Η Εκκλησία ήξερε τι γινόταν στην επιχείρηση Αββακούμ

[Βιομηχανία θαυμάτων, απάτες, κλεψιές, πλουτισμός, ροζ παρενοχλήσεις]

Ο μανδυοφόρος Όσιος Ηγούμενος, εν μέσω Αγίων Μητροπολιτών

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Θα είναι απόλυτα αφελές να ισχυριστεί κανείς ότι όλη αυτή η προκλητική Βιομηχανία στημένων θαυμάτων σε βάρος δυστυχισμένων ανθρώπων («Εδωσε 2000 ευρώ στους μοναχούς Αββακούμ γιατί ήταν άρρωστο το παιδί του – «Πέθανε και ζητούσε πίσω τα λεφτά του στη μνήμη του, ένιωθε αδικημένος»-OmegaLive 21/03/2024 13:58), από τις κωμικοτραγικές φιγούρες του ηγούμενου και των συνεργατών του, δεν είχε γίνει αντιληπτή από τον έμπειρο τοπικό μητροπολίτη Ταμασσού, τον φιλοΕΛΑΜίτη (Χ.Α. Κύπρου) Αρχιεπίσκοπο Γιώργο και την Ιεραρχία, η οποία πίστευε στα σοβαρά ότι θεραπεύονταν καρκινοπαθείς από τον Αββακούμη, που γεννοβολούσε και πολαπλασίαζε τους καφέδες («Ενώ δεν είχαμε καφέ, ξαφνικά βρέθηκαν δεκάδες κουτάκια με καφέδες»).

Ένας Κύπριος θεολόγος είχε προσπαθήσει να δείξει τι συνέβαινε, αλλά η Εκκλησία έκανε πως δεν άκουγε: «Στα δικαστήρια Θεόδωρος Κυριακού και Μονή Αβακούμ για αναρτήσεις στο Facebook (alphanewslivecyprus 23/11/2023 – 10:49). «Πριν από περίπου δύο εβδομάδες, δικαστικός κλητήρας επέδωσε στον κύριο Κυριακού αγωγή που καταχώρησε η αδελφότητα της Μονής αναφορικά με δυσφήμιση, μέσω αναρτήσεων του θεολόγου στο Facebook».

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι αποκαλύψεις και οι έρευνες, οι οποίες ας ελπίσουμε πως δεν θα καταλήξουν στις γνωστές συγκαλύψεις, αλλά θα επισημοποιήσουν τουλάχιστον ένα μέρος της ανατριχιαστικής αλήθειας: «Κυριακού: Κατ’ εξακολούθηση η σεξ. παρενόχληση από μοναχό της Μονής Αββακούμ» (simerini.sigmalive.com-21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024). Έρευνες και εκτός Κύπρου για το ιερό σκάνδαλο της Μονής Στην υποδιεύθυνση διερεύνησης οικονομικού εγκλήματος τις τελευταίες ώρες έφτασαν νέα έγγραφα, αλλά και πληροφορίες, από την Κύπρο αλλά και από το εξωτερικό, για χρήματα που έφταναν στη Μονή από διάφορες πηγές. Μέσα από έγγραφα αλλά και καταθέσεις, οι ανακριτές προσπαθούν να διαπιστώσουν τις διαδρομές των χρημάτων, και κατά πόσο οι οκτακόσιες και πλέον χιλιάδες στο ένα από τα χρηματοκιβώτια της Μονής είναι μόνο η άκρη του παγόβουνου (ant1live.com/21.03.24 | 20:00).

«Κυριακού: «Προσπαθούν να το μαζέψουν» (cyprusnews.live 19 Mar 2024, 9:20). «Τώρα που καταλαβαίνουν πόσο σκανδαλίστηκαν οι πιστοί, τώρα προσπαθούν να το μαζέψουν. Δε μαζεύεται όμως και θα έχουμε ίσως και χειρότερα να ακούσουμε στη συνέχεια. Ο κ. Κυριακού τόνισε ότι η διαρροή των βίντεο δεν αφορά και δε στοχεύει μόνο τους δύο κληρικούς, αλλά και τον ίδιο τον Μητροπολίτη Ταμασού. Αναφερόμενος στην πιθανή ύπαρξη τρίτου χρηματοκιβωτίου, ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι «ένα υποκατάστημα τράπεζας δεν έχει τρία χρηματοκιβώτια…ποιοι τα πλήρωσαν, αν υπάρχουν;», αντικρούοντας τον ισχυρισμό περί προσωπικού χρηματοκιβωτίου. Ερωτηθείς για το τι ακολουθεί, ο Θεόδωρος Κυριακού, εκτίμησε ότι όλα οδηγούν στην καθαίρεση των δύο εμπλεκόμενων μοναχών, με την Εκκλησία, συν των άλλων, να έχει να διαχειριστεί τις όποιες διαρροές». 

This entry was posted in θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

1 Responses to Η Εκκλησία ήξερε τι γινόταν στην επιχείρηση Αββακούμ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.