμνασιάρχου με τη βιτσα ή του χαφιέ που χαφιεδίζει προκειμενου να επιβληθεί το Πνευμα και η Ηθική για λογαριασμό μιας πεφωτισμένης χούντας τότε και ο υιος αναπαράγει το πατρικό προτυπο ωστε να επιβληθεί μια Νεα Ταξις (ή και Taxis) Πραγματων. Ιδιαιτερα αν αυτο γίνεται και με το αζημιωτο.

      • Ο/Η Παλιός λέει:

        Περικλή αλλού τα κουτοπόνηρα κόλπα σου, όχι σε μένα.
        Ο Δημητράς είναι αντίθετος με την πολιτική του πατέρα του.
        Ο Καραμπέρης του Λαός συνεχιζει στα βήματα του χουντικού Καραμπέρη.
        Η διαφορά κάνει μπαμ

  23. Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    Κυνηγετική μαφία στις Πρέσπες;
    Ιανουαρίου 20, 2012 in Η πολιτική στην καλύβα, Οικολογικά | by Πάνος

    (Το έφερε το μέηλ. Παρακαλώ, διαδώστε το)

    Απίστευτο επεισόδιο με παράνομους κυνηγούς αγριογούρουνων μέσα στην καρδιά του Εθνικού Πάρκου Πρεσπών. Μεγάλη ομάδα κυνηγών συμπεριλαμβανομένου και του τοπικού δημάρχου όχι μόνο κυνηγούσε σε τριπλά απαγορευμένη περιοχή (από το θεσμικό πλαίσιο του εθνικού πάρκου, λιγότερο από 500 μέρα από τα σύνορα, και σε χιόνι) αλλά όταν τους το ανέφεραν ο δασοφύλακας και ο φύλακας του φορέα διαχείρισης, τους εξύβρισαν χυδαία και τους απείλησαν με μονόβολο. Δείτε την αναφορά του φύλακα.

    Κυνηγετική μαφία στις Πρέσπες;

    *

  24. Ο/Η Anarxofileleutheros λέει:

    Σε αυτή τη χώρα όσο περισσότερος πατριώτης δηλώνεις, τόσο μεγαλύτερες κομπίνες έχεις κάνει.

    Εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί κομπίνας.

  25. Ο/Η Servitoros λέει:

    Ο Στέφανος Καραμπέρης, πατέρας ή θείος του καρατζαφεροστελέχους του πιάστηκε, ήταν μεγάλο κουμάσι, χίτης, αρχηγός της ΚΥΠ επί Παπαδόπουλου.

    Θείος για την ακρίβεια, ο πατέρας του Καραμπέρη ήταν στην νύχτα και κληρονόμησε τις δουλειές του στο γιό που της επέκτεινε. Αυτά για τον Βελόπουλο που έλεγε προεκλογικά ότι ο Καραμπέρης ήταν αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας. Επίσης επειδή το ΛΑΟΣ βγήκε με μια ανακοίνωση που προκαλεί τρελό γέλιο υποστηρίζοντας ότι όταν ο Βελόπουλος τον έβαλε υποψήφιο αντιπεριφερειάρχή, ο Καραμπέρης είχε καλή φήμη θα πώ την εξής άποψη από στενό συγγενικό μου πρόσωπο. Ο στενός μου συγγενής είχε μια μεσαίου μεγέθους επιχείρηση και κάθε χρόνο οργάνωνε χορούς για τους εργαζόμενους του (πρωτοχρονιά και απόκριες) από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Από τότε λοιπόν ο συγγενής μου απέφευγε να κλείνει το μαγαζί του Καραμπέρη, γιατί η συγκεκριμένη οικογένεια είχε την φήμη των αληταράδων με τους οποίους δεν μπλέκεις.

  26. Παράθεμα: Η ευσεβής πατριωτική συμμορία του Βορρά | Ανταποκριτής | Correspondent

  27. Ο/Η eklag λέει:

    Periklis,
    ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι επισημάνσεις σας για το ποιοι οραματίζονται
    τη διάλυση της Τουρκίας.
    Po,
    δεν φαντάζεστε πόσο συμφωνώ μαζί σας ως προς το ρόλο
    του Ορθού Λόγου στις »βόλτες» της Ανθρωπότητας.
    Θα ήταν πολύ χρήσιμο κάποια στιγμή να ακούσουμε τον δικό σας
    εννοιολογικό ορισμό του,πώς και από ποιους αξιολογείται ως τέτοιος κ.τλ.
    καθώς ο ορισμός αυτός δημιουργεί πλείστα όσα προβλήματα
    στις »επικοινωνίες»!
    τύπου: ο ορθός λόγος του ενός->μύθευμα του άλλου κ.τλ.
    ps
    Δεν πρόκειται για σοφιστεία αλλά για ζήτημα ουσίας.

  28. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Κυριε periklis, κατ αρχη μου αλαξες το ονομα και εισαι ασυγχωρητος.
    Το ονομα μου που ειναι γραμμενο στο ηρωων της θερμης, εσυ γραφτο οπου θελεις, ομως ειναι θρασος αναιδεια και αγενεια να το μου παραποιεις.
    Τωρα πως καταλαβες οτι οτι ειμαι ΚΑΙ αντισημιτης, ο θεος σου και η ψυχουλα σου το ξερουν.
    Για την εξαημερη δουλεια πρωτη η εβραϊκη θρησκεια την καθιερωσε,και η χριστιανικη σας που ειναι συνεχεια της, το Σαββατο το εκανε Κυριακη.
    Αν εσυ νομιζεις οτι την αργια μας την εδωσε ο δικος σου θεος εισαι μακρυα νυχτωμενος.
    Ασε που οταν ημασταν πιτσιρικαδες καθε κυριακη μα πηγαιναν με το ζορι και με ξυλο οι δασκαλοι στην εκκλησια και ηταν η χειροτερη δουλεια , αλλα ντρεποταν και οποιος δεν ειχε να ριξει δεκαρες στον διακονιαρικο δισκο τους.
    Αν μπορουσαν οι αγιοι πατεραδες σου να κανουν την κωλοτουμπα εκτος απο το χρημα θα μας αφαιρουσαν και την αργια οι αγιογδυτες.
    Και τελος σαν καλος χριστιανος περαποιεις αυτα που εγραψα για το βρισιδι.
    Οχι periklis, δεν ειναι η διαλεκτος που χρησιμοποιω στο σπιτι μου, αλλα οταν διαβαζω η βλεπω τετοιες μαλακιες [συγνωμη αγαπητοι οικοδεσποτες] σαν τις δικες σου, συμπαθα με κι εσυ χριστιανε ορθοδοξε periklis, πως να μη βριζω;

  29. Ο/Η laskaratos λέει:

    O κ.Τρεμόπουλος, σωστά κατα τη γνώμη μου, επισημαίνει ότι χάρις στην ακυβερνησία, μπόρεσε η Δικαιοσύνη να κάνει το έργο της στη Θεσσαλονίκη. Αυτό που είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο και νομίζω αποτελεί πρόκληση για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ότι, προς τιμήν του, κ.Τρεμόπουλος παραιτήθηκε από ευρωβουλευτής υπέρ του δεύτερου στο ψηφοδέλτιο, του κ.Χρυσόγελου. Στην Αριστερά η κυκλική εναλλαγή παραμένει ακόμη στο χώρο του οράματος.
    Χίλια μπράβο στον κ.Τρεμόπουλο.

    • Ο/Η Εco λέει:

      Tρεμόπουλος:

      __Γιατί η ελληνική ορθόδοξη εκκλησία να εξαιρείται της φορολόγησης; Μήπως θα πρέπει να φορολογηθεί;

      Πριν ακόμη ξεσπάσει η κρίση, είχα αρνηθεί με δική μου πρωτοβουλία το βουλευτικό αυτοκίνητο που προσφερόταν (και) στους Ευρωβουλευτές, καθώς και τον προσωπικό αστυνομικό-φρουρό, ενώ το 50% των αποδοχών μου ως Ευρωβουλευτή κατατίθεται για οικολογικές δράσεις.
      Μπορούμε λοιπόν να ζητήσουμε τίποτα λιγότερο για την Εκκλησία; Ξέρω από πρώτο χέρι ότι ανώτατοι εκκλησιαστικοί παράγοντες βλέπουν το χωρισμό Εκκλησίας και Κράτους πολύ πιο θετικά από ό,τι οι περισσότεροι πολιτικοί. Αποτελεί, επίσης, κοινό μυστικό ότι μεγάλο μέρος των πολιτικών καλλιεργούν στενή σχέση με την Εκκλησία, όχι από ευσέβεια αλλά για άγρα ψήφων. Όταν ανοίγουμε λοιπόν το διάλογο για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, δε ζητάμε παρά το απολύτως αυτονόητο.

      __Το 5% της φορολογίας του Έλληνα πηγαίνει σε όπλα (ήταν 8% και έπεσε στο 5% φέτος) και μόλις 0,5% πηγαίνει στο περιβάλλον. Μήπως θα πρέπει να υπάρξει μια πολιτική της Ε.Ε. για κάποια άλλη κατανομή των δαπανών στα κράτη μέλη;

      Η Ελλάδα ήταν μεταξύ των πέντε μεγαλύτερων πελατών όπλων σε απόλυτα μεγέθη για την περίοδο 2005-2009. Μια χώρα που ενώ βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση, εξακολουθεί να ξοδεύει σε όπλα το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες της Ευρώπης των 27, ακόμη και εάν έχει ελαττώσει τις εξοπλιστικές δαπάνες της τον τελευταίο χρόνο.
      Μια χώρα που, αν και δεν συμμετέχει σε στρατιωτικές αποστολές του ΝΑΤΟ έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά δαπανών για προσωπικό και εξοπλισμούς, και που πάντοτε επένδυε στην διπλωματία των στρατιωτικών εξοπλισμών για να επηρεάσει τους εταίρους για τις εθνικές θέσεις. Οι εξοπλισμοί της τελευταίας 30ετίας αντιστοιχούν σε πάνω από το 1/3 του χρέους, επιπλέον συντηρούμε περισσότερους στρατηγούς από τη Γερμανία και σχεδόν όσους οι ΗΠΑ.
      Μόνη λύση η απαίτηση για μεγαλύτερη μείωση των εξοπλισμών και η έκφραση του πνεύματος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης μέσα από την ευρωπαϊκή προσπάθεια για επίλυση των εκκρεμών ζητημάτων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, κυρίως με την Τουρκία. Γι΄αυτό και έθεσα στο Ευρωκοινοβούλιο το ζήτημα της εκβιαστικής εξαγοράς οπλικών συστημάτων αξίας 10 δις ευρώ σε αντάλλαγμα την εκταμίευση της 6ης δόσης από την τρόικα, που αποκάλυψε η εφημερίδα New Europe και αρνήθηκαν να το διαψεύσουν.
      Είναι απαράδεκτο την ώρα που οι κοινωνικές παροχές και τα εισοδήματα αντιμετωπίζουν τη μέγγενη των σκληρών μέτρων λιτότητας, οι εξοπλιστικές δαπάνες
      http://www.evrytanika.com/article.php?id=11045

  30. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Η παραιτηση του Τρεμοπουλου ειχε συμφωνηθει πριν τις ευρωεκλογες μεταξυ τους, και δεν ειναι αυτο που γραφεις κυκλικη εναλλαγη φιλτατε μου Λασκαρατε.
    Στον Συν-ΣΥΡΙΖΑ ψηφισαν για τους βουλευτες, 3 βουλευτικες θητειες η 6 χρονια στη βουλη.
    Πρωτο παραδειγμα ο Δραγασακης.
    Αν υπαρχει καλυτερη προταση το συζηταμε.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      O Δραγασάκης δεν παραιτήθηκε ποτέ από βουλευτική έδρα, απλά αποστρατεύτηκε, και λόγω ηλικίας πιά, γνωρίζοντας πως οι πιθανότητες εκλογής του στις τελευταίες εκλογές, με τον Παπαδημούλη συνυποψήφιο στη Β΄Αθήνας, ήταν ασήμαντες.
      Η μόνη γενναία κίνηση που ξέρω στο χώρο αυτό είναι το τόλμημα Αλαβάνου να κατεβεί στο Ηράκλειο.
      Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
      Έχω επικρίνει τον κ.Τρεμοπουλο,

      Όταν η ρωσική Μαφία αυθαδιάζει

      τώρα οφείλω να τον επαινέσω. Με εξαίρεση το ΚΚΕ όπου κάποιοι βουλευτές παίρνουν εντολή να παραιτηθούν και υπακούουν, γνωρίζοντας πως (με εξαίρεση τον Λέοντα Αυδή) δεν πρόκειται να επανεκλεγούν αν δεν το θέλει το κόμμα, η περίπτωση Τρεμόπουλου είναι μοναδική.

  31. Ο/Η laskaratos λέει:

    Πνεύμα και Ηθική!

  32. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Φιλε λασκαρατε, πιστευω οτι οταν σου γραφω 1 καταλαβαινεις 10.
    Σημερα νομιζω δεν με καταλαβες.
    Σου εγραψα οτι το ευρωβουλευτιλικι του Τρεμοπουλου ειχε προσυμφωνηθει, αλλοιως δεν θα εβλεπε ευρωβουλευτιλικι, αρα το μπραβο στον Τρεμοπουλο ειναι μονο γιατι κρατησε τον λογο του.-
    Τωρα οσο αφορα τον Δραγασακη, σου ξαναλεω οτι τον Δραγασακη κανεις , μα κανεις δεν τον υποχρεωσε να μην ειναι ξανα υποψηφιος παρα μονο το καταστατικο.
    Δεν ξερω αν οι 3 θητειες η τα 6 χρονια που ψηφισαμε ειναι σωστα, αλλα αυτο ισχυει.
    Αν ειχαμε ψηφισει κυκλικη εναλαγη δεν εχω καμια αμφιβολια , ουτε ο Δραγασακης ουτε ο Παπαδημουλης θα αθετουσαν.
    Τον Δραγασακη δεν τον πηραν τα γεραματα, ηταν 58-59 χρονων τοτε.
    Ουτε τον σταματησε ο υπολογισμος που γραφεις απεναντι στον Μητσο τον Παπαδημουλη, τον καλο μου συντροφο και φιλο.
    Ολα αυτα δεν θα σου τα εγραφα αν δεν γνωριζα αρκετα καλα και τους δυο, και μακαρι να ειχαμε την διορατικοτητα να ψηφιζαμε στην κορυφη πιραμιδας μας στην αριστερα τετοιους ανθρωπους.
    Για τον Αλαβανο τωρα, δεν θελω να πω τιποτα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Θεόφιλε,
      1. Ο ίδιος ο Δραγασάκης δεν αναφέρει καταστατική του υποχρέωση να μην είναι υποψήφιος. Δηλώνει πως μόνος του πήρε την απόφαση:
      «Τον Οκτώβρη του 2009, είπα ότι δεν θα είμαι πάλι υποψήφιος βουλευτής».
      http://www.dragasakis.gr/keimeno.php?id=716&eidos=mme

      2.Ασφαλώς και υπήρχε συμφωνία, και ο Τρεμόπουλος την τίμησε.
      α.Έπρεπε και στον ΣΥΡΙΖΑ να υπάρχουν τέτοιες συμφωνίες.
      β.Και να τηρούνται

      3.Να θυμίσω πως ο Παπαγιαννάκης ήταν 15 ολόκληρα χρόνια ευρωβουλευτής και ο Αλαβάνος 23! Ο μακροβιότερος στην Ευρωβουλή.
      http://askiweb.eu/index.php/component/content/article/14-sample-data-articles/88-2011-12-20-16-02-57

      Το θεωρώ απαράδεκτο καρριερισμό.

      4. Δυστυχως υπήρχε και στον ΣΥΝ απόφαση της ΚΕ μάλιστα, και συμφωνία ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ. Κάτι που δεν τιμά καθόλου ούτε τους Αλαβάνο, Παπαγιαννάκη, Κωνσταντόπουλο, ούτε το κόμμα:
      http://www.iospress.gr/mikro1997/mikro19970503.htm

      «Η περίπτωση του ΣΥΝ

      Κρούσμα δεύτερο: Εδώ και τρία χρόνια, ο Συνασπισμός πήρε μια πολύ συγκεκριμένη απόφαση. Ηταν αρχές Απριλίου του 1994 και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του κόμματος συζητούσε τη συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου ενόψει των εκλογών του Ιουνίου. Ακούστηκαν τότε διάφορες προτάσεις για τις ρυθμίσεις που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν τον «ριζοσπαστικό, αριστερό, οικολογικό και φεμινιστικό χαρακτήρα του κόμματος», καθώς και το «χαρακτήρα συνεργασίας και συμμαχιών» που το κόμμα επιθυμούσε να δώσει στο ευρωψηφοδέλτιό του. Η τελική απόφαση (52 υπέρ, 12 κατά, 19 λευκά και 1 αποχή) προέβλεπε τα εξής: «Στόχος του κόμματος οι δύο ευρωβουλευτές. Εάν εκλεγούν και οι δύο, εναλλάσσονται με τους συμμάχους και τις γυναίκες. Εάν εκλεγεί ένας, δεν ισχύει καμία εναλλαγή. Η κατάταξη στο ψηφοδέλτιο μεταξύ κομματικών και συμμάχων να γίνει με τρόπο ώστε να εξασφαλιστεί σε όλη τη διάρκεια της θητείας η παρουσία κομματικού ευρωβουλευτή στο Ευρωκοινοβούλιο». Ακολούθησε εσωκομματικό δημοψήφισμα για την ακριβή σειρά των ονομάτων στη λίστα, τα αποτελέσματα του οποίου κοινοποιήθηκαν στις 21 Απριλίου: πρώτος ο Αλέκος Αλαβάνος, δεύτερος ο Μιχάλης Παπαγιαννάκης, τρίτη η Φωτεινή Σιάνου.
      Ο καιρός πέρασε και τον Ιανουάριο του 1997 συμπληρώθηκε η μισή θητεία της τρέχουσας Ευρωβουλής. Ηρθε επομένως η ώρα να εφαρμοστεί η απόφαση για εναλλαγή. Κι αφού θέμα «συμμάχων» δεν υφίσταται, εκείνο που εκκρεμούσε πλέον ήταν η κατάληψη της μίας έδρας από γυναίκα. Καθώς όμως τίποτε δεν μαρτυρούσε ότι η ηγεσία θυμόταν ακόμη τις δεσμεύσεις της, το Τμήμα Γυναικών του κόμματος ανέλαβε να ανακινήσει το ζήτημα. Ξεκίνησε με μια πρώτη ανταλλαγή επιστολών με την Πολιτική Γραμματεία και στη συνέχεια έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις του, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα ήταν υποχρεωμένο να προχωρήσει στην εναλλαγή και να δώσει στη Φωτεινή Σιάνου την έδρα που της ανήκει. Μεταξύ άλλων, το κείμενο ανέφερε και τα εξής: «Κάθε ‘πρακτική’ ή ‘ερμηνεία’ σχετικά με την απόφαση αποτελεί νόθευση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, γιατί είναι φανερό ότι, αν ήταν άλλοι οι όροι του, θα ήταν άλλη και η προτεραιότητα των επιλογών μας και ως εκ τούτου και της σειράς των ονομάτων στη ‘λίστα’. Αν δεν υλοποιηθεί η απόφαση, είναι εύλογο ότι κάποιοι/κάποιες θα πιστέψουμε ότι εξαπατηθήκαμε» (Αυγή, 23/2/97).
      Υστερα από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, το θέμα απασχόλησε την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή (ΚΠΕ) στις 29 Μαρτίου. Κατά τη συζήτηση, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εισηγήθηκε να μην ισχύσει η εναλλαγή και ζήτησε από τους ευρωβουλευτές να θέσουν στη διάθεση της ΚΠΕ τις παραιτήσεις τους και από τη Φωτεινή Σιάνου και τις γυναίκες να αποσύρουν το αίτημά τους. Από την πλευρά τους, οι δύο ευρωβουλευτές τάχθηκαν κατά της εναλλαγής και έθεσαν στη διάθεση της ΚΠΕ την παραίτησή τους. (Σε επικοινωνία μας μαζί του, ο Αλέκος Αλαβάνος διευκρίνισε ότι υποστήριξε τις απόψεις του, υπέβαλε την παραίτησή του και δεν έχει να δηλώσει τίποτα). Το Τμήμα Γυναικών και η Φωτεινή Σιάνου επέμειναν μέχρι τέλους, αλλά το αίτημά τους δεν έγινε δεκτό. Η ψηφοφορία που ακολούθησε αποφάσισε κατά της εναλλαγής (51 υπέρ, 31 κατά, 9 λευκά και μία αποχή). Η ΚΠΕ αναλάμβανε έτσι την πολιτική ευθύνη για την αθέτηση μιας ρητής της δέσμευσης».

      5. Δυστυχώς περισσεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ οι ηθικοί συμβιβασμοί, οι αθετήσεις συμφωνιών, οι προσωπικές πολιτικές, η ανεύθυνη δημαγωγία, τα κουκουλώματα προσωπικών σκανδάλων του δικομματισμού, της Εκκλησίας κλπ Έχουμε υποχρέωση να τα επισημαίνουμε.
      Αυτή είναι η πικρή αλήθεια.
      Το παράδειγμα Τρεμόπουλου ανοίγει έναν δρόμο και εκθέτει πολλούς.
      Προσωπικά δεν ξεχνώ τη στάση Παπαδημούλη, που περίπου θεωρούσε πως ex officio δικαιούτο να είναι ξανά ευρωβουλευτής. Μου προκάλεσε αλγεινή εντύπωση, το ίδιο αλγεινή με τη συμμετοχή του σε δείπνο ευρωβουλευτών που έδωσε ο Χουντόδουλος. Πολλοί έλλειψαν (ΚΚΕ, κ.ά.), ο Παπαδημούλης έσπευσε, για να ακούσει το φασιστικό κήρυγμα του Χριστόδουλου για αποκλεισμό της Τουρκίας από την Ε.Ε. ΅Αντί να κάνει την αυτοκριτική του για την απαράδεκτη συμμετοχή του βγήκε και είπε το αισχρό και κατά τα δυο σκέλη του, για έναν άνθρωπο ολότελα έκθετο ηθικά και χωρίς κανένα δικαίωμα να μιλάει πολιτικά:
      «»Σέβομαι απόλυτα τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, αλλά διαφωνώ συχνά με τον Χριστόδουλο-πολιτικό».
      Αφού είναι φίλος σου να τον ρωτήσεις λοιπόν
      α.Σε τι σεβόταν και μάλιστα απόλυτα τον Χριστόδουλο;
      β. Σε τι συμφωνούσε μαζί του πολιτικά, έστω και μερικώς;

      http://www.hri.org/news/greek/eragr/2006/06-02-28.eragr.html

  33. Ο/Η athriskos λέει:

    Περικλέα, έγραψες «…ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ σε ΕΙΚΑΣΙΕΣ και ΘΕΩΡΙΕΣ οι οποίες καθε λιγο καταρρεουν ή αυτοαναιρουνται οχι από τον Πειραιως Σεραφειμ αλλα από την ιδια την επιστημονικη κοινοτητα. Συχνα δε και από την κοινη λογικη».

    Απ’ όσο γνωρίζω, η επιστήμη η οποία εξανθρώπισε τα ανθρωποειδή της υφηλίου, το κατόρθωσε αυτό τότε μόνον όταν έγραψε μια για πάντα την θρησκεία στα παλιά της τα παπούτσια. Βέβαια μετά από τα μαρτύρια, τις καύσεις στην πυρά και τα χίλια μύρια βάσανα που τράβηξε από τα θρησκευτικά καθάρματα της κάθε εποχής, εκ των οποίων τα σημερινά τους απομεινάρια δεν είναι άξια ούτε για μουνόπανα στο αιδοίον της. Αυτό δεν το βλέπεις; Δεν μπορείς να το χωνέψεις;

    Δεν βλέπεις άνθρωπέ μου ότι οι παπατράγοι όταν αρωστήσουν πώς σπεύδουν στους μεγαλύτερους επιστήμονες γιατρούς και παραδίδονται ελέω επιστήμης στα χέρια τους, οι απατεώνες, οι οποίοι στέλνουν τα πρόβατά τους στα τάματα;

    • Ο/Η Periklis λέει:

      «η επιστήμη η οποία εξανθρώπισε τα ανθρωποειδή της υφηλίου»;

      Βαζετε και τον Mengele μέσα σε αυτους;
      Παω στοιχημα πως έχετε δει πανω από δεκα φορες τον «Πλανητη των Πιθηκων» και εχετε αρχισει να επιρεάζεσθε.

      Οι «παπατραγοι» τουλαχιστον δεν πιστεψαν ποτέ ότι ο θεος-ηλιος ειναι ενας σφικτοκωλος απαστράπτων νεος με μπουκλες ο οποίος περιφέρεται σαν την αδικη κατάρα πανω στο αρμα του (φανταστείτε κατι σαν τα gay parade ενα πραμα). Ηξεραν εξ αρχης οτι προκειται περι ουρανιου υλικού σωματος.

      Προσπαθειστε να διατηρησετε όσο σας ειναι πρακτικα δυνατον την αυτοκυριαρχια σας όταν δεν εχετε σοβαρα αντεπιχειρήματα, διαφορετικά βρισκει προσφορον εδαφος το δαιμονιον που κατοικει μεσα σας και φλυαρεί χυδαιολογωντας. Και δυστυχως η επιστημη σε ανάλογες περιπτωσεις σηκωνει τα χερια ψηλά. Κι ειναι και αμόρφωτο παναθεμά το.

      http://en.wikipedia.org/wiki/Byzantine_medicine

      ΥΓ. Μη ταυτιζεστε και τοσο πολυ με την μητερα φυση. Μπορει καποιος κακοπροαίρετος να σας συνδεσει με ηλιακά πανελ και να εκμεταλλευτεί τα φωτα σας. Αυτοί του ΔΝΤ δεν έχουν ούτε ιερά ούτε όσια…

      • Ο/Η athriskos λέει:

        Περικλέα, σε παραδέχομαι. Την απορία μου αυτή:

        «Δεν βλέπεις άνθρωπέ μου ότι οι παπατράγοι όταν αρωστήσουν πώς σπεύδουν στους μεγαλύτερους επιστήμονες γιατρούς και παραδίδονται ελέω επιστήμης στα χέρια τους, οι απατεώνες, οι οποίοι στέλνουν τα πρόβατά τους στα τάματα;»,

        μόνο εσύ μπόρεσες να την λύσεις.

        Να φανταστείς ότι τι προηγούμενες εκατοντάδες φορές που την έθεσα, κανείς δεν μπόρεσε να πει καν τον παραμικρό λόγο.

  34. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ρο (Αναγνωστη Λασκαρατο)

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι την Ορθοδοξια δεν την εκφραζει ο συγχωρεμενος ο Παΐσιος. Την Ορθοδοξια την εκφραζει το αγιο Πνευμα, το Πνευμα της Αληθειας, που ειναι η Τριτη Υποσταση του Θεου, και εκπορευεται απο τη Πρωτη, τον Θεον Πατερα, και αποστελλεται στους ανθρωπους, απο τη Δευτερη, τον Θεον Υιον τον γνωστο σαν Ιησου Χριστο, και οποιος θελει τη δεχεται και μαθαινει την Ορθοδοξια.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Αγαπητέ Γεώργιε Θεοδοσίου, επειδή διακαώς ενδιαφέρομαι για την κατανόηση της Ορθοδοξίας, την οποία, όπως ισχυρίζεστε, εκφράζει το άγιο Πνεύμα, έχετε υπ’ όψιν σας αν το Πνεύμα αυτό να είπε κάτι σπουδαιότερο από το «Μακάριοι οι πτωχοί τω Πνεύματι», το Πνεύμα αυτό της Αληθείας;
      Αναμένω φίλτατε αγωνιωδώς την απάντησή σας.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Λιαν αγαπητε κυριε αθρησκε

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας πω οτι εφοσον ενδιαφερεσθε να μαθετε την Ορθοδοξια, να προσευχηθειτε με ταπεινωση στο Κυριο παντων των ανθρωπων, Ιησου Χριστο, να σας στειλη το Πνευμα του το αγιο – ὃ παρὰ τοῦ Πατρὸς ἐκπορεύεται – για να σας φωτιση σχετικα με τα ερωτηματα σας.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κυριε Θεοδοσίου,

        Αυτο που ζητατε προϋποθετει και μια ταπεινωση εναρμονισμενη με το Σωκρατικό Εν οίδα οτι ουδεν οιδα (το Μακαριοι οι Πτωχοι το Πνευματι διατυπωμενο διαφορετικά). Εκεινος που ειναι σιγουρος πως τα γνωριζει όλα, δυστυχως γι αυτον, δεν εχει καμμιαν ελπίδα αφου εχει την ψευδαίσθηση πως έφτασε ήδη στην ολοκλήρωση και την αναμαρτησία.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Περικλη

        Παρακαλω πολυ να μου πειτε αν μου επιτρεπετε να συμφωνησω με αυτο που ειπατε.
        Περιμενοντας με αγωνια διατελω,

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

      • Ο/Η Periklis λέει:

        Κε Θεοδοσιου

        μπορειτε βεβαιως να συμφωνειτε ή και να διαφωνειτε μαζι μου, αρκει να μην το κανετε από αλαζονία ή μισαλλοδοξια. Ειναι το μονο που με ενοχλεί σε μια άποψη. Αφήστε που προδίδει και μια σοβαρη έλλειψη επιχειρηματων.

      • Ο/Η chretienorthodox λέει:

        Κυριε Ροΐδη

        Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε, ως συνηθως κανετε, να πω στο κυριο Περικλη οτι ανεξαρτητα απο το αν μου επιτρεπει ἤ οχι να συμφωνω ἤ να διαφωνω μαζι του, εφοσον εσεις μου δινετε τη δυνατοτητα να του απαντησω, εχω να του πω σχετικα με το αρχικο μηνυμα του, οτι αυτος που λεει «εν οιδα οτι ουδεν οιδα» ειναι απιστος διοτι ο πιστος γνωριζει πρωτα – πρωτα τη πιστη του. Ειδικα ο Ορθοδοξος Χριστιανος γνωριζει πρωτα – πρωτα οτι ο Ιησους ο Ναζωραιος ειναι Θεος και Ανθρωπος, δηλαδη Θεανθρωπος, και μαλιστα ο μονος Θεανθρωπος. Επισης γνωριζει οτι η Διδασκαλια του ειναι σωστη οπως σωστο ειναι καθε τι στην Αγια Γραφη εφοσον ερμηνευτει με τη Χαρη του Παναγιου Πνευματος. Επισης ο Ορθοδοξος γνωριζει οτι ειναι αληθες και σωστο καθε τι που τον φωτιζει ο Θεος. Για παραδειγμα γνωριζω – διοτι ετσι με φωτιζει ο Θεος – οτι ειναι αληθης η πληροφορια των Γαλλων οτι στην Ελλαδα το παρακρατος με περιμενει για να με «καθαριση».
        Η δηλωση του Κυριου «μακαριοι οι πτωχοι τω πνευματι» σημαινει μακαριοι οι πτωχοι σε ελληνικο πνευμα, και εξυπακουεται οτι ειναι μακαριοι οι πλουσιοι σε Πνευμα Θεου.
        Στο δευτερο σκελος του μηνυματος συμφωνω. Πραγματι μονο ο Θεος τα ξερει ολα. Εμεις οι ανθρωποι ξερουμε οτι ο Ιδιος ο Θεος μας επιτρεπει να μαθουμε. Ενα επουσιωδες παραδειγμα: Για τον αριθμο π γνωριζουμε 5 τρις ψηφια αλλα δεν γνωριζουμε ολοκληρο τον αριθμο, γιατι εχει απειρα ψηφια μη περιοδικα οπως γενικα οι αρρητοι αριθμοι. Αρα γνωριζουμε ενα απειροελαχιστο μερος απο τον αριθμο π. Και ενα ουσιωδες παραδειγμα. Δεν γνωριζουμε την Ουσια του Θεου παρα μονο τις ενεργειες Του, κτιστες (υλικες ) και ακτιστες (αϋλες, πνευματικες, οπως ο φωτισμος ενος ανθρωπου). Επειδη ο Θεος ειναι απειρος επεται οτι γνωριζουμε ενα απειροελαχιστο μερος του Θεου.
        Περισσοτερα θα πουμε την Ημερα της Εαρινης Ισημεριας. Με την ευκαιρια σημειωνω οτι φετος πεφτει, με το πολιτικο (γρηγοριανο) ημερολογιο, στις 20 Μαρτιου, ενω με το Εκκλησιαστικο – θα το δειτε με κλικ στο chretienorthodox – πεφτει στις 21 Μαρτιου, οπως προβλεπουν οι κανονες της Εκκλησιας. Απλα, με το Εκκλησιαστικιο Ημερολογιο το 2012 δεν ειναι δισεκτο. Επισης γνωριζω – οσο και αν κακοφαινεται στο κυριο Περικλη – οτι οι μασονοι κυβερνανε αυτο το κοσμο, και την Ημερα της Εαρινης Ισημεριας εχουνε μεγαλο πανηγυρι.

        Με εκτιμηση και φιλία
        Γεωργιος Θεοδοσιου

  35. Ο/Η Παλιός λέει:

    Απαλλαγή Ψωμιάδη μέσω… Παπαϊωάννου!

    Το… δρόμο προς το αξίωμα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας φαίνεται πως παίρνει σύντομα ο εν αργία Παναγιώτης Ψωμιάδης, με το νομοσχέδιο «Μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης και άλλες διατάξεις» του υπουργείου Δικαιοσύνης και του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, το οποίο κατατέθη με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή. Με το νομοσχέδιο, «ανοίγει» ο δρόμος για την παραγραφή της ποινής φυλάκισης ενός έτους που έχει επιβληθεί στον Π. Ψωμιάδη, με αποτέλεσμα την αργία του, καθώς επίσης διαμορφώνει προϋποθέσεις παραγραφής και άλλων υποθέσεων στις οποίες είναι εγκαλούμενος, πριν μάλιστα αυτές να…φτάσουν στο ακροατήριο.

    Παραγράφεται η ποινή

    http://newsgallery.gr/a/510762/απαλλαγή_ψωμιάδη_μέσω…_παπαϊωάννου!

  36. Ο/Η Ανεβλαβής λέει:

    Αγαπητέ μου συμπολεμιστά athriskε (λόγω συνωνυμίας ).
    Σας έχει διαφύγει αγαπητέ αδελφέ, πως εκτός του σπουδαίου
    ρηθέντος «Μακάριοι οι πτωχοί τω Πνεύματι»,
    έκανε κάτι λίαν σπουδαιότερο,
    επέλεξε για χώρο αφόδευσεώς του,
    την Κάρα του ευσεβαστάτου von karatzaFührer.

    Τας συντροφικάς ευλογία σας!

  37. Ο/Η athriskos λέει:

    Ανεβλαβή, κάρα λέμε μόνο την νεκροκεφαλή κάποιου που ανθρώπου άγιασε. Του αμαρτωλού την λέμε κεφάλα ή τσερβέλο.

  38. Ο/Η ενας φιλος λέει:

    μια συμβουλη.αν θελετε να πιστεψετε ,τοτε μην κανετε απολυτως τιποτα και τοτε ,αν υπαρχει ο εν λογω θεος,θα σας προσεγγισει ο ιδιος,αν πρεπει,γιατι αμα ειναι να γινετε θρησκοληπτοι υποκριτες υιοι γεενης διπλοτεροι αυτων,τοτε ισως ειναι καλυτερα να μην σας προσεγγισει και να μεινετε οπως εισαστε.

    • Ο/Η Po λέει:

      κ. ένα φίλος,
      Προσωπικά σας παίρνω στα σοβαρά κι ακολουθώ τη συμβουλή σας.
      Θα περιμένω λοιπόν να με προσεγγίσει ο Θεός.
      Εάν μεταμορφωθώ, θα το καταλάβετε αμέσως, χωρίς αμφιβολία.
      Σας ευχαριστώ.

      • Ο/Η ενας φιλος λέει:

        αν μεταμορφωθειτε μπορει να γινετε αγνωριστος.παντως αν συμβη αυτο ,θα πρεπει να κυκλοφορησει εκτακτο παραρτημα στις Μεταμορφωσεις του Οβιδιου.

  39. Ο/Η Λ.Ρ. λέει:

    Βελόπουλος, Καρατζαφέρης και ΛΑ.Ο.Σ. «πρώτο τραπέζι πίστα» με τους εγκληματίες τοκογλύφους (!!!)

    Ο 48χρονος Δημήτρης Λογοθέτης (στη φωτογραφία αγκαλιά με τον κ. Βελόπουλο) κατηγορείται ότι βοηθούσε στις παράνομες τραπεζικές συναλλαγές του κυκλώματος. Επιπλέον σε μία άλλη φωτογραφία ο κ. Βελόπουλος φαίνεται να κτυπάει… παλαμάκια στον κατηγορούμενο ως αρχιτοκογλύφο Μάρκο Καραμπέρη, ενώ στο μικρόφωνο είναι ο Λογοθέτης. Οι φωτογραφίες αυτές με πρωταγωνιστή τον κ. Βελόπουλο ο οποίος εμφανίζεται να γλεντάει μαζί με κορυφαία μέλη του κυκλώματος και να δείχνει μια εντυπωσιακή οικειότητα μαζί τους, δημιουργούν σειρά αποριών για το είδος των σχέσεων του βουλευτή του ΛΑΟΣ με τους αρχιτοκογλύφους της Θεσσαλονίκης. Πάντως ο κ. Βελόπουλος, μέχρι στιγμής, δεν έχει προχωρήσει σε κανένα διευκρινιστικό σχόλιο για τις επαφές του αυτές. Επιπλέον η υπόθεση φέρεται να αποκτά και άλλες διαστάσεις αφού φαίνεται ότι σειρά συναντήσεων με τα ίδια άτομα που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση τοκογλυφίας, είχε και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ.Γιώργος Καρατζαφέρης.

    Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει «Το Βήμα» φέρεται να έχουν ληφθεί σε νυκτερινό κέντρο της συμπρωτεύουσας, το φθινόπωρο του 2010, σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα του βασικού κατηγορούμενου Μάρκου Καραμπέρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Ημαθίας. Ωστόσο στην εκδήλωση αυτή δίνουν βροντερό παρόν και φωτογραφίζονται πανευτυχείς στο πλευρό του κ. Βελόπουλου επιχειρηματίες και πρώην τραπεζικοί που κατηγορούνται ότι πρωτοστατούσαν στο κύκλωμα τοκογλυφίας. Ανάμεσα σε αυτούς λοιπόν, με τους οποίους φωτογραφίζεται περιχαρής ο κ Βελόπουλος και τους χειροκροτεί, είναι και ο Δημήτρης Λογοθέτης, ο οποίος όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «είναι άμεσος συνεργάτης του Καραμπέρη και ο ρόλος του είναι να παρέχει συμβουλές ώστε να είναι νομιμοφανείς οι παράνομες δραστηριότητές του, εκμεταλλευόμενος ότι είναι άριστος γνώστης του τραπεζικού συστήματος».

    http://gkdata.gr/2012/01/26/%ce%b2%ce%b5%ce%bb%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%ce%b1-%ce%bf-%cf%83-%cf%80%cf%81/

  40. Ο/Η ΜΝΒ78 λέει:

    Το τελευταίο καταφύγιο του κάθε απατεώνα είναι ο «πατριωτισμός»

    από omnia tv 5:24, Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1372151

    Από αριστερά:
    1) Κυριάκος Βελόπουλος: Βουλευτής Λά.Ο.Σ. – Υποψήφιος Περιφερειάρχης Μακεδονίας με τον συνδυασμό «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ»

    2) Γιώργος Καρατζαφέρης: Πολιτικός αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος Λά.Ο.Σ. – Μεταξύ άλλων και ένθερμος υποστηρικτής της νομιμοποίησης του μαύρου χρήματος για την «σωτηρία της οικονομίας της χώρας».

    3) Θωμάς Καραμπέρης: Υιός Μάρκου Καραμπέρη – Συλληφθείς για τοκογλυφία, εκβιασμούς κατ’ επάγγελμα, ξέπλυμα μαύρου χρήματος κ.α. στην εγκληματική οργάνωση του πατέρα του.

    4) Δημήτρης Λογοθέτης: Συλληφθείς για τα ως άνωθι κακουργήματα.

    5) Δημήτρης Λαμπάκης: Συλληφθείς για τα ως άνωθι κακουργήματα – Αρχηγός ενός εκ των πυρήνων της εγκληματικής οργάνωσης.

    6) Μάρκος Καραμπέρης: Ο Εγκέφαλος – Συλληφθείς για συγκρότηση, ένταξη, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη περισσοτέρων κακουργημάτων της εκβίασης και τοκογλυφίας, β) εκβίαση κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, γ) τοκογλυφία κατ’ επάγγελμα, δ) νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα, εντός πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης ε) παράνομη κατοχή όπλου, οπλοφορία, οπλοχρησία.
    Επίσης: Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στον συνδυασμό «ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΙΔΕΕΣ, ΚΑΘΑΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ» του Κυριάκου Βελόπουλου.

    Διαβαστε κι άλλες λεπτομέρειες, εδώ: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=458394&cid=6

    Είπαμε: Το τελευταίο καταφύγιο του κάθε απατεώνα είναι ο «πατριωτισμός».
    {SPY}— JUNGLE-Report

  41. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    ΛΑΟΣ τοκογλύφων;

    Νέα φωτογραφία εμφανίζει «αγκαλιά» τον βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού Βελόπουλο με ακόμη ένα μέλος της «συμμορίας» της Θεσσαλονίκης που φέρεται να ενεργούσε τοκογλυφία και εκβιασμούς όχι μόνο στη συμπρωτεύουσα αλλά είχε απλώσει τα πλοκάμια της σε όλη την Ελλάδα.

    Tο tovima.gr δημοσιεύει 2 φωτογραφίες που εμφανίζει τον βουλευτή Βελόπουλο μαζί με τον 48χρονο Δημήτρη Λογοθέτη ο οποίος σύμφωνα με το διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «είναι άμεσος συνεργάτης του Καραμπέρη και ο ρόλος του είναι να παρέχει συμβουλές ώστε να είναι νομιμοφανείς οι παράνομες δραστηριότητές του, εκμεταλλευόμενος ότι είναι άριστος γνώστης του τραπεζικού συστήματος».

    Οι φωτογραφίες που παρουσιάζει «Το Βήμα» φέρεται να έχουν ληφθεί σε νυκτερινό κέντρο της συμπρωτεύουσας, το φθινόπωρο του 2010, σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα του βασικού κατηγορούμενου Μάρκου Καραμπέρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Ημαθίας.

    Ο κ. Βελόπουλος δεν έχει προβεί ακόμη σε καμία επίσημη δήλωση για τις φιλικές σχέσεις που διατηρούσε με μέλη του κυκλώματος τοκογλυφίας που πρόσφατα εξαρθρώθηκε μετά από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη για την οποία κατηγορούνται 53 άτομα, αρκετά των οποίων έχουν ήδη προφυλακιστεί, μεταξύ των οποίων βρίσκονται «επώνυμα» μέλη της Θεσσαλονίκης.
    http://www.koutipandoras.gr/?p=14599

  42. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

    ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
    Αθήνα 3/2/2012
    Το δημοκρατικό φρόνημα των εκπαιδευτικών δεν φιμώνεται

    Ευθεία επίθεση κατά της ελευθερίας έκφρασης των φρονημάτων, της παιδαγωγικής ελευθερίας και της συνδικαλιστικής δράσης των εκπαιδευτικών αποτελεί η μήνυση του βουλευτή Σερρών του ΛΑΟΣ Η. Πολατίδη κατά των μελών του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και της ΕΛΜΕ Σερρών, που εκδικάζεται τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012.

    Ο Η. Πολατίδης και το κόμμα του, αφού απέτυχαν να τρομοκρατήσουν και να φιμώσουν τους εκπαιδευτικούς των Σερρών, κινήθηκαν εντέλει εναντίον του συνδικάτου των εκπαιδευτικών, απαιτώντας και αποζημίωση 50.000 ευρώ (!) για καθέναν από τους εναγόμενους, επειδή αυτονοήτως και με το στοιχειώδες δημοκρατικό πνεύμα συμπαραστάθηκαν στην καθηγήτρια.

    Τέτοιου είδους πρακτικές δεν συνάδουν με τη δημοκρατία, αλλά με άλλα πολιτεύματα, για τα οποία οι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ έχουν κατ’ επανάληψη εκφράσει τη συμπάθειά τους. Δεν έχουμε ξεχάσει ακόμη, για παράδειγμα, την «τιμητική» επίσκεψη του κ. Καρατζαφέρη στο σπίτι του δικτάτορα Μεταξά την 28η Οκτωβρίου.

    Ωστόσο, το δημοκρατικό φρόνημα των εκπαιδευτικών δεν φιμώνεται, όσες φορές κι αν οι εταίροι της δοτής κυβέρνησης στην υπηρεσία της τρόικας και των εγχώριων και ξένων τοκογλύφων, το επιχειρήσουν.
    Με την απόλυτη βεβαιότητα ότι η δικαιοσύνη θα κλείσει μια και καλή το φάκελο αυτής της νομικά σαθρής αλλά ιδεολογικά και πολιτικά επικίνδυνης υπόθεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην ΟΛΜΕ, στην ΕΛΜΕ Σερρών και σε όλους τους δημοκρατικούς εκπαιδευτικούς και συμπαρατάσσεται στον αγώνα τους για παιδαγωγική ελευθερία και ελεύθερη έκφραση των φρονημάτων.

  43. Ο/Η Μητροδωρος λέει:

    Ποιος ειναι τελος παντων ο γεροντας Παισιος.Προφανως μια προσωπικοτητα αντιστοιχου βεληνεκους με οσους τον επικαλουνται,η ενα εκ των υστερων δημιουργημα των πιο αντιδραστικων νεοσυντηριτικων,σκοταδιστικων κι αδιστακτων κυκλων με κοινο σημειο αναφορας την φαντασιακη πνευματικοτητα αλλα κυριως το αβατο της Αθωνικης Πολιτειας και μια απιστευτης εκτασης και βαθους διαφθορα,που μοναχα ενα μικρο μερος της ξεπροβαλε.Κι αυτο σκεπαστηκε οπως οπως.

  44. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://jungle-report.blogspot.gr/2012/07/blog-post_08.html

    Θα τους αφήσουμε να φτύσουν στους τάφους μας;*

    Tου Απόστολου Λυκεσά,

    (Αυγή, ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ, 8.7.2012)

    ………………….

    Αλλά στη Θεσσαλονίκη ένας άνθρωπος έχασε τη δουλειά του και τη γλισχρή –με μπλοκάκι φυσικά- αμοιβή του. Κανείς δεν φάνηκε να ενοχλείται. Ο Θεοδωρίδης δεν είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών, οπότε δεν διαμαρτυρήθηκαν οι δημοσιογράφοι. Η Ένωση Λογοτεχνών δεν διαμαρτυρήθηκε, γιατί δεν είναι συνδικαλιστικό όργανο, άρα δεν της πέφτει κουβέντα. Όλα ωραία και καλά, τακτοποιημένα, ο καθείς και η ευθύνη του, το ξύδι του για τη σαλάτα ή η ζαχαρίτσα για το τσάι του. Για τη σκαστή περίπτωση Λογοκρισίας όμως δεν θα πούμε τίποτα; Κανέναν άραγε δεν ενδιαφέρει; Άκουσα και το «ας πρόσεχε ο Θεοδωρίδης τους φίλους του». Το θέμα όμως δεν είναι ο Θεοδωρίδης, αυτός είναι το πρόσχημα στην περίπτωσή μας. Δηλαδή η φράση που κοσμεί τα δημοσιογραφικά γραφεία, «σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις», ποιους αφορά; Καθότι εδώ οι λέξεις σταύρωσαν έναν άνθρωπο, που τις μεταχειρίστηκε, ως όφειλε, στον δημόσιο λόγο. Κι όμως με εξαίρεση ένα μπλογκ –αν δεν απατώμαι- ούτε μια λέξη έστω συμπάθειας δεν γράφτηκε. Οπότε, τι και πώς να απαιτήσεις από την ιδιοκτησία της εφημερίδας που τον απέλυσε;

    Είναι πολλά τα χρόνια που η επιβεβλημένη άνωθεν σιωπή έχει μεταβληθεί σε παραδείσια μακαριότητα στη Θεσσαλονίκη. Λεξούλα δεν ξέφευγε για τον πρώην νομάρχη, πρώην περιφερειάρχη, πρώην δήμαρχο, πρώην υπουργό. Ίσα ίσα, άκουγαν και ακούνε τα εξ αμάξης όσοι είχαν μια άλλη αντίληψη για τον κόσμο, την πόλη, όσοι τολμούσαν να πάνε κόντρα στις εξουσιαστικές ιδέες και -πολύ περισσότερο- πράξεις. Κατά το κοινώς λεγόμενο, είχες πάντα την ελευθερία να τους εξυμνείς… Εκτός κι αν είχες καλή άκρη σε αθηναϊκό έντυπο, δηλαδή ανήκες στους τυχερούς, που μπορούσαν να γράψουν τουλάχιστον τον καημό τους.

    Στη Θεσσαλονίκη -πιο φανερά- επικυριάρχησε ένα καινούργιο είδος, ένα τέρας που προήλθε από την παρά φύσιν ένωση καμηλοπαρδάλεων και ασβών. Από τον συναγελασμό των κορδωμένων Τίποτα με τους Βρωμερούς των υπόγειων συναλλαγών. Με τρεις τέσσερις δουλίτσες έκαστος και έτοιμοι πάντα για μια δοξολογία των προστατών τους και… το τσάπισμα των αγριόχορτων.

  45. Ο/Η Ιερή Ομερτά λέει:

    Στο «στόχαστρο» του δικαστή για ψευδορκία οι μάρτυρες κατηγορίας στη δίκη κυκλώματος εκβιαστών

    Σε ανασκευή των προανακριτικών τους καταθέσεων προχωρούν το ένα μετά το άλλο τα φερόμενα ως θύματα του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλύφων που δικάζεται από την περασμένη εβδομάδα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

    Σήμερα κατέθεσαν ως μάρτυρες κατηγορίας δύο επιχειρηματίες οι οποίοι… πήραν πίσω τις προγενέστερες καταθέσεις τους, προκαλώντας έτσι την αντίδραση του δικαστηρίου.

    Ο πρώτος, ιδιοκτήτης συγκροτήματος με ενοικιαζόμενα δωμάτια και νυχτερινού μαγαζιού στην Καλλιθέα Χαλκιδικής, διέψευσε ότι δέχτηκε πιέσεις για δανεισμό με τοκογλυφικούς όρους ή «προστασία», ανασκευάζοντας την προανακριτική του κατάθεση στην οποία είχε πει ότι πλήρωνε 1.000 ευρώ για «προστασία» κάθε καλοκαίρι, καθώς κι ότι είχε δανειστεί 7.000 ευρώ, επιστρέφοντας λίγο καιρό αργότερα συνολικά 9.000 ευρώ.

    Από την πλευρά του, ο δεύτερος, αρτοποιός, διέψευσε επίσης ότι είχε συναλλαγές με το κύκλωμα. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας είχε αρχικά καταθέσει ότι δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα, αλλά ενώπιον του δικαστηρίου, είπε ότι αυτά αφορούσαν προστριβή που είχε με ένα από τρία αδέρφια που κατηγορούνται ως «αρχηγοί» του κυκλώματος.

    Η… στροφή 180 μοιρών των μαρτύρων προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία τους διέταξε να μην απομακρυνθούν από την δικαστική αίθουσα μέχρι την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, οπότε θα εξετάσει το ενδεχόμενο να κινήσει εναντίον τους ποινική διαδικασία για ψευδορκία.

    Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο. Συνολικά για το παραπάνω κύκλωμα κατηγορούνται συνολικά 24 άτομα

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/04/2013_493911

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.