Κασσελάκης: Υπόδειγμα Ορθόδοξης πίστης

[Αλλεπάλληλες οι συναντήσεις του με μητροπολίτες]

Screenshot

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Χθες ο Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Ελληνορθόδοξο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Άγιο Ελπιδοφόρο. Στο μεταξύ έχει ήδη συναντηθεί με τον Παναγιότατο πατριάρχη όλης της Οικουμένης Βαρθολομαίο, τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Μεξικού Αθηναγόρα. Η ευλάβειά του ακτινοβολεί άγιο φως και ίσως ξεπερνά και αυτήν του Αλεξίου Τσίπρα, δηλωμένου θαυμαστή του αυστηρού και αγιότατου δεσπότη Πειραιά Σεραφείμ. Μπορεί η ακραία υποκριτική Ορθόδοξη Εκκλησία (επίσημα) να περιφρονεί και να καταδικάζει τον δεσμό του με τον κ. Τάιλερ Μακμπέθ, αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίζει να πιστεύει σε Αυτήν με σθένος και αθωότητα, προετοιμάζοντας όμως παράλληλα πυρετωδώς (με κυκλωτικές κινήσεις), την υλοποίηση της δέσμευσης του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή της ίδρυσης του, για τον διαχωρισμό Κράτους Εκκλησίας (“«Κασσελάκης: Πρώτα ο Θεός… θα προχωρήσουμε στον … διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας». Μέχρι και ο ίδιος κατάλαβε το οξύμωρο της φράσης του και έσπευσε να διορθώσει το νέο λεκτικό του ατόπημα” (22.09.2023, 20:20-46 ΣΧΟΛΙΑ).

Πρόκειται για ένα αίτημα αστικοδημοκρατικου εκσυγχρονισμού που  προκαλεί μεν αλλεργία στον ευσεβέστατο άθεο Αλέξιο Τσίπρα, θαυμαστή και υμνητή του μητροπολίτη Πειραιά ΣεραφείμΑλέξης Τσίπρας / Ο διάλογος που είχε με τον Μητροπολίτη …» (09.05.23 20:57 Αυγή Newsroom)], αλλά το έχουν διατυπώσει από το 1974 και αστικά κόμματα όπως η «Ένωση Κέντρου του Γ. Μαύρου, και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και το κόμμα των Φιλελεύθερων του προερχόμενου και συνεργαζόμενου μετά με τη ΝΔ Στέφανου ΜάνουΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΝΟΣ Ο Χριστόδουλος απειλή για τη… Ν.Δ.» “…ζητεί τον διαχωρισμό  Εκκλησίας-Κράτους και τονίζει: «Πιστεύω πως από μια τέτοια εξέλιξη και η  Εκκλησία και το Κράτος πολλά θα είχαν να ωφεληθούν. Δυστυχώς η Ιεραρχία κάνει  το λάθος να ταυτίζει την Ορθοδοξία με την εθνική ταυτότητα” (Πολίτης Γιάννης Λ, 16/06/2000, 00:00)].

Όλα τα ‘χε η Μαριορή, το Ινστιτούτο και το rebranding της έλειπε: Κάτω από την προτομή Μιλτιάδου Μαρινάκη: «Είναι χαρά μου που είμαι εδώ, γνωρίζω ότι η Ιερά Μητρόπολή σας έχει ένα ιδιαίτερο έργο και μια ιδιαίτερη παρουσία στο κοινωνικό χώρο, το οποίο εμένα με συγκινεί ιδιαίτερα, γιατί πιστεύω ότι στις μέρες μας, αν έχουμε κοινό σκοπό, τη δικαιοσύνη, οφείλουμε να κάνουμε πράξη τη δικαιοσύνη, προστατεύοντας τους αδύναμους», είπε ο κ. Τσίπρας σε διάλογο που είχε με τον Μητροπολίτη Πειραιώς μπροστά στις κάμερες. «Και πραγματικά η Ιερά Μητρόπολη του Πειραιά κάνει αυτή την προσπάθεια και έχετε αποδώσει σημαντικό έργο στους συνανθρώπους που βρίσκονται ευάλωτοι στον κοινωνικό ιστό. Βεβαίως πρέπει και η πολιτεία να κάνει περισσότερα, και να ενισχύσει τις προσπάθειες σας».

.

This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

7 Responses to Κασσελάκης: Υπόδειγμα Ορθόδοξης πίστης

  1. Ο/Η Zωζώ Σαπουνάκη λέει:

    https://www.protothema.gr/politics/article/1487950/stefanos-kasselakis-o-xadelfos-tou-vasilis-upopsifios-eurovouleutis-me-ton-suriza/

    15.04.2024, 14:25147 ΣΧΟΛΙΑ

    Στέφανος Κασσελάκης: Ο ξάδελφός του, Βασίλης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑΟ Βασίλης Κασσελάκης ήταν ο μόνος Χανιώτης υποψήφιος στις προκριματικές διαδικασίες για τις ευρωεκλογές – Ο πατέρας του είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ και νυν τρίτος αναπληρωματικός στην ΠΕ Χανίων

    kasselakis_st_vas5

    Σε άτυπη οικογενειακή υπόθεση μετατρέπονται οι ευρωεκλογές για τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, με την οικογένεια του Στέφανου Κασσελάκη να πρωτοστατεί όχι μόνον στο παρασκήνιο, αλλά και στο προσκήνιο.

    Κι αυτό επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βλέπει τον ξάδελφό του Βασίλη Κασσελάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ως ο μόνος υποψήφιος από τα Χανιά. Πληροφορίες μάλιστα φέρουν τον δεύτερο ξαδερφό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, πρώτο σε σταυρούς στην Κρήτη.

    https://www.protothema.gr/politics/article/1488054/suriza-oi-35-upopsifioi-pou-tha-suberilifthoun-sto-europsifodeltio/

    ΣΥΡΙΖΑ: Οι 35 υποψήφιοι που θα συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιοΟλοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων των άνω των 63.000 μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχαν στην ψηφοφορία της Κυριακής – Όλα τα ονόματα και η τελική κατάταξη

    syriza-euroekloges-xr

    Γεωργία Σαδανά

    15.04.2024, 19:08 199 ΣΧΟΛΙΑ

    Εύκολη αποδείχθηκε η πρόκριση στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τα προβεβλημένα κομματικά στελέχη, αλλά και πρόσωπα με υψηλή δημοφιλία, καθώς επικράτησαν με το παραπάνω… τα φαβορί στις χθεσινές εσωκομματικές εκλογέςστις οποίες συμμετείχαν πάνω από 63.000 μέλη και φίλοι του κόμματος.

    Παρότι η Κουμουνδούρου απέφυγε να δημοσιοποιήσει τους σταυρούς προτίμησης, ώστε να μην εντείνει τον εσωκομματικό ανταγωνισμό, ιδίως όμως στο λεκανοπέδιο της Αττικής, στις πρώτες θέσεις της προτίμησης μελών και φίλων βρέθηκαν πολύ γνωστά ονόματα. Συγκεκριμένα, ένα εισιτήριο προς Βρυξέλλες εξασφάλισαν πλην των κομματικών, Νικόλα Φαραντούρη, Τζένης Αρσένη, Αναστασίας Σαπουνά και Γιώργου Τσίπρα, οι: Νίκος Παππάς, Σοφία Μπεκατώρου, Μάριος Αθανασίου, Βαγγέλης Αντώναρος, Δημήτρης Πανόπουλος και Δημήτρης Παπανώτας.

    https://www.protothema.gr/politics/article/1483372/suriza-papanotas-kai-panopoulos-sti-deuteri-lista-ton-upopsifion-stis-prokrimatikes-gia-to-europsifodeltio/

    ΣΥΡΙΖΑ: Πανόπουλος και Παπανώτας στη δεύτερη λίστα των υποψηφίων στις προκριματικές για το ευρωψηφοδέλτιοΑναλυτικά όλα τα ονόματα των υποψηφίων στη δεύτερη λίστα για τις προκριματικές εκλογές 

    panopoulos-papanotas-arthrou

     02.04.2024, 16:06115 ΣΧΟΛΙΑ

    https://www.ekklisiaonline.gr/nea/g-tsipras-gia-ola-sto-ekklisia-online-ida-enan-allo-kosmo-otan-gnorisa-gerontes-thelo-na-pao-sto-agio-oros/

    Καραγιάννης Ανδρέας

    ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου είναι η πιο προοδευτική χριστιανική Εκκλησία στον κόσμο.

    ΓΙΑ ΠΙΣΤΗ, ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ – ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ

    Η Επικρατούσα Θρησκεία στην Ελλάδα είναι η Ορθοδοξία, Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου είναι η πιο προοδευτική χριστιανική Εκκλησία στον κόσμο. Οι Εκκλησίες δεν είναι κάτι αμετάβλητο στο χρόνο.

    Η Αριστερά έχει δώσει αγώνες με την Ιεροσύνη και την Εκκλησία μαζί ανά τα χρόνια.

    Αυτά που λέγονται για την Αριστερά και την Εκκλησία είναι παρόμοια με αυτά που λένε για την Αριστερά και τα Εθνικά Θέματα. Δεν έχουν καμία ουσία και ρεαλιστική βάση.

    Πρέπει γενικά να εκλείψουν οι ακροδεξιές φωνές του μίσους.

    Θέλω πολύ να επισκεφθώ το Άγιο Όρος.

    Νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί τα τελευταία χρόνια γνώρισα πολλούς Γέροντες και Ιερείς , όχι μόνο αυτούς που έχουμε στην κάθε ενορία. Γνώρισα έναν άλλον κόσμο και νιώθω πολύ χαρούμενος.

  2. Ο/Η Ένας λέει:

    Στέφανος Κασσελάκης ανάβει κερί στον Άγιο Χαράλαμπο Κεραμίδι Τρικάλων Παρασκευή 9-2-2024

    https://www.avgi.gr/politiki/471410_synantithike-me-ton-mitropoliti-mexikoy-kai-exarho-kentrikis-amerikis-kai-nison?amp

    Αυγή

    Στέφανος Κασσελάκης / Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Μεξικού και Έξαρχο Κεντρικής Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής

    16.12.23 19:47

    Αυγή Newsroom

    Αυγή Newsroom

    Συζήτησαν για τα θέματα που αφορούν την ομογένεια, το κίνημα φιλελληνισμού που αναπτύσσεται και για το ιεραποστολικό έργο της μητρόπολης

    Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεξικού και Έξαρχο Κεντρικής Αμερικής και Νήσων Καραϊβικής κ. Αθηναγόρα συναντήθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης σήμερα. 

    Η συνάντησή τους πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Βουλή.

    https://www.in.gr/2023/10/21/politics/epikairotita/stefanos-kasselakis-kai-tailer-makmpeth-anapsan-keraki-ston-agio-dimitrio-astorias-apokalypsi-gia-ton-gamo/

    Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ άναψαν κεράκι στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας - Η αποκάλυψη για τον γάμο

    21 Οκτωβρίου 2023 | 09:30Στέφανος Κασσελάκης και Τάιλερ Μακμπέθ άναψαν κεράκι στον Άγιο Δημήτριο Αστόριας – Η αποκάλυψη για τον γάμο.

    Θερμής υποδοχής από μέλη της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας έτυχε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον σύντροφό του Τάιλερ Μακμπέθ.

    https://www.ekklisiaonline.gr/nea/stin-iera-moni-osiou-david-tou-gerontos-o-kasselakis/

    ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΔΑΥΙΔ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΕΙ Ο ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ 

    Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 13:32

    ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE – ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.

    Μην έχουν ενδοιασμούς εκεί στο επιτελείο του Κασσελάκη με την πρόθεσή του για την επίσκεψή του στην Ιερά Μονή Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στη βόρεια Εύβοια. Καλή κίνηση είναι και ειλικρινής. Άλλωστε είναι παλιοί και οικογενειακοί οι δεσμοί με το μοναστήρι.

    Άλλωστε εκεί έχει βαπτισθεί και ο πατέρας του είχε προχωρήσει και σε δωρεά στο μοναστήρι.

  3. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δυστυχώς δεν θα είναι ο Γιώργος Λιάγκας

    https://www.cnn.gr/politiki/story/414903/syriza-poioi-proigoyntai-stin-attiki-ti-isxyei-me-liagka-oi-epafes-kasselaki-stis-ipa

    ΣΥΡΙΖΑ: Ποιοι προηγούνται στην Αττική – Τι ισχύει με Λιάγκα – Οι επαφές Κασσελάκη στις ΗΠΑ

    Γιάννης Συμεωνίδης – CNN Greece

     Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 07:20

    Ως προς τα πέντε πρόσωπα που θα ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους δεν πρόκειται να είναι ο Γιώργος Λιάγκας, όπως πληροφορείται το CNN Greece.

    Οι ίδιες πηγές, μάλιστα, μας λένε πως δεν έχει γίνει ποτέ τέτοια συζήτηση με τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή παρά τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών.

    __________________________________________________


    Ευτυχώς θα είναι και πάλι η κα Κουντουρά

    https://www.protothema.gr/politics/article/881580/den-einai-mono-o-kouroublis-kai-i-koudoura-heraki-heraki-me-amvrosio/

    Δεν είναι μόνο ο Κουρουμπλής – Και η Κουντουρά χεράκι χεράκι με Αμβρόσιο

    12.04.2019, 11:17

    Η υπουργός Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια ευρωβουλευτής, Ελενα Κουντουρά τον Ιούλιο του 2017 είχε συναντηθεί με τον Αμβρόσιο στη Μητρόπολη Καλαβρύτων.

    ____________________________

    Δυστυχώς υπάρχει φθόνος από τον πρώην αρχηγό της Πάνο Καμμένο

    https://www.protothema.gr/politics/article/855180/kammenos-o-pateras-tis-koudoura-egrapse-ton-umno-tis-21is-apriliou/

    Καμμένος: Ο πατέρας της Κουντουρά έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου!«Αν αυτήν την αριστερά θέλουν, τότε τους καλωσορίζω»  είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος στην συνέντευξή του στο Star – Ακούστε το εμβατήριο που δόξαζε τη δικτατορία

    kammenos_koudoura_arthro

    Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την… διατήρηση της Έλενας Κουντουρά στο κυβερνητικό σχήμα εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος.

    Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε δηλητηριώδη βέλη για την υπουργό Τουρισμού και τον Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας ευθέως ότι η… κεντροαριστερά δεν μπορεί να στηριχθεί σε στελέχη όπως η Ελενα Κουντουρά.

    «Ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου, το Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών… Αν αυτήν την αριστερά θέλουν τότε τους καλωσορίζω»  είπε μεταξύ άλλων ο Πάνος Καμμένος.

    Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του

    Καμμένος για Κουντουρά

    Ποιος είναι ο πατέρας της Έλενας Κουντουρά

    Κλείσιμο

    Ο Αλέξανδρος Κουντουράς ήταν αξιωματικός του ελληνικού Στρατού Ξηράς. Ήταν υπολοχαγός μουσικής στην ΑΣΔΕΝ. Μαζί με το συνάδελφό του, Γεώργιο Καρυδάκη, συνέθεσε ένα εμβατήριο που δόξαζε τη δικτατορία, το οποίο ανακρουόταν στους κινηματογράφους και διακινούνταν από την Αστυνομία, την ΕΣΑ και τον στρατό.

    Ακούστε το τραγούδι

    Υπήρξε συνιδρυτής της ΒΕΟ

    Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης έγινε γνωστός ως ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της βασιλείας. Υπήρξε συνιδρυτής (μαζί με τον στρατηγό Γεώργιο Κουρούκλη) και μετέπειτα αρχηγός της ΒΕΟ («Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση», αρχικά «Βασιλική Εθνική Οργάνωση», ονομασία που απαγορεύτηκε τελικά από τα δικαστήρια).

    Τον Δεκέμβριο του 1967 συμμετείχε στο αντι-πραξικόπημα του βασιλιά Κωνσταντίνου, με το οποίο προσπάθησε να ανατρέψει τη χούντα. Μετά την αποτυχία αυτής της κίνησης, η χούντα τον αποστράτευσε. Στο δημοψήφισμα του 1974 για το πολιτειακό ζήτημα, ο Κουντουράς δραστηριοποιήθηκε έντονα υπέρ της βασιλευομένης δημοκρατίας. Την περίοδο αυτή ήταν πρόεδρος της πιο οργανωμένης φιλοβασιλικής οργάνωσης, της «Βασιλικής Εθνικής Παράταξης», που διέθετε γραφεία στην Αθήνα και την επαρχία και τμήμα νεολαίας. Μαζί με άλλους βασιλόφρονες (μεταξύ των οποίων και πολλοί απόστρατοι αξιωματικοί, προεξάρχοντος του Γεωργίου Κουρούκλη) ίδρυσαν την «Βασιλική Εθνική Οργάνωση». Όμως η κυβέρνηση Καραμανλή αντιμετώπισε με δικαστικές διώξεις την ΒΕΟ, η οποία σύμφωνα με την Wikipedia, τελικά υποχρεώθηκε να αλλάξει το όνομά της σε «Βυζαντινή Εθνική Οργάνωση».

    14.01.2019, 21:05  ΣΧΟΛΙΑ

    https://www.mononews.gr/politics/tora-to-thimithike-o-kammenos-o-pateras-tis-kountoura-egrapse-ton-imno-tis-21is-apriliou

    Τώρα το θυμήθηκε ο Καμμένος: Ο πατέρας της Κουντουρά έγραψε τον ύμνο της 21ης Απριλίου

    • 14 Ιανουαρίου 2019 

    Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για την διατήρηση της Έλενας Κουντουρά στο κυβερνητικό σχήμα εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Πάνος Καμμένος.

    https://www.newsbomb.gr/bomber/prionokordela/story/312847/den-ehoyn-idea-posoi-einai-oi-paranomoi-metanastes-stin-ellada

    31/05/2013 17:58

    Δεν έχουν ιδέα πόσοι είναι οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα!

    Newsbomb

    Συγκλονιστική αποκάλυψη από τη βουλευτή των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κ. Έλενα Κοντουρά για το μέγεθος της παράνομης μετανάστευσης

    Άρθρο της Έλενας Κουντουρά,

    Βουλευτού Α’ Αθηνών με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες»

    Με αφορμή το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, έρχεται και πάλι στην επιφάνεια μία γενικότερη συζήτηση γύρω από το Μεταναστευτικό, γύρω από το οποίο, ακόμη και σήμερα δεν έχει αναπτυχθεί κανενός είδους οργανωμένη κυβερνητική πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης.

    Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι σε μεγάλο ποσοστό ο ρατσισμός και η ξενοφοβία προέρχονται όχι με βάση κάποιο ιδεολογικό υπόβαθρο ή επιρροή, αλλά κυρίως από την ανασφάλεια και το φόβο. Και εδώ, τίθεται το ερώτημα: Πόσο σίγουρος και ασφαλής μπορεί να αισθάνεται κάποιος ως πολίτης μίας μικρής σε μέγεθος πληθυσμού χώρας, η οποία όχι μόνο είναι πλημμυρισμένη από πολλές εκατοντάδες χιλιάδες παράνομους μετανάστες, αλλά και η κυβέρνησή της δηλώνει απερίφραστα ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα ποιος είναι ο πραγματικός τους αριθμός και ούτε είναι καν σε θέση να υπολογίσει; Και όμως, αυτά συμβαίνουν σήμερα στην Ελλάδα, ένα κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μάλιστα, εν έτει 2013.

    Όταν στις 15/10/2012 (αριθμός Πρωτοκόλλου 2926) έθεσα στον υπουργό Δημόσιας Τάξης ερώτηση στο πλαίσιο της άσκησης κοινοβουλευτικού ελέγχου σχετικά με τα συγκεντρωτικά μέχρι τότε στοιχεία της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» για προσαγωγές-συλλήψεις αλλοδαπών με τις γνωστές επιχειρήσεις-«σκούπα», σύμφωνα με τα οποία 9 στους 10 προσαχθέντες βρίσκονταν να πληρούν νόμιμες προϋποθέσεις διαμονής στην Ελλάδα, ειλικρινά δεν περίμενα να δω μέσα στην απάντηση του κ. Δένδια (9/11/2012, αριθ. Πρωτ. 7017/4/15358) ότι:

    • Πρώτον, από τους μη νόμιμους αλλοδαπούς που προσαγάγονται, δεν κρατούνται όλοι προς εθελούσια ή αναγκαστική απέλαση, αλλά μονάχα ένας«ικανός αριθμός».
    •  Δεύτερον, οι υπόλοιποι «εφοδιάζονται με Υπηρεσιακά Σημειώματα» τα οποία τους ορίζουν ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τη χώρα εντός ενός διαστήματος και επίσης, ότι «είναι αδύνατη η σύλληψη και περαιτέρω προώθηση ενός ικανού αριθμού κατόχων δελτίων κατάθεσης ασύλου» και
    • Τρίτον, ο «αριθμός των παράνομα διαβιούντων στη χώρα μας αλλοδαπών, δεν δύναται να υπολογιστεί με ασφάλεια».

    Δυστυχώς, το τελευταίο επιβεβαιώθηκε αργότερα και από τον γενικό γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του υπουργείου Εσωτερικών σε ομιλία που παρουσίασε σε διημερίδα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου. Τι είπε ο γενικός γραμματέας; Ούτε λίγο, ούτε πολύ, παραδέχθηκε πως με δεδομένο ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει δώσει τα απογραφικά δεδομένα του 2011, οι υπολογισμοί γύρω από το μεταναστευτικό πληθυσμό που κατοικεί στη χώρα μας βασίζονται στο 2001! Πρόσθεσε ακόμη, ότι από τις καταγραφές που υπάρχουν με βάση τις νομιμοποιήσεις, συλλήψεις και άλλες διαδικασίες, προκύπτει αριθμός 550.000 νόμιμων μεταναστών και άλλων τόσων, αν όχι περισσότερων, παρανόμων.

    Τα συγκεντρωτικά στοιχεία

    Την ίδια στιγμή, ελέγχοντας νέα συγκεντρωτικά στοιχεία από την επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» (με ημερομηνία 28/1/2013) βρήκα ότι από την έναρξή της είχαν προσαχθεί 73.966 αλλοδαποί και είχαν συλληφθεί μόλις 4.416 γιατί δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα. Πρακτικά δηλαδή, από τους αλλοδαπούς που ελέχθηκαν, μόλις το 5,97% βρέθηκε να διαμένει στη χώρα μας παράνομα, δηλαδή περίπου 6 αλλοδαποί στους 100. Επομένως, η αναλογία 50%-50% ανάμεσα σε νόμιμους και παράνομους αλλοδαπούς που είχε επικαλεστεί στην ομιλία του ο γενικός γραμματέας, βρέθηκε σε τεράστια και δραματική αναντιστοιχία με τα στοιχεία της «Ξένιος Ζευς».

    Επικαλούμενη όλα αυτά τα νέα δεδομένα, αποφάσισα να απευθύνω σχετική ερώτηση για τον πληθυσμό των μεταναστών στη χώρα μας, νόμιμων και παράνομων, αυτή τη φορά προς τον υπουργό Εσωτερικών (29/1/2013, αριθ. Πρωτ. 6428).

    Αντί του κ. Στυλιανίδη απάντησε ο υφυπουργός κ. Αθανασίου (22/2/2013, αριθ. Πρωτ. 189), αναφέροντας ότι ο καταμετρημένος από το υπουργείο αριθμός νομίμων μεταναστών φτάνει στους 537.237, ενώ ο αριθμός των παρανόμων μεταναστών, μπορεί να υπολογιστεί με βάση μόνο τις συνολικές συλλήψεις των παρανόμως εισελθόντων από την Αστυνομία και το Λιμενικό, ο αριθμός των οποίων είναι 577.900 κατά την περίοδο 2008-13. Ο κ. Αθανασίου δεν αναφέρει πόσοι συλλήφθηκαν κατά την παράνομη είσοδό τους πριν το 2008, διευκρινίζει ότι δεν είναι δυνατό να υπολογιστεί πόσοι από τους 577.900 συλληφθέντες της περιόδου εξακολουθούν και διαμένουν παρανόμως στην Ελλάδα, ή πόσοι ήταν οι παρανόμως εισελθόντες μετανάστες, οι οποίοι δεν έγιναν αντιληπτοί από τις αρχές. Καταλήγει λέγοντας ότι «οποιαδήποτε προσπάθεια προσδιορισμού του αριθμού τους είναι εντελώς παρακινδυνευμένη».

    Τα συμπεράσματα

    Συμπέρασμα; Δύο νευραλγικής σημασίας και υψηλής αρμοδιότητας υπουργεία, το Δημόσιας Τάξης και το Εσωτερικών, δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πόσοι, ποιοι, που και από ποιας χώρας προέλευση μετανάστες ζουν σήμερα παρανόμως στη χώρα μας. Με άλλα λόγια, επικρατεί το απόλυτο χάος και μία άγνοια η οποία καθίσταται άκρως επικίνδυνη όχι μόνο αναφορικά με τον προσδιορισμό του εθνοτικού μίγματος της χώρας μας, όπου το ελληνικό στοιχείο απειλείται με συρρίκνωση απέναντι στις κυριολεκτικά ανεξέλεγκτες αφίξεις και εγκαταστάσεις παράνομων μεταναστών, αλλά και σε ότι αφορά τη δημόσια και εθνική ασφάλεια. Να ομολογεί η κυβέρνηση ότι έχει απωλέσει κάθε έλεγχο, δηλοί ανευθυνότητα, ανικανότητα και ανυπαρξία, ενώ να απευθύνεται στους Ευρωπαίους εταίρους μας για βοήθεια, κυρίως χρηματοδοτική, όπως έκανε ο πρωθυπουργός στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Αθήνα, δεν εξασφαλίζει καμιά δράση και καμιά λύση.

    Χρειάζεται συνεννόηση και συνεργασία ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, άρση των όποιων αγκυλώσεων και προκαταλήψεων και κατάρτιση σχεδίου ριζικού ελέγχου και αναστροφής αυτής της κατάστασης, ειδάλλως σύντομα η Ελλάδα θα καθιερωθεί ως χώρος συνάθροισης ετερογενών μεν, πλειοψηφικών δε, μεταναστευτικών πληθυσμών και όχι ως εθνικό κράτος με συνέχεια και προοπτική στο μέλλον.

    https://www.tanea.gr/2019/01/29/politics/government/agogi-trapezas-stin-ypourgo-tourismou-tou-syriza-gia-ta-daneika-kai-agyrista/

    TANEA Newsroom
    29/01/2019, 11:20

    Ελενα Κουντουρά : Χρωστάει χιλιάδες ευρώ στις τράπεζες η υπουργός που ψήφισε τη συμφωνία

    Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να λυθεί η διαφορά μεταξύ τράπεζας και της Έλενας Κουντουρά την οποία η τράπεζα κατηγορεί για εικονική μεταβίβαση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων της προκειμένου να γλιτώσει χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο από το 2004

    Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να λυθεί η διαφορά μεταξύ της Eurobank και της Έλενας Κουντουρά την οποία η τράπεζα κατηγορεί για εικονική μεταβίβαση προσωπικών περιουσιακών στοιχείων της προκειμένου να γλιτώσει χρέος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για μη εξυπηρετούμενο δάνειο από το 2004, το οποίο είχε πάρει η εκδοτική εταιρεία Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες που είχε με τον σύζυγό της, για τη λήψη του οποίου είχαν υπογράψει μαζί ως εγγυητές..

    Με την αγωγή που κατέθεσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τράπεζα ζητά από την κ. Κουντουρά το ποσό των 321.258,89 ευρώ, πλέον συμβατικών τόκων υπερημερίας και κεφαλαιοποιημένων τόκων ανατοκιζόμενων ανά εξάμηνο, με το συνολικό ύψος της οφειλής να αγγίζει κατ’ εκτίμηση τις 800.000 ευρώ.

    Ταυτόχρονα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Θέματος η υπουργός έχει ανοιχτά άλλα τρία δάνεια από την Εθνική Τράπεζα. Το υπόλοιπο των οφειλών της ανέρχεται σε 854.775 ευρώ, ωστόσο έχει καταφέρει να εξασφαλίσει μια ιδιαίτερα ευνοϊκή ρύθμιση πληρώνοντας μηνιαία δόση μόλις 620 ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% των ετήσιων τόκων των δανείων της.

    Η αγωγή της Eurobank στρέφεται εναντίον της υπουργού Τουρισμού και των δύο -ανήλικων τότε- γιων της, στους οποίους φέρεται να μεταβίβασε ένα παραθαλάσσιο οικόπεδο-φιλέτο στην Κουρούτα του Νομού Ηλείας, η αντικειμενική αξία του οποίου υπολογίζεται στα 202.835,18 ευρώ, καθώς και ένα αγροτεμάχιο στον Παρνασσό με αντικειμενική αξία 65.938,18 ευρώ, για το οποίο, σύμφωνα με μεσιτικούς κύκλους, πριν από έξι μήνες είχε βρεθεί υποψήφιος αγοραστής, όμως λόγω της εμπλοκής με την τράπεζα η αγοραπωλησία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

    Η τράπεζα αναφέρει στην πολυσέλιδη αγωγή της ότι η κυρία Κουντουρά και οι δύο ενήλικοι σήμερα γιοι της υποχρεούνται να καταβάλουν το ποσό των 321.258,89 ευρώ μαζί με τους τόκους, τα έξοδα και τις λοιπές επιβαρύνσεις, συνολικού εκτιμώμενου ύψους περίπου 800.000 ευρώ, καθώς όταν εκδόθηκε η διαταγή πληρωμής το 2015 κατά της εκδοτικής εταιρείας Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες για μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 300.000 ευρώ από το 2010, η υπουργός φρόντισε «κατά τον ύποπτο χρόνο», δηλαδή όσο καιρό δεν εξυπηρετούνταν το δάνειο, να μεταβιβάσει στα ανήλικα τότε παιδιά της τα περιουσιακά της στοιχεία.

    Το δάνειο είχε ληφθεί από την εταιρεία στις 29/6/2004 ως κεφάλαιο κίνησης. Η κυρία Κουντουρά ήταν μέλος στο Δ.Σ. της Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες την περίοδο 2001-2004 και ο σύζυγός της ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος. Η κυρία Κουντουρά αποχώρησε από την εταιρεία το 2004 για να θέσει υποψηφιότητα για βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

    Στα τέλη του 2010 η Σίγμα Αλφα Μι Επικοινωνίες μπήκε σε καθεστώς εκκαθάρισης, οι περισσότεροι υπάλληλοι απολύθηκαν μέσω Skype, ενώ τα χρέη αυξάνοντας διαρκώς, με αποτέλεσμα κάποια στιγμή το ζεύγος να συμπεριληφθεί στη μαύρη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με τις εταιρείες που δεν απέδωσαν ΦΠΑ, με το συνολικό χρέος να φτάνει στις 468.240,57 ευρώ.

    Τότε οι νομικοί εκπρόσωποι της Eurobank, όπως έκαναν και σε δεκάδες παρόμοιες υποθέσεις που ανέλαβαν να χειριστούν για λογαριασμό της τράπεζας, προχώρησαν σε νομικές ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων από το ζεύγος Παπαχριστόπουλου – Κουντουρά, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία δεν υφίστατο πλέον έχοντας διακόψει κάθε δραστηριότητα, αν και υπήρχαν υποψίες ότι οι εκδοτικές δραστηριότητές της συνεχίζονταν μέσω μιας άλλης εταιρείας.

    Η εν λόγω εταιρεία είχε συσταθεί με εταίρους δύο πρώην εργαζομένους στον όμιλο, μέχρις ότου πέρασε στα χέρια άλλου επιχειρηματία και συνέχισε να εκδίδει κανονικά τα ίδια περιοδικά με το ίδιο προσωπικό και το όνομα της κυρίας Κουντουρά στην ταυτότητα αρκετών εντύπων όπως το «Marketing Week» και το «Business Today» ως εκδότρια ή editor in chief.

    Παράλληλα, είχαν δημιουργηθεί και κάποιες άλλες μικρές ΕΠΕ στις οποίες είχαν συμπεριληφθεί τα έντυπα κοινωνικής κριτικής προκειμένου το συγκεκριμένο είδος των εντύπων να μην επηρεάζει το προφίλ της κυρίας Κουντουρά και του συζύγου της.

    Να σημειωθεί ότι η Eurobank είχε στραφεί νομικά κατά της κυρίας Κουντουρά και των δύο ανήλικων τότε παιδιών της από το 2015 καταθέτοντας αγωγή διάρρηξης και ζητώντας να αναγνωριστεί η ακυρότητα της μεταβίβασης των περιουσιακών της στοιχείων ως καταδολιευτική υπέρ της τράπεζας. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες η έκδοση της δικαστικής απόφασης από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

    Τραπεζικά στελέχη μιλώντας στο «ΘΕΜΑ» σχολίασαν πώς είναι δυνατόν η υπουργός Τουρισμού η οποία συνεχίζει να λαμβάνει τη βουλευτική της αποζημίωση ύψους 5.135 ευρώ, συν αποζημιώσεις από δαπάνες και έξοδα κίνησης, και βρίσκεται στα βουλευτικά έδρανα ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια να μην έχει φροντίσει να κάνει μερική αποπληρωμή του δανείου ή έστω διακανονισμό των οφειλών της, όπως έχουν πράξει χιλιάδες πολίτες και ψηφοφόροι της που βρίσκονται στην ίδια δυσμενή θέση, οι οποίοι παλεύουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

    Ζητούσε ραντεβού με τον πρωθυπουργό

    Ωστόσο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Θέματος, δεν είναι μόνο το κόκκινο δάνειο στη Eurobank με το οποίο βρίσκεται αντιμέτωπη η κυρία Κουντουρά, αλλά και τα τρία ακόμη δάνεια συνολικού ύψους 870.000 ευρώ, τα οποία φρόντισε να είναι ενήμερα καταβάλλοντας δόση 620 ευρώ μηνιαίως. Η υπουργός Τουρισμού πήρε από την Εθνική Τράπεζα τον Ιούνιο του 2009 δάνειο 302.500 ευρώ.

    Τον Ιούλιο του ίδιου έτους πήρε από την ίδια τράπεζα ένα ακόμη δάνειο 420.000 ευρώ. Και παρά το γεγονός ότι ο συνολικός της δανεισμός έφτανε τις 722.500 ευρώ, η Εθνική Τράπεζα της ενέκρινε ένα ακόμη δάνειο, 76.197 ευρώ, αυξάνοντας το σύνολο των δανείων της στις 798.697 ευρώ. Στο τέλος του οικονομικού έτους 2015, το υπόλοιπο των οφειλών της και στα τρία δάνεια της Εθνικής ανερχόταν πλέον στα 854.675 ευρώ. Αν προσθέσουμε σε αυτό το ποσό και τις συνολικές οφειλές της από το δάνειο της Eurobank, τότε οι συνολικές της οφειλές εκτιμώνται περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ. Το βέβαιο είναι ότι μετά την επιστροφή της από την εξωτική Σανγκάη η κυρία Κουντουρά εμφανίζεται ιδιαίτερα προβληματισμένη.

    Ειδικά μετά την ερώτηση του Πάνου Καμμένου στη Βουλή, μέσω της οποίας ζητά τον έλεγχο των δαπανών στο υπουργείο Τουρισμού, κίνηση που σημαίνει ότι εξανεμίστηκαν όποιες πιθανότητες υπήρχαν για επιστροφή της στους ΑΝ.ΕΛ. Σύμφωνα με πηγές του Μαξίμου, η κυρία Κουντουρά ζητούσε επίμονα να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις για το πολιτικό της μέλλον, δηλαδή για την είσοδό της στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που εδώ και ημέρες δεν αποτελούσε πλέον καθοριστικό παράγοντα για την έκβαση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεδομένου ότι η κυβέρνηση είχε καταφέρει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες ψήφους.

  4. Ο/Η laskaratos λέει:


    Για τον διεφθαρμένο πατριάρχη Διόδωρο, φίλο και χορηγό του ΚΚΕ,
    αιδώ:

    https://www.kathimerini.gr/society/96780/olo-to-paraskinio-sta-ierosolyma/

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

    Ολο το παρασκήνιο στα Ιεροσόλυμα

    Του Γρηγόρη Καλοκαιρινού
    22.07.2001 • 08:00

    ………………

    Η «Πολιτεία» Διόδωρου

    Ο Πατριάρχης Διόδωρος -ο επιλεγόμενος «Βούδας» από τους αρχιερείς των ελληνορθοδόξων εκκλησιών- ανέβηκε στον θρόνο το 1981, έπειτα από ένα παζάρι συναλλαγών, πολιτικών και οικονομικών. Ηταν Μητροπολίτης Αμμάν, είχε σώσει λέγεται τη ζωή του μακαρίτη Χουσεΐν της Ιορδανίας και απολάμβανε της υποστηρίξεώς του. Εκτός από τη βοήθεια Χουσεΐν, για να γίνει Πατριάρχης ο Διόδωρος, «έταξε» και αρκετά «πακέτα» δολάρια στους μητροπολίτες. Η επιστολή του Μητροπολίτη Διοκαισαρείας Ιακώβου προς τον Ανδρέα Παπανδρέου, το 1983, αποκαλύπτει πολλά και λέγεται ότι την έχει η κ. Δήμητρα Λιάνη στο αρχείο της.

    Διάκονος του Πατριαρχείου, πρώην γνωστός τραγουδιστής -έστειλε έχει πει, μάλιστα και σχετική επιστολή στο Οικουμενικό Πατραρχείο με αποκαλύψεις- πολλές φορές περιέγραψε δημοσίως και σε εκκλησιαστικούς κύκλους, τον καβγά Διοδώρου – Ιακώβου για τα «υπόλοιπα» που χρωστούσε ο πρώτος και τα είχε «ταμένα» στον δεύτερο για να τον ψηφίσει Πατριάρχη. Μόλις, λοιπόν, κάθησε στον θρόνο ο Διόδωρος, φαίνεται να έβαλε δύο στόχους, την συσσώρευση πλούτου και την… καλοπέραση. Περνούσε πολλούς μήνες τον χρόνο στην πατριαρχική βίλα του Αγίου Κωνσταντίνου Καμένων Βούρλων, όπου τον υπηρετούσαν Ρουμάνες καλόγριες. Μία από αυτές είχα μάλιστα, κακό τέλος. Στο μοναδικό προσκύνημα του Τάφου της Παναγίας στη Γεσθημανή ήταν κενή η θέση ηγουμένου. Ο αρχιμανδρίτης Συνέσιος ζητεί την τοποθέτησή του εκεί και ο Διόδωρος δίνει τη συγκατάθεση, έναντι… 80.000 δολαρίων, τα οποία και κατέβαλε ο Συνέσιος (άραγε πού βρίσκουν Αγιοταφίτες μοναχοί τόσο μεγάλα ποσά;). Ομως, ο Πατριάρχης, και τα χρήματα πήρε και τη θέση δεν του έδωσε. Θυμωμένος ο αρχιμανδρίτης, ήλθε στην Ελλάδα, πήγε στη βίλα Καμένων Βούρλων και επειδή γνώριζε «καλά» τα κατατόπια -είχε υπηρετήσει διάκονος εκεί- προσπάθησε να κλέψει χρήματα από το χρηματοκιβώτιο.

    Τον αντελήφθη η Ρουμάνα μοναχή Λάικα και εκείνος αναγκάστηκε για να διαφύγει να την χτυπήσει στο κεφάλι με ένα βαρύ αντικείμενο. Οταν διαπίστωσε ότι την είχε σκοτώσει, έβαλε φωτιά για να χαθούν τα ίχνη. Η δολοφονία, όμως, αποκαλύφθηκε και ο Συνέσιος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 28 ετών από τα ισραηλινά δικαστήρια. Ο φάκελος «Λάικα» βρίσκεται στα αρχεία της Μοσάντ, ενώ ο Συνέσιος δεν «μίλησε»ποτέ, παρά τις παροτρύνσεις, ακόμη και Ισραηλινών να κάνει αποκαλύψεις.

    Οι Ρουμάνες

    Φαίνεται ότι ο Διόδωρος είχε ιδιαίτερη αδυναμία στις Ρουμάνες. Λέγεται ότι πήγαιναν στα Ιεροσόλυμα να υπηρετήσουν από μοναστήρια τις πατρίδας τους και πολλές από αυτές το πρωί φορούσαν το σχήμα και προσεύχονταν και το βράδυ «εργάζονταν» σε καμπαρέ στο Τελ Αβίβ. Εντονες φήμες, που συζητείται, ότι και γι’ αυτές οι Ισραηλινοί έχουν στοιχεία, αναφέρουν πως ορισμένες από τις καλόγριες εκ Ρουμανίας «ετύγχανον της ιδιαιτέρας ευνοίας» του Πατριάρχου. Η τελευταία μάλιστα -συμπληρώνουν οι πληροφορίες- έφυγε από το Ισραήλ λίγες ώρες μετά το θάνατο του Διοδώρου με 6 εκατομμύρια δολάρια στη βαλίτσα της, με τα οποία άνοιξε επιχείρηση στην πατρίδα της. Λέγεται δε, ότι οι ισραηλινές αρχές γνώριζαν την περίπτωση, αλλά την άφησαν να φύγει, για να μην δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο, κάτι που το έχουν μετανοήσει τώρα.

    Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης Ελληνίδας καλλιτέχνιδος, η οποία πέρασε άσχημες ώρες με την υγεία της. Οταν οι Ισραηλινοί γιατροί τη διαβεβαίωσαν ότι θα γίνει καλά, ιδιαίτερα συγκινημένη, πήγε στον Πανάγιο Τάφο να προσκυνήσει. Εκεί θέλησε, να αφιερώσει ακριβό κόσμημα που είχε στον λαιμό της. Τότε παρενέβη κληρικός Αγιοταφίτης που τη συνόδευε και της είπε: «Κυρία…, αν πράγματι αισθάνεσθε ότι πρέπει να αφιερώσετε το κόσμημά σας στον Χριστό, ως ευγνωμοσύνη που σας έσωσε, καλύτερα πουλήστε το και δώστε τα χρήματα σε φτωχούς. Εάν το αφήσετε εδώ, σε δυο – τρεις ημέρες θα κοσμεί τον λαιμό κάποιας Ρουμάνας».

    Το χρήμα

    Η σχέση με το χρήμα, φαίνεται να ήταν επίσης ξεχωριστά έντονη για τον Διόδωρο. «Ο Χιώτης ήταν παραδόπιστος», μας είπε χαρακτηριστικά Αγιοταφίτης. Είχε «ιδιαίτερες σχέσεις» με Μητροπολίτες που διαχειρίζονταν προσκυνήματα και περιουσιακά στοιχεία του Πατριαρχείου. Από παντού έπαιρνε «μίζες». «Νοίκιασε» για 90 χρόνια μεγάλες εκτάσεις στους Ισραηλινούς, κάτι που εξόργισε τους Παλαιστινίους, ενώ δεν δίστασε να κάνει και πλαστογραφίες εις βάρος Εβραίων, υπογράφοντας συμβόλαια που τελικά δεν ίσχυαν, αφού όμως πρώτα είχε εισπράξει τα χρήματα. Σε αυτές τις «ιστορίες» συμμετείχαν και Αγιοταφίτες. Υποθέσεις τέτοιες βρίσκονται στα ισραηλινά δικαστήρια, όπως και η τελευταία με την εξαφάνιση τεράστιων ποσών ακόμη και από τράπεζες της Ελβετίας, μετά το θάνατό του. Εχει αρχίσει ειδική έρευνα για 20 περίπου εκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης γνωστή στους Ελληνες πολιτικούς η περίπτωση που συνελήφθη ο Διόδωρος από την αστυνομία του Ισραήλ, με πλάκες λαθραίου χρυσού. Επενέβη η ελληνική κυβέρνηση και έκλεισε το θέμα. Ομως ο φάκελος έμεινε στα αρχεία της Μοσάντ, όπως και εκατοντάδες άλλοι φάκελοι.

    Κλείνοντας τη «σταχυολόγηση» των έργων και του βίου Διοδώρου, θα καταθέσουμε, ίσως την πιο χαρακτηριστική μαρτυρία, που φανερώνει το μέγεθος της εξαρτήσεως του εκδημήσαντος Πατριάρχου με το χρήμα.

    Βαριά άρρωστος τα τελευταία 2 χρόνια -ήταν περίπου 140, 150 κιλά, με μειωμένη όραση, είχε υψηλό σάκχαρο, καρδιά και υπεβάλλετο σε αιμοκάθαρση- ενώ μιλούσε, έγερνε το κεφάλι και κοιμόταν αφήνοντας τον συνομιλητή του αμήχανο, ειδικά όταν δεν υπήρχε άλλος μπροστά και μάλιστα Αγιοταφίτης. Ακόμη και δημοσιογράφοι που του έχουν πάρει συνέντευξη, είχαν γίνει μάρτυρες αυτού του γεγονότος. Ομως το να ξυπνούσε ο Διόδωρος και να συνέχιζε τη συζήτηση ήταν απλό και το συνέστηναν στους συνομιλητές του Αγιοταφίτες: «Την ώρα που τον παίρνει ο ύπνος, ρώτησέ τον, πόσο πάει σήμερα η τιμή του δολαρίου Μακαριότατε; Αμέσως θα ξυπνήσει και θα σου απαντήσει οπότε και θα συνεχίσετε να μιλάτε, μέχρι να επαναληφθεί η ίδια σκηνή».

    https://www.rizospastis.gr/story.do?id=591759


    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ Σελίδα 8
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ

    Κηδεύεται αύριο ο πατριάρχης Διόδωρος

    Κηδεύεται αύριο στα Ιεροσόλυμα ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Διόδωρος και κατά κόσμον Δαμιανός Καρίβαλης. …………..

    Ο πατριάρχης Διόδωρος, μετά τις καταστροφές που υπέστη το κτιριακό συγκρότημα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό από την πλημμύρα της 21ης Οκτώβρη 1994 και ανταποκρινόμενος σε σχετική έκκληση του αείμνηστου ευρωβουλευτή του κόμματος Β. Εφραιμίδη για συμμετοχή στην προσπάθεια διάσωσης του Ιστορικού Αρχείου του ΚΚΕ, είχε προβεί στη συμβολική χειρονομία της προσφοράς ενός εκατομμυρίου δραχμών. «Διαθέτουμε, ανέφερε σε επιστολή του ο πατριάρχης, το συμβολικόν ποσόν του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) δραχμών… ως έκφρασιν συμμετοχής εις την αποκατάσταση των ζημιών… συμμεριζόμενοι δε ολοψύχως την αγωνία αυτής διά τας ζημίας, αίτινες ενέσκηψαν εις τα περιουσιακά στοιχεία του κόμματος και κατ’ επέκταση εις τα μέλη αυτού». Ο Β. Εφραιμίδης ευχαρίστησε, εκ μέρους του Κόμματος, τον πατριάρχη για την ευγενική του προσφορά.

    ________________________________________________________________

    Απλό ερώτημα
    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΥΣΕΒΕΣΤΑΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ;

    Δημήτρης Αλικάκος

    1 ώρ.  · 

    Φίλοι με ρωτάνε γιατί κανένα μεγάλο ΜΜΕ δεν έπαιξε την είδηση της αθώωσής μου από την ελληνική δικαιοσύνη για το άγιο φως.

    Απάντηση: Μα ακριβώς γι’ αυτό! Επειδή ΑΘΩΩΘΗΚΑ.

    Αν έλεγε ΕΝΟΧΟΣ η απόφαση, θα ήμουν στα μανταλάκια για μέρες με τη στάμπα του συκοφάντη.

    Τώρα σιωπή.

    *Σημ. Τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ έχουν «ποινικό μητρώο» στη διαιώνιση της απάτης.

  5. Ο/Η του κώλου λέει:

    https://hellasjournal.com/2024/04/o-stefanos-kasselakis-koufane-tous-papades-stin-archiepiskopi-amerikis-otan-vaftistike-sto-nero-schimatistike-enas-stavros-apo-to-ladi-ischiristike/

    https://hellasjournal.com/wp-content/uploads/webp/2024/04/240416061759_KASSELAKHS-ASTORIA01.webp
    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ομιλεί σε ομογενείς στην Αστόρια. Φωτογραφία Hellas Journal

    Ο Στέφανος Κασσελάκης “κούφανε” τους Παπάδες στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής: Όταν βαφτίστηκε, στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταυρός από το λάδι, ισχυρίστηκε…

    “Με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας Σταύρος από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος”.

    Την παραπάνω κουβέντα μας μετέφεραν ότι εκστόμισε ο Πρόεδρος του Σύριζα Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ο οποίος τον άκουγε εκστασιασμένος. Θα σκεφτόταν ευτυχώς που έγινε πολιτικός και όχι παπάς, διότι με τη φορά που έχει πάρει θα μπορούσε να γίνει και …Αρχιεπίσκοπος.

    Λίγη ώρα μετά, στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Ελπιδοφόρος έγραψε ότι ο κ. Κασσελάκης “σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας”:

    «Με χαρά υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη, ένα παιδί της Ομογένειάς μας, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας» έγραψε στην ανάρτησή του ο Ελπιδοφόρος.

    Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο:
    Στο επίκεντρο της συνάντησης (του κ. Κασσελάκη με τον Αρχιεπίσκοπο), που έγινε σε εξόχως θετικό κλίμα τέθηκαν τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας της Ομογένειας και του Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος.

    Από πλευράς του, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

  6. Ο/Η Παφίτης λέει:

    Ὁ Μόρφου Νεόφυτος, δίπλα στον ηγούμενο της Αββακούμ, ἀπαντᾶ στο «Τι είναι γαμήσι;»

    https://www.protothema.gr/world/article/1488220/kupros-profulaktika-lipadika-tzel-kai-alla-tekmiria-sti-moni-avvakoum/

    Κύπρος: Προφυλακτικά, λιπαντικά τζελ και άλλα… τεκμήρια στη Μονή ΑββακούμΤο παρασκήνιο των ανακρίσεων των εμπλεκόμενων μοναχών και οι «λεπτομέρειες» που παραλήφθηκαν

    Οι ανακρίσεις για την υπόθεση της Μονής Αββακούμ στο χωριό Φτερικούδι της Κύπρου, έχουν παρασκήνιο και μάλιστα ιδιαιτέρως ενδιαφέρον.

    Αξιόπιστες αστυνομικές πηγές που μίλησαν στην ιστοσελίδα Cyprus Times, ανέφεραν πως έχουν γίνει παρεμβάσεις προς τους δύο αστυνομικούς, οι οποίοι στις 5 Μαρτίου βρισκόντουσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία στο μοναστήρι στο Φτερικούδι, να γίνουν «αφαιρετικοί» στις καταθέσεις τους προς τους δύο ποινικούς ανακριτές που διόρισε ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης. Οι ανακριτές είναι ο ανώτερος δικηγόρος της του κράτους Νίνος Κέκκος και ο Δικηγόρος Γιώργος Παπαϊωάννου, ο οποίος επίσης έχει θητεύσει στο παρελθόν στη Νομική Υπηρεσία.

    Προφυλακτικά και λιπαντικά

    Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα Cyprus Times, οι δύο αστυνομικοί προσεγγίστηκαν ώστε να παραλείψουν στις καταθέσεις τους, κάποιες «λεπτομέρειες», όπως για παράδειγμα ο εντοπισμός προφυλακτικών και λιπαντικών σκευασμάτων (τζελ) στα κελιά των μοναχών.

    Τα συγκεκριμένα τεκμήρια παραλήφθηκαν από τους ανθρώπους που είχαν σταλεί από τον Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα και είναι άγνωστο αν έχουν τεθεί υπόψη της ανακριτικής επιτροπής της Ιεράς Συνόδου, η οποία εξετάζει και καταγγελίες για σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ των μοναχών.

    Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος (εν αργία Ηγούμενος της Μονής), γνωρίζοντας πως αυτά τα «τεκμήρια» δόθηκαν στον Μητροπολίτη Ησαΐα, επιχείρησε με πρόσφατη ανάρτηση – απολογία στο Facebook να προλάβει τα όσα θα αποκαλύπτονταν. Στην ανάρτηση ανέφερε: «Ουδέποτε ήλθαμε σε πράξεις ερωτικής συνεύρεσης μεταξύ μας ή επιδιώξαμε να έλθουμε με άλλα άτομα ή πιστούς. Για φράσεις όμως της καθημερινότητας, που ακούγονται σε δημοσιευμένα στιγμιότυπα και που επαναλαμβάνουμε, ότι παράνομα καταγράφηκαν, απολογούμαστε και ζητούμε τη συγχώρεση σας, στο μέτρο που κρίνετε, ότι αυτές δεν έπρεπε να ακουσθούν από χείλη μοναχών. Είμαστε όμως άνθρωποι, που φέρουν ένα βαρύ φορτίο, με το οποίο παλεύουν κάθε μέρα. Τις ανθρώπινες αδυναμίες τους, που άλλοτε τις νικούμε και άλλοτε μας νικούν. Και είναι, επαναλαμβάνουμε, ανθρώπινο, η καθημερινή συνύπαρξη μας να δημιουργεί οικειότητα, εμπιστοσύνη και εγγύτητα μεταξύ μας, που κάποιες φορές εξωτερικεύεται μέσα και από – εν τινι μέτρω για πολλούς – ‘τολμηρούς’ αστεϊσμούς, χωρίς όμως καμία περαιτέρω συνέπεια ή υπονοούμενη συνέπεια».

    moni-avvakoum-2
    Ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος

    Κλείσιμο

    Έγραφαν και υπερωρίες

    Ένα από τα προβλήματα που έχουν προκύψει στον «διάλογο» μεταξύ ενδιαφερομένων και των δύο αστυνομικών είναι η μη καταγραφή υπερωριών για την 5η Μαρτίου.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί δεν δέχονται να αποσύρουν την απαίτηση τους για πληρωμή υπερωριών. Άλλωστε κάτι τέτοιο θα ήταν δύσκολο να συμβεί καθώς θα έπρεπε να γίνει παρέμβαση στα συστήματα της Αστυνομίας, όπου είναι καταγεγραμμένες οι υπερωρίες, αφού οι αστυνομικοί είχαν μεταβεί στο Φτερικούδι με οδηγίες της ηγεσίας, μετά από την παράκληση του Μητροπολίτη Ησαΐα.

    Αυτό που επισήμως έχει δηλωθεί είναι ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού είχε ζητήσει από την αστυνομία συνοδεία για ένα φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο θα παραλάμβανε από τη Μονή Αββακούμ κάποια αντικείμενα αξίας για να τα μεταφέρει στη Μητρόπολη.

    Ωστόσο, οι δύο αστυνομικοί φαίνεται πως δεν περιορίστηκαν στη συνοδεία αλλά κατά πάσα πιθανότητα ήταν παρόντες και στις έρευνες που έγιναν από τους ανθρώπους που φορούσαν κουκούλες. Αυτό μένει να ξεκαθαριστεί από τους ανακριτές, μέσα από τις έρευνες και τις καταθέσεις που λαμβάνουν.

    Δεν είδατε δεν ακούσατε

    Η τρίτη παράκληση προς τους δύο αστυνομικούς είναι, να παραλείψουν να αναφέρουν στις καταθέσεις τους, ποιοι έκαναν τις «ανακρίσεις» των μοναχών που είχαν μεταφερθεί στη Μητρόπολη. Πέραν του Μητροπολίτη Ησαΐα, φαίνεται πως ακόμα δύο άτομα είχαν αναλάβει ρόλο εκκλησιαστικών ανακριτών. Πρόκειται για δύο εκ των θρονικών επιτρόπων οι οποίοι στις 5 Μαρτίου βρίσκονταν στη Μητρόπολη. Επί τους παρόντος εικάζεται και μένει να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί, ότι στην επιχείρηση στο μοναστήρι μετείχαν και άλλοι εν ενεργεία και πρώην αστυνομικοί αλλά και πρόσωπα τα οποία εργοδοτούνται από πρόσωπο που έχει απασχολήσει αρκετές φορές την αστυνομία για παράνομη δραστηριότητα.

    Κατά την διάρκεια εκείνων των ανακρίσεων προέκυψαν παραδοχές από κάποιους Μοναχούς, τις οποίες απέσυραν στη συνέχεια αποδίδοντας τες σε εκφοβισμό, απειλές και πιέσεις.

    Στις παραδοχές αναφέρθηκε και ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος στην ανάρτηση του αναφέροντας: «Υποχρεωθήκαμε με αφόρητη πίεση και απάνθρωπη συμπεριφορά σε ομολογία πράξεων, που ουδέποτε κάναμε»,

    Οι κάμερες δεν λένε ψέματα

    Αρχικώς, οι μοναχοί, διά των δικηγόρων τους, επιχείρησαν να εξηγήσουν τα όσα έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας της Μονής, λέγοντας πως υπήρξε μοντάζ και παραποίηση. Ωστόσο, γνωρίζοντας πως το μοντάζ αν είχε υπάρξει, θα μπορούσε να αποδειχθεί, άλλαξαν τακτική και εγκατέλειψαν τον ισχυρισμό, παραδεχόμενοι ουσιαστικά ότι τα βίντεο είναι αυθεντικά και πραγματικά.

    Στην ανάρτηση του Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου αναφέρεται: «Το σημαντικότερο, όμως, είναι, ότι όλα τα ‘στοιχεία’, επί των οποίων επιχειρείται να στηριχθεί η θεμελίωση των αδίκων κατηγοριών εναντίον εμού και των αδελφών της Μονής μας, είναι παράνομα και προήλθαν από μη νόμιμη καταγραφή του ιδιωτικού βίου και των ιδιωτικών συνομιλιών όλων ημών, χωρίς εμείς να το γνωρίζουμε. Παρ’ όλα αυτά, και μην παραγνωρίζοντας ότι στην πραγματικότητα έχετε δεί στιγμιότυπα από τον τρόπο ζωής μας και έχετε ακούσει ιδιωτικές συνομιλίες μας, αν και τονίζουμε, ότι η καταγραφή τους και η δημοσιοποίηση τους έγινε παράνομα, σας οφείλουμε – για όσα εν γένει έχετε δει και έχετε ακούσει για μας – μία εξήγηση από καρδιάς. Σας την οφείλουμε, για την αγάπη και την στήριξη που μέχρι σήμερα μας προσφέρατε».

  7. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ «ΕΠΑΡΑΤΟ» ΝΟΜΟ

    Του Παναγιώτη Αντ. Ανδριόπουλου

    Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ «ΕΠΑΡΑΤΟ» ΝΟΜΟ

    Ο μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος – λαύρος εναντίον του νόμου για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων – όχι απλώς δέχθηκε, το βράδυ της Ανάστασης, τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανο Κασσελάκη και τον σύζυγό του Τάιλερ, αλλά και τους ησπάσθη …αναστασίμως! 

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.