Κοραής: για το άγιο φως της Ιερουσαλήμ

Aδαμάντιος Κοραής:

«Μην πιστεύετε όσα λέγουν περί του αγίου φωτός. Το Άγιον φως είναι πλάσμα ασεβές και
αναίσχυντον… πλάσμα Λατίνων μοναχών και φραγκοπατερικών γέννημα… Μηχανουργήματα
λαοπλάνων ιερέων το εξ ουρανού ψευδοκαταίβατα φώτα… όνειδος και αίσχος, στρατηγού-
μενον από θρασυτάτους θαυματοπλάστας… Μοναχοί, θρασύτατοι γόητες, επενόησαν το θαύ-
μα τού αγίου φωτός, δια να ενισχύσουν τον ηλίθιον ζήλον των προσκυνητών». Αποκαλούσε
μάλιστα τούς προσκυνητές «στρατεύματα μεθυσμένων προσκυνητών, που δεν αισχύνονται να
ονομάζωνται χατζήδες…και αξιοθρήνητοι οι κατ’ έτος τρέχοντες μωροί και πλανημένοι προσκυνηταί τού θαύματος» (Αδαμάντιος Κοραής , «ΑΤΑΚΤΑ: Περί του εν Ιεροσολύμοις Αγίου Φωτός»).

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

8 Responses to Κοραής: για το άγιο φως της Ιερουσαλήμ

  1. Ο/Η funEL λέει:

    θα γίνετε μπάρμπεκιου στα καζανια της κοίλης γης Ιλλουμινάτα, Νεοταξίτη, κουλτουριαραίε κ. Ροϊδη, με τους υποχθόνιους καλλικατζαραίους να σας σιγοψήνουν.

    θα ξανάρθουμε να εποπτεύσουμε το σατανιστικόν σας έργο

  2. Ο/Η Kωλοσούζας λέει:

  3. Ο/Η Kωλοσούζας λέει:

  4. Ο/Η του κώλου λέει:

    stoxos ναζιστική φυλλάδα

    27/4/14

    ΚΙ Ο ΑΜΠΕΛΟΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΚΑΘΥΒΡΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ΤΗΝ ΑΦΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΩΤΟΣ!..

    9:12 μ.μ. ΣΤΟΧΟΣ Δεν εχει σχολια

    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΔΕΣΠΟΤΑΔΕΣ…

    Χρόνια το φωνάζει ο «Στόχος» αλλά κανείς δεν τον ακούει: Δεν υπάρχει μεγαλύτερος εχθρός των Ελληνορθόδοξων Ιδεωδών από τον συνταξιούχο καθηγητή Φιλοσοφίας στο Πάντειο, Χρήστο Γιανναρά. Το παλιό αυτό κατηχητόπουλο, αφού συκοφάντησε και ρεζίλεψε όλες τις (παρα) εκκλησιαστικές οργανώσεις στο διαβόητο βιβλίο του «Καταφύγιο Ιδεών», έβαλε σκοπό της ζωής του να μήν αφήσει τίποτα όρθιο μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας… Και καθώς η επιρροή του στους εκκλησιαστικούς κύκλους είναι μεγάλη (οι περισσότεροι Συριζαίοι Δεσποτάδες και Θεολόγοι τον θεωρούν πνευματικό τους πατέρα), όλες οι παρλαπίπες που ξεστομίζει τα τελευταία 30 χρόνια ο Γιανναράς, γίνονται θέσφατα για την Ελλαδική Εκκλησία, την οποία λυμαίνονται οι Συριζαίοι από τότε που έφυγε ο μακαριστός Χριστόδουλος, ο «Αρχιεπίσκοπος Κεραυνός»…

    Το τελευταίο χτύπημα του αμπελοφιλόσοφου Χρήστου Γιανναρά συνέβη σήμερα Κυριακή του Θωμά στην επιφυλλίδα του στην «Καθημερινή». Ούτε ο μισέλληνας Νίκος Δήμου δεν τόλμησε ποτέ να γράψει τα όσα βρωμερά γράφει σήμερα στην επιφυλλίδα του ο Χρήστος Γιανναράς για την αφή του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα, κάθε χρόνο το Μεγάλο Σάββατο. Διαβάστε και φρίξτε:
    «Περιττό να προστεθεί ότι δεν έχουν την παραμικρή σχέση με την Eκκλησία, αλλά ούτε και με τη στοιχειώδη ανθρώπινη σοβαρότητα, τα καραγκιοζιλίκια των δήθεν εθίμων «πρώτης ανάστασης» το πρωί του Mεγάλου Σαββάτου. ΄H ο θρησκευτικός πρωτογονισμός του τακτού, κατά παραγγελίαν «θαύματος» της αφής του «αγίου φωτός» στα Iεροσόλυμα – η έκρηξη βίας και αλλοφροσύνης που συνοδεύει την ενστικτώδη ανάγκη για είδωλα. Σε αυτό τον πρωτογονισμό το κρατικό Eλλαδιστάν αποδίδει τιμές «αρχηγού κράτους». Συμβολικότατα»!..

  5. Ο/Η Stelios Fellas λέει:

    Αυτό φως αυτό που μας έρχεται αεροπορικώς απο τα Ιεροσολυμα δεν κάνει τίποτα απολύτως, γιατί αν ήταν απο τον Θεο, θα είχε αλλάξει το ΗΘΟΣ, την ΚΑΡΔΙΑ, την συμπεριφορά του κοσμάκη, και όμως όπως πέρσι και πρόπερσι και χθες και αύριο ολοι αυτοί που λαμβάνουν αυτό το φως ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ να ΑΜΑΡΤΑΝΟΥΝ όπως και πριν και ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ στην ζωη τους !!!
    Η Ευλογημένη ριζική ΨΥΧΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ δεν έρχεται αεροπορικώς απο τα Ιεροσόλυμα αλλά μονο με ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΠΙΣΤΗ με το ΑΝΟΙΓΜΑ της ΚΑΡΔΙΑΣ του αμαρτωλού στον ΧΡΙΣΤΟ τίποτε λιγότερο !!

  6. Ο/Η Τρανσέξουαλ λέει:

    Σοβαρό κανάλι η ΕΡΤ

    http://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/tripoli/o-mitropolitis-kapitoliados-isychios-stin-ert-tripolis/

    Ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος στην ΕΡΤ Τρίπολης

    12 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
    Ευχές για Ειρήνη, Υγεία και Ευημερία των λαών ανεξαρτήτων θρησκειών έστειλε από τα Ιεροσόλυμα ο Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος Ησύχιος μέσω της ΕΡΤ Τρίπολης.

    Η Δέσποινα Αρσένη για λογαριασμό της ενημερωτικής εκπομπής «Πρωινή Διαδρομή» με απευθείας ζωντανή τηλεφωνική σύνδεση, συνομίλησε με τον Μητροπολίτη ο οποίος περιέγραψε το κλίμα στους Άγιους Τόπους και έστειλε την ευλογία του στον Ελληνικό Λαό.

  7. Παράθεμα: Ακόμα και το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων δεν μιλά για «θαύμα» Αγίου Φωτός [προς τι τα χάδια προς μίαν προσοδοφόρα Απάτη;] | Ροΐδη και Λασκαράτου

  8. Παράθεμα: Ούτε το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων μιλά για «θαύμα» Αγίου Φωτός [προς τι τα χάδια προς μίαν προσοδοφόρα Απάτη;] | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.