Η σφαγή των νηπίων: Μια συκοφαντία του Ευαγγελιστή Ματθαίου

[Βόλευε την Εκκλησία που θέλει μάρτυρες αλλά δεν συνέβη ποτέ]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Ένεκα των αγίων ημερών, μεταφέρω παλαιότερο δημοσίευμά μου σήμερα και φρονώ πως η κρατική μας Εκκλησία οφείλει αφ’ ενός να ζητήσει συγνώμη από τον Ηρώδη, αφ’ ετέρου να τον αγιοποιήσει διότι πληροί τη βασικότερη προϋπόθεση που θέτει η Ορθόδοξη Εκκλησία για την ανακήρυξη ενός μονάρχη σε Άγιο. Ήταν δολοφόνος- όχι των χιλιάδων νηπίων-αλλά δολοφόνος των παιδιών του (όπως ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Αγία Ειρήνη η Αθηναία) και πάρα πολλών συγγενών του. Επί πλέον ήτο «φιλέλλην», όπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης του ευσεβούς μας άρθρου και η κρατική μας Εκκλησίας είναι αυστηρώς φυλετική και εθνική, θέτοντας τα «συμφέροντα» (όπως αυτά τη συμφέρουν) της Ελλάδας υπεράνω πάσης άλλης αξίας και μη διστάζουσα να ευλογήσει ως Ρώσος πατριάρχης σφαγές ακόμη και ομόδοξων λαών (Βούλγαρων και Σλαβομακεδόνων). Είμεθα βέβαιοι ότι ο Αρχιεπίσκοπος Βοιωτοπεδίου (https://archive.ph/ZHIQk) και Λυκαβηττού θα ασπασθεί το δίκαιο αίτημα του ευσεβούς μας μπλογκ (πρώτη δημοσίευση: «Η σφαγή των νηπίων…»):

Ο Ματθαίος ήταν τελώνης.Ήταν ο μόνος Ευαγγελιστής που αναφέρει τη σφαγή των νηπίων από τον Μεγάλο Ηρώδη, που βασίλεψε και πέθανε πριν γεννηθεί ο Χριστός, από το 36 έως το 4 πΧ (μην ζητάτε ακρίβεια ή σοβαρότητα από τις εκκλησιαστικές χρονολογήσεις). Τον συκοφαντεί πως δολοφόνησε νήπια στην προσπάθεια του να δολοφονήσει το Χριστό. Η αλήθεια είναι ότι ο Ηρώδης, που ήταν ένας αντιφατικός μονάρχης, δολοφόνησε δικά του παιδιά, τον Αλέξανδρο Ιωάννη και τον Αριστόβουλο Ιουδα. Για την δολοφονία των (κατά την εκκλησιαστική παράδοση χιλιάδων) νηπίων δεν υπάρχει καμία  ιστορική μαρτυρία, δεν την αναφέρουν ούτε οι τρεις άλλοι Ευαγγελιστές. Για τη δολοφονία των παιδιών του Ηρώδη έχουμε ιστορική καταγραφή από τον Φλάβιο Ιώσηπο. Ο Ηρώδης ήταν βίαιος αλλά είχε και προτερήματα θρησκευτικής και φυλετικής ανοχής, ασυνήθιστα για τους Ιουδαίους της εποχής. Το 18 π.Χ., πηγαίνοντας στη Ρώμη, πέρασε  και από την Ηλεία  δωρίζοντας μεγάλα ποσά για να ανακτηθεί το κύρος των Ολυμπιακών αγώνων Οι Ηλείοι του ανέθεσαν τιμητικά την προεδρία των αγώνων (sir Willkiam Smith, «A Dictionary of Greek and Roman biography and mythology». Michigan: University of Michigan Library 2005. Vol 2 .HERODESσελ.427). Ο Ηρώδης έκανε δωρεές και έχτισε μνημεία σε πολλές πόλεις, όπως στην Ασκάλωνα, στην Τύρο στη Σιδώνα, στη Βύβλο, στη Βυρηττό, στη Δαμασκό, στην Τρίπολη, στη Ρόδο, στην Αντιόχεια, στη Σπάρτη, στην Αθήνα στη Χίο κλπ. Εμπιστεύτηκε ισχυρά αξιώματα σε Έλληνες, όπως ο φιλόσοφος Νικόλαος ο Δαμασκηνός και ο αδελφός του Πτολεμαίος.

Το Ευαγγέλιο του Λουκά δεν αναφέρει καμία καταδίωξη του Χριστού και τοποθετεί τη γέννησή του επί Ρωμαίου Έπαρχου Κυρήνιου μετά τον θάνατο του Ηρώδη: «Κατά τις μέρες εκείνες συνέβη να βγει διάταγμα από το ρωμαίο αυτοκράτορα Αύγουστο για να γίνει απογραφή των κατοίκων όλης της οικουμένης. Η απογραφή αυτή ήταν η πρώτη που έγινε όταν ο ηγεμόνας της Συρίας ήταν ο Κυρήνιος. Και πήγαιναν όλοι να απογραφούν, ο καθένας στην πόλη του. Ανέβηκε δε και ο Ιωσήφ από τη Ναζαρέτ της Γαλιλαίας στην Ιουδαία, στην πόλη του Δαυίδ, που ονομάζεται Βηθλεέμ επειδή καταγόταν από την οικογένεια και το γένος του Δαυίδ, για να απογραφεί μαζί με τη Μαριάμ, τη γυναίκα τη μνηστευμένη μ’ αυτόν, η οποία ήταν έγκυος» (Λουκ. 2,2-5). Η Εκκλησία ισχυρίζεται πως και τα δυο βιβλία είναι θεόπνευστα άρα λένε και τα δυο αλήθεια κι ας λένε αντίθετα πράγματα. Το λεγόμενο ποίμνιο δεν δίνει δεκάρα για το τι λένε τα Ευαγγέλια, δεν τα γνωρίζει, προτιμά τα ξόρκια, τις εικόνες και τα λείψανα και υποκρίνεται πως πιστεύει όλα όσα σερβίρει το παπαδαριό, «γιατί είναι απίστευτα και παράλογα» (Τερτυλλιανός).

Από την εικονογραφία της Ελληνορθόδοξης μυθολογίας

Η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την εορτή προς τιμήν «τών 14.000 αναιρεθέντων νηπίων» έως δυο ετών, που είναι ένας παρανοϊκός αριθμός, γιατί η κώμη Βηθλεέμ και τα περίχωρά της δεν είναι δυνατόν να είχαν πληθυσμό μεγαλύτερο από χιλίους κατοίκους. Η σφαγή τών αρρένων νηπίων «από διετούς και κατωτέρω» δεν θα ήταν επομένως, στην πραγματικότητα δυνατό να αφορά περισσότερα από 10 άντε 20 αγοράκια, όσο φανατικά κι αν γεννοβολούσαν οι κάτοικοι της περιοχής. Η αναφορά στη σφαγή «χιλιάδων όντων δεκατεσσάρων» αγοριών προέρχεται από την αλάνθαστη Ιερή Παράδοση της Εκκλησίας από το Συναξάρι της συγκεκριμένης ημέρας-και μάλιστα με την υπογράμμιση ότι τα νήπια αυτά είναι Μάρτυρες, οι πρώτοι ανώνυμοι και «αναρίθμητοι» μάρτυρες του Χριστιανισμού, που γιορτάζονται στις 29 Δεκεμβρίου. «Ως θύματα δεκτά, ως νεόδρεπτα ρόδα…την του Ηρώδου κακίαν, στηλιτεύοντα και δυσωπούντα απαύστως, υπέρ των ψυχών ημών». Βλακώδη ψέματα και κατασκευασμένοι κερδοφόροι και αφορολόγητοι στρατοί Αγίων.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

«Ο Ηρώδης δεν έσφαξε τα νήπια»-ΤΑ ΝΕΑ-Μ.Αδαμοπούλου, 25.11.2008

«Γιατί οι ιστορικοί αμφισβητούν τη σφαγή των νηπίων»-«Μηχανή του Χρόνου».

Truth or Fiction: Did Herod Really Slaughter Baby Boys in Bethlehem?”. For answers, we welcome special guest Paul Maier, a widely respected historian, in what will be a little longer of an episode than usual. Until his retirement, Dr. Maier served as the Russell H. Seibert Professor of Ancient History at Western Michigan University. And he is the author of many fictional books …..But that is ridiculous. A little village that size to have hundreds of boy babies, two years old and younger? It couldn’t possibly be the case….”  («…ο Δρ. Maier-σημ.Λ.: βλ. Paul L. Maier– υπηρέτησε ως καθηγητής Αρχαίας Ιστορίας….στο Πανεπιστήμιο Western Michigan… “Αλλά αυτό είναι γελοίο. Ένα μικρό χωριό τέτοιου μεγέθους να έχει εκατοντάδες αγόρια, δύο ετών και κάτω; Δεν θα μπορούσε να είναι έτσι”….»).

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

2 Responses to Η σφαγή των νηπίων: Μια συκοφαντία του Ευαγγελιστή Ματθαίου

  1. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    https://www.protothema.gr/life-style/article/1320040/tasos-halkias-gia-kivoto-tou-kosmou-kai-patera-adonio-sunadisa-mia-periergi-suberifora/

    Τάσος Χαλκιάς για «Κιβωτό του κόσμου» και πατέρα Αντώνιο: «Συνάντησα μια περίεργη συμπεριφορά»

    Ο ηθοποιός περιέγραψε δύο περιστατικά που έζησε και δεν του έδωσαν την καλύτερη εντύπωση για τη ΜΚΟ και τη λειτουργία της

    https://www.cnn.gr/ellada/story/343546/kivotos-tou-kosmou-mama-den-boroyme-na-ta-valoume-me-afton-eipe-o-protos-kataggellon

    Κιβωτός του Κόσμου: «Μαμά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτόν» είπε ο πρώτος καταγγέλλων

    Ανανεώθηκε: Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2022 12:08

    Επί 8 μήνες ο 19χρονος, προσπαθούσε να βρει την ψυχολογική υποστήριξη που χρειαζόταν προκειμένου να καταγγείλει την ασέλγεια από ηγετικό στέλεχος της Κιβωτού του Κόσμου, λέει η μητέρα του

    Όπως ανέφερε η ίδια στον Alpha, το παιδί φοβόταν να καταγγείλει το περιστατικό καθώς η Κιβωτός τους παρείχε διαμέρισμα. Επίσης, το στέλεχος που κατηγορείται φέρεται να του είχε κάνει πλύση εγκεφάλου, λέγοντας ότι έχει διασυνδέσεις με άτομα υψηλού κύρους.

    «Μαμά δεν μπορούμε να τα βάλουμε με αυτόν», της είχε πει χαρακτηριστικά ο 19χρονος.

    https://www.tanea.gr/2022/12/27/greece/kivotos-tou-kosmou-to-megalo-kolpo-me-tis-diathikes-nees-kataggelies/

    Μεθόδευση…
    «Κιβωτός του Κόσμου»: Το μεγάλο κόλπο με τις διαθήκες – Νέες καταγγελίες
    Όσο προχωρά η δημοσιοποίηση της υπόθεσης της «Κιβωτού» τόσο περισσότερα στόματα ανοίγουν

    Όπως δηλώνει στη «R» η δικηγόρος των συγγενών και στις δυο υποθέσεις, Ανθούλα Ανάσογλου, όσο προχωρά η δημοσιοποίηση της υπόθεσης της «Κιβωτού» τόσο περισσότερα στόματα ανοίγουν.

    «Ολοένα και περισσότεροι αντιλαμβάνονται ότι, δυστυχώς, οι ίδιοι και οι οικείοι τους έπεσαν θύματα σε μια οικονομική παγίδα που σκοπό είχε το παράνομο όφελος και περιβαλλόταν από το προσωπείο της φιλανθρωπίας και της αγάπης. Συγκρίνοντας τις δύο περιπτώσεις τις καλύπτει το ίδιο modus operandi. Αποκαλύπτεται μια οργανωμένη δράση ατόμων που κάποιοι διηύθυναν και οργάνωναν τις κινήσεις τους. Κέρδιζαν την εμπιστοσύνη άρρωστων ηλικιωμένων, ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά στον θάνατο και τους έπειθαν να μεταβιβάσουν τα ακίνητα και κινητά τους στοιχεία στην «Κιβωτό», αποκληρώνοντας όχι μόνο τους στενούς συγγενείς τους, αλλά και τα ίδια τους τα παιδιά. Οι μηνύσεις και οι καταγγελίες έχουν ήδη αρχίσει και ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης» δηλώνει η γνωστή δικηγόρος.

  2. Ο/Η Paganius λέει:

    Έχει πολύ εμδιαφέρον πως κανείς δεν έχει αρθρώσει αντίλογο.
    Όλοι, πιστοί και παπαδαριό, κοροίδεύονται μεταξύ τους.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.