Εκκλησία. KAMIA συνεισφορά στην οικονομική κρίση

🙄

Η Πολιτεία, ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου της «πράσσειν  ανάπτυξης» τι ακριβώς κάνουν εκτός από οικονομικές  «περαιώσεις» και κατάργησης κάθε είδους εργατικού και κοινωνικού δικαίου.

Πρόσεξα ότι και φέτος, ο κλήρος ήταν πρωτοπόρος στις μικρές και μεγάλες παρελάσεις της 28η Οκτωβρίου, μεγάλη μας τιμή η παρουσία του πατριωτισμού της που ευχαρίστως τα αμνοερίφια δέχονται αδιαμαρτυρήτως.

Αμήν

Η ιδέα της ανάρτησης παρμένη από τον σχολιαστή Βολταίρο.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, Διακρίσεις (κάθε είδους), Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

21 Responses to Εκκλησία. KAMIA συνεισφορά στην οικονομική κρίση

  1. Παράθεμα: Tweets that mention Εκκλησία. KAMIA συνεισφορά στην οικονομική κρίση « Ροΐδη Εμμονές -- Topsy.com

  2. Ο/Η Τελευταίος λέει:

    Τϊ έχει κάνει; (Δια στόματος Ανθίμου) αποφασίζει ποιός θα μας κυβερνά, τουλάχιστον από τα πόστα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Κάτι σε παλιές εποχές που είχαμε βασιλιάδες οι οποίοι έγραφαν στα παλαιότερα των υποδυμάτων τους τα εκλογικά αποτελέσματα και διόριζαν κυβερνήτες κατά βούληση, θυμίζουν.

  3. Ο/Η Γιώργος λέει:

    Διαφωνώ σε 2 σημεία του video:

    1) Βλέπω τις περισσότερες ΜΚΟ καχύποπτα, έχοντας «καεί» σε 1-2 περιπτώσεις. Θέλει προσοχή το θέμα. Ίσως να είμαι και προκατειλημμένος, δεν ξέρω…

    2) Ούτε ένα ευρώ στα παγκάρια της εκκλησίας, τελεία. Όχι «μέχρι να απαντήσουν». Οι παπάδες πληρώνονται από το κράτος, αν δεν κάνω λάθος. Το παγκάρι είναι το επίσημο «φακελάκι» τους (υπάρχει και το ανεπίσημο σε κηδείες, γάμους, βαπτίσεις κτλ).

    Αυτά. Καλημέρα σας 🙂

  4. Ο/Η Po λέει:

    Γιώργος.
    Συμφωνώ απολύτως μαζί σου όσο αφορά το βίντεο…
    δεν το έφτιαξα εγώ.
    😉

  5. Ο/Η bionick λέει:

    Θαυμάζω πραγματικά το πνεύμα της κυρίας Αρβελέρ . Η οξύνοια και το χιούμορ της είναι μοναδικά , για να μην αναφερθώ στον αστείρευτο όγκο γνώσεων .

    Πριν μερικούς μήνες παρακολούθησα ομιλία της στις ακριτικές Φέρες για το Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δήμου Φερών . Εξαίρετη ομιλία , αν και λυπήθηκα που είχε την ατυχία ανάμεσα στις άλλες ερωτήσεις να αντιμετωπίσει ερωτήσεις ηλιθίων αυστραλοπιθήκων του στυλ » εσείς τον καφέ σας τον λέτε ελληνικό ή τουρκικο , ουγκ «.

    Μάλιστα κάποια από τα λεγόμενα της δυσαρέστησαν με εκδηλο τρόπο τον δεσπότη , αν και η αντίδραση του ήταν ήπια και ευγενική .

  6. Ο/Η Comte de Toulouse λέει:

    Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος μπορεί να είναι και «ο μη χείρων» στην Χαβούζα της ιεράς συνόδου.

  7. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

    Ότι υπάρχουν χειρότεροι υπάρχουν, αλλά υπάρχουν και μερικοί καλύτεροι, τουλάχιστον εις το θέμα εθνικισμός, κραυγαί, θόρυβος. Δηλαδή αδιαφορούν δια πολιτικά ζητήματα ώστε να είναι απερίσπαστοι εις τα ενδιαφέροντά των,
    Κύριος οίδε ποία….

  8. Ο/Η bionick λέει:

    @κόμητα,

    Δεν γνωρίζω αν ο Άνθιμος Αλεξ/πόλεως ειναι «ο μη χείρων» της ιεράς συνόδου . Αυτό που ξέρω είναι ότι είναι πνευματικό τέκνο του Άνθιμου Θεσσ/νικης .

    Θα ήθελα να μοιραστώ με τους αγαπητούς Ροϊδη και Λασκαράτο το εξής περιστατικό :

    Στις 17-19 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αλεκανδρούπολη πανελλήνιο συνέδριο Μοριακής Βιολογίας και Βιοχημείας . Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλές αντιρρήσεις ότι πρόκειται για την πλεόν ταχύτατα εξελισσόμενη επιστήμη στην αυγή του 21ου αιώνα .

    Είναι προφανές ότι στις εναρκτήριες ομιλίες και χαιρετισμούς θα μιλούσαν καθηγητές και κορυφαίοι ερευνητές . Το μη προφανές είναι ότι στους παραπάνω προστέθηκε ο μητροπολίτης Άνθιμος . Πόσο καταθλιπτικό είναι η παρουσία ενός θεολόγου σε επιστημονικό συνέδριο … Ντροπιαστικό θα έλεγα .

    Ο δεσπότης επαναλάμβανε ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα πρακτικά σχετικά με τη μοριακή βιολογία αλλά ελπίζει στη μεγάλη προσφορά της στους ανθρώπους . Παραδόξως είπε οτι ο καθορισμός της ηθικής δεν ειναι προνόμιο του ιερατείου αλλά όλης της κοινωνίας . Βέβαια αφού το ιερατείο χώνεται επί παντός του επιστητού , φαντάζομαι οτι θα έχει κάποιο παραπάνω προνόμιο απο αυτό που ανέφερε ο δέσποτας . Τέλος προειδοποίησε αυστηρά τους παρευρισκόμενους επιστήμονες να μην αναζητούν το «γονίδιο του Θεού » γιατί δεν πρόκειται να το βρουν .

    Βέβαια το «γονίδιο» του θεού δεν έχει καμμία σχέση με το τι πραγματευόταν το συνέδριο , αλλά αυτό είχε ακουστά αυτό είπε . Βέβαια σπουδαίοι επιστήμονες άκουγαν κάποιον που δεν ξέρει τι είναι ένα γονίδιο να τους κάνει διάλεξη …

    Παρεπιπτόντος δεν υπάρχει γονίδιο του Θεού , αλλά μαλλον ο δεσπότης ήθελε να πει τον όρο μιμίδιο ( ημι-επιστημονικός όρος που εισήγαγε ο Ντόκινς για την κληρονόμηση πολιτισμού , γονίδιο αναφέρεται καθαρά στο γενετικό υλικό ) .

  9. Ο/Η kimon λέει:

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ BLOG ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ, ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡ’ΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΘΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΑΡΘΡΩΝ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΣΑΣ -ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΟΥΡΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΡΑΣΟΦΟΡΟΙ …ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΜΕΝΟ.
    ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ bionick ΟΤΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ «ΑΝΘΙΜΟ», ΓΙΑΤΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑ -ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ…ΓΝΩΣΤΕΣ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΙΕΡΑΤΙΟΥ» ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΩΣ ΘΙΑΣΩΤΕΣ ΤΗΣ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ!!!

  10. Ο/Η globek λέει:

    και τα εξώγαμα της νεανικής …και γεροντικής ηλικίας ..ποιος θα τα αναθρέψει..π.χ. ο Ανθημος η ο ..Μπουταρης ????

  11. Ο/Η bionick λέει:

    @kimon

    έχεις δίκιο αγαπητέ , αν και δεν ξέρω ποιος ακριβώς ήταν υπεύθυνος για τη λίστα αυτών που μίλησαν . Υποθέτω ότι ηταν το προεδρείο της Ελληνικής Εταιρίας Βιοχημείας και μοριακής βιολογίας .

    Και πάλι όμως δεν είμαι σίγουρος ότι έστειλαν πρόσκληση σε έναν μητροπολίτη να μιλήσει . Αυτό που πιθανολογώ είναι να αυτοπροσκαλέστηκε ( καθώς όπου γάμος και χαρά ο Άνθιμος τρέχει ) και οι υπευθυνοι βασει μιας στρεβλης λογικής του » ας τα έχουμε καλα με όλους , ακόμα και αν ακούσουμε αρλουμπες » , έκαναν τα στραβά μάτια .

    Προφανώς και οι υπεθυνοι επιστήμονες φερουν ευθύνη

  12. Ο/Η George B. Stam. λέει:

    from Romfea.gr

    Επώνυμες καταγγελίες έγιναν σε βάρος του Μητροπολίτη Τυάνων Παϊσίου τόσο στην κεντρική Διεύθυνση του FBI στο Μανχάταν, όσο και στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας, για άκρως σοβαρά θέματα, τα οποία εάν αποδειχθούν μπορεί να επισύρουν ακόμα και ποινικές ευθύνες, σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα».

    Ενα τουλάχιστον από τα πρόσωπα που κατέθεσαν στις Διωκτικές Αρχές είχε ενδιατρίψει επί μακρά σειρά ετών στη Μονή, διέμενε σ’ αυτή και γνωρίζει, όπως ισχυρίζεται, πρόσωπα και καταστάσεις.

    Ο «Εθνικός Κήρυκας» επικοινώνησε με ένα εκ των προσώπων που έκαναν τις καταγγελίες στο FBI και την Αστυνομία, το οποίο επιβεβαίωσε ότι έχει «καταθέσει τα πάντα» καθότι, όπως λέει, ήταν αυτόπτης μάρτυρας κάποιων καταστάσεων, πλην όμως αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες για να μη «χαλάσει η έρευνα των Αρχών» και μας μίλησε με τον όρο να διατηρηθεί «για τώρα» η ανωνυμία του.

    Η εξέλιξη αυτή περιήλθε στη γνώση του Μητροπολίτη Παϊσίου κι όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν την υπόθεση αυτός φαίνεται να ήταν κι ένας από τους βασικούς λόγους που τον εξανάγκασε να υποβάλλει την παραίτησή του.

    Ηδη οι επώνυμες καταγγελίες και καταθέσεις στο FBI έγιναν από το καλοκαίρι, ενώ στο Αστυνομικό Τμήμα 114 της Αστόριας έγιναν πριν από δέκα ημέρες όταν έγιναν γνωστές η παραίτηση του κ. Παϊσίου και η εκδήλωση της επιθυμίας του να φύγει για πάντα στην Ελλάδα. Στις επιστολές παραίτησής του είχε επικαλεστεί λόγους «υγείας» και λόγους «ευθιξίας» επειδή ο στενός του συνεργάτης Επίσκοπος Απαμείας Βικέντιος σε συνέντευξή του στον «Εθνικό Κήρυκα» διαχώρισε τη θέση του από τα διαμειφθέντα στο Μετόχι της Αναλήψεως της Φλόριδας όπου ως γνωστό έγινε διάσπαση.

    Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στις υποθέσεις τις οποίες ερευνά το FBI και η Αστυνομία εμπλέκονται ενήλικοι σήμερα νέοι και νέες που εκκλησιάζονταν στην Αγία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου από μικρά παιδιά, εξομολογούντο στον Μητροπολίτη Παϊσιο και είχαν εγγύτητα με τη Μονή. Επίσης, λέγεται ότι εμπλέκονται και μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας της Μονής Χρυσοβαλάντου τα οποία εντάχθηκαν στο τάγμα του Μητροπολίτη Παϊσίου όταν ήταν ανήλικα.

    Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» στο άρθρο του της Τρίτης 26 Οκτωβρίου, με τίτλο «Ποιοι είναι οι λόγοι της παραίτησης του Παϊσίου», ανάμεσα στα άλλα ανέφερε, ότι «ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ έχει υπόψη του διάφορες συζητήσεις, διεργασίες, ακόμα και καταγγελίες, για θέματα που αφορούν τον ίδιο τον κ. Παϊσιο γι’ αυτό και τίθεται το ερώτημα μήπως οι λόγοι της παραίτησής του είναι βαθύτεροι;».

    Σε επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τη Μονή Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια, ο Αρχιγραμματέας Δρ. Ιωάννης Κωτσαρίδης μας είπε ότι «ο Μητροπολίτης Παϊσιος βρίσκεται στην Ελλάδα», ενώ ανέλαβε να τού διαβιβάσει το μήνυμά μας. Μέχρι νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Παϊσιος δεν είχε επικοινωνήσει μαζί μας.

    Σε επικοινωνία επίσης του «Ε.Κ.» με τον αναπληρωτή ηγούμενο, Επίσκοπο Απαμείας Βικέντιο, δήλωσε ότι «το θέμα αποτελεί προσωπικό, το λόγο έχει ο Αγιος Καθηγούμενος» και συμπλήρωσε «από εμένα ουδέν σχόλιο».

    Ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τα πρόσωπα εκείνα που προέβησαν σε επώνυμες καταγγελίες στις Διωκτικές Αρχές, έχουν ενημερώσει λεπτομερώς το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ ήδη στο Φανάρι κάνουν λόγο για κυοφορούμενο σκάνδαλο ολκής.

    Πληροφορίες ακόμα αναφέρουν ότι η νεαρή Μοναχή Χριστονύμφη προτίθεται να παραιτηθεί από τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, ενώ εντός των ημερών ετοιμάζεται να παραιτηθεί ολοσχερώς και από τη Μονή.

  13. Ο/Η Kάποιος λέει:

    Δεν περισσεύουν λεφτά

    Κυριακή με την Πανδώρα

    Μεταμεσονύκτια, «αποκαλυπτική» εκπομπή την περασμένη εβδομάδα προέβαλε το εξής σκαμπρόζικο θέμα: «Μητροπολίτης μού προσέφερε διαμέρισμα για να με κάνει δικό του». (Για όσους ενδιαφέρονται, ο καταγγέλλων ήταν ένας μεσόκοπος, διοπτροφόρος, φαλακρός και μουστακαλής κύριος, ο οποίος διετέλεσε οδηγός κάποιου ιεράρχη.)

    * * *

    Αντιλαμβάνομαι, ως εκ τούτου, ότι οι διαδικασίες της διαδοχής στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών έχουν ήδη ξεκινήσει…

    Το ΒΗΜΑ, 02/12/2007 , Σελ.: A72
    Κωδικός άρθρου: B15230A721
    ID: 291002

  14. Ο/Η katabran λέει:

    πότε θα τελειώσουν όλες αυτές οι καρτουνίστικες αναπαραστάσεις;
    πότε θα πάψουμε να ποντάρουμε στο καλό μας άστρο και το μεγαλείο της φυλής;

  15. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κατά τον μαστρο Γιάννη και τα κοπέλια του.
    Κλέβουν οι δεσποτάδες κλέβουν και οι παπάδες, κλέβουν κι οι παπαδιές και μάλιστα τα νοσοκομεία στα οποία εργάζονται και από τα οποία πληρώνονται και η διευθύντρια του Νοσοκομείου δεν τους έκανε μήνυση γιατί λέει ήταν πολύτεκνοι.
    Πεινάνε οι πολύτεκνοι παπάδες; Δεν τους φτάνει οι δυό μισθοί παπά-παπαδιάς, τα τυχερά, τα τάματα, ο δίσκος και το παγκάρι;
    Ισχύει ατιμωρησία για τους πολύτεκνους κληρικούς;
    Το Νοσοκομείο είναι αμπέλι του πατέρα της διευθύντριας;
    Μήπως η κυρία αυτή θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη της τις ψευτοκαλωσύνες της;
    Αν έκλεβε κάποιος πεινασμένος θα είχε την ίδια αντιμετώπιση με τον παπά;

    27.10.2010

    Ο παπάς και η παπαδιά… έκλεβαν τρόφιμα από νοσοκομείο
    Ένα απίστευτο περιστατικό έχει ταράξει την κοινωνία της Ηλείας, καθώς αποκαλύφθηκε ότι παπάς και παπαδιά έκλεβαν τρόφιμα για μεγάλο διάστημα και συστηματικά από το Νοσοκομείο του Πύργου. Το περιστατικό αποκαλύφθηκε μετά από παρακολούθηση ημερών από την ίδια την Διοικήτρια του Νοσοκομείου Πύργου Ελένη Σιουρούνη.

    Πιο συγκεκριμένα, 37χρονη που εργάζονταν στο νοσοκομείο ως βοηθός μάγειρα, αποδείχθηκε ότι αφαιρούσε τρόφιμα και άλλα είδη από τα μαγειρεία με την συνδρομή του ιερωμένου συζύγου της! Οι δύο συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω την Τρίτη, όταν η διοικήτρια μαζί με την προϊσταμένη επιστασίας αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

    Συγκεκριμένα, όταν ο παπάς κατέφθασε στο νοσοκομείο και ανέλαβε τον συνήθη ρόλο του …τσιλιαδόρου, η δύο γυναίκες τον κατεδίωξαν(!!!) και μόλις αυτός ,αφού πρώτα έτρεξε για αρκετά μέτρα, προσέγγισε την σύζυγό του για να την ειδοποιήσει πως «χάλασε η δουλειά», έπιασαν στα πράσα την 37χρονη με ουκ ολίγα τρόφιμα στην κατοχή της!

    Αμέσως κλήθηκε η Ασφάλεια Πύργου και το ζεύγος οδηγήθηκε στο τμήμα όπου έπαθαν και οι δύο … «εγκεφαλικό»! Για τον φόβο των Ιουδαίων διεκομίσθησαν πίσω στο νοσοκομείο και υπεβλήθησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις ,οι οποίες έδειξαν ωστόσο πως δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας.

    Μετά από διαβουλεύσεις και κυρίως για ανθρωπιστικούς λόγους (καθώς παπάς και παπαδιά είναι πολύτεκνοι), η διοικήτρια του νοσοκομείου δεν υπέβαλλε τελικά μήνυση και το ζεύγος αφέθηκε ελεύθερο. Σύμφωνα πάντως με τα όσα δήλωσε στο «Ηλεία Τώρα» η κα Σιουρούνη, ήδη έχει ξεκινήσει ο προβλεπόμενος από τον νόμο πειθαρχικός έλεγχος…

    http://www.star.gr/ellada_kosmos/66009/

    • Ο/Η Αλφειός λέει:

      Συγχαρητήρια για το μπλογκ σας κύριε Ροήδη.
      Σας διαβάζω πολύ καιρό αλλά δεν έχω γράψει ποτέ. Είδα τώρα μόλις το σχόλιο του κ Λασκαράτου για το Νοσοκομείο Πύργου. Μένω στην Ολυμπία και ξέρω κάτι περισσότερο. Ο παπάς έκανε τον ψόφιο κοριό για να γλυτώσει. Αν δεν το πιστεύετε, διαβάστε από τοπικό σαιτ μια λεπτομέρεια.
      Καλό σας βράδυ.

      *Όταν ο παπάς κατέφθασε στο νοσοκομείο και ανέλαβε τον συνήθη ρόλο του …τσιλιαδόρου, η διοικήτρια μαζί με την προϊσταμένη επιστασίας τον κατεδίωξαν(!!!) και μόλις αυτός, αφού πρώτα έτρεξε για αρκετά μέτρα, προσέγγισε την συζυγό του για να την ειδοποιήσει πως «χάλασε η δουλειά», έπιασαν στα πράσα την 37χρονη με ουκ ολίγα τρόφιμα στην κατοχή της! Αμέσως κλήθηκε η Ασφάλεια Πύργου και το ζεύγος οδηγήθηκε στο τμήμα όπου έπαθαν και οι δύο …εγκεφαλικό! Για τον φόβο των Ιουδαίων διεκομίσθησαν πίσω στο νοσοκομείο και υπεβλήθησαν στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν πως δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα υγείας, πόσο μάλλον να ‘χαν υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.*

      Read more: ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ – NEWS MESSINIA: Παπάς και η παπαδιά έκλεβαν τρόφιμα από νοσοκομείο! http://newsmessinia.blogspot.com/2010/10/blog-post_608.html#ixzz13xoueWYK
      http://newsmessinia.blogspot.com/

  16. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΥΣΣΑΣ λέει:

    Σιγά μη δώσουνε οι εκλησιαστικοί, κύριε Ροϊδη. Μαζί με του πολιτικούς και τους εξοπλισμούς, εξαιρούνται πανηγυρικά από τα μέτρα που πάρθηκαν τελευταία. Ούτε η κρίση, ούτε το Μνημόνιο έχουν ισχύ γι΄αυτούς.

    Οι παπάδες στο Ελλαδιστάν είναι (δυστυχώς ) δημόσιοι υπάλληλοι.

    Για μιν ακόμα φορά, κύρε Ροϊδη, συγχαρητήρια για το μπλογκ σας και τα θέματα που άφοβα ανοίγετε.

    Δημήτρης Φύσσας.
    συγγραφέας

  17. Ο/Η Παρατηρητήριο ορθοδόξων ανωμαλιών λέει:

    Ερχεται Αρμαγεδώνας αποκαλύψεων εναντίον του Μητροπολίτη Παϊσίου για ομαδικό SEX ασέλγειες και όργια

    Τρίτη, 02 Νοέμβριος 2010 00:22 | Συντάχθηκε απο τον/την Greekamericannewsagency.com

    ΕΡΕΥΝΑ: ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ

    Από τον Αλέξανδρο Στεφανόπουλο

    http://www.greekamericannewsagency.com/main/index.php

  18. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    https://www.efsyn.gr/arthro/politikes-antidraseis-gia-hryso-pagkari-toy-keelpno

    Πολιτικές αντιδράσεις για το χρυσό παγκάρι του ΚΕΕΛΠΝΟ

    23.03.2018

    Συντάκτης:
    efsyn.gr

    Οι αποκαλύψεις της «Εφημερίδας των Συντακτών» για τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που λάμβανε -επί τουλάχιστον τρία χρόνια- από το ΚΕΕΛΠΝΟ η Μητρόπολη Καισαριανής, επέφεραν πολιτικές αντιδράσεις.

    Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» που κυκλοφορεί σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου, έρχονται στο φως οι αποφάσεις και οι επίμαχοι διάλογοι, με το ΚΕΕΛΠΝΟ να πληρώνει -εκτός των άλλων- και 20.000 ευρώ για την έκδοση βιβλίου του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου.

    Με ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι οι αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» εγείρουν «πολλαπλά ερωτηματικά που αφορούν τόσο το ίδιο το ίδρυμα και τον τρόπο με τον οποίο επέλεγε να διανέμει τα χρήματα του, όσο και την προνομιακή πρόσβαση της συγκεκριμένης μητρόπολης σε δημόσιο χρήμα». Η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής:

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η συγκεκριμένη Μητρόπολη φέρεται να έχει λάβει επιχορηγήσεις που υπερβαίνουν το ποσό των 800.000 ευρώ, κατά παράβαση, μάλιστα, του καταστατικού του ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ο ίδιος ο μητροπολίτης ήταν μέλος του ΔΣ του.

    Είναι απαραίτητη η παρέμβαση της Δικαιοσύνης, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι πτυχές αυτής της σκανδαλώδους υπόθεσης και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, σε περίπτωση που διαπιστωθούν.

    Ο Νίκος Φίλης Ο Νίκος Φίλης | EUROKINISSI / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
    Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η διαφάνεια και ο έλεγχος στα οικονομικά της Εκκλησίας μετά τα στοιχεία για περίεργες χρηματοδοτήσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Αναφερόμενος στο σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο κ. Φίλης σημείωσε ότι «Η Εκκλησία της Ελλάδος, οι απλοί ιερείς και ο απλός κόσμος που συμμετέχει στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας δίνει καθημερινά από το υστέρημά του και δεν περιμένει 800.000 από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι νόημα έχει να υπάρχει εκπρόσωπος της Εκκλησίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Ξέρει από λοιμώδεις νόσους η Εκκλησία;»

    Όπως είπε ο βουλευτής «το κράτος δίνει 200 εκατ. ευρώ το χρόνο για τη συντήρηση της Εκκλησίας αλλά πρέπει να υπάρχει και λογοδοσία. Επίσης παίρνει ΕΣΠΑ η Εκκλησία, ή χρήματα από το παγκάρι ή επίσης τις φοροαπαλλαγές που λαμβάνει και δεν έχουν σχέση με το φιλανθρωπικό της έργο».

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.