Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας

Ο αντιεπιστημονικός λόγος του κ. Μπαμπινιώτη

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, στην πόλη που ιδρύθηκε το πρώτο, τρόπον τινά, Πανεπιστήμιο στον κόσμο το οποίο έκλεισε βίαια ένας ορθόδοξος αυτοκράτορας, διδάσκει ο κ.Μπαμπινιώτης, που τις ελεύθερες ώρες του αλληλογραφεί με την «Καθημερινή». Ο κ.καθηγητής εκφράζει κατά την ταπεινή μου γνώμη αντιεπιστημονικές απόψεις οι οποίες δεν ταιριάζουν σε πανεπιστημιακό δάσκαλο αλλά σε ιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας ή σε μητροπολίτη Κερατέας και NASA.

Γράφοντας το παρόν ασφαλώς δεν αισιοδοξώ πως η τάχα μου μεταμοντέρνα υπουργός Θρησκευμάτων θα ενεργήσει τα δέοντα εναντίον ενός πανεπιστημιακού δάσκαλου, που απαιτεί από έναν ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό να ασπάζεται τυφλά και άκριτα τα αντιεπιστημονικά, ανορθολογικά, επικίνδυνα, ηθικά επιβλαβή και ιστορικά εγκληματικά δόγματα της Εκκλησίας των ανατολικών ειδωλολατρών. Έναν πανεπιστημιακό δάσκαλο που δεν ανέχεται ουτε χαραμάδα στο τηλεοπτικό σιδηρούν παραπέτασμα του μεγαλοβδομαδιάτικου θρησκευτικού μονόλογου. Έναν καθηγητή που αμφισβητεί το δικαίωμα του οποιουδήποτε να ασκεί κριτική, να ερευνά και να απογυμνώνει τις εξ Αποκαλύψεως αναπόδεικτες μυθολογίες των Ιερών Γραφών. Ευτυχώς που ο κ.Μπαμπινιώτης δεν ζει στο Ιράν, θα έπαιρνε πολύ κόσμο στο λαιμό του. Μου φαίνεται πάντως ύποπτος ο ζήλος του να «υπερασπιστεί» δημόσια αυτόκλητος έναν παντοδύναμο θεό, τη στιγμή που δεν έχει ανταποκριθεί δημόσια στην αυστηρή εντολή του να υπερασπιστεί τους «ελάχιστους αδελφούς του Χριστού», τους ξένους, τους φυλακισμένους, τους φτωχούς, αυτούς που πράγματι χρειάζονται βοήθεια. Όσο γι’αυτό το σοβαροφανές εφοπλιστικό δημοσιογραφικό συγκρότημα, με τους μικροαστούς αναγνώστες που φαντασιώνονται πως είναι μεγαλοαστοί, να μην αφήνει έναν καλό του δημοσιογράφο (διαθέτει αρκετούς) να βάλει στη θέση της την τήβεννο που ζήλεψε τη μικρόνοια του ράσου!

Επιλέγω να σχολιάσω μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα μιας επιστολής (pdf) που καθόλου δεν τιμά τον αποστολέα της.

1. «…οι Χριστιανοί σ’ όλον τον κόσμοπροκλητικά για εκατομμύρια Χριστιανούς»

Δεν νομίζω πως είναι σοβαρό να τσουβαλιάζονται οι οπαδοί χιλιάδων αλληλομισούμενων χριστιανικών αιρέσεων. Ο κ. καθηγητής θα μπορούσε να επικαλεστεί ίσως τους οπαδούς της ορθόδοξης αίρεσης, που δια της βίας αποτελούν το 1% του παγκοσμιου πληθυσμού, κι αυτοί διαιρεμένοι σε εθνικές εχθρικές μεταξύ τους Εκκλησίες και χωρισμένοι ακόμη και για ημερολογιακά ζητήματα.

2. «…εμείς στην Ελλάδα ιδιαίτερα, εκ παραδόσεως, ζούμε πολύ έντονα το κορυφαίο για την πίστη μας…»

Ο κ.καθηγητής ξεχνά πως έχουμε ανεξιθρησκεία και πως οι (εκ γενετής και εκ πλύσεως εγκεφάλου, και όχι με ελεύθερη επιλογή τους) Ορθόδοξοι Χριστιανοί αποτελούν μεν τυπικά (μια απροσδιόριστη, ετερόκλητη και πολύχρωμη) πλειοψηφία σε καμιά όμως περίπτωση δεν ξεπερνούν το 60-70% του πληθυσμού μας, κι αυτό το ποσοστό μόνο με πολύ διασταλτική ερμηνεία του όρου ορθόδοξος, αφού οι περισσότεροι (60%) δεν πιστεύουν ούτε στην Ανάσταση των νεκρών.

3. «…γεγονός της Αναστάσεως…».

Δεν νομίζω πως αξίζει να σχολιάσω μια τόσο καταγέλαστα αντιεπιστημονική άποψη, πως η Ανάσταση του Χριστού αποτελεί «γεγονός» και όχι απλή υποκειμενική πίστη των Χριστιανών. Αγνοεί πως κατά τους Πατέρες η πίστη δεν υπόκειται σε λογικό, πολυ δε περισσότερο σε επιστημονικό έλεγχο; Ας διαβάσει τουλάχιστον λίγο Τερτυλλιανό: «Credo quia absurdum», «Πιστεύω γιατί είναι παράλογο». Δεν θέλω να πω ούτε μπορω να αποδείξω πως ο Χριστός δεν αναστήθηκε. Μακάρι να συνέβη. Δεν αναγνωρίζω όμως το δικαίωμα σε κανέναν να μας το παρουσιάζει ως αυταπόδεικτο γεγονός το οποίο οφείλουμε να δεχόμαστε. Αν ο κ.Μπαμπινιώτης και οι συν αυτώ φωνακλάδες υπερασπιστές της Πίστης, πίστευαν όντως στην Ανάσταση του Χριστού, θεωρώ πως θα αφιέρωναν τη ζωή τους στην ικανοποίηση του θελήματός του, δηλαδή στην καταπολέμηση της κοινωνικής αδικίας και της δουλείας του ανθρώπου στην οικονομική ανάγκη και δεν θα έχαναν χρόνο ακροώμενοι αφίβολης ποιότητας ειδήσεις του Σκάϊ.

4. «Σ΄ένα επεισόδιο της σειράς που παρακολούθησα το βράδυ της Μ. Παρασκευής πληροφορήθηκα ότι ο Χριστός δεν αναστήθηκε, ότι ήταν παντρεμένος με τη Μαρία τη Μαγδαληνή και είχε και παιδί μαζί της

Πως γνωρίζει ο κ. καθηγητής αν ο Χριστός ήταν κρυφοπαντρεμένος ή όχι, αν είχε εραστή ή ερωμένη και αν είχε παιδί; Ως πιστός μπορεί να πιστεύει ότι θέλει, αλλά πως μπορεί να μας επιβάλει να πιστεύουμε και εμείς το ίδιο;

5. «Ως επιστήμονας κάθισα να δω και να καταλάβω από πού προκύπτουν…»

Ας μας πει λοιπόν ως επιστήμονας από πού προκύπτουν όλα αυτά τα τερατώδη δόγματα και θαύματα της Ορθοδοξίας, οι Εικόνες που κλαίνε, η παρθενία της Μαρίας, ο δαιμονισμός των χοίρων, η μυροβλησία του πορνο-Βησσαρίωνα κλπ κλπ και ας μας αποδείξει λοιπόν πως ο αρχιμανδρίτης Γιοσάκης μπορεί και μετατρέπει κρασί και ψωμί σε σώμα και αίμα ενός ημίθεου ή πεθαμένου ανθρώπου ή θεού

6. «Με κατάπληξη έως καταπληξία λοιπόν, άκουσα έναν Εβραίο αρχαιολόγο να εξηγεί ότι από μια επιγραφή με το όνομα ενός Ιησού σ’ έναν τάφο …..ταύτισαν αυτόν τον Ιησού με τον Ιησού Χριστό του Ευαγγελίου και τον τάφο του με τον τάφο του Χριστού…»

Δεν υπερασπίζομαι την ποιότητα της εκπομπής. Δεν την είδα και δεν φαντάζομαι να είναι χειρότερη π.χ. από τον Βίο του Τουρκοφάγου Παϊσιου της ΕΤ3 ή από τα Αρχονταρίκια του μητροπολίτη του Βώλου (Το ω εκ του Ιωλκός κατά τους όπαδούς της συνεχείας της «ελληνικής φυλής»), στα οποία καλούντο μικρά παιδάκια να απαντήσουν αν θέλουν να γίνουν άγιοι, χωρίς να εξανίσταται ο κ.Μπαμπινιώτης κι ας πρόκειται για κρατικά κανάλια. Αλλά γιατί δεν καταπλήσσεται ο καθηγητής με τον προσδιορισμό της θέσης του Τάφου του Χριστού (ή του Ινδού;) από μεταγενέστερες του «γεγονότος» της Αναστάσεως, σκοπιμότητες; Οι «αρχαιολογικές» ανησυχίες της μέγαιρας αγ.Ελένης (πρώην γκαρσόνας) και του αρχιδολοφόνου Μεγαλοκωνσταντίνου, γέννησαν μια επικερδέστατη πολιτικά και οικονομικά επιχείρηση. Ούτε οι «Πράξεις των Αποστόλων», ούτε οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς (Επιφάνιος, Ευσέβιος), ούτε άλλος κανείς αναφέρει το παραμικρό για οποιαδήποτε εκδήλωση των Χριστιανών της Ιερουσαλήμ γύρω από κάποιον Τάφο του Χριστού, εύκολα εντοπιζόμενο τότε. Μεταξύ αυτών που αμφισβήτησαν τη θέση του Τάφου, είναι και ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του πατριαρχείου Γ.Αρβανιτάκης («Golgotha et le Sepulcre»-1923). Διατυπώνονται και σήμερα σοβαρές αρχαιολογικές ενστάσεις, με βάση πάντα τις μαρτυρίες των ίδιων των Ευαγγελίων. Εκτός κι αν δεχθούμε τα απειράριθμα θαύματα της Αδελφότητος του «Παναγίου Τάφου» του πατριαρχείου των Ειρηναίου και Βαβύλη ως αρχαιολογικές αποδείξεις. Γιατί δεν καταπλήσσεται και δεν εξεγείρεται ο κ.καθηγητής με όλα τα θαυμαστά αίσχη, Τίμια Ξύλα, Άγια Φώτα, πατριάρχες και μητροπολίτες του υποκόσμου, καμπαρετζούδες καλόγριες κλπ κλπ κλπ που συμβαίνουν γύρω από τον Τάφο;

7. «Ο Χριστός δεν ήταν άγαμος και υιός Θεού (αφού παντρεύτηκε κι έκανε έρωτα με μια γυναίκα, από την οποία είχε και παιδί)….».

Δηλαδή όποιος παντρεύεται και κάνει παιδί αποκλείεται να είναι γιός του ορθόδοξου θεού; Μόνο ομοφυλόφιλοι ή σεξουαλικά ανίκανοι μπορεί να είναι γιοί του οι υπόλοιποι αποκλείονται; Μήπως ο καθηγητής μπερδεύει την ιδιότητα του γιού του θεού με αυτή του ορθόδοξου μητροπολίτη;

8. «…Με αυτές, λοιπόν, τις ατεκμηρίωτες εικασίες και με αυτά τα παιδαριώδη επιχειρήματα…».

Ενώ τα δόγματα της Ορθοδοξίας δεν είναι ατεκμηρίωτα, παιδαριώδη και κακέκτυπα αρχαιότερων ανατολικών θρησκειών;

9.  «…βρήκαν και τη γυναίκα του που ήταν δήθεν η Μαρία η Μαγδαληνή, που από κάποιες απόκρυφες μυθιστορηματικές ιστορίες έμαθαν ότι την φιλούσε στο στόμα..»

Επαναλαμβάνω, γιατί ντε και καλά ο καθηγητής θέλει να μας πει πως ο Χριστός ήταν ανέραστος, ή ανίκανος ή ομοφυλόφιλος ή παρθένος ή παιδεραστής. Τι κακό υπάρχει στο να φιλούσε ο Χριστός στο στόμα μια γυναίκα. Ομολογώ πως η ηθική του καθηγητή με σοκάρει. Αγνοεί πως κατά την Εκκλησία του ο Χριστός ήταν και άνθρωπος; Δεν είχε λοιπόν αυτονόητα και τις φυσικές ανάγκες που ο θεός ενέβαλε στα παιδιά του; Ή τις είχε ξεπεράσει όπως ο Τρισμάκαρ Χριστόδουλος που τα «κουσούρια» και οι πομπές του είχαν και έχουν βγει στη φόρα;

10. «Κι όλα αυτά με προκλητική μονομέρεια, χωρίς να υπάρχει κανένας αντίλογος». Επιλεκτικές δημοκρτικές ευαισθησίες έχει ο κ.καθηγητής. Αντίλογος υπήρξε, αλλά κι έτσι αν ήταν, στην Εκκλησία του άπό Άμβωνος μονόλογου, στην Εκκλησία των Αλάθητων Συνόδων και των απαραβίαστων Δογμάτων, στην Εκκλησία των νηπιοβαπτισμών, στην Εκκλησία των κρατικών προσηλυτιστών θεολόγων και ιερέων, στην Εκκλησία που στρατολογεί φτωχά απροστάτευτα ανήλικα σε σκοτεινές αδελφότητες, στην Εκκλησία των ατιμώρητων και προστατευόμενων από τον πάπα και τον πατριάρχη παιδεραστών κληρικών, στην Εκκλησία των Αφορισμών, στην Εκκλησία που έκαιγε ζωντανούς τους αιρετικούς και μέχρι χτες προστάτευε στο Γραικιστάν τα δόγματά της με το δικαστή και το χωροφύλακα, υπάρχει ελεύθερος αντίλογος; Σε κάθε θρησκευτική εκπομπή υπάρχει προσκαλεσμένος και ένας άθεος; Που ζει ο σιωπηλός θεατής των ατιμώρητων εκκλησιαστικών σκανδάλων κ.Μπαμπινιώτης και ποιόν νομίζει πως κοροϊδεύει; Η επιστημονική του κατάρτιση είναι νομίζω υπεραρκετή, για να μην του επιτρέπει να εκφράζεται σαν τους προφήτες της Ορθοδοξίας, τα μέντιουμ Παϊσιο και Κοσμά Αιτωλό

 11. «…πρέπει να γνωρίζει ότι προκάλεσε πολλούς τηλεθεατές του σταθμού (όχι μόνο τους θρησκεύοντες..»

Δεν του αρκεί λοιπόν η εκπροσώπηση της παγκόσμιας χριστιανοσύνης, εκπροσωπεί τώρα και τους άθεους ο καθηγητής;

Με τετοιους λοιπόν καθηγητές (πρόεδρους του Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης!) το (υπό ιδιωτικοποίηση ή πώληση;) Υπουργείο της δια βίου θρησκοληψίας, διαπαιδαγωγεί τους νέους; Ευτυχώς που δεν ζούμε στο βυζαντινό Μεσαίωνα ή στην τσαρική Ρωσία, για να μας στείλει με συνοπτικές διαδικασίες ο κ.καθηγητής στην πυρά.

ΥΓ

Όταν ο ο κ.Μπαμπινιώτης δεν θα χρειαζόταν να αλληλογραφεί με την «Καθημερινή» για να υπερασπιστεί την παρθενία ή την Ανάσταση του Χριστού.

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

81 Responses to Ανοιχτή επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας

 1. Ο/Η Radio λέει:

  Σας απολαμβανω.

 2. Ο/Η K.K.K. λέει:

  Γιαυτήν την εκπομπή να μας πει ο Μπαμπινιώτης

  • Ο/Η asxetos λέει:

   προσέξτε πάντως μην γίνουν όλα τα παιδιά άγιοι, κι έτσι σας τελέψουν και τα παιδιά κι οι άγιοι αντάμα….

 3. Ο/Η K.K.K. λέει:

  Ως επιστήμονας κάθισα να δω και να καταλάβω ….. Με κατάπληξη έως καταπληξία (σοκ), λοιπόν, άκουσα έναν Εβραίο αρχαιολόγο να εξηγεί ότι από μια επιγραφή με το όνομα ενός Ιησού σ’ έναν τάφο (που δεν έχει σχέση με τον ιερό τάφο ! ) και μιας Μαριάμ από τον ίδιο τάφο και από έρευνα σε οστά (από οστεοφυλάκια) των οποίων εξετάσθηκε το DNA προέκυψε ότι τα οστά χρονολογούνται την περίοδο που έζησε ο Χριστός ……

  Εντάξει καθηγητά, θα μας το λύσουν το θεμα οι φίλοι σου οι παπάδες. Don’t worry

 4. Ο/Η Κώστας λέει:

  Πες τα… Χρυσόστομε! 🙂

 5. Ο/Η Referee λέει:

  Σόρρυ αλλά εσείς είπατε για τον Τάφο του Ινδού

 6. Ο/Η Βολταίρος λέει:

  Ιδού ένα άρθρο που εκφράζει παρα την θρησκευτική του θέαση, επιφυλάξειςγια την θεση του Π.Τάφου.

  http://www.bib-arch.org/online-exclusives/easter-06.asp

 7. Ο/Η Robopsychologist λέει:

  Ultimate Praying Championship:

 8. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Ο σεβαστός καθηγητής κύριος Μπαμπινιώτης ερεύνησε στον 20ο αιώνα την επιστήμη της γλωσσολογίας σε βάθος μακρύ και πλάτος μέγα, θεωρώντας ότι υπάρχει καλός Θεός, και μας περιμένει Ανάστασις. Το πρόβλημα είναι ότι δεν σκέφτηκε ότι μπορεί να μην είναι και έτσι. Για αυτό το κακό ντοκιμαντέρ επίδρασε πολύ αρνητικά στη φορτισμένη από τις μελέτες ψυχοσύνθεσή του. Έπαθε καταπληξία όπως παθαίνουν (μερικά) παιδιά όταν τους λένε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης.

  Ο Μπαμπινιότης δεν υπήρξε ποτέ ο Μπάμπης της νιότης. Τώρα καληνύχτα γέροντα.

 9. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλε Λασκαράτε,

  Λες σε κάποιο σημείο:

  «Γράφοντας το παρόν ασφαλώς δεν αισιοδοξώ πως η τάχα μου μεταμοντέρνα υπουργός Θρησκευμάτων θα ενεργήσει τα δέοντα […]».

  Για να ‘χουμε το καλό ‘ρώτημα, ποια ακριβώς είναι αυτά τα δ έ ο ν τ α;

  Τα λέμε

  • Ο/Η Po λέει:

   Δεν είναι προφανές για εσάς, τι ακριβώς εννοεί ο κ. Λασκαράτος;
   εάν όχι, δεν νομίζω να έχετε κάποια στοιχειώδη άποψη του τι σημαίνει Δημόσια Εκπαίδευση σε ένα (αστικό, έστω) δημοκρατικό Κοσμικό Κράτος.

   Εάν ρωτάτε ρητορικά για να μας «πιάσετε», τότε βρίσκεστε σε δεινότερη ακόμη θέση.

   Ο μεγάλος αριστερός συγγραφέας Σαραμάγκου (βραβείο Νόμπελ) κάποτε είχε πει: «Η Αριστερά δεν έχει την παραμικρή γαμημένη ιδέα σε ποιο κόσμο ζει»…

   • Ο/Η Aλέκα Παπαρούπα λέει:

    Το λιγότερο θα πρέπει να αποσυρθεί από τις επιτροπές του υπουργείου στις οποίες μετέχει.

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Ρο,

    Ακόμα να σου περάσει ο θυμός για μας; Υποτίθεται ότι εμείς είμαστε οι «σταλινικοί», μη το ξεχνάς! 😉

    Επί της ουσίας αργότερα. Περιμένουμε και τον κατά ανάρτηση αρμόδιο.

    Τα λέμε

   • Ο/Η Po λέει:

    τι εννοείς.
    σε ποιο θυμό αναφέρεσαι.
    δεν γνωρίζω άλλα εκτός του στίβου των ιδεών, αισθήματα ταπεινά ad hominem ουδέποτε με απασχόλησαν.

    Η απάντησή-ερώτηση-απορία μου ήταν επί της ουσίας, την επαναλαμβάνω:

    Δεν είναι προφανές για εσάς, τι ακριβώς εννοεί ο κ. Λασκαράτος;
    εάν όχι, δεν νομίζω να έχετε κάποια στοιχειώδη άποψη του τι σημαίνει Δημόσια Εκπαίδευση σε ένα (αστικό, έστω) δημοκρατικό Κοσμικό Κράτος.

    Εάν ρωτάτε ρητορικά για να μας “πιάσετε”, τότε βρίσκεστε σε δεινότερη ακόμη θέση.

    […]
    τι από τα δύο ισχύει.
    ίσως ισχύει μία άλλη,τρίτη, δική σας εκδοχή, ευχαρίστως να την ακούσω, υπάρχω για να μαθαίνω.

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Και να αποσυρθεί δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε; Μήπως αυτοί που θα απομείνουν είναι καλύτεροι;
    Το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για το μαύρο χάλι της παιδείας το φέρουν οι εκπαιδευτικοί. Δάσκαλοι, καθηγητές και καθηγητές πανεπιστημίων.
    Γι’ αυτούς τους τελευταίους, είναι πλέον γνωστό με ποιόν τρόπο καταλαμβάνουν τις θέσεις τους.
    Κάποιοι έχουν βαρεθεί να καταθέτουν στοιχεία, για την δράση των συμμοριών, που λυμαίνονται τα καθηγητηλίκια των πανεπιστημίων, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για το θέμα αυτό.
    Τέλος πάντων αν κανείς ενδιαφέρεται, μπορεί να βρει πληροφορίες, με λίγο ψάξιμο, από:
    http://www.athriskos.gr/modules/news/index.php?storytopic=13

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Ρε λέφτηδες,
   λείπω από την έδρα μου γι’αυτό και δεν απάντησα, αν και εκρεμμεί κάποια απάντηση που είχατε πει πως θα μας στείλετε.
   Με κάλυψε ο κ.Ροιδης αλλά και η κα Παπαρούπα.

   Η υπουργός οφείλει να τον απαλλάξει από όποια επιτροπή των εχει διορίσει, αν τον έχει ακόμη κάπου, θυμάμαι ήταν επικεφαλής της επιτροπής του διαλόγου για την Παιδεία (!!!!!!!) και επίσης να αποδοκιμάσει δημόσια έναν εξέχοντα πανεπιστημιακό και κρατικό υπάλληλο που δείχνει να αγνοεί τα αυτονόητα (ανεξιθρησκεία, δικαίωμα έρευνας, ελευθερία λόγου) και συμπεριφέρεται σαν το πολίτευμα της χώρας να είναι επίσημα η Θεοκρατία.
   Διάβολε, ο άνθρωπος διδάσκει φοιτητές, είναι γλωσσολόγος, ξέρει πολύ καλα τι σημαίνει «γεγονός».

   Ούτε ο πιο φανατικός εκκλησιαστικός πατέρας δεν θα επικαλείτο την επιστήμη για να στηρίξει την πίστη, γιατί ο καθηγητής ανακατώνει και την επιστήμη με την ευφάνταστη πίστη του με τρόπο ανορθολογικό και αφελή.

   Ομολογώ κι εγώ πως δεν κατάλαβα που αποσκοπούσε το ερώτημά σας.
   Γιατί δεν γίνεστε πιο σαφείς;

 10. Ο/Η EcoRI λέει:

  Η παρακμή της Ελληνικής κοινωνίας σε όλο της το μεγαλείο…

  Για το Μπαμπινιώτη ήξερα ότι είχε εκφράσει εθνικιστικές απόψεις (Μακεδονικό κτλ) αλλά δεν ήξερα ότι είναι θρησκόληπτος σε τέτοιο βαθμό.

  Να τον κάνουμε πακέτο να τον στείλουμε στο Ιράν.

 11. Ο/Η eklag λέει:

  Ανοιχτή επιστολή ΠΟΎ;
  στο Υπουργείο Παιδείας;
  χαχαχαχαχα! καλόοοοοοοοοο!
  Εγώ ξέρω αυτό:
  -γιατί γράφεις όρθιος;
  -γράφω ορθογραφία!
  και το άλλο με τον Τοτό!

 12. Ο/Η Brendan Cominatos λέει:

  Η μπουρδολογία σε όλο της το μεγαλείο.

 13. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  Διαθέτουμε επιστήμονες που είναι ομολογουμένως εξαιρετικοί στο γνωστικό τους αντικείμενο που μαζί με το κύρος το αποκτηθέν, τους κάνει να βγαίνουν εκτός ορίων και η «προσωπική άποψη» τους να (πρέπει) γίνεται παράλληλα και άποψη που θα έπρεπε να έχουν όλοι. Με αυτή την ιδιότητα αποκαλύπτεται η θρησκοληψία του καθηγητή, η μεροληψία του, η αμάθεια του σχετικά με την ανθρωπολογία-θρησκειολογία αλλά και με την εκκλησιαστική ιστορία σε όλες τις πλευρές της και εν γένει η αγνωμοσύνη του προς τους διαφωνούντες τον εκθέτει ανεπανόρθωτα. Νομίσει ότι απευθύνεται σε όμοιους του, αλλά η κοινωνία έχει έντονη θρησκευτικότητα που απέχει πολύ από το να πιστεύει σε νεκραναστάσεις!

 14. Ο/Η gryphon λέει:

  Μέ μεγάλη χαρά (καί έκπληξη γιατί δέν τό περίμενα απο αυτόν) διάβασα τήν συνέντευξη τού Μπαμπινιώτη.
  Φαίνεται τελικά πώς υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι πού τά παρακολουθούν καί τά προσέχουν αυτά.Εγώ έχω αναφερθεί σέ προηγούμενα πόστ καί δέν θέλω νά επαναλάβω τά ίδια.
  Νά συμπληρώσω μόνο πώς δέν είναι μόνο ο Σκαι πού κάνει αυτή τήν δουλειά.
  Πρίν μερικούς μήνες ανήμερα τά Χριστούγεννα τό συνδρομητικό Νόβα πρόβαλλε όλα αυτά τά ψευτοντοκυμαντέρ καί μερικά άλλα σέ ειδικό «αφιέρωμα» ολοήμερο γιά παιδιά!!!!.
  Τελικά οί «άλλοι» είναι σάν τήν Λερναία Υδρα.Τά πλοκάμια τους είναι ατελείωτα καί χώνονται παντού.Σέ λίγο θά μοιράζουν δωρεάν τόν Κώδικα ΝταΒίντσι στά νηπιαγωγεία.Εχω πετύχει πρίν δυο χρόνια τήν άλλη απάτη «το ευαγγέλιο τού Ιούδα» νά τό δίνουν δωρεάν μαζί μέ περιοδικό κηπουρικής!!!.Δέν φείδονται χρημάτων.Κατά τήν γνώμη μου αυτό πού θέλουν νά πετύχουν πραγματικά μέ όλ’αυτά τά βιβλία,τά «ντοκυμαντέρ» καί τίς γελοίες θεωρίες είναι νά αποκόψουν τόν καλόπιστο αναγνώστη από αυτό πού είναι πραγματικά σημαντικό.Τά ίδια τά λόγια Τού Ιησού.
  Μέ αυτά δέν τολμούν νά έρθουν αντιμέτωποι γιατί δέν μπορούν.
  Τά ίδια τά λόγια Τού Ιησού είναι γιά μένα η ισχυρότερη απόδειξη πού μέ κάνει νά πιστεύω πώς ήταν Θεάνθρωπος.
  Τό νά ψάχνει τώρα κανείς γιά στοιχεία γιά τήν Ανάσταση τί στοιχεία δηλαδή νά ψάξει ?.Αν υπάρχει βίντεο?.Νά ρωτήσει αυτόπτες μάρτυρες μετά 2.000 χρόνια?. @ «Δηλαδή όποιος παντρεύεται και κάνει παιδί αποκλείεται να είναι γιός του ορθόδοξου θεού; »
  «Επαναλαμβάνω, γιατί ντε και καλά ο καθηγητής θέλει να μας πει πως ο Χριστός ήταν ανέραστος, ή ανίκανος ή ομοφυλόφιλος ή παρθένος ή παιδεραστής. Τι κακό υπάρχει στο να φιλούσε ο Χριστός στο στόμα μια γυναίκα. Ομολογώ πως η ηθική του καθηγητή με σοκάρει. Αγνοεί πως κατά την Εκκλησία του ο Χριστός ήταν και άνθρωπος; Δεν είχε λοιπόν αυτονόητα και τις φυσικές ανάγκες που ο θεός ενέβαλε στα παιδιά του; Ή τις είχε ξεπεράσει όπως ο Τρισμάκαρ Χριστόδουλος….»
  Aυτές οί απορίες είναι πολύ λογικές καί τίς έχω ακούσει πολλές φορές.Μέχρι καί τόν Χαρδαβέλλα έχω ακούσει νά λέει πώς δέν είναι κακό καί πώς αν δεχθούμε πώς Ο Χριστός είχε γκόμενα, πώς ερωτεύθηκε θά νιώθαμε μεγαλύτερη οικειότητα μαζί Του.
  Θά απαντήσω προσπαθώντας νά δώσω μιά άλλη άποψη διευκρινίζοντας ότι δέν είμαι ούτε παππάς ούτε θεολόγος κλπ.
  Λέω λοιπόν πώς όσοι λένε τέτοια πράγματα «περί έρωτος» «φυσικών αναγκών» κλπ έχουν πλήρη άγνοια περί Χριστού.Μπορεί νά έχουν στό μυαλό τους τό Jesus Christ superstar.Eναν Χριστό hippie η δέν ξέρω τί άλλο.
  Ο Ιδιος όμως έχει απαντήσει σε άυτά καί όποιος εχει διαβάσει καί έχει προσέξει τι έχει πει δέν θά είχε απορίες.Αυτό δηλαδή δέν είναι κατηγορία γιατί μπορεί απλά νά μήν ενδιαφέρονται.Οταν Ο Χριστός βρισκόταν 40 ημέρες στήν έρημο καί ο Διάβολος (ξέρω δέν πιστεύετε προφανώς ούτε στήν δική του υπαρξη) Τον πείραξε λέγοντας Του «γιατί δέν κάνεις τίς πέτρες ψωμί γιά νά φά?ς».Η απάντηση Τού Χριστού θυμάσαι ποιά ήταν ?.
  Θά τό πώ μέ δικά μου λόγια.Δέν είπε πώς αυτή η πιό βασική βιολογική ανάγκη είναι κάτι κακό.Ειπε πώς ο ανθρωπος δέν ζεί μόνο μέ τροφή.Ο άνθρωπος δέν είναι στόμα μόνο γιά νά τρώει.Κατά τήν ίδια έννοια δέν είναι τό «πουλί» του γιά γα…ει μόνο η ο κώλος του γιά νά χ…ει.
  Ο Χριστός δέν ήρθε γιά νά μάς μάθει πώς νά ικανοποιούμε τίς φυσικές μας ανάγκες ούτε γιά νά ερωτευθεί.Λές καί δέν ξέραμε..
  Είχε άλλη αποστολή.Αν μπορεί κάποιος νά τό καταλάβει έχει καλώς.
  Αν πάλι δέν μπορεί τί νά λεμε…

  • Ο/Η Άθρησκος λέει:

   Έτρωγε ο Χριστός, τουαλέτα πήγαινε;
   Μέχρι που δηλαδη γκριφονάκι μυ τον θέλετε υπεράνω;

   • Ο/Η nikos d. λέει:

    Αφού σου λέει ότι ο Κύριος είχε άλλη αποστολή. Θα άφηνε τώρα την άλλη αποστολή να πάει τουαλέτα; Σύνελθε! Κι αν χτύπαγε το τηλέφωνο κι ήταν ο διάβολος ε; αντε τρέχα εσύ μέσα στην έρημο με τον ήλιο κατακέφαλα να το σηκώσεις!

  • Ο/Η εξαδάκτυλος λέει:

   gryphon,

   άλλα αντ’ άλλα, της Παρασκευής το γάλα…

   Το θέμα δεν είναι ποιό ήταν το έργο ή ο σκοπός του ερχομού του Ιησού. Δεν είναι επίσης τα κοτσανολογικά ντοκυμανταίρ. Δεν είναι τέλος το αν συμφωνεί κανείς με το γεγονός της ανάστασης ή δεν το πιστεύει.

   Το θέμα είναι πως ο κ.Μπαμπινιώτης αποδυκνείεται αντιεπιστημονικός, ανορθολογιστής, καταχραστής της θέσης του μέσω της οποίας κάνει την προπαγάνδα του και τέλος αναλαμβάνει εργολαβικά να μιλήσει εκ μέρους όλων – ακόμη και αυτών γιά τους οποίους δεν είναι πρεσβευτής.
   Αυτά στιλητεύει ο κ.Λασκαράτος και σε αυτά η απάντηση σου είναι η γνωστή συνομωσιολογία. Αν δεν είναι οι εβραίοι, θα είναι τα γνωστά «κέντρα αποφάσεων». Αν δεν είναι οι σιωνιστές, θα είναι οι νεοταξίτες. Άν δεν είναι οι αρειανοί, θα είναι οι νεφιλίμ, οι ελοχίμ, οι καραπιπερίμ. Και αν δεν είναι οι «άλλοι», θα είναι «ετούτοι».

   Έλεος gryphon… το κράξιμο στο jungle-report δεν σου έφτανε και πήρες απόσπαση στου κ.Ροΐδη;

  • Ο/Η asxetos λέει:

   αγαπητό gryphon,

   φαντάζομαι ότι είσαι χριστιανή. αυτό είναι απολύτως σεβαστό. λες στην ανάρτησή σου το εξής:

   »γελοίες θεωρίες είναι νά αποκόψουν τόν καλόπιστο αναγνώστη από αυτό πού είναι πραγματικά σημαντικό.Τά ίδια τά λόγια Τού Ιησού»

   αναρωτιέμαι λοιπόν πώς μπορεί κανείς να δηλώνει χριστιανός και να επικαλείται ταυτόχρονα τον ιησού;

   1 ο ιησούς είπε: το βασίλειό μου δεν είναι του κόσμου τούτου
   τί κατάλαβε η εκκλησία; τίποτε
   τί έκανε; το αντίθετο: (συν)διοικεί τα εγκόσμια

   2 ο ιησούς είπε: αγαπάτε αλλήλους
   τί κατάλαβε η εκκλησία; τίποτε
   τί έκανε; κήρυξε το μίσος κατά του αλλόθρησκου

   3 όταν τον ρώτησαν αν είναι ο μεσίας, ο ιησούς είπε: συ είπας
   τί κατάλαβε η εκκλησία; τίποτε
   τί έκανε; τον βάφτισε μεσία

   4 ο ιησούς είπε: ο έχων δύο χιτώνας δίνει τον έναν
   τί κατάλαβε η εκκλησία; τίποτε
   τί έκανε; πλούτισε και πολλές φορές με άμεση κλοπή

   5 ο ιησούς είπε: όποιος θέλει οπίσω μου ελθεί
   τί κατάλαβε η εκκλησία; τίποτε
   τί έκανε; »ή θα σας εκχριστιανίσουμε ή θα σας σφάξουμε»

   6 ο ιησούς είπε: ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω
   τί κατάλαβε η εκκλησία; τίποτε
   τί έκανε; δίκασε, καταδίκασε, έκαψε, βασάνισε

   7 ο ιησούς είπε: δεν ήρθα να καταλύσω το μωσαικό νόμο αλλά να τον συμπληρώσω
   τί κατάλαβε η εκκλησία; τίποτε
   τί έκανε; κυνήγησε για αιώνες τους εβραίους με τον πλέον απηνή τρόπο

   μπορείς να είσαι χριστιανή κοπέλα μου και εγώ πάω πάσο.

   ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΑΙ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ.

   ναι;

   • Ο/Η gryphon λέει:

    Απαντώ γιά νά σέ διορθώσω πού μού άλλαξες τό φύλο (είμαι «ο») αλλά επ’ευκαιρία νά πώ πώς δέν καταλαβαίνω τόν σκοπό τού σχολίου γιατί δέν αναφέρθηκα αλλά ούτε υπερασπίστηκα καμμια εκκλησια,ιεραρχία κλπ.

  • Ο/Η vagelis λέει:

   Αν υπηρχε ο χριστος και αναστηθηκε σιγουρα θα ειχε το ο video Μακης

 15. Ο/Η asxetos λέει:

  εμ το έλεγε ο δύσμοιρος ο τσαρούχης »στην ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις». κι ο μπαμπινιώτης δεν έκανε μια δήλωση, κοτζάμ κατεβατό αράδιασε.

  δεν παίζει δηλαδή να του το έγγραψε ένας άλλος κι αυτός απλά να έβαλε το »σήμα βοκτάς» και να τσίμπισε το φακελάκι;; όπως κάνουν οι γιατροί καθηγητές, που τους τα ακουμπάς για να σου κάνουν τη …διάσωση οι φοιτητές τους;

 16. Ο/Η asxetos λέει:

  «Με κατάπληξη έως καταπληξία λοιπόν, άκουσα έναν Εβραίο αρχαιολόγο να εξηγεί ότι…

  και συμπληρώνοντας το προηγούμενο σχόλιό μου: τί σημασία έχει κύριε πανεπιστημονικέ δάσκαλε το θρήσκευμα του εν λόγω αρχαιολόγου;

  ή είναι έγκριτος αρχαιολόγος με τις σπουδές και τις έρευνές του και τις μονογραφίες του σε peer reviews ή δεν είναι…

  εκτός κι αν, κατά την πανεπιστημονική σας άποψη, πας μη χριστιανορθόδοξος αρχαιολόγος δεν είναι καν αρχαιολόγος.

 17. Ο/Η always in doubt λέει:

  !!!!!!!!!!! ένας άνθρωπος σώθηκε διαβάζοντας τις αναρτήσεις σας.

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  Eυχαριστώ όλους τους φίλους για τα καλά τους λόγια.
  Από έλλειψη χρόνου δεν απαντώ στον καθένα, αλλά πάντα ο καλός τους λόγος με συγκινεί.
  Ευχαριστώ ιδιαίτερα όσουν συνεισφέρουν με βίντεο κλπ και τον κ.Ροιδη που καλύπτει τις απουσίες μου.

 19. Ο/Η eklag λέει:

  Σταύρο,
  το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το φέρουν οι εκπαιδευτικοί;
  Αδικείς τον εαυτό σου αν πραγματικά έτσι πιστεύεις…
  Φυσικά καταλαβαίνω…βολεύει πολύ!
  όποιον αποβλακώνεται στην tv κι απορεί που το τέκνο του
  δεν ανοίγει βιβλίο,
  όποιον βαράει το γείτονα κι απορεί που το τέκνο του
  βαράει τους συμμαθητές του,
  την κάθε Διαμαντοπούλου που συντηρεί με τις στρατιές ηλιθίων
  το παράλληλο με το δικό τους σύμπαν της…
  κρίμα! περίμενα περισσότερα από σένα…

  απορία προς το διάστημα:
  τι εννοεί ο άλλος »εμείς είμαστε οι σταλινικοί»;
  ότι οι άλλοι είναι »το ίδιο» αλλά όχι σταλινικοί;
  κάτι μου διαφεύγει κι αν είναι αυτό που φαντάζομαι
  -μη γνωρίζοντας αυτό που άλλοι ως φαίνεται άλλοι γνωρίζουν-
  βρέθηκα σε λάθος χώρο τη σωστή στιγμή…

 20. Ο/Η Ένα Πρόβατο λέει:

  Θα ήταν καλό να φτάσει αυτό το ποστ στον κ.καθηγητή.Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι έχει να πεί.Αν πεί.

 21. Ο/Η Po λέει:

  Ο φίλτατος gryphon εκφράζεται με ευπρέπεια, θα σας παρακαλούσα οι ανταπαντήσεις σας προς αυτόν να είναι τουλάχιστον ισάξιες.

  Σας ευχαριστώ και με συγχωρείτε αν έπιασα κάτι λάθος.

 22. Ο/Η Propator λέει:

  Ωχ, τρυπωσε κι εδω αυτο το αγορι ο Left G700;
  Ετοιμαστε τα χαπια σας, θα περασετε Ορεα.

 23. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Αυτό που λέει για τον Εβραίο επιστήμονα, πρώτα πρώτα έπρεπε να το γράψει με μικρό έψιλον γιατί είναι όνομα εθνικότητας σε θεση επιθετικού προσδιορισμού. Γράφουμε ο Εβραίος, ο Αλβανός, ο Έλληνας, αλλά γράφουμε ο εβραίος γιατρός, ο αλβανός δικηγόρος, ο έλληνας σκουπιδοφάγος κ.ο.κ. Προφανώς και ο κύριος Μπαμπινιώτης το γνωρίζει αυτό αλλά θέλησε να δώσει μια έμφαση στην εθνικότητα, ουσιαστικά βάζοντας σε παρένθεση την ιδιότητα του επιστήμονα.

  Έχω την τιμή να δώσω αποκλειστική πληροφορία στο μπλογκ του φίλου Ρο. Διακαής πόθος των πανεπιστημιακών καθηγητών είναι να γίνουν ακαδημαϊκοί. Ο Μπαμπινιώτης είναι υπερβολικά φιλόδοξος. Δεν του αρκούσε ο τιμητικότατος τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή, έλαβε και τον τίτλο του Επίτιμου καθηγητή μαζί με μια άλλη κυρία του Τμήματος Γλωσσολογίας, την κυρία Θεοφανοπούλου-Κοντού, ο σύζυγος της οποίας συμπτωματικά ήταν ο Γενικός Γραμματέας επί χρόνια κύριος Κοντός. Αυτά τα πράγματα υπάρχουν στο ίντερνετ και είναι γνωστά και μη αμφισβητίσιμα. Προφανώς και δεν αμφισβητώ σε καμιά περίπτωση την επιστημονική επάρκεια του πρώην εγκαθέτου της Ν.Δ. κυρίου Κοντού.

  Ο τίτλος Επίτιμος κατά παράδοσιν δεν υφίσταται. Δημιουργήθηκε για να τιμήσει τον κύριο Μπαμπινιώτη!

  Ο κύριος Μπαμπινιώτης που δεν φείδεται -είναι προφανές- να επιδαψιλεύει τιμές και οφίκια. Πώς και του ξέφυγε η Ακαδημία;
  Εμ, δεν του ξέφυγε. Το πρόβλημα είναι πως η γερουσία της Ακαδημίας Αθηνών, κρατώντας οι περισσότεροι από την αυστηρή γερμανική παράδοση του 19ου αιώνα, είναι υποχρεωμένοι να κρίνουν με βάση τη βιβλιογραφία του κάθε υποψηφίου. Έλα όμως που ο σεβαστός κύριος Μπαμπινιώτης δεν έχει τίποτε απολύτως να παρουσιάσει, διότι ολο του το έργο αποτελείται από διδακτικά εγχειρίδια που -είναι ευνόητο- δεν αποτελούν ερευνητικό έργο!

  Είναι αυτονόητο, επομένως, πως ο Ομότιμος και Επίτιμος καθηγητής κ. Μπαμπινιώτης αντιλαμβάνεται τον όρο επιστήμονας με εντελώς στρεβλό τρόπο. Είναι φανερό από τον διδακτισμό του, που αποπνέει αέρα επαρχιώτη ή πρωτεουσιάνου γυμνασιάρχη της δεκαετίας του 1930, ότι όταν αναφέρεται σε επιστήμονα παραπέμπει στο σημαινόμενο του βεργοκράτη δασκάλου καποιανού κρυφού σχολειού, όπου ο διδάσκαλος γνωρίζει τα πάντα και οι μαθητές ούτε πως να κρατήσουν το μολύβι.

 24. Ο/Η galiandra λέει:

  Παρακαλώ όλους τους φίλους που μπαίνουν και διαβάζουν εδώ, και ιδιέταιρα αυτούς που διαφωνούν, να ερεθίζουν τον κύριο Λασκαράτο και να μας δίνει απλόχερα τέτοια διαμάντια.

  Εποικοδομητικά τα άρθρα-εργασίες άλλα το συγκεκριμένο (έτσι το είδαν τα δικά μου μάτια), είχε μέσα προσωπική «τσατίλα» να μου επιτραπεί η έκφραση. Απολαυστικότατο.

  Κύριε Λασκαράτε τα σέβη μου !

 25. Ο/Η sarant λέει:

  Κωλόγερε, σ’ ευχαριστώ που μου έλυσες μιαν απορία. Η απορία μου ήταν για ποιο λόγο ο Μπαμπινιώτης έβγαλε σε πολυτονικό το τελευταίο του βιβλίο, ενώ όλα τα προηγούμενα, από το 1990 και μετά εννοώ, τα είχε σε μονοτονικό. Μόλις απάντησες: για να γίνει ακαδημαϊκός -δεν το είχα σκεφτεί.

  Για να πούμε του στραβού το δίκιο, πάντως, άλλοι (π.χ. Μυριβήλης) έκαναν πολύ πιο εξευτελιστικά πράγματα, βέβαια σε πιο άγριους καιρούς. Και για να ξαναπούμε, ο κ. Μπαμπινιώτης ασφαλώς είναι μεγαλύτερου βεληνεκούς από πολλούς ακαδημαϊκούς.

  • Ο/Η skolymos λέει:

   «…για να γίνει ακαδημαϊκός…». Ο Μπαμπινιώτης, κατά την άποψή μου, δεν είναι η γνήσια περίπτωση του ευλαβούς επιστήμονα, ο οποίος διαχωρίζει το επιστημονικό από το θρησκευτικό πεδίο και θεωρεί ότι και τα δύο μπορεί να συνυπάρχουν χωρίς πρόβλημα (πράγμα που αποδεικνύεται αδύνατο μετά από βάθύτερη εξέταση, και συνεπώς ο φέρων την άποψη μάλλον δεν έχει ουσιαστικά ιδέα τι εστί επιστήμη και επιστημονική μέθοδος) ούτε περίπτωση αφελούς και θρησκόληπτου. Είναι απλώς ένας έξυπνος τύπος, ο οποίος έχει εγκλιματιστεί πλήρως στην ελληνική ακαδημαϊκή πραγματικότητα και ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά ότι όποια πέτρα κι αν σηκώσει θα βρεί από κάτω την ορθόδοξη ελληνική εκκλησία. Θυμάμαι παλιότερα, με αφορμή όσα έγραφε ο ανεκδιήγτος Πειραιώς κατά του Hawking, μια παράκληση που είχα κάνει σε ένα μπλογ προς τους έλληνες επιστήμονες να συνυπογράψουν ανακοίνωση και να τον βάλουν στην θέση του. Μου απάντηση ένας ανώνυμα και το πνεύμα της απάντησης ήταν περίπου το εξής: Είναι τόση η δύναμη των καθηγητάδων που έχουν διασυνδέσεις με την εκκλησία, που κάθε τέτοια κίνηση θα έθετε σε κίνδυνο την καριέρα τους και την εξέλιξή τους.

 26. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Φιλε Ρο , σου θυμιζω οτι πριν λιγα χρονια οι κομμουνιστες ελεγαν , πιστευουμε οτι διανοηθηκαν τα πιο προοδευτικα μυαλα της ανθρωποτητας, τουλαχιστο αυτο ηθελαν.
  Σημερα οπως γραφεις, ο νομπελιστας Σαραμαγκου λεει , και μαλλον εχει δικαιο, αριστερα δεν εχει την παραμικρη γαμημενη ιδεα σε πιο κοσμο ζει.
  Ομως ο Σαραμαγκου στην αριστερα βρησκεται, αριστερος ειναι.
  Και εγω πιστευω, οτι μονο απο την αριστερα , εστω αυτη που ειναι, θα βγει κατι καλο για τον ανθρωπο.
  Ανεξαρτητα αν καποιων η σχεση με την αριστερα ειναι μεταφυσικη.
  Εχει και αυτη τις ασθενειες της.
  Απορω πως γινεται ανθρωποι των δικων σου προδιαγραφων να τα βαζουν με την αριστερα, αντι να της πρωτεινουν, και να την ενθαρρυνουν να αποφυγει τις αγκυλωσεις.
  Φιλικα.

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ Θεόφιλε,
   Εγώ τα έβαλα ποτέ με την Αριστερά;
   Που.

   Σαν αριστερός, συμφωνώ με τον κομμουνιστή συγγραφέα Σαραμάγκου, που έβαλα παράδειγμα απαντώντας στον αυτοπροσδιοριζόμενο αριστερό Left G700.

   διαβάστε σωστά, σας παρακαλώ.

 27. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Συγνωμη αν κανω καταχρηση, παντα προσπαθω να σας διαβαζω οσο μπορω πιο προσεχτικα, επιδη οχι μονο μαθαινω γεγονοτα που με ενδιαφερουν, και που δεν βρησκονται ευκολα, αλλα παραλληλα βοηθατε τη σκεψη μου.
  Αν ο πραγματι καχυποπτος κ Left G700 εκρινες οτι θελει απαντηση, νομιζω επρεπε να απαντηθει ατομικα.
  Η ενσταση μου φιλτατε, ειναι οτι ο Σαραμαγκου, που και εγω συμφωνω μαζι σας, οταν τα ειπε απευθυνοταν σε ολη την αριστερα.
  Ετσι και η απαντηση σου, εστω αθελα, ηταν γενικη.

  • Ο/Η Po λέει:

   Αγαπητέ θεοφιλε, όποιος θέλει απάντηση ατομική, δεν σχολιάζει δημόσια…

  • Ο/Η Left G700 λέει:

   Φίλε Θεόφιλε,

   Γιατί μας χαρακτηρίζεις «καχύποπτους»; Κατ’ εσέ, η φράση «να ενεργήσει τα δέοντα» είναι σαφής και δεν χρειάζεται κάποια διευκρίνιση; Πώς μπορεί να συμβαίνει αυτό, ιδίως από τη στιγμή που οι άνθρωποι «σφάζονται» εδώ και αιώνες για το ποιο ακριβώς είναι το ‘δέον γενέσθαι’ σε κάθε δεδομένη ιστορική συγκυρία;

   Φίλε Θεόφιλε, λιγότερη επιπολαιότητα στα συμπεράσματά σου.

   Τα λέμε

   • Ο/Η Kομμώσεις Σούλα λέει:

    Σιγά μωρέ παιδιά. Το μπλογκ τα λέει σένια, δημοκρατικά και αριστερά.
    Έχει δώσει στίγμα.
    Η Αριστερά έχει αναγκη την κριτική όλων μας όσων αριστεροί.

 28. Ο/Η eklag λέει:

  Πώς δεν το είχα καταλάβει;
  Αρχίζω να καταλαβαίνω την »αντιπάθεια» Χριστιανών-Αριστερών.
  Και οι δυο έχουν τη »σωστή» λύση για τη σωτηρία μας!
  Οι Χριστιανοί τουλάχιστον διαθέτουν αρκετή ταπεινότητα
  να τη μεταθέτουν και στο επέκεινα αν κάτι στραβώσει εδώ!
  Οι άλλοι όμως θα μας σώσουν εδώ και τώρα αν μπορούν!
  Όπως έσωσαν τους Καμμένους για τ’όνειρό τους στο Γράμμο,
  περιμένοντας τη βοήθεια που η Ηγεσία ήξερε πως δεν θα’ρθει.
  Η Ηγεσία που θα πούλαγε όχι μόνο την Μακεδονία
  αλλά και τη μάνα της στο διάβολο ώστε τι άλλο;
  να μας σώσει φυσικά!
  Θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τραγικό.
  Κάποιοι νεκροί όμως είναι απαραίτητοι για τη διεκπεραίωση της Ανοησίας ορισμένων!
  Αστείο ποσόν

 29. Ο/Η TARZANAKOS λέει:

  Φίλε Λασκαράτε, ο καθηγητής Μπαμπινιώτης δεν αλληλογραφεί μόνον με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, αλλά αρθρογραφεί τακτικά και στο – «έγκυρον» – «ΤΟ ΒΗΜΑ», από το οποίο προφανώς και αμείβεται για τα «πονήματά» του.
  Δημοσιεύει, μάλιστα, τόσο «αξιόλογα» κείμενα στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ», που τα συμπεριλαμβάνει και στην εργογραφία του…

  Ιδού, λοιπόν, ΤΙ περιλαμβάνεται σε αυτή την τόσο αξιοθαύμαστη εργογραφία («ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ 1998-2007»
  http://www.babiniotis.gr/wmt/webpages/index.php?lid=1&pid=6&catid=3):

  – «Οι άρρηκτοι δεσμοί Ορθοδοξίας και Ελληνισμού» (19-4-1998)
  (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=98409)

  – «Το Ευαγγέλιο και η σύγχρονη γλώσσα» (18-10-1998)
  (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=103970)

  – «Ο Επίσημος εορτασμός τής ημέρας των Τριών Ιεραρχών και τής Ελληνικής Παιδείας» (30/1/2001), στο «Επίσημοι Λόγοι τού Πανεπιστημίου Αθηνών», τ. 33ος, Μέρος Α΄, σ. 321-325 (Αθήνα, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

  – «Ο Επίσημος εορτασμός τής ημέρας των Τριών Ιεραρχών και τής Ελληνικής Παιδείας» (30/1/2002), στο «Επίσημοι Λόγοι τού Πανεπιστημίου Αθηνών», τ. 33ος, Μέρος Β΄, σ. 1003-1005 (Αθήνα, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

  – «Ορθοδοξία και ορθολογισμός»
  [Η Σχολική Εκπαίδευση συνδυάζει από παλιά την ελληνικότητα και τη χριστιανική πίστη] (3-2-2002)
  (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=140063)

  – «Ο Επίσημος εορτασμός τής Ημέρας των Τριών Ιεραρχών και τής Ελληνικής Παιδείας» (30/1/2003), στο «Επίσημοι Λόγοι τού Πανεπιστημίου Αθηνών», τ. 33ος, Μέρος Γ΄, σ. 1887-1890 (Αθήνα, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

  – «Νεοπαγανισμός: πίσω ολοταχώς!»
  [Είναι ιδιαίτερα λυπηρό να προσπαθούν μερικοί νεοπαγανιστές να βάλουν εναντίον τού Χριστιανισμού] (3-8-2003)
  (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=152971)

  – «Προς Νεοπαγανιστές»
  [Οι Νεοπαγανιστές έχουν κάθε δικαίωμα να πιστεύουν ό,τι θέλουν. Δικαιούμεθα μόνο να ζητούμε να μη ταυτίζουν τον Ελληνισμό με την απόρριψη τής ορθόδοξης χριστιανικής πίστης, παραπλανώντας μερικούς ανυποψίαστους συμπατριώτες μας ότι δήθεν Ελληνας σημαίνει μη Χριστιανός και ότι ο Χριστιανισμός κατέστρεψε τον Ελληνισμό!] (24-8-2003)
  (http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=153359)

  – «Ο Επίσημος εορτασμός τής ημέρας των Τριών Ιεραρχών και τής Ελληνικής Παιδείας (30/1/2004)», στο «Επίσημοι Λόγοι τού Πανεπιστημίου Αθηνών», τ. 34ος, Μέρος Α΄, σ. 233-236 (Αθήνα, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

  – «Ο Επίσημος εορτασμός τής Ημέρας των Τριών Ιεραρχών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών» (28/1/2005), στο «Επίσημοι Λόγοι τού Πανεπιστημίου Αθηνών», τ. 34ος, Μέρος Β΄, σ. 327-329 (Αθήνα, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

  – Ο Επίσημος εορτασμός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών τής Ημέρας των Τριών Ιεραρχών και τής Ελληνικής Παιδείας» (30/1/2006), στο «Επίσημοι Λόγοι τού Πανεπιστημίου Αθηνών», τ. 34ος, Μέρος Γ΄, σ. 439-440 (Αθήνα, Πανεπιστήμιο Αθηνών).

  Η «εργογραφία» του αυτή συνεχίζεται και μέχρι σήμερα:

  «ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ 2008 – σήμερα»
  (http://www.babiniotis.gr/wmt/webpages/index.php?lid=1&pid=6&catid=6)

  και περιλαμβάνει κείμενα όπως αυτό:

  «Η ελληνική γλώσσα στη διάδοση τής χριστιανικής πίστεως». Ομιλία στο Συνέδριο «Ιατρικές ημέρες Νάξου»,
  Νάξος, 29-31 Αυγούστου 2008
  [Επεξεργασμένη και επηυξημένη μορφή τής Ομιλίας στην Ορθ. Ακαδημία Κρήτης]

  ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Υπενθυμίζω ότι η εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» είναι από τα ελάχιστα – πλέον – έντυπα, το οποίο συνεχίζει λυσσαλέα να γράφει (και ΟΧΙ να «ορθογραφεί») το «ΒατοπΕΔΙ(ον)» ως εξής: «ΒατοπΑΙδι(ον)».
  Συμφωνεί, άραγε, ΚΑΙ με αυτό ο – και «γλωσσολόγος»(;;;!!!) – Μπαμπινιώτης;

  Και κάτι τελευταίο: Όταν το 2003 πρωτοδιάβασα τα δύο φιλο-χριστιανικά του πονήματα:

  – «Νεοπαγανισμός: πίσω ολοταχώς!» και

  – «Προς Νεοπαγανιστές»,

  εξεπλάγην ΑΡΝΗΤΙΚΑ και σκέφτηκα:

  «Κοίτα ΤΙ γράφει ένας φιλόλογος και μάλιστα καθηγητής πανεπιστημίου!!!»

  Όσο και να παριστάνει ο Μπαμπινιώτης τον «γλωσσολόγο», οι αρχικές του πανεπιστημιακές σπουδές είναι φιλολογικές, δηλαδή – είτε το θέλει είτε όχι, είτε το καταλαβαίνει είτε όχι – υπήρξε κάποτε φοιτητής τής «ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ» – πάντως ΟΧΙ τής «ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ».
  Ενώ – ας πούμε – ο Γιανναράς έχει κάποια δικαιολογία να γράφει τα γνωστά «Ελληνοχριστιανικά» του, αφενός ως «κατηχητόπουλο» και αφετέρου ως θεολόγος, ο Μπαμπινιώτης ΠΟΙΑ δικαιολογία έχει να ΑΠΑΞΙΩΝΕΙ και να ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙ ευθέως την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία;;;

  Και ΔΕΝ φτάνει αυτό, αλλά εμφανίζεται ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ και ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ – όντας μάλιστα και πανεπιστημιακός δάσκαλος – σε σχέση με τούς «ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ», αφού φαίνεται να αγνοεί παντελώς την πρόσφατη σχετική επιστημονική-ερευνητική βιβλιογραφία, όπως αυτή τής ιστορικού Έφης Γαζή, με τίτλο
  «Ο Δεύτερος Βίος τών Τριών Ιεραρχών» (2004):

  http://users.sch.gr/tgiakoum/bibierarxes.html

  και συνεχίζει απτόητος να τούς «ΛΙΒΑΝΙΖΕΙ» με τούς «επίσημους λόγους» του (2005 και 2006)…

  Φίλε Λασκαράτε, ας μη λησμονούμε ότι ο – «πολύς» – Μπαμπινιώτης υπήρξε και «Πρύτανις» τού «Αθήνησι».
  Δεν ξέρω, λοιπόν, αν και κατά πόσον πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε, να ευθυμήσουμε ή να στενοχωρηθούμε γι’ αυτή μας την κατάντια…

  • Ο/Η Σοράγια η θλιμμένη τρανσέξουαλ λέει:

   Α είναι μεγάλη ταλεντάρα ο Μπαμπινιώ.
   Λασκαράτε του ξηγήθηκες με πολύ κατανόηση και επιείκια.
   Την τραβάει ο οργανισμός του την ξεφώνα.

   Eγώ η τρανσεξουάλα μπορώ να είμαι κόρη Θεού προφεσόρε μας;

 30. Ο/Η Left G700 λέει:

  Φίλοι Λασκαράτε και Ρο,

  Διατυπώσαμε ένα ερώτημα και πήραν φωτιά τα τόπια σας! Η αρχή έγινε από εσένα φίλε Ρο αλλά κι εσύ φίλε Λασκαράτε δεν πήγες πίσω αφού, όπως λες, σε κάλυψε ο προλαλήσας. Γιατί έτσι ρε παιδιά; Κάναμε κάτι κακό; Φανήκαμε βλάσφημοι; Κι αν φανήκαμε βλάσφημοι, απέναντι σε ποια θρησκεία (ή «θρησκεία»);

  Γράφει ο Ρο:

  «Δεν είναι προφανές για εσάς, τι ακριβώς εννοεί ο κ. Λασκαράτος; εάν όχι, δεν νομίζω να έχετε κάποια στοιχειώδη άποψη του τι σημαίνει Δημόσια Εκπαίδευση σε ένα (αστικό, έστω) δημοκρατικό Κοσμικό Κράτος».

  Μπα; Οι μόνες εξουσίες που έχει μια υπουργός Παιδείας απέναντι σε έναν καθηγητή Πανεπιστημίου είναι «να τον απαλλάξει από όποια επιτροπή τον έχει διορίσει» και να το «αποδοκιμάσει δημόσια», όπως, διευκρινίζοντας τι εννοούσε, λέει ο Λασκαράτος; Δεν θα μπορούσε ο Λασκαράτος να πιστεύει ότι η Αννούλα του χιονιά έπρεπε να χρησιμοποιήσει πιο «δραστικά» μέσα;

  Κι ακόμα, γράφει ο Ρο και προσυπογράφει ο Λασκαράτος, πως δεν έχουμε «κάποια στοιχειώδη άποψη του τι σημαίνει Δημόσια Εκπαίδευση σε ένα (αστικό, έστω) δημοκρατικό Κοσμικό Κράτος».

  Και πάλι: μπα;

  Πού ακριβώς εμπλέκεται η «Δημόσια Εκπαίδευση» και το «(αστικό, έστω) δημοκρατικό Κοσμικό Κράτος» στην επιστολή του Μπαμπινιώτη; Ο Μπαμπινιώτης έστειλε μια επιστολή στον Σκάι στην οποία λέει (χοντρικά) ότι αυτά που μας παρουσιάσατε ως επιστημονικό ντοκιμαντέρ το οποίο δήθεν τεκμηριώνει την ανθρώπινη και μόνο ανθρώπινη φύση του Χριστού είναι μια παπαριά καμαρωτή. Και εξέφρασε την άποψή του ως ένας απλός πιστός του ορθόδοξου χριστιανικού δόγματος. Αυτό, από μια άποψη σας βγήκε σε καλό. Γιατί αν για το ίδιο ζήτημα έστελνε επιστολή ο Μπέης του Συνταγματικού, θα μπλέκατε άσχημα προσπαθώντας να συντάξετε την επιστολή προς την Αννούλα. Όμως ο Μπαμπινιώτης δεν είναι Μπέης. Μπορεί να είναι επιστήμονας σε άλλο γνωστικό πεδίο, αλλά στην προκείμενη περίπτωση μίλησε κάπως σαν τους παππούδες μας (έτερον εκάτερον και αντίφαση ουδεμία), εκφράζοντας και το παράπονό του (παράπονο ενός πιστού που νιώθει ότι προσβάλλεται και αποδομείται ο φέρων σκελετός της θρησκείας του), για την επιλογή της προβολής του συγκεκριμένου ντοκιμαντέρ. Ούτε το κεφάλι κανενός ζήτησε, ούτε την επέμβαση εισαγγελέα, ούτε σε διαδήλωση πιστών κάλεσε.

  Δεν είχε αυτό το δικαίωμα; Παραβίασε κάποιο νόμο ή ηθική αξία κοινής αποδοχής;

  Απαντώντας προκαταβολικά σε αυτό το ερώτημα γράφει ο Λασκαράτος:

  «[…] δείχνει να αγνοεί τα αυτονόητα (ανεξιθρησκεία, δικαίωμα έρευνας, ελευθερία λόγου) και συμπεριφέρεται σαν το πολίτευμα της χώρας να είναι επίσημα η Θεοκρατία».

  Τι ακριβώς εννοεί όταν γράφει ‘ανεξιθρησκεία’; Για πολλούς ο όρος είναι αιτία συγχύσεων. Φοβόμαστε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τον Λασκαράτο. Αντιγράφουμε λοιπόν από το λεξικό Τεγόπουλου – Φυτράκη (όχι του Μπαμπινιώτη, αφού είναι θρησκευόμενος 😉 ):

  «α ν ε ξ ι θ ρ η σ κ ε ί α: (η) ουσ. [<ανεξίθρησκος] ανεκτική στάση απέναντι στις ξένες θρησκείες ● Αντίθ. μισαλλοδοξία || (ειδ.) η νομική προστασία του κράτους προς κάθε θρησκεία, πέρα από την επίσημα αναγνωριζόμενη, ο συνταγματικά κατοχυρωμένος σεβασμός της θρησκευτικής συνείδησης του ατόμου».

  Τι ακριβώς από τα παραπάνω παραβίασε ο Μπαμπινιώτης με την επιστολή του; Το ότι υποστήριζε πως το ντοκιμαντέρ πούλαγε φύκια για μεταξωτές κορδέλες σημαίνει μη ανεκτικότητα; Δηλαδή, αν έρθει κάποιος στο μπλογκ μας και γράψει για κάποιο ποστ «παιδιά, γράφετε μαλακίες», αυτό σημαίνει ότι θα μπορούμε εμείς μετά να ισχυριστούμε πως θέλει να μας …φιμώσει; Το ότι αισθάνθηκε προσβεβλημένος (και φρόντισε να παρατάξει και άλλους πίσω του) σημαίνει ότι κήρυξε κάποιον διωγμό; Και, για να τα λέμε όλα, ποιος επέδειξε περισσότερη μισαλλοδοξία; Ο Μπαμπινιώτης στην επιστολή του, ή ο Λασκαράτος στην ανάρτησή του, όταν ζητούσε (εμμέσως) από τη Διαμαντοπούλου να «ενεργήσει τα δέοντα»;

  Και πού αμφισβήτησε ο Μπαμπινιώτης στην επιστολή του το «δικαίωμα έρευνας»; Και πού την «ελευθερία λόγου»; Κι αν κατά την άποψή σας όντως τα αμφισβήτησε, δεν πρέπει να μας κατηγορήσετε κι εμάς για τα ίδια αδικήματα εις βάρος σας; Πρέπει. Ορίστε λοιπόν. Περιμένουμε.

  Αγαπητοί μας φίλοι. Όσο κι αν δεν θα σας αρέσει εμείς θα σας το πούμε: Σύμφωνα με τον ορισμό που παραθέσαμε παραπάνω και με το χέρι στην καρδιά, το ποστ δεν επιδεικνύει ανεξιθρησκεία. Το ακριβώς αντίθετο. Γιατί, αν ανεξιθρησκεία σημαίνει ανεκτικότητα στη διαφορετική θρησκεία —κι όχι βέβαια α-θρησκεία—, τότε ο βαθμός που παίρνει είναι πολύ κάτω από τη βάση. Αν, για οποιουσδήποτε λόγους, έχετε κάνει σκοπό της ζωής σας να αποδομήσετε τη θρησκευτική πίστη, ουδεμία αντίρρηση. Όχι όμως ζητώντας από την (κοσμική) Εξουσία να «ενεργήσει τα δέοντα εναντίον» οποιουδήποτε την ασπάζεται.

  Δεν αποδομούνται έτσι οι ιδεολογίες, και δη οι θρησκευτικές. Οι αριστεροί θα ’πρεπε να το έχουμε καταλάβει αυτό. Αν μη τι άλλο, φροντίζοντας και λίγο το τομάρι τους. Πολλοί είναι αυτοί που μας κατηγορούν για «θεοκρατική αντίληψη της πολιτικής». Για σκεφτείτε αύριο-μεθαύριο να αρχίσουν να ζητούν κι αυτοί από κάποιο υπουργό να «ενεργήσει τα δέοντα» εις βάρος μας…

  Τα λέμε

  ΥΓ Το ελληνικό Σύνταγμα, στο πρώτο εδάφιο του άρθρου 13 περί θρησκευτικής ελευθερίας γράφει:

  «1. Η ελευθερία της θρησκευτικής συνείδησης είναι απαραβίαστη. Η απόλαυση των ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων δεν εξαρτάται από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις καθενός».

  Ας σκεφτεί ο φίλος Λασκαράτος αν παραβιάζει κάτι από τα παραπάνω όταν ζητάει την εκδίωξη του Μπαμπινιώτη από τις όποιες επιτροπές του υπουργείου Παιδείας συμμετέχει.

  ΥΓ2 Δεν έχουμε δει το ντοκιμαντέρ που εξόργισε τον Μπαμπινιώτη. Αν τα πράγματα έχουν έτσι όπως τα παρουσιάζει, δεν έχουμε τον παραμικρό δισταγμό να πούμε ότι οι «επιστημονικές αποδείξεις» για την πραγματική φύση του Χριστού είναι όντως παπαριές καμαρωτές. Για να τα λέμε όλα, μας κάνει λίγο εντύπωση που ο φίλος Λασκαράτος δεν το επισημαίνει αυτό, ανεξαρτήτως των άλλων διαφωνιών του. Η αθεΐα δεν είναι το αγαπημένο παιδί του επιστημονικού λόγου; 😉

  ΥΓ3 Φίλε Λασκαράτε το ξέρουμε ότι έχουμε καθυστερήσει να σου στείλουμε το email και απολογούμαστε. Μια διευκρίνιση μόνο, παρεμπιπτόντως: Το γράμμα είναι για σένα αφού μόνο εσύ «καταδέχτηκες» να συνομιλήσεις μαζί μας στο δικό μας το τσαρδί. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια πως είναι και για τα μάτια σου μόνο. Μπορεί, αν θέλει, να το διαβάσει και ο Ρο.

  ΥΓ4 Φίλε Ρο. Μιλήσαμε για θυμό και δεν το δέχεσαι. Ok. ‘Δυσανεξία στη διαφωνία’ σού έρχεται καλύτερα; 😉

  • Ο/Η Po λέει:

   δεν θα απαντήσω σε όλα λόγω χρόνου.

   Αρχίσατε στρεβλά.
   Με δύο (αριθμός 2) απαντήσεις σε σχόλιο σας, σημαίνει ότι «Πήραν φωτιά τα τόπια μας»;
   Όχι δα, υπερτιμάτε το εαυτό σας υποτιμώντας εμάς.
   Σας Ευχαριστούμε, αλλά παραμένουμε ήρεμοι απαντώντας απλά, νηφάλια.

   Είπατε πολλά «μπα» και θα είχατε απόλυτο δίκιο αν αναφερόσασταν σε έναν απλό πολίτη.

   Ο κ. Μπαμπινιώτης είναι πρωτίστως δημόσιος λειτουργός, διδάσκει παιδιά θρησκευόμενα, άθρησκα, άλλου δόγματος ή άθεα. Ενώ έχει δικαίωμα ιδιωτικά να εκφράσει τα θρησκευτικά του ή μη πιστεύω, δεν έχει (δημόσια) δικαίωμα να κρίνει, να καταδικάζει, να επικρίνει, να μέμφεται συγκεκριμένο δόγμα και ταυτόχρονα να υπερασπίζεται ένα άλλο. Αυτό σημαίνει αγαπητέ σεβασμός προς τις αρχές του κοσμικού κράτος που υπηρετείς. (εάν δεν ξέρετε τι σημαίνει «κοσμικό κράτος, δείτε ένα από τα λεξικά «Μπαμπινιώτη», ή ψάξτε το στο γκούγκλ)

   Αυτά (στα γρήγορα) είναι τα στοιχειώδη.

   αυτά, λόγω χρόνου.

   είναι υπεραρκετά.

   (ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δηλώνει δημόσια ότι η Ανάσταση του Ιησού, είναι… ιστορικό γεγονός, και αναρωτιέστε λέγοντας αν ο κ.Λασκαράτος παραβιάζει κάτι από τα παραπάνω όταν ζητάει την εκδίωξη του Μπαμπινιώτη από τις όποιες επιτροπές του υπουργείου Παιδείας… Λυπάμαι που δηλώνετε τόσο αθώα την άγνοιά σας, αλλά αυτό ακριβώς κάνατε, δεν το κάναμε εμείς που… φοβόμαστε από «δυσανεξία» να αντιπαρατεθούμε σε τόσο… σοβαρά επιχειρήματα)

   ΥΓ:
   (επομένως) κατά τη δική μας άποψη, είστε δικαιολογημένος που δεν πήρατε μυρουδιά, ότι η αντίδρασή μας προς το κ.»καθηγητή» οφείλεται αποκλειστικά στο ότι ο ίδιο παραβίασε βάρβαρα το άρθρο περί Ανεξιθρησκείας, του Συντάγματος. Όχι ο κ. Λασκαράτος. (ψάξτε το κι αυτό, δεν είναι κακό αν δεν το γνωρίζετε… )

   • Ο/Η Left G700 λέει:

    Φίλε Ρο,

    Επί της ουσίας, σε όσα τουλάχιστον σχολίασες, θα απαντήσουμε αργότερα, αφού δούμε και την απάντηση του φίλου Λασκαράτου (ευελπιστούμε ότι εκείνος θα έχει περισσότερο χρόνο).

    Προς το παρόν, μια διευκρίνιση και μια επισήμανση:

    Η διευκρίνιση: Χαρακτηρίσαμε το ύφος σου ως εκφράζον δυσανεξία στη διαφορετική άποψη (κι αυτό, αφού δεν δέχθηκες τον προηγούμενο χαρακτηρισμό μας, περί θυμωμένης απάντησης). Δεν ασχοληθήκαμε όμως καθόλου με την ερμηνεία αυτής της δυσανεξίας. Δεν συνηθίζουμε να κάνουμε δίκες προθέσεων ούτε να καταφεύγουμε σε ψυχολογισμούς.

    Η επισήμανση: Προσέξαμε ότι λίγο παραπάνω, συνομιλώντας με τον Θεόφιλο, κρίνεις σκόπιμο να αναφερθείς σ’ εμάς ως «αυτοπροσδιοριζόμενους αριστερούς». Αυτό, βέβαια, είναι μια «απάντηση» στη δική μας αναφορά στο προ ολίγων ημερών ποστ στο οποίο επικρίναμε την ασχολίαστη αναδημοσίευση εκ μέρους σου κειμένου του αναντάμ-παπαντάμ φιλελεύθερου και εχθρικού προς τις ιδές και τις αξίες της Αριστεράς Φώτη Γεωργελέ. Είναι μια κάποια «απάντηση», σύμφωνοι. Μόνο που δεν είναι πληρωμένη!

    Η δική μας αιχμηρή αναφορά πήγαζε από μια συγκεκριμένη διαφωνία μας σε ένα συγκεκριμένο γεγονός. Η δική σου «απάντηση» δεν νομίζουμε ότι πηγάζει από τίποτε. Εκτός βέβαια από μια κάποια πίκα…

    Γίνεται να συζητάμε τις διαφωνίες μας με πίκες και γινάτια; 😉

    Τα λέμε

   • Ο/Η Po λέει:

    Συγχωρέστε με,
    «επίδοξους αριστερούς» θα ήταν η σωστή έκφραση κι όχι «αυτοπροσδιοριζόμενους»
    διότι αν θές να μετασχηματίσεις μια κοινωνία, πρέπει να ξέρεις σε βάθος τα χαρακτηριστικά της, τουλάχιστον τα στοιχειώδη.
    😉

   • Ο/Η Συρανό ντε Μπερζεράκ λέει:

    πείτε τα ροιδηλασκαράτο χρυσόστομοι
    το αυτονόητο θέλουμε

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Aκούστε, δεν βγήκαμε χτες στο κουρμπέτι.
   Ήταν φανερό τι εννοούσα. Όχι να του πάρει το κεφάλι.
   Ο κ.Ροιδης σας μίλησε για αστική Δημοκρατία κλπ
   Ξέρετε αυτό σημαίνει να πάρει η υπουργός τα μετρα που επιτρέπει το Σύνταγμα.
   Και να ήθελε δηλαδή, δεν μπορούσε να του κάνει κάτι άλλο.

   Μην μας εξηγείτε τα της ανεξιθρησκείας. Μπορώ να σας γράψω πραγματεία.
   Όταν ο καθηγητής μιλάει σαν όλοι οι πολίτες να είναι ορθόδοξοι και να υποχρεούνται μάλιστα να είναι, έ τότε θίγει την ανεξιθρησκεία.

   Στις επιτροπές του υπουργείου Παιδείας πρέπει να μετέχουν πρόσωπα που σέβονται το Σύνταγμα, αλλιώς να τρώνε κλωτσιά.
   Αυτά λέει η αστική Δημκρατία.

 31. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

  Φιλε left G700 αφου σε ενοχλει το καχυποπτος, το παιρνω πισω και ζητω συγνωμη.
  Αλλα τουλαχιστον πρεπει να σου πω, στο σχολιο σου δεν ησουν σαφης.
  Στο τελευταιο σχολιο, αν και σαφεστερος , πουθενα δεν φανηκε οτι ο Λασκαρατος ζητησε τον αποκεφαλισμο κανενος Ιουδα.
  Περιττο να πω, απο τον διαλογο που ακολουθησε με τον Ρο και Λασκαρατο κερδισμενοι ημαστε ολοι.
  Φιλε Ρο καταλαβαινω , δυσκολα να απαντας σε ολους, ομως οποιος σχολιαζει δημοσια και λεει τις δικες του αποψεις, νομιζω εχουν δικαιωμα να του απαντησουν ολοι, αλλα μονο ατομικα, μονο σε αυτον, δηλαδη στις αποψεις του, και οχι π.χ. σε ολη την οικογενεια του.

  Κυριε-α eklag οπως βλεπεις οι αριστεροι εχουν μεταξυ τους διαφωνιες και τις συζητουν, αυτο ειναι αριστερα, αλλα πουθενα δεν παρουσιαζονται σαν »σωτηρες»
  ουτε διεκδικουν το αλαθητο των χριστιανων.
  Που βλεπεις ταπεινοτητα στους χριστιανους οταν μιλουν για μοναδικοτητα;
  Ατυχος ο παραλληλισμος σου.
  Χαρη στον αγωνα ,και τα λαθη ακομα της αριστερας, τρως και εσυ γλυκο ψωμακι.
  Κανενας θεος δεν μας το χαρισε.
  Οποιος δεν το καταλαβαινει ειναι νεκρος.
  Τα λαθη της αριστερας υπαρκτα, οποιος δουλευει κανει λαθη, εστω τραγικα, αλλα τη Μακεδονια και ολοκληρη την Ελλαδα την πουλανε αυτοι που μας κυβερνουν, και οχι η αριστερα.
  Ο ιδιος ο πρωθυπουργος ομολογησε πως χασαμε »μερος» της εθνικης μας κυριαρχιας.
  Οποιος δεν το βλεπει δεν θα το δει ποτε.

 32. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

  Προς την φίλο Σαραντ.

  Εντυπωσιάστηκα από το γεγονός ότι δεν γνωρίζατε αυτά τα παρασκηνιακά δεδομένα. Προφανώς υπάρχουν και άλλα πολλά να πει κανείς για το έγκυρο όντως λεξικό Μπαμπινιώτη, που είναι και ό,τι σημαντικότερο επόπτευσε. Δυστυχώς δεν μπορώ να αναφερθώ με λεπτομέρειες στο τελευταίο ρήμα που χρησιμοποιώ γιατί προφανώς δεν κρατώ το τούμπανο, γνωρίζω όμως το κρυφό καμάρι, αν με εννοείτε. Πάντως αυτά τα πράγματα είναι πολύ γνωστό στους φιλολογικούς κύκλους.

  Ο Μπαμπινιώτης ξέρει γλωσσολογία, απλώς αυτό, ξέρει γλωσσολογία. Ως εισηγητής της μοντέρνας γλωσσολογίας στην Ελλάδα όπως αυτοπροτείνεται, δεν έκανε τίποτε άλλο από το να εντάξει κακήν κακώς μια επιστήμη στους βρωμοσωλήνες του εθνικισμού και να πατήσει το καζανάκι με επιστημονική σύνεση.

  Αν τον συγκρίνουμε με τους επιστημονικούς του «προγόνους», τον Τριανταφυλλίδη, τον Κριαρά κ.λπ. βρίσκεται έτη φωτός πίσω, αφού δεν συγκέρασε την επιστημονική ανανέωση με νέες ιδέες, παρά μόνο αναπαλαίωσε τα εδέσματα, εμέσματα μιας ελληνοορθόδοξης ρητορικής παλαιάς κοπής.

  Σοβαρός επιστήμονας στη γλώσσα του Μπαμπινιώτη είναι ο δυσκοίλιος επιστήμονας της καλοδεμένης γραβάτας.

  Σε σχέση με ό,τι λέτε για την Ακαδημία, συμφωνώ ότι θα του άξιζε μια θέση, γιατί οι υπόλοιποι δεν είναι καλύτεροι. Αν μας τροφοδοτεί σε κάτι το κτήριο της Ακαδημίας αυτό είναι σίγουρα η συμφόρηση του αποχετευτικού δικτύου της.

  Ένα από τα έργα του Μπαμπινιώτη είναι το λεγόμενο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο της Στοάς του βιβλίου, το οποίο φιλοξενεί ως καθηγητές τον ανθό της ελληνορθόδοξης αποφοράς,

  τον Χρήστο Γιανναρά,
  τον Κώστα Γεωργουσόπουλο ο οποίος πέρα από το Θεατρολογικό προσέφερε τις υπηρεσίες του σε δεκάδες ιδιωτικές δραματικές σχολές και κέντρα σπουδών,
  τον Μάνο Στεφανίδη, που ευθύνεται για το κλείσιμο του «Αντί»
  και ένα σωρό άλλους φάρους διαφόρων αποχρώσεων που σέβονται και ασπάζονται την Πατρίς (sic) την Θρησκεία και την Οικογένεια.

 33. Ο/Η eklag λέει:

  Θεόφιλος Θέρμη,
  σας απαντώ μόνο γιατί σέβομαι τη μνήμη αυτών που κάηκαν!
  οι οποίοι είναι και οι μόνοι Αριστεροί που υπήρξαν στην Ελλάδα.
  Αυτοί που διέγραφαν συντρόφους σε επιτροπές
  και τα σημερινά κακέκτυπα που δηλώνουν συνεχιστές
  ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση με Αριστερά έχουν.
  Ούτε καν με τον καλοτα’ι’σμένο! Μαρξ
  ούτε με την άλθια-τελικώς-αξιοποίησή του αλά Σοβιετικά!
  Γιατί εξάλλου κατηγορείτε τον πρωθυπουργό
  για ό,τι πρόθυμα συμφώνησαν ΤΟΤΕ οι »δικοί» σου;
  Είναι δυνατόν να μιλάμε για Αριστερά ως εναλλακτική;
  Μιλάν οι πεθαμένοι;
  Κοινή! Λογική! βέβαια…
  όποιος δεν το βλέπει δεν θα το δει ποτέ!

  Υ.Σ.
  Ειλικρινά μιλώ χωρίς καμία εμπάθεια,
  με μόνο κίνητρο την αναζήτηση λειτουργικών πολιτικών σχημάτων λιγότερο ΟΙΚΤΡΑ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΩΝ από τα υπάρχοντα.
  Πόση α-νοησία μπορεί να αντέξει ακόμα κι η Ελλαδίτσα,
  η οποία αποδεδειγμένα αντέχει πολύ…

 34. Ο/Η eklag λέει:

  Ανοικτή Επιστολή Ενταύθα,

  Αγαπητή eklag σας θαυμάζω!
  που στον καθρέφτη σας κοιτιέστε κι από μόνη αγαπιέστε!
  Τι κρίμα να προηγείστε της εποχής σας!
  Παρέχετε τις λύσεις των προβλημάτων και οι μπαμπουίνοι κωφεύουν!
  Μήπως να το πάρετε αλλιώς;
  Να μελετήσετε π.χ. αν οι Ορθόδοξοι είναι όντως αίρεση του 1 τοις 100
  επί του Παγκόσμιου(όχι κάτι λιγότερο) πληθυσμού,
  καθώς γι’αυτό χ…..ε η Χρύσω στα ροκόφυλλα κι όχι για άλλο…
  Να εξετάσετε την πιθανότητα οι εξαιρετικές γλωσσικές μελέτες κάποιου
  να είναι λιγότερο σημαντικές από τις μεταφυσικές του ανησυχίες;..
  Να διερευνήσετε την ικανότητα των ψευτοΑριστερών
  να είναι πιο Φασίστες από τους ψευτοΧριστιανούς…
  Να εντρυφήσετε στο μισογυνισμό της Ορθοδοξίας
  αφού σας το λένε και όχι στο Μισογυνισμό ως πολιτισμική Κυρίαρχη
  τάση και στάση Αιώνων μιας κοινωνίας που αν δεν σκεπάζει με μπούργκα
  τη γυναίκα,προστατεύει το δικαίωμά της σε Μεγάλα Βυζιά και καρκίνους
  λόγω σιλικόνης προς τέρψη του Μαχαραγιά Μπαμπουίνου…
  Να υποχωρήσετε κάπως ως προς το δικαίωμα παιδείας για όλους
  και να εστιάσετε στο δικαίωμα όλων να είναι ηλίθιοι και χειραγωγούμενοι
  το πολύ! από 1 Δικτάτορα ώστε να επιτυγχάνεται και συμβατότητα
  με τις Περικοπές των καιρών…
  Και τελικώς
  -γιατί όλοι έχουν 1 κόλλημα κι ο Μisirkoff το δικό του-
  να πειστείτε από τα έντυπα που σας διαβεβαιώνουν:
  άλλο Ανδρική Ομοφυλοφιλία κι άλλο Παιδεραστία,
  να μην κυνηγάτε τους Παιδεραστές με το κουζινομάχαιρο,
  παρά να μπείτε στην κουζίνα
  -στο βαθμό που το παρόν σας ΜΕΓΕΘΟΣ! σας το επιτρέπει-
  και να φάτε ήσυχα ήσυχα το γιορτινό σας τσουρεκάκι!
  κι από δω πάν’ οι άλλοι!
  Λέω! μήπως;

  ps
  Πώς το ‘πε ο Βολταίρος;
  θ’αφήσουμε αυτόν τον κόσμο πιο φαύλο και ανόητο
  απ’όσο τον βρήκαμε…
  κάπως έτσι, have a nice holiday!

  • Ο/Η Κόκκινη Ρόζα λέει:

   Πως τα λέντε μανδάμ, σας διαβάζω και στου Θεοτρόλ, όποτε βγαίνω να αγοράσω παϊδάκια

   • Ο/Η Σταύρος λέει:

    Κόκκινη Ρόζα, ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι η αυταπασχόληση διέθετε εξαιρετικά υπερθετικούς βαθμούς.
    Να χρησιμοποιούμε δηλαδή πλέον άφοβα, επιτατικώς, την ορολογία αυτοαυταπασχόληση;
    Ή χριστιανοσουρεαλισμός;
    Η σύγχυση των δογματικών ίσως;
    Τα αποτελέσματα της εντροπίας στον χριστιανικό πυρήνα;
    Καλλιτεχνική ανασύνταξη της χριστιανικής ιδιωτείας;
    Κρυπτοχριστιανικούς σαλτιμπαγκισμούς;
    Προσπάθεια υπέρβασης της πατερικής απέχθεια προς τον έρωτα και τα αφροδίσια;

 35. Ο/Η eklag λέει:

  Διαβάστε με Μανδάμ και Δοξάστε με μετά!
  καθώς τέτοια εμορφάδα δεν είν’άλλη!
  κι ας το παίζω κοριτσάκι της διπλανής πόρτας!
  Φυσικά προηγούνται οι trendy φίλοι μου!
  που όλοι πέφτουν στον έρωτά τους!
  κι ας λένε άλλα…

 36. Ο/Η eklag λέει:

  -Σας συλλήψανε και σας Πατέρα Ευφραίμ;
  -Ποσώς! για καλλιτεχνική ανασύνταξη είμαι μέσα!
  -Μα οι Μπαμπουίνοι δεν είναι προστατευόμενο είδος;
  -Στους Δογματικούς να τα πεις!

 37. Παράθεμα: Επιτέλους Μπαμπινιώτης για ελληνορθόδοξη παιδεία « Ροΐδη Εμμονές

 38. Παράθεμα: Επιτέλους Μπαμπινιώτης για ελληνορθόδοξη παιδεία « Correspondent

 39. Ο/Η Του κώλου λέει:

  http://thepressproject.gr/details.php?id=14591

  Σύμφωνα με το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας, που έφερε στο φως της δημοσιότητας το Wikileaks λίγους μήνες πριν, ο Γ. Μπαμπινιώτης έδινε ραπόρτο και ζητούσε τη βοήθεια της αμερικανικής πλευράς για την προώθηση της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Μεταξύ πολλών άλλων “ενημερώνει” για την υπερπολιτικοποίηση της σπουδάζουσας νεολαίας που αποτελεί συνέχεια της αντιδικτατορικής πάλης και προκαλεί αναστάτωση στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα! Κάνει έντονες αναφορές στο άσυλο και τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ενώ συμφωνεί με την εκτίμηση ότι η ανατροπή των συσχετισμών στην ΠΟΣΔΕΠ ανοίγει το δρόμο για επιτάχυνση των αντιδραστικών τομών. Η Πρεσβεία δείχνει να ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από το πανεκπαιδευτικό μέτωπο της αγωνιστικής έκρηξης του ’06 – ’07 και οι πρόθυμοι σαν τον κ. Μπαμπινιώτη σπεύδουν να πάρουν τα μέτρα τους να μην ξαναενοχληθεί ο κ. Πρέσβης… Ας θυμηθούμε λοιπόν ποιος είναι ο νέος Υπ. Παιδείας.

 40. Παράθεμα: Επιτέλους Μπαμπινιώτης για ελληνορθόδοξη παιδεία | The Net War

 41. Ο/Η eklag λέει:

  ψιτ!
  εσύ αποπάνω!
  αν δεν υπήρξε το κρυφό σχολειό και ως διά μαγείας!
  λίγοι σκλάβοι με τον Οθωμανό αποπάνω
  -καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό ε;-
  διατήρησαν από μοναχοί τους 400 χρόνια τη ΓΛΩΣΣΑ
  και την ταυτότητά τους,τότε…ΜΑΓΚΙΑ τους πάλι!
  Είναι οι ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ!
  το μόνο που θα πετύχουν μερικοί με τις κακίες τους!
  είναι να κοντύνουν όπως η Παπαρήγα
  και να παχύνουν όπως ο Πάγκαλος κι ο Βενιζέλος
  και να γελάνε μαζί τους όλοι
  όπως με τον Τσίπρα τον Τρελαντώνη και την
  »ο άντρας μου τα βγάζει ΑΔΗΛΩΤΑ στο εξωτερικό».
  Άντε πρωί πρωί!

  • Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

   Ε όχι και οι καλύτεροι κύριε Εκλάγκ μου.
   Τη γλώσσα τους διατήρησαν και οι Αλβανοί και οι Βούλγαροι, οι Βλάχοι, οι Μολδαβοί, οι Σύροι χρισταιανοί και οι Σέρβοι και οι Μακεδόνες χωρίς συνήθως δικό τους πατριάρχη, επίσκοπους και λειτουργική γλώσσα. Ακόμα και οι Κούρδοι και οι Αιγύπτιοι ομόθρησκοι των Οθωμανών. Να μη λέμε ότι θέλουμε.

 42. Ο/Η eklag λέει:

  Φιλίστωρ,
  η μόνη σας έγνοια είναι να μου »την πείτε»;
  παρακολουθήσατε τουλάχιστον το συμπέρασμά μου ως απότοκο του συλλογισμού μου σχετικά με το Κρυφό Σχολειό;

  ps
  Σε καμία περίπτωση δεν είμαι eklag σας και οποιουδήποτε ανιστόρητου!
  που διαχωρίζει τους Μακεδόνες από τους Έλληνες.
  Τέτοια επιτρέπω μόνο στο φίλο μου Μισίρκωφ!
  δεν θα γίνουμε όλοι ίσα κι όμοια τώρα!

 43. Ο/Η eklag λέει:

  »ό,τι θέλουμε» όχι »ότι θέλουμε»-είναι αναφορικό εδώ!
  Αχ! Υπουργέ μου!
  καλέ μου και χρυσέ μου Κύριε Μπαμπινιώτη!
  τι δουλειά έχετε με τους ΣΤΟΚΟΥΣ!
  Βοήθειά σας!

 44. Ο/Η Δημήτρης Φύσσας λέει:

  Γράφουν όλοι για το Μπαμπινιώτη, έγραψα και γω- με αναφορά και στο φιλόξενο Ροϊδη μάλιστα:

  http://tinyurl.com/76d4vxl

 45. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  Οι ρασοφόροι υπαλληλοι του υπουργείου Παιδείας πήραν θάρρος από τον νέο υπουργό κ.Μπαμπινιώτη και απειλούν με μυνήσεις.

  ΜΑΤΘ. 5, 44-48: «Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς. όπως γένησθε υιοί του πατρός υμών του εν ουρανοίς…

  http://xairete.blogspot.com/2012/03/blog-post_8077.html

  Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2012
  Ο Μητροπολίτης Βεροίας, απειλεί με αγωγή και με μήνυση τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο (του ιστολογίου «χαίρετε»), παλαίμαχο Κατηχητή της Αποστολικής Διακονίας, και χειροθετημένο Αναγνώστη!..

  Εμφάνιση 8 αναρτήσεων με ετικέτα Μητροπολίτης Βεροίας.

  Μητροπολίτης Βεροίας, ο… Μεγαλοπρεπής!
  Από Facebook: Ο George Frasariotis, θέλει να γίνετε φίλοι στο Facebook.
  Μητρόπολη Βεροίας Γραφείο Τύπου
  Ορθοδοξία και εξέλιξη: Ο παπάς, πριν εξελιχτεί… (αποκλειστική φωτο)
  γέλιο..! χεχε
  Βραδινό (χρώματος μελιτζανί) δεσποτικό φόρεμα – μανδύας.
  lykourgos nanis είπε…
  Λέγεται Ιερεμίας Γεωργαλής, είναι αρχιμανδρίτης…

  Ο Μητροπολίτης Βεροίας, απειλεί με αγωγή και με μήνυση τον Παναγιώτη Μιχαλόπουλο (του ιστολογίου «χαίρετε»), παλαίμαχο Κατηχητή της Αποστολικής Διακονίας, και χειροθετημένο Αναγνώστη!..

  ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ή ΑΛΛΗ ΑΡΧΗ
  ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Μητροπολίτου Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμονος
  ΚΑΤΑ
  Παναγιώτη Γ. Μιχαλόπουλου, κατοίκου Ελληνικού (Ξάνθου 66)

  Σε ιστότοπο που διατηρείτε, έχετε μόνιμο στόχο την τοπική Εκκλησία, τον Μητροπολίτη Βεροίας και κατ’ επιλογήν σας κληρικούς που ιερουργούν σ’ αυτήν.
  Ο στόχος και η προβολή που επιδιώκετε, κυμαινόμενος μεταξύ χυδαιολογίας, λοιδορίας και αβάστακτης ψευδότητας, έχει διαβεί τα όρια της ανοχής, ενοικώντας μονίμως στην δαιμονική ηδονή του συκοφάντη.
  Κατανοείστε ότι σκεύος της δαιμονικής ηδονής σας δεν δέχονται να είναι ο Μητροπολίτης Βεροίας και οι επιχώριοι ιερείς.
  Απερίφραστα, και χωρίς υποδείξεις νομικών συνεπειών, καλείσθε εντός τριημέρου από της λήψεως να αφαιρέσετε από τον ιστότοπο κάθε εξεικόνιση και λεκτική αναφορά προς τον Μητροπολίτη Βεροίας και τους επιχώριους ιερείς. Πληροφορηθείτε, επίσης, ότι τυχόν εμφάνιση σε άλλον ιστότοπο, θα αντιμετωπίσει αμέσως και απροειδοποιήτως με αγωγή και μήνυση.
  Τέλος, προτού οχυρωθείτε στην άρριζη αυτοπεποίθηση ότι διακινείτε υγιή σχόλια ή ότι εκφράζετε την εντός σας αλήθεια, επισκεφτείτε κάποιον νομικό, προκειμένου να πληροφορηθείτε για την δράση σας και για τις πιθανές συνέπειες που ενέχει.
  Αρμόδιος δικ. Επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώση νομίμως την παρούσα στον καθ’ ου, προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας αυτήν ολόκληρη στο επιδοτήριο.

  Βέροια, 5 Μάρτιου 2012
  Ο πληρεξ. Δικηγόρος
  Κωνσταντίνος Ακριβόπουλος

 46. Ο/Η Γοργίας λέει:

  Να τον χαιρόμαστε τον νέο Υπουργό Παιδίας και ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ μας !!
  Ποιός αμφιβάλλει ακόμη ότι το παπαδαριό όσο ξεδοντιασμένο κι αν είναι και με τις οικονομικές και λοιπές, σκανδαλάρες του..
  ακόμη και τώρα ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ το μακρύ του χέρι;; που κρύβει στο ράσο;;;
  Αααα, να μην ξεχάσω…, σήμερα είπαν στις ειδήσεις ότι συνέλαβαν επ’αυτοφόρω, την ώρα της Κατήχητικού παρακαλώ, έναν Τράγο (Παπά) να ασελγεί στο ποίμνιό του, τα αγοράκια και τα κοριτσάκια…που πήγαιναν εκεί.
  Ο Περικλης Γιαννόπουλος είπε: …..Ξουρισθείτω……
  Αν λέω άν…καταλήξει στη φυλακή, κάτι τέτοιους τους περιποιούνται δεόντως….

 47. Ο/Η eklag λέει:

  Και στα αγοράκια και στα κοριτσάκια ταυτοχρόνως;
  πάνω που τα ‘χα βάλει σε σειρά…
  ΌΧΙ!
  δεν τα θέλω σε σειρά!
  ΌΛΑ ανακατεμένα καλύτερα!
  υπουργοί-παπάδες-παιδεραστές ό,τι σε πονεί Λολοστεφανή!
  και ολίγον σωφρονιστικό σύστημα αποπάνω να δέσει το γλυκό!
  τους περιποιούνται ε;
  βέβαια! ακόμη και τα κατακάθια έχουν μια αίσθηση δικαίου!
  την εξαντλούν στους Δουρήδες θα μου πεις…
  Όπως κάνουν κι οι Ηγέτες μας!
  αυτοί τα βγάζουν ΑΔΗΛΩΤΑ στο εξωτερικό αλλά στο μπανανοπώλη
  που δεν έχει άδεια,αλίμονο! είναι άτεγκτοι!
  Άει ξουριστείτε όλοι μαζί!

 48. Ο/Η Nέμεσις λέει:

  Πόσο πάει η ανάρτηση κ.Ρο ;
  Με τη λέξη την χρεώνετε! σαν τηλεγράφημα!
  Και αραία-αραία οι λεξούλες!
  ανακατεμένες φρΥδην-μίγδην!
  όλα μαζί και οι ΕΜΜΟΝΕΣ!

 49. Παράθεμα: Ανώνυμος

 50. Παράθεμα: Ο απολογητής και ομολογητής της χριστιανικής πίστεως καθηγητης Γ. Μπαμπινιώτης Υπουργός Παιδείας!

 51. Αθήνα 5 Ιουλίου 2012
  Δικάστηκαν τελικά και σε δεύτερο βαθμό, στις 29-6-2012 στο Γ΄ Τριμμελές Εφετείο Αθηνών-ύστερα από (3) αναβολές- οι κυρίες Μ.ΜΑΛΤΕΖΟΠΟΥΛΟΥ και Ε.ΣΑΜΑΡΑ για το, σε βάρος μου, διαπραχθέν αδίκημα της Συκοφαντικής δυσφήμησης με το Δημοσίευμα – Συνέντευξή τους στην Εφημερίδα «Εspresso» της 14-5-09. Kρίθηκαν και πάλι Ένοχες.Τους επεβλήθη Ποινή Τρίμηνης (3)Φυλάκισης στην καθεμιά (Αριθμός Απόφασης 6467/12). Αρχιμ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ
  ———————————————————————————————-
  Δεν κατάλαβα γιατί επι τρία χρόνια καλείτε και προκαλείτε τους αναγνώστες Σας, να σχολιάσουν ένα γεγονός για το οποίο έχει αποφανθεί πλέον οριστικά και τελεσίδικά η Ελληνική Δικαιοσύνη ; Παρακαλώ λοιπόν για τελευταία φορά να αποσύρετε οριστικά από το Ιστολόγιο σας κάθε αναφορά στο πρόσωπο και το όνομά μου ( θετική ή αρνητική), επιφυλασσόμενος βεβαίως παντός Νομίμου δικαιώματός μου. Αρχιμ.ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Αγιότατε Αρχιμανδρίτα,
   υποδείξτε μας παρακαλώ τι και που ακριβώς (σχόλιο τάδε, ή στο άρθρο τάδε, παράγραφος τάδε κλπ) υπάρχει στο μπλογκ μας για εσάς και να το σβήσουμε ευχαρίστως.
   Έχω την περίπου βεβαιότητα ότι έχουμε σβήσει κάθε αναφορά στις συκοφαντίες γυναικών εναντίον σας, μετά τις πανηγυρικές σας δικαστικές δικαιώσεις για τις οποιες μας ενημερώσατε.
   Τα σέβη μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.