Εμπορία Ιερών Λειψάνων: Το ακάνθινου στεφάνι του Χριστού (υπάρχει εις το Άγιον Όρος!)

Δοκουμένδον! [Δεν είναι Απατεώνες ολκής]

Η μικρή χρυσή λειψανοθήκη Ιεράς Άκανθας από τον Ακάνθινο Στέφανο του Χριστού. Αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου Αγίου Όρους και εκτέθηκε σε θεματική έκθεση του Μουσείου (ΔΟΚΟΥΜΕΝΔΟΝ!) Λούβρου στο Παρίσι το 2001.

Διαβάστε τα μέρη: [1] – [2]

Δύο πρόσφατες εκδόσεις μονογραφιών σχετικών με την καταλογογράφηση των Ιερών Ακανθών (= αγκάθια) του Ακάνθινου Στέφανου του Χριστού που μαρτυρούνται κυρίως στην Ιταλία και στη Γαλλία, αλλά που έχουν όμως και μεγάλα παραρτήματα για τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου, αναφέρουν διάφορες βιβλιογραφικές πηγές στις οποίες γίνεται αναφορά σε 3 υπάρχοντα λείψανα του Ακάνθινου Στέφανου του Χριστού που αποθησαυρίζονται στο Άγιον Όρος.

Οι μονογραφίες (ΔΟΚΟΥΜΕΝΔΑ) αυτές είναι:
Το βιβλίο του ερευνητή Antonio Menna  La corona di spine e censimento delle sue reliquie (= Ο Ακάνθινος Στέφανος και η απογραφή των λειψάνων του), δύο τόμοι, 2014. Ο πρώτος τόμος (524 σελίδες) αφορά τις Ιερές Άκανθες στην Ιταλία και ο δεύτερος (500 σελίδες) τις Ιερές Άκανθες εκτός Ιταλίας.

Και το βιβλίο του ερευνητή και ιστορικού τέχνης Pierre Dor με τίτλο: Les épines de la Sainte Couronne du Christ en France (= Οι Άκανθες του Ακάνθινου Στέφανου του Χριστού στη Γαλλία) του εκδότη François-Xavier de Guibert, 694 σελίδες, 2013.

Διαβάστε περισσότερα ΔΟΚΟΥΜΕΝΔΑ εδώ >>>

*

Μας απέκλεισαν από το facebook (υπαίτιος το Ελληνικό ΥΠΕΞ επί σ. Κοτζιά) χωρίς καμία ειδοποίηση. Εσείς, οι χιλιάδες αναγνώστες μας, ξέρετε τι πρέπει να κάνετε: Μπορείτε να ανεβάσετε μέσω του ατομικού σας λογ/μού στο facebook, την κάθε ανάρτησή μας, ή κάντε ΚΛΙΚ στο εικονίδιο του facebook, κάτω από κάθε ανάρτησή μας. Ξέρουμε ότι το κάνετε ήδη, και σας Ευχαριστούμε

This entry was posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, Ασμοδαίος, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

8 Responses to Εμπορία Ιερών Λειψάνων: Το ακάνθινου στεφάνι του Χριστού (υπάρχει εις το Άγιον Όρος!)

  1. Ο/Η Εφραιμία η πονηρομάτα λέει:

    Μεγάλη η χάρη του Βατοπεδίου. Ευωδιάζει απο λείψανα και απο ιερά εργαλεία. Αν τρυοηθεί κανείς από τα αγκάθια μένει έγκυος; Θα ήθελα να γνωρίζω.

    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Απάντηση: Οχι
      Αλλά, αν τρυπηθεί και στάξει αίμα, γίνεται σαν ένας μικρός Χριστός.
      Έχει «μέσον», στη Δευτέρα Παρουσία. Κάτι σαν τα μόρια στα ΑΣΕΠ..

  2. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Καλά, όταν ο Ιησούς αναλήφθηκε στον ουρανό, δεν το πήρε μαζί του για να το δείξει στον πατέρα του, ότι η αποστολή εξετελέσθη;
    Ή μήπως πάνω στη βιάση του να νικήσει την βαρύτητα, προτίμησε να απαλλαγεί από περιττό βάρος;
    Ίσως, όταν επιστρέψει την Δευτέρα Παρουσία, να το συναρμολογήσει και να το διεκδικήσει

    • Ο/Η ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΔΑΝΙΗΛ λέει:

      Δηλαδή, όσο καιρό ζούσε μετά την ανάσταση, το φορούσε ή το κουβαλούσε μαζί του;;;;

      • Ο/Η Γιάννης λέει:

        Γιατί όχι; Εδώ προκειμένου να αποδείξει ότι είναι Θεός, περπάτησε πάνω σε νερά!

  3. Ο/Η Xρήστος λέει:

    Άπιστοι και πληρωμένοι τπυ Σόρρος πάρτε τον πούλο,

    https://www.dogma.gr/diafora/anthise-to-akanthino-stefani-tou-estavromenou-ston-i-n-taksiarchon-artas-fotografies/106586/

    Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν Ταξιαρχών Άρτας – Φωτογραφίες

    Dogma 23 Σεπτεμβρίου 2019 10:57

    Έκπληξη και δέος προκαλεί το γεγονός πως άνθισε το ακάνθινο στεφάνι που τοποθετήθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης 2019 στην εικόνα του Εσταυρωμένου.

    Μεγάλη έκπληξη προκαλεί η εικόνα του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν Ταξιαρχών της Άρτας καθώς άνθισε το ακάνθινο στεφάνι που τοποθετήθηκε το βράδυ της Μ. Πέμπτης 2019. Μετά από 5 μήνες στο ξερό στεφάνι εμφανίστηκαν πράσινα φύλλα και λουλουδάκια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί στο παρελθόν και σε άλλους ναούς.

    Το 2012, δυόμισι μήνες μετά τη Μεγάλη Εβδομάδα, άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου στην Ι.Μ Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Υμηττού ενώ το 2017 άνθισε για δεύτερη φορά στεφάνι που είχε τοποθετηθεί δυο εβδομάδες πριν στον Εσταυρωμένο στον Ι.Ν Αγίου Αθανασίου Καρυών Τρικάλων.

  4. Παράθεμα: Εμπορία Ιερών Λειψάνων: Άνθισε το ακάνθινο στεφάνι του Εσταυρωμένου στον Ι.Ν Ταξιαρχών Άρτας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.