«Ο θανών αποτυπώνει μια αποκλίνουσα συμπεριφορά»


apoklinousaΤην ώρα που έγραφα αυτό το κειμενάκι, ο καλός blogger Sensual Monk με προέτρεψε να «δανειστώ» την κίτρινη αφίσα που βλέπετε. Δεν μπόρεσα νωρίτερα.

O οπλισμένος Νταής στο γραπτό του υπόμνημα του αναφέρει

1. τη συμπεριφορά,

2. τον χαρακτήρα (ο τίτλος του ποστ δικός του) και…

3. τις κινήσεις του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δηλαδή μια κλασική αναφορά, σαν μια ανάγνωση από φάκελο, όμοια με αυτή που κάποιοι κάποτε διάβαζαν στους «διαφορετικούς», αυτούς που είχαν τυλίξει σε μια κόλα χαρτί, αυτούς που γέμισαν μακρονήσια και γυάρους.

Ο κ. Νταής πιστός στα κελεύσματα μιας μακρόχρονης στη χώρα μας παράδοσης στη παραγωγή Ρουφιανόσκονης, δεν ψέλλισε, έστω, μία

Συγνώμη

.

ρο

This entry was posted in κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to «Ο θανών αποτυπώνει μια αποκλίνουσα συμπεριφορά»

  1. Ο/Η anepidoti λέει:

    Πρόσφατα ήμουν στον αλλεργιολόγο και κατάλαβα πως η ρουφιανόσκονη είναι να παρακαλάς να δημιουργήσει αλλεργία,
    εν αντιθέσει με άλλες ουσίες.
    Ο συγκεκριμένος Νταής έχει οργανισμόν ανθεκτικόν και ουδόπως αντιδρώντα εις ρουφιανόσκονη, την απερρόφησε και μη τον είδα τον Παναή!
    Κυκλοφορεί δε η φήμη, πως αιωρείται τεράστια ποσότητα εις την ατμόσφαιραν..
    το νου σας!

  2. Ο/Η vloutis λέει:

    Αφού έχει υπερασπιστική γραμμή…

    Δικά του λόγια είναι;

    Τα «φοράει»…

    vloutis.wordpress.com
    vloutis.blogspot.com

  3. Ο/Η Greek Rider λέει:

    @Ρο στους δικούς του δεξιούς κύκλους αυτός θα είναι ήρωας. Κάποια στελέχη τους θα τον βάλουν και αφίσα.

    Να γιατί ξέσπασε η βία προκαταβολικά.

  4. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Τιποτε(ή ελαχιστα ) απο ολα αυτά που συνβαινουν δεν θα συνεβαινε αν ειχαν
    την στοιχειωδη εντιμοτητα
    τηνν αξιοπρεπεια
    τον ελαχιστο σεβασμο στις ζωες των παιδιων των αλλων
    Αν
    παραδεχονταν τι κανανε
    με στοιχεωδη ειλικρινεια και οχι Παχυδερμο Κυνισμό
    Αν
    δεν προκαλουσαν την Νοημοσυνη Ολων μας με ολη αυτή την Κοιδια Παραιτησεωνπου- Δεν- εγινα – Δεκτες
    Αν
    Δεν προσπαθουσαν να συγκαλύψουν το προφανές
    Αν
    Δεν βομβαρδιζαν ε τονους Χημικών τις πολεις
    Αν
    Δεν χρησιμοποιουσαν δεκαδες Ορατους απο ολους προβοκατορες ,Χρυσαυγιτες » αγανακτισμένους » και ολα τα σχετικά παραφερναλια Δεξιας και παρακρατους
    Αν Δεν ηταν Τοσο Χυδαιοι
    Τοσο Αδιστακτοι
    τοσο Φθηνοι

  5. Ο/Η Αταίριαστος λέει:

    Γιατί να μας κάνει εντύπωση; Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι διαφορετικό από έναν τύπο που τραβάει πιστόλι και πυροβολεί χωρίς να σκέφτεται τις συνέπειες. Από τις πρώτες μέρες, όταν τον επισκέφτηκαν συνδικαλιστές της αστυνομίας δεν φαινόταν μετανιωμένος αλλά δήλωνε «εσύ ρε συνάδελφε τι θα έκανες στη θέση μου;». Το θέμα είναι να φροντίσουν έστω και τώρα να κάνουν π ρ α γ μ α τ ι κ έ ς ψυχολογικές εξετάσεις σε όσους οπλοφορούν, όπως ακριβώς προβλέπεται από νόμο που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια, χωρίς να έχει εφαρμοστεί ως προς αυτό το σημείο του.

  6. Ο/Η librarian λέει:

    Μα αγαπητέ τη δουλειά έχει το 15χρονο κακοποιό στοιχείο στην Πλ. Εξαρχείων;;;

  7. Ο/Η ΔΙΟΝΥΣΟΣ λέει:

    Μάλλον αγαμιας εγκώμιο του πιο απαστράπτοντος κοτερου στο Τροκαντερό ακούγεται. Α-κουγια-ται σαν βαλτοπέδι της μεγαλοδικηγορίας όταν μπλέκει κότες και πίτουρα μαζί! Του υποσχέθηκε λένε αθώωση στο Εφετείο…..

  8. Ο/Η undantag λέει:

    Υπερασπιστική γραμμή mon oeil. Με τέτοιες μ…ες – και με δεδομένο το περιρρέον κλίμα – ούτε μπάτσος δε τη βγάζει καθαρή.

    Αλλ΄από ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ που έγραψε ό,τι έγραψε για την ΔΙΚΉ του αγωγή διαζυγίου (http://www.protothema.gr/content.php?id=6979) τι να περιμένει κανείς; Τρίζουν τα κόκαλα του Κικέρωνα και του Ανδοκίδη – κάτι τέτοιοι χαλάν την πιάτσα.

    Δεκτό χίλιες φορές, ο ποινικός δικηγόρος μπορεί να λέει ό,τι θέλει (εκτός από ενοχοποίηση αθώου) σε υπεράσπιση του πελάτη του, αλλά ας είμαστε και ΛΙΓΟ σοβαροί:
    – η αμυδρή υποψία περί επεισοδίων στο γήπεδο (μέρες πριν)
    – η ύστερη (και λανθασμένη) γνώση περί αποβολής απ’ το σχολείο
    – η υποκειμενική άποψη περί αποκλίνουσας συμπεριφοράς
    Μπορούν να είναι λόγοι άρσης του αξιοποίνου, του αδίκου ή του καταλογισμού – ή έστω ελαφρυντικές περιστάσεις;;;

    ΠΟΤΕ.

    Ενόψει των ανωτέρω, οικοδεσπότη, χίλιες φορές καλύτερα που δε ζητήθηκε συγγνώμη. Γιατί να χάσει άλλη μια λέξη την αξία της;;;

    ΥΓ: ο μαντρά-χαλος αυτός δεν είχε αποβληθεί από το ΔΣΑ; Ξέρει κανείς Αθηναίος συνάδελφος τι συμβαίνει; Ζούμε τη Δευτέρα Παρουσία;;; Ήμαρτον Άγια μου Βαρβάρα.

  9. Ο/Η rodanis λέει:

    Η συγγνώμη κατά την Αριστοτέλεια ηθική (ηθικά Νικομάχεια) έχει έννοια να ζητείται μόνο για ακούσιες πράξεις. Δηλαδή εάν έχω πρόθεση να σε σκοτώσω, δεν έχει νόημα να ζητήσω συγγνώμη εάν το κάνω. Κατά την βιβλική ηθική (που μάλλον ακολουθεί και η Ελληνική δικαιοσύνη, ίσως και η Ελληνική κοινωνία) η συγγνώμη ζητείται (από τον θεό, ή εν προκειμένω από την μάνα, τον δικαστή κλπ) και για εκούσια «αμαρτήματα», ή μάλλον κυρίως για αυτά. Συνεπώς, η συγγνώμη κατά την βιβλική ηθική αποτελεί πιθανή παραδοχή ενοχής για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε αντίθεση με την Αριστοτέλειο όπου η μη συγγνώμη αποτελεί αδιάψευστο τεκμήριο ενοχής για εκούσια δολοφονία.
    Ο Κούγιας, απευθυνόμενος σε χριστιανούς, διάλεξε την βίβλο. Εγώ, ως wannabe Έλληνας, μένω στον Σταγειρήτη…
    Παρεμπιπτόντως, για τον εξοστρακισμό (θέμα του προηγούμενου post) παρατήρησα κάτι τόσο εξόφθαλμα προφανές, που μου κάνει εντύπωση ότι δεν το παρατήρησαν και κάποιοι άλλοι. Επειδή το θεωρώ σημαντικό, αντί σχολίου ανέβασα ειδικό post γι αυτό εδώ: http://rodanis.blogspot.com/2008/12/blog-post.html
    Ευτυχώς τουλάχιστον που και κάποιος άλλος (http://olympia.gr/2008/12/08/ballistics/ ) θυμάται το αρχικό πόρισμα, γιατι είχα αρχίσει να ψάχνομαι…

  10. Ο/Η Ιοκάστη λέει:

    Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για ελαφρυντικά και με την στάση του το επιβεβαιώνει.. Και ήταν αισχρή η κίνησή του να δείξει φωτογραφία με την οικογένεια του, και καλά για να ευαισθητοποιηθεί ποιος; Ειδικά από την στιγμή που αυτός δεν φαίνεται καν προβληματισμένος που σκότωσε ένα παιδί… Σαν πατέρας το φυσιολογικό θα ήταν να τρελαθεί που το έκανε αυτό, χειρότερα τα κάνει με όλα όσα λέει..

  11. Ο/Η soudi λέει:

    Και ακριβώς επειδή δεν συνιστούν λόγους άρσης του αξιοποίνου, του άδικου χαρακτήρα της πράξης, ούτε ελαφρυντικές περιστάσεις – αυτό το τελευταίο κανονίζεται βέβαια, θα κάνουμε μια νομοπαρασκευαστική, θα φωνάξουμε του κούγιες αυτού του κόσμου να γράψουν το σχέδιο νόμου, οι μαλάκες θα ψηφίσουν, όλα κομπλέ- είσαι ανήθικος δικηγόρος, και μόνο που τους επικαλείσαι.

    Απευθύνεσαι σε όλους τους φοβικούς «καθώς πρέπει» για να φτιάξεις κλίμα και διασύρεις το θύμα. ΔΕΝ δικαιολογούνται όλα στο όνομα της υπεράσπισης, έχει και αυτή όρια.

    Τι ωραία!!! Επιστροφή στις παλιές καλές εποχές… «Τι φορούσατε όταν σας επιτέθηκε ο βιαστής σας?»

    Πωπω η αγωγή με το Σούπερμαν… τι γέλιο, τι γέλιο είχε πέσει..

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.