Έλληνες γρηγορείτε!

( O καθηγητής Ηλ. Σταμπολιάδης προειδοποιεί από το γκαφατζίδικο ΒΗΜΑ: Κινδυνεύει το Έθνος! )

Σεβάσμιοι ιερείς και πατριώται διαδηλώνουν εις Μόσχαν κατά των ύπουλων ξένων, υψώνοντες τας χείρας ικετευτικώς προς τον θεόν.

Σεβάσμιοι ιερείς και πατριώται διαδηλώνουν εις Μόσχαν κατά των ύπουλων ξένων, υψώνοντες τας χείρας ικετευτικώς προς τον θεόν.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
O κ. Σταμπολιάδης του Πολυτεχνείου Κρήτης αρθρογραφεί στην εφημερίδα του τ. διοικητή του Αγ. Όρους και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Κίνδυνοι για τον υπαρκτό Ελληνισμό. Με πρόσχημα την αποδοχή της ετερότητας του ξένου έχουμε αποποιηθεί την ομοιότητα του ομοεθνού μας» (Αχ που είσαι Έβερτ με εκείνα τα ανεπανάληπτα έπεα πτερόεντα που σου ανθολόγησε ο Μανώλης Βασιλάκης: «Ο γιός της θυρωρούς μου» κλπ). Υποκλίνομαι μπροστά στα ελληνικά του καθηγητού.
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=275178&ct=6&dt=25/06/2009

Αυτή η «ομοιότητα του ομοεθνού», θέλω να ελπίζω πως είναι λάθος του δαίμονα του Ίντερνετ ή το πολύ του τυπογραφείου (δεν αγοράζω «ΒΗΜΑ»), αλλά έλα που αναπαράγεται αδιαμαρτύρητα από τους πολυάριθμους Υπερέλληνες θαυμαστές του στο Διαδίκτυο χωρίς κάποια διόρθωση. Προς επίρρωσιν δείτε την αντιγραφή του άρθρου από τους πολυάριθμους ομοίους ομοεθνεί (ακολουθώ τη γραμματική του ηλεκτρονικού «ΒΗΜΑΤΟΣ») του καθηγητού στα πατριωτικά φόρα «Θερμοπύλαι» και «Εθνικισμός», όπως και στην all time classic εθνικήν έπαλξιν του Αντίβαρον.: – http://www.thermopilai.org/content/kindunoi-gia-ton-uparkto-ellenismohttp://groups.google.com/group/ethnikismos/browse_thread/thread/82b67529a212a6fahttp://www.antibaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4595&Itemid=153

Βέβαια ο κ. αναπληρωτής καθηγητής δεν πρωτοεμφανίστηκε στο ΒΗΜΑ. Άρθρα του κοσμούσαν ήδη το Διαδίκτυο. Η εφημερίδα μετά το ιστορικό γκάλοπ της Kappa Research και την διεθνή επιτυχία της με την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα, είχε την τιμή να φιλοξενήσει έναν πατριώτη που έχει κάνει είτε ασυνείδητα (τι προχειρότητα και άγνοια για πανεπιστημιακό δάσκαλο και ερευνητή) είτε συνειδητά (αρνούμαι να δεχτώ ως πιθανή τέτοια κουτοπονηριά για δάσκαλο) μια γελοία γκάφα ή λαθροχειρία:
Σε περισπούδαστο άρθρο του που φιλοξενείται στο μπλογκ «Ζητείτε κόμμα για την Ελλάδα βρεεεε- Αδικοσκοτωμένοι,» γράφει με τονισμένα κόκκινα γράμματα (θα παρεξηγηθεί!): «Ο Ηλίας Σταμπολιάδης επώνυμα βροντοφωνά την γνώμη του»:

«Ήδη ο συμπατριώτης Ευάγγελος Ρίγγος μας υπενθύμισε αυτό που είπε πριν από πολλά χρόνια ένας πνευματικός μας πατέρας. “Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.”Ισοκράτης (436 π.Χ-338 π.Χ.)».

Kαλά δόκτωρ μου. Έτσι βροντοφωνάζετε χωρίς να ερευνάτε; Δημοσιεύετε αβασάνιστα ότι σας στείλουν; Αυτή τη μεθοδολογία διδάσκετε στους φοιτητές σας; Τι λένε επ’αυτού οι συνάδελφοί σας, αυτοί που θα κληθούν να σας εκλέξουν τακτικό καθηγητή. Θα μου πείτε πως στην ίδια λακκούβα έπεσε η μακαρίτισσα η έπαλξη της κας Γιάννας. Ναι αλλά ο Ε.Τ. δεν υπηρετούσε την Επιστήμη όπως η αφεντιά σας. Ο κ. Σαραντάκος έχει αποκαλύψει: Τέτοια πράγματα δεν είπε ο Ισοκράτης, κάπως αλλιώς τα είπε:

«Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν• ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους».

Εξηγεί και σχολιάζει λοιπόν ο κ. Σαραντάκος, ο οποίος έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ανελλήνιστων Ελληναράδων:
«Κάποια ελληνοαμερικάνικη οργάνωση μ’ έχει βάλει στον κατάλογο παραληπτών της και μου στέλνει (όχι μόνο σε μένα, βέβαια) ταχτικά μηνύματα, ως επί το πλείστον εθνικιστικά. Σήμερα, τέσσερις μέρες μετά τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πήρα από την οργάνωση αυτή ένα μήνυμα με τον ανορθόγραφο τίτλο «Τάδε έφει Ισοκράτης» …………………..Μ’ άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται». Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα».

Επιστρέφω στον καθηγητή:
1.«Στις ημέρες μας η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία έχει μετατραπεί σε αχίλλειο πτέρνα του Ελληνισμού».
Αχ κ. Σταμπολιάδη μου, οι όμοιοί σου ομοεθνεί Αστυνομικοί, λιμενικοί, εργοδότες, φραουλοκαλλιεργηταί, κλπ έχουν ξυλοκοπήσει τόσο φιλόξενα χιλιάδες μετανάστες, άλλοι όμοιοι όπως ο σταυροφόρος Καζάκος τους έχουν δολοφονήσει, άλλοι τους έχουν βιτριολίσει (τώρα που αποκαλύφθηκαν οι απαγωγείς του εφοπλιστή, θα εξιχνιαστεί και το «ερωτικό δράμα» της Κ.Κούνεβα), άλλοι τους έχουν εκπαραθυρώσει, άλλοι τους έχουν αυτοκτονήσει, άλλοι με αποκορύφωμα της φιλοξενίας την στοργική Μανωλάδα, τους έχουν λυντσάρει, οι νάρκες των κ.κ.ΓΑΠ-Σημίτη-Καραμανλή τους έχουν ακρωτηριάσει.

2. «Προκαλεί δημογραφική αλλοίωση και απειλεί τη συνέχεια του γένους που ήδη φθίνει λόγω της υπογεννητικότητας των Ελλήνων….».
Ποιο γένος των Ελλήνων κύριε; Ποια είναι ακριβώς τα χαρακτηριστικά του; Είναι ξανθό σαν των Ρώσων, μαυριδερό σαν των Τούρκων, ή γιγαντόσωμο σαν των Βίκινγκς; Δεν έμαθες πως οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Ελλάδα που κατάντησε επαρχία του Ρωμαίου (Δαλματού, Ισπανού, Ιλλυριού, Αρμένη, Χαζάρου, Σέρβου, Παφλαγόνα κλπ) αυτοκράτορα της Νέας Ρώμης; Δεν έχεις ακούσει ποτέ για την μαζική κάθοδο και εγκατάσταση των Σλάβων και των Αλβανών, στα ιερά μας χώματα, δεν διάβασες για τον Μωριά πως εσλαβώθη πάσα η χώρα και γέγονε βάρβαρος»; Δεν ξέρεις τους Βλάχους, τους Γασμούλους; Δεν άκουσες ποτέ πως τον αρχιεπίσκοπό σας και κάποιον υπουργό τους λένε Λιάπηδες, τον αρχηγό των πατριωτών τον λένε Καρατζαφέρη, τον αρχηγό της αντιπολίτευσης τον λένε Τσαντ-Μινέϊκο, τον πρωθυπουργό τον λένε Καραμανλή και κάποιον προκάτοχό του στην ηγεσία της ΝΔ τον λέγανε Έβερτ; Δεν ξέρεις πως κάποιος Σμολένσκυ έσωσε τον Βόλο στον ατυχή πόλεμο του 1897; Όσο για την υπογεννητικότητα των Ελλήνων που σε πανικοβάλει, ας παντρευτούν τέλος πάντων οι αρχιμανδρίτες, και οι καλόγεροι (με γυναίκα).

3. «Διασπά την αποκλειστική σχέση των Ελλήνων με τον ελλαδικό χώρο, που ανέκτησαν με θυσίες στην επανάσταση του 1821».
Αποκλειστική σχέση; Μάλλον πολυγαμικός ήταν ο ελληνικός χώρος. Γεμάτος σλάβικα, τούρκικα και αλβανικά τοπωνύμια. Καλά καθηγητή μου δεν έχεις ακούσει ποτέ για τη μακεδονική σαλάτα; για τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης; για τους Τουρκοκρητικούς; Για τους Βαλαάδες της Μακεδονίας; Για τους Μπαφραλήδες του Πόντου; Για τους Καραμανλήδες της Καππαδοκίας; Για την κατάληψη της Κρήτης από τους Σαρακηνούς;

4. «Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε θύμα τον μετανάστη που αμείβεται με 30 ευρώ Χ 25 = 750 ευρώ έναντι των παιδιών μας..».
Τι ακριβώς εννοείτε «παιδιά μας»; Τα αλβανάκια δεν είναι παιδιά μας; Τι εισηγείστε; Τα ελληνόπουλα π.χ. της Γερμανίας ή της Σουηδίας, να μην έχουν ίδια δικαιώματα με τους αυτόχθονες; Αυτοί που αποκαλείτε «παιδιά μας», κάτι καλομαθημένα κατά κανόνα βουτυρόπαιδα, είναι σε θέση να δουλέψουν στην οικοδομή, να σκάψουν, να σκουπίσουν, να δουλέψουν στο λιοπύρι και στην παγωνιά; Ευτυχώς που υπάρχουν οι μετανάστες.

5. «Με τον ισχυρισμό της αποδοχής του άλλου αφελληνίζουμε την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, με ακραίο παράδειγμα το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού;».
Ακραίο παράδειγμα; Ναι, αν εννοείτε πως η συγγραφέας δεν έγραψε ούτε λέξη για τις απίστευτες βαρβαρότητες του ελληνικού στρατού εισβολής σε βάρος γυναικόπαιδων στην Τουρκία (Κωστόπουλος Τάσος «Πόλεμος και εθνοκάθαρση. Η ξεχασμένη πλευρά μιας δεκαετούς εθνικής εξόρμησης (1912-1922)»-Βιβλιόραμα). Θα συμφωνούσα μαζί σας, αλλά ξέρω πως εσείς θέλετε τη μονομερή προβολή της τουρκικής βαρβαρότητας. Η συγγραφέας επέλεξε, κακώς κατά τη γνώμη μου, την αμοιβαία αποσιώπιση. Εγώ θα πρόκρινα την πλήρη αλήθεια. Είναι όμως το καραγκιοζιλίκι της μεροληπτικής εθελοτυφλίας που εισηγούνται οι πατριώτες μας επιστημονικό; Είναι σύμφωνο με την παράδοση των Ελλήνων ιστορικών όπως ο Ηρόδοτος που στηλιτεύει τη συμπεριφορά των Σπαρτιατών απέναντι στους απεσταλμένους του Πέρση βασιλιά, ή με την αντικειμενικότητα που διδάσκει ο Θουκυδίδης; Είναι σύμφωνη με το πνεύμα των «Τρωάδων» ή της «Εκάβης» του Ευρυπίδη; Γιατί προσβάλετε έτσι τις καλές ελληνικές μας παραδόσεις;

6. «Αντί για την υποσχόμενη ειρηνική «πολυπολιτισμική» συμβίωση, βιώνουμε ένα κλίμα σύγκρουσης πολιτισμών και η εξουσία αδυνατεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη δημοκρατία».
Σύγκρουση πολιτισμών; Οι μετανάστες χτίζουν τα αυθαίρετά μας, γηροκομούν τους γονείς μας, φυλάνε τα παιδιά μας, νταντεύουν τους αρρώστους μας, καλλιεργούν τα χωράφια μας, ποτίζουν τους κήπους μας, ματώνουν ή σκοτώνονται στα δημόσια έργα μας, σκουπίζουν τα σχολειά μας, δίνουν ζωή στα έρημα χωριά μας, είναι δυνατόν αυτό να το λέτε σύγκρουση πολιτισμών;

7. «με τη δημιουργία μαφιόζικων κυκλωμάτων αλλοεθνών..».
Για τα μαφιόζικα κυκλώματα εταιρειών, βουλευτών, υπουργών, ηγούμενων, μητροπολιτών, αστυνομικών, δικαστών, έχετε ακούσει ποτέ;

8. «Η διατήρηση της παράδοσης και η καλλιέργεια των στοιχείων που συνθέτουν την ταυτότητα του γένους και το διαφοροποιούν σαν οντότητα από τους γύρω λαούς συκοφαντείται σαν ρατσισμός».
Θέλετε οπωσδήποτε διαφοροποιήσεις μεταξύ των λαών; Έχετε ακούσει ποτέ για πανανθρώπινα ιδανικά; Ποιες ακριβώς παραδόσεις εννοείτε που θα μας διαφοροποιήσουν από τους άλλους; Η Ορθοδοξία; Είναι οικουμενική. Ο τσάμικος και η φουστανέλλα; Είναι αλβανικά. Η αρχαία μας Φιλοσοφία, η ποίηση, η Τέχνη; Είναι κληρονομιά όλης της σκεπτόμενης ανθρωπότητας και ιδιαίτερα των μεγάλων φιλολόγων και αρχαιολόγων της Δύσης. Μήπως εννοείτε τα ντολμαδάκια και τα σουντζουκάκια; Είναι τούρκικα. Μήπως εννοείτε τη γλώσσα μας; Υπάρχουν χιλιάδες Αλβανάκια που τη μιλάνε καλύτερα από τους αγράμματους Ρωμιούς χωρικούς. Μήπως τον πατριωτισμό μας; Μιλάτε για πατριωτισμό σε ένα λαό φοροφυγάδων, αυθαίρετων οικιστών, ρουσφετολόγων, φυγόστρατων εθνικιστών και λαδωμένων πολίτικών; Τι ακριβώς εννοείτε ως παράδοσή μας; Το ξεμάτιασμα, τα ξόρκια, τη ρουφιανιά, το χαφιεδιλίκι, το φακελάκι, το ρουσφέτι, το λάδωμα, την κλεψιά, τις φωτιές στα δάση, το νέφος της Αθήνας, τη μαγκιά, το κουτσομπολιό, τα τροχαία ατυχήματα, την παχυσαρκία, τη χοληστερίνη, το αρνάκι της σούβλας, το ιμάμ μπαϊλντί;

9. «Δεν είναι, όμως, δυνατόν να αποδεχθεί κανείς τον άλλον σαν ετερότητα του Εσύ αν ο ίδιος δεν συγκροτεί μια ολοκληρωμένη οντότητα του φυσικού Εγώ. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει σχέση ισότητας με τον άλλον, σε αντίθετη περίπτωση η αλλοίωση του «εγώ» για να εισχωρήσει σε αυτό ο άλλος αποτελεί μηδενιστική και αντεθνική πολιτική, που δυστυχώς βρίσκει οπαδούς στην Αριστερά και τα δύο εναλλασσόμενα στην εξουσία κόμματα».
«Ολοκληρωμένη οντότητα του φυσικού εγώ» αν καταλαβαίνω σωστά τι θέλετε να πείτε (αμάν με τις ελληνικούρες σας), δεν έχουν ούτε τα 5% των Νεοελλήνων, ούτε το 5% της ανθρωπότητας. Το ίδιο χάλι έχουν και οι μετανάστες. Για να εισχωρήσει δε ένας Έλληνας σε μια Πολωνή ή ένας Ρουμάνος σε μια Ελληνίδα, δεν χρειάζεται καμία «αλλοίωση του εγώ», είναι πολύ εύκολη δουλειά. Ρωτείστε τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που έχουν κάνει μικτούς γάμους. Δοκιμάστε και εσείς αν δεν κωλύεστε από κάποια μόνιμη σύντροφο. Είναι πολύ ευχάριστο. Βγαίνουν και υγιέστερα παιδιά έτσι. Όσο για τα ελληνικά σας, διορθώστε τα επιτέλους: «Βρίσκει οπαδούς στην αριστερά και στα δυο κόμματα»,

10εξελισσόμενη εθνοκτονία του Ελληνισμού».
Αρλούμπα, συνωμοσιολογία, κινδυνολογία, «Λύκος στα πρόβατα» λέγεται αυτό, δεν είναι πάντως επιστημονικός ή ορθός λόγος. Φραγκοκρατίες, Τουρκοκρατίες, Ναζιστική Κατοχή, εμφύλιες αιματοχυσίες, Γλυξβούργοι, Δικτατορίες, Ορθοδοξίες κλπ δεν κατάφεραν να εξαφανίσουν τον Ελληνισμό, τη γλώσσα του, την αρχαία ιστορία του, τα μνημεία του. Θα το κάνουν οι Φιλιππινέζες νταντάδες και οι Πακιστανοί σκλάβοι της Μανωλάδας και του Μαραθώνα; Δεν το νομίζω.

11. «Σήμερα δίνουμε μόνιμη άδεια αλλά και υπηκοότητα με ψηφοθηρική σκοπιμότητα σε όσους κατόρθωσαν να ευρίσκονται στη χώρα νόμιμα ή παράνομα, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτόν νέα κύματα μεταναστών προς τον παράδεισο που ακόμη λέγεται Ελλάς».

Από το διαφωτιστικόν εθνικόν έργον της κας Γιάννας.

Από το διαφωτιστικόν εθνικόν έργον της κας Γιάννας.

Πως μπορείτε να λέτε τόσο προκλητικά ψέματα; Παιδιά που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, που τελείωσαν ελληνικό σχολείο και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Ούτε υπηκοότητα, ούτε ψήφο, ούτε μονιμότητα παραμονής, ούτε νομική υπόσταση. Τόση μισαλλοδοξία ενδημεί εδώ που ούτε ένα τζαμί δεν χτίστηκε στην Αθήνα, όταν στην Κωνσταντινούπολη υπάρχουν δεκάδες ελληνορθόδοξοι ναοί σε λειτουργία, όταν ακόμη και η Τεχεράνη των μουλάδων με ελάχιστους Έλληνες έχει ελληνορθόδοξο ναό. Εδώ κοτζάμ Εκκλησία των Ελλήνων Καθολικών και στερείται νομικής ταυτότητας. Όσο για το ότι η Ελλάδα είναι Παράδεισος, το αφήνω στην κρίση των χιλιάδων ανέργων, των άστεγων, των ΑΜΕΑ, των φτωχών, των ψυχασθενών, των μεταναστών, που ζουν εξαθλιωμένα στην βαλκανική Εδέμ σας.

Πανεπιστημιακέ διδάσκαλε κύριε Σταμπολιάδη. Δεν είμαστε όμοιοι εσείς κι εγώ, πιστέψτε με. Διαφέρουμε σε πάρα πολλά και παρακαλώ να με εξαιρέσετε από τη λίστα των ομοίων σας, όπου τόσο αυθαίρετα τσουβαλιάζετε ανόμοιους ανθρώπους. Χιλιάδες Έλληνες αισθανόμαστε κοντύτερα με έναν Τούρκο τίμιο άνθρωπο, με έναν Αλβανό διανοούμενο, παρά με έναν Έλληνα από αυτούς που δηλώνουν πατριώτες και σέρνουν τη σημαία μας σαν κασκόλ στα γήπεδα. Από την άλλη μεριά αυτά που λέτε εσείς τα λένε για τη χώρα τους, οι όμοιοι με πολλούς Έλληνες πατριώτες, Γκρίζοι Λύκοι, που βλέπουν στους Ρωμιούς της Πόλης και στο πατριαρχείο κίνδυνο «αποτουρκισμού» της Τουρκίας.

Ακόμη και ο Έλλην ορθόδοξος θεός διαφοροποιεί τους ανθρώπους σε 2 μόνο κατηγορίες. Στους δίκαιους και στους άδικους. Δεν μπορεί, όσο και αν οι Ελληνορθόδοξοι σνομπάρουν τη μελέτη των Θείων Γραφών, θα έχετε ακούσει πως: «Ουκ ένι Ιουδαίος ουδέ Έλλην». Πείτε το αυτό στον κ.Καρατζαφέρη και στον κ. Μπουμπούκο αν τους συναντήστε (συμπτωματικά) πουθενά. Ξέρετε δηλώνουν πως «εδώ είναι χριστιανική Ελλάς» και εκτίθενται γιατί αγνοούν όχι μόνο την Αλφαβήτα του Χριστιανισμού, αλλά ακόμη και τον Ξένιο Δία.

………………..

Υ.Γ.
Κύριοι του «Βήματος». Τόση παρακμή; Θα τρίζουν τα κόκαλα του Πλωρίτη.
Κύριοι του Πολυτεχνείου Κρήτης. Έλεος!

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

84 Responses to Έλληνες γρηγορείτε!

  1. Ο/Η nomikos λέει:

    Λυπάμαι.Δεν μπορώ να σχολιάσω κάτι εδώ.Eδώ χρειάζομαι τον Σαραντάκο, να μου βρει μια λέξη γιατί το μπράβο μου φαίνεται λίγο και φτωχό.Δεν αναφέρομαι μόνο σ’αυτό εδώ το αριστούργημα, αλλά και σε τόσα άλλα κείμενά σου που μας έκανες την τιμή να τα μοιραστείς.Νιώθω αφάνταστα τυχερός που είσαι φίλος μου.Να είσαι πάντα καλά.

  2. Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,

    Επιτρέψτε μου να εκφράσω τη χαρά που με καταλαμβάνει όταν διαπιστώνω ότι υπάρχουν ακόμη σκεπτόμενοι πολίτες στη χώρα αυτή, έστω και ως απειλούμενο με εξαφάνιση είδος…

    Λίγοι είναι οι αυτοαποκαλούμενοι «Έλληνες πατριώτες» που διαθέτουν το θάρρος να κοιτάξουν κατάματα την Αλήθεια όσον αφορά στα θέματα που θίγετε.

    Οι παρωπίδες είναι της μόδας… διαχρονικά.

  3. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

    Πανεπιστημιακέ διδάσκαλε κύριε Σταμπολιάδη. Δεν είμαστε όμοιοι εσείς κι εγώ, πιστέψτε με. Διαφέρουμε σε πάρα πολλά και παρακαλώ να με εξαιρέσετε από τη λίστα των ομοίων σας, όπου τόσο αυθαίρετα τσουβαλιάζετε ανόμοιους ανθρώπους.
    ———————————————————————————————
    Ας εξαιρέσει κι εμένα.

  4. Ο/Η Μάνος λέει:

    Το Πανεπιστήμιο Κρήτης δεν έχει καμία σχέση με το Πολυτεχνείο Κρήτης, στο οποίο εργάζεται ο εν λόγω κύριος.

  5. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    Ειναι τοσο ανοητοι που αντι να δωσουν σε ολους οσους επιθυμουν να ζησουν μαζι μας την Ελληνικη παιδεια( κατα κυριολεξια και οχι την ακτα Μουμπουκο εκδοψη) τους περιθωριοποιουν με τραγικα απότελεσματα και για τις δυο πλευρες.

  6. Ο/Η Servitoros λέει:

    Κε Ροϊδη,

    Το ίδιο κείμενο έχει δημοσιευθεί και στο site της εκπομπής της ΕΤ3 Ανιχνεύσεις, γνωστή και ως στέκι του Γιάνναρα του Καραμπελία, εθνικιών, Πατριδοκάπηλων και Παπαδαριού http://www.anixneuseis.gr/?p=3012 . Και αν το μεν Βήμα είναι ιδιωτική επιχείρηση και μπορεί να τυπώνει ότι ανοησία θέλει ας μου εξηγήσει κανείς γιατί πρέπει να πληρώνουμε έναν γραφικό δημοσιογράφο για να διαδίδει θεωρίες συνωμοσίας;

  7. Ο/Η undantag λέει:

    Αγαπητέ κε Λασκαράτο,
    (και) αυτό το ποστ είναι μια όαση, μια στήλη φωτός μέσα στο σκοτάδι στο οποίο η – μη χέσω – «πνευματική ηγεσία», τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, οι ψηφοθήρες πολιτικοί και οι βυζαντινολάγνοι παπάδες προσπαθούν να τυλίξουν αυτό το Λαό (και ΟΧΙ το «Έθνος», το οποίο εσφαλμένα φαίνεται να έχει κατά νου ο κος Καθηγητής).

    Πρέπει επιτέλους κάποιος να πει σ’ αυτούς τους ανθρώπους που μισούν και σιχαίνονται ότι δεν είναι φτυστό οι ίδιοι (μπλιαχ) ότι:

    – το διαφορετικό είναι δυσκολότερο, διότι χρειάζεται διάλογο και κατανόηση, και, ως εκ τούτου, και πιό γοητευτικό, πιο όμορφο. Οι ναζί δεν ήταν ονειρευόντουσαν μια ομοιόμορφη κοινωνία Αρείων; Ποιά η διαφορά από την κοινωνία Α( γ )ρίων που φαίνεται να ονειρεύεται αυτός;; Και έναντι ποίου τιμήματος ανθρωπιάς;;; Η λύση είναι η σύμμιξη, όχι η απομόνωση – που, ιστορικά, δεν πέτυχε ποτέ.

    – φτάνει πια με την κατά-χρηση αμφιβόλου σημασίας και ακόμη πιο αμφιβόλου ερμηνείας ιστορικών γεγονότων της αρχαίας Ελλάδας και του βυζαντίου για να δικαιολογήσουμε τις πομπές της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας. Δεν αμφιβάλλω στιγμή ότι η σωστή μετάφραση του Ισοκράτη είναι εκείνη του κου Σαραντάκου και όχι το κουτσουρεμένο και εκτός νοήματος απόσπασμα που παραθέτουν οι Ελληναράδες. Αλλά και ορθά να ερμήνευαν τον Ισοκράτη οι Ελληναράδες, ξεπλένει ένα αρχαίο απόσπασμα μια δολοφονία εφήβου; Έναν ξυλοδαρμό συνταξιούχου; Μια βαριά και μαφιόζικη σωματική βλάβη μαχητικής συνδικαλίστριας; Μια παράνομη απόλυση εποχιακού;
    Τόσο, όσο ένα χρυσόβουλο βυζαντινού αυτοκράτορα μεταβιβάζει την κυριότητα εκατοντάδων στρεμμάτων γής στις μέρες μας…

    Τελειώνω εντοπίζοντας άλλο ένα – κατά τη γνώμη μου – σπάνιο μαργαριτάρι του πανεπιστημιακού μας κήνσορος, που παραλείψατε:

    «[η εβραιομασωνοδιεθνιστοπαγκοσμιοποιημένη φτου κακά μηδενιστική πολιτική] βρίσκει οπαδούς στην Αριστερά και τα δύο εναλλασσόμενα στην εξουσία κόμματα»

    – Μήπως ο κος Καθηγητής υποννοεί ότι θεωρεί επιζήμια την Αριστερά και τα δύο μεγάλα κόμματα, όταν και εφόσον εναλλάσονται; Αν ναι, τι θα επρότεινε ο καθηγητής αντα-φτού;
    1. Ένα μεγάλο κόμμα που δεν εναλλάσσεται στην εξουσία;
    2. Ένα άλλο κόμμα απ’ αυτά που αναφέρθησαν (που δεν εναλλάσεται στην εξουσία);
    3. Κανένα κόμμα;

    Ο ευρών κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον – ή, αν προτιμά, Σιδηρούν Σταυρό…

    Με συγχωρείτε για το σεντόνι.

  8. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μάνος,
    ζητώ συγνώμη για την αβλεψία μου, έχεις δίκιο, δεν ανήκει στο Πανεπιστήμιο Κρήτης ο καθηγητής. Αδίκησα το Πολυτεχνείο Κρήτης το οποίο μόνο μπορεί να σεμνύνεται για τον κ.Σταμπολιάδη.
    Παρακαλώ τον κ.Ροϊδη μόλις διαβάσει το σχόλιο να διορθώσει τις δυο αναφορές μου στην αρχή και στο τέλος του κειμένου.
    Φοβάμαι πως το Πολυτεχνείο θα νομίσει πως έχω κάποια εχθρότητα εναντίον του.
    Οι φράσεις:
    @O κ. Σταμπολιάδης του πανεπιστημίου Κρήτης
    Κύριοι του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έλεος!@
    να διαβαστούν:
    «του Πολυτεχνείου Κρήτης».

    Servitoros,
    το άρθρο του καθηγητού εύρε τεραστίαν απήχησιν αναδημοσιευθέν πλειστάκις.
    Απορώ, τόσοι γνήσιοι Έλληνες, ούτε ένας δεν βρέθηκε να διορθώσει εκείνο το «του ομοεθνού», που βγάζει μάτι;
    Τι να υποθέσωμεν;

    Φίλοι που σχολιάσατε
    ευχαριστώ.

  9. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητέ Undantag,
    πολύ σωστά το λες πως ακόμη κι αν ο Ισοκράτης, ο ίδιος ο Πλάτωνας ή και ο Αριστοτέλης υποστήριζαν παρόμοια με τους Ελληναράδες, αυτό δεν είναι άλλοθι. Το αστείο είναι πως δηλώνουν Χριστιανοί και φτύνουν κατάμουτρα τον Χριστό που στο θέμα των ξένων τα είπε με το παραπάνω ωραία.
    Η ομοιομορφία, η ομοιότητα που ονειρεύεται ο καθηγητής είναι το σπέρμα του ολοκληρωτισμού. Ομοιομορφία στις στρατιωτικές στολές, στα ιερατικά άμφια, στη μπούργκα που κρύβει τις διαφορές, στα πέπλα των καλογριών, στην κατατομή της φυλής, στις πεποιθήσεις, 98% ορθόδοξοι, 98% Ναι στα δημοψηφίσματα της Χούντας, ομοφωνία στις αποφάσεις Συνόδων, κεντρικών επιτροπών, συνεδρίων κλπ

  10. Ο/Η Καρά Τζαφέρ λέει:

    Σεβασμός στη διαφορετικότητα, στην ποικιλία, στην ετερότητα, στην πολυχρωμία.
    Αφείστε όλους τους ανθρώπους να ανθίσουν.
    όλα τα παιδιά του κόσμου είναι δικά μας παιδιά κ.Σταμπολιάδη.
    Ακόμη και οι τυφλοί.

    Δικαίωμα στην τέχνη για άτομα με προβλήματα όρασης.

    Άρθρο της εφημερίδας «Ελευθερία» της Λάρισας της 8ης Ιουλίου 2009.

    Η ΜΕΘΟΔΟΣ «ΒRAILLE» ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΚΑΤΣΙΓΡΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΨΥΧΕΣ

    Δικαίωμα στην τέχνη για άτομα με προβλήματα όρασης

    Της Κανέλας Κοπάνου

    Ανάμεσά μας, υπάρχουν άτομα που για πολλούς και διάφορους λόγους στερούνται πολλά από την καθημερινότητά τους. Στη μεγάλη αυτή ομάδα υπάρχουν και άτομα όμως που στερούνται την εμπειρία αυτονόητων για τους περισσότερους πραγμάτων. Στην προκειμένη περίπτωση ένα είναι σίγουρο: άνθρωποι που στερούνται την όραση μπορούν να «βλέπουν» ξεκάθαρα με τα μάτια της ψυχής, που δημιουργούν στιγμές ανεξίτηλες στη μνήμη όλων μας, στιγμές ξεχωριστές που η δύναμη της τέχνης «ζωγραφίζει» στο μυαλό μας, ανεξαρτήτως φυσικών ή σωματικών ικανοτήτων.
    Η «εικόνα» ενός έργου τέχνης αγγίζει την ψυχή και η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα πολύτιμο πρωτοποριακό έργο που αφορά στην απτική τέχνη. Για πρώτη φορά μόνιμη συλλογή τέχνης γίνεται επισκέψιμη και σε άτομα με προβλήματα όρασης καθώς τα έργα της γνωστής μόνιμης συλλογής Κατσίγρα θα αγγίξουν τις ψυχές τυφλών ατόμων μετά την αποτύπωσή τους με τη μέθοδο Braille που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Για την ιδέα, που ανήκε στην Ιστορικό Τέχνης κ. Μαρίνα Μπλιάτσου και την υλοποίησή της μιλά ο πρόεδρος της Πινακοθήκης κ. Μάριος Ξηρομερίτης δηλώνοντας ότι «πολιτισμός είναι να ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το συνάνθρωπό μας».
    «Είναι πολύ λίγες φορές που ένας άνθρωπος στο χώρο εργασίας του και της κοινωνικής του δράσης στη ζωή του αισθάνεται βαθιά συγκίνηση και υπερηφάνεια. Μια από αυτές τις στιγμές ζω αυτές τις ημέρες μετά την τελευταία δράση που αναπτύξαμε στην Πινακοθήκη της Λάρισας. Αναπτύσσοντας στην πράξη μια ιδέα της Ιστορικού της Τέχνης της Πινακοθήκης, κ. Μαρίνας Μπλιάτσιου, φέρνουμε πλέον τη συλλογή του Μουσείου κοντά στους ανθρώπους με προβλήματα όρασης».

    ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ…

    «Έργα του Νικηφόρου Λύτρα, του Γεωργίου Ιακωβίδη, του Κωνσταντίνου Μαλέα, του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη και άλλων, γίνονται πλέον κτήμα των ανθρώπων που δεν μπορούν να δουν το φως του ηλίου, τα χρώματα, τα σκίτσα. Τα έργα αυτά αγγίζουν με τη μαγεία τους τις καρδιές και τις ψυχές των ανθρώπων με προβλήματα όρασης. Και με την καρδιά και την ψυχή είναι βέβαιο ότι βλέπεις καλύτερα. Η κ. Μαρίνα Μπλιάτσιου, έχει ετοιμάσει τα κείμενα που περιγράφουν τα έργα της Μόνιμης Συλλογής και με τη σημαντική βοήθεια της Σχολής Τυφλών της Θεσσαλονίκης, οι περιγραφές αυτές αποτυπώθηκαν στη γλώσσα Braille. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα αναρτώνται σε είκοσι πέντε έργα, οι περιγραφές τους. Τα πρώτα είκοσι πέντε ήδη έχουν τοποθετηθεί στους εκθεσιακούς χώρους της Μόνιμης Συλλογής. Η επαφή με την τέχνη, τους καλλιτέχνες, τα μηνύματα, τα χρώματα, δεν είναι προνόμιο κάποιων. Είναι δικαίωμα όλων».

    ΣΤΟΧΟΣ: ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    Η ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗΣ

    «Στόχος μας ήταν και παραμένει να ανοίξουμε την αγκαλιά της Πινακοθήκης σε όλους και αυτό το εννοούμε αλλά και προσπαθούμε να το αποδείξουμε με ενέργειες. Θερμά και δημόσια επιθυμώ να ευχαριστήσω τη σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης που στήριξε αυτή την ιδέα και την κ. Μαρίνα Μπλιάτσου που ως επιστημονικό προσωπικό της Πινακοθήκης τη διεκπεραίωσε με απόλυτη επιτυχία προς όφελος αυτών των συνανθρώπων μας, ώστε όλοι να έχουν δικαίωμα στην απόλαυση της τέχνης. Αυτό το δικαίωμα πλέον το Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα το διασφαλίζει σε όλους τους πολίτες της χώρας μας και όχι μόνο. (Ας μην λησμονούμε ότι υπάρχουν Ευρωπαϊκά προγράμματα τουρισμού που αφορούν αυτούς τους πολίτες φέρνοντας την πόλη μας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και κατατάσσοντάς την στις προηγμένες αφού παρέχουμε υπηρεσίες υψηλών και ιδιαίτερων προδιαγραφών όπως αρμόζει σε νομικά πρόσωπα με δεδομένη εμβέλεια και κύρος».
    Για την ανάγκη να συνταξιδεύσει στο εικαστικό ταξίδι της ξενάγησης στον κόσμο της τέχνης με άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης μιλά η εμπνευστής της ιδέας κ. Μαρίνα Μπλιάτσου Ιστορικός Τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα:
    «Από την αρχή της δουλειάς μου στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας –Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, καθημερινά ξεναγώντας τους επισκέπτες στη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα ταξίδευα και εγώ μαζί τους μέσα από τα έργα και πλημμύριζα με συναισθήματα. Βλέποντας και ζώντας τη μαγεία αυτού του ταξιδιού ένιωσα την ανάγκη να πάρω συνταξιδιώτες μου όλους τους συμπολίτες μου που για κάποιους λόγους δεν μπορούσα να συμμετέχουν σε αυτό. Ένα μεγάλο κομμάτι από αυτούς τους ανθρώπους είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης. Έτσι λοιπόν έκανα πρόταση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πινακοθήκης να κάνουμε προσβάσιμη τη Μόνιμη Συλλογή Κατσίγρα σε όλους τους ανθρώπους. Το Δ.Σ. έκανε αμέσως δεκτή την πρότασή μου και τους ευχαριστώ για αυτό και από εκεί και πέρα άρχισε η προσπάθεια της πραγματοποίησης αυτού του καθήκοντος».

    Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΤΥΦΛΩΝ Β. ΕΛΛΑΔΟΣ
    250 ΕΡΓΑ ΤΕΧΝΗΣ ΣΕ ΓΛΩΣΣΑ BRAILLE

    «Επικοινώνησα με τη Σχολή Τυφλών Ίδρυμα Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος «Ο Ήλιος» και μετά από συνεχείς συναντήσεις και συζητήσεις αποφασίσαμε με ποιο τρόπο θα μπορούσαμε να πραγματοποιήσουμε αυτό το εγχείρημα. Έτσι λοιπόν περιέγραψα τα διακόσια πενήντα έργα που είναι αναρτημένα στους εκθεσιακούς χώρους της Πινακοθήκης και τα στελέχη της Σχολής τυφλών, εθελοντικά, μετέτρεψαν σε γλώσσα Braille τα κείμενα. Η συμβουλή που μου είχαν δώσει ήταν ότι οι περιγραφές των έργων θα έπρεπε να είναι σαν να επρόκειτο να τα διαβάσουν άνθρωποι χωρίς προβλήματα όρασης. Λόγω του όγκου της περιγραφής των έργων δεν είναι λειτουργικό και χρήσιμο να είναι όλα τα κείμενα αναρτημένα μπροστά από τα έργα. Αποφασίσαμε λοιπόν, να κάνουμε περιοδική την ανάρτησή τους ανά είκοσι πέντε έργα έτσι ώστε συγχρόνως να δίνουμε την ευκαιρία σε αυτά τα άτομα να γίνουν μόνιμοι επισκέπτες του Μουσείου μας και φίλοι μας. Περιμένω με αγωνία τη στιγμή που οι πρώτοι φίλοι θα έρθουν στο Μουσείο και θέλω να μου πουν την εμπειρία τους, να ακούσω τις παρατηρήσεις τους, τις διορθώσεις τους».
    Σημειώνεται ότι τον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της Πινακοθήκης σχετική εκδήλωση σε συνεργασία με τη Σχολή Τυφλών Β. Ελλάδος. Η όλη προετοιμασία για την πρωτοποριακή αυτή εφαρμογή της Πινακοθήκης Λάρισας διήρκεσε έξι μήνες και πρόκειται για ένα σπουδαίο εγχείρημα καθώς είναι η μοναδική έκθεση στην Ελλάδα Μόνιμης Συλλογής Έργων Τέχνης που δίνει το δικαίωμα σε έναν άνθρωπο με πρόβλημα όρασης να την απολαύσει.

    Πηγή: http://www.eleftheria.gr

  11. Ο/Η YΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ λέει:

    H oμοιότης, το όμαιμον, ΕΙΝΕ ΔΥΝΑΜΙΣ.

    H Ομηρική κληρονομιά – Ιλιάδα : η Γιγαντομαχία περί του ανθρωπίνου Είναι
    Δημοσιεύθηκε από xryshaygh στο Μαρτίου 17, 2009

    Αγράμματοι Αριστεροί, ξετυφλωθείται

    Ο Δούρειος ίππος, το μνημόνιο αυτό του εσωτερισμού, υπερασπίζεται την ανάγκη της εσωτερικής ανάπτυξης των ανθρώπων, του εσωτερικού φωτισμού ο οποίος γίνεται αντιληπτός μόνο από όμοιους ανθρώπους όταν και όσο πρέπει ξαφνιάζοντας αυτούς που ευρίσκονται στο σκοτάδι.

    http://xryshaygh.wordpress.com/2009/03/17/h-%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%AC-%CE%B9%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%BF/

  12. Ο/Η argosholos λέει:

    Τι να πω; Απλως συνυπογράφω τα όσα λέει ο nomikos #1. Tο μπράβο είναι λίγο…
    Απλώς εύχομαι σε μερικούς συμπατριώτες μας να μη βρεθούν στην ανάγκη να ψάξουν για κάποιον να προσέχει ηλικιωμένο ή άρρωστο συγγενή τους. Θα δυσκολευτούν να βρουν απόγονο του Περικλή…

  13. Ο/Η sfrang λέει:

    Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας

    Μα με «ερμηνείες» και «αποδόσεις» και «εις βάθος αναλύσεις» έχουν στήσει ολόκληρη θρησκεία, με ένα χωρίο από λόγο του Ισοκράτη θα κωλώσουν;

  14. Ο/Η N.Ago λέει:

    Χμ! 😦

  15. Και τα δικά μου συγχαρητήρια.

  16. Ο/Η Αστυνόμος Σαϊνης λέει:

    @τώρα που αποκαλύφθηκαν οι απαγωγείς του εφοπλιστή, θα εξιχνιαστεί και το «ερωτικό δράμα» της Κ.Κούνεβα@

    Είναι θέμα χρόνοι κύριοι. Η Αστυνομία δεν είναι ρατσιστική, δεν είναι φασιστική και δεν έχει ταξικά κριτήρια.
    Ρωτείστε και τον κύριο Μαρκογιαννάκη αν δεν με πιστεύετε.

  17. Ο/Η Νέος λέει:

    Γειά σας. Σας έμαθα χτες από λινκ της Athens Voise προς εσάς.
    Με το πόδι στο γύψο για δέκα ημέρες ακόμα κλεισμένος σπίτι για αρκετό καιρό χωρίς να οδηγώ μηχανάκι κάθησα και διάβασα το μπλογκ σας. Μου αρέσει πολύ.
    Ωραίο αυτό που λέει ο Σαινης έχω και γω την ίδια γνώμη όπως την έχουνε πολοί.
    Στην Αth. Voise έχει ένα σχόλιο όμοιο.
    http://www.athensvoice.gr/av-latest/av,18211,ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ_–_ΚΟΥΝΕΒΑ:_ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ_ΣΥΓΚΡΙ.html
    Αυτοί που απήγαγαν τον πρώτο συνελήφθησαν. Αυτοί που σακάτεψαν τη δεύτερη που είναι; Αλλά ο επιχειρηματίας έχει μεγαλύτερη σημασία από μια αλλοδαπή καθαρίστρια. Κι ας είναι ο πρώτος σώος και αβλαβής, με μειωμένη μόνο την περιουσία του, ενώ η δεύτερη μισοδιαλυμένη, με μειωμένο το κορμί της.

  18. Ο/Η Aναγνώστης του Βήματος λέει:

    Γράφει όμως και κάτι ωραία το ΒΗΜΑ.
    Τα ρίχνει χοντρά η Λώρη Κέζα στον Σκανδαλίδη, που τίποτα δεν ήξερε ξέρετε τώρα, καλέ πω πω πω τι έγινε με τη Ζήμενς, α αυτός ο Τσουκάτος, κάτι μου θυμίζει, ποιός είναι καλέ.
    Αχ ναι ο κύριος Τρεπεκλής τον είχα δει κάποτε στου Γιώργου και εκείνο το Χρηματιστήριο, γίνανε λάθη και τα επιδέλοιπα.
    Πιό χοντρά δεν γίνεται

    Επιλεκτική μνήμη
    Λώρη Κέζα | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009
    O κ. Κώστας Σκανδαλίδης βλέπει πιο μακριά από τα σκάνδαλα ημέρας. Γιατί να κάτσει να ασχοληθεί με τον κάθε στρατηγό και τους ισχυρισμούς του; Αυτά είναι για τους κουτσομπόληδες, τους παραπολιτικούς, τους καιροσκόπους και τους συκοφάντες. Ο ίδιος ομιλεί πολιτικά, σχεδιάζει πλαίσια, αξιολογεί θεωρητικά. Τι να κάνει δηλαδή, να κάτσει να μετρήσει τα νομίσματα του κουμπαρά ή να βγάλει το κομπιουτεράκι και να αρχίσει τις προσθέσεις (τόσα ο τάδε, άλλα τόσα ο δείνα). Δεν μπαίνει στον κόπο να βγάλει τεφτέρια και χειρόγραφες σημειώσεις που παραπέμπουν στην μπακαλική λογιστική. Ούτε τον ενδιαφέρουν τα πρόσωπα: δήλωσε ευθαρσώς ότι δεν έχει σημασία αν ο κ. Θ. Τσουκάτος υπήρξε αθώος ή ένοχος. Ετσι κάνουν όσοι επιζητούν την ουσία. Προχωρούν περιφρονώντας τις μικρές απώλειες (υπολήψεις και αηδίες). Ο κ. Σκανδαλίδης ατενίζει το μέλλον. Στυλώνει το βλέμμα μπροστά. Τον καταλαβαίνουμε. Δεν συμφέρει να κοιτάζει προς τα πίσω.

    Ο πρώην Γραμματέας του ΠαΣοΚ κατέθεσε πρόταση για τον πόθεν έσχες των κομμάτων. Μια πρόταση που κοινοποιήθηκε διά του Τύπου. Δεν μάθαμε αν συζητήθηκε σε κάποιο κομματικό όργανο, άλλωστε τα όργανα έχουν αντικατασταθεί από τα μικρόφωνα και οι ζυμώσεις από τις δηλώσεις. Είπε λοιπόν ο κ. Σκανδαλίδης ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά «το σύνολο του πολιτικού συστήματος, την παθογένεια των σύγχρονων δημοκρατιών». Εξ όσων γνωρίζουμε, τα πολιτεύματα δεν φορούν ρούχα, δηλαδή η δημοκρατία δεν έχει τσέπες για να παραχώσει χρήμα. Ούτως ή άλλως είναι εσφαλμένος εν προκειμένω ο όρος «παθογένεια», που παραπέμπει σε πρώτα συμπτώματα μιας νόσου. Η δημοκρατία δεν νοσεί, απλώς ορισμένοι έχουν μακρύ χέρι και κοντή μνήμη. Η δημοκρατία δεν νοσεί επειδή ορισμένοι παραχώνουν την ιστορία όπως πρόσφατα παράχωναν χαρτονομίσματα.

    Ο κ. Σκανδαλίδης εντοπίζει το πρόβλημα στην ανάγκη των κομμάτων να καλύψουν προεκλογικές δαπάνες και αναφέρεται στην ιδιωτική χρηματοδότηση. Μισό λεπτό. Τι είναι η «ιδιωτική χρηματοδότηση»; Στη συζήτηση μπαίνουν «ιδιώτες» επειδή τέτοιοι υπήρξαν στη ζωή των κομμάτων και των κομματαρχών. Στη συζήτηση μπαίνουν ιδιωτικά κεφάλαια- κουπόνια, συνδρομές και γκράντε χορηγίες. Μιλάμε για ένα ευρώ, για χίλια ή για εκατομμύρια. Και αν είναι ευρώ, γιατί να μην είναι και δολάρια, γεν ή άτιμα μάρκα; Αυτοί οι κύκλοι πέριξ του ζητήματος, οι υπαινιγμοί ή τα φραστικά lapsus έχουν όνομα: «κολοκυθιά».

    Δεν είναι προσωπικό πρόβλημα του βουλευτή του ΠαΣοΚ. Ολοι υποκρίνονται τις παρθένες, ότι πρώτη φορά άκουσαν να μπαίνουν ύποπτα κεφάλαια σε κόμμα. Παίρνουν και ανάλογο ύφος, θιγμένο, έκπληκτο, οργίλο. Αντί να πάνε να κρυφτούν σε καμιά γωνιά και να παρακαλάνε να ξεχαστεί το ζήτημα, αναφέρονται σε διαφάνεια, καθαρότητα, εντιμότητα. Και δεν είναι μόνο τα μάρκα που χάθηκαν σε κάποια διαδρομή (χωρίς να εμφανιστούν σε προσωπική περιουσία), είναι και όλες οι υπόλοιπες χλιδές που μας κάνουν να οσμιζόμαστε το κακό. Υπάρχουν βουλευτάκοι με πολυτελή γραφεία, αναρίθμητα εκλογικά κέντρα, υπερβολικά έξοδα διαφημιστικού υλικού. Πράγματι δεν μπορούμε να πούμε τίποτε ούτε να διατυπώσουμε κατηγορία. Αν τους δούμε να καλούν στο βήμα για χαιρετισμό κάποιον πρόεδρο τράπεζας, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να χλιμιντρίσουμε.

    Τώρα που ο κ. Σκανδαλίδης είναι στην αντιπολίτευση ζαχαρώνει νέο νόμο για τα οικονομικά των κομμάτων. Προτείνει: «πόθεν έσχες σε Ανεξάρτητη Αρχή, ονομαστικοποιημένη και μέσω τραπεζικών λογαριασμών συνδρομή, απόλυτη διαφάνεια με δημόσιους απολογισμούς και πολιτική δήμευση μη νομίμως κτηθέντων περιουσιακών στοιχείων». Δεν ξέρουμε αν αντιδρά από πανικό και αν έχει λόγο να πανικοβάλλεται. Οι προτάσεις του αν μη τι άλλο αναγνωρίζουν ότι τα οικονομικά των κομμάτων ήταν χυμαδιό. Μήπως ήρθε η ώρα να θυμηθεί τι ακριβώς γινόταν όταν ο ίδιος ήταν υπεύθυνος; Και αν δεν τον βοηθάει η μνήμη του, ας μιλήσει με τους συντρόφους του, όλο και κάποιος θα είδε κάτι, θα συνέβαλε με τον δικό του αθώο τρόπο.

    Η ενίσχυση των κομματικών ταμείων δεν είναι ζήτημα μιας εταιρείας που βρέθηκε τώρα στο επίκεντρο. Δεν είναι κάτι τόσο απλό. Καλό είναι που ο κ. Σκανδαλίδης θέλει να βάλει ένα νομοθετικό πλαίσιο και να ιδρύσει Ανεξάρτητη Αρχή. Ετσι όμως όπως εμφανίζεται αμνήμων, κινδυνεύει να εκτεθεί. Και αν δεν εκτεθεί από μόνος του, υπάρχουν άλλοι διατεθειμένοι να τον εκθέσουν

  19. Ο/Η katia λέει:

    Σας συγχαίρω για την υπομονή σας. Το να αντικρούσει κανείς με επιχειρήματα αυτού του είδους το λόγο είναι από μόνο του δυσάρεστο έργο, πόσο μάλλον όταν τα δείγματα αυτής της κατ’ όνομα λογικής έχουν κατακλύσει το σύμπαν πλέον…
    Όσο για το άρθρο του κυρίου Σταμπολιάδη, απορεί κανείς όταν σκέφτεται πόσες λέξεις χρειάστηκαν για να πει «φοβάμαι όσους δε μου μοιάζουν».

  20. Ο/Η nomikos λέει:

    «Ο Δούρειος ίππος, το μνημόνιο αυτό του εσωτερισμού, υπερασπίζεται την ανάγκη της εσωτερικής ανάπτυξης των ανθρώπων, του εσωτερικού φωτισμού ο οποίος γίνεται αντιληπτός μόνο από όμοιους ανθρώπους όταν και όσο πρέπει ξαφνιάζοντας αυτούς που ευρίσκονται στο σκοτάδι»

    Όχι απλώς βλάβη.Βλαβάρα.ΠΕΕ ή BLR αν προτιμάτε την αγγλικήν.

  21. Ο/Η Ptomas λέει:

    Καλά τα λέτε. Δυστυχώς χάρη σε κάποιους σαν τον κο Καθηγητή και τα προτερήματα που είχαμε κάποτε εξαφανίστηκαν προτού η χώρα που ζούμε γίνει «παράδεισος» μεταναστών. Δεν ήταν οι ορδές των μεταναστών που αλλοίωσαν τον τίμιο και φιλόξενο χαρακτήρα των κατοίκων αυτής της περιοχής (απο όπου και αν αντλούν την καταγωγή τους). Είναι οι δεκαετίες εκμετάλλευσης κακοδιοίκησης από την διεφθαρμένη άρχουσα τάξη. Είναι η άναρχη «ανάπτυξη» του τουρισμού και η ανύπαρκτη αγροτική πολιτική που οδήγησαν τους εσωτερικούς μετανάστες στις μεγάλες πόλεις και κατέστρεψαν τον τρόπο ζωής τους.
    Ποιός είναι ο πολιτισμός που συγκρούεται και απειλείται από τους μετανάστες. Ποιά είναι η «ελληνική» παιδεία; Η εκπαίδευση υποβαθμίζεται καθημερινά από τους Ελληνάρες του υπουργείου Εθνικής Γκαβοσύνης και Παπαδαριού. Παιδεία δεν είναι να μαθαίνουμε τα παιδιά μας να παπαγαλίζουν την ελληναράδικη έκδοση της Ιστορίας. Παιδεία είναι και η Ιστορία όσο αμερόληπτη μπορεί να γίνει, είναι και τα κακόμοιρα τα Μαθηματικά είναι και η Γλώσσα που δολοφονείται καθημερινά απο τα μύδια(Media) είναι και η Φυσική και η Χημεία και όλα τα υπόλοιπα. Παιδεία όμως με κριτική σκέψη όχι παπαγαλία.

  22. Ο/Η inlovewithlife λέει:

    Θα τους πιάσει όλους η Ελ.Ας μαζί με τους χρυσαυγίτες.

    Ρε ζώα εθνικιστές που για όλα φταίνε για σας οι μετανάστες για δείτε και αυτό το λινκ

    http://buzz.reality-tape.com/story.php?title=%CE%9F-%CE%9A%CE%B1%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-Mega-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%B5%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7

  23. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

    @YΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    Έγραψε:
    «…Αγράμματοι Αριστεροί, ξετυφλωθείται….»

    Μάλλον πρόκειται για λάθος εκ παραδρομής, διότι ήδη υπάρχουν οι αγράμματοι.

    Κατ’ αρχήν, έχω διαφωνήσει σε αυτό εδώ το μπλόγκ κατά καιρούς για την συμπεριφορά του Έλληνα, και ότι δεν είναι κατά το πλείστον εθνικιστής ή υπερήφανος.

    Δικαίωμα σου βέβαια, αλλά όταν θα μάθεις να είσαι πρώτα άνθρωπος(υπερήφανος) και μετά «Έλληνας» τότε θα έχεις άλλη οπτική του κόσμου, όχι την «ακροδεξιά» μικρή γωνία του.

    Έως τότε όμως, θα ονειρεύεσαι την Ελλάδα όπως ήταν σε έκταση στο βάθος της Ιστορίας της, μόνο που η σύγχρονη Ελλάδα έχει σοβαρότερα πλέον προβλήματα να επιλύσει, νομίζω, καθότι «αγράμματος» δεν είμαι και βέβαιος.

  24. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    Αν Ελληνας ειναι αυτο που εννοουν ολοι αυτοι οι ειδικοι και χαιρονται να ατενιζουν σημερα παντου γυρω τους τα κατορθωματα των σημερινών ελληνων, τοτε εγω ντρεπομαι που η ταυτοητα μου βεβαιωνει οτι ανηκω σε αυτον τον αθλιο τοπο με τους ποιο αθλιους παγκοσμιως πολιτικους
    Συμφωνω με τον @Ptomas
    Αυτην την Ελληνικη (α) παδεια του Υπουργειου δεν την θελω ουτε εγω αλλα ουτε και του Μπομπουκου το ντελιριο επικροτω. Κοινος νους δεν υπαρχει σε αυτον τον τοπο; Τοσο δυσκολο ειναι σε μας να ξεχωρισουμε τι ειναι Ελληνικο και το κανουν καλυτερα μονο οι ξενοι στα πανεπιστημια τους οπου και διδασκονται τα παιδακια των πλουσιων και των πολιτικων;
    Ο Ψωμιαδης παντως καλου κακου στελνει το παιδι σε αμερικανικο σχολειο, το ακριβοτερο που υπαρχει. Κοροιδα ειναι να τα στειλουν στο δημοσιο Ακουσα καραδεξιο χωμενο καλα στο κομμα να λεει «Τι λες μωρε που θα το στειλω στο δημοσιο σχολειο αυτα ειναι γα τους Αλβανους μονο. Τιποτε δεν μαθαινουν εκει μεσα.

  25. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αγαπητοί φίλοι ευχαριστώ για τα σχόλια όλων και προσθέτω 2-3 πραγματάκια ακόμη.
    Θα μπορούσα να αναφερθώ στον Μαρδοχαίο Φριζή τον Ελληνοεβραίο αξιωματικό που σκοτώθηκε από τους πρώτους στο αλβανικό μέτωπο, στο Δημήτρη Χόρν, στα υπέροχα τζαμιά, κομμάτια κι αυτά της πλούσιας και πολυποίκιλης παράδοσής μας που καταστράφηκαν ή σφραγίστηκαν, στη Φραγκοσυριανή, στο χωριό Λάλα της Ηλείας με τα φημισμένα οθωμανικά του μέγαρα που τόσο βλακωδώς και προδοτικά μπορώ να πω ισοπεδώθηκαν, στις υπέροχες τουρκικές κρήνες που οι ευσεβείς του Αλλάχ έστησαν σε όλη τη χώρα για να τους συγχωρούν οι διψασμένοι διαβάτες και που οι περισσότερες καταστράφηκαν, στους Σουλιώτες Αρβανίτες, στον μουσουλμάνο Οδυσσέα Ανδρούτσο, σε πολλά ακόμη.
    Είναι λίγο αστείο αλλά ακόμη και το επώνυμο του Υπερέλληνος κ.Σταμπολιάδη, συνδέεται όπως και να το δεις με την οθωμανική κατοχή της Ελλάδας. Δείτε τι λέει για το παρεμφερές Σταμπολίδης ένα σχετικό μπλογκ, που δεν μοιάζει να είναι όργανο των εχθρών του ιερού μας Έθνους.
    http://greeksurnames.blogspot.com/2009/02/blog-post_26.html
    «ΣΤΑΜΠΟΛΙΔΗΣ:Επώνυμο που κατατάσσεται στην κατηγορία των εθνικών με ξενική τουρκική καταγωγή προερχόμενο από το stanbul=η πόλη (ις ταν πουλ= εις την Πόλη), με την τοποθέτηση της κατάληξης –ιδης που προσδίδει ποντιακή καταγωγή».

    Μπορεί βέβαια κάποιος να ισχυριστεί πως η Ισταμπούλ προέρχεται από το Εις την Πόλιν, μένει βέβαια να το αποδείξει, αλλά κι έτσι αν είναι το όνομα έχει χρώμα τούρκικο.
    Έτσι λοιπόν αγαπητοί Υπερπατριώτες είτε θέλετε είτε όχι, είμαστε κάτι πολύ πιό σύνθετο και πολύπλοκο από απόγονοι του Ομήρου.
    Δεχτείτε την πραγματικότητα και προ παντός σκεφτείτε αν αυτά που ζητάτε να γίνουν σε βάρος των μεταναστών μας τα εφαρμόσουν άλλες χώρες σε βάρος των 5.000.000 Νεοελλήνων που ζουν εκεί.

  26. Ο/Η native λέει:

    Πρώτα η έπαρση του διορθωτή των πάντων, μετά η επίκληση στον αλάνθαστο, τον ισοκρατικό ισοπεδωτή «θεό» Σαραντάκο, ενώ στα σχόλια ο άλλος ψάχνει μια πιο κατάλληλη λέξη από το «μπράβο» για να εκφράσει τη απεριόριστη χαρά του.
    Δεν γνωρίζω το συντάκτη του άρθρου, ούτε τον υπερασπίζομαι. Αλλά θέλω να επισημάνω μερικά πράγματα.
    Στο κυρίως κείμενο, υποτιίθεται πως εξελλίσεται μία θεωρητική «αντίκρουση» επιχειρημάτων ενώ μια πρόχειρα κρυμμένη επίδειξη μισελληνισμού διαδραματίζεται με την ίδια έπαρση.

    1. «Στις ημέρες μας η πατροπαράδοτη ελληνική φιλοξενία έχει μετατραπεί σε αχίλλειο πτέρνα του Ελληνισμού».

    Οι κακομεταχείριση μεταναστών από τις αρχές ή η επίθεση στην Κούνεβα (από ποιούς ξέρετε άραγε;) δεν στοιχειοθετούν ένα απέραντο ελλαδικό άπαρτχαϊντ, ούτε αναιρούν το γεγονός πως με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την ανοχή αλλά και την φίμωση των δήθεν «ρατσιστών» πολιτών έχει εισέλθει ένας πολύ μεγάλος αριθμός μεταναστών στη χώρα. Η ιδιόμορφη αυτή «φιλοξενία», δηλαδή η είσοδος όποιου το θελήσει στο ελληνικό κράτος, χωρίς κανόνες και ακόμη χειρότερα, χωρίς όρια, είναι «η αχίλλειος πτέρνα του Ελληνισμού» και η αντιπαράθεση των ρατσιστικών κρουσμάτων ή των ταξικών ανισοτήτων δεν είναι επιχείρημα, είναι απλά: «αλλάζω θέμα και σφυρίζω το δικό μου το τροπάρι». Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι Έλληνες είναι φιλόξενοι, και η εκμετάλλευση των εργατών είναι επίσης άσχημη και για τους Έλληνες, κάτι που αναφέρεται και στο 4 όπου επίσης αποφεύγετε να απαντήσετε.

    2-3. «Προκαλεί δημογραφική αλλοίωση και απειλεί τη συνέχεια του γένους που ήδη φθίνει λόγω της υπογεννητικότητας των Ελλήνων….».
    «Διασπά την αποκλειστική σχέση των Ελλήνων με τον ελλαδικό χώρο, που ανέκτησαν με θυσίες στην επανάσταση του 1821».

    Αντί να αντικρούσετε αυτό το επιχείρημα κύριε «Λασκαράτο», επικαλείστε τις προηγούμενες αλλοιώσεις του πληθυσμού. Δηλαδή, επικαλείστε ιστορικά γεγονότα για μας βοηθήσετε να αποδεχτούμε πιο ανώδυνα τη σημερινή άλωση της Ελλάδας. Με άλλα λόγια, μας λέτε «αφού υπήρξατε υπόδουλοι στους Ρωμαίους και μπλα μπλα μπλα, τι σας πειράζει να υποδουλωθείτε και πάλι και να περάσετε στο περιθώριο»; Ή αλλιώς: «Έχει ξαναγίνει, η Ιστορία είναι μια ατέλειωτη μετακίνηση πληθυσμών, ανοίξτε τα σύνορα σε όλους και χαρείτε το».
    Μετά χαιρέκακα, προδίδοντας πως αυτή η κατάσταση σας δίνει μεγάλη χαρά, κάνετε και κρύα αστειάκια επειδή ακριβώς δεν σας ενδιαφέρει να παραμείνει μια ομάδα ελληνική στον ελληνικό χώρο, αλλά δεν βλέπετε την ώρα να εξαλειφθεί. Κρίμα που δεν θα προλάβετε να το βιώσετε από κοντά, αφού το ελληνικό στοιχείο θα εξαλειφθεί ή θα περάσει στο περιθώριο σε τριάντα ή σαράντα χρόνια από σήμερα.
    Τα επιχειρήματα για δήθεν επιδίωξη ομοιομορφίας του 100% και οι συνεχείς παρομοιώσεις με τους ναζί και τους αρείους είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το ζητούμενο σήμερα και στα επόμενα είκοσι χρόνια είναι να διαφυλαχθεί η ταυτότητα των Ελλήνων -που ζουν την μεγαλύτερη παρακμή τους- από τις άλλες μαζικές και ανερχόμενες εθνικές ομάδες.
    Και αυτές οι εθνικές ομάδες επίσης θα διεκδικήσουν την διατήρηση της ταυτότητάς τους, χωρίς να κομπλεξάρονται από αντίστοιχους αυτομαστιγωμένους «κουλτουριάρηδες» επειδή τάχα έχουν κάτι «ανομοιογενές» και ανατολίτικο στην κουζίνα τους ή επειδή έχουν αρκετά ξενικά επώνυμα. Μάλιστα, η εθνική περηφάνεια των αλλοδαπών, παραδόξως, θα προκύψει στις επόμενες γενιές. Και αυτή η στρεβλή άποψη, «δεν είστε καθαροί, πηγαίνετε στο διάβολο» έχει καταντήσει κουραστική.

    4. «Φτάσαμε στο σημείο να θεωρούμε θύμα τον μετανάστη που αμείβεται με 30 ευρώ Χ 25 = 750 ευρώ έναντι των παιδιών μας..».

    Τα παιδιά μας είναι τα παιδιά μας. Τα παιδιά των αλλοεθνών είναι τα παιδιά τους. Μπερδευτήκατε;
    Εκτός κι αν πιστεύετε πως εκείνοι θεωρούν τα παιδιά μας παιδιά τους οπότε σηκώνω τα χέρια.
    Για την εκμετάλλευση των Ελλήνων εργατών και το κατακερματισμό της ελληνικής εργατικής τάξης κουβέντα.
    Πιστός στο γνωστό επιχείρημα πως οι Έλληνες είναι τεμπέληδες. Η μαύρη εκμετάλλευση έχει καταστήσει ανεπιθύμητη την χειρονακτική εργασία στο Έλληνα εργάτη που δεν μπορεί να δεχτεί να δουλέψει για λιγότερα από όσα με χαρά δέχονται οι λαθρομετανάστες. Δεν σταμάτησαν ξαφνικά, μια ωραία μέρα, οι Έλληνες να κάνουν αυτές τις δουλειές. Απλά οι μετανάστες ήταν προτιμότεροι λόγω χαμηλού μεροκάματου. Αλλά δεν έχετε να ανησυχείτε για τέτοιες λεπτομέρειες, δεν απειλείται ο κλάδος σας από ορδές κουλτουριάρηδων λαθρομεταναστών, έτσι μιλάτε εκ του ασφαλούς και μπορείτε να κρίνετε τόσο αυστηρά τους άλλους.

    5. «Με τον ισχυρισμό της αποδοχής του άλλου αφελληνίζουμε την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, με ακραίο παράδειγμα το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού;».

    Εδώ, ούτε καν θα επιχειρήσω να βρω τις πηγές των όλο και πιο ακραίων πρακτικών αυτομαστιγώματος αλλά και της απεγνωσμένης αναζήτησης της υπέρτατης δικαιοσύνης των βιβλίων ιστορίας ανά την υφήλιο. Ανεξάρτητα από τα λάθη του προηγούμενων βιβλίων, το επίμαχο βιβλίο με την δήθεν «αμοιβαία αποσιώπηση» είναι η σίγουρη οδός για την αμοιβαία αφομοίωση. Το πόσο «αμοιβαία» θα είναι η μέθοδος εγκαθίδρυσης της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας μεταφράζεται στα πόσα νησιά θα μοιραστούμε αμοιβαία μαζί τους. Το βιβλίο ήθελε απλά να συνεισφέρει σε αυτή την μονομερή «αμοιβαιότητα».

    6. «Αντί για την υποσχόμενη ειρηνική «πολυπολιτισμική» συμβίωση, βιώνουμε ένα κλίμα σύγκρουσης πολιτισμών και η εξουσία αδυνατεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια και τη δημοκρατία».

    Θεωρείτε, και είναι επίσης… κατανοητό, πως ο εθνικισμός, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία είναι αποκλειστικό προνόμιο των Ελλήνων. Αναφέρεστε στη εργασία των μεταναστών σαν… απόδειξη πως δεν θα υπάρξει σύγκρουση πολιτισμών!!! Εύχομαι να ζήσετε τον «πολιτισμό» των αλλοεθνών όπως ακριβώς τον οραματίζεστε.

    7. «με τη δημιουργία μαφιόζικων κυκλωμάτων αλλοεθνών..».

    Η αναφορά στα μαφιόζικα κυκλώματα εταιρειών, βουλευτών, υπουργών, ηγούμενων, μητροπολιτών, αστυνομικών, δικαστών, δεν είναι -φαντάζομαι- κάποιου είδους ψυχολογικό «αντιστάθμισμα» στην εισαγόμενη σκληρή μαφιόζικη εγκληματικότητα. Αντιλαμβάνομαι την αντανακλαστική αμυντική σας στάση για κάθετί αλλοδαπό, αλλά ελπίζω πως δεν θέλετε να μας πείτε πως η ύπαρξη του ενός εξωραϊζει την ύπαρξη του άλλου.

    8. «Η διατήρηση της παράδοσης και η καλλιέργεια των στοιχείων που συνθέτουν την ταυτότητα του γένους και το διαφοροποιούν σαν οντότητα από τους γύρω λαούς συκοφαντείται σαν ρατσισμός».

    «Είναι κληρονομιά όλης της σκεπτόμενης ανθρωπότητας και ιδιαίτερα των μεγάλων φιλολόγων και αρχαιολόγων της Δύσης.»

    Μόνο δική μας δεν μπορεί να είναι. Με ποιό δικαίωμα άλλωστε. Σωστά;
    Σύντομη περιγραφή της παρακμής της Ελλάδας για να επιτραπεί να λάμψει η φράση με τα μορφωμένα Αλβανάκια. Εντάξει αυτό το έχουμε εμπεδώσει. Αυτοί θα σας σώσουν. Θα μάθουν όλοι τέλεια ελληνικά και θα σας σώσουν από μας που δεν τα μιλάμε καλά.
    Και τα «πανανθρώπινα ιδανικά» περνάνε μόνο μέσα από την υστερική αλλοίωση του ελληνικού στοιχείου; Αλλιώς δεν γίνεται;

    9. «Δεν είναι, όμως, δυνατόν να αποδεχθεί κανείς τον άλλον σαν ετερότητα του Εσύ αν ο ίδιος δεν συγκροτεί μια ολοκληρωμένη οντότητα του φυσικού Εγώ. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει σχέση ισότητας με τον άλλον, σε αντίθετη περίπτωση η αλλοίωση του «εγώ» για να εισχωρήσει σε αυτό ο άλλος αποτελεί μηδενιστική και αντεθνική πολιτική, που δυστυχώς βρίσκει οπαδούς στην Αριστερά και τα δύο εναλλασσόμενα στην εξουσία κόμματα».

    Και το πανηγύρι συνεχίζεται. Εδώ λάμπει θριαμβευτικά η φράση «Βγαίνουν και υγιέστερα παιδιά έτσι». Η χαρά δεν κρύβεται άλλωστε.
    Και ενώ είναι ίσως λίγο δυσνόητο το αρχικό κείμενο, εσείς προσπερνάτε με χαρά το σαφέστατο «μηδενιστική και αντεθνική πολιτική», και μιλάτε για άλλου είδους… εισχωρήσεις. Ο καθένας με τον πόνο του.

    10.«εξελισσόμενη εθνοκτονία του Ελληνισμού».

    Κατανοητό το ότι επιλέξατε να αναφερθείτε στις Φιλιππινέζες νταντάδες και στους Πακιστανούς της Μανωλάδας.
    Μην αναφερθείτε στο Κοράνι για να μπορέσετε να διατηρήσετε και τη ψυχική σας ηρεμία.
    Όταν ανοιχτά στην Ελληνική Βουλή αναφέρονται σε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια μετανάστες και δεν τρέχει τίποτα, δεν είναι και δύσκολο να καταλάβετε το γιατί η εθνοκτονία δεν είναι ούτε συνωμοσιολογία ούτε επιστημονική φαντασία.
    Σε μία δύο δεκαετίες το πολύ θα είναι εμφανές σε όλους για ποιό λόγο η παρουσία δύο εκατομμυρίων μεταναστών στην χώρα δεν θεωρήθηκε επείγον ζήτημα έγκαιρα στην ελληνική βουλή αλλά περίμεναν να έρθουν άλλες πεντακόσιες χιλιάδες και να καταπατηθούν τα Κοράνια τους για να αρχίσουν τους θεατρινισμούς.

    11. «Σήμερα δίνουμε μόνιμη άδεια αλλά και υπηκοότητα με ψηφοθηρική σκοπιμότητα σε όσους κατόρθωσαν να ευρίσκονται στη χώρα νόμιμα ή παράνομα, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο αυτόν νέα κύματα μεταναστών προς τον παράδεισο που ακόμη λέγεται Ελλάς».

    Επιλέγετε να αναφερθείτε στις αδικίες σε σχέση με την υπηκοότητα και στο προσφιλές τζαμί, και ξεχνάτε και τις παράνομες ελληνοποιήσεις που είχαν ψηφοθηρικό χαρακτήρα. Και βέβαια, και πάλι σας διαφεύγει πως ο συντάκτης αναφέρεται στην χωρίς όριο λαθρομετανάστευση και στην ενθάρρυνση που έρχεται με την μορφή της διάδοσης της είδησης της ανομίας και του ξέφραγου αμπελιού που λέγεται Ελλάδα στις χώρες προέλευσης των μεταναστών. (Επίσης η αναφορά του συντάκτη στην Ελλάδα σαν «παράδεισος» εμφανέστατα δεν είναι κυριολεκτική.)

    Η λογική σας συνοψίζεται στο εξής.
    Ζει μεγάλη παρακμή η Ελλάδα, ας προσθέσουμε και μερικά εκατομμύρια αλλοδαπών, έτσι για να μάθουνε οι αχρείοι πως ούτε καλύτεροι είναι, ούτε δικαίωμα να διαμαρτύρονται έχουν, αφού είναι διεφθαρμένοι, τρώμε ιμάμ μπαϊλντί και το σημαντικότερο, έχουν ξαναζήσει στην σκλαβιά. Η μοντέρνα σκλαβιά της παγκοσμιοποίησης και του νεο-οθωμανισμού θα είναι μια χαρά, γεμάτη «διαφορετικότητα» (των άλλων μόνο βέβαια) και άλλα τέτοια γλυκανάλατα. Κάποιοι, χωρίς να έχουν συναίσθηση του τι λένε, συνεχίζουν να βγάζουν το άχτι τους πάνω στους Έλληνες πασχίζοντας συγχρόνως να αποδείξουν την υπεροχή της σκέψης τους στους υπόλοιπους. Δεν βοηθάτε και το ξέρετε, ούτε και θέλετε να βοηθήσετε. Μόνο γκρίνια αφ’ υψηλού, πομπώδες ύφος, αυτοθαυμασμός και καλά κρυμμένος μηδενισμός. Χρησιμοποιείτε την φρασεολογία ορισμένων ακραίων και γραφικών για να χαρακτηρίσετε και να καταδικάσετε όλο το έθνος αφαιρώντας του -σε ιδεολογικό επίπεδο- κάθε δικαίωμα αυτοδιάθεσης μόνο και μόνο επειδή είναι παρηκμασμένο και… ευθαρσώς αυτοαποκαλούμενο ελληνικό. Συγγνώμη είπα έθνος πάλι; Πιπέρι.

  27. Ο/Η nomikos λέει:

    «Πρώτα η έπαρση του διορθωτή των πάντων, μετά η επίκληση στον αλάνθαστο, τον ισοκρατικό ισοπεδωτή “θεό” Σαραντάκο, ενώ στα σχόλια ο άλλος ψάχνει μια πιο κατάλληλη λέξη από το “μπράβο” για να εκφράσει τη απεριόριστη χαρά του».

    Καλώς ήλθες, σωτήρα του έθνους.Λοιπόν, πάμε σιγά σιγά.Ξεκινάς, αποκαλώντας τον Λασκαράτο διορθωτή των πάντων.Που ακριβώς το είδες αυτό;Υπάρχει κάποια καταγεγραμμένη του δήλωση και δεν την πήραμε χαμπάρι;Διάβασες με τόση προσοχή, τα άρθρα του σ’ετούτο εδώ το ιστολόγιο και κατέληξες επιστημονικώς στο συμπέρασμα αυτό;Δεν νομίζω να έχεις κάνει κάτι τέτοιο, διότι παρακάτω αναφέρεις ρητά «Για την εκμετάλλευση των Ελλήνων εργατών και το κατακερματισμό της ελληνικής εργατικής τάξης κουβέντα».Είσαι σίγουρος, ότι σ’αυτό το ιστολόγιο δεν έχει γίνει ποτέ κουβέντα για αυτά που λες;Μόνο τυφλός θα το υποστήριζε αυτό.Και επειδή μάλλον δεν είσαι τυφλός, είσαι απλώς άλλος ένας περαστικός παρλαπίπας που είδε φως και μπήκε, σαν τον άλλον τον γνήσιο έλληνα παραπάνω που μίλαγε για δούρειους ίππους και εσωτερικότητες.Έβγαλες και τα κάργα επιστημονικά συμπεράσματά σου μετά για τον Νίκο τον Σαραντάκο, όμως δεν σε είδα από τα μέρη του να σχολιάζεις και να τον κατακεραυνώνεις, για την «παραπληροφόρηση» που παρέχει σε εμάς τους αδαείς.Μήπως μου ξέφυγε;Μήπως συμβαίνει κάτι άλλο;Μήπως επειδή, οι εκεί τακτικοί σχολιαστές και φυσικά ο ίδιος ο Σαραντάκος, είναι εξαιρετικοί γνώστες των πραγμάτων που σχολιάζονται ή αποκαλύπτονται και τεκμηριώνουν λέξη λέξη τους ισχυρισμούς τους;Άντε να σε δω εκεί, να λες τα ατεκμηρίωτα που λες εδώ να γελάσει κάθε πικραμένος.Τέλος, επειδή ο «άλλος» που αναφέρθηκες είμαι εγώ, να στο πω για άλλη μια φορά να το εμπεδώσεις πως είμαι αφάνταστα τυχερός που τον θεωρώ φίλο.Τι σου λέω τώρα ε;Έχω την αίσθηση, πως ποτέ δεν είχες το προνόμιο και την χαρά να πεις δημόσια ή ιδιωτικά σε κάποιον άνθρωπο αντίστοιχα λόγια.Τέλος, αν θες να βρεις κανέναν υποστηρικτή στην προσπάθειά σου, να υπερασπιστείς τα πάτρια νομιζόμενα που έχεις στο θολωμένο σου μυαλό, φρόντισε εκτός από επιχειρήματα να διαλέξεις για αρχή κανένα ελληνοπρεπέστατο ψευδώνυμο και όχι αυτό το φλώρικο και νεοταξίτικο native που χρησιμοποιείς.Χαλάει τη σούπα που θες να σερβίρεις, το καταλαβαίνεις φαντάζομαι.

  28. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

    Σκληροί καιροί επ’ αυτών των θεμάτων. Μέσα στη φωτιά είμαστε όλοι. Υπάρχει μία μόνο διέξοδος για μην καούμε. Είναι όντως ότι πιο σωτήριο, μία λίμνη!

    Αλλά και το εξής λυπηρό: Κανείς δεν ξέρει το πώς θα φτάσουμε σ αυτήν για να επιβιώσουμε, και έτσι χωριστήκαμε σε 2 κύριες ομάδες ή ρεύματα που αλληλοσυγκρούονται ανούσια για το ποιοι άναψαν τις φλόγες που κινδυνεύουν να μας κάψουν. Οι φλόγες όμως όλο και πιο πολύ μας πλησιάζουν αλλά εμείς τα ίδια, φαγωνόμαστε για την αιτία!!

    Μηδενισμός ονομάζεται αυτό. Καλύτερα αυτοκτονία. Επειδή εμφορούμαστε από τα ιδεολογήματα, κανείς δεν σκέφτηκε το αυτονόητο: « ας σωθούμε πρώτα και μετά ας ασχοληθούμε με την αιτία της κόλασης.»

    Καλό σας βράδυ!!

  29. Ο/Η Rodia λέει:

    Συγχαρητήρια κι από μένα και μένω στο 7.
    Τα μαφιόζικα κυκλώματα αλλοεθνών διαφέρουν από τα ανεφερθέντα εγχώρια κυκλώματα στο εξής: Τα ξενα καθαρίζουν «λογαριασμούς» και κλέβονται αναμεταξύ τους, ενώ τα ντόπια «λογαριάζονται» κατακλέβοντας τον εγχώριο πλούτο, το προϊόν της δικής μας εργασίας -φόροι, γη, κλπ.

    ..κάτι για τη φιλοξενία: οι αρχαίοι μας είχαν τον ικέτη ως πρόσωπο ιερό. Εμείς; Γιατί όχι εμείς;

    ..κάτι για τα έθνη/κράτη: αυτά είναι «σχηματισμοί», συνθήκες που «εφευρέθηκαν» πριν καμμιά 200ριά χρόνια για να εξυπηρετήσουν τις πολιτικές της εποχής. Σε αυτό το σημείο πήγαμε σίγουρα πίσω. Κλείστηκαν τα σύνορα, περιορίστηκαν οι ελευθερίες διακίνησης, χωρίστηκαν οι λαοί και σήμερα έχουμε τα αποτελέσματα που έχουμε. Η Ε.Ε. είναι ένα βήμα προς τα εμπρός, το βήμα αυτό όμως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση; προς τη πραγματική ένωση/συναδέλφωση των λαών του κόσμου;

    ..και πάλι υποβάλλω τα σέβη μου στο συντάκτη του άρθρου κ. Λασκαράτο. Είναι σημαντικό, μας κάνει να σκεφτόμαστε.

  30. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    Παντως αν ο Οδυσσεας Ανδρουτσος ηταν Μουσουλμανος μπραβο του γιατι πολεμησε για να να καταλυσει την κυριαρχια τους. Δεν ξερω από που αντλειται η πλοηροφορια σας και φυσικα στην ιστορια παντα οι πηγες μετρουν ειτε ειναι γραπτες ειτε μεταδιδονται με την παραδοση.
    Ομως αυτο που με στεναχωρει ειναι οτι υποδηλουσαν και την ελλαδα οι κατ ονομα Χριστιανοι( πολιτικοι μας ) και την υποδουλωσαν στην Αμερικανικη εξουσια που σιχαινομαι οσο ο διαολος το Λιβανι. Pax Americana λεγεται το παγκοσμιο χαλιναρι με τσιρακια πολλα των αμερικανων σε ολες τις χωρες. Και οι αμερικανοι εχουν μονο μια θρησκεια και μονο γι αυτην πολεμουν ειναι οι πλεον φανατικοι ολων . ΔΟΛΑΡΙΟ λεγεται. Ολα τ αλλα γυρνουν οπως τα αλογακια στο ιδιο καρουζελ γυρω του.

  31. Ο/Η native λέει:

    @nomikos
    Να υποθέσω ότι είσαι η νομική υποστήριξη του «Λασκαράτου» ή αλλιώς, θα μπορούσες να ήσουν η bad cop περσόνα του.

    «Ξεκινάς, αποκαλώντας τον Λασκαράτο διορθωτή των πάντων. Που ακριβώς το είδες αυτό;»

    O «Λασκαράτος» γράφει:
    «Υποκλίνομαι μπροστά στα ελληνικά του καθηγητού.»
    «Αυτή η «ομοιότητα του ομοεθνού», θέλω να ελπίζω πως είναι λάθος του δαίμονα του Ίντερνετ ή το πολύ του τυπογραφείου…»
    «…τι προχειρότητα και άγνοια για πανεπιστημιακό δάσκαλο και ερευνητή….»
    «Kαλά δόκτωρ μου. Έτσι βροντοφωνάζετε χωρίς να ερευνάτε; Δημοσιεύετε αβασάνιστα ότι σας στείλουν; Αυτή τη μεθοδολογία διδάσκετε στους φοιτητές σας; Τι λένε επ’αυτού οι συνάδελφοί σας, αυτοί που θα κληθούν να σας εκλέξουν τακτικό καθηγητή.
    «Εξηγεί και σχολιάζει λοιπόν ο κ. Σαραντάκος, ο οποίος έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των ανελλήνιστων Ελληναράδων:»

    Που να το είδα άραγε;

    «Διάβασες με τόση προσοχή, τα άρθρα του σ’ετούτο εδώ το ιστολόγιο και κατέληξες επιστημονικώς στο συμπέρασμα αυτό;»

    Δεν χρειάζεται να διαβάσω όλα τα άρθρα του σ’ ετούτο εδώ το ιστολόγιο για να καταλήξω… «επιστημονικώς». Τα τρία-τέσσερα που έχω διαβάσει κατά καιρούς είναι υπεραρκετά και γλαφυρότατα.
    Στην πραγματικότητα, αυτό εδώ και μόνο, είναι παραπάνω από αρκετό. Τώρα αν εδώ είναι λέσχη επιστημόνων και όχι δημόσιο blog, παρακαλώ να αναγραφεί μαζί με τις άλλες προειδοποιήσεις, έτσι ώστε μόνο εξειδικευμένοι πτυχιούχοι να τοποθετούνται και οι υπόλοιποι απλά να βγάζουν επιφωνήματα όπως «ααα», «ωωω», «τέλειο», «μπράβο» και τα λοιπά.
    Το κουτόχορτο της «επιστημοσύνης» και της επιτηδευμένης ξερολίασης είναι απλά πιο ακριβό γι’ αυτό και δεν το συνηθίζουμε εμείς οι κοινοί θνητοί.

    Τώρα, στο μόνο σοβαρό σημείο στο οποίο… πήγες να αναφερθείς, περί εργατικής τάξης.
    O «Λασκαράτος» γράφει:
    «Αυτοί που αποκαλείτε «παιδιά μας», κάτι καλομαθημένα κατά κανόνα βουτυρόπαιδα, είναι σε θέση να δουλέψουν στην οικοδομή, να σκάψουν, να σκουπίσουν, να δουλέψουν στο λιοπύρι και στην παγωνιά; Ευτυχώς που υπάρχουν οι μετανάστες.»

    Η ελληνική εργατική τάξη λοιπόν σύμφωνα με το συμπονετικό «Λασκαράτο» ή αυτοκτόνησε ή εξαφανίστηκε από το πρόσωπο της γής, και ευτυχώς που υπάρχουν οι μετανάστες να του προσφέρουν τις παραπάνω υποτιμητικές υπηρεσίες, για να του χτίσουν το εξοχικό του, και να έχει και τον κήπο του περιποιημένο. Ευτυχώς δηλαδή…
    Ή μήπως ευτυχώς που «ήρθαν» οι μετανάστες για να μην πληρώνουμε ούτε καν τον βασικό μισθό; Και να τσεπώνουμε τη διαφορά; Και πάλι ευτυχώς…
    Μήπως τελικά είναι η άρχουσα τάξη που ωφελείται και επιβάλλει αυτή την «νοοτροπία» του «ευτυχώς» για να κατεβάζει τα μεροκάματα και οι συμπονετικοί μπλόγκερς την υπερασπίζονται σαν ανθρωπιστική;
    Επειδή το «ευτυχώς» για εμάς τους υπόλοιπους λίγο χλωμό το βλέπω. «Ευτυχώς» για τον εργολάβο και τον κουτοπόνηρο νοικοκυραίο που τσεπώνει το όφελος για το ξοδέψει στα μπουζούκια ή στην πισίνα του. «Ευτυχώς» για τους υπόλοιπους δεν υπάρχει. Χαμηλά μεροκάματα και στρατιές αλλοδαπών απεργοσπαστών και ντόπιων ανέργων να περιμένουν να σου πάρουν τη θέση. Ευτυχώς δηλαδή.
    Αυτή τη νοοτροπία που κατακερματίζει την χειρονακτική εργασία και την παραδίδει με το έτσι θέλω στους αλλοδαπούς μήπως, λέω μήπως κάποιοι την υπερασπίζονται σαν αυτονόητο; Μήπως θα μπορούσε να υπάρχει και εργασία για το απλό Έλληνα εργάτη και αγρότη που και περήφανος θα μπορεί να είναι αλλά και καλοπληρωμένος;
    Γιατί σώσει και καλά πρέπει «κάτι καλομαθημένα βουτυρόπαιδα» να μην «είναι σε θέση να δουλέψουν στην οικοδομή …»
    Μήπως πρώτα απαξιώθηκαν (εισοδηματικά) αυτές οι εργασίες από τους ίδιους τους εκμεταλλευτές εργοδότες και μετά κανείς, εκτός κι αν είναι πεινασμένος αλλοδαπός, δεν «είναι σε θέση» να δουλέψει για 20 Ευρώ τη μέρα;
    Εσείς κύριοι «επιστήμονες», εσείς «είστε σε θέση»;
    Δηλαδή, πρώτα υπήρξε υπερεκμετάλλευση και ασυδοσία απέναντι στον εργάτη, ή πρώτα έγινε τεμπέλης και μετά ήρθαν οι αλλοδαποί στη σωτηρία και μαζί και η ασυδοσία; Και τελικά μας ενοχλεί μόνο ή πιο πολύ η εκμετάλλευση απέναντι στον αλλοδαπό επειδή η εκμετάλλευση απέναντι στον ντόπιο είναι αυτονόητη και εξού μη «ρατσιστική»;
    Πρόχειρα ατεκμηρίωτα συμπέρασματα:
    Η χειρωνακτική εργασία είναι απαξιωμένη και «ευτυχώς» που την κάνουν οι αλλοδαποί. Άρα οι αλλοδαποί κάνουν απαξιωμένες εργασίες. Άρα τους αλλοδαπούς τους αγαπάμε αρκεί να κάνουν απαξιωμένες εργασίες. Εξού και το «ευτυχώς». Αυτό όμως δεν είναι δεδομένο. Είναι απλά η παρούσα φάση.
    Ευτυχώς δηλαδή που οι αλλοδαποί «ματώνουν» και κάνουν τις απαξιωμένες εργασίες και πληρώνονται λιγότερο για να ευημερούμε εμείς. Ποιοί εμείς; Δεν είμαστε όλοι εργολάβοι και εργοδότες.
    Αυτοί που θέλουν τόσα εκατομμύρια λαθρομετανάστες εδώ, είτε ωφελούνται άμεσα, είτε αρέσκονται σαδιστικά να μας σπάνε τα νεύρα με πλήρως «τεκμηριωμένα» επιχειρήματα.
    Σε μια κοινωνία που θέλει να δώσει ψευδοοανθρωπιστικό προσωπείο στο καπιταλιστικό δουλεμπόριο δεν θέλω να είμαι μέρος.
    Όταν τα παιδιά των αλλοδαπών θα προχωρήσουν σε πιο εξειδικευμένες δουλειές, θα φέρουμε και άλλους αλλοδαπούς για να κάνουν τις δουλειές που έκαναν οι γονείς τους; Δουλεμπόριο «Η Συμπονετική Ελλάς».
    Τι ωραία και στρογγυλεμένα που τα βλέπουμε όλα… Βολικό έτσι;

    Όσο για τον Σαραντάκο σκιάχτηκα να ασχοληθώ μαζί του. Απλά τον ανέφερα επειδή «ισοπέδωσε» τον Ισοκράτη για να αναβαθμίσει το εγώ του και τον επικαλέστηκε ο «Λασκαράτος» σαν το απόλυτο φόβητρο. Τα υπόλοιπα λογοτεχνικά και φαιδρά με τα οποία ασχολείται ο Σαραντάκος δεν με ενδιαφέρουν. Αυτά είναι χόμπι για συνταξιούχους, με όλο το σεβασμό.

    Συνοψίζοντας, nomikos, με το ανδροπρεπέστατο και ελληνοφρενές επαγγελματικό σου ψευδώνυμο, έπραξες το «επιστημονικότερον» που ήταν δυνατόν χωρίς να ιδρώσεις.
    Δηλαδή, σχολίασες τη φράση που αναφέρομαι στον Σαραντάκο, υπερασπίστηκες τους φίλους σου σαν πιστός φίλος-συνήγορος-νομικός, πειράχτηκες για το «μπράβο» που δεν βρίσκεις πως αλλιώς να το πεις, χαρακτήρισες τα όσα γράφω ατεκμηρίωτα, σχολίασες το «θολωμένο μου μυαλό», το «φλώρικο» ψευδώνυμό μου, και φυσικά για τα όσα έγραψα… ακριβώς …. τίποτα… τίποτα… τίποτα….
    Σε ένα κείμενο που δεν πίστευες πως το «μπράβο» είναι αρκετό, τώρα ξαφνικά δεν έχεις ούτε λέξη για να με ξεμπροστιάσεις και να απορυθμίσεις το ήδη «θολωμένο μου μυαλό» και να συντρίψεις τα «ατεκμηρίωτα» που γράφω.
    Τώρα θα πάω κάπου ήσυχα να κλάψω.

  32. Ο/Η laskaratos λέει:

    Iππότα της Μάντσα,
    είναι αναμφισβήτητο πως ο Ανδρούτσος ήταν μουσουλμάνος. Για να μην σε παραπέμπω σε αριστερές πηγές κλπ σε παραπέμπω σε μια εθνικόφρονα που δες πόσο κωμικά προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο, επιβεβαιώνοντας πως ήταν μουσουλμάνος!

    http://clubs.pathfinder.gr/eikosidyo/419894

    «…Στο τριμηναίο περιοδικό «Ενδιάμεση Περιοχή» που κυκλοφορεί, ο καθηγητής Δ. Κιτσίκης κάνει μια εκπληκτική παρουσίαση των Αλεβήδων, τους θεωρεί ως τους αυθεντικούς Τούρκους (σε αντίθεση με τους Μουσουλμάνους που είναι γιαλαντζί Τούρκοι) και αποκαλύπτει ότι επί Τουρκοκρατίας οι Έλληνες δεν εξισλαμίζοντο αλλά… εξαλεβηδίζοντο!… Έτσι εξηγείται και η περίπτωση του Οδυσσέα Ανδρούτσου που οι αριστερο-προοδευτικοί τον θεωρούν μουσουλμάνο. Ο άνθρωπος ήταν αλεβής, όπως ο Αλή Πασάς, στον οποίο είχε μαθητεύσει, όπως και δεκάδες άλλοι Έλληνες αγωνιστές του 1821…».

    Τι είναι οι Αλεβήδες, που δεν είναι μουσουλμάνοι;
    Ασφαλώς και είναι μουσουλμάνοι. Φιλελεύθεροι μουσουλμάνοι που υποστηρίζουν ακόμη και τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων (τι ντροπή για τους Ελληναράδες!), αλλά πάντως μουσουλμάνοι. Ο εθνικόφρων όμως αρθρογράφος δεν ντρέπεται για να πει πως ο Οδυσσέας δεν ήταν μουσουλμάνος να πλαστογραφεί προκλητικά την αλήθεια στο Νεαντερτάλειο κοινό του και να λέει πως οι Αλεβήδες δεν είναι μουσουλμάνοι.

    native,
    είναι άλλο ζήτημα αν (με ευθύνη των Νεοελλήνων που δεν φυλάνε παρά τους αστρονομικούς εξοπλισμούς τα σύνορά τους-δεν είναι και όλοι πρόθυμοι να πάνε στρατιώτες με τον ζήλο του πατριώτη Αιβαλιώτη του Λάος που πρόθυμα έτρεξε- και δεν έχουν θέσει έγκαιρα το θέμα στην Τουρκία και στην Ε.Ε.) έχουν έλθει περισσότεροι ξένοι από όσους χωράμε κι άλλο ζήτημα η φαντασιακή ανύπαρκτη φυλετική καθαρότητα του Γένους των Ελλήνων που κινδυνεύει από τη μόλυνση των μεταναστών. Αυτό είναι αστείο και ολότελα ανιστόρητο.
    Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να απαντήσω βήμα βήμα στην επιχειρηματολογία σου όπως είχε το κουράγιο να κάνει ο Νομικός. Είναι σαθρότατη και αφελέστατη και δεν μπορώ να σπαταλήσω το χρόνο μου.
    Απαντώ μόνο στο πιό δύσκολο (κατά τη γνώμη μου) σημείο για μένα, και σε καλώ να επιλέξεις όποιο άλλο σημείο της επιχειρηματολογίας σου θέλεις εσύ, για να σου απαντήσω, ώστε να μην θεωρήσεις πως υπεκφεύγω. Ιδού η Ρόδος λοιπόν, περιμένω.

    Λες στο 5
    @Με τον ισχυρισμό της αποδοχής του άλλου αφελληνίζουμε την εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, με ακραίο παράδειγμα το βιβλίο Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού;».
    Εδώ, ούτε καν θα επιχειρήσω να βρω τις πηγές των όλο και πιο ακραίων πρακτικών αυτομαστιγώματος αλλά και της απεγνωσμένης αναζήτησης της υπέρτατης δικαιοσύνης των βιβλίων ιστορίας ανά την υφήλιο. Ανεξάρτητα από τα λάθη του προηγούμενων βιβλίων, το επίμαχο βιβλίο με την δήθεν “αμοιβαία αποσιώπηση” είναι η σίγουρη οδός για την αμοιβαία αφομοίωση. Το πόσο “αμοιβαία” θα είναι η μέθοδος εγκαθίδρυσης της νέας οθωμανικής αυτοκρατορίας μεταφράζεται στα πόσα νησιά θα μοιραστούμε αμοιβαία μαζί τους. Το βιβλίο ήθελε απλά να συνεισφέρει σε αυτή την μονομερή “αμοιβαιότητα”@.

    Γιατί ΔΗΘΕΝ η αμοιβαία αποσιώπηση; Παραλογίζεσαι. Η συγγραφέας έκρυψε τις βαρβαρότητες των Τούρκων (εδώ σίγουρα θα συμφωνείς) και βάσει της αντιεπιστημονικής αρχής του συμψηφισμού, απέκρυψε και τις βαρβαρότητες του ελληνικού στρατού. Δεν πιστεύω να ισχυριστείς πως το βιβλίο γράφει κάτι γι’αυτό; Απομένει να μου πεις πως ο ελληνικός στρατός φέρθηκε σωστά ή έστω ανοιξε μερικές μύτες αμάχων. Σε παρέπεμψα σε ένα εξαιρετικό βιβλίο το οποίο ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ.
    Και πως να το αντικρούσει, αφού οι πηγές του είναι αναφορές Ελλήνων στρατιωτικών κλπ που περιγράφουν τα αίσχη που διέπραξε ο ελληνικός στρατός. Θύμα των ανοσιουργημάτων αυτών έπεσαν οι Έλληνες της Σμύρνης που πληρώσανε (άδικα) για τις αμαρτίες των εισβολέων συμπατριωτών τους.
    Τώρα για το πως γράφεται η ιστορία σε παρέπεμψα σε Ηρόδοτο, Θουκιδίδη και στον κορυφαίο ποιητή Ευριπίδη που με τις Τρωάδες και την Εκάβη, δείχνει το δράμα των Τρώων, κι αυτό με αφορμή τη σφαγή της Μήλου που έκαναν οι Αθηναίοι, θέλοντας έμμεσα να τους καταγγείλει, Γιατί ο πατριώτης κύριε native την θέλει την πατρίδα του τιμημένη και όχι άτιμη και σαν σωστός άντρας πρώτα κριτικάρει τον εαυτό του και την πατρίδα του-για το καλό τους-και ύστερα τους άλλους. Αυτό είναι το ήθος των Ελλήνων μεγάλων ποιητών και ιστορικών. Και όλα αυτά αιώνες πριν ο Χριστός πει το υπέροχο: Βγάλε υποκριτή το δοκάρι από το μάτι σου και ύστερα το άχυρο από το μάτι του γείτονα. Αυτό λέγεται ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ. Μάθε την. Αυτή είναι και η χριστιανική αντίληψη κύριοι Ελληνοχριστιανοί της πεντάρας. Αλλά ζητάω ορθογραφία από της μυλωνούς τον κώλο.

    Αυτά τα τελευταία ως απάντηση στο 5 πάλι, όπου λες επίσης αφελώς:
    @ούτε καν θα επιχειρήσω να βρω τις πηγές των όλο και πιο ακραίων πρακτικών αυτομαστιγώματος αλλά και της απεγνωσμένης αναζήτησης της υπέρτατης δικαιοσύνης των βιβλίων ιστορίας ανά την υφήλιο@.
    Δεν χρειάζεται να ψάξεις. Διάβασε λίγο Θουκιδίδη και δες τι λέει ο Ηρόδοτος για τους Σπαρτιάτες που πέταξαν τους απεσταλμένους του Ξέρξη στο πηγάδι:
    Ο Ηρόδοτος δεν διστάζει να αποκαλύψει πως ο Ξέρξης έδειξε ανωτερότητα και δεν σκότωσε τους απεσταλμένους των Σπαρτιατών γιατί όπως δήλωσε δεν ήθελε να παραβεί κι αυτός τα «πάντων ανθρώπων νόμιμα».

    Τώρα τα νησιά του Αιγαίου που θα μοιραστούμε μαζί τους που τα είδες και πως κολλάνε στη συγγραφή του βιβλίου Ιστορίας Στ Δημοτικού, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω.

    Περιμένω λοιπόν, διάλεξε ένα ακόμη επιχείρημά σου, για να σου απαντήσω. Σου υπόσχομαι πως θα γίνεις αφορμή να γελάσει πολύς κόσμος.

  33. Ο/Η laskaratos λέει:

    native,
    όση ώρα έχανα από τον ύπνο μου για να σου απαντήσω, ξαναχτύπησες.
    Ερωνεύεσαι τον φίλο μου τον Νομικό, λες και δεν δικαιούται να με υπερασπιστεί, ακόμη και ως αναγνώστης του μπλογκ, πολλώ μάλλον ως φίλος.
    Άκου είναι συναισθηματικό παιδί και αγαπάει τους φίλους του. Αλλά που να καταλάβεις εσύ από αυτά.
    Αντί λοιπόν να λες εξυπνακισμούς απάντησε στην ουσία.

    1.Λοιπόν για τα εργασιακά κλπ σε σχέση με μετανάστες, παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες:

    Τρόμος και αθλιότητα στο κράτος του Καρατζαφέρη


    «Δεν θέλω να κάνω τον καλό άνθρωπο εκ του ασφαλούς, Ούτε υποστηρίζω τον επιζήμιο άκριτο πόλεμο που έχουν ανοίξει κάποιοι ακροαριστεροί ή αναρχικοί με τους περισσότερους κατοίκους για να ικανοποιήσουν τις τυφλές συγκρουσιακές τους ανάγκες, παραβλέποντας υπαρκτά προβλήματα. Ούτε αγνοώ πως και η Αριστερά δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης, πέρα από τη γραμμή της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ούτε υιοθετώ τον χαρακτηρισμό φασίστες ή ρατσιστές που τόσο αβασάνιστα εκτοξεύονται σε ταλαίπωρους ανθρώπους που υφίστανται τις συνέπειες της συγκατοίκησης, απλώς δεν διαθέτουν ούτε πολιτικό κριτήριο ούτε το επίπεδο που χρειάζεται για να δουν ψύχραιμα και ρεαλιστικά το ζήτημα. Ούτε ξεχνώ πως οι μετανάστες σίγουρα αφαιρούν κάποιες θέσεις εργασίας από ντόπιους και χρησιμοποιούνται σαν μοχλός συμπίεσης εργατικών δικαιωμάτων. Καταλαβαίνω επίσης πως ο αντιρατσισμός του κ.Μάνου, της «Δράσης» και κάποιων φιλελεύθερων είναι λιγάκι ύποπτος από τη στιγμή που βουβαίνεται στα εργασιακά δικαιώματα. Υπάρχει πρόβλημα και οι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν. Οι περισσότεροι δεν είναι ρατσιστές. Συνυπάρχουν αρμονικά με τους νοικοκυρεμένους μετανάστες της γειτονιάς. Το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή που βλέπουν τις συνοικίες τους να γίνονται γκέτο. Οι φασίστες προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση που θέλουν να κουκουλώσουν την τραγική έλλειψη υποδομών που όφειλαν να έχουν στήσει, υποδαυλίζουν την τυφλή αγανάκτηση για να μην βρει το φως της και στραφεί εναντίον τους».

    2.Για τον κ.Σαραντάκο ως φόβο και τρόμο των Ελληναράδων (Άδωνις):

    Όταν ο Άδωνης κάνει έρευνα με πηγή του το Τρωκτικό

    Μια λαθροχειρία του Άδωνη (ή μάλλον δύο)

    3. Για τα περί βουτυρομπεμπέδων κλπ οι Έλληνες δεν θα δούλευαν σκλάβοι στη Μανωλάδα, ούτε δουλεύουν πιά στην οικοδομή γιατί αστικοποιήθηκαν κλπ
    Με τίποτα δεν λέω και είναι ξεκάθαρο πως τους θέλω ως δούλους κλπ
    Όσους Αλβανούς χρειάστηκε να δουλέψουν σε κάτι που ήθελα τους πλήρωσα με το παραπάνω. ίσα ίσα λοιπόν παλεύω και ζητώ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    Εσύ και οι όμοιοί σου τους θέλουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, είλωτες, δούλους χωρίς ψήφο και υπόδιωγμό και απέλαση.
    Μην κάνεις το άσπρο μαύρο.

  34. Ο/Η vavou λέει:

    Παρατήρηση εξόριστου: έχω βαρεθεί.

    Λύση του πολιτικού (ελληνικού) ζητήματος σε λίγες γραμμές (αυστηρώς ακατάλληλο για αλλεργικούς)

    Η αριστερά οφείλει να διδάξει στην άδικη δεξιά τη δικαιοσύνη

    η δεξιά οφείλει να διδάξει στην ένοχη αριστερά την απενεχοποίηση της εθνικής ταυτότητας.

    Ο χριστιανισμός βρίσκεται στη μέση και μοιράζει την τράπουλα της ενοχής προς τα δώθε και την στήριξη της αδικίας προς τα κείθε (διαίρει και βασίλευε). Αν δεν με πιστεύετε παρατηρήστε τη στάση της εκκλησίας ειδικά και γενικά ακόμα και σήμερα.

    αν ρωτάτε εμένα? εγώ ως Έλλην, από τα γενοφάσκια μου αταξικός. Ψηφίζω απένοχα Συνασπισμό, έχω μόνο ιστορικό θυμό προς τον χριστιανισμό και λατρεύω τους Ελληνικούς Θεούς (συμπεριλαμβανομένου και του μη όντος). Υποστηρίζω θερμά την ανεξιθρησκεία των ανθρώπων, επι-Ρεάζομαι σχεδόν μεταφυσικά από την ετυμολογία των ελληνικών λέξεων και επιθυμώ βαθιά την επανάκτησή μας στην λαμπερότητα που α ρ μ ό ζ ε ι σε τούτη τη γλώσσα που μιλάμε και που γράφουμε. Σας ρωτώ όλους προσωπικά αν το μπορείτε ο καθένας από το βήμα του εαυτού του.

  35. Ο/Η native λέει:

    Μιλώντας για εξυπνακισμούς…

    laskaratos said:
    «Συγνώμη αλλά δεν μπορώ να απαντήσω βήμα βήμα στην επιχειρηματολογία σου όπως είχε το κουράγιο να κάνει ο Νομικός.»

    Πότε έγινε αυτό; Μήπως το έχασα; Απλά μου είπε πως είμαι θολωμένος και πως έχω «φλώρικο» ψευδώνυμο μεταξύ άλλων επωνύμων που θα σας παραπέμψω να τα ξαναπολαύσετε. Βήμα βήμα… εκφοβισμό μου έκανε αλλά απάντηση με επιχειρήματα δεν είδα. Αν υπάρχει κάπου ένα κρυμμένο μήνυμα, παρακαλώ να το ξαναβάλετε να το δω κι εγώ.
    Και για ακόμα μια φορά στο πρώτο σας σχόλιο, ξεκινώντας γράφετε για το ΛΑΟΣ, Αϊβαλιώτη και φυλετική καθαρότητα, και κάνετε το ίδιο πράγμα που έγραψα και πιο πάνω:
    …Χρησιμοποιείτε την φρασεολογία ορισμένων ακραίων και γραφικών για να χαρακτηρίσετε και να καταδικάσετε όλο το έθνος αφαιρώντας του -σε ιδεολογικό επίπεδο- κάθε δικαίωμα αυτοδιάθεσης…
    Πολύ ύπουλο αυτό, να το κοιτάξετε.

    Σχετικά με το έπος της Ρεπούση:
    Δεν βλέπω να έχω γράψει κάπου πως αρνούμαι κάτι ή πως θέλω να αποκρύψω τα δικά μας άσχημα από την Ιστορία. Μήπως θέλετε να το δείτε έτσι για να λέμε άλλα αντ’ άλλων;
    Η «αμοιβαία αποσιώπηση» είναι δήθεν για τους εξής λόγους: Αποσιωπεί μια τεράστια καταστροφή που είχαν υποστεί η Έλληνες με σκοπό την ελλητουρκική προσέγγιση και την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Αν και φαινομενικά αμοιβαία η αποσιώπηση στο βιβλίο της Ρεπούση, το μέγεθος της καταστροφής της Σμύρνης που αποκρύπτεται δεν συγκρίνεται με τις «βαρβαρότητες του ελληνικού στρατού» που επίσης αποσιωπούνται.
    Και καλό θα ήταν αν η πιστή παράθεση όλων των ιστορικών γεγονότων ήταν εκεί έτσι ώστε να υπάρξει και κριτική σκέψη και αυτοκριτική. Δεν αντιλέγω.
    Αλλά αυτή η προσέγγιση δεν ήταν απλά «αντιεπιστημονική αρχή του συμψηφισμού» ήταν ολοκληρωτικό θάψιμο της Ιστορίας.
    Το βιβλίο προσπάθησε να βγάλει από τον πόλεμο και την επανάσταση, τον ίδιο τον αγώνα και την καταστροφή του πολέμου.
    Δεν προσπάθησε μόνο να αποδομήσει τον εθνικισμό αλλά να αποσιωπήσει την ίδια τη βίαιη φύση του ανθρώπου ξένου και μη, έτσι ώστε τα παιδιά να βλέπουν την Ιστορία σαν ένα κατάλληλο για όλους ανάλαφρο ντοκιμαντέρ. Για γεγονότα όχι παλιότερα των εκατό χρόνων με επιζώντες συγγενείς μας.
    Η Τουρκία δεν προχώρησε σε παρόμοια κατεύθυνση, έτσι τα βλαστάρια του CDRSEE βάλθηκαν να αποβλακώσουν τα ελληνάκια πρώτα και μετά βλέπουμε…
    Μιλώντας για μονομέρεια και για δήθεν, τα βιβλία της Τουρκίας είναι απολαυστικά θα το ξέρετε κιόλας πιστεύω.
    Είπαμε. Ο εθνικισμός του κάθε αλλοδαπού δεν είναι ποτέ κακός. Μόνο ο ελληνικός, επειδή ο κακός… ο Έλληνας εθνικιστής θέλει να πάρει… την Πόλη. Μιλάμε για μεγάλα κολλήματα. Μετά από δύο γενιές γενίτσαρων με ρεπούσικα βιβλία, το αυτομαστίγωμα (όχι η υγιής αυτοκριτική) θα είναι το εθνικό μας σπορ και η εγκατάσταση τουρκικών στρατευμάτων στα νησιά μας θα είναι κουλ συνωστισμός των αδελφών μας των Τούρκων. Εκει κολλάει αυτό που είπα.

    Κάνοντας πως δεν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω στα ολίγα «σαθρότατα και αφελέστατα» που έγραψα, επιλέγετε να επεκταθείτε σε ένα σημείο που θα παρασύρει την κουβέντα εκεί που δεν θα έχει πια επιστροφή. Χαίρομαι όμως που στο επόμενο σχόλιο και έστω και με τον τρόπο που το κάνατε απαντήσατε χωρίς να επικεντρώνεστε στον Ηρόδοτο.
    Συμφωνώ πάντως με (την παραπομπή στο) παλαιότερο άρθρο σας.
    Ο χώρος του σχολιασμού είναι εκεί για να παραθέτονται σχόλια. Ο τρόπος που προηγουμένως αποφύγατε τα σημαντικά και φέρατε την κουβέντα στον Ηρόδοτο αλλά και ο τρόπος που μιλάτε με έπαρση ( «θα γελάσει πολύ κόσμος» ) δείχνει άνθρωπο κάπως ματαιόδοξο και ίσως και λιγουλάκι μισαλλόδοξο που μόνο αντιρατσιστής δεν δύναται να είναι. Συγγνώμη αν σας σύγχισα.
    Τα σχόλια υπάρχουν και ο καθένας βγάζει τα συμπεράσματά του.
    Οι όμοιοί μου ποιοί είναι ακριβώς;
    Πάω τώρα να πιω μια μπύρα με τον χιλιανό και τον σριλανκανό φίλο μου και με αυτή την απορία σας χαιρετώ.

  36. Ο/Η melen λέει:

    Λασκαράτε, όταν σε διαβάζω συγκινούμαι και ηρεμώ
    Αυτό που σκέφτομαι και νοιώθω,
    αυτό που ανάμεσα θυμό και ματαιότητα δεν καταφέρνω να εκφράσω, εσύ το έχεις κάνει λόγο.
    Ευχαριστώ

  37. Ο/Η stavroula λέει:

    Euxaristoume gia to ar8ro!

    Oso gia ton/thn native, mallon 8a prepei na mpei sto istologio
    tou N. Ago gia na xalarwsei ligaki…
    K an tou 3unizei… dn variesai…»uthua», 8a tou perasei;-)

  38. Ο/Η laskaratos λέει:

    native,
    φεύγω για ταξίδι και πέτυχες να με καθυστερήσεις:

    1.@Ο τρόπος που προηγουμένως αποφύγατε τα σημαντικά και φέρατε την κουβέντα στον Ηρόδοτο αλλά και ο τρόπος που μιλάτε με έπαρση ( “θα γελάσει πολύ κόσμος” ) δείχνει άνθρωπο κάπως ματαιόδοξο και ίσως και λιγουλάκι μισαλλόδοξο που μόνο αντιρατσιστής δεν δύναται να είναι. Συγγνώμη αν σας σύγχισα@.

    Η ματαιοδοξία μου δεν είναι τόσο ανόητη για να βαυκαλίζομαι πως εδώ στον μικρόκοσμο των σχολίων δρέπω κάποιες δάφνες. Δεν με σύγχισες, αν μας παρακολουθείς μας έχουν βρίσει καπηλικότατα αρκετοί και δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας δεν θα την χάσουμε με την κριτική σου.

    2.@Χρησιμοποιείτε την φρασεολογία ορισμένων ακραίων και γραφικών για να χαρακτηρίσετε και να καταδικάσετε όλο το έθνος αφαιρώντας του -σε ιδεολογικό επίπεδο- κάθε δικαίωμα αυτοδιάθεσης…@
    Με τέτοια πάσα αν είχα χρόνο θα γελάγα,ε πραγματικά. Άκου να καταδικάσω το έθνος! Αντεθνική δράση λοιπόν. Θέλω να του αφαιρέσω-του Έθνους-κάθε δικαίωμα ιδεολογικής αυτοδιάθεσης!
    Είμαι τέτοιος κίνδυνος λοιπόν…

    3.@Η Τουρκία δεν προχώρησε σε παρόμοια κατεύθυνση@
    Προχτές για δεύτερη φορά ο Ερντογάν ζήτησε συγνώμη για τους διωγμούς των μειονοτήτων. Από εδώ σιωπή.

    4@Αποσιωπεί μια τεράστια καταστροφή που είχαν υποστεί η Έλληνες με σκοπό την ελλητουρκική προσέγγιση και την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ.@

    Η ΕΕ δεν περιμένει τα βιβλία Ιστορίας του ελληνικού Δημοτικού για να βάλει την Τουρκία στην Ευρώπη. Μεγαλοπιάνεστε οι πατριώτες. Η ελληνοτουρκική προσέγγιση-καλός και άγιος σκοπός-θα επιτυγχανόταν καλύτερα αν ομολογούσαμε και το δικό μας φταίξιμο.

    5.@Είπαμε. Ο εθνικισμός του κάθε αλλοδαπού δεν είναι ποτέ κακός. Μόνο ο ελληνικός, επειδή ο κακός… ο Έλληνας εθνικιστής θέλει να πάρει… την Πόλη.@

    Όλοι οι εθνικισμοί είναι εγκληματικοί. Της πατρίδας μας-επειδή την αγαπάμε πιό πολύ από τις πατρίδες των άλλων-είναι ο χειρότερος. Ο ελληνικός εθνικισμός δεν θα πάρει την Πόλη, ζημιώνει όμως τη χώρα με τερατώδεις υπερεξοπλισμούς που αν πήγαιναν σε Υγεία Παιδεία θα κάνανε την πατρίδα μας καλύτερη και ευτυχέστερη.

    @Οι όμοιοί μου ποιοί είναι ακριβώς;
    Πάω τώρα να πιω μια μπύρα με τον χιλιανό και τον σριλανκανό φίλο μου και με αυτή την απορία σας χαιρετώ.@

    Είναι όλοι αυτοί, Έλληγνες ή Τούρκοι, που λένε τα ίδια με εσένα. Ελπ’ιζω ο σριλανκανός φίλος σου να μην κινδυνεύει με σύλληψη, σκούπα, ξυλοδαρμό ή απέλαση και να μην μάθει πως με την παρουσία του εδώ απειλεί την ομοιομορφία μας.

    Δεν σε παρέσυρα πουθενά. Σε κάλεσα να διαλέξεις ένα σημείο από τα καμμιά δεκαριά που μου έθεσες, για να σου απαντήσω. Περιμένω ακόμη.

  39. Ο/Η sporebii λέει:

    Γεια,

    Πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση έχετε ανοίξει στο blog σας. Θα ήθελα να παρακαλέσω τον native να διαλέξει ένα σημείο της επιχειρηματολογίας του για να σχολιάσει ο Λασκαράτος (ή τέλος πάντων όποιος άλλος ενδιαφέρεται).

    Εμείς, δύο απλοί αναγνώστες του blog, θα θέλαμε να «ακούσουμε» την επιχειρηματολογία των δύο πλευρών και να εξάγουμε τα δικά μας συμπεράσματα μέσω της σύγκρουσης δύο διαφορετικών κόσμων.

    Ευχαριστώ.

  40. Ο/Η espectador λέει:

    Επειδη δεν μπορω να παρακολουθησω τις σεντονιαδες ορισμενων σχολιαστων (Native) σε ενα μονο σημειο θα σταθω. Αυτη η ευκολια που εχουν ορισμενοι οι οποιοι εχουν ενθυλακωσει την πατριδα (οτι κι αν εννοει ο καθενας μας μ αυτην την λεξη) στο μικρο τους τσεπακι (θυμαστε τα παλια παντελονια που ειχαν κατι τσεπακια που βαζαμε τα ψιλα)?-σαν φραγκοδιφραγκα (εχει ανακαλυφθει αντιστοιχη φραση για το ευρω)?-και οποιος αλλος αμφισβητει την ειλικρινεια των λεγομενων της (της πατριδας), τις καθιερωμενες «ιστορικες» αφηγησεις και τα διαφορα «ωσαννα» στους μεγαλους ηρωισμους, τις φιλοξενιες και τα φιλοτιμα, ειναι απατρις και ξεπουλητης….ε αυτο μου τη δινει… (τι προταση ειναι αυτη που βγηκε τωρα δεν ξερω…βαρυεμαι να την ξαναγραψω)
    Και αυτη η «υπερασπιση» της ελληνικης εργατικης ταξης? χοχοχο…οπως θα «σχολιαζε» και καποιος απογονος επιφανους μελους του Δημοκρατικου Στρατου. Παω για μπανιο τωρα.
    Καλες διακοπες Λασκαρατο!

  41. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    Γνωστοι οι Αλεβηδες και η θεωριες τους διαφερετικοι από τους φανατικους μουσουλμανους και ισως γνωστες αρχαιων φιλοσοφιων . Εγω ξερω και κρυπτοχριστιανους τετοιους Μεσα στην Τουρκια υπαρχουν και αποτελουν μια από τις καταπιεσμενες σε αυτην μειονοτητες περιπου 32 εχω διαπιστωσει οτι υαρχουν και ακταπιεζονται από το επισημο τουρκικο κρατος.

  42. Ο/Η native λέει:

    Γράφεις:
    «Η ΕΕ δεν περιμένει τα βιβλία Ιστορίας του ελληνικού Δημοτικού για να βάλει την Τουρκία στην Ευρώπη. Μεγαλοπιάνεστε οι πατριώτες. Η ελληνοτουρκική προσέγγιση-καλός και άγιος σκοπός-θα επιτυγχανόταν καλύτερα αν ομολογούσαμε και το δικό μας φταίξιμο.»

    Αν δεν προλειάνουν το έδαφος τα βιβλία, θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις όταν θα αρχίσει η νόμιμη απόβαση των Τούρκων με τα ευρωπαϊκά διαβατήρια.
    Ενώ αν γίνουμε όλοι «αδέλφια» και δεχτούμε να μας υποτάξουν επειδή εμείς είμαστε οι φταίχτες και οι «κακοί εθνικιστές» όλα θα πάνε ομαλά και ευχάριστα. Αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζονται να μεγαλώσουν μερικές γενιές παιδιών με τέτοιου είδους «βιβλία». Πάνω στη ώρα για την ένταξη δηλαδή.
    Μην προσπαθείτε λοιπόν να υποτιμήσετε την σημασία των βιβλίων στη διαμόρφωση των συνειδήσεων των πολιτών, όπως φαντάζομαι δεν την έχετε υποτιμήσει όταν το περιεχόμενό τους είναι ακραίο εθνικιστικό.

    Ενδιαφέρουσα επίσης είναι η άποψη πως ο ελληνικός εθνικισμός είναι εκείνος που… «ζημιώνει τη χώρα με τερατώδεις υπερεξοπλισμούς». Αυτό μάλιστα, είναι ένα ανεκτίμητο μαργαριτάρι. Μιλώντας για αυτομαστίγωμα….

    Απαντώ λοιπόν, μόνο και μόνο για να διευκρινίσω εκείνα τα σημεία που σου προκαλούν τον γέλωτα.
    Όσο για τον διάλογο αυτός έχει πάει περίπατο από τη στιγμή που έγραψες:
    «Περιμένω λοιπόν, διάλεξε ένα ακόμη επιχείρημά σου, για να σου απαντήσω. Σου υπόσχομαι πως θα γίνεις αφορμή να γελάσει πολύς κόσμος.»
    Όταν ο συνομιλητής μας αντιμετωπίζεται σαν κατώτερος, με τα λόγια του οποίου «θα γελάσει πολύς κόσμος» και η επιχειρηματολογία του «είναι σαθρότατη και αφελέστατη και δεν μπορώ να σπαταλήσω το χρόνο μου.» (παραθέτοντας τα λόγια ακριβώς που χρησιμοποίησες), με αυτά τα λόγια, μόνο στην ματαιοδοξία μπορεί να πάει το μυαλό μου αν όχι στον κοινωνικό ρατσισμό και στο διανοουμενίστικο ελιτισμό. Αυταρχικές καταστάσεις και πάντα συνυφασμένες με κάποιου είδους εξουσία και δύναμη.
    (Όπως βλέπεις παράτησα τον πληθυντικό ευγενείας, -κάτι που ακόμα συνηθίζουμε εμείς οι Έλληνες της Διασποράς. Επίσης μου φαίνεται και λιγάκι αστείο να μιλάω στον πληθυντικό σε κάποιον κατά πάσα πιθανότητα νεότερό μου.)

    Διευκρινίζοντας λοιπόν μερικά πράγματα και για να διατηρήσουμε το «γέλιο» σε υψηλά επίπεδα να συνοψίσω σύντομα τα εξής.

    Ο αντιρατσιστικός, αντιφασιστικός, αντιθρησκευτικός, (και λοιπά σε αντι-) λόγος στην Ελλάδα έχει την συνήθεια να επικαλείται τα λόγια και τις πράξεις μιας χούφτας γραφικών πολιτικών και άλλων προσώπων για να γενικεύσει και να καταδικάσει κάθε άλλη αντίδραση στη μαζική λαθρομετανάστευση αλλά και σε κάθε δίκαιη -και συνήθως αμυντική- εθνική διεκδίκηση.
    Εκεί πάει και το σχόλιο για το ιδεολογικό υπόβαθρο που έντεχνα καταδικάζει τη χώρα και επιδιώκει να της αφαιρέσει το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Τώρα πια, υπερισχύει η άποψη «δώστα όλα για να σε αγαπάνε όλοι.», και το «τα δικά μας δικά σας και τα δικά σας δικά σας»… Ένα καλό παράδειγμα τα λόγια σου στο τελευταίο σου σχόλιο.
    Και πως να μην είναι «προοδευτικές» αυτές οι νοοτροπίες. Η πρόοδος του πλανήτη και οι δήθεν «πανανθρώπινες αξίες» περνούν μόνο μέσα από τον ραγιαδισμό των Ελλήνων αλλά και την ολική υποταγή του κάθε πολίτη του πλανήτη.
    Χρησιμοποιώντας λοιπόν το «ακραίο» του ελληνικού πολιτικού χώρου σαν παράδειγμα προς αποφυγή, κάθε άλλη διαμαρτυρία κατατάσσεται κι εκείνη αυτομάτως σαν ακραία και απαξιώνεται.
    Η απαξίωση των φωνών που χρόνια τώρα φώναζαν για το μεγάλο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης ήταν μια απλή και συνοπτική διαδικασία. Ήταν η ταμπέλα του «εθνικιστή, «φασίστα» και «ρατσιστή», και… ξεμπερδέψατε.
    Υπήρχε λόγος που ο διάλογος δεν έπρεπε να γίνει, για τόσα χρόνια.
    Υπήρχε λόγος που η Ελλάδα έπρεπε να γεμίσει με λαθρομετανάστες.
    Όταν επιτέλους η χώρα γέμισε με λαθρομετανάστες, άρχισαν να προετοιμάζουν τον κόσμο να δεχθεί την μαζική τους νομιμοποίηση.
    Οι επιχειρήσεις σκούπα και τα υπόλοιπα σπασμωδικά μέτρα είναι απλά στάχτη στα μάτια, για να δείξουν πως τάχα ασχολούνται με το θέμα. Μετά θα ακολουθήσουν κακήν κακώς βέβαια, οι νομιμοποιήσεις και «θα λυθεί» και το ασφαλιστικό και όλα μέλι γάλα. Απλά ψάχνουν για την φόρμουλα για να το σερβίρουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται.
    Συγχρόνως, και επειδή οξύνθηκε το ζήτημα και δόθηκε το πράσινο φως στα ΜΜΕ για να αλλάξουν τη στάση τους, άνθρωποι που είχαν πρόχειρη την καραμέλλα του «είσαι ρατσιστής» άρχισαν να παραδέχονται μερικά πράγματα και να «πανικοβάλλονται» όψιμα, και μόνο για το θεαθήναι, αλλά τώρα πια είναι πολύ αργά, ακόμη και για θεάματα, το λάβαμε το μήνυμα και από μόνοι μας…
    Κι όμως, ακόμη και σήμερα, οι δήθεν προοδευτικές φωνές, και χωρίς να έχουν κανένα προσωπικό κόστος, αφού ούτε εργάτες είναι, ούτε και χαμηλά εισοδηματικά βρίσκονται, προωθούν την λύση της μαζικής νομιμοποίησης και της συνέχισης της λαθρομετανάστευσης μέχρι να κάνουν την Ελλάδα πραγματικά αγνώριστη. Και όλα αυτά στο όνομα του «ανθρωπισμού» και κυρίως της προσωπικής τους επιδιώξης να αποδείξουν πάση θυσία πως είναι ανώτεροι πολίτες και όχι κοινοί θνητοί Ελληνάρες ρατσιστές.
    Το ζητούμενο μέσα από αυτή τη διαδικασία, είτε εθελοντικά, είτε με το ζόρι, είναι μια ανομοιογενής μάζα πολιτών, απαλλαγμένη από το «βάρος» της «ελληνικής» επιρροής και βεβαίως βεβαίως τον επάρατο «ελληνικό εθνικισμό» θα δεχθεί όχι μόνο όλους τους Τούρκους εδώ, αλλά θα πει κι ένα «ευχαριστώ που μας διαλέξατε». Με κάθε βεβαιότητα αυτό.
    Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση πως οι μετανάστες συνολικά είναι (μόνο!!!) γύρω στο ένα εκατομμύριο τη στιγμή που έχει γίνει αναφορά στην Ελληνική Βουλή για τουλάχιστον δύο εκατομμύρια. Με λίγα λόγια, τη στιγμή που μιλάμε, ο ένας στους πέντε κατοίκους της χώρας είναι αλλοδαπός. Δεν χρειάζεται να έχει κανείς μεγάλη φαντασία για να καταλάβει τη συνέχεια.
    Αλίμονο, ούτε κι εγώ θα ήθελα να μείνει κανένας δυστυχισμένος παραπονεμένος. Κάποτε όμως, οι ίδιες οι οξύτατες κοινωνικές ταραχές που θα ακολουθήσουν, θα «δείξουν» από μόνες τους πως τελικά υπάρχει κάποιο όριο, αφού έχει βέβαια πρώτα ξεπεραστεί κατά πολύ. Αλλά ο Έλληνας πρέπει πρώτα να υποταχθεί πλήρως, και μετά ίσως να αρχίσει να σκέφτεται πως θα ξεσηκωθεί.
    Είναι σημαντικό λοιπόν να προχωρήσει η μετατροπή της χώρας σε άμορφη τριτοκοσμική δουλοπαροικία ντόπιων και ξένων.
    Όχι μόνο από απλή καπιταλιστική πρακτική, αλλά και γεωπολιτική, αφού αυτές οι έννοιες τείνουν να ταυτιστούν με τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό.
    Το κέρδος πάνω από όλα. Και ο δήθεν αντιρατσισμός να κρατάει το φανάρι.
    Μέχρι τότε, εμείς που έχουμε γνώση από μεταναστευτικές πολιτικές δυτικών κρατών, που έχουμε βιώσει τη ραγδαία επιδείνωση της αλλοτρίωσης λόγω μαζικών και απότομων μεταναστευτικών τακτικών, αλλά και την εμπειρία του «πολυπολιτισμού», ό,τι και να πούμε, θα αντιμετωπίζόμαστε σαν αστείοι ακροδεξιοί και ασφαλώς, αυτομάτως θα κατατασσόμαστε από εσάς του πεφωτισμένους σαν μέλη του ΛΑΟΣ ή της ΧΑ ή των Γκρίζων Λύκων και γω δεν ξέρω τι. ( «οι όμοιοί σας», «που λένε τα ίδια με εσένα» κλπ)
    Δεν πειράζει, επειδή όπως είπα και πιο πάνω, οι ίδιες οι εξελίξεις θα μας επαληθεύσουν. Είναι σκληρό αυτό που λέω, αλλά μόνο η σκληρή πραγματικότητα μπορεί να ταρακουνήσει κάποιους από τις ιδεοληψίες τους.

  43. Native: Στο βαθμό που επιμένει κανείς τόσο πολύ (και πολύ σωστά!) σε όρους όπως «καπιταλιστικές πρακτικές» και «εργατική τάξη», μήπως θα έπρεπε να προκρίνει ακριβώς την αλληλεγγύη της εργατικής τάξης (ντόπιας και μη), αντί για την κοινωνικοκλπ. ετερόκλητη συμμαχία του έθνους; Δεν έχει πιο πολλά κοινά ο ανασφάλιστος Έλληνας με τον ανασφάλιστο Αλβανό, από όσα με τον Βαρδινογιάννη ή τον Μαρκογιαννάκη π.χ.; Εγώ τουλάχιστον έτσι πιστεύω, και επιπλέον δεν είχα ποτέ την αίσθηση ότι απειλείται η ελληνικότητά μου, ας πούμε, από τα χ εκατομμύρια ξένων. Εκτός αν ελληνικότητα σημαίνει «καθαρός ελληνικός πληθυσμός στα σύνορα του ελληνικού κράτους», κάτι που ποτέ δεν έγινε πουθενά ούτε μπορεί να γίνει, μου φαίνεται.

  44. Ο/Η j95 λέει:

    Ο αντιρατσιστικός, αντιφασιστικός, αντιθρησκευτικός, (και λοιπά σε αντι-) λόγος στην Ελλάδα έχει την συνήθεια να επικαλείται τα λόγια και τις πράξεις μιας χούφτας γραφικών πολιτικών και άλλων προσώπων για να γενικεύσει και να καταδικάσει κάθε άλλη αντίδραση στη μαζική λαθρομετανάστευση αλλά και σε κάθε δίκαιη -και συνήθως αμυντική- εθνική διεκδίκηση.

    Ναι αν αγνοήσεις ότι το επίσημο κράτος ξεσκίζεται στους εξοπλισμούς, επιβάλει μια εντελώς παράλογη υποχρεωτική θητεία, είναι το μόνο ΣΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ που… απαγορεύει(!) την ύπαρξη μειονοτήτων, χρηματοδοτεί εκδηλώσεις όπως το Μνημόσυνο του Μεγαλέξανδρου στη Θεσσαλονίκη, ασχολείται 20 χρόνια με το copyright του αρχαίου κλέους, δεν προβλέπει ούτε έναν τρόπο για να μεταναστεύσεις νόμιμα, υποδέχεται θαυματουργές εικόνες με τιμές αρχηγού κράτους, αρνείται να εφαρμόσει διεθνείς συμφωνίες σε μια σειρά από ζητήματα, επικαλείται πόλεμο από εξωγήινους όταν δε μπορεί να σβήσει φωτιές, τότε όντως «έχουμε να κάνουμε με τα λόγια και τις πράξεις μιας χούφτας γραφικών».

    Να σου πω κάτι; Και μόνο που δε μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά ανάμεσα στον Τούρκο πολίτη ΕΕ που μεταναστεύει για να δουλέψει και στον Οθωμανό καβαλάρη του 1300 που καταλαμβάνει τη Μικρά Ασία, μια χαρά γραφικός είσαι και του λόγου σου. Γραφικός στο τετράγωνο επειδή πιστεύεις ότι αυτό θα εμποδιστεί αν οι… Έλληνες (3% του πληθυσμού της Ευρώπης) μαθαίνουνε για τα πάθη της Αγίας Θέκλας στα χέρια των αγαρηνών.

  45. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

    Νομίζω ότι η αντιπαράθεση σας, περιγράφεται αναλλοίωτα σε ένα προηγούμενο σχόλιο μου μεταφορικό που δεν ξέρω αν κανείς το πρόσεξε.

    Δεν θέλω να πάρω θέση υπέρ του ενός ή του άλλου.

    @native
    Αν διαφωνούσατε χωρίς να υποτιμάτε το εν λόγω μπλόγκ θα σας εκτιμούσα περισσότερο!

    Μην αντιμετωπίζεται τον κ.Λασκαράτο σαν εχθρός σας, αλλά ως έναν συνομιλητή, έτσι θεωρώ ότι κάπου θα καταλήξουμε στην όντως ενδιαφέρουσα συζήτηση που άνοιξε-όπως πάντα σε αυτόν τον χώρο!

    Α, και προσέξτε: τον ελληνοκεντρισμό σας.

    @Λασκαράτος

    Σε πολλά συμφωνώ μαζί σας και το ξέρετε. Τα έχουμε πει αρκετές φορές. Προσέξτε όμως ή θυμηθείτε μάλλον κάτι που σας είπα και στο οποίο συμφωνήσατε: «Στις κοινωνικές επιστήμες δεν υπάρχει η αντικειμενικότητα των θετικών»

    Δε δείχνετε πάντα να το τηρείτε. Συμφωνώ γενικά, αλλά όπως συνήθως διαφωνώ σε κάποιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά!

    Με το να εξηγείτε τα περίπλοκα αυτά ζητήματα με βάση το τι πιστεύουν οι ακροδεξιοί της χώρας ακυρώνετε την προσπάθεια που κάνετε να αναδείξετε τα προβλήματα του κάθε ανθρώπου!
    Πάλι μιλάτε, για αυτή την καταραμένη ομοιομορφία. Σας είπα. Είναι άνευ ουσίας μία τέτοια συζήτηση. Μόνο στο Χίτλερ, ή στους εγχώριους Χίτλερ πρέπει να αντιτάσσουμε τη θεωρία των γονιδίων μας. Εσείς όμως δεν απευθύνεστε σ αυτούς. Να το έχετε υπ όψιν σας αυτό.

    Εγώ είμαι Έλληνας. Δεν με νοιάζουν τα % των γονιδίων μου αλλά η ζωή και ο κόσμος! Θεωρώ μέρος της παράδοσης και αφοσίωσης την αρχαία Ελλάδα όπως και κάθε δυτικός κάτοικος, λόγου χάρη ένας Γάλλος. Γιατί όχι;;

    Για ποιο φταίξιμο μιλάτε;; όλοι γνωρίζουμε ότι μέσα στον πόλεμο ευθύνονται και οι δύο πλευρές. Και δε νομίζω ότι το βιβλίο της ΣΤ’ Δημοτικού να θεωρείται προοδευτικό όσο κι αν κάποιοι το θεώρησαν αυτόματα έτσι.

    Κατ αρχήν, σε όλο το βιβλίο διέπεται η αρχή της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης και τα «ανθρώπινα δικαιώματα» που δικαιολόγησαν τις επιδρομές του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ σε διάφορα κράτη. Το βιβλίο δεν κάνει ούτε έναν λόγο για τις ΤΑΞΙΚΕΣ διαιρέσεις σε κάθε ιστορικό γεγονός, κάτι που τουλάχιστον για μένα είναι ύποπτο.

    Το σημαντικότερο είναι ότι το εν λόγω βιβλίο διαστρεβλώνει τον Διαφωτισμό ,αλλά κανείς «προοδευτικός» δεν το παρατήρησε!!
    Εν ολίγοις, οι συνέπειες του διαφωτισμού είναι ο ορθός λόγος(επιστήμη) και όχι η ανεξιθρησκία(στη θέση του θρησκευτικού φανατισμού κατ ευφημισμό) όπως ύπουλα τονίζει το βιβλίο. Με καταλαβαίνετε πιστεύω.

    Όλα τα βιβλία έτσι ήταν πάνω κάτω!! Ας μην το ξεχνάμε αυτό.

    Επίσης, κάτι άλλο: Η Τουρκία για την είσοδό της στην ΕΕ θα πρέπει να διαλευκάνει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και της ενδεχόμενης συναίνεσης από πλευράς του ίδιου του κράτους της. Το τόνισε και ο επίτροπος της ΕΕ.

    Δεν είναι κακό κανείς να « ζει» στο πεζοδρόμιο(είτε Έλληνας είτε μετανάστης).

    Και όσοι ισχυρίζονται ότι δεν είναι ελληνοκεντρικοί όπως το εν λόγω βιβλίο, δεν σημαίνει ότι δεν βασίζονται σε υποκειμενικές πηγές και αυτοί, την ίδια την «αντιπροσωπευτική δημοκρατία».
    Αυτά.

  46. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    @native
    Μην κουραζεσαι τοσο πολυ
    Μπορεις να τα πεις με λιγοτερα λογια
    Η συνμοσιολογια δεν με αφηνει κι εμενα αδιαφορο
    Ομως τα πραγματα ειναι πολυ φανερα δεν χρειαζεται τοση αναλυση
    Το γραφω παραπανων ποια ειναι η μονη θρησκεια και ποιος ο περιουσιος λαος και το λεω ξεκαθαρα ολα κινουνται γυρω του
    Βαλε κι εσυ το σεναριο σου σε οσα προπαναφερω να δεις οτι κακως κουραζεσαι να γραφεις τοσα
    PAX AMERICANA φιλε μου Τι ελληνες και Αλβανοι τι τουρκοι και ρουμανοι τι πακιστανοι και αφγανοι Ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε Εκει θα συμφωνησω με τον φιλο ποιο πανω που σου λεει οτι ο ανασφαλιστος εργατης ειτε Ελληανς ετει Αλαβανος ειναι ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.
    και κατι αλλο αν οι συμπατριωτες σου οι αληθινοι Ελληνες που υπηρχαν εδω δεν χρησιμοποιουσαν στις δουλεις τους οπως κι εγινε ολους τους αλλοδαπους που ηρθαν στον τοπο μας ολα αυτα τα χρονια αυτοι από μονοι τους θαχαν φυγει οι ανθρωποι Ομως εφοσον εμεις τους χρειαστηκαμε και τους πληρωσαμε για την ργασια που μας παρειχαν τοτε δεν μπορουμε να λεμε ανοησιες. Ας ειμαστε μαγκες να εργαστουμε μονοι μας στον τοπο μας και να πουμε στους ενθρωπους αυτους ευχαριστουμε πολυ δεν σας χρειαζομαστε. Θαχαν φυγει γι αλλου πιστεψε με. Επομενως δυο μετρα και δυο σταθμα δεν μπορει να ισχυουν φιλε μου . Ηρθαν εργαστηκαν και εμειναν περισσοτερο από την μιση ζωη τους εκαναν παιδια τα σπουδασαν και εσυ κι εγω δεν μπορούμε να τους λεμε μονιμως ουστ σα ναναι αδεσποτα σκυλιά. Ειναι ανθρωποι και μαλιστα χρησιμοι οπως εμεις οι ιδιοι δεχθηκαμε εξ αρχης οτι ειναι.
    Δεν θα ανεχτω να μιλαμε για καθαροτητα φυλης και αλλα τετοια οταν εχουμε στη δουλεια μας κι εγω κι εσυ αλλοδαπους κι εμεις καθομαστε στο καφενειο αντι ναμαστε στα χωραφια.

  47. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    @ aeroxeimaros
    Να μη με παραξηγησουν οι φιλοι μου αλλα θα χρησιμοποιοησω αυτουσια τη φραση της γιαγιας μου » Ν αγιασει το στομα σου παιδακι μου «

  48. Ο/Η native λέει:

    Δύτη των νιπτήρων,
    Αφήνοντας κατά μέρους το περι «καθαρού ελληνικού πληθυσμού», που επιμένει να επιστρέφει μυστηριωδώς στην κουβέντα…
    Σίγουρα έχουν περισσότερα κοινά με την ταξική έννοια. Αυτή η αλληλεγγύη όμως δεν επιδιώκεται ούτε και από τα ίδια τα αριστερά κόμματα. Πέρα από την άδεια ρητορική, τα κόμματα αυτά απλά αρνούνται να αντιληφθούν πως με την υπερβολικά αυξημένη προσφορά εργασίας ο συνδικαλισμός και οι αγώνες δεν θα έχουν πια παρά μια συμβολική σημασία. Επίσης, παραγνωρίζουν το γεγονός πως όσο και να προσπαθήσουν (αν ποτέ το κάνουν) την προσέγγιση με τις μεγάλες ομάδες των αλλοδαπών (που θα επιμένουν να παραμένουν δουλοπρεπείς και χωρίς ταξική συνείδηση), θα είναι ανέφικτο, επειδή για εκείνους έχει μεγαλύτερη σημασία το άμεσο μεροκάματο κι ας είναι και χαμηλό και σε μεγάλο αριθμό θα έχουν προσωρινές προσωπικές επιδιώξεις που δύσκολα θα μετουσιώνονται σε κοινωνικές με την έννοια που το αντιλαμβανόμαστε εμείς. Ακόμα και σε μία ιδανική κοινωνία με άριστη μεταναστευτική πολιτική θα ήταν τρομερά δύσκολο αυτό το εγχείρημα. Για να μην θίξουμε και άλλες παραμέτρους όπως αυτή της οικειοθελούς απομόνωσης των μεταναστών, ένα φαινόμενο πολύ διαδεδομένο. Παράλληλα, πάντοτε θα υπάρχει ένας αριθμός μη νομίμων έτσι ώστε να εξυπηρετείται το σύστημα. Αυτοί είναι όλα αποτελέσματα μιας λογικής που ο καπιταλισμός προωθεί έχοντας αφήσει προ πολλού τον εθνικισμό πίσω του. Ο «εθνικισμός» θα συνεχίσει βέβαια να παράγει και τον αναγκαίο πόλεμο κάθε τόσα χρόνια. Αλλά συγχρόνως θα «καταπολεμείται» σε άλλες περιοχές της γης. Ανάλογα με την περίσταση και την γεωγραφική περιοχή. Η νέα λογική είναι πως ο ΚΑΘΕ άνθρωπος είναι αναλώσιμος, ακόμη και ο «συμπατριώτης», επειδή υπάρχει κάποιος άλλος πιο πρόθυμος να δουλέψει για λιγότερα κάπου αλλού, ακόμη κι αν βρίσκεται στην άλλη άκρη της γής. Γι’ αυτό και ο υπέρμετρος αγώνας με μερικούς γραφικούς είναι άκαιρος και αποπροσανατολίζει από την πραγματική απειλή, τόσο όσο και η ίδια η πατριδοκάπηλη ρητορική. Τη στιγμή που δεν υπάρχει η στοιχειώδης συνεννόηση μεταξύ ομοεθνών, θέλω απλά να φανταστείς για λίγο το μέγεθος της ασυνεννοησίας και της διάσπασης μεταξύ πολιτών διαφόρων εθνικοτήτων και τότε μιλάμε και πάλι για «κοινούς» αγώνες και πόσο αποτελεσματικοί θα είναι στο μέλλον. Ακόμα και όταν θα γίνονται προσεγγίσεις θα υπάρχει πάντα η προβοκάτσια της διάσπασης. Σε αυτό ποντάρουν κάποιοι και γι’ αυτό ακριβώς μας προτρέπουν να ονειρευόμαστε ένα πλανήτη χωρίς σύνορα «με ειρήνη και αγάπη μεταξύ μας» ενώ εκείνοι έχουν άλλα σχέδια για μας.

  49. Ο/Η native λέει:

    Δον Κιχώτης,
    Γράφεις
    «Τι ελληνες και Αλβανοι τι τουρκοι και ρουμανοι τι πακιστανοι και αφγανοι Ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε Εκει θα συμφωνησω με τον φιλο ποιο πανω που σου λεει οτι ο ανασφαλιστος εργατης ειτε Ελληνας ειτε Αλαβανος ειναι ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.»

    Αυτό που «μου λέει» ο φίλος το έγραψα στο πρώτο σχόλιό μου, στο 1 και στο 4, αλλά και εκτενέστερα παρακάτω.
    Και η ανάλυση δεν βλάπτει, ίσως να κουράζει, γι’ αυτό και προσπερνάμε τις «σεντονιάδες» όπως και όποτε μας βολεύει, ανάλογα με το ποιός τις γράφει…
    Αυτό που σίγουρα βλάπτει είναι οι χαρακτηρισμοί και οι άναρθρες κραυγές, αλλά και η «περιεκτική» τοποθέτηση του εύρους των δύο προτάσεων, που εύκολα μετά παρερμηνεύεται κατά βούληση.

  50. Ο/Η ecobubble λέει:

    Απλά κορυφαίο κ. Λασκαράτε… Αλήθεια, είναι διαπιστωμένο οτι ο κ. καθηγητής, είναι καθηγητής;

  51. Native, γράφεις:
    «Σίγουρα έχουν περισσότερα κοινά με την ταξική έννοια. Αυτή η αλληλεγγύη όμως δεν επιδιώκεται ούτε και από τα ίδια τα αριστερά κόμματα. Πέρα από την άδεια ρητορική, τα κόμματα αυτά απλά αρνούνται να αντιληφθούν πως με την υπερβολικά αυξημένη προσφορά εργασίας ο συνδικαλισμός και οι αγώνες δεν θα έχουν πια παρά μια συμβολική σημασία. Επίσης, παραγνωρίζουν το γεγονός πως όσο και να προσπαθήσουν (αν ποτέ το κάνουν) την προσέγγιση με τις μεγάλες ομάδες των αλλοδαπών (που θα επιμένουν να παραμένουν δουλοπρεπείς και χωρίς ταξική συνείδηση), θα είναι ανέφικτο, επειδή για εκείνους έχει μεγαλύτερη σημασία το άμεσο μεροκάματο κι ας είναι και χαμηλό και σε μεγάλο αριθμό θα έχουν προσωρινές προσωπικές επιδιώξεις που δύσκολα θα μετουσιώνονται σε κοινωνικές με την έννοια που το αντιλαμβανόμαστε εμείς.»

    Ναι, η αλληλεγγύη δύσκολα επιδιώκεται «και από τα ίδια τα αριστερά κόμματα», κατά κύριο λόγο επειδή οι μετανάστες δεν ψηφίζουν. Ωστόσο, εγώ έχω την εντύπωση (και ας με διορθώσει κάποιος αν απατώμαι) ότι τα καινούργια σχετικά, πρωτοβάθμια σωματεία (τα εχθρικά προς τη ΓΣΕΕ, και με το δίκιο τους) που γνωρίζουν πιστεύω μια άνθηση εδώ και πέντε περίπου χρόνια, μια χαρά τα πάνε στην προσέγγιση μεταναστών εργατών, οι οποίοι κάθε άλλο παρά «παραμένουν δουλοπρεπείς και χωρίς ταξική συνείδηση». Το ίδιο πρέπει να αναγνωρίσω ότι κάνει συχνά και το ΠΑΜΕ, μου φαίνεται, το οποίο περιορίζεται όμως από την αντίληψη του ΚΚΕ περί πλειοψηφίας του λαού (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα).
    Το ότι όλο αυτό είναι δύσκολο, δεν σημαίνει ότι δεν αξίζει τον κόπο. Επίτρεψέ μου να παρατηρήσω ότι στην παράγραφό σου αυτή τείνεις να θεωρείς τους μετανάστες α πριόρι δουλοπρεπείς κλπ κλπ. Υπάρχει κάποιο επιχείρημα γι’ αυτό;

  52. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    @native

    Ναι γραφω
    «Τι ελληνες και Αλβανοι τι τουρκοι και ρουμανοι τι πακιστανοι και Αφγανοι Ολοι στο ιδιο καζανι βραζουμε .Εκει θα συμφωνησω με τον φιλο ποιο πανω που σου λεει οτι ο ανασφαλιστος εργατης ειτε Ελληνας ειτε Αλβανός ειναι ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα.»
    Μηπως βλεπεις αλλο αποτελεσμα στην εξισωση εσυ; Πες το και να το καταλαβω οπως και τις σκεψεις σου για το λαθος που εκανα Δε μας τιμουν αυτα ομως φιλε μου δεν νομιζεις;

  53. Ο/Η E.N. λέει:

    εξαιρετικό κείμενο. εξαιρετικό ιστολόγιο, θα έλεγα. εύγε!

  54. Ο/Η stavroula λέει:

    Ti Amerikanoi(anasfalhstoi) ti Me3ikanoi/metanastes(anasfalhstoi) poia h diafora.

  55. Ο/Η native λέει:

    Δον Κιχώτη,
    Επαναλαμβάνω σε απλά ελληνικά.
    Όταν έγραψες για το παραπάνω ρητό » που μου λέει φίλος», απλά σου απάντησα πως είχα γράψει κάτι ανάλογο λίγο πιο πριν.

    Μετά από αυτό το απλό που δεν κατάλαβες, επίτρεψέ μου να αμφιβάλλω αν κατάλαβες έστω και το παραμικρό από όλα τα υπόλοιπα που έγραψα.
    Έτσι εκτός από το «μιλάμε για να ακούμε τις φωνές μας», ισχύει και το «γράφουμε για να βλέπουμε τα γραπτά μας».

    Αν και αυτό συνεχίζει να μην είναι κατανοητό, μην σκοτίζεσαι άλλο, άστο καλύτερα να πάει στο καλό μην απαντάς οργισμένα για κάτι που δεν καταλαβαίνεις..
    Το ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε δεν μας τιμά, όχι, αλλά δεν είναι και καμία έκπληξη. Αναμενόμενο είναι.

    Δύτη,
    Αν εκείνος που δέχεται να δουλεύει με χαμηλό μεροκάματο, έστω και αν είναι πολλαπλάσιο από εκείνο που θα έβγαζε στην πατρίδα του δεν θεωρείται δουλοπρεπής, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια που βρίσκεται εδώ, διαφώτισέ με μια καλύτερη ορολογία. Αν και είναι το ίδιο το σύστημα τον ωθεί να είναι δουλοπρεπής, δεν θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω αλλιώς. «Περήφανη εργατιά» ίσως;
    Για την πίεση που ασκείται ακόμα και μεταξύ μεταναστών για την εύρεση εργασίας και την απόγνωση στην οποία βρίσκονται αρκετοί από αυτούς θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους συμπονετικούς «προοδευτικούς» που δεν πιστεύουν πως υπάρχουν όρια στην (λαθρο)μετανάστευση, που μας λένε πως εμείς φταίμε που έρχονται επειδή βομβαρδίζουμε τις χώρες τους, πως καμία ζωή δεν είναι λαθραία και πως θα πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που οι μετανάστες συνεχίζουν να έρχονται για να τους εκμεταλλευόμαστε και να στηρίζουν «την οικονομία»… του κάθε κουτοπόνηρου φοροφυγά απατεώνα.
    Όπως λέει και ο Κιχώτης, «εφοσον εμεις τους χρειαστηκαμε και τους πληρωσαμε για την εργασια που μας παρειχαν τοτε δεν μπορουμε να λεμε ανοησιες.»
    Με άλλα λόγια, αφού θέλουμε σκλάβους, ας έχουμε σκλάβους, και ας μη λέμε και ανοησίες. Άλλο ένα «ευτυχώς» δηλαδή… Και όλα καλά. Ηθική νομιμοποίηση.
    Και λέω για τους «προοδευτικούς» επειδή η εξουσία δεν κάνει δηλώσεις αγάπης ούτε εγνωμοσύνης. Αυτή τη δουλειά την κάνουν οι αριστερίζοντες για λογαριασμό της.
    Επίσης, η εξουσία και η πλουτοκρατία δεν πιστεύει σε καθαρότητες της φυλής, και ενώ κάποιοι επιλέγουν να δαιμονοποιούν μερικούς γελοίους και να μην βλέπουν το δάσος, εκείνη κάνει μια χαρά τη δουλειά της.
    Συμπόνια, εκμετάλλευση και τέλος, ευγνωμοσύνη. Το νέο τρίπτυχο του ανθρωπισμού του 21ου αιώνα.

    Οι άνθρωποι αυτοί ζούν ένα μίζερο σήμερα. Οι αριστερίζοντες ίσως, όταν ευκαιρούν, να τους υπόσχονται ένα καλύτερο αύριο. Κάποτε… Όπως και οι παπάδες δηλαδή.
    Τώρα το αν μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια συνδικαλίστηκαν και μερικές χιλιάδες (;) μετανάστες δεν θα το θεωρούσα και αισιόδοξο.

  56. Ο/Η Kωστας Κοροβιλας λέει:

    ΤΟ REQUIEM ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ Τα τελευταια χρονια, συναντας καποιους ανθρωπους που προσδιοριζουν ως τοπο καταγωγης τους και Χωρα προελευσης τους, την … Γη ! Η δηλωση τους φαινομενικα, εχει μια αθωα αρνηση της φυσικης τους πατριδας, αλλα στη ουσια κρυβει απο διαμαρτυρια, εως απορριψη παλλιων αντιληψεων περι εθνικης ταυτοτητας, πατριδας και ομοιομορφιας φυλης. Γι’ αυτο και η μεγαλη τους δηλωση ερχεται οταν δηλωνουν την εθνικοτητα τους. «Πολιτης του κοσμου» σου λενε, παλι με μια αθωοτητα που αφοπλιζει. Ειμαι βεβαιος πως οι περισσοτεροι απο τους σχολιαστες, εδω, και ιδιαιτερα ο κ. Λασκαρατος, θα δηλωναν πολιτες του κοσμου, αν τους ρωτουσες. Ισως να ακουγεται αστειο, αλλα πιστευω πως η περιπτωση αυτη ειναι πολυ σοβαρη, και οι ανθρωποι που αισθανονται ετσι ειναι υπευθυνοι ανθρωποι και σοβαροι. Θελω να ελπιζω πως σημερα συντελειται μια μεγαλη αλλαγη, παγκοσμιως. Και μια τετοια αλλαγη, που απορριπτει συγκεκριμενες πατριδες, ομοιομορφια φυλης, δεν αναγνωριζει συνορα, και το «οπου γης και πατρις» γινεται για ολους τροπος ζωης, η υιοθετηση παγκοσμιων αξιων και το «μου αρεσεις γιατι εισαι διαφορετικος», μια τετοια αλλαγη, λοιπον, δεν μπορει να συντελεστει χωρις να επιφερει αναταραχη σε μια κοινωνια νωχελικη που αρεσκεται στην φυλετικη καθαροτητα και ομοιομορφια, στην σταθερη και αναλλοιωτη ταυτοτητα της. Το θεμα ταυτοτητα ειτε μιας κοινωνιας, ειτε η προσωπικη μας, καθως και πολιτισμος, και φυλη, ειναι μεγαλα θεματα και δεν χωρανε σε ενα σχολιο, αλλα η αληθεια ειναι πως καμια ταυτοτητα, πολιτισμος και φυλη, δεν παρεμειναν αναλλοιωτα, αλλα ειναι εννοιες, «εν κινησει» με συνεχεις και διαδοχικες αλλαγες.
    Οι αλλαγες αυτες, οπως ειπα, προκαλουν αναταραχη και δεν επιτυνχανονται ετσι «αναιμακτα». Θα υπαρχουν παντα αυτοι που τις φοβουνται και τις πολεμουν. Δυστυχως ομως γι’ αυτους, οι αλλαγες αυτες συντελουναι, και το ποταμι δεν γυριζει πισω.
    Θα ζητουσα απο τους υπερμαχους του «Ελληνισμου» της «Φυλης» και του ¨Γενους», να μας διευκρινησουν και να μας εξηγησουν τις εννοιες αυτες, διοτι ειλικρινα, δεν ξερω απο που αντλουν οι Ελληνες την ταυτοτητα τους και πως καθοριζουν την Ελληνικη φυλη. Δεν το λεω με κυνικοτητα, αλλα με μεγαλη ειλικρινεια, και αν αυτο συμβει, τοτε θα εχουμε πολλα να πουμε.

  57. μα είναι και Ποιητής ο κύριος Αναπληρωτής καθηγητής:

    Hellas for ever

    Hellas is a democracy and has a constitution

    But things are getting difficult, we suffer from pollution

    Not the pollution in the air not even in the ground

    The one from the corruption, whatever it may sound

    Nobody seems to take a glance at our generation

    A conflict always rises in the administration

    Fed up with the left wing, fed up with the right

    Fed up with the middle parts, get off from our sight

    A revolution is in need to claim all the facts

    Water to clean the parliament and take off the rats

    Nobody has the power to take a decision

    Minds have been brainwashed watching the television

    We prefer the “havales” than to perform a duty

    Only in bars and restaurants we find life’s beauty

    But here shines our end and there comes the time

    When everybody will accept “The blame is all mine”

    [δημοσιευμένο στο ψιλο(;)φασίζον Berlin-Athen]

  58. Ο/Η espοir λέει:

    Τα Πανεπιστήμια πάντα εξέτρεφαν τέτοια «μπουμπούκια». Δυστυχώς.
    Υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν. Προσφέρουν «άλλοθι» σε άτομα (π.χ. πολιτικούς part time τηλεπλασιέ) που έχουν ανάγκη συστοίχισης πίσω από έναν «πολιτικά ορθό» λόγο («Μα, το είπε κοτζάμ καθηγητής! Γιατί λέτε εμένα ακραίο;;»).
    Σε αντάλλαγμα, αποκτούν «περιβάλλον» (ρευστό, με αυξημένο ιξώδες και μιαρό) και διαμορφώνουν συμμαχίες για τις κρίσεις τους. Τους καλούν σε διαλέξεις, τους χειροκροτούν, φωτογραφίζονται, ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις και βιβλία. Και αποκτούν αυτό που λέγεται «κοινωνική καταξίωση».
    Η υστεροφημία τους περιορίζεται, ευτυχώς, σε λίγα έτη μετά τη συνταξιοδότηση.

  59. Ο/Η j95 λέει:

    Εν ολίγοις, οι συνέπειες του διαφωτισμού είναι ο ορθός λόγος(επιστήμη) και όχι η ανεξιθρησκία(στη θέση του θρησκευτικού φανατισμού κατ ευφημισμό) όπως ύπουλα τονίζει το βιβλίο.

    Το ένα είναι αδύνατο χωρίς το άλλο. Διαφωτισμός 101.

  60. Ο/Η petefris λέει:

    Θα σας μαλώκω!»Ολοκληρωμένη οντότητα του φυσικού εγού». Αυτό θα εννοεί ο δάσκαλος.Εννοώντας βεβαίως το ησιόδειον αυγόν, το εγκ-νογκ και ό,τι άλλο παράγεται εν εθνικίοις.Κι εσείς δεν το διορθώσατε, έστω,σιωπηρά, να ξέρουμε τι διαβάζουμε.Η υπόθεση μου θυμίζει κάτι χημικούς νομπελίστες που ανακαλύπτουν ότι υπάρχει Θεός.Εμείς του Πολυτεχνείου βέβαια, είμεθα το Πασπαρτού του Γένου.Δηλαδή ο Πασπαρτός=Πάς [του Δευκαλίωνος] Σπαρτός.

  61. Ο/Η Po λέει:

    petefris, αυτό το…”Ολοκληρωμένη οντότητα του φυσικού εγού” που το είδες βρε, και με έκανες να ψάχνω όλα τα κείμενα;;;;

  62. Ο/Η nomikos λέει:

    Κύριε Γιάννη Η. Χάρη, δεν σας βλέπω καθόλου καλά.Πρώτα πρώτα είστε σχολιαστής, στο θολοκουλτουριάρικο ιστολόγιο του αλάνθαστου, του ισοκρατικού ισοπεδωτή “θεού” Σαραντάκου.Μετά, μας βάζετε ποιηματάκια του κου Καθηγητού για να μας δείξετε τι;Ότι ο κος Καθηγητής, δεν είναι ισουψής με τους μεγαλύτερους ποιητές που ανέδειξε ετούτο το έθνος;Να φύγετε κύριε, να πάτε αλλού που λέει και ο παππούς στη γνωστή διαφήμιση.

  63. Ο/Η laskaratos λέει:

    Άνοιξε μεγάλη συζήτηση. Χρωστάω πολλές απαντήσεις, σε πολλούς. Αν βρω σήμερα καιρό ή το πολύ αύριο λόγω πολλών υποχρεώσων θα απαντήσω.
    Προς το παρόν να πω πως το ‘θα γελάσει κόσμος» που είπα στον native, πράγματι δεν προωθεί την υπόθεση του διαλόγου. Όταν όμως κάποιοι επικαλούνται το Έθνος κι αυτό το έχουμε πληρώσει με φόρο αίματος και διώξεων, δικαιούμαι να παρεκτραπώ.
    Native θα επανέλθω γιατί με ενέπνευσες για μια πιό πλήρη απάντηση.

  64. Ο/Η nomikos λέει:

    Κύριε Kώστα Κορόβιλα καλημέρα και τα σέβη μου, για το σχόλιό σας.Πολίτης του κόσμου…μεγάαααλη κουβέντα.Αλλά ξέρετε…χρειάζεται πολύ αυτοκριτική, πολύ αυτογνωσία και εξαιρετικά διευρυμένους πνευματικούς ορίζοντες για να πάμε προς τα εκεί.Συμφωνούμε όμως απόλυτα και σε κάτι άλλο.Το ποτάμι αργά αλλά σταθερά, διαβρώνει-σπάει και τον πιο σκληρό βράχο.Δεν θα ζούμε για να δούμε αυτή την αλλαγή, αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι θα έρθει μια μέρα.Γιατί αν δεν έρθει και συνεχίσει ο καθένας πάνω στη Γη να ταμπουρώνεται, πίσω από πράγματα και καταστάσεις που δεν βοήθησαν πουθενά και σε τίποτα το ανθρώπινο είδος να εξελιχθεί πνευματικά, τότε δυστυχώς το ανθρώπινο είδος θα κουνήσει οριστικά το μαντήλι, από αυτόν τον κόκκο άμμου που πάνω του ζει και θα εξαφανιστεί.Και δεν πρόκειται να παίξει ούτε ένα βλέφαρο στο Σύμπαν, όταν και εάν συμβεί αυτό.Ας το αναλογιστούν λίγο αυτό, όλοι όσοι τοποθετούν θρησκείες, πατρίδες,έθνη, μύθους, θρύλους, νομιζόμενα κάθε είδους και κάθε προσωπικό μικρό ή μεγάλο συμφέρον, πάνω από την ίδια την ζωή.Τα σέβη μου πάλι Κε Κορόβιλα και i rest my case που λένε και οι δικηγόροι στις US of A (καλημέρα- καλησπέρα Σταυρούλα)

  65. Ο/Η V λέει:

    !!Εκπληκτικό Αρθρο!!
    Παρακαλώ Κ Σταμπολιάδη μη με υπολογίζετε σαν όμοιο.

  66. Ο/Η sfrang λέει:

    Βλέπω ότι διάφοροι επαγγελματίες «πιστοί» προσποιούνται ότι διασκεδάζουν με δήθεν βαθυστόχαστες εκφράσεις άλλων που (πιθανότατα) δεν λένε τίποτα, ξεχνώντας ότι οι ίδιοι στηρίζουν όλη τους την επαγγελματική και (αμφίβολη) πνευματική τους δραστηριότητα σ’ αυτό ακριβώς το τίποτα, τσιτάροντας ανελλιπώς και τιποτολογώντας, μέχρι συνταξιοδοτήσεως…

  67. Ο/Η Rodia λέει:

    Po,
    ”Ολοκληρωμένη οντότητα του φυσικού εγού” ~~~ «..έχουμε αποποιηθεί την ομοιότητα του ομοεθνού μας» !!!

  68. Native, «δουλοπρεπείς» λοιπόν και χιλιάδες ή δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας, ιδίως όσοι δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα. Αν σου κάνει και αυτός ο χαρακτηρισμός, έχει καλώς.
    Επιτρέψτε μου να συνεισφέρω και αυτό, που μόλις διάβασα και βρήκα εξαιρετικά σχετικό με τα επιχειρήματά σου:
    http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=62633 (το δεύτερο κομμάτι, με τίτλο: «η επαναπροώθηση των Ελλήνων»)

  69. Ο/Η petefris λέει:

    Ροϊδη,δεν το γράφει έτσι! του «εγώ» γράφει και ως ταπεινός (και ζουλιάρης) συνάδελφός του, τον διορθώνω….

  70. Ο/Η Sotkil λέει:

    9. «Δεν είναι, όμως, δυνατόν να αποδεχθεί κανείς τον άλλον σαν ετερότητα του Εσύ αν ο ίδιος δεν συγκροτεί μια ολοκληρωμένη οντότητα του φυσικού Εγώ. Μόνο τότε μπορεί να υπάρξει σχέση ισότητας με τον άλλον, σε αντίθετη περίπτωση η αλλοίωση του «εγώ» για να εισχωρήσει σε αυτό ο άλλος αποτελεί μηδενιστική και αντεθνική πολιτική, που δυστυχώς βρίσκει οπαδούς στην Αριστερά και τα δύο εναλλασσόμενα στην εξουσία κόμματα».

    Από τις μεγαλύτερες μπούρδες που έχουν γραφτεί στα παγκόσμια χρονικά. Αυτός ο άνθρωπος είναι Καθηγητής και διδάσκει σε πανεπιστήμιο? Συμφωνώ στα περισσότερα με τον Λασκαράτο αλλά να δίνει σημασία στην βλακεία που εγράφη άνωθι και να απαντά? Μήπως τα γραφόμενα αυτά δείχνουν και το επίπεδο των «μονοεπιστημίων» μας?

  71. Ο/Η laskaratos λέει:

    Aφού ευχαριστήσω όλους όσους επικροτούν στον ένα ή στον άλλο βαθμό τις σκέψεις μου, απαντώ στον native.

    native,
    δεν σήκωσες το γάντι του ενός θέματος για να συζητήσουμε σε βάθος. Προτιμάς τη θολούρα των πολλών ζητημάτων. Ας είναι. Σου απαντώ βήμα προς βήμα:

    1.@Αν δεν προλειάνουν το έδαφος τα βιβλία, θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις όταν θα αρχίσει η νόμιμη απόβαση των Τούρκων με τα ευρωπαϊκά διαβατήρια@.
    Θεωρίες συνωμοσίας. Φανταζομαι πως και οι Τούρκοι πατριώτες θα υποψιάζονται πως με την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., θα αρχίσουν οι διεκδικήσεις περιουσιών και η νόμιμη απόβαση των Ελλήνων στις χαμένες πατρίδες. Εδώ είναι η ομοιότητα του ετεροεθνού που θάλεγε και ο καθηγητής.

    2.@ Αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζονται να μεγαλώσουν μερικές γενιές παιδιών με τέτοιου είδους “βιβλία”. Πάνω στη ώρα για την ένταξη δηλαδή@.
    Πόσες γενιές δηλαδή; Τόσο μακρόπνοο σχέδιο! Και καλά το βιβλίο με το συνωστισμό θα αλλάξει τις συνειδήσεις των γεγεών. Εκείνες οι μοναδικές στον κόσμο παρελάσεις των μαθητών, εκείνοι οι δεκάρικοι των δασκάλων στις επετείους, τα κηρύγματα του Άνθιμου και του Χριστόδουλου (μήπως τον ξεκάνανε τον μακαρίτη, γιατί τώρα που το σκέπτομαι που την κόλλησε την ηπατίτιδα C;), όλα αυτά θα πάνε στράφι μπροστά στο βιβλίο της Ρεπούση;

    3.@ Ο αντιρατσιστικός, αντιφασιστικός, αντιθρησκευτικός, (και λοιπά σε αντι-) λόγος στην Ελλάδα έχει την συνήθεια να επικαλείται τα λόγια και τις πράξεις μιας χούφτας γραφικών πολιτικών και άλλων προσώπων για να γενικεύσει και να καταδικάσει κάθε άλλη αντίδραση στη μαζική λαθρομετανάστευση αλλά και σε κάθε δίκαιη -και συνήθως αμυντική- εθνική διεκδίκηση.@

    Μια χούφτα γραφικών; Το 7,4% του Λάος, το 0,45% της Χρυσαυγής, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, οι δεσποτάδες, το 1,5% του Παπαθεμελή, πάνω από τη μισή ΝΔ, δεν είναι μια χούφτα γραφικών. Αν εννοείς τώρα κάτι υπερβολικά ακραίους, πως εξηγείς το άρθρο του ‘φιλελεύθερου’ ΒΗΜΑΤΟΣ να αναπαράγεται σε χρυσαυγίτικα μπλογκς; Θα τρίζουν τα κόκαλα του Δημήτρη Λαμπράκη.
    Αμυντική διεκδίκηση; Το 1922 και το 1974, και παρ’ολίγον η φάρσα των Ιμίων, δεν ήταν και τόσο αμυντικές. Πρέπει να ζήσουμε και άλλο 22 ή 74;

    4. @ Ενδιαφέρουσα επίσης είναι η άποψη πως ο ελληνικός εθνικισμός είναι εκείνος που… “ζημιώνει τη χώρα με τερατώδεις υπερεξοπλισμούς”. Αυτό μάλιστα, είναι ένα ανεκτίμητο μαργαριτάρι. Μιλώντας για αυτομαστίγωμα@

    Ειλικρινά λυπάμαι. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της προδοσίας, να είναι η Ελλάδα κορυφαία σε εξοπλισμούς και από τους τελευταίους σε δαπάνες Υγείας-Παιδείας, έχεις πρόβλημα. Αν ο λαός δεν είχε πεισθεί πως κινδυνεύει δεν θα κατάπινε τόσο εύκολα τους διάφορους πύραυλους και τα αεροπλάνα που σηκώνονται κάθε τρεις και λίγο για αναχαιτίσεις,ούτε τόαους θανάτους αεροπόρων. Όλα σtο βρόντο. Πολλοί πλούτισαν από αυτούς τους εξοπλισμούς. Όταν σε πετάξουν σε κ;aποιο ράντσο ενός νοσοκομειακού διαδρόμου, όταν σου κλείσουν ραντεβού για αξονική τομογραφία μετά το θάνατό σου, να παρηγοριέσαι με τα F16.

    5.@ Η πρόοδος του πλανήτη και οι δήθεν “πανανθρώπινες αξίες” περνούν μόνο μέσα από τον ραγιαδισμό των Ελλήνων αλλά και την ολική υποταγή του κάθε πολίτη του πλανήτη@

    Πως τεκμέρεται το τοιούτον;

    6.@ Όταν επιτέλους η χώρα γέμισε με λαθρομετανάστες, άρχισαν να προετοιμάζουν τον κόσμο να δεχθεί την μαζική τους νομιμοποίηση.@

    Μαζική νομιμοποίηση; Που την είδες. 20 χρόνια στην Ελλάδα, με ένσημα, με εργασία με αλλεπάλληλες πληρωμές για άδεια παραμονής, με στήσιμο σε μαρτυρικές ουρές, χωρίς νομιμοποίηση, σαν κυνηγημένα αγρίμια. Που είναι οι Αλβανοί βουλευτές μας; Γιατί η Σουηδία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Γερμανία έχουν Έλληνες βουλευτές; Γιατί οι Αλβανοί Ορθόδοξοι έχουν Έλληνα αρχιεπίσκοπο; Πόσοι Αλβανοί έχουν πάρει ψήφο; Πόσα παιδιά που ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ, εδώ είναι η πατρίδα τους, σπούδασαν, μιλάνε ελληνικά καλύτερα από το 30% των Ελλήνων, αρκετοί καλύτερα από τον Έβερτ και τον ΓΑΠ, και είναι παιδιά χωρίς ταυτότητα, χωρίς πατρίδα. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι.

    7.@ Οι επιχειρήσεις σκούπα και τα υπόλοιπα σπασμωδικά μέτρα είναι απλά στάχτη στα μάτια, για να δείξουν πως τάχα ασχολούνται με το θέμα. Μετά θα ακολουθήσουν κακήν κακώς βέβαια, οι νομιμοποιήσεις και “θα λυθεί” και το ασφαλιστικό και όλα μέλι γάλα. Απλά ψάχνουν για την φόρμουλα για να το σερβίρουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται.@

    Χίλιες φορές να ντρέπεσαι, που λες πως η βαρβαρότητα της σκούπας που αν είχες συναίσθηση και ίχνος ανθρωπισμού θα έπρεπε να σε εξοργίζει, μας λές πως είναι για τα μάτια.

    8.@ Το ζητούμενο μέσα από αυτή τη διαδικασία, είτε εθελοντικά, είτε με το ζόρι, είναι μια ανομοιογενής μάζα πολιτών, απαλλαγμένη από το “βάρος” της “ελληνικής” επιρροής και βεβαίως βεβαίως τον επάρατο “ελληνικό εθνικισμό” θα δεχθεί όχι μόνο όλους τους Τούρκους εδώ, αλλά θα πει κι ένα “ευχαριστώ που μας διαλέξατε”. Με κάθε βεβαιότητα αυτό.@

    Όλους τους Τούρκους λοιπόν θα τους δεχθούμε εδώ, αυτό λέγεται παραλλήρημα ή μανία καταδίωξης. Τα λένε και οι Ναζιστές στη Γερμανία για Τούρκους, Έλληνες κλπ

    9.
    @ Είναι σημαντικό λοιπόν να προχωρήσει η μετατροπή της χώρας σε άμορφη τριτοκοσμική δουλοπαροικία ντόπιων και ξένων@.
    Συρρικνώνονται μισθοί, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικά κεκτημένα, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις, νοικιάζονται άνθρωποι, βιτριολίζονται συνδικαλίστριες,ξυλοκοπούνται διαδηλωτές, επιβάλλεται σωστός Μεσαίωνας και οι πατριώτες σωπαίνουν. Απόντες από κάθε εργατική κινητοποίηση, υβριστικοί προς τους απεργούς, ανησυχούντες για τους δρόμους που κλείνουν. Πουλήθηκαν Τράπεζες,πουλήθηκαν λιμάνια, πουλήθηκαν διώρυγες, πουλήθηκαν εθνικές οδοί, πουλήθηκαν ΔΕΗ-ΟΤΕ-Ολυμπιακή, πουλιέται ο ΟΣΕ, δεν είδα κανέναν μεγαλοπατριώτη να φωνάζει, δεν είδα κανέναν ξενόφοβο να ανησυχεί. Εκτονώνονται όπως όλοι οι άνανδροι πάνω σε δυστυχισμένους και κυνηγημένους ανθρώπους. Αυτό δεν λέγεται πατριωτισμός. Κρύβουν τον εθνικισμό τους κάτω από τις υποκριτικές ανύπαρκτες ανησυχίες τους για τους Έλληνες εργαζόμενους. Είναι η μανία του κομπλεξικού να παραστήσει τον σκληρό άντρα πάνω σε αδύναμους συνανθρώπους του. Όση δουλοπρέπεια έχει για τον Βγενόπουλο, τόσο μίσος βγάζει για την αλλοδαπή καθαρίστρια.

  72. Ο/Η Sotkil λέει:

    Η εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ ήταν, είναι και πιθανότατα θα είναι το βήμα της σοβαροφάνειας, της εκλεπτυσμένης προς το βλακώδες επιστημοσύνης, της δήθεν αντικειμενικότητας ,της επιστημονικής ανακρίβειας και του «επιστημονικού» συντηρητισμού. Το βρίσκω εξαιρετικά βαρετό, οι δε επιστημονικές του αναλύσεις όταν και εαν υπάρχουν μου θυμίζουν το άθλιο γράψιμο και στήσιμο των βιβλίων του Γυμνασίου και Λυκείου. Απευθύνεται σε επαγγελματίες σκεπτόμενους, αναγκαστικά υποκύψαντες στη μόρφωση, με μόνο σκοπό την οικονομική και κοινωνική ανέλιξη. Απευθύνεται στους «πετυχημένους» που συνήθως αγοράζουν τα «βλακώδη» τζιπ(συνήθως αισθητικώς απαράδεκτα αυτοκίνητα και όχι μόνο) που θέλουν να ενημερωθούν επιδερμικά για κάποιο θέμα ώστε να το «πετάξουν» σε μια συζήτηση που λαμβάνει χώρα σε τάβερνα αράχωβης/μυκόνου και κάτω. Αν πάντως κάποιος θέλει να αλλάξει level στο βλακικό σύμπαν και να ξεφύγει από την «ενημέρωση» της τηλεόρασης είναι ότι πρέπει.

  73. Ο/Η laskaratos λέει:

    Κ.γιάννη η. χάρη,
    το εξαιρετικό ποίημα του κ.καθηγητού έχει κάτι από το ύφος του Σέλλεϋ και από το πνεύμα του Όσκαρ Γουάϊλδ. Είναι ταλέντο ο καθηγητής. Το Πολυτεχνείον Κρήτης πρέπει να είναι υπερήφανον.

    eccobuble,
    πως διανοείσθε να αμφιβάλλετε; Ελπίζω μετά τη δημοσίευση του ποιήματος να μην αναρωτηθείτε ξανά.

    Sotkil,
    είχα έναν συμμαθητή ολότελα απολίτικο. Μικρομεσαίο οικονομικά επαρχιώτη που ήλθε στην Αθήνα στις τελευταίες τάξεις. Αμέτοχος σε κάθε πολιτική συζήτηση με μοναδικό ανάγνωσμα τα μαθήματα και αθλητικές εφημερίδες. Μπήκε σε κάποιο ΤΕΙ της συμφοράς, διορίστηκε επί ΠΑΣΟΚ στο Υπουργείο Οικονομικών, καλοπαντρεύτηκε κλπ αστικοποιήθηκε με γελοίο τρόπο σαν το χωριάτη που δεν του κάνουν τα ρούχα του και νάσου τον στην καφετέρια των παλιών συμμαθητών με το ΒΗΜΑ της Κυριακής γιατί το καθημερινό αμφιβάλλω αν ξέρει πως υπάρχει.
    Κατάλαβε πως η εφημερίδα είναι σήμα κατατεθέν κάθε σοβαροφανούς μέτριου, ένα έντυπο που με εξαίρεση μερικούς σοβαρούς συνεργάτες υπηρετεί την επιδερμική σπουδαιοφάνεια, την ανάλαφρη πολιτική ανάλυση και βέβαια κάποιες υπόγειες πολιτικές διαδρομές.
    Από ότι ξέρω, άρθρο σαν κι αυτό δεν έχει φιλοξενήσει ξανά.
    Το τραγικό είναι πως ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ συνεργάτης της εφημερίδας δεν διαμαρτυρήθηκε δημόσια.
    Περνάμε περίοδο εκπτώσεων.

  74. Ο/Η Kωστας Κοροβιλας λέει:

    Nομικος.
    Ενα μεγαλο ευχαριστω για την εκτιμηση του σχολιου μου. Πραγματι, η αυτογνωσια και η αυτοκριτικη ειναι απαραιτητα στοιχεια. Ευχομαι να δωθει η ευκαιρια να πουμε κατι πανω σ’ αυτο. Σ’ ευχαριστω.
    Λασκαρατος.
    Πραγματι, το ποιημα του ποιησαντος Καθηγητου, ειναι το κατι Αλλο. Αλλο πραγμα που λενε. Εχει βαθος, εχει υψος, ειναι πολυδιαστατο. Και τι ομοιοκαταληξια !! Και στην Αγγλικη!! Και τι Αγγλικα!! Oxford English, που λενε. Εχει Shelley, εχει Oscar, Oscar Wilde, θελω να πω. Τωρα μπορει να προταθει και για Oscar. Nα θυμησω εκεινο το Μεγαλο, που ειπε ο Shelley, οταν σε μια μεγαλη εξαρση και βαθυ στοχασμο, ανεφωνησε » ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»!! Δεν εχει, λοιπον να φοβαται κανεις και ιδιαιτερα ο καθηγητης, ουτε να ανησυχει κανεις, για τα γονιδια των Ελληνων, εφ’ οσον αυτα εχουν κυριαρχησει παγκοσμιως σε ολλες τις ανθρωπινες φυλες.

  75. Ο/Η parmenidis λέει:

    ενα όμορφο άρθρο, που κάνει εμφανή την ανάγκη να στηρίξουμε προσπάθειες, όπως αυτή της κυρίας Στέλλας Πρωτονοταρίου και των συναδέλφων της στο 132ο δημοτικό της Γκράβας.
    Μια προσπάθεια, που κατάφεραν να διαλύσουν τύποι σαν τον καθηγητή. Σταμπολιάδη

  76. Ο/Η Αντιφασίστας λέει:

    Aπό το Athens Indymedia

    ΑΝΑΙΡΕΣΗ «ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»: ΑΘΩΟΣ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ Κ.ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ

    από Α-Φ. 7:39μμ, Σάββατο 11 Ιουλίου 2009
    Σκανδαλώδης μπαγαποντιά του καθεστώτος για να βγει λάδι ο χιτλερικός και το ΛΑΟΣ!

    ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΑΝΑΙΡΕΣΗ «ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»

    ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ: ΑΘΩΟΣ Ο ΝΑΖΙΣΤΗΣ Κ.ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΧΤΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

    ΤΟ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΘΩΩΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΠΛΕΥΡΗ

    Στις 22 Μαίου 2009 κατατέθηκε η καθαρογραμμένη απόφαση του Α? Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, με το σκεπτικό της αθώωσης του ναζιστή Κ. Πλεύρη για τον εγκληματικό του λίβελο «Εβραίοι όλη η αλήθεια». Αποσπάσματα από το σκεπτικό αυτό που είναι προκλητικότερο και από την ίδια την απόφαση, δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο (e-lawyer) στις αρχές του Ιούνη. Το σκεπτικό αυτό παρερμηνεύει κατάφωρα το περιεχόμενο του λίβελου αποδεχόμενο τον υπερασπιστικό ισχυρισμό του ναζιστή ότι δεν εννοούσε τους εβραίους όταν καλούσε σε εξόντωσή τους, αλλά ότι εννοούσε τάχα τους εβραιοσιωνιστές, την ώρα που όλος ο λίβελος αναφέρεται ωμά και καθαρά στους εβραίους σκέτα, από την αρχή ως το τέλος και διά μέσου όλων των αιώνων. Επίσης το σκεπτικό θεωρεί ότι ο Κ. Πλεύρης τοποθετείται στο «βιβλίο» σαν «έλληνας εθνικιστής» την ώρα που ο ίδιος δηλώνει μέσα σε αυτό ( σελ. 600) : «είμαι ναζί, φασίστας, ρατσιστής και αντισημίτης» και μάλιστα διαρκώς υμνεί ανοιχτά το Γ Ράιχ και τους «υπερόχους εθνικοσοσιαλιστάς» όπως τους αποκαλεί. Κι όμως το δικαστήριο γράφει στην απόφαση του:

    «Κατ’ αρχήν θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος, κατά το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε ατόμου να αυτοπροσδιορίζεται, δηλώνει ότι είναι «Έλλην εθνικιστής», γιατί πιστεύει στον Ελληνικό εθνικισμό και δεν εκφράζει ξένους εθνικισμούς (όπως ο ναζισμός είναι η εκδήλωση του γερμανικού εθνικισμού και ο φασισμός εκδήλωση του ιταλικού εθνικισμού), υπό το πρίσμα δε της ιδεολογικής του αυτής τοποθέτησης πρέπει να δει ο αναγνώστης του επίμαχου βιβλίου τα διαλαμβανόμενα σ? αυτό και ιδιαίτερα τα αναφερόμενα για το ολοκαύτωμα των Εβραίων» (!)

    Αλλά αυτά δείχνουν μόνο την προσπάθεια του συγκεκριμένου δικαστηρίου να αθωώσει τον κατηγορούμενο διαστρεβλώνοντας κατάφωρα και ποδοπατώντας κυριολεκτικά το αποδεικτικό υλικό που είχε μπροστά του.

    Το συγκλονιστικό όμως είναι ότι αυτό το σκεπτικό είναι απροκάλυπτα αντισημιτικό καθώς αναγνωρίζει ότι δεν είναι ρατσιστικό το να κατηγορεί κανείς τους Εβραίους εφ όσον χρησιμοποιεί εναντίον τους το επιχείρημα ότι αυτοί συνωμοτούν για την επιβολή της παγκόσμιας εβραικής κυριαρχίας στον πλανήτη!!!. Δηλαδή είναι αθώος όποιος καλεί σε εξόντωση των Εβραίων εφ όσον χρησιμοποιεί εναντίον τους σαν «πρόσθετο λόγο» το απόσταγμα της αντισημιτικής ρατσιστικής προπαγάνδας, το ιδεολογικό εργαλείο βάσει του οποίου πριν μισό αιώνα εξοντώθηκαν συστηματικά 6 εκατομμύρια άνθρωποι!

    Αναφέρουμε το χαρακτηριστικό απόσπασμα:

    «Από τις αμέσως παραπάνω προκύπτει ότι κατηγορούμενος δεν στρέφεται κατά των Εβραίων, μόνο λόγω της φυλετικής και εθνικής καταγωγής τους αλλά κυρίως λόγω των επιδιώξεών τους για παγκόσμια κυριαρχία, των μεθόδων που χρησιμοποιούν για την ευόδωση αυτών και τη συνωμοτική τους δράση» (!)

    Την 1η Ιούνη 2009 δηλαδή λίγες μέρες μετά την κατάθεση της απόφασης του Εφετείου, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία υπέβαλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπόμνημα κατά της απόφασης, παρόλο που δεν είχε στα χέρια της το σκεπτικό, γιατί οι εισαγγελικές αρχές, αρνήθηκαν να της το παραδώσουν. Το υπόμνημα ήταν 10σέλιδο και ζητούσε από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ανατρέψει την απόφαση της ντροπής καλώντας τον να ασκήσει κανονική αναίρεση. Ανάλογα υπομνήματα κατέθεσαν το ΕΠΣΕ και το ΚΙΣ.

    Η ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΗΣ ΑΝΑΙΡΕΣΗ «ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ»

    Η εισαγγελία του Άρειου Πάγου, διάλεξε να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ «ΑΝΑΙΡΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ» που σημαίνει ότι άφησε αναλλοίωτη την απόφαση του Εφετείου, δηλαδή επικύρωσε την αθωότητα του ναζιστή αλλά έκανε αναίρεση για να μην θεωρείται η απόφαση σωστή για το μέλλον!!!

    Πως έγινε αυτό το παράλογο πράγμα; Έγινε ως εξής: Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώ έγκαιρα και σχεδόν αμέσως μετά την δημοσίευση της απόφασης του Εφετείου είχε δεχτεί τα υπομνήματα από τους μηνυτές του Πλεύρη για το παράνομο και το απαράδεκτο της απόφασης αυτής, άφησε επίτηδες να περάσει η διορία κατά την οποία θα μπορούσε να κάνει κανονική αναίρεση εναντίον του ναζιστή ώστε να μπορεί να ξαναγίνει η δίκη και αυτός να καταδικαστεί. Μόλις πέρασε η προθεσμία της κανονικής αναίρεσης η εισαγγελία έκανε το μόνο που θα μπορούσε να κάνει εκπρόθεσμα: Έκανε αναίρεση «υπέρ του νόμου». Αυτό είναι κάτι που γίνεται σπάνια και γίνεται όταν μια απόφαση παραβιάζει τη νομιμότητα αλλά για κάποιο λόγο δεν έχει ασκήσει κανείς αναίρεση εναντίον της μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (από 15 μέρες ως ένα μήνα) ούτε διάδικος, ούτε εισαγγελέας. Έτσι αν η λάθος αυτή απόφαση γίνει αντιληπτή από τις δικαστικές αρχές αφού έχει λήξει η προθεσμία της κανονικής αναίρεσης, τότε γίνεται από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου η αναίρεση «υπέρ του νόμου» καθώς υπάρχει ο κίνδυνος, η μη νόμιμη απόφαση να δημιουργήσει νομολογικό προηγούμενο, δηλαδή να βγουν και άλλες λάθος αποφάσεις στηριγμένες σε αυτήν.

    Όμως τι νόημα έχει, ποια λογική έχει το να ενημερώνεται η εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι μια απόφαση είναι παράνομη και αντί αυτή να κάνει μια αναίρεση για την ανατροπή της απόφασης, να αφήνει τον κατηγορούμενο αθώο και αφού περάσει η προθεσμία να κάνει την δίχως συνέπεια για τον κατηγορούμενο κούφια αναίρεση «υπέρ του νόμου»;

    Το ότι έγινε αυτό μπορεί για μας να εξηγηθεί μόνο με την προσπάθεια όλου του επίσημου πολιτικού καθεστώτος να συμβιβάσει δύο πράγματα, πρώτο να αθωώσει τον ναζιστή και δεύτερο να κατευνάσει τις διεθνείς αντιδράσεις για την αθώωσή του. Εδώ δεν αναφερόμαστε προσωπικά στον εισαγγελέα που έκανε την αναίρεση γιατί ίσως αυτός δεν είχε τη δυνατότητα να κάνει τίποτα άλλο σύμφωνα με το χρόνο στον οποίο παρέλαβε τη δικογραφία. Αναφερόμαστε στην εισαγγελία γενικά που ξέρουμε πως πήρε τα υπομνήματα και τα έβαλε στο αρχείο και που τα ανέσυρε προς το τέλος ή μετά την εκπνοή της προθεσμίας της κανονικής αναίρεσης.

    Πραγματικά το ωμό κάλεσμα για εξόντωση των Εβραίων και μάλιστα κάλεσμα από χιτλερικούς, κάλεσμα που οι ίδιοι οι γενοκτόνοι ναζήδες του Γ Ράιχ δεν τόλμησαν ποτέ να διατυπώσουν τόσο ανοιχτά, δεν μπορούσε να νομιμοποιηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε μια καταιγίδα από εκφράσεις οργής και αποδοκιμασίας ιδιαίτερα από τις διεθνείς εβραϊκές οργανώσεις με χαρακτηριστικότερη αυτή που εκδηλώθηκε στη συνάντηση εβραϊκών οργανώσεων της Ευρώπης με αντιπροσωπεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Σημαντικό ρόλο στις πιέσεις που ασκήθηκαν στην ελληνική κυβέρνηση έπαιξε και η διεθνής καμπάνια της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας κατά της αθώωσης, που αποκάλυπτε την ευνοίκή στάση υπέρ του ναζιστή των περισσότερων δικαστών και εισαγγελέων που πήραν μέρος στη διαδικασία, καθώς και του επίσημου πολιτικού κόσμου και καλούσε διεθνείς οργανώσεις και πολίτες μέσα και έξω από την Ελλάδα να στείλουν επιστολή διαμαρτυρίας προς τον πρωθυπουργό της χώρας καλώντας τον να κάνει αυτά που μπορεί να κάνει θεσμικά για την ανατροπή της, δηλαδή για μια αναίρεσή της (εννοούσαμε πραγματική βέβαια αναίρεση και όχι «υπέρ του νόμου) από τον Άρειο Πάγο. Στην καμπάνια αυτή πήραν μέρος τελικά και έστειλαν επιστολές προς τον Καραμανλή πολλές και μεγάλες αντιρατσιστικές οργανώσεις στο εξωτερικό και πολλοί δημοκράτες στη χώρα μας.

    Τέλος θα πρέπει να ανησύχησε ιδιαίτερα την κυβέρνηση Καραμανλή και τις δικαστικές αρχές της χώρας ένα κατηγορητήριο υπό τη μορφή ερωτήσεων που απέστειλε πρόσφατα η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, για το ζήτημα της αντιμετώπισης του αντισημιτισμού και του ναζισμού από τις ελληνικές αρχές και ειδικά για το ζήτημα Κ. Πλεύρη.

    Με αυτήν την αναίρεση «υπέρ του νόμου» και όχι «υπέρ της ανατροπής της απόφασης» όπως έπρεπε, το πολιτικό και δικαστικό καθεστώς μπορεί να διατείνεται στο εξωτερικό και στο εσωτερικό ότι ναι μεν η συγκεκριμένη απόφαση ισχύει, αλλά για τις δικαστικές αρχές δεν είναι σωστή (!) οπότε στο μέλλον οι δικαστές θα πρέπει είναι «πιο προσεκτικοί» όταν κάποιος καλεί ωμά σε εξόντωση όλων των Εβραίων. Αλλά δεν χρειάζεται να γραφτεί ένα νέο βιβλίο να το ζητάει αυτό. Υπάρχει ένα που το επαναλαμβάνει αδιάκοπα σε 1400 σελίδες και αυτό είναι αθώο, όπως και ο συγγραφέας του!!!

    Αυτή δηλαδή η αναίρεση ενώ είναι μια μικρή υποχώρηση του καθεστώτος και μια μικρή επιτυχία για το αντιφασιστικό στρατόπεδο, καταφέρνει να διασώσει το πιο ουσιώδες που είναι η αθώωση του συγκεκριμένου ναζιστή και του συγκεκριμένου βιβλίου. Με την αθώωση του ναζιστή όχι μόνο είναι ελεύθερη η επανέκδοση και η κυκλοφορία του εγκληματικού λίβελου στο διηνεκές, αλλά καλύπτονται πειθαρχικά οι δικαστικοί που συμμετείχαν με αντισημιτικά κείμενα και τοποθετήσεις σε αυτήν την αθώωση και μάλιστα στην έξωση της πολιτικής αγωγής, είναι λιγότερο πολιτικά εκτεθειμένος ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης που δήλωσε ότι το ρατσιστικό βιβλίο «είναι το αγαπημένο του» ή ο βουλευτής Θανάσης Πλεύρης, εξέχων τηλεοπτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, νυν ευρωβουλευτής και συνήγορος υπεράσπισης του ναζιστή Κ. Πλεύρη που δήλωσε ότι ο πατέρας του έχει το δημοκρατικό δικαίωμα «να ζητάει την εξόντωση ενός λαού» , δηλαδή τελικά διασώνεται και το ΛΑΟΣ και το πολιτικό καθεστώς που σιώπησε για όλο αυτό το αίσχος.

    ΟΙ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΟΙ ΘΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥΣ

    Στην πραγματικότητα το μεγάλο ζήτημα που αναδείχτηκε με αυτήν την δίκη δεν είναι ότι μένει ατιμώρητο το πιο ωμό και πιο κτηνώδες κάλεσμα σε μαζικό αντισημιτικό φόνο που μπορεί να φανταστεί κανείς στον μεταπολεμικό κόσμο, αλλά ότι την αντισημιτική λογική αυτού του καλέσματος μπορούν τελικά να την υιοθετούν χωρίς κυρώσεις έλληνες δικαστές. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σκεπτικό της αναίρεσης υπέρ του νόμου δεν κριτικάρεται κανένα από τα σημεία του σκεπτικού της απόφασης του Εφετείου στα οποία εκδηλώνεται ωμά η αντισημιτική λογική.

    Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου της Αθήνας και η επικύρωσή της από τον Άρειο Πάγο, θα μείνουν σαν ένα παντοτινό στίγμα όχι μόνο για την ελληνική δικαιοσύνη αλλά πάνω απ όλα για σύσσωμο σχεδόν τον ελληνικό πολιτικό κόσμο.

    Είναι όλοι αυτοί που με τη στάση τους διευκόλυναν και στήριξαν αυτή την αθώωση και υπέθαλψαν και διευκόλυναν το αντισημιτικό όργιο των δικαστικών. Είναι όλοι αυτοί που επέτρεψαν στα ελεγχόμενα από τα 5 κοινοβουλευτικά κόμματα τηλεοπτικά κανάλια να εξαφανίσουν κυριολεκτικά κάθε είδηση και κάθε αναφορά σ’ αυτήν την ιστορική δίκη κρύβοντάς της από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

    Το σκάνδαλο της αθώωσης του ναζιστή κ. Πλεύρη έχει γίνει ακόμα γνωστό σε ένα σχετικά μικρό κύκλο στο εσωτερικό της χώρας, αλλά δεν θα αργήσει να γίνει και ευρύτερα γνωστό και μέσα και έξω από τη χώρα. Αυτοί που κάνουν όλες αυτές τις μηχανορραφίες για τη συγκάλυψή του θα φυλακιστούν στο τέλος μέσα σε αυτές γιατί κάθε φορά που πετυχαίνουν μια νίκη αφήνουν έκθετο τον εαυτό τους σε δέκα νέες κατηγορίες. Αυτά δεν θα μείνουν κρυφά ούτε από τον ελληνικό λαό ούτε από τους λαούς του κόσμου. Γιατί αγωνιστές υπέρ της αλήθειας και υπέρ της δημοκρατίας θα υπάρχουν πάντα και μάλιστα όλο και περισσότεροι και όλο και πιο αποφασισμένοι.

    Η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία θα συνεχίσει τον αγώνα της με καμπάνια ενημέρωσης του ελληνικού λαού και θα προσφύγει σε όλα τα ευρωπαικά θεσμικά όργανα για να μην περάσει η αθώωση του ναζισμού στην Ελλάδα.

    Ευχαριστούμε θερμά όλες τις αντιρατσιστικές οργανώσεις της Ευρώπης και όλους τους Έλληνες και ευρωπαίους δημοκράτες που συμμετείχαν στην καμπάνια διαμαρτυρίας της Οργάνωσής μας.. Θα τους ενημερώνουμε διαρκώς για την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης.

    Αθήνα 10 Ιούλη 2009

  77. Ο/Η native λέει:

    Λασκαράτος, έγραψες:

    native,
    δεν σήκωσες το γάντι του ενός θέματος για να συζητήσουμε σε βάθος. Προτιμάς τη θολούρα των πολλών ζητημάτων. Ας είναι. Σου απαντώ βήμα προς βήμα:

    1.
    @Αν δεν προλειάνουν το έδαφος τα βιβλία, θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις όταν θα αρχίσει η νόμιμη απόβαση των Τούρκων με τα ευρωπαϊκά διαβατήρια@.
    Θεωρίες συνωμοσίας. Φανταζομαι πως και οι Τούρκοι πατριώτες θα υποψιάζονται πως με την είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε., θα αρχίσουν οι διεκδικήσεις περιουσιών και η νόμιμη απόβαση των Ελλήνων στις χαμένες πατρίδες. Εδώ είναι η ομοιότητα του ετεροεθνού που θάλεγε και ο καθηγητής.


    Το ίδιο το CDRSEE εξηγεί ανοιχτά ποιοι είναι οι στόχοι του. Δεν πρόκειται για θεωρίες πια, πόσο μάλλον συνωμοσίας, αλλά για συγκεκριμένες πρακτικές εφαρμοσμένες στις βαλκανικές χώρες και γνωστές στους πάντες. Επικοινωνήστε αν θέλετε μαζί τους για να σας τα εξηγήσουν πιο αναλυτικά και ίσως να σας επιτρέψουν να συνεισφέρετε.

    2.
    @ Αλλά αυτό δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζονται να μεγαλώσουν μερικές γενιές παιδιών με τέτοιου είδους “βιβλία”. Πάνω στη ώρα για την ένταξη δηλαδή@.
    Πόσες γενιές δηλαδή; Τόσο μακρόπνοο σχέδιο! Και καλά το βιβλίο με το συνωστισμό θα αλλάξει τις συνειδήσεις των γεγεών. Εκείνες οι μοναδικές στον κόσμο παρελάσεις των μαθητών, εκείνοι οι δεκάρικοι των δασκάλων στις επετείους, τα κηρύγματα του Άνθιμου και του Χριστόδουλου (μήπως τον ξεκάνανε τον μακαρίτη, γιατί τώρα που το σκέπτομαι που την κόλλησε την ηπατίτιδα C;), όλα αυτά θα πάνε στράφι μπροστά στο βιβλίο της Ρεπούση;


    Εδώ υποτιμάς τον εαυτό σου. Από τη μια φωνάζεις φανατισμένα για την τεράστια «επιρροή» του… Άνθιμου και των… παρελάσεων… που είναι στην πραγματικότητα αμελητέα στη σημερινή νεολαία, και απ’ την άλλη συνεχίζεις να υποβιβάζεις την αναμφισβήτητη δύναμη των βιβλίων και πιο ειδικά των σχολικών σαν μέσα διαμόρφωσης των συνειδήσεων.
    Σ’ αυτή την περίπτωση δεν μπορώ να επιμείνω παραπάνω.

    3.
    @ Ο αντιρατσιστικός, αντιφασιστικός, αντιθρησκευτικός, (και λοιπά σε αντι-) λόγος στην Ελλάδα έχει την συνήθεια να επικαλείται τα λόγια και τις πράξεις μιας χούφτας γραφικών πολιτικών και άλλων προσώπων για να γενικεύσει και να καταδικάσει κάθε άλλη αντίδραση στη μαζική λαθρομετανάστευση αλλά και σε κάθε δίκαιη -και συνήθως αμυντική- εθνική διεκδίκηση.@

    Μια χούφτα γραφικών; Το 7,4% του Λάος, το 0,45% της Χρυσαυγής, το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, οι δεσποτάδες, το 1,5% του Παπαθεμελή, πάνω από τη μισή ΝΔ, δεν είναι μια χούφτα γραφικών. Αν εννοείς τώρα κάτι υπερβολικά ακραίους, πως εξηγείς το άρθρο του ‘φιλελεύθερου’ ΒΗΜΑΤΟΣ να αναπαράγεται σε χρυσαυγίτικα μπλογκς; Θα τρίζουν τα κόκαλα του Δημήτρη Λαμπράκη.
    Αμυντική διεκδίκηση; Το 1922 και το 1974, και παρ’ολίγον η φάρσα των Ιμίων, δεν ήταν και τόσο αμυντικές. Πρέπει να ζήσουμε και άλλο 22 ή 74;


    Θα πρόσεξες βέβαια πως μίλησα για τις -συνήθως αμυντικές- διεκδικήσεις, και τουλάχιστον αυτό ισχύει για το σήμερα. Μήπως να μιλήσουμε τώρα και για την Τριπολιτσά;
    Και πάλι, ακολουθώντας και την πεπατημένη του j95, μας λέτε πως γραφικοί και ακραίοι είναι ο μισός πολιτικός κόσμος.
    Δεν αντιλέγω, αλλά εγώ αναφερόμουν στους συγκεκριμένους «ακραίους» που τόσο σας εξοργίζουν και τόσο σας δονούν.
    Πάντως, το 7,4 του ΛΑΟΣ και το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ δεν είναι τόσο εθνικιστικά όσο θέλετε να πιστέψουμε. Το πρώτο είναι ψεύδο-εθνικιστικό, λαϊκίστικο ψηφοθηρικό στηριγμα του συστήματος και οι ψηφοφόροι τους δεν είναι ναζιστές. Το άλλο επίσης ψηφοθηρικά «πατριωτικό», μόνο πατριωτικό δεν είναι και από την «νομιμοποίηση όλων των μεταναστών» που ζητούσε μέχρι πρόσφατα, άλλαξε ρότα πρόσφατα λόγω ανεξήγητων και ανεξιχνίαστων αιτίων.
    Αν θέλεις να μας πείς πως αναβίωσε ο ναζισμός στη Ελλάδα επειδή τα ΜΜΕ προβάλλουν μια φαινομενικά ακραία γραμμή, καλύτερα να βρείς μερικά πιο πειστικά επιχειρήματα.
    Η γραμμή αυτή λειτουργεί σαν μέσο αποπροσανατολισμού του κόσμου και διαχείρισης… του μεταναστευτικού πανικού.
    Με την ύπουλη και καθησυχαστική κολακεία των «φοβικών» αισθημάτων και ρίχνοντας στάχτη στα μάτια του κόσμου «διαχειρίζονται» επικοινωνιακά τουλάχιστον, την κρίση που οι ίδιοι επέτρεψαν να δημιουργηθεί.
    Ποιός εθνικισμός με όλα τα σύνορα ορθάνοιχτα; Μας κοροϊδεύετε;
    Ενώ κάποιοι θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε πως θεριεύει ο εθνικισμός, αδυνατούν ή δεν θέλουν να δουν πως η πραγματική δυναμική πίσω από όλο αυτό το θέατρο δεν είναι η ενδυνάμωση του εθνικισμού αλλά η καθοριστική διάλυση του εθνικού αισθήματος. Η μέθοδος είναι απλή. Δημιουργώντας πρώτα την απέχθεια για το ακραίο, ποινικοποιείται και κάθε άλλη έκφραση της ελληνικότητας και ανοίγει ο δρόμος για τους ευτυχισμένους «πολίτες του κόσμου».
    Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου δεν είναι ακραία. Αναμασάτε συνεχώς τρία τέσσερα ονόματα μεταξύ δέκα εκατομμυρίων Ελλήνων. Φτάνει πια αυτό το παραμύθι.

    4.
    @ Ενδιαφέρουσα επίσης είναι η άποψη πως ο ελληνικός εθνικισμός είναι εκείνος που… “ζημιώνει τη χώρα με τερατώδεις υπερεξοπλισμούς”. Αυτό μάλιστα, είναι ένα ανεκτίμητο μαργαριτάρι. Μιλώντας για αυτομαστίγωμα@

    Ειλικρινά λυπάμαι. Αν δεν αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της προδοσίας, να είναι η Ελλάδα κορυφαία σε εξοπλισμούς και από τους τελευταίους σε δαπάνες Υγείας-Παιδείας, έχεις πρόβλημα. Αν ο λαός δεν είχε πεισθεί πως κινδυνεύει δεν θα κατάπινε τόσο εύκολα τους διάφορους πύραυλους και τα αεροπλάνα που σηκώνονται κάθε τρεις και λίγο για αναχαιτίσεις,ούτε τόαους θανάτους αεροπόρων. Όλα σtο βρόντο. Πολλοί πλούτισαν από αυτούς τους εξοπλισμούς. Όταν σε πετάξουν σε κ;aποιο ράντσο ενός νοσοκομειακού διαδρόμου, όταν σου κλείσουν ραντεβού για αξονική τομογραφία μετά το θάνατό σου, να παρηγοριέσαι με τα F16.


    Αυτά που γράφεις θα μου είχαν φανεί χρήσιμα σαν μια σύντομη και κατατοπιστική περιγραφή του συστήματος των τεχνητών εντάσεων και της προώθησης πολεμικών εξοπλισμών, σε περίπτωση που μόλις είχα κατέβει από τον Άρη.
    Αναφέρθηκα συγκεκριμένα στη φράση σου: «ο ελληνικός εθνικισμός είναι εκείνος που ζημιώνει τη χώρα με τερατώδης εξοπλισμούς», σε αντίθεση με την φράση «ο τουρκικός επεκτατικός εθνικισμός» που συνήθως ακούμε από εμπειρογνώμονες, αλλά γιατί να μην πρωτοτυπήσεις;
    Με την τελευταία απάντησή σου συμπεραίνω πως για να αποδείξουμε πως δεν κινδυνεύουμε και πως δεν είμαστε εθνικιστές, θα πρέπει να σταματήσουμε αμέσως τις αναχαιτίσεις των τουρκικών αεροσκαφών.
    Αμέσως μετά και σαν περαιτέρω κίνηση καλής θέλησης, να τους στείλουμε όλα τα μαχητικά μας αεροσκάφη πεσκέσι για να αποδείξουμε χωρίς καμία αμφιβολία πως είμαστε γλυκούληδες και ειρηνόφιλοι.
    Τι άλλο να πω….

    5.
    @ Η πρόοδος του πλανήτη και οι δήθεν “πανανθρώπινες αξίες” περνούν μόνο μέσα από τον ραγιαδισμό των Ελλήνων αλλά και την ολική υποταγή του κάθε πολίτη του πλανήτη@

    Πως τεκμέρεται το τοιούτον;


    Μιλάς για πανανθρώπινες αξίες. Μιλάς για τους καλούς Τούρκους που κάνουν παραχωρήσεις. Μιλάς για τους κακούς Έλληνες εθνικιστές που τα δημιούργησαν όλα αυτά και είναι επιθετικοί….
    Να μιλήσουμε για «πανανθρώπινες αξίες»;
    Στη οργουελική εποχή μας, «πανανθρώπινες» αξίες είναι οι αξίες του ολοκληρωτισμού που μασκαρεύεται τον ειρηνοποιό και τον αδελφωτή των λαών. Εκείνον ντε, που βομβαρδίζει το Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία;
    Τώρα που φουντώνει ο παγκόσμιος ολοκληρωτισμός εμείς, ο αδύναμος κρίκος, θα επιλέξουμε ξαφνικά να κάνουμε τους αφελείς και τους ανώτερους, για χάρη κάποιων θολωμένων και νερωμένων «πανανθρώπινων αξιών»;
    Αν μου αποδείξεις πως οι ισχυροί του πλανήτη, έβαλαν την Ρεπούση, τις ΜΚΟ, τον Μπους, τον Ομπάμα, το Πούτιν και τον Γκορ να προωθήσουν τις «πανανθρώπινες αξίες», εγώ θα τους φιλήσω τα πόδια πρώτος πρώτος.
    Μάλιστα, για να προωθηθούν οι «πανανθρώπινες αξίες» ανα τον πλανήτη, θα πρέπει η Ελλάδα να σταματήσει αμέσως τις παρελάσεις, να επαναφέρει και να αναβιώσει αν χρειαστεί κάθε μειονότητα και εθνικότητα του παρελθόντος, να μάθει τούρκικα, αφγανικά, να συρρικνωθεί, να διαμελιστεί και τέλος να πάψει να ξεματιάζεται και να γίνει και πάλι ένας ραγιάς «πολίτης του κόσμου».
    Αν πετύχει το πείραμα, θα μας δούνε όλοι οι λαοί του κόσμου και σίγουρα. θα κάνουν το ίδιο. Έτσι θα σωθεί ο πλανήτης.

    Ανοίξτε τις αγκάλες σας ω ξενόφοβοι Έλληνες δια να σώσετε τον κόσμον και θα φάτε τόνους πιλάφι εις τον παράδεισον…

    6.
    @ Όταν επιτέλους η χώρα γέμισε με λαθρομετανάστες, άρχισαν να προετοιμάζουν τον κόσμο να δεχθεί την μαζική τους νομιμοποίηση.@

    Μαζική νομιμοποίηση; Που την είδες. 20 χρόνια στην Ελλάδα, με ένσημα, με εργασία με αλλεπάλληλες πληρωμές για άδεια παραμονής, με στήσιμο σε μαρτυρικές ουρές, χωρίς νομιμοποίηση, σαν κυνηγημένα αγρίμια. Που είναι οι Αλβανοί βουλευτές μας; Γιατί η Σουηδία, η Ελβετία, η Αυστρία, η Γερμανία έχουν Έλληνες βουλευτές; Γιατί οι Αλβανοί Ορθόδοξοι έχουν Έλληνα αρχιεπίσκοπο; Πόσοι Αλβανοί έχουν πάρει ψήφο; Πόσα παιδιά που ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΕΔΩ, εδώ είναι η πατρίδα τους, σπούδασαν, μιλάνε ελληνικά καλύτερα από το 30% των Ελλήνων, αρκετοί καλύτερα από τον Έβερτ και τον ΓΑΠ, και είναι παιδιά χωρίς ταυτότητα, χωρίς πατρίδα. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι.


    Από δω και πέρα επιλέγεις συγκεκριμένες φράσεις που υποτίθεται πως θα «δείξουν» το πόσο κακός ή το πόσο «ρατσιστής» είμαι. Δεν εκπλήσσομαι. Πάμε λοιπόν βήμα βήμα στο εδώλιο…
    Αυτά που περιγράφεις αγαπητέ, είναι γνωστά σε όλους. Δεν είδα μαζική νομιμοποίηση, περιμένω να την δω.
    Σαφέστατα, αναφέρομαι στο μέλλον. Δεν θα με κάνεις να ντρέπομαι για κάτι που δεν είπα.
    Έγραψα: «άρχισαν να προετοιμάζουν το κόσμο για να δεχθεί την μαζική τους νομιμοποίηση».

    Τόσα χρόνια, δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την ελεύθερη -κυριολεκτικά- είσοδο των λαθρομεταναστών στη χώρα. (αντίξοη ίσως, αλλά ουσιαστικά ελεύθερη).
    Δεν έκαναν το παραμικρό ούτε για να την αναλύσουν, να την καταμετρήσουν, να την ανακόψουν έστω και λίγο ούτε για να την διαχειριστούν. Ούτε διαβήματα έγιναν στην Ευρώπη, ούτε στην Τουρκία, ούτε τίποτα.
    Τόσα χρόνια δεν παραχώρησαν άδειες διαμονής και κατ’ επέκταση ίσα εργατικά δικαιώματα σε όλους, αν και όπως έγραψα πιο πάνω, ακόμα και τότε πάλι θα οργίαζε η μαύρη εργασία.
    Έγραψα λοιπόν, πως με κάποιο τρόπο τον οποίο επεξεργάζονται, θα πρέπει να πουλήσουν στον «ελληναράδικο» λαό την ιδέα της νομιμοποίησης της πλειοψηφίας των λαθρομεταναστών.
    Μία δικαιολογία θα είναι και η «επίλυση του ασφαλιστικού», που ήδη προπαγανδίζεται από δω κι από κει, για να μαζεύουν αντιδράσεις.
    Βλέπετε, κύριοι «προοδευτικοί», το κράτος σας έχει ξεπεράσει. Ακόμα και αν μέχρι σήμερα είναι βάρβαρο σε πολλούς μετανάστες, όπως άλλωστε και στους Έλληνες, έχει φροντίσει να αδειάσει τα ασφαλιστικά ταμεία για να μας βάλει σε αγωνιώδεις σκέψεις. Τι πιο βολικό λοιπόν από το να νομιμοποιήσουμε τους πάντες και να τελειώνουμε και με αυτό το πρόβλημα των «αδειασμένων» ταμείων; Δεν έχουν επιλογές οι πολιτικοί. Άνωθεν εντολές πρέπει να εκτελέσουν, και αν και θα το κάνουν πολύ άκομψα, βάρβαρα και ρατσιστικά, θα το φέρουν εις πέρας και θα πούνε και ένα τραγούδι επειδή το κεφάλαιο θα είναι «αντιρατσιστικό» για όσο συνεχίζει να γεμίζει τις τσέπες του.
    Εξάλλου, θα πράξουν και το πολιτικώς ορθόν, ακόμα κι αν βουλιάξει η χώρα μεσα την κοινωνική αναταραχή. Όλα στο πρόγραμμα είναι.

    7.
    @ Οι επιχειρήσεις σκούπα και τα υπόλοιπα σπασμωδικά μέτρα είναι απλά στάχτη στα μάτια, για να δείξουν πως τάχα ασχολούνται με το θέμα. Μετά θα ακολουθήσουν κακήν κακώς βέβαια, οι νομιμοποιήσεις και “θα λυθεί” και το ασφαλιστικό και όλα μέλι γάλα. Απλά ψάχνουν για την φόρμουλα για να το σερβίρουν όσο πιο ανώδυνα γίνεται.@

    Χίλιες φορές να ντρέπεσαι, που λες πως η βαρβαρότητα της σκούπας που αν είχες συναίσθηση και ίχνος ανθρωπισμού θα έπρεπε να σε εξοργίζει, μας λές πως είναι για τα μάτια.


    Οι επιχειρήσεις σκούπα είναι μια σπασμωδική κίνηση για να κερδίσουν τις εντυπώσεις των ψηφοφόρων τους.
    Είναι μια επικοινωνιακή κίνηση, ένα πρόχειρο μπάλωμα του προβλήματος που παραμέλησαν για τόσο καιρό. Αυτό σημαίνει «στάχτη στα μάτια». Ουσιαστική λύση δεν είναι για κανέναν. Αν νομίζετε πως η φράση προσφέρεται για συκοφαντία εναντίον μου καλώς πράξατε και την επισημάνατε, γιατί άλλωστε να πάει χαμένη;

    8.
    @ Το ζητούμενο μέσα από αυτή τη διαδικασία, είτε εθελοντικά, είτε με το ζόρι, είναι μια ανομοιογενής μάζα πολιτών, απαλλαγμένη από το “βάρος” της “ελληνικής” επιρροής και βεβαίως βεβαίως τον επάρατο “ελληνικό εθνικισμό” θα δεχθεί όχι μόνο όλους τους Τούρκους εδώ, αλλά θα πει κι ένα “ευχαριστώ που μας διαλέξατε”. Με κάθε βεβαιότητα αυτό.@

    Όλους τους Τούρκους λοιπόν θα τους δεχθούμε εδώ, αυτό λέγεται παραλλήρημα ή μανία καταδίωξης. Τα λένε και οι Ναζιστές στη Γερμανία για Τούρκους, Έλληνες κλπ


    Εννοείται πως δεν ευελπιστώ να δω να έρχονται όλοι οι Τούρκοι εδώ. Ένα τρία τοις εκατό ελπίζω να είναι ένα αρκετά «φιλόξενο» ποσοστό.
    Πολύ θα ήθελα να ζήσω μέχρι τότε για να δω ποια θα είναι η ενασχόληση του μέσου «προοδευτικού»:
    το κρυφό σχολείο, οι παρελάσεις, ο Άδωνις, ή η ανεπανάληπτη… «άνθιση» των «πανανθρώπινων αξιών» του αγαπησιάρικου και ειρηνικού ολοκληρωτισμού στη ίδια του την φιλόξενη κοιτίδα;

    9.
    @ Είναι σημαντικό λοιπόν να προχωρήσει η μετατροπή της χώρας σε άμορφη τριτοκοσμική δουλοπαροικία ντόπιων και ξένων@.
    Συρρικνώνονται μισθοί, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικά κεκτημένα, καταργούνται συλλογικές συμβάσεις, νοικιάζονται άνθρωποι, βιτριολίζονται συνδικαλίστριες,ξυλοκοπούνται διαδηλωτές, επιβάλλεται σωστός Μεσαίωνας και οι πατριώτες σωπαίνουν. Απόντες από κάθε εργατική κινητοποίηση, υβριστικοί προς τους απεργούς, ανησυχούντες για τους δρόμους που κλείνουν. Πουλήθηκαν Τράπεζες,πουλήθηκαν λιμάνια, πουλήθηκαν διώρυγες, πουλήθηκαν εθνικές οδοί, πουλήθηκαν ΔΕΗ-ΟΤΕ-Ολυμπιακή, πουλιέται ο ΟΣΕ, δεν είδα κανέναν μεγαλοπατριώτη να φωνάζει, δεν είδα κανέναν ξενόφοβο να ανησυχεί. Εκτονώνονται όπως όλοι οι άνανδροι πάνω σε δυστυχισμένους και κυνηγημένους ανθρώπους. Αυτό δεν λέγεται πατριωτισμός. Κρύβουν τον εθνικισμό τους κάτω από τις υποκριτικές ανύπαρκτες ανησυχίες τους για τους Έλληνες εργαζόμενους. Είναι η μανία του κομπλεξικού να παραστήσει τον σκληρό άντρα πάνω σε αδύναμους συνανθρώπους του. Όση δουλοπρέπεια έχει για τον Βγενόπουλο, τόσο μίσος βγάζει για την αλλοδαπή καθαρίστρια.


    Με αφορμή μια δική μου (και αληθή) φράση, προσπαθείς να συμπυκνώσεις με τεχνητή οργή και σε μία μικρή παράγραφο, όλα τα κακώς κείμενα και τα αίσχη της ελληνικής εξουσίας και των ψηφοφόρων τους.
    Πέρα από το αληθές των όσων περιέχει, αλλά και πέρα από τη γενίκευση, την ομαδοποίηση, το αψυχολόγητο τσουβάλιασμα όλων των «πατριωτών», υποψιάζομαι πως η παράγραφος γράφτηκε μόνο και μόνο για να καταλήξεις προς το τέλος πως: «Κρύβουν τον εθνικισμό τους κάτω από τις υποκριτικές ανύπαρκτες ανησυχίες τους για τους Έλληνες εργαζόμενους.»
    Εκεί αντιλαμβάνομαι πως αναφέρεσαι σε εμένα και στα προηγούμενα σχόλιά μου.
    Όχι, δεν θα σου επιτρέψω να με τσουβαλιάσεις μαζί με τους δικούς σου εχθρούς.
    Αμφισβητείς λοιπόν τις ανησυχίες μου για τον Έλληνα εργαζόμενο αλλά και τον κάθε εργαζόμενο, αφού εξυπηρετεί τη.»τεκμηριωμένη» «επιχειρηματολογία» σου.
    Έχω κάνει και εργάτης, και χαμηλόμισθος, και άνεργος, και ελεύθερος επαγγελματίας κατά καιρούς. Έχω ζήσει και συμβιώσει εκτός Ελλάδος και με όλες τις εθνικότητες του κόσμου, όλοι περήφανοι για την καταγωγή τους. Τόση μπαρούφα αντιρατσιστική/αντεθνική και τόση αυτοαναίρεση από κανέναν στην υφήλιο δεν έχω ξαναδεί.
    Μόνο από κάποιους -τυπικά και μόνο ονομαζόμενους- Έλληνες.
    Αυτός είναι ίσως και ο κύριος λόγος που επιχείρησα να γράψω σε ελληνικά fora. Για να διαπιστώσω το μέγεθος της υποκρισίας, της πώρωσης και του φανατισμού.

    Ανθρώπων που ανακάλυψαν πως για όλα όσα συμβαίνουν φταίνε πάντα οι άλλοι. Πως για όλα φταίνε οι άξεστοι…
    Και που απαιτούν από τους άλλους να πληρώσουν τον λογαριασμό για να γίνουν εκείνοι «πολίτες του κόσμου». Που απαιτούν από τους άλλους να ματώσουν για να γίνουν εκείνοι «πολίτες του κόσμου».
    (Παρεπιπτόντως αν κάποιοι νομίζετε πως το «citizens of the world» ή το «world citizens» είναι «των τελευταίων χρονών» και είναι προχωρημενιά και τρέντι, είστε γελασμένοι, είστε τριάντα χρόνια πίσω, τουλάχιστον, όπως πάντα βέβαια…)
    Οι λέξεις έχουν χάσει πια το νόημά τους.
    Θέλετε τάχα κοινωνική δικαιοσύνη και περιμένετε από ένα κρυφο-αυταρχικό και διαλυμένο κράτος να πάρει από τους φορολογούμενους για να περιθάλψει τους μετανάστες. Αν πράγματι πονάτε τους μετανάστες τόσο πολύ δωρίστε τις περιουσίες σας τώρα και αφήστε μας στην ησυχία μας κατήγοροι και κριτές των πάντων. Περιμένετε από τους χαμηλόμισθους που είναι οι μόνοι που φορολογούνται σκληρά, να τα πληρώσουν όλα;
    Περιμένετε να δείτε πόσο καιρός θα περάσει ακόμα για να μεταβληθεί ο άνεργος που τόσο συμπονάτε σε ρατσιστή για να θριαμβολογήσετε μετά για την «κατώτερη» φύση του;
    Ποιόν εξυπηρετείτε τελικά; Σε ποιόν πουλάτε ειρηνικές κοινωνίες χωρίς σύνορα και αρμονική συνύπαρξη ετερόκλητων και ασυμβάτων μέχρι σήμερα πολιτισμών την στιγμή που θερίζει η ανθρωποκτόνα παγκοσμιοποίηση; Είστε εντελώς εκτός τόπου και χρόνου;

    Οι «συμπονετικοί» που παλεύουν με τον ίδιο τους τον άκρατο ρατσισμό, πασχίζοντας να αποδείξουν πρώτα στους ίδιους τους εαυτούς τους πως όχι, εκείνοι δεν είναι ρατσιστές, και πάντα χωρίς κανένα προσωπικό κόστος, με λόγια εντυπωσιασμού με την οκά, με όλα τα ψεύτικα ιδεολογήματα και τις ουτοπιστικές μπούρδες, την στιγμή μάλιστα που μπροστά στα μάτια τους ισοπεδώνονται τα πάντα, μας πλασσάρουν ουτοπίες που ούτε τα «αφελή» παιδιά των λουλουδιών δεν τόλμησαν να ξαναξεστομίσουν.
    Όλα αυτά είναι για εκείνους που την αηδία τους για τα ελληνικά δρώμενα αντί να την αντιστρέψουν και να δυναμώσει το πείσμα τους και τη μαχητικότητά τους, την έχουν αναγάγει σε φανατισμένο και αθεράπευτο μηδενισμό, σε βαθύτατο λυσσαλέο ρατσισμό απέναντι στον «ελληνάρα» και παίρνουν την ευχαρίστησή τους από την ψευδαίσθηση πως είναι ανώτεροι αντλώντας την σημασία τους από τη ψευδαίσθηση πως τάχα λένε κάτι πρωτότυπο και αλληλοθαυμαζόμενοι, οι μοναδικοί γνώστες του δίκαιου, αλαζονικοί και θωρακισμένοι στον πλασματικό τους και ασφαλή κόσμο, διπλά υποκριτές από κάθε αμόρφωτο.
    Όσο ικανοί είναι να «συμπονέσουν» τον ξένο, άλλο τόσο ανίκανοι είναι να αγαπήσουν τον αλλοτριωμένο «Έλληνάρα» και παρά την ασχήμια του και να τον προσεγγίσουν για να τον βοηθήσουν.
    Ανίκανοι να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν τον μισητό για εκείνους «Ελληνάρα», αρέσκονται να εμπλέκονται σε ναρκισσιστικές και ανεφάρμοστες αμπελοφιλοσοφίες αφού το τελευταίο πράγμα που θα έκαναν ποτέ είναι να του προσφέρουν κάτι αληθινό, αυθεντικό και εφικτό εκτός από τους φαντασιακούς παραδείσους και το ημερήσιο απαξιωτικό δηλητήριο του μηδενισμού.
    Είναι λυπηρό να διαπιστώνεις πως οι προκάτ ιδέες δεν έχουν βιωσιμότητα αφού δεν μπορούν να προσαρμοστούν στην ιλιγγιώδη ταχύτητα με την οποία προχωρούν οι εξελίξεις, και έτσι ο ξύλινος λόγος και η τρομοκράτηση του συνομιλητή με μια κακήν κακώς «μορφωμένη» πειθώ της διαστρέβλωσης είναι το σύνηθες καταφύγιο.

  78. Ο/Η laskaratos λέει:

    Native,
    Σε συγχαίρω για τον ζήλο με τον οποίο απάντησες υπερασπιζόμενος έναν άγνωστό σου καθηγητή, τη στιγμή μάλιστα που ο ίδιος ή κάποιος φίλος του δεν καταδέχτηκε να απαντήσει στο μπλογκ μας. Απέδειξες με τηυ στάση σου πως μπορείς να υπερασπιστείς χωρίς ιδιοτέλεια κάθε Έλληνα πατριώτη όταν βάλλεται, και ακόμη περισσότερο πως ξέρεις να υπερασπίζεσαι τις αρχές σου.

    Δεν κατάφερα να σε πείσω-ούτε πίστεψα πως θα το πετύχω. Όσοι αναγνώστες μας άντεξαν να διαβάσουν τα σχόλια μας έχουν σίγουρα τη δυνατότητα να μας κρίνουν. Δεν έχει επομένως νόημα να τροφοδοτήσω έναν ατέρμονα μακροσκελέστατο διάλογο. Επιμένω μόνο στο θέμα των εξοπλισμών, πως εκτός από την ξέφρενη καταστροφική κούρσα τους, υπάρχει και η Χάγη που πρότεινε ο Κ.Στεφανόπουλος και οι επίμονες συνεχείς επιθέσεις φιλίας και προτάσεις για την αμοιβαία μείωσή τους. Δες το πάθημα της ΕΣΣΔ που κατέρευσε η οικονομία της παίζοντας το παιχνίδι των εξοπλισμών αν και είχε ήδη όπλα για να καταστρέψει 5 φορές τον πλανήτη. Ασφαλώς η μείωση θα θίξει τις τσέπες, τις βίλλες και τις φιλεναδίτσες πολλών πολιτικών, μεσαζόντων, βιομήχανων όπλων κλπ θα μαράνει τον πατριωτικό οίστρο μητροπολιτών, βουλευτών, αλλά πέρα από τις συμπαθείς αυτές τάξεις δεν θα θίξει κανέναν. Η Ελλάδα μπορεί να ζήσει και με τα 6 μίλλια εναέριο χώρο που τις αναγνωρίζει το Διεθνές δίκαιο, η Ε.Ε. το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και τι σύμπτωσις όλες οι χώρες του κόσμου, πλην Κύπρου. Θα χάσει 4 μίλλια κοπανιστό αέρα αλλά θα κερδίσει σχολειά, νοσοκομεία, δρόμους, βιβλιοθήκες.

    Πατριώτα native. Είμαι της Σχολής του λόρδου Βύρωνα. Λατρεύω τους φιλέλληνες που ήλθαν εδώ να αφήσουν το κουφάρι τους για έναν ταλαίπωρο λαό για την πατρίδα του Πλάτωνα. Δεν ταυτίζω τον Ορχάν Παμούκ με τους Γκρίζους λύκους, ούτε το Ψωμιάδη με τον Μανώλη Γλέζο. Πιστεύω πως όλος ο κόσμος είναι ένα χωριό, αγαπώ την πατρίδα μου χωρίς να μισώ τις άλλες, δεν κυνηγάω δυστυχισμένους φυγάδες-ούτε καν μπεκάτσες-πιστεύω πως ο ελληνικός πολιτισμός είναι κληρονομιά όλης της σκεπτόμενης της ανθρωπότητας, πιστεύω στην αλληλεγγύη των λαών, στην αλληλεγγύη της εργατικής τάξης στην ενότητα όλων των τίμιων ανθρώπων για πανανθρώπινα ιδανικά.

    Σου χαρίζω τον καθηγητή Σταμπολιάδη, τον Γιώργο Καρατζαφέρη, τον ΓΑΠ της μηδενικής ανοχής στους λαθρομετανάστες, τον Καραμανλή και τον Σημίτη με τις νάρκες του Έβρου και τη Σαρία της Θράκης, τον Χριστόδουλο και τον Άνθιμο, τον κ.Μαρκογιαννάκη πολιτευτή Κρήτης και τον Σύλλογο Εθνικοφρόνων Κάτω Πατησίων.

    Τελεία και παύλα.

  79. Ο/Η Kωστας Κοροβιλας λέει:

    Native,

    Aναφερεστε επανηλλημενα στο «Πολιτες του κοσμου» και βλεπω πως πολυ σας απασχολησε, κι επειδη ειμαι εγω στον οποιο αναφερεστε, σας λεω πως λυπαμαι που δεν εχετε την ευαισθησια να αντιληφθητε την εννοια του «Πολιτης του κοσμου». Υιοθετω, οχι απλα συμφωνω, τα λογια της προτελευταιας παραγραφου του κ. Λασκαρατου. Παρτε τα και ως δικα μου λογια. Προσθετω ακομη και αυτη την υπεροχη και παγκοσμιας αξιας ρηση του Shelley, που ανεφωνησε πριν απο δυο περιπου αιωνες, «Ειμαστε ολοι Ελληνες» , την οποια χρησιμοποιω, ειρωνικα βεβαια, στην αναφορα μου σ’ αυτο το παρα- ποιημα, παρ-ποιηση, παιδαριωδες γραπτο, αναξιο ενος καθηγητη. Μπορουμε, λοιπον, να παραφρασουμε αυτην την διαπιστωση του Shelley σημερα, και να πουμε, «Ναι, ειμαστε ολοι παιδια της Γης, Ειμαστε ολοι Ανθρωποι, Ειμαστε ολοι Πολιτες του κοσμου».
    Εαν εσεις, και οποιοι αλλοι, φοβουνται αυτην την ποικιλομορφη ισοτητα, και πολιτισμικη ομοιομορφια, αυτην την ειρηνικη συνυπαρξη των Λαων της Γης, που προσπαθητε να χρωματισετε με χρωματα μουντα, με χρωματα εκφοβισμου, σας υπενθυμιζω πως δεν ειναι γριπη των χοιρων να κολλησει ο ενας τον αλλον, αλλα ειναι η Μεγαλη Αυτογνωσια, η Μεγαλη Αυτοκριτικη, η Μεγαλη Συνειδητοποιηση. Δεν εχω παρα να σας αφησω να πιστευετε αυτα που πιστευετε, και να καθησετε στην θεση που εσεις διαλλεξατε, και να παρακολουθητε το ποταμι της κοινωνιας των Πολιτων του κοσμου, που εχει αρχισει να ρεει πολυ περισσοτερο απο 30 χρονια. Λετε να μην το ξεραμε?

  80. Παράθεμα: ZHTEITAI KOMMA » Blog Archive » Φτάνει πια! Οχι άλλους αδικοσκοτωμένους !!

  81. Παράθεμα: Φτάνει πια! Οχι άλλους αδικοσκοτωμένους !! « ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΟΜΜΑ

  82. Παράθεμα: «ΤΟ ΒΗΜΑ» ξέρει τι σημαίνει «αυτοδικία»; « Ροΐδη Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.