Eπικίνδυνος μπουρδολόγος καθηγητής, παραμένει καθηγητής στο ΑΠΘ

[Ρεσιτάλ μπουρδολογίας του κ. Κούβελα με πιθανό σκοπό την τρομοκράτηση του κόσμου και την αποτυχία της εμβολιαστικής προσπάθειας]

Η αντιεπιστημονική τρομολαγνεία του κ. Κούβελα

του ©Άρη Δημοκίδη / LIFO

Είναι από τους επικινδυνότερους για τη δημόσια υγεία. Καθηγητής στο Α.Π.Θ. Παρότι διαψεύστηκε σχεδόν σε κάθε πράγμα που είπε απ’ την αρχή της πανδημίας, συνεχίζει καθημερινά.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει στροφές, και παρότι έκανε το εμβόλιο της Pfizer, μετά την κατακραυγή απ’ τους αντιεμβολιαστές φανς τους επέστρεψε πάλι στις αντιεπιστημονικές του ρίζες.

Πρόσφατα τον βγάζει και η τηλεόραση της ΕΡΤ (γιατί;!), το Mega και άλλοι, και πολλοί υποψιάζονται ότι δεν βγαίνει για να ενημερώσει τον κόσμο αλλά για να κάνει προεκλογική καμπάνια για να βγει βουλευτής, με το κόμμα Τράγκα στο οποίο έχει ενταχθεί.

 

Μαζεύει ψήφους; Προσπαθεί να σαμποτάρει την εμβολιαστική προσπάθεια (αφού φυσικά πρώτα έκανε ο ίδιος το εμβόλιο και προστατεύεται;).

Ας θυμηθούμε εν συντομία ποια είναι η περίπτωσή του.

Καταρχάς είναι ο καθηγητής που επηρέασε όσο κανένας διάφορο κόσμο σχετικά με το «μαγικό φάρμακο για τον κορωνοϊό που μας κρύβουν». Από τον Παύλο Πολάκη του ΣΥΡΙΖΑ (μέσα στη Βουλή μάλιστα!) μέχρι τον παντογνώστη Γρηγόρη Πετράκο, πολλοί βασίστηκαν στα λεγόμενά του για να αποδείξουν ότι η Ελλάδα δεν φέρνει το θαυματουργό φάρμακο, είτε γιατί είναι άχρηστη και αφήνει τον κόσμο να πεθαίνει, ή επειδή θέλουν να μας υποχρεώσουν να κάνουμε το εμβόλιο.

Όπως είχαμε δείξει πρόσφατα: 1) Το φάρμακο δεν ήταν ακριβώς θαυματουργό και δεν είχε περάσει τη Φάση ΙΙΙ (άρα όσοι ανησυχούν για παρενέργειες εμβολίου θα έπρεπε να ανησυχούν πενταπλά για παρενέργειες φαρμάκου), παρόλα αυτά 2) Είχε ήδη έρθει στην Ελλάδα και είχαν ξεκινήσει οι δοκιμές, 3) Δεν υπήρχαν δόσεις για να αγοράσει καμία χώρα του κόσμου πλην των ΗΠΑ που είχαν προαγοράσει όσες (μάλλον λίγες) υπήρχαν, 4) Δεν θα υπήρχαν σύντομα δόσεις για κανέναν γιατί οι εταιρίες δυσκολεύονται πολύ να τις φτιάξουν άρα θα πάρει αρκετό καιρό.

Εκτός όμως από υποστηρικτής ενός φαρμάκου που δεν είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές του και δεν πωλείται ακόμα, είχε κάνει πολλές προβλέψεις για τα εμβόλια, που βοήθησαν να γιγαντωθεί το κίνημα εναντίον τους.

Όλες έπεσαν έξω.

Παράδειγμα:

Διαβάστε τη συνέχεια στην LIFO

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Θεωρίες Συνωμοσίας, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Eπικίνδυνος μπουρδολόγος καθηγητής, παραμένει καθηγητής στο ΑΠΘ

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Mε τον εκλεκτό δημοσιογράφο κον Τράγκα

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Περίπου το 62% των Ελλήνων δηλώνει ότι θα εμβολιαστεί, ένα 26% λέει όχι στο εμβόλιο και περίπου ένα 12% δεν λέει ούτε ναι ούτε όχι. Πιθανόν το τελευταίο ποσοστό, να είναι σιωπηλοί αρνητές.
    https://www.protagon.gr/themata/eurofound-to-616-twn-ellinwn-leei-nai-ston-emvoliasmo-44342283594

    Αλλά έτσι ή αλλιώς το 26% είναι αρκετά μεγάλο ποσοστό και προσελκύει όλους τους επίδοξους να συμμετέχουν στις επόμενες εκλογές. Είτε σαν κόμμα είτε σαν πρόσωπο.
    Χρησιμοποιούν την ιδιότητα τους, σαν γιατροί, σαν επιστήμονες, σαν δημοσιογράφοι για να προκαλέσουν μέσω συνωμοσιολογιών, αντιεπιστημονικών και ανυπόστατων ισχυρισμών τον φόβο και να σπείρουν την αμφιβολία και την διχόνοια στο πόπολο, για να ψαρέψουν σε θολά νερά με σκοπό πολιτική και προσωπική προβολή.
    Οι απανωτές διαψεύσεις των επιχειρημάτων τους, δεν συγκινεί τους κάθε είδους συνωμοσιολόγους.
    Αντίθετα φανατίζονται και πεισμώνουν για λόγους άνευ σημασίας.
    Και αν το πόπολο δεν προβληματίζεται για τις αποτυχημένες προβλέψεις του κ. Κούβελα, γιατί να προβληματίσουν τον ίδιο;
    Η μπουρδολογία, από αρχαιοτάτων χρόνων έχει πέραση.

  3. Ο/Η Ακοσμος Αιτωλος λέει:

    Τα ελληνικα Πανεπιστημια εχουν πολλους καθηγητες -μπουρδολολογους ,για μετρηστε τους θεολογομπαιχτες ποια επιστημη υπηρετουν ?

  4. Ο/Η Αλχημιστής λέει:

    Η πολιτική χρειάζεται προσωπικότητες της Επιστήμης

    http://makpress.blogspot.com/2021/03/blog-post_42.html

    Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
    Καθ. Δημήτρης Κούβελας : «Δεν εντάχθηκα σε κανένα κόμμα»

    Ρωτήσαμε τον καθηγητή αν εντάχθηκε στο «κόμμα Τράγκα» (που εικάζεται ότι «εγινε», αλλά κατά την άποψή μας δεν θα κατέβει τέτοιο κόμμα στις εκλογές, τζάμπα κουβέντα γίνεται).
    Απάντησε δημόσια ως εξής:

    Προς άρσιν παρεξηγήσεων, και απευθυνόμενος προς όλους τους φίλους μου (φυσικούς, πολιτικούς, διαδικτυακούς κλπ), καθώς και τους λιγότερο φίλους μου, αλλά και τους μη φίλους μου, θα ήθελα να κάνω μια συγκεκριμένη δημόσια τοποθέτηση:

    1. Ως Ακαδημαϊκός, Επιστήμονας και Γιατρός, δεν θα μπορούσα να μην έχω επιστημονικώς τεκμηριωμένη άποψη, σε θέματα που αφορούν στην υγεία του πληθυσμού, αλλά και στην ευεξία της κοινωνίας, μέσα στην οποία εργάζομαι και λειτουργώ τόσα χρόνια.

    2. Με τις ίδιες ιδιότητες, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ τη συμβολή μου, σε οποιονδήποτε την ζητήσει, προκειμένου να βοηθήσω την κοινωνία, την οποία, για χρόνια προσπαθώ να διακονήσω με παρρησία και προσωπικές θυσίες,όχι όμως πολιτικές βλέψεις, οι οποίες ενίοτε με ξεπερνούν.

    3. Προφανώς και έχω πολιτικές θέσεις και κοινωνικές ανησυχίες και προφανώς θλίβομαι και αγχώνομαι με την κατάσταση στη οποία έχουμε περιέλθει, ως έθνος και ως ανθρωπότητα, από λάθη, αβλεψίες, ολιγωρίες, εγκληματικές αμέλειες και κυρίως ανοησίες των πολιτικών που επελέγησαν και συνεχίζουν να επιλέγονται, άκριτα, αβασάνιστα και ηλιθίως, κυρίως από αγκυλώσεις, ιδεοληψίες, εμμονές και καθόλου ορθολογικά και τεκμηριωμένα.

    4. Μου αρέσει πάρα πολύ ο ρόλος που εγώ, έχω επιλέξει, για τον εαυτό μου, αυτός του Καθηγητή της Ιατρικής, του Ερευνητή και του Γιατρού και δεν σκέφτηκε ποτέ να τον αλλάξω ή να τον ανταλλάξω με οφίτσια, ή άλλου τύπου καριέρα, της πολιτικής συμπεριλαμβανομένης.

    5. Δεν έχω ενταχθεί, δεν θέλω και δεν πρόκειται να ενταχθώ συνειδητά, σε πολιτικές (κατά βάση), θρησκευτικές, κοινωνικές ή άλλες οργανωμένες κινήσεις, όχι από δειλία ή αδιαφορία για τα κοινά, ούτε προφανώς από προσωπική συμπάθεια ή αντιπάθεια προς συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία συχνά αγαπώ, εκτιμώ και τιμώ, για δικούς μου λόγους και γι αυτό μπορεί να τα στηρίζω με τον δικό μου, κάθε φορά τρόπο και σε προσωπικό ή δημόσιο επίπεδο.

    Πιστεύω κάθε ένταξή μου σε κινήσεις, παρατάξεις κλπ, μειώνει ουσιωδέστατα την επιστημονικότητα και αντικειμενικότητά μου και καθιστά θεραπαινίδα πολιτικών και άλλων προσδοκιών, συχνά σημαντικών, την επιστήμη, την επιστημονικότητα και τον Ορθό Λόγο.

    Θεωρώ απαρεγκλίτως, ότι θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Να μην ακολουθεί ο Επιστήμονας την πολιτική, αλλά η πολιτική τον Επιστήμονα.

    Νομίζω ότι δεν μπορώ να γίνω περισσότερο σαφής!

  5. Ο/Η Psycho λέει:

    Αιπειστύμι

  6. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

    Συζητούν οι γίγαντες της Ιατρικής

  7. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Ο γνωστός συνωμοσιολόγος στρατηγός Γ. Αϋφαντής λέει στο βίντεο, περίπου στο 24ο λεπτό, πως δεν θα κάνει το εμβόλιο γιατί ξέρει πως αν το κάνει σε δύο τρία χρόνια ή θα τρελαθεί ή θα πεθάνει. Τελικά πέθανε ύστερα από 13 ημέρες «σκληρής μάχης» με τον Κορωνοϊό, σε ηλικία 96 ετών.

    https://katohika.gr/ellada/pethane-o-stratigos-giorgos-affantis/

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Τεραστία εθνική απώλεια.

      Το πιθανότερον εδολοφονήθη, όπως συνέβη και με πλήθος αρνητών ιερέων, από σκοτεινές εμβολιαστικές δυνάμεις.

      Είχεν ενημερώσει το έθνος πως ο Τσώρτσιλ έδωσε εντολή στον Μουσολίνι να επιτεθεί κατά της Ελλάδος:
      http://www.freepen.gr/2016/10/blog-post_9080.html?m=1

  8. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021

    ΟΜΟΛΟΓΙΑ του Αγωνιστού Ιερέα Μιχαήλ Κουκουβά Κάλυμνος : ΛΥΠΆΜΑΙ ….ΚΛΑΙΕΙ Η ΨΥΧΉ ΜΟΥ !!! ΈΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΝΈΟ ΈΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ !!!

    Επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον γενναίο υπερπολύτεκνο Ιερέα της Καλύμνου π. Μιχαήλ Κουκουβά ἐπιβάλλοντας του πρόστιμα.

    «Κατώ τα χέρια σας γενίτσαροι, απο τον π. Μιχαήλ», φωνάζουν οι πιστοί Καλύμνιοι .

    Με τέτοιους προδότες θα κρατήσουμε τα σύνορα;;;

    Ποιοί προσκυνάνε στη στοά της Καλύμνου;;; σχόλιο Διάκου

    ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Π. ΜΙΧΑΗΛ
    Ιερέας Μιχαήλ Κουκουβάς Κάλυμνος : ΛΥΠΆΜΑΙ ….ΚΛΑΙΕΙ Η ΨΥΧΉ ΜΟΥ !!!
    ΈΤΣΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΝΈΟ ΈΤΟΣ ΓΙΑ ΜΑΣ !!!

    Αστυνομε μιλήσαμε κατ’ ιδίαν…. αλλα μου έλεγες…. αλλα βλέπω…. με λύπη μου διαπιστώνω ότι το εθνόσημο σου δε το τιμάς ούτε εσύ, ούτε τα παιδάκια που μου έστειλες… 3 ώρες έξω από την Εκκλησία !!!

    Για σας…. στο πλήρωμα του χρόνου θα αποφασίσουν οι θεσμοί !!!

    Η ελληνική σημαία στο εθνόσημο σου με τον Τίμιο Σταυρό, μπήκε για να σου θυμίζει τον αγώνα σου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος!!!

    Δήμαρχε, με απογοήτευσες…;;
    Σε ποια σκοτεινά κέντρα εξουσίας υπακους;;;
    Τι ψυχή θα παραδώσεις;;;
    Δε τα βαλες με μένα, με το Χριστό τα ‘βαλες!!!

    Επαρχε… ,πήρες για πρώτη φορά καρέκλα εξουσίας… και συμπεριφερεσαι, λες και θα τη χάσεις αύριο….
    Μεγάλωσες ή δε μεγάλωσες σε χριστιανική οικογένειά;;;; Έστειλες την Αστυνομία στο ξάδερφο σου…..
    Και τώρα αισθάνεσαι ήρωας της Καλύμνου;;;

    Δέσποτα, που είσαι;;;
    Έχεις σκανδαλησει το λογικό ποίμνιο του Χριστού μας, με την απιστία που δείχνει η συμπεριφορά σου !!!
    Πότε θα πάρεις θέση υπέρ του λαού σου;;;

    Ιερείς, αδέρφια μου τι πάθαμε ;;;
    Υπακοή τελικά που κάνουμε;;;
    Στο Θεό ή στις εξουσίες τού κόσμου;;;
    Απογοητευσαμε το πιστό λαό…
    Η σιωπή μας αποτελεί συναινεση στη ψυχοσωματικη γενοκτονία των αδερφών μας!!!
    Τελικά αδέρφια μου πιστεύουμε ή δε πιστεύουμε ότι οι Ναος μας είναι πλήρης Πνεύματος Αγίου και διενεργεί προς ίαση ψυχών και σωμάτων;;;
    Αφού το πιστεύουμε αδερφοί μου, και έχουμε όλοι εμπειρία της Θείας Χάριτος, γιατί αφήνουμε τους Ορθολογιστες να βλασφημουν
    τα μυστήρια που μας εμπιστεύθηκε ο Χριστός;;;
    Πότε θα ξεσηκωθουμε;;;
    Θα τιμωρηθουμε με ράβδο σιδηρα από το Κύριο!!!

    Συμπατριώτες Καλυμνιοι, αδέρφια μου αγαπημένα, που ταλαιπωρεισθε ψυχοσωματικα, τόσους μήνες…
    Πρέπει να καταλάβουμε όλοι, μικροί και μεγάλοι…
    Περνάμε εξετάσεις πνευματικές στο θέμα της Πίστεως!!!
    Μην αφήσετε κανένα, να σας αλλοιώσει το φρόνημα της Πίστεως!!!
    Βαπτιστηκατε στο Όνομα του Τριαδικου Θεού μας, έχετε Άγιο Πνεύμα μέσα σας!!!
    Προσέχετε μη το σβήσετε!!!
    Οι εχθροί της Πίστεως μας, προσπαθούν να το αλλοιωσουν, να κάνουν το πιστό λαό να βλασφημει την Χάρη του Αγίου Πνεύματος με την Απιστία και το φόβο.
    Τα μέτρα που λαμβάνουν στους Ναούς μας είναι βλασφημα, προσβάλλουν το Δημιουργό μας!!!
    Οι Ναοί μας είναι γεμάτοι από Χάρη του Αγίου Πνεύματος, θεραπεύουν τον άνθρωπο ψυχοσωματικα, δεν μεταδίδουν ασθένειες, μη τους πιστεύετε!!!
    Ενωθείτε με Πίστη και Ομολογιακό Φρόνημα!!!
    Αυτό που ζούμε είναι Διωγμός Πίστεως και Πατρίδος, είναι εσκεμμένη γενοκτονία του Ελληνικού Λαού!!!

    Άρχοντες του κόσμου τούτου, ότι και να μας κάνετε….
    Προστιμα, αυτόφωρα, φυλακήσεις….
    Χαρά μας και τιμή μας, να υποφέρουμε λιγάκι για τον Δεσπότη μας Χριστό!!!
    Όλα μπορείτε να μας τα πάρετε….
    Τη ψυχή μας ΠΟΤΕ !!!

    Αμήν!

    https://www.in.gr/2021/05/15/greece/kalymnos-paratasi-katholikou-lockdown-gia-mia-evdomada/

    Κάλυμνος: Παράταση καθολικού lockdown για μια εβδομάδα

    Την παράταση των των ειδικών περιοριστικών μέτρων στην Κάλυμνο για μια εβδομάδα ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

    in.gr
    15 Μαΐου 2021

  9. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Συνεχίζεται η μαζική εξόντωση των Ελληνορθοδόξων κληρικών

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/epikairotita/ekoimithi-o-patir-ananias-koustenis/

    16 Μαΐου, 2021

    Εκοιμήθη ο πατήρ Ανανίας Κουστένης

    Εκοιμήθη σε ηλικία 76 ετών το Σάββατο 15 Μαϊου ο γνωστός σε όλους π. Ανανίας Κουστένης ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν σε νοσοκομείο δίνοντας μάχη με τον κορωνοϊό.
    Ο π. Ανανίας Κουστένης υπήρξε μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Γεννήθηκε στην Δημητσάνα το 1945 και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο.

    Σπούδασε Θεολογία και Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολήθηκε συστηματικά με τη μετάφραση του έργου του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού ενώ, μνημειώδες παραμένει το έργο της μετάφρασης και του σχολιασμού της Χρονογραφίας του Θεοφάνη.

    Για την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και είχε τιμηθεί κατά η διάρκεια της 6ης Έκθεσης Χριστιανικού Βιβλίου τον Νοέμβριο του 2017 στο ξενοδοχείο Caravel στην Αθήνα.

    • Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

      Γεωργία Αποστόλου

      https://www.enimerotiko.gr/lifestyle/georgia-apostoloy-o-chamos-toy-syntrofoy-tis-i-astheneia-poy-ekrypse-ap-oloys-kai-o-aifnidios-thanatos-sta-43-tis/

      O αιφνίδιος και περίεργος θάνατος της ηθοποιού Γεωργίας Αποστόλου στα 43 της χρόνια

      Η Γεωργία Αποστόλου, σύμφωνα με τον πατέρα της, Νίκο Αποστόλου, πέθανε από ανακοπή καρδιάς στο σπίτι της, στην Αθήνα και η κηδεία της έγινε την επόμενη μέρα στο νεκροταφείο Σχιστού. Σύμφωνα, με τον πατέρα της ηθοποιού τον τελευταίο καιρό είχε αδυνατίσει υπερβολικά πολύ, υποσιτιζόταν, και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η ενασχόληση της με την εκκλησία.

      «Ήταν πολύ αδυνατισμένη και με δυσκολία μπορούσε να περπατήσει αλλά και να μιλήσει. Η Γεωργία ερχόταν κάθε Κυριακή στην εκκλησία και ανελλιπώς μία φορά την εβδομάδα παρακολουθούσε τις λειτουργίες του πατέρα Ανανία Κουστένη στην ενορία του.

      Η Γεωργία Αποστόλου ήταν πολύ κοντά στην εκκλησία

      «Εκείνη ήταν πάντοτε των άκρων. Μπορεί εμείς να είμαστε κοντά στην εκκλησία, αλλά όχι τόσο φανατισμένοι όπως η Γεωργία. Σε φυσιολογικά όρια. Όπως και πολλοί άλλοι ηθοποιοί, πηγαίνει χρόνια τώρα στα κηρύγματα και τις λειτουργίες του πατέρα Ανανία στο εκκλησάκι που βρίσκεται κοντά στη Λ. Αλεξάνδρας. Η Γεωργία, και την περίοδο που εργαζόταν ως ηθοποιός, πάντα ήταν εκεί στις λειτουργίες. Και εμείς, σαν γονείς, με τον τρόπο που φερόταν φοβηθήκαμε μήπως κλειστεί σε κάποιο μοναστήρι.»

      «Ο πατέρας Ανανίας πάντα συμβούλευε τη Γεωργία να συνεχίσει να δουλεύει στο χώρο της. Ακολουθεί ως ιερομόναχος τα μυστήρια και τελεί νυχτερινή θεία λειτουργία σαν τα μοναστήρια. Ποτέ δεν της είπε να σταματήσει. Πάντα είχε τον πατέρα Ανανία, ακόμα και πριν δώσει συνέντευξη σε δημοσιογράφο. Πήγαινε, κοινωνούσε στον πατέρα Ανανία, ακόμα και την περίοδο που ήταν μαζί με τον αλησμόνητο Βαγγέλη Κουτελιδάκη.»

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.