Μονή Βατοπεδίου – συλλεκτικό ποτ πουρί

ελεύθεροι

ελεύθεροι

Αφιερωμένο εξαιρετικά στους συλλέκτες με μεράκι (δεν απόκειται να έχουν ξεχαστεί 1-2 ποστ, σε αυτή την περίπτωση είστε υποχρεωμένοι να μου συγχωρήσετε την παράληψη…)

###

Με τίτλο: «Βατοπέδι προς Αλογοσκούφη: Πάρτε τα όλα» η ζούγκλα.gr – δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα την επιστολή του «Γέροντα Γερμανού» του νέου «διαχειριστή-ηγούμενου» στη θέση του Μέγιστου (και ηγούμενου) Εφραίμ, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη, με την οποία προτείνει νέο σχέδιο επιστροφής των οικοπέδων στο ελληνικό Δημόσιο. Προτείνει μάλιστα με αβρότητα ότι τον τρόπο μπορεί να υποδειχθεί από το Δημόσιο.

Διαβάστε: (περίεργο…) To Βατοπέδι τα επιστρέφει όλα πίσω;

###

«…Πιστεύουμε δε, ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της οποιαδήποτε θρησκείας είναι το πλήρωμά της, δηλαδή οι όλων των βαθμίδων διαχειριστές-ιερείς και οι κατ’ ευφημισμό «επιστήμονες» – θεολόγοι που τη στηρίζουν, δηλαδή αυτοί που προσφέρουν χωρίς φειδώ «θεωρητικό υπόβαθρο» και άλλοθι σε μια θρησκεία που από τις αρχές του 4ου αιώνα μ.χ. και έπειτα, αποτελεί μέρος της εκάστοτε στυγνής κρατικής, οικονομικής και συνειδησιακής εξουσίας…»

Διαβάστε: (ναι, πάλι!) η Μονή Βατοπεδίου: σκάνδαλο με Ολυμπιακό ακίνητο

###

«…Για τα πενήντα δύο οικόπεδα-«φιλέτα» στην περιοχή της Μίκρας στην Θεσσαλονίκη που οι μοναχοί-επιχειρηματίες επέλεγαν τα καλύτερα και ακριβότερα κομμάτια γης στην Καρδία σε αντάλλαγμα εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα. Σήμερα σε πολλά απ’ αυτά τα οικόπεδα έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια πανάκριβα σπίτια και μεζονέτες…»

Διαβάστε: Μονής Βατοπεδίου το 8ο Ανάγνωσμα πρόσχωμεν…

###

«…Ο κ. Σανιδάς διέταξε έρευνα από μηδενική βάση, δηλαδή η Δικαιοσύνη είδε επιτέλους αυτό που ακόμη και ένα παιδί της Α’ Δημοτικού μαθαίνει από τους γονείς του, ότι «το ράσο δεν κάνει τον παπά», την ώρα που ορισμένοι (για να είμαστε δίκαιοι) από τους 300 της βουλής ψέλλιζαν συνεχώς «εδώ παπάς, εκεί παπάς. Πού είναι ο παπάς…»

Διαβάστε: Δικαιοσύνη vs M. Βατοπεδίου: Έρευνα από μηδενική βάση

###

«…Το έκαναν για το καλό του «αγροτικού πληθυσμού» των Νομών Ξάνθης και Ροδόπης, τη «βελτίωση του ιχθυοτροφείου» που βρίσκεται στη λίμνη Βιστωνίδα «και την αύξηση της παραγωγής βιολογικών ιχθύων» δέχθηκε η κυβέρνηση να παραχωρηθούν στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου εκτάσεις χιλιάδων στρεμμάτων στη Χαλκιδική, προνομιούχα φιλέτα γης και ολυμπιακά ακίνητα, συνολικής αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ!…»

Διαβάστε: Στη Μ. Βατοπεδίου «για την αύξηση της παραγωγής βιολογικών ιχθύων»

###

«…Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες έκρυβαν σκόπιμα τις υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες μεταβιβάστηκαν οι δημόσιες εκτάσεις-φιλέτα στην ΚΕΔ, για να παραχωρηθούν στη συνέχεια, χωρίς κανέναν πλειοδοτικό διαγωνισμό, έναντι πολύ χαμηλής αξίας στην Μονή Βατοπεδίου…»

Διαβάστε: Αριστουργηματικό: Υπουργεία Εις Υπηρεσίαν Βατοπεδίου

###

«…Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης στην δίκη του 2003 για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδα, έκρινε ότι εφόσον πραγματοποιήθηκε η διάσκεψη των τριών δικαστών, με τους δύο εξ αυτών να τάσσονται υπέρ των θέσεων του Ελληνικού Δημοσίου, ελήφθη δικαστική απόφαση. Η απόφαση αυτή, τέσσερα (4) χρόνια μετά μαθαίνουμε ότι δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ… και φυσικά δεν περιλαμβάνετε στο φάκελο της εισαγγελικής έρευνας που στάλθηκε στη βουλή…»

Διαβάστε: η Βιστωνίδα από το 2004 ανήκει στο δημόσιο (όμως δεν είχε “δημοσιοποιηθεί”…)

###

«…Τι «ερωτηματικό» μπορεί να παρουσιάζει μία «δωρεά» της τάξεως των € 9.000.000 από την εταιρεία Noliden προς τη μονή Βατοπεδίου, όταν η ίδια εταιρεία αγόρασε νόμιμα από τη Μονή το ολυμπιακό φιλέτο έναντι του ποσού των € 41 εκατ.; Θα μου πείτε ότι αυτό το «κάτω από το τραπέζι» μένει να αποδειχτεί. Σύμφωνοι, να το αγνοήσουμε, να αγνοηθεί δηλαδή η… «Ιερά σύμπτωσις» μετά από τις άγιες μέχρι τώρα πράξεις της «Μονής», δε λέω…»

Διαβάστε: Η δωρεά 9 εκατ. €υρώ στη Βατοπεδίου και το … «ερωτηματικό» της

###

«… Οι λογιστές-μοναχοί Ευδόκιμος (στην επιλογή ονομάτων, τους παραδέχομαι) και Αναστάσιος είπαν τα αυτονόητα. Γιατί τα είπαν τώρα; Τι ερώτηση! Μα τώρα είδαν ότι πλησιάζουν το χείλος του παραδείσου ή της κόλασης, και είπαν το αυτονόητο: «εμείς θα την πληρώσουμε;». Ακριβώς…»

Διαβάστε: Ο Σώζων Εαυτόν Σωθήτω: Οι μοναχοί-λογιστές και τα χριστιανικά παπαγαλάκια

###

«…ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ του 2007 γνώριζαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, καθώς και η Αρχή καταπολέμησης «βρώμικου χρήματος», τις υπόγειες διαδρομές χρήματος, τις ύποπτες οικονομικές
συναλλαγές και τις περίεργες δοσοληψίες της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του ηγούμενού της κ. Εφραίμ, αλλά δεν έπραξαν το παραμικρό….»

Διαβάστε: Βατοπέδι: ένα χαώδες investment report

###

Ιερή Μονή Βατοπεδίου. Διαθέτει αρκετούς ισχυρούς φίλους που κινούνται σε όλα τα επίπεδα της πολιτική και επιχειρηματικής «διαπλοκής», διαθέτει όμως και πολλούς εχθρούς που την παρομοιάζουν με το καθολικό μοναστήρι στην πασίγνωστη ταινία του Ζαν Ζακ Ανό –από το ομώνυμο βιβλίο του Ουμπέρτο Εκο – «Το Όνομα του Ρόδου».

Διαβάστε: Βυζαντινό παρασκήνιο και το όνομα του (γαλάζιου) ρόδου. 1ο μέρος.

###

«…Τα περιουσιακά στοιχεία της Μονής Βατοπεδίου δεν περιορίζονται στα κτίρια που απαρτίζουν τη μονή, ούτε στα χιλιάδες στρέμματα εντός της αθωνικής χερσονήσου. Στη μονή ανήκουν δεκάδες πολυκατοικίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, γραφεία στο Μαρούσι, οικήματα σε όλη τη Ελλάδα, άλλα επίσης και μια λίμνη κι ένα νησάκι, τα οποία μάλιστα διεκδίκησε ο ηγούμενος Ευφραίμ δυναμικά από το Δημόσιο τα περασμένα χρόνια ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην περιοχή της Ξάνθης. Πρόκειται για έκταση 30.000 στρεμμάτων …»

Διαβάστε: Βυζαντινό παρασκήνιο και το όνομα του (γαλάζιου) ρόδου. 2ο μέρος

###

«…Το 2002 μαθαίνουμε ότι η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρός της Δημήτρης Καμαργιάννης μαζί με στελέχη της εταιρείας, επισκέπτονται το Αγιον Ορος και προσφέρουν ένα τζιπ «Μερσεντές» για τις ανάγκες της Μονής Βατοπεδίου. …»

Διαβάστε: Μονής Βατοπεδίου αυτοκρατορικά χρυσόβουλα (1)

###

«…Σε φορείς της εκκλησίας καταλήγει όμως και το 25% των καθαρών κερδών του Κρατικού Λαχείου, ποσό που αναλογεί σε 1,75 εκατ. ευρώ ετησίως (600 εκατ. δρχ.). Τα έσοδα του Κρατικού (περίπου 7 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο) διαχειρίζονται από κοινού τα υπουργεία Οικονομικών και Υγείας….»

Διαβάστε: Μονής Βατοπεδίου αυτοκρατορικά χρυσόβουλα (2)

###

«…Είναι η Καβάλα, η Αττική, και ερευνώνται και άλλες προσοδοφόρες τουριστικές περιοχές. Τις χαρίζουν συνεχώς. Αν το χάρισμα δημόσιας γης δεν είναι σκάνδαλο, τότε οι λέξεις έχουν χάσει την έννοια τους. Όλα τα συμβόλαια π.χ. της Θεσσαλονίκης υπογράφονται φαρδιά – πλατιά από δύο ονόματα, της Διονυσίας Πελέκη και του δικηγόρου Δημητρίου Πελέκη που κατά διαολική σύμπτωση είναι η σύζυγος και ο κουνιάδος του υπουργού Πολιτισμού Γιώργου Βουλγαράκη.»

Διαβάστε: Μονής Βατοπεδίου αυτοκρατορικά χρυσόβουλα (The End?)

###

Αυτή τη φορά είναι τόσο οφθαλμοφανές το σκάνδαλο που ακόμα και βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος της Ν.Δ. της Πέλλας Δάνης Τζαμτζή ζητά την ανάκληση του συμβολαίου των 180 στρεμμάτων στον Αγιο Αθανάσιο ζητεί με έγγραφό του στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών.

Διαβάστε: Μονής Βατοπεδίου «πονηρότητες» (συνέχεια) με 80 τουριστικά στρέμματα

###

«Δεν πέφτω στην παγίδα να πω ότι «όλοι είναι ίδιοι» γιατί ένας τέτοιος μηδενιστικός ισχυρισμός δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας…». Ναι, πιστεύω ότι δεν είναι όλοι ίδιοι, υπάρχουν συμπολίτες μας που κάνουν τη δουλειά τους με ευσυνειδησία, μερικοί από αυτούς –όχι πάντα- δικαιώνονται.

Διαβάστε: Ο «χαμένος φάκελος» της υπόθεσης Βατοπεδίου

###

Δημοσιεύθηκε η απόφαση από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπη. Η λίμνη Βιστωνίδας ανήκει πλέον στο Δημόσιο. Τέλος. Η απόφαση αυτή είναι καταπέλτης για τις διεκδικήσεις του ηγούμενου Εφραίμ, διότι αναφέρει ότι «η Μονή δεν απέκτησε κυριότητα ούτε μέσω χρησικτησίας, αν και νέμεται μέχρι σήμερα παραλίμνιες εκτάσεις».
Μόνο που για να βγει η Απόφαση, βγήκε με το στανιό, κράτησε 5 ολόκληρα χρόνια

Διαβάστε: Η Βιστωνίδα στο Δημόσιο ή «Άνθρωποι και Ποντίκια»

###

Ήταν που λέτε μία φορά και έναν καιρό μία λίμνη (τώρα λιμνοθάλασσα). Οι ψαράδες δούλευαν χρόνια πολλά ειρηνικά και σε αρμονία με την φύση, η Μονή εισέπραττε από ιχθυοκαλλιέργειες ένα μέσο ποσό περ. 19.000 €υρώ ετησίως και όλα έβαιναν καλώς και με τη χάρη του Θεού.

Διαβάστε: Βατοπεδίου Κατάνυξις: € 47 εκατ. για λαβράκια και τσιπούρες

###

Σύμφωνα με μια παράδοση η Ζώνη μεταφέρθηκε το 395 από τα Ιεροσόλυμα, στην Πόλη. Εκεί τεμαχίστηκε και κομμάτια της μεταφέρθηκαν στη Δύση, ενώ το μεγαλύτερο, φυλάγεται στην μονή Βατοπεδίου, χαρισμένο σύμφωνα με κάποια εκδοχή το 1101 από τον Σέρβο κνέζη Λάζαρο. Στοιχηματίζω (Μιράκωλο!) πως μια χρονολόγησή του από ειδικούς θα αποδείκνυε πως η Παρθένος έζησε στα χρόνια του Βυζαντίου-μπορεί και μεταγενέστερα.

Διαβάστε: H Tιμία Ζώνη του εν οσίοις ηγουμένου Εφραίμ Βατοπεδινού

.

ρο

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

19 Responses to Μονή Βατοπεδίου – συλλεκτικό ποτ πουρί

  1. Έλα μωρέ μία από τα ίδια. Κτηματομεσιτικές εταιρείες θησαυρισμού, όπως έκαναν πάντα τα μναστήρια. Αυτά πρέπει να καταλάβει ο κόσμος και λίγο να απενοχοποιήσει τη στάσδη του και να την εξορθολογίσει.

  2. Ο/Η ellinaki λέει:

    Ελεύθεροι και αθώοι. Ωραίοι ως Έλληνες!

  3. Ο/Η PIAZZA del POPOLO λέει:

    Αναδημοσίευσα Ρο. Με τις ευλογίες σας…
    http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/02/blog-post_03.html

  4. Ο/Η PIAZZA del POPOLO λέει:

    Αναδημοσιεύω με τις ευλογίες σου Ρο…
    http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2009/02/blog-post_03.html

  5. Παράθεμα: Αφιερωμένο εξαιρετικά στους συλλέκτες με μεράκι « Ιστοχώρος Εμμανουήλ Χρύση - Emmanuel Chrysis’ Blog

  6. Ο/Η Rodia λέει:

    Πράγματι, συλλεκτικό post! συλλεκτικότατο μάλιστα! 🙂 😀

  7. Ο/Η vloutis λέει:

    Συλλεκτικότητα στα έργα και τις ημέρες των διαχειριστών-ιερέων και κατ’ ευφημισμό «επιστημόνων».

    «Δεν πέφτω στην παγίδα να πω ότι «όλοι είναι ίδιοι» γιατί ένας τέτοιος μηδενιστικός ισχυρισμός δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας…».

    Μιλά το άρθρο, σχεδόν «ουρλιάζει» από τα νεύρα του.

    Εμείς, απλά, συνυπογράφουμε…

    Κώστας
    vloutis.wwordpress.com
    vloutis,blogspot.com

  8. Ο/Η Aττικής Παντελεήμων λέει:

    Η επιστροφή του Γιοσάκη
    3.2.2009
    Ετοιμος να επιστρέψει στα εκκλησιαστικά του καθήκοντα είναι ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ύστερα από σχετική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Εξάλλου, όπως μας αποκάλυψε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το πρωί, στις 12 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο οι δύο προσφυγές του κατά της Ελλάδος οι οποίες αφορούν την παράνομη επιβληθείσα κράτησή του και την εν γένει διαδικασία των ανακριτικών αρχών σε βάρος του.

    «Εχετε λάβει απόφαση να ιερουργήσετε;» ρωτάμε τον 44χρονο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη και εκείνος μας απαντά: «Υπάρχει απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου (σ.σ.: 15 Ιανουαρίου 2009) η οποία έκανε δεκτή αίτηση θεραπείας που κατέθεσα, σύμφωνα με την οποία η Ιερά Σύνοδος απεδέχθη ομοφώνως τη γνωμοδότηση του ειδικού νομικού συμβούλου της με την οποία ακυρώνει, ως παρανόμως επιβληθείσα, την ποινή της αργίας που μου είχε επιβάλει ο τότε μητροπολίτης Αττικής στις 3 Φεβρουαρίου 2005 και παραπέμπει τον φάκελο στον τοποτηρητή (σ.σ.: τον μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο) ώστε να υλοποιήσει την ακυρωτική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου».

    «Μήπως πρέπει να απολογηθείτε στον μητροπολίτη Μεσογαίας πριν από οποιαδήποτε ενέργειά σας;» τον ρωτάμε και ο αρχιμανδρίτης μας απαντά: «Ο Μεσογαίας είχε ασκήσει δίωξη εναντίον μου. Εχω απολογηθεί. Με παράπεμψε στο Επισκοπικό Δικαστήριο, το Επισκοπικό με παρέπεμψε στο Συνοδικό, το οποίο προεδρεύοντος του μητροπολίτη Πρεβέζης Μελετίου, του επέστρεψε ως απαράδεκτο το φάκελο, διότι δεν απολογήθην ουσιαστικά. Συνεπώς, δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα ο τοποτηρητής της μητροπόλεως Αττικής να με καλέσει σε απολογία και να επιβάλλει οποιοδήποτε μέτρο».

    Σε ερώτησή μας αν πρέπει να ζητήσει άδεια από τον μητροπολίτη Μεσογαίας για να ιερουργήσει, ο αρχιμανδρίτης είναι κατηγορηματικός δηλώνοντας: «Η ξεκάθαρη απόφαση της Ιεράς Συνόδου απευθύνεται στον μητροπολίτη που τον εντέλλει ουσιαστικά να υλοποιήσει την ακυρωτική απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Δεν έχει άλλα περιθώρια ο Μεσογαίας».

    Ο π. Ιάκωβος πιθανότατα τις επόμενες μέρες να λειτουργήσει στην ενορία του Αγίου Τρύφωνα στο Καματερό, όπου ανήκει, αν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να συνεχίσει σε άλλη μητρόπολη, δεδομένου ότι οι σχέσεις του με τον μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο δεν είναι καλές. Ο π. Ιάκωβος έχει καταθέσει σε βάρος του σεβασμιότατου δύο μηνύσεις.

    Παράλληλα, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, στέλνοντας προφανώς μήνυμα στον τοποτηρητή της μητρόπολης Αττικής ή σε όποιον άλλον αμφισβητεί το δικαίωμά του να ιερουργεί, τονίζει: «Για τα αδικήματα για τα οποία ο μητροπολίτης κ. Νικόλαος με είχε παραπέμψει για το παραδικαστικό αθωώθηκα με αμετάκλητο βούλευμα. Οι υποθέσεις για τις οποίες παραπέμπομαι δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες για τις οποίες εκείνος (σ.σ.: ο Μεσογαίας) μου ήσκησε εκκλησιαστική δίωξη. Οπότε έχει απεκδυθεί κάθε εξουσίας προς το πρόσωπό μου ο τοποτηρητής».

    Σε ερώτησή μας για το ποιες είναι πλέον οι εκκρεμότητές του με τη Δικαιοσύνη, μας απαντά: «Εχω μία εκκρεμότητα δικαστική που αφορά επιμέρους κατηγορίες, οι οποίες όμως δεν έχουν καμία σχέση με τις κατηγορίες για τις οποίες ασκήθηκε σε μένα εκκλησιαστική δίωξη». Οταν τον ρωτήσαμε για τη φημολογία ότι θα φύγει εκτός Ελλάδος, μας απάντησε χαμογελώντας: «Μα, τώρα που αθωώθηκα θα φύγω;»

    ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

  9. Ο/Η Ιερομνήμων λέει:

    Ροϊδη, μην γαβγίζεις και τρως τα λυσακά σου. Ο πατήρ Εφραιμ, ο πατήρ Αρσένιος, ο μητροπολίτης Αττικής θα αθωωθούν όπως και ο Γιοσάκης. Τους συκοφαντείτε εσείς και οι όμοιοι σας. Ο λαός του Θεού θα νικήσει. Δεν θα περάσει στον διάβολο. Κοντός ψαλμός αλληλούϊα.

  10. Ο/Η Κλείτωρ λέει:

    αυτοί εκεί στο βατοπέδι κάθονται στ΄αγκάθια τώρα.

  11. Ο/Η Ιωάννης ο Βίαιος λέει:

    Iερομνήμων άντε και ……

  12. Ο/Η Ιωάννης ο Βίαιος λέει:

    http://xairete.blogspot.com/
    Αγωγή του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας κατά
    του οδηγού του και του εφημερίου
    του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου

    Το ποσόν των 500.000 ευρώ ζητά από τον πρώην οδηγό του και έναν κληρικό, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Ο μητροπολίτης εξιστορεί στην αγωγή του τα περιστατικά τα οποία θεωρεί ότι έβλαψαν την υπόληψή του και του προκάλεσαν ψυχικό κλονισμό.

    ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΜΕΛΟΥΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

    Α Γ Ω Γ Η

    Κωνσταντίνου Φαραντάτου, Μητροπολίτου Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας, κατοίκου Ν. Ιωνίας, οδός Λεωφ. Ηρακλείου, αρ. 340.

    Κ Α Τ Α

    Γρηγορίου Σταμούλη, κατοίκου Ν. Ιωνίας – Αττικής, οδός Ευτέρπης, αρ. 48.
    Κανέλλου Δημητρακόπουλου, κατοίκου Ηρακλείου – Αττικής, οδός Μαραθώνος και Πεύκων.

    Αθήνα 10-04-2008

    «..Από τις παραπάνω πράξεις και ενέργειες αμφοτέρων των εναγομένων συνάγεται αβίαστα το συμπέρασμα, ότι την καταξιωμένη προσωπικότητά μου ήλθαν οι εναγόμενοι με κακότητα, προκατάληψη και επιπολαιότητα να αμφισβητήσουν με ψευδοκαταγγελίες και απαράδεκτα τεχνάσματα. Κατόρθωσαν να σπιλώσουν την τιμή και υπόληψή μου και να με καταντήσουν δακτυλοδεικτούμενο. Δεν μπορώ να κυκλοφορήσω στους δρόμους της Μητροπόλεώς μου, ούτε στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπου κατοικώ. Η εμφάνισή μου στην Ιερά Σύνοδο, σε κάθε Ιερό Ναό που ιερουργώ αλλά και στον κοινωνικό μου περίγυρο συνοδεύεται από απαράδεκτα σχόλια ανημέρωτων ή κακεντρεχών ανθρώπων. Με δείχνουν στο δρόμο λέγοντας : «Να αυτός είναι ο κίναιδος επίσκοπος, που ρίχτηκε στον οδηγό του». Η μείωσή μου στο οικογενειακό μου περιβάλλον, στο ορθόδοξο ποίμνιο, στον ανώτερο και κατώτερο κλήρο, την Μητρόπολή μου και την κοινωνία της Ν. Ιωνίας και Ν. Φιλαδελφείας Αττικής ειδικά, και γενικά στην Ελλαδική κοινωνία είναι τεράστια. Τα πικρόχολα σχόλια δίνουν και παίρνουν. Έχω περιέλθει σε κατάσταση απελπισίας. Έχει διαταραχθεί ανεπανόρθωτα η ιερατική, οικογενειακή και κοινωνική μου ζωή από τους ισχυρισμούς και διαδόσεις των εναγομένων, το περιεχόμενο των οποίων αναπαράγεται από πλείστες όσες ιστοσελίδες, οι οποίες εμφανίζονται στο διαδύκτιο, όταν κάποιος αναζητήσει το λήμμα Μητρόπολη Ν. Ιωνίας ή Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας..»

    «..Εδημιούργησαν σ’ εμένα υπαίτια βαρύτατο ψυχικό κλονισμό, επέφεραν δε εις εμέ τεράστια ηθική βλάβη, διότι εκ των εναντίον μου αδίκων πράξεών τους διασύρεται το όνομά μου, ο τίτλος μου ως Αρχιερέως και ως ατόμου, ταλαιπωρούμαι εις τον τόπο όπου ασκώ το λειτούργημά μου και το οποίον ασκώ εντίμως και αξιοπρεπώς από δεκαετιών, με αποτέλεσμα όλα αυτά να μου δημιουργήσουν βαθύτατο ηθικό πλήγμα, μελαγχολία και τάσεις αναστολής από την εν γένει εργασία μου..»

    http://ecclesianet.blogspot.com/

  13. Ο/Η laskaratos λέει:

    Kύριε Ροϊδη,
    όταν πέθανε ο πράκτορας της Κα Γκε Μπε και λαθρέμπορος καπνού πατριάρχης Μόσχας Αλέξιος της εθνικής κρατικής Εκκλησίας της Ρωσίας, πολλοί κληρικοί του οποίου διαπλέκονται με τη ρωσική Μαφία, δημοσιεύσαμε στο

    Μόσχας Αλέξιος, πράκτωρ ‘τσίχλα’, μεγαλέμπορος τσιγάρων

    ποστ με τίτλο
    Αλέξιος πράκτωρ τσίχλα μεγαλέμπορος τσιγάρων.
    Σήμερα η «Ελευθεροτυπία»

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=95155756

    επιβεβαιώνει:
    «…Για πολλά χρόνια, η πληροφορία που έφερε τον Πατριάρχη Μόσχας Αλέξιο Β’ ως πράκτορα των μυστικών υπηρεσιών της ΕΣΣΔ, της περίφημης KGB, δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί, καθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας την αντέκρουε. Οπως προκύπτει όμως από τη διδακτορική διατριβή του Μαρτίν Καλά, ο Αλέξιος Β’ υπήρξε ένα εκλεκτό μέλος των μυστικών υπηρεσιών της ΕΣΣΔ, κατά τη θητεία του στην Εσθονία ως επισκόπου Ταλίν….».
    Επίσης διαπιστώνει το αυτονόητο, πως και η ρωσική όπως και η ελληνική Εκκλησία, είναι κρατικές υπηρεσίες, υπάλληλοι του Καίσαρα:

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,id=6684396

    «Η Ορθόδοξη Εκκλησία, μέσον συλλογής πληροφοριών»

    «Το Πατριαρχείο Μόσχας, σύμφωνα με την έρευνα του Μ. Καλά, είναι προπομπός της πολιτικής τής κυβέρνησης. Ο ερευνητής φέρει ως παράδειγμα την επίσημη επίσκεψη του Αλέξιου Β’ στη Ρίγα της Λετονίας τον Μάιο του 2006. «Για τους Λετονούς, αυτή η τριήμερη επίσκεψη ξεπερνούσε κατά πολύ το απλό επισκοπικό πλαίσιο, καθώς «γνωρίζουν ότι αυτή η Εκκλησία (σ.σ. της Μόσχας) είναι πολύ κοντά στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν …».

  14. Ο/Η Rodia λέει:

    Θα μετανοήσουν, θα συχωρεθούν και… θα ξαναμαρτήσουν! Απλά πράγματα.

  15. Ο/Η Ενορίτης λέει:

    Kυριοι του μπλογκ Ροιδη. Στο μπλογκ του κυρίου Παναγιώτη διάβασα το ακόλουθο και θα σας αρέσει

    Τετάρτη, 4 Φεβρουάριος 2009
    Βεβηλωμένη εικόνα, φορτωμένη μπιχλιμπίδια, καθαρίστηκε… σαν από θαύμα!..
    Από χθεσινό (3/2) ρεπορτάζ του κ. Μανώλη Βάϊα στο «Πρώτο Θέμα» μαθαίνουμε για ένα πραγματικό θαύμα που αποκαλύφθηκε την Κυριακή ο πρωί στο ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Θραψανό Ηρακλείου Κρήτης. Αποκαλύφθηκε από τους εφημέριους που πήγαν να λειτουργήσουν Τι έγινε;

    Στο ναό αυτό, υπάρχει λένε η «θαυματουργή» εικόνα της Παναγίας της Πηγαδιώτισσας. Γιατί θαυματουργή; Διότι η εικόνα αυτή βρέθηκε – λέει τώρα ο παπάς – ως έξης: Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν λέει ένα πηγάδι. Περίεργο πηγάδι! Αν κάποιος έπεφτε μέσα, μπλουμ, το νερό φούσκωνε και τον έβγαζε στην επιφάνεια χωρίς να πνιγεί. Όταν, κάποτε, κάποιοι ερεύνησαν το πηγάδι, βρήκαν λέει στον πυθμένα του την εικόνα… Αυτήν που από τότε «εκτίθεται» -σύμφωνα με την έκφραση του ρεπορτάζ – εκεί, στο ναό της Κοιμήσεως.

    Με αυτά και με αυτά, λοιπόν, πείστηκαν από τότε οι χριστιανοί της περιοχής ότι έχουν μια εικόνα «θαυματουργή», που ήρθε… τσιφ από τον πάτο του πηγαδιού!!! Έτσι, άρχισαν να την φορτώνουν με τάματα…

    Δεν ξέρουμε αν έγινε κάποιο θαύμα από την εικόνα στο παρελθόν (εκτός από το πηγαδίσιο), μάθαμε όμως ότι ΤΩΡΑ έγινε ένα, και μάλιστα πολύ μεγάλο:

    Η εικόνα ξεφορτώθηκε όλη αυτήν την ασέβεια, όλα αυτά τα μπιχλιμπίδια, τα οποία εξαφανίστηκαν (θαυματουργικά, πώς αλλιώς;) από επάνω της. Πήγαν οι παπάδες την Κυριακή, και δεν βρήκαν τίποτε πάνω της! Πεντακάθαρη η εικόνα!..

    «ΘΑΥΜΑ -ΘΑΥΜΑ» λέω εγώ, τώρα!

    Βέβαια, κάποιοι άπιστοι (και οι παπάδες μαζί!) κάνουν λόγο για …διαρρήκτες! Αν είναι δυνατόν!..

    Αλλά αν είναι έτσι, τότε πρόκειται για ένα ακόμα θαύμα αφού οι διαρρηκτές, ας πούμε, κατάφεραν να παραβιάσουν χωρίς κόπο τις… πέντε κλειδαριές που διέθετε η πόρτα ασφαλείας του ναού! Έτσι δεν είναι;

    Και για να καταλάβετε το μέγεθος της κάθαρσης της εικόνας, αλλά και του θαύματος αυτής, σας λέω ότι η εικόνα ήταν φορτωμένη με τα έξης πράγματα – άξιας πάνω από 200.000 ευρώ:

    200 χρυσές ταυτότητες, 20 χρυσά ρολόγια, 40 χρυσά σταυρουδάκια, μενταγιόν, δεκάδες δακτυλίδια, βέρες, χρυσές λίρες Αγγλίας και πολλά άλλα – λέει το ρεπορτάζ!!!

    Σφάλμα λοιπόν (ασέβεια μεγάλη) που βεβήλωναν την εικόνα με τέτοια και τόσα μπιχλιμπίδια. Διότι, τελικά, δεν έβλεπαν οι πιστοί πρόσωπο Παναγίας στην εικόνα, δεν προσκυνούσαν την Παναγία αλλά τις λίρες και τα δαχτυλίδια!

    Σφάλμα (απανθρωπιά) και το ότι δεν γινόταν εκποίηση όλων αυτών των ταμάτων, ώστε να δοθούν τα χρήματα στους φτωχούς. Τα ήθελαν οι παπάδες όλα αυτά να σκεπάζουν την εικόνα! Γιατί; Προφανώς, και, για να μη στενοχωρήσουν αυτούς που τα κρέμασαν επάνω της, αλλά και για να λειτουργούν σαν κράχτης: «Κοιτάτε πόσο θαυματουργή είναι η εικόνα για να έχει τόσα τάματα επάνω! Βάλτε κάτι κι εσείς που δεν έχετε βάλει ακόμα»!!!

    διεύθυνση του Παναγιώτη
    http://www.xairete.blogspot.com/

  16. Ο/Η aggelos λέει:

    ζητω η ελλαδα ζητω η θρησκεια ζητω η νεα δημοκρατια

  17. Ο/Η playboy λέει:

    Όχι που θα γινόταν,
    ΑΝΑΒΟΛΗ ΔΙΚΗΣ ΕΦΡΑΙΜ

    Αναβλήθηκε για τις 31 Μαρτίου 2009 η δίκη του αρχιμανδρίτη Εφραίμ, του μοναχού Αρσένιου και της δικαστού Μαρίας Ψάλτη, που θα εκδικαζόταν την Τετάρτη στο τριμελές Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή.

    Το δικαστήριο δέχθηκε την αίτηση αναβολής των συνηγόρων υπεράσπισης λόγω ασθενείας της κ. Ψάλτη, ενώ παράλληλα έκρινε ως εκπρόθεσμη την αίτηση κλήτευσης των μοναχών, η οποία επιδόθηκε στις 28 Ιανουαρίου.

    Λίγο πριν ζήτησε την εξαίρεσή της η εισαγγελέας της έδρας κ. Πούλου, λόγω της στενής σχέσης που έχει με την κ. Ψάλτη.

    Τη θέση της στην έδρα κατέλαβε, μετά από ολιγόλεπτη διακοπή, ο κ. Κωνσταντίνου.

    Η κ. Ψάλτη κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ο πρώην ηγούμενος και ο μοναχός της Μονής Βατοπεδίου για ηθική αυτουργία, σε παράβαση καθήκοντος.

    Εξάλλου τους φόβους τους για παραγραφή της υπόθεσης εξέφρασαν οι δικηγόροι υπεράσπισης του Ελληνικού Δημοσίου.

    Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

  18. Ο/Η pornogeros λέει:

    «..Στοιχηματίζω (Μιράκωλο!) πως μια χρονολόγησή του από ειδικούς θα αποδείκνυε πως η Παρθένος έζησε στα χρόνια του Βυζαντίου-μπορεί και μεταγενέστερα..».
    Ροϊδη είσαι ασεβέστατος. Ποτέ ένας τζέντλεμαν δεν σχολιάζει την ηλικία μιας κυρίας. Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτή είναι παρθένος μητέρα.

  19. Ο/Η KP λέει:

    Προτού κάμετε τήν αναδρομή, πολύ ενδιαφέρουσα, θά έπρεπε νά γράψετε οτι η σημασία τους δέν αναιρείται από τήν απαλλακτική απόφαση.
    Εάν κατάλαβα η απόφαση αναφέρεται κυρίως στήν ύπαρξη η μή δόλου τών (μή πολιτικών) κατηγορουμένων.
    Δεδομένης της έλλειψης στοιχείων ύψους τής οικονομικής ζημιάς πού υπέστη τό δημόσιο η απαλλακτική απόφαση ήταν εύλογη γιά τό δικαστήριο. Αν η απόφαση ήταν καταδικαστική ακόμα δυσκολώτερος καί έωλος θά ήταν ο καταλογισμός ποινών επί απροσδιορίστου ζημιάς. Πέραν τής έλλειψης αυτής κάθε εκτίμηση τέτοιων περιουσιακών στοιχείων στά χρόνια τής οικονομικής κρίσης πού μεσολάβησαν θά είναι υποπολαπλάσια τής προσδοκόμενης τόν καιρό πού γίνονταν οι μεταβιβάσεις.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.