Προς την ηγεσία της Εκκλησίας για την «εκποίηση» εκτάσεων στη Βουλιαγμένη

[Ηχηρό μήνυμα του Δήμαρχου Γ. Κωνσταντέλλου προς την Εκκλησία]

Τις ανησυχίες της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τις κυνικές προθέσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, σχετικά με την τσιμεντοποίηση των ελεύθερων πράσινων εκτάσεων της Βουλιαγμένης, επιβεβαιώνουν οι 2167/2021 και 2168/2021 προσκλήσεις της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ), μέσω των οποίων κοινοποιείται πρόσκληση ενδιαφέροντος «αξιοποίησης» ή αγοράς εκκλησιαστικών ακινήτων. Σημειώνουμε, πως ιδιαίτερη αίσθηση, προκαλεί το γεγονός ότι το περιεχόμενο των προσκλήσεων χαρακτηρίζεται από σειρά λαθών και ανακριβειών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι συντάχθηκαν τουλάχιστον πρόχειρα και επιπόλαια.

Η πρόσκληση καλεί επίδοξους επενδυτές να καταθέσουν προτάσεις για την αγορά ή τη μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων, με φερόμενο ιδιοκτήτη την Εκκλησία της Ελλάδος στους Δήμους Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Κηφισίας, Αχαρνών, Μοσχάτου, Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα στη Βουλιαγμένη, οι προκηρύξεις αφορούν συνολικά σχεδόν 190 στρέμματα από τα οποία:

  • Πέντε ακίνητα συνολικής έκτασης περίπου 9 στρεμμάτων, αναγνωρισμένα ως ιδιοκτησία της Εκκλησίας, τα οποία είναι πολεοδομικά ρυθμισμένα για οικιστική χρήση και ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχαν δεσμευτεί προς απαλλοτρίωση.
  • Ένα ακίνητο 4,6 στρεμμάτων και συγκεκριμένα στο ΟΤ 13Β, το οποίο έχει συμπεριληφθεί εσφαλμένα μαζί με τα πολεοδομικά ρυθμισμένα της προηγούμενης περίπτωσης.
  • Δεκαεφτά ακίνητα συνολικής έκτασης 190 στρεμμάτων, τα οποία μέχρι το 2004 ήταν δεσμευμένα προς απαλλοτρίωση και πλέον έχουν αποδεσμευτεί με σειρά δικαστικών αποφάσεων, αλλά είναι πολεοδομικά αρρύθμιστα, δηλαδή δεν έχουν οικοδομικές γραμμές, χρήσεις γης και όρους δόμησης. Σημειώνουμε, πως, για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία για την πολεοδομική ρύθμιση αστικής περιοχής απαιτούνται, ακόμα και με τη συναίνεση όλων των φορέων αρκετά χρόνια.

Γι’ αυτό, άλλωστε, εκτιμάται πως στην προκήρυξη της ΕΚΥΟ για τα αρρύθμιστα ακίνητα υπάρχει όρος «Ο Επενδυτής (επιφανειούχος) που θα αναλάβει την αξιοποίηση έκτασης ή υποσυνόλου εκτάσεων, θα υποχρεούται εγγυώμενος για αυτό με δική του επιμέλεια και έξοδα τα παρακάτω:

  • α) να υλοποιήσει την Πρότασή του εντός του χρονοδιαγράμματος και με όλες τις λεπτομερείς προδιαγραφές και όρους που θα συμφωνηθούν
  • β) μετά την υπογραφή της ως άνω συμβάσεως, να προβεί αμελλητί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση αποφάσεως υπό του αρμοδίου οργάνου που θα τροποποιήσει το ρυμοτομικό σχέδιο στο εν λόγω Ο.Τ. προς άρση της ρυμοτομικής δέσμευσης και καθορισμό των όρων δομήσεως και χρήσεων γης και να εκδώσει όλες τις απαραίτητες άδειες για την υλοποίηση της Πρότασης».

Πρακτικά, καλεί τους επενδυτές να δεσμευθούν για την διεκπεραίωση διαδικασιών, οι οποίες δεν μπορούν να ολοκληρωθούν, καθώς ο πρώτος φορέας που πρέπει να συναινέσει στη διαδικασία είναι ο οικείος Δήμος, γεγονός που δεν πρόκειται να συμβεί, παρά τις αφόρητες πιέσεις που έχουν ασκηθεί και ασκούνται ακόμα και σήμερα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η Εκκλησία, αφού απέτυχε μετά από προσπάθειες χρόνων να ρυθμίσει τις συγκεκριμένες εκτάσεις πολεοδομικά, προσπαθεί μέσω της προκήρυξης να μεταθέσει τη δύσκολη αυτή διαδικασία ως υποχρέωση στους μελλοντικούς επενδυτές. Καλούμε του πιθανούς ενδιαφερόμενους να υπολογίσουν σε τι περιπέτειες μπορεί να εμπλακούν.

Οι λόγοι για τους οποίους εναντιώνεται ο Δήμος, στην απόπειρα εκποίησης της φερόμενης ως εκκλησιαστικής περιουσίας της Βουλιαγμένης, έχουν διατυπωθεί επανειλημμένα και στο παρελθόν και αποτελούν ρητή δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου της πόλης, κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλου. Σήμερα ο Δήμος είναι πιο έτοιμος από ποτέ νομικά, να υπερασπιστεί τις ελεύθερες και πράσινες κοινόχρηστες εκτάσεις της πόλης, που προσδίδουν τη μοναδική φυσιογνωμία της περιοχής μας. Διαθέτει μία πλούσια νομική εργαλειοθήκη που προετοιμάζεται από το 2018, σε συνεργασία με ομάδα έγκριτων νομικών, με σειρά νομικών επιχειρημάτων, ιστορικά τεκμηριωμένων τα οποία συμπεριλαμβάνουν ακόμα και το γεγονός πως η Εκκλησία παρουσιάζει ως ιδιοκτησία της, περισσότερες εκτάσεις απ’ όσες νομικά προβλέπονται η μάλλον ότι η Εκκλησία έχει πάρει από τη Βουλιαγμένης περισσότερα απ’ ότι δικαιούται.

Επιπροσθέτως, ο κοινόχρηστος και δασικός- στην πλειονότητα του- χαρακτήρας των υπό εκποίηση εκτάσεων, κατοχυρώνεται ακόμα περισσότερο με το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, το οποίο συντάσσεται από το 2019 και καθορίζει σε όλη την έκταση του Δήμου της χρήσεις γης, τους όρους δόμησης και θωρακίζει τους κοινόχρηστους και ελεύθερους χώρους.

Ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, προέβει στην ακόλουθη δήλωση για την απόπειρα της ηγεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος να εκποιήσει τις εκτάσεις της Βουλιαγμένης.

«Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στέκεται απέναντι, εξαντλώντας κάθε νομικό μέσο, σε κάθε απόπειρα καταστροφής ή περιορισμού του πρασίνου της πόλης μας, γεγονός που θα αλλοιώσει το μοναδικό χαρακτήρα της. Θεωρούμε, πως ο αγώνας για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος, δεν επιδέχεται πολιτικές αντιπαραθέσεις και «επαναστατική γυμναστική» και για το λόγο αυτό, καλώ όλες τις δημοτικές παρατάξεις και όλους του φορείς της πόλης σε συστράτευση στον αγώνα που θα δώσουμε, και θα κερδίσουμε.

Παράλληλα όμως, θα ήθελα έστω και την ύστατη ώρα να κάνω έκκληση στην Ηγεσία της Εκκλησίας μας, μία Εκκλησία που σεβόμαστε και αγαπάμε όλοι. Την καλούμε, να εγκαταλείψει τις βλέψεις της για κερδοφορία μέσα από διαδικασίες εκποίησης γης, όπως το μοναδικό δασωμένο τμήμα της Βουλιαγμένης, τη Φασκομηλιά αλλά ακόμα και το Ασκληπιείο Βούλας και να προσαρμοστεί στις πραγματικές ανάγκες της εποχής μας, που είναι η διατήρηση και προστασία του φυσικού κάλλους και του πράσινου. Η ανάδειξη και προστασία του περιβάλλοντος, άλλωστε είναι το κυρίαρχο θέμα που έχει αναδείξει το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο με την παγκόσμια πρωτοβουλία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου».

πηγή

ΥΓ:
Σκάνδαλο με εκκλησιαστική περιουσία στη Βουλιαγμένη
Να σημειωθεί ότι ο ο υπάλληλος του δήμου Βουλιαγμένης έχει μισθό 1300 ευρώ και για να αγοράσει το εν λόγω οικόπεδο κατέβαλλε στην εκκλησία 14 εκατ. ευρώ. (σε αυτό θα επανέλθουμε)

This entry was posted in IERES_ATAXIES, Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, Δικαιοσύνη, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

12 Responses to Προς την ηγεσία της Εκκλησίας για την «εκποίηση» εκτάσεων στη Βουλιαγμένη

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Θαυμάτων ρείθρα ποταμοί χαρίτων

    https://www.iefimerida.gr/news/459501/ieres-mpiznes-gia-ton-apoharaktirismo-provlimatikon-akiniton-ta-fileta-se-varkiza

    19|11|2018 | 09:53

    ΑΠΟ ΤΟ 2013 ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
    Ιερές μπίζνες για τον αποχαρακτηρισμό προβληματικών ακινήτων -Τα φιλέτα σε Βάρκιζα, Βουλιαγμένη και Πεντέλη

    http://www.topontiki.gr/article/8840/ekklisiastika-glentia-me-ta-oikopeda-tis-voyliagmenis

    22.8.2010
    Εκκλησιαστικά γλέντια με τα οικόπεδα της Βουλιαγμένης

    2.186.000 ΕΥΡΩ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ…

    2.186.000 ΕΥΡΩ ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ…

    August 15, 2010

    στις κατηγορίες ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ,

    Πώς ένας οδοκαθαριστής βρήκε αυτές τις κυπριακές εταιρείες; Κάποιος πρέπει να του τις προξένεψε… Ποιος; Θα πρέπει να το αναζητήσει η Εισαγγελέας που διενεργεί την ανάκριση και από ώρα σε ώρα πρόκειται να στείλει την… απανταχούσα, το παραπεμπτικό βούλευμα, που θα δυσκολέψει τη ζωή πολλών, με πρώτους ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Αρχιεπισκόπου.

    Συνέχεια λοιπόν στην έρευνα για «τα φιλέτα της Βουλιαγμένης» και τη ζημιά της Εκκλησίας της Ελλάδος από τη «σκανδαλώδη και ύποπτη συναλλαγή», το deal με τα ασημικά της Εκκλησίας, που πουλήθηκαν 14 εκατομμύρια ευρώ από την Εκκλησία στον «οδοκαθαριστή» και τη «νοικοκυρά» μητέρα του και αμέσως μετά στις τρεις κυπριακές (offshore) εταιρείες με καπέλο μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας 2.186.000 ευρώ, την ημέρα μάλιστα της εορτής του Αρχιεπισκόπου, που κατέληξε περιέργως στην απομάκρυνση του νομικού συμβούλου της Αρχιεπισκοπής κ. Γιάννη Παπασπύρου (για ποιον λόγο αλήθεια, θα πείτε ποτέ Μακαριώτατε;).

    Με βάση τα δημοσιεύματά μας στις 19/1/2010 υποβλήθηκε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο (φωτ. 1). Άραγε ο κ. Κων. Βλαχάκης, πρόεδρος των συμβολαιογράφων, σύζυγος και συνέταιρος της κ. Πάσχου, που ενοχλήθηκε από τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της συζύγου του, αλλά και από τα ερωτήματα-απορίες που θέσαμε για τα συμβόλαια αυτά που αφορούν τα «φιλέτα», όπως χαρακτηρίζονται, της Βουλιαγμένης, τη γνωρίζει ή την αγνοεί τη μηνυτήρια αυτή αναφορά; Στο φύλλο μας της 20ής Ιουνίου 2010 παραθέσαμε αποσπάσματα δύο συμβολαίων με αριθμούς 12091 και 12094/15.6.2009 της συντάκτριάς τους συμβολαιογράφου Κρωπίας κ. Μαρίας Πάσχου, της συμβολαιογραφικής αστικής «Εταιρείας Συμβολαιογράφων Κωνσταντίνος Βλαχάκης – Μαρία Πάσχου», που αφορούσαν το ένα, με τον αριθμό 5, από τα τρία πωληθέντα ακίνητα «φιλέτα της Βουλιαγμένης». Από τα υπόλοιπα τέσσερα (από τα συνολικά 6 που αναφέραμε στο προηγούμενο δημοσίευμά μας) συμβόλαια της συμβολαιογράφου Κρωπίας κ. Μαρίας Πάσχου προκύπτουν τα εξής: 1. Και τα τρία οικόπεδα «φιλέτα της Βουλιαγμένης» με τους αριθμούς 5, 6 και 7 πουλήθηκαν από την Εκκλησία της Ελλάδος στους Πολιτόπουλους το ένα αμέσως μετά το άλλο. Έτσι το υπ’ αριθμ. 5 οικόπεδο πουλήθηκε με το 12091 συμβόλαιο με αξία πώλησης 4.500.000 ευρώ, το υπ’ αριθμ. 6 οικόπεδο με το 12092 συμβόλαιο με αξία πώλησης 4.500.000 ευρώ και το υπ’ αριθμ. 7 οικόπεδο με το 12093 συμβόλαιο με αξία πώλησης 5.000.000 ευρώ, όλα την ίδια ημερομηνία (15/5/2009) και όλα της συμβολαιογράφου Κρωπίας κ. Μ. Πάσχου. 2.

    Μετά, και αστραπιαία, μέσα σε λίγα λεπτά τα 3 αυτά οικόπεδα με τα αμέσως επόμενα τρία συμβόλαια της συμβολαιογράφου κ. Μ. Πάσχου 12094, 12095 και 12096 άλλαξαν χέρια και από τον «οδοκαθαριστή» και τη «νοικοκυρά» μητέρα του πήγαν στις τρεις κυπριακές (offshore) εταιρείες. Με «τίμημα», όπως καταγράφεται στα συμβόλαια αυτά, για μεν το πρώτο, το υπ’ αριθμ. 5, ευρώ 5.206.000, για το υπ’ αριθμ. 6 ευρώ 5.206.000 και για το υπ’ αριθμ. 7 οικόπεδο ευρώ 5.774.000. Μια απλή μαθηματική πράξη προσθαφαίρεσης αποτιμά μέσα σε λίγα μόλις λεπτά τη ζημιά της Εκκλησίας της Ελλάδος από την πώληση αυτή σε 2.186.000 ευρώ, που κάποιοι ενθυλάκωσαν γρήγορα, εύκολα και χωρίς κόπο. Θα αναζητήσετε άραγε ευθύνες, Μακαριώτατε; 3. Όπως αποδεικνύεται και από τα υπόλοιπα τέσσερα συμβόλαια της κ. Πάσχου (τα δύο με πωλήτρια την Εκκλησία της Ελλάδος και αγοραστές τους Πολιτόπουλους και τα άλλα δύο με πωλητές τους Πολιτόπουλους και αγοραστές τις τρεις κυπριακές offshore εταιρείες), οι Πολιτόπουλοι κατέβαλαν το τίμημα των αγοραπωλησιών αυτών με τις ίδιες αυτές τραπεζικές επιταγές που δόθηκαν σε διαταγή της πωλήτριας Εκκλησίας της Ελλάδος και αναφέρονται όμοια και στα τέσσερα αυτά συμβόλαια και για τα δύο άλλα συμβόλαια που τότε αναφέραμε, το 12091 και το 12094, για τα οποία η γνωμοδότηση του επιφανούς καθηγητή που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο μας ήταν καταπέλτης ως προς τις ευθύνες των συμμετασχόντων στα συμβόλαια αυτά, οι οποίες προέκυπταν από τον νόμο «για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», όπως διεξοδικά είχε αναλύσει ο κ. καθηγητής.

    Ειδικότερα: α) Στο υπʼ αριθμ. 12092/15.6.2009 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου κ. Πάσχου που αφορά στην πώληση του υπ’ αριθμ. 6 οικόπεδου από την Εκκλησία της Ελλάδος στους Πολιτόπουλους, το τίμημα των 4.500.000 ευρώ καταβλήθηκε από αυτούς και πάλι με 3 τραπεζικές επιταγές –τοις μετρητοίς– 1.500.000 ευρώ η καθεμιά, της ALPHA BANK, με τους αριθμούς 8470-1, 8472-7 και 8471-9, όλες εκδοθείσες την 11/6/2009 σε διαταγή της πωλήτριας Εκκλησίας της Ελλάδος (φωτ 2) και β) Στο υπʼ αριθμ. 12093/15.6.2009 συμβόλαιο της συμβολαιογράφου κ. Πάσχου που αφορά στην πώληση του υπ’ αριθμ. 7 οικόπεδου από την Εκκλησία της Ελλάδος στους Πολιτόπουλους, το τίμημα των 5.000.000 ευρώ καταβλήθηκε από αυτούς και πάλι με 3 τραπεζικές επιταγές –τοις μετρητοίς–, 1.666.666,66 ευρώ η πρώτη και 1.666.666,67 ευρώ οι δύο άλλες της ALPHA BANK, με τους αριθμούς 8455-7, 8456-5 και 8459-0, όλες εκδοθείσες την 11/6/2009 σε διαταγή της πωλήτριας Εκκλησίας της Ελλάδος (φωτ. 3). Και ακολουθείται πια η «κλασική συνταγή», όπως είχαμε τονίσει στο δημοσίευμά μας της 20ής Ιουνίου 2010 για το υπ’ αριθμόν 5 οικόπεδο «φιλέτο» της Βουλιαγμένης και για τις επόμενες δύο πωλήσεις των υπ’ αριθμούς 6 και 7 οικοπέδων, από τους Πολιτόπουλους πλέον στις τρεις κυπριακές offshore εταιρείες, κυπριακών συμφερόντων, τις SAVIERO, INESIA και NEROLI COMPANY, με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου, στην οδό Κατελάρη 16, δηλαδή οι ίδιες αυτές επιταγές, όπως αμέσως παραπάνω αναφέρονται, εμφανίζονται και στα επόμενα συμβόλαια με αριθμούς 12095 και 12096 της 15/6/2009 της συμβολαιογράφου κ. Μ. Πάσχου με τα οποία πουλήθηκαν από τους Πολιτόπουλους τα υπ’ αριθμούς 6 και 7 οικόπεδα στις κυπριακές εταιρείες.

    Έτσι, από τα 5.206.000 ευρώ που αναγράφονται ως τίμημα της πώλησης του υπ’ αριθμ. 6 οικοπέδου προς τις κυπριακές εταιρείες, ποσόν ευρώ 4.500.000 φέρεται ότι καταβλήθηκε στους «πωλητές Πολιτόπουλους», όπως αναγράφει η συμβολαιογράφος κ. Πάσχου στο συμβόλαιό της (12095) με τις ίδιες τραπεζικές επιταγές που αναφέρονται στο συμβόλαιο (12092) με το οποίο λίγο πριν αγόρασαν οι Πολιτόπουλοι από την Εκκλησία της Ελλάδος το υπ’ αριθμ. 6 οικόπεδο και που ήταν «σε διαταγή της πωλήτριας» (!) Εκκλησίας της Ελλάδος έπειτα από παράκληση των πωλητών (!), με 3 τραπεζικές επιταγές, 1.500.000 ευρώ η καθεμιά, της ALPHA BANK, με τους αριθμούς 8470-1, 8472-7 και 8471-9, όλες εκδοθείσες την 11/6/2009 (φωτο 4). Τρεις επιταγές (8480-8, 8476-0 και 8481-6) της ίδιας τράπεζας, με έκδοση 15/6/2009, συνολικού ύψους 509.232 ευρώ, πάλι κατά παράκληση των πωλητών, εξεδόθησαν υπέρ της Δ0Υ Γλυφάδας (!) (φωτ. 4).

    Οι τελευταίες αυτές επιταγές των 509.232 ευρώ είναι ισόποσες του φόρου μεταβιβάσεως που κατέβαλαν οι Πολιτόπουλοι στη Δ0Υ Γλυφάδας για την από αυτούς αγορά από την Εκκλησία της Ελλάδος, με το 12092 συμβόλαιο της κ. Πάσχου του υπ’ αριθμ. 6 ανωτέρω οικοπέδου, με τα υπ’ αριθμ. 17935 και 17938/15.6.2009 διπλότυπα της ως άνω Δ0Υ σε εξόφληση της υπ’ αριθμ. 991/15.6.2009 δηλώσεως φόρου μεταβιβάσεως. Από την ανάγνωση στο συμβόλαιο αυτό (12095) του τρόπου καταβολής του τιμήματος προκύπτει και μια «λίγο περίεργη» διατύπωση που έχει ως εξής: «γ) ποσόν 100.000 ευρώ με την τραπεζική επιταγή 8474-3/12.6.2009 της ίδιας τράπεζας ποσού συνολικού 300.000 ευρώ (!) πληρωτέα σε διαταγή των πωλητών επιμεριζόμενο στο τίμημα του παρόντος συμβολαίου κατά το 1/3 (!) και δ) 96.768 ευρώ μετρητά». Τελικά ποιος θα λύσει το σταυρόλεξο, ποιο είναι το ποσό της παραπάνω επιταγής (8474-3), 100.000 ή 300.000 ευρώ (φωτ. 4); Γιατί αν η επιταγή είναι 100.000 ευρώ και όχι 300.000 ευρώ, έχουμε να κάνουμε με το τίμημα που αναγράφεται στο συμβόλαιο των ευρώ 5.206.000.

    Αν όμως η επιταγή είναι 300.000 ευρώ, τότε το τίμημα δεν είναι 5.206.000, όπως γράφεται στο συμβόλαιο αυτό, αλλά 5.406.000 και τότε προκύπτει το ερώτημα αν ο φόρος μεταβιβάσεως που καταβλήθηκε είναι ο σωστός ή όχι. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες! Το ίδιο «σύστημα» ακολουθείται και στο 12096 συμβόλαιο. Από τα 5.774.000 ευρώ που αναγράφονται ως τίμημα της πώλησης του υπ’ αριθμ. 7 οικοπέδου προς τις κυπριακές εταιρείες, ποσόν ευρώ 5.000.000 φέρεται ότι καταβλήθηκε στους «πωλητές Πολιτόπουλους», όπως αναγράφει η συμβολαιογράφος κ. Πάσχου στο συμβόλαιό της (12096), με τις ίδιες τραπεζικές επιταγές που αναφέρονται στο συμβόλαιο με το οποίο αγόρασαν λίγο πριν οι Πολιτόπουλοι απ’ την Εκκλησία της Ελλάδος το υπ’ αριθμ. 7 οικόπεδο και που ήταν «σε διαταγή της πωλήτριας» (!) Εκκλησίας της Ελλάδος έπειτα από παράκληση των πωλητών με 3 τραπεζικές επιταγές σε διαταγή της πωλήτριας Εκκλησίας της Ελλάδος, 1.666.666,66 ευρώ η πρώτη και 1.666.666,67 ευρώ οι δύο άλλες, της ALPHA BANK, με τους αριθμούς 8455-7, 8456-5 και 8459-0, όλες εκδοθείσες την 11/6/2009 (φωτ. 5).

    Τρεις επιταγές (8483-2, 8482-4 και 8484-1) της ίδιας τράπεζας, με έκδοση 15/6/2009, συνολικού ύψους 565.882 ευρώ, πάλι κατά παράκληση των πωλητών εξεδόθησαν υπέρ της ΔΟΥ Γλυφάδας! (φωτ. 5). Οι τελευταίες αυτές επιταγές των 565.882 ευρώ είναι ισόποσες του φόρου μεταβιβάσεως που κατέβαλαν οι Πολιτόπουλοι στη ΔΟΥ Γλυφάδας για την από αυτούς αγορά από την Εκκλησία της Ελλάδος με το 12093 συμβόλαιο της κ. Πάσχου του υπ’ αριθμ. 7 ανωτέρω οικοπέδου με τα υπ’ αριθμ. 17954 και 17956/15.6.2009 διπλότυπα της άνω ΔΟΥ σε εξόφληση της υπ’ αριθμ. 989/15.6.2009 δηλώσεως φόρου μεταβιβάσεως. «γ) Ποσόν 100.000 ευρώ με την τραπεζική επιταγή 8474-3/12.6.2009 (ναι, την ίδια που αναφέρεται και στο 12094 και στο 12095 συμβόλαια της συμβολαιογράφου κ. Πάσχου), της ίδιας τράπεζας, ποσού συνολικού 300.000 ευρώ (!), πληρωτέα σε διαταγή των πωλητών, επιμεριζόμενο στο τίμημα του παρόντος συμβολαίου κατά το 1/3(!) και δ) 108.118 ευρώ μετρητά». Κατόπιν αυτών επανέρχεται το ερώτημα, ποιος θα λύσει το σταυρόλεξο, ποιο είναι το ποσό της παραπάνω επιταγής (8474-3), 100.000 ή 300.000 ευρώ (;), γιατί αν η επιταγή είναι 300.000 ευρώ και όχι 100.000 ευρώ, προκύπτει και πάλι η παραπάνω απορία.

    Έχουμε να κάνουμε με τίμημα 5.774.000, όπως γράφεται στο συμβόλαιο, ή 5.974.000 ευρώ, και τότε προκύπτει και πάλι το θέμα αν ο φόρος μεταβιβάσεως που καταβλήθηκε είναι ο σωστός ή όχι. Εκτός αν μια επιταγή που έχει εκδοθεί ως 300.000 ευρώ «εξαργυρώνεται-εξοφλείται» κάθε φορά από τους Πολιτόπουλους, οι οποίοι σε κάθε συμβόλαιο δίνουν «ρέστα» από την επιταγή αυτή, άλλοτε 200.000 ευρώ και άλλοτε 100.000 ευρώ, στις τρεις κυπριακές offshore εταιρείες, μια και η ίδια αυτή επιταγή αναφέρεται και στα τρία συμβόλαια, το 12094, το 12095 και το 12096, της συμβολαιογράφου κ. Πάσχου, με τα οποία οι Πολιτόπουλοι πούλησαν τα υπ’ αριθμ. 5, 6 και 7 οικόπεδα «φιλέτα» στις κυπριακές εταιρείες. Είναι και αυτό ένα ακόμη «παράδοξο» από τα πολλά που προέκυψαν από τα συμβόλαια της κ. Μ. Πάσχου, της συμβολαιογραφικής αστικής «Εταιρείας Συμβολαιογράφων Κωνσταντίνος Βλαχάκης-Μαρία Πάσχου». Θα λύσει κάποιος (η συντάξασα ίσως συμβολαιογράφος) και αυτόν τον γρίφο;

    https://3vita.gr/ieronymos-topotiritis-44348

    ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΟ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Τοποτηρητής Της Μητρόπολης Γλυφάδας Και 3Β

    newsroom Δημοσιεύτηκε19 Φεβρουαρίου 2019

    https://www.1069.gr/thriskeftika-themata/o-episkopos-salonon-antonios-avramiotis-neos-mitropolitis-glyfadas/

    Ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος Αβραμιώτης νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας

    2 έτη πριν

    Σε θρίλερ ολικής εξελίχθηκε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Γλυφάδας.

    Ο επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος Αβραμιώτης, γενικός διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας (ΕΚΥΟ) είναι ο νέος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης , ο οποίος επικράτησε οριακά στην σχετική ψηφοφορία – «θρίλερ» στην Ιερά Σύνοδο του πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης Γλυφάδας, αρχιμανδρίτη Αλεξίου Ψωίνου, ο οποίος είχε την υποστήριξη των δημάρχων Βουλιαγμένης, Βούλας, Βάρης, Δ.Κωνσταντέλλου, της Γλυφάδας Γ.Παπανικολάου και του Ελληνικού-Αργυρούπολης Γ. Κωσνταντάτου.

    Συγκεκριμένα ο Επίσκοπος Σαλώνων Αντώνιος αν και αρχικά στην πρώτη καταμέτρηση της ψηφοφορίας προηγήθηκε ο πρωτοσύγκελος της μητροπόλεως Γλυφάδας πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης π.Αλέξιος Ψωίνος, με 38 ψήφους, έναντι 37 του Σαλώνων Αθανάσιου, στην επανακαταμέτρηση διαπστώθηκε ισοψηφία με 38 ψήφους.

    Η Ιερά Σύνοδος ζήτησε από τον νομικό σύμβουλο προκειμένου να αποφανθεί. Σύμφωνα με την απόφαση εξελέγη τελικά μητροπολίτης Γλυφάδας ο έχων τα πρεσβεία Επίσκοπος Σαλώνων.
    ……………………………………..

    https://www.iefimerida.gr/ellada/prosfygi-sto-ste-gia-ton-mitropoliti-glyfadas

    ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ
    Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης προσέφυγε στο ΣτΕ για την εκλογή του Μητροπολίτη Γλυφάδας

    https://3vita.gr/real-estate-ecclisias-vouliagmeni-49854

    Το Real Estate Της Εκκλησίας Στη Βουλιαγμένη

    Γιώργος Λαουτάρης Δημοσιεύτηκε9 Ιουλίου 2020

  2. Ο/Η Gay monk λέει:

    https://www.newsbomb.gr/oikonomia/story/1175443/ta-prosopa-kleidia-gia-ta-akinita-ti-ekklisias-ta-duty-free-kai-i-metakomisi-tis-dovalue

    11/03/2021 06:52

    Τα πρόσωπα – κλειδιά για τα ακίνητα της Εκκλησίας, τα Duty Free και η μετακόμιση της doValue

    Οι κλειδοκράτορες

    Μεσίτες ακινήτων, ΑΕΕΑΠ, μεμονωμένοι επενδυτές στο χώρο του real estate και ιδιώτες επενδυτές, παρακολουθούν στενά το πρόγραμμα αξιοποίησης ακινήτων που έχει δρομολογήσει η Εκκλησία της Ελλάδος. Και αυτό δεν είναι περίεργο, καθώς τα ακίνητα που βγάζει είτε προς πώληση, είτε προς μακροχρόνια μίσθωση το τελευταίο διάστημα η Εκκλησία της Ελλάδος είναι σε περιοχές «φιλέτα», όπως η Βουλιαγμένη, η Κηφισιά, αλλά και το κέντρο της Θεσσαλονίκης και όπως αντιλαμβάνεστε έχουν μεγάλη αξία. Η αρμοδιότητα και η ευθύνη της αξιοποίησης των σχετικών ακινήτων ανήκει στην Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών (ΕΚΥΟ) της Εκκλησίας της Ελλάδος. Μαθαίνουμε πως η υπηρεσία, της οποίας ηγείται ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, έχει προσφάτως αναβαθμιστεί, τόσο σε επίπεδο αρμοδιοτήτων, όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, επιδιώκοντας να αυξήσει τις προσόδους της Εκκλησίας. Προς το σκοπό αυτό η ΕΚΥΟ δεν διστάζει να κάνει και outsourcing, αξιοποιώντας τις υπηρεσίες έμπειρων οικονομικών και νομικών συμβούλων.

    Η ΕΚΥΟ, ωστόσο, είναι λιγότερο γνωστή σε σχέση με την Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας, το νομικό πρόσωπο που συστάθηκε προ οκταετίας με αποκλειστικό σκοπό τη διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Πρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας είναι ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ και CEO -από το 2018 – o Πέτρος Σουρέτης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της INTRAKAT. Ανατρέχοντας κανείς στις οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας διαπιστώνει πως η τελευταία τριετία δεν ήταν πολύ παραγωγική, κάτι ωστόσο που δεν μπορεί να αξιολογηθεί με κριτήρια αγοράς, καθώς η συγκεκριμένη οντότητα έχει ειδικό ρόλο και στοχεύσεις. Να σας διαβεβαιώσουμε πάντως πως ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, οι «κλειδοκράτορες» της εκκλησιαστικής περιουσίας, λειτουργούν με ιδιαίτερη άμιλλα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να γίνει και διαφορετικά, καθώς συνδέονται με μια στενή φιλία περίπου 25 ετών.

    Το «ρετούς» των Duty Free

    Ένα από τα «διαμάντια του στέμματος» της Dufry Group, της ελβετικής μητρικής της Καταστήματα Αφορολόγητων Ειδών ΑΕ (ΚΑΕ), το Duty Free στο Διεθνές Αεροδρόμιο Μυκόνου, μετεγκαταστάθηκε σε ένα νέο χώρο συνολικής επιφάνειας 447,08 τ.μ.. Η μετεγκατάσταση, που έγινε με υπογραφή του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή, εντάσσεται στα έργα ανακαίνισης και αναδιαρρύθμισης που έτρεξε εν μέσω κορωνοϊού η Dufry Group στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια επένδυση 16,4 εκατ. ευρώ που «ρετούσαρε» σημαντικά τα Duty Free στους αερολιμένες Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας και Μυκόνου, αλλά και τα καταστήματα αφορολογήτων, αδασμολογήτων και φορολογημένων ειδών εντός των αεροδρομίων Σάμου, Μυτιλήνης και Κεφαλονιάς. Με απλά λόγια η ΚΑΕ είναι πανέτοιμη να υποδεχθεί τους ξένους επισκέπτες της Ελλάδος κατά την εφετινή τουριστική σεζόν. Και από αυτήν την ετοιμότητα κερδίζει και το Ελληνικό Δημόσιο και οι εκμισθωτές των χώρων όπου λειτουργούν τα καταστήματα του Ομίλου. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως τελωνεία και Fraport Greece έχουν στα χέρια τους εγγυητικές επιστολές της ΚΑΕ ύψους 16 εκατ. ευρώ περίπου, για εξασφάλιση ενδεχόμενων υποχρεώσεων. Νοικοκυρεμένα πράγματα…

    Press release από το ΣτΕ

    Δημοσιογράφοι και δημοσιολογούντες θα σταματήσουν πλέον να έχουν την αποκλειστικότητα στη μεταφορά πληροφοριών για υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος αρμοδιότητας της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας. Διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη σύσταση της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, προβλέπει πως σε υποθέσεις αρμοδιότητας της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Σώμα, μέσω του Προέδρου του, θα έχει τη δυνατότητα, «εκτιμώντας τις περιστάσεις», να δίδει στη δημοσιότητα, μετά το πέρας της διάσκεψης, σύντομη ανακοίνωση για το περιεχόμενο της απόφασης που ελήφθη, αλλά και για την κατά προσέγγιση εκτιμώμενη ημερομηνία δημοσίευσής της. Η συγκεκριμένη ρύθμιση υπαγορεύτηκε από την ανάγκη η Ολομέλεια του ΣτΕ να παρέχει άμεση και έγκυρη ενημέρωση στο κοινό, σχετικά με τις αποφάσεις της για ζητήματα που κατά τεκμήριο έχουν γενικότερο ενδιαφέρον. Εάν ο νόμος ψηφισθεί εγκαίρως, δεν αποκλείεται το πρώτο press release που θα εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ με αυτό το σκοπό, να αφορά στα αναδρομικά των συνταξιούχων.

    Θαλασσινή αύρα για τη doValue

    Από το Βορρά (Μαρούσι) στο Νότο (Μοσχάτο) μετακομίζει η doValue με τον servicer να αποκτά θαλασσινή… αύρα. Όπως πληροφορείται η στήλη, η μετακόμιση, που έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί, αλλά καθυστέρησε λόγω πανδημίας, «τρέχει» με γοργούς ρυθμούς και είναι ζήτημα εβδομάδων, μέχρι ολόκληρη η διοικητική ομάδα να βρεθεί στην καινούργια της στέγη. Το μεγάλο πλεονέκτημα είναι ότι πλέον όλοι οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται στο ίδιο κτήριο, εξασφαλίζοντας και οικονομίες κλίμακος, αλλά και καλύτερη συνεργασία. Βέβαια, κάποιοι στεναχωριόνται γιατί θα χάσουν την εύκολη πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, αλλά όπως και να το κάνουμε η θαλασσινή αύρα έχει άλλη χάρη!

  3. Ο/Η Σούλη Σαμπάχ λέει:

    https://www.newsbomb.gr/bomber/apokalypseis/story/1030824/nees-apokalypseis-gia-ton-efoplisti-poy-leilatise-ekklisiastika-fileta-sti-voyliagmeni

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ19/11/2019 22:19

    Νέες αποκαλύψεις για τον εφοπλιστή που λεηλάτησε (εκκλησιαστικά) φιλέτα στη Βουλιαγμένη

    Πρωτοφανής υπόθεση στα δικαστικά χρονικά που επί εννέα ολόκληρα χρόνια τελμάτωνε στα ανακριτικά γραφεία.

    Οι λόγοι είναι προφανείς, εάν κάποιος αναλογιστεί ότι σε αυτή εμπλέκεται πασίγνωστος και πανίσχυρος Έλληνας εφοπλιστής αλλά και μέλη της «μεγάλης εκκλησιαστικής οικογένειας», και συγκεκριμένα της Αρχιεπισκοπής.

    Η είδηση είναι ότι έστω και μετά από πολύχρονη καθυστέρηση η επίμονη προσπάθεια μιας δικαστικής λειτουργού (ειδικής ανακρίτριας) έχει ως αποτέλεσμα, την ερχόμενη εβδομάδα, να καλούνται με την ιδιότητα του κατηγορουμένου έξι πρόσωπα τα οποία φέρονται να πρωταγωνιστούν στην υπόθεση «λεηλασίας» τεσσάρων στρεμμάτων εκκλησιαστικής περιουσίας στη Βουλιαγμένη.

    Πρόκειται για ακίνητο – φιλέτο το οποίο κατέληξε στην ιδιοκτησία του εφοπλιστή χωρίς να πραγματοποιηθεί διαγωνιστική διαδικασία αλλά μέσω ενός ιδιώτη, ο οποίος στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί ως καταπατητής και είχε εκδιωχθεί από τις επίμαχες εκτάσεις με δικαστική απόφαση! Απίστευτο; Ναι. Ελληνικό; Ναι.

    Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την περιοχή:

    PHOTO GALLERY

    Photo 1/11
    Ο «ψυχρός πόλεμος» των εφοπλιστών με την εκκλησία για τα φιλέτα της Βουλιαγμένης

  4. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Η Χριστοδουλική οργάνωση «Αλληλεγγύη» έφαγε από το ΥΠ.ΕΞ 5.600.000 ευρώ, ποσό το οποίο πήρε για να στείλει κοτόπουλα για κατανάλωση στο Ιράκ..
    Αποδείχθηκε πως ούτε ένα κοτόπουλο δεν στάλθηκε στο πολύπαθο Ιράκ.
    Η μαυροφορεμένη ηγεσία – μαφία της Ορθόδοξης ελληνικής εκκλησίας, τα έβαλε στη τσέπη της.
    Μετά από δώδεκα χρόνια «αποδόθηκε» δικαιοσύνη. Κράτος και εισαγγελία συγχώρεσαν την εκκλησία για τις ευθύνες της, και τιμωρήθηκε η βιτρίνα της υπόθεσης, ο Δημήτρης Φουρλεμάδης, που καταδικάστηκε 16 χρόνια κάθειρξη με αναστολή! και η οικονομική διευθύντρια της ΜΚΟ της εκκλησίας Γεωργία Λυμπέρη με 10 χρόνια κάθειρξη με αναστολή!
    Στο δημόσιο δόθηκαν 5. 000 ευρώ αποζημίωση.. (εγώ αν έκλεβα από το κράτος 5.5 εκ ευρώ, δεν θα είχα πρόβλημα να επιστρέψω τα 5 εκ.).

    Να θυμηθούμε τον τότε μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο, που διεκδίκησε 77 χιλιάδες στρέμματα στον Παρνασσό και έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την αρχαιολογική υπηρεσία.
    Η εκκλησία, όσο ξέρει πως έχει στο πλευρό της κυβέρνηση, αντιπολίτευση και δικαιοσύνη, θα συνεχίσει να είναι ένα αχόρταγο αρπακτικό με καρδιά σαν του σκληρού θείου Σκρουτζ.

    Όσο για την ανάδειξη της προστασίας του περιβάλλοντος ως κυρίαρχου θέματος από τον τουρκόπαπα Βαρθολομαίο, αυτά είναι συνηθισμένες χριστιανικές υποκρισίες.
    Για να ενδιαφέρεσαι για το περιβάλλον, πρέπει να το αγαπάς. Και για να το αγαπάς, πρέπει να σε κάνει να νιώθεις αισθαντικά.
    Οι παπάδες την ομορφιά του περιβάλλοντος την ταυτίζουν με τον διάβολο. Η μόνη περίπτωση που μπορούν να νιώσουν μέσα στη φύση αισθαντικά, είναι όταν μπορεί να τους αποδώσει χρήμα..

  5. Ο/Η Θεατής Χρόνος λέει:

    Προς Σούλη Σαμπάχ
    κύριε Σαμπάχ μη στοχοποιείτε τους δύσμοιρους τους εφοπλιστές, περιοριστείτε στην εκκλησία. Ακολουθείστε το παράδειγμα των laskaratos/roidis. Η καταστροφή της χώρας μας είναι μόνο η εκκλησία και η αριστερά. Αφήστε ήσυχους τους κατατρεγμένους και ανέστιους εφοπλιστές και μη χαλάτε τη σούπα και την καρδιά των laskaratos/roidis
    Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον άρθρο σας!

  6. Ο/Η του κώλου λέει:



    2000 άτομα σε κηδεία ιερέα στη Δράμα | Σήμερα | 12/03/2021

    Κορωνοϊός : Αδιανόητος συνωστισμός σε κηδεία ιερέα στη Δράμα – Βίντεο ντοκουμέντο

    Ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία με τον απίστευτο συνωστισμό στην Δράμα μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS για την εικόνα που συνάντησε φτάνοντας στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού
    ΤοΒΗΜΑ Team

    12.03.2021, 17:48

    Μια κηδεία 350 ατόμων, μια νεκρική πομπή 500 μέτρων και δύο ιερείς που προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν αποστάσεις μεταξύ των εκατοντάδων προσκυνητών που συνέρρεαν στην περιοχή Προσοτσάνης για να προσκυνήσουν τη σορό του πατέρα Αριστείδη.

    «Μ’ έναν όχλο μαινόμενο, δύο παπάδες ανίδεοι προς την αστυνομική εκπαίδευση μπορούν να τα βγάλουν πέρα;» σημειώνει ένας από τους δύο ιερείς.

    Κλείσιμο των σχολείων σε όλη τη χώρα και παράταση lockdown εισηγείται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων
    Ο ιερέας που τέλεσε την κηδεία με τον απίστευτο συνωστισμό στην Δράμα μιλάει αποκλειστικά στο LIVE NEWS για την εικόνα που συνάντησε φτάνοντας στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού.

    «Καταρχήν όταν πήγα εγώ, είδα ένα πλήθος έξω από το ναό. Δύο κυρίες της Μητροπόλεως μου είπαν ‘πάτερ Γεώργιε σε παρακαλώ πρόσεξε γιατί έχουν γίνει φασαρίες’. Λέω ‘δηλαδή;’. Και μου λένε ‘προσπαθεί ο εφημέριος να επιβληθεί, να βγάλει τον κόσμο έξω, ζητάει τη χρήση μάσκας και του επιτέθηκαν λεκτικά και φραστικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς’» λέει ο πατέρας Γεώργιος Βαμβακίδης.

    Τεράστιος συνωστισμός
    Ο πατέρας Γεώργιος με υπομονή καταφέρνει να βγάλει τον κόσμο έξω από την εκκλησία για να αρχίσει την τελετή. Ο συνωστισμός όμως που επικρατούσε απ’ έξω ήταν τεράστιος.

    «Ήταν γύρω στα 300 – 350 άτομα, αλλά όλο αυτό το πλήθος που συγκεντρώθηκε των 400 ατόμων ήταν από άλλους δήμους από άλλο νομό. Όλοι μας διερωτώμεθα πώς μπόρεσε και μετακινήθηκε τόσος πολύς λαός από άλλη περιοχή σε άλλη περιοχή».

    Ο ιερέας σημειώνει ότι έπεσε θύμα και αυτός αλλά και ο εφημέριος της εκκλησίας που προσπαθούσαν να επιβάλλουν την τάξη, από ανθρώπους που είχαν πάει να προσκυνήσουν.

    Η εξόδιος ακολουθία εντός του ναού έγινε τελικά με τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων όμως, στη νεκρική πομπή, η κατάσταση και πάλι εκτροχιάστηκε.

    «Από τον ιερό ναό μέχρι το κοιμητήριο μια πορεία των 500 μέτρων, είμαι λειτουργός προσπαθώ να επιτελέσω το καθήκον μου. Δεν μπορώ ούτε αστυνομικά μέτρα να επιβάλλω έξω στον ναό, ούτε άλλου είδους περιοριστικά μέτρα».

    Στο σημείο υπήρχε και αστυνομική δύναμη, η οποία έκανε «σε απόλυτο βαθμό το καθήκον που μπορούσαν να κάνουν», σύμφωνα με τον ιερέα.

    Ο πατέρας Αριστείδης διετέλεσε επί σειρά ετών εφημέριος και πνευματικός πατέρας της Ενορίας του Ιερού Ναού Υψώσεως Τιμίου Σταυρού. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και είχε πολλά πνευματικά παιδιά.

    Σε ελέγχους του ΕΟΔΥ στους κατοίκους της Μικρόπολης, τα δείγματα βγήκαν αρνητικά, ενώ θα υποβληθούν σε νέα τεστ την ερχόμενη εβδομάδα.

  7. Ο/Η του κώλου λέει:

    https://www.insider.gr/real-estate/epiheiriseis/158803/oi-ieres-business-sto-real-estate

    12-03-2021 | 08:41

    Οι «Ιερές» business στο real estate – Στο «σφυρί» εκτάσεις στη Βουλιαγμένη
    Εκκλησία

    Γιώργος Παπακωνσταντίνου

    Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον φαίνεται να παρακολουθεί συνολικά τις εξελίξεις στην αγορά ακινήτων η Εκκλησία της Ελλάδας, καθώς, εξακολουθεί να έχει στα σχέδιά της την αξιοποίησης της περιουσίας της, με όποιο τελικά μοντέλο αυτό πραγματοποιηθεί.

    Στελέχη του κλάδου του real estate, σημειώνουν ότι η Εκκλησία ενημερώνεται συνεχώς για όσα εκτυλίσσονται σε διάφορα μέτωπα, από την προώθηση και τις εκκρεμότητες του Κτηματολογίου και των δασικών χαρτών, έως τις διατάξεις περί αυθαιρέτων και μη αδειοδοτημένων κατασκευών (π.χ. υφιστάμενων) αλλά και τα διάφορα μοντέλα αξιοποίησης, είτε κεντρικά είτε σε πιο περιφερειακό επίπεδο, που χρησιμοποιούνται από ειδικούς του χώρου.

    Μάλιστα, όπως φαίνεται στην ιστοσελίδα της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσία Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, στις 9 Μαρτίου ο φορέας προχώρησε στην προκήρυξη δύο διαγωνισμών με τους οποίους προσφέρονται προς αξιοποίηση ή αγορά εκτάσεις και οικόπεδα στη Βουλιαγμένη αλλά και σε άλλες περιοχές της Αττικής και Θεσσαλονίκης. Ειδικά στη Βουλιαγμένη, η Εκκλησία προχωρά διαδικασίες για αξιοποίηση ή πώληση εκτάσεων σχεδόν 200 στρεμμάτων, σε μια δηλαδή από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής.

    Ο πρώτος διαγωνισμός αφορά σε 6 οικόπεδα στη Βουλιαγμένη, συνολικής έκτασης σχεδόν 13.000-14.000 τ.μ. (δηλαδή 13-14 στρέμματα), άρτια και οικοδομήσιμα, εντός εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως, αλλά και οικόπεδα στην Κηφισιά, Πατήσια, Μοσχάτο, Αχαρνές, Θεσσαλονίκη (9 εκτάσεις). Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως τις 23/04/2021 για να υποβάλουν αιτήσεις ενδιαφέροντος.

    Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά σε πρόσκληση αξιοποίησης ή αγοράς εκκλησιαστικών εκτάσεων πολεοδομικώς ατακτοποίητων. Σε αυτόν εντάσσονται 17 οικόπεδα/εκτάσεις, με εμβαδόν από 3.000-4.000 τ.μ. έως 17.000, 28.000 ή 44.000 τ.μ. Και για αυτά τα οικόπεδα οι ενδιαφερόμενοι έχουν περιθώριο έως τις 23/04/2021 για να υποβάλουν αιτήσεις ενδιαφέροντος. Ολες οι εκτάσεις είναι στο ρυμοτομικό σχέδιο του Δήμου Βουλιαγμένης και συνολικά προσεγγίζουν τα 190 στρέμματα.

    Κατά τους όρους διακήρυξης, η Εκκλησία της Ελλάδος μετά το άνοιγμα των φακέλων των αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος δύναται να έρθει σε επικοινωνία με όλους ή ορισμένους από τους συμμετέχοντες προς διασαφήνιση των όρων της Πρότασης ή των Προτάσεών τους. Σε περίπτωση που προκηρυχθεί Δημόσιος Διαγωνισμός για την αξιοποίηση ή την αγορά των Εκτάσεων μέχρι την 24η Απριλίου 2023 θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε αυτόν ως πλειοδότες μόνον όσοι θα λάβουν μέρος στην διαδικασία υποβολής προτάσεων. βάσει της παρούσας Πρόσκλησης.

    Κατά συνέπεια, μπορεί οι διαδικασίες να προχωρούν με αργούς ρυθμούς, μπορεί το «στοίχημα» της ψηφιακής καταγραφής, του διαχωρισμού και της αξιολόγησης των εκτάσεων και των ακινήτων να απαιτεί χρόνο ωρίμανσης, μπορεί για την ώρα να «έχουν μπει στο συρτάρι» τα παλιότερα πιο μεγαλεπήβολα σχέδια για σύσταση μιας κεντρικής εταιρείας ακίνητης περιουσίας, τύπου ΑΕΕΑΠ, δηλαδή μιας «Ιερής ΑΕΕΑΠ», και να οδεύουμε σε πιο… μεμονωμένου χαρακτήρα πλάνα, ωστόσο, το θέμα της αξιοποίησης της πολύ μεγάλης ακίνητης περιουσίας παραμένει στην ατζέντα της Εκκλησίας. Ακόμα και αν αυτό έρθει από τις κατά τόπους Μητροπόλεις και όχι μόνο κεντρικά δια της Αρχιεπισκοπής.

    Άλλωστε, η αξιοποίηση «φιλέτων», όπως του Ορφανοτροφείου στη Βουλιαγμένη, «πάνω» ακριβώς από την παραλία του Αστέρα και «φάτσα» με το ξενοδοχειακό συγκρότημα, οι εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο μέχρι τη Βάρκιζα (π.χ. τα περίφημα 1.200 στρέμματα της Φασκομηλιάς), ακίνητα και εκτάσεις στο παραλιακό μέτωπο, εντός της Αθήνας και σε άλλες περιοχές, ανέκαθεν απασχολούσαν την Ιερά Σύνοδο, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει διόλου ευκαταφρόνητες αποδόσεις.

    Ίσως δε, προς την κατεύθυνση της αξιοποίησης, έστω και με αργούς ρυθμούς, έστω και τμηματικά, δίχως τη σύσταση κεντρικού φορέα, να κινείται και η προ μηνός περίπου δημοσίευση του Κανονισμού της Ιεράς Συνόδου Εκκλησίας της Ελλάδος (19/146/2021 – ΦΕΚ 415/Β/4-2-2021) «Περί εκμισθώσεως, εκποιήσεως και εν γένει αξιοποιήσεως της εκκλησιαστικής περιουσίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

    Επί της ουσίας, ο κανονισμός αυτός (που πήρε ΦΕΚ στις 04/02/2021), αναφέρεται στις ευρύτερες προθέσεις της Εκκλησίας για το μοντέλο αξιοποίησης της, κάθε είδους (ακίνητα, εκτάσεις, αγροτεμάχια, ιδιωτικά δάση κ.λπ.), ακίνητης περιουσίας της, μέσω πώλησης, ενοικίασης και παραχώρησης, που μπορεί να περιλαμβάνει μέχρι και ΣΔΙΤ.

    Από το ΦΕΚ προκύπτει ότι «τα εκκλησιαστικά ακίνητα του παρόντος εκμισθώνονται διά δημοσίου πλειοδοτικού διαγωνισμού κατά τους όρους του παρόντος. Κατ’ εξαίρεση το εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο μπορεί να προβαίνει, κατόπιν αποφάσεως του συλλογικού του οργάνου διοικήσεως, σε εκμισθώσεις άνευ διαγωνισμού: Όταν η ετησία πρόσοδος παρά του μισθίου δεν υπερβαίνει το ποσό των δώδεκα χιλιάδων (12.000) ευρώ».

    Επίσης, αναφέρονταν ότι «σε καμιά περίπτωση το ζητούμενο μίσθωμα δεν δύναται να υπολείπεται της προσδιοριζομένης μισθωτικής αξίας του ακινήτου, ως προκύπτει εκ της ανωτέρω εκθέσεως. Σε περίπτωση άκαρπης δημοπρασίας δύναται να επαναπροκηρυχθεί αυτή με μείωση κατά 10% της τιμής εκκινήσεως. Εάν αποβεί άκαρπη και αυτή η δημοπρασία, δύναται να εκμισθωθεί και με απευθείας σύμβαση».

    Όσον αφορά στη χρονική διάρκεια εκμισθώσεως, «η διάρκεια εκμισθώσεως των εκκλησιαστικών ακινήτων καθορίζεται ελεύθερα αναλόγως της καταστάσεως του ακινήτου, λαμβανομένου υπόψη και αν αυτό χρήζει ανακατασκευής, συντηρήσεως, διατηρήσεως. Μπορεί να καθορισθεί και μακροχρόνια μίσθωση αναλόγως της θέσεως και καταστάσεως του ακινήτου και εφόσον για την συντήρηση ή ανακατασκευή του απαιτούνται ουσιώδεις δαπάνες του μισθωτή, τις οποίες επωμίζεται εξ ολοκλήρου. Ειδικώς διά τα αγροκτήματα, ελαιοκτήματα και λιβάδια η διάρκεια είναι τετραετής».

    Επίσης, για ειδικές εκμισθώσεις εκμεταλλεύσεως ακινήτων, «επιτρέπεται η κατάρτιση μακροχρονίου μισθώσεως διαρκείας έως ενενήντα εννέα (99) ετών για περιπτώσεις εκμεταλλεύσεως και αξιοποιήσεως μεγάλων αγόνων εκτάσεων ή γηπέδων, εντός ή εκτός σχεδίου πόλεως ή οικισμού, οι οποίες απαιτούν ιδιαίτερα ουσιώδεις δαπάνες του μισθωτή, όπως κατασκευή κτηρίων, τεχνικών έργων, εγκαταστάσεων και γενικώς την εκτέλεση μεγάλου επενδυτικού προγράμματος, με αυτοχρηματοδότηση ή όχι».

    Αναφέρεται επίσης ότι η «εκποίηση των ακινήτων των εκκλησιαστικών νομικών προσώπων διενεργείται κατά κανόνα με δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό, του οποίου οι όροι καθορίζονται με απόφαση του συλλογικού οργάνου διοικήσεως του νομικού προσώπου και αναφέρονται στην διακήρυξη. Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η άνευ διαγωνισμού εκποίηση ακινήτων προς το Ελληνικό Δημόσιο, Ο.Τ.Α., Ν.Π.Δ.Δ., Δημόσιες Επιχειρήσεις και άλλα νομικά πρόσωπα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τα οποία εκπληρώνουν κοινωφελείς και θρησκευτικούς σκοπούς».

    Επιπρόσθετα, «το εκκλησιαστικό νομικό πρόσωπο με απόφαση του διοικούντος οργάνου του, δύναται να προβαίνει στην αξιοποίηση των οικοπέδων, των οποίων είναι κύριος ή διαχειριστής, με ανοικοδόμηση αυτών με το σύστημα αντιπαροχής ποσοστών στο οικόπεδο ομού μετά των οριζοντίων ιδιοκτησιών, οι οποίες αντιστοιχούν σε αυτά, λόγω εργολαβικού ανταλλάγματος».

    Στο σημείο αυτό, να αναφέρουμε ότι από τα τέλη του 2020, κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σε συνεργασία με την Εκκλησιαστική Οικονομική Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΕΚΥΟ), δρομολογούσε διαγωνισμό για την πληρέστερη τεκμηρίωση και καταγραφή περίπου 11.300, από το σύνολο των 13.300 εκκλησιαστικών ακινήτων, τα οποία είναι καταχωρημένα στο Υποσύστημα Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας (ΔΕΑΠ), ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Επίσης, είχαν ξεκινήσει διεργασίες και για την καταγραφή της ακίνητης περιουσίας στις Μητροπόλεις, που εκτιμάται σε χιλιάδες ακίνητα.

  8. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

  9. Ο/Η Θεολόγος λέει:



    https://www.exapsalmos.gr/2021/03/21/i-anoichti-epistoli-tou-k-antoni-g-zampeli-pros-tous-ierarches-mas-kai-ta-aponera-pou-tha-dimiourgisei-stin-ekyo/

    Η ανοιχτή επιστολή του κ. Αντώνη Γ. Ζαμπέλη προς τους Ιεράρχες μας και τα …απόνερα που θα δημιουργήσει στην ΕΚΥΟ

    Post published:21 Μαρτίου 2021

    Στις 9 Μαρτίου 2021 ο κ. Αντώνιος Ζαμπέλης, πρώην Γενικός Διευθυντής της ΕΚΥΟ απέστειλε προς όλους τους Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος μια ανοιχτή επιστολή με την οποία τους κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις επερχόμενες εκποιήσεις ακινήτων από πλευράς της Εκκλησίας. Τους εφιστά την προσοχή για την μεθόδευση και τον τρόπο που θα γίνει η εκποίηση και τους προετοιμάζει για τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν.

    Έφυγε με άκομψο τρόπο απο την θέση που κατείχε. Είναι αλήθεια. Γιαυτό και ο τότε Πρόεδρος της ΕΚΥΟ, Μακαριστός Ιωαννίνων Θεόκλητος- δίκαιος άνθρωπος και σοβαρός Ιεράρχης- το πήρε πατριωτικά και παραιτήθηκε από τη θέση του αφήνοντας άφωνη την Ιεραρχία και ασφαλώς τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο.

    Και παρά την πικρία του ο κ. Ζαμπέλης δεν προέβη σε επιθέσεις κατά προσώπων ή σε αποκαλύψεις στοιχείων που πιθανόν να διέθετε! Διότι είναι σωστός επαγγελματίας και τεχνοκράτης που σέβεται τις θέσεις από τις οποίες πέρασε.

  10. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.ekklisiaonline.gr/nea/i-prosfygi-gia-tin-eklogi-stin-iera-mitropoli-glyfadas/

    Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ
    Τετάρτη, 21 Απριλίου 2021 16:23

    Λυπούμαστε που αναγκαζόμαστε να σας ενοχλήσουμε για ένα θέμα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει, λόγω της αδιάβλητης όπως όλοι ελπίζουμε Δικαιοσύνης. Αλλά είμαστε αγανακτισμένοι από την λειτουργία του “συστήματος”.

    Μένουμε στην Γλυφάδα για χρόνια, εκκλησιαζόμαστε αρκετά συχνά και είμαστε συνεργάτες της τοπικής εκκλησίας, ώστε να μπορούμε να έχουμε άποψη για τα εδώ τεκταινόμενα.

    Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε από τα μέσα ενημέρωσης, για τις πολλές “παρανομίες” που έγιναν στην εκλογή του Μητροπολίτη Γλυφάδας στις 20-3-2019 και γιατί ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος «άλλαξε, με κολλημένα ψηφοδέλτια και παράνομη επανακαταμέτρηση, την εκλογή από έναν άξιο και εκτός κυκλωμάτων κληρικό, για να βγάλει τον δικό του με τον οποίο έκαναν, κάνουν και προγραμματίζουν να κάνουν το ξεπούλημα των φιλέτων της εκκλησίας στα νότια προάστια», όπως σε σειρά δημοσιευμάτων αναγράφεται.

    Για την καθ’ όλα “ύποπτη” εκλογή έχουν προ διετίας προσφύγει στο ΣτΕ 8 ενορίτες ενοριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης καθώς και ο Δήμαρχος Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλος.

    Επιτέλους στις 4-2-2021 συζητήθηκε η προσφυγή μετά από 4 αναβολές !!! (8-11-2019, 6-2-2020, 4-6-2020 και 1-10-2020).

    Οι δικηγόροι μας είπαν να κάνουμε υπομονή, ότι έτσι είναι τα δικαστήρια, αλλά πώς αντέχει κανείς τέτοια αδικία και εμπαιγμό, όταν μάλιστα ο Σεβ. Αντώνιος μας επέβαλε το επιτίμιο της ακοινωνησίας επειδή περιπέσαμε λέει στα Κανονικά παραπτώματα της Φατρίας και της Τυρείας κατά του Επισκόπου μας!!!

    Συνεχώς δε από “εκκλησιαστικά χείλη” ακούγεται ότι : «κανονίσαμε να παίρνουμε πολύμηνες αναβολές και μετά να δικαστεί και στην Ολομέλεια του ΣτΕ και εκεί με συνεχείς αναβολές πάλι να ξεχαστεί το θέμα και ο Αντώνιος να εδραιωθεί στην Μητρόπολη κι ας είναι παράνομα εκλεγμένος» !!!

    Η δικαιοσύνη είναι τυφλή λένε, ελπίζουμε να είναι και κουφή στις πιέσεις από θεσμικούς και εξωθεσμικούς παράγοντες, από πολιτικούς και εκκλησιαστικούς κύκλους, αλλά και κυβερνητικά πρόσωπα! Να είναι πράγματι αδέκαστη και να αποδίδει το ορθό και το δίκαιο.

    Σκεφθείτε αν φοβηθούν οι Δικαστές σε αυτή την δίκη, τι παρανομίες έχουν να ακολουθήσουν από τους διοικούντες την Εκκλησία, αφού μια «παρεούλα» θα λύνει και θα δένει ανεξέλεγκτα!

    Η δίκη αυτή έχει πολλές προεκτάσεις και παίζεται το μέλλον της Εκκλησίας της Ελλάδος αν θα είναι υγιές ή βουτηγμένο στην παρανομία, στις ίντριγκες και στις μεθοδεύσεις. SOS!!!

    Μήπως ελπίζουν κάποιοι μετά πάροδο πολλού χρόνου να “χαθούν οι πρωταγωνιστές της διαφοράς” ; Να λύσει την διαφορά ο χρόνος και όχι η δικαιοσύνη ;

    Σας παρακαλούμε μην επιτρέψετε αυτόν τον διασυρμό της εκκλησίας αλλά και της δικαιοσύνης.

    Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας επέβαλε σε κάποιους από αυτούς που προσέφυγαν στο ΣτΕ το επιτίμιο από εμάς που κάναμε την προσφυγή τις παραιτήσεις όσων ήμασταν επίτροποι σε ναούς ή στο φιλόπτωχο και εν συνεχεία μας απέστειλε ταχυδρομικά φάκελο από την Μητρόπολη με επιστολή του, στην οποία μας επιβάλλει …“το επιτίμιο της ακοινωνησίας επειδή περιπέσαμε στα Κανονικά παραπτώματα της Φατρίας και της Τυρείας κατά του Επισκόπου μου”!!! Του είπε κανείς ότι οι προσφεύγοντες στο ΣτΕ είναι Κληρικοί;;; Αυτός ο έγκριτος Νομικός… ο διδάκτωρ του Κανονικού Δικαίου περιέπεσε σε τέτοιο σφάλμα!!!

    Τόσες προσφυγές έχουν γίνει σε κληρικούς, είχε ποτέ επιβληθεί ακοινωνησία;

    Αν δεν μας σώσετε Εσείς κ. Δικαστές, να δημοσιευθεί επιτέλους το αποτέλεσμα της δίκης, μας περιμένουν και χειρότερα…

    Μήπως να περιμένουμε και απόπειρα δολοφονίας μας ;;;

    Μήπως μας βρουν σε κανένα χαντάκι ;;;

    Δεν είχαμε κάτι εναντίον του, αλλά εναντίον της εκλογής του…

    Γιατί δεν τα έκανε αυτά και στον Δήμαρχο Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης, που πρώτος αυτός έκανε προσφυγή; τον φοβάται; ενώ εμείς που είμαστε συνταξιούχοι άνθρωποι, δηλαδή …ένα τίποτε;

    Ως πιστοί λέμε ας τον κρίνει ο Θεός, η ιστορία και ο χρόνος, μα ως πολίτες θέλουμε να τον κρίνει η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ !

    Σε όλο αυτό το άσχημο κλίμα που βιώνουμε έρχεται να προστεθεί, επαληθεύοντας τους φόβους μας, η διεκδίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος από το ελληνικό Δημόσιο, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τεράστιων εκτάσεων καθώς και το Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας. Σκοπός τους, όπως είχαμε φοβηθεί από την αρχή με την εκλογή του Γλυφάδας Αντωνίου, είναι να θέσουν σε εφαρμογή άκρως επικίνδυνους σχεδιασμούς, όπως η τσιμεντοποίηση των αδόμητων χώρων πρασίνου της Βουλιαγμένης, μέσω βιομηχανίας αγοροπωλησίας ακινήτων (real estate). Και τώρα δυστυχώς επιβεβαιωνόμαστε!!!

    Η πρωτοφανής αυτή νομική αξίωση ασκήθηκε πριν από χρόνια και έχει ως εμπνευστές τον σημερινό Μητροπολίτη Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης Αντώνιο, ο οποίος κίνησε τις νομικές διεκδικήσεις όταν ήταν Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (ΕΚΥΟ) και βέβαια τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο οποίος και προώθησε παράτυπα τον Αντώνιο από Τιτουλάριο Επίσκοπο, με τις πρωτοφανείς διαδικασίες που έχουμε καταγγείλει, στη θέση του Μητροπολίτη Γλυφάδας, ως αντάλλαγμα (;) της υπακοής του, όπως και ο ίδιος ομολόγησε στην συνέντευξή του «Αντώνιος: Ένας μοναχός στο τιμόνι της Μητρόπολης Γλυφάδας» στο site nou-pou.gr.

    Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα και πόση μεγάλη αναγκαιότητα είναι να τελειώσει πια η προσφυγή αυτή και να δοθεί επιτέλους τέλος σε αυτόν τον εφιάλτη, γιατί συνεχώς προκύπτουν και νέα προβλήματα με την συγκάλυψη και ανοχή του Μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνίου, και είναι σίγουρο ότι η ανοχή των κατοίκων έχει εξαντληθεί.

    Σας παρακαλούμε βοηθήστε να βγει γρήγορα η απόφαση του ΣτΕ και να έχουμε μια δίκαιη δίκη, ώστε να ξεκαθαρισθεί ποιός είναι επιτέλους ο νόμιμος Μητροπολίτης Γλυφάδας και να λάβει τέλος αυτή η αρρωστημένη κατάσταση στην περιοχή μας.

    Μην επιτρέψετε να διαιωνίζεται μια τέτοια αδικία, βοηθήστε μας ώστε να τελειώσει η υπόθεση, για να βρούμε την ηρεμία μας και να αποκατασταθεί πια το αίσθημα δικαίου.

    Τόσες φορές διαμαρτυρηθήκαμε με πανώ και πλακάτ, τόσες φορές γίναμε θέαμα στα κανάλια και στα sites, αλλά… Ποιός υπολογίζει πιά τον απλό Έλληνα ;

    Μην επιτρέψετε να παίζει παιχνίδια το εκκλησιαστικό παρασκήνιο που διατείνεται ότι επηρεάζει Κυβερνώντες και Δικαστές.

    Κάτοικοι Ενοριών

    Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης

  11. Ο/Η Lawyer λέει:

    Βουλιαγμένη: Η Αρχιεπισκοπή ο δήμαρχος και τα «χρυσά φιλέτα»
    X. Aυγεριvόs
    21/06/2021, 5:00 ΜΜ

    Τι σχεδιάζουν γνωστός επιχειρηματίας, η Αρχιεπισκοπή και ο Δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωσταντέλλος για τα εκκλησιαστικά ακίνητα – φιλέτα της Βουλιαγμένης – «Να γίνουν όλα με καθαρές διαδικασίες και με τον έλεγχο του κράτους» ζητούν οι μεσίτες στα νότια

    Μεγάλο είναι το παρασκήνιο για την εκποίηση των μοναδικών φιλέτων της Βουλιαγμένης που ανήκουν στην Εκκλησία. Μία Εκκλησία που δεν έχει λόγο μόνο στο… συνέδριο γονιμότητας. Εκεί που πρώτο το ιερατείο είχε προσκληθεί να συμμετέχει, στο συνέδριο – φιάσκο. Μετά τη γονιμότητα η Εκκλησία έχει γνώμη, ισχυρή, και για το real estate μέλλον της Βουλιαγμένης.

    Τους τελευταίους μήνες ένας γνωστός επιχειρηματίας με επενδύσεις σε στεριά και θάλασσα, προσπαθεί να «καπαρώσει» ακίνητα – φιλέτα της Εκκλησίας. Από την μεριά του πολύ καλά κάνει! Για τους σχεδιασμούς αυτούς η Εκκλησία είναι ενήμερη και παρέχει, μαθαίνουμε, κάθε δυνατή τεχνική βοήθεια.

    Από κοντά για το μέγκα-πρότζεκτ αξιοποίησης και ο δήμαρχος Γρηγόρης Κωσταντέλλος. Γραμμή όλων είναι να συν-εκμεταλλευτούν τα μεγάλα ακίνητα που υπάρχουν στην περιοχή. Ακίνητα τα οποία, στη θεωρία, ο Γρηγόρης Κωσταντέλλος «ποτέ των ποτών», δεν θα επέτρεπε να τα τσιμεντώσουν οι βάρβαροι επενδυτές. Όταν βεβαίως το πρότζεκτ το «σταυρώσει» η Εκκλησία και το πληρώσουν «μεγαλοεπενδυτές», όλα γίνονται.

    Το ανέκδοτο της Βουλιαγμένης

    Επιχειρηματίες, απλοί δημότες και μεσίτες δηλώνουν εντυπωσιασμένοι με τη στροφή του Δημάρχου Βάρης, Βούλας και Βουλιαγμένης Γρηγόρη Κωσταντέλλο. Στις αρχές του χρόνου εμφανιζόταν ετοιμοπόλεμος και διαθέσιμος να εξαντλήσει κάθε δυνατό νομικό μέσο, ώστε να προστατέψει τον πράσινο χαρακτήρα της Βουλιαγμένης. Επικαλούμενος ειδικότερα το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και τη φέρουσα οικιστική ικανότητα της περιοχής των 3Β. Στη Βουλιαγμένη, η κουβέντα γίνεται για συνολικά σχεδόν 190 στρέμματα, εκ των οποίων η συντριπτική πλειονότητα, κοντά στα 182 είναι «ατακτοποίητα» και τα υπόλοιπα 9 θεωρούνται, βάσει της προκήρυξης που έκανε η Εκκλησία, ρυθμισμένα.

    Η υπόθεση θυμίζει ανέκδοτο. Ένας παπάς (καμιά δεκαριά μητροπολίτες και παπάδες καλύτερα), ο δήμαρχος και ο επενδυτής!

    Η Εκκλησία υποστηρίζει πως τα μη ρυθμισμένα ακίνητα μπορούν να δοθούν εύκολα και χωρίς πολλές διαδικασίες. Γιατί όχι και με απευθείας ανάθεση, λένε οι ειδικοί του ράσου και του real estate. Η δικαιολογία είναι πως δε μπορεί κάποιος να εκμεταλλευτεί ένα ακίνητο χωρίς όρους και εγκρίσεις του Δήμου, άρα ότι σου δώσουν καλό είναι. Στη Βουλιαγμένη, για όσους δεν κατέχουν το άθλημα του real estate, το τετραγωνικό μέτρο πωλείται για ένα απλό διαμέρισμα από 11 έως 13.000 ευρώ. Άρα, αν κάποια στιγμή στο μέλλον, αυτά τα ακίνητα μπορέσουν να πάρουν όρους δόμησης και περιβαλλοντικές εγκρίσεις τότε τα «άχρηστα» ακίνητα, γίνονται χρυσάφι.

    https://www.ereportaz.gr/vouliagmeni-i-archiepiskopi-o-dimarchos-kai-ta-chrysa-fileta/

  12. Ο/Η Psycho λέει:

    https://www.cnn.gr/ellada/story/331539/i-alitheia-gia-ti-dikastiki-itta-tis-ekklisias-sto-evropaiko-dikastirio

    Η αλήθεια για τη δικαστική ήττα της Εκκλησίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
    Newsroom

    Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 15:17


    EUROKINISSI

    Ανακοίνωση αναφορικά «με τη δικαστική ήττα της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και για την απόρριψη κάθε αξίωσης της για αποζημίωση σχετικά με ακίνητα φερόμενης ιδιοκτησίας της στη Βουλιαγμένης», εξέδωσε την Πέμπτη ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

    Η ανακοίνωση του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης
    Με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο τα οποία αναπαράγονται ήδη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και αφορούν στην εξέλιξη δικαστικής διαμάχης της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Ελληνικό Δημόσιο και το Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, σχετικά με πολεοδομικώς αρρύθμιστα οικόπεδα στη Βουλιαγμένη και προς ενημέρωση των πολιτών θα θέλαμε να διευκρινίσουμε – ενημερώσουμε για τα εξής:

    α. Η Εκκλησία της Ελλάδος το έτος 2013 προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΔΑ) κατά της Ελλάδος (προσφυγή υπ’ αρ. 25207/13) «διατυμπανίζοντας» προς κάθε κατεύθυνση ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα αναγκαστεί να της καταβάλει αποζημίωση 9.210.000 ευρώ για δήθεν στέρηση της χρήσης ακινήτων φερόμενης ιδιοκτησίας της στη περιοχή της Βουλιαγμένης.

    β. Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με υπομνήματα του και σημαντικά έγγραφα τα οποία συνέταξε και προσκόμισε και απέστειλε προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, παρείχε προς τους δικαστικούς πληρεξουσίους του Ελληνικού Δημοσίου, ουσιαστική νομική υποστήριξη και τα απαραίτητα στοιχεία προς αντίκρουση της αβάσιμης προσφυγής της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Γ .Ήδη στις 2 Ιουνίου 2022 εκδόθηκε η «πολυπόθητη» για την Εκκλησία απόφαση του ΕΔΔΑ, με την οποία απορρίφθηκε «πανηγυρικά» το αίτημά της για αποκατάσταση φερόμενης υλικής ζημίας, δηλαδή με απλά λόγια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δεν αναγνώρισε καμία ζημία και δεν επιδίκασε ούτε ένα ευρώ αποζημίωση στην Εκκλησία της Ελλάδος.

    δ. Συγκεκριμένα, επισημαίνουμε ότι μόνη νομική βάση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αποτέλεσε το άρθρο 6 παρ. 1 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) περί δίκαιης δίκης, ενώ το Δικαστήριο απεφάνθη αποκλειστικά επί του ζητήματος της παρέλευσης μεγάλου χρονικού διαστήματος εντός του οποίου δεν εκτελέστηκαν αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, του έτους 2001. Με το σκεπτικό αυτό, το Δικαστήριο απέρριψε εν συνόλω το αίτημα αποκατάστασης υλικής ζημίας της προσφεύγουσας Εκκλησίας, κρίνοντας επί λέξει (βλ. παρ. 13 της απόφασης) ότι «το Δικαστήριο ουδεμία διακρίνει αιτιώδη συνάφεια μεταξύ της παραβίασης που διαπιστώθηκε και της φερόμενης υλικής ζημίας». Είναι σαφές από την επισκόπηση της απόφασης ότι ουδεμία δικαστική κρίση υπάρχει στην απόφαση περί «στέρησης» της φερόμενης ιδιοκτησίας της Εκκλησίας, πόσο μάλλον εφόσον δεν εξετάστηκε ο επικουρικός λόγος που είχε προβάλει η προσφεύγουσα Εκκλησία της Ελλάδος περί παραβίασης του δικαιώματος της στην ιδιοκτησία, κατ’ άρθρο 1 του 1ου Προσθέτου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ.

    ε. Αφού παρήλθε άπρακτο ένα ολόκληρο τετράμηνο από την έκδοση της ανωτέρω απόφασης του ΕΔΔΑ και με δεδομένο ότι με κάποιο τρόπο έπρεπε να «αμβλυνθούν» οι συνέπειές της, η Εκκλησία της Ελλάδος ανακάλυψε τρόπο να επικοινωνήσει τη δυσμενή δικαστική έκβαση της υπόθεσης, ανακοινώνοντας ή και διαρρέοντας τεχνηέντως στον τύπο ότι «άνοιξε» ο δρόμος για «νέες διεκδικήσεις» εκ μέρους της από το Ελληνικό Δημόσιο διπλάσιας αυτή τη φορά αποζημίωσης (20.000.000 ευρώ) από τα Ελληνικά Δικαστήρια.

    Αν και η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και ασφαλώς αναφαίρετο δικαίωμα κάθε φυσικού ή και νομικού προσώπου, η εκ των προτέρων διαφήμιση του εγχειρήματος δεν εξασφαλίζει και την τελική ευόδωσή του, ούτε καλύπτει προηγούμενες δικαστικές ήττες.

    Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης διαδικασίας επίσης δύο προδήλως απαραδέκτως ασκηθείσες προσφυγές της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και εν συνεχεία στην Επιτροπή του άρθρου 152 Ν.3463/2006 Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κατά της νομιμότητας της ανωτέρω απόφασης του Δημοτικού μας Συμβουλίου ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ προ μηνών ΟΡΙΣΤΙΚΑ και ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ.

    Προκειμένου λοιπόν να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις και κυρίως επειδή το τόσο το αναγνωστικό όσο και το τηλεοπτικό κοινό αναζητά την αληθινή, την πραγματική είδηση αποκαθιστούμε σήμερα ως έχουμε υποχρέωση τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης ακολουθώντας απαρέγκλιτα και με συνέπεια την αρχή της νομιμότητας, ενεργώντας ασφαλώς εντός των αρμοδιοτήτων του, και σε κάθε περίπτωση σεβόμενος τις διατάξεις του Συντάγματος και της ΕΣΔΑ, θα διασφαλίσει την αποκατάσταση του παρανόμως ανατραπέντος περιβαλλοντικού ισοζυγίου της Βουλιαγμένης χωρίς δημαγωγικές κορώνες, «απειλές» και τυμπανοκρουσίες.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.