Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Γιώργος δέχτηκε τον Αρχηγό του χρυσαυγίτικου ΕΛΑΜ

[Συζήτησαν για μεταναστευτικό, Παιδεία, Κυπριακό!!!]

Παλιές αμαρτίες που έγιναν ιερή παράδοση: Φωτ από: «Κύπρος: Ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος…», left.gr-20:45 | 26.05.2016: “Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος την είσοδο του ΕΛΑΜ στην Βουλή….πρόσθεσε ότι αυτή τον ικανοποίησε. «Χρειάζονται και οι ακραίοι», είπε”. Ο τρισμάκαρ Χρυσόστομος Β΄, ήταν ένας ιδιαίτερα ενάρετος κληρικός, που είχε κατηγορηθεί για πάρα πολλά, όπως: «Δήμαρχος Πάφου: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος συνεργάζεται με παραγωγό πορνό-iefimerida.gr, 22/09/2017  15:03). Tώρα τα πολιτικά βήματα του προκατόχου του, ακολουθεί και ο νέος Αρχιεπίσκοπος Γιώργος

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Πριν 3 ημέρες, ο Γιώργος Παπαχρυσοστόμου, δεσπότης Πάφου, που εκλέχτηκε πρόσφατα Αρχιεπίσκοπος της διαβόητης Εκκλησίας της Κύπρου (βλ. «Το σκάνδαλο που λέγεται Εκκλησία της Κύπρου»), δεν δίστασε να προχωρήσει σε μια κίνηση η οποία προκαλεί τα δημοκρατικά και ανθρωπιστικά αισθήματα των έντιμων Κυπρίων: «Συνάντηση υποψηφίου ΕΛΑΜ με Aρχιεπίσκοπο Γεώργιο» (27.01.2023 15:15 Sigmalive). Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου (Ε.ΛΑ.Μ.) Χ.Χρίστου ευχήθηκε στον Μακαριότατο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, μετά την ανάληψη των νέων του καθηκόντων. Την ίδια στιγμή συζητήθηκε η πορεία του Κυπριακού και το τεράστιο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες και προβληματισμούς μας. Επιπλέον, δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθούν διάφορα καίρια προβλήματα που απασχολούν ευρύτερα την κοινωνία, όπως και θέματα της παιδείας. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, από την πλευρά μας θεωρούμε ότι η εκκλησία έχει μια ιστορική αποστολή να διαφυλάξει την εθνική και θρησκευτική ταυτότητα της Πατρίδας μας. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος της Κύπρου, ευχαρίστησε το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) για την επίσκεψη, τονίζοντας και τις δικές του ανησυχίες αναφορικά με το Κυπριακό, το μεταναστευτικό καθώς και άλλες πτυχές της καθημερινότητας».

«O επικεφαλής του ΕΛΑΜ βουλευτής Χρίστος Χρίστου ως προσωπική φρουρά του υπόδικου Νίκου Μιχαλολιάκου» (από left.gr, 17:35 | 21.02.2017. Μανώλης Καλατζής  «Χρυσή Αυγή – ΕΛΑΜ: Σπορά των νικημένων του 1945»).

Αντιγράφω από τη Wikipedia: «Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο»: «ιδρύθηκε ως το παράρτημα της Χ. Α. στην Κύπρο, όταν η Χ. Α. ήταν σε άνοδο στην Ελλάδα. Το ΕΛΑΜ μέχρι το 2019 διατηρούσε πολιτικές επαφές με το Λαϊκό Σύνδεσμο Χ. Α..[24][25] Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου σε συνέντευξη του δήλωσε ότι το κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή της Κύπρου, ενώ στελέχη της Χρυσής Αυγής, με δηλώσεις τους, έχουν επιβεβαιώσει αυτήν την άποψη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, αποτελεί προσωπική επιλογή του Νίκου Μιχαλολιάκου.[4] Οταν διεξαγόταν η δίκη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, το ΕΛΑΜ συμμετείχε σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από την Ελληνική Πρεσβεία στην Λευκωσία. Μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, το ΕΛΑΜ διέκοψε τις σχέσεις μαζί με την μητρική οργάνωση.[26] Επιπλέον, το ΕΛΑΜ συνδέεται με άλλες 11 οργανώσεις στο εξωτερικό, όπως την Νέα Δύναμη στην Ιταλία και το Εθνικοδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας στην Γερμανία, κόμματα τα οποία θεωρούνται ως ακροδεξιά και νεο-φασιστικά.[27]

«Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα για το ΕΛΑΜ» (902.gr-09/10/2020-08:43). Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ….αυτό προβλέπει και ψήφισμα της κυπριακής Βουλής, το οποίο «καλεί τις αρχές να παρακολουθούν την εξέλιξη της δίκης της Χ.Α. στην Ελλάδα και να προβούν κατά τον δέοντα χρόνο σε όλες τις X.A. και στην Κύπρο…Επίσης, η ΕΔΕΚ….ο πρόεδρος των Οικολόγων, Χ. Θεοπέμπτου…κατ’ ομολογία του προέδρου του κ. Χρίστου Χρίστου (Σεπτέμβριος 2013) ανέφερε χαρακτηριστικά ότι είναι η Χ. Α. της Κύπρου, αποτελεί παράρτημα (της Χ.A.) ……».

Το ΕΛΑΜ, με τη γνωστή ευκολία που συνηθίζουν τις πολιτικές μεταμφιέσεις και αποκηρύξεις οι Νεοναζί, συστηματικά προσπαθεί να κρύψει την πραγματική του πολιτική ταυτότητα, μετά την προσαγωγή της αδελφής του σε δίκη, στην Ελλάδα, όμως αυτό, όπως και η ανάλογη (προκλητικά υποτιμητική για τη νοημοσύνη της κοινωνίας) προσπάθεια του Κασιδιάρη για το δικό του κόμμα,  δεν μπορεί να γίνει δεκτό από κανένα νοήμονα άνθρωπο:  «Ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ προσπαθεί να αποκρύψει την στενή σχέση του με την Χρυσή Αυγή. Γιατί άραγε; Κίνημα Οικολόγων»-cyprusgreens.org, Μαρ 22, 2019:  «….η απέλπιδα προσπάθεια του κ. Χρίστου να μας πείσει ότι δεν υπήρξε ποτέ μέλος της φρουράς του Μιχαλολιάκου…». 

Στο παρακάτω βίντεο (από το 1:12) ο Κασιδιάρης αναφέρει ότι ο Χρ. Χρίστου έχει βγάλει το μεγάλο σχολείο της Χ.Α., επισημαίνοντας ότι ήταν στην προσωπική φρουρά του Ν. Μιχαλολιάκου στην ομάδα με τα κόκκινα τζόκεϊ. Μάλιστα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι έχουν βγάλει το «σχολείο του Εθνικισμού» μαζί με τον Χρ. Χρίστου

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ»

«Ο φιλοχρυσαυγίτης μητροπολίτης Πάφου δεν είναι ομοφυλόφιλος» (12/01/2017)  «Απαξιώνει όμως τον Κύπριο Πρόεδρο για να δυσκολέψει την προσπάθεια συμφωνίας στο Κυπριακό»

This entry was posted in IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

3 Responses to Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος Γιώργος δέχτηκε τον Αρχηγό του χρυσαυγίτικου ΕΛΑΜ

 1. Ο/Η Παφίτης λέει:

  Απαντά με δικαστήρια αντί να κάνει διάλογο

  «Ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος βάση της Κυπριακής Νομοθεσίας θεωρείται στην Ιεραρχία ως ο δεύτερος τη τάξει μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το κείμενο και το πνεύμα του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης» το θεωρούμε καθόλα αναληθές, υβριστικό και ως εκ τούτου λιβελλογράφημα».

  https://simerini.sigmalive.com/article/2023/1/25/agoge-arkhiepiskopou-kata-tou-polite-gia-libello/?fbclid=IwAR0O5g-GUDjI7Sgc8CHsmZo_pMi-74mqBgc2TmSvIC__qRFcv7XGfFh7IFE

  25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

  Αγωγή Αρχιεπισκόπου κατά του «Πολίτη» για λίβελλο

  Αγωγή για λίβελο κατά της εφημερίδας «Πολίτης» ασκεί ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος – Τι αναφέρεται στο επίμαχο σχόλιο του Πολίτη

  Αγωγή για λίβελλο κατά της εφημερίδας «Πολίτης» ασκεί ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος.

  Συγκεκριμένα η εφημερίδα «Πολίτης» σε παραπολιτικό σχόλιό της με τίτλο «Αρχιεπίσκοπος και υποψήφιοι ΠτΔ», αναφερόταν στις συναντήσεις του προκαθημένου της Εκκλησίας με τους Γιώργο Κολοκασίδη και Αβέρωφ Νεοφύτου ενώ εξέφραζε «απορία» για το γεγονός ότι «δεν φώναξε για έναν καφέ» τον Χρίστο Χρίστου του ΕΛΑΜ. Τον υποψήφιο του οποίου, σύμφωνα με το σχόλιο του «Πολίτη», «το νεοφασιστικό κόμμα στήριξε στα ξεκινήματά του γενναιόδωρα, με εντολές του προκατόχου του και λεφτά φυσικά της Μητρόπολης Πάφου, βοηθώντας το έτσι να κατσικωθεί στα κεφάλια μας».

  Σύμφωνα με γραπτές αναφορές από την Αρχιεπισκοπή , «Έχει καταχωρηθεί Αγωγή εναντίον της εφημερίδας «Πολίτης» για το δημοσίευμα της στις 20/01/2023 με τίτλο «Αρχιεπίσκοπος και υποψήφιοι ΠτΔ» στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας για λίβελλο.

  Ο εκάστοτε Αρχιεπίσκοπος βάση της Κυπριακής Νομοθεσίας θεωρείται στην Ιεραρχία ως ο δεύτερος τη τάξει μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το κείμενο και το πνεύμα του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Πολίτης» το θεωρούμε καθόλα αναληθές, υβριστικό και ως εκ τούτου λιβελλογράφημα.

  Ο Αρχιεπίσκοπος έχει δηλώσει ότι οι τυχών επιδικασθείσας αποζημιώσεις εναντίον της εφημερίδας «Πολίτης» θα δοθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς

 2. Ο/Η laskaratos λέει:

  https://www.in.gr/2016/06/27/greece/pafoy-gewrgios-oi-omofylofiloi-pasxoyn-kai-toys-kaloyme-sto-swsto-dromo/

  Πάφου Γεώργιος: Οι ομοφυλόφιλοι πάσχουν και τους καλούμε στο σωστό δρόμο

  Σύνταξη ΙΝ
  27 Ιουνίου 2016, 16:50

  Αντιδράσεις εντός και εκτός της ομοφυλοφιλικής κοινότητας προκαλεί η έκκληση του μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου προς όλους όσοι «πάσχουν» από την ομοφυλοφιλία να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο.

  Κληθείς να σχολιάσει την δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου, σύμφωνα με τον οποίο οι χριστιανοί οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη από τους ομοφυλόφιλους, ο μητροπολίτης Πάφου ανέφερε, ότι η Εκκλησία στέκεται με συμπάθεια στους ανθρώπους που «πάσχουν από την ομοφυλοφιλία», καλώντας τους, παράλληλα, να επιστρέψουν στο σωστό δρόμο.

  Σύμφωνα με το δίκτυο Sigma της Κύπρου, ο μητροπολίτης Πάφου δήλωσε, ακόμη, πως η Εκκλησία καταδικάζει την ομοφυλοφιλία.

  «Δεν μπορεί η Εκκλησία να το αποδεχτεί, ούτε και νομίζω να έχει αυτό το νόημα η δήλωση του Πάπα. Είναι σαφής η διδασκαλία της Εκκλησίας: O θεός δημιούργησε δύο φύλα» είπε.

  Καταλήγοντας, ο μητροπολίτης ανέφερε, ότι η ομοφυλοφιλία προέρχεται από κάποιο εθισμό από την παιδική ηλικία ή κάποια εκτροπή. Χωρίς να τους καταδιώκουμε ή να τους στιγματίζουμε καλούμε τους ομοφυλόφιλους να επανέλθουν στο καλό δρόμο, όπως και άλλους που πάσχουν από άλλο πάθος, όπως για παράδειγμα μέθη, χαρτοπαίγνιο κ.λπ., καταλήγει.

  https://www.newsbomb.gr/ellada/ekklhsia/story/741503/arxiepiskopos-kyproy-dimioyrgo-sxoleia-enantia-stin-omofylofilia-vid

  01/11/2016 14:19

  Newsbomb
  Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Δημιουργούμε σχολεία καταπολέμησης της ομοφυλοφιλίας (vid)

  «Η ομοφυλοφιλία είναι μια εκτροπή που μπορεί να καταπολεμηθεί μέσα από ένα ορθά δομημένο εκπαιδευτικό σύστημα». Την εκτίμηση αυτή εκφράζει, μέσω τηλεοπτικής συνέντευξής του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, αναφέροντας ότι η Εκκλησία της Μεγαλονήσου είναι έτοιμη να ξεκινήσει την ανέγερση σχολικών ιδρυμάτων «στα οποία θα δίνεται μία υποδειγματική εκπαίδευση με ορθές κατευθύνσεις στους μαθητές».

  https://www.iefimerida.gr/kosmos/neo-paralirima-apo-ton-mitropoliti-morfoy-paidakia-serial-killer

  Μητροπολίτης Μόρφου σε παραλήρημα: Υπερασπίζεται τον serial killer, λέει ότι οι γκέι βρωμούν, αναδίδουν μπόχα

  NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

  30/07/2019  11:04

  O Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος είτε απλά ανακάλυψε τον τρόπο για να τραβήξει τη δημοσιότητα, είτε έχει πραγματικά ακραίες και απαράδεκτες απόψεις και αυτό θα έπρεπε να προκαλέσει προβληματισμό.

  Τα παραληρήματά του μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν προκαλέσει οργή και εκτεταμένες αντιδράσεις, αλλά και ευκαιρία για ατελείωτο τρολάρισμα και αφορμή για αρνητική δημοσιότητα για την Κύπρο αλλά και τους κληρικούς.

  Μητροπολίτης Μόρφου: Η ομοφυλοφιλία σχετίζεται με τη σεξουαλική συμπεριφορά των γονιών

  Ολα ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα όταν έκανε το γύρο του Διαδικτύου η ομιλία του (που είχε γίνει ένα μήνα πριν) και στην οποία μιλούσε για την ομοφυλοφιλία, υποστηρίζοντας ότι ο Γέροντας Πορφύριος, του είχε πει ότι σχετίζεται με την σεξουαλική συμπεριφορά των γονέων και ιδιαιτέρως με τις προτιμήσεις της μητέρας.

  Υπερασπίζεται τον serial killer Νίκο Μεταξά

  Και τώρα ο Μητροολίτης Μόρφου ξαναχτυπά με μια απαράδεκτη τοποθέτηση εκτός του πνεύματος της εκκλησίας, για τον serial killer της Κύπρου και τα δυο παιδάκια θύματά του, σε έναν ακατανόητο συσχετισμό με το υψηλό ποσοστό εκτρώσεων στην Κύπρο.

  (,,,,)

  Ξέρω ότι πήγε και εξομολογήθηκε. Κάλεσε ένα φίλο μας πνευματικό, διακριτικό, συμπονετικό και πήγε και εξομολογήθηκε. Τούτο είναι κάτι που τιμά την Κύπρο ότι ακόμα και ο πιο ακραίος δολοφόνος που ακούστηκε μέσα στους τελευταίους αιώνες θα έλεγα, έχει αυτή τη διάθεση της εξομολόγησης», είπε χαρακτηριστικά για τον serial killer τα εγκλήματα του οποίου συγκλόνισαν την Κύπρο.

  https://www.in.gr/2019/07/26/greece/mitropolitis-oi-gay-genniountai-apo-ton-proktiko-erota-straight-zeygariou/

  Μητροπολίτης : Οι gay γεννιούνται από τον πρωκτικό έρωτα straight ζευγαριού

  26 Ιουλίου 2019, 04:09

  «Μεταφέρεται στο έμβρυο»

  «Οι gay γεννιούνται κατά την ώρα του πρωκτικού έρωτα ενός straight ζευγαριού, και μόνο αν αρέσει στη γυναίκα. Τότε, η επιθυμία αυτή μεταφέρεται στο έμβρυο. Κι αυτό είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο», είπε ο μητροπολίτης Μόρφου, επικαλούμενος τον γέροντα Πορφύριο.

  https://www.protothema.gr/greece/article/1157542/mitropolitis-morfou-sunehizei-na-prokalei-ego-zitisa-apo-tin-panagia-na-mou-steilei-koronoio/

  Μητροπολίτης Μόρφου: «Είπα στην Παναγία, δεν μου δίνεις μετά τη γιορτή σου ένα κορωνοϊούλη και με άκουσε…»

  «Είναι μια ωραία ασθένεια και απλά ταπεινώνει»

  Μανώλης Καλατζής
  03.09.2021, 09:31
  105 ΣΧΟΛΙΑ

  https://www.in.gr/2000/11/16/greece/athwos-o-mitropolitis-lemesoy-apofanthike-i-meizwn-synodos-br-i-anamenontai-antidraseis-i/

  Αθώος ο μητροπολίτης Λεμεσού, αποφάνθηκε η Μείζων Σύνοδος Αναμένονται αντιδράσεις
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  Αθώος ο μητροπολίτης Λεμεσού, αποφάνθηκε η Μείζων Σύνοδος

  Αναμένονται αντιδράσεις

  Παμψηφεί αθωώθηκε ο Αθανάσιος, ο οποίος ήταν αναμειγμένος σε σκάνδαλο με σεξουαλικές προεκτάσεις
  Σύνταξη ΙΝ
  16 Νοεμβρίου 2000, 22:12

  Παμψηφεί αθώωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης το μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο η Μείζων Σύνοδος που συνεδρίασε ως κανονικό συνοδικό δικαστήριο. Την απόφαση ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Μείζονος Συνόδου, Πατριάρχης Αλεξανδρείας Πέτρος, προσθέτοντας ότι αύριο θα συνέλθει εκ νέου η σύνοδος προκειμένου να έχει συνάντηση με το μητροπολίτη Πάφου Χρυσόστομο, ο οποίος νωρίτερα είχε εξαιρεθεί από τις εργασίες της.

  Ο εκπρόσωπος της Μείζονος Συνόδου, μητροπολίτης Καρθαγένης, τόνισε ότι η απόφαση θα συμβάλει στην ενότητα της Εκκλησίας της Κύπρου, ενώ ο αθωωθείς μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, σε σύντομη δήλωσή του, εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες προς τον πρόεδρο και τα μέλη της συνόδου για την απόφασή τους, και κάλεσε τους υποστηρικτές του να δεχτούν την απόφαση χωρίς καμία εκδήλωση.

  Νωρίτερα, οι κατήγοροι του Αθανάσιου, Χρίστος Στάγκος, Λευτέρης Ψύλλος, Γιάννης Μεγαριώτης, και ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης, που παρουσιάστηκαν ενώπιον της Συνόδου, είχαν παραπονεθεί ότι δεν τους επετράπη να μιλήσουν παρά μόνο μερικά λεπτά ο καθένας.

  Μάλιστα, ο αρχιμανδρίτης Ανδρέας Κωνσταντινίδης ισχυρίστηκε ότι όλα είναι «στημένα» για να αθωωθεί ο Αθανάσιος.

  https://www.flash.gr/greece/2243/ekklisia-kyproy-meizwn-synodos-gia-ti-soboysa-krisi

  Εκκλησία Κύπρου: Μείζων Σύνοδος για τη σοβούσα κρίση

  Συνεχίζονται οι αφίξεις αρχιερέων στην Κύπρο για τη Μείζονα Εκκλησιαστική Σύνοδο που έχει συγκαλέσει ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για αύριο Τρίτη, παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί για να μην πραγματοποιηθεί η σύνοδος αυτή. Αντικείμενο της Συνόδου αποτελούν τα ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα τα οποία ταλανίζουν την Εκκλησία της Μεγαλονήσου. Από την Ελλάδα έφτασε το μεσημέρι […]

  Flash iconFLASH TEAM
  13.11.2000 | 00:00

  Συνεχίζονται οι αφίξεις αρχιερέων στην Κύπρο για τη Μείζονα Εκκλησιαστική Σύνοδο που έχει συγκαλέσει ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος για αύριο Τρίτη, παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί για να μην πραγματοποιηθεί η σύνοδος αυτή.

  Αντικείμενο της Συνόδου αποτελούν τα ηθικά και οικονομικά σκάνδαλα τα οποία ταλανίζουν την Εκκλησία της Μεγαλονήσου. Από την Ελλάδα έφτασε το μεσημέρι στην Κύπρο η αντιπροσωπεία των έξι Μητροπολιτών που είχαν προσκληθεί από τον αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο: ………ο Αττικής Παντελεήμων,

  …………………..

  Εν τω μεταξύ, στο συλλείτουργο που τελέστηκε στην Πάφο για τα ονομαστήρια του μητροπολίτη Χρυσοστόμου, παρευρέθηκαν τόσο ο τελών εν αργία αρχιμανδρίτης Κωνσταντινίδης όσο και ο μάρτυρας κατηγορίας κατά του μητροπολίτη Αθανάσιου, Χρήστος Στάγγος.

  Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία του Στάγγου, ο μητροπολίτης Πάφου είπε ότι το άτομο αυτό είναι χριστιανός ορθόδοξος και άφησε να εννοηθεί ότι δεν είναι δυνατόν να του απαγορευτεί να έρθει στην εκκλησία και να τον χαιρετήσει.

  …………………….

  _________________________________

  Σημ.Λ.:

  Ο εκ των δικαστών Αττικής Παντελεήμων

  https://www.protothema.gr/greece/article/581722/video-o-arhiepiskopos-kuprou-eulogei-tin-eisodo-tou-elam-stin-kupriaki-vouli/

  Βίντεο: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «ευλογεί» την είσοδο του ΕΛΑΜ στην κυπριακή Βουλή!

  26.05.2016, 16:09

  Χαρακτηριστικά, υποστήριξε πως, κάποιες φορές, χρειάζονται και οι ακραίοι, για να είναι οι άλλοι προσεκτικοί
  Βίντεο: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου «ευλογεί» την είσοδο του ΕΛΑΜ στην κυπριακή Βουλή!

  Ικανοποίηση εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος για την είσοδο του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) στην κυπριακή Βουλή.

  Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha της Κύπρου, ανέφερε πως κάποιες φορές χρειάζονται και οι ακραίοι, για να είναι οι άλλοι προσεκτικοί.

  Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος παλαιότερα είχε χαρακτηρίσει τα μέλη του ΕΛΑΜ ως παιδιά με κρυστάλλινες θέσεις, δεχόμενος έντονες επικρίσεις.

  Είχε δηλώσει, χαρακτηριστικά, πως «πλείστες απόψεις του ΕΛΑΜ με εκφράζουν. Κι αν είναι εναντίον των λαθρομεταναστών, τολμώ να σας πω ότι και εγώ είμαι εναντίον των λαθρομεταναστών. Δεν μπορούμε να γίνει εδώ μια πανσπερμία».

  Αμφισβήτησε, δε, το νεοναζιστικό χαρακτήρα του ΕΛΑΜ, λέγοντας: «Δεν νομίζω ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο. Όσες φορές ήρθα σε επαφή με αυτά τα παιδιά, έχω αντιληφθεί ότι είναι μορφωμένα παιδιά, ενδιαφέρονται για τον τόπο και οι απόψεις τους είναι κρυστάλλινες».

  _____________________________

  ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΚΟΥΜΠΟΥΣΑΝ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

  https://www.lifo.gr/now/world/kypros-me-epitagi-300000eu-stin-arhiepiskopi-hryso-diabatirio-ston-no1-katazitoymeno

  Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία

  Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που «ο Νο1 καταζητούμενος επιχειρηματίας στον πλανήτη», απέκτησε κυπριακό διαβατήριο

  Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που «ο Νο1 καταζητούμενος επιχειρηματίας στον πλανήτη», απέκτησε κυπριακό διαβατήριο.

  Όπως μεταδίδει η εφημερίδα «Πολίτης», ο Μαλαισιανός Τζο Τάεκ Λόου, που καταζητείται από την Interpol, είχε κάνει εισφορά 300.000 ευρώ στη Θεολογική Σχολή της Κύπρου. Ο «Πολίτης» δημοσιοποιεί σήμερα την επιταγή που ο επιχειρηματίας – ο οποίος εμπλέκεται σε σκάνδαλο δισεκατομμυρίων – έδωσε «εις πίστη της Αρχιεπισκοπής», στις 22 Σεπτεμβρίου 2015.

  «»Κατά σύμπτωση» στις 22 Σεπτεμβρίου εκδόθηκε και το διαβατήριο του Μαλαισιανού καταζητούμενου, μετά από την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών» Σωκράτη Χάσικο, γράφει η εφημερίδα. Με ανάρτησή του στο facebook, ο κ. Χάσικος διαψεύδει ότι το διαβατήριο δόθηκε εξαιτίας της παρέμβασης του Αρχιεπισκόπου και υποστηρίζει ότι ακολουθήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

  https://www.protothema.gr/greece/article/944900/kupros-hrusi-viza-hrusi-miza-hrusostomos/

  Κύπρος: Χρυσή βίζα, Χρυσή μίζα, Χρυσόστομος

  Κύπρος: Με επιταγή 300.000€ στην αρχιεπισκοπή το «χρυσό διαβατήριο» στον Νο1 καταζητούμενο επιχειρηματία

  5.11.2019 | 10:35

 3. Ο/Η Ροδόθεος λέει:


  Δεν ήξερε ο πάπαρδος;
  Ήξερε αλλά όταν κουδουνίζει το χρήμα

  Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Κύπρο, η αποκάλυψη του δήμαρχου Πάφου, ο οποίος είπε δημόσια πως η αρχιεπισκοπή συνεργάζεται με έναν παραγωγό πορνό.

  Συγκεκριμένα, σε ερώτησή του δημοσιογράφου για τον Ουγγρο επενδυτή με τον συνεργάζεται η εκκλησία για θέματα ανάπτυξη, ο δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φάιδωνος απάντησε πως ο ξένος επιχειρηματίας έχει φτιάξει όλη του την περιουσία από παραγωγές πορνό.

  «Μας τον πολυδιαφημίζουν και μας ταλαιπωρούν με την ανάπτυξη και με αυτόν τον κύριο εδώ και τέσσερα χρόνια αλλά κανείς δεν φρόντισε να μας πει ότι ο συγκεκριμένος κύριος είναι από τη βιομηχανία του πορνό που έφτιαξε τα λεφτά του την ίδια ώρα που μπαινοβγαίνει μέσα στην Αρχιεπισκοπή της Κύπρου».

  Μάλιστα την επόμενη μέρα, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος βγήκε στο ίδιο κανάλι αλλά δεν διέψευσε την πληροφορία. Αντιθέτως τα έβαλε με τον δήμαρχο, ο οποίος δεν τον ενημέρωσε για το παρελθόν του Ούγγρου επενδυτή, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ξέρει που είναι αρχιεπισκοπή και ξέρει που είναι το γραφείο μου»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.