2η Λειτουργία Κυριακής: Εφραίμ, Αλ Τανί -αι επενδυταί

«Ο Εφραίμ συνέταιρος του εμίρη επενδυτή του Κατάρ Αλ Τάνι.»

Μετά το real estate, μεγάλες μπίζνες και στο χώρο της ενέργειας κάνουν ο ηγούμενος Εφραίμ και η παρέα της μονής Βατοπεδίου, σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News.

Η περίφημη Rassadel θα βγάλει κι άλλα χρήματα από το δημόσιο τη στιγμή που η υπόθεση Βατοπεδίου εξετάζεται σε Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, καθώς είναι εταίρος της Rosebud Energie Deutschland, μέλους της κοινοπραξίας APPC – Astakos Power Plan Consortium.

Η ανωτέρω κοινοπραξία έχει αδειοδοτηθεί από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για το έργο του Θερομοηλεκτρικού Σταθμού Υγραερίου Αστακού, στο πλαίσιο της επένδυσης του Κατάρ στον Αστακό. Η γερμανική εταιρεία σύμφωνα με τη Real News ιδρύθηκε το 2006 με έδρα τη Φρανκφούρτη και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 25.000 ευρώ. Στη μετοχική της σύνθεση βρίσκεται Έλληνας επιχειρηματίας ο Ι. Σ. και η Rassadel καθώς και άλλοι επιχειρηματίες.

Τα παραπάνω γνωστοποίησε στην Προανακριτική Επιτροπή ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών Δημήτρης Παπανίκας, ο οποίος έχει ασχοληθεί διεξοδικά και με το περιβαλλοντικό σκέλος της επένδυσης. Όπως λέει, είναι γνωστό ότι η επένδυση στον Αστακό ανέρχεται σε αρκετά δισεκατομμύρια ευρώ, με ανάλογα μεγάλα οφέλη φυσικά για τα μέλη της κοινοπραξίας και των εταίρων αυτής.

Η Αυτοκρατορια του “Αγιου Ορους” Strikes Back!!!

[Real News]

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

15 Responses to 2η Λειτουργία Κυριακής: Εφραίμ, Αλ Τανί -αι επενδυταί

  1. Ο/Η Νίκος Κ. λέει:

    Αθώος
    Πένης
    Ακτήμων
    Ασκητής
    Μοναχός
    Ορθόδοξος
    Σεμνός
    Αενάως προσευχόμενος

  2. Ο/Η Rodia λέει:

    Ποιοι ειμαστε τεσπα! Τί έθνος! Το επιχειρηματικο πνευμα ξεχειλιζει απο τα μπατζάκια -ακομα και των ιερωμενων!!!

  3. Ο/Η katabran λέει:

    κάτι με έκανε σήμερα κι ασχολήθηκα με δοθηίνες…
    καλό σας βράδυ

  4. Ο/Η Μάρθα Καραγιάννη λέει:

    Ο Εμίρης και ο κακομοίρης
    η
    διάλογος Ισλάμ Ορθοδοξίας
    επιχειρηματικού επιπέδου

  5. Ο/Η Γέρων Ιωσήφ ο παιδοτρίβης λέει:

    Και νεκρούς ανασταίνει ο Εφρέμ

    http://www.koutipandoras.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001004001&nodeId=36&articleId=889

    Ο άγιος Εφραίμ είναι πίσω απ όλα. Υπόσχεται θαύματα και έχει ενοράσεις. Μια βιομηχανία εκμετάλλευσης της πίστης. Με τη συνδρομή της τηλεόρασης, των σαλονιών και της οικογένειας Ρουσόπουλου. Το 2006, ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, υπουργός πια, είναι στο Βατοπαίδι, όταν η σύζυγός του Μάρα Ζαχαρέα, σε εκπομπή της στο Mega, έχει συνέντευξη και πάλι του Εφραίμ. Ο Εφραίμ, άγιος πάντα, μιλά για τη θεραπεία των πάντων, ακόμη και του καρκίνου με… λαδάκι:

    «Έχουμε την Παναγία την Παντάνασσα, η οποία ιδιαίτερα βοηθάει τους καρκινοπαθείς. Είναι αυτή η εικόνα, τι να σας πω! Έχει τόσα θαύματα κάμει. Στέλνουμε λαδάκι από το καντήλι της. Σταυρώνονται, γίνονται καλά. Και ένα παιδί στη Ρωσία που μας είπαν ότι το πήραν στο νεκροτομείο, απέθανε δηλαδή, και πήγεν η μάνα του και το άλειψεν με το λάδι της Παναγιάς της Παντάνασσας και είχε κι ένα καρτ ποστάλ, μια χάρτινη εικόνα, και τον σταύρωσε επάνω κι αμέσως το παιδί άνοιξε τα μάτια του. Έχουμε πάρα πολλά τέτοια. Στην Αυστραλία, μας γράφουν, γίνονται θαύματα πολλά με καρκινοπαθείς».

    Πρόσφατα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, σε μια έκρηξή του κατά τη διάρκεια συνέντευξης είπε πως η Ελλάδα σύρθηκε στο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου από ένα θρησκόληπτο υπουργό. Πραγματικά ο Εφραίμ κράτησε σε ομηρία την κυβέρνηση μέσω ενός συμβούλου του πρωθυπουργού, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Πείστηκε πως, αν δείξει πίστη και βοηθήσει το Βατοπαίδι, η Παναγία θα τον γιατρέψει. Τον τύλιξαν μάλιστα με την Αγία Ζώνη. Ο Εφραίμ έστειλε στα δίδυμα του Καραμανλή μόλις γεννήθηκαν εικόνα από το Βατοπαίδι και ο Καραμανλής ανταπέδωσε. Όταν επισκέφθηκε το Άγιο Όρος, διανυκτέρευσε στο Βατοπαίδι ενάντια στο εθιμοτυπικό που απαιτούσε να μείνει στην πρώτη μονή, δηλαδή της Μεγίστης Λαύρας. Έτσι ο Εφραίμ έδειξε στους πάντες (και κυρίως στην αντίπαλη μονή) ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο.

    προφΗτειες, ενοραςεις, λιακοπουλος ςτο μπλεντερ
    Σε λίγα χρόνια, το Βατοπαίδι έγινε ένας ισχυρός μηχανισμός. Ο Εφραίμ πηγαινοερχόταν με ελικόπτερα επιχειρηματιών. Υπολογιζόταν ως άγιος, μια και κανένας δεν έμπαινε στον κόπο ή δεν τολμούσε να αμφισβητήσει την αγιότητά του. Μοναχοί του Αγίου Όρους μίλαγαν για ζωή που δεν έχει σχέση με τη μοναστική παράδοση και γι ́ αποκρυφιστικά κηρύγματα, αλλά κανένας δεν έδινε σημασία. Τα φώτα της δημοσιότητας ήταν πολύ ισχυρά και αποκλειστικά πάνω στον Εφραίμ.

    Ο Ιωσήφ έπαιζε το ρόλο πνευματικού του Βατοπαιδίου. Κανένας δεν γνώριζε το παρελθόν. Άρχισε να συγγράφει βιβλία που από τους Βατοπαιδινούς διαφημίζονταν ως το ίδιο το κήρυγμα του Θεού. Στην πραγματικότητα ήταν εσχατολογικές αντιλήψεις, χωρίς καμιά θρησκευτικότητα, και κηρύγματα βγαλμένα από το Μεσαίωνα. Δεν αντέχουν σε καμιά θεολογική κριτική. Ιδού ένα απόσπασμα από τα «θεόπνευστα» βιβλία, με τα οποία ο Ιωσήφ κηρύσσει την τυφλή υπακοή:

    «Ένας γέροντας έστειλε τον υποτακτικό του στα βατράχια που φώναζαν. Του λέει: “Παιδί μου, πήγαινε στα βατράχια και πες είπε ο γέροντας να σταματήσετε, γιατί θέλουμε να διαβάσουμε την ακολουθία”. Ο υποτακτικός δεν είπε όχι, έδειξε, όπως έπρεπε, υπακοή. Πήγε λοιπόν και τους είπε: “Να σταματήσετε, είπε ο γέροντας”. Τότε μίλησε ένα βατράχι και λέει: ”Πες του γέροντα τώρα τελειώνουμε εμείς τη δοξολογία του Θεού και όταν πάμε να ξεκουραστούμε συνεχίστε εσείς”».

    Σε μια άλλη θεόπνευστη συγγραφή, ο Ιωσήφ διηγείται πως ένας άλλος πήγε για ψάρεμα, ενώ το απαγόρευσε ο γέροντας, και βγήκε ένα θηρίο από τη θάλασσα, ο διάβολος και άρχισε να τον κυνηγά. Σκοταδισμός και συλλογιστική δημοτικού που βαφτίζονται θεόπνευστο μήνυμα. Κανένας δεν τα πρόσεχε. Όλοι κολυμπούσαν στα κύματα της αόριστης αγιότητας του Εφραίμ ίσως για να ξεφύγουν από το πέλαγος των αμαρτιών τους. Όσοι τον κριτικάρουν τους έχει βάλει ο διάβολος. Απλοί λογαριασμοί και προεξοφλημένοι.

    Ο Ιωσήφ βαφτίστηκε ιερή και προφητική μορφή. Ήταν ενορατικός και άγιος. Έβλεπε οράματα και είχε το χάρισμα της προφητείας. Πολλά πνευματικά του τέκνα έπαιρναν γράμματα που περιείχαν προφητείες-στιχάκια. Η πιο γνωστή είναι αυτή που ο τηλεπωλητής Δημοσθένης Λιακόπουλος δημοσίευσε σε ένα βιβλίο που εξέδωσε, το Ο Καιρός γαρ Εγγύς. Ένα στιχούργημα που προβλέπει πως η Ελλάδα θα λάμψει, αφού η Ρωσία μπει στην Τουρκία, γίνει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, σφαχτεί το ένα τρίτο των Τούρκων και πνιγεί στο αίμα το σύμπαν. Όλα αυτά το 2024 και με τη νίκη των Ελλήνων πάντα. Ο Ιωσήφ διαψεύστηκε στην προφητεία του ότι θα εκθρονιστεί ο Χρυσόστομος Πάφου, αλλά για τον κόσμο είναι σίγουρος. Όπως και ο Λιακόπουλος.

  6. Ο/Η Nikos the Writer λέει:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=572857

    Ο πρωθυπουργός φοβάται τον Αστακό;

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/10/2010
    Κακή αρχή στην “ώρα του πρωθυπουργού” έκανε φέτος ο Γ. Παπανδρέου. Δεν πήγε να απαντήσει, την Παρασκευή, στις πρώτες ερωτήσεις που του απηύθυναν φέτος ο Αλέξης Τσίπρας για τον Αστακό και το Ελληνικό και η Αλέκα Παπαρήγα για την ανεργία. Δεν έστειλε, μάλιστα, άλλον υπουργό να απαντήσει, όπως συνηθίζεται.

    Το πιθανότερο είναι ότι θέλησε να αποφύγει τη συζήτηση, ειδικά για Αστακό και Ελληνικό, καθώς στις “επενδύσεις” αυτές εμπλέκονται πρόσωπα του Μαξίμου και της οικογένειάς του. Δεν θα αποφύγει, όμως, τελικώς τη συζήτηση, η οποία θα έχει και μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αναλόγως των αποτελεσμάτων των εκλογών.

    Α.Ω.

  7. Ο/Η theodore λέει:

    εσυ χριστο κι εγω αλλαχ…
    spread and spend the HOLLYMOUNTAIN…

  8. Ο/Η globek λέει:

    μια μονάδα ισχύος 1.010 ΜW με καύσιμο το LΡG δεν προβλέπεται στο εθνικό σχέδιο της χώρας για την επίτευξη του στόχου «20-20-20» μέχρι το 2020, που έχει σταλεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ούτε το ελληνικό σύστημα μπορεί να την αντέξει

  9. Ο/Η manos λέει:

    Ο Γέροντας είναι ένας άγιος άνθρωπος! Όσοι τον γνώρισαν από κοντά αυτό ομολογούν. Πραγματικά θαυμάζω τέτοια πνευματικά αναστήματα. Δόξα τω Θεώ!

  10. Παράθεμα: Ζητείται ψεύτης | Tainies Online

  11. Παράθεμα: Μερικοί το προτιμούν κρύο | Tainies Online

  12. Ο/Η Ιωάννα Μαντέλη Τσουκάτου-Εδώδιμα Αποικιακά λέει:

    Αιχµές για δύο µέλη της κυβέρνησης, την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρµπίλη και τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη αφήνει ο υπουργός Επικρατείας αρµόδιος για τις επενδύσεις Χάρης Παµπούκης µε αφορµή την επένδυση στον Αστακό. Με συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» ο κ. Παµπούκης επισηµαίνει ότι η επιστολή του κ. Κουβέλη προς τον υπουργό Επικρατείας του Κατάρ έγινε χωρίς συνεννόηση και τονίζει ότι από εδώ και στο εξής αν θα υπάρξουν στην περιοχή επενδύσεις στο πλαίσιο του Μνηµονίου, ο ίδιος θα φέρει την κύρια ευθύνη.

  13. Ο/Η Ιωάννα Μαντέλη Τσουκάτου-Εδώδιμα Αποικιακά λέει:

    Βολές του δημάρχου Αστακού Π. Στάϊκου, κατά του Νίκου Παπανδρέου

    http://www.aitolia.gr/?p=34805

    Σε σοβαρές αποκαλύψεις που αγγίζουν τον Νίκο Παπανδρέου, προχώρησε ο δήμαρχος Αστακού Παναγιώτης Στάϊκος, με αφορμή το «κόψιμο» του Θύμιου Σώκου από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας «το Παρόν της Αιτωλοακαρνανίας». Συγκεκριμένα γράφει:

    [……….]

    Ο κ. Στάϊκος συμπλήρωσε ότι ο ίδιος και ο κ. Σώκος δενπρόσεχαν τι έλεγαν με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να τους απορρίψει ια τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συνέδεσε την απόρριψη με την εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον Αστακό, με σύμπραξη Ελλάδας και Κατάρ. Όπως κατήγγειλε οι «μεσάζοντες» στην Ελλάδα επιβάλλουν την κατασκευή της μονάδας όμως οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξαγριωμένοι, αφοί θα φορτωθούν μια ρυπογόνο μονάδα, χωρίς όφελος. Ο κ. Στάϊκος επιφυλάχθηκε για περισσότερες αποκαλύψεις μετά τις εκλογές.

  14. Ο/Η Γέρων Ιωσήφ ο παιδοτρίβης λέει:

    http://maxitisthrakis.blogspot.com/2010/10/blog-post_1764.html

    ΟΙ ΝΕΕΣ ΣΥΝΤΑΡΑΧΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
    ΓΙΑ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ «ΔΙΔΥΜΟ» ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ

    Νέες αποκαλύψεις για τη δράση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και του μοναχού Αρσένιου ζητά να καταθέσει ενώπιον της επιτροπής της Βουλής, αστυνομικός που υπηρετούσε στο Άγιο Όρος και φέρεται να εκδιώχθηκε, όταν αποκάλυψε απάτες των δύο μοναχών. Ο αστυνομικός εν αποστρατεία Δημήτρης Σιδερίδης κατέθεσε σε συμβολαιογράφο και αιτείται να παραθέσει τα στοιχεία ενώπιον της επιτροπής, ότι το 1995 και το 1996 κατέθεσαν ψευδώς στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Όρους ότι δύο υπέργηροι μοναχοί, ο Ραφαήλ και ο Στέφανος είχαν αποβιώσει, προκειμένου να αποσπάσουν πλαστά πιστοποιητικά θανάτου τα οποία θα χρησιμοποιούσαν για το φάκελο των διεκδικήσεων της Μονής. Στην πραγματικότητα, οι δύο μοναχοί πέθαναν το 2004 και το 2006, αλλά κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ενώ ήταν ζωντανοί φέρονταν να έχουν πεθάνει στη Μονή Βατοπεδίου.
    Μάλιστα, όπως έχει καταθέσει ενώπιον συμβολαιογράφου ο εν αποστρατεία αστυνομικός, οι Εφραίμ και Αρσένιος, άλλαξαν ακόμη και τις ημερομηνίες θανάτου στους τάφους των δύο μοναχών για να μην γίνει αντιληπτή η απάτη. Ο μάρτυρας υποστήριξε ότι εξαιτίας του γεγονότος ότι εναντιώθηκε στη συγκάλυψη της απάτης των Αρσένιου και Εφραίμ, απομακρύνθηκε από το αστυνομικό τμήμα του Αγίου Όρους μετά από παρέμβαση των δύο μοναχων.

  15. Ο/Η Του κώλου τα 9μερα λέει:

    GAP ΓΑΠ ΓΑΠ ΓΑΠ ΓΑΠ ΓΑΠ ΓΑΠ ΓΟΥΠ

    Οι υψηλοί τόνοι διατηρήθηκαν και κατά τη συζήτηση επί του θέματος της επίκαιρης ερώτησης, όταν ο Αλ. Τσίπρας ρώτησε τον πρωθυπουργό «για τη σχέση του επικοινωνιολόγου σας κ. Σεφερτζή με το έργο στον Αστακό», όπως επίσης και της εταιρείας Rassadel του κ. Εφραίμ. «Ολοι έχουμε φίλους και συγγενείς, κ. Τσίπρα. Κανείς, όμως, δεν έχει φίλους και συγγενείς μπροστά στο δημόσιο συμφέρον, το οποίο για μένα είναι πάνω απ’ όλα. Ετσι λειτουργούσα και έτσι θα λειτουργώ», απάντησε σε έντονο ύφος ο κ. Παπανδρέου.

    Σώπα καλέ μου, σε τα μας;

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.