Χαρούμενοι κληρικοί, party animals, γιορτάζουν με χαβαλέ την Ανάσταση

[Με ραγδαίους ρυθμούς εκσυγχρονίζεται η Εκκλησία και εκδηλώνονται οι καταπιεσμένες καλλιτεχνικές φύσεις πολλών ιερέων]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Αντιγράφω από τον επικοινωνιολόγο του τρισμάκαρος Χριστοδούλου κ.Σωτήριον Τζούμα, διορθώνοντας σε παρένθεση (με σημ.Λ.:) μικρολαθάκια του λογιότατου ανδρός: «Άλλος σπάει…πιάτα και άλλοι σπάνε πλάκα…!» (exapsalmos-28 Απριλίου 2022). «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάθε παπάς θα πρέπει να εφευρίσκει κάτι το… εντυπωσιακό για να ξεχωρίσει! Πού λέει η παράδοση για χτύπημα καθισμάτων; Για θόρυβο με ό,τι μπορεί να προκαλέσει κανείς, για να δημιουργήσει … «χαλασμό Κυρίου»; Και εάν δεχθούμε την εκδοχή ότι συμβολίζουν τον σεισμό που έγινε κατά την Ανάσταση του Κυρίου, γιατί ο πατήρ του video που έκανε το γύρο του διαδικτύου σπάει πιάτα;;; Μπουζούκια επεθύμησε; Τι βλακείες είναι αυτές; Αυτές οι βλακείες ρίχνουν την ιερότητα των ακολουθιών μας! Και κάνουν την Εκκλησία θέατρο! …Και το «ψάρι βρωμάει από το κεφάλι»! Αν οι ποιμένες ενεργούν με αυτόν τον τρόπο, τι παράδειγμα δίνουν στο ποίμνιο; Κατά το «εν τυμπάνω και χορώ» να αρχίσουν μήπως οι πιστοί να χορεύουν πάνω στα τραπέζια και στα στασίδια; Ήμαρτον Κύριε! Ας σοβαρευτούμε Πάτερ! Από όσο γνωρίζω είσαι Αρχιερατικός Επίτροπος μιας ιστορικής περιοχής της Μητροπόλεώς σου και ξοδεύεται σε ανούσιους θεατρινισμούς με τους οποίους ο Μητροπολίτης σου είναι σίγουρο ότι δεν θα συμφωνεί! Ας μην παρεκλίνουμε (σημ.Λ.: παρεκκλίνουμε) τόσο με καινοφανείς ενέργειες, οι οποίες υποτιμούν την νοημοσύνη των πιστών και προσβάλλουν την Εκκλησία μας. Ο άλλος πάλι στην Αθήνα, σε ενορία του Θησείου, εδήλωσε (σημ.Λ.: θέλει να πει εζήλωσε) δόξα και τιμές Αρχιερέως και άρχισε μα (σημ.Λ.: να) ντύνεται εν μέσω του εκκλησιάσματος! Τον διακονούσαν μάλιστα οι ενορίτισες (σημ.Λ.: ενορίτισσες) οι οποίες κρατούσαν τα άμφια και με την παράδοση κάθε αμφίου απολάμβαναν και ένα χειροφίλημα από τον ιερέα! Δηλαδή όλα τα χαζά και τα ανισόρροπα σε αυτή την Εκκλησία γίνονται; Ο άλλος που τσιρίζει στην πρώτη Ανάσταση είναι στη Μονή Αγίου Ηρακλείδου στην Κύπρο. Εξασφάλισε την προβολή του από το διαδίκτυο αλλά θα πρέπει να υποστεί και τον σχολιασμό μας!»

Διαφωνώ ριζικά με την τοποθέτηση του ευσεβέστατου αυστηρού δημοσιογράφου. Οι συγκεκριμένοι  ιερείς είναι άνθρωποι με καταπιεσμένες καλλιτεχνικές ανησυχίες που ξεσπούν την ημέρα της μεγάλης γιορτής και υμνούν τον θεόν εν χορδαίς και οργάνοις. Είναι πολύ χρήσιμο να επαναστατεί, να απελευθερώνεται και να εκδηλώνεται η κρυμμένη παιχνιδιάρα (φωτ.: Ανάσταση με πατίνι) και τσαχπίνικη  πλευρά πολλών αγίων κληρικών, ειδικά τώρα που ο Ρώσος πατριάρχης ευλογεί την χαρμόσυνη πασχαλιάτικη σφαγή των Ουκρανών εν Ορθοδοξία αδελφών του και αδελφών τους. Παραθέτω ένα από τα πολλά σχετικά βίντεο και άλλα τέσσερα (στο ένα ο αυστηρός Άγιος Μόρφου περιστρέφει έναν δίσκο), θα τα βρουν οι χαρούμενοι πιστοί αναγνώστες μας στο πρώτο σχόλιό μου.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

8 Responses to Χαρούμενοι κληρικοί, party animals, γιορτάζουν με χαβαλέ την Ανάσταση

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Πρόεδρος Μάο: «Αφήστε 100 λουλούδια να ανθίσουν»


    O Μόρφου παίζει (2:14) περιστρέφοντας έναν δίσκο, ενώ ιερείς χτυπανε κουδουνίστρες


    Πατίνι


    Σπάσιμο πιάτων


    Τρέξιμο

    • Ο/Η Κάποιος λέει:

      To 2020 παραβίασε τα μέτρα lοckdown

      https://www.news.gr/ellada/article/2214629/eleftheros-alla-me-prostimo-5-000-evro-o-iptamenos-papas-tis-chiou.html

      Ελεύθερος αλλά με πρόστιμο 5.000 ευρώ o «ιπτάμενος» παπάς της Χίου
      18/04/2020

      Με παρέμβαση Μητροπολίτη αντικατάσταση του Ιερέα το Βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στην Παναγία Ευαγγελίστρια

      Ελεύθερος αφέθηκε λίγο μετά τις 15:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου ο Ιερέας του Ιερού Ναού της Παναγίας Ευαγγελίστριας Χίου π. Χριστόφορος Γουρλής, ο οποίος το πρωί της ίδιας ημέρας και έπειτα από επεισόδιο με πιστή που επιχείρησε να εισέλθει στον Ιερό Ναό, συνελήφθη επειδή τελούσε τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού.

      Ο Ιερέας προσήχθη μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας από αστυνομικούς της Ασφάλειας Χίου και παρέμεινε στο Αστυνομικό Τμήμα για περίπου 6 ώρες. Στην Αστυνομική Διεύθυνση βρέθηκαν ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου π. Γεώργιος Κωνσταντίνου, ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης. ο Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» Γιάννης Καραβασίλης καθώς και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χίου Σίμος Βενέτος, δηλώνοντας τη συμπαράστασή τους στον Ιερέα.

      Τελικά στον Ιερέα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ και αφέθηκε ελεύθερος ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τον Δεκέμβριο του 2020.

      Παράλληλα ο Μητροπολίτης Μάρκος αποφάσισε την αντικατάσταση του Ιερέα το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου από τον Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Χίου.

      Πηγή: politischios.gr

  2. Ο/Η Κάποιος λέει:

    https://tvstar.gr/2022/04/29/chamos-sto-lidoriki-pistoi-fonazan-anaxios-ston-geronta-moulatsioti-foto-video/

    29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022, 11:49
    Χαμός στο Λιδωρίκι. Πιστοί φώναζαν ανάξιος στον γέροντα Μουλατσιώτη

    Ανήμερα της εορτής του Ιερού Ναού Ζωοδόχου Πηγής.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κατοίκων που βρίσκονταν στον Ναό, την ώρα της λειτουργίας ο γέροντας Μουλατσιώτης, που είναι Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολης Φωκίδας, έκανε παρατήρηση στον ιερέα λέγοντας του πως η Αγία Τράπεζα είναι τρύπια και βρώμικη.

    Επίσης σύμφωνα με τις καταγγελίες των πιστών, του είπε πως η εκκλησία θα έπρεπε να είναι πιο καθαρή τέτοια ημέρα, ενώ σχολίασε και τα ράσα που φορούσε.

    Συνδεθείτε στην κοινότητα ενημέρωσης του STAR Κεντρικής Ελλάδας στο Viber

    Όλα αυτά έγιναν μέσα στο Ιερό, χωρίς να ακούσει κάτι κάποιος από τους πιστούς. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο παπά Δημήτρης, έξαλλος βγήκε στη Ωραία Πύλη, διέκοψε την Θεία Λειτουργία και είπε στους πιστούς τι ακριβώς συνέβη.

    Ο ιερέας και οι πιστοί βγήκαν από τον ναό, αποδοκιμάζοντας τον γέροντα Μουλατσιώτη και φωνάζοντας ανάξιος, την ώρα που εκείνος αποχωρούσε.

  3. Παράθεμα: Χαρούμενοι κληρικοί, party animals, γιορτάζουν με χαβαλέ την Ανάσταση — Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

  4. Ο/Η Παφίτης λέει:

    https://www.ertnews.gr/eidiseis/diethni/kypros-seistikan-oi-ekklisies-apo-tin-proti-anastasi/

    Κύπρος: «Σείστηκαν» οι εκκλησίες από την πρώτη Ανάσταση

    23/04

    Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Παραλίμνι, ο Πάτερ Ηρακλείδιος Ξιούρος πέταξε δάφνες προς τους πιστούς, κάνοντας Ανάσταση σε χρόνο – ρεκόρ.

    Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ευρύχου, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος πέταξε δάφνες για την Ανάσταση του Χριστού και μαζί τον δίσκο που κρατούσε.

    Με εξαιρετικά ιδιαίτερο τρόπο εψάλη το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και σε άλλους Ιερούς Ναούς, όπως σε αυτόν των Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα, στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελίστριας στην κοινότητα Καλαβασού, στον συνοικισμό του Αγιου Αθανασίου στη Λεμεσό, αλλά και άλλους.

    Οι πιστοί χτυπούσαν τα στασίδια, υποδηλώνοντας τη βοή που ακολούθησε την Ανάσταση του Κυρίου, ενώ οι εικόνες που μεταδόθηκαν είναι εντυπωσιακές.

    https://socialista.tothemaonline.com/o-viral-pater-iraklis-espase-ta-konter-anastasi-se-chrono-rekor-gia-akoma-mia-chronia-sto-paralimni-deite-to-vinteo/

    Ο Viral πάτερ Ηράκλης «έσπασε» τα κοντέρ – Ανάσταση σε χρόνο ρεκόρ για ακόμα μια χρονιά στο Παραλίμνι – Δείτε το βίντεο
    23/04/2022

    Χαρούμενοι πολεμιστές Κύπριοι παπάδες, καλύτεροι σκοπευτές από τους Ρώσους
    https://omegalive.com.cy/kypros/2022/02/09/%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B5-%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1-%E2%80%93-%CF%84%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC-%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B7-(%CE%B2%CE%AF%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF)/

    Πρωταράς: Αντιδράσεις λόγω ιερέων που έπιασαν όπλα – Τι απαντά η Μητρόπολη (Βίντεο)

    09/02/22 14:17

    Ευαγγελία Νικολάου

    Σάλος προκλήθηκε από χθες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην εικόνα των κληρικών με όπλα.

    Συγκεκριμένα η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας, δημοσίευσε στην προσωπική της σελίδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη που πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης (08/02) στο ανακαινισμένο πεδίο βολής «Φανός» στον Πρωταρά. Στις εικόνες φαίνονται και ιερείς, οι οποίοι συμμετείχαν σε βολές με πυροβόλα όπλα.

    Τη θέση της Μητρόπολης και το κατά πόσο η εικόνα αυτή των κληρικών με τα όπλα συνάδει με τα όσα διδάσκει η Ορθόδοξη πίστη, ξεκαθάρισε σε τηλεφωνική επικοινωνία στην εκπομπή του Omega «Ενημέρωση Τώρα», ο Πρωτοπρεσβύτερος Ηρακλείδιος Ξιούρος.

    «Καταρχάς να ξεκαθαρίσω πως βρισκόμαστε σε αρμονική συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά.

    Σχετικά με την παρουσία τώρα χθες στο νέο ανακαινισμένο πεδίο βολής, η πρόσκληση υπήρχε από πριν την πανδημία. Απλά λόγω της πανδημίας, δεν μπόρεσε η επίσκεψη να πραγματοποιηθεί νωρίτερα. Είδαμε τις νέες εγκαταστάσεις, μας ξενάγησαν και στη συνέχεια επειδή κάποιοι ιερείς έχουν υπηρετήσει στο στρατό, τους πρότειναν να θυμηθούν τα παλιά και να δοκιμάσουν να κάνουν βολές. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο», δήλωσε ο Πρωτοπρεσβύτερος.

    «Η εκκλησία δεν ευλογά τον πόλεμο, να το διευκρινίσω αυτό. Έχουμε κι εμείς οικογένειες, αν μη κακό καμιά φορά χρειαστεί, θα υπερασπιστούμε και τα παιδιά μας και τις οικογένειές μας. Τώρα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο καθένας ανεβάζει ό,τι θέλει. Ο σκοπός ήταν μονάχα μια επίσκεψη», κατέληξε.

    Ορθόδοξη Ρωσία

    και πυρηνικά όπλα μαζικής εξόντωσης
    Russian Orthodox Church considers dropping practice of blessing nuclear weapons


    An Orthodox bishop blesses an S-400 missile system at the base of the Russian Southern Military District, January 2017. [Alexei Pavlishak / TASS]

    https://www.iefimerida.gr/ellada/n-marantzidis-kai-soti-triantafylloy-gia-ton-agiasmo-ton-rafale-mia-skotadistiki-orthodoxia

    Ν. Μαραντζίδης και Σώτη Τριανταφύλλου για τον αγιασμό των Rafale: Μια σκοταδιστική Ορθοδοξία

    IEFIMERIDA.GR

    24/01/2022  08:22

    Σε δύο άρθρα που έγραψαν σχεδόν ταυτόχρονα, στην Καθημερινή και στην Athens Voice, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης και η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, σχολιάζουν ειρωνικά και αρνητικά τον αγιασμό των Rafale κατά την τελετή παράδοσης στην Τανάγρα

  5. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Ο Πατριάρχης πασών των Ρωσιών ευλογεί τις δολοφονίες παιδιών τους βιασμούς γυναικών τους βομβαρδισμούς πόλεων τις καταστροφές νοσοκομείων

    https://www.lifo.gr/blogs/almanac/i-alypiti-satira-toy-rosoy-skitsografoy-semyon-skrepetsky

    26.4.2022
    Semyon Skrepetsky
    Семён Скрепецкий

    Ο Semyon Skrepetsky (Robert Burdai), γνωστός μπλόγκερ της ρωσικής Δημοκρατίας των Αλτάι, καλλιτέχνης και συγγραφέας του βιβλίου Russia-2028, εγκατέλειψε τη χώρα του πάνω σε ένα τρακτέρ μαζί με την οικογένειά του και διέφυγε στην Πολωνία.

    Στο κανάλι του στο YouTube, ο μπλόγκερ, γνωστός για την κριτική του στο καθεστώς Πούτιν, δήλωσε ότι έφυγε επειδή φοβόταν για την ασφάλειά του και την ασφάλεια της οικογένειάς του (τη σύζυγό του και τα πέντε παιδιά του) και δεν έβλεπε πλέον μέλλον στη Ρωσία.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.