Μητρ. Σεραφείμ vs Elton John…

Δελτίο Τύπου


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Aκτή Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ,
Τηλ. +30 210 4514833 (ἐσωτ. 19) Fax +310 210 4528332

Πειραιεύς 24 Φεβρουαρίου 2010

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

H εφιαλτική, εμετική καί εν ταυτώ χυδαία καί βάναυσα αποκρουστική δήλωσις του Βρετανού ομοφυλόφιλου πόπ συνθέτη μουσικού Elton John, ο οποίος έχει τελέσει καί σχετικό άθεσμο «γάμο» μετ’ άρρενος, στό περιοδικό Parade των Η.Π.Α. καί ὁ οποῖος κατά τήν συνήθη μέθοδο των πρωτογόνων λαών πού απέδιδαν στό Θείο τά προσωπικά των πάθη καί τίς δικές τους αισχρότητες καί διαστροφές, απεπειράθη νά προσβάλη τό θεανδρικό πρόσωπο του ενσαρκωθέντος Υιού καί Λόγου του Θεού του επί του Σταυρού θυσιασθέντος καί θανατώσαντος τόν θάνατο καί τήν φθορά της πεσμένης ανθρωπίνης φύσεως καί συναναστήσαντος όλο τό ἀνθρώπινο γένος δικαιώνει απολύτως τόν γνωστό εις τήν εγκληματολογική επιστήμη ορισμό περί τοῦ ψυχισμοῦ τοῦ αρρενοθήλεος του μεγίστου Ιταλοῦ εγκληματολόγου Καίσαρος Λομπρόζο, ο οποίος καί γνωμοδότησε ότι ο αρρενοθήλης κέκτηται «τόν δυναμισμό του άρρενος καί τήν μοχθηρία του θήλεος, δέν έχει ουδεμία ἠθική αναστολή καί ουδέν μεταφυσικό ιδεώδες».

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ὁ Πειραιῶς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

…..

Σχολιάζοντας εις το προσωπικό του Ιστολόγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ Αμβροσίος, (mkka.blogspot.com/2010/02/blog-post_24.html) δικαιολογημένα εξανίσταται λέγοντας:

«Ήμασταν σε μια φιλική συντροφιά και κάποιος από την παρέα έφερε τη συζήτηση στις ανόητες και πολύ υβριστικές εκφράσεις, τις οποίες εξεστόμησε ο αστέρας του κοσμικού στερεώματος Ελτον Τζόν (Elton John) κατά του προσώπου του Χριστού μας. Θέλησε να αποδώσει στον Χριστό μας τα κουσούρια με τα οποία αυτός βαρύνεται! Αυτός, που είναι ένα κατακάθι της κολάσεως. Δεν πρόκειται να τις επαναλάβω εδώ! Δεν μου επιτρέπεται άλλωστε να το πράξω. Είναι τόσο εξωφρενικά, ώστε κάποιος από την παρέα τελείως αυθόρμητα ανεφώνησε: «Να σαπίσει το στόμα του, Χριστέ μου!» Ήταν μια έκρηξη ψυχής ενός ιερωμένου, ο οποίος και αγαπάει λατρευτικά τον Κύριό μας Ιησού Χριστό και Τον υπηρετεί ενσυνείδητα.

Στο άκουσμα αυτό μερικοί είπαν: «Μη λες τέτοια λόγια. Αφησέ τον να τον κρίνει ο Χριστός μας. Ας προσευχηθούμε γι αυτόν τον άνθρωπο!» […]Έτσι λοιπόν εμείς, χωρίς δισταγμό αποδεχθήκαμε ως δικαιολογημένη την ἐκρηξη οργής του συνομιλητού μας ο οποίος εἰπε: «Να σαπίσει το στόμα του!». Και προσθέτουμε: «Αμήν, από το στόμα σου και στου Θεού τ’ αυτί!»

….

Στα πλαίσια της αντικειμενικότητος, σας παραθέτουμε την original δήλωση του Elton John…
«I think Jesus was a compassionate, super-intelligent gay man who understood human problems. On the cross, he forgave the people who crucified him. Jesus wanted us to be loving and forgiving. I don’t know what makes people so cruel. Try being a gay woman in the Middle East — you’re as good as dead.»

This entry was posted in «Ιερές» Υποκρισίες, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης. Bookmark the permalink.

10 Responses to Μητρ. Σεραφείμ vs Elton John…

  1. Ο/Η grsail λέει:

    … τον «αγαπάει λατρευτικά» (sic) γαμω την τύχη μου γαμώ !

    … ήμαρτον κύριε !

  2. Ο/Η Κάποιος λέει:

    O Έλτον Τζων τον μάρανε;
    Γεμάτη είναι η Ιεραρχία από καλλιτέχνες

    • Μπράβο σου Κάποιε για την παρατήρηση-υπενθύμισή σου.
      Όταν ο φθόνος κινεί ολόκληρη την Ιστορία, τότε γιατί να απορούμε που οργιάζει μέσα στους καλλιτεχνικούς κύκλους. Καμμιά καλλιτέχνης δεν έχει φορέσει τόσο χρυσοποίκιλτα ενδύματα όσο αυτοί οι Δεσποτάδες, ούτε και κανείς θίασος δεν διέθεσε τόσο πανάκριβη σκηνή, για να παρουσιάσει το έργο του στο κοινό.

  3. Ο/Η undantag λέει:

    A. Μου θυμίζει εκείνο το ανέκδοτο με τη γεροντοκόρη που φώναξε την αστυνομία επειδή τάχα ο νεαρός του απέναντι διαμερίσματος έκανε γυμνός γυμναστική. Όταν το όργανο της είπε ότι δε βλέπει τίποτε, αυτή απάντησε:
    «Αν ανεβήτε στην καρέκλα και τεντωθήτε λίγο κε Αστυφύλαξ, θα τα δήτε ΌΛΑ»…
    Μα καλά, τόσοι ανδροπρεπείς ιερείς της εκκλησίας που (διάλο) το γνωρίζουν το Parade; Συνδρομή έχουν;!

    Β. «της πεσμένης ανθρωπίνης φύσεως»
    Αν του δέσποτα του είναι πεσμένη η φύσις, να μιλάει για τον εαυτό του. Εμείς παράπονο δεν έχουμε ακούσει.

    Γ. Ποιός ήταν ο Τσέζαρε Λομπρόζο (btw, πιθανόν εβραϊκής καταγωγής!), που τόσο φαίνεται να αγαπά ο Παναγριότατος:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Cesare_Lombroso
    Πρόγονος της σύγχρονης εγκληματολογίας – πίστευε ότι σωματικά/φυλετικά χαρακτηριστικά κάνουν τους ανθρώπους επιρρεπείς σε εγκληματικές πράξεις. Σήμερα τα εγχειρίδιά του αναφέρονται στα πλαίσια ιστορικής εισαγωγής στην Εγκληματολογία – και, προφανώς, στα πλαίσια εγκληματικών εισαγωγών στην ιστορία (βλ. στο λήμμα χριστιανισμός)

  4. Ο/Η Pygoskelis Mater Sorae λέει:

    Προσωπικά θα έπρεπε να στείλουμε μια επιστολή στον Ιερώνυμο για να αφαιρεθεί ο τίτλος του Μητροπολίτη απο τον βρωμερότατο Σεραφείμ και τον σχαμερότατο Αμβρόσιο, οι οποίοι δεν δείχνουν την στοιχειώδη χριστιανική αγάπη απέναντι στους αμαρτωλούς συμπολίτες τους, οι οποίοι μάλιστα υπερτερούν σε φιλανθρωπικό έργο και εμπρακτη χριστιανική αγάπη.

    Και το παλιό άσμα αφιερωμένο στον Σεραφείμ -το μουστάκι είναι ο φερετζές του παραλίγο serial killer-

    Το μουστά- το μουστάκι το στριμμένο
    να στο χαι- να στο χαιρετώ
    να πιείς κρασι, να φαςκατό-
    να φας κατόπιν σύκα
    να το’χεις το μουστάκι σου
    πως το χεςσα- πως το χες σα σε βρήκα.

  5. Ο/Η Po λέει:

    Απορώ με το «χριστιανικό» θράσος του λεγόμενου «ορθόδοξου» που μετά από τόσες αστήριχτες –χωρίς έστω μία απόδειξη– συκοφαντίες προς τoυς συντελεστές του ιστολογίου μας, θέλει να σχολιάσει…

    ποιος έχασε την αξιοπρέπεια για να…κλπ. κλπ.

  6. Ο/Η Nick λέει:

    Εγώ βλέπω ότι παρ’ότι τα λόγια του Elton μπορεί να ακούγονται προσβλητικά για τους παπάδες, μιλάνε για αγάπη, ενώ τα λόγια των παπάδων που δεν θεωρούνται προσβλητικά για ‘την εκκλησία’ είναι γεμαάτ μίσος και οργή… Η εκκλησία δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση ούτε προπαγανδιστική ακροδεξιά. Η εκκλησία υποτίθεται ότι έπρεπε να λειτουργεί ενωτικά… Αυτοί νομίζουν ότι ζουν στα 1200 και ετοιμάζονται όλοι οι Έλληνες για εκστρατεία κατά του Elton John… 😛

  7. Ο/Η laskaratos λέει:

    «Ο αρρενοθήλης κέκτηται «τόν δυναμισμό του άρρενος καί τήν μοχθηρία του θήλεος».

    Μοχθηρία του θήλεος;
    Δεν πολυσυμπαθείτε τις γυναίκες Σεραφείμ.
    Κρίμα τα μουστάκια σας.
    Στις εκφράσεις σας βλέπω επίσης μπόλικη μοχθηρία και μίσος για τους ομοφυλόφιλους.
    Θα πρέπει να μισείτε πολλούς στην Ιεραρχία και για πολλούς να κάνετε πως δεν ξέρετε.
    Για τη Μπέμπα Μπλάνς και την Κούλα π.χ. δεν ακούσατε ποτέ;

    Η συνταγή σας για να αποφεύγουμε τις γυναίκες είναι γελοία και υποκριτική.
    Δεν ξέρετε από γυναίκες.
    Μας λέτε με τον ακραίο μισογυνισμό σας:

    Ο Τερτυλλιανός έλεγε πως η γυναίκα «είναι η θύρα που οδηγεί στην κόλαση».

    Εγώ σας λέω πως είναι η πόρτα για τον Παράδεισο.
    Εσας δεν σας γέννησε γυναίκα;
    Είναι κουβέντες αυτές λογικού άντρα;

    Αλήθεια, μισείτε τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους (τι σύμπτωση το ίδιο και ο Χριστόδουλος, πατήρ του Κουλουσούσα και τέκνον του Καλλίνικου και ο Χίτλερ), τους καθολικούς, τον πάπα, τους Εβραίους, τους Αριστερούς και τους μετανάστες.
    Αγαπάτε κανέναν;

    Σεραφείμ: Πως να αποφεύγετε τις γυναίκες
    Αντιγράφω από θεοφοβούμενο μπλογκ, από όπου προκύπτει πως η επιλογή του Σεραφείμ να ρασοφορέσει, σκότωσε τον πατέρα του:

    http://cheruvim.wordpress.com/

    Απρίλιο 2006 δημοσιεύτηκε στα «ΝΕΑ»

    …………………………..Ο δημοσιογράφος φυσικά δεν μπορούσε να μην υποβάλλει τον Σεραφείμ στις γνωστές γαργαλιστικές ερωτήσεις χάνοντας έτσι την ευκαιρία να εμβαθύνει περισσότερο σε όσα του απαντά ο Μητροπολίτης. Ικανοποιεί έτσι ένα αρρωστημένο ενδιαφέρον αρκετών ανθρώπων που θέλουν τον κληρικό να υπόκειται σε αμαρτωλά σαρκικά πάθη με προφανείς ψυχολογικές, γι’ αυτούς, επιδιώξεις: ο έλεγχος ακυρώνεται αν ο ελεγκτής υπόκειται κι αυτός στα ίδια με σένα πάθη. Ο Σεραφείμ είναι όμως κατηγορηματικός και ενίοτε «σκληρός»:
    Ως φοιτητής δεν είχατε σχέσεις με γυναίκες;
    Εννοείς σαρκική επικοινωνία;
    Ναι.
    Ποτέ. Ασφαλώς σαν ένας φυσιολογικός άνθρωπος μου άρεσε το άλλο φύλο. Όμως ποτέ δεν προχώρησα σε μια τέτοια επικοινωνία.
    Πόσο εύκολο όμως είναι σε έναν φυσιολογικό άντρα να αρνηθεί την επαφή του με μια γυναίκα;
    H σχέση με τη γυναίκα στον άνθρωπο ο οποίος προσπαθεί να αφιερωθεί στον Θεό δημιουργεί πνευματική σύγχυση. Εγώ, για να ξεπεράσω την επιθυμία της νεανικότητάς μου, έκανα «ψυχολογικό διαλογισμό», δηλαδή σκεφτόμουν τη ματαιότητα των πραγμάτων, σκεφτόμουν το ανθρώπινο σώμα χωρίς την επιδερμίδα. Θυμάστε τους πίνακες που είχαμε στο σχολείο με τους μυς χωρίς το δέρμα;

    Ο Τερτυλλιανός έλεγε πως η γυναίκα «είναι η θύρα που οδηγεί στην κόλαση». Αν λησμονήσουμε την μοντανιστική προέλευση του αφορισμού αυτού, εντούτοις ο λόγος του παρέχει μια ασφαλή πυξίδα για όποιον επιθυμεί να αφοσιωθεί ολοκληρωτικά και απερίσπαστα στον Κύριο. Δεν είναι κακή η γυναίκα για τον άνδρα, ούτε ο άνδρας για την γυναίκα. Ο Απόστολος Παύλος ομιλεί πολύ ρεαλιστικά για τις αναμεταξύ τους σχέσεις (Α’ Κορ. ). Όμως όπως ο αθλητής ασκεί σωματική βία στον εαυτό προκειμένου να επιτύχει τον στόχο του, έτσι και ο ασκητής, πόσο μάλλον και ο εν των κόσμω διαβιών άγαμος κληρικός, χρειάζεται ν’ ασκήσει πνευματική βία για να παραμείνει αγνός.

    Πολλά ακόμα ενδιαφέροντα αναφέρει στην συνέντευξη του ο Μητροπολίτης Πειραιά, όπως τον άδοξο θάνατο του πατέρα του που δεν άντεξε την μοναχική αφιέρωση του υιού του…….».

  8. Ο/Η Natalia Kollarou λέει:

    H ασκητική για την οποία μιλάει απέχει πάρα πολύ από τα λόγια του Τερτυλιανού Πως η γυναίκα είναι η θύρα της κολάσεως!!! Και η Παναγία και οι τόσες άγιες γυναίκες; Εδώ ονομάστικε Αγία και η Αγια Ελένη που ήταν παντρεμένη με παιδί, η Αγία Ναταλία προστάτιδα μου επίσης που ήταν παντρεμένη. και τόσες άλλες!!! Από όλα αυτά βγαίνει ότι κάποιοι δεσπατάδες αποτελούν αληθινή παρωδία και παραφωνία του χριστιανισμού!!! Οσο για την ομοφυλοφιλία…. περίμενα από τους παπάδες περισσότερη συναδελφική αλληλεγκύη αφού ανά τον κόσμο οι περισσότεροι ομοφυλόφιλοι βρίσκονται μέσα στους κόλπους των εκκλησιών πολύ καλά καμουφλαρισμένοι πίσω από τα ράσσα τους!!! ΜΙΛΑΩ ΕΚ ΠΕΙΡΑΣ αφού έζησα ως μοναχή μέσα σε τέτοιο περιβάλλον!!! ΕΙΔΑ ΞΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΒΓΗΚΑ! Ούτε δεκαετια δεν κατάφερα να κλείσω η έρμη!!!! Ευτυχώς βγήκα εν καιρώ και έμαθα να προτιμάω την κοσμική αμαρτολότητα από την μασκαρεμένη πίσω από ράσσα χυδαιότητα, φθόνο, ΄ζηλια, μίσος και μηχανοραφία που συκοφαντεί ότι ζηλεύει και καταστρέφει ανθρώπους που φθονεί γιάτι βλέπει σε αυτούς κάποια αρετή που στερείται!!!! Εκτοτε η Θρησκευτική μου στάση άλλαξε… διάσταση!!!

  9. Παράθεμα: Επιστολή Μητρ. Σεραφείμ προς Μουαμάρ Καντάφι | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.