Που βρήκαν 400.000 €υρώ οι δυο καλόγεροι;

Ο αρχιμανδρίτης Μουλατσιώτης απειλεί δικαστικό


Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Η Εκκλησία είναι φτωχή. Το διαβεβαίωσε ο κ.Αρχιεπίσκοπος (24.3.2010). Το βεβαιώνουν και πένητες μητροπολίτες.

Πήγα στο Βατοπέδι με Ρουσόπουλο - ΤΑ ΝΕΑ

Ρωτάω:
Που βρήκαν οι ακτήμονες καλόγεροι Εφραίμ, και Αρσένιος, που τρέμουν μη και χρειαστεί και ασκήσουν το ιεραποστολικό τους λειτούργημα «εν φυλακή», τα 400.000 ευρώ της εγγύησης, που θα μπορούσαν να βγάλουν πολλους φτωχούς οικογενειάρχες από τη φυλακή; Είναι και αυτό θαύμα της Αγίας βρακοζώνης ή του καταδικασμένου για παιδεραστία οσίου Ιωσήφ Βατοπεδινού; Πως τολμά ο αρχιμανδρίτης Μουλατσιώτης (στη φωτογραφία του «Πρώτου Θέματος»,  παρακολουθεί με νεαρό πνευματικό του τέκνο τολμηρή gay-θεατρική παράσταση)   να επιτίθεται μέσω του μπλογκ του Βατοπεδίου (1 Δεκεμβρίου, 2011) στην έντιμη δικαστικό που ήθελε την προφυλάκιση των δυο καλόγερων («κατ’εντολήν», λέει ο ηγούμενος!) και να την απειλεί πως θα έχει την υποτιθέμενη κακή τύχη (καρκίνο απλό, όχι διπλό σαν του Χριστόδουλου) του δικαστή που προσπάθησε να τιμωρήσει για ανηθικότητα τον Άγιο Νεκτάριο, διωγμένο γι’αυτό ακριβώς το λόγο από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας-το οποίο αρνιόταν για πολλές δεκαετίες να τον αποκαταστήσει-και κατηγορούμενο ξανά για τον ίδιο λόγο απο μητέρα μοναχής;

«Η Εισαγγελέας κ. Καλού γνωρίζει το τέλος του Εισαγγελέα που αδίκως δίωξε τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο και σημερινό Άγιο Νεκτάριο; (σημ.Λασκ.:το βασανιστικό τέλος του Χριστού και του Αγ.Νεκτάριου, το γνωρίζει ο έμπορος φυλαχτών και θαυμάτων κ.Μουλατσιώτης;) Εάν όχι ας διαβάσει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου να δει τι έπαθε ο Εισαγγελέας. Εμείς ευχόμαστε για την σωτηρία της, αλλά δεν ξέρω αν θα την σκεπάζει ο Θεός από εδώ και πέρα…διότι αδίκως διώκει τον Γέροντα κατ’ εντολήν….όταν ολόκληρη Ρωσία και άλλα κράτη τον τιμούν, το κράτος το ελληνικό τον διώκει…». Το μπλογκ ξαναχτύπησε την ίδια ημέρα κάνοντας λογοπαιγνιο με το επώνυμο της ανακρίτριας: «Καλού κακού ας τον φυλακίσουμε…».

Εάν το έκανε αυτό κάποιος απλός πολίτης με τόσο αισχρό τρόπο δεν θα είχε συνέπειες; Απολαμβάνει ασυλία ο κ.Μουλατσιώτης, ο οποίος όμως δεν τολμά να μηνύσει τον δημοσιογράφο κ.Σπ.Καρατζαφέρη, ο οποίος κοινοποίησε ιδιωτικές, τηλεφωνικές του συνομιλίες, καθόλου κολακευτικές για τον ίδιο και για τον τ.μητροπολίτη Πειραιώς, αν και τις έχει καταγγείλει ως προϊόν υποκλοπής, το οποίο ισχυρίζεται μάλιστα ότι υπέστη φωνομοντάζ, ενώ η Ιεραρχία προσποιείται ότι δεν βλέπει τηλεόραση ούτε επισκέπτεται το youtube, όπου διαπρέπει σε ακροαματικότητα η ιδιόρρυθμη συνομιλία Μουλατσιώτη-νεαρού παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη Παρθένιου, τ.μοντέλου, τ.κληρικού πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Γιατί οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος δεν εξηγούν από πού προήλθε το τεράστιο ποσόν που διέθεσαν; Δικαιολογείται από τη φορολογική τους δήλωση ή από τη φορολογική δήλωση των χορηγών τους; Ξεπλυμένος από την τουρνέ της Ζώνης που έσπασε ταμεία στην προεκλογική Ρωσία των Μαφιόζων πρώην πρακτόρων της Κα Γκε Μπε, μπορεί τώρα ο ηγούμενος του Βατοπεδίου να απειλεί μέσω του κ.Μουλατσιώτη και της ιστοσελίδας του Βατοπεδίου μια γυναίκα δικαστή; Αντιλαμβάνομαι πως η κυρία Πρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι αφοσιωμένη στην εκδίκαση της υπόθεσης Τσουκάτου, αλλά δεν μπορεί κάποιος αρμόδιος Εισαγγελέας να βάλει στη θέση του τον προκλητικότατο καλόγερο; Μπορεί η Εκκλησία να μιλά για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου; Δεν φτάνει που έληξε όπως έληξε το παλιό ιερό παραδικαστικό κύκλωμα, αποκαλύφθηκε τώρα και νέο στο οποίο μετέχουν «μεγαλοδικηγόροι, ανώτεροι δικαστικοί, υπάλληλοι του Πρωτοδικείου και κληρικοί….. Στον διάλογο των δύο μελών του κυκλώματος γίνεται αναφορά στα ονόματα των δικαστών που θα δικάσουν τον ιερέα με σχόλια όπως «είναι συγγενείς» και «εντάξει». Συμμετοχή στην υπόθεση φέρεται να έχει και άτομο με ισχυρούς, στο παρελθόν, δεσμούς με την Αρχιεπισκοπή Αθηνών…… Τον Απρίλιο του 2010, μέλη του «νέου παραδικαστικού» μαγνητοφωνούνται από την ΕΥΠ ενόσω αναζητούν τρόπους να επηρεάσουν απόφαση του ΣτΕ σχετική με την εκλογή υποψηφίου βουλευτή του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού» (Γιάννης Σουλιώτης, «Καθημερινή» 27-11-11).

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

31 Responses to Που βρήκαν 400.000 €υρώ οι δυο καλόγεροι;

  1. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Τι κι αν ο Γέροντας Εφραίμ απολαμβάνει του σεβασμού και της εκτίμησης προσωπικοτήτων του ύψους του Βλαντιμίρ Πούτιν; Που δεν υπολείπτεται τους ανυπόλυπτους κωλοτούμπες πολιτικούς μας..!

    Εμείς σεβόμαστε τον Γέροντα Εφραίμ και προσευχόμαστε, ελπίζουμε και πιστεύουμε πως το Δικαστικό Συμβούλιο, με την απαιτούμενη αίσθηση ευθύνης θα επιτρέψει στον Ηγούμενο του Βατοπαιδίου να συνεχίσει το έργο του για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδας.

    Πηγή άρθρου: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΕΛΛΑΔΑ (http://greeknation.blogspot.com/2011/11/blog-post_9807.html)

    αναδημοσιεύουμε από: Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης

  2. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Ο κ. Μουλατσιώτης φωτογραφήθηκε (φωτ.) να συνοδεύει νέο σε θεατρική παράσταση, μάλλον ακατάλληλη για την ηλικία του. Στο ένθετο του «Πρώτου Θέματος», διαβάζουμε για την επίσημη πρεμιέρα του «Rocky Horror Show” στο «Βικτόρια» (12. 2006): «Την ώρα που ακούγεται το ‘Hang up’ της Μαντόννα στο θέατρο μπαίνουν οι Παπαροκάδες…. …». Το κοινό στο οποίο έχει μοιραστεί σακουλάκι με χαρτί υγείας, ρύζι, αναπτήρα κλπ συμμετέχει στην παράσταση αντιφωνώντας με τις λέξεις «μαλάκας, τσούλα,….ουουου», ανάλογα με τα λόγια των ηθοποιών. «…στο πιο cult έργο οι κοπέλες του χορού sexy…Η Θεοφανία μας καθηλώνει sexy και ναζιάρα. Στην εμφάνιση του πρωταγωνιστή….με καλσόν, γόβα και ζαρτιέρες εντοπίζουμε τα γέλια …. της Ορθούλας….. Διάλειμμα. Οι Παπαροκάδες αποχωρούν….». Είναι σεβαστές οι καλλιτεχνικές ανησυχίες του πανοσιολογιώτατου, και η τεράστια προσφορά του στη Μουσική, αλλά θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός στις επιλογές του όταν διαπαιδαγωγεί νέους. Το πανώ πίσω του προειδοποιούσε: «Μπήκατε με δικό σας ρίσκο». Ίσως θα ήταν καλύτερο να επιστρέψει στο εμπόριο. Το «Ποντίκι» (24.6.’99) είχε δημοσιεύσει σχετικό τιμοκατάλογό του: “Κομβοσχοίνι Κ 15, 33άρι μάλλινο 1500δρχ (για το χέρι), Σ5, στρας 5000δρχ,……με 50 κόμπους μεταξωτά 3000δρχ, με 100 κόμπους μάλλινα 4000δρχ, 100 κόμπους μεταξωτά 5000δρχ, διαθέτουμε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων χερουβικό, τριαντάφυλλο, γαρδένια, μύρο, άνθος ερήμου, μύρο του Σαρώφ, γιασεμί, τε-ρι-ρεμ. Πωλείται στην συσκευασία των 2000δρχ. Η τιμή του σε συσκευασία του ενός κιλού, κοστίζει 8000 δρχ. Όχι μόνο η προσευχή αλλά και η κατανάλωση του θυμιάματος αφορά τον Θεό. Γι αυτό και σεις θα πρέπει να αγοράζετε το καλύτερο λιβάνι, εκείνο που είναι φτιαγμένο με προσευχή και με πρώτης ποιότητος υλικά. Το κομβοσχοίνι πλέκεται από αγνά χέρια μοναχών, προσευχομένων και εργαζομένων ταυτόχρονα. Γι αυτό οι πιστοί είτε το φορούν στο χέρι, είτε… το βάζουν στο… κατάστημά τους, στο αυτοκίνητό τους, αποτελεί ΦΥΛΑΧΤΟ ΚΑΙ ΑΓΙΩΤΙΚΟ”.

    από το
    Το παιδομάζωμα στην Ορθοδοξία (Μέρος 2ο)

    Το παιδομάζωμα στην Ορθοδοξία (Μέρος 2ο)

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Προς την Ιερά Σύνοδο:

    Όχι βέβαια πως δεν το ξέρετε.

    Απλά ρωτάω, δηλώνοντας πως δεν έχω απολύτως τίποτα κατά του θεατρικού έργου και των συντελεστών του, που πολυ καλά έκαναν και το ανέβασαν. Το τονίζω για να μην παρεξηγηθώ, δεν δημιούργησε το έργο κανένα πρόβλημα. Το πρόβλημα βρίσκεται σε εσάς.

    Σύμφωνα με τις υποτιθέμενες δικές σας «ηθικές» αρχές, ρυθμιζόμενες από μεσαιωνικούς κανόνες που εκβαρβαρίζουν και σήμερα μέσω υμών την κοινωνία, που τις προπαγανδίζετε σε αφελείς αγράμματες γριές που είναι και οι μόνες που σας πιστεύουν-οι υπολοιποι υποκρίνονται- και προβληματικούς νέους, μπορεί ένας αρχιμανδρίτης΄-ηγούμενος και ένας νεαρός του καλόγερος να παρακολουθούν μια τέτοια παράσταση, και μάλιστα συνοδευόμενοι από ένα πολύ νέο παιδί, όπως φαίνεται τουλάχιστον στη φωτογραφία;

    Η εφημερίδα που το δημοσίευσε είχε τότε την πρώτη κυκλοφορία.
    Δεν πληροφορηθήκατε το γεγονός, ή απλά όπως και η δημοφιλής gay chat κασέτα που παίζει με μεγάλη ακροαματικότητα στο youtube, όπου κάποιος επώνυμος σεβάσμιος ηγούμενος φέρεται να συζητά με νεαρό παλαιοημερολογίτη μητροπολίτη, αποσχηματισμένο για ομοφυλοφιλία πρώην κληρικό του πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πρώην ανδρικό μοντέλο, με τρόπο πολύ περίεργο και σχολιαζουν τα ήθη πανσεβάσμιου γηραιού μητροπολίτη, πνευματικού πατρός μακαρίου τώρα τ.Αρχιεπισκόπου, δεν σας ενοχλεί καθόλου, για λόγους που εσείς γωρίζετε;

    1.Γιατί δεν ζητάτε εξέταση της κασέτας από πραγματογνώμονες-ο πανοσιολογιότατος ηγούμενος έχει καταγγείλει φωνομοντάζ, που έχει γίνει από πολύ γνωστό δημοσιογράφο σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή από το 2005.Έχουν περάσει 6 χρόνια.

    2.Γιατί δεν καλεσατε δημόσια τον πανοσιολογιότατο κ.Μουλατσιώτη να δώσει εξηγήσεις-δημόσια-για την παρουσία τη δική του και των άλλων δυο στη θεατριή παράσταση. Δεν σας απασχόλησε ενδεχόμενος σκανδαλισμός των εκατοντάδων χιλιάδων αναγνωστών της εφημερίδας;
    Δεν χρωστάτε εξηγήσεις;

    «Ουαί τω ανθρώπω δι’ού το σκάνδαλον έρχεται».
    Δεν το γνωρίζετε;

    Σχετικά με το θεατρικό έργο τώρα, από το Lesbian.gr (όχι δεν αναφέρεται στη νήσο Λέσβο):

    http://www.lesbian.gr/scene.php?t=article&id=22

    Το Rocky Horror Show του 1974 επιτέλους παίρνει σάρκα και οστά στην ελληνική σκηνή, σε ένα ζεστό θέατρο, σε ένα χώρο που πραγματικά του αρμόζει.

    Το είδαμε και το απολαύσουμε στο Λυκαβηττό αλλά όλοι μας είπαμε ότι αυτό το μιούζικαλ είναι για κλειστό χώρο, είναι για πάρτυ animals, είναι για ζεστή ατμόσφαιρα, για χειμωνιάτικες βραδιές που παίρνεις τους κολλητούς σου και θέλεις να ξεσαλώσεις, να τα δώσεις όλα, να μεταλλαχτείς, να χορέψεις, να βγάλεις την καπαρντίνα και να μείνεις με τις ζαρτιέρες σου, τις καούκες σου, τα έντονα κραγιόν σου ή μόνο το στρινγκ σου. Να ικανοποιήσεις την δίψα της ροκ ψυχής σου και να βγεις από τα τετριμμένα. Να ουρλιάξεις «έλεος» και να γίνεις μούσκεμα από τα νεροπίστολα, τα μαλλιά σου να γεμίσουν ρύζια και να εύχεσαι αυτή η παράσταση να μην τελειώσει ποτέ. Αληθινή, ολοκληρωμένη διασκέδαση μας περιμένει από την 1η Δεκεμβρίου στο θέατρο Βικτόρια. Αλλά ας πάμε μέχρι εκεί να δούμε πραγματικά τι γίνεται, ποιοι άνθρωποι συγκεντρωθήκανε και τολμήσανε να κάνουν ένα τέτοιο μύθο πραγματικότητα και να τον φέρουν έντεχνα μεταφρασμένο στο ελληνικό κοινό.

    …….

    Με το Rocky Horror Show πως ένιωσες όταν σου έγινε η πρόταση;

    Όταν μου έγινε αυτή η πρόταση, και όντας δέκα χρόνια στο θέατρο, ένιωσα να ξανάρχομαι σε μια καθαρότητα αφετηρίας. Αυτό το θέατρο πραγματικά «βρωμάει» ιδρώτα, μεράκι, πάθος

    ……..

    «Ελληνικοποιούμε» τους στίχους του Rocky Horror Show χωρίς να χάνουν το χαρακτήρα τους;

    ……..

    Δε γίνεται να μιλάς για το Rocky Horror Show και να μη μιλάς ανοιχτά για το πόσο queer είναι αυτό το έργο, πόσο εναλλακτικό, ανατρεπτικό είναι, είτε τότε που βγήκε είτε μέχρι και σήμερα. Είχα γράψει ότι πρώτη φορά με τις ευλογίες του Δήμου Αθηναίων βλέπουμε έναν «γκέι γάμο» να επιτελείται επί σκηνής και το κοινό να πετάει ρύζια και αυτό θα δούμε εδώ σε μια ελληνική εκδοχή, σωστά;

    …….

    ……..

    Στην απόδοση έχει κρατηθεί η γκέι σλανγκ, δηλαδή χρησιμοποιούνται οι λέξεις fag (πούστης) όπως ακριβώς και στη αρχική αγγλική έκδοση;

    Βεβαίως και όταν βλέπεται την Τζάνετ θα φωνάζετε τσούλα, το ‘boring” γίνεται «έλεος» και ο Μπράιν ‘μαλάκας’ και άλλα πολλά, έχουν όλα άριστα προσαρμοστεί στα ελληνικά χωρίς να χάνουν καθόλου από την αγγλική εκτέλεση.

    Θα μοιράζετε νεροπίστολα και ρύζι μαζί με το εισιτήριο ή θα είναι πράγματα που θα πρέπει να φέρουμε εμείς;

    Θα υπάρχουν, αλλά μπορεί να φέρετε και τα δικά σας, ανάλογα με τις ορέξεις σας, πόσα κιλά ρύζι θελετε να ρίξετε.
    ………..

    Η πλατεία θα είναι χύμα με καναπέδες, δεν θα έχει καθίσματα αριθμημένα, θα πίνεις το ποτό σου κατά την διάρκεια της παράστασης, η παράσταση αυτή είναι interactive, είναι τόσο ζωντανή που κάθε βράδυ θα προκύπτει και μια άλλη παράσταση. Οργανώνεις μια θεατρική μηχανή που αναπνέει. Κάθε βράδυ δεν ξέρεις τι θα προκύψει από τον κόσμο, τη συμμετοχή του, τις αντιδράσεις του.

    ………

    Ποιος κάνει το Ρόκι;

    Ένας νέος ταλαντούχος ηθοποιός ο Μιχάλης Μιχελιδάκης. εκτός του ότι έχει σώμα με γραμμώσεις και ώρες γυμναστηρίου πάνω του, όπως απαιτεί ο ρόλος, αλλά έχει και ταλέντο για να πετύχεις αυτό που είναι η εικόνα του Ρόκι.

    Θα εκτεθεί κιόλας;

    Θα εκτεθεί έτσι κι αλλιώς.

    Με στρινγκ;

    Βεβαίως.

    Και ποιος θα κάνει τον υπέροχο Φράνκι;

    Εδώ είναι η μεγάλη έκπληξη. Μιχάλης Τσαρούχας. Μας έχει αφήσει άφωνους. Πέρσι συνεργάστηκα μαζί του, συμπρωταγωνιστούσε με το Χάρη Ρώμα σε μια μαύρη κωμωδία που κάναμε, πολύ προχωρημένη για εκεί που την κάναμε, στο Αιγάλεω. Είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα να βρίσκω ηθοποιούς που ενώ έχουν κερδίσει από την τηλεόραση και τον κινηματογράφο μια περσόνα μέσα από την οποία αγαπήθηκαν, ως το απόλυτο υπεραρσενικό, ως ποδοσφαιριστής σε σίριαλ του Μανούσου Μανουσάκη «Το παιχνίδι της συγνώμης», «Η αγάπη ήρθε από μακριά» το «Φύγαμε», τα «Χωρικά Ύδατα». Είναι πολύ ενδιαφέρον και ανατρεπτικό μια τέτοια τηλεοπτική περσονα να παίζει τον Φρανκ. Ένα πλάσμα με γόβες και ζαρτιέρες, που κοιμάται με άντρες και γυναίκες, που παντρεύεται το δημιούργημα του τον Ρόκι. Νομίζω ότι είναι η απογείωση του ρόλου, μια απόλυτη πρόκληση, ένα «υπεραρσενικό» να μεταμορφώνεται σε ένα μοναχικό «sweet transvestite».

    Τελειώνει η πρόβα και δίπλα μας βρίσκεται ο Μιχάλης Τσαρουχας, φυσικά μπαίνω στον πειρασμό να ρωτήσω τον ίδιο.

    Μέχρι τώρα έχεις παίξει μόνο «μάτσο» ρόλους. Πώς σου φαίνεται αυτή η «απότομη» στροφή 180 μοιρών;

    Είναι ένας άντρας ο οποίος ντύθηκε γυναίκα. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα για εμένα, ο ρόλος είναι μια ελεγεία πάνω στη μοναξιά της ανθρώπινης φύσης. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει ξεπεράσει το μέσο όρο και κάθε όριο, έχει ζήσει τα πάντα σωματικά και πνευματικά και πλέον βρίσκεται στο αδιέξοδο της μοναξιάς του. Αυτό βιώνει ο Φρανκ.

    ……

    • Ο/Η Somebody λέει:

      ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 05/04/2002

      Η ΣΥΝΟΔΟΣ τούς εγκαλεί αλλά εκείνοι επιμένουν

      «Ιερές» παρατηρήσεις στους παπαροκάδες

      Ενα από τα πλέον πετυχημένα προϊόντα της «εποχής Χριστόδουλου» στην Εκκλησία είναι αυτό των «παπαροκάδων». Των μοναχών, που με αρχηγό τον Νεκτάριο Μουλατσιώτη έστησαν την Ιεραποστολική Αδελφότητα των «Αγίων Αυγουστίνου του Ιππωνος και Σεραφείμ του Σαρώφ» στο Τρίκορφο Δωρίδας. Οι μοναχοί παίζουν μπάσκετ, ποδόσφαιρο και κάνουν καγιάκ.

      Το κυριότερο, όμως, έχουν αποκτήσει φήμη, δόξα και χρήμα ως μουσικό συγκρότημα. Πολλοί από τους πελάτες-πιστούς που τους επισκέπτονται εκτός από cd αγοράζουν τους «θαυματουργούς» σταυρούς και τις εικόνες σε τιμές που πλησιάζουν τα 100 ευρώ. Προχθές το βράδυ ο Νεκτάριος Μουλατσιώτης πήγε στην Ιερά Σύνοδο και συνάντησε τους μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμο και Θηβών Ιερώνυμο, που εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου ήθελαν να του κάνουν μερικές παρατηρήσεις.

      Ο πατέρας Νεκτάριος δηλώνει: Εγώ δεν πήγα με φαντάρους ή ναύτες
      Και απ’ όσα περιέγραψαν οι δύο πλευρές, εξελίχθηκαν κωμικοτραγικές σκηνές. «Τους είπα ότι χαίρομαι, διότι αν αποφασίσουν να με δικάσουν, δεν θα το κάνουν γιατί πήγα με φαντάρους ή με ναύτες, αλλά γιατί ήμουν κοντά στη νεολαία», είπε ο πατέρας (;) Νεκτάριος στην «Ε». Για τον ίδιο το θέμα είναι ότι η Σύνοδος θέλει να πάρει τις εγκαταστάσεις της Αδελφότητας. «Να σας τα δώσουμε και μετά να μας πετάξετε έξω, τους είπα» λέει αγανακτισμένος ο μοναχός και προσθέτει: «Τους απάντησα ότι δεν αλλάζω τακτική, αφού ο μητροπολίτης Φωκίδας μας αποδέχεται όπως είμαστε. Μου είπαν να κάνω κατηχητικό. Τους είπα ότι δεν κάνω γιατί δεν πάει κανείς κι εγώ θέλω να ζω στο σήμερα». Ο μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος στις δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους έδωσε τη δική του εξήγηση: «Οι πρωτοβουλίες των μοναχών δεν συνάδουν με το μοναχικό βίο. Ακόμη και εκείνο το ακροβατικό με το σχοινί, πώς το λέτε εσείς, το έκανε ένας μοναχός»! Ο ιεράρχης ήταν αναστατωμένος στη συνάντηση που είχε με τον Νεκτάριο. «Χτύπησα το χέρι στο τραπέζι. Δεν είναι δυνατό να λέει ότι οι μητροπολίτες παίρνουν 1,5 εκατομμύριο μισθό και οι παπάδες 400 χιλιάδες», δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος και συνέχισε: «Η αλήθεια είναι ότι τα ΜΜΕ μεταδίδουν αυτά που λέει γιατί τα συμφέρει».

      Θ.ΤΣ.

      http://archive.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=05.04.2002,id=30483924

  4. Ο/Η Ένας λέει:

    Άθλια επίθεση στη δικαστή

    http://greeknation.blogspot.com/2011/12/blog-post_02.html

    http://www.pentapostagma.gr/2011/12/blog-post_6308.html

    http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/01/%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%8d-%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%af%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5/

    Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2011

    Καλού κακού ας τον φυλακίσουμε…ΜΗΝ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ!!!

    Τι και αν λέγεται κυρία Καλού. Καλό δεν είδαμε. Γιατί Καλού..κακού ζήτησε την προφυλάκιση του Γέροντος Εφραίμ. Καλού…κακού ζήτησε την προφυλάκισή του μην της ξεφύγει και γλιστρήσει το κελεπούρι της, ο Γέροντας μας, που πιθανόν να είναι το σκαλοπάτι για άλλα δωμάτια…και άλλες αρμοδιότητες στο δικαστικό τομέα.Καλού…κακού ας τον κλείσουμε μέσα μιας και καταδέχθηκε και μας ήρθε από τη Ρωσία αφού συναντήθηκε με τον Πούτιν και τον Μεντβέντεφ, δύο κοινούς εγκληματίες, γνωστούς του από ταπαλιά και που είχε συνομιλία με τον καθένα για πάνω από τρεις ώρες. Είχαν να σχεδιάσουν την επόμενη εγκληματική ενέργεια κατά της Ελλάδος. Φερ΄ειπείν μια βοήθεια από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

    Καθώς πληροφορήθηκα ο γέροντας μας, ζήτησε βοήθεια μιας και οι πολιτικοί μας δεν τολμούν να ζητήσουν από αυτούς. Άκουσα όμως και την πληροφορία ότι και να πάνε για συνάντηση με τον Πούτιν αυτός πάντα έχει μια δουλειά και κωλύεται να συναντηθεί μαζί τους. Προφάσεις λέτε ή βαριέται την υποκρισία; Όλως περιέργως με τον γέροντα πάντα έχει χρόνο. Και να του το ζητούσε ο γέροντας; Και πάλι οι πάντα εξακριβωμένες πληροφορίες μου (όχι σαν του Καμπουράκη-Οικονομέα) λένε ότι οι δύο εξαπατηθέντες, δύστυχοι, από τον γέροντα Εφραίμ, Πούτιν και Μεντβέντεφ ζήτησαν συνάντηση. Πονηρός ο Έλληνας. Κάτι του΄ταξε του Πούτιν κανά φιλέτο , μπριζόλα, ποιος να ξέρει άραγε.
    Καλού ..κακού ας τον μπαγλαρώσουμε γιατί μπορεί και να μας φύγει πάλι να πάει στον πρίγκιπα Κάρολο, άλλο γνωστό εγκληματία, φίλο του Πάσαρη ο οποίος έδωσε και δίνει λεφτά στη μονή Βατοπαιδίου για αναστήλωση κτισμάτων της και που ενέργησε έστω και υπογείως για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα.
    Καλού.. κακού ας τον χώσουμε στη στενή μιας και τον ξεγελάσαμε και επέστρεψε, ενώ αν ήταν κανείς άλλος, όντως ένοχος, θα την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια κατά την προσφιλέστατη Αννίτα Πάνια για χώρες μαγικές και ονειρεμένες. Για φανταστείτε επέστρεψε πήγε να δικαστεί και φοβούνται ότι θα την κάνει για αλλού. Που να πάει βρε; Αφού την διεύθυνσή του την ξέρετε: Χαλκιδική, τρίτο πόδι, Άγιον Όρος, Βατοπαίδι, όπως μπαίνεις από την πύλη απέναντι πίσω από το καθολικό και ελαφρώς πλαγίως προς τα δεξιά , 3ος όροφος νομίζω. Τώρα αριθμό δωματίου δεν θυμάμαι. Ρωτήστε όμως, οι μοναχοί είναι πάντα ευγενικοί θα σας τον αποκαλύψουν όπου και αν κρύβεται. α. Σχιζοφρένεια β. παραλογισμός γ. συνδυασμός των ανωτέρω. Διαλέξτε, όλοι οι αριθμοί κερδίζουν.
    Καλού.. κακού δεν τον αμπαρώνουμε μη φύγει και δεν ωφεληθούν οι κρατούμενοι που τόσο περιμένουν ένα, πραγματικά λέω εγώ άγιο άνθρωπο, να ακούσουν καμιά κουβέντα της προκοπής για σωτηρία. Είναι από ενδιαφέρον προς τους κρατούμενους βρε παιδιά που ζητήθηκε η προφυλάκιση μην πάει το μυαλό σας στο κακό. Είπαμε καλούς λογισμούς..
    Καλού.. κακού κατευθείαν στον Κορυδαλλό να μας δώσει τα λεφτά που μας χρωστά ο άλλος ο γνωστός καλλιτέχνης ο «Αγωνία με λαχτάρα» (που μόνο αγωνία δεν έχει, κανονισμένα τα΄ χει) Β.Τ. Ένα μικρό ποσό είναι μωρέ 5.5 εκατομμύρια ευρώ. Αυτός να κυκλοφορεί ελεύθερος , να διοργανώνει συναυλίες, μουσικά σχήματα και να μην τον πειράζει κανείς. Ο Εφραίμ δεν είναι τραγουδιστής δυστυχώς. Αχ γέροντά μου, ωραία φωνή έχεις άλλαξε όμως το ρεπερτόριό σου. Να αρέσει Καλού κακού και στους δικάζοντές σε. Έτσι ίσως την γλιτώσεις. Η μουσική πάντα ημερεύει τα έμψυχα όντα.
    Καλού.. κακού όμως σώπασαν και τα τηλεοπτικά κανάλια ενάμισι μήνα που βρισκόταν στη Ρωσία ο γέροντας. Τι να δείξουν, με τι μούτρα να πουν ότι τον δέκτηκε, ο πανάθλιος κατά μερικούς, πρώην πράκτορας της Κα-Γκε-Μπε Πούτιν και το υποχείριο του Μεντβέντεφ! Πως να πουν ότι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη της Παναγιάς 4 εκατομμύρια άτομα περιμένοντας μέχρι και 17 ώρες στο κρύο. Ούτε στην κηδεία του Στάλιν δεν είχε τόσο κόσμο.. Που σαι αγαπημένη κ. Παπαρήγα να δεις μεγαλεία.
    Αλλά Καλού..κακού ας διαβάσει η αγαπητή κ. Καλού τι έπαθε ο εισαγγελέας ο οποίος κατηγόρησε τον Άγιο Νεκτάριο για ανηθικότητα και τον έσερνε σε δίκες. Δεν το εκφράζω ως απειλή ή ως εκφοβισμό αλλά καλού κακού ας το έχει στο πίσω μέρος του μυαλού της. You never know. Αλλά ας τερματίσω κάπου εδώ το άρθρο καλού κακού μην μας βρει τίποτα bad.

    Με καλοσύνη
    Νέαρχος Παναγή
    Ορθοδοντικός
    Λεμεσός

  5. Ο/Η Ένας λέει:

    Κοιτάτε ποιοί μιλάνε.
    Αυτοί που έχουνε μάθει στα παραδικαστικά

    http://vatopaidi.wordpress.com/2011/12/02/%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf%cf%82-%ce%ba%cf%8d%ce%ba%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%b2%cf%81%cf%8e%ce%bc%ce%b9%ce%ba%cf%89%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87%ce%bd/

    Βατοπέδιο: Νέος κύκλος βρώμικων παιχνιδιών…
    2 Δεκεμβρίου, 2011 — vatopaidifriend4

    Άρχισαν νέα πολιτικά παιχνίδια με το Βατοπέδιο: Αιχμή του δόρατος, αυτή τη φορά, είναι η «αμερόληπτη» και «ανεξάρτητη» Ελληνική «Δικαιοσύνη».
    Τόσο «αμερόληπτη» και τόσο «ανεξάρτητη» που όλα τα αδηφάγα λαμόγια, οι ληστοσυμμορίες που κατακλέβουν τον ελληνικό λαό, οι μεγάλοι πολιτικοί ψεύτες και οι επαγγελματίες απατεώνες απολαμβάνουν σκανδαλώδους ασυλίας… Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »

    Αναρτήθηκε στις Γέρ. Εφραίμ Βατοπαιδινός. Αφήστε Σχόλιο

  6. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://gerontasnektarios.blogspot.com/2011/11/blog-post_2451.html

    Μήνυμα στην Εισαγγελέα κ. Καλού από τον π. Νεκτάριο Μουλατσιώτη

    Αναρτήθηκε από Παπαροκάδες στις 2:57 μ.μ.

    Η Εισαγγελέας κ. Καλού γνωρίζει το τέλος του Εισαγγελέα που αδίκως δίωξε τον Επίσκοπο Πενταπόλεως Νεκτάριο και σημερινό Άγιο Νεκτάριο; Εάν όχι ας διαβάσει την ζωή του Αγίου Νεκταρίου να δει τι έπαθε ο Εισαγγελέας. Εμείς ευχόμαστε για την σωτηρία της, αλλά δεν ξέρω αν θα την σκεπάζει ο Θεός από εδώ και πέρα…διότι αδίκως διώκει τον Γέροντα κατ’ εντολήν….όταν ολόκληρη Ρωσία και άλλα κράτη τον τιμούν, το κράτος το ελληνικό τον διώκει…

    (Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης 30/11/2011)

    Σχετικό άρθρο:

    Κοιμηθείτε ήσυχοι – Υπάρχει δικαιοσύνη, στη φυλακή ο Ηγούμενος Εφραίμ;

    Μετά από μαραθώνια απολογία ο Γέροντας της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου Αρχιμανδρίτης Εφραίμ, εκρίθη προφυλακιστέος κατά την Ανακρίτρια Κυρία Ειρήνη Καλού..! Η διαφωνία του αρμοδίου εισαγγελέως όμως απέτρεψε τον εγκλεισμό του στη φυλακή και η διαφωνία των 2 θα κριθεί από το δικαστικό συμβούλιο εντός των προσεχών ημερών. Έτσι λοιπόν η Ελληνική Δικαιοσύνη κυρίαρχη και ανεξάρτητη απέδειξε για ακόμη μια φορά στον δύσμοιρο ελληνικό λαό ότι μπορεί να…κοιμάται ήσυχος. Οι κακοί βρίσκονται πάντα στη φυλακή και οι καλοί δικαίως ελεύθεροι!

    Να ο Γέροντας Εφραίμ επί παραδείγματι: πρέπει κατά την Ανακρίτρια να κλειστεί στη φυλακή. Γιατί άραγε; Μήπως επειδή είναι αγνώστου διαμονής, ύποπτος φυγής, ή μήπως ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων, όπως προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις; Αν βεβαίως θεωρήσουμε ότι υπάρχουν στοιχεία ενοχής του…

    Όχι βέβαια! Ο Γέροντας Εφραίμ κατοικεί εδώ και 22 χρόνια στον ίδιο χώρο που έχει ακόμη και ειδικό Αστυνομικό Σταθμό!

    Από τότε που άρχισε αυτή η ιστορία έχει μεταβεί τουλάχιστο 10 φορές στο εξωτερικό αλλά πάντοτε δήλωσε ΠΑΡΩΝ στα ραντεβού του με τη Δικαιοσύνη.

    Έχει λευκό ποινικό μητρώο. Κι όμως! Κατά την Ανακρίτρια πρέπει να φυλακιστεί ως επικίνδυνος! Τα εκατοντάδες προκλητικά πολιτικά λαμόγια, οι προδότες, οι μειοδότες, οι ημέτεροι που κατάστρεψαν και καταστρέφουν τη χώρα από τη μεταπολίτευση και δω, ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ δεν τους έδειξε την πόρτα των Φυλακών..

    Τι κι αν ο Γέροντας Εφραίμ απολαμβάνει του σεβασμού και της εκτίμησης προσωπικοτήτων του ύψους του Βλαντιμίρ Πούτιν; Που δεν υπολείπτεται τους ανυπόλυπτους κωλοτούμπες πολιτικούς μας..!

    Εμείς σεβόμαστε τον Γέροντα Εφραίμ και προσευχόμαστε, ελπίζουμε και πιστεύουμε πως το Δικαστικό Συμβούλιο, με την απαιτούμενη αίσθηση ευθύνης θα επιτρέψει στον Ηγούμενο του Βατοπαιδίου να συνεχίσει το έργο του για το καλό της Εκκλησίας και της Πατρίδας.

    Πηγή άρθρου: ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ – ΕΛΛΑΔΑ
    (http://greeknation.blogspot.com/2011/11/blog-post_9807.html)

  7. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Κυριακή, 2 Αυγούστου 2009

    Ο π. Νεκτάριος Μουλατσιώτης απαντά μέσα από το Facebook για ένα δυσφημιστικό φωνομοντάζ που έκανε ο Σπ. Καρατζαφέρης και κυκλοφορεί στο Youtube

    Διάλογος με την κ. Νάσια Δεληγιάννη μέσα απ’ το facebook. (3/7/2009)

    Καλησπέρα σας πατέρα Νεκτάριε και σας ευχαριστώ για τις ευχές σας… Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής:
    Υπάρχει μια συνομιλία σας με κάποιον Μητροπολίτη, που σας λέει ότι κυκλοφορείτε με ωραία παιδιά. Μάλιστα κάπου σε άλλο βιντεάκι χρησιμοποιείτε και μια ανήθικη λέξη..».π…ης»
    Δυστυχώς η εκκλησία μας, με έχει, όπως και πολλούς άλλους, απογοητεύσει οικτρά! Από που να κρατηθούμε δεν ξέρουμε πια!

    Αγαπητή μου κ. Νάσια Δεληγιάννη

    Κατάλαβα για ποιο βιντεάκι μου γράφετε. Είναι ένα κατασκευασμένο φωνομοντάζ που κάποιοι «φίλοι», για να με πλήξουν και συκοφαντήσουν το δημιούργησαν. Δυστυχώς έχουν πάρει και έχουν βάλει προτάσεις ή λέξεις μου που μιλώ για διάφορα θέματα και αυτοί με κατάλληλο φωνομοντάζ τοποθέτησαν όπου θέλησαν τις προτάσεις και τις λέξεις μου για να αποδώσουν τα νοήματα που αυτοί θέλησαν. Για παράδειγμα ενώ στο τηλέφωνο μου λένε ότι:

    «Σας είδαμε στην Αθήνα να περπατάτε με ένα ωραίο παιδί, ποιος ήταν αυτός ο νέος;»

    «Δεν κυκλοφορώ στην Αθήνα και ουδέποτε περπατώ, αν διέλθω μέσα από την Αθήνα θα είμαι με αυτοκίνητο και πάντοτε σύμφωνα με το τυπικό της Μονής μας με συνοδεύουν 2 μοναχοί».

    Ο δήθεν Μητροπολίτης Μάνης Παρθένιος (η Εκκλησία μας δεν έχει τέτοιο Μητροπολίτη) με ρωτά ξανά:
    «Όχι, ήταν ένα ωραίο παιδί».

    «Λέτε ψέμματα, τους απαντώ διότι σας επαναλαμβάνω δεν κυκλοφορώ με λαϊκούς. Σίγουρα ήταν οι μοναχοί μου οι οποίοι δεν είναι άσχημοι, αλλά είναι όμορφοι μοναχοί. Μην νομίσετε ότι στον Θεό αφιερώνονται όσοι είναι άσχημοι και δεν μπορούν να παντρευτούν;»

    Αυτός είναι ο τηλεφωνικός διάλογος για το συγκεκριμένο θέμα, τον οποίον υποκλέπτανε με μηχάνημα και μετά με φωνομοντάζ αφαίρεσαν όσες λέξεις ή προτάσεις μου για να δημιουργήσουν το δικό τους διάλογο, τον οποίο έφτιαξαν στα μέτρα τους με σκοπό να με πλήξουν ηθικά. Κάτι που τελικά δεν κατάφεραν.

    Κάποια άλλη στιγμή ο δήθεν Μητροπολίτης Παρθένιος μου ξανατηλεφωνά και μου λέει ότι η τηλεόραση αναφέρει, για τον Μητροπολίτη Πειραιώς ότι είναι π….ης. Τότε του απαντώ είναι ντροπή τους να λένε π….η, ένα Γέροντα Μητροπολίτη 82 ετών ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην Εκκλησία, σας επαναλαμβάνω είναι ντροπή τους να λένε ότι ο Μητροπολίτης Καλλίνικος είναι π…ης. Ντροπή τους!
    Αυτός είναι ο διάλογός μου.

    Αγαπητή μου Νάσια, αν υπήρχε παιδάκι μου κάτι για το πρόσωπό μου και ηθικά μεμπτό να είσαι βέβαιη ότι τόσο ο Μητροπολίτης μου, όσο και ο Αρχιεπίσκοπος αλλά και η Ιερά Σύνοδος θα με είχαν στείλει ξυρισμένο σπίτι μου.
    Οι δε δημοσιογράφοι από τηλεοράσεως και ραδιοφώνων θα με κατηγορούσαν καθημερινά καθ’ ότι είμαι δημόσιο πρόσωπο και αναγνωρίσιμο.
    Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι φτιαγμένο φωνομοντάζ και δεν είναι αληθινό και ότι είναι μια στημένη συκοφαντία, δι’ αυτό και κανείς δεν δίνει σε αυτό το βιντεάκι που κυκλοφορεί στο Youtube σημασία.
    Αυτά κάνουν παιδάκι μου οι εχθροί της πίστεώς μας για να μειώσουν τους ανθρώπους που εργάζονται για τον λαό. Προσπαθούν να τους συκοφαντήσουν για να τους ρίξουν στα μάτια των ανθρώπων για να μην έχουν απήχηση τα λόγια τους στις καρδιές τους. Στην Εκκλησία είναι συνηθισμένες αυτές οι παγίδες, τέτοιες παγίδες έστησαν στον Άγιο Αθανάσιο αλλά και στον σύγχρονο Άγιο του αιώνα μας, τον Άγιο Νεκτάριο.
    Βεβαίως υπάρχουν περιπτώσεις που για όσα λέγονται δεν είναι συκοφαντίες αλλά είναι αληθινές ιστορίες. Θέλει μεγάλη προσοχή όμως, για να μην κατηγορηθούν αθώοι άνθρωποι. Πρόσεξε ότι στην δική μου περίπτωση δεν ακούγεται ούτε ολοκληρωμένο, ούτε τι με ρωτούν, ούτε το τι απαντώ. Αυτό γίνεται διότι κόβουν προτάσεις, λέξεις και φράσεις μου για να φτιάξουν ένα εντελώς διαφορετικό διάλογο από αυτόν που έκανα.
    Να γνωρίζεις ότι μέσα από την καρδιά μου προσευχήθηκα γι’ αυτούς και ζήτησα ο Θεός να τους ελεήσει και να τους συγχωρήσει. Διότι εμένα δεν μπόρεσαν να με βλάψουν διότι είναι ολοφάνερο το φωνομοντάζ, αλλά την ψυχή τους ήδη την έχουν βλάψει δι’ αυτό και ζητώ από τον Θεό να τους ελεήσει. Είμαι μέσα στο facebook για να βοηθώ ανθρώπινες ψυχές και να τους δείχνω τον δρόμο που οδηγεί στον Χριστό και στην σωτηρία. Όπου νομίσεις ότι θέλεις ή χρειάζεσαι την βοήθειά μου θα είμαι πάντοτε κοντά σου.

    Πηγή: http://www.freemonks.gr
    Αναρτήθηκε από Παπαροκάδες στις 8/02/2009

  8. Ο/Η katabran λέει:

    άσχετο σχόλιο!
    στ «η δεξιά τσέπη του ράσου» !
    υπέροχη ηθογραφική νουβέλα του Γιάννη Μακριδάκη…
    εκεί η πλοκή είναι απλή…
    συγχωρέστε με που αλλάζω το κλίμα, καλημέρα σας!

  9. Ο/Η Ναυαρχος λέει:

    Θέλετε δεν θέλετε ο γέρων Εφραιμ στη συνείδηση μας είναι Άγιος.περνάει οτι πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος και οτι είπε ο Κύριος οτι θα περάσουν όσοι τον ακολουθούν πραγματικά.Οπότε εσείς κατσετε καλά εκεί που είστε .ούτε αντεχετε ούτε μπορείτε να περάσετε οτι περνά ο γέροντας. Το μόνο λάθος του ΘΕου είναι οτι περιόρισε το όριο της ευφυΐας ενώ της βλακείας το άφησε unlimited.

    • Ο/Η Po λέει:

      «Το μόνο λάθος του Θεού»
      ο Θεός αγαπητέ αμαρτωλέ βλάσφημε, δεν είναι δυνατόν να κάνει λάθη. Δεν θα ονομαζόταν Θεός, αλλά Μήτσος. Εκτός κι αν εννοείς τον Μήτσο…
      Ο εφραίμ είναι άγιος, κάνει θαύματα, βρήκε €400.000 χώρια πόσα έχει στη πάντα και πόσα από τη ζώνη παρθενίας της Σάντα-Μαρία που ήρθε «γεμάτη» από την άγια Ρωσία.
      Αλλά υποθέτω μαζί σας μοιράζεται όλα αυτά τα χρήματα, εκτός κι αν δεν είστε άγιος…
      Εάν όχι, τότε είστε άλλος ένα Μέγας Αήττητος.

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Ναυαρχε, οι συνειδήσεις των ανθρώπων είναι λογιών-λογιών. Και οι άγιοι της Ορθοδοξίας, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν κακούργοι και καθυστερημένα άτομα, είχαν κι αυτοί μια κάποια συνείδηση. Εμείς τώρα από πού να γνωρίζουμε το ποιόν της συνειδήσεώς σου, ώστε να υπολογίσουμε την βαρύτητα των θρησκευτικών σου συναισθημάτων!

  10. Ο/Η Σταύρος λέει:

    ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ. ΜΙΑ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΠΑΡΕΡΓΑ
    http://www.athriskos.gr/modules/news/article.php?storyid=597

  11. Ο/Η Somebody λέει:

    ;

    Μια Αδελφότητα Ι.Χ.

    Σκεφτήκαμε ότι θα άξιζε τον κόπο να μάθουμε περισσότερα για τον επικεφαλής των «παπαροκάδων». Διαβάσαμε τα αγιογραφικά δημοσιεύματα του Τύπου για τις πάσης φύσεως επιδόσεις του. Οδηγηθήκαμε στην Ηλιούπολη, στο πατρικό του σπίτι, ένα φυλασσόμενο με ηλεκτρονικούς συναγερμούς τριώροφο κτίριο, στο ισόγειο του οποίου βρίσκεται και η έδρα της «Ιεραποστολικής Αδελφότητας Ο Αγιος Αυγουστίνος». Ολα τα έντυπα και ψηφιακά μέσα που διακινεί (σε αστρονομικές ποσότητες) εμφανίζουν την ίδια έδρα, το πατρικό του σπίτι. Την ίδια έδρα έχουν και οι δυο Μονές που ίδρυσε στη Φωκίδα – μία ανδρών και μια γυναικών. Μας υποδέχτηκε η μητέρα του. Σε ένα δωμάτιο, κάτι μεταξύ προσκυνηταρίου και αίθουσας συνεδριάσεων σωματείου, προμηθευτήκαμε ορισμένα από τα έντυπά του που έλειπαν από τη συλλογή μας. Η αγοραπωλησία βεβαίως έγινε χωρίς αποδείξεις. Μάθαμε ότι ο π. Νεκτάριος δεν ασχολείται πλέον με το κατηχητικό του έργο στην περιοχή της Ηλιούπολης, αλλά όταν έρχεται στην Αθήνα οπωσδήποτε θα συναντήσει τα «παιδιά», έστω τρώγοντας μια πίτσα μαζί τους.

    Το περασμένο Σάββατο φτάσαμε στη Ναύπακτο, το κοντινότερο αστικό κέντρο προς τις Μονές του π. Νεκτάριου. Οι μισοί απ’ όσους συναντήσαμε έσκαγαν στα γέλια με τη Μονή (που δεν είναι και τόσο Μονή) και τους «παπαροκάδες», αλλά οπωσδήποτε εύρισκαν οικονομικά συμφέρον για την περιοχή το φαινόμενο του «μοναστηριακού τουρισμού» που ανέπτυξε ο κ. Μουλατσιώτης. Αφού πέφτει το παραδάκι, έλεγαν, γιατί να το ψάχνουν το θέμα; Πούλμαν γεμάτα με πάσης φύσεως και προέλευσης προσκυνητές καταφθάνουν για να δουν από κοντά το μοναστήρι με το ηλεκτρονικό καμπαναριό, αντίγραφο δήθεν της Αγια-Σοφιάς, να ακούσουν τα πύρινα κηρύγματα του κ. Μουλατσιώτη, να δουν ίσως κάποιο θαύμα να συντελείται δίπλα τους.

    Ωστόσο, οι άλλοι μισοί Ναυπακτιώτες προθυμοποιήθηκαν να μας εξηγήσουν τις άλλες πλευρές του φαινομένου Μουλατσιώτη. Βασικό ερώτημα ήταν το γιατί δεν εγκαταστάθηκε σε μια παλιά, εγκαταλειμμένη πια, βυζαντινή Μονή (Βαρνάκοβας), αφού ήθελε να μονάσει, αλλά βάλθηκε να χτίσει εξαρχής ένα δικό του σύστημα «μοντέρνων» Μονών. Καλά τα εμβάσματα, πραγματικός πακτωλός χρημάτων, που έρχονται απ’ όλη την Ελλάδα και τους ομογενείς του εξωτερικού προς «αποπεράτωσιν των ιερών έργων», όμως γιατί να επενδύονται σε μια θρησκευτική Ντίσνεϊλαντ; Γιατί να ενισχύεται το συγχυτικό ιδεολογικό και πολιτικό μήνυμα και οι δημόσιες σχέσεις μιας παρέας μοναχών και όχι, π.χ., το συνολικό έργο της αξιοποίησης των αληθινών θρησκευτικών μνημείων;

    Το Τρίκορφο του παγόβουνου

    Την Κυριακή ξεκινήσαμε για το Τρίκορφο. Δεν ήταν δύσκολο να βρούμε τα μοναστήρια του κ. Μουλατσιώτη. Αμέτρητες ήταν οι ταμπέλες στο οδικό δίκτυο που προτρέπουν τον επισκέπτη να δει από κοντά πολλές ιερές καμπάνες, σήμαντρα και προσομοίωση κατακόμβης. Πολύ κοντά στο χωριό, σε μια εξαιρετική τοποθεσία, συναντήσαμε το τεράστιο πάρκινγκ της «Μονής των Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ Σαρώφ». Αγιοι εξίσου παράξενοι με το όλο σκηνικό. Ο ένας κυρίως της δυτικής παράδοσης και ο άλλος της ρωσικής ορθοδοξίας. Η έκταση που καλύπτουν οι εγκαταστάσεις της Μονής, των κατασκηνώσεων και των αγροτοκτηνοτροφικών μονάδων, είναι πολύ μεγαλύτερη από τα 11 στρέμματα που αρχικά είχαν παραχωρηθεί στην «Αδελφότητα» του π. Νεκτάριου. Ξεπερνά πλέον τα 70. Το όλο έργο, πολυτελές χωρίς ιδιαίτερες αισθητικές απαιτήσεις, είναι εμφανώς προσανατολισμένο να εξυπηρετεί τουρίστες.

    Ξεχωρίζουν τα κτίρια με τα «κελιά» των μοναχών, όλα με υπέροχη θέα ως τον Κορινθιακό, που θυμίζουν ξενοδοχείο κάμποσων αστέρων. Ενας τσιμεντένιος σταυρός 16 μέτρων, μια οριοθετημένη διαδρομή με εποπτικό υλικό (ζωγραφιές και λεζάντες) για τα θαύματα της ζωής του Σεραφείμ Σαρώφ, ο «Γολγοθάς» με τον Εσταυρωμένο, το ανεκδιήγητο ηλεκτρονικό καμπαναριό στη βάση του οποίου υπάρχει χώρος «κέτερινγκ» και κατάστημα πώλησης προϊόντων (που φέρνει στο νου γκρικαρτάδικο), είναι οι προσπελάσιμες για το κοινό ζώνες. Σε περίοπτη θέση οι δεκάδες πολυτελείς εκδόσεις του κ. Μουλατσιώτη πλάι-πλάι με τη βίβλο του αντισημιτισμού, τα «Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών».

    Οι επισκέπτες την ώρα της κυριακάτικης λειτουργίας δεν ξεπερνούσαν τους 100. Ολοι με τα Ι.Χ. τους. Λίγο μετά το κήρυγμα του π. Νεκταρίου και ενώ πια ετοιμαζόταν να προσφέρει θαυματουργούς σταυρούς σε δυο ξεχωριστούς καλεσμένους του, κατέφθασαν πέντε πούλμαν με υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας. Ο χώρος πλημμύρισε ευσεβείς. Κάποιοι αντέγραφαν τις τοιχογραφημένες «ιερές ρήσεις». Ανάμεσα σ’ αυτές και τα σχολικά στιχάκια του είδους: «Σώπασε κυρά Δέσποινα και μην πολυδακρύζεις, γιατί πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι», «Να πάρουμε την Πόλη και την Αγιά Σοφιά». Το μαγαζί είχε γεμίσει.

    Η αυλή των θαυμάτων

    Η οργάνωση ενός παρόμοιου χώρου δεν θα μπορούσε να τραβήξει το ενδιαφέρον των πιστών αν δεν συνοδευόταν από τα απαραίτητα «θαύματα». Εδώ ο π. Νεκτάριος είναι μαέστρος. Ολα γύρω του οφείλονται σε «θαύμα». «Ανοιξαν οι ουρανοί και φωτεινές δέσμες φωτός άρχισαν να περιλούζουν το Σταυρό», το 1993 στο μοναστήρι. Αυτό υποτίθεται ότι ήταν θεϊκό σημάδι. Τον Ιούλιο του 1993 επανελήφθη το «θαύμα». Αυτή τη φορά, μάλιστα, το φωτογράφισαν! Το 1994 η εικόνα του Αγίου Νικολάου «μίλησε» στον π. Νεκτάριο. Ο ίδιος Αγιος εμφανίστηκε και σε έναν άλλο φίλο της μονής και του υπέδειξε πού θα πρέπει να γίνει γεώτρηση. Ο π. Νεκτάριος αναφέρει πολλά περιστατικά ανθρώπων που θεραπεύτηκαν από λευχαιμία, από καρκίνο, από όγκο στον εγκέφαλο κ.ο.κ., χάρη στο αγίασμα ή τους σταυρούς που πουλάει η μονή. Ακόμα και η αεροφωτογράφηση της μονής έγινε δωρεάν χάρη σε «θαύμα». Ενα ελικόπτερο που πήγαινε να φωτογραφήσει γειτονικό ξενοδοχείο ακινητοποιήθηκε πάνω απ’ τη μονή και κινδύνεψε να τσακιστεί. Τότε είχε την έμπνευση ο φωτογράφος να απαθανατίσει τη μονή και, ω του θαύματος, αμέσως όλα τα συστήματα του ελικόπτερου λειτούργησαν κανονικά.

    Αλλά και η ζωή του π. Νεκταρίου είναι σημαδεμένη από θαύματα:

    1. Η μητέρα του ήθελε να κάνει έκτρωση, αλλά την τελευταία στιγμή μετάνιωσε.

    2. Ο ίδιος κινδύνεψε κατά τη γέννησή του αλλά επέζησε.

    3. Τριών χρόνων έπεσε από σκάλα και χτύπησε με το κεφάλι, αλλά τίποτα.

    4. Στα πέντε του προσβλήθηκε από πολιομυελίτιδα, αλλά θεραπεύτηκε εντελώς.

    5. Κατά τη θεμελίωση της μονής το 1991 χτυπήθηκε στο κεφάλι από το σκαπτικό μηχάνημα, αλλά δεν έπαθε τίποτα.

    Μήπως είναι υπερβολικά όλα αυτά τα θαύματα; «Οχι», απαντά ο π. Νεκτάριος, «γράφω για 19 θαύματα στο βιβλίο, αλλά δεν είναι τίποτα. Στην Τήνο γίνονται 19 θαύματα την ημέρα. Στον Αγιο Εφραίμ στη Νέα Μάκρη γίνονται 25-30 την ημέρα, έχει τρεις τόμους θαύματα. Ο Αγιος Ραφαήλ στη Μυτιλήνη έχει δέκα τόμους». Του θυμίζουμε ότι στο κήρυγμά του πριν λίγη ώρα κάλεσε τους πιστούς να αγοράσουν τον επίχρυσο ή ολόχρυσο σταυρό του Αγίου Σεραφείμ (αξίας 25.000 και 32.000 δρχ.), με το επιχείρημα ότι, αν και αντίγραφο, είναι «θαυματουργός». Είχε απαριθμήσει διάφορες περιπτώσεις κατοίκων του Τρίκορφου που σώθηκαν από τροχαία, χάρη στο «σταυρό-αντίγραφο». Είχε, μάλιστα, αποφανθεί ότι ο σταυρός αυτός «έχει απoκτήσει την ιδιότητα του Τίμιου Ξύλου»!

    «-Πάρτε κι εσείς μόνος σας αυτόν το σταυρό», μας απαντά. «Θα διαπιστώσετε ότι είναι θαυματουργός. Οταν τον βάλετε εσείς ή η μάνα σας πάνω στα αλεύρι, θα φουσκώσει χωρίς μαγιά. Κι εμείς το κάνουμε. Ετσι ζυμώνουμε. Αυτό αποτελεί θαύμα για την Εκκλησία».

    – Αν δεν πιστεύω, δεν θα φουσκώσει δηλαδή;

    «- Δεν το ξέρω. Φαντάζομαι ότι θα φουσκώσει, γιατί είναι η ιδιότητα του σταυρού και όχι η δικιά σου η πίστη. Οπως και ο αγιασμός. Ο αγιασμός είναι νεράκι το οποίο ευλογείς. Ε, λοιπόν, βάλε το νερό μέσα στο ψυγείο και θα δεις ότι κι αν μείνει 20 χρόνια δεν θα μυρίσει, δεν χαλάει δεν σκουληκιάζει. Είναι ένα θαύμα κι αυτό. Κάτι το οποίο ανθρωπίνως δεν εξηγείται».

    – Εσείς, όμως, προβλέπετε κιόλας το θαύμα. Λέτε, ‘φόρα το σταυρό και το ψωμί θα φουσκώσει’.

    » – Οχι δεν είπα αυτό. Είπα ότι το κάνουμε κι εμείς και ότι μας παίρνουνε τηλέφωνο και μας λένε ότι όσοι παίρνουν το σταυρό και τον ακουμπούν δίπλα στο αλεύρι, αυτό φουσκώνει. Δοκιμάστε το».

    Το υπέρτατο θαύμα αφορά τη χρηματοδότηση της μονής: «Πολλοί είναι αυτοί που ερωτούν για το πώς βρέθηκαν τόσα χρήματα και μέσα σ’ αυτό το μικρό χρονικό διάστημα», γράφει ο Νεκτάριος στο βιβλίο με το ιστορικό της μονής, και δίνει μόνος του την απάντηση: «αυτό αποτελεί όντως ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα των Αγίων».

    Μια αδελφότητα αλλά ποια αδελφότητα

    Εκεί που ο π. Νεκτάριος αρχίζει να τα μπερδεύει είναι όταν τον ρωτάμε για το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα οικονομικά της μονής.

    «Τα οικονομικά της μονής δεν τα διαχειριζόμαστε εμείς. Τα διαχειρίζεται η Αδελφότητα. Ολα τα κτίρια, τα πάντα ανήκουν στην Αδελφότητα».

    – Η οποία Αδελφότητα εσείς είσθε….

    «Οχι δεν είμαστε εμείς η Αδελφότητα. Είναι Διοικητικό Συμβούλιο που δεν απαρτίζεται από μας. Ουδεμία σχέση έχουμε με το Δ.Σ. Και ανά πάσα στιγμή το Δ.Σ. μπορεί να μας απομακρύνει από ‘δω.»

    – Μα η έδρα της αδελφότητας δεν είναι το σπίτι σας το πατρικό;

    «Οχι δεν είναι το σπίτι μου ….Ηλιούπολη είναι».

    – Ναι, αυτό λέω, στην Αισώπου, το πατρικό σας δεν είναι;

    «Ναι, δεν σημαίνει αυτό τίποτα όμως».

    Ζητάμε να μιλήσουμε με τα μέλη του ΔΣ, αλλά ο συνομιλητής μας κουμπώνεται: «Δεν νομίζω ότι θα μιλήσουν. Δεν δίνουν ποτέ συνεντεύξεις».

    – Εδώ δεν υπάρχει κανένας εκπρόσωπος της Αδελφότητας;

    «Οχι, όχι».

    – Δηλαδή πώς γίνεται ο έλεγχος απ’ αυτούς εδώ;

    «Τους παραδίδουμε αυτά τα οποία πρέπει να τους παραδώσουμε, όταν έχουμε κάποια χρήματα».

    – Πάντως απόδειξη δεν δίνετε σε όσους αγοράζουν τα αντικείμενα που πουλάτε.

    «Οχι, σε κανένα μοναστήρι δεν δίνουν αποδείξεις».

    – Ναι, αλλά τα άλλα μοναστήρια υφίστανται κάποιο έλεγχο και δεν έχουν παρόμοιους τζίρους.

    «Εμείς δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τα οικονομικά μας διότι δεν είμαστε νομικά καλυμμένοι».

    Μ’ άλλα λόγια, εμπορικές δοσοληψίες ανυπολόγιστου ύψους παραμένουν στο σκοτάδι. Ενας επίγειος παράδεισος για την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή. Μετά από πολλές ερωτήσεις, ο π. Νεκτάριος αποκαλύπτει ότι έχει δημιουργηθεί και άλλη «μη κερδοσκοπική εταιρεία», με έδρα το Τρίκορφο και μέλη τον ίδιο και τους άλλους μοναχούς. Για τις ακριβείς, όμως, σχέσεις των δύο σωματείων δεν είναι ιδιαίτερα διαφωτιστικός.

    Εξίσου μπερδεμένα είναι τα πράγματα με την ιερατική ιδιότητα του π. Νεκταρίου και τη νομική υπόσταση της μονής. Ολοι ασχολήθηκαν με το αν είναι ρασοφόρος ο τραγουδιστής του συγκροτήματος μοναχός Παντελεήμων, αλλά και ο ίδιος ο π. Νεκτάριος δεν αναφέρεται εδώ και δεκαπέντε χρόνια στα ετήσια Δίπτυχα (δηλαδή το Who ‘s Who της Εκκλησίας) με καμιά ιδιότητα. «Δεν είμαι έμμισθος, γι’ αυτό δεν με γράφουν», υποστηρίζει ο ίδιος. Η αλήθεια είναι ότι ο μητροπολίτης Πειραιώς Καλλίνικος, ο ίδιος που τον είχε χειροτονήσει, τον κήρυξε έκπτωτο από τη θέση του αρχιμανδρίτη τον Μάιο του 1985 για τα ακόλουθα παραπτώματα:

    «Επειδή παρά τας προφορικάς και γραπτάς ημών συστάσεις και εντολάς συνεχίζεις να παρενοχλής ομόρους Ιεράς Μητροπόλεις, διευθύνων σύλλογον εν Ηλιουπόλει Αθηνών, δημιουργούντα συνεχή προβλήματα εις την ενορίαν της Αγίας Μαύρας Ηλιουπόλεως.

    Επειδή, ως διεπιστώσαμεν, δεν εμφορείσαι υπό γνησίου Εκκλησιαστικού Πνεύματος, αλλά εργάζεσαι διά την προβολήν του εαυτού σου.

    Επειδή, ως κατ’ επανάληψιν προφορικώς σου υπέδειξα, προβαίνεις εις δημαγωγικάς ενεργείας και πράξεις και δημιουργείς έργον προσωπικόν και κατ’ εξακολούθησιν δεικνύεις ανυπακοήν».

    Ο π. Νεκτάριος έχει έτοιμη την απάντηση: «Μετά τον μητροπολίτη Πειραιώς πήγα στο μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος, όπου αυτομάτως αναγνωρίστηκα ξανά ως Αρχιμανδρίτης. Η αφαίρεση του οφφικίου ήταν άκυρη, επειδή είχε γίνει άνευ Επισκοπικού Δικαστηρίου». Είναι αλήθεια ότι στα χέρια του ο Νεκτάριος έχει πρόσφατο έγγραφο του μητροπολίτη Φωκίδος (6/11/2000), στο οποίο αναφέρεται ως «αρχιμανδρίτης, ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως». Ο Νεκτάριος, όμως, επιθυμεί η μονή του να αναγνωριστεί ως συνοδική. Αν ανήκει διοικητικά στην τοπική μητρόπολη, έχει το δικαίωμα ο εκάστοτε μητροπολίτης να αλλάξει ηγούμενο ή να εκδιώξει μοναχούς. Για το λόγο αυτό, ο Νεκτάριος αναδιπλώνεται και αυτοκαταργείται ως ηγούμενος, υποβιβάζοντας τη μονή και πάλι σε αδελφότητα.

    Ολα αυτά είναι κάπως περίεργα, αλλά ο Νεκτάριος επικαλείται ένα ισχυρό επιχείρημα. Αυτή ακριβώς την πορεία ακολούθησε και η αδελφότητα Χρυσοπηγή, του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Κάτι έχει διδαχθεί απ’ αυτά ο Νεκτάριος, εφόσον υπήρξε κι ο ίδιος για ένα διάστημα μέλος αυτής της αδελφότητας και τρόφιμος της μονής που διατηρεί η Χρυσοπηγή στο …Παγκράτι. Αυτή η θητεία του Νεκτάριου δίπλα στο σημερινό Αρχιεπίσκοπο και την τρόικα της «Χρυσοπηγής» εξηγεί και τη διστακτικότητα της Ιεραρχίας απέναντί του: ο π. Νεκτάριος γνωρίζει πολλά, από πρώτο χέρι…

    Τα σχέδια του π. Νεκταρίου δεν σταματούν εδώ. Προγραμματίζει τη δημιουργία ενός κέντρου αποτοξίνωσης για νέους. Ο προϋπολογισμός του έργου θα υπερβαίνει το 1 δις δρχ και θα ανεγερθεί σε περιοχή που ελπίζει ότι θα του παραχωρηθεί από ιδιώτες και δημοτικούς άρχοντες. Μεγαλόπνοο πρόγραμμα, για το οποίο θα ζητηθεί η συνδρομή της -κατά τα άλλα- «εβραιοκρατούμενης» και «αντίχριστης» Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Μια άλλη έμπνευση του πολυπράγμονα ιερωμένου ξένισε όσους τον άκουσαν να την εξαγγέλλει από τηλεοράσεως. Για να πλησιάσουμε, λέει, τους νέους, να ιδρύσουμε και πιτσαρίες της εκκλησίας. Η έκπληξή μας μετριάστηκε όταν διαπιστώσαμε ότι η οικογένεια Μουλατσιώτη είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας εστιατορίων «Mr Pizza». Στην ομώνυμη ΕΠΕ μετέχει με 380 εταιρικά μερίδια ο κ. Ιωάννης Μουλατσιώτης και με 220 η κυρία Παναγιώτα Μουλατσιώτου. Πρόκειται για τον αδελφό και τη μητέρα του Νεκτάριου -κατά κόσμον Γεωργίου- Μουλατσιώτη. Ο κ. Ιωάννης Μουλατσιώτης συμμετέχει ενεργά στα της μονής. Εμφανίζεται ως ο μοναδικός «Μεγάλος Ευεργέτης και Κτήτωρ» της μονής, επειδή δίνει «έως και σήμερα μεγάλα χρηματικά ποσά για την ανοικοδόμησή της». Η δουλειά με τις πιτσαρίες δεν φαίνεται βέβαια και τόσο αποδοτική. Στον ισολογισμό της 5ης εταιρικής χρήσης που δημοσιεύτηκε το 1998 τα καθαρά κέρδη του Mr Pizza ΕΠΕ μόλις ξεπερνούσαν τα 9.5 εκατ.

    Λίγο δύσκολο να καλυφτούν τα έξοδα των εκατοντάδων εκατομμυρίων που δαπανώνται στη μονή. Μπορεί, βέβαια, να έγινε κι εδώ κάποιο θαύμα, λογιστικό αυτή τη φορά.

    (Ελευθεροτυπία, 25/2/2001)

  12. Ο/Η Θέμις λέει:

    http://www.ethemis.gr/proin-anotatos-axiomatikos-tis-elas-elegchete-sto-paradikastiko/

    Πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ «ελέγχεται» στο παραδικαστικό

    17 Σεπτεμβρίου, 2011
    Κλήθηκαν για εξηγήσεις ο κ. Π. Μαντούβαλος, δικηγόροι και εφέτες

    Πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ που έχει πολυετή παρουσία στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εμφανίζεται εμπλεκόμενος στην υπόθεση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος! Ο πρώην αξιωματικός εμφανίζεται να είχε σειρά τηλεφωνικών κλήσεων με μια δικηγόρο που θεωρείται πρωταγωνίστρια της υπόθεσης και η οποία φέρεται να επικαλείτο «άνωθεν παρεμβάσεις» του. Ο πρώην ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ ανέφερε στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο, που χειρίζεται την υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος, ότι «είχε προσωπική γνωριμία με τη δικηγόρο αλλά ποτέ δεν προχώρησε σε καμία παράτυπη συνεννόηση».

    Παράλληλα για την ίδια υπόθεση κλήθηκαν να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Πέτρος Μαντούβαλος, ένας γνωστός δικηγόρος αλλά και ένας εφέτης, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν τις τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά περίπου 30 άτομα έχουν δώσει έγγραφες εξηγήσεις – με τη μορφή απολογητικών υπομνημάτων – στον κ. Ντογιάκο, όμως τις τελευταίες ημέρες στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης υπάρχουν εκπλήξεις…

    Μεγάλο κύκλωμα

    Την έρευνα για την δράση του νέου παραδικαστικού κυκλώματος διεξήγαγε την περίοδο 2009-2010 η Υποδιεύθυνση Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛΑΣ. Το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν κυρίως δικηγόροι, ιερείς και ιδιώτες φέρεται να συνέστησε, από το 1997 ως σήμερα, 158 εταιρείες προκειμένου να ιδιοποιείται ακίνητα που εισέρχονταν σε διαδικασία πλειστηριασμού. Ο τζίρος του κυκλώματος υπολογίσθηκε από αστυνομικούς ότι ξεπερνούσε τα δύο δις ευρώ Στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας εξετάσθηκε διεξοδικά ο ρόλος εν ενεργεία δικαστικών λειτουργών, οι οποίοι μετείχαν σε συνθέσεις δικαστηρίων και εξέδιδαν αμφιλεγόμενες αποφάσεις.

    Ενα μεγάλο τμήμα της έρευνας για το παραδικαστικό κύκλωμα αφορά την έκδοση, στις 26 Φεβρουαρίου 2010, αθωωτικής απόφασης για τον δικηγόρο και πρώην βουλευτή κ. Πέτρο Μαντούβαλο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ότι είχε δώσει το 2001 6.000.000 δραχμές (περίπου 18.000 ευρω) στον πρώην εισαγγελέα κ. Ευάγγελο Καλούση. Από συγκατηγορούμενους του κ. Μαντούβαλου είχαν υπάρξει καταγγελίες ότι υπήρξε χρηματισμός του προέδρου του δικαστηρίου που τον αθώωσε. Ως εμπλεκόμενος σε αυτή τη «συναλλαγή» εμφανιζόταν ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσακης που ήδη κατηγορείται για συμμετοχή στο παραδικαστικό κύκλωμα.

    Στο μικροσκόπιο του κ. Ντογιάκου μπήκαν λοιπόν τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψε το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ στις οποίες υπήρχαν αναφορές για τη δίκη με κατηγορούμενο τον κ Μαντούβαλο και για «χρηματισμό» δικαστών της έδρας. Ο πρώην βουλευτής στις έγγραφες εξηγήσεις του αρνήθηκε ότι έδωσε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό για την απαλλαγή του και ότι προχώρησε σε κάποια παράνομη ενέργεια.

  13. Ο/Η Μπακούνιν λέει:

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1358968

    Να ΜΗΝ προφυλακιστεί ο Εφραίμ ζητά επίσημα το ΛΑΟΣ

    από ciaoant1 21:22, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

    Οι ακροδεξιοί «εθνοσωτήρες» έχουν ξεσαλώσει, και στο tsantiri.gr
    αλιεύσαμε την εξής είδηση, με το ΛΑΟΣ να ζητά να αφήσουν ελεύθερο τον Εφραίμ, τον πιστό αυτό «χριστιανό και πατριώτη» που μας κάνει «εθνικά υπερήφανους»:

    Aπό το Γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    Ο Ηγούμενος ΕΦΡΑΙΜ τίμησε την Ελλάδα στη Ρωσία περισσότερο από κάθε άλλον Έλληνα ανεξαρτήτως ιδιότητας. Ο σεβασμός και η εκτίμηση του Προέδρου ΠΟΥΤΙΝ λέει πολλά. Γι΄άλλη μια φορά το προκεχωρημένο φυλάκιο του Ελληνισμού, το ΆΓΙΟ ΌΡΟΣ στη δίνη της Διεθνούς απαξίωσης τη χώρα. Είναι η στιγμή που η Ελλάδα χρειάζεται όλους τους Έλληνες ενωμένους, δυνατούς και διαθέσιμους για τη σωτηρία της Πατρίδος.

    Δεν είναι η ώρα για ακραίες προδικαστικές φυλακίσεις όταν μάλιστα εξασφαλίζεται η παραμονή του κατηγορουμένου στη χώρα, πολλώ δε μάλλον όταν οι εξεταστικές επιτροπές της Βουλής δεν βρήκαν ικανά στοιχεία απάτης για να οδηγήσουν στη Δικαιοσύνη τους αντισυμβαλλόμενους πολιτικούς.

  14. Ο/Η Lawyer λέει:

    Η εφέτης ανακρίτρια κα Καλού πρότεινε Κορυδαλλό για Εφραιμ, αλλά ο εισαγγελέας Παν.Μαντζούνης είχε διαφορετική γνώμη.

    Ο κ.Παν. Μαντζούνης, είχε και παλιότερα εκφράσει περίεργες απόψεις σχετικά με το Βατοπέδιο:

    http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%C2%AB%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%8C%CE%B4%CE%B9%CE%BF%C2%BB-%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%B2%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%B9

    «Εμπόδιο» στις εργασίες της εξεταστικής για το Βατοπέδι

    20:02, 23 Φεβ 2010 | tvxsteamtvxs.gr/node/32282

    Εμπόδιο συναντούν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για το Βατοπέδι, καθώς ο εισαγγελέας Εφετών, Παν. Ματζούνη δεν δέχεται να βοηθήσει στο άνοιγμα των λογαριασμών φυσικών και νομικών προσώπων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαντζούνη, ο Κανονισμός της Βουλής αναφέρει ότι «δεν προκύπτει δυνατότητα παροχής εξουσιοδοτήσεως υπό της εξεταστικής επιτροπής στον εισαγγελέα εφετών προς εκτέλεση της δικαστικής πράξεως».

    Τουλάχιστον «περίεργη» χαρακτήρισαν τα μέλη της εξεταστικής την άρνηση του κ. Ματζούνη, καθώς η προηγούμενη εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι είχε προχωρήσει σε άνοιγμα λογαριασμών με τη συνδρομή του εισαγγελέα εφετών, Κυρ. Καρούζου.

  15. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Πως ειναι δυνατον Ναυαρχε ο θεος να κανει μαλακιες;
    Αυτες τις αφησε για μας τους μαλακες.
    Αφου ομως μας ειπες για μια που εκανε κατι παραπανω θα ξερεις , πες μας και τις αλλες να μαθαινουμε.
    Φιλοι Ρο και Σταυρο σας παρακαλω αφηστε τον Ναυαρχο να μας τα πει, ετσι που τον κανεται θα παρει το κουβαδακι του και θα παει να παιξει σε αλλη παραλια.

    • Ο/Η Ναυαρχος λέει:

      Τα θωρηκτα μου θα πάρω και θα φύγω.μάλλον το πήρατε προσωπικά το unlimited της βλακείας.απολογουμαι

      • Ο/Η Zωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

        Αχ βρε ελαφρόμυαλε ναυαρχούκο,
        στο αφιερώνω
        Δημ.Νικολαϊδης, ναύαρχος που σφήνωσε τη ναυαρχίδα του στον Ισθμό της Κορίνθου

  16. Παράθεμα: Που βρήκαν 400.000 €υρώ οι δυο καλόγεροι; | PargaNews.com

  17. Ο/Η Αριστερός Θεολόγος λέει:

    Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2011
    ΔΙΑΒΑΖΩ: Που βρήκαν 400.000 €υρώ οι δυο καλόγεροι;

    http://xairete.blogspot.com/2011/12/400000.html

  18. Ο/Η Σας φταίει η Μέρκελ; λέει:

    ekpliktiko video tou Radio Arvyla gia tous papades kai tin …enareti zoi tous
    ALLO THRISKEIA ALLO EKKLISIA. OI »KOLLIMENOI» KAI FANATIKOI AS MI SXOLIASOUN KALYTERA

  19. Ο/Η tzeremes λέει:

    Καλημέρα σας.
    Ο κολλητός του κ. Εφραίμ…

  20. Ο/Η Λημναίος λέει:

    http://www.xronos.gr/detail.php?ID=68714

    Αντεπίθεση Εφραίμ «Οι πολιτικοί έφεραν τον τόπο σ’ αυτή την κατάντια»
    21.05.2011

    Και εμένα πέρασαν πολλά χρήματα από τα χέρια μου, εκατομμύρια, ούτε κόλλησε ποτέ η καρδιά μου στα χρήματα, γιατί είμαι μοναχός. Αν ήθελα χρήματα θα ήμουν έξω, θα έκανα επιχειρήσεις στο χρηματιστήριο όχι στη μονή Βατοπαιδίου.

    Ο κόσμος υποφέρει, ήδη πεινούν αρκετοί ακόμη και στη Θράκη και θα πεινάσουν περισσότεροι. Εμάς όμως μας έδεσαν τα χέρια και για τρία χρόνια.

    Υπήρχε μελέτη στην Ε.Ε. να παστώνουμε τα ψάρια της Βιστωνίδας και ζητήσαμε
    συνεργασία με τη μητρόπολη Ξάνθης να την ενεργοποιήσουμε δίνοντας απασχόληση
    σε 500 ανθρώπους με τζίρο 3 δισεκατομμύρια δραχμές. Είπαν «όχι»…

    Ο Χρόνος κατέγραψε το λόγο του καθηγούμενου της μονής Βατοπαιδίου στο μετόχι του
    Αγίου Νικολάου την οικονομική κρίση, την τουρκοποίηση της Θράκης,

    $$ $$ $$ $ $$ $$$ $$ $$$ $$$ $$$ $$ $$$

    ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ

    «Το ξέρετε ότι στην Κομοτηνή ο πρόξενος υπηρέτησε στο Κόσσοβο και μετά τον έφεραν εδώ. Δυστυχώς λέω ότι σε μερικά χρόνια θα γίνετε Κοσυφοπέδιο με τον πρόξενο να οργώνει την περιοχή».

    ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    «Κοιτάξτε τα παράλογα εμείς δεν πήραμε άδεια και μας έριξαν 150.000 ευρώ πρόστιμο για το εξωκλήσι. Ήρθε η κ. Διαμαντοπούλου υπουργός Παιδείας και λέει για το τζαμί της Σμίνθης που είναι χωρίς άδεια, σας χαρίζω το πρόστιμο που ήταν 700.000 ευρώ… Τώρα δίνουν κρατικά χρήματα στο Βοτανικό όπου ενέκριναν να χτιστεί τζαμί, όχι μόνο τζαμί αλλά και γύρω-γύρω δωμάτια 85 εκ. ευρώ προϋπολογισμός εκτός από το οικόπεδο, προσφορά της κυβερνήσεως. Δείτε τη συμπεριφορά του δημοσίου, διαλέξτε και πάρτε»…

  21. Παράθεμα: Λευτεριά στον Εφραίμ (εξομολόγο Πούτιν) « Ροΐδη Εμμονές

  22. Παράθεμα: Να ανοίξει η φυλακή-Chalet για Εφραίμ « Ροΐδη Εμμονές

  23. Παράθεμα: Να ανοίξει η φυλακή-Chalet για Εφραίμ | StinFora.com

  24. Παράθεμα: Να ανοίξει η φυλακή-Chalet για Εφραίμ | σκαθάρι

  25. Ο/Η Νεκταρία Μουλά-Ταλιμπανάκη λέει:

    Άγιος Νεκτάριος

    Οι χτύποι που ακούγονται ακόμη και σήμερα!

    Μετά την Κοίμησή του (8 Νοεμβρίου 1920) ετάφη εκεί, κάτω από την σκιά ενός πεύκου που είχε φυτέψει ο ίδιος και που υπάρχει μέχρι σήμερα. Καθημερινά, δεκάδες πιστοί προσέρχονται στον τάφο του και πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν ακούσει τον Θαυματουργό Άγιο, να μετακινεί ή να κτυπάει από μέσα με τη Ράβδο του, υποδηλώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη ζωντανή Παρουσία του ανάμεσά μας, ενώ το ίδιο Θαύμα (;) συμβαίνει και στη Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου όπου φυλάσσεται το χέρι του.

  26. Ο/Η Αλέξης Παπαγγελόπουλος λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/article/o-probopoylos-prin-kalypsei-ton-efraim-toy-xarize-akinhta

    Ο Προβόπουλος πριν καλύψει τον Εφραίμ, του χάριζε ακίνητα

    Οι τριγωνικές -οικονομικές κατά βάση- σχέσεις ισχυρών παραγόντων του τόπου με τη Μονή Βατοπεδίου απασχολούν εδώ και τουλάχιστον μια δεκαετία την ελληνική πολιτική πραγματικότητα.

    Προκύπτει άλλωστε από στοιχεία που διαρκώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας ότι η Μονή Βατοπεδίου κατάφερνε ενταγμένη μέσα σ’ ένα περίεργο πλέγμα διαπλοκής που ποτέ δεν διερευνήθηκε σε βάθος να κερδίζει πολλά εκατομμύρια, θυμίζοντας περισσότερο επενδυτικό fund παρά ησυχαστήριο του Αγ. Όρους. Παράλληλα, πάντοτε βρισκόταν ένα πρόσωπο να δίνει «συγχωροχάρτι» για τις όποιες ύποπτες δραστηριότητες. Πρόκειται για τον π. διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο ο οποίος εμφανίζεται να έχει εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις της Μονής, ενώ όπως ήδη είναι γνωστό από το 2000 έως το 2006 υπήρξε πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βατοπεδίου «Μάξιμος Γραικός» ο οποίος συστηματικά προωθούσε τις δραστηριότητες του ηγουμένου της Μονής, Εφραίμ.

    Την περίοδο εκείνη, κατά την οποία ο Προβόπουλος είναι παράλληλα πρόεδρος της Εμπορικής Τράπεζας, διορισμένος από την τότε κυβέρνηση Καραμανλή, την ελληνική πολιτική σκηνή απασχολεί ένα ακόμη σκάνδαλο σχετιζόμενο με το Βατοπέδι. Πρόκειται, όπως προκύπτει από ερώτηση που είχαν καταθέσει το 2009 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για υπόθεση πώλησης ενός ακινήτου στον Κολωνό. Συγκεκριμένα, μια θυγατρική του Ομίλου της Εμπορικής που είχε συσταθεί για να αξιοποιήσει επενδυτικά ένα συγκεκριμένο ακίνητο στον Κολωνό, πούλησε το ακίνητο αυτό στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, η οποία το πλήρωσε με χρήματα της ίδιας της Εμπορικής Τράπεζας, βάσει ευνοϊκού δανείου που της χορήγησε η τελευταία, και τελικά το μεταπώλησε με κέρδος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Ουσιαστικά δηλαδή η Μονή Βατοπεδίου απέκτησε ακίνητο από την τότε κρατική Εμπορική Τράπεζα με λεφτά της ίδιας της τράπεζας, με αποτέλεσμα η Εμπορική να πουλάει, η Εμπορική να πληρώνει και το κέρδος να το εισπράττει η Μονή Βατοπεδίου.

    Το επίμαχο δάνειο και το κέρδος της Μονής

    Το ακίνητο είχε πουληθεί, όπως φαίνεται από τα στοιχεία στη Μονή Βατοπεδίου έναντι 2 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα για την αγορά αυτού του ακινήτου τα χορήγησε στην Μονή Βατοπεδίου η ίδια η Εμπορική Τράπεζα με τη μορφή δανείου, το οποίο, σύμφωνα με την ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Το ακίνητο αυτό μάλιστα, η Μονή Βατοπεδίου, το πούλησε σε τρίτη κατασκευαστική εταιρία, με ακριβότερο τίμημα από αυτό που το αγόρασε, εισπράττοντας τη διαφορά που ανέρχεται σε 215.000 ευρώ!

    Η «ΚΟΛΩΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ», στην οποία ανήκε το ακίνητο μετά την πώληση δεν είχε πια αντικείμενο και συγχωνεύτηκε με την «ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ». Καθ’ όλο αυτό το διάστημα, από την πώληση του μοναδικού ακινήτου της «ΚΟΛΩΝΟΣ ΑΚΙΝΗΤΑ» έως και την συγχώνευσή της, ο Γιώργος Προβόπουλος ήταν πρόεδρος εκτός της Εμπορικής Τράπεζας που χορήγησε το δάνειο και του Συλλόγου «Μάξιμος Γραικός» και της «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ». Ουσιαστικά δηλαδή, κατήγγειλαν οι βουλευτές, η Εμπορική Τράπεζα επί Προβόπουλου αντί να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ακίνητο ή να το πουλήσει απευθείας σε κάποια κατασκευαστική, χρηματοδότησε τη Μονή Βατοπεδίου με 2 εκατ. ευρώ για να αξιοποιήσει αυτή το ακίνητο και να εισπράξει το κέρδος! Εν ολίγοις, της χάρισε το ακίνητο και ταυτόχρονα τη δυνατότητα μια επικερδούς επένδυσης.

    Έχει σημασία ότι η Μονή Βατοπεδίου από τα μέσα του 2006 μέχρι το 2008 εμφανίζεται να κατέθεσε στην Εμπορική Τράπεζα πόσο άνω των 57,6 εκατ. ευρώ σε μετρητά. Μάλιστα έγιναν καταθέσεις ύψους 28,7 εκατ. ευρώ μέσα σε διάστημα δύο μηνών και ακόμη 20 εκατ. ευρώ μέσα σε τρεις ημέρες χωρίς να προκύπτει ότι έχει κινηθεί κανένας από τους νόμιμους ελέγχους για την προέλευση και τη διακίνηση των τεράστιων αυτών ποσών.

    Οι σχέσεις Προβόπουλου – Βατοπεδίου

    Οι σχέσεις της Εμπορικής Τράπεζας επί Προβόπουλου με τη Μονή της οποίας ηγείται ο Εφραίμ, είναι στην πραγματικότητα μια μόνο πτυχή της υπόθεσης του Βατοπεδίου. Όπως επανειλημμένως έχει γράφει το koutipandoras.gr ο π. διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εμφανίζεται συχνά πυκνά να καταθέτει σε υποθέσεις που αφορούν τη Μονή Βατοπεδίου, βγάζοντας πάντοτε «λάδι» τους εμπλεκόμενους.

    Όταν για παράδειγμα ξέσπασε το σκάνδαλο Βατοπεδίου, αποκαλύφθηκε πως η Μονή προσπαθούσε να εμφανίσει τη λίμνη Βιστωνίδα ως ιδιοκτησία της, την οποία θα αντάλλασσε μέσω υπουργών με εκτάσεις φιλέτα τις οποίες θα οικοδομούσε και θα εκμεταλλευόταν η εταιρεία «ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε» του Πάπιστα και του ίδιου του Βατοπεδίου. Η έρευνα για το σκάνδαλο αυτό έδειξε πως το Βατοπέδι είχε δανειοδοτηθεί με 156,9 εκατομμύρια από τις τράπεζες του Βγενόπουλου. Μεγάλο τμήμα αυτών των δανείων επενδύθηκαν σε μετοχές του Ομίλου MIG συμφερόντων του Βγενόπουλου και στην εταιρία «ΑΝΘΕΜΙΑΣ».

    Κατά τη έρευνα του σκανδάλου, ο Γιώργος Προβόπουλος, προσήλθε στη Βουλή για να διαβεβαιώσει για τη νομιμότητα των δανείων που δόθηκαν. Ο Προβόπουλος δεν βρήκε τίποτα κακό στο γεγονός ότι οι τράπεζες που ήταν διασυνεδεμένες με τη MIG και τον Βγενόπουλο, έδιναν δάνεια στο Βατοπέδι για να επενδύσει σε μετοχές MIG. Όταν το 2010, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, Δημήτρης Τσιρώνης, κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, υπόμνημα για να ελεγχθούν οι δανειοδότήσεις της Marfin Bank προς το Βατοπέδι, ο Προβόπουλος με επιστολή του στον Εισαγγελέα Μωραϊτάκη και πάλι κατέθεσε πως όλα έγιναν νόμιμα, παρότι τα Πορίσματα της ΤτΕ, έλεγαν εντελώς διαφορετικά πράγματα (για πιστωτικό κίνδυνο και ευνοϊκές δανειοδοτήσεις) με αποτέλεσμα να αρχειοθετηθεί η υπόθεση.

    Τον Απρίλιο του 2016, ο Γιώργος Προβόπουλος κατέθεσε και πάλι ως μάρτυρας σε υπόθεση που σχετιζόταν με τη Marfin-Λαϊκή και τον Βγενόπουλο. Συγκεκριμένα κατέθεσε υπέρ των συνεργατών του Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου για να μην εκδοθούν στην Κύπρο. Δηλαδή ο Προβόπουλος κατέθεσε υπέρ δύο εκζητούμενων και διεθνώς καταζητούμενων ακόμη και σήμερα.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.