Αύριο μια Δίκη που μας αφορά (blogme.gr)

rss_prisoners

Πριν μερικά χρόνια εκφράζαμε απόψεις συζητώντας μεταξύ μας, άντε και στο καφενείο, το ακροατήριο ενός  απλού ανθρώπου ήταν πάντα περιορισμένο, ενώ της Εξουσίας ήταν απεριόριστο. Σήμερα η τεχνολογία μας προσέφερε μέσω του διαδικτύου το άπιαστο όνειρο της ανθρωπότητας, μας προσέφερε τη δυνατότητα οι απόψεις μας να ακούγονται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, μας αφαίρεσε δεσμά (και «άλλα» μας προσέθεσε, δεν είναι όμως της ώρας…). Αυτό δεν αρέσει, δεν συμφέρει στην όποια εξουσία, και ένα τραγούδι νοσταλγίας ακούγεται συχνά στα χείλι Της για να Τους θυμίζει τις μέρες της καλές…. «όπου σέεεερναν, τα σκυλιάααα με τα λουκάαανικα…».

Όσα μέτρα κι αν πάρουν, όσες απόπειρες κι α γίνουν να φιμωθεί η γνώση, η διάδοση της ελεύθερης γνώμης και έκφρασης, είναι καταδικασμένες στην αποτυχία. Η τεχνολογία ήρθε για να μείνει, και θα μείνει, εάν χρειαστεί δε, μετατρέπεται σε όπλο και στα χέρια των κοινών θνητών. Η εξουσία το γνωρίζει καλά.

Ας υπενθυμίσουμε ακόμη μία φορά ότι, αν θέλεις κύριε να βρίσκεσαι στη δημοσιότητα με την μία ή με την άλλη μορφή, είσαι Δημόσιο πρόσωπο και σαν δημόσιο πρόσωπο θα υποστείς και θα δεχθείς την κριτική, την σάτιρα, ενδεχομένως τη χλεύη – γιατί σαν δημόσιο πρόσωπο είσαι παράδειγμα ενός τρόπου ζωής, ήθους και ύφους, κι αν εγώ σαν απλός πολίτης διαφωνώ με τον τρόπο ζωής, σκέψης, ήθος και ύφος που σαν δημόσιο πρόσωπο λανσάρεις πρέπει να είμαι και να νιώθω ελεύθερος να σε καταγγείλω με τον δικό μου τρόπο, όποιος κι αν είναι αυτός (όχι σε προσωπικά ζητήματα, όχι ύβρεις ad hominem)…

Αύριο λοιπόν Τετάρτη 18.02 θα εκδικαστεί, μετά από αρκετές αναβολές (τι αρρώστια βολική για μερικούς…) η υπόθεση του blogme.gr Για όσους δεν γνωρίζουν, το blogme.gr ήταν ένας απλός aggregator όπως περίπου είναι ο sync.gr δηλαδή καταγράφει τις αναρτήσεις των ιστολογίων (blogs), ο κ. Λιακόπουλος (κάποιος θορυβώδης πλασιέ βιβλίων) δεν του άρεσε που μέσω του blogme.gr εμφανιζόταν και το ιστολόγιο του funel το οποίο τον σατίριζε, κι επειδή δεν μπορούσε να βρει ποιος ήταν ο funel, έκανε μήνυση στο… blogme.gr  (δηλαδή, «έλα μουνί στον τόπο σου»)….

Αν ο κ. Λιακόπουλος (κάποιος θορυβώδης πλασιέ βιβλίων) δικαιωθεί, τα πράγματα δεν θα είναι πια τα ίδια, η ελευθερία της έκφρασης θα δεχτεί ένα βάρβαρο και απολίτιστο πλήγμα.

Αναρτήστε λοιπόν το θέμα στα ιστολογία σας, μας αφορά όλους.

This entry was posted in σκέψεις, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Αύριο μια Δίκη που μας αφορά (blogme.gr)

  1. Ο/Η nomikos λέει:

    Φίλε Ροίδη γεια χαρά.Την υπόθεση που εκδικάζεται αύριο, την έχω παρακολουθήσει τόσο από το ιστολόγιο αυτό, όσο και από το ιστολόγιο του funel.Βεβαίως και είμαι υπέρ της αθώωσης του Κου Τσιπρόπουλου, διότι είναι ένας άνθρωπος που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι τελείως αθώος.Έχω την αίσθηση πάντως, ότι δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα ο γνωστός ανορθολογιστής, σαβουρατζής, τερατολόγος σε αυτή τη δίκη.Αλλά ακόμη και αν κάτι στραβώσει, υπάρχει πάντα και το Ευρωπαικό Δικαστήριο.Η απορία μου έχει να κάνει με τις αντοχές, ψυχικές και οικονομικές του Κου Τσιπρόπουλου.Επιπρόσθετα όμως απορώ, με την συνεχιζόμενη σιωπή εκ μέρους των αρμοδίων υπηρεσιών του κράτους, για ένα θέμα που μας ξεφτίλισε και μας ξεφτιλίζει ως χώρα.Η δε εκκλησία, αν και θιγόμενη από τις τερατολογίες του, τηρεί σιγήν ιχθύος και ασχολείται με τα οικόπεδά της, την περιουσία της, άντε και με κανέναν ομοφυλόφιλο που θίγει τις ελληνοχριστιανικές παραδόσεις.Άλλωστε, το 6ο Ελληνοχριστιανικό Ράιχ θα μετατρέψει όλα τα παραπάνω σε απλές αναμνήσεις.Για γέλια και για κλάματα για άλλη μια φορά.

    ΥΓ

    «(δηλαδή, «έλα μουνί στον τόπο σου»)….

    Συνεχίζεις να με εκπλήσσεις ευχάριστα, είτε με την θεματολογία σου, είτε με εκφράσεις σαν και αυτή.

  2. Ο/Η Έλλην λέει:

    Μασκαράδες ανθέλληνες, δεν θα σας περάσει. Ο καιρός γαρ εγγύς.
    ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ
    ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
    ΖΗΤΩ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
    Έρχονται τα Ελλοχίμ

  3. Πιστεύω ότι η ταλαιπωρία του Αντώνη σύντομα θα τελειώσει. Το όλο σκηνικό μάλιστα δεν έχει να κάνει καν με την προσβολή και την ανωνυμία, αλλά επί της ουσίας με την καθαρή ελευθερία του λόγου, αφού ο ακτανόμαστος τηλεπλασιέ πολύ απλά απαιτεί να μη λειτουργούν agreegators, να παρουσιάζονται καν τίτλοι άρθρων που τον κατηγορούν.

  4. Παράθεμα: ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ » Blog Archive » Σήμερα η δίκη του blogme

  5. Καλησπέρα! Έχουμε αποτέλεσμα;

  6. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Δεν θα βρεθεί κάποιος επιτέλους να μηνύσει αυτόν τον τηλεπλασιέ για απάτη (υπάρχουν εκατοντάδες αφορμές); Να δει πως είναι να σε σέρνουν στα δικαστήρια…

  7. Ο/Η πεπινα λέει:

    …………………………………………………………………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΩΝ. ΟΥΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ Κ ΔΙΚΑΣΤΕΣ,ΟΥΑΙ..

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.