Το παιδομάζωμα στην Ορθοδοξία (Μέρος 1ο)

(Βασανιστήρια, παιδεραστία, εγκλεισμός ανηλίκων σε μονές)

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,

paido1Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα. Πρόσφατα γράφαμε για τον μαστρωπό μεταναστριών παπά της Λέσβου, για ιερέα που ζητά από το δήμο να μη δίνει λατρευτικό χώρο σε μετανάστες και για τον παπά της Ηλείας που δέρνει μετανάστες. Οι αδύναμοι βρίσκονται στο στόχαστρο κληρικών με την ανοχή των επισκόπων τους. Από πού κι ως που λοιπόν η Πολιτεία επιτρέπει στο ιερατείο να δρα σε οικοτροφεία, ορφανοτροφεία κλπ. Δεν πάει καιρός που καταδικάστηκε ο ιερέας Α.Π. σε 11 χρόνια φυλάκιση για βιασμό αγοριών κι ενώ η Σύνοδος δεν βρίσκει χρόνο για να καθαιρέσει τον Ορφανοτρόφο πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Παπουτσάκη [20 χρόνια φυλακή (την εκτίει κατ’οίκον) για ασέλγειες-φωτ.] και ο οποίος αποφεύγει την εκδίκαση της έφεσης με το πρόσχημα τη βλάβη της υγείας του, και τους διαβόητους Γιοσάκη και Παντελεήμονα. Ταυτόχρονα περιμένει την κοσμική δικαιοσύνη να αποφασίσει για τον προφυλακισμένο για παιδεραστία ιερέα του Ίλιου ενώ αγνοείται τι απέγινε με τον ιερέα που αποκαλύφθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή πως βίαζε νεαρό ανάπηρο, αφού η υπόθεση δεν θεωρήθηκε άξια ευρύτερης δημοσιότητας:

Παράλληλα ιερέας εκδίδεται μέσω διαδικτύου και το πατριαρχείο τον έχει καλέσει εδώ και κάποια χρόνια να δώσει εξηγήσεις, άλλος παρενόχλησε σεξουαλικά δυο κοπέλες στο Αγρίνιο, την ώρα του μυστηρίου της Εξομολόγησης και όπως παρατηρεί το Βήμα (1.2.’09) που δημοσιεύει τις 2 τελευταίες περιπτώσεις τα αποκαλυπτόμενα είναι λίγα «σε σχέση με τα πραγματικώς συμβαίνοντα κυρίως στην επαρχία. Εκεί όμως επικρατεί ο νόμος της σιωπής, ο φόβος του κοινωνικού στιγματισμού και επέρχεται συνήθως ένας «άκομψος» συμβιβασμός».

Παραμονή της επετείου του θανάτου του Χριστόδουλου-που κι αυτός είχε κατηγορηθεί από την «Αυγή» (29.5.2007-31.8.1970) για την δράση του ως αρχιμανδρίτη σε κάποιο ίδρυμα νεαρών τροφίμων- έσκασε μέσω Ιντερπόλ η υπόθεση του αρχιμανδρίτη Φώτιου φερόμενου ως χρήστη φρικιαστικού πορνογραφικού υλικού ανηλίκων στο Διαδίκτυο. Αυτή τη φορά δόθηκε τεράστια δημοσιότητα και με βάση έναν νέο αμφιλεγόμενο νόμο δημοσιοποιήθηκαν και ονόματα. Αντίθετα μάλλον δεν θα μάθουμε το όνομα του Κρητικού παπά που τον Φλεβάρη του 2005 εν μέσω των εκκλησιαστικών σκανδάλων, γράφτηκε στα ψιλά του Τύπου πως κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε ανήλικο κοριτσάκι και εκδόθηκε στην Ισπανία όπου φερόταν πως τέλεσε το αδίκημα.

Προϊστάμενος του Φώτιου είναι ο δεσπότης Σπάρτης που δεν ψηφίστηκε ως αρχιεπίσκοπος που κατηγορήθηκε έμμεσα από τον άγιο της Μεσσηνίας για εκβιασμό (Οι προεκλογικές καταγγελίες πετάχθηκαν μετεκλογικά στον κάλαθο των αχρήστων). http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=02.02.2008
Λάβρος βγήκε στην τηλεόραση ο υβριστής των ομοφυλόφιλων Σεραφείμ του Πειραιά, που φιλοξενούσε στα χωρικά ύδατά του την κατοικία του πανοσιολογιώτατου Φώτιου. Ο Σεραφείμ διαδέχτηκε τον άγιο Καλλίνικο που είχε χειροτονήσει τον Φώτιο και που κατηγορήθηκε κι αυτός από διάφορους για ηθικά παραπτώματα και παραιτήθηκε «για λόγους υγείας». Είναι βέβαιο πως είναι αθώος, αφού η Σύνοδος τον απάλλαξε και τον παρασημοφόρησε.

paido2Δυστυχώς όμως δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η δικαστική έκβαση της υπόθεσης του Καλλίνικου, ώστε να κλείσουν τα κακόβουλα στόματα. Ένας θεολόγος ιεροψάλτης ήταν μεταξύ αυτών που τον κατηγόρησαν και αντάλλαξαν μηνύσεις. «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος, ενώ κατά τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, φίλο της μακαρίτισσας πάμπλουτης χήρας Μερτικοπούλου (γνωστής από την άγνωστης έκβασης υπόθεση της διαθήκης της), ο Καλλίνικος «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας».

Ο άγιος Καλλίνικος απέδωσε τις κατηγορίες αυτές σε σκευωρία του τιμημένου αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Δυστυχώς τον κ.Καλλίνικο και την ιερή αδελφότητα της «Χρυσοπηγής» κατηγορούσε και ο έγκριτος μακαρίτης πιά δημοσιογράφος Β.Α.Λαμπρόπουλος: http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html
Η «Χρυσοπηγή» διαθέτει και οικοτροφείο Αρρένων: «…στις 19.1.1973, ο δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος και ο υπουργός Παιδείας Ν. Γκαντώνας υπέγραψαν το 75/1973 Βασιλικό Διάταγμα «περί ιδρύσεως της Συνοδικής – Σταυροπηγιακής Ιεράς Ανδρώας Κοινοβιακής Μονής «Παναγίας Χρυσοπηγής» ……..Στο οικοτροφείο αρρένων διαμένουν σήμερα μόνο 15 παιδιά (δημοτικού, γυμνασίου, αλλά και πρωτοετείς φοιτητές), από την Ελλάδα (περιοχές όπως της Δράμας, της Καλύμνου κ.λπ.) αλλά και το εξωτερικό (Συρία, Ζαΐρ, Αλβανία)…»

Από έφηβος μαθήτευσε στον Άγιο Καλλίνικο και ο οπλοφόρος Νικόδημος Φαρμάκης, συνεργάτης του αδελφού Βαβύλη και απεσταλμένος κι αυτός του μακαριστού Χριστόδουλου στα Ιεροσόλυμα για να εξασφαλίσει (ακόμη και με πλαστές ροζ φωτογραφίες) την εκλογή του Αγιότατου κτηματομεσίτου Ειρηναίου. Ο πανοσιολογιότατος Νικόδημος είχε διοριστεί από τη ΝΔ «αντιπρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων». Προφανώς είχε το περίστροφο, για να προστατεύει τα ανήλικα από κακόβουλες επιθέσεις.

paido3Θεωρώ πως ο άγιος Καλλίνικος είναι υπεράνω υποψίας, πρώτον ως πνευματικός πατέρας του μακαρίου Χριστόδουλου και δεύτερον διότι αποκλείω ένας βιβλικός ζηλωτής της πίστεως όπως αυτός να ασχημονούσε μέσα στο Επισκοπείο. Αυτό όμως δεν ισχύει για όλους τους κληρικούς. Στις ΗΠΑ, το http://www.pokrov.org ξεμπροστιάζει με ατράνταχτα στοιχεία το ορθόδοξο βασίλειο της υποκρισίας και ο ελληνικός Τύπος όλο και συχνότερα το επικαλείται. Παράδειγμα το «Ποντίκι» που αναδημοσιεύει από εκεί ολόκληρο φωτογραφικό Άλμπουμ Greek orthodox παιδεραστών ιερέων:

Στις ΗΠΑ η Δικαιοσύνη δεν αστειεύεται με τους ορθόδοξους παιδόφιλους. Η ελληνική Αρχιεπισκοπή του Σεβασμιώτατου Δημήτριου, όπως και οι υπόλοιπες εθνικές ορθόδοξες αρχιεπισκοπές, κινδυνεύουν, όπως και η Καθολική, να χρεωκοπήσουν από τις αποζημιώσεις που πληρώνουν στα θύματα των κληρικών και από τα ποσά που παροχετεύουν για κουκούλωμα. Εκεί πληρώνουν από την τσέπη τους. Όχι σαν την Ελλάδα που τα ανεξιχνίαστα σάπια κοτόπουλα της Αλληλεγγύης και σχεδόν κάθε εκκλησιαστική «φιλανθρωπία» διεκπεραιώνεται με τα ξένα κόλλυβα των φορολογούμενων:
«Ο Χρ. Χατζηεμμανουήλ είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ. Είναι επίσης αναπληρωματικό μέλος της διοικούσας επιτροπής για τα οικονομικά της Εκκλησίας. ….Το ερώτημα είναι εάν ο κ. Χατζηεμμανουήλ μπορεί μέσω της μιας εξουσίας που του ανατέθηκε, … να ενισχύει την άλλη,….. Γιατί αυτό έκανε με την απόφασή του να ενισχύσει με 150.000 ευρώ την Αρχιεπισκοπή Αθηνών για συσσίτια υπέρ των φτωχών. …. μπορεί ο κ. Χατζηεμμανουήλ να ασκεί παράλληλα τα καθήκοντά του και στην Εκκλησία και στον ΟΠΑΠ; …». ( Θ.ΤΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 27/12/2008 )

Ως παιδεραστής εκθρονίστηκε τον 5ο αι. ο παναγιότατος πατριάρχης Μακεδόνιος (Δ. Ναλπάντη «Τα περί τους έρωτες στο Βυζάντιο»). Το κακό χτύπησε νωρίς την πόρτα της Εκκλησίας και έθεσε το θέμα επί τάπητος. Τα αγοράκια που διακορεύθηκαν από κληρικούς, θα μπορέσουν να ιερωθούν όταν ενηλικιωθούν; Σύμφωνα με την ερμηνεία που δίνει το ιερόν Πηδάλιον εις τον ΙΘ΄κανόνα του Νηστευτή, «Ει δε εδέχθη την ρεύσιν του σπέρματος μόνον εις τα μηρία του, χωρίς να έλθη δηλαδή ο καυλός εις τον αφεδρώνα του» μπορεί. Νομίζω πως η αθώα μας Πολιτεία που όπως και ο κ.Ευαγγελάτος του Alter, πέφτει από τα σύννεφα κάθε φορά που ακούγεται-«πρωτάκουστο», «πρωτοφανές», «ανήκουστο» πάντα-ένα κρούσμα ιερατικής παιδεραστίας, χρωστάει, πέρα από τον χωρισμό της από την Εκκλησία, δυο άμεσα απλά μέτρα. Αυστηρό έλεγχο στις σεπτές αδελφότητες Χρυσοπηγή, Αγιοταφική κλπ που φιλοξενούν νέους στα οικοτροφεία τους και θέσπιση σοβαρής χρηματικής αποζημίωσης στα θύματα από την ίδια την Εκκλησία, που είναι υπεύθυνη για τους ιερείς στους οποίους χορηγεί με το κιλό την προφανώς μη «θεραπεύουσα τα ασθενή», Θεία Χάρη. Είναι αμφίβολο το μέλλον των ανήλικων τροφίμων όταν είναι γνωστό πως ακόμη και ο κολοσσός Ηθικής μακαρίτης Χριστόδουλος, κατηγορήθηκε «δια στόματος του γ.γ. του Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδας Ευστάθιου Κολλά, ο οποίος αποκάλυψε ότι τον είχε ενημερώσει χωρίς όμως να εισακουστεί, ότι ένας υποψήφιος μητροπολίτης διατηρούσε πορνείο ανδρών».

Το «Καρφί» του κ. Κακαουνάκη, προαναγγέλλει με αφορμή την υπόθεση της ιερατικής διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας: «Και δεσπότης στα δίχτυα της δίωξης»: «….Δυστυχώς, ο αριθμός των μητροπολιτών που έχουν ιδιαιτερότητες είναι μεγάλος. Δεν θέλουμε να αναφερθούμε σε ονόματα, αλλά το υλικό είναι πολύ, βαρύ και γαργαλιστικό». Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως κανείς μητροπολίτης δεν θα διωχθεί για παιδεραστία. Ο δεσπότης είναι εμβληματικός πυλώνας του συστήματος και προστατεύεται καλύτερα και από υπουργός. Παρεκτός κι αν τον τσιμπήσει η Ιντερπόλ. Υπήρξαν δυο σοκαριστικά δημοσιεύματα του «Πρώτου Θέματος» (10 &24 Απριλίου 2007) τα οποία αναφέρονταν στην δράση του Πανιερότατου Καλύμνου Νεκταρίου στο οικοτροφείο του νησιού και της «Απογευματινής» (3/2005) που αναφέρονταν στη δράση του στην Κρήτη, στους κόλπους της Νεολαίας. Ο μητροπολίτης απομακρύνθηκε με πρόφαση την υπόθεση Βαβύλη και αργότερα που η υπόθεση ξεχάστηκε προήχθη από τον πατριάρχη σε μητροπολίτη Γάνου και κανείς δεν φιλοτιμήθηκε να πει έστω πως οι κατηγορίες ήταν ψευδείς, αν μη τι άλλο για από στοιχειώδη υποχρέωση προς την Κοινή Γνώμη. Ταυτόχρονα το πατριαρχείο αποφεύγει να απαντήσει στην έκκληση της Σκέπης της Θεοτόκου (pokrov) για την τελική έκβαση της δίκης του Σεβασμιωτάτου επισκόπου Τραχείας Παύλου, που κατηγορήθηκε στη Γαλλία για παρενόχληση 11χρονου αγοριού που ζούσε με τη γιαγιά του. Η κορυφή της Ορθοδοξίας μας καθησυχάζει πως η Αγιότης του (που απέδωσε τις κατηγορίες σε σκευωρία του ρωσικού πατριαρχείου και της Μαφίας), «εφησυχάζει» από το 2001.

Πρωταγωνιστής στη συλλογή μικρών μαθητευόμενων-δόκιμων γύρω της υπήρξε-δεν ξέρω αν συνεχίζει και τώρα- η ρατσιστική εθνική έπαλξη της Αγιοταφικής Αδελφότητας, που τα αναρίθμητα δύσοσμα και συχνά κακουργηματικά σκάνδαλα (λαθρεμπόριο, φόνοι, βωμολοχίες, δωροδοκίες, κλοπές, αρχαιοκαπηλίες, ροζ υποθέσεις, αγυρτίες, πλαστογραφίες, παράνομες ενοικιάσεις) απασχόλησαν το διεθνή Τύπο. Έχουμε αναδημοσιεύσει τις καταγγελίες του αρχιεπισκόπου Ασκάλωνος (τ. Κωνσταντίνης) Νικηφόρου (από το περιοδικό «Ε» της «Κυρ. Ελευθεροτυπίας»- 12.6.’05) για την τραγική μοίρα αυτών των φτωχών επαρχιωτόπουλων που οι γονείς τους τα εμπιστεύονταν ή τα παρατούσαν στην αγκαλιά της Εκκλησίας.

Ο άνθρωπος είχε τότε απολυθεί μετά από σύγκρουση με τον πατριάρχη και έλυσε τη σιωπή του. Αποκαταστάθηκε από τον τελευταίο πατριάρχη το 2006 αφού η ιστοσελίδα που είχpaido4ε ανοίξει με καταγγελίες κατά του πατριαρχείου, εξαφανίστηκε από το Διαδίκτυο. Μια από τις πρώτες ενέργειες του πατριάρχη Θεόφιλου, ήταν να προάγει σε μητροπολίτη σινεφίλ αρχιμανδρίτη θαμώνα του «Σινέ Αρίωνα» της Ομόνοιας, που κατά το «Πρώτο Θέμα» (22.1.’06) και τους «Ν.Ανθρώπους» (9.12.’05), είχε καταδικαστεί σε 7μηνη φυλάκιση. «για ανήθικη συμπεριφορά μέσα σε σινεμά της Αθήνας» Η δικαστική του περιπέτεια αξιοποιήθηκε αφού διορίστηκε και μέλος του εκκλησιαστικού Δικαστηρίου Ανησυχώ πολύ λοιπόν βλέποντας τη φωτογραφία http://www.flickr.com/photos/boaz/413092907/ από τη σειρά «Παιδιά του κόσμου», μη τυχόν και το παιδάκι αυτό πρωταγωνιστεί στα φιλμ του πανοσιολογιώτατου Φώτιου. Φώτιο λέγανε συμπτωματικά και τον βωμολόχο Συνοδικό του πατριαρχείου Ιεροσολύμων που μούτζωνε τους δημοσιογράφους και αποκαλούσε «μωρή πατσαβούρα τακουνού» κάποιον μητροπολίτη. Φαίνεται πως η προσφώνηση «Μωρή» συνηθίζεται στις Συνόδους, αφού ακούστηκε από μητροπολίτες και στο πατριαρχείο της Αλεξάνδρειας ενώπιον μάλιστα του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας.

Τιτλοφορείται λοιπόν η φωτ. «Νεαρός ελληνορθόδοξος μοναχός στην είσοδο του Ναού της Γέννησης». Θέλω να ελπίζω πως ο πιτσιρικάς με την ανεπίτρεπτη περιβολή, δεν είναι δόκιμος καλόγερος, αλλά είναι απλά καλεσμένος σε αποκριάτικο πάρτυ.

………..

Συνεχίζεται την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου.

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

12 Responses to Το παιδομάζωμα στην Ορθοδοξία (Μέρος 1ο)

 1. Ο/Η Σπαρτιάτης λέει:

  Το λοιπόν να σταματήσουν οι παπάδες να είναι δημόσιοι υπάλληλοι. Βγαίνει από αυτά που λέει ο δεσπότης μας. Δεν μπορούσε να διώξη τον παπά δικαιολογήται γιατί ήταν δημόσιος υπάλληλος.

  EΘΝΟΣ

  Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος δήλωσε:

  «Είμαι βυθισμένος σε έναν μεγάλο πόνο κι αυτό γιατί όταν γίνεται κάτι τέτοιο δεν διασύρεται μόνο ο ένας ιερωμένος, αλλά η Μητρόπολη».

  Είπε μάλιστα για τον Αρχιμανδρίτη ότι πάσχει πιθανότατα από ψυχολογική ασθένεια.

  Πληροφόρησε ότι αν και είχε εντοπίσει ότι «σε αυτόν τον ιερωμένο κάτι δεν πάει καλά» πρόσθεσε ότι το σύστημα είναι τέτοιο που δεν μπορούσε και να κάνει πολλά πράγματα αφού συν τοις άλλοις είναι και δημόσιος υπάλληλος.

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  Κύριε Ροϊδη,
  1.από αβλεψία δεν δημοσίευσα την πηγή της φωτογραφίας του αιδεσιμολογιώτατου Π.Παπουτσάκη. Την πήρα από τον site του περιοδικού «Δαυλός», όπου αναφερόταν πως η Αρχιεπισκοπή εκτός που δεν έχει καθαιρέσει τον ιερέα, τον μισθοδοτεί κιόλας ακόμη. Υπάρχει βέβαια το λινκ του περιοδικού στην πρώτη αναφορά που κάνω στην αρχή του ποστ στην υπόθεση αυτή.

  2. Το λινκ της ιστοσελίδας «Καλάμι» που δημοσιεύει το άρθρο του έγκριτου δημοσιογράφου Β.Α.Λαμπρόπουλου για την Χρυσοπηγή δεν λειτουργεί. Το ξαναδίνω εδώ ελπίζοντας πως θα ενεργοποιηθεί:
  http://www.kalami.net/2005/ellada/ekkl_ellad_skandala.html

  3. Οι μικρές μοναχές της φωτογραφίας, ανήκουν στην παλαιοημερολογίτικη μονή Πευκοβουνογιατρίσσης. Σχετικά λινκ και αναφορά υπάρχουν στο 2ο μέρος του ποστ.

 3. Δε θα πω ότι επί της ουσίας το παιδομάζωμα γίνεται για σεξουαλικούς σκοπούς, αλλά ότι αυτό υποχρεώνει τα παιδιά να υπακούν τους «γέροντες» σίγουρα ισχύει και εκείνοι βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν ό,τι επιθυμούν. Πόσο άραγε ακόμα περιστατικά δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας;

 4. Ο/Η sobraluz λέει:

  Η ηπατίτιδα είναι νόσημα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο, νομίζω. Αιωνία του η μνήμη, μέρες που είναι. Είχε κι αυτός το κουσούρι του.

 5. Ο/Η Boλταίρος λέει:

  Και δεσπότης στο κύκλωμα της παιδικής πορνογραφίας 2.2.2009
  Αποστολή Εκτύπωση Ανάστατη είναι η Ιεραρχία από μια πληροφορία που κυκλοφορεί στους εκκλησιαστικούς κύκλους τις τελευταίες μέρες και σύμφωνα με την οποία, «ο παιδόφιλος αρχιμανδρίτης απειλεί να αποκαλύψει και άλλο μέλος του βρόμικου κυκλώματος και το μέλος αυτό ίσως να είναι αρχιερέας»! Η πληροφορία αυτή, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, έφτασε στο γραφείο του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου στα τέλη της περασμένης εβδομάδος. Ο κ. Ιερώνυμος, όπως ήταν φυσικό, ταράχθηκε και ζήτησε από τον συνεργάτη του που του μετέφερε το κακό μαντάτο να τον ενημερώσει για το όνομα του αρχιερέα καθώς και για το αν ανήκει (ή όχι) στην Ελλαδική Εκκλησία. Ο συνεργάτης του δεν ανέφερε το όνομα του αρχιερέα, γιατί, όπως είπε, δεν το γνωρίζει, ενώ φέρεται να ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο πως «ο αρχιερέας είναι δικός μας», δηλαδή μέλος της Ελλαδικής Εκκλησίας, αλλά παραμένει άγνωστο αν είναι μέλος της Συνόδου.

  Σύμφωνα με τον συνεργάτη του κ. Ιερώνυμου, «η πληροφορία προέρχεται από τον κατηγορούμενο αρχιμανδρίτη Φώτιο Μακρυστάθη που φέρεται να είπε “θα εκπλαγούν αν μάθουν ότι υπάρχει και δεσπότης στην ιστορία”». Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, σύμφωνα με την ίδια πηγή, επικοινώνησε με το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χρήστου Μαρκογιαννάκη και ρώτησε αν γνωρίζουν κάτι τέτοιο. Η απάντηση ήταν αρνητική, αλλά αυτό δεν καθησυχάζει τον κ. Ιερώνυμο. «Είναι άδικο να στοχοποιούνται εκατόν δέκα και πλέον ιεράρχες, τιτουλάριοι μητροπολίτες, βοηθοί επίσκοποι, τιτουλάριοι επίσκοποι και σχολάζοντες αρχιερείς» μας είπε συνεργάτης του κ. Ιερώνυμου στον οποίο μεταφέραμε την «είδηση» και ο οποίος μας δήλωσε: «Κάτι έχει ακούσει…»

  Η πληροφορία έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και να συγκλονίζει όλους τους κληρικούς. Δεν αποκλείεται μάλιστα να αποτελέσει και αντικείμενο συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση της Διιαρκούς Ιεράς Συνόδου, αν και όλοι εύχονται να μην επαληθευτεί. «Δεν το πιστεύω, αλλά αν αποδειχτεί… Δεν θα αντέξουμε ένα τέτοιο πλήγμα… Θα πρέπει να κρυφτούμε» είπε στην «Espresso» αρχιμανδρίτης. Στο μεταξύ, ο 45χρονος αρχιμανδρίτης Φώτιος Μακρυστάθης μόλις πληροφορήθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι προφυλακίζεται, δήλωσε ότι επιθυμεί στις φυλακές του Κορυδαλλού να μείνει μαζί με τον μητροπολίτη πρώην Αττικής Παντελεήμονα που εκτίει ποινή για οικονομικές ατασθαλίες. Οι αστυνομικοί εκπλήρωσαν την επιθυμία του και τον φυλάκισαν σε κελί στην έκτη πτέρυγα, σχεδόν δίπλα από το κελί του Παντελεήμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ημέρα που έχει προφυλακιστεί ο αρχιμανδρίτης ψέλνει στους διαδρόμους της 6ης πτέρυγας και κάποιες φορές παρακαλεί και τον μητροπολίτη να τον ακολουθήσει στις καλλίφωνες διαδρομές του. Ο Παντελεήμων έψαλε μαζί του μόνο μία φορά. Ομως, οι ψαλμωδίες ενόχλησαν τους άλλους κρατουμένους και στον αρχιμανδρίτη έγινε αυστηρή σύσταση από τους δεσμοφύλακες να σταματήσει, πράγμα που έγινε. Ο αρχιμανδρίτης όμως συνεχίζει να ψέλνει χαμηλόφωνα, αλλά χωρίς τη συνοδεία πλέον του Παντελεήμονα.

  ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

 6. Ο/Η undantag λέει:

  Δε μου προξενεί εντύπωση… κάθε δομή εξουσίας πρέπει να στρατολογήσει νέα μέλη και να συγκεντρώσει εφόδια για να αναπαράξει τον εαυτό της (προτιμώ τα κουπόνια του ΚΚΕ). Πως αλλιώς να αναπαραχθούν οι ρασοφόροι, παρά μπολιάζοντας την ίδια μιζέρια που έλαβαν στα παιδικά τους χρόνια;

  ΥΓ: ο τίτλος προετοιμάζει για εμφυλίους, Παιδουπόλεις, Φρειδερίκη και άλλα τέτοια ειδεχθή… τυχαίο;

  @ Sobraluz

  Η ηπατίτιδα Β είναι ΚΑΙ σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (σε άτομα ομάδων υψηλού κινδύνου συνιστάται εμβολιασμός)
  Μπορεί όμως – η περίπτωση του προφανώς μη εμβολιασθέντος Μακαριστού;;; – να μολυνθεί κανείς και π.χ. από την χρήση κοινής σύριγγας…
  … και μετά σου λεν είχε άδικο ο Μαρξ όταν μιλούσε για «όπιο του λαού»!
  Να ζούμε να τον θυμόμαστε

 7. Ο/Η Greek American λέει:

  To mathame ke stin USA. Kykloforise sto pokrov

  Archimandrite Photios Makrystathis
  Aliases:
  Fotis Makrystathis

  Archimandrite Photios Makrystathis is a Greek Orthodox priest. In 2009 he was arrested in Greece for possessing hard-core pornography involving children.

  Dear Roides have a look here
  http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Person&id=582

 8. Ο/Η Greek American λέει:

  Filoi patriotes omos to Vatican einai xeirotero
  Look here http://www.guardian.co.uk/world/2003/aug/17/religion.childprotection

  The Vatican instructed Catholic bishops around the world to cover up cases of sexual abuse or risk being thrown out of the Church.
  The Observer has obtained a 40-year-old confidential document from the secret Vatican archive which lawyers are calling a ‘blueprint for deception and concealment’. One British lawyer acting for Church child abuse victims has described it as ‘explosive’>>>>>>

 9. Ο/Η stavroula λέει:

  H istoselida «pokrov» (scandal busters) einai oti poio enhmerwtiko se 8emata pou aforoun skandala ths edw (HPA)
  Arxiepiskophs.

  Ean eixan ligo nionio 8a mporousan na htan perissotero eilhkrineis k na mhn prospa8ousan na ta skouphsoun katw ap to xali me ka8e eidous koutoponhria k ka8e gleiwdh tropo.
  H dikaiosunh dn astieuetai k to mono pou kator8wsan einai na
  plhrwnoun terastia posa eis varos enoritwn…

  Xairetw k kalo mhna.

 10. Ο/Η stavroula λέει:

  File/h patriwth GA,

  Nai ontws mas einai gnwsta ta skandala Rwmaika8olikwn k ka8e
  loghs «cover up». Epishs k papadwn tous pou zhtountai ap thn
  dikaiosunh twn HPA k exoun fugadeutei sto Vatikano me thn dikaiologia ths metanoias h 8rhskeutikou asulou…

  Prin omws arxisoume na kanoume sugriseis (pissing contests aka who’s gonna make the longest streams)…
  protimw na ka8arisei to spiti mas. Eilikrina k me ton nomo.
  Prwta ap ola osoi ta skepazoun einai to idio upeu8unoi me tous
  autourgous apenanti se a8wa 8umata.

  Filika:)

 11. Παράθεμα: Το παιδομάζωμα στην Ορθοδοξία (Μέρος 2ο) « Ροΐδη Εμμονές

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.romfea.gr/afieromata/467-i-iera-moni-osiou-jenofontos-agiou-orous
  Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr 07 Μαΐου 2015

  Η Ιερά Μονή Οσίου Ξενοφώντος Αγίου Όρους

  Όμως, μια νέα λαμπρή περίοδος θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 1976, με την επάνδρωση της Μονής με νέα Αδελφότητα προερχομένη από τη Μονή του Μεγάλου Μετεώρου υπό τον νυν ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο. Η νέα Αδελφότητα, η οποία από την εγκατάστασή της μέχρι σήμερα έχει εμπλουτιστεί από πολλά νέα μέλη, νεαρής ηλικίας και υψηλής μορφώσεως

  Εφημερίδα «Μακεδονία», 26.11.1978, σελίδα 23

  http://efimeris.nlg.gr/ns/pdfwin.asp?c=124&dc=26&db=11&da=1978

  Αλέξανδρος Ματζίρης είναι ο σεπτός ηγούμενος της Μονής Ξενοφώντος Αλέξιος
  που έψαχνε για «πολλά νέα μέλη, νεαρής ηλικίας και υψηλής μορφώσεως»


  Με τον πρωθυπουργό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.