Μειωμένη η θρησκευτική πίστη (έρευνα)

Η κατάρρευση ενός ακόμη Μύθου: «το (Χριστοδουλικό) 98% είναι πιστοί»

κλικ για μεγέθυνση

«Πιστεύουμε αλλά δεν εκκλησιαζόμαστε» ( στα επόμενα χρόνια αυτό θα γιγαντωθεί…)

«Για τους περισσότερους Έλληνες το Πάσχα είναι ευκαιρία επιστροφής στα ήθη και στα έθιμα» (σημ: και Ευκαιρία να μαζευτεί η οικογένεια λέμε εμείς…)

Η έρευνα στο «Βήμα»
Εμφανής παρουσιάζεται στην έρευνα της Κάπα Research η μείωση της θρησκευτικότητας των Ελλήνων, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την τελευταία τριετία. Στο ερώτημα «Πιστεύετε στην ανάσταση των νεκρών;» σημειώνεται πτώση 10 μονάδων, αφού το 2008 δήλωνε «ναι» και «μάλλον ναι» το 51,3% ενώ εφέτος το 41,8%, με το 26,5% να δηλώνει «ναι» και το 15,3% «μάλλον ναι». Αντίθετα, το 48,1% λέει «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 10,1% απάντησε «δεν γνωρίζω» ή «δεν απαντώ». Αντίστοιχη τάση παρατηρείται και στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι τα τελευταία χρόνια οι Ελληνες πιστεύουν στα θεία;», όπου μόλις το 28,8% δηλώνει «το ίδιο με πριν», το 18,9% «περισσότερο» και το 46,1% «λιγότερο».

Εντύπωση προκαλούν και οι απαντήσεις στην έρευνα για τη γιορτή του Πάσχα. Στο ερώτημα «Για σας προσωπικά, το Πάσχα είναι…» το 36% δήλωσε «μια περίοδος θρησκευτικής κατάνυξης» και το 11,1% «μια ευκαιρία να πάω στην εκκλησία». Αντίθετα, το 42,5% δηλώνει «μια ευκαιρία επιστροφής στα ήθη και στα έθιμα», το 39,9% «μια ευκαιρία για διακοπές και ξεκούραση», το 15,1% «μια ευκαιρία να βρεθώ με τους συγγενείς μου» και το 11,9% «μια ευκαιρία να επισκεφθώ τον τόπο μου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι απαντήσεις που δίδονται στην ερώτηση «Το βράδυ της Ανάστασης παρακολουθείτε όλη τη Θεία Λειτουργία, πηγαίνετε από την αρχή της Λειτουργίας και αποχωρείτε μετά το “Χριστός Ανέστη” ή προτιμάτε να πηγαίνετε απλά όταν ακούγεται το “Χριστός Ανέστη”;» το 48,4% λέει «πηγαίνω απλά όταν ακούγεται το “Χριστός Ανέστη”», το 28,8% «πηγαίνω από την αρχή της Θείας Λειτουργίας και αποχωρώ μετά το “Χριστός Ανέστη”» και το 8,5% δηλώνει ότι «δεν πηγαίνω στην εκκλησία». Μόνο το 13,6% λέει ότι παρακολουθεί όλη τη Θεία Λειτουργία.

Ενθαρρυντικές για την Εκκλησία είναι όμως οι απαντήσεις που δίνουν οι ερωτηθέντες για τον αν πιστεύουν στον Θεό, αφού το 56,3% λέει «ναι» και το 20% «μάλλον ναι». Αντίθετα, «όχι» απαντά το 13% και «μάλλον όχι» το 7,7%. ( άρα πάνω από 20% ΔΕΝ πιστεύουν στο Θεό…)

Η Συνέχεια στο «Βήμα». Τα συμπεράσματα δικά σας.

This entry was posted in Ασμοδαίος, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

27 Responses to Μειωμένη η θρησκευτική πίστη (έρευνα)

  1. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    Από το μπλογκ antinews που πρόσκειται στον Σαμαρά, δυο σχόλια στην είδηση πως επιτέλους ο
    9 84 δεν θα αναμεταδίδει ορθόδοξες λειτουργίες.

    A.M. είπε:
    20/04/2011 στις 4:01 pm

    Όταν ο δαίμονας της περιέργειας πιάσει τον άνθρωπο απ τον σβέρκο τον γυροφέρνει σαν δεμένο σκυλάκι από εδώ και από εκεί ζητώντας ικανοποίηση.
    Και ο ταλαίπωρος ο άνθρωπος δεμένος με λουρί κανονικά, σαν σκυλάκι, άγεται και φέρεται υπακούοντας στις επιθυμίες του αφεντικού του.

    Τι θλιβερό θέαμα!

    Και πείθει ο δαίμονας τον άνθρωπο ότι αυτό που κάνει είναι και θεάρεστο!

    Οποία πλάνη!

    Το να προσπαθεί κάποιος να αποδείξει ως αληθινές τις φαντασιώσεις που του βάζει ο διάβολος στο μυαλό του.

    Θλιβερό κατάντημα «πιστών» ανθρώπων.

    Απορία είπε:
    20/04/2011 στις 4:03 pm
    Οι μη ομοφυλόφιλοι και μη μουσουλμάνοι Αθηναίοι ψηφοφόροι άλλη φορά να προσέχουν τι ψηφίζουν.

    Εαν τον ψηφίζαν μόνο πούστηδες και μωαμεθανοί δεν θα’χε βγει δήμαρχος.

    Ας τα φάμε τώρα στη μάπα

  2. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Μυθοπλασία όλες οι θρησκείες της Οικουμένης

    Μυθοπλασία όλες οι θρησκείες της Οικουμένης

    Του Κυριάκου Σιμόπουλου

    Ολες οι θρησκείες θεμελιώνονται σε κοσμογονικούς μύθους πού αποτελούν απάντηση στα ερωτήματα: Πώς δημιουργήθηκε το Σύμπαν; Γιατί έχει αυτή και όχι άλλη μορφή; Οι απαντήσεις ταυτίζονται συχνά με μερικές παραλλαγές πού οφείλονται στη φαντασία των μυθογράφων, πού συνήθως επιδιώκουν την ενδυνάμωση των εξουσιών με την ευθυγράμμιση γήινων αρχόντων και «θεϊκών δυνάμεων»!

    Πριν από χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι, αγνοώντας ολότελα, εξαιτίας της απουσίας των επιστημών, τη λειτουργία του φυσικού περιβάλλοντος, τρομοκρατημένοι από τους κινδύνους πού αντιμετώπιζαν — θύελλες, καταιγίδες, κεραυνοί, τρικυμίες, θερμοκρασία τρομακτική, ψύχος θανάσιμο — και απορώντας για τα φυσικά φαινόμενα στο στερέωμα — ήλιος, σελήνη, άστρα, γαλαξίας, φως και σκότος — απέδιδαν σε «θεότητες» τη δημιουργία και τη λειτουργία του Σύμπαντος! Εμφανίσθηκαν τότε οι κοσμογονικοί μύθοι. Πρόκειται για φαντασιώσεις πού κυριαρχούσαν πριν από την εμφάνιση και ανάπτυξη της επιστήμης και της υψηλής τεχνολογίας.

    Επιβάλλεται, επομένως, ερευνά για την καταγωγή και εμφάνιση των θρησκειών πού θεμελιώνονται με μύθους και «θαύματα», χωρίς καμιά επιβεβαίωση από την ιστορία και την επιστήμη. Επιβάλλεται απομυθοποίηση των θρησκευτικών φαντασιώσεων για εξυγίανση των κοινωνιών της οικουμένης. Αναγκαία ή επιστημονική έρευνα σε όλους τους μύθους πού συγκροτούν τα θεολογικά κείμενα.
    Στην προϊστορική περίοδο ο άνθρωπος αναρωτιόταν για τις σχέσεις του με τον περίγυρο και τα φυσικά φαινόμενα, αντικρύζοντάς τα ως μυστηριώδη και υπερφυσικά. Ή «θρησκευτικότητα» αποτελούσε ένα παγκόσμιο φαινόμενο κατά την προϊστορική εποχή εξαιτίας του πρωτογονισμού και της αμάθειας. Ήταν ή πρώτη μυθολογική προσπάθεια ερμηνείας της ζωής και του φυσικού περιβάλλοντος.
    Υπάρχουν δύο μορφές εξηγήσεων για τη δημιουργία του Σύμπαντος. Οι μυθολογίες και οι τερατολογίες των θρησκειών. Ή σωστή απάντηση δίδεται από την επιστήμη. ‘Από τις επιστημονικές έρευνες προκύπτει ότι ο άνθρωπος αποτελεί στοιχείο του φυσικού κόσμου από τον όποιο προήλθε. Στην προϊστορική εποχή θεωρούσαν την παρουσία του ανθρώπου δημιούργημα των θεών. Μερικές θρησκείες ταύτιζαν τα άστρα με τους θεούς. Σε πολλές θεολογικές μυθολογίες οι θεοί κυβερνούσαν τα ουράνια φαινόμενα. Σύμφωνα με όλους τους θρησκευτικούς μύθους, ο ουρανός είναι το… βασίλειο των θεών, το εσωτερικό της γης ή κατοικία του διαβόλου και τα «καμίνια» του “Αδη! Ή χρησιμοποίηση των θρησκειών και στις πέντε ηπείρους από τις εξουσίες αποβλέπει στην τυφλή υποταγή των μαζών. Ή χριστιανική Αγία Τριάς προσαρμόζεται σε μια εξουσιαστική αναλογία. Πατήρ το κράτος, υιός ο λαός, πνεύμα ή κοινωνία!
    Στις θρησκευτικές μυθολογίες υπάρχουν αφηγήσεις για θεούς, μάχες θεοτήτων, ερωτικούς δεσμούς και για «γενναίους ήρωες». Μύθοι τα έπη του Όμηρου — Ίλιάς, “Οδύσσεια — και του Ησιόδου — Θεογονία — πού προβάλλουν το «μεγαλείο» των θεών! Ή «Θεογονία» αποτελεί φανταστική αναγωγή στις θρησκευτικές τερατολογίες. Προβάλλει θεοποιημένες τις δυνάμεις του Σύμπαντος κατατάσσοντας τους θεούς σε τέσσαρες γενεές. Ή πρώτη με τη σύζευξη του Ουρανού και της Γαίας, ή δεύτερη με την κατάκτηση της εξουσίας ύστερα από τον ευνουχισμό του Ουρανού, ή τρίτη υπό την κυριαρχία του Διός πού «νίκησε» τους τιτάνες. Ή τέταρτη με τους απογόνους του «νεφεληγερέτη». Οι δύο πρώτοι μύθοι προέρχονται από την Ασία. Ό Ομηρος και ο Ησίοδος δημιούργησαν τη «γενεαλογία» των θεών, έδωσαν στους θεούς επωνυμίες, καθόρισαν τις μορφές και τις εξουσίες τους παραπλανώντας τον λαό όπως οι άλλες θρησκείες.
    Γράφει ο Ηρόδοτος για τον Ησίοδο και τον Ομηρο: «Δημιούργησαν, με τα ποιήματα τους, την θεογονία για τους Ελληνες, έδωσαν στους θεούς τις γνωστές ονομασίες, μοίρασαν τιμές και αρμοδιότητες σε καθένα και διαμόρφωσαν την εξωτερική τους όψη». (Ποιήσαντες θεογονίην Έλλησι καί τοϊσι θεοϊσί τάς επωνυμίας όντες καί τιμάς τε καί τέχνας διελόντες καί εΐδεα αυτών ιτημήναντες (Ηρόδοτος, Μονσαι, Β, 53).
    Οι θεοί και οι θεές ήταν όλοι ανθρωπόμορφοι. Οι θρησκείες αποτελούν ανθρώπινη εφεύρεση, μια ανακούφιση μπροστά στην άγνοια, μια απόπειρα εξήγησης του αγνώστου.

    Η ΜΑΓΕΙΑ προηγήθηκε της θρησκείας ευνοώντας

    Μυθοπλασία όλες οι θρησκείες της Οικουμένης

  3. Ο/Η Κώστας λέει:

    Καλή σου μέρα, αγαπητέ Ροΐδη!

    Διαβάζοντας τα στοιχεία που παρέθεσες πιο πάνω, άρχισα να κουνάω το κεφάλι μου πέρα-δώθε σαν τα κουκλάκια που ‘χουμε στ’ αυτοκίνητο κι ένας μακρόσυρτος αναστεναγμός, συνοδευόμενος από ένα πικρό χαμόγελο δικαίωσης, βγήκε ασυναίσθητα από μέσα μου. Θυμήθηκα, βλέπεις, αυτά που ‘γραφα πριν από κοντά τέσσερα χρόνια σ’ ένα κείμενό μου για τους λεγόμενους χριστιανούς γιαλαντζί. Παραθέτω ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα:

    Τώρα επίσημη δημοσκόπηση, βέβαια,… δεν έχω κάνει, αλλά μπορώ να πω μετά βεβαιότητος ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ανθρώπων (ποικίλου μορφωτικού και πνευματικού επιπέδου) που δηλώνουν ότι πιστεύουν απόλυτα στην ανωτερότητα τού ορθόδοξου δόγματος, στην πραγματικότητα άνετα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν… αιρετικοί! Ο καθένας πλέον πιστεύει στον “δικό του” προσωπικό Θεό τον οποίο και αντιλαμβάνεται με τον “δικό του” τρόπο. Άλλοι, πάλι, απλά “δεν ασχολούνται”. Δεν αμφισβητούν τίποτα, δεν ψάχνουν τίποτα, δεν γνωρίζουν τίποτα, αλλά… “πιστεύουν”! Ω ναί, πιστεύουν πάαρα πολύ! Και καλά κάνουν. Εγκρίνω και επαυξάνω. Αλλά πες μου, ποιος είναι τελικά συνεπέστερος σ’ αυτό που (ισχυρίζεται ότι) πιστεύει και ασπάζεται; Οι εν λόγω ορθόδοξοι… Χριστιανοαντιγιαχβεβουδιστοϊνδουιστές που -τι ειρωνεία- προσμετρώνται κι αυτοί στους “ευλαβείς πιστούς” που κάθε Μεγάλη Εβδομάδα κατακλύζουν τις εκκλησίες συντετριμμένοι για το Θείο Δράμα, όλοι τους (μαζί κι εγώ) κομμάτι τού περιβόητου 98% των Ελλήνων ή εγώ ο κακός, ο άθεος που ασχολήθηκα (κι ακόμα ασχολούμαι) με το ζήτημα και -καλώς ή κακώς- διαμόρφωσα κάποιες συγκεκριμένες απόψεις εντελώς συνειδητά και μέσα από μια συστηματική ενασχόληση με το θέμα;

    To ερώτημα δε περί Ανάστασης μού θύμησε το εξής κορυφαίο: τις προάλλες είχαμε ανοίξει συζήτηση ατέλειωτη σε μια παρέα περί θρησκείας, μέχρι που κάποια στιγμή σοκαρισμένος διαπίστωσα ότι το άτομο με το οποίο δεν μπορούσα να συμφωνήσω σε τ ί π ο τ α, ενώ δήλωνε χριστιανός ορθόδοξος, τόσα χρόνια πίστευε ότι η Ανάσταση… δεν ήταν ιστορικό γεγονός, αλλά είχε μόνο… συμβολικό χαρακτήρα!! Δηλαδή υπάρχει αυτό;; Ένας άλλος φίλος μου πάλι, χριστιανός ορθόδοξος κι αυτός όπως αρέσκεται να αυταπατάται, δεν πιστεύει πως… υπάρχει συνέχεια μετά τον θάνατο!! Χώμα και σκουλήκια, λέει – έλεος!

    • Ο/Η Po λέει:

      κι εγώ τις ίδιες με σένα απόψεις έχω για το ζήτημα.
      περίμενε μερικά χρόνια ακόμη…
      Α, τα γραπτά μας, να το ξέρεις, πιάνουν τόπο.
      Οι αναγνώστες μας θα αυξάνονται.
      Είμαι βέβαιος.

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Περαν απο την αθλια σκοπιμοτητα της συγκεκριμενης Γκεμπελικης φυλλαδας των επιχειρηματιων που τοσα χρονια λιβανιζε τους καταστροφεις της χωρας εκμαυλιζοντας συνειδησεις και υφαρπαζοντας ψηφους, μια τετοια ειδηση μαλλον ειναι ευχαριστη, καθοτι η Αποκαλυψη τα χειροτερα λογια τα λεει για τους χλιαρους, (που τους παρομοιαζει με εμμετο) και οχι για τους κρυους. Για να μην παιρνουν θαρρητα βεβαια μερικοι εξ επαγγελματος κακοπροαίρετοι, άλλο ο ψυχρός και αλλο ο υβριστης και ο κακος ανθρωπος.

      Επισης αν οι καρεκλοκενταυροι ευνουχοι δουν οτι το πελατολογιο τους συρρικνωνεται μπορει και να συνετιστουν – που δεν το βλεπω διοτι ειναι θεμα ΦΥΣΙΚΗΣ αδυναμιας να αντιληφθουν τι γινεται στον πραγματικο κοσμο. Εξ αλλου τα τελευταια χρονια όσοι θα μπορουσαν να γινουν παπαδες της προκοπης αρνουνται πεισματικα γνωριζοντας το τι θα εχουν να αντιμετωπίσουν άνωθεν και κατωθεν υπο την πιεση του ικανοποιημενου εργοδότη και του ευχαριστημενου πελατη. Εδω κάνανε μεχρι και τον Soros ανάδοχο σε βαπτιση!

      Οσοι δε ιερείς ειχαν τα προσόντα είτε ευνουχιστηκαν απο το συστημα είτε βλαστημανε την ωρα και την στιγμη που εγιναν παπαδες αλλα δεν το λενε με λογια, αλλα με νοηματα.

      Με λυπει μονο λιγο το ότι αν το αθλιο αυτο ελληνοφωνο εθνος ειναι τοσο διεφθαρμενο ψιλοπιστευοντας, φανταζομαι την παρακμη του όταν δεν θα εχει πλεον καμμια αναστολη και κανεναν συνειδησιακο ελεγχο. Δειγματα εκφυλισμενων εθνων βλεπουμε για παραδειγμα στα μερη που συχναζει για τουρισμό η Βρεττανική πλεμπα.

      Υπαρχουν όμως και τρια αλλά.

      Το ενα ειναι το «μηδενα προ του τελους οικτιριζε» διοτι εχουν δει τα ματακια μου πολλους που καποτε ηταν καπως και μια αλλη δεδομενη στιγμη εγιναν συνειδητοπιημενοι.

      Το αλλο το συνειδητοποιησα από εναν Ιταλοαμερικανο Ορθοδοξο παπά που του εκανα ξεναγηση σε καποια μοναστηρια με μια ομαδα προβληματικων παιδιων που τα περιμαζευει από αναμορφωτικα ιδρυματα. Περιμεναν οι Αμερικανοι σε ταξη και σειρα να προσκυνησουν καποια λειψανα (φανταζομαι το Ροιδη να αφριζει τωρα) και στο μεταξυ πλακωσαν 2 γκρουπ με κυρατσες Ελληνιδες οι οποίες για ποτε μπουκαραν για ποτε εκτοπισαν τους Αμερικανους και για ποτε τους πήραν την θεση θελει και σκηνοθετικη μαεστρια.

      Στο τελος, επειδη ντρεπομουν που ημουν Ελληνας και εβραζα απο θυμο ζητησα από τον Αμερικνο παπα συγγνωμη. Εκεινος χαμογελασε και μου λεει. It’s OK. Οι δικες σας οι γριες τουλαχσιτον σπρωχνωνται από σεβασμο σε κατι. Οι δικες μας οι αντιστοιχες περιφερονται σαν χαμενες με ροζ μαλλιά.

      Το τριτο ειναι οτι η Ελληνικη Ορθοδοξη Εκκλησια σαν ΣΥΝΟΛΟ, εν αντιθεσει με αλλες χριστιανικες και μη σεχτες που εχουν εναν απολυταρχικο ελεγχο στους οπαδους τους (ο οποιος και εντος της εκκλησιας υπαρχει με την ευσεβιστικη γεροντολατρεία εκεινου που γινεται οικειοθελως υποδουλος), δεν εχει ουτε πιστομετρα ουτε υποδειγματα του τελειου χριστιανου και προκρουστειες κλινες. Σε τετοιο βαθμο που να υπαρχει τεραστια διαφορα αντιληψεων μεταξυ των πιστων της. Συνεπως (με εξαιρεση τους συνειδητα υποκριτες) εχω εγκαταλειψει προ πολλου την φαση των στερότυπων του πιστου και του μη πιστου χριστιανού. Το ίδιο θα συμβουλευα να κανετε και εσεις διοτι ο δογματισμος δεν σας παει.

      Και οι την δωδεκατην ευπρόσδεκτοι.

      Χριστος Ανεστη.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:

    Επιτρέψτε μου να προσθέσω:
    Μελετώντας χτες το συρφετό των πιστών που στριμώχνονταν σπρωχνόντουσαν και βιαζόντουσαν στις 12 και κάτι να εγκαταλείψουν το θέαμα που πρόσφερε μεγάλο μοναστήρι για να πάνε να φάνε, είδα για πολλοστή φορά την εξαχρείωση του ανθρώπου που φέρνει η ορθόδοξη θρησκεία.
    Άν συζητήσει κανείς με τη μεγάλη μάζα των λεγόμενων πιστών, θα διαπιστώσε,ι πέρα από την κραυγαλέα διπροσωπία τους, εύκολα πως έχουν μια ιδιωτική θρησκεία, πως έχουν πλήρη άγνοια των Ευαγγελίων, πως γι’αυτούς ο θεός είναι η προέκταση του βουλευτή τους που τους κάνει ρουσφέτια.
    Να μιλήσουμε για καλοσύνη, πνευματικότητα, φιλία, αρχές, συνέπεια, εντιμότητα, παρρησία, ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, κλπ θα ήταν ανέκδοτο.

  5. Ο/Η kimon λέει:

    Φίλοι μου καλημέρα
    όπως σας έγραψα και παλιότερα το πουλόβερ αρχισε εδώ και καιρό να ξηλώνεται, στην ταχύτητα υστερούμαι, θα τη δούμε όμως κι’ αυτή να αυξάνεται και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο,οι συνθήκες είναι ιδανικές,ψυχοραγεί το σύστημα;;;μαζί του και οι ρασοφόροι.

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      Kimona, αυτό το μπαχαρικό της αισιοδοξίας σου, σε παρακαλώ να μην το ρίχνεις τόσο χουβαρντάδικα, στα μαγειρευτικά σου σχόλια, γιατί μπορεί να μας βαρυστομαχιάσει. Και μετά από την ραθυμία που προκαλεί η βαρυστομαχιά, θα ψάχνουμε να ξαναβρούμε τη άκρη του ξηλώματος, που παλεύουμε να ξανατραβήξουμε, για την συνέχιση της διάλυσης του «Χιτώνα του Νέσσου».

  6. Ο/Η undantag λέει:

    Και όλ’αυτά παρότι ο χρόνος της δημοσκόπησης (πριν το Πάσχα), ευνοεί σκανδαλωδώς την πίστη, την εκκλησία και όλα τ’αλλα κακά της μοίρας μας: διότι είναι εποχή όξυνσης του θρησεκυτικού συναισθήματος. Έχουμε δηλαδή συσπείρωση αμνοεριφίων, κάτι σαν τη συσπείρωση των οπαδών των κομμάτων ενόψει βουλευτικών εκλογών…

  7. Ο/Η salonikios λέει:

    Καλημερα σε ολους! (τα χρονια πολλα μονο στα γενεθλια για να στεκουν αυτα που λεμε) εξαιρετικη αναρτηση, και δεν ειναι δυσκολο να καταλαβει κανεις πως καπως ετσι εχουν τα πραγματα, συμφωνω επισης πως συν τω χρονο οι αριθμοι θα γινουν περισοτερο αμιληκτοι αρκει εμεις να μην στεκομαστε απαθεις σε καθε ειδους θρυσκευτικο σκοταδισμο, ριχνοντας σε καθε ευκαιρια τον σπορο της αμφισβητησης στα θρυσκευομενα μυαλα με οπλο την γνωση παντα και την παρατηρηση. Κυριε Ροιδη το blog σας ειναι εξαιρετικο! συνεχιστε ετσι την πολυ καλη δουλεια σας!!.

  8. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Για το ότι «παραλαμβάνουμε» το «άγιο φως» με τιμές «αρχηγού κράτους» θα μπορούσε ολόκληρη διατριβή να γραφτεί.

  9. Ο/Η asxetos λέει:

    αντί άλλων σχολίων, ένα κοπι-πέιστ σύγχρονου, αγαπητικού, εν χριστώ λόγου, από …χριστιανορθόδοξο μπλογκ:

    σημείωση δική μου: με αυτή τη ρητορική του ψόγου, αγγλιστί hate speech, η εκκλησία μπορεί να κερδίζει σε ζηλωτές και θεούσους, χάνει όμως σε πιστούς.

    «ΕΙΣΤΕ ΘΛΙΒΕΡΟ ΥΠΟΠΡΟΙΟΝ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ»:ΣΦΟΔΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΣΤΟΝ ΕΛΕΕΙΝΟ ΣΚΑΙ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ,ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ «ΑΠΟΚΡΥΦΩΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΩΝ»!

    Ἐν Πειραιεῖ τῇ 23ῃ Ἀπριλίου 2011-Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

    Διερωτώμην ἐάν ἀπαιτεῖτο νά ἐκφράσω τήν διαμαρτυρίαν μου διά τά φληναφήματα τοῦ κανονικῶς ἀνυποστάτου αἱρεσιάρχου τοῦ Βατικανοῦ Βενεδίκτου 16ου διά τήν ὑπ’ αὐτοῦ ἀναμάσησιν εἰς τό κυκλοφορηθέν ἐσχάτως πονημάτιό του «Ὁ Ἱησοῦς ἀπό τήν Ναζαρέτ» τῶν φαιδροτήτων τῆς λεγομένης Β΄ Βατικάνειας Συνόδου (1965) τῆς Ρωμαιοκαθολικῆς παρασυναγωγῆς διά τῶν πορισμάτων τῆς ὁποίας ἀπενοχοποιεῖτο τό Ἑβραϊκό ἔθνος διά τήν σταύρωση καί δολοφονία τοῦ ὑπό τῶν προφητῶν ἀναγγελθέντος ἀληθοῦς Μεσσίου καί ἐνσαρκωθέντος Υἱοῦ καί Λόγου τοῦ Θεοῦ, Θεανθρώπου Ἰησοῦ Χριστοῦ διότι τυγχάνει πασίδηλον καί παγκοσμίως ἐγνωσμένο καί διιστορικῶς καταγεγραμμένο τό ἄσβεστον μίσος καί ἡ ἀτελεύτητος ἐμπάθεια τῶν λεγομένων ραββίνων τοῦ ἑβραϊκοῦ ἔθνους κατά τοῦ ὑπό τῶν πατέρων των θανατωθέντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ, οἱ ὁποίοι μετήλλαξαν τόν Θεϊσμόν τῆς Παλαιᾶς Διαθήκης καί τῶν Προφητῶν εἰς Ἑωσφορισμόν καί Σατανολατρείαν προετοιμάζοντες τήν ἀνέγερσιν τοῦ λεγομένου γ΄ Ναοῦ τοῦ Σολωμόντος εἰς τήν θέση τοῦ ἀρχικοῦ Ναοῦ ὅπου σήμερον τό τέμενος τοῦ Ὀμάρ διά τήν ὑποδοχήν καί ἐνθρόνιση τοῦ ψευδοῦς Μεσσίου πού ἀναμένουν καί πού δέν εἶναι ἕτερος ἀπό τό ἐνεργούμενον τοῦ Σατανᾶ, τόν ἄνθρωπον τῆς ἀποστασίας, τόν καί Ἀντίχριστον ὀνομαζόμενονἩ δϊιστορική διαστροφή τῶν Ραββίνων καί τῶν ἡγετῶν τοῦ Ἑβραϊκοῦ ἔθνους ἀποδεικνύεται πανηγυρικῶς ἀπό τά γέμοντα φρίκη, μίσος καί ἐμπάθεια κατά τοῦ Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ Ἰησοῦ Χριστοῦ παράγωγα τῆς Σατανιστικῆς τους ἐκτροπῆς, Ταλμούδ, Καμπάλα καί Ραββινική παραφιλολογία, ὡς καταγγέλουν καί οἱ ὁμοεθνεῖς των Ὀρθόδοξοι Ἑβραῖοι εἰς τάς ἱστοσελίδας αὐτῶν ἀνά τόν κόσμον (http://www.israelversusjudaism.org καί http://www.jewsnotzi onists.org/index. htm). Ἐξηγοῦμε ὅτι ἡ χρῆσις τῆς Καμπάλα προϋποθέτει τήν φρικώδη τέλεση τῆς μαύρης μαγείας, τήν χρῆσι τῶν ἀποκρυφιστικῶν βιβλίων καί τίς ἐπικλήσεις δαιμόνων, πρακτική πού προπαγανδίζουν διά τῆς Ἑωσφορικῆς λατρείας ἐντός τῶν Μασονικῶν στοῶν ἀνά τήν οἰκουμένη, ἐγνωσμένου πλέον ὄντος ὅτι ὁ περιώνυμος Μ.Α.Τ.Σ. δέν εἶναι ἕτερος ἀπό τόν Διάβολο, πού προπαγανδίζεται μέν φαιδρότης ἡ ἀναφορά στό πρόσωπό του ἀλλά παραδόξως ἀποτελεῖ τό κέντρο τῆς λατρείας τοῦ Σιωνιστικοῦ τέρατος.

    Ὁ καταιγισμός κατά τήν Ἁγία καί Μεγάλη Ἑβδομάδα ἀπό τά ὑποπροϊόντα τοῦ Ἀμερικανοσιωνιστικοῦ διεφθαρμένου «λόμπυ», πού μετά μανιώδους ὁρμῆς προέβαλλε καί προβάλλει ὁ τηλεοπτικός δίαυλος ΣΚΑΪ τοῦ κ. Ἀλαφούζου διά τῶν ὁποίων πλασσάρονται μέ ἐπίφαση δῆθεν ἐπιστημοσύνης, χυδαία, συκοφαντικά, ἐξυβριστικά, πλαστογραφημένα, ἀνιστόρητα, ψευδῆ καί κίβδηλα στοιχεῖα ὡς τό δῆθεν Εὐαγγέλιο τοῦ Ἀποστόλου Φιλίππου ἤ τῆς Ἁγ. Μαρίας τῆς Μαγδαλινῆς κατασκευασθέντα ἀπό τόν εἰρημένο ἑσμό τοῦ Σιωνιστικοῦ τέρατος μέ ἕναν καί μοναδικό στόχο νά πλήξουν, νά προσβάλλουν βαναύσως, νά ἀπομειώσουν καί νά ἐκμηδενίσουν τήν θεανδρικήν ὑπόστασιν τοῦ ὑπέρ τῆς τοῦ κόσμου ζωῆς Σταυρωθέντος καί Ἀναστάντος Υἱοῦ τοῦ Θεοῦ μέ ὑποχρεώνουν ἀπευθυνόμενος πρός τό χριστεπώνυμο πλήρωμα τῆς καθ’ ἡμᾶς Θεοσώστου Μητροπόλεως νά καταδείξω τήν ἀνωτέρω αἰσχρά συμπαιγνία εἰς βάρος τοῦ ζῶντος καί ἀληθινοῦ Θεοῦ καί νά παρακαλέσω νά ἐπιδείξουν πρός αὐτούς τούς διαχρονικῶς πολεμίους τῆς ἀληθείας τήν ἁρμόζουσα περιφρόνηση δεόμενοι ἐν ταῖς προσευχαῖς ὑπέρ τῆς μετανοίας των διότι τυγχάνουν ἐπιχάρματα τῶν δαιμόνων καί μέλλουν νά τούς ἀκολουθήσουν εἰς τήν τραγική των αἰωνίαν βάσανον καί τραγωδίαν.

    Ἅπαντα τά θλιβερά ὑποπροϊόντα τοῦ Σιωνιστικοῦ τέρατος, πού προβάλλει μετά μανίας ὁ τηλεοπτικός δίαυλος ΣΚΑΪ, ἐρείδονται σέ χαλκευμένα ψευδῆ στοιχεῖα, σέ δῆθεν ἀνακοινώσεις Ἑβραίων «καθηγητῶν», σέ δῆθεν εὑρήματα τοῦ Μουσείου Ροκφέλερ τοῦ Ἰσρραήλ τῆς γνωστῆς οἰκογενείας… καί σέ δῆθεν εὑρήματα τῆς ἀρχαιολογικῆς σκαπάνης καθώς καί σέ ἀναμασήσεις φαντασιώσεων τῶν ἀνά τούς αἰώνας αἱρεσιαρχῶν ἤ ὀπαδῶν τῆς δυσωνύμου ἀθεΐας, ὡς π.χ. τοῦ Κέλσου καί ἄλλων τινῶν, ἅπαντα ἐπαναλαμβάνομεν συντρίβονται καί κονιορτοποιοῦνται ἐπάνω στό πασίδηλο, δϊιστορικό καί ἀναντίρρητο γεγονός ὅτι ἄν τά ψεύδη των ἦτο ἀλήθεια διά ποῖον λόγον οἱ Ἀπόστολοι καί οἱ Ὁμολογηταί τῆς εἰς Χριστόν πίστεως θά ἀνελάμβαναν μία ἐπικήν ἀνά τήν οἰκουμένην πορεία εὐαγγελισμοῦ διά νά διωχθοῦν, νά κρεμασθοῦν, νά καοῦν, νά σφαγιασθοῦν, νά ἁλεσθοῦν ἀπό τούς ὀδόντας τῶν θηρίων στίς Ρωμαϊκές ἀρένες καί ἐπί τρεῖς ὁλόκληρους αἰώνας 11.000.000 μάρτυρες μέ τό αἷμα τους καί τή ζωή τους νά διακηρύσσουν ὅτι «Ἀνέστη Χριστός θανάτῳ θάνατον πατήσας καί ὤφθει κἀμοί». Φαίνεται ὅτι ὅλοι αὐτοί ἀγνοοῦσαν τήν «εἴδηση» πού μόνον οἱ Σιωνιστές-Σατανιστές γνωρίζουν καί τήν ὁποία μετά μανίας προβάλλει ὁ τηλεοπτικός ΣΚΑΪ. Βέβαια ἄν αὐτό τό εἶχε διαπράξει ὁ συγκεκριμένος τηλεπτικός σταθμός εἰς Μουσουλμανική χώρα εἰς βάρος τῆς θρησκευτικῆς των παραδοχῆς ὅλοι γνωρίζομε ὅτι θά ἦταν σήμερα ἀποκαΐδια, ἀλλά ἐδῶ ἔγκειται τό μεγαλεῖο τῆς εἰς Χριστόν πίστεως καί τῆς αἰώνιας ἀνατροπῆς τῶν ἐνδοκοσμικῶν πραγμάτων ἐμπαθείας, ἐκδικήσεως καί μίσους ἀπό τόν «πρᾶον καί ταπεινόν τῇ καρδίᾳ» αἰώνιο Θεό καί αἰώνιο ἄνθρωπο Ἰησοῦ Χριστό.

    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
    + ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

    • Ο/Η Po λέει:

      Φίλτατε asxetε…
      Με προλάβατε, το πόστιον του Σεραφείμ είναι στα σκαριά καθότι ο άγιος είναι για μας συλλεκτικό κι αξιοπρόσεκτο memorabilium για μελλούμενες γενεές. Μία σειρά ολόκληρη έχουμε ήδη παρουσιάσει, αυτό το διαμάντι θ’ αφήσουμε;
      😆

      • Ο/Η asxetos λέει:

        αγαπητέ ρο,

        το σκέφτηκα προς στιγμήν να μην το ανεβάσω, ακριβώς γιατί θα χάλαγε ένα κάποιο σχέδιο έκλπηξης από μέρους σας, αλλά είναι τόσο ακαταμάχητος, που δεν χάνει με τίποτε.

        ως εκ τούτου θα περιμένω με πολύ ενδιαφέρον όταν τον ανεβάσετε !

      • Ο/Η Po λέει:

        Δεν πειράζει, άλλωστε δεν προσθέτουμε ΠΟΤΕ απολύτως τίποτα στα κείμενα-έργα τέχνης του αγίου μητροπολίτα, τα παρουσιάζουμε κι ο κόσμος ο δικός μας, ξέρει.
        😉

  10. Ο/Η Jmoll λέει:

    Η πιστη των βαρελότων

    • Ο/Η Χριστός Μολότωφ λέει:

      Δύο νεκροί στη Ρόδο από έκρηξη αυτοσχέδιων βεγγαλικών
      Συγκλονισμένο το νησί

      Επτάχρονος έχασε το μάτι του από τα βεγγαλικά
      Ένα ακόμα σοβαρό περιστατικό με θύμα ένα αγοράκι μόλις επτά ετών, το οποίο τραυματίστηκε σοβαρά από βεγγαλικό, σημειώθηκε λίγο μετά την Ανάσταση στη Δροσιά Χαλκίδας

      Ελαφρά τραυματίστηκε 11χρονος από βεγγαλικά στο Γάζι Ηρακλείου
      Ένα αγόρι και ένα κορίτσι, ηλικίας 11 και 12 ετών αντίστοιχα, γλύτωσαν από θαύμα στην περιοχή του Γαζίου στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν χθες το απόγευμα πυροδότησαν δύο βεγγαλικά.

      Τα βεγγαλικά τα είχε πάρει η 12χρονη από χώρο στον οποίο τα έκρυβε η μητέρα της. Τα ανήλικα παιδιά πυροδότησαν τα βεγγαλικά με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ο 11χρονος.

  11. Ο/Η Κώστας λέει:

    @Jmoll

    «Η πιστη των βαρελότων»

    Όταν άκουσα στις ειδήσεις για το παιδάκι που έχασε το ματάκι του, ένιωσα πραγματική α-η-δ-ί-α για όλο αυτό το τσίρκο στο οποίο έχει πλέον εξελιχθεί η Λειτουργία τής Ανάστασης. Ντροπή ρε! Ντροπή! Εμείς πριν από καμιά εικοσαριά χρόνια κοντέψαμε να πλακωθούμε με κάτι «χριστιανούς μίας χρήσης», όπως τους λέω εγώ, επειδή όταν κάποιοι έριξαν ένα βεγγαλικό στα πόδια τού 5χρονου τότε ξαξέρφου μου, μάς ξέφυγε ένα καντήλι παραπάνω! Τότε, λοιπόν, κάποιοι ελεεινοί τύποι (καυγάδες, ναρκωτικά κ.λπ.) που ειδικά για τη μέρα εκείνη, ε, «είχανε βάλει τα καλά τους», πώς να το κάνουμε, μάς ζήτησαν αγριεμένοι τον λόγο. Οπότε κι εγώ τρελαμένος, σιχτίρισα όλα αυτά τα κωλοέθιμα τους, τους έστειλα στο διάολο κι έκανα να ξαναπατήσω το πόδι μου σε ανάσταση τρία χρόνια! Να μεταφέρω, επίσης, ένα άλλο καταπληκτικό που σύμφωνα με τη μαρτυρία τής γυναίκας μου, είχε γίνει πριν από πολλά χρόνια σ’ ένα μικρό χωριό, όπου ο παππάς για να γλυτώσει από τα βαρελότα που άρχισαν να πέφτουν βροχή, αναγκάστηκε να διακόψει τη λειτουργία βλαστημώντας («Α στο διάολο, πια!») και να κλειστεί στο ιερό! 🙂

  12. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    Iερώνυμος:
    «Μόλις ξέσπασε η κρίση απευθύναμε αίτημα προς την κυβερνηση για βοήθεια και σήμερα το επαναλαμβάνουμε. Το λέμε πάντα, ότι σε αυτές τις δύκολες ώρες η Εκκλήσια έχει χρέος να βοηθήσει και αν χρειαστεί θα πουλήσει και τα καντήλια της”

    Δώστα λοιπόν, τι κάθεσαι;

  13. Ο/Η Διογένης λέει:

    Ο Κορίνθου Διονύσιος στην 6η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας
    Ημ. Δημοσίευσης: Jan 20, 2011

    εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου

    Στην 6η Ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) υπό την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευματων κ. Άννα Διαμαντοπούλου, συμμετείχε χθές ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. κ. Διονύσιος. Στην Συνεδρίαση η κ. Υπουργός παρουσίασε στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (Ε.ΣΥ.Π.) το πλαίσιο των πολιτικών που θα ακολουθήσει το Υπουργείο σε όλες τις βαθμίδες τις εκπαιδεύσεως. Επίσης συζητήθηκε το Πρόγραμμα των Συνεδριάσεων της ολομέλειας και αποφασίστηκε να συνεχιστούν στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα

  14. Ο/Η sakis λέει:

    αγαπητά δυστυχισμένα πλάσματα που βλέπετε την ορθοδοξία μέσα απο το πρίσμα των πράξεων ορισμένων μελών της και παρασείρεστε προσπαθήστε να δείτε όλα τα βιντεάκια στο συγκεκριμένο θέμα,Ένα σας λέω μόνο: Εύχομαι να έχετε δίκιο σε όλες τις φιλοσοφοπαπαριές που λέτε. Φανταστείτε όμως μία στο εκατομύριο να έχετε άδικο!! Ξέρετε τι σημαίνει αιώνιώτητα; Ξυπνάτε βόδια!! μην αφήνετε τον κάθε άσχετο να σας βγάζει εκτός αντικειμενικού σκοπού. Η διορία σας είναι μέχρι να κλείσετε τα μάτια! Μετά δεν υπάρχει μετάνοια. Χαλαρώστε και κατεβείτε απο το με λίγη ταπείνωση στη συνταγή. Θα εκπλαγείτε!! Ευχομαι ολοκάρδια να σας αφήσει το αφεντικό σας!!!

  15. Ο/Η Κώστας λέει:

    @sakis

    Η διορία μας είναι μέχρι να κλείσουμε τα μάτια; Τότε να καταργηθεί αμέσως η απάτη των μνημοσύνων, ευσεβές αμνοερίφιο! Μην τα θέλετε μονά-ζυγά δικά σας!

    Υ.Γ. Φαντάσου τώρα κι εσύ με τη σειρά σου, να ‘μαστε ε μ ε ί ς που ‘χουμε τελικά δίκιο! Θα τ’ άντεχες;

  16. Ο/Η katabran λέει:

    γύρω από το θεό δημιουργήθηκαν τεράστια επίγεια συμφέροντα εξουσίας και πλούτου, που οι κάτοχοί τους, προκειμένου να τα διατηρήσουν, θα ήταν ικανού να σταυρώσουν όχι έναν, αλλά εκατό Χριστούς!πόσο μάλλον να αναστήσουν…
    καλησπέρα σαςαπό μένα και τον Θωμά aka Tom

  17. Παράθεμα: Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας « Ροΐδη Εμμονές

  18. Παράθεμα: Ο απολογητής και ομολογητής της χριστιανικής πίστεως καθηγητης Γ. Μπαμπινιώτης Υπουργός Παιδείας!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.