ΓΑΠ: Στοχαστής «εξ απαλών ονύχων»

Παπανδρέου του Γ΄ έπεα πτερόεντα

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Όταν έπεσε η Χούντα είχε γραφτεί ένα άρθρο, νομίζω στον «Ταχυδρόμο» με τον τίτλο Παπ-Πατ «Επεα πτερόεντα» (δεν ξέρω αν βγήκε και σε βιβλίο), αναφερόμενο στις λεκτικές ανοησίες που βγήκαν από το στόμα του γελοίου δίδυμου των Παπαδόπουλου-Παττακού. Μεσολάβησαν οι φαιδρότητες Έβερτ («ο γιός της θυρωρούς» κλπ) που τις απαθανάτισε ο Μανώλης Βασιλάκης («Άπαντα Έβερτ») και τώρα έχουμε τις ανοησίες που εξέρχονται από το έρκος των οδόντων του ΓΑΠ.

Δεν έχουν τέλος οι φραστικές κουταμάρες του κ.πρωθυπουργού που χρημάτισε και υπουργός Παιδείας και μέσα στη σύγχιση βρήκε την ευκαιρία να εξωραϊσει τους άδειους υπουργούς του και τα θλιβερά υπουργεία του ΔΝΤ με χαζοχαρούμενες φιοριτούρες «δια βίου παιδείας, πράσινης ανάπτυξης» κλπ.

Αυτή τη φορά όμως οι συμβουλάτορες του είχαν έτοιμη την απάντηση στις κοροϊδίες των βουλευτών της ΝΔ, που ο αρχηγός τους μπορεί να ήξερε ελληνικά, δεν ήξερε όμως να κυβερνήσει. Είμαι Έλληνας της διασποράς, απόγονος εξόριστου πολιτικού κλπ Άρα δικαιολογούμαι να μην ξέρω τι λέω.

Έχει βάση αυτό το επιχείρημα; Όταν είσαι απόγονος δυο Ελλήνων πρωθυπουργών, πρωθυπουργός ο ίδιος, αρχηγός της αντιπολίτευσης και συχνά υπουργός, βουλευτής κλπ για 40 χρόνια, είναι δυνατόν να λες τέτοιες ασυνταξίες και σολοικισμούς και να νομίζεις πως δικαιολογείσαι με αυτό το φτηνό επιχείρημα; Πολλοί λίγοι Έλληνες είναι αλήθεια πως γνωρίζουν τι θα πει «Εξ απαλών ονύχων». Η φράση δεν ακούγεται στα γυμναστήρια. Αυτό είναι σίγουρο. Ένας μέσος όμως αναγνώστης εφημερίδων και βιβλίων θα την έχει συναντήσει από το 1974 μέχρι σήμερα πάνω από 40 φορές στα κείμενα που διαβάζει. Πολιτεύεσαι βρε αδελφέ και δεν ενδιαφέρθηκες ποτέ να μάθεις τι σημαίνει; Δεν ρώταγες τον αδελφό σου το συγγραφέα; Τον μπαμπά σου τον πρωθυπουργό; Τον φίλο σου τον κ.Τρεπεκλή Γ.Γ. του ΕΟΤ και προμηθευτή (6,5.εκατ. ευρώ νόμιμη προμήθεια) του άχρηστου C4I; Τους διανοούμενους υπουργούς σου; Τον κ.Γερουλάνο, την καΜπιρμπίλη, την κα Γκερέκου τον κ.Δρούτσα, τον κ.Πεταλωτή; Τον γαλαντόμο εντιμότατο κ.Τσουκάτο που μετέφερε οικονομικές ενισχύσεις των μελών του κινήματος στο κόμμα;

«Έλληνα Στοχαστή» σε είπε πρόσφατα το «Time».
Έχετε αυξημένες ευθύνες. Στο κάτω κάτω οι ημέρες είναι πονηρές και φοβάμαι πως τον πληρώσαμε οι φορολογούμενοι αυτόν τον γελοίο χαρακτηρισμό. Δεν είναι μόνο ο κ.Σαμαράς που σκορπούσε νόμιμα τα λεφτά μας, τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ. για «εθνικούς λόγους», χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν και χωρίς να έχει για να δείξει στη Βουλή αποδείξεις. Σας κατηγόρησαν πρόσφατα και εσάς με δεξιό πρωτοσέλιδο: «Ελεύθερος»-30-4-2010): «Βόμβα εναντίον Γιώργου για τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ…..ακήρυκτος πόλεμος Παπανδρέου-διπλωματών- Τον κατηγορούν….διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού το ύψος και το αδιαφανές καθεστώς διαχείρισης των μυστικών κονδυλίων. Καταγγέλλουν ότι στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών οι απόρρητες δαπάνες ανέρχονται για το τρέχον έτος σε ποσοστό 24% του προϋπολογισμού”. Οι διπλωμάτες είναι βέβαια ανώνυμοι και δυσαρεστημένοι για τα οικονομικά τους αλλά και απάντηση δυστυχώς δεν βρήκα πουθενά, αν υπάρχει ας μας την δώσει κάποιος να την δημοσιεύσουμε.

Αρθείτε επιτέλους στο ύψος ενός Έλληνος Στοχαστού και μη μιλάτε σαν κακός μαθητής της Α΄Λυκείου. Εκθέτετε ανεπανόρθωτα τους διαφημιστές σας. Τέτοια αμέλεια και προχειρότητα; Πριν την ξεστομίσετε την κουβέντα σας στο Κοινοβούλιο δεν επιβεβαιώσατε τι σημαίνει;

Και να ήταν η μόνη! Κομμάτια να γίνει, αλλά υπάρχει υλικό για να εκδοθεί τόμος.

Ελαφρότητα, επιπολαιότητα, κουτοπονηριά, αμέλεια, προχειρότητα, υπεκφυγές, κοροϊδίες, γκλαμουριά λαϊκού περιοδικού, προσποίηση, θεατρικότητα, στημένα σκηνικά και ψέματα, ανασφάλεια, ενοχές αμηχανία, αυτά αναδεικνύονται από τον πρωθυπουργικό λόγο. Τα ίδια ακριβώς που αναδύονται και διαχέονται από την εικόνα και από τις πράξεις του άνδρα.

Έτσι με αυτά και με αυτά φτάσαμε ως εδώ.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to ΓΑΠ: Στοχαστής «εξ απαλών ονύχων»

  1. Ο/Η JustAnotherGoneOff λέει:

    Ήταν το βιβλίο του Βασίλη Βασιλικού «Υποθήκες Παπαδόπουλου Παττακού», οι Παπ-Πατ του τίτλου. Αν δεν το έχετε πείτε μου μέσω μέηλ δια τα διαδικαστικά.

    Απάνθισμα: http://blog.teleologikos.eu/?p=470

  2. Ο/Η δεξιός λέει:

    Κάνει πολλά φάουλ ο Γιωργάκης. Κατάγγειλε χωρίς να πει όνομα υπουργό της ΝΔ για 28.000 ευρώ πόδωσε για κουρτίνες.
    Γιατί προτίμησε την ανώνυμη καταγγελία;
    Για δε τον στειλε στον εισαγγελέα;
    Δικά του λεφτά ήταν;
    Ο κατηγορηθείςόμως διαψεύδει και καταγγέλνει

    Κουρτίνες αξίας 28.000 ευρώ
    Επιστολή Μαρκόπουλου στον Πρωθυπουργό
    Τρίτη 11 Μαΐου 2010 [ 09:30 ]
    Επιστολή στον Πρωθυπουργό απέστειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Μαρκόπουλος, κάνοντας λόγιο για προσβολή της προσωπικής και πολιτικής του αξιοπρέπειας από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Βουλή σχετικά με την αγορά κουρτινών αξίας 28.000 ευρώ κατά τη θητεία του στο υπουργείο Τουρισμού.

    Ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου είχε αναφερθεί στο ζήτημα κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή των μέτρων του πακέτου στήριξης χωρίς να κατονομάσει τον κ. Μαρκόπουλο ούτε το υπουργείο στο οποίο είχε γίνει η δαπάνη αυτή.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαρκόπουλο, κατά την υπουργία του χρειάστηκε να ικανοποιηθούν οι δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των εργαζομένων για την μη ύπαρξη προστασίας από τον ήλιο, «σε ένα κτήριο στο κέντρο της Αθήνας με τζαμαρίες σε δύο πλευρές». Δεδομένου δε, ότι όλα τα χρήματα που αφορούσαν τα έξοδα του υπουργείου είχαν δικαιολογημένα ξοδευτεί αλλού (μεταφορά σε νέο κτήριο κ.ά.), χρειάστηκε η δαπάνη αυτή να χρεωθεί στον κωδικό των εξόδων του υπουργού.

    «Συνολικά ξοδεύτηκαν 70.000 ευρώ για διαμόρφωση 2 ορόφων, συνολικά 700 τετραγωνικών μέτρων, διαχωριστικά, έπιπλα, φωτιστικά, αίθουσα συνεδριάσεων και για σκίαστρα ενός υπουργείου 7 ορόφων. Υποθέτω ότι αυτές οι πράξεις, δεν οδήγησαν τη χώρα σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό και στο ΔΝΤ. Μπορείτε να εξάγετε εύκολα συμπεράσματα, αν αυτό το κόστος συγκρίνεται με διαγωνισμό ύψους 200.000 ευρώ, μόνο για σκίαστρα του υπουργείου Παιδείας σήμερα. Ζήτημα το οποίο επιμελώς αποκρύπτετε. Όλα αυτά, τα γνωρίζει το πολιτικό προσωπικό που έχετε εμπιστευτεί. Ωστόσο σας παρέσυρε. Είναι δικό σας ζήτημα η διερεύνηση ευθυνών. Είναι όμως δικό μου ζήτημα η υπεράσπιση της υπόληψής μου, καθώς και η αντιμετώπιση ενός απαξιωτικού κλίματος που οι έμπιστοί σας αναπαράγουν» αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κος Μαρκόπουλος.
    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=330915&dt=10/05/2010#ixzz0nhjGlsz1

  3. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Και να σκεφθείτε ότι στην οικογένεια του(δεν εννοώ τον κλάδο Τσαντ αλλά των Παπανδρέου, πέρασαν σαν φίλοι, ο ανθός της ελληνικής διανόησης και γλώσσας: ενδεικτικά αναφέρω τον παιδαγωγό Παπανούτσο ή τον ελληνιστή Κριαρά. Τόσο ο ΓΑΠ, όσο και ολόκληρη η οικογένεια του είχαν την ευκαιρία-ιδανική!- γιά να έχουν τους καλύτερους δασκάλους που θα τους μυούσαν στην βαθύερη ομορφιά της ελληνικής γλώσσας. Αλλά δέστε:η Μαργκάρετ Παπανδρέου-σχεδόν πενήντα χρόνια στην Ελλάδα και δεν είναι σε θέση να ολοκληρώσει και την πιό απλά φράση,χωρίς να την κατακρεουργήσει, την ίδια στιγμή που ένα απλό,λάϊκό αλβανόπουλο είναι σε θέση να κεντήσει με την ξένη γλώσσα που εμαθε μαεστρικά. Και όσο να πείς η Μάργκαρετ είναι μιά έξυπνη γυναίκα. Τί λέει η σημειολογία του πράγματος; ότι τόσοαυτή όσο και η οικογένεια της δεν αγάπησαν αυτόν τον τόπο. Αν αγαπάς ένα τόπο-και το να θέλεις να τον κυβερνήσεις σημαίνει ότι τον αγαπάς και θέλεις να δείς να ευτυχεί ο λαός του που τον κατοικεί-αν λοιπόν τον αγαπάς αυτόν το τόπο, μαθαίνεις τη γλώσσα αυτού του τόπου, μαθαίνεις δηλαδή τον τρόπο να επικοινωνείς μαζί του, να διαλέγεσαι μαζί του, γιατί μετά τα μάτια-που δεν αφορούν σχέσεις ηγετών με το λαό τους-είναι η γλώσσα και το συναίσθημα που εκφέρεται σ’αυτ’ην και μ’αυτήν, που δημιουργεί σχέσεις αισθήματος και επαφής ψυχικής. Είναι προφανές οτι ο μελαγχολικός αυτός άνθρωπος, ο και τόσο μοιραίος γιά μας, είναι ένας απελπιστικά ξένος αλνθρωπος. Μόνο οι Γλύξμπουργκ τον ξεπερνουν σε συνειδητή ξενική συγκρότηση. Ο Οθωνας σίγουρα υπολείπεται κατά πολύ του Γιώργου.

  4. Ο/Η Σοσιαλιστής λέει:

    Δεξιέ κοίτα πρώτα τα χάλια του αρχηγού σου

    Εφημερίδα της Γερμανίας «Ηandelsblatt»:

    Ο γερμανικός τύπος καρφώνει τον Καραμανλή
    Που πήγε αυτός ο κύριος, που οδήγησε την χώρα του, στο χείλος της καταστροφής;

    http://www.handelsblatt.com/politik/international/kostas-karamanlis-griechenlands-pleitepremier-taucht-ab;2578137

    Όλο αυτό το διάστημα που αποχώρησε από πρωθυπουργός, δεν κάνει δηλώσεις, δεν λέει έστω μια δικαιολογία, για όλα αυτά που συνέβησαν και πλήττουν τους συμπατριώτες του. Προτιμάει να κυκλοφορεί σε κοσμοπολίτικα κέντρα στο Κολωνάκι, να πηγαίνει στο Πολιτικό του Γραφείο στην περιοχή των Αμπελοκήπων, να επισκέπτεται το γυμναστήριο, με τη συνοδεία τεσσάρων σωματοφυλάκων, να κάνει μπάνιο στην θάλασσα, να πηγαίνει βόλτα με τα παιδιά του, συμπεριφέρεται αμέριμνος, σαν να μην τρέχει τίποτε.

    Πήγε εκδρομή στις Άλπεις, στην Τοσκάνη, στην Βενετία, ενώ επισκέπτεται τακτικά το Ολυμπιακό Στάδιο, όταν παίζει η αγαπημένη του ομάδα ο Παναθηναϊκός.

    Όταν βρίσκεται μόνος, προτιμάει το αγαπημένο του παιγνίδι Palaystaion.

    Όλες του τώρα, οι καθημερινές συνήθειες του αποδεικνύουν, ότι η πρωθυπουργία ήταν γι’ αυτόν κουραστική υπόθεση.

    Το κεντρικό του σύνθημα, το 2004, για την καταπάτηση της διαφθοράς, αποδείχτηκε ένα ψέμα.

    Οδήγησε τη Ν.Δ. στο χαμηλότερο ποσοστό της, στις εκλογές του 2009.

    Άφησε την χώρα του με 280 δις ευρώ χρέος (από τα 183 που παρέλαβε).

    Αν και πρώην πρωθυπουργός, δεν παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο. Προτιμάει να κάθεται στα πίσω καθίσματα της Βουλής κι όταν άκουσε πρόσφατα τ’ όνομά του, για να ψηφίσει, στην συζήτηση για τη διεθνή οικονομική ενίσχυση που δίνεται στη Ελλάδα για να μην καταστραφεί, είπε: ΟΧΙ.

  5. Ο/Η Πάρε-Δώσε λέει:

    Αδικείτε κατάφωρα τον ΓΑΠ. Μπορεί τα ελληνικά του να είναι χάλια (καλύτερα απ’ του Σημίτη πάντως), αλλά τον έχετε δει να χορεύει ζεϊμπέκικο;

  6. Ήμαρτον!!!΄
    Εμπάθεια χωρίς όρια…

    «…Ελαφρότητα, επιπολαιότητα, κουτοπονηριά, αμέλεια, προχειρότητα, υπεκφυγές, κοροϊδίες, γκλαμουριά λαϊκού περιοδικού, προσποίηση, θεατρικότητα, στημένα σκηνικά και ψέματα, ανασφάλεια, ενοχές αμηχανία, αυτά αναδεικνύονται από τον πρωθυπουργικό λόγο. Τα ίδια ακριβώς που αναδύονται και διαχέονται από την εικόνα και από τις πράξεις του άνδρα.

    Έτσι με αυτά και με αυτά φτάσαμε ως εδώ.»

    Από μια φράση έβγαλες τόσα συμπεράσματα;;;

    Μήπως λες και το φλυτζάνι;;;

    Τόσο πολύ σας πονάει που θα αλλάξει επιτέλους αυτή η χώρα;…

    Βαρίδια…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kύριε Φάνη μου,
      γιατί τόσος θυμός;
      Ασφαλώς δεν έβγαλα συμπέρασμα από μια φράση.
      Αλλά από την υποκρισία που αναδύεται πανταχόθεν του.
      Από το Υπάρχουν λεφτά (της Ζήμενς;) φτάσαμε στο ΔΝΤ.
      Χωρίς ντροπή και απολογία καμία.

      @Τόσο πολύ σας πονάει που θα αλλάξει επιτέλους αυτή η χώρα;

      Τι μας λέτε; Δηλαδή θα δικαστεί ο κ.Τσουκάτος;
      Θα φορολογηθεί η Εκκλησία;
      Θα διερευνηθεί το C4I,
      Θα μειωθούν οι εξοπλισμοί;
      Θα δικαστούν οι πολιτικοί που αμνηστεύτηκαν;
      Θα κοπούν τα μυστικά κονδύλια του Υπ.Εξ;

      • Ο/Η Po λέει:

        κ. Λασκαράτε,
        τόσο ο κύριος Φάνης μας, όσο κι ο κύριος «firiki» πετούν το σχόλιο της αγανάκτησής τους και δεν επανέρχονται ποτέ μετά από μια πληρωμένη, τεκμηριωμένη απάντηση.

        Ο κύριος Φάνης μας, πρέπει να το ομολογήσεις έχει δίκιο όταν λέει ότι θα αλλάξει η χώρα.

        Απορώ, δεν τις βλέπετε κ. Λασκαράτε τις αλλαγές που τόσο αγάπησε και πληρώνει το πόπολο;

        έλεος.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Έχετε δίκιο.
        Το έχω προσέξει και εγώ.
        Δευτερολογία δεν υπάρχει.
        Αλλά αυτά τα περί της χώρας που αλλάζει!!!
        Ούτε φανατικοί σοσιαλισταί όπως οι κ.κ.Τσουκάτος και Τρεπεκλής δεν θα το έλεγαν.
        Αυτοί ξέρουν πως τίποτα δεν αλλάζει προς το καλύτερο.

  7. Ο/Η Nikos. λέει:

    Δηλαδή τι έπρεπε να πει; NAI;

    To χειρότερο με τον ΓΑΠ δεν είναι οι ασυνταξίες του αλλά αυτά τα τερατουργήματα, οι άθλιοι ευφημισμοί, να αποκαλούν «διεθνή οικονομική ενίσχυση» την οικονομική εξαθλίωση των ελλήνων, την παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας στην τρόικα και την ενίσχυση-σωτηρία των δανειστών μας.

  8. Ο/Η χαρη λέει:

    αγαπητέ μου Λασκαράτε, δυστυχώς ( ; ) η φράση «ο γιος τής θυρωρούς μου» δεν έχει κανένα γλωσσικό λάθος

    (την είχαν στηλιτεύσει τότε όλοι – θυμάμαι και τον – νυν βουλευτή και τότε εκπομπάρχη κ. (ή σ. ; ) Ψαριανό – btw πολύ καλός ο λόγος του στη βουλή εσχάτως – που είχε «κεντήσει» τότε γελοιοποιώντας αγριως μια δημοτική διατύπωση (και είμαστε και αριστεροί…) Περί τών φιλοσοφικών προεκτάσεων τής πρότασης δεν γίνεται λόγος : μιλάμε για τα καθαρά γλωσσικά…
    ειδάλλως : κι η μυλωνού τόν άντρα (τής μυλωνούς) με τούς πραματευτάδες βεβαίως…

    😀

    συγνώμη που στάθηκα στα «τυπικά», για τα ουσιαστικά μπορεί να επανέλθω με περισσότερο χρόνο…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητή Χάρη,
      που βασίζεις τον ισχυρισμό σου;
      Άλλο ο μυλώνας μια λαϊκή λέξη με θηλυκό η μυλωνού
      και άλλο ο θυρωρός-η θυρωρός, γενική της θυρωρού.
      Νομίζω πως κάνεις λάθος.

      • Ο/Η χαρη λέει:

        αγαπητέ μου Λασκαράτε, δεν είναι καιρός κατάλληλος για γλωσσικά, ίσως σχολαστικά πράγματα, θα’λεγε κανείς – αλλά μια που ήταν και το ίδιο το θεμα περί γλώσσας (στην ανάρτηση) πρέπει να επιμείνω: όχι δεν κάνω λάθος:

        η θηλυκή κατάληξη τών λέξεων στην ελληνική είναι πολύ συχνά ένα -ού (τονιζόμενο) : η πολυλογού (όπως εγώ ας πούμε τώρα – θα αποδειχτεί και παρακάτω) και όχι «η πολυλογάς»… Τώρα, το πότε είναι κάτι λαϊκό, και πότε αστικό ή καθωσπρέπει είναι από τη φύση του ένα πρόβλημα

        (παρ’ όλ’ αυτά με μπερδεύει εν μερει η καινούργια σου (παραπάνω, σημερινή) ανάρτηση, όπου λύνουν και δένουν παραθέματα από Γιάννη Χάρη και Νίκο Σαραντάκο – πολύ παλιότερους, για να μην πω και αξιοπιστότερους, από μένα στα διαδικτυακά-γλωσσικά ζητήματα : επομένως ουσιαστικά δεν με χρειάζεσαι)

        ας συνεχίσω όμως για λίγο (ως γνήσια γλωσσού και πολυλογού, αλλά σε διαβεβαιώ όχι και τσαμπουκαλού 🙂 ) για λογαριασμό μου: η ίδια η διατύπωση τής διάζευξης «άλλο η λαϊκή λέξη…και άλλο ο θυρωρός» υποκρύπτει έναν μπαμπινιώτειο νεοκαθαρευουσιανισμό που είμαι σίγουρη ότι δεν τον θέλεις συνειδητά – εσύ ειδικά Λασκαράτε ξέρω ότι χρησιμοποιείς την καθαρεύουσα (όπως και ο Ροΐδης) με όλη την ειρωνεία τών πρώτων διδαξάντων

        παρόμοιες σκέψεις όμως (ότι δεν μπορεί ο θυρωρός να’χει θηλυκό το «η θυρωρού» αλλά μόνο το «η θυρωρός») ενέπνευσαν νομίζω κάποιον κάποτε (εδώ στο νετ, αλλά δεν θυμάμαι πού, για να παραπέμψω) και στην απαισιόδοξη πρόβλεψη ότι εντός ολίγου και το «ο άντρας» θα’χει θηλυκό – με απόλυτη λογική συνέπεια – όχι το η γυναίκα αλλά τό «η άντρας»

        Ομολογώ λοιπόν ότι παρόλο που καθόλου συμπαθής δεν μού ήταν ποτέ ο κύριος Έβερτ ούτε από πολιτική ούτε από οποιαδήποτε άλλη άποψη, πρέπει να τού αναγωρίσω, και τού αναγνώρισα, ότι σ’ αυτήν την περίπτωση – πιθανόν με την σιγουριά και την αυτοπεποίθηση τού μεγαλοαστού – είχε ξεφουρνίσει άνετα μια γνήσια δημοτική : το φαινόμενο άλλωστε είναι από παλιά γνωστό στην ελλάδα και το είχε επισημάνει και ο – επίσης μεγαλοαστός – σεφέρης : από την ανάποδη αυτός : («περίεργο, πόσο αγοραία γίνεται στις μέρες μας η καθαρεύουσα»)

        έρρωσο

  9. Ο/Η ζαχαρη λέει:

    Και η Guardian ‘cool τυπο καταλληλο για υπουργο εξωτερικο της ΕΕ’…Αρα καλα πορευεται αναλογως του σκοπου που εχει.Δεν ελαβε βεβαια υπ’οψη οτι μπορει να μην υπαρχει ΕΕ σε λιγο.

  10. Ο/Η ΓΑΠ λέει:

    Άννας Διαμαντοπούλου έπεα πτερόεντα

    http://yannisharis.blogspot.com/2010/04/blog-post_22.html

    Επιτέλους η υπουργός Παιδείας και Διά Βίου μάθησης κ. Άννα Διαμαντοπούλου άρχισε να ενδιαφέρεται για τη σύγχρονη ελληνική τέχνη. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Στη διάρκεια της υπουργικής της θητείας έγιναν εκθέσεις-σταθμοί: Μόραλης, Τσαρούχης, Στεφάνου κ.ά. στις οποίες η υπουργός έλαμψε διά της απουσίας της. Τώρα σπεύδει να εγκαινιάσει την έκθεση ζωγραφικής-γλυπτικής του κ. Θανάση Λάλα. Χρυσός χορηγός της έκθεσης η εταιρεία ALAPIS (Λαυρεντιάδης). Η οποία έκθεση είναι υπό την αιγίδα του αθηνοκτόνου δημάρχου μας.

    Τι περίεργο!

    http://yannisharis.blogspot.com/2010/05/blog-post.html

    «κάνω την ευχή η Παιδεία μας να διαθέτει στο μέλλον μνήμη (γέλια) και φαντασία (γέλια) ανάλογες με αυτές του Θανάση Λάλα (γέλια)»

    τάδε έφη η υπουργός (γέλια) Παιδείας (γέλια), Διά Βίου (γέλια) Μάθησης (γέλια) και Θρησκευμάτων (γέλια), κατά τα εγκαίνια της έκθεσης Λάλα (γέλια)

    ΥΓ. άραγε τι να ‘χε ευχηθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος όταν είχε εγκαινιάσει προηγούμενη έκθεση Λάλα;

  11. Ο/Η Mίλτος Χονδρός λέει:

    ΑΠΑΝΤΑ ΕΒΕΡΤ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΛΑΡΟΤΡΑΓΩΔΙΑ
    Έτος έκδοσης: 1996
    Εκδοτικός οίκος: ΓΝΩΣΕΙΣ
    Συγγραφέας: ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
    Σελίδες: 228
    http://www.booksistor.com/product_info.php?products_id=5950

  12. Παράθεμα: a day in the life : «σιγά τή διαδήλωση» : και λοιπά επετειακά « σημειωματαριο κηπων

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.