«Ο Έλλην Γκέμπελς» είναι νομίζω ένας πετυχημένος τίτλος

adwnisplevris.jpgΝαι αυτός του Σαββατιάτικου «Ιού», πολύ τον χάρηκα γιατί κάποτε πρέπει να τα λέμε, όσο κι αν πληγώνουμε κάποια «αθώα» περιστεράκια που (πολλάκις) δίσταζαν να διαφημίσουν το βιβλίο του Πλεύρη, αλλά (πολλάκις) το διαφήμιζαν, και πάραυτα (πολλάκις) με «βαριά καρδιά» δίσταζαν να «δείξουν το εξώφυλλό του» για να μην τους πούμε ρατσιστές ή ναζιστές ή φασίστες ή μαύρους κατάμαυρους φαλαγγίτες ή ότι άλλο τους ενοχλεί, αλλά τα «Αποσπάσματα από την εκπομπή «Ελλήνων Εγερσις«» του Άδωνι Γεωργιάδη υπάρχουν ατόφια για όσους επιθυμούν λεπτομέρειες… Στη φωτογραφία εμφανίζεται ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης σε μια σκηνή από την εκπομπή που είχε στο κομματικό κανάλι ΤΗΛΕΑΣΤΥ μέχρι τις εκλογές. Το βιβλίο που προτείνει στους τηλεπελάτες του να αγοράσουν ο κ. Γεωργιάδης δεν είναι άλλο από το πρόσφατο πόνημα του γνωστού ακροδεξιού πολιτευτή Κωνσταντίνου Πλεύρη «Οι Εβραίοι», στο οποίο αναπαράγονται όλα τα επιχειρήματα της διεθνούς αντισημιτικής προπαγάνδας, αλλά και εξυμνούνται ανοιχτά ο Χίτλερ και ο ναζισμός.

Σήμερα έγινε η δίκη και δεν ξέρω τι απόφαση θα βγάλει το τριμελές αλλά ξέρω τι είχε πει στη προηγούμενη δίκη ο….κ. εισαγγελέας είχε πειστεί ότι ο Πλεύρης είναι ένας «επιστήμων ιστορικός», ότι «το έργο του έχει επιστημονικό χαρακτήρα» και απείλησε με εγκλεισμό στο κρατητήριο την πρώτη μάρτυρα που αποκαλούσε τον Πλεύρη ναζιστή. Και για να κάνει πιο σαφή τη θέση του δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει την αργκό του «χώρου»: «Εδώ κυκλοφορεί ο κάθε ανώμαλος και ο κάθε τοξικομανής και βγαίνουνε όλοι οι θολοκουλτουριάρηδες και οι προοδευτικοί και λένε το εξής: Α, το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Α, το δικαίωμα στην έκφραση». Και σε άλλο σημείο: «Εδώ κυκλοφορούν τα βιβλία, τα αίσχη του Μαρκησίου ντε Σαντ, κι αυτή τη στιγμή εδώ ασχολούμεθα πάρα πολύ με τις ιδέες κάποιου ανθρώπου, έστω κι αν διαφωνούμε». (κοίτα που τολμούν και μιλάν για τον…ντε Σαντ, οι αγράμματοι).

Και συνεχίζει ο «Ιός»: Η υπόθεση δεν θα είχε πολιτικό ενδιαφέρον αν αφορούσε μόνο τον συγγραφέα του βιβλίου, ο οποίος έχει γνωστή πολιτική ταυτότητα και διαδρομή, από τη νεοφασιστική «Τετάρτη Αυγούστου», στη χούντα και τον ελληνικό ναζισμό. Ομως το θέμααφορά το ίδιο το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, το οποίο οφείλει πολλά στον κ. Πλεύρη. Οχι μόνο επειδή υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΛΑΟΣ, αλλά επειδή συνετέλεσε στην πρώτη φάση να συγκεντρωθούν γύρω από το πρόσωπο του κ. Καρατζαφέρη πολλά στελέχη της παραδοσιακής ακροδεξιάς, αλλά και να συγκροτηθεί -μέσω της τηλεόρασης- ένας νέος πολιτικός λόγος στηριγμένος στο ρατσισμό, τον ιστορικό αναθεωρητισμό και βέβαια τον αντισημιτισμό[…].

Να σημειώσουμε και πάλι (το έγραψα και σε προηγούμενο ποστ) ότι στα στελέχη του ΛΑΟΣ συνεχίζεται η συστηματική τους προβολή που άρχισε «ξαφνικά» πριν τις βουλευτικές εκλογέςΦιλοξενούνται παντού, στα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια. Ιδιαίτερα στις εκπομπές των Τριανταφυλλόπουλου και Αναστασιάδη βρίσκονται σχεδόν πάντα παρόν. «Το Πρώτο Θέμα» τους παραχωρεί τα όσα χαριτολογήματα έως και στήλες «απόψεων», βεβαίως. Είναι αυτό ύποπτο; Δεν ξέρω, εσείς θα μου πείτε, αλλά έχουν το θράσος (οι Πλεύρηδες και Σία) να μιλάνε για «επιχείρηση φίμωσης» του λόγου τους όταν όποια πέτρα κι αν σηκώσεις από κάτω θα τους βρεις. Χώρια ότι είναι ιδιοκτήτες του ΤηλεΆστυ, αυτό δεν μετρά….Μιλά για φίμωση ο κ. Πλεύρης ενώ διέθετε επί χρόνια δική του εκπομπή στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη. Μιλά για φίμωση ο κ. Πλεύρης που τόσα «επιστημονικά» του βιβλία κυκλοφορούν ανεμπόδιστα σε βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, αυτός που υπηρέτησε από τη θέση του γραμματέα του πραξικοπηματία Λαδά. Το ΛΑΟΣ και ο κ. Καρατζαφέρης μπορούν να λένε ότι θέλουν, αλλά καλά θα κάνει να γνωρίζει ο κόσμος την ιδεολογική του πλατφόρμα που βασίζεται ΚΑΙ στον αντισημιτισμό αλλά ΚΑΙ στις φασιστικές ιδέες του ανθρωποειδούς Πλεύρη.


Για να μην ξεχνιόμαστε, υπενθυμίζουμε ότι
:
1. Δικηγόρος του κ. Πλεύρη είναι ο γιος του Αθανάσιος (ενεργό στέλεχος του ΛΑΟΣ).
2. Ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Μέγας Ρήτωρ του κοινοβουλίου, ήταν αυτός ο οποίος προπαγάνδιζε το βιβλίο στις «τηλεμάρκετινγκ» εκπομπές του, όπου δήθεν «συμφωνω-διαφωνούσε» με τις θέσεις του Πλεύρη.

Κύριοι Εισαγγελείς το: «Καλά κάνουν και κρατούν σε καλή κατάσταση τα κρεματόρια του Νταχάου και του Άουσβιτς. Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν και πάλι» που αναφέρεται στο βιβλίο είναι επιστημονικό συμπέρασμα;

Ξεγυμνώστε αυτά τα ανθρωποειδή που τολμούν και υπάρχουν ακόμη στις μέρες μας. Εσείς οι διάφοροι «προοδευτικοί» εκδότες συνεχίστε να τους προσφέρετε Βήμα, έτσι, για να ξέρουμε επιτέλους με ποιους έχουμε να κάνουμε.

Μπορείτε επίσης να διαβάσετε και το άρθρο του κ. Τάκη Καμπύλη στον Ελεύθερο Τύπο.

__________________

UPDATE 4.12.07:

Προτείνω επίσης να διαβάσετε και τις απόψεις των δύο καλών ιστολόγων.
-του Γιώργου Πήττα την Οξεία…Πλευρήτιδα! και το DEMO της φίλης μας xPsilikatzoy

.

.

ρο

This entry was posted in Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης. Bookmark the permalink.

64 Responses to «Ο Έλλην Γκέμπελς» είναι νομίζω ένας πετυχημένος τίτλος

  1. Ο/Η zalmoxis λέει:

    Καλησπέρα!
    Όσο περισσότερο εκτίθενται σε δημοσιότητα οι ακροδεξιοί, τόσο περισσότερο ξεγυμνώνονται και εν τέλει «απομυθοποιούνται» στα μάτια των πολιτικώς επιπόλαιων και των κοινωνικώς απαίδευτων. Μπορώ με κάθε βεβαιότητα να ισχυριστώ ότι ο ακροδεξιός Κούγιας «έχασε» δημοφιλία περιφερόμενος/φθειρόμενος καθημερινά από τηλεπαράθυρο σε πάνελ και από συζήτηση σε παρακάμερα. Όπως επίσης ότι στα έδρανα του κτιρίου επί της Βασιλίσσης Σοφίας και Αμαλίας γωνία, οι κ.κ. Γεωργιάδης, Αποστολάτος κ.λπ. κάθονται
    αποκλειστικά και μόνο με ψήφο διαμαρτυρίας/επιπολαιότητας (προς αποφυγήν παρεξηγήσεως, δεν είναι κάθε ψήφος διαμαρτυρίας και ψήφος επιπολαιότητας) η οποία σχεδόν κατά κανόνα δεν είναι επαναλαμβανόμενη (π.χ. ΕΠΕΝ το 1977, Πολιτική Άνοιξη το 1993, κ.λπ.).
    Η ιστορία έχει δείξει πως η πιο επικίνδυνη φασαρία της ακροδεξιάς που να προκαλεί το ενδιαφέρον των ευκολόπιστων, είναι αυτή του τύπου «το εβραιοκίνητο λόμπι που μας αποκλείει από τα ΜΜΕ – άρα να τα κλείσουμε, οι σιωνιστές εκδότες που δεν φιλοξενούν τα βιβλία μας – άρα να τους κάψουμε»!
    Ήδη κάποιοι που αγανακτούσαν ή και ανησυχούσαν ακόμη, τώρα που τους βλέπουν στο γυαλί, ξεφυσούν με ανακούφιση!
    Όσο δε για το επιχείρημα ότι συμπαρασύρουν σε δεξιότερες θέσεις τη Ν.Δ. (π.χ. για εθνικά θέματα) αυτό εάν συμβεί, προφανέστατα θα αποβεί σε βάρος της ΝΔ…

  2. Ο/Η atheofobos λέει:

    Δεν είχα μέχρι τώρα την «ευτυχία» να παρακολουθήσω καμία από τις εμπνευσμένες εκπομπές του λαλίστατου Άδωνη.
    Εάν υποστήριζε από τηλεοράσεως τα ρατσιστικά του Πλεύρη τότε θα έπρεπε να επέμβει ο εισαγγελέας.
    Σε σχέσει όμως με το βιβλίο παραθέτω το παρακάτω σχετικό σχόλιο που έχω κάνει στην ψιλακατζού που ασχολείται με το ίδιο θέμα.

    Ένα βιβλίο που περιέχει τις ηλιθιότητες του κάθε Πλεύρη ή Λιακόπουλου πάω μόνος μου και τό αγοράζω.
    Λίγο πολύ λοιπόν πιστεύω και εγώ τις ίδιες μαλακίες.
    Και είναι δικαίωμα μου να τις πιστεύω εφ΄όσον δεν πράττω κάτι εναντίον άλλων ανθρώπων ή ομάδων.
    Η διαφορά είναι αν τα ίδια βγαίνω και τα λέω στην τηλεόραση που μπαίνει αυτόκλητη σε κάθε σπίτι ή σε πλατείες οπότε μπορώ να επηρεάσω τον κόσμο που θα με ακούσει.
    Ο Χίτλερ μιλώντας στον κόσμο απέκτησε οπαδούς και όχι γιατί ο κόσμος έκατσε και διάβασε τον «Αγώνα μου»
    Εκεί λοιπόν πιστεύω ότι πρέπει να επιβάλλονται οι νομικές κυρώσεις.
    Ήδη με αυτές τις μηνύσεις έχει γίνει εκτός από το διαδίκτυο και στις εφημερίδες κουβέντα και ντόρος για ένα ηλίθιο βιβλίο σαν όλα τα βιβλία που έχει γράψει από την 10ετία του 60 ο Πλεύρης και τα οποία μέχρι τώρα διάβαζαν αυτός και οι ομοϊδεάτες του.
    Αν δε καταδικαστεί ,αντί να τον έχουμε αφήσει να πέσει στην αφάνεια και την χλεύη μας θα καταφέρουν να τον κάνουν και ήρωα στα μάτια αρκετών που εύκολα πιστεύουν σε συνομωσιολογίες όπως ότι οι Εβραίοι είναι πίσω από τα πάντα και κυβερνούν τον κόσμο.

  3. Ο/Η L’Enfant de la Haute Mer λέει:

    zalmoxis,

    «Όσο περισσότερο εκτίθενται σε δημοσιότητα οι ακροδεξιοί, τόσο περισσότερο ξεγυμνώνονται και εν τέλει “απομυθοποιούνται” στα μάτια των πολιτικώς επιπόλαιων και των κοινωνικώς απαίδευτων.»

    Είναι όμως ταυτόχρονα ένας κακός εμβολιασμός, με καθημερινές δόσεις, μία πλύση εγκεφάλου, μία banalisation, που λέμε και στο χωριό.
    Πιστεύω, πως στην οποιαδήποτε επόμενη αναμέτρηση, θα έχουμε θεαματική άνοδο του συγκεκριμένου χώρου.

  4. Ο/Η apasxolisi λέει:

    Τo blog του απολυμένου από την ΓΣΕΕ Δημοσιογράφου για θέματα εργασίας και ότι άλλο κάτσει…
    Ενημέρωσε Άτομα Που Επικοινωνείς Για Τo Blog http://apasxolisi.wordpress.com Χρησιμοποίησε Αυτό Το Blog Να Καταγγείλεις Η Να Ενημερωθείς Για Εργασιακά Θέματα Επικοινωνήστε μαζί μου με τα email:apasxolisi_blog@yahoo.gr Είναι Μια Ανοικτή Και Online Social Network Σελίδα Διαμαρτυρίας Και Αποκάλυψης Στη Κοινή Γνώμη .. Της Πρωτοφανούς Απόλυσής Μου!

  5. Ο/Η SimonSays λέει:

    Πέσ’τα Ροίδη. Η ελευθερία του λόγου είναι για όλους, όχι μόνο για τον κο Πλεύρη.

    Ο κος. Πλεύρης είναι μισθωτός δημόσιος λειτουργός και είναι απόλυτα θεμιτό τα λεγόμενα του να γίνονται αντικείμενο δημόσιου διαλόγου.

    Όπως έχει δικαίωμα να πουλά αντισημητικό μίσος και να αμφισβητεί ιστορικά γεγονότα, έτσι έχω και εγώ δικαίωμα να αποκαλέσω τον κο Πλεύρη ναζιστή, ειδικά όταν τα δικά του λεγόμενα είναι αρκετά για να πειστεί ο καθένας.

  6. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Η είσοδος της Ακροδεξιάς στη Βουλή είναι ένα γεγονός αναμενόμενο από καιρό, αφού από την εποχή Σαμαρά φούντωσαν τα εθνικιστικά ιδεολογήματα με τη συνενοχή του Αντρέα Παπανδρέου, ο οποίος έπνιξε τη δυσοσμία του σκανδάλου Κοσκωτά με υπερπατριωτικές αναθυμιάσεις. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ του Κανταφισμού και του «Βυθίσατε το Χόρα», δεν ήθελε και πολύ για να ενδώσει στον πειρασμό της Μεγάλης Ιδέας.
    Θέλω να θυμίσω πως είναι η τρίτη φορά που έχουμε τέτοια κοινοβουλευτικά πολιτικά σχήματα, δεξιότερα της ΝΔ (1977-Εθνική Παράταξις των Στεφ-Στεφ-κόντε Θεοτόκη: 6,8%, Πολιτικό Φθινόπωρο του Σαμαρά 4,85%) και μάλιστα πως τούτο εδώ (3,8%) είναι το μικρότερο. Το Λάος εκφράζει σήμερα ένα υπαρκτό ρεύμα στην κοινωνία, ανθρώπων που είναι στο περιθώριο αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν μέσα από την Αριστερά, πολλοί από αυτούς ψήφισαν Λάος συνειδητά, άλλοι όμως για χαβαλέ. Είναι ένα καταπιεσμένο κομμάτι του λαού-άνεργοι και (κακοπληρωμένοι-υπερεργαζόμενοι) ιδιωτικοί υπάλληλοι, μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες, στην πλειοψηφία τους και μάλιστα νέοι-που παρηγοριούνται για τα προβλήματά τους, με την φαντασίωση πως ανήκουν σε ένα ανώτερο Έθνος Αρείων και πως στις φλέβες τους τρέχει το αίμα του Πλάτωνα (θα τρίζουν τα κόκκαλά του) και του Μεγαλέκου.
    Είναι αστείο αλλά το Λάος δεν ψηφίζεται από ηλικιωμένες θρησκόληπτες αγρότισσες, όπως θα περίμενε κανείς, αφού η επίσημη Εκκλησία που ξέρει να κάνει μπίζνες, προωθεί ΝΔ και (μακράν δευτερευόντως) ΠΑΣΟΚ (που γλείφει τσάμπα για μερικά ψίχουλα από την πιατέλα των ψήφων των πιστών).
    Η ακατάσχετη δημαγωγία του αρχηγού που ψαρεύει στα θολά νερά, («ψήφιζα στην Ευρωβουλή κατά 80% ότι ψήφιζε και το ΚΚΕ»), συστεγάζοντας στο ίδιο κόμμα ορθόδοξους χριστιανούς, απόστρατους δωδεκαθεϊστές, ετερόκλητες προσωπικότητες όπως την κα Έφη Σαρρή, τον παπα-Τσάκαλο, τον σεξολόγο της Α΄Πειραιά, τον υιό του φον Γιοσμά (στην Ροδόπη-για όσους ξεχνούν: υπόθεση Λαμπράκη), τον υιό Πλεύρη, την σύζυγο του Γιωργάκη Παπανδρέου (θείου του ΓΑΠ), φυγόστρατους υπερπατριώτες κλπ το μετέτρεψε σε ένα περίεργο πολυσυλλεκτικό μόρφωμα. Στην κοινοβουλευτική του ομάδα κυριαρχούν νέοι σε ηλικία βουλευτές που δίνουν το συγκεκριμένο πολιτικό του στίγμα, αλλά ο (εκλεκτός της περιστεράς του Κεράτιου) αρχηγός (με το κατάμαυρο μαλλί και το τουρκογενές επωνυμο) με φαιδρές αυτοαποκυρήξεις και αυταναιρέσεις του σκοτεινού παρελθόντος (αντισημητισμοί και τα τοιαύτα) και με διάφορες λαϊκίστικες πιρουέττες (είχε το θράσος να υμνήσει τον Αλέκο Παναγούλη), προσπαθεί να τονώσει την θολή πολλυσυλεκτικότητα, που μπάζει από παντού.
    Ίσως δεν έχει δοθεί όση σημασία θα έπρεπε στους μετεκλογικούς τριγμούς του Λάος. Αποχώρηση Θεοδωρακίδη, υπόθεση Αϊβαλιώτη (Κάτω τα χέρια από τον στρατό), πολιτευτής στο Κιλκίς που κατηγορήθηκε πως γρονθοκόπησε αστυνομικό (Κάτω τα χέρια από τα Σώματα Ασφαλείας), τριγμοί που αντικατοπτρίζουν τις αντιφάσεις, τις υποκρισίες και την επισφαλή ενότητα αυτού του κόμματος, που είμαι βέβαιος πως αν η ΝΔ χρειαστεί θα βρεί στους κόλπους του πολλούς Κατσίκιδες (Όπως έγινε πάγια, με ΕΠΕΝ, Πολάν, Δηανά). Εκτιμώ πως στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα γίνουν με οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα, η διαφαινόμενη νέα και ακόμη πιό σημαντική άνοδος της Αριστεράς, θα ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο, θα φέρει την πολιτική στο προσκήνιο, θα στείλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του και πολλούς από τους ψηφοφόρους του Λάος στην κάλπη της ΝΔ που θα κινδυνεύει να χάσει την αυτοδυναμία της. Ίσως τότε απαλλαγούμε από το Λάος, όπως γλυτώσαμε και από τα κόμματα Σαμαρά, Κ.Στεφανόπουλου, Γαρουφαλιά, Μαρκεζίνη, Στεφ-Θεοτόκη. Το Λάος είναι κόμμα χωρίς συμμετοχή σε φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά και δημοσιοϋπαλληλικά συνδικάτα, επιστημονικές ή καλλιτεχνικές ενώσεις. Όσο ανεβαίνει αναπόφευκτα η πολιτικοποίηση του κόσμου λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης, όσο πιό πολύ συζητούνται τα πραγματικά προβλήματα, τόσο θα υποχωρεί το κόμμα του Τηλε-Άστυ και των τηλεοπτικών παράθυρων.

    1)Γιά το Λάος προτείνω:
    Τ.Καμπύλη «Καθημερινή», 14-10-07
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100011_14/10/2007_245175

    2)Για τον πατέρα φον Γιοσμά, αντιγράφω από το Κλικ (Ιούνιος ’98)
    http://www.klik.gr/134/labrakis/index2.htm – 12k –

    «….O Ξενοφών Γιοσμάς, πρόεδρος της παρακρατικής οργάνωσης Σύνδεσμος Aγωνιστών και Θυμάτων Eθνικής Aντιστάσεως και αξιωματικός του Γ’ Pάιχ, ήταν τόσο ιδεολόγος ναζιστής, ώστε είχε ορκιστεί υπουργός στην κυβέρνηση Tσιρονίκου –μια κυβέρνηση-φάντασμα που ακολούθησε τους Γερμανούς μετά την αποχώρησή τους από την Eλλάδα! Kαταδικασμένος σε θάνατο για δωσιλογισμό, είχε αποφύγει την εκτέλεση της ποινής, βάζοντας την πείρα του στην υπηρεσία του αντικομουνιστικού αγώνα. Στα μαχητικά τμήματα της οργάνωσης του «φον Γιοσμά» ανήκε ο Γκοτζαμάνης….».

    3)Για την χρήση του όρου «υιός του τάδε», την θεωρώ σωστή όταν ο φυσικός επίγονος συστοιχίζεται με και αντλεί εμφανώς από την πολιτική προίκα του πατέρα.

  7. Ο/Η sofistis λέει:

    Είδες αργκό ο φασίστας εισαγγελέας;

  8. Ο/Η penguin_witch λέει:

    Δεν ξέρω, τώρα που το βλέπω ψύχραιμα, όποια και να είναι η έκβαση της δίκης, ο Πλεύρης θα βγει κερδισμένος τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα. Αν καταδικαστεί, ειδικά αν βρεθεί και κανένας εισαγγελέας να τον επιδοκιμάσει ηθικά, θα γίνει μάρτυρας και θα έχει να λέει. Αν αθωωθεί, θα βγεί ήρωας. Ισως δεν έπρεπε να γίνει αυτή η δίκη.
    Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε και δεν πρέπει να τον λέμε Γκαιμπελίσκο, γιατί είναι Γκαιμπελίσκος και αυτός και οι όμοιοι του. Όποια και να είναι η απόφαση του δικαστηρίου, το κράξιμο πρέπει να πέσει, εντός κι εκτός δικτύου.
    Όσο για την ανάλυση του Λασκαράτου, την βρίσκω, με όλο το σεβασμό, λίγο υπεραισιόδοξη. Δεν ξέρω κατά πόσον οι οργανώσεις που αναφέρει (συνδικαλιστικές και καλλιτεχνικές ενώσεις) έχουν δύναμη στο νέο καπιταλιστικό κύκλωμα σχέσεων, ούτε το κατα πόσον οι τωρινές αριστερές οργανώσεις και κόμματα είναι αξιόπιστες. Μακάρι να είναι η έμφυτη απαισιοδοξία μου, αλλά βλέπω, προς το παρόν λίγο άσχημα τα πράγματα και τη γενική συγκυρία.

    Όσο για τον Αναστασιάδη, δε θέλω να μιλήσω, γιατί με εκνευρίζει απο πολλές απόψεις…

  9. Ο/Η zalmoxis λέει:

    L’Enfant de la Haute Mer,

    ορθό το σκεπτικό σου περί «εμβολιασμού», δράττομαι όμως της ευκαιρίας -λόγω και της χρήσης της γαλλικής στην ταυτότητά σου- να υπενθυμίσω πως όσο ο Λεπέν στη Γαλλία «κλαιγόταν», απειλώντας ταυτόχρονα θεούς και δαίμονες (στη «σωστή» δόση αυτά τα 2 στοιχεία προξενούν συμπάθεια στους συγκινησιακά ορμόμενους ψηφοφόρους) πως ήταν «αποκλεισμένος» (αυτή την εντώπωση τουλάχιστον κατόρθωνε να περάσει στον κόσμο) από τα ΜΜΕ, τόσο ανέβαινε η δημοτικότητα του ιδίου και της παράταξής του. Από το 0,6% του 1974 ανέβηκε στα ποσοστά που άρχισε να παίρνει τη δεκαετία του 1980 (επί προεδρίας του σοσιαλιστή Μιτεράν δηλαδή, ο οποίος ας ληφθεί υπόψη ότι βοηθήθηκε τα μέγιστα από την απομείωση του ποσοστού των γκωλικών δυνάμεων λόγω των ψήφων που διέρρεαν προς τον Λεπέν…). Αν ανέβηκε στη συνέχεια αυτό οφειλόταν στην πολιτική ανυπαρξία της αριστεράς και όχι στην προβολή του Λεπέν από τα ΜΜΕ όπως ισχυριζοταν η πρώτη.
    Σήμερα η ακροδεξιά έχει ένα σοβαρό ντεζαβαντάζ: Η εποχή είναι αδυσώπητη (τουλάχιστον στην Ευρώπη) για τους γραφικούς, δεν βρισκόμαστε στο 1925 ή στο 1933: χωρίς τη σάτιρα στα ΜΜΕ, τα blogs ή τα MMS (τα τελευταία σημειωτέον σε συνδυασμό με την υπερβολική έκθεσή του, συνετέλεσαν στον καταποντισμό του Λεπέν στον 2ο γύρο τον Απρίλιο του 2002, όπου έφθασε αποκλειστικά και μόνο λόγω της παντελούς έλλειψης προτάσεων από την αριστερά) πιθανόν λ.χ. η Έφη Σαρρή να καθόταν και αυτή σήμερα στα έδρανα του κοινοβουλίου!
    Ας μην παραβλέψουμε ακόμη το όποιο όφελος θα μπορούσε ενδεχομένως να προκύψει: η ανέξοδη πλειοδοσία σε φιλολαϊκές θέσεις της ακροδεξιάς ίσως ταρακουνήσει επιτέλους τα μετριοπαθή κόμματα και τμήμα της αριστεράς που έχουν αποκοπεί από τους πολίτες. Όμως, ούτε κι αυτό πάλι είναι ικανοί να πράξουν οι ακροδεξιοί, π.χ. έχασε ο ΛΑΟΣ την ευκαιρία να δώσει… «δυναμικό παρών» στο «ασφαλιστικό» ενόσω λ.χ. το ΠΑΣΟΚ ασχολιόταν με τους 2 μονομάχους της προεδρίας!
    ΥΓ: Η ακροδεξιά, δύο πράγματα φοβόταν πάντοτε: Την ειρωνική σάτιρα και την επιδεικτική αδιαφορία! Και ένα πράγμα την δυνάμωνε: Το δέος απέναντί της!

  10. Ο/Η roidis λέει:

    penguin_witch, κι εγώ δεν είμαι υπέρ να τους τραβάνε στα δικαστήρια. Χλεύη , ειρωνεία και σάτιρα χρειάζονται και συμφωνώ απολύτως με τον zalmoxis, όσο γι αυτά που λέει ο Λασκαράτος…μακάρι να ήμουν κι εγώ τόσο αισιόδοξος ή μάλλον η ανάλυση του φαινομένου να είναι τόσο απλή. Προσωπικά, παρ’ όλο που αυτό θέλει πολύ συζήτηση, νομίζω ότι ο εκφασισμός της δημόσιας ζωής ξεκινά από την καθημερινότητα που γίνεται στοιχείο εκμετάλλευσης και «προτεραιοτήτων» στα ΜΜΕ + η έλλειψη ουσιαστικής εκπαιδευτικής και κοινωνικής πολιτικής που ουσιαστικά δεν παράγει παιδεία.

  11. Ο/Η regimientocinqo λέει:

    Καλημέρα..
    Το ερώτημα νομίζω έχει ως εξής: ένα δικαστήριο μπορεί να αντιμετωπίσει συγκαταβατικά μια δήλωση/διαπίστωση/μανιφέστο του τύπου
    «Καλά κάνουν και κρατούν σε καλή κατάσταση τα κρεματόρια του Νταχάου και του Άουσβιτς. Μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν και πάλι»;
    Προσέχ’τε δε στην παραπάνω απίθανη φράση ότι κι ο ίδιος ο συγγραφέας της, τα χαρακτηρίζει κρεματόρια. Κρεματόρια επαναλαμβάνω.
    Μπορούμε δηλαδή να πούμε ότι πρέπει να «νομιμοποιείται» ως άποψη -και εκδήλωση της ελευθερίας γνώμης – αυτή που ανοιχτά προπαγανδίζει μια κρατική πολιτική των κρεματορίων;
    Συμφωνώ επίσης, απόλυτα, ότι όλοι αυτοί οι τηλε-ευαγγελιστές νεφιλίμ, ελλοχίμ κλπ. ούτε αθώοι ούτε γραφικοί είναι. Βιάζονται συνειδήσεις σε μαζική κλίμακα.

  12. Μπράβο για το δημοσίευμα…

    Αν δεν ενεργοποιηθούμε αποφασιστικότερα και εξυπνότερα, πολύ φοβάμαι ότι το κίνημά τους θα πάψει νάναι περιθωριακό!

    Μ-π

  13. Ο/Η epicurus λέει:

    Αυτά να τα βλέπουν στο ΚΚΕ το μόνο σταλινικό κόμμα στην Ευρώπη που σε όσα πάνελ είναι μαζί με στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ εκφράζουν τις ΙΔΙΕΣ ακριβώς απόψεις.
    Σας θυμίζω τις δηλώσεις του Μίκη Μάους Θεοδωράκη στην εφημερίδα Haaretz:»Οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού».
    Αυτά για να είμαστε δίκαιοι προς όλους τους ρατσιστές-σκοταδιστές.

  14. Ο/Η roidis λέει:

    Κύριε epicurus,
    Δεν είμαι δικηγόρος του ΚΚΕ ούτε κανενός άλλου κόμματος, αλλά λίγο σεβασμό στην Ιστορία της Αριστεράς και στο εν λόγω κόμμα που αποτελεί μεγάλο μέρος της, δεν θα έβλαπτε.

    Κανένα μέρος της αριστεράς δεν έχει απόψεις ίδιες ούτε παραπλήσιες με τους κυρίους του ΛΑΟΣ.

    Στα πάνελ πάνε όλοι. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν τις ίδιες απόψεις;

    Και μη μας θυμίζεται τις απόψεις του Θεοδωράκη για να θεμελιώσετε τις δικές σας. Ο Μίκης εκφράζει μόνο τον εαυτό του.

  15. Ο/Η epicurus λέει:

    Σέβομαι την ιστορία του ΚΚΕ αλλά αυτό δεν θα με εμποδίσει να έχω κριτική σκέψη και ελεύθερη βούληση.Όταν βλέπω τα στραβά θα τα λέω.

    Επιμένω ότι το ΚΚΕ εκφράζει τις ίδιες απόψεις με το ΛΑΟΣ.Μπορεί να ξεκινούν απο διαφορετικές αφετηρίες αλλά καταλήγουν στον ίδιο παρανομαστή.
    Και οι 2 είναι κατά της παγκοσμιοποιήσης προωθώντας ένα φοβικό περιχαρακομένο εθνικό κράτος.
    Αναπτύσουν και οι 2 την ίδια ακριβώς λαικίστικη αντιαμερικανική ρητορική για ψηφοθηρικούς λόγους.
    Θέλουν και οι 2 ένα παντοδύναμο κράτος που να καταπιέζει και να χειραγωγεί την ελέυθερη έκφραση του λαού.
    και πολλά άλλα…

    Η γνώμη μου είναι ότι το ΚΚΕ έχει καταντήσει το πιο συντηριτικό,αρτηριοσκληρωτικό κόμμα,σεβαστή ή όχι?

    Γιατί δεν καταδικάζεις τον μίκη όταν αποδεδειγμένα εκφράζει αντισημιτικές απόψεις?Τι είναι ο μίκης δηλαδή?κανένας άγιος να τον βαλσαμώσουμε?
    Σου παραθέτω αποδείξεις και παρόλα αυτά δεν έχεις να πεις κάτι παρά μόνο ότι εκφράζει τον εαυτό του?

    Επιλεκτική κριτική παρατηρώ…

    Ελέησον

  16. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Λασκαράτου απολογία.

    Αγαπητή μάγισσα penguin οι μάγισσες είναι κατά κανόνα απαισιόδοξες γιατί ξέρουν πως τους περιμένει η πυρά του Ιεροεξεταστή. Καλή μου μάγισσα και φίλτατε κύριε Ροϊδη, ξέρω πως από τη φύση μου είμαι πάντα αισιόδοξος (ομολογώ πως πέφτω έξω κατά κανόνα) αλλά εδώ απλώς είπα πως «ίσως» απαλλαγούμε από το Λάος.
    Βάσισα την αισιοδοξία μου στό ότι κανένα από τα κόμματα της παραδεξιάς (Εθν.Παράταξις, Κ.Προοδευτικών, Δηανά, Πολάν) δεν επιβίωσε πέραν της κοινοβουλευτικής τετραετίας ή της ευρωβουλευτικής πενταετίας, στο ότι το Λάος δεν έχει δεσμούς με κανένα κοινωνικό (εργατικό, επιστημονικό, καλλιτεχνικό, οικολογικό, νεολαιϊστικο, φεμινιστικό, διεκδικητικό, τοπικό κλπ) κίνημα, πως είναι πλαδαρό πολυσσυλεκτικό μόρφωμα, πως είναι ευάλωτο από την κυβερνώσα Δεξιά η οποία θα το εμβολίσει με εξαγορές βουλευτών-όπως παγίως συμβαίνει-την επομένη των εκλογών που θα της λείπουν 3-5 έδρες, και στο ότι έχουμε μια σαφή σταθερή άνοδο, ποσοτική και ποιοτική, της Αριστεράς, άνοδο που περιορίζει τη δυνατότητα του Λάος για δημαγωγικούς ελιγμούς και ψάρεμα σε θολά νερά.
    Για παράδειγμα στις 12 Δεκέμβρη έχουμε παναπεργία και μεγάλες συγκεντρώσεις με το Λάος ολότελα απόν και ανίκανο να αρθρώσει οποιοδήποτε πειστικό πολιτικό λόγο για το τεράστιο ζήτημα του Ασφαλιστικού. Η γύμνια του θα αποκαλυφθεί σε όλο της το μεγαλείο σε κάθε μείζον πρόβλημα που θα ανακύπτει, γιατί με το Μακεδονικό δεν βάφεις αυγά. Αντίστοιχη δοκιμασία θα είναι και οι δημοτικές εκλογές όπου η απουσία του από τα τοπικά προβλήματα το έκανε στις προηγούμενες να μην εκλέξει αν και συνεργάστηκε και με ΝΔ και με ΠΑΣΟΚ, ούτε έναν δήμαρχο, όταν ο Σύριζα, εξέλεξε καμμιά εξηνταριά σε όλη τη χώρα και γύρω στους 14 μόνο στην Αττική. Το Λάος, επιμένω, υπάρχει στο βαθμό που του το επιτρέπουν τα τηλεοπτικά παράθυρα και το Τηλε-Άστυ. Υπάρχει κανείς εδώ που αμφιβάλλει πως αν δεν υπήρχε το Τηλε-Άστυ, δεν θα υπήρχε και το Λάος;. Αν ήταν ξεκάθαρα ρατσιστικό ή ναζιστικό κόμμα θα μπορούσε να εκπροσωπεί κάποιο υπαρκτό κοινωνικό ρεύμα, αλλά ο λάϊτ ρατσισμός, ο εθνικισμός, η θρησκοληψία ενδημούν και στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ και το Λάος έχοντας εμφανώς στρογγυλέψει τις θέσεις του, δεν μπορεί να ξεχωρίσει σαφώς ούτε σε αυτά τα προνομιακά γι’αυτό πεδία. Επιπλέον ρίχτε μια ματιά στην Ευρώπη. Στη Γαλλία ο Λεπενισμός παρήκμασε, και σε Αυστρία, Ολλανδία, Ιταλία, ακόμη και στη Ρωσία (Ζιρινόφσκι) τα αντίστοιχα με το Λάος κόμματα, πολύ ισχυρότερα μάλιστα από αυτό, συρρικνώθηκαν. Από τη φύση τους κινήματα παράλογης και ανερμάτιστης διαμαρτυρίας, χωρίς σαφή κοινωνική αναφορά και αντιστοίχιση με κάποια συλλογικότητα προσώπων ή συμφερόντων, δεν έχουν μέλλον και είναι βραχύβια.

    ΥΓ.
    Σημαντική παράλειψις.
    Ξέχασα να αναφέρω στην πληθώρα των εκλεκτών στελεχών και συνεργαζομένων του Λάος και τον εκπρόσωπο του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ και της «Πατριωτικής Δημοκρατικής Συμπαράταξης»
    http://www.skai.gr/print_article.php?id=67218 – 4k –
    τον τ.βουλευτή Αχαίας κ.Αλέξανδρο Χρυσανθακόπουλο (υπόθεση φρουτάκια).
    Ζητώ συγγνώμη.

  17. Ο/Η mpampakis λέει:

    Ίσως ο κος εισαγγελέας εννοούσε πως ο κατηγορούμενος χρειάζεται εγκλεισμό σε κέντρο απεξάρτησης ή ψυχιατρική μονάδα κι εμείς τον παρεξηγήσαμε…

  18. Ο/Η j95 λέει:

    Η γνώμη μου είναι ότι το ΚΚΕ έχει καταντήσει το πιο συντηριτικό,αρτηριοσκληρωτικό κόμμα,σεβαστή ή όχι?

    Προσωπικά συμφωνώ απόλυτα.

  19. Ο/Η roidis λέει:

    δεν διαφωνώ ότι σε πολλά θέματα το ΚΚΕ είναι όπως το λές j95, αλλά το συγκεκριμένο αρχικό σχόλιο του epicurus ήταν: «Αυτά να τα βλέπουν στο ΚΚΕ το μόνο σταλινικό κόμμα στην Ευρώπη που σε όσα πάνελ είναι μαζί με στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ εκφράζουν τις ΙΔΙΕΣ ακριβώς απόψεις.»
    Αυτά ήταν σαν σχόλιο/απάντησή τουστο αναρτημένο ποστ! δηλαδή απάντηση στρίβειν-διά-του-αρραβώνος. Αυτή είναι η άποψή μου. Κατά τ’ άλλα ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι θέλει.

  20. Ο/Η π2 λέει:

    @penguin_witch:

    Θα είχες δίκιο εάν επρόκειτο απλώς για τις απόψεις του Πλεύρη (όσο ηλίθιες, ρατσιστικές κλπ. και να είναι αυτές). Σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι όντως ατελέσφορη (ενίοτε και επικίνδυνη) η δίωξη γιατί όντως κάνει μάρτυρες άτομα για τους οποίους η χλεύη είναι πολύ πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό όπλο. Εδώ όμως πρόκειται για κάτι διαφορετικό νομίζω: για παρακίνηση σε εγκληματική πράξη. Και η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερο γιατί ο εκφραστής της είναι άτομο με συγκεκριμένη πολιτική παρουσία, οπαδούς (κρυφούς και φανερούς) και ακροατήριο. Σε παρόμοιες περιπτώσεις, νομίζω πως δεν χωράει συζήτηση. Νομική αντιμετώπιση χωρίς πολλά πολλά. Το πρόβλημα είναι η δημοσιότητα της υπόθεσης· η πάγια τακτική των καναλιών να δίνουν βήμα σε κάθε πυροβολημένο. Αλλά αυτό είναι άλλης τάξης πρόβλημα.

  21. Ο/Η epicurus λέει:

    φίλε Ροίδη, δεν έκανα συμψηφισμό,με παρεξήγησες.
    Απλά με τα φασιστοειδή του ΛΑΟΣ το θεωρώ χάσιμο χρόνου να ασχολούμαι.
    Ήθελα όμως να κάνω αυτην την παρατήρηση για να είμαστε δίκαιοι και να τα λέμε τα στραβά από όπου και αν προέρχονται,γι΄αυτό και η αναφορά στο ρατσιστικό σχόλιο του μίκη μάους και στην συγγένεια ΚΚΕ-ΛΑΟΣ.

  22. Ο/Η regimientocinqo λέει:

    Εγώ επιτρέπεται να σχολιάσω ότι στα περισσότερα – εσχάτως σε όλα – τα πάνελ ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κοκορομαχεί και «νομιμοποιείται» από εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, η μας το απαγορεύει η blog police?

  23. Ο/Η roidis λέει:

    αγαπητέ epicurus,
    Μα δεν σε παρεξήγησα, όμως θα ήθελες να κάνεις ποστ για το π.χ. ΚΚΕ και να σου πω: «για να είμαστε δίκαιοι, και ο Πλεύρης η ίδια φάρα είναι»… πως σου φαίνεται αυτό; είσαι εντός ή εκτός θέματος;
    Αν μου έλεγες όμως (και φτάνω και στον regimientocinqo) ότι όλοι με τη στάση τους, με το να δέχονται να συνομιλούν στα διάφορα πάνελ μαζί τους, νομιμοποιούν το πολιτικό τους λόγο. Τότε εντάξει, είσαι μέσα στο θέμα, να το συζητήσουμε…ΟΚ. (το έχουμε κάνει σε παλαιότερο ποστ).
    .

    φίλε regimientocinqo, σε αυτό το ιστολόγιο δεν υπήρξε ποτέ blog police. Η βλογόσφαιρα το γνωρίζει καλά. γράψε παιδί μου τη σκέψη σου. 🙂

  24. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    ΚΚ και Ακροδεξιά, Ζουγκάνωφ και Ζιρινόφσκι υπό την σκέπη της Ορθοδοξίας.

    Ασφαλώς το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ δεν εκφράζουν τις ίδιες ακριβώς απόψεις, αυτή η θέση αδικεί κατάφωρα το ΚΚΕ. Ξεκινούν από αντίθετες αφετηρίες αλλά μπορούν να συναντηθούν στον τυφλό αντιδυτικισμό τους, στην κοινή τους άκριτη εχθρότητα στην αναπόφευκτη παγκοσμιοποίηση, στην (συγκαλυμένη σήμερα) ομοφοβία τους, στον δογματισμό τους και στην προφανή κοινή τους περιφρόνηση σε θέματα ελευθερίας του λόγου, της καλλιτεχνικής έκφρασης κλπ Ας πάρουμε για παράδειγμα την σημερινή φρέσκια κριτική της κας Παπαρήγα κατά του Λάος, πως ενώ «στρίγκλιζε» προεκλογικά σήμερα «έγινε αρνάκι».

    http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=5938746 – 101k –
    Αντιγράφω το σχετικό απόσπασμα που προφανέστατα δεν τιμά καθόλου την Γ.Γ. :

    «Ας μας επιτρέψουν ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ εμείς να συνεχίζουμε να μη ενδιαφερόμαστε στην συμμετοχή όπως αυτοί λένε στην κεντρική πολιτική σκηνή, δηλαδή σε μια κυβέρνησης διαχείρισης …………. Ο ΛΑΟΣ μοιάζει με την στρίγκλα που έγινε αρνάκι μετεκλογικά απέναντι στη ΝΔ, ο δε ΣΥΝ έχει χρησιμοποιεί ένα παμπάλαιο επιχείρημα….»

    Η κριτική, καθαρά απολίτικη και ισοπεδωτική, δεν γίνεται λοιπόν στη βάση πως το Λάος είναι ένα κόμμα της ακροδεξιάς, αλλά ένα ασυνεπές κόμμα που προεκλογικά φώναζε για τα λαϊκά δίκαια αλλά τώρα υπέστειλε τη σημαία και που η οππορτουνιστική του συμπεριφορά παρομοιάζεται α προ πο με αυτήν του Σύριζα. Αυτή είναι μια κριτική που θολώνει τα νερά και κολακεύει το Λάος. Καθόλου τυχαία λοιπόν το ΚΚΕ αποσπά την δεύτερη προτίμηση του γνωστού οπαδού του Λάος και μεγάλου πατριώτη Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, πρόεδρου της «Μηχανικής ΑΕ»:

    «……Ότι πιο αντεθνικό και προδοτικό είναι ο ΣΥΝ για τον κ. Εμφιετζόγλου που, κατά την άποψή του, βρίσκεται πίσω από τη Ρεπούση. Και θέλει «τα παιδιά μας να μη γίνουν Έλληνες».

    – Για το ΚΚΕ ανέφερε: «είναι στον κόσμο του, αλλά το προτιμώ από τα προηγούμενα»»
    («Ελευθεροτυπία», 19/7/2007, σελ.7).

    Πίστεύω πως το ΚΚΕ που σε καμμία περίπτωση δεν το ταυτίζω με το Λάος-αυτό είναι συκοφαντία-πορεύεται σε λάθος δρόμο έχοντας αποκτήσει έναν «πατριωτικό» χαρακτήρα που έχει τις ρίζες του στον σοβιετικό σταλινικό πατριωτισμό με τις παρελάσεις του και τον αυταρχικό στρατοκρατικό του χαρακτήρα. Ιδέες όπως η ελληνοτουρκική φιλία, η αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών κλπ έχουν αντικατασταθεί από την «τουρκική προκλητικότητα που υποδαυλίζεται από τις ΗΠΑ» κλπ
    Η (συνεπής και αξιέπαινη) υποστήριξη των δικαίων της εργατικής τάξης δεν αρκεί για να συγκροτηθεί μια ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση για μια δίκαιη, δημοκρατική και ανθρώπινη κοινωνία.
    Η διολίσθιση των ΚΚ σε «πατριωτικές» θέσεις δεν είναι μόνο ελληνικό σύμπτωμα. ΚΚΡωσίας και ο ακροδεξιός Ζιρινόφσκι-ο Καρατζαφέρης ας πούμε της Ρωσίας-συναντιούνται σε ορθόδοξο ναό για να κλάψουν για τα χαμένα μεγαλεία και να οραματιστούν το μέλλον:

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=111,dt=17.12.2002,id=68998440-

    Γεύση ΑΠΟ… ΜΟΣΧΑ

    «……..ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗ ναό του Σωτήρος ξεκίνησε χθες η «παγκόσμια ρωσική λαϊκή συνέλευση», που συγκαλείται για έβδομη χρονιά. Ο Β. Πούτιν, όπως και ο Πατριάρχης Αλέξιος που ασθενεί, έστειλαν μηνύματα, ωστόσο κανείς εκπρόσωπος της κυβέρνησης δεν προσήλθε στο άνοιγμα των εργασιών. «Φαίνεται πως δεν υπάρχει εκεί πια ούτε ένας Ρώσος», ήταν το συμπέρασμα του ηγέτη των κομμουνιστών Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, ο οποίος περιέγραψε ως οικτρή την κατάσταση της Ρωσίας και του πληθυσμού της, καθώς «δεν είναι δυνατόν να ζεις σ’ ένα σπίτι, όταν επισκευάζονται ταυτόχρονα όλα του τα δωμάτια». Ο Ρώσος κομμουνιστής κάλεσε σε συμπαράταξη τους παρευρισκόμενους, προειδοποιώντας ότι «προσπαθούν να μετατρέψουν ένα έθνος ηρώων και πρωτοπόρων σε καταναλωτές κι εμποράκους».

    ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ήταν ως συνήθως και η παρουσία του Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος πρότεινε να τροποποιηθεί το ρωσικό Σύνταγμα, που προβλέπει ανεξιθρησκία και στο εξής η ορθοδοξία να χαρακτηρίζεται κυρίαρχη θρησκεία της χώρας. Οσο για το πολιτικό σύστημα διακυβέρνησης ο Β. Ζιρινόφσκι πιστεύει ότι πρέπει να περιγράφεται ως αυτοκρατορικό, άποψη που έγινε δεκτή με χειροκροτήματα απ’ τους συμμετέχοντες, αν και πολλοί απ’ αυτούς δεν έκρυψαν την αντιπάθειά τους προς το Ρώσο υπερεθνικιστή, χαρακτηρίζοντάς τον πολλές φορές «Ιούδα».
    ……………………………………………………………………
    Το κλίμα συνεργασίας «πατριωτών» – κομμουνιστών – Εκκλησίας εκφράστηκε και στην απόφαση της «Ενωσης Ορθοδόξων Πολιτών» να δρουν από κοινού με τη «Λαϊκή-Πατριωτική Ενωση», στην οποία προεδρεύει ο Γκενάντι Ζιουγκάνοφ. Την Κυριακή που πέρασε, οργανώθηκε η πρώτη κοινή εκδήλωση: μια «πικετοφορία μετά προσευχής» για να υποστηριχθεί το αίτημα εισαγωγής στα σχολεία του μαθήματος «βάσεις του ορθόδοξου πολιτισμού»…………..».

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ avgerino@online.ru

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 17/12/2002

  25. Ο/Η regimientocinqo λέει:

    Μα, δεν αναφερόμουν σε σας..
    Σ’αυτούς που τρολλάρουν το θέμα σας αναφέρομαι 🙂

  26. Ο/Η doctor λέει:

    Νομίζω ότι το άρθρο του Πάσχου Μανδραβέλη, τα λέει όλα:

    Ο ΛΑΟΣ που μας μοιάζει

    «Τι εκπροσωπεί ο κ. Καρατζαφέρης; Τίποτε» αποφάνθηκε ο κ. Κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του. Αισιόδοξη η άποψή του, αλλά και παραπλανητική. Καταρχήν δεν στηρίζεται από τα δεδομένα των εκλογών. Ο ΛΑΟΣ παρουσιάζει μια σταθερή ανοδική πορεία.

    Ως προς τις απόψεις, ο κ. Καρατζαφέρης εκφράζει πολλά. Κυρίως το παρελθόν όσων σήμερα τον επικρίνουν. Δεν χρεώνεται μόνο στον κ. Μητσοτάκη που τον εισήγαγε στην πολιτική. Ευθύνονται όλοι οι λαϊκισμοί τους οποίους η πολιτική τάξη, είτε καλλιέργησε, είτε ανέχθηκε. Ας μην αυταπατώμαστε: ο ΛΑΟΣ δεν ζει πολιτικά με τις δικές του απόψεις. Τρέφεται από τα κουφάρια των «ψηφοθηραμάτων» που άφησαν πίσω τους, σαν χόρτασαν οι κατεστημένες πολιτικές δυνάμεις. Στην πολιτική –όπως και στις σαβάνες της Αφρικής– τίποτε δεν πάει χαμένο. Ούτε καν οι προηγούμενοι τακτικισμοί των πολιτικών δυνάμεων.

    Κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν ότι ο ΛΑΟΣ είναι ακροδεξιό κόμμα. Το κόμμα τού κ. Καρατζαφέρη είναι η επιτομή των λαϊκισμών που συντηρήθηκαν χρόνια σʼ αυτή τη χώρα. Αριστερών και δεξιών. Δηλαδή: δεν είναι ο ΛΑΟΣ που έχτισε το δόγμα «όχι στο όνομα “Μακεδονία” και τα παράγωγά του». Δεν έκανε ο κ. Καρατζαφέρης τον Αρχιεπίσκοπο πολιτικό παράγοντα. Ούτε δημιούργησε την υστερία με την παγκοσμιοποίηση.

    Ο Λιβανέζος συγγραφέας Ααμίν Μαλούφ είχε γράψει ότι η «βασική αρετή του εθνικισμού είναι να βρίσκει για κάθε πρόβλημα έναν ένοχο, αντί μιας λύσης». Είχε δίκιο αλλά εν μέρει. Ο εθνικισμός είναι μέρος του λαϊκισμού που αναπτύσσεται στις κοινωνίες. Κάθε λαϊκισμός δεν έχει λύσεις, αλλά προτείνει ενόχους: Τους Αμερικανούς και τους Τούρκους στα εθνικά θέματα (εθνικισμός), τους Αλβανούς στα θέματα εγκληματικότητας (ρατσισμός), τους επιχειρηματίες στα θέματα οικονομίας (αριστερισμός), μέχρι και τους πολιτικούς στα θέματα πολιτικής. Σύμφωνα με αυτή τη θεώρηση της πραγματικότητας μονίμως κάποιες περίτεχνες συνωμοσίες γίνονται σε όλα τα επίπεδα, περίπλοκες μεν αλλά εξαιρετικά απλές ώστε να γίνονται κατανοητές στους ανά την επικράτεια καφενέδες και κουρεία. Βασικό χαρακτηριστικό τού λαϊκισμού είναι η απλοποίηση της σύνθετης πραγματικότητας σε εύπεπτα σχήματα τα οποία μικρή μεν σχέση έχουν με την πραγματικότητα, αλλά απευθύνονται κυρίως στο θυμικό των ανθρώπων.

    Αυτό το απλοϊκό κατασκεύασμα λειτουργεί περίπου ως θρύλος σε περιόδους αυξανόμενης ευημερίας. «Ναι, μεν οι Εβραίοι κυβερνούν τον κόσμο, αλλά από τη στιγμή που δεν μας ενοχλούν, ποιος νοιάζεται;» Ή: «ναι, μεν όλοι οι πολιτικοί είναι διεφθαρμένοι, αλλά στον βαθμό που η διαφθορά μου επιτρέπει να κάνω τη δουλειά μου…». Σε περιόδους όμως οικονομικής στασιμότητας ή/και ύφεσης γίνεται πολιτική έκφραση. Τα προβλήματα μεταφράζονται αμέσως ως ενοχή κάποιων και τότε ο λαϊκισμός μπαίνει ενδυναμωμένος στο πολιτικό παιγνίδι.

    Σήμερα ο ΛΑΟΣ αποκτά απήχηση γιατί μας μοιάζει. Ή έστω μοιάζει σε πράγματα που όλες οι πολιτικές δυνάμεις θέλησαν να εκμεταλλευτούν. Είναι η οργανωτική έκφραση διάφορων λαϊκισμών που καλλιεργήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, ποτίστηκαν από τη Νέα Δημοκρατία και τράφηκαν από τη δαιμονολογία της Αριστεράς. Γιʼ αυτό καλά θα κάνουν να ανησυχούν όλοι. Από τα δικά τους χωράφια δρέπει τους καρπούς σήμερα ο ΛΑΟΣ.

    Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 4.11.2007

  27. Ο/Η doctor λέει:

    Και μην ανησυχείτε.
    Φαινόμενα τύπου ΛΑΟΣ, ΔΗΚΚΙ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ κ.λπ. είναι παροδικά.

    Τα κανάλια δεν καλούν τους εκπροσώπους του ΛΑΟΣ για να προωθήσουν τις ιδέες του, αλλά διότι οι περισσότεροι εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ είναι γραφικοί και έτσι «φέρνουν νούμερα», όπως φυσικά φέρνει νούμερα και ο κύριος στο βίντεο που ακολουθεί:

    doctor

  28. Ο/Η suigenerisav λέει:

    παντα στις επάλξεις… 😉
    και πάντα καίριος.
    Χλεύη και απαξία νομίζω πως αρκούνε για τις θλιβερές καρικατούρες που περιγράφεις.
    Οχι επειδή διαφωνεί κανείς μαζί τους-αλλά γιατί έχοντας θέσει εαυτούς εκτός ‘δημοκρατικού τόξου’ [στην ιταλική πολιτική ορολογία], κάθε συνάφεια μαζί τους απλώς νομιμοποιεί και ακόμη χειρότερα δίνει βήμα στη φρίκη που εκπροσωπούνε..

  29. Ο/Η N.Ago λέει:

    Καλώς σε βρήκα!
    Ελπίζω, μετά από το …υποχρεωτικό διάστημα σιωπής, να τα πούμε πλέον συχνότερα από δω! Υγεία και χαρά, εύχομαι!

  30. Ο/Η το βυτίο λέει:

    νομίζω δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται ποινικά ο κάθε Πλεύρης και οι όσο ηλίθιες ή ακραίες απόψεις. Τα δικαστήρια δε μπορούν να δώσουν απαντήσεις σε τέτοια θέματα. Και αυτό το παρακίνηση σε εγκληματικές ενέργειες το βλέπω να γυρνάω ανάποδα και να τρέχει όλος ο κατασταλτικός μηχανισμός πίσω από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, για να μην πω πίσω γενικότερα από κάθε διαδηλωτή. Το ζήτημα είναι ότι τα κόμματα δεν αρθρώνουν πολιτικό λόγο, δεν αντιπαραθέτουν επιχειρήματα, αλλά προτιμούν να παίζουν στο ίδιο παιχνίδι της εικόνας και των κραυγών από τα παράθυρα. Αυτό όμως είναι το προνομιακό πεδίο του ΛΑΟΣ. Τώρα ας μη σχολιάσυμε καλύτερα ποιοί τους προβάλλουν, δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο απ’ τους συγκεκριμένους.

  31. Ο/Η pølsemannen λέει:

    Σίγουρα ο κ. εισαγγελεύς δεν είναι συνήγορος υπεράσπισης;

    Είναι επιβεβαιωμένο;

    Πάντως για τον Επίτιμο καθηγητή του πανεπιστημίου της Γουαδαλαχάρα στο Μεξικό κ. Κωσταδίνο Πλεύρη, ισχύει ότι «κάθε δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα».

    Είτε με δικαίωση είτε με «Μαρτυροποίηση» μέσω καταδίκης το Λάος του υιού Πλεύρη θα αποκτήσει ισχυρότερα ερείσματα στο τμήμα της κοινωνίας που είναι δυνητικοί ψηφοφόροι του κράτους της ΝΑ Ασίας.

    Όπως έχω ξαναπεί οι εν δυνάμει ψηφοφόροι του Λάος αποτελούν σώμα που τέμνει όλο το πολιτικό φάσμα ένεκα των δύσκολων οικονομικών συγκυριών, του γενικευμένου εθνικισμού Λιακοπουλικού τύπου πολλών Ελλήνων και της μη ελκυστικότητας της αριστεράς στο εν λόγω ακροατήριο, σαν διέξοδος διαμαρτυρίας.

    Τέτοια φίμωση της ελευθερίας του λόγου με τον Βορίδη κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων έχει να γίνει από την εποχή του Χίτλερ και του Στάλιν μιλάμε 😛

    Ρίξτε μία ματιά και σε αυτά τα βίδεα της Σουηδικής TV4 αναφορικά με τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. (Ελληνικοί υπότιτλοι από την αφεντομουτσουνάρα μου). Έχω ανεβάσει 2 βίδεα και σύντομα και το 3ο.

    http://polsemannen.blogspot.com/2007/12/tv4.html

  32. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μικρές μετεκλογικές περιπέτειες του Λάος

    1)Αποχώρηση Π.Θεοδωρακίδη από το Λάος

    http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=866880

    2)Στέλεχος του Λάος χτυπά αστυνομικό
    http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=43974888

    3)Βουλευτής του Λάος δεν έχει υπηρετήσει στο στρατό

    Δεν χρειάζεται να είσαι βουλευτής για να αρνηθείς το στρατό! 09.10 …Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ και μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής, Κώστας Αϊβαλιώτης, κατάφερε στα 39 του να μην έχει πάει στρατό! …
    http://www.antirrisies.gr/?q=node/311 – 9k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    4)Αναστασία Αθήνη (εθνική χαστουκίστρια-Λάος) κατά βουλευτή Αιβαλιώτη (Λάος)

    http://www.elkosmos.gr – ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΘΗΝΗ: ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ;Αϊβαλιώτης δηλώνει στα ΜΜΕ ότι θα καταταγεί στον Ελληνικό Στρατό τον Φεβρουάριο και θα υπηρετήσει 45 ημέρες. Αυτό είναι πολύ γελοίο, διότι είτε πάει είτε …
    elkosmos.gr/site/index.php?option=com_content&task=view&id=905&Itemid=1 – 41k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    5)Πολιτευτής Λάος κατά πολιτευτών Λάος
    news247.gr/a/3!27479 – 33k – Προσωρινά αποθηκευμένη

    «… ο δεύτερος αναπληρωματικός βουλευτής του ΛΑΟΣ νομού Σερρών Σαβ. Γεωργιάδης στρέφεται κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος Ηλ. Πολατίδη και του πρώτου αναπληρωματικού Θεοδ. Μπίζπου. Ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι ο κ. Πολατίδης παραβίασε την εκλογική νομοθεσία με τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό και με την ανάρτηση γιγαντοαφισών. Ακόμη, επισημαίνει ότι ο κ. Μπίζπος διετέλεσε Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής του νομού Σερρών και συμμετείχε στις εκλογές πριν συμπληρωθούν 18 μήνες από την αποστρατεία του…».

    6)Πολιτευτίνα Λάος κατά βουλευτού Λάος

    «…από την αναπληρωματική βουλευτή του ΛΑΟΣ στη Λάρισα κυρία Ελένη Αξιόγλου κατά του βουλευτή του ίδιου κόμματος κ. Αστ.Ροντούλη και των αναπληρωματικών βουλευτών κκ. Δ.Ραούλη, Δ.Μπίλλη και της κυρίας Σοφίας Καούδη…».

    ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ: 9/10/07: Eνστάσεις που κατατέθηκαν στο …Δεκαεννέα ενστάσεις κατατέθηκαν τη Δευτέρα στο Εκλογοδικείο. Η πρώτη … Αθ.Τσούρα και από την αναπληρωματική βουλευτή του ΛΑΟΣ στη Λάρισα κυρία Ελένη …
    ellinikaxronika.blogspot.com/2007/10/91007-e-169.html – 75k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

  33. Ο/Η Μύρων λέει:

    O παλαιού τύπου αντικληρικανισμός πάει χέρι χέρι με τον σύγχρονο αντικομμουνισμό βλέπω.
    Ο Πλεύρης εκπροσωπεί ιδέες κτηνώδεις αλλά ξεπερασμένες. Αρκεί να σηκώσει κανείς το χέρι του και να του δείξει τα Καλάβρυτα.
    Ορισμένοι όμως εδώ, σε αυτό το φόρουμ, εκπροσωπούνε τις ιδέες ενός σύγχρονου, μεταμοντέρνου, νεοταξικού φασισμού.
    Πολλές φορές μάλιστα, αυτός ο σύγχρονος φασισμός, χρησιμοποιεί μία αριστερόστροφη ορολογία και έτσι, προκαλεί την σύγχυση.
    Κλασσική περίπτωση νεοφασιστικής, νεοταξικής ιδεολογίας είναι ο Ιος της Ελευθεροτυπίας.
    Ο Πλεύρης και οι ιδέες του είναι πλέον παραχωμένες στις χωματερές της ιστορίας. Οι οπαδοί αυτών των ιδεών δεν είναι παρά παλαιοημερολογίτες του ναζισμού, γραφικοί και πολιτικά ακίνδυνοι.

    Για να θολώσουνε τα νερά, οι σύγχρονοι νεοφασίστες, οι νεοταξικοί οπαδοί της καταστροφικής παγκοσμιοποίησης, δημιουργούνε σαματά και φασαρία κατά Πλεύρη. Να, αυτός είναι ο κίνδυνος φωνάζουνε, αυτός είναι ο φασίστας.
    Συμφωνούμε. Αυτός είναι. Αλλά είστε και εσείς. Και μάλιστα, εσείς, είστε απείρως πιό επικίνδυνοι.

    Ο Δημητράς, ο Καμπύλης, ο Ιός και το κακό συναπάντημα. Οι κατήγοροι του Πλεύρη, χειρότεροι, πιό επικίνδυνοι, υπηρέτες της πλανητικής εξουσίας, αντικομμουνιστές, νεοφασίστες.

    Η ειρωνία είναι ότι ζητάνε κάψιμο του βιβλίου του Πλεύρη, μάλιστα ζητάνε πυρά θεσμική, κρατική, την πυρά του κράτους, αυτοί που πριν λίγο κιρό ούρλιαζαν και τραβούσαν τα μαλλιά τους για το κάψιμο, από 5 ασχέτους του Μνιού του Ανδρουλάκη.

  34. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Κύριε Μύρων,
    πολύ αντιφασίστα σας βρίσκω στα λόγια. Ξεπερασμένες οι ιδέες του κ.Πλεύρη; Εγώ βρίσκω πως δυστυχώς ζουν και βασιλεύουν, απλώς δεν είστε εσείς το θύμα τους γι’αυτό και τις σιγοντάρετε κουτοπόνηρα με δήθεν αριστερή φρασεολογία, λες και δεν γνωριζόμαστε εδώ μέσα. Οι ιδέες-αν μπορούμε να τις πούμε έτσι-παροτρύνουν σε εγκληματικές πράξεις και γι’αυτό είναι ποινικά κολάσιμες. Παράγουν κακουργήματα. Σήμερα κατά Πακιστανών, αύριο κατά Εβραίων και μεθαύριο κατά αντικληρικαλιστών, όπως ελόγου μου. Γι’αυτό φωνάζω:

    «…….Ομάδα 25 ατόμων εισέβαλε σε σπίτι στο Αιγάλεω και τραυμάτισε σοβαρά οκτώ Πακιστανούς που διέμεναν εκεί. Από τους τραυματίες οι πέντε νοσηλεύονται με βαριά τραύματα.Σε ανακοίνωσή του, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών διερωτάται γιατί δεν επενέβη η Αστυνομία, δεδομένου ότι το Αστυνομικό Τμήμα βρίσκεται μόλις 700 μέτρα από τον τόπο της επίθεσης.

    Μεταξύ άλλων, αναφέρεται στην ανακοίνωση: «Γιατί το πρώτο πράγμα που βρήκαν να ρωτήσουν τους αιμόφυρτους μετανάστες όταν έφτασαν εκεί ήταν αν έχουν χαρτιά; ………».

    Η αστυνομική ολιγωρία
    Επερώτηση Φ.Κουβέλη.

    «Έχουν πληθύνει το τελευταίο διάστημα οι ρατσιστικές επιθέσεις συμμοριών εναντίον μεταναστών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας. Το φαινόμενο αυτό λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις, δεδομένου ότι οι οπλισμένες συμμορίες δρουν οργανωμένα και ανεξέλεγκτα, ενώ χτυπούν απροειδοποίητα και απρόκλητα φιλήσυχους ανθρώπους του μεροκάματου.

    Το τελευταίο κρούσμα βίας σημειώθηκε στο Αιγάλεω, το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου 2007 ………………………..

    Πριν ενάμιση μήνα από σύμπτωση δεν υπήρξαν θύματα σε ανάλογη επίθεση εναντίον μεταναστών στο Ρέντη, ενώ συχνά πλέον είναι τα περιστατικά επιθέσεων και προκλήσεων ακροδεξιών στοιχείων εναντίον μελών οργανώσεων, ακόμη και κομμάτων που τάσσονται κατά της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

    Η κυβέρνηση δυστυχώς σιωπά αμήχανη, ενώ η Αστυνομία επεμβαίνει καθυστερημένα, τελικά δεν προστατεύει τους έχοντες ανάγκη και οι έρευνές της σπανίως αποδίδουν καρπούς. Επιπλέον, η αδυναμία σύλληψης των δραστών όχι μόνο δεν λειτουργεί αποτρεπτικά ως προς την επανάληψη πράξεων ρατσιστικής βίας, αλλά αντιθέτως ενθαρρύνει την επιθετικότητα ακροδεξιών θυλάκων.

    ……………………………………………………….- Για ποιους λόγους η Ελληνική Αστυνομία επιδεικνύει χαρακτηριστική δυστοκία αναφορικά με τη διαλεύκανση παρομοίων υποθέσεων και τη σύλληψη των δραστών;………………………………………….
    4/12/2007

  35. Ο/Η Rodia λέει:

    Μη ξεχνουμε οτι οι «ιδεες» αυτες απενοχοποιηθηκαν με το (εφ)ευρημα του «στιγμιαιου». Στη δικη της χουντας, τιμωρηθηκαν οι πραξικοπηματιες και οχι οι εμπνευστες της «επαναστασεως».
    Αρκει λοιπον να περιμενουμε να τεθουν σε εφαρμογη απο καποιον/καποιους οι «ιδεες» του κ. Πλευρη. Και παλι, μην ανησυχεις, στο απυροβλητο θα βρεθει ο εμπνευστης…

  36. Ο/Η λολιτα λέει:

    καλησπερα φασιστας εισαγγελεας:καθολου πρωτοτυπο και απο λεξιλογιο…σκιζει!

  37. Ο/Η Χρίστος λέει:

    Σιγά μη στάξει η ουρά του γαιδάρου!
    Στην πατρίδα του ελεύθερου λόγου, που δεν ξέρει τι θα πεί λογοκρισία, που το δικαίωμα στην εκφραση είναι ιερό, συζητάμε για το δικαίωμα στην έκφραση των σκουληκιών σαν τον Πλεύρη!
    Καλά σε ποιά χώρα ζούμε? Τι υποκρισία είναι αυτή?
    Οταν βριζεις τον Κούγια, όταν καίγεται τη σημαία, όταν βγαίνουν βιβλία που θίγουν ή προσβάλλουν τους χριστιανούς (βλέπε Ανδρουλάκη, εκθέσεις τέχνης κλπ), όταν ιδρύονται σύλλογοι της μακεδονικής μειονότητας, οταν προσβάλλονται τα ιερα και τα όσια τους, τα διακαστήρια τους πιάνουν δουλειά.
    Αλλά όταν δικάζεται το κύρηγμα μίσους απέναντι στους μετανάστες και τους εβραίους, η αγράμματη, φασίζουσα εισαγγελέας τα βάζει με τους ενάγοντες ! («Εδώ κυκλοφορεί ο κάθε ανώμαλος και ο κάθε τοξικομανής και βγαίνουνε όλοι οι θολοκουλτουριάρηδες και οι προοδευτικοί και λένε το εξής: «Ά! Το δικαίωμα στη διαφορετικότητα. Ά!! Το δικαίωμα στην έκφραση». Και όλοι λέμε: Ωραία και καλά!»«Κοιτάξτε. Κάνετε κάτι παραλληλισμούς οι οποίοι είναι επιεικώς… αστείοι. [Σε ένα άλλο σημείο:] Λοιπόν. Να σας πω κάτι. Στην προσπάθειά σας εδώ να στηρίξετε τις θέσεις σας, ή εσείς ή οι άλλοι δεν ξέρω ποιοι […;!], προσπαθήστε να μη γίνεστε γραφικοί. Τώρα είναι διατύπωση „το αφεντικό του ο Χίτλερ“; Ποιος Χίτλερ; Υπάρχει Χίτλερ για να τον λέτε „αφεντικό“;» Εισαγγελέας: Κοιτάξτε κυρία μου. Να σας κάνω μια εξήγηση: Το δικαστήριο σας ανέχεται. Εγώ δεν μπορώ να σας ανεχτώ! Εάν συνεχίσετε έτσι θα διατάξω τη σύλληψή σας και τον εγκλεισμό σας στο κρατητήριο! (…) – όλα από τα πρακτικά http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3189))
    Αλλά το θέμα λύνεται με ένα τρόπο – και ο νόμος (όπως πάντα) είναι σαφής – η εφαρμογή του πάσχει ¨Μιλά για προτροπή σε άσκηση βίας κατά ομάδων με φυλετικά κριτήρια..

    ΔΕΝ έχει σχέση αυτό με το φιμώνω κάποιον γιατί δεν μου αρέσουν οι ιδέες του. Ο καθένας είναι ελεύθερος να προσβάλλει τις ιδέες του άλλου όσο θέλει – δεν καταλαβα ποτέ γιατι πρέπει να προσέχω εγώ μη θίξω τα ιερά και όσια των ορθόδοξων χριστιανων και των πατριωτών, αλλά αυτοί μπορεί να θίγουν τα δικά μου πιστεύω όσο γουστάρουν…

    Το θέμα όμως δεν είναι αυτό – το θέμα είναι ότι μιλάμε για πρόκληση σε ρατσιστική βία.

    Και όσο κι αν φωνάζουν οι χριστιανοί δεν κινδυνεύουν αύριο έξω από την εκκλησία να τους την πέσουν 100 άθεοι να τους πλακώσουν στο ξύλο, ούτε οι έλληνες πατριώτες να τους την πέσουν όσοι δεν δίνουν δεκάρα για πατρίδα και ελλάδα – όποτε οταν προσπαθούν να κλείσουν το στόμα των άλλων γιατι όσα γράφουν τους προσβάλλουν γελοιοποιούνται…
    Οι μετανάστες όμως δεν «προσβάλλονται » από ότι γράφουν οι ρατσιστές και φασίστες – τρώνε ξύλο και σκοτώνονται καθημερινά απο τους φασίστες – και για αυτό τέτοια πονήματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν…

  38. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    .

    1)Όταν μητροπολίτες του οικουμενικού πατριαρχείου υπερασπίζονται ναζιστές τραμπούκους.

    «Επικροτώ το Ολοκαύτωμα. Ακόμη και αν αυτό ισχύει, η γνώμη μου είναι, δεν είναι ποινικό αδίκημα» ήταν η απάντηση του κ. Πλεύρη……» (Καθημερινή Tρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007)
    news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_04/12/2007_251264 – 49k –

    Απόσπασμα από ρεπορτάζ της «Ελευθεροτυπίας» σχετικά με την καταδίκη σε 21 χρόνια φυλακή του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου, στελέχους της Χρυσής Αυγής για βαρειά κακοποίηση αριστερού φοιτητή, που κινδύνευσε να πεθάνει.
    http://www.enet.gr/online/online_print?id=18858804,32909492,40812084,46204852,62418228

    «….Μοναδικοί μάρτυρες που επελέγησαν για την υπεράσπισή του ήταν δύο ηλικιωμένοι οικογενειακοί φίλοι, ο γιατρός των γονιών του και ο μητροπολίτης Νοτίου Αμερικής που τον είχε βαφτίσει στη Βενεζουέλα πριν από τέσσερις δεκαετίες.

    ………………………..Οσο για τον μητροπολίτη, αυτός θεώρησε ότι πρόκειται για ένα «λάθος» και επέμενε ότι «σε μια σύγκρουση είναι αμφοτεροβαρείς οι συνθήκες. Ξέρετε ότι σε μια σύγκρουση δεν φταίει μόνο ο ένας».

    Υποχρεώθηκε τότε να παρέμβει ένας δικαστής:

    Δικαστής: «Εχετε υπόψη σας στη συγκεκριμένη σύγκρουση τι συνέβη;»

    Μητροπολίτης: «Εχω ακούσει…»

    Δικαστής: «Η μια ομάδα κρατούσε ξύλα και ρόπαλα και η άλλη έπινε καφέ. Δεν είναι αμφοτεροβαρής σύγκρουση».

    Μητροπολίτης: [επιμένει στα δικά του] «Εγώ νομίζω ότι υπήρχε μία ομάδα νέων -τέτοια εικόνα έχω- και μια άλλη ομάδα, με διαφορετικές αντιλήψεις και συγκρουστήκανε».

    Αυτά του είπανε του ανθρώπου, αυτά κατέθετε. Αλλά ενδιαφέρον είχε και η περιγραφή της παιδικής ηλικίας του Περίανδρου από τον ρασοφόρο νονό του: «Ο Αντωνάκης ήταν ένα παιδί που το καμαρώναμε, όπως και τον αδελφό του. Ηταν μια μεγάλη οικογένεια, η οποία ήταν στην εκκλησία μέσα. Καμαρώναμε τον Αντώνη με τον αδελφό του το Νίκο. Θυμάμαι που είχε πέσει ο Νίκος και έβγαινε λίγο αίμα. Του λέω, μην κλαις. Κι αυτός απαντάει, δεν κλαίω θείε μου γιατί χτύπησα το γόνατο, κλαίω γιατί χάνεται ελληνικό αίμα».

    Προφανώς, το αίμα του Κουσουρή και των συντρόφων του δεν ανήκει σ’ αυτή την κατηγορία. Αλλά ο μητροπολίτης εξέθεσε κι άλλους ενδιαφέροντες συλλογισμούς:

    Μητροπολίτης: «Με εκπλήττει το γεγονός. Πώς είναι δυνατόν, εκ της οικογενείας αυτής, ένα παιδί με τέτοια προαγωγή πνευματική και μυϊκή, πώς μπλέχτηκε και βρέθηκε σε μια τέτοια σύγκρουση».

    Πρόεδρος: «Μυϊκή; Γιατί το λέτε;»

    Μητροπολίτης: «Ηταν πάντοτε δυνατό παιδί. Επαιζε, γυμναζόταν και λοιπά. Ηταν ένα παιδί με δύναμη».
    ……………………………………………………………………………….
    …………………………………………………………………………………
    Ιός
    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 08/10/2006

    2)Όταν ο κ.Καρατζαφέρης (ΝΔ) ζητούσε συνεργασία με την «Χρυσή Αυγή», χωρίς η ΝΔ να ενοχλείται!.

    Υφυπουργείο …Ναζισμού;

    ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ μέρα που να μη ζητήσει από το κανάλι του, το Tele-City, τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας – Χρυσής Αυγής ο βουλευτής Γιώργος Καρατζαφέρης. Εχει μάλιστα δώσει και όνομα στο «μέτωπο» που οραματίζεται, το λέει «Νέα Ελπίδα».

    «Ποιο μπορεί να είναι το συμπλήρωμα της Νέας Δημοκρατίας;» αναρωτιόταν ο βουλευτής στις 16 Ιανουαρίου. Και έδινε την απάντηση: «Είναι οι ευρισκόμενοι δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, η Χρυσή Αυγή, η οποία έχει πρωταγωνιστές του αγώνα, και μπορεί η Χρυσή Αυγή με όσους έχει, πολλούς ή λίγους, να κάνει τόσο θόρυβο και να συμμετέχει, όσο δεν μπορεί σήμερα δυστυχώς η ΟΝΝΕΔ, η οποία δεν έχει βέβαια καμιά σχέση με την ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του ’80, την ΟΝΝΕΔ του Μιχαλολιάκου. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και είναι και η ΕΠΕΝ, οι βασιλικοί και οι αμετανόητοι».

    Ο κ. Καρατζαφέρης δεν είναι αφελής. Γνωρίζει ότι για να προσεγγίσει η Χρυσή Αυγή τη Νέα Δημοκρατία θέλει και ανταλλάγματα. Αλλά ο βουλευτής δεν είναι τσιγκούνης. Αρχίζει να μοιράζει… υπουργεία: «Ελάτε (εσείς της Χρυσής Αυγής) στη διανομή της εξουσίας. Ελάτε να πάρετε ένα κομμάτι. Θα πάρουμε εμείς (της Νέας Δημοκρατίας) τα υπουργεία, πάρτε κι εσείς τη διοίκηση ενός οργανισμού, πάρτε ένα υφυπουργείο».

    (Ελευθεροτυπία, 1/2/1998)

    http://www.iospress.gr/extra/xrisavgi-1.htm – 16k-

  39. Ο/Η gb λέει:

    Αν κάποιοι, στη καταιγίδα καταφεύγουν κάτω απ τα δένδρα κακό του κεφαλιού τους, δεν καταλαβαίνω τη μανία να αποδείξουμε το λάθος τους.
    Εφ όσον θεωρείται πασιφανής την ανοησία τους γιατί χαρίζεται τόση μελάνι;
    Η ευθύνη των αντιπάλων του Πλέυρη είναι να φτιάχνουν αλεξικέραυνα να σωθούν όσοι σωθούν απο τους κεραυνούς των πολιτικοκοινωνικών κρίσεων.
    Νάσαι δημοκράτης επειδή είσαι αντί-φασίστας δεν είναι καθόλου σίγουρη μέθοδος αναζήτησης ταυτότητος. Απόδειξη η παρουσία τους στο δικαστήριο αλλά και η δικαστική περιείχε μία σοφή ειρωνία, που δυστυχώς δε γίνεται αντιληπτή από αυτούς που έπρεπε να έχουν χιούμορ.

  40. Ο/Η anastasia λέει:

    Χαίρετε κύιρε Ροίδη.
    Σας καλούμε όλους στην συζήτηση με θέμα Διαχωρισμός κράτους-εκκλησίας στο παρακάτω λίνκ.
    http://skai-anemologio.pblogs.gr/2007/12/thematikh-bradya-diahwrismos-kratoys-ekklhsias.html#comments

    Σας ευχαριστώ.
    Συγχαρητήρια για το περιεχόμενο της σελίδας σας και για την γραφή σας γενικότερα.

  41. Ο/Η Sky λέει:

    κύριε Ροίδη,

    η καταδίκη του μωρού γέροντος, θα είναι σίγουρα μία νίκη της λογικής επί του παραλόγου το οποίο εμφατικά πρέσβεύει η ακροδεξιά παρεούλα. Όπως και να είναι όμως, η καλυτερη δυσφήμιση του εγκαλούμενου και των ομόσταυλων του είναι ….η αγορά του χαρτοκατασκευάσματος του (βιβλίο δεν είναι).

    Αποτελεί μία συρραφή βλακωδών κειμένων και άρθρων του διεστραμμένου μωρόγερου σε φυλλάδες αντίστοιχου προσανατολισμού.

    Επίσης η βλακεία που ξεχειλίζει απο τις σελίδες του τεραστίου σε χαρτόμαζα πονήματος σηματοδοτεί τη στασιμότητα της κοινωνίας μας σε βασικά θέματα. Όπως το ότι υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που φανατίζονται μέσα από τις σελίδες του. Η προσβολή και ο κίνδυνος από το κατασκέυασμα του Πλεύρη, είναι πως δημιουργεί την εντύπωση πως εκφράζει «επιστημονικές απόψεις». Εκεί λοιπόν οροθετείται και η ύποπτη τοποθέτηση του εισαγγελέα κου Λαζαράκου.

    Η μάχη κατά του Πλεύρη και των πλευριτωμένων του, είναι κατ’ ουσία μάχη κατά του παράλογου. Ο εισαγγελέας μας έδειξε πως είναι μάχη και κατά της φαιάς παραεξουσίας, που δυστυχώς διαπιστώνουμε (από τα μέχρι τώρα δεδομένα) πως βρίσκεται εντός της δικαιοσύνης. Της μίας εξουσίας -συστατικού της δημοκρατίας.

  42. Ο/Η roidis λέει:

    Προς όλους σας,
    Παρ’ όλο που φαίνεται μέσα στο κείμενό μου, θα ήθελα ξανά να δηλώσω ότι είμαι κατά των όποιων δικαστικών μέσων για οποιοδήποτε βιβλίο ή «βιβλίο»…
    Τα βιβλία, ότι και να γράφουν, δεν πρέπει να διώκονται.

    Συμπεριλαμβάνω και το εν λόγω βιβλίο του Πλεύρη.

  43. Ο/Η Sky λέει:

    κύριε Ροίδη,

    νομίζω πως το διευκρίνησα από την αρχή. Εδώ διώκεται ένα χαρτοσκεύασμα, περιτύλιγμα των πιο παράλογων και απάνθρωπων ιδεών. Δεν είναι βιβλίο.

    Συμφωνώ και εγώ πως κανένα βιβλίο δεν πρέπει να διώκεται. Η διακίνηση ιδεών πρέπει να είναι ελεύθερη. Έτσι θα καταδεικνύεται άλλωστε στο διηνεκές η ορθότητα τους ή το λάθος τους. Δεν διώκεται λοιπόν το ψευδοπόνημα, αλλά το φυλετικό μίσος που καλλιεργεί ο συγγραφέας του.

    Και πάλι επισημαίνω πως δεν πρόκειται για βιβλίο (μόνο κατά το σχήμα του) αλλά για συρραφή ανοησιών και μισαλλόδοξων ιδεοληψιών.

  44. Ο/Η penguin_witch λέει:

    @π2: Αυτό το «παρακίνηση σε έγκλημα» σηκώνει πολύ-πολύ νερο. Όπως παρατήρησε ορθά και to_vytio, και όπως υπαινίσσονται πονηρα τα διάφορα εισαγγελίδια της (όχι τυφλής αλλά αλλοιθωρίζουσας προς τα άκρα δεξιά) ελληνικής «δικαιοσύνης», αν, καταδικαστεί ο γκαιμπελίσκος για κήρυγμα μίσους, θ’ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την λογοκρισία βιβλίων «αντιεξουσιαστών»(=αριστερότερα του ΠΑΣΟΚ και μη σταλινικώς σκεπτομένων), «διεθνιστούληδων», «θολοκουλτουριάρηδων» τα οποία θα χαρακτηριστούν κι αυτά σαν κήρυγμα μίσους.
    Αν και πολύ θα ήθελα να μην ξαναγράψει ο Πλεύρης -πολλά θα ήθελα, αλλα έλα που δε γίνονται…- είμαι ενάντια στη μήνυση για λόγο στρατηγικής: Προσέχουμε τι όπλα χρησιμοποιούμε ενάντια στους εχθρούς μας, γιατι είναι πολύ πιθανό να τα πάρουν και να τα γυρίσουν εναντίον μας.
    @Λασκαράτο: Οι απεργιακές κινητοποιήσεις της 12ης Δεκεμβρίου και η συμμετοχή σε αυτές θα δείξουν αν υπάρχει δυναμισμός ή αποπολιτικοποίηση της κοινωνίας. Ελπίζω να υπάρξει κινητοποίηση κι ενθουσιασμος, αν και προετοιμάζομαι ψυχολογικά για το ενδεχόμενο να μη γίνει τίποτε (καλό)… Η αποπολιτικοποίηση και η απογοήτευση από τη φιλελεύθερη (με την κλασσική, όχι μέ τη νέα έννοια) δημοκρατία είναι πλέον πασίγνωστο ότι λειαίνουν το έδαφος για αντιδραστικά ριζοσπαστικά ακροδεξιά κινήματα, όπως ο φασισμός.
    «Με το Μακεδονικό δε βάφεις αυγά» – Καλό! 😀

    @Χρίστος: Σωστά αυτά που λες, αλλά δεν ξέρω κατά πόσον ο Πλεύρης και ο κάθε Πλεύρης είναι το αίτιο και όχι ένα σύμπτωμα, ή μια «ευκαιριακή λοίμωξη» που επιδεινώνει την ήδη κακή κατάσταση. Πλεύρης υπήρχε και πρίν απο δεκαπέντε χρόνια κι έγραφε τις ίδιες μαλακίες: ήταν ο περίγελως Αριστεράς και Δεξιάς. Το ότι σήμερα έχει απήχηση, σημαίνει ότι κάτι άλλο συμβαίνει. Δεν νομίζω ότι οι επιθέσεις στους Πακιστανούς και η αισχρή αντιμετώπιση του συμβάντος απο την αστυνομία έχουν αίτιο τα γραπτά του γκαιμπελίσκου. Δηλαδή, χτυπώντας τον Πλεύρη, χτυπάμε το εξωτερικό σύμπτωμα, η αρρώστια όμως δουλεύει…

  45. Ο/Η π2 λέει:

    @penguin_witch

    Τον αντιλαμβάνομαι τον κίνδυνο αλλά εξακολουθώ να διαφωνώ. Ξαναλέω, κρίνει κανείς ανά περίπτωση. Δεν μπορώ να φανταστώ εισαγγελική αρχή που σέβεται τον εαυτό της να κρίνει βάσιμα (και τεκμηριωμένα) ότι ένα αντιεξουσιαστικό βιβλίο με σύνθημα π.χ. «αντίσταση κατά της εξουσίας» παρακινεί άμεσα σε εγκληματική πράξη, ή, για να χρησιμοποιήσω ένα παράδειγμα από σχετική συζήτηση, ότι ένας ταξιτζής που βροντοφωνάζει «α, ρε, κρεμάλα στο Σύνταγμα τους χρειάζεται» μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε εγκληματική πράξη. Σημασία δεν έχει μόνο το περιεχόμενο του δημόσιου λόγου, αλλά και ποιος είναι ο ομιλητής και ποιοι το ακροατήριο. Όταν ο ομιλητής χαίρει μεγάλου σεβασμού (και κατείχε και θεσμική ηγετική θέση) σε έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο με συγκεκριμένο παρελθόν βίας, νομίζω ότι βάσιμα μπορεί να υποστηριχθεί ότι πρόκειται για παρακίνηση σε βίαιη ενέργεια. Βεβαίως, δεν έχω καμιά αντίρρηση ότι το συγκεκριμένο κριτήριο πρέπει να εφαρμόζεται με την πιο στενή έννοια. Και, ξαναλέω, δεν αναφέρομαι καθόλου σε περιπτώσεις απλής έκφρασης γνώμης (όσο ηλίθια και αν είναι αυτή), όπως, π.χ., των αρνητών του Ολοκαυτώματος, όπου η δίωξη είναι όχι απλώς ατελέσφορη, αλλά επιζήμια και επικίνδυνη.

  46. Ο/Η Πάρης λέει:

    Το μεγάλο πρόβλημα δεν προέρχεται από τα γραφόμενα του Πλεύρη, που έτσι και αλλιώς μόνο προβληματικοί άνθρωποι θα δέχονταν ως αλήθειες, αλλά από αυτά που λένε οι δικαστές.

  47. Ο/Η Zorba The Greek λέει:

    Θεός φυλάξοι! Μα είναι δυνατόν να παίρνετε αυτά τα άτομα στα σοβαρά; Είναι επικίνδυνοι γιά τη Δημοκρατία μας ο Τζορτζ Καρατζαφέρης, ο Άδωνις και ο Πλεύρης; Έλεος, πιά. Αν είναι να ασχολούμαστε, στα σοβαρά, με δαύτους τότε μάλλον χάνουμε το χρόνο μας άδικα. Οι άνθρωποι κάνουν τη δουλειά τους και ορισμένοι από αυτούς (βλ. Δημοσθένης) προσφέρουν γέλοιο χωρίς αντίτιμο.

    Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι η Δημοκρατία ή η εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας δύναται να κλονιστεί από τις απόψεις των παραπάνω ακραίων δεξιών συνωμοσιολόγων; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αν το 1940 στη θέση των αποτρόπαιων Χίτλερ και Γκέμπελς βρίσκονταν ο Καρατζαφέρης και ο Άδωνις αντίστοιχα, τότε οι Εβραίοι δε θα εξοντόνωνταν από βασανιστήρια και κρεματόρια αλλά από ασταμάτητο νευρικό γέλοιο. Εδώ εμείς κοντεύουμε…

  48. Ο/Η N.Ago λέει:

    Εντελώς …ξαφνικά, δεν υπάρχει πάνελ εκπομπής στην ελληνική τηλεόραση, που να μην είναι καλεσμένος ένας εκ των δυο τους (Γεωργιάδης-Πλεύρης ). Ενώ , σε πάρα πολλά δεν θα βρεις καν καλεσμένο από το ΚΚΕ.
    Σαν να περίμεναν οι τηλεοράσεις, να μπει στη Βουλή το ΛΑΟΣ, για να το αναδείξει δεόντως.
    Κατά τ’άλλα, όπως το είπε κι ο ίδιος ο κος.Πλεύρης, αφού είναι στη Βουλή εκλεγμένος. Άρα, δεν μπήκε μόνος του εκεί. Υπάρχουν στην Ελλάδα κάποιες χιλιάδες κόσμου που συμφωνεί με τα ναζιστικά και ρατσιστικά του πιστεύω !

  49. Ο/Η Χρίστος λέει:

    @penguin witch
    Oντως , αν το δεις αυστηρά , δεν μπορεί κανείς να αποδείξει σχέση αιτιας – αποτελέσματος, απλώς σχέση συνάρτησης – και τα δύο έχουν βάση το ρατσιστικό μίσος. Αλλά, το θέμα είναι πόσο νομιμοποιείς τέτοιες ιδέες, με το να τις ανέχεσαι στα όρια (στο περιθώριο έστω) του αποδεκτού..
    Για να καταλάβεις τη διαφορά, αυτό ΔΕΝίσχυει για όλες τις ιδέες – πχ αν αύριο κυκλοφορήσω ένα βιβλίο-οδηγό για την παιδεραστία ΘΑ απαγορευθεί – είναι κοινωνικά ΕΞΩ από τα πλάισια συζήτησης, ως αναφορά σε κάτι με τεράστια κοινωνική απαξία. Και εδώ είνι το θέμα – στην ελλάδα , που υπάρχει κοινωνική απαξία (που οδηγεί και τους εισαγγελείς) για κάποια πράγματα, δεν υπάρχει για τον ρατσισμό.

  50. Ο/Η Νοσφεράτος λέει:

    Σχετικά με μια Δίκη
    http://www.terminal119.gr/show.php?id=421

  51. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Το να προτρέπεις σε κακουργήματα ή το να εγκωμιάζεις εγκληματικές πράξεις πρέπει να είναι ποινικά κολάσιμο. Πολύ σωστά το θέτει ο Χρίστος, που επισημαίνει πως απλά επειδή ο ρατσισμός είναι αποδεκτός σε ευρύτατα τμήματα της κοινής γνώμης γι’αυτό και το συζητάμε αν πρέπει να διώκεται το βιβλίο. Αν έγραφε κάποιος ένα εγχειρίδιο με οδηγίες για βασανιστήρια, ή πως να δολοφονήσετε το παιδί σας ή να εξοντώσετε την πεθερά σας, ή να βιάσετε την γειτόνισσα χωρίς να αφήσετε ίχνη κ.ο.κ. όλοι θα συμφωνούσαν πως το βιβλίο θα έπρεπε να κατασχεθεί και ο συγγραφέας του να καθήσει στο σκαμνί. Το ίδιο θα συμφωνούσαμε για κάποιον που θα έγραφε εγκώμιο των σφαγέων του Διστόμου και λίβελλο κατά των θυμάτων. Η ελευθερία του λόγου δεν αφορά στις διαστροφές. Ο ρατσισμός, ο ναζισμός-εθνικισμός δεν είναι πολιτικές ιδέες, είναι διαστροφές που παράγουν εγκλήματα.
    Επιτρέψτε μου να πω πως το επιχείρημα πως οι διάφοροι Ακροδεξιοί δεν απειλούν τη Δημοκρατία άρα τα βιβλία τους δεν πρέπει να πονικοποιούνται είναι αστείο. Ο πορτοφολάς, ο διαρρήκτης και ο φονιάς, επίσης δεν απειλούν τη Δημοκρατία, ούτε ο φοροφυγάς, ή ο μαστρωπός ή ο παιδεραστής. Μάλιστα ούτε καν έχουν στο μυαλό τους να απειλήσουν τις λαϊκές ελευθερίες. Ο Ναζιστής απειλεί τη Δημοκρατία σήμερα δεν μπορεί να την ανατρέψει, για αύριο δεν ξέρεις, αλλά πέρα από αυτό χτυπά τους μετανάστες όπου και όσο μπορεί. Νομίζω πως πολλοί φίλοι εδώ δεν μπορούν να έλθουν στη θέση του Πακιστανού ή του Αλβανού ή του Αφγανού, ή του Νιγηριανού πρόσφυγα που μαχαιρώνεται ή μένει ανάπηρος από ρατσιστές που δεν γεννήθηκαν στο κενό, αλλά είναι προϊόντα ενός πολιτικού κλίματος. Θυμίζω τα θύματα του Σταυροφόρου Ναζιστή Καζάκου που είναι παράλυτα και ζουν στην απόλυτη αθλιότητα χωρίς η Πολιτεία να τα έχει φροντίσει.
    Στο όνομα των νεκρών των Καλαβρύτων και του Νταχάου, οι Πλεύρηδες και το συνάφι τους πρέπει να καταδικαστούν.

  52. Ο/Η Кроткая λέει:

    έχω την εντύπωση, διορθώστε με αν σφάλλω, ότι ο νόμος υποχρεώνει τα κανάλια να δίνουν βήμα εξίσου σε όσα κόμματα εκπροσωπούνται στην Βουλή. Γι’αυτό και πριν από αυτές τις εκλογές είχαμε παντού το ΔΗΚΚΙ που τώρα το έφαγε το μαύρο σκότος.

    Το θέμα λοιπόν δεν είναι αν προσκαλούνται οι Πλεύρηδες στις τηλεόράσεις. Το θέμα είναι πώς τους χειρίζονται επί τόπου. Και εκεί μπαίνει το θέμα εκπομπών τύπου Θε/Μα, που κάνουν χαβαλέ ή προκαλούν επίτηδες για να φέρνουν νούμερα -καλά, οι συγκεκριμένοι δεν είναι και τα πρότυπα δημοκρατων εν γένει.

    Διότι μπορείς να καλέσεις τον Αδωνι στο πάνελ και να αποδομήσεις ένα ένα όλα του τα επιχειρήματα -αν έχεις την διάθεση να κάνεις σοβαρή συζήτηση και επί της ουσίας. Ή μπορείς και να το καλέσεις και να λειτουργήσεις εμπρηστικά, για να κάνεις νούμερα -αν είσαι νούμερο, όπως οι περισσότεροι στην τηλεόραση άλλωστε.

  53. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Кроткая,
    Ο νόμος δυστυχώς δεν υποχρεώνει τίποτα τέτοιο, εκτός από την προεκλογική περίοδο, που για τρεις το πολύ βδομάδες κι αφού προηγηθούν εσκεμμένα χρονοβόρες συζητήσεις το κυβερνών κόμμα με γενναιοφροσύνη καταλήγει στις 12 παρά πέντε με τα υπόλοιπα (βασικά με την Αριστερά, γιατί το δεύτερο κόμμα δεν έχει πρόβλημα) σε μια τέτοια περίπου συμφωνία. Το υπόλοιπο διάστημα απλά το ΕΡΣ μετράει χρόνους και εγκαλεί τα κανάλια (με απλήρωτα πρόστιμα) όταν-και το κάνουν πολύ συχνά- δεν δίνουν τα ψίχουλα ενός 5% περίπου του χρόνου στο Σύριζα και ενός περίπου 8% στο ΚΚΕ. Το Λάος υπερπροβάλλεται γιατί δημιουργεί χαβαλέ και για ανομολόγητες ιδεολογικές συγγένειες με μερικούς τηλε-δημοσιογράφους, αφού λέει αυτά που θα θέλανε να πουν αλλά ντρέπονται. Τώρα δεν ξέρω που το είδες το ΔΗΚΚΙ αφού δεν κατέβηκε στις εκλογές παρά μόνο ένα κατάλοιπό του συνεργάστηκε με τον Σύριζα και ελάχιστα προβλήθηκε.
    Τον υπόλοιπο καιρό έχουμε μια υπερπροβολή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που καυγαδίζουν ερήμην της Αριστεράς για θέματα στα οποία συμφωνούν απόλυτα. Αντί δηλαδή να γίνεται διάλογος μεταξύ του δικομματισμού και της Αριστεράς, αφού εκεί έχουμε σύγκρουση διαφορετικών πολιτικών, γίνεται διάλογος κουφών συμφωνούντων: Άρθρο 16, Νόμος Ρέππα, Ιδιωτικοποιήσεις, κλείσιμο Ολυμπιακής, Εθνικά θέματα κλπ Πρόκειται για απίστευτη κωμωδία όπου ενώ υποστηρίζουν την ίδια πολιτική, στήνεται καυγάς του στυλ, και εσείς κλέβατε, ή εμείς θα αναθεωρήσουμε το άρθρο 16 πιό όμορφα, ή εμείς εκφράζουμε έναν νέο πατριωτισμό, εσείς κάνατε πιό πολλλά ρουσφέτια, εσείς μεταφέρατε περισσότερους ψηφοφόρους σας τσάμπα με την Ολυμπιακή κλπ Άσφαιρα πυρά, καυγάδες χωρίς ουσία, φτηνά ευφυολογήματα, υστερικές κραυγές, παράλληλοι μονόλογοι με τα ίδια πρόσωπα. Παραλλαγή του σκηνικού είναι το στυλ η κα Μπακογιάννη και ο κ.Ανδρουλάκης ανταλάσσουν φιλοφρονήσεις και υπαινιγμούς με γελάκια και αστειάκια.
    ========================================

    Για όσους πιστεύουν πως οι ναζιστές, οι θεωρητικοί της φυλετικής καθαρότητας και των υψηλών πεπρωμένων του περιούσιου λαού των Αρείων Ελλήνων, είναι απλά γραφικοί, επειδή δεν απειλούνται οι ίδιοι.

    Το χρονικό του ρατσιστικού αμόκ

    Στις 19/10/1999 λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στην οδό Αγησιλάου, ο Π. Καζάκος πυροβολεί 3 Κούρδους που βάδιζαν αμέριμνοι. Ο ένας ονόματι Χοσεβί αγνώστων λοιπών στοιχείων, πέφτει νεκρός. Οι άλλοι δύο τραυματίζονται σοβαρά.

    Στις 21/10/1999 ο Π. Καζάκος βγαίνει «παγανιά» στο κέντρο της πρωτεύουσας και στις 9 μ.μ. πυροβολεί πισώπλατα τον Γκανέζο Τόμι Κόφι στο κεφάλι. Μισή ώρα αργότερα, στις 9.30 μ.μ., στην Καλλιδρομίου πυροβολεί τους Νιγηριανούς Τίμοθι Αμπντούλ και Λούοσον Αλεν. Συνεχίζοντας ανενόχλητος, στην οδό Λιοσίων τραυματίζει στον αυχένα τον Πακιστανό Αχμέντ Νεσάρ. Στις 12.30, στην Ηπείρου, τραυματίζει θανάσιμα τον Γεωργιανό Γκιόργκι Ουντεσιάνι και στις 3.45 τραυματίζει βαρύτατα τον Αιγύπτιο Σαάντ Ελ. Σαντί και τον Μοχάμεντ Νταντόν, από το Μπαγκλαντές.

    ΣΗΜΕΡΑ… με την ελληνική πολιτεία απούσα

    *Ο Κούρδος Σαρίφ Χαντίρ βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και επιβιώνει με τη βοήθεια συμπατριωτών του.

    *Ο Τόμι Κόφι από την Γκάνα ζει με μια σφαίρα σφηνωμένη στον εγκέφαλο με ατελή και αποσπασματική ιατρική παρακολούθηση. Τα φάρμακά του κοστίζουν 50 ευρώ το μήνα και τ’ αγοράζει όποτε μπορέσει με τη βοήθεια φίλων.

    *Ο Σαάντ Ελ Σαντί είναι 100% παραπληγικός. Είναι ο μόνος που λόγω ενσήμων παίρνει σύνταξη από το ΙΚΑ. Διαμένει στην Αίγυπτο.

    *Ο Μπαγκλαντεσιανός Μοχάμεντ Νταντόν είναι αρκετά καλά ύστερα από παραμονή 6 μηνών στο νοσοκομείο. Μένει στην Ελλάδα.

    *Ο Τίμοθι Αμπντούλ παραμένει στην Ελλάδα με μερική αναπηρία στο πόδι, μισό πνεύμονα και παρασχίδες στο μυελό.

    *Ο Αχμέτ Νεσάρ ύστερα από νοσηλεία είναι καλά και ζει στην Ελλάδα.

    Το κράτος έχει πληρώσει μόνο τα νοσήλια και σε ορισμένους έδωσε επίδομα 300.000 δρχ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 04/11/2002

  54. Ο/Η Μύρων λέει:

    Η υπερπροβολή του ΛΑΟΣ δεν είναι τίποτα, ψίχουλο, μπροστά στην υπερπροβολή του Συνασπισμού.
    Δεν υπάρχει τηλεοπτική, ραδιοφωνική εκπομπή χωρίς εκπρόσωπο του Συνασπισμού, με προνομιακή μάλιστα μεταχείρηση, ώστε να δίνει αυτός τον τόνο και τον τρόπο εκάστου θέματος.
    Ο Αδωνις τουλάχιστον είναι υποψήφιος βουλευτής, βουλευτής και εκπρόσωπος κόμματος. Ο Κουναλάκης τι είναι ; Γιατί τον καλούνε δεκαετίες τώρα, άνεργος, άσχετος, να συλλαβίζει μιά ασύντακτη και βλακώδη προπαγάνδα ;
    Και δεν είναι μόνο αυτό, η υπερπροβολή για την οποία αφελώς γκρινιάζετε. Ο Συνασπισμός όχι μόνο υπερπροβάλεται αλλά συνεξουσιάζει και συγκυβερνά, από την μεταπολίτευση και εντεύθεν, με αποκορύφωση την καταστροφική 8ετία Σημίτη.
    Γιατί ο Συνασπισμός στελεχώνει σε καίριες θέσεις την κρατική μηχανή, τα Υπουργεία, τα Πανεπιστήμια και τις εφημερίδες.
    Και το κυριότερο. Ο Συνασπισμός, ο υπερπροβαλόμενος Συνασπισμός, προωθεί συστηματικά και δεν αντιστρατεύεται όλες τις αντιλαϊκές και αντεργατικές ευρωπαϊκές οδηγίες.
    Ετσι η προνομιακή του μεταχείρηση, απείρως πιό προνομιακή από αυτή του ΛΑΟΣ, τόσο σε μέγεθος όσο και σε χρόνο.

    Στις 11 του Ιούλη, ψηφίστηκε στην ΕΕ η οδηγία για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟ. Η οδηγία αυτή, μεταξύ άλλων προβλέπει την «ευέλικτη» εργασία, τον «κοινωνικό εταιρισμό», την «ταξική συνεργασία», δηλαδή σφραγίζει την οριστική κατεδάφιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων. Να δουλεύουμε περισσότερο, με ελαστικό ωράριο, χωρίς κρατική σύνταξη, με απλήρωτες υπερωρίες, με ενοικιάσεις εργαζομένων και βραχυπρόθεσμες συμβάσεις έργου.

    Την οδηγία υπερψήφισαν η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ.
    Την κατεψήφισε το ΚΚΕ.
    Ο Συνασπισμός απείχε ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟΣ.

  55. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρων
    Τόσα ψέμματα σε τόσο λίγο χώρο.
    1) Ο Κουναλάκης έχει αποχωρήσει εδώ και 6 χρόνια από τον ΣΥΝ.
    2) Ο ΣΥΝ έχει καταψηφίσει την Πράσινη Βίβλο:

    (Ξένη δημοσίευση)- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ – ΣΥΡΙΖΑ – Απάντηση του …Ο ισχυρισμός της ηγεσίας του ΚΚΕ ότι ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης δήθεν δεν καταψήφισε την πρόταση της Κομισιόν για την Πράσινη Βίβλο σχετικά με …
    http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=5662138 – 67k – Προσωρινά αποθηκευμένη – Παρόμοιες σελίδες

    3) Ο εμφανώς ψευδής ισχυρισμός πως ο ΣΥΝ και όχι τα γαλάζια και τα πράσινα παιδιά στελεχώνει τον κρατικό μηχανισμό, διαψεύδεται από τις εκλογές στην ΑΔΕΔΥ (Αυτον.Παρέμβαση είναι η παράταξη του ΣΥΝ):

    Καθημερινή: 30-11-07

    Στις εκλογές για το Γενικό Συμβούλιο της κορυφαίας συνδικαλιστικής οργάνωσης των δημοσίων υπαλλήλων προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα: – ΠΑΣΚΕ 36 έδρες από 41 έδρες που είχε στο προηγούμενο συμβούλιο – ΔΑΚΕ 28 έδρες από 23 – ΕΣΑΚ 9 έδρες από 10 – ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 8 έδρες από 8 – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 4 έδρες από 3.

    http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_30/11/2007_213782 – 80k –

    4) Η υπερπροβολή του ΣΥΝ που λές, είναι χονδροειδέστατο και συνειδητό ψέμμα:

    http://www.journalism.gr/content/view/554/2/ – 19k –

    Προβολή κομμάτων από ΜΜΕ και αποφάσεις ΕΣΡ
    Συντάκτης: Αριστείδης Αποστόλου
    30.05.06
    ……………………………………………………………………..
    Τέλος, τα ποσοστά παρουσίασης των κομμάτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων, για το μήνα Απρίλιο, έχουν ως εξής:

    ΑLPHA: ΝΔ (+ κυβέρνηση) 54,42%, ΠΑΣΟΚ 41,08%, ΚΚΕ 1,99%, ΣΥΝ 2,51%.
    ΑLTER: ΝΔ (+ κυβέρνηση) 51,40%, ΠΑΣΟΚ 43,90%, ΚΚΕ 2,22%, ΣΥΝ 2,35%, ΛΑΟΣ 0,13%.
    ΑΝΤΕΝΝΑ: ΝΔ (+ κυβέρνηση) 55,13%, ΠΑΣΟΚ 40,07%, ΚΚΕ 2,37%, ΣΥΝ 2,43%.
    ΜΕGΑ: ΝΔ (+ κυβέρνηση) 56,31%, ΠΑΣΟΚ 39,54%, ΚΚΕ 2,47%, ΣΥΝ 1,46%, ΛΑΟΣ 0,22%.
    ΝΕΤ: ΝΔ (+ κυβέρνηση) 49,17%, ΠΑΣΟΚ 40,97%, ΚΚΕ 5,62%, ΣΥΝ 3,16%, ΛΑΟΣ 1,08%.
    STAR: ΝΔ (+ κυβέρνηση) 51,93%, ΠΑΣΟΚ 42,33%, ΚΚΕ 2,97%, ΣΥΝ 2,77%.
    Σε απολογία αναμένεται να κληθούν από το ΕΣΡ, το ΜΕGΑ για την ελλιπή παρουσίαση του ΣΥΝ και ο ΑLPHA για ελλιπή παρουσίαση του ΚΚΕ.

  56. Ο/Η Μύρων λέει:

    νέε Λασκαράτε
    ως συνήθως διαστρέφεις.

    Ο Κουναλάκης είναι τώρα στο πασοκ αλλά αυτός ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες παρουσιάζεται σε κάθε συζήτηση σαν μαϊντανός επί 15ετία. Εξακολουθεί δε σαν πασοκ να σχολιάζει ακριβώς με τις θέσεις που είχε σαν Συνασπισμός, τι άλλαξε ; Απολύτως τίποτα.
    Σε τι άλλαξε ο Μπίστης ή η Δαμανάκη ; Οσα έλεγαν όταν ήσαν στον Συνασπισμό, τα ίδια λένε και τώρα.
    Σε τίποτα βασικό δεν διαφέρουνα τα 2 αυτά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα.

    Χρησιμοποίησα άλλωστε τον Κουναλάκη σαν ένα παράδειγμα για να δείξω τι και ποιός αληθινά υπερπροβάλεται. Ο Συνασπισμός, πέραν του παραδείγματος. Σε κάθε κανάλι και με κάθε ευκαιρία. Σε κάθε εφημερίδα. Και σε κάθε συζήτηση.
    Στα κρατικά κανάλια μάλιστα, πολλοί δημοσιογράφοι του πασοκ έφυγαν για να αντικατασταθούνε από τα γαλάζια παιδιά.
    Οι δημοσιογράφοι του Συνασπισμού έμειναν !

    Ασφαλώς αστειεύεσαι όταν φέρνεις το παράδειγμα της ΑΔΕΔΥ. Τα στελέχη του Συνασπισμού είναι σε όλα τα Υπουργεία. Βασικοί μοχλοί του μεταχουντικού πολιτικού συστήματος.
    Και στα Πανεπιστημία ομοίως, ιδιαιτέρως δε στο άντρο της Παντείου.

    Το κύριο θέμα τώρα και η απάτη :
    Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΒΙΒΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

    ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ :

    «Στην τελική ψηφοφορία επί της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, η στάση, που υιοθέτησε, μετά από συζήτηση, η Ευρωομάδα της Αριστεράς, ήταν αυτή της αποχής. Αυτήν ακολούθησε, σεβόμενος την συλλογική απόφαση και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, όπως και η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ευρωριστεράς.»

    Την ίδια στάση αποχής κράτησε και το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη.
    Πολλοί ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς καταψηφίσανε την Πράσινη Βίβλο, όπως και το ΚΚΕ.

    Η δικαιολογία ότι απείχε και δεν καταψήφισε ο Παπαδημούλης αυτήν την τρομακτική μεσαιωνική οδηγία της ΕΕ επειδή σεβάστηκε την «συλλογική απίφαση» είναι τόσο φθηνή όσο και η ξεπουπουλιασμένη σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία του.

  57. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Μύρωνα, πέφτω στην παγίδα σου και σου απαντώ ξανά, σε μια από τις αποπροσανατολιστικές κουβέντες που ξεκινάς για να αποσπάσεις την προσοχή από το συζητούμενο θέμα :
    1)Κουναλάκης: Αρχικά τον εμφάνισες ως στέλεχος του ΣΥΝ. Τώρα παραδέχεσαι πως είναι ΠΑΣΟΚ. Μας λες:

    @αλλά αυτός ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες παρουσιάζεται σε κάθε συζήτηση σαν μαϊντανός επί 15ετία. Εξακολουθεί δε σαν πασοκ να σχολιάζει ακριβώς με τις θέσεις που είχε σαν Συνασπισμός, τι άλλαξε ; Απολύτως τίποτα.
    Σε τι άλλαξε ο Μπίστης ή η Δαμανάκη ; Οσα έλεγαν όταν ήσαν στον Συνασπισμό, τα ίδια λένε και τώρα.
    Σε τίποτα βασικό δεν διαφέρουνα τα 2 αυτά σοσιαλδημοκρατικά κόμματα@.

    Η ιδίότητα που είχε όταν για μια 4ετία εμφανιζόταν συχνά επίσης στα κανάλια δεν ήταν καμμία, ήταν βουλευτής Β΄Αθήνας του ΣΥΝ και τον καλούσαν σε συζητήσεις για τον χωρισμό Εκκλησίας-Κράτους και στην υπόθεση των ταυτοτήτων όπου οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κρυβόντουσαν και κάποιος έπρεπε να υποστηρίξει την απαλοιφή του θρησκεύματος. Στο ερώτημά σου σε τι άλλαξε ο Μπίστης και η Δαμανάκη θα μπορούσα να σου πω πολλά αλλά άκου μόνο από ένα. Ο Μπίστης (νυν στέλεχος του κεντρώου ρεύματος του ευσεβούς Βενιζέλου) σαν υφυπουργός Εσωτερικών, είναι αυτός που χορήγησε στον οπλοφορούντα σύντροφο του Βαβύλη, πνευματικό τέκνο του μητροπολίτη Καλλίνικου, στέλεχος της Χρυσοπηγής, απεσταλμένο του Χριστόδουλου στα Ιεροσόλυμα για την εκλογή του κτηματομεσίτη Ειρηναίου, τ.αντιπρόεδρο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων (αργότερα επί ΝΔ), αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, μεγάλο τζιπ για τις ανάγκες της Χρυσοπηγής. Όταν οι δημοσιογράφοι τον στρίμωξαν για πρώτη φορά πανικόβλητο έξω από το μοναστήρι στο Καππανδρίτι αποκαλύφθηκε πως ο αρχιμανδρίτης οδηγούσε κρατικό τζιπ ευγενούς χορηγίας του τ.αντικληρικαλιστή υφυπουργού κ.Μπίστη, που δικαιολογήθηκε λέγοντας πως του το έδωσε για να μην του πουν πως χτυπά την Εκκλησία (Γενιτσαρισμό το λένε αυτό, να γίνεσαι βασιλικώτερος μη τυχόν και σου προσάψουν το έντιμο παρελθόν σου). Και μια και μιλάμε για Φαρμάκη, να σου έπισημάνω πως η κα Δαμανάκη, απτόητη από την παραίτηση ύστερα από την γενική κατακραυγή του άγιου Καλλίνικου, παραβρέθηκε σαν να μην έτρεχε τίποτα, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην ενθρόνιση του διαδόχου του στον Πειραιά, καθισμένη δίπλα σχεδόν στον κ.Φαρμάκη, που από τιμωρημένος με εγκλεισμό στην μονή, επανεμφανίστηκε δημόσια και πανυγηρικά. Αυτά ως μικρό δείγμα του τι μεταλλάξεις περιμένουν όσους προσχωρούν στο ΠΑΣΟΚ.
    Στο ερώτημα σε τι βασικό διαφέρουν ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, μάθε τα εξής: Διαφέρουν ΚΑΙ στα εξής: Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, Εξοπλιστικές δαπάνες, Φορολόγηση εκκλησιαστικής περιουσίας, Χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, Ιδιωτικοποιήσεις ΟΤΕ-ΔΕΗ, Εργασιακά δικαιώματα, Ασφαλιστικό, δικαιώματα μεταναστών.
    2) Λες
    @Τα στελέχη του Συνασπισμού είναι σε όλα τα Υπουργεία. Βασικοί μοχλοί του μεταχουντικού πολιτικού συστήματος.
    Και στα Πανεπιστημία ομοίως, ιδιαιτέρως δε στο άντρο της Παντείου.@
    Μπορείς σε παρακαλώ να μας δώσεις ονόματα στελεχών του ΣΥΝ που είναι βασικοί μοχλοί Υπουργείων κλπ. Ιδιαίτερα δε στελέχη του άντρου όπως το σαποκαλείς της Παντείου. Εκτός αν ενοχοποιείς a priori την διδασκαλία στο Πάντειο, κατηγορώντας συλλήβδην όλους τους διδάσκοντες.
    3) Για την πράσινη βίβλο αναμασάς τα επιχειρήματα του ΚΚΕ: Από την παράθεση της επίσημης και τεκμηριωμένης απάντησης του ΣΥΝ, προκύπτει:
    «Επισυνάπτουμε τα επίσημα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου. Από αυτά προκύπτει ολοκάθαρα ότι το αίτημα καταγγελίας και απόσυρσης της πρότασης της Κομισιόν για τη flexicurity υπερψηφίστηκε στις11/7/2007 από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη όπως και από όλους τους ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς».

    Στην τελική ψηφοφορία, όπως εξηγεί ο ΣΥΝ:

    «Στην τελική ψηφοφορία επί της έκθεσης του Ευρωκοινοβουλίου, η στάση, που υιοθέτησε, μετά από συζήτηση, η Ευρωομάδα της Αριστεράς, ήταν αυτή της αποχής. Αυτήν ακολούθησε, σεβόμενος την συλλογική απόφαση και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, όπως και η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών της Ευρωριστεράς.
    Δυστυχώς η ηγεσία του ΚΚΕ δε διστάζει, προκειμένου να συκοφαντήσει τον ΣΥΝ, να καταφεύγει σε χοντροκομμένα ψεύδη και να συκοφαντεί και την ίδια την Ευρωομάδα της Αριστεράς στην οποία ανήκει».

    Αυτές οι υπεραπλουστεύσεις, απείχε το Λάος, απείχε επίσης (με το δικό της σκεπτικό) και πλην ΚΚΕ η Ευρωομάδα της Αριστεράς-όπου και ο ΣΥΝ-άρα ΣΥΝ και Λάος ταυτίζονται κλπ είναι για τους αφελείς. Αν αύριο ΣΥΝ-ΚΚΕ-ΠΑΣΟΚ και Λάος, καταψηφίσουν τον εκλογικό νόμο της ΝΔ, πάει να πει πως έχουν την ίδια φιλοσοφία πάνω στο θέμα; Πρέπει να δει κανείς τα σκεπτικά και την προϊστορία του καθενός και να υπολογίσει πως πολλές φορές η Αποχή δεν είναι λευκό, είναι πιό κάθετη άρνηση από το Όχι, όταν οι συσχετισμοί δεν σου δίνουν ελπίδα πως το Όχι θα επικρατήσει.

    @Η δικαιολογία ότι απείχε και δεν καταψήφισε ο Παπαδημούλης αυτήν την τρομακτική μεσαιωνική οδηγία της ΕΕ επειδή σεβάστηκε την «συλλογική απίφαση» είναι τόσο φθηνή όσο και η ξεπουπουλιασμένη σοσιαλδημοκρατική ιδεολογία του@.
    Αφού λοιπόν η Ευρωομάδα της Αριστεράς πήρε μια τόσο προδοτική απόφαση, ΄τι περιμένει το ΚΚΕ και δεν αποχωρεί καταγγέλοντάς την;

    Τέλος, με βάζεις στον πειρασμό να σου πω, πως για μένα-πέρα από τα προσωπικά μου οράματα- τίποτα καλύτερο δεν εφαρμόστηκε δυστυχώς ποτέ και πουθενά από την «ξεπουπουλιασμένη» Σοσιαλδημοκρατία του Όλαφ Πάλμε στη Σουηδία. Αν έχεις κάποιο καλύτερο έφαρμοσμένο κυβερνητικό μοντέλο να μου υποδείξεις από το 900 π.Χ. μέχρι σήμερα από το Β.Πόλο μέχρι την Ανταρκτική, που να σεβάστηκε τόσο πολύ ελευθερίες, ιδιαιτερότητες, κοινωνικά δικαιώματα, που να έδωσε τόση Παιδεία και Τέχνη στους πολίτες, παρακαλώ πές το μου.

  58. Ο/Η akamas λέει:

    Αγαπητέ λασκαράτε αν πατήσεις πα΄νω στο όνομα του Μύρωνα οδηγείσαι κατευθείαν στο Λαμπρακιστάν. Να σου θυμίσω ότι κατα΄την διάρκεια της κατοχής ο πατέρας Λαμπράκης έκανε συμμαχία με τους κατακτητές για να γίνουν τα έντυπά του όργανά τους. Από εκεί και πέρα το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι με την εκάστοτε κυνέρνηση. Παλαιότερα ένας δημοσιογράφος είχε ρωτήσει τον πατέρα Λάτση πως γίνεται να αλλάζει κόμμα κάθε φορά που αλλάζει η κυβέμηση και η απάντηση ήταν ότι εγώ είμαι με το κουβέρνο, αυτοί αλλάζουν, κάπως έτσι γίνεται και με την συμμορία του Λαμπράκη. Από εκεί και πέρα δίπλα στο ΛΑΟΣ θα πρέπει να βάλουμε και τους φιλελεύθερους, νέους και παλιούς, οι οποίοι θέλουν να μας επιβάλλουν την δικτατορία της αγοράς.

  59. Ο/Η Λασκαράτος λέει:

    Έκτακτον παράρτημα.

    Όπου ο κ. Πλεύρης (πατήρ) απειλεί την Αγιωτάτη και Ιερά Σύνοδο με μυνήσεις και υπαινιγμούς και απαιτεί να καταδικάσει το Ταλμούδ. Η Αγιωτάτη Σύνοδος υποκύπτει με Συνοδικό έγγραφο και ο κΆδωνις Γεωργιάδης (ιστορικός) αναγγέλει στο εκλεκτό κοινό του το χαρμόσυνο μήνυμα («….Τους κουλάντρισε, τους κουλάντρισε, τους κουλάντρισε ο Πλεύρης και τελικώς του στείλανε επιστολή…») προβλέποντας πως ο κ.Πλεύρης (πατήρ) θα «μπλέξει την Εκκλησία» στη δίκη του.

    Κύριε Ροϊδη,
    διαμαρτύρομαι δια την ανοίκειον συμπεριφοράν των ευσεβών ορθοδόξων κ.κ. Αδώνιδος Γεωργιάδου και Πλεύρη (πατρός) κατά της Αγιωτάτης Συνόδου. «Εάν το άλας μωρανθεί εν τίνι αλισθήσεται;».

    Εκτεταμένο ρεπορτάζ του σημερινού «Ιού».

    http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=3568448,11458752,16854592

    Απόσπασμα:

    «….Αλλά υπάρχει και κάτι χειρότερο: Χρησιμοποιώντας το ίδιο όχημα, δηλαδή την καταγγελία του Ταλμούδ, ο κ. Πλεύρης κατόρθωσε να παρασύρει την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας και να την εμφανίσει ως συνοδοιπόρο με τα ναζιστικά του κηρύγματα.
    Προηγήθηκε «αναφορά-αίτησις» του κ. Πλεύρη με ημερομηνία 11.1.07 προς την Ιερά Σύνοδο, στην οποία περιλαμβάνονται τα ίδια αποσπάσματα τα οποία αποδίδει στο Ταλμούδ και αφού ανακοινώνει προς τη Σύνοδο την έκδοση του βιβλίου του, καταλήγει:

    «Κατόπιν των ανωτέρω, τα οποία συνοπτικώς ανέφερα Υμίν αιτούμαι και παρακαλώ η Ιερά Σύνοδος να τοποθετηθεί έναντι του Ταλμούδ, το οποίον ήδη από την εποχή του Ιουστινιανού απηγορεύετο να κυκλοφορή ανά την Αυτοκρατορίαν ως βλάσφημον και αιρετικόν βιβλίον και να πληροφορηθώ σχετικώς με την απόφασιν Υμών».

    *Οπως ήταν φυσικό, η Ιερά Σύνοδος δεν ενέδωσε στο αίτημα-εντολή του Πλεύρη. Εκείνος άρχισε να επιτίθεται στους εκπροσώπους της Εκκλησίας και να τους βρίζει «δειλούς» και «ανάξιους» από την εκπομπή την οποία νοίκιαζε με χίλια ευρώ τη βδομάδα στο κανάλι Extra για να προβάλλει τα ρατσιστικά του βιβλίαΧαρακτηριστικά όσα είπε στις 13.4.07, όπου έφτασε να απειλήσει ότι θα κάνει μήνυση στην Ιερά Σύνοδο:

    «Εδώ θέλω να διαμαρτυρηθώ εναντίον της Ιεράς Συνόδου διότι αρχάς Ιανουαρίου τους έστειλα μια αναφορά για το τι λένε για το Χριστό οι εβραίοι στα Ταλμούδ, πώς τον βρίζουν, με αισχρές κουβέντες, με αισχρότατες. Και έστειλα μια αναφορά στην Ιερά Σύνοδο και τους καλώ να λάβουν θέση. Οι κύριοι Μητροπολίται πρέπει να σεβαστούν τα γένια τους, πρέπει να σεβαστούν τα ράσα τους, πρέπει να σεβαστούν την πίστη τους και να τολμήσουν να μου απαντήσουν. Τι έκαναν; Εστειλαν λέει την αναφορά μου σε μία Νομοκανονική Επιτροπή. Δεν μου λέτε Αγιοι Πατέρες, όταν εγώ λέγω ότι ο Χριστός είναι παράφρων, όταν εγώ λέγω ότι ο Χριστός είναι νόθος, και μέσα σε ακαθαρσίες συνεπλάκη με τον Ιούδα, όταν βρίζω την Παναγία, αυτά τα στέλνετε σε Νομοκανονική Επιτροπή; Να σας πει τι η Νομοκανονική Επιτροπή; Και αυτή η Νομοκανονική Επιτροπή δέκα εδάφια θέλει τρεις μήνες να τα διαβάσει και να πει ότι είναι απαράδεκτα; Οχι. Είστε κι εσείς δειλοί. Φοβείσθε. Φοβείσθε τους Εβραίους. Και είσθε ανάξιοι του σχήματος που φέρετε. Διότι αν είσασθε άξιοι, έπρεπε να τιμήσετε τη μνήμη του Γρηγορίου του Ε’, τη μνήμη των χιλιάδων ιερωμένων τους οποίους έσφαξαν οι Εβραίοι, και πολλούς Ιεράρχας και Αρχιερείς αναφέρω εις το βιβλίο μου. Θα περιμένω και αυτή τη βδομάδα και αν δεν απαντήσετε θα σας πάω στο δικαστήριο. Διότι ευτυχώς υπάρχει και η οδός της δικαιοσύνης, όπου και εσείς και όλοι οι γραικύλοι και οι μισέλληνες αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν όχι γιατί θα τιμωρηθούν -δευτερεύον- αλλά διότι θα υπάρξει το βήμα να μας ακούσουνε. Θα έρθουν οι δικοί μας. Θα γίνουν δικαστήρια. Και θα μαζευτούμε εκεί. Να ακουστεί η φωνή μας».

    *Στις 19.4.07 ο Πλεύρης επανήλθε με νέα αναφορά, στην οποία ισχυρίζεται ότι «η περαιτέρω σιωπή Σας [σ.σ. δηλαδή της Ιεράς Συνόδου] προκαλεί δυσμενή σχόλια μεταξύ των Χριστιανών και ακόμη είναι αδικαιολόγητος, αλλ’ όχι ανεξήγητος».

    *Στην ίδια επιστολή ορίζεται και… τελεσίγραφο: «Εφόσον δεν μου δοθή απάντησις, την Παρασκευήν 27.4.07 και ώραν 20:00, στην τηλεόρασιν Extra θα αναγκασθώ να αναφερθώ στην συγκεκριμένην περίπτωσιν και θα συνεχίζω, ώστε οι Χριστιανοί να πληροφορηθούν την αλήθειαν, ποίοι και διατί την αποκρύπτουν».

    *Την απειλή αυτή ο Πλεύρης την έκανε πραγματικότητα στις 4.5.07.

    Από την εκπομπή του υποστηρίζει: «Κατ’ εμέ η Ιερά Σύνοδος δεν μου απαντά για ένα και μόνο λόγο: η Μοσάντ εκβιάζει, η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ έχει στοιχεία για κάποιους Ιεράρχες, για κάποιους λόγους και λέει μην απαντήσετε στον Πλεύρη, διότι εμείς θα πούμε αυτά. Δε βρίσκω άλλη εξήγηση. Με έχουν συμβουλεύσει, εκλεκτοί φίλοι, ότι πρέπει να σταματήσω αυτή τη διένεξη με την Ιερά Σύνοδο. Δεν έχω διένεξη. Ζητώ να μου απαντήσουν. Αίτηση, ως ο τελευταίος Ελλην πολίτης χριστιανός τους έκανα μία αίτηση και τους λέω, τα καταδικάζετε αυτά, ή όχι; Δεν μου απαντούν. Καθόλου. Είχα πει ότι θα μιλήσω πικρόχολα εναντίον των, αλλά θα το αποφύγω ακόμα μία Παρασκευή. Διότι θα ξανακάνω μία επίσκεψη και θα πω δι’ όνομα του Θεού, απαντήστε. Σας έδωσα αυτά τα κείμενα τα οποία είναι πάρα πολλά, και για να τα διαβάσετε τα έχω στο βιβλίο μου «Οι Εβραίοι, όλη η αλήθεια»‘».

    *Την άλλη βδομάδα επανέρχεται: «Δυστυχώς οι Εβραίοι έχουν επιρροήν μέσα εις την Ιερά Σύνοδο. Και έστειλα μια επιστολή σε ιεράρχας, μητροπολίτας, λεπτομερή, διότι ακόμη η Ιερά Σύνοδος δεν μου απαντά καταδικάζουσα τας ύβρεις που περιέχουν τα ιερά εβραϊκά βιβλία Ταλμούδ, εναντίον του Χριστού, εναντίον της Παναγίας, εναντίον των Χριστιανών. Απαντήσατε Αγιοι Πατέρες. Απαντήσατε. Υπεράνω όλων πρέπει να έχετε τον Χριστό. Υποστηρίξατε λοιπόν το Χριστό. Και αφήστε εμάς τους αμαρτωλούς να βγάζουμε το φίδι απ’ την τρύπα, αφού εσείς δεν έχετε το θάρρος να μιλήσετε εναντίον των θεοκτόνων Εβραίων» (11.5.07).

    *Τελικά, απ’ ό,τι φαίνεται, ο εκβιασμός έπιασε: Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να υποκύψει στην εντολή Πλεύρη την 1η Ιουνίου 2007 (βλ. διπλανή στήλη). Τη χαρμόσυνη είδηση για τον θεωρητικό του ελληνικού εθνικοσοσιαλισμού την ανακοίνωσε -ποιος άλλος;- ο πιστός του φίλος Αδωνις Γεωργιάδης από τη μεσημεριανή εκπομπή του στις 12 Ιουνίου:

    «Να σας πω και μια είδηση. Οπως με πληροφόρησε ο κ. Πλεύρης, η Αρχιεπισκοπή του έστειλε επιστολή, όπου καταδικάζει τα Ταλμούδ. Τους κουλάντρισε, τους κουλάντρισε, τους κουλάντρισε ο Πλεύρης και τελικώς του στείλανε επιστολή και του λένε ναι, καταδικάζουμε τα Ταλμούδ. Και τώρα θέλω να δω τι θα γίνει, γιατί αυτό πλέον έχει δικαστική διαδικασία. Να δούμε τι θα γίνει τώρα. Θα μπλέξει την Εκκλησία μέσα».

    *Και λίγες μέρες αργότερα ο Πλεύρης θα θριαμβολογήσει από την εκπομπή του: «Εκείνο που επέτυχα σ’ αυτές τις εκπομπές και με τις ενέργειες που έχω κάνει είναι το ότι επιτέλους η Ιερά Σύνοδος μετά από έξι μήνες απήντησε, κατεδίκασε το Ταλμούδ. Αυτό το ήθελα. Καταδίκη των ιεροτέρων θρησκευτικών βιβλίων των Εβραίων, ότι είναι υβριστικά, δυσφημιστικά, ανιστόρητα και στρέφονται εναντίον του Χριστού, της Παναγίας και των Χριστιανών. Μέχρι τώρα δεν τολμούσαν να το πουν. Το είπανε και εγγράφως» (6.7.07)………»

  60. Ο/Η Кроткая λέει:

    Λασκαρατε, σωστό, έχετε δίκιο.
    Για τα θύματα του Καζάκου έχει κυκλοφορήσει και ένα πολύ καλό βιβλίο με διηγήματα, τα έσοδα από το οποίο προορίζονταν στην συνδρομή των θυμάτων του.

  61. Ο/Η Μύρων λέει:

    «Τέλος, με βάζεις στον πειρασμό να σου πω, πως για μένα-πέρα από τα προσωπικά μου οράματα- τίποτα καλύτερο δεν εφαρμόστηκε δυστυχώς ποτέ και πουθενά από την “ξεπουπουλιασμένη” Σοσιαλδημοκρατία του Όλαφ Πάλμε στη Σουηδία….»
    ν. Λασκαράτος

    Συγχαρητήρια.
    Ο Πάλμε μετείχε στις σουηδικές κυβερνήσεις από το 1963, Υπουργός Παιδείας το 1967, Πρωθυπουργός
    το 1969.
    Μέχρι το 1976 η υπέροχη κατά Λασκαράτο, παραδείσια σοσιαλδημοκρατία του Πάλμε συνέχισε τα προγράμματα ευγονικής
    στειρώσεως .
    Μόλις το 1976 σταμάτησαν !
    Μέχρι τότε στειρώθηκαν 62.000 Σουηδοί, υποχρεωτικώς, συρόμενοι στα χειρουργεία, με κριτήριο το χρώμα τους.
    Επίσης στειρώθηκαν άτομα με ειδικές ανάγκες, αλλά και απλώς περιθωριακοί και εξεγερμένοι.

    Ωραίος Σουηδικός ναζιστικός εφιάλτης !

    Last week it was revealed that Sweden imposed forced sterilization for 40 years, a practice that ended only in 1976. During this period, some 62,000 Swedes were sterilized in an effort to improve the quality of the Swedish people. Those of mixed race, low intelligence or with physical defects underwent forced sterilization by the state in order to prevent such qualities from being passed on. However, there is evidence that sterilization extended even to those who were merely rebellious, promiscuous or did not fit in somehow.
    http://www.ncpa.org/pi/internat/pdinter/pdint178.html

  62. Ο/Η Μύρων λέει:

    Και κάτι υποχρεωτικώς :

    Οσα γράφει ο ν. Λασκαράτος για την Ιερά Σύνοδο, αντιγράφοντας τις απάτες του Ιού, είναι αστεία ψεύδη.
    Η Ιερά Σύνοδος δεν καταδίκασε το Ταλμούδ επειδή αυτό ζήτησε εκβιαστικά ο Πλεύρης !
    Η επιστολή, όπως μπορεί να διαπιστώσει κάθε αναγνώστης αναφέρεται γενικώς και δεν καταδικάζει παρά τις υβριστικές αναφορές, όπως είναι φυσικό, και πάλι με έναν γενικό ακαδημαϊκό σχεδόν τρόπο.
    Προσθέτει δε ο π. Τσουρός:

    «Η Ιερά Σύνοδος διετύπωσε με επιστολή της την θέση της περί του Ταλμούδ, απαντώντας σε αίτηση του κ. Κωνσταντίνου Πλεύρη, παρά το ύφος της, διότι έχει εκ του νόμου υποχρέωση να απαντά σε κάθε Ελληνα πολίτη. Στην επιστολή εκφράστηκε η άποψη της Εκκλησίας για συγκεκριμένες αντιχριστιανικές αντιλήψεις που περιέχονται στο βιβλίο του Ταλμούδ και μόνο. Θεωρούμε όμως απαράδεκτο να γίνεται οποιαδήποτε χρήση των απόψεων της Εκκλησίας, για να στηριχθεί ένας σύγχρονος αντισημιτισμός. Η Ορθόδοξη Πίστη δεν επιτρέπει καμία υβριστική ή ρατσιστική τοποθέτηση για κανέναν άνθρωπο, με κριτήριο την εθνική του καταγωγή ή τις θρησκευτικές του αντιλήψεις. Να υπενθυμίσουμε εν προκειμένω, τη συμβολή του Αρχιεπισκόπου Δαμασκηνού και άλλων αρχιερέων στη διάσωση του Εβραϊκού στοιχείου στην Ελλάδα, κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

    Αυτά, διότι η μανία οδηγεί στην συκοφαντία.

    Και κάτι άλλο :
    Το Κεντρικό Ισραηλινό Συμβούλιο που μαζί με άλλους έσυραν τον Πλεύρη στα δικαστήρια, έχει ζητήσει, παρέα με δεκάδες άλλες εβραϊκές οργανώσεις, επίσημες και ημιεπίσημες, την απομάκρυνση των κειμένων που αναφέρονται αρνητικά προς τους Εβραίους από την Θεία Λειτουργία, ιδιαιτέρως του Πάσχα.
    Να φύγουνε αυτά τα κείμενα, είναι ρατσιστικά κλπ.
    Ωραία ! Να φύγουνε.
    Γιατί δεν τα βγάζουνε πρώτοι αυτοί από τα δικά τους Ιερά Βιβλία, γατί ζητάνε από τους άλλους αυτό που οι ίδιοι αρνούνται να κάνουν;
    Υποκρισία.

    Προσωπικώς, διαφωνώ πλήρως με τις δίκες κατά βιβλίων και απόψεων, με τις λογοκρισίες και τις πυρές και με τις αλλοιώσεις κειμένων.

    Πήγανε για μαλλί και βγήκανε κουρεμμένοι. Ολοι αυτοί οι υποκριτές νεοταξίτες, που οδηγήσανε τον Πλεύρη στο δικαστήριο, δίνοντάς του έτσι ένα ακόμα πιό επίσημο βήμα για να βροντοφωνάξει τις απόψεις του. Και πώς να τον καταδικάσουνε όταν οι κατγοροί του είναι ίδιοι και χειρότεροι…

  63. Ο/Η μυρωνεισαιμακακας λέει:

    Αυτα που λεει ο μακακας ο τσουρος ΔΕΝ περιλαμβανονται στην επιστολη. η επιστολη ολοκληρη ειναι αυτη και μονο οταν τον στριμωξαν οι Ιοι τα γυρισε ο πάπαρδος. οι γαμιοληδες οι παπαδες μια χαρα ξεκωλιαζαν τουε εβραιους οταν τους επαιρνε και στο μεσαιωνα και στο βυζαντιο και στην τουρκοκρατια. Ευτυχως σημερα τους εχουμε σπασει τον τσαμπουκα και αυτο χαρη στις ιδεες των Δυτικων.

    http://www.iospress.gr/ios2007/ios20071209.htm

    «Αθήνησι 1η Ιουνίου 2007

    Προς τον Αξιότιμον
    κ. Κωνσταντίνον Πλεύρην, Δικηγόρον.

    Εις απάντησιν των από 11.1.2007 και 29.5.2007 υμετέρων εγγράφων, δι’ ων διαπυνθάνεσθε (σ.σ.: ζητάτε πληροφορίες) περί της θέσεως της Εκκλησίας περί του βιβλίου των Εβραίων «Ταλμούδ», και αντιπαρερχόμενοι το ανοίκειον ύφος του τελευταίου εξ αυτών, γνωρίζομεν υμίν τα ως κάτωθι:

    1 Το Ταλμούδ (Talmud = διδασκαλία) είναι σώμα (Corpus) ιουδαϊκών ραββινικών σχολίων εις τον Μωσαϊκόν Νόμον καί ταυτοχρόνως καταγραφή της διδασκαλίας των ραββινικών σχολών. Σύγκειται από την «Μισνά», η οποία είναι σχόλιον και κωδικοποίησις του Προφορικού Νόμου και την «Γκρεμάρα» (σ.σ.: Γκεμάρα), η οποία αποτελεί ουσιαστικώς σχολιασμόν εις την Μισνά. Η ύλη του Ταλμούδ είναι ποικίλη και εξαιρετικά ογκώδης. Το Ταλμούδ κατατάσσεται εις τας τρεις μείζονας κειμενικάς παραδόσεις του Ιουδαϊσμού. (Βλ. ενδεικτικώς: H.L. Strack, Introduction to the Talmud and Midrash, New York 1955. R. Gradwohl, Was ist der Talmud?, Stuttgart 1989. S. Bergler, Talmud fur Anfanger. Ein Werkbuch, Hannover 1991. Μ. Krupp, Der Talmud. Eine Einfuhrung in die Grundschrift des Judentums mit ausgew. Texten, Gutersloh 1995).

    2 Υπάρχουν δύο καταγραφαί – εκδοχαί του Ταλμούδ. Το Ιεροσολυμιτικόν (Talmud Yerushalmi), το οποίον εγράφη εν Παλαιστίνη και το Βαβυλωνιακόν (Talmud Bavli), μεγαλύτερον εις όγκον εξ επόψεως υλικού, συνταχθέν μεν εν Βαβυλώνι, τυχόν δε μεταγενεστέρας αναθεωρήσεως. (Βλ. Babylonischen Talmud, Berlin 1967. Ρ. Schafer – H.J. Becker (Hrsg), Synopse zum Talmud Yerushalmi, Tubingen 1991 εξ.)

    3 Αι απαξιωτικαί και δυσφημιστικαί αναφοραί του Ταλμούδ περί του προσώπου του Θεανθρώπου Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι γνωσταί και έχουν τύχει της πρεπούσης κριτικής αξιολογήσεώς των εκ μέρους Ορθοδόξων Ακαδημαϊκών διδασκάλων. (Βλ. ενδεικτικώς: Γρηγ. Παπαμιχαήλ, Ο Ιησούς ως ιστορικόν πρόσωπον, 4η εκδ., Αθήναι 1953. Παν. Τρεμπέλα, Απολογητικαί Μελέται. Τόμος Ε. Ιησούς ο από Ναζαρέτ, 5η εκδ., Αθήναι 1982).

    4 Διά την Ορθόδοξον Εκκλησίαν είναι υβριστική, απαράδεκτος και απορριπτέα πάσα απαξιωτική αναφορά εις το πρόσωπον του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, της Υπεραγίας Θεοτόκου και των Αγίων. Εξίσου απαράδεκτος και απορριπτέα διά την Εκκλησίαν ημών είναι πάσα απαξιωτική και υβριστική αναφορά εις τους φορείς της εν Χριστώ Ιησού Θείας Αποκαλύψεως, τουτέστιν την Αγίαν Γραφήν, Παλαιάν και Καινήν Διαθήκην, ως αύτη κατωχυρώθη κανονικώς (βλ. π.χ. ΛΒ’ Κανών της εν Καρθαγένη Τοπικής Συνόδου) και την Ιεράν Παράδοσιν. Είναι αυτονόητον ότι τούτο ισχύει και διά πάσαν ανιστόρητον και απαξιωτικήν θέσιν του Ταλμούδ, αφορώσαν εις το πρόσωπον του Θεανθρώπου και της Υπεραγίας Θεοτόκου.

    Εντολή και Εξουσιοδοτήσει της Ιεράς Συνόδου

    Ο Αρχιγραμματεύων
    Αρχιμ. Κύριλλος Μισιακούλης»

  64. Ο/Η ΛΕΩΝ λέει:

    Ο κομμουνισμός, είπεν ο Ιωάννης Μεταξάς «δεν είναι φυτόν αυτοπαραγόμενον εν Ελλάδι. Μας ήλθεν έξωθεν» (Λόγος, 6-9-1936). Και πράγματι, μισέλληνες εβραίοι της Θεσσαλονίκης, υπό τον Αβραάμ Μπεναρόγια ίδρυσαν το ΚΚΕ. Οι πρώτοι βουλευταί του ΚΚΕ ήσαν εβραίοι (Κοέν, Βεντούρα, Σουλάμ) και το πρώτο έντυπο του ελέγετο AVANTI και εγράφετο στην εβραϊκή γλώσσα.

    Το ΚΚΕ επρόδωσε την Μακεδονίαν και την Θράκην. Επρόδωσε την Β. Ήπειρον. Επρόδωσε την Μικρασιατικήν Εκστρατείαν. Επρόδωσε την 28ην Οκτωβρίου 1940. Επρόδωσε την Εθνικήν Αντίστασιν. Επρόδωσε τον απελευθερωτικόν αγώνα της ΕΟΚΑ και επέδειξΣήμερον οι εθνοπροδοται και οι εγκληματίαι του ΚΚΕ μετέχουν της δημοσίας ζωής, τους τιμούν τα πολιτικά κόμματα και επι πλέον παριστάνουν τα θύματα! Σχεδόν ολαι αι τηλεοράσεις και αι εφημερίδες προβάλλουν τον αριστερισμό, προβάλλουν αριστερούς και αριστεράς θέσεις, ώστε δικαίως διερωτώμαι: ποίος ενίκησε στον αυμμοριτοπόλεμο; η Εθνική Ελλάς; ή το προδοτικό ΚΚΕ;

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.