ΑΥΤΟ το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περάσει

Η Αποτυχία τους ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ συνεχώς να αναπληρώνεται με το ΑΙΜΑ αυτών που συνεχώς πληρώνουν

Το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ κατατίθεται για να «γλυτώσουμε» τη χρεωκοπία, αλλά διότι ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ έχουν ως προορισμό να ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ μόνιμα στο σβέρκο του ελληνικού λαού, δημιουργώντας και Νομοθετικά το Νέο βάρβαρο, μεσαιωνικό (και… βολικό) πλαίσιο μιας άδικης εργασιακής Κόλασης. Πως μπορεί να εξηγηθεί το γεγονός ότι ΕΝΩ ΞΕΡΟΥΝ ότι θα αποτύχει (ουκ αν λάβεις κλπ.) το καταθέτουν προς ψήφιση;;;

Φτάνει να δει κανείς μόνο τρία (3 ενδεικτικά) σημεία του Εφαρμοστικού Νόμου (κατεβάστε το σε pdf )  για να καταλάβετε τη Νέα Κοινωνική Δικαιοσύνη-πραγματικότητα που πάνε να μας επιβάλουν, :

Α. Συντάξεις

Με τις προτεινόμενες διατάξεις της παραγράφου 12, θεσμίζεται από 1/9/2011 ειδική μηνιαία εισφορά για τους συνταξιούχους επικουρικής ασφάλισης οι συντάξεις των οποίων είναι πάνω από 300,00 ΕΥΡΩ. Σκοπός της συγκεκριμένης ρύθμισης είναι η αντιμετώπιση των ελλειμμάτων φορέων και κλάδων επικουρικής σύνταξης, όπως αυτά θα προκύψουν μετά την ολοκλήρωση των αναλογιστικών μελετών, ώστε να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη καταβολή των συντάξεων αυτών.

Συγκεκριμένη, οι ανωτέρω παρακρατήσεις έχουν ως εξής:

  • α. Για συντάξεις από 300,01 ΕΥΡΩ μέχρι 350,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 3%
  • β. Για συντάξεις από 350,01 ΕΥΡΩ μέχρι 400,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 4%
  • γ. Για συντάξεις από 400,01 ΕΥΡΩ μέχρι 450,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 5%
  • δ. Για συντάξεις από 450,01 ΕΥΡΩ μέχρι 500,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 6%
  • ε. Για συντάξεις από 500,01 ΕΥΡΩ μέχρι 550,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 7%
  • στ. Για συντάξεις από 550,01 ΕΥΡΩ μέχρι 600,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 8%
  • ζ. Για συντάξεις από 600,01 ΕΥΡΩ μέχρι 650,00 ΕΥΡΩ ποσοστό 9%
  • η. Για συντάξεις από 650,01 ΕΥΡΩ και άνω ποσοστό 10%

Για την πρώτη κατηγορία το ποσό της σύνταξης μετά την παρακράτηση της εισφοράς δε μπορεί να υπολείπεται των 300,00 ΕΥΡΩ.

Β. Κόβουν τα επιδόματα ανεργίας

Το δικαίωμα της επιδότησης ανεργίας στερούν σε χιλιάδες ανέργους ιδιαίτερα σε εποχικούς εργαζόμενους αλλά και νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, δυσκολεύοντας ακόμα πιο πολύ όρους παροχής του επιδόματος.

  • Συγκεκριμένα, αλλάζουν οι προϋποθέσεις πρώτης επιδότησης ως εξής: Απαιτούνται ο άνεργος να έχει κάνει 80 μεροκάματα το έτος, για τα τρία προηγούμενα έτη από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 80 μεροκάματα για τα δύο προηγούμενα έτη.
  • Εναλλακτικά, απαιτούνται 280 ένσημα στα τρία προηγούμενα έτη (τα 200 στα δύο τελευταία) από την έναρξη της επιδότησης. Σήμερα απαιτούνται 200 μεροκάματα τα δύο προηγούμενα έτη (και τουλάχιστον 80 ανά έτος).
  • Η πραγματική σφαγή γίνεται στους εποχικούς εργαζόμενους (π.χ. στον τουρισμό). Απαιτούνται δύο προϋποθέσεις για να πάρουν νέα επιδότηση: Η πρώτη είναι να έχουν κάνει 100 μεροκάματα τους τελευταίους 12 μήνες, η δεύτερη προϋπόθεση είναι ότι απαιτούνται 150 μεροκάματα «από τη λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησής του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση». Σήμερα, ισχύει μόνο η πρώτη προϋπόθεση. Η προσθήκη της δεύτερης προϋπόθεσης πρακτικά σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος στον τουρισμό που δουλεύει έστω και λίγο λιγότερο από έξι μήνες το χρόνο (δε συμπληρώνει δηλαδή τα 150 μεροκάματα) σταματά να δικαιούται το επίδομα ανεργίας. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι οι εποχιακοί εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία αποτελούν το 80% του κλάδου.

Γ… και φυσικά τα παρακάτω

1. Η περίπτωση α) της παραγράφου 1 του άρθρου Μόνου της υπ’αριθ. Φ11321/15646/1198/2010 (Β’1623) Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας αντικαθίσταται ως εξής:

  • «β) Το συνολικό καθαρό ετήσιο εισόδημα από συντάξεις (κύριες, επικουρικές και βοηθήματα), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα που χορηγήθηκαν σε μισθωτό να μην υπερβαίνει τις εννιά χιλιάδες διακόσια ευρώ (9.200.000 ευρώ).»
  • 2. Η περίπτωση β) της παραγράφου 3 του άρθρου Μόνου της υπ’αριθ. Φ11321/15646/1198/2010 Κοινής Απόφασης των Υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας αντικαθίσταται ως εξής:
  • «β) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από ετπά χιλιάδες εξακόσια επτά ευρώ και πενήντα πέντε λεπτά (7.607,55 ευρώ) μέχρι του ποσού των εννέα χιλιάδων διακοσίων ευρώ (9.200,00 ευρώ), καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος (ΕΚΑΣ) σύμφωνα με τα παρακάτω:
  • βα) Από επτά χιλιάδες εξακόσια επτά ευρώ και πενήντα πέντε λεπτά (7.607,55 ευρώ) μέχρι του ποσού των επτά χιλιάδων εννιακοσίων πέντε ευρώ και ενενήντα ενός λεπτών (7.905,91 ευρώ) ποσό εκατόν εβδομήντα δύο ευρώ και πενήντα λεπτών (172,50 ευρώ).
  • ββ) Από επτά χιλιάδες εννιακόσια πέντε ευρώ και ενενήντα δύο λετπά (7.905,92 ευρώ) και μέχρι του ποσού των οκτώ χιλιάδων εκατόν τεσσάρων ευρώ και εβδομήντα έξι λεπτών (8.104,76 ευρώ) ποσό εκατόν δέκα πέντε ευρώ (115,00 ευρώ).
  • βγ) Από οκτώ χιλιάδες εκατόν τέσσερα ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτά (8.104,77 ευρώ) μέχρι του ποσού των οκτώ χιλιάδων τριακοσίων πενήντα τριών ευρώ και τριάντα οκτώ λεπτών (8.353,38 ευρώ) ποσό πενήντα επτά ευρώ και πενήντα λεπτών (57,50 ευρώ).
  • βδ) Από οκτώ χιλιάδες τριακόσια πενήντα τρία ευρώ και τριάντα εννέα λεπτά (8.353,39 ευρώ) μέχρι του ποσού των εννέα χιλιάδων διακοσίων ευρώ (9.200,00 ευρώ) ποσό τριάντα ευρώ (30,00 ευρώ). Ειδικά για την κατηγορία αυτή, το ποσό της περίπτωσης γ) της παραγράφου 1 δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των δεκατριών χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (13.500 ευρώ).»

3. Η ισχύς των παραγράφων 1 και 2 αρχίζει την πρώτη ημέρα του επόμενου της δημοσίευσης του παρόντος νόμου μήνα.

[iskra.gr]

….

Όσο για τη 5η δόση, μη στεναχωριέστε την έχουμε ήδη εξασφαλίσει, η Ε.Ε. με το έκτακτο σχέδιό της προνοεί την άμεση εκταμίευση της μισής δό­σης, 6 δισ. ευρώ δηλαδή, ώστε να συ­νεχίσει να λειτουργεί το Δημόσιο και να μην κατεβάσει ρολά, αφού τα χρή­ματα τελειώνουν στις 14 Ιουλίου.

Και μπορεί η κυβέρνηση να είναι ενημερωμένη για το σχέδιο, αλλά τη­ρεί σιγήν ιχθύος, διότι βεβαίως δεν έχει κανένα συμφέρον να δώσει δικαι­ολογία στην Κ.Ο. να χαλαρώσει από το καθεστώς τρόμου το οποίο έχει επι­βληθεί τις τελευταίες εβδομάδες…

«Το έκτακτο σενάριο έχει αποφασι­στεί εδώ και καιρό και θα έμενε επτασφράγιστο μυστικό, εάν δεν έκανε μια μικρή… γκάφα ο Βέλγος υπουργός Οι­κονομικών στο περιθώριο της συνε­δρίασης του Eurogroup. Ο Ντιντιέ Ρέιντερς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι εξετάζεται και η εναλλακτική λύση να σπάσει σε δύο μέρη η επόμενη δό­ση του δανείου, ύψους 12 δισ. ευρώ, και να εκταμιευθεί η μισή δόση αρχές Ιουλίου και η υπόλοιπη τέλος Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου.

Δημιουργήθηκαν απορίες και οι δη­μοσιογράφοι ξαναρώτησαν εάν κάνει λάθος, αλλά ο Ρέιντερς κοίταξε τις σημειώσεις του και απάντησε: «Όχι, πρόκειται για 6 δισ. ευρώ». Αργότερα, ενώ οι φήμες οργίαζαν, η Ισπανίδα υπουργός Οικονομικών βγήκε από την αίθουσα της συνεδρίασης και δήλωσε ότι δεν ισχύει τέτοιο θέμα και δεν συ­ζητήθηκε καν.»  [«Το Ποντίκι»]

Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη, ακόμα πιο επικίνδυνη έγινε με τον Ελ. Βενιζέλο («πολύ στεναχωρημένος από τα μέτρα») στη φαρέτρα της  και πρέπει Άμεσα να αποχωρήσει από τιμόνι της χώρας (άλλο τόσο επικίνδυνες είναι οι τωρινές ηγεσίες της Ευρωζώνης).

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

51 Responses to ΑΥΤΟ το Μεσοπρόθεσμο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περάσει

  1. Ο/Η Stratis_vip λέει:

    Και όμως θα περάσει, όπως πέ­ρα­σαν και τα υ­πό­λοι­πα, όπως θα πε­ρά­σουν και τα ε­πό­με­να. Όσο υ­πά­ρχουν 150 στη κυ­βέ­ρνη­ση και ο Κυ­ριά­κος, η α­πο­στο­λή θα ε­κτε­λε­σθεί μέ­χρι τέ­λους.

    [ΣΑΡΚΑΣΜΟΣ]
    Να θυ­μη­θώ στις ε­πό­με­νες ε­κλο­γές να ψη­φί­σω ένα μι­κρό κό­μμα για­τί το μόνο ε­ργα­λείο στα χέ­ρια μου εί­ναι η ψή­φος μου­.[­/ΣΑ­ΡΚΑΣΜΟΣ]

  2. Ο/Η Aλέξης Δημητρίου λέει:

    Η ψήφος και το σκεπάρνι. Το δεύτερο αν χρησιμοποιηθεί σωστά είναι απείρως πιο αποτελεσματικό από την ψήφο!!!

  3. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Φιλε Ρο νομιζω δεν πληρωνουμε την αποτυχια τους.
    Πιστευω πετυχαν σε αυτα που υπηρετουν.
    Πετυχαν να πλουτιζουν τα αφεντικα τους , κλεβοντας και οι ιδιοι.
    Και ετσι με ενα σμπαρο τρια τριγωνια.
    Τα αφεντικα τους πλουσιοτερα, οι ιδιοι παραχορτατοι , εμεις και τα παιδια μας της γης οι κολασμενοι.

  4. Ο/Η δημητρης λέει:

    Ναι συμφωνω ΑΥΤΟ το μεσοπροθεσμο ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να περασει , και η κυβερνηση ειναι επικινδυνη και πρεπει αμεσα να αποχωρησει απο το τιμονι της χωρας.
    Εσεις τι ακριβως αντιπροτεινεται που θα μας σωσει ?
    Αντε πειτε μας και εσεις την γνωμη σας -εχουμε ακουσει τοσους και τοσους- προφανως κατεχεται και τα οικονομικα – για να ακουσουμε

    • Ο/Η Po λέει:

      συνολική μείωση των δαπανών στο δημόσιο που έχουν μείνει στις εξαγγελίες εδώ και 20 μήνες και (ουσιαστικό) κυνήγι της φοροδιαφυγής, αυτά τα δύο από μόνα τους είναι αρκετά να αναπληρώσουν το μόνιμο χαράτσι που για πολλοστή φορά επιβάλλεται σε αυτούς, τους μοναδικούς, που ήδη έχουν πληρώσει σκληρά την οικονομική κρίση και που παραμένουν το πλέον δραστήριο κομμάτι της κοινωνίας, αυτό το οποίο θα μπορούσε να φέρει ουσιαστική Ανάπτυξη.

      Τόσο απλά φίλτατε.
      Άλλο;

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Να συμπληρώσω
        1.Άγρια φορολόγηση των ληστών της Εκκλησίας, γιατί όχι και δήμευση όλων αυτών που αποκτήθηκαν παράνομα με φιρμάνια, χρυσόβουλα και εκβιαστικές δωρεές πνευματικά και ψυχικά ανάπηρων.

        2. Δραστική μείωση των παρανοϊκών Υπερεξοπλισμών.

      • Ο/Η skolymos λέει:

        Αγαπητέ μου Ρο,
        Πώς και ξεχάστηκες έτσι; Ευτυχώς η συμπλήρωση του Λα είναι όλα τα λεφτά (όχι μόνο μεταφορικά, αλλά κυριολεκτικά…). Τίποτε σχετικό από τα κόμματα εν όψει της ψήφισης; Καμιά δήλωση μεμονωμένου βουλευτή, έστω και για τα προσχήματα;

  5. Ο/Η Πειραχτήρι λέει:

    Επιτέλους… ο παλιός καλός Ρο!
    Γιατί τελευταία μας τα είχατε πρήξει με το Γλέζο, τη ΓΕΝΟΠ και τα …γιούχα στον Πρόεδρο και τον ΓΑΠ…

  6. Ο/Η δημητρης λέει:

    Συμφωνω απολυτα .Και ποιος ακριβως θα τα κανει αυτα τα αυτονοητα?
    βλεπετε κανενα? Μονο απλα δεν ειναι τα πραγματα
    Στα λογια οι νεοελληνες ειμαστε πρωτοι- οσο εμεις αερολογουμε οι ξενοι δουλευουν μεθοδικα και οργανωμενα ξεφορτωνωντας .

    • Ο/Η Po λέει:

      λυπάμαι για το αφελές «οι νεοελληνες ειμαστε πρωτοι»
      Υπάρχει εκλεγμένη κυβέρνηση, και κυβέρνηση δεν είμαι ούτε εγώ ούτε εσείς, ούτε γενικά κι αόριστα ( συλλογική ευθύνη; ) οι… νεοέλληνες!

  7. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Φίλε Ρο
    Συμφωνώ και επαυξάνω. Το μεσοπρόθεσμο είναι απάνθρωπα άδικο και δεν πρέπει να περάσει. Με ποιόν τρόπο όμως θα αποτρέψουμε την ψήφιση και την εφαρμογή του; Με τα άρθρα μας στα blogs; Με επιστολές διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση; Ψηφίζοντας ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσουν την ιστορικά αποτυχημένη τακτική της αποχώρησης από τη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο, δίνοντας τη δυνατότητα στο Γιωργάκη να πλειοψηφήσει ακόμα και με λιγότερους από 151 βουλευτές;

    Η λύση είναι μια: όλοι απεργούμε, όλοι στους δρόμους! Ακόμα και αν έχετε τις ενστάσεις σας για το κίνημα των αγανακτισμένων, πρέπει να παραδεχτείτε ότι, ενωμένο με τους απεργούς από τα συνδικάτα, αποτελεί αυτή τη στιγμή τον κύριο μοχλό πίεσης προς την κυβέρνηση του μνημονίου.

  8. Ο/Η Gay λέει:

    Aυτά ξεχάστηκαν από όλα τα κόμματα αλλά μας τα είχαν υποσχεθεί και μας τα χρωστούν

    Νέα Υόρκη
    Η έκτη και πολυπληθέστερη Πολιτεία των ΗΠΑ που θα επιτρέπει στο εξής τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι η Νέα Υόρκη, καθώς η Γερουσία της ενέκρινε σχετική νομοθετική πρωτοβουλία με 33 ψήφους υπέρ και 29 κατά.

    Αφού ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο κυρώσει το νόμο, υπογράφοντας τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θα μπορούν να αρχίσουν να τελούνται μέσα σε διάστημα 30 ημερών. Ωστόσο, οι θρησκευτικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις με θρησκευτικό χαρακτήρα δεν θα είναι υποχρεωμένες από το νόμο να τελούν τέτοιες τελετές.

    Η Βουλή της Πολιτείας της Νέας Υόρκης είχε εγκρίνει το τροποποιημένο σχετικό νομοσχέδιο νωρίτερα την Παρασκευή με 82 ψήφους υπέρ και 47 κατά.

    Η μάχη που δίνεται σε κάθε Πολιτεία σχετικά με τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου έχει καταστεί αντικείμενο έντονων πολιτικών αντεγκλήσεων εν όψει των προεδρικών εκλογών και αυτών για το Κογκρέσο το 2012.
    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

  9. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Στο «Να συμπληρώσω 1. Άγρια φορολόγηση των ληστών της Εκκλησίας, γιατί όχι και δήμευση όλων αυτών που αποκτήθηκαν παράνομα με φιρμάνια, χρυσόβουλα και εκβιαστικές δωρεές πνευματικά και ψυχικά ανάπηρων», θέλω να ρωτήσω κάτι :
    Άραγε, πλην αυτών των τρόπων απόκτησης που αναφέρεις Λασκαράτε, είναι πιθανόν να υπάρχει καθόλου και κάποιος άλλος; Μήπως λίγα ντοκουμέντα έχουν κατατεθεί για το θέμα αυτό δημοσίως, τα τελευταία χρόνια από κάποιους; Ή μήπως δεν είναι ικανά;
    Όμως η δήμευση δεν πρόκειται να γίνει. Κι αυτό εξ αιτίας του ύπνου του δικαίου του χριστεπωνύμου πληρώματος, το οποίο με μεγάλη προθυμία φροντίζει για τον αβγάτισμα των εκκλησιαστικών αποκτηθέντων. Ένας ολόκληρος λαός που αρέσκεται να ταΐζει κηφήνες!!! Τι να λέμε τώρα; Ξανά μανά μια από τα ίδια;
    Όσο το καθεστώς αυτό δεν θα εξοργίζει παρά ελαχιστότατους ανθρώπους, αποκλείεται η χώρα να ορθοποδήσει. Πολύ φοβούμαι όμως ότι αναφέρομαι σε βλάβη ανήκεστο. Ως τέτοιου είδους τουλάχιστον την υπολογίζω, απ’ όσα μπορώ να παρατηρώ.
    Έπειτα, γιατί έστω και όψιμα, ο λαός αυτός ενώ εξαγριώνεται απέναντι στις ατασθαλίες των πολιτικών, την ίδια στιγμή κωφεύει απέναντι στις παντός είδους προκλήσεις του αμαρτωλού, αδηφάγου και ανάλγητου παπαδαριού;
    Μπορεί το παπαδαριό να μην είναι η βασική αιτία των προβλημάτων του, είναι όμως η βασική αιτίας της υπνηλίας η οποία τον μαστίζει διαρκώς και αδιαλείπτως. Αν δε υπάρχει κάποια άλλη βασικότερη, ας μας την υποδείξει κάποιος.
    Ποιοι δηλαδή πλην των ρασοφόρων καλλιεργούν την δουλικότητα και την υποταγή στους Κυρίους αυτού του κόσμου, επουράνιους, υπερουράνιους και εγκόσμιους, περισσότερο απ’ ότι αυτοί οι ερίφηδες; Εγώ δεν μπορώ να δω άλλους. Μήπως κάποιος βλέπει και κάποιους διαφορετικούς;

  10. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    δηλαδή προτείνετε μαζικές απολύσεις αργόμισθων στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ, που ξεπερνά το 50% ως αποτελεσματικό μέσο μείωσης των δαπανών…?
    η μείωση κατά 60-70% των μισθών των ΔΥ…
    είστε υπέρ της επίπεδης φορολόγησης, με ίδιο συντελεστή από το πρώτο ευρώ..?
    είστε υπέρ της προληπτικής κατάσχεσης μη δικαιολογήσιμης φορολογικά κινητής και ακίνητης ατομικής περιουσίας όλων των φορολογούμενων…?
    είστε υπέρ ειδικού καθεστώτος για άμεσες ξένες επενδύσεις , με σταθερό φορολ. συντελεστή, σταθερή ασφαλιστικό και κυρίως απαγόρευση ελέγχου από την ελληνική γραφειοκρατία , παρά μόνο από την ευρωπαϊκή..?
    είστε υπέρ του ανοίγματος των κλειστών/πατριδοκαπηλικών επαγγελμάτων..?
    μήπως τελικά το Μεσοπρόθεσμο θα πρέπει να ψηφισθεί από 180..?

    • Ο/Η Po λέει:

      Ρωτήστε τους ίδιους καλύτερα που μετά Μνημόνιο 1 δεν έπραξαν απολύτως τίποτα και έφεραν τη χώρα ξανα στο χείλος του γκρεμού σε ακόμη χειρότερη κατάσταση από τα… μέτρα που πήραν πριν μερικούς μήνες.
      Ναι, μπορούν να μειώσουν επαρκώς τις δημόσιες δαπάνες ακόμα κι αν χρειαστεί να απολύσουν ή να συνταξιοδοτήσουν ορισμένους δημ. υπαλλήλους, όχι όλα τα βάρη στα χαμηλότερα στρώματα στον ιδιωτικό τομέα…
      τι έπραξαν όταν τον προηγούμενο μήνα «είδαν» ότι εκατοντάδες δημόσιοι οργανισμοί δεν είχαν αποδώσει οικονομικό ισολογισμό; που βρίσκεται το κυνήγι της μεγάλης φοροδιαφυγής; αν δεν μπορεί ο ΣΔΟΕ ας τον καταργήσει να βάλει ιδιώτες. Για επενδύσεις ούτε λόγος, πότε εφαρμόστηκε το πολυδιαφημιζόμενο φαστ-τρακ και δεν το αντιληφθήκαμε; Εδώ εκκρεμούν επενδύσεις πολλών εκατ. εκατομ.€υρώ για πάνω από 2 χρόνια (!)

      τι απευθύνεστε σε μας κύριε, απευθυνθείτε στους ίδιους που χαϊδεύουν τη πελατεία τους…
      κι αυτό το ανεκδιήγητο του Βενιζέλου ότι ορισμένες αδικίες θα καταργηθούν μετά (να φανταστώ… προεκλογικά;;; ), είναι για γέλια, φαιδρότητες ανάλογες με το ορθόδοξο… εκτόπισμα του ανδρός.

  11. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    Εκκλησία

    elet@enet.gr

    *Είχε επιχειρηθεί δύο φορές η καταμέτρηση της περιουσίας, ακίνητης και κινητής, της Εκκλησίας.

    Πρώτη φορά προ ετών και δεύτερη φορά προ μηνών. Επιχειρήθηκε με κρατική πρόκληση. Αλλά δεν έφθασε στο τέλος!

    Μπορεί να γίνει κάτι ανώδυνο για την Εκκλησία. Να δανείσει ένα ποσόν στην Πολιτεία με μακρό χρόνο εξόφλησης τμηματικής και μικρό τόκο. Η Πολιτεία την έκανε νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, τις δίνει συντάξεις, μισθούς, εφάπαξ… Η Εκκλησία πρέπει να της έχει εμπιστοσύνη.

    Η χώρα είναι σε δύσκολη θέση. Πρέπει να βοηθηθεί. Ας περικόψει κι αυτή τις αποζημιώσεις των βουλευτών. Και η Εκκλησία ας τηρήσει το νόμο του Θεού. Είναι περιττό να το σημειώσω αυτό».

    Δημήτρης Μαλακάσης

    επ. εισαγγελέας Εφετών-διδάκτωρ

    Π. Φάληρο

  12. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    2011

    ΔΙΑΠΡΥΣΙΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ Ο ΣΤΙΒ ΦΟΡΜΠΣ, ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟ

    «Εχετε ψευτοκαπιταλισμό»

    ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στn ΝΑΥΣΙΚΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

    «Ο καπιταλισμός είναι ο καλύτερος τρόπος να μειώσουμε τη φτώχεια και να ευδοκιμήσει η ανθρωπότητα», υποστηρίζει, μιλώντας στην «Ε» ο Στιβ Φορμπς -πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Forbes Media και εκδότης του αμερικανικού περιοδικού Forbes- ο οποίος βρέθηκε στη χώρα μας για να συμμετάσχει, ως κύριος ομιλητής, στο πρώτο «Greek Power Summit: Helping Greece to Rebuilt», που πραγματοποιήθηκε στις 14 και 15 Ιουνίου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια».

    Προσηνής και καλοκάγαθος στην εμφάνιση ο Στιβ Φορμπς αλλά οι απόψεις του δαγκώνουν
    Οσο για τις κοινωνικές ανισότητες, τη φτώχεια, αλλά και την πείνα παντού σε όλον τον πλανήτη, και στο λεγόμενο προηγμένο δυτικό κόσμο, όπου κυριαρχεί ο καπιταλισμός, ο ισχυρός επιχειρηματίας μάς απαντά: «Το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί· πριν από 200 χρόνια, ο συνολικός πληθυσμός της γης ήταν 500 εκατ., σήμερα είμαστε παραπάνω από 6 δισ. και τα 6 δισ. ζουν μακράν καλύτερα απ’ ό,τι ζούσαν τα 500 εκατ. πριν από 2 αιώνες. Οπότε, το σύστημα λειτουργεί σωστά».

    Οσο για τη χώρα μας, ο 64χρονος μεγαλοεκδότης, που το περιοδικό του παρουσιάζει κάθε χρόνο τη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, υποστηρίζει ότι «αν θέλει να ορθοποδήσει πρέπει να δημιουργήσει πραγματικά ελεύθερες αγορές και όχι τον ψευτοκαπιταλισμό που έχει σήμερα· η οικονομία της Ελλάδας πρέπει να πάψει να είναι κάτω από τον κρατικό έλεγχο. Ετσι, θα δημιουργήσει τις απαιτούμενες συνθήκες και θα ανοίξει το δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας».

    * Πολλοί ισχυρίζονται ότι ο καπιταλισμός όχι μόνο δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να μειώσουμε τη φτώχεια, αλλά ότι οδήγησε στην παγκόσμια οικονομική κρίση και την ανθρωπότητα στη φτώχεια, την εξαθλίωση και όξυνε τις κοινωνικές ανισότητες…

    **Οχι, υπαίτιος δεν είναι ο καπιταλισμός, αλλά οι κυβερνήσεις που με τις κακές πολιτικές τους οδήγησαν τον κόσμο σε αυτήν την κατάσταση.

    **Με ποιον τρόπο;

    **Με τους κακούς κανόνες που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις παρεμποδίζουν την ομαλή και σωστή λειτουργία των ελεύθερων αγορών. Σε ιδανικές συνθήκες οι ελεύθερες αγορές δημιουργούν, μετατρέπουν τις ελλείψεις και ανεπάρκειες σε αφθονία, γι’ αυτό και ο καπιταλισμός είναι ο καλύτερος τρόπος να μειώσουμε τη φτώχεια από οποιοδήποτε άλλο σύστημα έχει ποτέ δημιουργηθεί. Γι’ αυτό και οι εκάστοτε κυβερνήσεις πρέπει να δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για να μπορούν οι άνθρωποι να δημιουργήσουν και να κάνουν θετικά πράγματα για την ανθρωπότητα.

    * Με ποιον τρόπο παρεμποδίζουν τη σωστή λειτουργία του;

    **Βασικά πράγματα: να έχουμε χαμηλούς φορολογικούς συντελεστές, δηλαδή το κράτος να επιβάλλει χαμηλότερη φορολογία, έτσι δεν τιμωρείται η επιτυχία, να έχουμε σταθερή αξία χρήματος, δηλαδή μηδενισμό του πληθωρισμού και βέβαια να υπάρχει διαφάνεια. Υπό αυτές τις συνθήκες οι κοινωνίες ευδοκιμούν. Λανθασμένες κυβερνητικές πολιτικές οδήγησαν και την Ελλάδα στο χείλος της οικονομικής καταστροφής.

    Φόρος 10% σε όλους

    **Δηλαδή;

    **Η Ελλάδα είχε μια οικονομία ελεγχόμενη από το κράτος, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό σε σύγκριση με άλλες χώρες, ένα σύστημα που εμπόδιζε τη βελτίωση των ελεύθερων αγορών. Ανέκαθεν, όλοι οι επιχειρηματίες στην Ελλάδα παραπονιούνταν για τους κανονισμούς που δεν τους επιτρέπουν να αναπτυχθούν στον επιχειρηματικό τομέα, οι φόροι είναι υψηλοί.

    Εχετε περίπλοκο φορολογικό κώδικα, έχετε υψηλές φορολογικές κλίμακες, 50% στα εισοδήματα (σ.σ. ο ανώτερος συντελεστής είναι 45%), ενώ αυτό που θα πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να βάλει έναν ενιαίο φόρο στο 10% για όλους και χαμηλό επιτόκιο. Και βέβαια, η εκάστοτε κυβέρνηση να μην κάνει σπατάλες, έτσι η Ελλάδα θα ευδοκιμήσει. Ακόμα, στην Ελλάδα είναι εξαιρετικά δύσκολο να ιδρύσει κανείς μια νόμιμη επιχείρηση, έχετε μια από τις χειρότερες γραφειοκρατίες στον κόσμο.

    • Ο/Η Στάθης Δ λέει:

      Τι βολικά που τα λέει ο κ. Φόρμπς…
      Μαζί με τα αυτονόητα περί διαφάνειας, απλού φορολογικού κ.λπ, τσούπ και ο ενιαίος 10%. Τα καλά και συμφέροντα…

      Εκείνο που δεν καταλαβαίνω πάντως είναι πώς στα πλαίσια της «ελεύθερης αγοράς» θα έχουμε μηδενικό πληθωρισμό και χαμηλά επιτόκια.
      Εκτός αν θα κάνει το θαύματης η «αόρατος χείρ» (βοήθεια μας)

      Οσο για τα 6 δις πουν ζούν (όλα!) μακράν καλύτερα από ότι πρίν 200 χρόνια, τι να πώ, μάλλον θα διαβάζουμε διαφορετικές εφημερίδες με τον κύριο ομιλητή του πρώτου «Greek Power Summit: Helping Greece to Rebuilt»

  13. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    Ifo: Η ελληνική κρίση δεν απειλεί τη Γερμανία

    NAFTEMPORIKI.GR , Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011

    Η ελληνική κρίση χρέους δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη γερμανική οικονομία, εκτιμά το ινστιτούτο Ifo στο Μόναχο.

    «Η Ελλάδα δεν αποτελεί αυτή τη στιγμή μεγάλο πρόβλημα για την πραγματική οικονομία της Γερμανίας», δήλωσε στο Reuters ο οικονομολόγος του Ifo Κλάους Αμπεργκερ.

  14. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    Hμερομηνία : 25-06-11

    Κυρώσεις στη Νέα Δημοκρατία εξετάζουν στο ΕΛΚ

    Στο ΕΛΚ υπάρχουν σκέψεις για κυρώσεις στη ΝΔ εξαιτίας της άρνησης Σαμαρά να συναινέσει στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.
    Στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος «ΕΛΚ» γίνονται σκέψεις για την επιβολή κυρώσεων στη Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung (SZ) εξαιτίας της εμμονής του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στην άρνηση να στηρίξει το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα.

    «Στο ‘ΕΛΚ’ γίνονται χαμηλόφωνα σκέψεις είτε να πετάξουν έξω το κόμμα του Σαμαρά ή το λιγότερο να του κόψουν την επιχορήγηση. Η Νέα Δημοκρατία, όπως λέγεται, είναι σε τελευταία ανάλυση τουλάχιστον το ίδιο χρεοκοπημένη όσο η χώρα, την αναπότρεπτη αναμόρφωση της οποίας αρνείται», γράφει σε ανταπόκρισή της από τις Βρυξέλλες η έγκυρη εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στο γερμανόφωνο χώρο.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μετά το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στο ‘ΕΛΚ’ «κάθε άλλο παρά σίγουροι είναι, ότι θα μπορέσουν να πείσουν τον κομματικό τους φίλο Αντώνη Σαμαρά να εγκαταλείψει την καταστροφική του πολιτική. Ο ηγέτης της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγός της αντιπολίτευσης αρνείται τόσο πεισματικά να στηρίξει το πακέτο περικοπών και μεταρρυθμίσεων, ώστε κινδυνεύει να αποτύχει η εθνική συναίνεση που ΕΕ και ΔΝΤ έχουν θέσει ως όρο για την περαιτέρω οικονομική στήριξη».

    Η «SZ» σημειώνει ότι «το ΕΛΚ δεν θέλει να παραδεχθεί πως η επιχείρηση ‘Ελλάδα’ μπορεί να ναυαγήσει εξ αιτίας ενός πολιτικού τυχοδιώκτη που έχει στους κόλπους του. Όμως μάλλον θα πρέπει να το παραδεχθεί. Επί πολλές ώρες οι ηγέτες του ΕΛΚ σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων συζητούσαν στην καθιερωμένη τους συνάντηση με τον Έλληνα. Πρέπει να ήταν μια εφιαλτική συζήτηση. Ο έμπειρος (χριστιανοδημοκράτης) ευρωβουλευτής του CDU Elmar Brok εμφανίστηκε σχεδόν συγκλονισμένος λέγοντας ότι παρόμοια κατάσταση δεν έχει ξαναζήσει».

    Αναφερόμενη σε λεπτομέρειες της συνεδρίασης του ‘ΕΛΚ’ η εφημερίδα γράφει ότι «λογικά επιχειρήματα έσκαγαν σαν σαπουνόφουσκες στην άρνηση Σαμαρά. Ο πρόεδρος της Κομισιόν Μπαρόζο έλαβε πέντε φορές τον λόγο, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι τρεις φορές, όπως και οι υπόλοιποι που προσπάθησαν να τον μεταπείσουν».

    Αίσθηση προκάλεσε, κατά την εφημερίδα, η τοποθέτηση του αρχηγού της κυπριακής αντιπολίτευσης Νίκου Αναστασιάδη. «Το γεγονός ότι ήρθε σε αντιπαράθεση με τον μεγάλο αδελφό από την Αθήνα ήταν μια πρεμιέρα στο ‘ΕΛΚ’. Και δείχνει το μέγεθος της ανησυχίας που επικρατεί σε περίπτωση χρεοκοπίας της Ελλάδας και στον κίνδυνο να συμπαρασύρει μεγάλο μέρος της κυπριακής οικονομίας στο γκρεμό. Ακόμα και αυτή η ανησυχία δεν συγκίνησε τον Σαμαρά», σημειώνει η ‘SZ’.

    http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  15. Ο/Η Σατύριος Κάπας λέει:

    Λοιπόν Ροιδη αμολάς τη μελάνη και ξεγλιστρας σα σουπιά!Από τη μια να φύγει
    η κυβέρνηση-μην ξεχνιόμαστε είναι εκλεγμένη ΚΙ ΑΥΤΗ-κι από την άλλη να τα κάνει
    η εκλεγμένη κυβέρνηση! ΠΟΙΑ κύριε! αυτο θελει ο δημήτρης εγώ και άλλοι να
    μας ΠΕΙΣ! ΦΟΒΑΣΑΙ;;!!Και κάτι άλλο,όταν μισθοί και συντάξεις ανέβαιναν την ανη-
    φόρα τόσα χρόνια ΚΑΝΕΙΣ άθλιος νεοέλληνας δε ρώταγε από ΠΟΥ βγαίνουν αυ-
    τά τα λεφτά!!Άσε λοιπόν ότι δεν είναι οι νεοέλληνες ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!Άσε να μην ανοίξω στόμα και ιστορία και τους (μας) λούσω ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ!!Όχι πως υποστη
    ρίζω το μεσοπρόθεσμο και δε θέλω να ΠΕΣΕΙ η κυβέρνηση,αλλά με ανησυχεί το ΤΙ θα έρθει!…!

  16. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    δημητρης αν βγαινουμε στις πλατεις σημερα και αυριο ριξουμε το κουκι »βολι» στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν εχουμε να χασουμε τιποτα παρα μονο τις αλυσιδες μας.
    Καλο Σαββατοκυριακο σε ολους.

  17. Ο/Η Σατύριος Κάπας λέει:

    Τις αλυσίδες Θεόφιλε δε θα τις χάσεις ΠΟΤΕ,γιατί αυτοι,που αποφάσισαν πριν
    2 περιπου αιώνες να σε «απελευθερώσουν» στις φόρεσαν και δε στις βγάζουν
    με τίποτα!!Βέβαια τους βοηθάνε και τα ΓΟΝΙΔΙΑ,που σέρνεις μέσα σου και ΣΥ
    κι ΕΓΩ…!!Ελπίζω να με κατάλαβες.Αν όχι, λυπάμαι!!

  18. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Συγνωμη για την καταχρηση , αλλα διαβαζω 235.000.000 εκατ ευρω για τη μισθοδωσια του κληρου στον προυπολογισμο του 2011.
    Γιατι δεν ιδιοτικοποιουν τους αντιπαραγωγικους κυφηνες;
    Γιατι δεν δημευουν την ατελειωτη περιουσια τους;
    Διοτι Θεοι αρχοντοι βασιλιαδες με πλανα λογια μας γελουν.
    Επικαιρο οσο ποτε.

  19. Ο/Η papoylis λέει:

    Όλα τα λοιπά κατανοητά και συζητήσιμα , αλλά το σεντονάκι του κου Forbes τι το ήθελες βρε Kriste 🙂 :mrgreen:

  20. Ο/Η Comte de Toulouse λέει:

    Οντως αυτό το μεσπρόθεσμο είναι κατάπτυστο. Θα περπατήσει γιατί δεν περιμένει να δώσει λεφτά ο κόσμος στο Κράτος, αλλά το Κράτος θα δίνει λιγώτερα.
    Αισχρή η μη επιβολή τεκμηρίου στους ελεύθερους επαγγελματίες! Θα συνεχίσουν οι γιατροί του Κωλονακίου να δηλώνουν 10000 τον χρόνο. Ομως τώρα θα είναι πολύ προσεκτικοί στο πού θα αποθηκεύουν το μαύρο χρήμα.

    ΝΤΡΟΠΗ !

  21. Ο/Η Po λέει:

    κάποιοι κατάλαβαν ότι το υπέροχο ποστ του κ. Λασκαράτου: «Η επέλαση του λαϊκισμού και η οσμή του φασισμού» έρχεται σε αντίθεση με το τωρινό.

    Θα τους πω το εξής απλό: Να φροντίσουν να γίνουν πραγματικοί αναγνώστες του βάθους, να μάθουν επειγόντως ανάγνωση, αλλιώς αέρα στα πανιά τους, όσο δεν διαβάζουν θα παραμείνουν εκεί όπου ανήκουν: Στην επιφάνεια.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Ροιδη σας ευχαριστώ,
      φαντασθείτε πως σε αριστερο μπλογκ οι προτάσεις μου για άμεσες ρεαλιστικές μεταρρυθμίσεις (απλή αναλογική κλπ) παρουσιάστηκαν σαν το τελικό μου όραμα για τη Δημοκρατία που θέλω.
      Η φράση μου η Ελλάδα έχει κολοβή Δημοκρατία αλλά μια από τις καλύτερες του κόσμου, θεωρήθηκε ύμνος για το υπάρχον σύστημα.
      Όμως η Ελλάδα παρά το μαύρο χάλι της, είναι πράγματι μέσα στις 20-30 καλύτερες Δημοκρατίες, και χρησιμοποιώ τον όρο Δημοκρατία προφανέστατα όχι σαν αυτό που εγώ θέλω αλλά σαν αυτό που υπάρχει.
      Για τα υπόλοιπα που υπέστην στους «Σχολιαστές χωρίς Σύνορα», ταύτισή μου με πρόσωπο (κολακευτική μεν για εμένα αλλά ανυπόστατη) και κατασυκοφάντησή μου ως οπαδού των Σημίτη, Μητσοτάκη, Ντόρας, Μάνου, Κύρκου, Καμίνη, Μπουτάρη κλπ τη στιγμή που για όλους αυτούς πλην του κ.Μάνου έχω γράψει δεκάδες επιθετικά ποστ, από γνωστό θεούσο του Διαδικτύου και μάλιστα με απειλές και απύθμενο μίσος, για μεν τον θεούσο αδιαφορώ απόλυτα και τον ευχαριστώ γιατί με διαφημίζει βρίζοντάς με (εκ στόματος κοράκου, κρα), για δε το μπλογκ που με εξαίρεση 3-4 σχολιαστές του απαξίωσε να καταδικάσει τις ασφαλίτικες αυτές μεθόδους και τις απειλές κατά υπαρκτού ΄τρίτου προσώπου, λυπάμαι.
      Αυτή δεν μπορεί να είναι η Αριστερά.

      • Ο/Η Kόκκινη Ρόζα λέει:
        Σας παραθέτω όλο το διάλογο που ξετυλίτηκε στο μπλογκ των Σχολιαστών.Χωρίς Σύνορα Στο τέλος ο ιερέας Μίσα έβρισε πολυ άσxημα τον φίλο του Παύλο, που τον υποστήριξε και σας επιτέθηκε και μέσα στο μλογκ σας με μια βρισια για αυτά που γράψατε, τον είπε κάθαρμα μίασμα και δωσίλογο. Φαίνεται πως υπάρχει Θεός laskaratos 24/06/2011 στις 7:56 ΠΜ Πολυ σωστά σας επισημαίνει ο σχολιαστής σας roulis το ποιόν του εμπνευστη του βίντεο το οποίο επικαλείσθε. Μας το επισήμανε και δικός μας σχολιαστής το βίντεο το οποίο όμως συνόδευσε με σχόλιο γράφοντας επί λέξει:
        Ο κ. Γλέζος πάει πλατεία
        -”Εμφανίζει τον Αμεριακανό συνωμοσιολόγο δημοσιογράφο Μαξ Κάιζερ που έχει εκδόσει και πουλάει ασημένια νομίσματα με την πρωσοπογραφία του και γενικά προπαγανδίζει την αγορά ασημιού http://en.wikipedia.org/wiki/Max_Keiser Στο βίντεο που υπερασπίζεται την Ελλάδα η οποία δεν χρωστάει κατά τον Κάιζερ, επαινείται η πρωτοβουλία του πολιτευτή του Σαμαρά του κ. Γ. Νούλα, και του Κ. Τόμπρα,, Ασφαλιστή που κατέθεσan μηνυτήρια αναφορά κατά των κερδοσκόπων που χειραγώγησαν το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος” – Θέλω να σχολιάσω λίγο την απάντησή σας στο σχολιαστή σας: “Φίλε μου, δεν χρειάζονται χαρακτηρισμοί, ούτε μπορούμε να προσβάλλουμε τον κάθε άνθρωπο και την αντίληψή του, όταν προσπαθεί να μας βοηθήσει, ενώ είμαστε στην τραγική κατάσταση που είμαστε”. Νομίζω πως δεν τιμά καθολου μια μερίδα του αριστερού κόσμου, η χρήση ως σοβαρής πηγής κάθε ακροδεξιού ή δεξιού συνωμοσιολόγου, κάθε ανδρεοπαπανδρεϊκού-καραμανλικού Συνταγματολόγου χολωμένου που τώρα που γέρασε τον πέταξαν έξω, κάθε απόστρατου αγωνιστή της Αριστεράς, καλλιτέχνη ή μη, έτοιμου να πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο για λίγες ώρες δημοσιότητας κάθε ξέμπαρκου δεξιού ή ακροδεξιού πολιτευτή. Υπάρχουν πολιτικά κοράκια που προσπαθούν να αντλήσουν πολιτικό όφελος από το πτώμα.. . Ασφαλώς υπάρχει ένα τεράστιο θέμα. Το ξεπούλημα κοψοχρονιά της δημόσιας περιουσίας μας, παράλληλα με πολλά ακόμη τεράστια θέματα όπως τι ακριβώς είναι αυτό το χρέος, πως ακριβώς δημιουργήθηκε, που ακριβώς χρωστάμε, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ όταν μουτζώνεται συλλήβδην όλη η Βουλή κλπ. Δεν νομίζω πως η καταφυγή σε κάθε γελοία ή ύποπτη εγχώρια ή αλλοδαπή προσωπικότητα βοηθά να δοθούν απαντήσεις ούτε διαφωτίζει κανέναν. Το αντίθετο… Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 9:17 ΠΜ Κύριε Βασιλάκη της Ντόρας (Λασκαράτε) ο βρώμικος ρόλος σας έχει γινει ορατός και στους τυφλους πια… Kαι του άλλου, του Roides, του νεοφιλελέυθερου συνεργάτη της ΓΑΔΑ… Απάντηση laskaratos 24/06/2011 στις 10:29 ΠΜ Ως έοικε, φαύλα αληθινού ρήματα. Ομολογώ πως με κατατροπώσατε. Ο πλούτος των επιχειρημάτων σας, η ευγένειά σας και το αριστερό σας ήθος με εξέθεσαν ανεπανόρθωτα. Προιωνίζονται όλα αυτά έναν καλύτερο κόσμο. Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 10:35 ΠΜ Aκου νεοταξίτη ψευτοδημοσιογράφε, οικόσιτε του Μητσοτακέικου: ΜΕ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΡΧΙΣΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ! Απάντηση alexantro 24/06/2011 στις 11:25 ΠΜ ρε συ Миша πας καλα ??? Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 11:54 ΠΜ Alexantro Aστο φίλε, τα νεοφιλελεύθερα, σημιτικά τσουτσέκια βγήκαν παγανιά να μας διδάξουν δειμοκρατία (με «ει») laskaratos Όσο και να προσπαθεις να κρυφτείς πίσω από φερετζεδες, ο βρώμικος νεοταξίτικος ρόλος σου είναι οφθαλμοφανής και στους τυφλούς πλέον, όσους αγαπούν τούτο τον τόπο… Η σημερινή κατ εξοχήν ακροδεξιά που καταδυναστεύει τους λαούς είναι η συμμορία του Σόρος και των ΜΚΟ του, που υπηρετείς με συνέπεια και αφοσίωση, και με χειροκροτητές σου τους Μητσοτάκηδες, Μάνους, κι Ανδριανόπουλους και Τσύρκους και …τους Κήρυκες των Χανίων… Απάντηση no11888 24/06/2011 στις 11:58 ΠΜ misa μηπως να επισκεφτεις κανενα γιατρο;Τι αρλουμπες καθεσαι και γραφεις.Ρε συ δεν ειναι αντινεα εδωπερα.Συμμαζεψου λιγο. Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 12:37 ΜΜ no 11888 Γραφω αυτά που καταλαβαίνει ο lascaratos. Με αυτον συνεννοούμαι… Απάντηση no11888 24/06/2011 στις 1:26 ΜΜ Προσαπτεις στον ανθρωπο βαρυτατες κατηγοριες χωρις να παραθεσεις ουτε ενα στοιχειο εναντιον του.Αυτες οι μπουρδες με τους νεοταξιτες και τον σορος και οι λοιπες φαντασιακες πλεκτανες πρεπει να σταματησουν.Να σου θυμισω οτι βρισκεσαι σε ελευθεριακου χαρακτηρα μπλογκ αριστερης και ακομα παρααπερα ιδεολογιας και τα συνομωσιολογικα που γραφεις πρεπει να βασιζονται σε τεκμηριωμενα επιχειρηματα. Επισης αυτη η μανια με τον M.Kaiser αρχιζει και μου τι δινει στα νευρα.Ενταξει ωραιο το περσινο του σοου στο αλ τζαζιρα αλλα ως εκει. Миша 24/06/2011 στις 1:34 ΜΜ no11888 Του προσάπτω αυτά στα οποία ενέχεται, τιποτα περισσότερο. Ο ρόλος του Σόρος στις δηθεν φιλελεύθερου χαρακτήρα ΜΚΟ, (κάτι Ηelsinki Watch, Indymedia Aργεντινής κλπ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑΠΟΔΕΙΚΤΟΣ. Για τον Μ.Κάιζερ ΕΊΝΑΙ ΑΣΤΕΙΕΣ οι κατηγορίες, επιπέδου ad hominem (από αυτές τις λογικές πλάνες στις οποίες αρέσκεται η παρέα roides-laskaratos και συνεργαζομένων ευαγων ιδρυμάτων). Αληθεύουν , στην τεράστια πλειοψηφία τους, τα όσα λέει ο Kάιζερ; Αν ναι , ας μείνουμε σε αυτά….Η προσπάθεια ακύρωσης του λόγου του από τα τσουτσεκια του σημιτισμού, είναι πολύ πιο επικίνδυνη, από την όποια γραφικότητα του Κάιζερ. ffarax 24/06/2011 στις 1:37 ΜΜ No 11888 Συγχαρητήρια ρε μάγκα για την αριστερή και ελευθεριακή σου απάντηση, βασισμένη σε τεκμηριωμένα επιχειρήματα. Απάντηση no11888 24/06/2011 στις 2:03 ΜΜ Ρε αντε γαμηθητε. Ελπιζω να ηταν αρκετα τεκμηριωμενη τωρα. Миша 24/06/2011 στις 2:30 ΜΜ no11888 Γιατί έκλεισε το indymedia θεσσαλονίκης , ξέρεις; laskaratos 24/06/2011 στις 10:59 ΠΜ Ηρεμείστε κύριε και μην βιάζεστε να με κολακέψετε ταυτίζοντας με με πρόσωπα που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Ακροδεξιάς και από ότι βλέπω και στο δικό σας, και των οποίων ούτε τις τιμητικές περγαμηνές διαθέτω, ούτε τις οικονομικοπολιτικές ιδέες. Βλέπω πως επικαλείσθε πολύ εύκολα Αμερικανούς συνωμοσιολόγους και μισείτε τα ίδια πρόσωπα που μισούν οι Έλληνες συνάδελφοί τους. Μπαίνω στον πειρασμό να πω πως τελικά Canis caninam non est. Ειλικρινά λυπάμαι για τις αθεράπευτες ψευδαισθήσεις μου σχετικά με ένα κομμάτι της Αριστεράς που βλέπω πως στρέφεται την ώρα της κρίσης στον εθνικισμό, στη συνωμοσιολογία και στη δυτικοφοβία. Είναι η εύκολη λύση αυτή όταν δεν έχεις την αρετή της αυτοκριτικής και το μυαλό να προτείνεις κάποια συγκεκριμένη διέξοδο.. Προσωπικά, (δεν με γνωρίζετε ασφαλώς ούτε θα έχουμε διασταυρωθεί πουθενά), είμαι φανατικός οπαδός του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, όπως προκύπτει από την ανάγνωση των κειμένων μου. Δεν φανταζόμουνα όταν σχολίαζα πως είχα να κάνω με χαρτορίχτρες. Από πρώην κληρικός ή θεολόγος των φανατικών της Εκκλησίας έγινα αποτυχημένος δημοσιογράφος των συνωμοσιολόγων της Αριστεράς και οικόσιτος του Μητσοτακέϊκου. Μου κάνετε μεγάλη ζημιά γιατί θα μου στερήσετε τα σουτζουκάκια της κας Μαρίκας Γατί δυστυχώς το Μητσοτακέϊκο ξέπεσε και με πληρώνει πια μόνο με τραπεζώματα για άρθρα όπως αυτό:
        Όταν ο κ.Μητσοτάκης υπερασπίζεται τη Δικαιοσύνη
        Απάντηση laskaratos 24/06/2011 στις 1:42 ΜΜ Προς τη διαχείριση του Ιστολογίου: Δεν είχα αντιληφθεί πως, μη γνωρίζοντας την κυριλλική γραφή, απαντάω στον ορθοδοξο σχολιαστή και μπλογκερ Μίσα, παλιό επισκέπτη τκαι του μπλογκ του κ.Ροϊδη, καταχρώμενου και εκεί τη φιλοξενία μας για να μας βρίσει καπηλικότατα. Εν μερει αυτό με παρηγορεί γιατί θεωρούσα πάντα πως κανείς αριστερός δεν θα μιλούσε με τον τρόπο που μίλησε αυτός. Ο κύριος αυτός με την ασφαλίτικη νοοτροπία που έχει, προσπαθεί να εντοπίσει ποιός είμαι για λόγους που ο καθένας αντιλαμβάνεται. (Η Ορθόδοξη Εκκλησία ήξερε πάντα-όσο κι αν αυτό δεν είναι εδώ πολύ γνωστό-να καίει τους αντιπάλους της στην πυρά): Για του λόγου το αληθές, διαβάστε εδώ με αφορμή άρθρο μου για τη συνεργασία της Εκκλησίας με τη Χούντα, παρέμβαση του Μίσα σε χριστιανικό μπλογκ:
        1967 και 1973: Εκκλησία και χούντα – οι δυο όψεις
        ¨@Mιχάλης, on Νοεμβρίου 18, 2008 at 2:21 μμ said: Δηλαδή, αγαπητό μανιτάρι, ο κύριος που υπογράφει σαν “Λασκαράτος”, στο γνωστό blog, είναι Θεολόγος απογοητευμένος που τώρα είναι στρατευμένος αντιχριστιανός? Κατάλαβα καλά. Έτσι πάντως εξηγείται η βαθειά γνώση του για τα εκκλησιαστικά πράγματα… Misha, on Νοεμβρίου 18, 2008 at 3:38 μμ said: φίλε MτΒ η πληροφορία για τον «Λασκαράτο» είναι εξόχως ενδιαφέρουσα. αν μπορείς και θέλεις μας ενημερώνεις περαιτέρω.@ Τόσο μίσος μόνο οι πιστοί των εκκλησιαστικών οργανώσεων μπορούν να έχουν γιατί όπως είχε πει κάποτε ο μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος στα ΝΕΑ, ξέρουν την τέχνη να μισούν. Ομολογώ πάντως πως αν ήμουν στην θέση σας θα τον αποδοκίμαζα επισημα και θα προβληματιζόμουν πολύ για το είδος των συμμαχιών που θέλω. Παρακαλώ σκεφθείτε το και σε σχέση με την πλατεία όπου ανθίζουν περισσότερα από χίλια λουλούδια μαζί με αγκάθια και κάκτους. Το λέω πάντα σε σχέση με το βίντεο που αναρτήσατε, που ήταν και η αιτία για την οποία σχολίασα, νομίζω τεκμηριωμένα, και απάντηση δεν πήρα..Πιστεύω πως στις ενστάσεις όπως αυτή που εξέφρασα πρέπει να δίνονται σοβαρές απαντήσεις και να μην δίνεται η εντύπωση πως αφήνεται ο ρόλος αυτός σε ανθρώπους που μη έχοντας τίποτα να αντιτάξουν, βρίζουν καπηλικότατα, καταφεύγουν σε μαντείες, κάνουν επιθέσεις ad hominem και μάλιστα σε λάθος πρόσωπα και ασκούν το σπορ της συκοφάντησης και της χαφιεδολογίας. Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία της οποίας άθελά μου έκανα κατάχρηση. Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 1:59 ΜΜ κυρ Μανώλη “Laskaratos” Tα οσα γραψαμε στο ΜτΒ , αληθεύουν πέρα ως πέρα… Και το ξέρεις…Πίσω από την περσόνα “laskaratos” μεταφέρονται κείμενα διαφόρων…. Οι επικίνδυνες για τον τόπο συμμαχίες είναι αυτές του δικού σου «φιλελεύθερου» μπλοκ» Ντόρα-ΣηφουνάκηςΜάνος -Κύρκος-Μπουτάρης-Τρεμόπουλος-Δημητράς-Δραγωνορεπούση-Τριαρίδηδες-Δημου-Βαλλιανάτος …ξέρεις όλοι οι αβανταδόροι του Σόρος και της ΝΤΠ…. Γι αυτό και λυσσάτε με τις περί ΝΤΠ αποκαλύψεις !!! «Ευτυχώς» που ήρθε το ΔΝΤ και μαθαίνουμε στο πετσί μας και τον ρόλο των, κατ επάγγελμα και επιδοτούμενων, «πορτοκαλί» «επαναστατών»…. Απάντηση Κώστας Κοροβίλας 26/06/2011 στις 1:49 ΜΜ Αγαπητέ κύριε Λασκαράτε, αναρωτιέμαι τί κάνετε εδώ? Δέν ξέρετε ότι όποιος ανακατεύεται μέ τά πίτουρα τόν τρώνε οί κότες? Τό έδαφος εδώ είναι άγονο, ξηρό καί αντί “Ερωτικό”. Συγνώμη γιά τό θάρρος, αλλά μήν φθείρεστε καί μήν ξεπέφτετε στήν στείρα γή τών ορνέων. Απάντηση Γερο – Πατησιώτης 24/06/2011 στις 2:25 ΜΜ Ο κ. Λασκαράτος του blog “Ροϊδη εμμοναί” δεν είναι ο Μανώλης Βασιλάκης. Όλοι οι γνώστες του θέματος ξέροουμε ότι είναι ο γνωστός διανούμενος Μ…. αλλά όσο ο ίδιος δεν το γράφει ανοιχτά, δεν μπορώ να το γράψω εγώ. . Ο κ. Ροϊδης, ιδρυτής του ίδιου blog, δεν είναι, φυσικά, άνθρωπος της ασφάλειας, ούτε πράκτορας κανενός. Είναι ο γνωστός Θεσσαλονικιός διανούμενος Γ…, αλλά για τον ίδιο λόγο δεν μπορώ να γράψω τ΄όνομά του. Πρόκειτια για άθεους, δημοκρατικούς διανοούμενους, που έχουν στήσει μια όαση ανοιχτής σκέψης στο διαδίκτυο. Ο -κυριλλόμορφης υπογραφής- υβριστής και συκοφάντης είναι βέβαιο ότι έχει σώας τς φρένας; Διαβάζοντας τα παραληρηματικά κείμενά του -κάτι μεταξύ Λιάνας Κανέλλη, Σεραφείμ Πειραιώς, κατηγορητηρίου στις δίκες της Μόσχας και προφητείας του “μέντιουμ Κοσμά Αιιτωλού”- κομμάτι δύσκολο μού φαίνεται. Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 2:36 ΜΜ Γέρο Πατησιώτη Ο Laskaratos είναι αυτός που είναι, ενας μονομανιακός αντορθόδoξος και αντιχριστιανός, θαμώνας ένα φεγγάρι του Kήρυκα Χανίων Και ο Roides είναι ένας συντοπίτης του κομπιουτεράς, κολλητάρι του Μάνου… «Όαση» ο νεοταξίτικος εσμός Rodes-Laskaratos Λασκαράτου; Όσο όαση ήταν ο οικολόγος βομβαρδιστής της Γιουγκοσλαβίας , ο «οικολόγος» Γιοσκα Φίσερ …. Η ΝΤΠ σε πλήρη ανάπτυξη. Απάντηση ffarax 24/06/2011 στις 3:06 ΜΜ Ωπα κι άλλος ψυχίατρος εδώ μέσα? Απάντηση παύλος 24/06/2011 στις 3:15 ΜΜ Μίσα, αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν επιτίθεσαι στις ιδέες, αλλά σε συγκεκριμένους ανθρώπους. Νομίζω ότι επίθεση σε συγκεκριμένους ανθρώπους πρέπει να κάνουμε όταν έχουμε στοιχεία για να αποδείξουμε ακραίες κατηγορίες (πράχτορας κλπ.). Κάνω λάθος; Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 3:55 ΜΜ Παύλε Θα σου πω: ο ΑΣΦΑΛΙΤΙΚΟΣ ρόλο της συγκεκριμένης περσόνας , πρέπει να αποκαλυφθει. Όταν ο ίδιος διασπείρει τόννους ψευδών και προσωπικών πληροφοριών που αφορούν άλλους συμπολίτες, και όχι μόνο στις ιδέες που αυτοί εκπροσωπούν , ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. Αυτή η φάρα των εξωνημένων υπηρετών της ΝΤΠ έχει βαλθεί να ξεθεμελιώσει ό,τι έχει απομείνει να συνδέει την ελληνική κοινωνία με τη μέθοδο της κοινωνικής μηχανικής που εφαρμόζει με επιτυχία ο μηχανισμός της γκεμπελικής προπαγάνδας και σε άλλα μέτωπα (ΔΥ vs IY, συνδικαλιστές vs άνεργοι κλπ κλπ) Η αποκάλυψη των προσώπων συνοδεύεται και από την αποκάλυψη των ρόλων που αυτά παίζουν , και των συμφερόντων που αυτά υπηρετούν. Απάντηση παύλος 24/06/2011 στις 5:01 ΜΜ Μίσα, μπήκα και διάβασα πρόσφατο άρθρο (https://roides.wordpress.com/2011/06/23/23june11/) του. Η αλήθεια είναι ότι εκνευρίστηκα και άφησα επιθετικό σχόλιο, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπορώ βέβαια να του απαγορέψω να μιλάει! Και εδώ μάλιστα θα ήμουνα πιο ευγενικός μαζί του, γιατί θα ήταν κατά κάποιο τρόπο φιλοξενούμενος μας… Δείτε απόσπασμα από το κείμενο του και μετά το αγενές (!!) σχόλιο μου: «Έχουμε κοινοβουλευτική-αντιπροσωπευτική Δημοκρατία όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Η Δημοκρατία αυτή έχει πράγματι ανάγκη από σοβαρές μεταρρυθμίσεις που πάγια τις υποστήριζε η Αριστερά: Διαφάνεια στις εκλογικές δαπάνες και στα οικονομικά των κομμάτων (εδώ εξαιρείται το ΚΚΕ!), απλή αναλογική, ισοτιμία για τα κόμματα της Βουλής στα ΜΜΕ, πραγματικό «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών, ψήφο στους μετανάστες που έχουν μακροχρόνια και νόμιμη παραμονή στη χώρα μας. Υπάρχει παντού και πάντα μια απειλή για τη Δημοκρατία. Είναι ο χυδαίος όχλος που χειραγωγείται από κεφαλαιοκράτες Μιντιάρχες, από αισχρούς μεγαλομανείς και εγωκεντρικούς δημαγωγούς και που φανατίζεται ή αποβλακώνεται από το παπαδαριό. Ο όχλος που πολύ εύκολα επιδίδεται στο κυνήγι μαγισσών, μεταναστών, ομοφυλόφιλων, άθεων, αιρετικών και απολαμβάνει το μαρτύριό τους στην κεντρική πλατεία. Η Ελλάδα έχει μια κολοβή Δημοκρατία, αλλά μια από τις καλύτερες του κόσμου» Μαλακίες! Δεν έχετε ακούσει για τα λόμπι και τις οικονομικές ολιγαρχίες που σαρώνουν τις «δημοκρατίες του πολιτισμένου κόσμου; Σας προτείνω να διαβάσετε το Βιβλίο «ΜΕΤΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» του ΚΟΛΙΝ ΚΡΑΟΥΤΣ. Δημοκρατία, βέβαια, δεν έχει η χώρα μας! Όταν η κυβέρνηση βγαίνει με συγκεκριμένο πρόγραμμα και εφαρμόζει το εντελώς αντίθετο, πρόκειται για πραξικόπημα, στο οποίο βέβαια ήταν εθισμένες όλες οι κυβερνήσεις (http://wp.me/pPn6Y-99b). Υπεύθυνο επομένως είναι συνολικά ολόκληρο το πολιτικό καθεστώς της μεταπολίτευσης (και η αριστερά μαζί) που πρέπει να διαλυθεί είτε με το καλό (απίθανο …), είτε με το κακό ! Γενικά, η γνώμη μου είναι ότι με μειλίχιο τρόπο και στρωμένα ελληνικά, επαναλαμβάνετε τις λαϊκίστικες (τι κατηγορία για σας!!) απόψεις του Κολωνακίου (χα!!). Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 5:46 ΜΜ Παύλε Όπως ειδες, κινείται στο μηκος κύματος Μάνου-Ξαφά-Βαλλιανάτου κλπ Συχωρα μου που δεν μπορώ να είμαι ευγενής με την νεοταξίτικη και ασφαλίτικη περσόνα laskaratos. Τέτοιοι ταγματασφαλήτες θέλουν αντιμετώπιση Νενέκου. Απάντηση παύλος 24/06/2011 στις 6:42 ΜΜ “ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΨΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ” Ωστόσο, εδώ, έχεις απόλυτα άδικο. Η δημοκρατία και η ελευθερία πρέπει να είναι πλήρεις, απεριόριστες και χωρίς εξαιρέσεις και υποσημειώσεις. Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 6:52 ΜΜ Παύλε Αναφέρομαι στην καραμέλα που αναμασά αυτή η νεοταξίτικη φράξια, όχι φυσικά στην ουσία της Δημοκρατίας και της έκφρασης γνώμης. Αλοίμονο! Αντίθετα, αυτή η φράξια είναι που θέλει εν ονόματι μιας δικής της ιδιότυπης αντίληψης της δημοκρατίας και της ελευθερίας να εμποδίσει την ελεύθερη αυτοέκφραση της πλειοψηφίας των Ελλήνων . Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 7:10 ΜΜ Παύλε Tα φίδια προσπαθούν πάση θυσία, να φυλάξουν το αφεντικό τους. Το έκαναν με τον Σημίτη, το κάνουν και τωρα με τον Τζέφρυ , γιατί νομίζουν πως εξυπηρετεί τις ιδεοληψίες τους. Δες γιατί: Απάντηση no11888 24/06/2011 στις 7:42 ΜΜ Ελα ρε Μισα τι με λες.Τι αποκαλυψη ΣΟΚ ηταν αυτη που εκανε ο Μαξιμιλιανος.Εγω νομιζα ως τωρα οι πολιτικοι απλως στοχευουν στην εξουσια και μολις ξεκαυλωσουν αποσυρονται σε καποιο καποιο χωριουδακι στην βλαχοραχουλα σε ενα φτωχικο με ξυλοσομπα απο παλιες ζαντες και τσιγκινα κατσαρολια για να μαζευουν το βροχινο νερο απο την οροφη που σταζει για να κανουν κανενα μπανιο.Τωρα τα εμαθα ολα και σ ευχαριστω γιαυτο. ΥΓ Ξερω τσουζουν οι αληθειες για το βρομοπαπαδαριο που βγαζει στην φορα ο Λασκαρατος αλλα τι να κανουμε ξυδι τοπ και σαμπουαν οχι πια δακρυα. Απάντηση Misha 24/06/2011 στις 9:08 ΜΜ no 11888 Χα… Οι περσόνες Laskaratos -Roides έχουν μονομανιακή ιδεοληψία με την παράδοση τούτου τού τόπου, με την Ρωμιοσύνη συνολικά, με τον λαϊκό πολιτισμό ,με την ιστορία μας. Οι «αλήθειες» όταν ακούγονται από ασφαλίτες και τσιράκια του Σόρος παύουν να έχουν αξία … Απάντηση ffarax 24/06/2011 στις 9:26 ΜΜ Καλώς την αδερφή Απάντηση elsa 24/06/2011 στις 9:30 ΜΜ Ελάτε ρε παιδιά που θα κάνουμε και μάγκα τον Μαξ Κάιζερ! Διαβάστε, ψάξτε λίγο για το άτομό του. Επειδή λέει κάτι υπέρ της Ελλάδας, κατεβάζουμε τα βρακιά μας σε ακροδεξιούς; Ήμαρτον! Όσο για το “επίμαχο” άρθρο του Λασκαράτου, το βρίσκω αυστηρό μεν αλλά σωστό, παρότι σε ότι αφορά την πλατεία, με καλύπτει το σχόλιο του Sky:https://roides.wordpress.com/2011/06/23/23june11/#comment-38501 Απάντηση Misha 24/06/2011 στις 9:42 ΜΜ Elsa Ο Γλέζος τους μυρίζει , η Μαριναλέδα τους βρωμάει, ο Κάστρο και ο Τσάβες τους πεφτουν βαριοι…Οι ΜΟΝΟΙ που δεν ακουμπούν είναι ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΣΜΟΣ των Μάνου -Ξαφά- Δήμου- Μπουτάρη κλπ ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ; Μήπως γιατί τρώνε και πίνουν παρεούλα στον ίδιο βόθρο; Απάντηση Nίκος Παπ. 24/06/2011 στις 11:53 ΜΜ Δεν ντρέπεσαι ρε φασιστόμουτρο Μίσα. Η Μαριλέντα δεν τους βρωμαει παλιοψεύτη Την προβάλουν ως υπόδειγμα:
        Ο κ. Γλέζος πάει πλατεία
        ΥΓ Η κοινότητα της Μαριναλέντα, χωρίς παπά και χωροφύλακα, στην Ισπανία απέναντι στην οπερετική «Άμεση Δημοκρατία της Απείρανθου Έχουν γράψει πολύ μαχητικά αρθρα υπερασπιζόμενοι τους μετανάστες και τα ανθρώπινα δικαιωματα έχουν χτυπήσει σα χταπόδι τον ΓΑΠ τον Σημίτη, τον Βενιζέλο, τον Πάγκαλο, τον Σαμαρά, τον Καραμανλή, τον Καρατζαφέρη, τον Μητσοτάκη, τον Καμίνη, τον Μπουτάρη, ακόμη και την Κανέλλη που τα κάνει πλακακια με το παπαδαριό, τον Κουβέλη και τον Ψαρριανό και τον Κύρκο που ΄πάνε με το ΠΑΣΟΚ Για πες μας ρε φασιστόμουτρο τι πιστεύεις για το Στρατό για την Εκκλησία για τους μετανάστες για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κοινέ συκοφάντη, ποντικομαμμή Απάντηση Миша 25/06/2011 στις 12:43 ΠΜ Νίκος Παπ. Πολύ μαχητικά άρθρα για τα ανθρωπινα δικαιώματα έχει γράψει και ο αρχιτοκογλυφος Σόρος που επιδοτεί μάλιστα Ινδυμεδια, Helsinki Watch, Ρεπουση-Δραγώνα κλπ Αυτού του είδους τα καθάρματα μιλάνε για ανθρωπινα δικαιωματα , και την ιδια ωρα μπορούν να βομβαρδίζουν τη Γιουγκοσλαβία ή να εξαθλιώνουν χωρες μέσω ΔΝΤ. Η μονομανία του Laskaratos είναι η ορθόδοξη εκκλησία και για να εξυπηρετήσει αυτη του την εμμονή , δεν διστάζει να σπιλώσει μνημες κεκοιμημένων, να συκοφαντήσει ζωντες , να διαστρέψει την πραγματικότητα και την ιστορία , όπως κανουν όλοι οι φανατικοί…. Για την Εκκλησία πιστεύω αυτό: Τους χαρακτηρισμούς δεν τους επιστρέφω, ξέρω πως είναι ο εσωτερικός σου μονόλογος…Κουράγιο… Απάντηση παύλος 25/06/2011 στις 4:45 ΠΜ Για Έλσα (24/06/2011 στις 9:30 ΜΜ) «Έχουμε κοινοβουλευτική-αντιπροσωπευτική Δημοκρατία όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Η Δημοκρατία αυτή έχει πράγματι ανάγκη από σοβαρές μεταρρυθμίσεις που πάγια τις υποστήριζε η Αριστερά: Διαφάνεια στις εκλογικές δαπάνες και στα οικονομικά των κομμάτων (εδώ εξαιρείται το ΚΚΕ!), απλή αναλογική, ισοτιμία για τα κόμματα της Βουλής στα ΜΜΕ, πραγματικό «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών, ψήφο στους μετανάστες που έχουν μακροχρόνια και νόμιμη παραμονή στη χώρα μας. Υπάρχει παντού και πάντα μια απειλή για τη Δημοκρατία. Είναι ο χυδαίος όχλος που χειραγωγείται από κεφαλαιοκράτες Μιντιάρχες, από αισχρούς μεγαλομανείς και εγωκεντρικούς δημαγωγούς και που φανατίζεται ή αποβλακώνεται από το παπαδαριό. Ο όχλος που πολύ εύκολα επιδίδεται στο κυνήγι μαγισσών, μεταναστών, ομοφυλόφιλων, άθεων, αιρετικών και απολαμβάνει το μαρτύριό τους στην κεντρική πλατεία. Η Ελλάδα έχει μια κολοβή Δημοκρατία, αλλά μια από τις καλύτερες του κόσμου» Κάτσε βρε έλσα συμφωνείς με – οι σοβαρές μεταρρυθμίσεις είναι : ‘Διαφάνεια στις εκλογικές δαπάνες και στα οικονομικά των κομμάτων (εδώ εξαιρείται το ΚΚΕ!), απλή αναλογική, ισοτιμία για τα κόμματα της Βουλής στα ΜΜΕ, πραγματικό «Πόθεν Έσχες» των πολιτικών, ψήφο στους μετανάστες που έχουν μακροχρόνια και νόμιμη παραμονή στη χώρα μας» – η απειλή για τη δημοκρατία είναι : «Υπάρχει παντού και πάντα μια απειλή για τη Δημοκρατία. Είναι ο χυδαίος όχλος που χειραγωγείται» – ότι η ελλάδα έχει «μια από τις καλύτερες δημοκρατίες του κόσμου» – και τέλος το : «Έχουμε κοινοβουλευτική-αντιπροσωπευτική Δημοκρατία όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος» που δεν λέει τίποτα για το καθεστώς συρρίκνωσης και παραβίασης αυτής της δημοκρατίας παγκοσμίως. Αν συμφωνούμε, τότε να αποδεχθούμε το παρόν πολιτικό σύστημα και να κάτσουμε στα αυγά μας, αφού (το σύστημα) έχει μη δομικά προβλήματα και το πρόβλημα είναι πάνω απ’ όλα ο λαός ! . Απάντηση Миша 25/06/2011 στις 10:52 ΠΜ Αυτό το ΕΧΟΥΜΕ «κοινοβουλευτική δημοκρατία όπως όλος ο πολιτισμένος κόσμος», είναι που τους νοιάζει. Μη και θιγεί το σύστημα που έφερε το ΔΝΤ , τη νέα αποικιοκρατία στην Ελλάδα, αυτό που τους ταΐζει και τι θ απογίνουμε!!! Γι αυτό και ξορκίζουν τις κουβέντες περί άμεσης δημοκρατίας, γιατί ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΟΥΣ… Απάντηση elsa 24/06/2011 στις 10:18 ΜΜ Υποθέτω οτι τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται. Και είναι γνωστό οτι τείνουμε να κρίνουμε αυστηρότερα αυτούς, από τους οποίους περιμένουμε περισσότερα. Βρίσκω οτι έχεις έναν υπερβολικό φανατισμό με το Λασκαράτο. Εντάξει, διαφωνείς μαζί του, αλλά καλύτερα να αποφεύγεις τους ανυπόστατους και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς. Απάντηση Миша 24/06/2011 στις 11:50 ΜΜ Elsa Λέω λίγα για τον συγκεκριμένο θαμώνα του μητσοτακαίικου… Όσοι τον γνωρίζουν καταλαβαίνουν. Απάντηση Nίκος Παπ. 25/06/2011 στις 12:01 ΠΜ http://filokalia.tk/ Προφίλ Misha Utopia Το προφίλ μου “Kύριε ποίησον με οίον θέλεις ,ως θέλεις ,καν θέλω καν μη θέλω” ■Μιsha in Facebook Για την απλή και ήσυχη ζωή συν πάσι τοις αγίοις… Μ’ αρέσουν οι νύχτες μετά από μια ταραχώδη μέρα, το αίμα να καταλαγιάζει οι αισθήσεις να ακινητούν σιγά – σιγά να απολαμβάνεις την κατάπαυση με αγάπη να μνημονεύεις τους λυπήσαντες, ο παροργισμός να έχει εξατμιστεί πριν σβήσει το φως. Μοναχού Χ. ΕΙΣ ΕΑΥΤΟΝ Γιώργης, ο δια Χριστόν σαλός… Παλιά ήταν ένας δια Χριστόν σαλός, όλοι τον ήξεραν σα Γιώργη. Ήταν ρακένδυτος , κάτι κουρέλια σκέπαζαν το κορμί του. Ανάμεσα στα βάτα αν άνοιγε τα χέρια του δεν ήξερες αν ήταν άνθρωπος ή αϊτός. Δε μαγείρευε ποτέ. Έτρωγε βατόμουρα, κάστανα, κούμαρα, και στο τέλος βελανίδια. Ζούσε έξω από την Εσφιγμένου και γυρνούσε στα πανηγύρια. Δεν έτρωγε τίποτε. Κοινωνούσε εκεί κι ύστερα πασάλειβε με αυγά και φαγιά τα γένια του και νόμιζες πως πάντα τρώει. Φεύγοντας απ΄τα πανηγύρια φώναζε φαΐ -ζωή, νηστεία -θάνατος. Στην αρχή τον είχα για δαιμονισμένο. Όλοι τον έλεγαν ο δαιμονισμένος. Μα ο π.Γερμανός, ένας γέροντας πάνω από 85 χρόνια, που είχε προορατικό μού είπε να το εξομολογηθώ. Τότε ήμουν τραπεζάρης. Ήρθε λοιπόν ο Γιώργης , και τον παραφύλαξα. Κάθονταν έξω και ήξερε όλους τους ήχους, τα πάντα, όλη την τάξη τής εκκλησίας απ΄έξω. (από διηγήσεις του π.Παϊσίου στη Σιμωνόπετρα, στις 3 Νοεμβρίου του 1979) Απάντηση παύλος 25/06/2011 στις 4:21 ΠΜ Η φιλοκαλία ανήκει στη μυστικιστική παράδοση του ανατολικού (ορθόδοξου) χριστιανισμού. Ο μυστικισμός στον Χριστιανισμό, τόσο τον ανατολικό όσο και τον δυτικό, έχει τις ρίζες του στη νεοπλατωνική παράδοση και τον Πλάτωνα. Η φιλοκαλία θα έλεγε κανείς ότι αντλεί κατευθείαν από το Συμπόσιο του Πλάτωνα, αν και οι χριστιανοί μοναχοί που ακολουθούσαν την φιλοκαλία μάλλον το αγνοούσαν και δεν θα ήθελαν να το παραδεχθούν. Οι «δια Χριστόν σαλοί» ήταν μια περίπτωση εξέγερσης απέναντι στην εκκομίκευση και τυποποίηση του χριστιανισμού. Η υπόθεση της φιλοκαλίας και των «διά Χριστόν σαλών» παρατέθηκαν σαν κατηγορία; Αν παρατέθηκαν γι’ αυτό το σκοπό νομίζω ότι είναι λάθος και πάντως δεν είναι μια κουβέντα που μπορεί να γίνει εδώ. Ή πάλι μπορεί να είναι λάθος αυτή η άποψη και να έχει ενδιαφέρον να γίνει εδώ. Γιατί οι «δια Χριστόν σαλοί» μπορεί να εξετασθούν σαν εξεγερμένοι και από την άλλη σε κάθε άνθρωπο που φλογίζεται από την υπόθεση της επανάστασης υπάρχει και ένα μυστικιστικό στοιχείο. Για κάθε τέτοιο επαναστάτη η υπερβατικότητα του θείου στοιχείου έχει αντικατασταθεί από την υπερβατικότητα της επανάστασης. Απάντηση Миша 25/06/2011 στις 10:45 ΠΜ Παύλε καλημέρα, Ο υπουργός Πολιτισμου της πρώτης κυβερνησης των Σαντινίστας ήταν ο διάσημος ποιητής, θεολόγος και ιερέας Ερνέστο Καρντενάλ. Εγραψε και «το Ευαγγέλιο της επανάστασης των Σαντινίστας» (μεταφράστηκε τα ελληνικά από το 1983 , κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μάλλιαρη). Προσφατα κυκλοφόρησε ένα ακομα βιβλίο του «Η Αγάπη», από τις εκδόσεις «Εν Πλω» που έχει πιο «ησυχαστικά» κείμενα … Οι μισοί λατινοαμερικάνοι αριστεροί ηγέτες – αυτούς που ξορκίζει η περσόνα laskaratos και οι νεοφιλελεύθεροι που εξυπηρετει- έχουν θεολογική παιδεία (Κορέα, Λούλα, Φερνάντο Λούγκο κ.α) Και είναι οι ίδιοι που μιλάνε λόγο πατριωτικό και κοινοτιστικό (κομμουνιστικό)… Όπως έγραψες και στην απάντηση σου προς την Εlsa , η ένοια του παμπόνηρου Μανώλη “Laskaratos” είναι μη και χαθεί ο εκδυτικισμός μας , η ένταξη μας στη φεουδαρχική ΕΕ και το σύστημα μας , και τι θ απογίνουμε…. Το παιχνίδι αυτό των «εκσυγχρονιστών», τύπου Σημίτης -Ντόρα-Μάνος -Roides κλπ, μάς έφερε στα σημερινά χάλια: ο «δημοκρατικός σοσιαλισμός» του ΓΑΠ και του Στρος Καν, που επαγγέλθηκε και ο ασφαλίτης Μανώλης “Laskaratos” παραπάνω , ισοπεδώνει την κοινωνία μας σήμερα… Απάντηση Καραγιώργης Σερβίας 26/06/2011 στις 10:24 ΠΜ Σε έτσουξε Μίσα το ποστ του Μανώλη Λασκαράτου (ποιόν Μανώλη εννοείς;) για τον Σεραφείμ του Σαρώφ που τον έχεις για αβατάρ σου;
        To Υπουργείο Παιδείας (;) προπαγανδίζει την πτωματολατρεία στους μαθητές;
        To Υπουργείο Παιδείας (;) προπαγανδίζει την πτωματολατρεία στους μαθητές; Απάντηση Миша 26/06/2011 στις 1:24 ΜΜ Καρα τέτοιε- Μεταμφιεσμένε Μανωλη “Laskaratos” Με «καίει» μόνο η νεοταξίτικη απανθρωπια και ο ασφαλίτικος δοσιλογισμός των (ε)νεοφιλελεύθερων δηθεν προοδευτικών, της φράξιας roides-Μανου-Ντόρας-Σκάι-Τρεμοπουλων -Σόρος-Βαλλιανάτων κλπ Αυτό τρέμω, την δουλεία στις επιταγές του «δημοκρατικού σοσιαλισμού» τυπου Στρος Καν Για τα άλλα , σας απαντά ο Καλογερόπουλος από το Συνταγμα: Απάντηση ormithiella 26/06/2011 στις 11:32 ΠΜ Μίσα, εγώ δεν αγνοώ τις σκοταδιστικές θέσεις που κατά καιρούς έχει υποστηρίξει η εκκλησία. Ούτε ξεχνώ ότι παραμονές της επανάστασης του 1821 το ιερατείο της Κων/λης επιτίθετο εναντίον των ιδεών του Διαφωτισμού. Δεν ξεχνώ επίσης ότι ο χαρακτηρισμός “έλληνες” την βυζαντινή εποχή ήταν επιτιμητικός και επικίνδυνος γι’ αυτούς στους οποίους αναφέρετο και κατά βάθος εκδήλωνε τον φόβο της εκκλησίας απέναντι στην ελληνική σκέψη. Η χριστιανική θρησκεία, όπως κάθε κλειστό σύστημα αλήθειας, είναι υπεύθυνη για πολλά εγκλήματα. Ωστόσο, μέσα στα πλαίσια του χριστιανισμού και κυρίως στα όρια του, έχουν αναπτυχθεί πολύ ενδιαφέρουσες τάσεις, σαν αυτές που περιέγραψα εγώ πιο πάνω και περιγράφεις και εσύ σ’ αυτό το σχόλιο σου… Απάντηση Миша 26/06/2011 στις 1:33 ΜΜ Παύλε σε ανθρωπινα συστηματα θα αναπτυχθούν και ανθρωπινες παθολογίες… Μηπως μέσα στους «αναρχικούς» δεν υπάρχουν οι Νετσάγεφ, οι Σέχτες της μισανθρωπίας; Μήπως στους κομμουνιστές δεν υπάρχουν οι Πολ Ποτ και οι Χότζες; Μήπως μέσα στους Οικολόγους δεν υπαρχουν και Αλαφούζοι και Γιόσκα Φίσερ; Μήπως μέσα στους Σοσιαληστές δεν ειναι Στρος Καν και ΓΑΠ; Η Εκκλησία του Χριστού φυλάει μέσα της όμως πολύ μεγαλύτερα πράγματα από τις ανθρωπινες μικρότητες,… Απάντηση Παύλος 26/06/2011 στις 4:17 ΜΜ «Κώστας Κοροβίλας 26/06/2011 στις 1:49 ΜΜ Αγαπητέ κύριε Λασκαράτε, αναρωτιέμαι τί κάνετε εδώ? Δέν ξέρετε ότι όποιος ανακατεύεται μέ τά πίτουρα τόν τρώνε οί κότες? Τό έδαφος εδώ είναι άγονο, ξηρό καί αντί “Ερωτικό”. Συγνώμη γιά τό θάρρος, αλλά μήν φθείρεστε καί μήν ξεπέφτετε στήν στείρα γή τών ορνέων» Για το αντιερωτικό τουλάχιστον έχετε απολύτως άδικο, αφού εδώ γράφει σχόλια και ο Μίσα, που αν τον παρακαλέσετε είμαι σίγουρος ότι θα σας μιλήσει με “εν Θεία αναρπαγή” τρόπο, για τους Θείους Έρωτες. Επιπλέον εδώ συχνάζει και η ερωτικότατη Βαλπουργιανή νύχτα, η οποία μπορεί να σας μιλήσει πολύ πειστικά για το πώς τα σκοτάδια της νύχτας και του ανθρώπου μπορούν να φωτισθούν αποφασιστικά από φλεγόμενες μολότοφ. Σας ανέφερα μόνο δύο παραδειγματικές περιπτώσεις, και τις άλλες οφείλετε να τις ανακαλύψετε μόνος σας… Απάντηση mavro kotopoulaki 26/06/2011 στις 5:49 ΜΜ pavlo, ola (?) einai sxetika, alla o sweeney todd einai sigoura enas apo tous pio romantikous kinimatografikous xaraktires ever.. edw mazi me tin kali tou se atmosfaira viktwrianis agglias Απάντηση Ζαν και Ξαν Αντου 26/06/2011 στις 7:13 ΜΜ @ μισα Μηπως μέσα στους «αναρχικούς» δεν υπάρχουν οι Νετσάγεφ, οι Σέχτες της μισανθρωπίας; οχι, παιρνουν τον πουλο μαζικα απο τον ελευθεριακο χωρο και ας αυτοαποκαλουνται αναρχικοι Μήπως στους κομμουνιστές δεν υπάρχουν οι Πολ Ποτ και οι Χότζες; οχι, γιατι τα διαφορα σταλινικα-μαόϊκα αποβρασματα δεν ηταν κομμουνιστες, όπως δεν ειναι κομμουνιστες και οι οπαδοι τους. Ο τεχνοκρατικος-εξουσιαστικος-ολοκληρωτικος-δολοφονικος κρατικος καπιταλισμος ΔΕΝ ειναι κομμουνισμος Μήπως μέσα στους Σοσιαληστές δεν ειναι Στρος Καν και ΓΑΠ; ??????????? όταν λες σοσιαλιστες εννοείς την πασοκαρα; δηλαδη οτι αν ελλειπε ο γαπ και ο παπακωνσταντινου, η πασοκαρα θα ηταν σοσιαλιστικο κόμμα; ποτε, που και πως; γιατι; Επίσης: εισαι σιγουρος οτι δεν εισαι ο πατερας μου; γιατι λετε ακριβως τα ιδια πραγματα (τα οποια δεν θα χαρακτηρισω γιατι δεν θελω να τσακωθουμε), ακριβως ομως!!!! @παυλος εγραψες! αχ σε παρακαλω γραψε και αλλα τετοια @mavri kota μαλλον δεν την εχεις δει την ταινια ή αν την εχεις δει μαλλον δεν καταλαβες χριστο και ειναι περιεργο γιατι η ταινια ηταν εξαιρετικα ευπεπτη βεβαιως υπαρχει και αλλη εκδοχη αλλα δε τη λεω δημοσια για να μη λες οτι σε προσβαλω @ συνομωσιολογους “αντινεοταξητες” Ε Λ Ε Ο Σ! ελεος ρε παλικάρια με τις χαζομαρες, ελεος…. το χουμε ξαναπει: δεν διαθετουμε πολλα εγκεφαλικα κυτταρα, οπότε δε χρειάζεται να καψουμε και αυτα τα λιγα που εχουμε διαβαζοντας και βλεποντας Λιακόπουλους και Max Keizer επειδη μπορει να εκφερουν φιλο-”εθνικο” λόγο… Απάντηση Ζαν και Ξαν Αντου 26/06/2011 στις 7:14 ΜΜ γιατι μπηκε εδω το σχολιο; κωλοwordpress Απάντηση wtf? 26/06/2011 στις 6:13 ΜΜ Max Keizer, νέες τάξεις πραγμάτων, σόρος, μόρος και το κακό συναπάντημα… οι ΣΧΣ έχουν αλλάξει πολύ από την τελευταία πους επισκέφτηκα μου φαίνεται. free tip: Το κανάλι της vasoula2908 που λινκάρετε έχει και μπόλικο alex jones και αεροψεκασμούς. Να τα περιμένω σε επόμενη ανάρτηση, ή τα βάλατε ήδη; Απάντηση no11888 26/06/2011 στις 6:31 ΜΜ Το οτι καποιοι συνομωσιολογοι σχολιαζουν εδω δεν νομιζω να κανει τους ΣΧΣ φερεφωνο του Α.Τζοουνς. Απάντηση Archibald Haddock 26/06/2011 στις 9:05 ΜΜ οχι ρε αλλα για το ονομα του χριστου. εχει και η ελευθερη ωρα comments αμα θελει καποιος τοσο πολυ να πει για τον κακο σορος και τα τσιρακια του(δηλαδη ολους οσους διαφωνουν μαζι μας). Απάντηση Ομπλόμωφ 26/06/2011 στις 10:42 ΜΜ Ο ‘Λασκαράτος’ των ‘ανθρωπίνων δικαιωμάτων’ υπέρμαχος των δυτικών στρατιωτικών επεμβάσεων για ‘εξαγωγή δημοκρατίας’. Θαυμάστε την πιστή αναπαραγωγή κάθε προπαγανδιστικού κλισέ προκειμένου να δικαιολογηθεί η ΝΑΤΟϊκή επέμβαση…. laskaratos 21/03/2011 στις 12:03 ΠΜ Επιτρέψτε μου να πω και τη δική μου άποψη, κι αυτό γιατί θεωρώ πως γράφετε έντιμα και κατά συνείδηση, την ώρα που η Αριστερά κρύβεται κουτοπόνηρα πίσω από το κλασσικό σύνθημα: Όχι στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Προσωπικά είμαι υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης, έστω και του ΝΑΤΟ μονο, έστω και χωρίς τη νομιμοποιητική ομπρέλα του ΟΗΕ. Γίνεται μια σφαγή αυτή τη στιγμή στη Λιβύη από έναν παράφρονα ισόβιο τύραννο, άθλιο και στην όψη ακόμη. Αν περιμένουμε να κατέβουν Άγγελοι από τον ουρανό να σώσουν το λαό αυτής της χώρας, αυτό δεν θα συμβεί ποτέ. Η Δύση είναι η μόνη που μπορεί να το κάνει με όλες τις επιφυλάξεις που προφανώς όλοι μας έχουμε. Υπάρχει κανείς εδώ μέσα που όταν μπουν φονιάδες στο σπίτι του θα πει όχι στη βοήθεια της Αστυνομίας του Χρυσοχοϊδη; Ασφαλώς όχι, καί η Δύση δεν είναι το απόλυτο κακό. Κάθε άλλο. Αν βρίσκετε να υπάρχει κάπου στον πλανήτη κάποια “Δημοκρατία” καλύτερη από αυτές της Δύσης, πείτε το και σε εμένα για να χαρώ.. Απάντηση Миша 27/06/2011 στις 1:51 ΠΜ Ειναι ΑΚΡΙΒΗΣ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ της επιχειρηματολογίας Μάνου, Ανδριανόπουλου, Ντόρας, Σωμερίτη, Μανδραβέλη , Γιοσκα Φίσερ , Κουσνέρ (ΜΚΟ ΓΧΣ) όταν τα κτήνη βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία επικαλούμενοι ανυπαρκτες διώξεις , όπως το έκαναν και με τα πυρηνικά του Σαντάμ… ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ με τις ανθρωπιστικές της βόμβες … Oμπλομωφ , φχαριστω για την μεταφορά …αυτό το καθαρματάκι της Ντόρας χρειάζεται ξεμπρόστιασμα. Απάντηση Archibald Haddock 27/06/2011 στις 2:34 ΠΜ κοιταξε, εγω ειμαι και μικρος στην ηλικια, αλλα οχι και ανυπαρκτες. http://en.wikipedia.org/wiki/Siege_of_Sarajevo http://en.wikipedia.org/wiki/Pionirska_street_fire καποιος κακοπροαιρετος θα ελεγε οτι οσο αυτος αναπαργει την επιχειρηματολογια του φισερ(γνωστο ντοπιο think tank) αλλο τοσο εσυ παπαγαλιζεις τις θεσεις του στοχου και της χρυσης αυγης. Απάντηση Ομπλόμωφ 27/06/2011 στις 3:15 ΠΜ Ο Στόχος και η Χρυσή Αυγή πού κολλάνε? Το ’99 οι ‘ανθρωπιστές’ σύμμαχοι βομβάρδιζαν τη Γιουγκοσλαβία επειδή στο Κόσοβο είχαμε – υποτίθεται “100.000 νεκρούς Αλβανούς”, που μετά τους ψάχναμε σε ανύπαρκτους ομαδικούς τάφους. Και ήταν και τότε η ίδια ψευτο-προοδευτική χολέρα τύπου Μπερνάρ Ανρύ Λεβύ – Μπερνάρ Κουσνέρ που είχε αναλάβει την ιδεολογική νομιμοποίηση του πολέμου, την ίδια ακριβώς δουλειά που κάνουν και σήμερα με τη Λιβύη. http://uprootedpalestinians.blogspot.com/2011/06/meet-spiritual-leaders-of-second-french.html (θαυμάστε τον πνευματικό ηγέτη της λιβυκής ‘επανάστασης’ παρεϊτσα με ισραηλινούς πιλότους…) Και κάτι εγχώριοι τύποι εφάμιλλης σοβαρότητας τύπου Λασκαράτου (ή Μίχα ή Χρυσοστομίδη πχ) αναλαμβάνουν να μας εκλαϊκεύσουν την ίδια γραμμή περί ‘ηθικά ανώτερης Δύσης’ που δικαιούται να επεμβαίνει για να ‘σώσει’ άλλους λαούς με τα βομβαρδιστικά της. (να τους σώσει..από τις φανταστικές απειλές που επινοεί η ίδια και τα πειθήνια ΜΜΕ…) Διαχρονικός ο ρόλος τέτοιων ‘διανοουμένων’. Τα υπόλοιπα περί θρησκείας και αντι-εκκλησιαστικού ανένδοτου μου θυμίζουν έναν παλιό στίχο των Clash: ‘He who fucks nuns/will later join the church” Απάντηση Archibald Haddock 27/06/2011 στις 4:40 ΠΜ ναι ενταξει αυτο που λεω ειναι οτι και οι αδελφοι μας οι σερβοι στο εργο ‘διαλυση της γιουγκοσλαβιας’ δεν ηταν και αδελφες του ελεους. οποτε ας ειμαστε προσεχτικοι οταν λεμε για ανυπαρκτες διωξεις, οταν ειναι να υπερασπιστουμε καθαρματα. αυτο που λεει ο λασκαρατος ειναι(νομιζω) οτι αν αυτοι που εξεγειρονται στη λιβυη ειναι καλοι τοτε η δυση, με ολα τα τρωτα της, πρεπει να τους βοηθησει. ουτως η αλλως κανενας ηθικοτερος δεν υπαρχει για να το κανει. εσυ απαντας σε καποιο φανταστικο neo-con ο οποιος υπερασπιζεται ανευ ορων τις επεμβασεις της δυσης σε ολο τον κοσμο. http://en.wikipedia.org/wiki/Straw_man Απάντηση Misha 27/06/2011 στις 10:07 ΠΜ Archibald Haddock Δεν διαφωνώ πως οι Σερβοι δεν έμειναν αμέτοχοι. Όπως δεν ήταν αθώος ο Σαντάμ στο Ιράκ, ή οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΙΣ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ; επειδή έχω μια μικρη επαφή με τη Σερβία, ξέρεις πως γεννιούνται συνεχως παιδάκια -τερατα από τις νατοϊκές βομβες που περιείχαν ουράνιο, το οποίο έχει εμποτίσει τον υδροφόρο ορίζοντα; Θυμάσαι τα στημενα ρεπορτάζ του ΣΝΝ με τους «εξαθλιωμένους » κοσοβάρους; Ενω τωρα που βρεθηκε και ο τόπος και τα στοιχεία για τους ηγέτες του ουτσεκά, που εμπορεύονταν οργανα σερβων αιχμαλώτων ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΜΥΤΗ! Αυτές τις μέρες ο ιταλος επικεφαλής της δυναμης του ΝΑΤΟ στο Κόσσοβο , είπε πως έβρισκαν συνέχεια και παντου πτώματα σερβων αμάχων, δολοφονημλενων από κοσσοβάρους. Ακουσες ποτέ γι αυτά τα εγκλήματα; Απάντηση παύλος 27/06/2011 στις 11:17 ΠΜ “αυτό το καθαρματάκι της Ντόρας χρειάζεται ξεμπρόστιασμα” Πάντως εγώ μίσα , σαν μέλος αυτού του μπλοκ, θα ήθελα να σου κάνω μια παράκληση: Όχι προσωπικούς επιθετικούς χαρακτηρισμούς και μάλιστα επαναλαμβανόμενους. Και μάλιστα όταν ο άλλος έχει αποχωρήσει απο τη κουβέντα. Αυτό είναι μια άλλη μορφή
      • Ο/Η Kόκκινη Ρόζα λέει:

        παύλος
        27/06/2011 στις 11:17 ΠΜ

        “αυτό το καθαρματάκι της Ντόρας χρειάζεται ξεμπρόστιασμα”
        Πάντως εγώ μίσα , σαν μέλος αυτού του μπλοκ, θα ήθελα να σου κάνω μια παράκληση: Όχι προσωπικούς επιθετικούς χαρακτηρισμούς και μάλιστα επαναλαμβανόμενους. Και μάλιστα όταν ο άλλος έχει αποχωρήσει απο τη κουβέντα. Αυτό είναι μια άλλη μορφή βίας . Δεν είμαι υπέρ μιας τυπικής και άψυχης πολιτικής ορθότητας, αλλά πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα όλων.
        Αυτό που ήθελες να πεις το έχουμε όλοι καταλάβει. Νομίζω ότι η συνεχής επανάληψη βίαιων προσωπικών χαρακτηρισμών, αφενός δεν προσθέτει στα επιχειρήματα σου, αφετέρου δημιουργεί συνθήκες καταστολής του άλλου. Και είμαι αντίθετος σε κάθε μορφή καταστολής.
        Αυτή είναι η γνώμη μου φίλε μίσα .

        Απάντηση

        Misha
        27/06/2011 στις 11:46 ΠΜ

        Παύλε,

        Οι προσβολές που αυτός ο πονηρός νεοφιλελεύθερος τυπάκος εχει εξαπολύσει εναντιον δικαίων και αδικων, δεν ισορροπούνται ούτε με μια «ψυττάλεια» χοντρά μπινελίκια, όχι σαν αυτά τα καθωσπρεπικίστικα (sic) που του έριξα έως τώρα.

        ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ» των γιάνκηδων, για μένα είναι ΚΑΘΑΡΜΑ , ΜΙΑΣΜΑ και ΔΩΣΙΛΟΓΟΣ.

        Αν οι χαρακτηρισμοί μου θεωρούνται βαριοι, ξανακοίταξε τι οχετό αμόλησαν οι υποστηριχτές του (ή ο ίδιος υπο άλλα νικ) παραπάνω….

        Απάντηση

        παύλος
        27/06/2011 στις 11:50 ΠΜ

        Κάτσε ρε μίσα, και εγώ είμαι περισσότερο υπέρ, παρά κατά της επέμβασης στη Λιβύη. Μπορεί να εχω δίκιο, μπορεί και όχι. Αλλά όπως και να είναι, θα με πεις ΚΑΘΑΡΜΑ , ΜΙΑΣΜΑ και ΔΩΣΙΛΟΓΟ;

        Απάντηση

        Misha
        27/06/2011 στις 11:53 ΠΜ

        !!!!

        Aν είσαι υπέρ στ αλήθεια…ανηκεις κι εσυ στην παραπάνω κατηγορία.

        Απάντηση

        Ζαν και Ξαν Αντου
        27/06/2011 στις 12:59 ΜΜ

        προχθες ειχαμε παλι μερικες δεκαδες δολοφονιες ανθρωπων στη Λιβυη απο τις ανθρωπιστικες δημοκρατικες δυναμεις του νατο (στο οποιο εντασσομαστε και εμεις ως κρατος)….

        συγχαρητηρια για τις φιλοδολοφονικες αποψαρες σου

        δε ντρεπεσαι καθόλου;

        Απάντηση

        παύλος
        27/06/2011 στις 1:42 ΜΜ

        Μίσα και ξαναντού, έχετε ξεφύγει, και δεν θέλω να απαντήσω πραγματικά …

        Απάντηση

        Misha
        27/06/2011 στις 1:57 ΜΜ

        Ευτυχως ουτε εγω , ουτε η ξαναντου έχουμε «ανθρωπιστικές βομβες»….
        Και να ξεφυγουμε, μικρή η ζημιά….

      • Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

        θεωρουν τους αντιπαλους τους απλυτους.)

        Απάντηση

        Миша
        27/06/2011 στις 9:35 ΜΜ

        Archibald Haddock

        Κάθαρμα με πατέντα θεωρω και τους ασφαλιτες τυπου “lascaratos”.

        ΟΜΩΣ αν αποφασισουν οι “Σεχτες” να κάνουν «εκκαθάριση» δεν θα πω καλά να πάθει, ούτε του χρειαζόταν.
        Θα βγω στο δρόμο να υπερασπίσω τη ζωή του και το δικαίωμα του να λέει τη γνώμη του χωρις να κινδυνεύει η ζωή του.

        Οι μέθοδοι Κου Κλουξ Κλαν, που εφαρμόζουν οι γιάνκηδες και υποστηρίζει ο εσμός των νεοφιλελεύθερων Ντόρα-Μάνου-Δημητρά- roides-laskaratos κλπ στις ιδιωτικές , κοινωνικές , δημόσιες ή διεθνεις σχέσεις , είναι επιστροφή στο νόμο της ζούγκλας, η απόλυτη επιβεβαίωση των «συνωμοσιολογιων» περι ΝΤΠ.

        Απάντηση

        Archibald Haddock
        27/06/2011 στις 9:56 ΜΜ

        εκτιμας οτι η τοποθετηση σου αυτη απανταει σε κατι?

        ο κανταφι δεν εκφραζει γνωμες, ουτε οι αντικαθεστωτικοι κινδυνευουν απο την αποψη του κανταφι για τη διακυβερνηση της χωρας τους. απο τα στρατευματα του κινδυνευουν.

        Απάντηση

        Миша
        27/06/2011 στις 11:14 ΜΜ

        Δουλεμα για αφελεις και ανοητους.
        Η Λιβυη ήταν μέχρι την επέμβαση του ΝΑΤΟ, το πιο πλουσιο κρατος της Αφρικής, που φιλοξενούσε εκατοντάδες χιλιάδες ξένους εργάτες οι οποίοι υποχρεωθηκαν να φυγουν κακήν κακώς από τη χωρα, όπως και εκατοντάδες χιλιάδες ντόπιοι.

        Αυτά τα ψευτοεπειχειρήματα τα ακούγαμε και από τον Μανδραβέλη, τον Σωμερίτη, τον Ανδριανόπουλο , τον Μάνο , την Ντόρα , τον ΓΑΠ το 1999 όταν οι γιάνκηδες σας «εκδημοκράτιζαν» με «ανθρωπιστικές βομβες» και την Γιουγκοσλαβία

        Απαντησαμε και τότε , και με κείμενα και στο δρόμο.

        Το ίδιο κανουμε και σημερα, ενάντια στις νεοφιλελέυθερες πολιτικές των «σοσιαλιστων» τυπου ΓΑΠ και Στρος Καν…

        Απάντηση

        no11888
        27/06/2011 στις 10:22 ΜΜ

        Για τον Δημητρα δεν εχω γνωμη(who da f@ck is Dimitras),αλλα για την Ντοριτα και τον Μανο που ειναι καργα δεξιοι-χουνταλες και φανατισμενοι οπαδοι της εκκλησιας ,ειναι λιγο ακυρο δεν νομιζεις να χριζεις καποιον που πολεμαει την εκκλησια σαν υποστηρικτη τους;
        Αλλο να κατηγορεις καποιον για τις νεοφιλελευθερες αποψεις του και αλλο για ασφαλιτη της ντοριτας.Εσυ απο την αλλη τι δουλεια εχεις και μετεχεις ενεργα στον σαμαρικο βοθρο αντινεα;Ο “εχω look σιτεμενης γεροντοκορης και κουρευομαι στον ιδιο μπαρμπερη απο το 1977 γιατι ειμαι σοβαρο ατομο”,σαμαρακος μαζι με τον “θα σας γαμησω πατερα-μανα-θεια-κουμπαρο-προγιαγια γιατι υπητετησα στα ΟΥΚ(Ομαδα Υπερτατης Κλασοαρχιδιασης) ,” κλανιδιωτη,ειναι απειρως πιο επικινδυνοι απο το Δρακουλεικο.

        Απάντηση

        Миша
        27/06/2011 στις 10:57 ΜΜ

        Νο 11888

        Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα

        Ο Μάνος «φανατισμενος οπαδος της εκκλησιας»;
        Καμμία σχεση, ΜΑ ΚΑΜΜΙΑ ΟΜΩΣ! Δες, επί παραδείγματι τι δημοσιευόταν και ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ στον ιστοχωρο του κόμματος Μάνου:
        http://bit.ly/j8bURt
        http://bit.ly/l9cE1Y
        Ο νεοφιλελευθερισμός είναι ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ με βασικές παραδοχές της εκκλησιαστικής ζωής, δε χωραει στον τρόπο του «ορθοδόξως σκέπτεσθαι»

        Ανάλογα μπορείς να βρεις και για την Ντόρα στο περιβάλλον της οποίας κινείται ο “lascaratos”

        Διαφωνώ με τον χαρακτηρισμό σου για το ΑΝΤΙ, θεωρώ πως είναι χωρος σημαντικός ζυμώσεων…
        Και ο Φαήλος είναι ωραίος τύπος.
        Πολέμησε στα ίσια από το Δίκτυο 21 την προστυχη προπαγάνδα Ρεπουση -Δραγωνα-Βερέμη-Αλαφούζου…
        Όπως ηταν ωραιος τυπος ο Γριβας που πολέμησε την εγγλέζικη αποικιοκρατία στη Κύπρο και ο Ψαρρός που πολέμησε τους ναζήδες.

        Απάντηση

        no11888
        27/06/2011 στις 11:47 ΜΜ

        Aν καποιο καμμα αποτελει την ενσαρκωση του φιλελευθερισμου της συντηριτικουρας και του ακρατου αλλα εντεχνως μασκαρεμενου εθνικισμου σε δηθεν μοδατο πατριωτισμο στον ελληνικο χωρο, αυτο δεν αλλο απο την ΝΔ με ή χωρις την νοριτα δεν εχει σημασια.Λοιπον ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του εγω δεν εχω αλλες κουβεντες με οπαδους της ΝΔ και του εθνικοφασιστα Κλανιδιωτη.

        Απάντηση

        Миша
        28/06/2011 στις 12:02 ΠΜ

        Ο καθένας διαλέγεται με αυτούς που γουστάρει…
        Εσυ με τον ασφαλίτη laskaratos κι εγώ με τον Κρανιδιώτη…
        Γυρεψε να μάθεις τι έκανε ο Αρης με τον Ζέρβα στον Γοργοπόταμο …η ιστορία έχει μερικά ωραία μαθηματα ….

        Απάντηση

        Ομπλόμωφ
        28/06/2011 στις 12:33 ΠΜ

        Έλεος με τα παραμύθια περί ‘εξεγερμένων’ της Λιβύης…
        Αυτό το φοβερό ‘απελευθερωτικό’ αντάρτικο που χρειάζεται baby-sitting από το ΝΑΤΟ σε κάθε του βήμα, που χωρίς το σπονσοράρισμα με λεφτά/όπλα/διπλωματική υποστήριξη από τους μαφιόζους της Δύσης δεν θα υπήρχε σήμερα καν…
        Αυτό το λοιπόν το ‘αυθόρμητο’ κίνημα κατόρθωσε να στήσει καινούρια ‘κρατική τράπεζα’ και να αναγνωριστεί διπλωματικά από τη Γαλλία ως ‘κυβέρνηση’ μέσα σε 3 βδομάδες.
        Μιλάμε για απίστευτο δούλεμα οι οπαδοί των ‘εξεγερμένων’….το οτι το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί ένα μειοψηφικό αντάρτικο σαν φύλλο συκής για την εκστρατεία αλλαγής καθεστώτος που έχει εξαπολύσει στη Λιβύη, πασχίζουν να το καμουφλάρουν σε ‘θεμιτή στήριξη των αντικαθεστωτικών’.

        Καθήστε και διαβάστε όσοι ενδιαφέρεστε τα συμπεράσματα των Γάλλων που επισκέφθηκαν τη Λιβύη τον Απρίλιο, θα τρίβετε τα μάτια σας όσοι έχετε μείνει στα παραμυθάκια του Αλ Τζαζίρα και της Χίλλαρυ…

        Click to access libya-report.pdf

        Απάντηση

        Archibald Haddock
        28/06/2011 στις 12:36 ΠΜ

        misha, τα στοιχεια σου ειναι νομιζω λαθος. με μια απλη αναδρομη στη wiki προκυπτει οτι η λιβυη δεν ηταν η πλουσιοτερη χωρα στην αφρικη ουτε τα πραγματα στην εργασια ηταν τοσο ροδινα.
        http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28nominal%29
        http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Libya#Labor_market

        απο κει και περα δεν εξηγησες τι θεωρεις παραμυθια.

        οτι ο κανταφι(αυτος ο σημαντικος εμπορικος εταιρος λουλουδιων σαν τον μπερλουσκονι) ειναι αδιστακτος δικτατορας?

        η οτι οι αντικαθεστωτικοι πρεπει να ενισχυθουν?

        Η Nέα Tάξη (NWO) θα πέσει, αν δεν μπορέσει να καταπιεί την Ελλάδα. Η Ελλάδα παλεύει για όλο τον Κόσμο.

  22. Ο/Η That Crazed Alien penguin λέει:

    Το γεγονός ότι ακόμα και ο εργαζόμενος με τον κατώτατο βασικό της ΣΣΕ θα πληρώνει φόρο καθώς οι εισφορές σε ασφαλιστικά ταμεία δεν εκπίπτουν από το εισόδημά του (και άρα ξεπερνάει το όριο του αφορολογήτου των 8000 ευρώ) που το πάτε;

  23. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Σατηρη σε καταλαβα, αλλα δεν συμφωνω.
    Για χαρα.

  24. Ο/Η Σατύριος Κάπας λέει:

    Σε τι δε συμφωνείς,Θεόφιλε;Στο ότι σου φόρεσαν αλυσίδες ή για τα γονίδια που
    σέρνεις;;!!Αν ανοίξεις Θουκυδίδη και Ξενοφώντα θα καταλάβεις.Ο Πελοποννησι-
    ακός πόλεμος ίσως σε διαφωτίσει!Νικίας-Αλκιβιάδης!Οι Αθηναίοι ακολουθούν το Νικία,που τους χάιδεψε τα αυτιά με τις φαναφάρες και πήγαν στις Συρρακούσες,
    όπου ετάφησαν!!Τούτ’αυτό γίνεται και σήμερα!ΟΛΟΙ λαϊκίζουν,ενώ ο «κυρίαρχος»
    λαός αποχαυνωμένος ακολουθεί τον πιο πλεονάζοντα στο λαϊκισμό!Έτσι κατα-
    ποντίζεται και μετά «τρομάρα»του «αγανακτεί»!!Α΄και η χειρότερη σε λαϊκισμό είναι η πάσης αποχρώσεως «αριστερά»μιας και δεν πρόκειται να κυβερνήσει ΠΟΤΕ,οπό
    τε μιλάει και πράττει «εκ του ασφαλούς!! Χαίρε και Έρρωσο!

  25. Ο/Η δημητρης λέει:

    κ. Ροιδη το ερωτημα παραμενει: Ποιος θα κανει τα αυτονοητα για τα οποια συμφωνουμε?Τα κουκια ειναι μετρημενα.Η σημερινη κυβερνηση? Η αυριανη του κυρ-Αντωνη? H παλαβη -κατα Μανδραβελη- αριστερα? O Καρατζαφερης? H Σπιθα ? Oι αγανακτισμενοι?
    Kαποτε πρεπει να φτασουμε στο δια ταυτα -αλλοιως αερολογουμε μενοντας στη επιφανεια.
    To να λεμε φορολογηση της εκκλησιας ειναι ευκολο – το ζητημα ειναι ποιος απο αυτους που υπαρχουν θα το κανει πραξη
    Θα περιμενω μια- επιτελους συγκεκριμενη – απαντηση

    • Ο/Η Po λέει:

      δημητρης.
      Εάν το «ερώτημα» παραμένει, μένει να απαντηθεί από τους ειδήμονες πολιτικούς μας ταγούς.

      Είναι παράλογο να ζητάτε από εμάς, που μαζί με εσάς, αποτελούμε μέρος του Δήμου των πολιτών.

      Σας είπα τις απόψεις μου, έκανα τις προτάσεις μου σαν πολίτης, και μου ζητάτε τώρα να σας πω ΠΟΙΟΣ θα τις κάνει πράξη ;

      Κύριέ μου, εσείς μπορείτε να τρελαθείτε, δικαίωμά σας.

      Εγώ σε τι σας φταίω;

  26. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Φιλε Σατηρη τις αλυσιδες μας τις φορεσαν, τα γονιδια τα κουβαλαμε.
    Βαζω το ξερο μου να σκεφτεται για τα γονιδια, και προσπαθω να βρω τροπο να βγαλω τις αλυσιδες.
    Η διαφωνια μου ειναι οτι δεν δικαιουμε να μενω αδρανης,δικαιολογοντας την σκλαβια μου με διαφορους τροπους.
    Χθες και σημερα μας μας κυβερνανε αυτοι που μας θελουν αλυσοδεμενους, αυτονοητα ειμαι, και πρεπει οι εργαζομενοι να ημαστε, εναντια τους.
    Για να γινει αυτο προυποθεση ειναι να ξυπνησει ο αποχαυνομενος οπως λες κυριαρχος λαος.
    Αν λοιπον »ξυπνησει», θα κανει καλυτερη και την αριστερα.
    Σημερα η αριστερα δεν λαϊκιζει, αλλα αν δεν βρησκεται στο υψος των περιστασεων ενας απο τους λογους ειναι το ΄’ξυπνημα του κυριαρχου λαου’.
    Αν λες οτι μιλα εκ του ασφαλους, ειναι καθαρο οτι δεν παρακολουθεις αυτα που λεει.
    Το προγραμμα της , σε οτι αφορα τον ΣΥΝ, για το οποιο δουλεψαν σκληρα αριστεροι επιστημονες και μη, πιστευουμε ειναι απολυτα εφαρμοσημο.
    Οσο για το δεν θα κυβερνησει ΠΟΤΕ, μπουγιουρουμ Σατηρη, αν βοηθησεις και εσυ θα κυβερνησει.
    Η αριστερα και θελει και μπορει να κυβερνησει.
    Εδω μας κυβερνησαν απο Μητσοτους μεχρι ΚωστοΓιωργακια και δεν μπορει η αριστερα;
    Τι εχεις να φοβηθεις;Τι εχεις να χασεις; Τις αλυσιδες;
    Παλιοτερα μας λεγανε λαϊκιζοντας, οι κομμουνιστες θα μας παρουν τα σπιτια, και σημερα μας τα παιρνουν οι τραπεζες που δεν λαϊκιζουν αλλα μας ληστευουν.
    Τελος Φιλε ειναι ευκολο να εγκαλεις την αριστερα, οχι μονο δεν κινδυνευεις αλλα γινεσαι αρεστος στους ισχυρους.
    Πρεπει να παραδεχτεις οτι το δυσκολο ειναι να συνταχτεις μαζι της , εστω και αν δεν συμφωνεις για τις προθεσεις της ανθρωπιας της, και να παμε κοντρα στους ισχυρους ληστες.
    Για χαρα.

  27. Ο/Η δημητρης λέει:

    Αγαπητε κ. Ροιδη εσεις δεν μου φταιτε απολυτως τιποτα.Ζητω συγγνωμη δεν ηταν τιποτα προσωπικο -ετσι και αλλοιως δεν προκειται να ξαναενοχλησω το τοσο ενδιαφερον ιστολογιο σας.
    Απλα ηθελα να δειξω το αδιεξοδο στο οποιο βρισκομαστε- σε μας ουτε το κλισε «στη δημοκρατια δεν υπαρχουν αδιεξοδα » ισχυει πια
    καλημερα σας

  28. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    Φιλε δημητρης συμπαθαμε που μπαινω στην κουβεντα σου.
    Εχω να σου προτεινω οταν ερθουν οι εκλογες, να ζητησεις ψηφοδελτιο απο τον Ρο.
    Αν δε σου δωσει, επιδη πιστευω ειναι ειλικρινης θα σου πει τι φηφιζει, ε οτι ψηφιζει ριχτο και εσυ.

  29. Ο/Η gryphon λέει:

    Ακόμη καί αυτό τό αφορολόγητο τών 8000 ευρώ πρέπει νά είναι παραμύθι.
    Στήν φετινή φορολογική δήλωση (πού αφορά δηλαδή τά περσινά εισοδήματα)
    δήλωσα τό ιλιγγιώδες ποσό τών 6.898 ευρώ.
    Προχθές μού ήρθε τό εκκαθαριστικό καί καλούμαι νά πληρώσω 68 ευρώ φόρο (τό 1%).Ιδέα δέν έχω γιατί.Δέν είναι γιά τό ποσό τώρα αλλά δέν παύει νά είναι αίσχος.

    • Ο/Η That Crazed Alien penguin λέει:

      Τι έλεγα;
      Το ποσό που δήλωσες είναι το ποσό που πήρες στο χέρι.
      Δεν ισχύει όμως αυτό πλέον.
      Πλέον, σαν εισόδημα μετράει και το 80% των εισφορών που έδωσες στα ταμεία.
      Ετσι, ξεπέρασες το αφορολόγητο και πλήρωσες φόρο για τα περίπου 700 ευρώ παραπάνω που σου βγήκαν.
      Η αλητεία σε όλο της το μεγαλείο.

  30. Ο/Η gryphon λέει:

    Επειδή στήν αρχική φωτο υπάρχει ο Βενιζέλος ας πώ μερικά πράγματα γι’αυτόν.Κατά τήν γνώμη μου αυτός ο απερίγραπτος τύπος θα΄αποδειχθεί ακόμη πιό άσχετος καί ανίκανος από τόν Παπακωνσταντίνου.
    Οσοι είδαν τήν συνέντευξη πού έδωσε στόν Χατζηνικολάου θά έβγαλαν νομίζω χρήσιμα συμπεράσματα.
    Ενα βαθιά συμπλεγματικό άτομο, αυθάδης, αγενής, εριστικός, μνησίκακος απίστευτα ισχυρογνώμων καί προφανέστατα τελείως άσχετος από οικονομικά.Επίσης δέν μπορώ νά καταλάβω πώς επέλεξαν γι’αυτή τήν θέση πού απαιτεί τέλεια γνώση ξένων γλωσσών καί ειδικά αγγλικών ένα τύπο πού είναι φανερό πώς δέν θά έχει ιδέα τί συζητάνε στίς διάφορες διεθνείς συναντήσεις.Μέχρι καί ανέκδοτα γιά χοντρούς θά λένε μπροστά του καί δέν θά παίρνει είδηση.Ακόμα γελάνε στήν σύνοδο πού πήγε τίς προάλλες μέ τήν κωμική του προσπάθεια νά μιλήσει αγγλικά τύπου «ντου γιου λαικ φροιλαιν δη γκρις» καί «πουτ δέ κοτ νταουν…».Τό μόνο καλό είναι ότι καταρρέει τό αρχηγικό προφίλ τού «έγκριτου» «σοφού» «συνταγματολόγου» πού τού είχαν φτιάξει τά μμε.
    Αν καί δέν είμαι καί σίγουρος γι’αυτό γιατί χιλιάδες αμετανόητοι πασόκοι είναι σέ πραγματικά ζωωδη κατάσταση καί ακόμη πιστεύουν πώς θά τούς σώσουν τενεκέδες σάν τόν Βενιζέλο.

  31. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    άδικο φορολογικά το αφορολόγητο…
    χαμηλός φορολογικός. συντελεστής από το πρώτο ευρώ..
    η πατρίδα μας χρεωκόπησε και 3.759.000 δηλώσεις για το 2010 ήταν κάτω του 12000, ήτοι 1000 ευρώ μηνιαίως, εισόδημα πολύ υψηλότερο από πολλές χώρες με πολύ ποιο δυναμική οικονομία από τη δική μας..
    αληθώς και ψευδώς…
    άδικο και το γεγονός ότι παρά το ντε γιούρε καπιταλιστικό καθεστώς, μόλις το 10% αποτελεί το απολύτως ιδιωτικά παραγόμενο προϊόν του ΑΕΠ…
    μήπως είμαστε τα χαϊδεμένα παιδιά του πλανήτη, επειδή έτυχε να ζούμε στον τόπο όπου πολλούς αιώνες πριν ζούσαν άνθρωποι με τους οποίους ουδεμία σχέση έχουμε , και οι οποίοι δημιούργησαν λαμπρό πολιτισμό που κανένα κοινό δεν έχει με τον δικό μας οικογενειακό πολιτισμό…

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Μισίρκωφ, αγαπητέ μου τώρα που μας προέκυψε κοινός παρονομαστής, σε παρακαλώ ας προσπαθήσουμε να δούμε εάν μπορεί να επαληθευτεί καμμιά πρόσθεση η αφαίρεση, στους κοινού μας λογαριασμούς. Διότι γνωρίζεις ασφαλώς ότι μόνον τα ομώνυμα κλάσματα μπορούν να προστεθούν και να αφαιρεθούν.

      Δεν μπορώ να αντισταθώ στον πειρασμό αυτόν διότι, ενώ προσπάθησα να συνταιριάξω τα κλάσματά μας επί τω ομωνύμω, θα θυμάσαι ασφαλώς ότι παταγωδώς απέτυχα. Τώρα λοιπόν που μου προσφέρεις τόσο απλόχερα το ομώνυμόν τους, μπορούμε να δούμε την πιθανότητα της προσθαφαιρέσεως , όπως διακαώς επιθυμώ.

      Το ομώνυμον βλέπω πως είναι το εξής που είπες: «…επειδή έτυχε να ζούμε στον τόπο όπου πολλούς αιώνες πριν ζούσαν άνθρωποι με τους οποίους ουδεμία σχέση έχουμε , και οι οποίοι δημιούργησαν λαμπρό πολιτισμό που κανένα κοινό δεν έχει με τον δικό μας οικογενειακό πολιτισμό…». Λοιπόν, συμφωνώ απόλυτα. Ισχύει, ισχυρίζομαι για τους νέο-Έλληνες.

      Θέλω όμως τώρα, να μου απαντήσεις – κι αν το κάνεις θα είναι η πρώτη φορά – αν αυτό ισχύει και για τους ακραιφνείς Μακεδόνες. Αυτούς από τους οποίους κατάγεσαι άμεσα και οι οποίοι είναι απόγονοι του Μεγαλέξανδρου.

      Σε παρακαλώ καλέ μου Μισίρκωφ, κάνε μου αυτό το χατίρι.

  32. Ο/Η That Crazed Alien penguin λέει:

    Κατα τον μισίρκωφ, πρέπει να ζούμε σε τρώγλες, ξυπόλητοι και να τρώμε μόνο ένα πιάτο μουχλιασμένα φασόλια τη μέρα.
    Α, και να αυτομαστιγωνόμαστε κάθε μέρα, λέγοντας «έσφαλα, έσφαλα» επί οχτώ ώρες. Τις υπόλοιπες δεκαέξι να δουλεύουμε.
    Πόσο πολύ μισείς αυτό το λαό, Μισίρκωφ;
    Πόσο ρατσιστής μπορεί να γίνεις;

  33. Ο/Η Κώστας Κοροβίλας λέει:

    Σταύρο,
    είσαι πολύ επιεικής απέναντι στόν Μισίρκωφ καί δέν θά συμφωνήσω μαζί σου. Συμφωνώ, βέβαια μέ τήν απαίτηση σου νά εξηγήσει πού βασίζουν οί πατριώτες του Σλαβοσκόπιανς τήν συγγενή τους καταγωγή, χα, χα, χα, από τούς αρχαίους Μακεδόνες. Ας μάς εξηγήσει, λοιπόν, τήν μή σχέση μας μέ τούς αρχαίους Ελληνες καί πώς εννοεί τήν σχέση καί μή σχέση ενός λαού μέ έναν αρχαίο λαό τόν οποίο επικαλείται ως πρόγογονό του. Στήν δική μας περίπτωση ας μάς πεί τουλάχιστον τί γλώσσα μιλούσαν οί αρχαίοι Ελληνες?
    Κύριε Μισίρκωφ, εσύ τουλάχιστον, δέν κινδυνεύεις νά θεωρηθείς ούτε απόγονος τών αρχαίων Ελλήνων, πόσο μάλλιστα Ελληνας. Εχεις αποδείξει καί επιβεβαιώσει τήν Σκοπιανοσλάβικη σου καταγωγή καί καλό θά ήταν νά σταματήσεις αυτή τήν θρασύτατη σου εμμονή νά αναφέρεσαι στό «Η χώρα μας», «Η πατρίδα μας,» «Εμείς» κ.λ.π. εννοόντας εμείς οί Ελληνες. Ελληνας δέν είσαι. Μισέλληνας, ναί. Αυτό εξηγείται στό ότι θέλεις νά δώσεις κύρος στα ανθελληνικά σου παραληρήματα πως τάχα λέγονται από ένα Ελληνα καί όχι από έναν ξένο ο οποίος θά εθεωρήτο αμέσως ανθέλλην. Εάν ζείς εδώ στήν Ελλάδα, όπως τουλάχιστον υποδηλώνεις, καλά θά ήταν νά επιστρέψεις στήν πατρίδα σου εκεί πού οί πεινανέοι πατριώτες σου στήνουν πανάκριβα χρυσαφένια αγάλματα τού έφιππου Αλέξανδρου, ενώ η ανεργεία καλπάζει στά ύψη καί η φτώχια χτυπάει αλύπητα τόν ονειροπαρμένο λαό σου. Πήγαινε νά τούς πείς πως αντί γιά αγάλματα τού Αλέξανδρου καί τήν επιθυμία τους νά μετατρέψουν τά Σκόπια σέ αντίγραφο αρχαίας Μακεδονικής πόλης, τύπου Χόλιγουντ, καλό θά ήταν νά στήσουν αγάλματα τού Μίκυ- Μάους όπου καί η αληθηνή σας καταγωγή καί νά μετατρέψετε τήν Χώρα σας σέ Disneyland. Καί τότε νά δείς τί χρήμα θά εισέρεε στά άδεια σας πορτοφόλια καί τί γλυκό ψωμί θά τρώγατε.

    • Ο/Η Μefisto λέει:

      Νομίζω κύριε Κορροβήλα πως μας έχετε συνηθίσει σε καλύτερα σχόλια και αδικείτε τον εαυτό σας. Ο Μισίρκωφ μπορεί να γίνεται επίμονος και κουραστικός αλλά εκπροσωπεί έναν λαό που εκτοπίστηκε βίαια από τα εδάφη του. Ασφαλώς οι κάτοικοι της ΠΓΔΜ όπως και οι Ανθιμοψωμιάδηδες δεν είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων αλλά who cares:
      Στη συνείδησή τους είναι έτσι και το διεθνές δικαιο τους αναγνωρίζει το δικαίωμα στη φαντασίωση. Όσο ο Σεραφείμ του Πειραιά είναι απόγονος του Ομήρου αλλο τόσο ο Μισίρκωφ είναι απόγονος του Μεγαλέξαντρου.
      Ο Μεγαλέξαντρος ήταν Μακεδόνας κατακτητής δολοφόνος. Η αφεντιά μου δεν θα του έφτιαχνε άγαλμα.
      Άντε βρες εσύ φίλε ποιοί είναι οι φυλετικά απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων έτσι που εποικίστηκε για αιώνες η Μακεδονία με κάθε καρυδιάς καρύδι.
      Νομίζω πως δυο γαιδαροι μαλώνανε ε ξένο αχυρώνα.
      Δεν πρόσφεραν τίποτα οι Μακεδόνες στον πολιτισμό της ανθρωπότητας.
      Σας του χαρίζω σε σας και στον Μισίρκωφ.
      Το θέμα μας φίλοι πρέπει να είναι μόνο πως αν ο Άνθιμος πιστεύει πως είναι απόγονος της Μολοσσής μάνας Μεγαλέξαντρου, έχει το δικαίωμα να το πιστεύει σύμφωνα με τα διεθνώς κρατούντα. Άλλωστε το χωριό του στην Ηλεία τα Κούκουρα έχει αρβανίτικο όνομα και οι Μολοσσοί γεωγραφικά είχαν μέρος της σημερινής Αλβανίας.
      Έτσι είναι αν έτσι νομίζει

  34. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Κώστα, στα πλαίσια της τακτικής «ας προσπαθήσουμε να τα βρούμε», έριξα κι εγώ μπόλικο νερό στο κρασί μου, μπας και καταφέρω τον διάλογο που εκκρεμεί εδώ και καιρό. Έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου, το οποίο κληρώνεται εδώ, σχεδόν κάθε βδομάδα, το οποίο όμως φαίνεται ότι το χάνω κάθε φορά. Να το πω κι αλλιώτικα «ο πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του».

    Δήλωσα πολλές φορές ότι μ’ ενδιαφέρει και εργάζομαι το κατά δύναμιν προς την κατεύθυνση της συνεννόησης και της συνεύρεσης ενός κοινού τόπου μεταξύ των Βαλκανικών λαών. Ότι οδηγεί σε δυσοίωνο πεπρωμένο κάθε κίνηση προς την κατεύθυνση των άσκοπων ψευδο-διαχωρισμών. Ότι υφίστανται ικανοί κοινοί παρονομαστές προς μια σύγκληση η οποία να αναγνωρίζει και να σέβεται τις οποιεσδήποτε ιδιαιτερότητες, πολλές εκ των οποίων είναι φαινομενικές. Ότι δηλαδή μπορεί τα «λαδόχαρτα» να είναι διαφορετικά αλλά ο «χαλβάς» που τον περιβάλλουν είναι από το ίδιο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

    Αν λοιπόν μπορεί κάποια στιγμή να θάλλει μια τέτοια προοπτική, τότε θα μπορέσουμε να βελτιώσουμε αυτόν τον χαλβά, ο οποίος σηκώνει και χρειάζεται βελτιώσεις διότι έχει κι αυτός πολλά προβλήματα τα οποία πρέπει να τακτοποιηθούν.

    Πολλά, ας πούμε από τα σουσάμια του, έχουν ημερομηνίες που έχουν λήξει εδώ και αιώνες. Μέχρι και αρωματικά από τριμμένα κόκαλα νεκροταφείων βάζουν σε ορισμένες περιοχές!

    Κι ενώ πρέπει να ανακατώνεται μέσα σε ανοξείδωτα ζυμωτήρια, στα περισσότερα μέρη αυτό το κάνουν μέσα σε παλιά πιθάρια, με αποτέλεσμα πολλές φορές να σπάνουν μερικοί τα δόντια τους από τρίμματα των κεραμικών σκευών. Κι άμα τρώει κανείς ληγμένα, δηλαδή χαλασμένα τρόφιμα τότε τον πιάνει κόψιμο, και κάνει σιχαμερούς εμετούς.

  35. Ο/Η Σατύριος Κάπας λέει:

    Φίλε Θεόφιλε,διάβασα την απάντησή σου,αλλά δε συμφωνώ να ψηφίσω αριστερά
    και ξέρεις γιατί;Γιατί επί 70 και πλέον χρόνια ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ τη μεγαλύτερη χώρα της Ευρώπης,που κάποτε ήταν σιτοβολώνας και την κατάντησε να το αγοράζει!
    Γιατί ήθελε κανείς να μετακινηθεί από το χώρο,που κατοικούσε και έπρεπε να πά-
    ρει ειδική άδεια!Γιατί,αν πήγαινες σε κομμουνιστική χώρα-έστω και ως τουρίστας-έ-
    πρεπε να πας εκεί,που θα σου υποδείκνυαν κι όχι,όπου ήθελες!Αν πήγαινες μό-
    νος σου θα έπρεπε να σε ακολουθεί κι ο μυστικός ασφαλίτης του κόμματος!
    Γιατί στα σύνορα της Αλβανίας μέχρι την πτώση του κομμουνισμού υπήρχαν ηλε-
    κτροφόρα καλώδια,για να αποτρέπονται οι αποδράσεις από τον παράδεισό τους.
    Γιατί με τα ίδια μου τα μάτια,που δε μπορεί ΚΑΝΕΙΣ κερατάς απ’τους αριστερούς να τα διαψεύσει είδα δίπλα στον Αώο ποταμό-ελληνοαλβανικά σύνορα-να θερί-
    ζουν ένα χωράφι άνθρωποι και γύρω τους στρατιώτες με προτεταμένα όπλα να
    τους σημαδεύουν!Και πλήθος άλλων παραδειγμάτων!Αστο λοιπόν να πάει στο διάολο!Μπορεί να πεινάω,αλλά είμαι και αισθάνομαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να βγω να φωνάξω,να διαμαρτυρηθώ,να βρίσω και προ πάντων να ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΩ,όπου θέλω!!Μην ξεχνάς δε το 1956 στην Ουγγαρία και το 1968 στην Τσεχοσλοβακία!
    Μπορεί λοιπόν να ΠΕΘΑΝΩ από την πείνα,αλλά αριστερά με τα σταλινικά μυα-
    λά,που κουβαλάει ΔΕΝ θα ψηφίσω ΠΟΤΕ!!Ο εκμαυλισμός και ο φιλολαϊσμός της
    δε θα με ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΟΥΝ,για να βγάλω αυτές τις αλυσίδες και να φορέσω άλλες,που θα με φτάσουν στο ζουρλομανδύα!!

    • Ο/Η no11888 λέει:

      Ενταξει η Αλεκα φταιει ακομα και για τις ηλιακες καταιγιδες αλλα ο Τσιπρακος γιατι δε σου κανει.Μια χαρα ευρωσκεπτικιστης ειναι και τελευταια τα χωνει χοντρα.Τελικα σε κοβω να το ριχνεις στον πατριωταρο σαμαρομελιγαλοπουλο οποτε κακως καθεσαι και διαμαρτυρεσαι.

      «Μπορεί να πεινάω,αλλά είμαι και αισθάνομαι ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ να βγω να φωνάξω,να διαμαρτυρηθώ,να βρίσω και προ πάντων να ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΩ,όπου θέλω!!»

      Με τι λεφτα θα μετακινηθεις;Τα φαναρια ειναι καβατζωμενα και η μαχη θα μεταφερεθει εξω απο νοσοκομεια,σουπερ μαρκετ,ακριβα εστιατορια(αν και το φαι τους με το ζορι τρωγεται).Διαλεξε, οτο-στοπ με μπουτι εξω ή σε καποια νταλικα απο κατω, χωρις να σε παρει γραμμη ο νταλικαman.Προτεινω νταλικα δαγκωτο.
      Με το να βγεις να φωναξεις το πιθανοτερο ειναι να σε μαζεψει κανενα μπατσικο και με το να διαμαρτυρηθεις και να βρισεις να προκαλεσεις ενα κυμα δροσιας στους ορχεις των κυβερνωντων.

      Καλο θα ηταν επισης:α)να μελετησεις λιγο καλυτερα τα ιστορικα γεγονοτα και β)να διαβασεις κανενα σοβαρο μαρξιστικο βιβλιο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.