Τρόμος και αθλιότητα στο κράτος του Καρατζαφέρη

(Οι ανελεήμονες του Αγίου Παντελεήμονα)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Athliotis1Kύριε Ροΐδη,
Δεν πρόλαβε να ανακοινωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα και οι γαλάζιες σκούπες που διαδέχτηκαν τις πράσινες, βγήκαν να σαρώσουν τα ανθρώπινα απορρίμματα από την πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα. Δεν θέλω να κάνω τον καλό άνθρωπο εκ του ασφαλούς, Ούτε υποστηρίζω τον επιζήμιο άκριτο πόλεμο που έχουν ανοίξει κάποιοι ακροαριστεροί ή αναρχικοί με τους περισσότερους κατοίκους για να ικανοποιήσουν τις τυφλές συγκρουσιακές τους ανάγκες, παραβλέποντας υπαρκτά προβλήματα. Ούτε αγνοώ πως και η Αριστερά δεν έχει ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης, πέρα από τη γραμμή της υπεράσπισης των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Ούτε υιοθετώ τον χαρακτηρισμό φασίστες ή ρατσιστές που τόσο αβασάνιστα εκτοξεύονται σε ταλαίπωρους ανθρώπους που υφίστανται τις συνέπειες της συγκατοίκησης, απλώς δεν διαθέτουν ούτε πολιτικό κριτήριο ούτε το επίπεδο που χρειάζεται για να δουν ψύχραιμα και ρεαλιστικά το ζήτημα. Ούτε ξεχνώ πως οι μετανάστες σίγουρα αφαιρούν κάποιες θέσεις εργασίας από ντόπιους και χρησιμοποιούνται σαν μοχλός συμπίεσης εργατικών δικαιωμάτων. Καταλαβαίνω επίσης πως ο αντιρατσισμός του κ.Μάνου, της «Δράσης» και κάποιων φιλελεύθερων είναι λιγάκι ύποπτος από τη στιγμή που βουβαίνεται στα εργασιακά δικαιώματα. Υπάρχει πρόβλημα και οι κάτοικοι της περιοχής υποφέρουν. Οι περισσότεροι δεν είναι ρατσιστές. Συνυπάρχουν αρμονικά με τους νοικοκυρεμένους μετανάστες της γειτονιάς. Το πρόβλημα αρχίζει από τη στιγμή που βλέπουν τις συνοικίες τους να γίνονται γκέτο. Οι φασίστες προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν. Η δημοτική αρχή και η κυβέρνηση που θέλουν να κουκουλώσουν την τραγική έλλειψη υποδομών που όφειλαν να έχουν στήσει, υποδαυλίζουν την τυφλή αγανάκτηση για να μην βρει το φως της και στραφεί εναντίον τους,.

Το άδικο των κατοίκων αρχίζει από τη στιγμή που
α. αρνούνται να δουν τις ευθύνες που έχει η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος
και

β. χτυπούν αθώους και χαϊδεύουν τους ενόχους.

Εξηγούμαι:
Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ψηφίζει κυβερνήσεις που δεν θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το ζήτημα της μετανάστευσης και που έχουν τεράστιες ευθύνες σε πολλά επίπεδα για το πρόβλημα. Εναλλακτικά ψηφίζει και κόμματα ρατσιστικά σαν λύση απελπισίας, ξεχνώντας πως όταν οι φασίστες ποιούν το αίμα των μεταναστών θα αρχίσουν να πίνουν το αίμα των Εβραίων, των ομοφυλόφιλων, των κάθε λογής ευάλωτων και διαφορετικών ντόπιων. Είναι λοιπόν συνυπεύθυνη η πλειοψηφία για τα πεπραγμένα της κυρίαρχης πολιτικής τάσης. Ξέρω πως υπάρχει και η άποψη πως ο λαός είναι ανεύθυνος, πάντα αθώος, πάντα ξεγελασμένος, παραπληροφορημένος κλπ. λες και είναι ανήλικο παιδί. Δεν αξίζει να γίνει τέτοια κουβέντα. Στις δυτικές Δημοκρατίες η πλειοψηφία του λαού φέρει προφανή ευθύνη για τις κυβερνήσεις του αλλά και για τα ποσοστά που δίνει σε κάθε κόμμα. Και το 12% του Λάος στην περιοχή είναι ιδιαίτερα προκλητικό, χώρια το ποσοστό της Χ.Αυγής. Ο πολύς λαός λοιπόν αντί να τα βάλει με την κυβέρνηση, τον Δήμο κλπ ξεσπά στους μόνους αθώους τους μετανάστες, που αφού πέρασαν από χίλια κύματα, αφού δωροδόκησαν κρατικούς υπαλλήλους, αφού ξεζουμίστηκαν από δουλέμπορους, ναυάγησαν κάπου στο κέντρο της αφιλόξενης πόλης του κ.Κακλαμάνη. Είναι διαχρονική η τάση αυτών που ονομάζουμε απλούς ανθρώπους να ξεσπούν στους αδύναμους, στους αποδιοπομπαίους τράγους, στα εξιλαστήρια θύματα, στους εύκολους στόχους. Όση δουλικότητα έχει η πλέμπα για την Εξουσία, όσο γλοιώδης είναι στις κολακείες που απαγγέλλει στον τρομερό θεό της, τόσο σκληρόκαρδη ήταν πάντα στην κυνηγημένη μάγισσα, στον καταδικασμένο στο ικρίωμα, στην χωριατοπούλα με το εξώγαμο. Ο όχλος που μαζευόταν για να παρακολουθήσει με ηδονή τα βασανιστήρια στις πλατείες των μεσαιωνικών πόλεων, ο καλός γείτονας που έγινε βιαστής και βασανιστής στη μικρασιατική εκστρατεία, το ρεμάλι που επάνδρωσε τα Τάγματα Ασφαλείας ή την ΟΠΛΑ, ο πατριώτης που υποστηρίζει τους Σέρβους φονιάδες, δείχνουν την ποιότητα πολλών ανθρώπων. Η Μανωλάδα επίσης, παλιότερα και χτες ως επιστέγασμα της νέας ατμόσφαιρας έχει να μας πει πολλά.

Οι μετανάστες είναι σήμερα η ραχοκοκαλιά της χώρας μας. Αυτοί χτίζουν τα σπίτια μας, αυτοί γηροκομούν τους γονείς μας, αυτοί νταντεύουν τα παιδιά μας, αυτοί συγυρίζουν τα νοικοκυριά μας, αυτοί μαζεύουν τους καρπούς της γης μας, αυτοί καλλιεργούν τα περιβόλια μας, τα παιδιά τους κρατάνε ζωντανά τα επαρχιακά σχολεία μας και εμπλουτίζουν το μαθητικό δυναμικό μας. Οι μικτοί γάμοι που ήδη άρχισαν θα δώσουν πιο γερά παιδιά και θα ανανεώσουν τα γονίδια μας, όπως ευτυχώς γινόταν πάντα, αφού είμαστε απόγονοι όλων των φυλών του Ισραήλ που πέρασαν από εδώ.

Ήλθαν περισσότεροι από όσους χρειαζόμαστε. Ποιος φταίει που τα σύνορά μας είναι τρύπια; Ποιος φταίει για την ατιμωρησία των δουλεμπόρων; Ποιός φταίει για την ατιμωρησία κάποιων διπλωματών μας που ξεζουμίζουν τους δυστυχισμένους για να τους πουλήσουν βίζα; Ποιος φταίει για την ατιμωρησία των κρατικών υπαλλήλων που αφαιμάζουν τους μετανάστες; Ποιος φταίει που δεν έχει θέσει επίσημα και επίμονα το πρόβλημα η Ελλάδα στην τουρκική κυβέρνηση; Η Ελλάδα που έχει το ένα τρίτο του πληθυσμού της μετανάστες στο εξωτερικό, δεν χρωστά κάποιο χώρο κι αυτή για να στεγάσει ξένους μετανάστες; Οι μετανάστες μας έχουν αυξημένη εγκληματικότητα. Ποιος πεινασμένος δεν έχει; Τι αισθήματα έχει για την κοινωνία αυτός που εργάζεται σκληρά 16 ώρες το 24ωρο στο χωράφι και πληρώνεται με ένα κομμάτι ψωμί; Τι κάνει ένας λαθρομετανάστης όταν αρρωστήσει; Ποιάς εθνικότητας ήταν οι πρώτοι σε εγκληματικότητα μετανάστες στις ΗΠΑ; Τι έχει κάνει η χώρα μας για να ενσωματώσει, να βοηθήσει, να στηρίξει τους μετανάστες; Τι μηχανισμούς υποδοχής τους έχει στήσει; Γιατί δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις της για τους ανήλικους μετανάστες; Γιατί τόση βαρβαρότητα στη διαδικασία χορήγησης ασύλου; Γιατί τόση αστυνομική βία εναντίον τους στο δρόμο, στη φυλακή και στο αστυνομικό τμήμα; Γιατί μένουν ατιμώρητοι οι φασίστες που βγαίνουν σε πογκρόμ; Ποιες προτάσεις έχει καταθέσει η Ελλάδα στην Ε.Ε. και στα διεθνή φόρα, για να βοηθηθούν οι άνθρωποι στις χώρες τους με ειδικά προγράμματα έτσι ώστε να μειωθεί το μεταναστευτικό κύμα;

Ξέρουν οι καλοί νοικοκυραίοι πως έχουν φερθεί στους Έλληνες μετανάστες οι πολιτισμένοι Σουηδοί; Άλλη χώρα, άλλος πολιτισμός, άλλη οικονομία. Εντάξει. Αλλά δεν είχαν καμία υποχρέωση να μην φυλακίζουν τον Έλληνα που έπιαναν να κλέβει και να τον στέλνουν για ψυχολογική στήριξη, όμως το έκαναν. Τι βαρβαρότητα είναι η εξαγγελία των στρατοπέδων συγκέντρωσης; Οι χωματερές των ανθρώπων δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Η αγριότητα θα ξεχειλίσει και θα πνίξει όλη την κοινωνία. Το ισλαμικό φονταμενταλιστικό σκουλήκι που υποβόσκει μέσα στις γραμμές των απελπισμένων που ελπίζουν μόνο στον Αλλάχ όπως αποκάλυψε η εξέγερση για το Κοράνι, θα γιγαντωθεί όταν τα παιδιά του Ισλάμ κλειστούν σε μικρά Γκουαντανάμος. Τι βαρβαρότητα είναι αυτή εδώ, να υπάρχουν 20χρονα παιδιά που γεννήθηκαν στη χώρα μας, που τελείωσαν ελληνικό σχολείο, που εργάζονται τίμια και που δεν έχουν νομική υπόσταση και στερούνται στοιχειώδη δικαιώματα. Δεν ντρέπονται οι Έλληνες να υπάρχουν συμπατριώτες μας βουλευτές σε Ελβετία, Αυστρία, Γερμανία, Σουηδία και δεν ξέρω και που αλλού και εδώ οι μετανάστες να μην έχουν ούτε ψήφο στις δημοτικές εκλογές; Δεν ντρέπονται να υπάρχουν ελληνορθόδοξοι ναοί στην Τύνιδα και στην Τεχεράνη και η Αθήνα να μην έχει ένα τζαμί; Που θα οδηγήσουν οι εξαιρετικά πολυδάπανες αλλά θεαματικές επαναπροωθήσεις; Θα ανοίξει επιτέλους μια συντονισμένη συζήτηση στη Βουλή, στην κοινωνία, στις ανθρωπιστικές οργανώσεις, στα συνδικάτα, στα πανεπιστήμια, με τις οργανώσεις μεταναστών, για να σκύψουμε όλοι μαζί στο πρόβλημα; Θα υπάρξουν διαβαθμίσεις στην αντιμετώπιση των διαφορετικών γενεών μεταναστών; Θα μάθει ποτέ η Αστυνομία και η Πολιτεία να σέβονται το πολιτικό άσυλο;

Θα μπορούσα να θέσω δεκάδες ερωτήματα στους καλούς νοικοκυραίους που κραυγάζουν στα φιλόξενα γι’ αυτούς τηλεπαράθυρα, λησμονώντας ολότελα ποιες δεσμεύσεις έχουν αναλάβει ως Χριστιανοί απέναντι σε αυτούς που ο Χριστός ορίζει να τους φέρονται όπως θα φερόντουσαν σε αυτόν: «εφ’ όσον ουκ εποιήσατε ενί τούτων των ελαχίστων, ουδέ εμοί εποιήσατε.…». Οι άνθρωποι ρίχνουν τη μάσκα του καλού χριστιανού όταν ο δυστυχισμένος χτυπήσει τη δική τους πόρτα και εύκολα γίνονται όργανα των κατ’ επάγγελμα κυνηγών κεφαλών της ακροδεξιάς Έντρομος κι ο χαμαιλέων Γιωργάκης για εκείνο το φτωχό 36%, γίνεται ουρά του Καρατζαφέρη, ξεχνώντας τις προηγούμενες κούφιες ανθρωπιστικές κορώνες του: «Αποφασισμένος να κόψει τον γόρδιο δεσμό της παράνομης μετανάστευσης εμφανίστηκε χθες ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος δεσμεύτηκε να μηδενίσει τον αριθμό των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα μας χρησιμοποιώντας μάλιστα τον όρο «μηδενική ανοχή»!

Κύριε Ροΐδη,

Athliotis2Στη φωτογραφία μας εικονίζεται μια εμβληματική προσωπικότητα της Γαλλίας, ο παπάς των φτωχών, των ομοφυλόφιλων που ζητούσαν το δικαίωμα της υιοθεσίας, των Παλαιστινίων, των άστεγων και των μεταναστών, ο περίφημος Αββάς Πιέρ. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τέτοια μορφή. Ο αρχιμανδρίτης Προκόπιος, που βοηθούσε τους μετανάστες έκανε εν μέρει πίσω με τις πρώτες τουφεκιές που του έριξαν τα ακροδεξιά καθάρματα και κάποιοι υστερικοί ενορίτες, αυτοί δηλαδή που σε προπηλακίζουν όταν ταΐζεις έναν αδέσποτο σκύλο, αντί να τον αφήσεις να πάει στην άλλη γειτονιά να πεθάνει από δίψα. Ο αββάς Πιέρ δεν υποχώρησε ποτέ. Τον έτρεμαν ο πάπας, και ο Γάλλος πρόεδρος.

Εμείς θα βολευτούμε όπως όπως με μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη του συμπαθή κ.Προκόπιου στην «Ελευθεροτυπία».
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=54048

Ο ιερωμένος λέει πολλές αλήθειες, επισημαίνει τις ευθύνες του δημάρχου, τις απειλές που δέχτηκε, το χρέος των Ελλήνων που είναι και οι ίδιοι λαός μεταναστών, ομολογεί αφελώς πως δεν πήγε να βρει τους μετανάστες (όπως όφειλε), τον βρήκαν αυτοί, αναφέρεται στις βαρβαρότητες των ακροδεξιών χωρίς να τους κατονομάζει, μπαίνει στη διαδικασία να απολογηθεί εξηγώντας το αυτονόητο, πως βοηθάει και Έλληνες, μιλάει και λίγο διπλωματικά κρατώντας που και που ίσες αποστάσεις από δικαίους και αδίκους, λέει και ένα ψέμα πως τον θόρυβο εναντίον του υποκίνησαν οι εμπαθείς κατά της Εκκλησίας (εκτός κι αν θεωρεί Λάος-Χρυσή Αυγή-ΝΔ εχθρούς της Εκκλησίας). Η υπαναχώρησή του στις κραυγές των φασιστών δεν τον τιμάει καθόλου. Θα ήθελα να του θυμίσω τα λόγια του θεού του στην Αποκάλυψη: «Eπειδή είσαι χλιαρός και ούτε ψυχρός ούτε ζεστός, θα σε εξεμέσω από το στόμα μου».


1. Διαβάστε το θαυμάσιο άρθρο του Β. Βενιζέλου στην «Αυγή»:
http://www.avgi.gr/nea-avgi/ArticleActionshow.action?articleID=467455
(«Μένω στον Άγ.Παντελεήμονα»)
2. Στη διεύθυνση αυτή υπάρχει «Διαμαρτυρία για τη Λειτουργία Στρατοπέδων Συγκέντρωσης»
http://www.ipetitions.com/petition/Concentration-Camps?e

Advertisement
This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Μετανάστες, ανορθολογισμός, ιστοΕπιφυλλίδες, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

71 Responses to Τρόμος και αθλιότητα στο κράτος του Καρατζαφέρη

 1. Ο/Η xamogelo λέει:

  άσχετο. χωρίς να θέλω να τον υποστηρίξω αλλά νομίζω ότι αυτοί που είναι στην Χ.Α. δηλώνουν άθεοι. (μπορεί να κάνω και λάθος)

 2. Ο/Η ellinaki λέει:

  Την ημέρα που η κρίσιμη μάζα των σκεπτόμενων πολιτών θα «τσιγκλίσει» τη λαοθάλασσα των νοικοκυραίων, οι θέσεις εξουσίας και ευθύνης θα αντικατασταθούν από υπεύθυνους ανθρώπους. Μέχρι τότε θα είμαστε όλοι θεατές στο θέατρο της οχλαγωγίας.

 3. Ο/Η nomikos λέει:

  Προς Χαμόγελο

  Για να καταφέρεις να δηλώσεις κάτι, πρέπει να διαθέτεις συγκεκριμένες εγκεφαλικές λειτουργίες.Οι Χρυσά Αυγά, διαθέτουν iq καθυστερημένου κολοβακτηρίδιου.Οπότε…..

 4. Ο/Η Anti λέει:

  Πόσο ανεγκέφαλοι μπορεί να είστε όλοι σας και το αντιμετωπίζετε το θέμα με τέτοιο «προοδευτισμό»???
  Προχτές στη 1 τα ξημερώματα έξω από το σπίτι μου έγινε της πουτάνας!!Μαζεύτηκαν 30 Άραβες και πλακώθηκαν στο ξύλο.Άγριο ξύλο,φωνές,ουρλιαχτά.Μόνο σε ταινίες είχα δει τέτοιο πράγμα.Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα γέμισαν αίματα.
  Μόνο το κράτος φταίει;Ε όχι λοιπόν!Φταίνε και οι ίδιοι.Έσπασαν αυτοκίνητα που ήταν ιδιοκτησίες άλλων, σήκωσαν τα γύρω τετράγωνα στο πόδι.Τι να πρωτολυπηθώ,αυτούς,εμάς που τα ζούμε, ή εσάς που δεν ξέρετε πού βρίσκεστε και κοκορεύεστσε για την ανθρωπιά σας που περισσεύει?
  Στο δίπλα στενό -την ίδια ώρα-πετάχτηκαν 5-6 μέσα από ένα υπόγειο και προσπαθούσαν να παραβιάσουν ένα ιχ.Το παιδί μου έβλεπε τη φάση από το μπακόνι και δεν πίστευε στα μάτια του, όταν ένας απ΄αυτούς γύρισε και το είδε και σκούντησε τους υπόλοιπους που γύρισαν όλοι μαζί και το κοίταξαν.Τρόμαξε κι ήρθε σε μένα φοβισμένο τρέχοντας!!!
  Ούτε ξέρετε πού βρίσκεστε και πώς έχει η κατάσταση στα μέρη για τα οποία μιλάτε.Έχετε πατήσει το πόδι σας ποτέ;Ε μη μιλάτε λοιπόν!Βουλώστε το επιτέλους.
  Φοβόμαστε να βγούμε στο μπαλκόνι μας μη μας δει κανένα μάτι να κοιτάμε την ώρα που κάνει τις «δουλειές του».
  Ρε δεν πάτε να πνιγείτε όλοι σας όρνια!!!
  Άντε γιατί το παραγαμήσαμε!!!!
  Συγνώμη για τη φρασεολογία αλλά τα΄χω δει όλα και δεν θα μου κάνετε εσείς το μαύρο,άσπρο.

 5. Ο/Η Sky λέει:

  Οι καθαρόαιμοι όμως απόγονοι των Αρχαίων ΕΛλήνων (ΑΕ), δικαιούνται να ενίστανται σε υψηλούς -πολύ υψηλούς- τόνους και να ζητούν ποσόστωση, ωσάν να επρόκειτο για στάρια, αιγοπρόβατα ή ζωοτροφές.

  Και να δείτε κύριε Λασκαράτε πως δε θα αργήσει σχόλιο τους στο κείμενο σας, να εμφανιστεί εδώ όπου, θα προτείνεται σθεναρά η λεγόμενη «ποσόστωση». Γιατί και η ποσόστωση και τα στρατόπεδα αποτελούν το χαλί κάτω από το οποίο η κοινωνία μας, θα κρύψει τη σκόνη και τα απορρίμματα μαζί με τους λεκέδες της συνείδησης της.

  Διεθνές το φαινόμενο. Τόσο διεθνές που κάνει κάθε μέτρο που λαμβάνεται σε κάθε χώρα να μοιάζει με ημίμετρο. Οι χώρες που διέθεταν πολιτική βούληση όμως, τα κατάφεραν. Ενέταξαν τους μετανάστες είτε με το γαλλικό, είτε με το αγγλοσαξωνικό είτε με το σουηδικό ή δεν ξέρω με πιο άλλο μοντέλο. Η χώρα μας μπορεί να βρει τόσα πρότυπα που δε χρειάζεται να το πολυψάξει.

  Αντί αυτού κάνει αυτό που κάνει πάντα. Κάνει το «πρόβλημα» αόρατο. Υπαρκτό αλλά μακριά από τον θέσει και δυνάμει ψηφοφόρο της. Γιατί αυτό έχει σημασία.
  Ο ψηφοφόρος και η ψήφος. Τα τοτέμ της λατρείας του εφήμερου

 6. Ο/Η παπα Τσάλακος λέει:

  Αγαπητοί Ρο και Λασκ, δείτε λίγο εδώ:

  Kαρατζαφέρεια και Χρυσαυγίτικα

  http://www.iospress.gr/iospress/iospress200906.htm

  IOSPRESS

  20/06/09

  Πολύς λόγος έγινε για την αδυναμία των εταιρειών δημοσκοπήσεων να συλλάβουν εγκαίρως το σαφές ρεύμα ανόδου του ΛΑΟΣ στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ακόμα και με τα exit polls. Εχει ενδιαφέρον ότι το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί (και μάλιστα σε μεγαλύτερο βαθμό) στις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2004. Το ΛΑΟΣ είχε λάβει τότε 4,12%, ενώ οι δημοσκοπήσεις με αναγωγή της αδιευκρίνιστης ψήφου πρόβλεπαν κατά μέσο όρο να φτάσει το 2,7%. Επικρατέστερη ερμηνεία του φαινομένου είναι ότι οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του κόμματος θεωρούν «ακραία» την επιλογή τους και αποφεύγουν να την παραδεχτούν δημόσια, επηρεασμένοι και από τις συνωμοτικές θεωρίες που διατυπώνει ο αρχηγός του ΛΑΟΣ.

  Ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι η «Χρυσή Αυγή» ήρθε τρίτο κόμμα σε δύο φυλακές με ποσοστά 8,2% και 7,69 (Κασσάνδρας και Κορίνθου), ενώ είχε σημαντικά ποσοστά και σε άλλες (Δομοκός 4,17%, Αμφισσα 4,11%, Νέα Αλικαρνασσός 3,61%). Την είδηση προβάλλει με περηφάνια το ίδιο το έντυπο της ναζιστικής γκρούπας (12.6.09). Κάθε ερμηνεία δεκτή.

  Αναγνώστης της στήλης από τη Γερμανία μας ενημερώνει για ένα ζήτημα που αφορά τον τρόπο διεξαγωγής των πρόσφατων εκλογών. Οι Ελληνες της Γερμανίας μπορούσαν να ψηφίσουν αφού δήλωναν αυτή την πρόθεσή τους μέσω διαδικτύου στις προξενικές αρχές. Λίγες μέρες πριν τις εκλογές όσοι έκαναν αυτή τη δήλωση έλαβαν προεκλογικό υλικό του ΛΑΟΣ (και μόνον αυτού). Το ερώτημα προς το υπουργείο Εξωτερικών είναι με ποιό τρόπο τα στοιχεία των ελλήνων πολιτών διαβιβάστηκαν από το προξενείο στο κόμμα του κ. Καρατζαφέρη.

  13/06/09

  Στη φωτογραφία εικονίζονται δύο τους Χρυσαυγίτες που διέκοψαν με τραμπουκισμούς στις 2 Ιουνίου την παρουσίαση του «Ελληνο-μακεδονικού λεξικού» του Βάσκο Καρατζά στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Ο Ηλίας Παναγιώταρος που ήταν επικεφαλής της ομάδας των είκοσι νεοναζί εικονίζεται αριστερά. Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώταρος, μαζί με άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής περιλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο του κ. Καρατζαφέρη στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002.

  Το αστείο είναι ότι το ίδιο πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εκδήλωση κατά της ελληνοτουρκικής φιλίας στις 20.4.2000, όπου είχε καεί τουρκική σημαία. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης που αναδημοσιεύεται σε βιβλίο άλλου μέλους της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώταρος στην απολογία του καταδίκασε το κάψιμο της τουρκικής σημαίας και κατονόμασε δυο «συναγωνιστές» του ως συμμετέχοντες στην εκδήλωση (Χάρη Κουσουμβρή, «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής», εκδ. Ερεβος, Πειραιάς 2004). Αυτά από τα «παλικάρια» της νεοναζιστικής εθνικοφροσύνης.

 7. Ο/Η παπα Τσάλακος λέει:

  Άλλη μια ματιά εδώ δεν βλάπτει

  http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=12/6/2009&pageNo=31&direction=1

  Γεώργιος Καρατζαφέρης
  «Χαρίστε τα αγροτικά χρέη. Το έκανε η δικτατορία. Εάν το έκανε η δικτατορία μπορεί να το κάνει η δημοκρατία. Μπορεί να το κάνει η δημοκρατία γιατί είμαστε και ευρύτεροι και ποιοτικότεροι, βεβαίως… να οργανωθούν πρατήρια των αγροτών σε όλη την Ελλάδα. Οπως έκανε κάποτε ο Μεταξάς με τις λαϊκές αγορές».

  (Γεώργιος Καρατζαφέρης)

  Θιασώτης του δικτάτορα Μεταξά, λοιπόν, ο κυρ Καρατζαφέρης. Λογικόν. Ειδάλλως δε θα είχε στο ψηφοδέλτιό του, στις εκλογές του 2004, τον Πλεύρη. Τον γνωστό οπαδό του Χίτλερ, υμνητή της μεταξικής δικτατορίας και ιδρυτή του κόμματος της «4ης Αυγούστου».

  Υμνητής και της χούντας, βεβαίως. Η οποία, όπως παραδέχεται, δεν ήταν τόσο «ευρύτερη» και «ποιοτικότερη» από τη δημοκρατία. Αλλά «ευρεία» και «ποιοτική» – κατά τα λεγόμενά του – ήταν…

 8. ΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΑΦΟΥ 190 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΑΔΕΙΑΣ ΟΠΛΟΚΑΤΟΧΗΣ

  Λένε ότι μόνο αν πάρουν τον νόμο στα χέρια τους θα αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα

  Το να λέμε ότι η κατάσταση με την εγκληματικότητα στο κέντρο και τις αντιδράσεις των κατοίκων του που παίζουν καθημερινά με τη ζωή τους κορώνα-γράμματα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχοι είναι μάλλον εύκολο. Το να αποδεικνύουμε με ένα έγγραφο που αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, προκαλεί σοκ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα presstime (αρ.φυλ. 161 σελ.6), απελπισμένοι οι κάτοικοι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, γύρω από το παλιό Εφετείο, που έχει μετατραπεί σε «γκέτο», συμπεραίνουν ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει την εγκληματικότητα και να τους προστατεύσει. Ως εκ τούτου ζητούν να τους επιτραπεί από το Κράτος να οπλοφορούν! Μόνο έτσι οι 190 αιτούντες, ανάμεσά τους και ο παπάς της περιοχής νοιώθουν ότι θα είναι ασφαλείς.
  Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες γύρω από το παλιό Εφετείο στην οδό Σωκράτους νοιώθουν απροστάτευτοι και με επιστολή τους στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ζητούν, εκτός από την αυτονόητη ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και των περιπολιών, άδεια οπλοκατοχής για να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα στη γειτονιά τους! Με πολυσέλιδη αναφορά-καταγγελία προς τους διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας και Τάξης, που υπογράφουν 190 κάτοικοι, καταστηματάρχες, επαγγελματίες, δικηγόροι ακόμη και ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, απαριθμούν τα ατέλειωτα κρούσματα ληστειών στη μέση του δρόμου, διαρρήξεις σπιτιών και καταστημάτων, αναφέρουν συγκεκριμένα περιστατικά βίας από λαθρομετανάστες και καταγγέλλουν ότι τις περισσότερες φορές τα περιπολικά φτάνουν κατόπιν εορτής. Και όχι μόνο, αλλά δέχονται συχνά επιθέσεις από τους αλλοδαπούς που έχουν καταλάβει το παλιό Εφετείο, με μάρμαρα και πέτρες! Οι υπογράφοντες την επιστολή χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά τους ως «εφιάλτη», κάτι «σαν ταινίες κατάλυσης του κράτους» και μιλούν για βιασμούς γυναικών από νεαρούς που έχουν βρει κατάλυμα στο κτίριο.

  Πράγματι, τους τελευταίους μήνες το άλλοτε πολυτελές ξενοδοχείο «Αμπασαντέρ», που έως το 2000 στέγαζε το Εφετείο Αθηνών, έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο πέμπτης κατηγορίας σε μία τριτοκοσμική πρωτεύουσα, μία ανάσα από την πλατεία Ομονοίας. Εκατοντάδες αλλοδαποί ζουν μέσα στο κτίριο.

  Η επιστολή-σοκ

  Η αναφορά-καταγγελία των 190 φορέων του κέντρου της Αθήνας έχει ως τελικό αποδέκτη το ΑΤ Ομονοίας. Κοινοποιήθηκε όμως και στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας, τον πρόεδρο της Βουλής, το Νομάρχη Αθηνών, το Δήμαρχο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινοβουλίου και τον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή, προκαλώντας σοκ και στις Βρυξέλλες!

  Οι υπογράφοντες στην επιστολή τους κάνουν λόγο για «κατάλυση του Κράτους, της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών των πολιτών» από κυκλώματα τα οποία, όπως λένε, αποτελούν «οργανωμένο έγκλημα» που απειλεί τις ζωές τους και τις περιουσίες τους. Αιτούνται λοιπόν άδεια οπλοκατοχής για όλους τους, τονίζοντας ότι αποτελεί εκ του νόμου (εθνικού και ευρωπαϊκού) υποχρέωση όσων λάβουν την επιστολή να προωθήσουν το αίτημά τους.

  Οι 190 που υπογράφουν την επιστολή επισημαίνουν ότι κινδυνεύουν άμεσα η σωματική τους ακεραιότητα και η δημόσια υγεία. Οι επαγγελματίες μετρούν τα διαφυγόντα κέρδη τους από την γκετοποίηση της περιοχής και οι μόνιμοι κάτοικοι μιλούν για αδυναμία και αναποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας και των εφαρμοζόμενων μέτρων από τις αρμόδιες αρχές.

  Μάλιστα κάνουν λόγο για κλοπές ακόμη και στον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου και χαρακτηρίζουν «άβατη» την οδό Ζήνωνος, απ’ όπου «μόνο πλάτη με πλάτη και ανάμεσα από αλλοδαπούς παραεμπόρους από την Ασία και την Αφρική μπορεί κανείς να περάσει». Για όλους αυτούς τους λόγους ζητούν άδεια οπλοκατοχής και την εκπόνηση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, με μόνιμες και συνεχείς περιπολίες, αλλά και την απομάκρυνση όλων των παράνομων μεταναστών.

  Αυγά στις τζαμαρίες

  Πριν από λίγες ημέρες οι καταστηματάρχες της περιοχής κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του ταμείου εμποροϋπαλλήλων, ιδιοκτησία του οποίου είναι το κτίριο της οδού Σωκράτους. Εδώ και οκτώ χρόνια, που το Εφετείο έχει μετακομίσει πίσω από τον Άρειο Πάγο, παραμένει αναξιοποίητο, σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία για τα ταμεία. Όμως, λίγες ώρες μετά την τοιχοκόλληση ανακοίνωσης για εκκένωση και καθαρισμό του κτιρίου, οι καταστηματάρχες πριν ακόμη ανοίξουν τα ταμεία τους, αναγκάστηκαν να πάρουν σφουγγάρια για να καθαρίσουν τις τζαμαρίες από τα αυγά που είχαν ρίξει άγνωστοι, πιθανότατα κατά τη διάρκεια της νύχτας! «Τα αυγά στα τζάμια μας ίσως ήταν μόνο η αρχή, ποιος ξέρει; Δε έχουμε κάτι προσωπικό με τους ανθρώπους αυτούς, αλλά εμείς τι φταίμε;» έλεγε ένας καταστηματάρχης με την παράκληση να μην δημοσιοποιηθεί το όνομά του….(σ.σ. τρομοκρατία μέσα στην ίδια του την χώρα από αλλοδαπούς παράνομους και τους συριζοαναρχικούς πορτιέρηδες του Εφετείου).

  Ο φόβος έχει κυριεύσει όλους όσους ζουν και εργάζονται γύρω από την οδό Σωκράτους, ιδιαίτερα μετά τα αλλεπάλληλα κρούσματα ληστειών και αρπαγών τσαντών στη μέση του δρόμου. Αποκορύφωμα ήταν η ληστεία σε βάρος επαγγελματία, τον οποίο νεαροί αλλοδαποί περίμεναν να κλείσει το κατάστημά του και τον λήστεψαν σε μία σκοτεινή γωνία, λίγα μέτρα μακριά!

  ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ

  ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

  «Λουκέτο» ο ένας μετά τον άλλο βάζουν οι καταστηματάρχες που διατηρούν τις επιχειρήσεις τους στο κέντρο της Αθήνας. Η εγκληματικότητα, οι λαθρομετανάστες και η συνεχής υποβάθμιση της περιοχής τους έχουν καταστρέψει οικονομικά και τους αναγκάζουν ή να κλείσουν ή να μετακομίσουν αλλού. «Μας έχουν κάνει να κλείσουμε τα μαγαζιά μας. Δεν αντέχουμε άλλο» καταγγέλλουν.

  Καταστηματάρχης που είχε μαγαζί στην Πειραιώς καταγγέλλει ότι ερχόταν καθημερινά αντιμέτωπος με ληστές, εμπόρους ναρκωτικών και λαθρομετανάστες που έκλεβαν. «Δυστυχώς, έπρεπε να κλείσω την επιχείρησή μου», λέει. «Έφυγα και τώρα έχω ανοίξει μαγαζί σε κεντρικό σημείο κοντά στον Κηφισό. Εδώ δεν κινδυνεύω. Εάν έμενα εκεί, ή θα έπρεπε να απολύσω κόσμο ή να πάρω σωματοφύλακα».

  Στην ίδια θέση βρίσκονται και άλλοι καταστηματάρχες: «Θα κλείσουμε. Τους έφεραν εδώ και έχει μειωθεί η πελατεία μας. Ο κόσμος φοβάται να μας επισκεφθεί. Πώς θα ζήσουμε;» Ιδιοκτήτης ταβέρνας , του οποίου το μαγαζί ήταν γεμάτο συνέχεια από πελατεία, λέει: «Αναγκάστηκα να διώξω δύο άτομα τη ν προηγούμενη εβδομάδα. Δεν είχα λεφτά να τους πληρώνω. Έτσι όπως πάει η κατάσταση, θα φύγουν όλοι και θα μείνω μόνος μου. Η πελατεία μου μειώθηκε κατά 80%».

  Ενώ και ο ιδιοκτήτης πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στην περιοχή καταγγέλλει: « Κλείσανε την πλατεία (απέναντι από το Υπουργείο Απασχόλησης) για τα μάτια του κόσμου. Ήμουν που ήμουν για κλείσιμο, τώρα δεν έχω άλλη επιλογή από το να το πράξω. Οι δουλειές μου έπεσαν τουλάχιστον κατά 60%».

 9. Ο/Η Ιατροδικαστής Kαψάσκης λέει:

  Kαλά το λέτε. Κράτος του Καρα Τζαφέρη.
  Η Δικαιοσύνη στο ύψος της.
  Τα θύματα γίνονται θύτες

  Μανωλάδα: Καμιά παραγγελία για ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη εδώ και 4 ημέρες!

  http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=56512

  Του ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ Τους έδεσαν με σχοινί, τους βασάνισαν, τους έσυραν σαν τα ζώα με τις μηχανές τους στους δρόμους της Νέας Μανωλάδας και όμως, τέσσερις ημέρες μετά, παραμένουν κρατούμενοι με εισαγγελική εντολή χωρίς όμως να έχει αποφανθεί για τα τραύματά τους ο ιατροδικαστής καθώς παραδόξως δεν υπήρξε σχετική εντολή.
  Ο λόγος για τους δύο αλλοδαπούς εργάτες γης από το Μπανγκλαντές που βίωσαν προ ημερών τη φρίκη στα χέρια δύο ντόπιων τσιφλικάδων κτηνοτρόφων που επέβαλαν τους δικούς τους νόμους επειδή -όπως λένε- οι αλλοδαποί έκλεβαν τα αρνιά τους από τη στάνη τους. Κλοπή που όμως ουδέποτε δήλωσαν στην Αστυνομία.

  Η παράλειψη της παραγγελίας για την ιατροδικαστική εξέταση των δύο αλλοδαπών και η παραπομπή τους στον εισαγγελέα χωρίς δικηγόρο, σε συνδυασμό με τις βαρύτατες ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος (ζωοκλοπή από κοινού και απόπειρα ζωοκλοπής), που άσκησε σε βάρος τους -με βάση τις μαρτυρίες των βασανιστών τους- η Εισαγγελία Αμαλιάδας έχουν προκαλέσει οργή και ερωτήματα για τον δικαστικό χειρισμό της υπόθεσης.

  Εκπρόσωποι των κομμάτων αλλά και δικηγόροι κάνουν ευθέως λόγο για περίεργη προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών των δραστών και επισημαίνουν ότι αυτοί σε αντίθεση με τα θύματά τους παραπέμπονται σε βαθμό πλημμελήματος (πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, παράνομη βία κατά συρροή, μη κακόβουλη βλασφημία, εξύβριση κατά συρροή, κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας).

  «Είναι αδιανόητο δύο άνθρωποι να δένονται και να σέρνονται στους δρόμους, να ληστεύονται και να κακοποιούνται και οι δικαστικές αρχές να τους αποδίδουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Η αφαίρεση του κινητού τους τηλεφώνου όταν τους είχαν δέσει είναι ληστεία. Είναι εξοργιστικό οι ίδιες δικαστικές αρχές να αποδίδουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα σε θύματα βασανισμού και είναι επίσης εξωπραγματικό να μην έχουν δώσει μέχρι σήμερα εντολή για τη διενέργεια ιατροδικαστικής πραγματογνωμοσύνης. Θα φέρω το θέμα άμεσα στη Βουλή», δήλωσε στην «Ε» ο δικηγόρος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Νίκος Τσούκαλης.

  «Ο νόμος περί βασανιστηρίων σε ανθρώπους είναι σαφής. Οι διεθνείς διατάξεις και νόμοι επίσης προβλέπουν αυστηρότατες ποινές. Δυστυχώς, για την Εισαγγελία της Αμαλιάδας πέρα βρέχει… Η προσπάθεια μετατροπής των θυμάτων βασανισμού σε θύτες και το χάιδεμα των δραστών είναι πρόκληση για την κοινωνία και δεν πρέπει να μείνει χωρίς απάντηση. Σας καταγγέλλω ότι μετά τα βίαια γεγονότα που ακολούθησαν από το ρεπορτάζ του «Εψιλον» της «Κ.Ε.» για τους καταυλισμούς της ντροπής και την εκμετάλλευση των αλλοδαπών εργατών από τους τσιφλικάδες της Νέας Μανωλάδας, κάναμε μηνυτήρια αναφορά αλλά παραδόξως η Εισαγγελία της Αμαλιάδας την έθεσε στο αρχείο λες και δεν συνέβη τίποτα…», δήλωσε στην «Ε» ο Κώστας Κούτρας, πρόεδρος των Δικηγόρων Χωρίς Σύνορα.

  Κάτοικοι της Νέας Μανωλάδας Ηλείας τόνισαν χθες στην «Ε» ότι οι δύο αλλοδαποί εργάτες εργάζονταν τους τελευταίους μήνες στις καλλιέργειες φράουλας γνωστού παραγωγού, στο αγροτικό αυτοκίνητο του οποίου τους βρήκε η Αστυνομία πεταμένους και δεμένους και ουδέποτε είχαν δείξει παραβατική συμπεριφορά. Οπως έγινε γνωστό, οι δύο εργάτες από το Μπανγκλαντές διέμεναν μαζί με ομοεθνείς τους σε έναν από τους καταυλισμούς της ντροπής που βρίσκονται διάσπαρτοι στην περιοχή.

  Το ΠΑΜΕ Ηλείας προγραμματίζει σήμερα το πρωί συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο της Αμαλιάδας, «για να μην επιτρέψουν αυτό το μάρμαρο της αντιλαϊκής πολιτικής να το πληρώσουν δύο ξένοι εργάτες που τους έδιωξαν από τον τόπο τους οι άδικοι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

  «Το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας που συνειδητά καλλιεργεί η αντιδραστική πολιτική της Ε.Ε. πλήρωσαν στην περιοχή της Μανωλάδας δύο εργάτες μετανάστες από το Μπανγκλαντές. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο πρόβλημα αν και οι Ελληνες εργαζόμενοι και οι αλλοδαποί δεν έχουν μια ζωή με αξιοπρέπεια, ένα μισθό που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες τους και ζουν στην ανασφάλεια για το μεροκάματο», υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

  «Οι καθαρόαιμοι ελληναράδες συνέτριψαν για άλλη μία φορά τους «βαρβάρους»! Βασάνισαν, γελοιοποίησαν, εξευτέλισαν δύο άτυχους μετανάστες που ήρθαν στην Ελλάδα για να ζήσουν το ευρωπαϊκό όνειρο. Για άλλη μία φορά η Ηλεία πρωτοπορεί! Να τους χαιρόμαστε…», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας.

  Ανακοίνωση για το πρωτοφανές περιστατικό στη Νέα Μανωλάδα εξέδωσαν και το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων στην Ηλεία και το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, επισημαίνοντας τον περίεργο τρόπο χειρισμού της υπόθεσης από την Εισαγγελία της Αμαλιάδας.

  nodaros@enet.gr

 10. Ο/Η Ένας που δηλώνει πιστός λέει:

  Kύριοι της ιστοσελίδας έχω διαβάσει μερικά άρθρα σας τελευταία και βλέπω πως θέλετε να είσαστε αντικειμενικοί. Δεν είναι όλοι οι κληρικοί μας κακοί. Υπάρχει άλλος ένας παπάς που προστατεύει τους φτωχούς αδελφούς του Χριστού τους μετανάστες. Ελπίζω να δημοσιεύσετε το παρόν για αυτόν.
  Ευχαριστώ

  ΚΙΒΩΤΟΣ: Πύλου 73-75, Κολωνός 10441, τηλ: 210-51 41 935

  Η προηγούμενη συνάντησή μας είχε γίνει σε ένα μπαλκόνι στη Λένορμαν.
  Μέσα στο διαμέρισμα, άστεγοι, εθελοντές, μωρά και γυμνασιόπαιδα δεν είχαν αφήσει ούτε σπιθαμή ανεκμετάλλευτη. Από κάτω τα μηχανάκια έκαναν κόντρες και στα πεζοδρόμια έβλεπες φερετζέδες και άλλα πολυπολιτισμικά σύμβολα. Ο άντρας απέναντί μου φοράει ράσο, έχει περιποιημένη γενειάδα και από το τσεπάκι του στο στήθος εξέχουν 2-3 καλά στυλό. Την πρώτη φορά που είχα ακούσει γι΄ αυτόν ήταν το 1998. Παιδευόταν να «τραβήξει» τα παιδιά από τους δρόμους και να τα πάει στο σχολείο. Ήταν μόλις 26 ετών. «Ο τρελός της Κιβωτού».

  Οι αναγνώστες σας μπορούν να διαβάσουν κάτι πολύ ενδιαφέρον, την συνέχεια του παρόντος, αν θέλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση
  http://misha.pblogs.gr/2008/09/h-emprakth-apanthsh-enos-aploy-papa-stoys-theompaihtes-rasoforoy.html

 11. Ο/Η goas λέει:

  Αγαπητό Ελληνάκι μου,
  επιτρέψατέ μου την απαιδιοδοξίαν αλλά, ίσως, εκείνη η μέρα να είναι η αμέσως επόμενη αυτής κατά την οποίαν «ο τελευταίος καπιταλιστής κρεμαστεί με τα άντερα του τελευταίου γραφειοκράτη»……………

 12. Ο/Η Έλληνας λέει:

  είσαστε Έλληνες εσείς ή προδότες. Ου να μου χαθείτε.
  Παγκοσμιοποιητές συριζιακοί οπαδοί της κούρτοβικ.
  Είναι κτηνοβάτες ρε οι συγκεκριμέη του Παντελεήμονα

  http://www.joy.gr/blogs/entry/ktinobasies-apo-lathrometanastes-ston-gio-panteleimona-2009-06-02

 13. Ο/Η inlovewithlife λέει:

  @ anti

  Φιλαράκο μην κάνεις πως τα έχεις ζήσει όλα, ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι παιδάκια. Από τα λεγόμενά σου καταλαβαίνω ότι μέσα στο σπίτι σου είσαι κλεισμένος γεμάτος φόβο αυτό είσαι. Και αν ποτέ βγεις, θα είναι με όπλο στο χέρι να σφάξεις όποιον σου μοιάζει «ξένος». Αυτός είσαι, αυτά είναι τα συναισθήματά σου, φόβος, μίσος, οργή και αυτή την κοινωνία ετοιμάζεσαι να φτιάξεις για σένα και τα παιδιά σου. Ποτέ δεν ασχολήθηκες ή νοιάστηκες για τον δίπλα σου. Τώρα και επειδή αυτοί που περίμενες να νοιαστούν για σένα φυσικά δεν νοιάστηκαν ετοιμάζεσαι να μπεις σε ένα μίσος προς κάθετί σε κάνει ανασφαλή. Ξεκόλλα λοιπόν.

  Το πρόβλημα υπάρχει. Η φτώχεια, η εξαθλίωση και η εγκληματικότητα είναι γεγονός. Με την αντίδραση που έχεις όμως εσύ, πες πως ακριβώς περιμένεις να λυθεί το πράγμα. Δε θα λυθεί. Χειρότερα θα είναι. Μία κοινωνία ποτισμένη στο μίσος. Με αυτούς που πραγματικά φταίνε να βγαίνουν λάδι και εσένα να χτυπάς τους αδύναμους. Μάθε να αντιμετωπίζεις αλλιώς τα πράγματα. Δεν είναι θέμα «προοδευτισμού». Είναι θέμα επιβίωσης και συμβίωσης.

 14. Ο/Η Kάτοικος λέει:

  ROIDOLASKARATOI Σας γράφω με ξένα γιατί εσείς δεν είστε Έλληνες είστε πράκτορες. Ο κόσμος ρε υποφέρει στην πλατία την έχουν κάνει καμπινέ οι λαθρομετανάστες και εσείς στο Κολονάκι μας κάνετε τον καλόψυχο.
  Μερικά από τα λεχθέντα των κατοίκων στο μπλόγκ του Στόχου. δυο μόνο από τα εκατοντάδες που γράφηκαν.
  Αν έχετε κότσα ρε βάλτε τα να τα διαβάσει ο κόσμος να ξεστραβωθεί.

  (http://www.stoxos.gr/2009/03/blog-post_20.html)

  Ανώνυμος said…
  Πριν από μερικές εβδομάδες γύρω στις πέντε το απόγευμα είδα έναν «άνθρωπο» από ασιατική χώρα(να τον πούμε με το όνομα του-ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗ) κατεβάζει το παντελόνι του, όχι το φερμουάρ, το παντελόνι του, και να ουρεί σε πεζοδρόμιο κοντά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, στην εκκλησία Αγίου Θωμά, σε δημοτικό σχολείο και σε παιδική χαρά. Του είπα ευγενικά αλλά αυστηρά ότι αυτό που κάνει δεν είναι σωστό και θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα από τα πολλά καταστήματα (Έβερεστ, Γρηγόρης, και άλλα τρία μη-επώνυμα.) αν δεν μπορούσε να κρατηθεί. Με κοίταξε με μίσος και συνέχισε να κάνει την βρωμιά του. Του επανέλαβε «συγγνώμη φίλε αυτό που κάνεις δεν είναι σωστό». Μου είπε κάτι στην γλώσσα του, ακουγόταν πολύ θυμωμένος και που υποπτεύομαι δεν ήταν και πολύ κολακευτικό. Αν συνέχιζα τη παρατήρηση μου θα πιανόμασταν στα χέρια και το ποιο πιθανό να του έσπαζα μερικά κόκαλα (ως παλαίμαχος αθλητής Ελληνορωμαϊκής πάλης) αλλά επικράτησε η πειθαρχεία και συγκρατήθηκα.
  Από μερικούς κοιλαράδες νεοέλληνες και κάτι φοιτητούδια που βρισκόντουσαν στην στάση λεωφορείου κανείς δεν έδειξε σκοτίζεται η να ανησυχεί για την πράξη του βρομιάρη λαθρομετανάστη. Αντιθέτως κοιτούσαν εμένα ως ένα απαιτητικό νεοναζί που επιβαλλόταν στον «φουκαρά μετανάστη». Τέτοια ευαισθησία και κατανόηση για τα προβλήματα των παράνομων ρε παιδία δεν θα την έβλεπα ούτε στους Σκανδιναβούς. Να βλέπουν κάποιον που ΔΕΝ τον έχουν καλέσει στο σπίτι τους να κάθονται να τον βλέπουν να τους το κατουράει και να το χέζει και να μην αντιδρούν! Τι γίνετε ρε παιδία? Φοβούνται όλοι τον Αλαναβοτσιπρα, η πραγματικά πιστεύουν ότι όπως τους αρέσει να λένε μερικοί «έτσι συμπεριφέρονται «στην Ευρώπη(λες και η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη)? Έγιναν όλοι ποιο καθολικοί και από τον Παπα? Ένα πράγμα είναι σίγουρο: αν δεν αντιδρούμε εμείς που αγαπάμε αυτή την χώρα και να μην την αφήσουμε στο έλεος των λαθρομεταναστών και να πείσουμε τους απαθείς συμπατριώτες μας να σηκώσουν κεφάλη.
  Φυσικά αν υπήρχε πραγματική ελευθερία λόγου θα έβαζα το όνομά μου αλλά όπως βλέπετε φοβάμαι ότι οι διάφοροι αριστερο-τρομοκρατόφυλοι θα στοχεύσουν η εμένα η το αυτοκίνητο μου η και τα δύο.

  20/3/09 2:17 μμ

  ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΑΔΑ! ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ!

  21/3/09 12:30 πμ
  Angelos said…
  Συμφωνώ και επαυξάνω με τον τελευταίο προλαλήσαντα Ανώνυμο: η μόνη επιλογή που μας έχει απομείνει – η τελευταία επιλογή στην οποία μας υποχρεώνει να καταφύγουμε το ίδιο το επίσημο ελληνικό κράτος- είναι ο νόμος των όπλων! Γνωρίζουμε καλά ότι η Αστυνομία, τα ΜΑΤ και ο στρατός δεν πρόκειται να κάνουν τίποτα – αυτές είναι οι εντολές που δέχονται. Οποιαδήποτε δράση έχει απομείνει, επαφίεται σε εμάς τους λίγους Αληθινούς Έλληνες που ενδιαφέρονται για αυτή τη χώρα. Καταλάβετέ το όλοι εσείς οι «μετριοπαθείς»: Ήρθε η ώρα για έναν δεύτερο Αγώνα Παλιγεννεσίας! Η χώρα είναι σκλαβωμένη και υπόδουλη. Ανυπεράσπιστα παραδομένη στην οργή βάρβαρων στίφών σλαβο-ασιατο-αφρικανών, οι οποίοι υποστηρίζονται από ένοπλα τμήματα Γνωστών-Πασίγνωστων Συνασπισμένων κουκουλοφόρων, με τον τίτλο-βιτρίνα των «Εξεγερμένων Νέων». Αυτοί κατευθύνουν στην πραγματικότητα την χώρα μας, και όχι η οποιαδήποτε επίσημη κυβέρνηση. Δυστυχώς Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα πρέπει ο καθένας να υπερασπιστεί μόνος του, το σπίτι και την οικογένειά του. Όσο νωρίτερα το συνηδειτοποιήσουμε, τόσο γρηγορότερα θα απελευθερωθούμε.
  ΕΛΛΗΝΕΣ, ΣΤΑ ΟΠΛΑ!

 15. Ο/Η Sky λέει:

  @Anti
  Μία παρατήρηση μόνο. Επειδή μεγάλωσα στην Κυψέλη και περνάω συνέχεια από εκεί, σε ανάλογο καυγά αφρικανών βρέθηκα κι εγώ. Μόνο που αναρωτήθηκα που ήταν το 7ο; Μόνο σκούπες σε «καιρό ειρήνης» κάνει;
  Οι αφρικανοί που πλακώθηκαν μπορεί να ήταν όπως ήταν αλλά έχω δει και το αντίστοιχο με καυγά ελλήνων. Και πάλι το 7ο, παρέμεινε άφαντο.

  Ενώ κλήθηκαν για να μαζέψουν την κατάσταση, εμφανίστηκαν μετά από 1 ώρα, όταν όλα ήταν πια ήσυχα και τα τζάμια σπασμένα.

  Βλέπεις η δυστυχία είναι φωτιά που εξαπλώνεται και οι απρόθυμοι πυροσβέστες δεν είναι λύση.

 16. Ο/Η Κουλούρης Παπαντωνίου λέει:

  Μιλάει και ο Γιωργάκης και παριστάνει τον Λεπέν. Μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση.
  Μπουχου χου χου
  2003
  Δουβλίνο
  συνδιάσκεψη για λαθρομετανάστευση
  κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ
  Υπουργός Εξωτερικών Γιωργάκης ο τρίτος και κοντύτερος
  Πηγή η σημερινή Ελευθεροτιπία
  http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=56511

  @Παρά τους υψηλούς τόνους που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση το διάστημα μετά τις ευρωεκλογές για το θέμα των λαθρομεταναστών, γνώριζε πολύ καλά ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο έδινε έναν άνισο αγώνα. Και αυτό γιατί οι εταίροι της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης έχουν λύσει από το 2003 με τις αποφάσεις του Δουβλίνου το θέμα των λαθρομεταναστών, καθώς τότε η Αθήνα, με μεγάλη ευκολία (σ.σ. και επιπολαιότητα, εκ των υστέρων), αποδέχθηκε χωρίς όρους και προϋποθέσεις την επανεισδοχή και επαναπροώθηση λαθρομεταναστών από χώρες της Ε.Ε., οι οποίοι είχαν ως χώρα εισόδου την Ελλάδα.

 17. Ο/Η nomikos λέει:

  Ο «κάτοικος» μας παραπέμπει στο μπλογκ του Στόκου.Αντιγράφω από το κεντρικό μέρος του άρθρου.Συγχωρείστε με, μόλις έφαγα και δεν μπόρεσα να μπω στο βόθρο, εννοώ τα σχόλια.

  «5. Όχι στους νέους δωσίλογους, μαυραγορίτες, προδότες, χαφιέδες της«παγκοσμιοποίησης» και των πολυεθνικών…..» συνεχίζει το γνωστό παραλήρημα.

  Ο Στόκος λοιπόν, φιλοξενεί άρθρο κάποιου λοβοτομημένου αρουραίου και γράφει για νέους δωσίλογους, μαυραγορίτες και καταδότες,κοιτάζοντας αλλού ως συνήθως, ενώ αν έκανε τον κόπο να κοιτάξει στις όχθες της ιδεολογικής χαβούζας που κολυμπάει θα έβρισκε όλους αυτούς που ψάχνει εκεί.Ατελείωτη πράγματι η ηλιθιότητα που κατοικοεδρεύει στην ακροδεξιά.Οι ωκεανοί της γης επί δέκα και λίγα λέω.Ατελείωτη επίσης και η ηλιθιότητα, όσων επιλέγουν να αναπαράγουν άρθρα τέτοιου τύπου, από αυτή και άλλες αναλόγου επιπέδου χωματερές.

 18. Ο/Η laskaratos λέει:

  xamogelo,
  πιθανόν οι Χρυσαυγίτες να δηλώνουν άθεοι, δεν το ξέρω, πάντως δεν έχουν κάποια δράση κατά της Εκκλησίας ώστε ο αρχιμανδρίτης να εννοεί αυτούς. Ίσως δεν ξέρεις πως αρνήθηκε να δεχτεί στο ναό του τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Περικλή Κοροβέση επειδή δεν εκκλησιάζεται. Συναντήθηκαν για το θέμα των μεταναστών σε ουδέτερο έδαφος. Ο ιερέας φοβάται την Αρχιεπισκοπή και αποφεύγει να προκαλεί την ακροδεξιά.

  anti,
  τι προσπαθείς να μας πεις; Πως φταίνε οι μετανάστες για τη φτώχια τους; Είναι πεινασμένοι, άστεγοι, άνεργοι, φτωχοί, κυνηγημένοι, ξένοι, χωρίς περίθαλψη. Τι μας τσαμπουνάς; Η χριστιανική Ελλάδα δεν τους χρωστάει τίποτα; Άντε να το δεχτώ. Να πάψει όμως να λέγεται χριστιανική και μάλιστα με τα λεφτά και τους φόρους και ημών των άθεων.
  Όλος αυτός ο συρφετός των 3.000.000 ανώνυμων Φαρισαίων που φέρονται πως υπέγραψαν για να λέγονται χριστιανοί στις ταυτότητες (μετά τις εκλογές το ξέχασαν μαζί με τους Καραμανλή και Χριστόδουλο), έχει μια μοναδική ευκαιρία να αποδείξει πόσο χριστιανικός είναι.

  Ακούστε λιγάκι τον αδελφοθεο Ιάκωβο.

  Τι το όφελος, αδελφοί μου, εαν πίστιν λέγη τις έχειν, έργα δε μη έχῃ; …. εαν δε αδελφός ή αδελφὴ γυμνοὶ υπάρχωσι και λειπόμενοι ώσι της εφημέρου τροφής, ……..οράτε τοίνυν ὅτι εξ έργων δικαιούται άνθρωπος και οὐκ εκ πίστεως μόνον.

  Ένας πιστός,
  δεν το έφερε η κουβέντα εδώ για τον παπά του Κολωνού. Μπράβο του, αν και καλό θα ήταν να αποφεύγει την υπερπροβολή και την αυτοδιαφήμηση, πολύ περισσότερο που η Αρχιεπισκοπή των Φαρισαίων, τον χρησιμοποιεί ως άλλοθι.

  Κάτοικος, Έλληνας, ζητούν όπλα κλπ
  δεν ανοίγω διάλογο μαζί σας.

  • Ο/Η Reuben Srurman λέει:

   «τι προσπαθείς να μας πεις; Πως φταίνε οι μετανάστες για τη φτώχια τους;»

   δεν μας είπες όμως μάστορα ποιός φταίει; ας τους πάρουμε τότε όλους της γης τους κολασμένους σπίτι μας να κερδίσουμε και το παραδεισο. Έχεις φιλοξενήσει ποτέ άθλιο και πεινασμένο και μιλάς; Είσαι για τα σίδερα

 19. Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

  Κύριε Ροϊδη συγχαίρω το μπλογκ σας διότι παρουσιάζει και επαινεί την αγίαν μορφήν του Αββά Πιέρ, ενός πραγματικού απεσταλμένου του Θεού.
  Σας επισυνάπτω ένα από τα ελάχιστα άρθρα τα οποία έχουν δημοσιευθεί εις την ελληνικήν μπλογκόσφαιραν περί του ιερού ανδρός.

  Ο Αββάς Πιέρ

  Ο Ανρί Αντουάν Γκρουέ γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1912 στη Λιόν. Ήταν μάλλον ασθενικός, με βαρύ ιστορικό στο ανώτερο αναπνευστικό – αυτό που τελικά τον σκότωσε. Βαθιά θρησκευόμενος, έγινε μοναχός, προσχωρώντας στο τάγμα των Καπουτσίνων, το 1930. Δεν άντεξε πολύ και για λόγους υγείας εγκατέλειψε το μοναστήρι και άρχισε το έργο του στον κόσμο, ως ιερέας πια, καθώς χειροτονήθηκε το 1938.

  Στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο εντάχθηκε στην αντίσταση. Χιλιάδες εβραίοι, κομμουνιστές κι ομοφυλόφιλοι της Γαλλίας σώθηκαν και κατόρθωσαν να δραπετεύσουν σε ουδέτερο έδαφος, χάρη στη βοήθειά του. Εκείνη την περίοδο, χρησιμοποιεί ως ψευδώνυμο το Αββάς Πιέρ.

  Το αντάρτικο αυτό ψευδώνυμο θα γίνει παγκόσμια γνωστό και το μόνο όνομα με το οποίο θα τον φωνάζουν τα χιλιάδες παιδιά του – οι άστεγοι, οι μετανάστες, οι κατατρεγμένοι – μετά το 1949, οπότε και ιδρύει το Κίνημα των προς Εμμαούς. Πρώτο του «κατόρθωμα» ήταν η ψήφιση νόμου που απαγόρευε τις εξώσεις το χειμώνα, ώστε τουλάχιστον οι άστεγοι να έχουν μια ευκαιρία να επιβιώσουν. Το επόμενο στάδιο ήταν η αυτό-οργάνωση των αστέγων, η δημιουργία ξενώνων κι η απασχόλησή τους.

  Σιγά σιγά το Κίνημα εξαπλώθηκε σε άλλες χώρες κι από το 1970 οι Ξενώνες του, ‘τα σπίτια του αββά Πιερ‘ έκαναν την εμφάνισή τους σε σχεδόν όλη την Ευρώπη. Χιλιάδες άνθρωποι αποκτούν μέλλον και ονομάζουν πατέρα τους τον αββά Πιέρ.

  Το έργο του είναι τεράστιο κι η καρδιά του τον οδηγεί στην πρωτοπορία των κοινωνικών κινημάτων, πέρα από τις θέσεις του Βατικανού –που δεν τολμά να τα βάλει μαζί του- ή των πολιτικών κομμάτων.

  Είναι στο πλευρό των παράνομων μεταναστών, στο πλευρό των ομοφυλόφιλων που αγωνίζονται να τους δοθεί δικαίωμα στην υιοθεσία, στο πλευρό όσων ζητούν να επιτραπεί στους ρωμαιοκαθολικούς ιερείς ο γάμος, στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού. Όταν, μάλιστα, συνέκρινε τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά των Παλαιστινίων με αυτά των Γερμανών κατά των Εβραίων, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση των Εβραίων της Αμερικής, οι οποίοι ξέχασαν ότι απευθύνονταν σε κάποιον που είχε σώσει χιλιάδες ομοθρήσκους τους στο Β Παγκόσμιο Πόλεμο και ζήτησαν από την Επίσημη Καθολική Εκκλησία να τον τιμωρήσει.

  Κανείς δεν τολμούσε να τον αγγίξει, φυσικά. Όπως είπε ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ, ο Αββάς Πιέρ ήταν για τους γάλλους η συνείδησή τους κι η ενσάρκωση της καλοσύνης. Ισχύς του ταπεινού γέροντα ήταν, αληθινά, η αγάπη του γαλλικού λαού. Αγάπη τόση ώστε επί δεκαεπτά συναπτά έτη κέρδιζε τον τίτλο του δημοφιλέστερου Γάλλου, ξεπερνώντας μάλιστα ακόμη και τον Ζινεντίν Ζιντάν.

  Οι προοδευτικές θέσεις του, προϊόν της ανθρωπιάς του και της χριστιανικής αγάπης, ίσως του κοστίσουν την αγιοποίηση από την συντηρητική καθολική εκκλησία. Ωστόσο του έχουν χαρίσει την θέση του αγίου και του αγαπημένου γέροντα στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων εντός κι εκτός Γαλλίας.

  Πηγή : SKAI.gr
  http://www.acrobase.gr/showthread.php?t=24769

 20. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  Δεν ξέρω πόσο σοβαρό θα εκλάβετε το σχόλιο μου καθότι ήδη σας αποκάλυψα ότι είμαι φοιτητής, αλλά θα πω τη δική μου άποψη που διαφέρει στα ουσιώδη, και όχι στα επιφανειακά ζητήματα.

  Αυτό όμως δεν είναι λόγος να μην επαινέσω το άρθρο σας που σε κάποια σημεία όπως επί παραδείγματι με το ότι οι μετανάστες είναι τα εξιλαστήρια θύματα συμφωνώ απολύτως!

  Εγώ όμως θα σταθώ -καθώς ψάχνομαι ακόμα- στη γενικότερη φιλοσοφία και τρόπο σκέψης που διέπει να κείμενα σας…
  Διότι μπορεί ο εθνικισμός να είναι απεχθής αλλά όμως άλλο τόσο είναι και ο μηδενισμός!

  Και πώς το αιτιολογώ αυτό;

  Κατ’ αρχήν, κάνετε λόγο περί ευθύνης του λαού για τις κυβερνήσεις που ψηφίζει στις δυτικές κοινωνίες. Ναι. Το δέχομαι, εν μέρει.

  Έχω όπως την πεποίθηση ότι η Δημοκρατία δεν φαίνεται στα λόγια αλλά στην πράξη και στα μεγάλα γεγονότα.
  Θα ήταν απρεπές να αναφέρω ότι όταν οι ΗΠΑ και οι «σύμμαχοι» διεξήγαγαν πολέμους σε ξένα κράτη, γινόντουσαν όλα με την άδεια και τη βούληση των λαών;; Μήπως οι εν λόγω λαοί τους ψήφισαν για να βομβαρδίζουν;

  Πιο πειστικό μου ακούγεται το μαύρο χρήμα από διάφορες εταιρείες-βιομηχανίες υπερεθνικές, ας μην το επεκτείνω καταλαβαίνεις….

  Εν συνεχεία,

  έγραψες:

  «….Οι μικτοί γάμοι που ήδη άρχισαν θα δώσουν πιο γερά παιδιά και θα ανανεώσουν τα γονίδια μας, όπως ευτυχώς γινόταν πάντα, αφού είμαστε απόγονοι όλων των φυλών του Ισραήλ που πέρασαν από εδώ….»

  Ποιος ακριβώς ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα γονίδια μας;;(και του κάθε λαού). Τι σχέση έχει αυτό; Εδώ υπεισέρχεται η ανωτέρω φράση μου «μεταμοντερνισμός»(δηλ. μηδενισμός).

  Και βεβαίως συμφωνώ με το ότι οι Έλληνες προερχόμαστε από διάφορες επιμιξίες με διάφορους λαούς, αυτό άλλωστε δεν είναι αυτό που ονομάζουμε ανθρώπινος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;;
  Προς τι αυτή η πρεμούρα λοιπόν;(Για να έχετε κάτι να αντιτάξετε στους εθνικιστές;)

  Επιπροσθέτως, να υποθέσω οι απόγονοι των φυλών του Ισραήλ είναι ο Αδάμ και η Εύα;;; 🙂

  Και για πες μου ποιος λογικός άνθρωπος ισχυρίζεται ότι ο Έλληνας δεν κλέβει και δεν εγκληματεί γενικώς;; Αυτονόητα ναι.

  Αλλά είναι λόγος αυτός να μην αναδείξουμε τα προβλήματα που προκαλούν ΜΕΡΙΚΟΙ από τους μετανάστες;;
  Διαχωρίζεις τους ανθρώπους με εθνικά κριτήρια, όπως οι εθνικιστές, υπό διαφορετική ιδεολογία. Μηδενισμός.

  Κάνω λάθος;;

  Τα πραγματικά προβλήματα ολόκληρης της κοινωνίας βρίσκονται στο ίδιο το σύστημα που κατάφεραν κάποιοι να το προσαρμώσουν στα μέτρα τους χωρίς να νοιάζονται για τα υπόλοιπα και φρόντισαν να αναπτύξουν ιδεολογίες σαθρές ούτως ώστε να έχουμε με κάτι να μαλώσουμε οι πιο αδύναμοι ταξικά….

  Κλείνοντας, αν αφαιρέσεις από την πρόοδο τον διαφωτισμό μένει ο μεταμοντερνισμός. Στο όνομα του οποίου αντιμαχόμαστε τον επικίνδυνο εθνικισμό. ΛΑΘΟΣ.

  ΥΓ:Δεν σας επιτέθηκα, ίσως γραπτά να φαίνεται έτσι απλά προσπαθώ να βρω ένα άλλο τρόπο θεώρησης των πραγμάτων και όχι τον συνήθη.

 21. Ο/Η espectador λέει:

  Οποιος δεν εχει ζησει την δουλοπαροικια στην Δυτικη τοτε Γερμανια των Ελληνων (αλλα και αλλων) εργατων και την συμμετοχη τους στην αναπτυξη της, λεει οτι του κατεβει. Η δυστυχια εκεινων των ανθρωπων ,Ελληνων αγροτων, αλλα και παιδιων που στα 20-25 δεν ειχαν στον ηλιο μοιρα στον τοπο τους και ξεκινουσαν για αγνωστους τελειως τοπους παλευοντας για την επιβιωση. Τι να μας πει ο νεοναζι «κατοικος» και ο αντι και ολο αυτο το κακο συναπαντημα? Ψαξτε λιγο στο παρελθον.. Υπαρχουν και κινηματογραφημενα ντοκουμενα…αλλα περασαν και στην λογοτεχνια. Μια φρικη εζησαν ολοι αυτοι. Επρεπε να περασουν 4-5 γενιες για να μπορεσουν να γινουν καπως αποδεκτοι. Παρτε οπλα ηλιθιοι και μετα το «ξεκαθαρισμα» των ξενων θα τα χρησιμοποιησετε ο ενας εναντιον του αλλου, γιατι ποτε δεν θα καταλαβετε τι και ποιος φταιει. Μονο βρισιες και περιττωματα βγαινουν απ το στομα σας.

 22. Ο/Η Στυλιανός Παττακός λέει:

  Σήμερα γάμος γίνεται, μεγάλο πανηγύρι.
  Ο Αητός παίρνει την περιστέρα.
  Δία ευλόγησον.

  Ολα του γάμου δύσκολα (για τον Αδωνη) και χωρίς… μητροπολίτη. Ο βουλευτής και η αγαπημένη του Ευγενία Μανωλίδου θα ανέβουν απόψε τα σκαλιά της εκκλησίας, με τις ευχές των 1.500 προσκεκλημένων τους και κουμπάρο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Ομως, ορισμένα από τα σχέδιά τους δεν θα γίνουν πραγματικότητα. Ο Αδωνης Γεωργιάδης μπορεί να ήθελε τον Αρχιεπίσκοπο ή τον μητροπολίτη Γλυφάδας, αλλά τελικά αυτοί που θα τελέσουν το μυστήριο απόψε (στις 8.00 το βράδυ) στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, στη Γλυφάδα, θα είναι ο παπα-Τσάκαλος και ο εφημέριος του ναού. Και μάλιστα με την ειδική ακολουθία για δίγαμους (όσους δηλαδή παντρεύονται για δεύτερη φορά).

  Ο βουλευτής προ ημερών είχε ζητήσει από τον μητροπολίτη Γλυφάδας Παύλο να τελέσει το μυστήριο. Ο σεβασμιότατος, όπως έγινε γνωστό από κύκλους του βουλευτή, του είπε πως δεν θα παραστεί στο μυστήριο. Προφανώς, εξαιτίας του γεγονότος ότι και ο Γεωργιάδης και η Μανωλίδου θα τελέσουν το δεύτερο γάμο τους.

  Στη συνέχεια ο βουλευτής επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο διερευνώντας τη δυνατότητα τέλεσης του γάμου από τον μακαριότατο. Προφανώς, όμως, ο κ. Ιερώνυμος θα τον παρέπεμψε στον επιχώριο μητροπολίτη (δηλαδή στον μητροπολίτη Παύλο). Να σημειωθεί ότι και για την τέλεση μυστηρίου από κληρικό άλλης μητρόπολης σε άλλη μητροπολιτική επαρχία απαιτείται άδεια από τον επιχώριο δεσπότη. Ετσι μετά την ατυχή κατάληξη των προσπαθειών του, ο Αδωνης έμεινε με τον καλό του φίλο, τον πατέρα Σπυρίδωνα Τσάκαλο. Ο παπα-Τσάκαλος, ο επίδοξος υποψήφιος βουλευτής, μαζί με τον εφημέριο του καθεδρικού ναού πατέρα Τιμόθεο Λαμπίρη θα τελέσουν το μυστήριο του γάμου.

  Στις αρχές Ιουνίου ο βουλευτής είχε επισκεφθεί το Φανάρι και είχε πάρει την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη. Εκεί ως ιστορικός θα πληροφορήθηκε ότιι στα χρόνια του Βυζαντίου καθ’ όλα άψογος ήταν μόνον ο πρώτος γάμος, ιερός και απαραβίαστος στα μάτια της εκκλησίας, τον οποίο ο άνθρωπος απαγορευόταν να διασπάσει. Ο δεύτερος αντιμετώπιζε περιορισμούς και θεωρούνταν «ευπρεπής μοιχεία».

  Ομως, ο Αδωνης Γεωργιάδης είχε και κάποια άλλα σχέδια για την ημέρα του γάμου του με την εκλεκτή της καρδιάς του, εκ των οποίων κάποια «ναυάγησαν». Ο μελλόνυμφος είχε ζητήσει από τη διοίκηση του καθεδρικού ναού τα εξής:

  1. Ενα μικρόφωνο, ώστε μετά το πέρας του μυστηρίου να απευθύνει σύντομο χαιρετισμό στους εκατοντάδες προσκεκλημένους. Το αίτημα δεν έγινε δεκτό όχι μόνο γιατί δεν συνηθίζεται, αλλά και γιατί το μυστήριο του γάμου δεν είναι αφορμή για δημόσιες δηλώσεις.

  2. Να τοποθετηθεί μπουφές στον προαύλιο χώρο του ναού με αναψυκτικά και γλυκά. Ούτε και αυτό το αίτημα έγινε δεκτό, αφού και ο χώρος που περιβάλλει το ναό είναι ιερός και, επιπλέον, έχουν απαγορευτεί με απόφαση της Ιεράς Συνόδου μπουφέδες έξω από τις εκκλησίες.

  3. Να υπάρχει γιγαντοοθόνη (video-wall) στο εξωτερικό του ναού για να παρακολουθούν οι εκτός της εκκλησίας ευρισκόμενοι το μυστήριο. Ούτε και αυτό το αίτημα έγινε δεκτό, αφού το ιερό μυστήριο δεν προσφέρεται για θέαμα.

  4. Να υπάρχει χορωδία, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Η καλλίφωνη χορωδία του ιερού ναού αποτελείται από δέκα άτομα.

  5. Αδεια να παραστεί στο μυστήριο ο πατήρ Σπυρίδων Τσάκαλος, προσωπικός φίλος του βουλευτή αλλά και του ΛΑΟΣ, που παραμονές των εκλογών του 2007 είχε εκδηλώσει την πρόθεση να κατέλθει υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη. Η άδεια δόθηκε και έτσι ο παπα-Τσάκαλος θα συμμετέχει στο μυστήριο, μαζί με τον παπά Τιμόθεο, τον κληρικό που έχει τελέσει μυστήρια πολλών προσωπικοτήτων.

  Επίσης, ένας καλός παρατηρητής θα μπορέσει σήμερα να διακρίνει κάποιες διαφορές στην ακολουθία. Επειδή και ο Αδωνις και η Ευγενία είναι δίγαμοι, θα υπάρξει ειδική ακολουθία, όπως προβλέπεται από τους εκκλησιαστικούς κανόνες. Παλαιότερα στους δίγαμους ο κουμπάρος δεν τοποθετούσε τα στεφάνια στα κεφάλια τους, αλλά στους ώμους. Σήμερα, βέβαια, αυτό δεν ισχύει και ο κουμπάρος θα ακολουθήσει τη συνηθισμένη τελετή στέψης. Επίσης, σύμφωνα με τον Β’ Κανόνα του Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού: «Ο δίγαμος ού στεφανούται, αλλά και επιτιμάται μή μεταλαβείν των Αχράντων Μυστηρίων, έτη δύο». Ομως, ο Α’ Κανών της Συνόδου της Λαοδικείας λέει ότι όσοι τελέσουν δεύτερο γάμο, αφού περάσει λίγος χρόνος με κάποιο κανόνα νηστείας και προσευχής, μπορούν κατ’ οικονομία να μεταλαμβάνουν. Σήμερα, βέβαια, πολλοί κληρικοί δεν ακολουθούν αυτούς του κανόνες, αν και ισχύουν.

  ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

 23. Ο/Η Anti λέει:

  Τι ωραία που τα λέτε!
  Συμπεραίνω ότι στη περιοχή μου είμαστε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα και απλώς εγώ δεν το΄χα καταλάβει. Τι χαμένη!

  Λασκαράτο
  σίγουρα δεν ευθύνομαι εγώ και η οικογένειά μου για τη φτώχεια τους.Και σίγουρα,κι όλοι οι έλληνες να ήμασταν υπεύθυνοι, πάλι δεν θα μπορούσαν να χορτάσουν -εδώ- όλοι της γης οι πεινασμένοι.
  Εσύ ας πούμε,με τα λεφτά που παίρνεις από τη δουλειά σου,πόσους μπορείς να ταίσεις? 2,3,17,58? Όλους?Κάπως έτσι είναι κι η ελλάδα.

  Εν πάσει, κι επειδή ξέφυγα από το θέμα μου που ήταν το προχθεσινό με τους αλλοδαπούς, όταν πεινάς,δεν επιτίθεσαι στο διπλανό σου να τον «φας».Γιατί τότε γίνεσαι τρόπον τινά κανίβαλος. Κι αυτό συνέβη. Το΄σωσα τ΄αμαξάκι μου από θαύμα-μέχρι στιγμής- και δεν προκύπτει από πουθενά ότι έχω να πάρω άλλο.
  Μπορούμε να συνεχίσουμε να λέμε τις απόψεις μας,με τη διαφορά ότι εγώ αυτό που λέω,το ζω,είναι η ζωή μου.Δεν είναι θεωρία ούτε ιδεολογικοπολιτική προσέγγιση.
  Thanks

 24. Ο/Η Anti λέει:

  Espectador
  πιστεύεις πως επειδή οι πρόγονοί σου πήγαν κάποτε μετανάστες στη Γερμανία, πρέπει να το πληρώσω σήμερα εγώ? Και μένα μετανάτευσαν οι δικοί μου από την Ήπειρο στη Στερεά, πρέπει να διαρήξω το σπίτι του γείτονα? Έχεις μπλέξει τα μύδια με τα γίδια νομίζω, αλλά έχω διαπιστώσει ότι πρόκεται για συνήθη πρακτική όσων αρέσκονται σ΄αυτό το χάρβαλο.
  Για όπλα μη μιλάς. Είμαι οπαδός της μη βίας,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα κάτσω και να με…φτου κακά. Στο τσακ το πρόλαβα!
  Συμπέρασμα?Τα πράγματα έχουν φύγει από τη θέση τους και πρέπει να ξαναμπούν.Υπάρχουν και ειρηνικοί τρόποι.Δεν είναι απαραίτητο να πάρουμε την κόσα Espectador αδερφέ μου. Το El Venizelos γιατί το φτιάξαμε?Αφού δεν μπορούμε να ταξιδέψουμε εμείς,τουλάχιστον να στείλουμε άλλους.
  Ξαναthanks

 25. Ο/Η NickG λέει:

  ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ

  Πάρτε τους σπίτι σου.
  Εδώ δεν τολμάμε να περπατήσουμε/ κοιτάξουμε / εδώ, καρδιοχτυπούμε μέχρι να γυρίσει το παιδι στο σπίτι και εχουμε κ τους φιλοσοφοπορδιάρηδες..
  Πάρε καμμια 10ρια που τους γουστάρεις και μετα μίλα για τους κατοίκους του κέντρου..
  Κι όσο για τη »ραχοκοκκαλια της κοινωνιας», τα 4εκ μεταναστων ειναι η αιτια που οι μισθοι εχουν μεινει στα επιπεδα του 90 (δηλ πριν την μαζικη εισοδο τους). Ο βασικος μισθος ξεκιναει απο τον ημερομισθιο του ανειδικευτου εργατη και ξεκινάει μεχρι να φθάσει στον υπαλληλο γραφειου κτλ.
  Οσο βρίσκονται στρατιες ανθρωπων που κανουν τα παντα (οταν δεν επιτιθονται στα παιδια μας/ κλεβουν/βιαζουν), δεν υπαρχει κανενας λογος να αυξηθει το ημερομισθιο. Όταν ομως δεν βρισκονταν δυναμικο για τετοιες εργασιες, τότε αναγκαστικα θα έδιναν περισσοτερα.
  Λεγεται »προσφορα- ζητηση».

  Που οι μετανάστες είναι η ραχοκοκκαλιά της κοινωνίας μας.

  Παρτε και το κοράνι που ήταν »ευχολόγιο» τελικα στη μάπα, που τρέχατε να τους υποστηρίξετε τους καημενουλιδες,

  http://espressonews.gr/default.asp?pid=79&catID=1&artID=1011881

 26. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αεροχείμαρρε,
  δεν καταλαβαίνω τι εννοείς με τον όρο μηδενισμός; Του αποδίδεις την φιλοσοφική ή πολιτική σημασία που έχει ιστορικά; Αν ναι, πουθενά δεν έδειξα μηδενισμό.
  Αν τον χρησιμοποιείς εν τη ρύμη του λόγου για να με πεις ισοπεδωτικό, νομίζω με αδικείς.
  Ασφαλώς ο λαός δεν είναι το ίδιο υπεύθυνος με τις κυβερνήσεις που ψηφίζει. Είναι σε κάποιο βαθμό, άλλος λίγο, άλλος πολύ, άλλος περισσότερο και από την κυβέρνηση γιατί θα την ήθελε πιό φασιστική κλπ.
  Άλλη η ευθύνη της γριάς αγρότισσας, άλλη του καθηγητή του πανεπιστημίου. Ανεύθυνος πάντως δεν είναι κανείς, παρά μόνο όσοι έχουν το ακαταλόγιστο και τα μικρά παιδιά.

  Εξηγείς πιό κάτω:
  @Ποιος ακριβώς ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα γονίδια μας;;(και του κάθε λαού). Τι σχέση έχει αυτό; Εδώ υπεισέρχεται η ανωτέρω φράση μου “μεταμοντερνισμός”(δηλ. μηδενισμός)@.

  Φαντάζομαι πως όλοι μας ενδιαφερόμαστε για τα γονίδια μας όταν θέλουμε να κάνουμε απογόνους. ΔΕν θα παντρευτείς την ξαδέλφη σου, θα προτιμήσεις μια ξένη, γιατί οι πιθανότητες υγιών παιδιών αυξάνουν ραγδαία. Ελπίζω να γίνεται κατανοητό τι θέλω να πω. Τα κριτήρια είναι πολλά για αυτό το ζήτημα, αλλά και η υγεία των παιδιών πολύ σημαντική. Αν η Ελλάδα ήταν μια κλειστή χώρα, μια αποκλεισμένη κοινωνία χωρίς επιμιξίες, θα είμασταν γεμάτοι αρρώστιες. Στοιχειώδεις αρχές της Βιολογίας.
  Τι πιάνεσαι από τη φράση 12 φυλές Ισραήλ; Είναι γνωστή η σημασία της, καθαρά μεταφορική. Από εδώ έχει περάσει η Σάρα και η Μάρα κλπ. Ευτυχώς.

  @Διαχωρίζεις τους ανθρώπους με εθνικά κριτήρια, όπως οι εθνικιστές, υπό διαφορετική ιδεολογία. Μηδενισμός. @
  Τι να σου απαντήσω ρε Αεροχείμαρρε; Διαχωρίζω τους ανθρώπους με εθνικά κριτήρια; Λογική του παραλόγου μου ακούγεται αυτό.

  @Και για πες μου ποιος λογικός άνθρωπος ισχυρίζεται ότι ο Έλληνας δεν κλέβει και δεν εγκληματεί γενικώς;; Αυτονόητα ναι.@

  Που ζεις φίλε ου. Έχω βαρεθεί να ακούω τη σαχλαμάρα: Εμείς στην Αμερική, στην Αυστραλία δεν κλέψαμε κλπ

  @Αλλά είναι λόγος αυτός να μην αναδείξουμε τα προβλήματα που προκαλούν ΜΕΡΙΚΟΙ από τους μετανάστες;;@

  Να τα αναδείξουμε 1000 φορές. Λέω πουθενά να κρύψουμε τα προβλήματα; Ίσα ίσα που τα επισημαίνω και μόνος μου. Για διάβασε προσεκτικά

  @Κλείνοντας, αν αφαιρέσεις από την πρόοδο τον διαφωτισμό μένει ο μεταμοντερνισμός. Στο όνομα του οποίου αντιμαχόμαστε τον επικίνδυνο εθνικισμό. ΛΑΘΟΣ.@

  Ομολογώ φίλε μου πως αγνοώ τον μεταμορντενισμό μου. Που ακριβώς τον είδες; για να σου απαντήσω.

  anti,
  είσαι ο μόνος (η;) από όσους διαφωνούν που απάντησα, γιατί μιλάς με κάποια σοβαρότητα. Πουθενά δεν είπα να φέρουμε εδώ όλους τους μετανάστες, να τους κρατήσουμε, κλπ
  Απαίτησα ανθρώπινη συμπεριφορά, σεβασμό του πολιτικού άσυλου και των διεθνών συμβάσεων, προγράμματα ένταξης, δικαιώματα σε κάποιο λογικό χρόνο, συννενόηση με Ε.Ε. για αντιμετώπιση ανεξέλεγκτης εισόδου από Τουρκία, τιμωρία δουλέμπορων, τιμωρία διεφθαρμένων κρατικών υπάλληλων, διαβάθμιση κατά περίπτωση, προγράμματα στήριξης από Ε.Ε. στη χώρα τους.
  Έχω βαρεθεί να απαντώ σε πράγματα που δεν είπα.

 27. Ο/Η DPurpler λέει:

  Για ότι αξίζει, είμαι κι εγώ κάτοικος Αγ. Παντελεήμονα και θα ήθελα να γράψω την γνώμη μου.

  Το στοίβαγμα ανθρώπων στην γειτονιά, έχει φτάσει να είναι θέμα όχι ανθρωπιστικό, όχι κοινωνικό, αλλά πλέον χωροταξικό!

  Πολύ απλά, δεν υπάρχουν οι υποδομές να δεχθούν άλλους ανθρώπους. Συμφωνούμε για την φτώχεια, συμφωνούμε για την ανέχεια, συμφωνούμε ότι οι άνθρωποι δεν φταίνε σε τίποτε, πρέπει όμως να συμφωνήσουμε και ότι:

  1. Οι περιουσίες των κατοίκων χάνουν αξία καθημερινά. Στην εξώπορτα της πολυκατοικίας υπάρχουν αυτή την στιγμή 5 πωλητήρια. Οι κάτοικοι πουλάνε όσο όσο και φεύγουν
  2. Προσωπικά, πήγα στην πλατεία Βάθη σχολείο και νόμιζα ότι δεν «μασάω». Αλλά τώρα, όταν φτάνω σπίτι μου βράδυ, πιάνω τον εαυτό μου να κοιτάω πίσω από τον ώμο μου.
  3. Τα περιστατικά που περιγράφουν άλλοι αναγνώστες παραπάνω, γίνονται. Και πυροβολισμοί πέφτουν, αρκετά συχνά, μία φορά τονμήνα, ή περίπου
  4. Η αστυνομία, είτε δεν επαρκεί, είτε δεν ανακατεύεται. Το τμήμα Αγ. Παντ έχει καταντήσει δυσμενή μετάθεση.
  5. Η γειτονιά έχει αφεθεί παντελώς στην τύχη της και από θέματα καθαριότητας, υποδομών, σχολείων, κλπ. Είναι γελοίο να φτιάχνουν πεζοδρόμια για τυφλούς (πέρυσι έγινε αυτό) και τα υπόλοιπα να αφήνονται να ρημάξουν. (ΗΙΝΤ: έργα, προσφορές και μίζες, εργολάβοι, ομέρ Πριόνης).

  και σε όλα αυτά οι προοδευτικοί (κι εγώ μαζί μέχρι πρότινος) να λέμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα. ΜΑΖΙ σας. Όχι όμως ΜΟΝΟ για τους μετανάστες!

 28. Ο/Η Po λέει:

  DPurpler,
  Έχεις απόλυτο δίκιο… αν και αυτό που λες
  «Όχι όμως ΜΟΝΟ για τους μετανάστες!»
  τουλάχιστον για το ιστολόγιό μας δεν ισχύει, σε παλαιότερο ποστ μου ήμουν ξεκάθαρος.

  Φυσικά και είναι πρόβλημα να διπλασιάζεται ξαφνικά ο πληθυσμός σε μία περιοχή/γειτονιά/πόλη όταν δεν υπάρχει στοιχειώδη υποδομή από πλευράς πολιτείας.

  Φυσικά και οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές έχουν ένα μεγάλο δίκιο για όλη αυτή την υποβάθμιση, της ζωής τους σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο με όλο αυτό το πήγαιν’ έλα εκατοντάδων ή και χιλιάδων ανθρώπων…

  Η Πολιτεία ΠΟΤΕ δεν έπραξε αυτά που όφειλε, ΠΟΤΕ δεν εφάρμοσε έστω και για τα μάτια κάποια Κοινοτική οδηγία ή διεθνή συνθήκη…

  Τώρα μαζί με τους χιλιάδες λαθρομετανάστες αφημένους στη τύχη τους, έχουν αφήσει – μοιραίο είναι – και τους υπόλοιπους στη τύχη τους.

  Τώρα στο παρα-πέντε θορυβήθηκαν για ευνόητους λόγους, μερικοί από αυτούς αναλύονται και στο ποστ του κ. Λασκαράτου…

 29. Ο/Η nomikos λέει:

  Κυρία αντί.
  Μπαίνεις πρώτη φορά κάπου και αντί για καλημέρα, ξεκινάς με φράσεις «έγινε της πουτάνας, είστε ανεγκέφαλοι, δεν πάτε να πνιγείτε όρνια, άντε γιατί το παραγαμήσαμε»Στο τέλος, ζητάς μια συγνώμη από τους οικοδεσπότες και τους παρευρισκόμενους στη συζήτηση για το ύφος σου λόγω αγανάκτησης.Εάν εγώ έμενα στον Αγ.Παντελεήμωνα, περνούσα από το σπίτι σου που μπορούσε κάλλιστα να είναι σε μια άλλη περιοχή και όχι στην εν λόγω προβληματική, είχα το μυαλό και τον τρόπο σκέψης σου, κουβάλαγα του κόσμου τα νεύρα, σε άκουγα να συζητάς με μια φίλη σου για το πρόβλημα των μεταναστών και μάλιστα να εκφέρεις λόγο υποστηρικτικό προς αυτούς και σε έκανα μπαούλο στο ξύλο και ζητούσα συγνώμη μετά, υπήρχε ποτέ περίπτωση να έχω εγώ δίκαιο και όχι εσύ;OK, καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε ότι υπάρχει πρόβλημα.Αυτό που εσύ δεν καταλαβαίνεις, είναι ότι ο νόμος του Colt, του Smith and Wesson και πάει λέγοντας πέθανε μαζί με τον John Wayne στα καουμπόικα έργα.Όπως και το να μπαίνεις κάπου, να ξεστομίζεις ύβρεις και να νομίζεις ότι διέπραξες κάποια τεράστια μαγκιά, ή έλυσες το πρόβλημά σου.Στη συνέχεια επανέρχεσαι με σαφώς ηπιότερο σχόλιο, αλλά δεν έχεις καταλάβει ακόμα κάτι.Εδώ, θα πει κάποιος κάτι και όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε να το κατανοήσουμε, να το συζητήσουμε και να προτείνουμε λύσεις.Είναι ο μόνος τρόπος, ο οποίος μας κάνει να διαφέρουμε από τους κατοίκους της οποιασδήποτε ζούγκλας.Ελπίζω να το κατανοείς αυτό.Στο διαδίκτυο, υπάρχουν διάφορα σοβαρά μέρη, στα οποία μπορείς και εσύ να καταθέσεις τη γνώμη σου,να εκθέσεις το πρόβλημά σου χωρίς ύβρεις και απειλές κούφιες.Ένα από αυτά τα μέρη είναι και αυτό το ιστολόγιο.Μπορείς βέβαια να διαλέξεις, να επισκέπτεσαι ιστολόγια τύπου Στόχος, Χρυσή Αυγή, Χρυσή Ζύμη κλπ κλπ.Είναι απολύτως βέβαιο, ότι θα βρείς πολλούς πρόθυμους να σε ακολουθήσουν στο οποιοδήποτε ακατάσχετο υβρεολόγιο διαλέξεις να παραθέσεις.Λύση όμως εκεί δεν θα βρεις ποτέ.Και κάτι τελευταίο .Στο πρόβλημα που αντιμετωπίζετε έχετε τις εξής εναλλακτικές.Την πρώτη στην εξέθεσα παραπάνω.Θέλει υπομονή, πίεση στους πολιτικούς ως κοινότητα Αγ.Παντελεήμωνα για εξεύρεση λύσης σύμφωνα με τα ανθρώπινα και όχι με τα ζωώδη, αλλά κυρίως θέλει γνώση του δικού μας παρελθόντος (δες και το θαυμάσιο σχόλιο του espectador) και ανοιχτό μυαλό.Η επόμενη λύση είναι η εξής.Από τη στιγμή που όπως λες το κράτος δεν υπάρχει, οι αρχές δεν κάνουν τίποτα, προσεταιρίσου διάφορους από αυτούς που έρχονται σε μπουλούκια των πενήντα για να την πέσουν σε όποιον νομίζει ότι τους φταίει, βρείτε και όπλα (σιγά μη μου πεις ότι είναι και δύσκολο) και ξαμοληθείτε να τους καθαρίσετε.Πρόσεξε όμως δύο πράγματα.Από τη στιγμή που τραβάς όπλο εναντίον κάποιου, μην ξεχάσεις ποτέ ότι το ίδιο δικαίωμα έχει και ο άλλος, αυτός εναντίον του οποίου στρέφεις το όπλο σου.Και από τώρα σου λέω, πως επειδή ο άλλος είναι σίγουρα πιο απελπισμένος από εσένα, γιατί αυτός όντως δεν έχει να χάσει κάτι άλλο σ’αυτή τη ζωή, ενώ εσύ απ’ ότι έγραψες έχεις και αμαξάκι και σπιτάκι και φαγάκι το βράδυ και κρεββάτι να κοιμηθείς. Όλα αυτά λοιπόν που μπορεί να είναι ο κόσμος σου όλος, λειτουργούν ως διακόπτης χρονοκαθυστέρησης στο επί της σκανδάλης δάχτυλο.Του άλλου όμως το δάχτυλο, δεν έχει χρονοδιακόπτη ακριβώς λόγω του ότι δεν έχει ούτε καν φαί.Σ’αυτές τις περιπτώσεις, κερδίζει πάντα ο πιο γρήγορος πιστολέρο.Αυτός σίγουρα δεν θα είσαι εσύ.Και μην κάνεις το λάθος, αν σχεδιάσετε ποτέ κάποια τέτοια επιχείρηση, να στηριχτείς σε κάποιο από τα μυαλοφυγόδικα με ξυρισμένα κεφάλια αυγά του φιδιού, που εσχάτως περιφέρονται στη γειτονιά σας παριστάνοντας τους προστάτες.Είναι ιστορικά επιβεβαιωμένο, πως ψευτόμαγκες που πηγαίνουν πενήντα εναντίον ενός ή δύο, ακόμα και αν κρατάνε πιστόλι αν δουν στη μάπα τους την πλώρη από το πιστόλι του άλλου αποκτούν ένα ωραίο φρενάρισμα στο βρακί τους.Μεγάλωσα και περνώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μου στον Πειραιά.Ούτε σε Εκάλη μένω, ούτε σε Κολωνάκι.Έχω δει και χασίσια και λουλάδες και άσπρη και μαχαιρώματα στον κώλο και ξύλο και πουτάνες, σε απόσταση αναπνοής από εκεί που κοιμόμουν.Όλα αυτά τα έκαναν δικοί μας, όχι ξένοι, σκούροι, βρωμιάρηδες κλπ.Το πλέον εύκολο τότε ήταν, να πάρουν τα όπλα οι μεν οι νοικοκυραίοι, να τα πάρουν και οι δε οι χασικλήδες και μετά να γίνουμε στατιστική και πρωτοσέλιδα.Τη λύση σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν την έδωσαν ποτέ τα όπλα.Μόνο η κοινή λογική και η ειλικρινής διάθεση να βρείς άκρη στο πρόβλημα χωρίς να ανοίξει μύτη.Σκέψου αυτά και αν θες τα ξαναλέμε.

 30. Ο/Η DPurpler λέει:

  Ρο,
  Δεν απευθυνόταν σε εσάς το ΜΟΝΟ, αλλά σε φίλους που είναι υπέρμαχοι των ανθρ. δικαιωμάτων χωρίς όμως πρόβλεψη για τους παλαιότερους κατοίκους και για άλλα (όπως πχ την στατιστική που λέει ότι έχουμε στην γειτονιά την υψηλότερη εγκληματικότητα όλης τη Ελλάδας). Και δεν με ενδιαφέρει από που προέρχεται. Είναι γεγονός όμως.

 31. Ο/Η Anti λέει:

  NickG
  συμφωνώ μαζί σου στο θέμα αγοράς-ζήτησης. Αλλοδαποί εργαζόμενοι θα έπρεπε να απασχολούνται μόνο σε όσες δουλειές δεν καλύπτονται από έλληνες. Επιπλέον θα πρέπει να είναι καταμετρημένοι,ταυτοποιημένοι,εμβολιασμένοι,ασφαλισμένοι και σωστά αμειβόμενοι με έλεγχο των αμοιβών τους για να μην πέφτουν τα μεροκάματα. Αλλά να είναι όσοι ακριβώς χρειάζονται κι ούτε ένας παραπάνω.Έτσι λέω.
  Φτάσαμε όμως στο σημείο να ταίζουμε τους ξένους μας και τους δικούς μας να τους αφήνουμε νηστικούς. Και ναι μεν η δικιά μου κοιλιά είναι χορτάτη, ξέρω όμως πολλούς νηστικούς συμπατριώτες μου και με εξοργίζει-θλίβει-αγανακτεί το γεγονός ότι ουδείς ασχολείται με τη δική τους ξενηστικομάρα. Ωσάν να είναι κάτι φυσικό και αυτονόητο αυτό. Ωσάν να το λύσαμε το θέμα και πήγαμε παρακάτω στους επόμενους.
  Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο κλάδος των καθαριστριών. Κάποτε πχ υπηρεσίες και ιδιωτικός τομέας απασχολούσαν καθαρίστριες. Τώρα όμως έχουν πάρει τον καθαρισμό οι εργολάβοι (λαμόγια), και οι ελληνίδες δεν βρίσκουν να εργαστούν γιατί συνθήκες και αμοιβές προσαρμόστηκαν στη μεγάλη προσφορά αλλοδαπών γυναικών.

  Το θέμα του πολιτικού ασύλου που θίχτηκε, θα πρέπει να το επωμιστούν αποκλειστικά οι «εμπλεκόμενες» χώρες και να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλο γιατί τις βλέπουμε. Πχ υπάρχουν αιτούντες πολιτικού ασύλου που προέρχονται από τη Γεωργία? Γιατί να είναι εδώ και να μην είναι στη Ρωσία? Οι Αφγανοί γιατί να μην πάνε στην Αμερική? Επειδή τελικά, σ΄αυτή την καταταπεινωμένη στις μέρες μας χώρα βρίσκει το νόημά του το εξής λαϊκό απόφθεγμα: Άλλος @@@@@ κι άλλος πληρώνει!!! (δεν το γλίτωσα)

 32. Ο/Η Anti λέει:

  «Εγκληματικό λαθάκι» (ο δαιμων).Στην Αμερική οι Γεωργιανοί,όχι στη Ρωσία. πωπω τι πήγα να κάνω?Θα τους έπαιρνα στο λαιμό μου τους ανθρώπους!!

 33. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  Κατά την ταπεινή μου άποψη μηδενισμός είναι το αντίθετο του εθνικισμού, δηλ. έτσι ονομάζω την ιδεολογία του μεταμοντερνισμού κάτι που σαφώς διακρίνεται στα κείμενα σου.

  Νομίζω πως προσπαθείς να αποφύγεις την ουσία όσων γράφω και σκόπιμα το θέμα το μετατοπίζεις αλλού.

  έγραψες:»Φαντάζομαι πως όλοι μας ενδιαφερόμαστε για τα γονίδια μας όταν θέλουμε να κάνουμε απογόνους. ΔΕν θα παντρευτείς την ξαδέλφη σου, θα προτιμήσεις μια ξένη, γιατί οι πιθανότητες υγιών παιδιών αυξάνουν ραγδαία. Ελπίζω να γίνεται κατανοητό τι θέλω να πω. Τα κριτήρια είναι πολλά για αυτό το ζήτημα, αλλά και η υγεία των παιδιών πολύ σημαντική.»

  Σε ποιο σημείο του κειμένου σου αναφέρεσαι στην υπερκείμενη δήλωση;

  Δεν μιλάς ακριβώς για παντρειές με ξαδέρφες αλλά τονίζεις συνέχεια την επιμιξία όπως και σε παλαιότερα άρθρα Ελλήνων μεταξύ ξένων.
  Σου απάντησα λοιπόν ότι λογικό είναι, αυτός είναι ο ανθρώπινος ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, για ποιο λόγο θεωρείς πως κρίνεται αναγκαίο να μιλάς για τα γονίδια του έθνους;;

  Γιατί τέτοια πρεμούρα να αποδείξεις ότι είμαστε ανάμεικτος λαός;;Και ποιος δεν είναι στο κάτω κάτω;;

  Τι θέλω να πω;;Νομίζω ότι συγχέεις κάποιες τάσεις στη ρεφορμιστική αριστερά που πρόσκεινται στον μεταμοντερνισμό όπως λόγου χάρη η εφημερίδα «Αυγή» κατά το πλείστον.

  Έχω την αίσθηση ότι η λογική του παραλόγου έγκειται εκεί που δεν καταλαβαίνουμε ότι τα ιδεολογήματα του καθενός μας είναι σαθρή…

  επίσης, όταν επιχειρείς πάντα να υπερτονίζεις την επιμιξία του ελληνικού λαού δεν είναι σαν να θέλεις να πικάρεις τους εθνικιστές που θεωρούν ότι είμαστε γνήσιοι και καθαροί Έλληνες;;

  Τέλος, θα σου έλεγα ότι αγνοείς τον μεταμοντερνισμό σου διότι εξαιρείς από αυτόν την προσωπική σου θεώρηση των πραγμάτων και εν γένει την ιδεολογία ή ιδεολόγημα σου.
  Διότι απλά θεωρείς ότι στις δυτικές δημοκρατίες έχει την πρωτοβουλία ο λαός. Αστείο μου ακούγεται.

  Η ουσία βρίσκεται στην αμφισβήτηση της ίδιας της οικονομίας της αγοράς και του πολικού πλαισίου που η ίδια δημιούργησε!
  Αυτό θα πρέπει να είναι το μέλημα κάθε σύγχρονου ανθρώπου ανεξαρτήτως έθνους, φυλής , θρησκείας, εθνοτικής ομάδας κλπ…

  Εν ολίγοις, οι Έλληνες όπως όλοι οι λαοί αναμείχθηκαν με άλλους πάντα έτσι γινόταν στον ανθρώπινο πολιτισμό.

  Αυτός δεν είναι λόγος να ονομαζόμαστε σύμφωνα με τους μεταμοντερνιστές «ασυνεχείς». Καταλαβαίνεις τι εννοώ;

  Δίαβασε το εν λόγω άρθρο: του Στάθη Σταυρόπουλου

 34. Ο/Η πρεσβύωψ λέει:

  Αν είχα το ίδιο ταλέντο στη γραφή, τα ίδια θα έγραφα.
  ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ
  Ευχαριστώ.

 35. Ο/Η Anti λέει:

  Παρακαλώ το τελευταίο μου σχόλιο να διαγραφεί.Είναι λάθος. Thanks

 36. Ο/Η Anti λέει:

  Επειδή μπορεί να μη γίνω πάλι κατανοητή,εννοώ πως πρέπει να διαγραφεί το σχόλιο:

  Εγκληματικό λαθάκι” (ο δαιμων).Στην Αμερική οι Γεωργιανοί,όχι στη Ρωσία. πωπω τι πήγα να κάνω?Θα τους έπαιρνα στο λαιμό μου τους ανθρώπους!!

  Γιατί οι αντικαθεστωτικοί της Γεωργίας είναι φιλοαμερικανοί. Εκεί έγινε το λάθος.

  Συγνώμη που σας ζάλισα

 37. Ο/Η etairos λέει:

  Η αξία ενός ανθρώπου είναι η ίδια, είτε αυτός είναι μπανγκλαντέσι είτε ελληναράς. Όταν αγοράζεις το μπλουζάκι 3 € (made in Pakistan, Bangladesh κλπ), ενώ το αντίστοιχο ελληνικό θα έκανε 20 €, αναπόφευκτα κάποτε θα έρθει ο κατασκευαστής του να σου ζητήσει τα υπόλοιπα…Κέρδισες από τη συναλλαγή, επομένως καιρός είναι να πληρώσεις και κάτι. Η ευμάρεια του δυτικού κόσμου βασίζεται στη φτώχεια του τρίτου κόσμου. Μη ζητάμε παγκοσμιοποίηση μόνο για την αντίντας και τη λακόστ! Όπως πήγαν οι εταιρείες εκεί, για να απολαμβάνουμε εμείς φτηνά αγαθά, έτσι θα έρθουν και εκείνοι εδώ!
  Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που σοβαρά ισχυρίζεται ότι οι ξένοι παίρνουν τις δουλειές των ελλήνων. Υπάρχουν δουλειές που οι έλληνες δεν κάνουν, π.χ. ποια πάει σήμερα δούλα σε σπίτι, ώστε να φοβάται τις φιλιπινέζες; Μέρος της καλοπέρασής μας οφείλεται στο ότι οι οικοδομές, τα αγροτικά, οι βρώμικες δουλειές είναι φτηνότερα.
  It’s the economy, stupid!

 38. Ο/Η Anti λέει:

  Μ΄αρέσει που ήθελα και διευκρίνιση..χαχαχα

  Διαχειριστή χρειάζομαι τη βοήθειά σου.
  Σβήσε τα σχόλιά μου από το «Εγληματικό λαθάκι» μέχρι εδώ.Pleaseee

  SOS

 39. Ο/Η laskaratos λέει:

  Αnti,
  ηρέμησε. Ο κ.Ροϊδης, θα πράξει τα δέοντα για το σχόλιό σου. Άλλωστε εξηγήθηκες. Αρχικά δεν κατάλαβα πως είσαι γυναίκα. Βεβαιώθηκα όταν το είπε ο Νομικός. Για γυναίκα πάντως μιλάς λίγο βαρειά. Πρέπει να βελτιώσεις λίγο το λεξιλόγιό σου.

  πρεσβύωψ,
  σε ευχαριστώ πολύ.

  Αγαπητοί φίλοι.
  θα ήθελα να απευθυνθώ συνολικά σε όσους έχουν αντιρρήσεις. Μερικοί όπως ο

  @NickG
  ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΔΩ
  Πάρτε τους σπίτι σου.
  Εδώ δεν τολμάμε να περπατήσουμε/ κοιτάξουμε / εδώ, καρδιοχτυπούμε μέχρι να γυρίσει το παιδι στο σπίτι και εχουμε κ τους φιλοσοφοπορδιάρηδες….@

  αδικούν τον εαυτό τους γράφοντας εδώ.
  Μπορούν να διαπρέψουν ως γραμματείς του μητροπολίτη Άνθιμου ή ως σχολιαστές του Στόχου.
  Χάνουν τον καιρό τους με εμάς.

  Συνολικά τώρα λυπάμαι που μου απάντησαν οι περισσότεροι σαν να μην είχα επισημάνει υπαρκτά προβλήματα, σαν να μην είχα προτείνει λύσεις, σαν να μην είχα υποδείξει ενόχους, σαν να μην είχα κριτικάρει και φίλους, σαν να μην είχα προσπαθήσει να έλθω στη θέση των κατοίκων.
  Κρίμα.
  Θέλω να θυμίσω πως μιλάμε για ανθρώπους, για συνανθρώπους καλύτερα και για τους χριστιανούς από εσάς, για εν Χριστώ αδελφούς.
  Το κόμμα Λάος που παρουσιάζεται ως χριστιανικό, θα έπρεπε να είχε καταγγελθεί για την υποκρισία του από τους πραγματικούς πιστούς αν υπήρχαν τέτοιοι.
  Θέλω να πω σε κάποιους, πως με το ρυθμό των σκανδάλων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με την αρπακτικότητα της Εκκλησίας, με τους υπερεξοπλισμούς και τις ατέλειωτες αναχαιτίσεις τουρκικών αεροπλάνων στο γάμο του καραγκιόζη πάνω από το Αιγαίο και γενικά με την αυτοκαταστροφική μανία των ρωμαϊκής παρακμής Νεοελλήνων, μπορεί τα παιδιά ή έστω τα εγγόνια κάποιων να βρεθούν πρόσφυγες, αν όχι στο Μπαγκλαντές, στην Αλβανία και σίγουρα αρκετοί από τους σχολιαστές μπορεί να βρεθούν σύντομα άστεγοι στην Ομόνοια ή γέροι, άρρωστοι πεταμένοι σε κάποιο νοσοκομειακό ράντσο του Αβραμόπουλου ή της Άννας Διαμαντοπούλου.
  Η βαρβαρότητα όταν φάει ζωντανούς τους μετανάστες, θα πιάσει να αποτελειώσει τους ενορίτες του Αγίου Παντελεήμονα.

 40. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

  @Λασκαράτος

  Λοιπόν, επειδή μιλάς γενικά για τους σχολιαστές, νομίζω ότι στο πρώτο σχόλιο μου είχα επισημάνει ότι γενικά επαινώ την προσπάθεια σου.
  Απλά ήθελα να τοποθετηθώ γενικότερα για τις ιδεολογίες που επηρεάζουν τα γραφόμενα του καθενός μας.

  Μπορεί να επεσήμανες κάποια κακώς κείμενα των φίλων όπως λες αλλα δε νομίζω ότι έχεις αναρτήσει άρθρο αφιερωμένο σ αυτούς, αν κάνω λάθος τότε ζητώ συγγνώμη εκ των προτέρων.

  Επίσης, μόνο από τον τίτλο του άρθρου σου, είσαι ήδη προκατειλημμένος χαρακτηρίζοντας «το κράτος του Καρατζαφέρη» ή κάνω λάθος;;;(και εδώ).

  Κάτι τελευταίο: «υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» Τι ωραίο που είναι αυτό, από τα πιο επείγοντα θέματα του κόσμου.

  Αλλά μία λεπτομέρεια:
  Τα κοινωνικά θέματα επειδή είναι πιο υποκειμενικά, διατρέχουν τον κίνδυνο, ολέθριο θα έλεγα: Να υπερασπίσεις τα ανθρώπινα δικαιώματα λειτουργώντας σε βάρος άλλων εξίσου ανθρωπίνων δικαιωμάτων….

  Ναι, ακούγεται παράλογο, ίσως να μην το κατάλαβες έτσι πως το διατυπώνω, πάντως η ιστορία μας διδάσκει.

 41. Ο/Η NickG λέει:

  @laskaratos

  Όλα αυτά ακριβώς που περιγράφεις, τα έχουν περάσει οι πρόγονοι μας, μόλις κάποια χρόνια πριν, για να ειμαστε εμεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ στην πατρίδα μας. Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που δεν έχουν καν συμπληρώσει 100χρόνια λευτεριάς απο τους Οθωμανούς ακόμα. Δηλ οι πατεράδες μας/παππουδες μας όλα αυτά τα πέρασαν για να οραματιζόμαστε την Ελλάδα των παιδιών μας (με τα στραβά της) Μπαγκλαντες ;

  Την ειρωνία την κατάλαβα, Ok, το συσχετισμό σου με την εκκλησία δεν μπορώ να δω. Δηλ. όσοι διαφωνούν με τους εκατομμυρια μετανάστες, πάνε αυτόματα με το μέρος του Άνθιμου και της εκκλησίας, ενώ ο σωστός άθεος/άθρησκος/ μη-χριστιανός (όπως χαρακτηρίζεται ο καθένας τελοσπάντων!), πρέπει να είναι αριστερός/ συριζαίος κτλ και να θεωρεί τους λαθρομετανάστες ραχοκοκαλιά της κοινωνίας του όπως γράψατε;

  Ο τόπος αυτό, έχει περάσει και περνάει πάρα πολλά. Πάνω που καααάτι αρχίζει να αλλάζει σε αυτήν τη χώρα, με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς να φεύγει ο κόσμος μαζικά από το μαντρί (ευλόγησον),
  πρέπει να αποδεχτώ 4εκ μετανάστες και 5 μέχρι το 2013 στη χώρα μου;
  Στη χώρα μου πρωταθλήτρια της διαφθοράς, της ακρίβειας, της κερδοσκοπίας, της ανοργανωσιας, των χαμηλών μισθών. στη χώρα μου με 10 % ανεργία (στους έλληνες), στη χώρα μου τελευταίο βυζαντινό απολειφάδι της ευρώπης, πρέπει μέσα σε αυτά να αποδεχτώ 4 εκ πακιστανο-βουλγαρο-αλβανο-ρωσσο-αραβό-γεωργιανο-ιρανο-πολωνο-αφγανους;

  Δεν θελω τα παιδιά /εγγόνια μου σε 10 χρόνια απο τώρα να ασχολούνται με το αν πρέπει τα τζαμιά να έχουν ίσα δικαιώματα με τις εκκλησίες στα μεγάφωνα τους, ή στο να διαλαλουν τις παπαριες τους,αν θα πρέπει να γίνεται διπλή/τριπλή προσευχή, αν θα πρέπει να τιμω τις ιερες τους μέρες απο σεβασμό στους κακομοίρηδες ή αν θα πρέπει οι μούφτηδες (πώς τους λενε) των καημένων μουσουλμάνων να έχουν δικαιώματα εισόδου στα σχολεία, όπως έχει ο ορθοντοξ (βοήθειά μας), δεν ΘΕΛΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

  Αν νομίζετε οτι αφομοιώνονται οι μουσουλμάνοι ρωτήστε στις συνοικίες τους στην Αγγλία τί γίνεται, (πόσο μάλλον εδώ που είμαστε -200 χρόνια τουλάχιστον από αγγλία).

  Φιλοσοφοπερδόμαστε, ενώ Γινόμαστε εμείς οι μετανάστες στη χώρα μας.

  Για να παράφρασω, κάποια στιγμη το κοίταγμα στο καθρέφτη θα αποτελειώσει όλους τους ενόριτες. Μέχρι τότε, δεν χρειάζεται να μας φάνε ζωντανοί και οι μετανάστες. !

 42. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  ας δούμε τις Σταυροφορίες από την πλευρά των Αράβων. Ίσως μερικοί επισκέπτες μας κατανοήσουν καλύτερα μερικά πράγματα.
  Με τη βία, την προκατάληψη και με τη μισαλλοδοξία δεν λύνεται κανένα πρόβλημα.

  1)

  http://www.uom.gr/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=898&tmima=8&categorymenu=7&mode=thread&order=0&thold=0

  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

  ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

  Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

  Στα πλαίσια των μαθημάτων «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑ» και «ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΗΝ Α. ΚΑΙ Ν.Α. ΕΥΡΩΠΗ » θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Βρωμοέλληνες» του Στέλιου Κούλογλου. Στην προβολή θα βρίσκεται και ο Στέλιος Κούλογλου που θα προλογίσει και θα συζητήσει με το κοινό.

  Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19.11.2004, στις 16:00, στην Αίθουσα Τελετών (ισόγειο) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

  Οι διδάσκοντες,

  Επίκ. Καθ. Γιώργος Αγγελόπουλος

  Αναπ. Καθ. Έφη Βουτηρά

  «Οι Βρωμοέλληνες»

  Το Μάρτιο του 1998 η κοινοτική αρχή στο Παλαιό Κεραμίδι, ένα χωριό στο νομό Πιερίας, απαγόρευσε την κυκλοφορία των Αλβανών μεταναστών μετά τη δύση του ηλίου. Το μέτρο αυτό, που επιβλήθηκε για να περιορίσει την αυξανόμενη εγκληματικότητα, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις.

  Σχεδόν ένα χρόνο μετά, το Ρεπορτάζ Χωρίς Σύνορα επισκέφτηκε το Παλιό Κεραμίδι και κάλεσε τους κατοίκους σε δύο δημόσιες συζητήσεις.

  Στην αρχή, σχεδόν όλοι οι κάτοικοι υπερασπίστηκαν την απόφαση. Προβλήθηκε τότε στους παριστάμενους ένα ντοκιμαντέρ που είχε γυριστεί στις Η.Π.Α. με θέμα την αντιμετώπιση των ελλήνων μεταναστών στην Αμερική στην αρχή του αιώνα. Όπως αφηγούνται επιζώντες εκείνης της εποχής και ιστορικοί, οι Έλληνες είχαν πέσει θύματα ρατσιστικών διακρίσεων και προκαταλήψεων εναντίον των μεταναστών από τις φτωχές χώρες του ευρωπαϊκού νότου. Όταν έφταναν στην Αμερική τους έβαζαν σε καραντίνα και τους υπέβαλαν σε εξονυχιστικές ιατρικές εξετάσεις και ανακρίσεις. Όσοι κατάφερναν να περάσουν τις εξετάσεις προσλαμβάνονταν με χαμηλότατους μισθούς στις ανθυγειϊνές δουλειές που δεν έκαναν οι Αμερικανοί. Στο Νότο σημειώνονταν συχνά συγκρούσεις μεταξύ των μελών της Κου-Κλουξ-Κλαν και των Ελλήνων.

  Στη συνέχεια της συζήτησης με τους κατοίκους στο Παλαιό Κεραμίδι αποκαλύφθηκε ότι στο χωριό τους δεν είχε συμβεί κανένα σοβαρό επεισόδιο από τους Αλβανούς. Ορισμένοι παραδέχτηκαν ότι η συμπεριφορά τους απέναντί τους ήταν ίδια με αυτή των Αμερικανών απέναντι στους Έλληνες μετανάστες. Άλλοι όμως είπαν ότι αυτά συνέβαιναν παλαιότερα. Τότε στους παρευρισκομένους προβλήθηκε ένα δεύτερο ντοκιμαντέρ για ένα πρόσφατο επεισόδιο εναντίον ενός Έλληνα μετανάστη στη Γερμανία.

  Τα γυρίσματα για το ντοκιμαντέρ έγιναν στη Νέα Υόρκη, στο Νιου Τζέρσεϋ, στη Ουάσινγκτον και στο Παλαιό Κεραμίδι.

  Το ντοκιμαντέρ μετά τη συμμετοχή του στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης έγινε διεθνώς δεκτό με πολύ ευνοϊκά σχόλια και παρουσιάστηκε από το Στέλιο Κούλογλου στη Βαρκελώνη.

  2)

  http://odromos.wordpress.com/2009/03/21/%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1-emigrantet-dhe-kriminialite/

  Στη μελέτη «Πολιτιστική σύγκρουση και εγκληματικότητα» (Culture Conflict and Delinquency,New York 1938) του Θόρστεν Σέλιν- από τους μεγαλύτερους ερευνητές της κοινωνιολογικής διάστασης και ανάλυσης του εγκλήματος-παρουσιάζονται τα στατιστικά στοιχεία (δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά στις 21 και 28/03/1998 στην «Ελευθεροτυπία») για την εγκληματικότητα των μεταναστών στις ΗΠΑ εν έτει 1929. Τι προκύπτει; Στο σύνολο των αδικημάτων στη Νέα Υόρκη πρώτη ήταν οι έλληνες με ποσοστό υπερδιπλάσιο των Ιταλών. *Στις ανθρωποκτονίες , οι Έλληνες προηγούνταν κατά …1095% έναντι των δεύτερων Ιταλών. *Στους βιασμούς , οι Έλληνες προηγούνταν με 73% έναντι των δεύτερων Ιταλών. *Στις Ληστείες, οι Έλληνες προηγούνταν κατά 22% των Ιταλών.* Στις επιθέσεις , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 144% των ιταλών. *Στις διαρρήξεις , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 12% των Ιταλών. *Στις κλοπές , οι Έλληνες προηγούνταν κατά 100% των δεύτερων Ρώσων. *Στην οπλοκατοχή, οι Έλληνες έρχονταν δεύτεροι μετά τους Ιταλούς . *Στα ναρκωτικά, οι Έλληνες προηγούνταν κατά 600% των δεύτερων Ρώσων…

  Ταυτόχρονα , σύμφωνα με την ίδια μελέτη, σε 31 μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, οι Έλληνες έρχονταν πρώτοι στην εγκληματικότητα μεταξύ των μεταναστών (μπροστά από Λιθουανούς, Πολωνούς, Γιουγκοσλάβους, Σκανδιναβούς ,Αυστριακούς κλπ.), ενώ ήταν δεύτεροι στην τότε «Μέκκα» του εγκλήματος , το Σικάγο.

 43. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  ΠΡΕΖΑ TV

  ©ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΛΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ…

  ΠΑΠΑΡΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΧΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ…ΠΗΓΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΤΟΥ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΥ…Η ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ…
  Τρίτη, Ιούνιος 23, 2009, posted by ΠΡΕΖΑ TV at 12:19 πμ
  Τη στιγμη που 450 εργαζομενοι στο τυπο,
  εχασαν μεσα σε μια μερα την δουλεια τους,
  οι δημοσιοκαφροι των μεσημεριανων εκπομπων,
  οπως και πληθος κοσμου απο τον πολιτικο χωρο
  της δεξιας και της ακροδεξιας,εδωσαν το παρον στο γαμο του μπουμπουκου και της μπουμπουκας…
  Μεχρι και γερανο εβαλαν για να εχουν πανοραμικα πλανα!!!
  Μιλαμε για το απολυτο καφριλικι…
  Δειτε το video και θα καταλαβετε…

  ΔΙΩΞΗ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΟΣ ΑΣΚΗΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ,ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΝΩΛΑΔΑ ΗΛΕΙΑΣ.—ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ—

  Δευτέρα, Ιούνιος 22, 2009

  Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν κατά των δύο αλλοδαπών εργατών που ξυλοκοπήθηκαν πριν απο τέσσερις ημέρες στη Νέα Μανολάδα Ηλείας, ενώ στους δράστες του ξυλοδαρμού ασκήθηκαν διώξεις σε βαθμό πλημμελήματος!
  Η απόφαση της εισαγγελίας Αμαλιάδας προκάλεσε οργή και ερωτηματικά σε εκπροσώπους κομμάτων και δικηγόρους.

  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ,ΓΙΑ ΤΟΝ Πχχχχχ Κχχχχχχ..
  ΔΙΩΚΕΙ ΠΟΙΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ,ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ ΗΛΕΙΑΣ…ΚΑΙ ΔΙΩΚΕΙ ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΟΣ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2009,ΒΑΣΑΝΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ.

  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΚΗΝΙΚΟ.
  Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΛΕΟΝ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΑΓΡΙΟΥΣ ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ…ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ.

  ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΟΥΝ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΜΩΝ…

  ΠΡΕΖΑ TV
  22-6-2009

 44. Ο/Η Μένω κι εγώ εκεί λέει:

  Κλείνουν την παιδική χαρά

  Με τα λουκέτα, που τοποθετήθηκαν για να εμποδίσουν τους μετανάστες να εισέρχονται στο χώρο, να παραμένουν στην παιδική χαρά του Αγ.Παντελεήμονα, ο δήμος Αθηναίων γίνεται τώρα αποδέκτης αιτημάτων να γκρεμιστεί και στη θέση της να κατασκευαστεί συντριβάνι.

  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, η παιδική χαρά στην πλατεία του Αγ.Παντελεήμονα παραμένει από τις 15 Μαΐου κλειδωμένη με λουκέτα και συρματοπλέγματα και φρουρούμενη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

  Ο δήμος Αθηναίων αδυνατεί να αντιδράσει, καθώς όπως δηλώνει στην εφημερίδα ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Σκιαδάς ορισμένοι που εμφανίζονται ως μέλη της επιτροπής κατοίκων έδιωξαν τον φύλακα του δήμου και τοποθέτησαν τα λουκέτα. Ο δήμος έβγαλε τα λουκέτα τρεις φορές και πάλι ξαναμπήκαν, δηλώνει ο αντιδήμαρχος Αθηναίων.

  Τώρα, η «επιτροπή κατοίκων» συλλέγει υπογραφές, πιέζοντας το δήμο Αθηναίων να γκρεμίσει την παιδική χαρά και στη θέση της να κατασκευάσει ένα συντριβάνι και να τοποθετήσει δένδρα και παγκάκια.

  «Δεν χρειαζόμαστε παιδική χαρά. Έτσι κι αλλιώς είναι βρώμικη. Να την γκρεμίσουν και να βάλουν παγκάκια, δένδρα, λουλούδια. Να φτιάξουν έναν αθλητικό χώρο… Ούτως ή άλλως, η παιδική χαρά θα παραμείνει για πάντα κλειστή. Θα την περιφρουρούμε για να μην ανοίξει» δηλώνουν εκπρόσωποι της «επιτροπής κατοίκων» στην εφημερίδα.

  Newsroom ΔΟΛ

 45. Ο/Η espectador λέει:

  Βρισκετε θαυμασιο το αρθρο του Β.Βενιζελου στην Αυγη? Ναι ε?
  Κατι δεν παει καλα με μενα τοτε, γιατι εγω το βρισκω τρισαθλιο,

 46. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εspectador,
  μπορεί να έχω εγώ το πρόβλημα και όχι εσύ.
  Έχεις την καλωσύνη να μου υποδείξεις μια (τρισ)αθλιότητα του άρθρου για να μπορέσω να απαντήσω;

  Nickg

  @να οραματιζόμαστε την Ελλάδα των παιδιών μας (με τα στραβά της) Μπαγκλαντες ;@

  Κανείς δεν έχει τέτοιο όραμα. Είπαμε πρόβλημα υπάρχει. Δεν λύνεται όμως με χιτλερικές μεθόδους. Για τη βλακεία των Σημίτη- Γιωργάκη στο Δουβλίνο το 2003 δεν υπάρχουν τεράστιες ευθύνες; Επαναπροώθηση μεταναστών από Ε.Ε. μέσω Ελλάδας!
  Ακόμη και σήμερα δεν άκουσα έναν ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ να κάνει την αυτοκριτική του, να πει ψηφίσαμε γνωστά λαμόγια, σεσημασμένους καλοπερασάκηδες, επιδεικτικά αδιάφορους, διαβόητους ηλίθιους, εν πλήρει επιγνώσει, τώρα τους λουζόμαστε, τους λούζονται κι αυτοί που δεν τους ψήφισαν.
  Ενδεικτικά έθεσα το ερώτημα, θα μπορούσα να θέσω και άλλα 100.

 47. Ο/Η Anti λέει:

  Σόρυ για το χθεσινό μπάχαλο με τους Γεωργιανούς. Τελικά δεν κρύβονται τα κακά ένστικτα. Επρόκειτο καθαρά για εικονική εκτέλεση.

  Παιδικές χαρές
  Περάστε κι από τις άλλες παιδικές χαρές της περιοχής να δείτε με τα μάτια σας τι γίνεται! Ο δήμαρχος αποφάσισε μετά από τόσα χρόνια να τις περιποιηθεί αλλά οι αλλοδαποί εξακολουθούν να ουρούν μπροστά στα παιδιά που παίζουν αμέριμνα δίπλα στα τσισάκια και τα κακάκια. Στα παγκάκια που στις άκρες τους υπάρχουν κρεμασμένες σακούλες με τρόφιμα κοιμούνται άνθρωποι εξαθλιωμένοι, πεινασμένοι, μεθυσμένοι. Πολλοί απ΄αυτούς έχουν καπαρώσει πεταμένα στρώματα και μαξιλάρια καναπέδων από τα σκουπίδια για πιο αναπαυτικά. Κάποιοι πίνουν ακατάπαυστα, σπάνε τα μπουκάλια και μετά πλακώνονται στο ξύλο. Η δυσωδία σου κόβει την ανάσα. Τις προάλλες ακούστηκε ένα μπαμ, ήταν φωτοβολίδα που έφυγε από κάπου και πέρασε ξυστά πάνω από τα κεφάλια μας. Αυτή είναι μια κλασική παιδική χαρά της περιοχής και χαίρομαι που οι κάτοικοι αποφάσισαν να ξεσηκωθούν. Γιατί το πράγμα έφτασε στο μη περαιτέρω.
  Αναρχικοί και αντιεξουσιαστές θέλουν να παίξουν καουμπόυδες και ινδιάνους αλλά το θέμα αυτό δεν είναι παιχνιδάκι.

 48. Ο/Η nextmind λέει:

  Ξεκίνησα να γράφω, κι όταν έφτασε να είναι σεντόνι, κατάλαβα ότι μιλούσα πολύ χωρίς να λέω τίποτα. Εξέφραζα την οργή μου χωρίς να έχω λύση να προτείνω…

  Χρειάζεται σπουδή και χρόνος για να εμπεδώσουμε την ισότητα και τον ανθρωπισμό.

 49. Ο/Η ellinaki λέει:

  @ NickG

  Έγραψες:
  «Υπάρχουν περιοχές στην Ελλάδα που δεν έχουν καν συμπληρώσει 100χρόνια λευτεριάς απο τους Οθωμανούς ακόμα. Δηλ οι πατεράδες μας/παππουδες μας όλα αυτά τα πέρασαν για να οραματιζόμαστε την Ελλάδα των παιδιών μας (με τα στραβά της) Μπαγκλαντες»

  Έχεις δίκιο. Άνθρωποι σκοτώθηκαν, βασανίστηκαν και υπέφεραν προκειμένου να δημιουργηθεί το σύγχρονο ελληνικό κράτος. Αυτό ήταν το δικό τους μερίδιο ευθύνης.

  Το δικό μας μερίδιο που θα το βρούμε; Θα συνεχίσουμε το όραμα του Καποδίστρια ή του Βενιζέλου για ένα σύγχρονο, κοσμικό και κοινωνικό κράτος ή θα παραμείνουμε στάσιμοι;

  Διότι η διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Μπαγκλαντές, είναι μεγάλη όσον αφορά το βιοτικό επίπεδο, αλλά σχεδόν ολόιδια όσον αφορά τις νοοτροπίες και τον τρόπο σκέψης επίλυσης προβλημάτων.

  Το όραμα που ορθώς έχεις εσύ για τα παιδιά σου κι εγώ για τα δικά μου, είναι ένα κράτος στα πρότυπα των αξιών του ευρωπαϊκού διαφωτισμού. Μία βασική αξία αυτού, είναι και ο εξορθολογισμός καταστάσεων, μακριά από ακρότητες, βιαιότητες, παθιασμένες πράξεις και κατηχήσεις επικίνδυνων δογμάτων και ιδεών.

  Αν θεωρείς ότι δεν πρέπει να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά προς κάποια άλλη, τότε οι διαφορές μας με το Μπαγκλαντές είναι όντως μηδαμινές.

 50. Ο/Η Striftompolas λέει:

  Γι αυτό το θέμα ενδιαφέρονται άνθρωποι με κάθε είδους επιδιώξεις και τεράστια υποκρισία. Σ’ αυτή την ιστορία πηγαινοέρχονται αρκετά λεφτά: κακοπληρωμένοι και απλήρωτοι, μίζες, λαδώματα, αλλαγές στις αξίες ακινήτων, …

  Ένα ειλικρινές σημείο εκκίνησης είναι να εφαρμόσουμε τους νόμους. Μόνο που κανείς δεν θέλει κάτι τέτοιο, όλοι προτιμούμε μια επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας και είμαστε εθισμένοι σε μια επιλεκτική εφαρμογή της νομοθεσίας: στην Ηλεία ανακοινώθηκε δημόσια ότι συμφώνησαν για αμοιβές κάτω από τη συλλογική σύμβαση. Χωρίς κανένα φόβο ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο και θα μπορούσε να έχει συνέπειες. Κι ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων απασχολεί ανασφάλιστους. Και το ΙΚΑ, και πάει λέγοντας.

  Η εφαρμογή της νομοθεσίας δεν περιορίζεται στους μετανάστες ή στο εργατικό δίκαιο. Συνεχίζουν να είναι παράνομα η φοροδιαφυγή, η αυθαίρετη δόμηση, η δωροδοκία, η δωροληψία, το εμπόριο ναρκωτικών, …. Οι τηλεοπτικοί σταθμοί συνεχίζουν να εκπέμπουν χωρίς άδεια …

 51. Ο/Η Λ. λέει:

  Για όσους μιλούν για επαναπροωθήσεις και λένε «να τους βάλουμε στα αεροπλάνα» κτλ., απλά να πως ότι δεν είναι το ίδιο με τις αλήστου μνήμης μεταφορές στην Κακαβιά.

  Σύμφωνα με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, το κόστος απέλασης προς περιοχές όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές ανέρχεται στις 5.000 ευρώ… το άτομο. Υπολογίστε το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων, τα γραφειοκρατικά έξοδα, το οδοιπορικά των αστυνομικών φρουρών που θα ακολουθούν την αποστολή, το κόστος κράτησης μέχρι να οριστεί η ημερομηνία επαναπατρισμού. Βλ. http://www.foreignpress-gr.com/2009/06/blog-post_6948.html

  Δύο μέρες μετά τις ευρωεκλογές, η καλή μας Ντόρα αποφάσισε για να δείξει πυγμή και να καθησυχάσει την κοινή γνώμη να μεταφέρει με τσάρτερ 52 άτομα στο Πακιστάν. Κάντε τον υπολογισμό πόσο μας κόστισε. Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα απωλέσει το Δημόσιο (δηλαδή ο φορολογούμενος) και που θα μπορούσαν να επενδυθούν, ειδικά όσοι κραυγάζουν ότι η παραμονή μεταναστών οδηγεί σε οικονομικές καταστροφές του τόπου. Ας σκεφτούμε τι θα μπορούσε να γίνει με τα μισά έστω χρήματα που θα δοθούν για απελάσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης κτλ όσον αφορά την δημιουργία μηχανισμών κοινωνικής ένταξης και ασύλου (γιατί ναι, κάποιοι απ’ αυτούς είναι πρόσφυγες που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες και ας μην αρέσει η λέξη σε κάποιους ανθρωποφάγους). Όσο για τους κινδύνους που εγκυμονεί η στρατοπεδική λογική, πρέπει κάποιος να είναι τελείως κουτός ώστε να μην το βλέπει.

  Και για να μην ξεχνιόμαστε, για το τι σχέση έχουμε εμείς με όσα διαδραματίζονται στη Μέση Ανατολή. Κάτι καραβανάδες και κάτι ΕΠΟΠ εξακολουθούν να βρίσκονται στο Αφγανιστάν, η Ψωροκώσταινα είναι μία από τις χώρες που μετέχουν στην κατοχ…, εννοώ ειρήνευση του Αφγανιστάν. Ας ελπίσουμε να μην το προσέξει ο τύπος με το υπογένι και το τουρμπάνι που κρύβεται στα όρη του Κανταχάρ.

  Όσο για το αν ενσωματώνονται οι Ασιάτες και οι μουσουλμάνοι κτλ., μένει να το δούμε. Αλλά ξέρω καλά ότι ένας άνθρωπος χωρίς δουλειά, στέγη και αξιοπρέπεια, όχι δεν ενσωματώνεται. Εκτός κι αν έχουν κάποια προδιάθεση οι Πακιστανοί στο ναρκωεμπόριο και οι μαύρες στην πορνεία (και στις δύο περιπτώσεις πελάτες είναι οι Έλληνες). Δεν έχω μνήμη χρυσόψαρου, θυμάμαι τα όσα υστερικά λέγονταν για Αλβανούς και Πολωνούς μόλις 10-15 χρόνια πριν. Και επίσης είμαι σε θέση να διαπιστώσω ότι, παρά την κοντόφθαλμη πολιτική του ελληνικού κράτους και το ρατσισμό – ναι, έτσι – της νεόπλουτης ελληνικής κοινωνίας, οι περισσότεροι πλέον έχουν ενσωματωθεί, αν όχι αφομοιωθεί. Μετά δέκα έτη…

  Πολλές φορές αναρωτιέμαι πόσο από εκείνους που πρωτοστατούν (προσοχή! πρωτοστατούν, λέω) στις διάφορες επιτροπές και κόπτονται για τη «λαθρομετανάστευση» απασχολούν αυτούς τους εξαθλιωμένους με μισθούς πείνας και νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους σε 30 άτομα με 10 ευρώ το κεφάλι την ημέρα. Ή πόσοι προσβλέπουν να τα κονομήσουν γερά από τυχόν αναπλάσεις των περιοχών αυτών και πόσοι έχουν διασυνδέσεις με κτηματομεσίτες. Αναρωτιέμαι αν θα βλέπαμε ομοιότητες όπως με την εποχή της αλβανοφαγίας όπου ο κάθε ντόπιος επιτήδειος Ελληνάρας εκμεταλλευόταν τη φτηνή εργατική δύναμη για να την καρφώσει κατόπιν στις αρχές ώστε να μην πληρώσει τα χρωστούμενα. Εδώ, παλιότερα, ο πολύς Βορίδης χρησιμοποιούσε ανασφάλιστους αλλοδαπούς ως αφισοκολλητές την ίδια ώρα που ήταν πρώτη μούρη στα κανάλια. Μονά ζυγά δικά τους.

  Όσο για τους επιχειρηματίες που ετοιμάζονται να μετακινηθούν. Αυτό που διέλυσε τον τζίρο των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα (κάποτε εκατοντάδες χιλιάδες) και αυτό που συνεχίζει να τους ταλαιπωρεί, είναι η είσοδος του ξένου κεφαλαίου, τα Praktiker, τα Dia, τo IKEA, το Makro, που έφεραν τις πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού, τις τιμές κάτω του κόστους και τα απελευθερωμένα ωράρια στην Ελλάδα. Και βέβαια όταν γίνονταν αυτά (δηλαδή στη δεκαετία του ’90) οι συμπαθείς «νοικοκυραίοι» ελάχιστα διαμαρτυρήθηκαν. Αντίθετα συνέχισαν να είναι η νούμερο 1 εκλογική πελατεία των κομμάτων εξουσίων που αφελλήνισαν την παραγωγική βάση της χώρας και επέβλεψαν τις διαδικασίες κλεισίματος της συντριπτικής πλειοψηφίας των μικρών ελληνικών επιχειρήσεων. Άσε που και τότε δεν είχαν εμφανιστεί ακόμη οι Νιγηριανοί με τα CD.

  Κι ένα ακόμη, όσον αφορά τις δουλειές που μας κλέβουν κτλ κτλ. Περιμένω μία πρωτοβουλία του ελληνικού κράτους (ή έστω όλων των εθνικώς ευαίσθητων πολιτευτών και ταγών της κοινής γνώμης) να αποσταλούν μερικά καραβάνια των ανέργων στην Μανωλάδα για το μάζεμα της φράουλας. Και πρώτοι οι ελληνόψυχοι άεργοι (και όχι άνεργοι) της Ακροδεξιάς. Προσοχή, όμως. Οι ντόπιοι Ελληνάρες παραγωγοί και οι μπράβοι τους έχουν άγρια γούστα που παραπέμπουν στο Φαρ Ουέστ. Εγώ τουλάχιστον έχω την υποψία ότι η ύπαρξη ενός υποπρολεταριάτου μεταναστών, το οποίο γίνεται στόχος της εργοδοτικής ασυδοσίας και της συμπίεσης μισθών, λειτουργεί και λίγο σαν προστατευτικό μαξιλαράκι ώστε η υπόλοιπη εργατική τάξη να μην δέχεται ακόμη την ίδια μεταχείριση.

  Τέλος, για το πόσο νοικοκυραίοι είναι οι άεργοι πιτσιρικάδες με τα ξυρισμένα κεφάλια που περιπολούν τις νύχτες στον Άγιο Παντελεήμονα, ας το αφήσουμε. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε πως είναι δυνατόν τα ίδια άτομα που πρωτοστατούν στις πολιτοφυλακές του Αγ. Παντελεήμονα, να εμφανίζονται λίγους μήνες πριν ως κάτοικοι Σωκράτους και τώρα να κάνουν την εμφάνισή τους στην Κυψέλη. Γιατί όσο υπαρκτή είναι η υποβάθμιση των συνοικιών του κέντρου της Αθήνας και η στοίβαξη ανθρώπων σε άθλιες συνθήκες, άλλο τόσο πραγματικό είναι ότι επιχειρείται η διαμόρφωση της πολιτικής ατζέντας από συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους. Ποιοι φροντίζουν ώστε η αγανάκτηση των κατοίκων των λαϊκών γειτονιών να μην στρέφεται έναντι όσων νέμονται την διακυβέρνηση της χώρας και έχουν πράξει τα πάντα για να υποβαθμίσουν την ζωή μας, αλλά εναντίον όσων βρίσκονται στο κατώτερο σκαλί της διατροφικής αλυσίδας της ανθρωποφαγίας του μίσους. Κοινώς ψάξτε ποιος επωφελείται για να βρείτε ποιος ανακίνησε το θέμα.

  Και συνάμα δοκιμάστε να ιεραρχήσετε τα προβλήματα που πλήττουν «εμάς τους Έλληνες». Σύμφωνα με το βαρόμετρο της Καθημερινής, η μετανάστευση έγινε τρίτο θέμα που απασχολεί τους Έλληνες μέσα στον Ιούνιο (από 2% σε 18%). Άντε και πρώτο, εκτός κι αν προλάβει ο Πρετεντέρης και ο Σόμπολος να πλασάρουν την τρομοκρατία. Μια χαρά έκαναν τη δουλειά τα κανάλια και οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Είμαι σίγουρος ότι μέχρι και στο Λιανοκλάδι έχει απλωθεί ο φόβος για το μουσουλμάνο που ξερνάνε τα δελτία. Που να συζητάμε τώρα για την ανεργία και το ασφαλιστικό, για τη συνθήκη της Λισσαβόνας, για το αν θα δουλεύουμε μέχρι τα 70, για το ποιος έπαιξε τους πόρους των ταμείων σε ομόλογα, ποιος διασπάθισε το δημόσιο χρήμα παρέα με businessmen Αγιορείτες, για το μέχρι πόσες γενιές ακόμη θα πληρώνουμε τους Ολυμπιακούς, γιατί μειώνονται διαρκώς οι κοινωνικές δαπάνες κτλ., όταν όλα αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητικές σκέψεις και κακά λογάκια για τους επιχειρηματίες-αφεντικά των media και τον πολιτικό κόσμο. Είναι πιο εύκολο να το γυρίσουμε στο εθνοπατριωτικό τσάμικο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις (ούτε καν ένσημα στο ΙΚΑ που δεν διαθέτουν διάφοροι τηλεαστέρες και «μπουμπούκοι»), ταιριάζει στα ενδιαφέροντα του αποχαυνωμένου κοινού της τηλεόρασης πριν κάνουν ζάπιγκ στην «Εκδίκηση της ξανθιάς». Α, επίσης, βολεύει και για να καρπωθούν το πολιτικό κέρδος τα αποδεκτά από το κατεστημένο – εσχάτως χαρακτηριζόμενα ως «κεντροδεξιά» (!) – κόμματα τύπου ΛΑΟΣ που μεθαύριο θα κληθούν να βάλουν πλάτες για να μην καταρρεύσει η πολυκατοικία.

  Κλείνω με μία επιλογή σινεφίλ ειδικά για τους Ελληνάρες που τσιτάρουν το Στό(κ)ο, μιλούν για 5 εκ. μετανάστες επειδή το είπε ο Βελόπουλος και είναι έτοιμοι να προτάξουν τα στήθια τους μπροστά στη νέα Τουρκοκρατία. Αναζητήστε την ταινία «Ο Έλληνας γείτονας», γερμανική παραγωγή των 60s ή 70s. Έτσι, για να δούμε, πόσο μπορεί να μύριζε το σκούρο δέρμα μας και να ενοχλούσε το λιγδιασμένο μαλλί των πατεράδων μας διάφορους Άρειους μικροαστούς. Από κείνους που θαυμάζουν οι ελληνόψυχοι μαχαιροβγάλτες του Εφετείου.

 52. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

  Οταν ηρθαν οι ελληνες από την Ρωσια λιγο πριν τον πολεμο τους εβαλαν μεσα σε σπιτια των ντοπιων με ενα χαμηλο μισθωμα για λογους κοινωνικους Το τι τραβηξαν και οι δυο πλευρες από το φαινομενο αυτο δεν λεγεται Τουε εκοβαν οι μεν το νερο και γιντοταν διαφορα σαμποταζ μεχρι να τους ανακγαζουν να εγκαταλειψουν το σπιτι που εμεναν. Και μιλαμε για ελληνες και οι δυο πλεύρες ηταν ελληνες.
  Θελω εδω και τωρα καποιος να βρει μια βιωσιμη ανθρωπινη και λογικη λυση για τους ανρθωπους που κατοικους στον τοπο αυτο ειτε ηρθαν λαθρια ειτε νομιμα ειτε κατοικουσαν παντα εδω. Η μονιμη ατακα πουα κουδαν τοτε οι παππουδες μου από τους ντοπιους Ελληνες ηταν » Να βουλαζε το καραβι που σας εφερε»
  Για ποιο ρατσισμο και ξενοφοβια μιλαμε οταν τετοια και χειροτερα γινοταν και τοτε σε βαρος των ελληνων του ποντου;

 53. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

  Ως οπαδος της εξλειξης ξενυκτυσα την τριτη και εισα ενα ντοκυμαντες για τα λιονταρια και για το πως μια αγελη 30 λιονταριων μπορει να σκοτωσει ενα ελεφαντα Τεσσερεις ξεκαναν τα ατιμα σε διαστημα δεκα ημερων Επιεδη τα γονιδια μας εχουν μεσα και το αρπακτικο επειδη ειναι φανερο οτι οταν πεναει καποιο ζωο λειτουργει με βαση το ισυχρο ενστικτο της επιβιωσης
  Για το λογο αυτο δεν ειναι αστεοι το παγκοσμι φαινομενο της μεταναστευσης Δεν προκεται για ρατσισμο αλλα για καθαρη επιβιωση
  Ξερετε τα λιονταρια τα μεγαλα αφηνουν τα μικρα να φανε τελευταια Και αυτο κατι θελει να πει Οτι αν δεν φαει το ισχυρο αρσενικο παυει να υπαρχει αναπαραγωγη του ειδους
  Ολα τα αλλα ειναι καλα οταν γραφονται μεσα σε πυργους στις Βερσαλιες η στο παρκο του Σαιν Κλου στην βιλα του Λεπεν

 54. Ο/Η laskaratos λέει:

  Λ,
  κατά τη γνώμη μου, το σχόλιο σου είναι πολύ χρήσιμο, γεμάτο πληροφορίες, επιχειρήματα, λογική, ανθρωπισμό.
  Ευχαριστώ.

 55. Ο/Η espectador λέει:

  Μένω στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών
  Βενιζέλος Β.
  Ημερομηνία δημοσίευσης: 13/06/2009

  Μένω στην οδό Φυλής, στα μπουρδέλα, και ποτέ δεν έχω υπογράψει να φύγουν, αν και το θέαμα είναι αποκρουστικό. Οι κοπέλες των «σπιτιών» δεν ενοχλούν και οι «πελάτες» έρχονται και φεύγουν. Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι βίαιο με επίκεντρο τα μπουρδέλα. Τώρα πια, νομίζω, ουδείς ζητεί δημοσίως να φύγουν, αν και όλοι θα ήθελαν να μην υπήρχαν στη γειτονιά μας.

  Εδω , νομιζω, υποκρυπτονται ψηγματα υποκρισιας. «Αποκρουστικο» αλλα πια το συνηθισαμε βρε αδελφε. Το λεμε μονο απο μεσα μας.

  Ο πόλεμος, όμως, αναρχικών με καδρόνια και «Χρυσαυγιτών» με στυλιάρια, με την κάλυψη της αστυνομίας οι δεύτεροι πράγματι, συγκαλύπτει το πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα της εγκληματικότητας στην περιοχή. Ασφαλώς δεν είναι δυνατό να κλειδώνεται η «παιδική χαρά», αλλά το γεγονός ότι ο πόλεμος των δύο μηχανισμών επικεντρώθηκε τελικά στην «παιδική χαρά» αναδύει μία πολύ αληθινή σημειολογία, δεν νομίζετε;

  Η γειτονιά παρακολουθεί έναν πόλεμο μηχανισμών, τον παρακολουθεί κυρίως από την τηλεόραση, και ξέρει ότι όλα αυτά εξελίσσονται ερήμην της. Νομίζει κανείς ότι η πλατεία του Άγ. Παντελεήμονα Αχαρνών είναι αυτό που λέμε η πλατεία της περιοχής; Κάνετε λάθος. Μόνο μερικοί ηλικιωμένοι Έλληνες πηγαίνουν τακτικά σε αυτή την πλατεία για να πιουν τον καφέ τους.

  Πολεμος μηχανισμων λοιπον? Και γω που βλεπουμε απο μακρυα κατοικους να ορυονται επικαλουμενοι την «ταξη» και την «ασφαλεια» τους? Τι ειναι αυτοι? Σε ποιον μηχανισμο ανηκουν?

  Νομίζετε ότι έχουν οργανωθεί οι ακροδεξιοί κάτοικοι για να διώξουν από τις πλατείες της περιοχής τους μετανάστες; Πάλι λάθος κάνετε. Γιατί η πλατεία Βικτωρίας έχει καθιερωθεί πλέον ως ο χώρος όπου Αφρικανοί και Πακιστανοί πλανόδιοι έμποροι πωλούν την πραμάτεια τους; Τους έδιωξε ποτέ κανείς; Οι μόνοι που τους έδιωξαν, προς έκπληξή σας φαντάζομαι, ήταν καμία κατοσταριά έξαλλοι μουσουλμάνοι, πρόσφατα, μετά το πρώτο συλλαλητήριό τους στην Ομόνοια για το σχισμένο «Κοράνι».

  Αυτο πια….ειναι μεσα στην ουσια του προβληματος 🙂

  Μόνον αυτοί, λοιπόν, έδιωξαν με αγριότητα όλο τον κόσμο από τις γύρω καφετέριες και πήραν παραμάζωμα τους ταλαίπωρους μετανάστες μικροπωλητές της πλατείας Βικτωρίας! Ήμουν εκεί. Δεν διαψεύδεται η πληροφορία που σας δίνω.

  Το προβλημα λοιπον εμφανιζεται …αμα τη εμφανισει των φανατικων μουσουλμανων. Εξοχα!

  Ακούσατε κανέναν «ακροδεξιό» κάτοικο της γειτονιάς μου να ενοχληθεί με τους 15 φτωχούς νεαρούς Πακιστανούς οι οποίοι ζουν φιλήσυχα απέναντί μου, στο μικρό διαμέρισμα του πρώτου ορόφου, που το διατηρούν πιο καθαρό, πιο χαρούμενο και πιο περιποιημένο και από το δικό μου διαμέρισμα, ακόμη κι αν εκείνοι ζουν στοιβαγμένοι; Στοιβαγμένοι, αλλά πολιτισμένοι, αξιοπρεπείς, κοινωνικοί.

  Ακούσατε κανέναν «ακροδεξιό» κάτοικο της γειτονιάς μου να έχει πρόβλημα με τους 2 Σύρους οι οποίοι μένουν στο διπλανό μου διαμέρισμα και ανταλλάσουμε καθημερινά και με ειλικρινές χαμόγελο καλημέρα; Μήπως κανένα πρόβλημα με τους ευχάριστους Πολωνούς, Βούλγαρους, Αφρικανούς, Ρώσους και Αλβανούς της πολυκατοικίας μου;

  Κανένα πρόβλημα με την πανέμορφη Πολωνέζα – ιδιοκτήτρια του μπακάλικου της γειτονιάς; Ακούσατε τίποτε για τον πολυτεχνίτη ξυλουργό Αλβανό γείτονά μου με την όμορφη και αξιοπρεπή οικογένειά του; Για την ευγενέστατη και κούκλα Αλβανίδα φουρνάρισσα, η οποία έχει κάνει την αγορά ψωμιού μία από τις πιο ευχάριστες καθημερινές δραστηριότητές μου;

  Δεν ακουσαμε, οχι. Εσεις ακουσατε τους «αλλους»?

  Σκέφτομαι ότι, αν ζούσα σε μία πολυκατοικία δίπλα στην οποία έχουν δολοφονηθεί τα τελευταία δέκα χρόνια δύο μετανάστες από άλλους μετανάστες, ίσως να ένιωθα μία κάποια ανασφάλεια τα βράδια. Φέρνω στο μυαλό μου το θέαμα άγριου, άγριου όμως, ξύλου μεταξύ μεταναστών, το οποίο έχω παρακολουθήσει τέσσερις (4) φορές από το μπαλκόνι μου… Δεν ήταν γείτονες μετανάστες, ήταν θαμώνες «μπαρ», μεθυσμένοι…

  Το φινάλε της μίας συμπλοκής βρήκε έναν μετανάστη να κείται αναίσθητος στο δρόμο για περισσότερο από 15 λεπτά, μέχρι να έρθει η αστυνομία… Τρελάθηκα προς στιγμήν. Νόμιζα ότι ήταν νεκρός. Φέρνω στο μυαλό μου τους καταιγιστικούς πυροβολισμούς που ακούγονται σταθερά μία βραδιά το μήνα, μπορεί και δύο, από τον ορίζοντα της γειτονιάς μου… Επειδή δεν υπάρχει νεκρός, μάλλον, δεν μαθαίνω ποτέ τι συνέβη.

  Σκέφτομαι πώς αντιδρούν όλοι όταν τους λέω ότι μένω στον Άγ. Παντελεήμονα Αχαρνών. Πάντα η ίδια αντίδραση, η ίδια συζήτηση. Δεν χρειάζεται να σας εξηγήσω. Καταλαβαίνετε απολύτως. Κάντε μόνο ένα πείραμα: Προτείνετε ένα Σάββατο απόγευμα στη φίλη σας ή στον φίλο σας να πάτε για καφέ στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών ή για ποτό ένα Σάββατο βράδυ. Γελάτε, έτσι;

  Μπα, δεν γελαμε. Προσπαθουμε να καταλαβουμε που θα καταληξεις.

  Ούτε πολιτική ούτε κοινωνική ανάλυση θα κάνω. Δεν έχει νόημα. Εκείνο που έχει νόημα είναι να καταλάβουν επειγόντως οι σώφρονες από τους ενδιαφερομένους ότι η πρακτική της αντιπαράθεσης των μηχανισμών, τα καδρόνια, οι μπουνιές, ο χαρακτηρισμός των κατοίκων της περιοχής ως ακροδεξιών, η ανευθυνότητα των αναρχικών και των συνοδοιπόρων τους είναι η καλύτερη συνταγή για πόλεμο στον Άγ. Παντελεήμονα Αχαρνών.

  Η καλύτερη συνταγή για πόλεμο στην πλάτη της γειτονιάς, η καλύτερη συνταγή για να παρασχεθεί ομπρέλα στη σοβαρή εγκληματικότητα, για να θυματοποιηθεί το σύνολο των μεταναστών της περιοχής, για να εγκατασταθεί μόνιμα και με αξιώσεις η «Χρυσή Αυγή» στον Άγ. Παντελεήμονα, για να φύγω τελικά και εγώ από τη γειτονιά όπου ζω από τα 15 μου.

  Και ετσι η καημενη η γειτονια βγαινει αλωβητη, μια που τι να κανει, οι μηχανισμοι βλεπεις…

  Πρέπει να μετρήσουν βαριά τραυματίες, ή και κάτι χειρότερο, οι αντιμαχόμενοι στρατοί των αναρχικών και της «Χρυσής Αυγής» για να πάρουν αποστάσεις από τον παραλογισμό και τη βία όσοι σώφρονες έχουν εμπλακεί λόγω κεκτημένης ταχύτητας στο επικίνδυνο πανηγύρι της «παιδικής χαράς»; Πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί η κοινωνιολογική αρχή της αυτοεκπληρούμενης προφητείας και οι απλοί κάτοικοι της περιοχής να πεισθούν ότι πράγματι είναι ακροδεξιοί και μόνον η ακροδεξιά ακούει τον πόνο τους, άρα οφείλουν να ψηφίζουν και να στηρίζουν την ακροδεξιά;

  Αυτο γινεται σιγα-σιγα, δεν νομιζετε?

  Και ένα σούπερ – κουίζ

  Θα σας κάνω να σπάσετε το κεφάλι σας και είμαι σίγουρος ότι και πάλι δεν θα βρείτε την απάντηση! Ίσως, όμως, αυτό σας κάνει να σκεφθείτε σοβαρά. Και, προπαντός, προσεκτικά. Ποιος είναι ο Γερμανός πολιτικός ο οποίος έχει πει σε δημόσια συγκέντρωση εργατών: «Δεν θα αφήσουμε τους άνδρες και τις γυναίκες αυτής της χώρας να χάνουν τις δουλειές τους από τους χαμηλά αμειβόμενους ξένους εργάτες»;

  Πρόκειται για δήλωση του Όσκαρ Λαφοντέν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ακροατήριο εργατικής προέλευσης στην πόλη Chemnitz της Ανατολικής Γερμανίας, το 2005, όντας επικεφαλής του νέου αριστερού κόμματος «Die Linkspartei – PDS». (Αναφέρεται στο Βασιλική Γεωργιάδου, Η άκρα δεξιά και οι συνέπειες της συναίνεση

  Ο Λαφοντεν ε? Ενας ΓΑΠ στο πιο ξανθο ισως…

  Λυπαμαι Λασκαρατε αν σας ενοχλει το υφος των «σχολιων» μου αλλα δεν αντεχω τετοιου τυπου περιγραφες, με την «εγκυροτητα» μαλιστα του παρεπιδημουντος, ο οποιος περιγραφει-περιγραφει αλλα δεν εξηγει, δεν αναλυει, δεν προτεινει τιποτα εν τελει και ολα αυτα στην εφημεριδα της ανανεωτικης αριστερας. Σας σεβομαι αφανταστα ..αλλα αυτην την φορα δεν συμφωνω μαζι σας.

 56. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

  @ εσπεκταντορ

  Μας τον ειπε ο Αδωνης Γεωργιαδης ηταν ο κομμουνιστης υπουργος. Ειδες που δεν του ξεφευγουν κατι τατοια του Αδωνη;
  Μολις τα λιονταρια μυρισουν το ενα την ουρα του αλλου κανουν αγελη και ξερεις μεσα στην αγελη δεν εχει χρωματα, ολα εχουν την ιδια μουρη Κοκκινη από το αιμα οταν ειναι να φανε εστω και ελεφαντα.

 57. Ο/Η laskaratos λέει:

  Εspectador,
  δεν με ενόχλησε το ύφος κανενός σχολίου σου, ούτε είπα κάτι τέτοιο. Ζήτησα απλά να μου υποδείξεις που διαφωνείς με τον Β.Βενιζέλο της Αυγής κλπ.
  Λοιπόν κατ’αρχήν δεν είναι ανάγκη να συμφωνούμε όλοι σε όλα και η εκτίμησή μας σε κάποιον δεν συναρτιέται υποχρεωτικά με κοινές απόψεις σε όλα.
  Λοιπόν η διαφωνία μας έγκειται στο ότι εσύ έχεις πιό προωθημένες θέσεις από το άρθρο της Αυγής και από εμένα. Σεβαστό. Δεν μπορείς όμως να αγνοείς το εφικτό και την κατάσταση της κοινωνίας. Δεν ξέρω που μένεις, εγώ πάντως πάντα σκέφτομαι αν θα είχα τις ίδιες απόψεις αν έμενα κοντά σε μετανάστες. Κάτι που με παρηγορεί είναι πως όταν δυο Ασιάτες μου έσπασαν το αυτοκίνητο και μας έκλεψαν πορτοφόλια, κινητά, μέχρι και ρούχα κλπ, δεν με έπιασε καμμία αντιπάθεια για τους μετανάστες και σκέφτηκα πως οι κλέφτες μου μπορεί να πεινούσαν. Δεν είχαν βέβαια μπει στο σπίτι μου.
  Άλλο όμως κι αυτό κι άλλο να ζεις συνεχώς σε ένα γκέττο. Οι άνθρωποι είναι κατά κανόνα συμφεροντολόγοι κι όταν θίγεται η καθημερινότητά τους, δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
  Σου πέφτει λίγη η Αυγή, ο Β.Βενιζέλος (ο δημοσιογράφος) ακόμη και ο Λαφοντέν.
  Κινείσαι αριστερότερα. Ναι, αλλά πόσο ρεαλιστικές είναι οι απόψεις σου, πόσο εφαρμόσιμες και πόσο μπορούν να διευκολύνουν την κατάσταση και να ωφελήσουν τους μετανάστες και εμάς;
  Εδώ βρίσκεται η διαφορά μας.

 58. Ο/Η Anti λέει:

  Λασκαράτο μπορεί στο δικό σου σπίτι να μη μπήκαν, μπήκαν όμως στο δικό μου. Δεν τους μίσησα ούτε εγώ.Γιατί μπορεί να κατάκλεψαν το σπίτι μου αλλά δεν πείραξαν το παιδί μου που κοιμόταν μέσα μόνο του. Την επόμενη φορά όμως θα σταθώ το ίδιο τυχερή;

  Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της καθημερινότητας στα γκέτο των Αθηνών. Και η ζωή των παιδιών μας δεν είναι συμφέρον.
  Είναι ευθύνη.
  Συνεπώς τα περί συμφεροντολόγων της καθημερινότητας κρίνονται τουλάχιστον άστοχα.

  Σε βεβαιώ πως αν έμενες σε ένα από αυτά τα γκέτο,σήμερα θα μιλούσες διαφορετικά. Έχει συμβεί σε φίλους μου, γιατί να μη συμβεί και σε σένα; Θυμάμαι τι έλεγαν πριν -καλή ώρα ό,τι περίπου λες και συ- και γελάω με τη μεταστροφή τους τώρα. 180 μοίρες! Βλέπεις οι συνθήκες διαμορφώνουν εκτός των άλλων και απόψεις.

  Μετά τιμής

 59. Ο/Η Po λέει:

  Ξέρετε…
  διαβάζοντας τα σχόλια αυτής της ζωντανής και ωραίας «συζήτησης» που αναπτύσσεται εδώ, σαν αφηρημένος που πιάνομαι να είμαι πολλές φορές, κοιτώντας ένα κείμενο, όπως αυτό του κ. Λασκαράτου και προσθέτοντας όλες τις πτυχές που αποκαλύπτουν τα σχόλια, στο όλο θέμα…Σκέπτομαι την όλη υποκρισία της εξουσίας, των τεκταινόμενών της στη δημόσια ζωή με όλα αυτά τα κρυφά, φανερά και «αόρατα» ακόμη σκάνδαλά της, τη σύψη των συνειδήσεων που προκαλείται από πάνω έως κάτω στον τελευταίο πολίτη, την ατιμωρησία, την άκαρδη παλιανθρωπιά της, και λέω (μου ήρθε ξαφνικά) πως μπορεί αυτή η ίδια εξουσία έτσι ξαφνικά να άλλαξε πρόσωπο, πως ξαφνικά έγινε ανθρώπινη και τόσο προστατευτική προς την κοινωνία των πολιτών, παίρνοντας μέτρα εναντίον κακούργων λαθρομεταναστών, ενώ τόσα χρόνια τώρα δεν έπραξε κάτι για το ζήτημά τους, ζήτημα που θα επηρέαζε μάλλον προς το θετικότερο τη στάση του κόσμου, έναντι των μεταναστών.

  Σκέψεις κάνω, που μάλλον θα οδηγήσουν σε μια νέα ανάρτηση γι’ αυτό το δύσκολο θέμα.

 60. Ο/Η O Κανένας λέει:

  Κύριοι Λασκαράτε και Ρο,

  Πιάσατε επιτέλους την καυτή πατάτα βλέπω. Ωραία λοιπόν, κάλιο αργά παρά ποτέ.
  Ας καταθέσω κι εγώ ορισμένες απορίες μου.
  Γιατί σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ πολιτικός φορέας αυτής της χώρας δεν λέει πως για να επέλθει μια κάποια ηρεμία στης βεβαρυμένες περιοχές πρέπει όχι μόνο οι επι δεκαετίες σκλάβοι μας να αποκτήσουν πολιτικά δικαιώματα, αλλά να επανεξεταστεί σύνολη η εργασιακή νομοθεσία της χώρας μας ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ;
  Γιατί κανένας δεν αντιλαμβάνεται πως οι περιοχές αυτές θα καταστούν ασφαλείς ΜΟΝΟ όταν οι άνθρωποι αυτοί θα πάψουν να αντιμετωπίζωνται από εμάς τους «εθνικά καθαρούς 🙂 🙂 :-)» ώς παρίες και θα αρχίσουν να συμμετέχουν ισότημα στην λειτουργεία του κράτους (ΚΑΙ στο δημόσιο ΚΑΙ στην ασφάλεια). Αυτοί λέτε δεν θέλουν να ζούν σε καθεστώς ασφάλειας; Γιατί ήρθαν εδώ; Για διακοπές στο Φαληράκι;
  Γιατί ενοχλούνται τόσο οι αξιοσεύαστοι κύριοι της καθυστικίας τάξης μας που αυτοί που μας καθαρίζουνε τα τζάμια στα φανάρια είναι ιρανοπακιστανοί; Θα τους προτιμούσαν δηλαδή Έλληνες;
  Και γιατί δεν έχει δείξει κανείς απ΄όλλους αυτούς τους εθνοπατριώτες την παραμικρή ενόχληση που η αεράμυνα της χώρας είναι σε χέρια Τούρκου διοικητή; Και που εξ΄ετείας αυτού έχουν αρχίσει οι Έλληνες αξιωματικοί να παραιτούνται; Που είναι εκεί η Ελληνική λεβεντιά μας; Η μήπως τελικά δεν είμαστε παρά τζάμπα μάγγες και μόνο μέχρι εκεί που μας παίρνει;

  Χαιρετώ και μην ξεχνάτε: Απ΄έξω εμφάνηση και από μέσα άνεση. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να ξέρουμε τι πουλάμε και σε ποιούς. Το target groyp μας βρε παιδί μου…

 61. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  το σχόλιό σας μου δίνει το έναυσμα να γράψω κάτι συμπερασματικά.
  Πέρα από τις ευθύνες των πολιτών, που ο καθένας τις επιμερίζει κατά τη κρίση του, κατά τα αισθήματά του, την παιδεία του, τις εμπειρίες του, τα παθήματά του, την κοινωνική του θέση, τα συμφέροντά του, πέρα από τις ευθύνες των μεταναστών που κι αυτές μπορούμε να τις δούμε πάλι με ανάλογα κριτήρια, νομίζω πως ακόμη και οι πιό επιθετικοί σχολιαστές μας θα συμφωνήσουν πως
  ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Η ΑΝΑΛΓΗΤΗ ΕΞΟΥΣΙΑ.
  Οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ελέγχονται για όσα απάνθρωπα έκαναν και όσα ανθρωπιστικά και αναγκαία ή απλά ρυθμιστικά μιας πολύ δύσκολης κατάστασης, δεν έκαναν με τη ΝΔ να σπάει ρεκόρ σκληρότητας και αδιαφορίας. Το ΠΑΣΟΚ είχε σίγουρα και έχει καλύτερες θέσεις στο συγκεκριμένο ζήτημα, έχει στο βαθμό που το πιστεύουμε εξαγγείλει ανθρωπιστικότερη μεταχείριση-μένει να αποδειχτεί, όσο κι αν είναι άτολμο και διπρόσωπο και φαίνεται τώρα να κινείται κι αυτό συγκυριακά στον αστερισμό Καρατζαφέρη.

  Η Ελλάδα είναι σταυροδρόμι και σήμερα γράφεται το έπος των μεταναστών της. Σε 30 χρόνια πολλοί από αυτούς θα έχουν ενσωματωθεί απόλυτα στον κοινωνικό μας ιστό με πολιτικά δικαιώματα και τα παιδιά τους θα έχουν καταλάβει θέσεις κλειδιά. Η Ελλάδα θα βγει καλύτερη από την πολύτιμη για την οικονομία και τον πολιτιστικό πλουραλισμό παρουσία τους. Χιλιάδες όμως από αυτούς θα έχουν στο μεταξύ ματώσει, θύματα του ανορθολογισμού της κοινωνίας μας και της ανικανότητάς της να χειριστεί το θέμα.
  Ελπίζω κάποτε να στηθεί και το μνημείο του άγνωστου μετανάστη, στη μνήμη του κυνηγημένου συνανθρώπου μας που θαλασσοπνίχτηκε, έπεσε στα ναρκοπέδια των κ.κ.Τσοχατζόπουλου και Αρσένη, φυλακίστηκε, κοιμήθηκε σε παγκάκια, προπηλακίστηκε σαν άγριο ζώο, σύρθηκε δεμένος πίσω από τρίκυκλα, πετάχτηκε από μπαλκόνια, βιτριολίστηκε, δολοφονήθηκε, δούλεψε σαν σκλάβος, βίωσε την πιό φρικτή μοναξιά, φτώχια και αρρώστια.

  Κάτι ευχάριστο που δείχνει τα αγαθά του πολιτισμένου διαλόγου. Μερικοί όπως η φίλη Αντί, μπήκαν βρίζοντάς μας και κατέληξαν να γράφουν ευπρεπέστατα και με σοβαρά επιχειρήματα. Άλλοι κατέθεσαν πολύ χρήσιμες πληροφορίες και θέσεις. Αυτό δείχνει πως αν τα ΜΜΕ διαχειριζόντουσαν διαφορετικά το θέμα, η κοινωνία θα είχε βγει πολλαπλά ωφελημένη.

 62. Ο/Η Anti λέει:

  Μετά απ΄αυτό Λασκαράτο, λέω να κόψω τον ψυχοθεραπευτή :))

  Ελπίζω να κατάφερα να δώσω μια ρεαλιστική εικόνα των πραγμάτων, έτσι ώστε σε επόμενο άρθρο σου να χρησιμοποιήσεις έναν πιο εύστοχο τίτλο -παρά την ωραία του παρήχηση-.

  Θυμάσαι τι έκανε ο Καπότε.Θέλησε να γνωρίσει τον ήρωα του βιβλίου του ώστε να μπει στο πετσί του,να τον κατανοήσει. Εκτός από το πετσί του μετανάστη, στο οποίο μπήκες ομολογώ με επιτυχία, προσπάθησε να μπεις και στο δικό μου…γιατί το βιβλίο σου έχει 2 ήρωες… και βλέπουμε.

 63. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

  Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένα άρθρο που μιλάει και για τα λάθη της αριστεράς, την ανεπάρκεια όσον αφορά τις προτάσεις από την μεριά των υποστηρικτών των μεταναστών και αναγνωρίζει την ύπαρξη προβλήματος πέφτουν μερικοί να το φάνε χαρακτηρίζοντας το απαξιωτικά και ως ανθελληνικό…

  Καλά μάλλον καταλαβαίνω, αλλά αυτό που καταλαβαίνω με στεναχωρεί και με αηδιάζει.. Έπρεπε δηλαδή να λέμε όλοι ότι οι μετανάστες είναι σκουπίδια που βρωμίζουν την χώρα μας και πρέπει να πεταχτούν για να είμαστε σωστοί σύμφωνα με το σκεπτικό κάποιων;;; Έλεος ρε παιδιά, έχουμε βρει τα εύκολα θύματα και δεν κοιτάμε την καμπούρα μας…

  Ξέρω πως υπάρχει πρόβλημα σε πολλές γειτονιές, κάθε μέρα (και νύχτα) στο κέντρο είμαι, βλέπω τι γίνεται δεν ζω στον Άρη (ή στην Δροσιά…). Όμως το 1ο πράγμα που θα κάνω είναι να δω που κάναμε λάθος από την αρχή ως τώρα σαν κράτος και σαν πολίτες και δεν θα ψάξω αμέσως την εύκολη λύση του να κατηγορήσω τους άλλους!

  Όταν ακούω τον κάθε μαλάκα (με συγχωρείτε για την γλώσσα αλλά αυτό που θα πω το έχω ακούσει και δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω κάπως αλλιώς) να λέει με υπερηφάνεια: «ναι, είχαμε τον αλβανό να δουλεύει για μας σχεδόν τζάμπα και φυσικά χωρίς ΙΚΑ» και στο καπάκι να σου λέει «πρέπει να φύγουν όλοι οι αλβανοί από την χώρα γιατί δεν μας σέβονται», δεν μπορώ, μου γυρνάει το μάτι ανάποδα!! Θέλουμε δηλαδή να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε στους άλλους κι αυτοί όμως να μας σέβονται.. Εξαίσια!! Και δεν δέχομαι το «α εγώ δεν φταίω..». Κι εγώ φταίω που αυτός ο ηλίθιος και ο κάθε ηλίθιος εκμεταλλεύεται τους άλλους και μετά ζητάει και τα ρέστα γιατί πολύ απλά κι εγώ, όπως και ο κάθε πολίτης, φταίω που επιτρέπω να γίνονται τέτοια στην χώρα μου και που αφήνω τις κυβερνήσεις να τα τρώνε από παντού και ξέρω να φωνάζω μόνο όταν ο μετανάστης κατουρήσει στην πόρτα μου και ενοχληθώ προσωπικά.

  Ε δεν γίνεται έτσι όμως. Έξω από τον χορό όλοι εύκολα χορεύουν. Μίλησα με άτομα που έχουν ζήσει σε χώρες που έχουν πόλεμο και τρελάθηκα, είμαστε τρομερά προνομιούχοι και δεν το καταλαβαίνουμε – και φυσικά δεν καταλαβαίνουμε τι πάει να πει αθλιότητα και το να μην ξέρεις αν θα ξυπνήσεις ζωντανός την άλλη μέρα ή αν θα σου σκάσει κανένας στην μούρη εκεί που προχωράς…

  Δεν θεωρώ πως είμαι παράλογη, ξέρω πως δεν μπορεί η Ελλάδα, και η κάθε χώρα δηλαδή, να αντέξει απεριόριστο αριθμό μεταναστών, ξέρω πως δημιουργούνται διάφορα προβλήματα για τους κατοίκους κάποιων περιοχών και πως κάποιοι από τους μετανάστες θέλουν και τα δημιουργούν. Όμως δεν μπορώ να τους βάλω όλους σ’ένα τσουβάλι, ούτε να δεχτώ τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, μήπως να τους κάνουμε και σαπούνι; Επειδή η κυβέρνηση είναι ανίκανη να δώσει σοβαρές λύσεις θα πρέπει να δεχτούμε να ξεχάσουμε πως μιλάμε για ανθρώπους; Δεν είναι δυνατόν να κατηγορούν πάντα και μόνο τους μετανάστες, πρέπει να δούμε που φταίει και η Ελλάδα για ό,τι της συμβαίνει…

 64. Ο/Η stavroula λέει:

  Kat arxhn na euxaristhsw ton Ro gia to paron ar8ro k thn eukairia gia dialogo apo agnwstous polites, pera ap ta MME…
  Wste k meis edw sthn diaspora na paroume mia idea gia ena toso shmantiko 8ema opws h metanasteush.

  Epishs h seira «Vrwmoellhnes» einai oti poio kalutero documentary 8a mporouse na dhmiourgh8ei gia tous prwtous
  Ellhnes metanastes. Mporeis na to deis k sto YT.
  Pistepste me einai h alh8eia oso pikrh k na fainetai. Epishs k apo
  istories pou exw akousei apo palious, Amerikanoi tote ekeinh
  thn epoxh(circa 1910-20s) mazeuan upografes gia na mhn katoikisoun Ellhnes stis geitonies tous…idiaitera sto South.
  Dn 3erw ean kapote 8 anasthlwsoume mnhmeio gia metanastes sthn Ellada alla ean kaneis episkeutei thn vash sto Agalma ths
  Eleu8erias k omwnumo mouseio 8a parathrhsei oti mas exoun kanei thn timh (se megalh fwto /afhsa) na parousiasoun Ellhnes
  ths epoxhs, mazi fusika k me allous laous.

  Sumfwnw apoluta me Laskarato.
  «TERASTIA EU8YNH EXEI H ANALGHTH E3OUSIA»

  To provlhma sthn xwra mas oso paei ginetai olo k poio periploko, gia ekeinous tous amoirous pou ftanoun swrhdwn sta
  paralia mas alla k gia tous katoikous twn perioxwn mesa sthn
  prwteuousa, isws k allou.

  As dw8ei epitelous mia lush.

 65. Ο/Η O Κανένας λέει:

  @Iοκάστη

  Κατά τη γνώμη μου, όλλη αυτή η εισβολή μεταναστών δεν είναι τυχαία. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πώς οι περισσότεροι έρχονται από την Τουρκία, την ίδια ώρα που «φροντίζει» για μας ο κουμπάρος. Αντιμιλάμε φιλτάτη και αυτό κατά κάποιους πρέπει να το πληρώσουμε. Πέτα λοιπόν στο κεφάλι των Ελλήνων μερικές χιλιάδες μετανάστες, (για βόμβες μάλλον το σκεύτονται, μετά την ολοκαίνουρια επένδυση στο μουσείο, αλλά ποτέ δε ξέρεις) και κάνε χάζι να τους βλέπεις πως θα τα βγάλουν πέρα με όλλες αυτές τις ανθρωπιστικές μπούρδες που μας τσαμπουνάνε και που πάνε να μας το παίξουνε ανώτεροι, μια κουτσουλιά χώρα… Τότε να δείς πώς θα κινηθεί η οικονομία (της οπλοχρησίας) και πώς θ΄απαλαγούμε απ΄όλλες τις ανεπιθύμητες φωνές μιά κι έξω.
  Με εννόησες;

 66. Ο/Η human rights λέει:

  1ο: Ο μύθος για τους «λαθραίους εγκληματίες»

  Εργατική Αλλυλελεγγύη φ. 871 σελ.8
  Η κυβέρνηση, μαζί με το ΛΑΟΣ υποστηρίζουν ότι τα νέα μέτρα δεν αποτελούν ρατσιστική πολιτική γιατί αφορούν μόνο τους παράνομους μετανάστες και όχι αυτούς που έχουν ενταχθεί στην ελληνική κοινωνία. «Το αργότερο μέχρι τα τέλη Ιουλίου, αυτά δεν θα τα βλέπετε πλέον», δήλωσε στο ραδιόφωνο του Σκάι ο Προκόπης Παυλόπουλος, αναφερόμενος στα περιστατικά που έγιναν στον ʼγιο Παντελεήμονα και προανήγγειλε την «απομάκρυνση των παράνομων μεταναστών από το κέντρο της Αθήνας».

  Πρόκειται για τεράστια υποκρισία. Ο διαχωρισμός σε «παλιούς καλούς» μετανάστες και σε «νέους λαθραίους» είναι μια τεράστια απάτη. Καταρχήν όλοι οι μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα θεωρούνται παράνομοι (εκτός αν είναι κάτοικοι της ΕΕ). Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το νόμο 1975/91 μετέτρεψε τη συντριπτική πλειοψηφία των μεταναστών σε «λαθραίους». Σύμφωνα με εκείνο το νόμο θεωρήθηκε αδίκημα η εργασία μετανάστη χωρίς σχετική άδεια, απαγορεύτηκε σε αυτούς που ζούσαν νόμιμα στην Ελλάδα να φέρουν τα παιδιά τους αν αυτά είναι πάνω από 21 ετών, μπήκαν περιορισμοί στον χρόνο παραμονής και στον τρόπο διαμονής τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους φοιτητές. Θεσπίστηκε επίσης η διαδικασία της απέλασης και φτιάχτηκαν τα «ειδικά σώματα συνόρων» για να κυνηγάνε «λαθρομετανάστες» πολλές φορές ακόμα και δολοφονώντας τους ή πνίγοντάς τους στο Αιγαίο. Ολες οι νομοθεσίες που φτιάχτηκαν από τότε, παρά το γεγονός ότι έκαναν λόγο για νομιμοποίηση, στη πράξη έδιναν μερική νομιμοποίηση κάτω απ΄την πίεση των σκληρών «όρων» και «προϋποθέσεων» – κρατώντας έτσι σε συνεχή ανασφάλεια και ομηρία τους «νομιμοποιημένους» και αφήνοντας ένα μεγάλο κομμάτι μεταναστών και προσφύγων στο καθεστώς του «παράνομου».

  Παράνομοι

  Ετσι σήμερα, ακόμα και όσοι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές, παρόλο που έρχονται σαν πρόσφυγες, στην πράξη θεωρούνται και αυτοί παράνομοι αφού η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα στην Ευρώπη σε αριθμό χορήγησης πολιτικού ασύλου. Τα στοιχεία είναι εντυπωσιακά: Από τις περίπου 40.000 αιτήσεις ασύλου που υποβλήθηκαν τη περίοδο 2003-2006, εκδόθηκαν 30.265 αποφάσεις, από τις οποίες θετικές, υπέρ της χορήγησης ασύλου, ήταν μόνον οι 410, δηλαδή ποσοστό μόλις 1,3% όσων υπέβαλαν αίτηση ασύλου! Eκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή εκκρεμούν 50.000 αιτήσεις για χορήγηση πολιτικού ασύλου, πολλές από τις οποίες έχουν κατατεθεί μέχρι και πριν από δέκα χρόνια.

  Το επιχείρημα ότι τα μέτρα της κυβέρνησης αφορούν «μόνο» τους «παράνομους» μετανάστες είναι πέρα για πέρα υποκριτικό. Τα ίδια ακριβώς πράγματα έλεγαν οι ίδιοι προπαγανδιστές τη δεκαετία του ΄90 για τους μετανάστες από την Αλβανία ή τις χώρες των Βαλκανίων που σήμερα δήθεν τους διαχωρίζουν από τους υπόλοιπους μετανάστες. Οι μαζικές απελάσεις αλβανών μεταναστών ήταν τότε «για προστασία από την παρανομία, την εγκληματικότητα, την ανεργία της «λαθρο-μετανάστευσης». Ηταν η περίοδος που η αστυνομία και τα ΜΑΤ έκανε μαζικά πογκρόμ τα ξημερώματα, την ώρα που οι αλβανοί μετανάστες πήγαιναν στην δουλειά τους και τους συγκέντρωνε σε γήπεδα προκειμένου να τους απελάσει.

  Οι περισσότεροι ξαναγύρισαν. Με τη συμπαράσταση των συνδικάτων, της νεολαίας και του αντιρατσιστικού κινήματος κατάφεραν να ενταχθούν στην κοινωνία παρά τα εμπόδια που τους έβαζαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Κατάφεραν να μπορούν να θεραπεύονται στα νοσοκομεία (παρόλες τις εγκυκλίους που ανάγκαζαν τους γιατρούς να καταδίδουν στην αστυνομία τους «παράνομους» ασθενείς) να μπορούν να γράφουν τα παιδιά τους στα σχολεία, να ζουν στις γειτονιές και στα χωριά πλάι πλάι με τους ντόπιους, να γράφονται στα συνδικάτα.

  Κόντρα στη ρατσιστική υστερία της δεκαετίας του 90 αποκαλύφθηκε ότι το ποσοστό της συμμετοχής των μεταναστών στην εγκληματικότητα είναι πολύ μικρότερο από το ποσοστό που αντιπροσωπεύουν ως κομμάτι του πληθυσμού.

  Ετσι αποδείχτηκε ότι όσοι κράτησαν ψηλά τη σημαία του αντιρατσισμού όλη την προηγούμενη δεκαετία και απέναντι στους μετανάστες από την Αλβανία, αλλά και όλη τη δεκαετία του 2000 κόντρα στην ισλαμοφοβία κατά των μουσουλμάνων είχαν απόλυτο δίκιο.

  Γίνε Συνδρομητής στην
  Εργατική Αλληλεγγύη

 67. Ο/Η laskaratos λέει:

  Update

  Ο μνημονευόμενος εδώ αρχιμανδρίτης Προκόπιος εγκατέλειψε τα παιδιά του τους μετανάστες τα αδέλφια του Χριστού και έγινε χωρεπίσκοπος βοηθός του απερίγραπτου Αμβρόσιου στην ανύπαρκτη σήμερα επισκοπή Κερνίτσης, σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, άνευ λόγου και αιτίας, πέραν της ικανοποίησης των μωροφιλοδοξιών του.
  Είτε γιατί δεν άντεξε τη συνεργασία με τον «υμνητή των βασανιστών» της Χούντας, είτε γιατί έπληξε στην ερημιά των ορεινών Καλαβρύτων, παραιτήθηκε και η Σύνοδος τον βόλεψε αμέσως ως βοηθό στη μητρόπολη της Κοκκινιάς (Νίκαιας).
  Ο Αμβρόσιος οδύρεται, εξηγήσεις δεν δίνει κανείς, το μανιτάρι του βουνού αναρωτιέται τι έφταιξε.

  http://manitaritoubounou.wordpress.com/2010/06/23/vomba-parait-kernitsis-prokopiou/

  Βόμβα! Γιατί παραιτήθηκε ο βοηθός επίσκοπος Προκόπιος;

 68. Ο/Η Συνασπιστής λέει:

  Ο κόσμος προσφεύγει στα εύκολα μίση…

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/10/2010

  Στην Αυστρία από το 1971, μουσικός, δημοσιογράφος, παρουσιαστής μιας εκπομπής πολυπολιτισμικού περιεχομένου στο δεύτερο κανάλι της αυστριακής τηλεόρασης, ο Λάκης Ιορδανόπουλος είναι πλέον Βιεννέζος σε μια πολυπολιτισμική κοινωνία, που πάνω από το 1/4 ψήφισε ακροδεξιά την περασμένη Κυριακή. «Από τότε που αυξήθηκε το ποσοστό των Τούρκων στην πόλη, δεν μου λείπει διόλου η Ελλάδα: τρώω τον πατσά μου, το κεμπάπ μου…», λέει γελώντας και προσθέτει: «Βέβαια αυτά σε κάποιους Αυστριακούς ‘βρωμάνε’. Αλλά, προσοχή: δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα 3/4 των Βιεννέζων δεν έχουν κανένα πρόβλημα».

  Πόσο τον ξάφνιασε το πολύ υψηλό ποσοστό (27%) του ακροδεξιού Στράιχε; «Το περίμενα. Ξέρετε, και ένα τασάκι με αποτσίγαρα να βάζατε στη θέση του υποψηφίου που λέει αυτές τις ακροδεξιές παρόλες, θα έπαιρνε τουλάχιστον τις μισές ψήφους…». Και πώς το εξηγεί; «Στην Αυστρία υπάρχει ένα πάρα πολύ παλιό θέμα που έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι τον εαυτό τους και τους άλλους, οι παλιότεροι τους νεότερους, δηλαδή όχι μόνο με όρους εθνικότητας. Από την εποχή του Χάιντερ η δυσαρέσκεια που υπάρχει στην αυστριακή κοινωνία εκφράζεται μέσα από τις εκλογές, μέσα από το κανάλι αυτό και όχι μέσα από διαδηλώσεις, για παράδειγμα, ενάντια στην εκμετάλλευση των εργαζομένων από το κεφάλαιο».

  Ο ακροδεξιός Στράχε πάντως έχει στραφεί ψηφοθηρικά στους μετανάστες, κυρίως στους Σέρβους ορθόδοξους. «Προσπαθεί να δελεάσει τους Σέρβους δείχνοντας κατανόηση για το θέμα του Κοσόβου. Ωστόσο στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι μετανάστες ψηφίζουν τους σοσιαλδημοκράτες. Απλώς ορισμένοι Σέρβοι έχουν μεγαλύτερη τάση να ψηφίσουν τον Στράχε επειδή δήλωσε, λαϊκιστικά βεβαίως, ότι τους στηρίζει στο θέμα τους με το Κόσοβο»#########

  ######################

  το υπόλοιπο στην Αυγή
  http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=574301

 69. Ο/Η AC/DC λέει:

  Eτεροχρονισμένο.Κλικ στο κλικ, οδηγήθηκα εδώ. Θέλω να δώσω κάποιες πρακτικές συμβουλές στους κάτοικους των επίμαχων περιοχών. Αν και άθεος, κάποιος θα τις θεωρούσε χριστιανικές. Από μια άποψη,είναι χριστιανικές αλλά με τον γνωστό μας υποκριτικό συμφεντορολογικό χριστιανισμό.
  Κατ αρχήν, κάντε μια υπόθεση.Σκεφτείτε μια μηχανή του χρόνου και γυρίστε 85 χρόνια πίσω.Πάλι την ίδια εικόνα θα είχατε.Διάφορους άστεγους να κοιμούντε και να κατουράν στους δρόμους,να καυγαδίζουν και να κάνουν ότι και οι τωρινοί.Μόνο που αυτοί ήταν ξεριζωμένοι από την Μ.Ασία.Νομίζεται ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά;Για γκουγκλάρετε λίγο.Δείτε τους λόγους που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους.Έχει σημασία για πρακτικούς λόγους.Θα κάνει πιο εύκολο αυτό που θα προτείνω.
  Σίγουρα,βλέποντας τους λαθρομετανάστες κάθε μέρα,θα αναγνωρίζεται κάποιες φάτσες.Πρώτα από όλα, μην δείχνετε φοβισμένοι ούτε επιφυλακτικοί όταν διασταυρώνεστε.Και αρχίστε ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΙΛΑΤΕ.Μια καλημέρα και ένα χαμόγελο έχει πολλαπλάσια αξία για αυτούς.Μετά από λίγο καιρό,διαλέξτε κάποιον, και κεράστε τον κάτι.Ένα καφέ,ένα κομάτι κέικ,ένα γύρο, ένα πιάτο φαί.ΑΝΟΙΞΤΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.ΡΩΤΗΣΤΕ.ΣΥΣΤΗΘΕΙΤΕ.ΑΝΟΙΧΤΗΤΕ
  Είμαι σίγουρος, ότι η συζήτηση που θα ανοίξει θα είναι πιο ενδιαφέρουσα από κάποιο μεσημεριανάδικο.Ρωτήστε τον για την χώρα του,για το πως, από που και γιατί έφτασε εδώ θα σας αφήσει με ανοιχτό το στόμα, άσχετα αν λέει αλήθεια ή όχι.Πείτε του για σας και την οικογένεια σας, δείξτε του που μένετε, εξηγήστε του για την δουλειά σας, για το πόσο δίσκολα βγάζετε τα προς το ζην(δεν είναι ανάγκη να είστε ειληκρινείς, φουσκώστε και λίγο,αρκεί να είστε πειστικοί),μιλήστε για τις αδικίες του κράτους προς εσάς.Εννοείται, αν ξέρετε για κάνα μεροκάματο πείτε του που να πάει συστημένος.Στην πορεία,μπορείτε να επιπλήξετε αυτόν και τους υπόλοιπους.Να σχολιάσετε αρνητικά αυτούς που κατουρούν στο δρόμο και να παραπονεθείτε για αυτούς που κάνουν φασαρίες και δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε ενώ δουλεύετε σκληρά κ.λ.π κ.λ.π
  Και εννοείται, ότι πρέπει να διαλέξετε κάποιον που να μπορείτε να συνενοηθήτε είτε ελληνικά σπαστά,είτε αγγλικά είτε γαλλικά.Και μάθετε του όσες ελληνικές λέξεις μπορείτε
  ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ.Μόλις προσλάβατε φύλακα με κόστος ΜΟΝΟ αυτό που τον κεράσατε.Είστε πλέον δικός του άνθρωπος.Μπορείτε να κοιμάστε με ανοιχτή την πόρτα.Γιατί αυτός θα πει στους άλλους ΟΧΙ ΑΥΤΟΝ. Όχι μόνο γιατί θα το εκτιμήσει, αλλά γιατί ξέρει πολύ καλά ότι του είστε χρήσιμος και θα θέλει να τα έχει καλά μαζί σας.Εγώ, το έχω εφαρμόσει προ 10ετίας και δούλεψε.Το πως,θα το πω στον Ρο μέσω Φέησμπουκ.
  Φυσικά, χρειάζεται και κάποια κοινή λογική. Δεν είπα να πάτε βραδιάτικα μόνοι σας να βρείτε φίλους, ούτε μόνοι σας, ούτε να του δείξετε που ακριβώς μένετε

 70. Ο/Η Παλιός λέει:

  http://enthemata.wordpress.com/2011/10/16/psarras/

  16 Οκτωβρίου 2011
  Η Ακροδεξιά την εποχή του Μνημονίου

  του Δημήτρη Ψαρρά

  //////

  ΣΚΗΝΗ 2η: Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρουσιάζει την επανέκδοση του Λεξικού των ελληνικών και ρωμαϊκών αρχαιοτήτων του Σμιθ (Τηλεάστυ, 22.6.2011). Σε όλη την εκπομπή του ο γραμματέας του ΛΑΟΣ επανέρχεται στο λήμμα «Ξενία» του λεξικού διαβάζοντας την ίδια φράση: «Παρά τοις αρχαίοις ο μη Ελλην ξένος εθεωρείτο ως εχθρός και βάρβαρος». Αυτή τη φράση ο κ. Γεωργιάδης την ερμηνεύει ως εξής: «Δηλαδή, η έννοια του Ξενίου Διός ήταν μόνο μεταξύ των Ελλήνων. Δεν έχει να κάνει με τους αλλοδαπούς, να πείτε στους διάφορους θολοκουλτουριαραίους».

  Μόνο που το Λεξικό λέει το ακριβώς αντίθετο.

  //////////

  Μ’ άλλα λόγια, ο κ. Γεωργιάδης διαστρέβλωνε ανοιχτά το περιεχόμενο του βιβλίου που πουλούσε, μόνο και μόνο για να ταιριάζει με τις κατευθύνσεις της ρατσιστικής κομματικής του γραμμής.

  ΣΚΗΝΗ 3η: Ο άλλος τηλεβουλευτής του ΛΑΟΣ, ο Κυριάκος Βελόπουλος κάνει «αποκαλύψεις» (Τηλεάστυ, 16.9.2011). Είναι η ειδικότητά του. Χάρη σ’ αυτήν έχει πάρει θέση μόνιμου συνεργάτη στις «ερευνητικές» εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα. Από καιρό, όπως εξηγεί ο ίδιος ο Βελόπουλος σε πολλές εκπομπές του, προσπαθούσε να αποδείξει ότι ο Γλέζος και ο Σάντας δεν κατέβασαν την κατοχική γερμανική σημαία από την Ακρόπολη

  /////////////////

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.