Πάγκαλος

δήλωσε ότι πονά για το οικονομικό κοστούμι που φόρεσε στον ελληνικό λαό το κόμμα του

Για τον σημερινό πρωθυπουργό Παπανδρέου ΙΙΙ: «...αλλά θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι δεν τον θεωρώ κατάλληλο για να γίνει πρωθυπουργός...» ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 16/09/2001

Ο κύριος Πάγκαλος…
Από το 1981 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, ιδιότητα την οποία κατέχει αδιάλειπτα μέχρι σήμερα,  διετέλεσε:

Υφυπουργός Εμπορίου (1982), Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1984), Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών (1985-1989). Κατά την περίοδο 1989 μέχρι 1993 ορίστηκε Αντιπρόσωπος του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.Τον Οκτώβριο 1993 ορκίστηκε και πάλι Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών. Τον Ιούλιο 1994 αναλαμβάνει Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Τον Ιανουάριο 1996 ορκίστηκε Υπουργός Εξωτερικών ασκώντας τα καθήκοντά του μέχρι τον Φεβρουάριο 1999. Τον Απρίλιο 2000 ορκίσθηκε Υπουργός Πολιτισμού διατηρώντας το αξίωμα έως το Νοέμβριο 2000. Διετέλεσε Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και του Συμβουλίου της Ευρώπης. Τον Ιούνιο 2003 ορίσθηκε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής. Το Νοέμβριο του 2004 ορίσθηκε Συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας του ΠΑΣΟΚ. Επανεκλέχθηκε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και ορίσθηκε αρμόδιος του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών. Στη συνέχεια ανέλαβε την ευθύνη του Τομέα Αυτοδιοίκησης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης ενώ σήμερα προΐσταται στον νευραλγικό Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής, Ασφάλειας και Άμυνας. Τον Σεπτέμβριο του 2006 ανέλαβε Γενικός Εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στις διαδικασίες για την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Από τις εκλογές του 2009 έως σήμερα είναι Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

Επομένως (χοντρικά):

Ο κύριος Πάγκαλος…
δεν είδε να φορά ποτέ του ο Ανδρέας Παπανδρέου ζιβάγκο.
–  να εξαγγέλλει το ΠΑΣΟΚ «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο»

δεν είδε, δεν αντελήφθη

– ποτέ το οστικό κύμα χιλιάδων διορισμένων «πρασινοφρουρών» να κατακυριεύει το Δημόσιο.
–  ποτέ τις πρώτες μίζες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
–  κι ούτε έζησε το σκάνδαλο Κοσκωτά.
– να γίνεται ποτέ λόγος για «πάμπερς» που σχετίζονταν με το προαναφερόμενο σκάνδαλο.
–  την αποφορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

δεν είδε, δεν αντελήφθη

– τη κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ.
– τις προτροπές του κ. Σημίτη προς το πλήθος να «επενδύσει» στο χρηματιστήριο.
–  το όργιο προμηθειών-μίζας και διορισμών στη Υγεία με την ίδρυση του ΕΣΥ από το κόμμα στο οποίο ενεργά συμμετείχε.
–  ποτέ κάτι μεμπτό με την «αγορά του αιώνα» για εξοπλισμούς.
–  κι ούτε άκουσε ποτέ να μιλούν για προμήθειες εξοπλισμών.

δεν είδε, δεν αντελήφθη

– ότι οι υπουργοί άμυνας της κυβέρνησης στην οποία ΤΟΤΕ συμμετείχε ήταν σύντροφοί, συνοδοιπόροι του στον κοινό αγώνα υπέρ του Σοσιαλισμού.
– κι ούτε άκουσε ποτέ να μιλούν για τα κοινοτικά κονδύλια δισεκατομμυρίων που σύντροφοί του «διαχειρίστηκαν» επαρκώς για το καλό της Πατρίδας.
–  κάτι για το σύγχρονο νεοελληνικό γεφύρι της Άρτας το πασίγνωστο «Κτηματολόγιο».
– ότι ψηφίστηκε και πέρασε σαν τρένο ένα νομοσχέδιο από την δική του συντροφική κυβέρνηση που θα κάλυπτε στο εξής όλα τα ανομήματα των συνάδελφων αλλά και φίλων του: Τον «Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών»…
–  καμία χρηματοδότηση μεγάλων πολυεθνικών προς το σοσιαλιστικό κόμμα του, ούτε καν τη Ζήμενς.
–  ότι η κυβέρνησή του παρέδωσε χρέος 98% του ΑΕΠΙ προς την κυβέρνηση της ΝΔ το 2004…

Δεν θίχτηκε ποτέ για κάτι που θα τον οδηγούσε εντίμως προς μια παραίτηση, τυχαίο; δεν νομίζω.

Δεν θα μιλήσω για τη «λύση» των χωματερών ως δώρο της κυβέρνησής του στο περιβάλλον.

Ούτε για Μνημόνιο γνωρίζει τι σημαίνει αν και μας δήλωσε ότι «πονά» πολύ για το κοστούμι που φόρεσε στον ελληνικό λαό το κόμμα του, ενώ άλλα προεκλογικά ευαγγελιζόταν.

Δεν θα επεκταθώ.
Δεν θέλω να συνεχίσω με πολλά ακόμη που έχω φυλαγμένα στο συρτάρι, διότι μόλις τώρα μου πέρασε από το νού ότι μπορεί πράγματι να μην γνώριζε, δεν είναι αφύσικο. Συμβαίνει με όλους τους πολιτικούς περιορισμένης εμβέλειας, τους ασήμαντους.

Κακώς ασχολήθηκα (φταίνε κάποιοι bloggers) , δεν είναι άλλωστε η μοναδική φορά που ασχολούμαι με το ευτελές.

Nobody’s perfect.

###

«Αναρτούν» Πάγκαλο και οι:
Ακυβέρνητες πολιτείες
Βιβλιοθηκάριος
krotkaya
Happy Hour
Antidrasex
Κουπέπκια
Βυτίο
Κόκκινο Μπαλόνι
Καλώδια
Kanalι
e-Cynical
Πεντανόστιμη
Ροδιά
Everything you know is wrong
Ιστολόγιον
Gatouleas
busy bee
χώρα του ποτέ ποτέ…
ιστορίες συνομωσίας
ΑΝεμος
ngeor (null)
ο κ. ΑΜ
Θέατρο δρόμου

[η λίστα θα ενημερώνεται συνεχώς όπως λέει κι η Κρότκαγια]

This entry was posted in Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

29 Responses to Πάγκαλος

  1. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Ήταν υπουργός Εξωτερικών.
    Τι έκανε για το παρακάτω;

    «Λάδωμα» στα προξενεία
    Στην κατηγορία: Ρεπορτάζ
    Ημερομηνία: 29/05/2007
    Συνεταιριστής από την Κοζάνη καταγγέλλει στη «Θεσσαλονίκη» ότι αναγκάστηκε δώσει «μίζα» 500 ευρώ στους προξενικούς υπάλληλους στα Τίρανα για να φέρει έναν οικονομικό μετανάστη.

    Η διαδικασία μετάκλησης οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία είναι δαιδαλώδης, αλλά η απαράβατη προϋπόθεση για την εξασφάλιση των εργατικών χεριών που απαιτούνται για τις αγροτικές εργασίες στη Δυτική Μακεδονία είναι το «λάδωμα» των κρατικών λειτουργών στο προξενείο. .Google Adsense Center
    Η συνέχεια:

    http://www.makthes.gr/news/reportage/2064/

  2. Ο/Η Πάγκακος λέει:

    Κρίμα γιατί το πρόσωπό του δείχνει τόση καλωσύνη

  3. Παράθεμα: Θεόδωρος Πάγκαλος « Кроткая

  4. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Εχω υπάρξει οπαδός του(ναι, μα το…Θεό!-Θεός; πιπέρι στο στόμα!Καταλαβαινόμαστε τέλος παντων). Οχι ψηφοφόρος του αλλά σίγουρα θαυμαστής του και κατά κάποιαν έννοια λοιπόν οπαδός του.
    Δεν είναι μιά αδιάφορη προσωπικότητα-δεν ήταν τουλάχιστον. Εχει συγκρότηση επιστημονική καλή και αληθινά στέρεη. Εχει βαθειά κουλτούρα-το εννοώ αυτό-με έχει εκπλήξει πολλές φορές η παιδεία του, η οποία ποτέ δεν ήταν εκείνη η δυσκοίλια συμπεριφορά του βαρύθυμου κουλτουριάρη, παρόλο ότι θα μπορούσε να «βάλει κάτω» σε διαλόγους πολιτιστικούς αρκετούς δηλωμένους πολύξερους.
    Η πολιτική του δράση την πρώτη περίοδο του ΠΑΣΟΚ άφησε καλές εντυπώσεις γενικά και θυμάμαι ότι ακόμα και συντηριτικά έντυπα να εκθειάζουν τις αρετές του και την λογιότητα του.
    Νομίζω ότι τον Πάγκαλο τον χάλασε σαν υπόσταση και σαν εκφορά πολιτικού λόγου αυτό το πλούσιο βιογραφικό του με το οποίο ξεκινάτε την ανάρτηση σας. Δηλαδή η παρατεταμμένη παραμονή στην εξουσία δημιουργεί ακόμα και στον εξυπνότερο και τον πιό συγκροτημένο πολιτικό αντανακλαστικά αλαζονείας και από αλαζονεία ο Πάγκαλος άλλο τίποτα!
    Τί θέλω να πώ;(γιά να βγεί κι ένα ηθικό δίδαγμα απ’την όντως ενδιαφέρουσα περίπτωση του):περιορισμένη θητεία (maximum 8ετή) των πολιτικών και σαν βουλευτών και σαν αξιωματούχων του κρατικού μηχανισμού(υπουργών , υφυπουργών, γενικών γραμματέων κλπ). Τα αξιώματα δεν δημιουργούνται γιά να κάνουν καριέρα κάποιοι αλλά γιά να υπηρετείται η κοινωνία των πολιτών(γιά ν’αναφέρουμε και κάτι περισπούδαστο γιωργάκειο, του Γιωργάκι, που είναι η έκφραση της απόλυτης σχιζοειδούς εκδήλωσης του παγκαλικού ψυχισμού:από πιθανός έως βέβαιος νεκροθάφτης του γιωργοπαπανδρεϊσμού, έγινε ο κορυφαίος υμνητής του-ο «Μεγάλος Τραγουδιστής» , γιά να θυμηθούμε κι άλλα νόστιμα παραλειπόμενα!).
    Φυσικά και θλίβομαι γιά το (βέβαιο πια) πολιτικό τέλος του άνδρα. Τα νεώτερα που διέρρευσαν αυτές τις μέρες-αληθινή απογοήτευση-δείχνουν να επιβεβαιώνουν γιά άλλη μιά φορά ότι επί της ουσίας ο δεινοσαυρισμός-παράλληλα με την οικογενειοκρατία και τον μοναρχόμορφο δυναστισμό(δες βασιλεύοντες δυναστικούς οίκους των Παπανδρέου, Καραμανλή και Μητσοτάκη-να της ευχηθούμε τα χειρότερα με την ευκαιρία γιά το think tank που ιδρύει),οι τρείς λοιπόν αυτές πολιτικές δυσμορφίες στην πραγματικότητα δεν είναι παρά νεοπλασίες πολιτειακές και που θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια-με τη συνέργεια και άλλων παραγόντων φυσικά-στο τέλος της αστικής δημοκρατίας όπως την είχαμε μαθει και που να πάρει ο διάβολος, μέσα στα πολλά κακά της, παρόλα αυτά, δεν ήταν και ό,τι χειρότερο έχει υπάρξει σ’αυτή τη γή.

    • Ο/Η Β. Δ. Καργούδης λέει:

      @Iconology 2009: Επειδή κάθε δική μου απόπειρα να υπερασπιστώ τον Πάγκαλο -σαν έναν από τους σοβαρότερους διανοούμενους της Αριστεράς (η εισήγησή του πχ.,στην 6η Ολομ. του ΚΚΕ, -αύγουστος 1968, το «οργανο» της ιστορικής διάσπασης, συζητήθηκε όσο λίγα κείμενα) με ρηξικέλευθο θεωρητικό έργο, (ενδεικτική αναφορά πχ στο ότι υπήρξε ερευνητικός σύντροφος παλιότερα του Π. Κονδύλη)-θα «πνιγόταν εν τη γεννέσει της» από τους συνήθεις υπόπτους-συσχολιαστές, (ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θα ήταν) σας ευχαριστώ που με απαλλάξατε από την υποχρέωση να αποκαταστήσω (να προσπαθήσω τουλάχιστο) μερικά πράγματα στις διαστάσεις τους, «πριν τα σκεπάσει η άγνοια..».

      • Ο/Η iconology2009 λέει:

        Δεν έχω καταλάβει να αμφισβητείται τόσο η ποιότητα σκέψης του Πάγκαλου-όταν σπανίως πιά το κάνει σοβαρά-αλλά περισσότερο η εκφορά ή μάλλον ο τρόπος εκφοράς, που ζεί πιά μέσα στους όρους της τηλεοπτικής οικονομιας και αισθητικής.
        Είμαστε πολλοί αυτοί που αναγνωρίζουμε την ποιότητα της ευφυΐας του και είμαστε αυτοί ακριβώς αυτοί που ταυτόχρονα είναι και οι πιό βαριά απογοητευμένοι από αυτόν. Είμαστε εμείς αυτοί που πιό λίγο τον συγχωρούμε και δεν μας περισσεύει καμμιά μα καμμιά επιείκεια πιά απέναντι του. Ειδικά η γιωργοπαπανδρεϊκή του εικόνα είναι η αποκαρδίωση προσωποποιημένη. Οι τελευταίες ειδήσεις με τον νεποτικό Πάγκαλο να βολεύει γυναίκες και παιδιά του ήταν το τελειωτικό χτύπημα.
        Τα στερνά Α-τιμούν τα πρώτα!

      • Ο/Η Po λέει:

        τους πολιτικούς (τα δημόσια πρόσωπα) τους κρίνουμε από το περιεχόμενο και την ποιότητα της εκφοράς του λόγου τους.
        η ποιότητα της σκέψης του κ. Πάγκαλου είναι εσωτερική, προσωπική του υπόθεση και δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί.
        όσο για το εύρος της καλλιέργειάς του, δεν το έχω αμφισβητήσει ποτέ, άλλωστε τα καταφέρνει καλύτερα ο ίδιος, το θεωρώ κρίμα.

  5. Ο/Η ataktos λέει:

    ειπαμε ..σαν το γρουν που ουτε με το σκεπαρ δεν του βγαζεις τι μουρ απο το κμας …

  6. Ο/Η ZardoZ λέει:

    Κατά λαό πηγαίνουν και οι κυβερνήσεις, μην το ψάχνουμε. Καλό θα ήταν το παρών ιστολόγιο να κάνει ένα αφιέρωμα στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με έμφαση στην ομιλία του στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Για να μαθαίνουν και οι νεώτεροι ότι η πολιτική είναι επιστήμη, λόγος και πρόβλεψη και όχι καφενείο με γηπεδιακούς πολίτες.

  7. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Επειδή μας έχει φάει η ψευδοευγένεια, ρωτάω εγώ ο άξεστος:
    Ένας άνθρωπος, ο οποιοσδήποτε δεν θα έπρεπε να ντρέπεται όταν εμφανίζεται μπροστά στους συνανθρώπους του, με μια κοιλιά που περιέχει τουλάχιστον 50 κιλά κόπρανα;
    Πόσο δε μάλλον όταν αυτός τυχαίνει να είναι κοτζάμ υπουργός! Να προκαλεί το αίσθημα του σιχαίνεσθαι τον άνθρωπο. Να ξεστομίζει φράσεις όπως « δε γαμ…σαι πρωί-πρωί» σε δημοσιογράφο! «Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή».
    Δηλαδή αν δεν αποκαλέσει ο λαός σκατοκοιλιά αυτόν τον άνθρωπο, ποιόν άλλον θα τον αποκαλέσει έτσι;

  8. Ο/Η HappyHour λέει:

    «Τόση καλοσύνη μέσα μου κι εντός» λαλαλα…

  9. Παράθεμα: τι μου θυμίζει ο Πάγκαλος | Gatouleas

  10. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    Κύριε Ροϊδη,

    Ο κύριος αυτός είναι (με τον τρόπο του) ένας από τους σημαντικότερους αρχιτέκτονες – δημιουργούς της σημερινής αξιολύπητης κατάστασης της χώρας, που πήρε την τελική της τροπή τότε, με εκείνο το ξεχασμένο, ασήμαντο σκανδαλάκι του Χρηματιστηρίου, που κατέστρεψε πολλά «πρόβατα», αλλά εχρύσωσε πολλούς «ποιμένες» (και για το οποίο βέβαια δεν ετιμωρήθη ποτέ ουδείς, ζούμε σε δημοκρατικήν χώραν).

    Όσα αναφέρετε είναι, δυστυχώς, μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Η Ιστορία έχει καταγράψει πολύ περισσότερα.

    Και νάτον, σήμερα, αντιπρόεδρος «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης, αθυρόστομος κριτής και τιμητής των πάντων, ένας «πολιτικός» μεγάλου ειδικού βάρους που «δεν βλέπει τίποτε παράνομο» όσον αφορά τις «χορηγίες» στα κόμματα! Ε, βέβαια!!

    «Καπεταναίοι» για φυλακή, «πλήρωμα» για φούντο…
    Και το πλοίον «Ελλάς» βυθιζόμενον!!

  11. Παράθεμα: Πάγκαλος… « Κανάλι

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Παγκάλου έπεα πτερόοεντα

    «Ελευθεροτυπία» (7/8/2001) : «Εγώ θα φύγω απ’ το ΠΑΣΟΚ, αν γίνει αρχηγός ο Γιώργος Παπανδρέου».

    «Βήμα» (3/10/2007): «Δεν θα ξαναμιλήσω φιλικά με τον Γιώργο Παπανδρέου. Δεν θα τον συγχωρήσω ποτέ…».

    (Από τον Στάθη της «Ε»)

    Αχ πάγκαλε Πάγκαλε, ποτέ μη λες ποτέ.

    Εξακολουθώ να επιμένω πάντως πως του άξιζε καλύτερη εξέλιξη, αλλά όπως λέει και ο iconology2009, η αλαζονεία της μόνιμης εξουσίας, της πλανεύτρας Κίρκης που Άνδρα δείκνυσι.

  13. Ο/Η sindarta λέει:

    @ Σταύρος:

    Δηλαδή η εμφάνιση είναι κριτήριο κρίσης για έναν πολιτικό (ή για οποιονδήποτε άνθρωπο);

    • Ο/Η ZardoZ λέει:

      Πάντως αν πας για συνέντευξη σε σοβαρή εταιρία αν είσαι υπέρβαρος κόβεσαι. Φαντάσου ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να ελέγξει το στομάχι του , τι μπορεί να ελέγξει; Και πόσο καλά λειτουργεί το μυαλό του κοιλιόδουλου. Μην ξεχνάμε ότι την λαιμαργία την αναφέρει και ο Δάντης ως ένα από τα θανάσιμα αμαρτήματα.

  14. Ο/Η Po λέει:

    sindarta έχετε δίκιο…
    παρακαλώ τους σχολιαστές να περιοριστούν σε πολιτικά κριτήρια.

    ευχαριστώ.

    • Ο/Η Ένας λέει:

      Πολιτικά όρθό το λεχθέν,
      αλλά έλα μου που οία η μορφή και η ψυχή.

      • Ο/Η sindarta λέει:

        Κάπου είχε ξανασυζητηθεί το θέμα για την εξωτερική εμφάνιση και το πλατωνικό ρητό που τόσο αρέσει στο ΛΑΟΣ αλλά δεν βρίσκω την συζήτηση τώρα (νομίζω στο jungle-report). Τι σημασία έχει αν ο Πάγκαλος είναι χοντρός; Αν ήταν λυγερός και γυμνασμένος και έκανε τα ίδια αίσχη δεν θα μας πείραζε γιατί δεν είναι «ντροπή» να τον βλέπεις; Ο ΓΑΠ είναι πρότυπο πολιτικού γιατί κανει ποδήλατο και γυμναστήριο; Ή επειδή είναι καλή η μορφή σημαίνει πως είναι αρίστη και η ψυχή;

        (όχι τίποτα άλλο αλλά για παράδειγμα ο άσχημος Hesse ή ο χοντρός Heminway με αυτή την λογική «προκαλούν το αίσθημα» και λόγω της άσχημης μορφής έχουν και άσχημη ψυχή.)

  15. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    Oύτε αυτό ξέρει ο Πάγκαλος.
    Ορθόδοξες σπατάλες

    http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.politika_paraskinia&id=182157

    Υπερδύναμη στη σπατάλη!

    Μάλλον μας δουλεύουν οι βουλευτές και η ηγεσία της Βουλής, όταν λένε ότι έχουν πάρει το μήνυμα για οικονομίες και αποφασίζουν για τις περικοπές στην τσέπη μας, αλλά όχι και στα δικά τους μπόνους. «Είστε κρυφή υπερδύναμη, μεγαλύτερη κι από μας», έλεγε τις προάλλες Ρώσος δημοσιογράφος, σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη αντιπροσωπεία -από 16 βουλευτές και εκπροσώπους της Βουλής- στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας στο Ερεβάν της Αρμενίας.
    Οι Ρώσοι έστειλαν εννέα άτομα και άλλα τέσσερα έστειλε η Ενωση Ρωσίας-Λευκορωσίας, εκ των οποίων ορισμένοι ήταν επιτόπιο προσωπικό ή μετακινήθηκαν με απλό εισιτήριο στο αεροσκάφος της γραμμής από τη γειτονική Ρωσία. Οι δικοί μας απεσταλμένοι πέταξαν, όπως μαθαίνουμε, με business class προς 1.500 (!) ευρώ το εισιτήριο και ερευνάται αν τελικά πλήρωσαν και το ξενοδοχείο υπερπολυτελείας. Μια εκδρομή στα πανηγυράκια της εξωτικής Αρμενίας είναι πάντα περιζήτητη, την ίδια στιγμή που το υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει πόρους να εγκρίνει ούτε στοιχειώδεις μετακινήσεις εντός του χώρου ευθύνης των διπλωματών μας σε Ρωσία και πέριξ, ενώ ένα κάρο αργόσχολοι συνεχίζουν να πληρώνονται σε άχρηστα γραφεία του εξωτερικού, αναμένοντας τον αναγγελθέντα εξορθολογισμό…

    Θ.Α.

  16. Ο/Η ZardoZ λέει:

    Ένα ανατριχιαστικό απόσπασμα από την τότε ομιλία του Χαραλαμπίδη. Είναι απίστευτη η πρόβλεψη των ημερομηνιών.

    Αλήθεια γιατί η παραπάνω ομιλία θάφτηκε από τα ΜΜΕ;

  17. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Zardo: Μένω άναυδος! Είχα σχεδόν ξεχάσει την ύπαρξη αυτής της απολύτως εμβληματικής εναλλακτικής μορφής πολιτικού. Διαννοούμενος πραγματικός(κι όχι γιαλαντζί και διακηρυγμένος σαν τέτοιος, σαν thinker δηλαδή. όπως τον αποκάλεσε ο χρυσωμένος κονδυλοφόρος του ΤΙΜΕ) που εμφορείτο από ιδέες επεξεργασμένες όχι σε γραφεία αλλά σε αγορές-τον θυμάται κανείς στα Εξάρχεια;-αστραποβόλο βλέμμα που φανέρωνε πνεύμα αψύ και ανυπότακτο και φυσικά καμμιά συμμετοχή στη νομή της εξουσίας. Καθαρός ,αμόλυντος.
    Φυσικά και τον θυμάμαι στο ιστορικό εκείνο συνέδριο του Πασοκ(ίσως η πιό αποφασιστική αρχή της κατηφόρας-ο θρίαμβος των Τσουκάτου, Μαντέλη, Νεονάκη και Πανταγιά). Ηταν τόσο καταλυτική η παρουσία του που σχεδόν λειτουργούσε σαν άλλοθι σε όσους τότε είχαν αμφιβολίες γιά την εξέλιξη του ΠΑΣΟΚ. Αφού υπάρχει Μιχάλης Χαραλαμπίδης έλεγαν, υπάρχει ακόμα διαύγεια και ήθος στο κίνημα. Ε από τότε ουσιαστικά αποσύρθηκε απ’το προσκήνιο.
    Βλέπω το βίντεο σήμερα και πραγματικά ριγώ:κρυστάλλινος λόγος καμπανιστά κρουσμένος. Ωραία ελληνικά, διαυγή και από περιεχόμενο; σχεδόν βιβλικής προφητικότητας. Τί μορφή ! Τί κάλλος πολιτικό ! Τέτοια άτομα καθαγιάζουν με το περασμα τους και αποκαθαίρουν όλοι την παραχθείσα κόπρο δεκαετιών. Είναι στη μοίρα των λαών τους Χαραλαμπίδηδες να τους στέλνει στο περιθώριο, γιά να δικαιώνεται, με καινούργια μορφή-πιό ανδρεία αυτή τη φορά- και η Κασσανδρα κάποτε, άντε και ο κλαψιάρης Ιερεμίας.
    Ευχαριστούμε ιδαίτερα γιά το βίντεο. Είχα να το δώ από τότε!

    • Ο/Η ZardoZ λέει:

      Ολόκληρη η προφητική ομιλία εδώ.
      http://www.greektube.org/content/view/109973/2/
      Από κάτω αυτοί που χειροκροτούν κατάλαβαν τι τους έλεγε άραγε ή ακούγανε την λέξη «έργα» και κάνανε τον συνειρμό «‘έργα του ΠΑΣΟΚ» και χειροκροτούσαν αυτόματα; Επίσης είναι αξιοσημείωτο το κατακριτικό του ύφος σε πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο σε θέσεις κλειδιά και τους δείχνει κιόλας «εκεί πάνω , οι ίδιοι άνθρωπο είναι……» (εκεί επεμβαίνει ο Κουλούρης ως πυροσβέστης) και καταγγέλλει μηχανισμούς σκοτεινούς εξουσίας και σύγκρουσης συμφερόντων.

  18. Αυτό γιατ τους «πολιτικούς περιορισμένης εμβέλειας, τους ασήμαντους» νομίζω θα τον πλήγωνε περισσότερο από όλα…

    Συγνώμη που σε μπλέξαμε στο… ευτελές… χρειαζόμασταν βοήθεια: πιο δύσκολο το ασήμαντο…:)

  19. Παράθεμα: Πάγκαλος…ακούει; « Το κόκκινο μπαλόνι

  20. Παράθεμα: Πάγκαλος « Έφηβος

  21. Παράθεμα: Hμέρα Πάγκαλου « Θέατρο Δρόμου

  22. Ο/Η vildanden λέει:

    Άργησα να αντιληφθώ την πρωτοβουλία, καθώς απουσίαζα στο εξωτερικό (παρεμπιπτόντως, θέτω έτσι ισχυρή υποψηφιότητα για στο μέλλον για τον πρωθυπουργικό θώκο).

    Τέλος πάντως, έστω και αργά, ορίστε η συνεισφορά μου:

    1η Παγκόσμια Ημέρα Πάγκαλου

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.