Σεξ, αφορολόγητα θαύματα και οικονομικές καταχρήσεις εκατομμυρίων € σε μοναστήρι της Κύπρου

[Η Αστυνομία δεν ερευνά την υπόθεση, την διαχειρίζεται η Εκκλησία!]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ενώ αναζωπυρώθηκεΘεσσαλονίκη: Ιερέας και καθαιρεμένος παπάς ξάφρισαν 1,3 εκατ. ευρώ από πολίτες» (Πρ. Θέμα- Στράτος Λούβαρης , 06.03.2024, 11:17-65 ΣΧΟΛΙΑ)] η υπόθεση ιερεων της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, στο οικονομικό της και για άγνωστους λόγους όχι στο σεξουαλικό της σκέλος: “ («Χρυσές» δωρεές για πονηρούς σκοπούς” (efsyn-Νίκος Φωτόπουλος, 14.07.2023, 14:33: Ο ιερός ναός Μεθοδίου και Κυρίλλου…. προέρχονται από το στενό περιβάλλον του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Ανθιμου….. τα στοιχεία δείχνουν ότι τα χρήματα που προσφέρθηκαν, περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ, σχετίζονται με σεξουαλική εκμετάλλευση νεαρών ατόμων!»), έσκασε μια ιερή βόμβα και στην Κύπρο: Αντιγράφω από το «Πρώτο Θέμα»:  «Σόδομα και Γόμορρα με σεξ μοναχών και… δακρυσμένες εικόνες σε μοναστήρι στην Κύπρο».

(Μανώλης Καλατζής-07.03.2024, 10:48  143 ΣΧΟΛΙΑ). «Οι σεξουαλικές πράξεις καταγράφονταν και σε βίντεο-Πρωταγωνιστές δύο μοναχοί της Μονής Οσίου Αββακούμ, οι οποίοι ζήτησαν οι ίδιοι να καθαιρεθούν για να μη διασυρθούν – Το 1 εκατ. ευρώ σε μετρητά και η αγορά διαμερισμάτων σε Πειραιά και Κύπρο.

Η Εκκλησία επιχειρεί να διευθετήσει «ενδοοικογενειακώς» ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που την αφορούν και σχετίζεται με τη δραστηριότητα μοναχών στη Μονή Οσίου Αββακούμ στο χωριό Φτερικούδι. Ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορενής, Ησαΐας, στη δικαιοδοσία του οποίου ανήκει το μοναστήρι, αποφάσισε να του βάλει λουκέτο και να παραπέμψει το θέμα στην Ιερά Σύνοδο η οποία συνέρχεται αύριο και εκτός απροόπτου, θα «ξυρίσει» δύο μοναχούς. Θα πρέπει αν σημειωθεί ότι οι δύο μοναχοί, όταν αποκαλύφθηκαν οι δραστηριότητες τους, ζήτησαν μόνοι τους να αποσχηματιστούν για να αποφευχθεί το σκάνδαλο που θα τους εξέθετε. Τα στοιχεία που τους καίνε είναι οι σεξουαλικές συνευρέσεις σε χώρους του μοναστηριού, οι οποίες μάλιστα καταγράφονταν και σε βίντεο από κάμερες που είχαν τοποθετήσει οι ίδιοι για λόγους ασφαλείας. Αισθάνονταν ότι ελέγχουν πλήρως το περιβάλλον και δεν έκλειναν τις κάμερες, οι οποίες κατέγραφαν τα πάντα. Όταν οι φήμες που αφορούσαν το τι γινόταν πίσω από τις κλειστές πόρτες, άρχισαν να μετατρέπονται σε κουτσομπολιό, έγινε αιφνιδιαστική έρευνα από τον οικείο Μητροπολίτη και παραλήφθηκαν τα βίντεο. Όταν οι Μοναχοί αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να διαψεύσουν τα όσα είχαν καταγραφεί ζήτησαν να αποσχηματιστούν. Ωστόσο το σκάνδαλο δεν αφορούσε μόνο τις σεξουαλικές συνευρέσεις αλλά το σύνολο της λειτουργίας της Μονής. Συχνά συνέβαιναν «θαύματα» με εικόνες να δακρύζουν και να στάζουν μύρο… οδηγώντας χιλιάδες ευκολόπιστους στο Μοναστήρι για να προσκυνήσουν και να το ενισχύσουν οικονομικά, αφήνοντας και τάματα αξίας πολλών χιλιάδων ευρώ. Το μύρο που έσταζε όταν «δάκρυζαν» οι εικόνες ήταν πραγματικό και για αυτό είχαν φροντίσει οι ίδιοι οι καλόγεροι έχοντας τοποθετήσει μηχανισμό που διοχέτευε μύρο στην εικόνα από δοχείο το οποίο δεν ήταν ορατό. Ο μηχανισμός ανακαλύφθηκε αλλά ουδείς θέλει να μιλήσει για την απάτη, ώστε να μην σκανδαλιστούν οι πιστοί.

Τα «θαύματα» στη Μονή συχνά προβάλλονταν από βίντεο στο YouTube ενώ οι Μοναχοί είχαν έντονη δραστηριότητα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αλλά και παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τα τάματα και οι εισπράξεις στο παγκάρι από τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέπτονταν στο Μοναστήρι αναζητούνται καθώς διαπιστώθηκε ότι οι δύο μοναχοί είχαν φυλάξει στο κελί τους μεγάλα ποσά σε μετρητά που υπολογίζονται στο €1.000.000, αλλά και χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι διαθέτουν τραπεζικούς λογαριασμούς με μεγάλα ποσά καταθέσεων ενώ είχαν «επενδύσει» και στην αγορά διαμερισμάτων στον Πειραιά και στη Κύπρο. Τα διαμερίσματα τα χρησιμοποιούσαν οι Μοναχοί για δική τους χρήση.

Η υπόθεση δεν έχει καταγγελθεί στην Αστυνομία και η έρευνα γίνεται εντός της Εκκλησίας.
Τα περί ηθικού και σεξουαλικού σκανδάλου, στη Μονή Οσίου Αββακούμ, επιβεβαίωσε ο Εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου, Χρήστος Ευσταθίου, μιλώντας στον Αντέννα Κύπρου. Επιβεβαίωσε και ότι το θέμα θα τεθεί αύριο ενώπιον της Ιεράς Συνόδου η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση για καθαίρεση των δύο μοναχών. «Ο Μακαριότατος (Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος) δείχνει μεγάλη ευαισθησία να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση η οποία μας θλίβει και μας πονεί. Αυτές οι καταγγελίες είναι θέματα ηθικής και σεξουαλικής φύσεως και οικονομικών ατασθαλιών που μπορεί να αγγίζουν μέχρι και τα όρια του σκανδάλου. Θα υπάρξει μαρτυρικό υλικό ενώπιον της Ιεράς Συνόδου. Θα ληφθούν αποφάσεις και δεν αποκλείεται να έχουμε πράξη καθαίρεσης» είπε ο Χρήστος Ευσταθίου».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

30/01/2023 «Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Γιώργος δέχτηκε τον Αρχηγό του χρυσαυγίτικου ΕΛΑΜ»- Συζήτησαν για μεταναστευτικό, Παιδεία, Κυπριακό!!!». «…Αντιγράφω από τη Wikipedia: «Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο»: «ιδρύθηκε ως το παράρτημα της Χ. Α. στην Κύπρο, όταν η Χ. Α. ήταν σε άνοδο στην Ελλάδα. Το ΕΛΑΜ μέχρι το 2019 διατηρούσε πολιτικές επαφές με το Λαϊκό Σύνδεσμο Χ. Α..[24][25] Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου σε συνέντευξη του δήλωσε ότι το κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου, ενώ στελέχη της Χρυσής Αυγής, με δηλώσεις τους, έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την άποψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, αποτελεί προσωπική επιλογή του Ν/Μιχαλολιάκου. Οταν διεξαγόταν η δίκη της Χ.Α. στην Ελλάδα, το ΕΛΑΜ συμμετείχε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στην Λευκωσία«. 

This entry was posted in IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

3 Responses to Σεξ, αφορολόγητα θαύματα και οικονομικές καταχρήσεις εκατομμυρίων € σε μοναστήρι της Κύπρου

  1. Παράθεμα: Σεξ, αφορολόγητα θαύματα και οικονομικές καταχρήσεις εκατομμυρίων € σε μοναστήρι της Κύπρου | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Εκ των πραγμάτων ο απατεώνας, κάθε είδους απατεώνας, πρέπει να έχει ποινικές διώξεις. Οι εικόνες που δακρύζουν, τα «θαυματουργά» κόκκαλα κλπ είναι απατεωνιές, πέραν πάσης αμφιβολίας. Παρ’ όλα αυτά, ανήκουν σε ένα «διαφορετικό» είδος απατεωνιάς.
    Θέλω να πω, πώς σ’ αυτή την περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψιν ότι ζούμε στον 21ο αιώνα, πρέπει να δούμε αυτό το φαινόμενο με διαφορετικό τρόπο.
    Δεν ισχύει πια η γνωστή φράση » αδίστακτοι και ανάλγητοι ιερείς εκμεταλλεύονται την πίστη αθώων θυμάτων».
    Αναρίθμητες φορές φαινόμενα με εικόνες που δακρύζουν αποδείχθηκαν απάτες. Όλοι το ξέρουν ή τουλάχιστον θα μπορούσαν να το ξέρουν. Κάποιοι δεν θέλουν να παραδεχθούν την αλήθεια, την απάτη. Είναι οι εξυπνάκηδες. Αυτοί που δεν θέλουν να παραδεχθούν πως για αιώνες τώρα τους εμπαίζουν οι ιερείς.
    Είναι τα αγύριστα κεφάλια, οι ξεροκέφαλοι, που παριστάνουν αυτούς που «δεν θα προδώσουν ποτέ την πίστη τους». Επιλέγουν συνειδητά να συμμετέχουν σ’ αυτό το θέατρο του Καραγκιόζη, σαν να μην τρέχει τίποτα: όλα είναι κανονικά στην ορθόδοξη εκκλησία.
    Είναι κατανοητό πως εδώ και χιλιάδες χρόνια, απ’ άκρου σ’ άκρου σ’ όλη την γή, οι άνθρωποι έχουν έντονο το στοιχείο του θείου (κάτι που οι άθεοι δεν λένε να αντιληφθούν. Δεν λένε να κατανοήσουν πως εφόσον οι άνθρωποι στρέφονται προς το θείο, ο αθεϊσμός σαν κίνημα δεν είναι ιδιαίτερα χρήσιμος ούτε για τις κοινωνίες ούτε για τους εκάστοτε εξουσιαστές ). Ενδεχομένως, να έχει την αφετηρία του στην ανάγκη του ανθρώπου να νιώσει ευγνωμοσύνη και αγάπη στη μάνα φύση που του παρέχει όλο όσα τον κρατούν στην ζωή. Αλλά και μέσω της επινόησης των θεών, να εκφράσει την αυταρέσκεια του.
    Άλλο όμως αυτό και άλλο, η άμετρη βλακεία. Δεν μπορούμε να συγχωρούμε συνεχώς το θύμα, επειδή είναι θύμα. Αν το θύμα του αρέσει αυτός ο ρόλος, και πρόθυμα καταβάλει χιλιάδες ευρώ στο πορτοφόλι των ιερέων, όχι τόσο για να καλοπιάσει τον θεό, αλλά μάλλον για να κρατάει ζωντανή και ισχυρή την κάστα των ρασοφόρων κηφήνων, τότε πρόβλημα του. Κάποτε, να αρχίσουμε να καταγγέλλουμε τον μαζοχισμό του θύματος, εκτός από τον θύτη (Ορθοδοξία).
    Όσο για την απουσία νομοθέτη, εισαγγελέων και της αστυνομίας σε τέτοιες περιπτώσεις, το έχουμε πει εδώ και χρόνια. Είναι όλοι τους συγκοινωνούντα δοχεία.
    Ανάλογη στάση κρατάει ο νομοθέτης και η δικαιοσύνη και σε άλλα εγκλήματα πέραν της εκκλησίας.
    Ας θυμηθούμε την περίπτωση του Noor 1 με τις τεράστιες ποσότητες ηρωίνης. Ουσιαστικά η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
    Ή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Η ΕΕ ενημέρωσε πως από το 2014 χρηματοδότησε την Ελλάδα με 700 εκ ευρώ! για τις μεταφορές, εκ των οποίων το 90% για τους σιδηρόδρομους. Πώς διαχειρίστηκαν οι κυβερνήσεις αυτό το τεράστιο ποσό;
    Δείτε πώς πολιτικοί, κόμματα, δικαιοσύνη, δημοσιογράφοι κάνουν «ομερτά».
    Ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι διέπραξε έγκλημα, προσδοκώντας πολιτικά οφέλη από νεκρούς και την οδύνη των συγγενών, δεν λέει λέξη για το πού κατέληξε αυτή η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, επειδή η υπόθεση αφορά άμεσα και την αντιπολίτευση.
    Ακριβώς, το ίδιο συμβαίνει και με τις εικόνες που δακρύζουν, την τίμια ζώνη κλπ.
    Δεν δαγκώνεις το χέρι του δασκάλου (της εκκλησίας) που σε εκπαίδευσε.
    Τουλάχιστον όχι ακόμη..

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.