«Να μπούμε στη Μόσχα πριν μας πιάσει ο χειμώνας»

[Τα παραμύθια της Χαλιμάς κ.α. θεωρίες συνωμοσίας]

©Δημήτρης Χαντζόπουλος, Καθημερινή 22.07.2018

Σημείωση Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές:
Θεωρούμε το ζήτημα ένα τεράστιο τυχοδιωκτικό και επικοινωνιακό Ψέμα, έως ότου μάθουμε ε π ι σ ή μ ω ςσε τί και πού ακριβώς ενεπλάκησαν Ρώσοι διπλωμάτες.

Σύνδροφος υπουργός εξωτερικών Κοτζιάς: «Η χώρα μας είναι αποφασισμένη να στείλει ένα μήνυμα προς Ανατολάς και Δύση, προς όλους τους φίλους μας και μη, ότι για όποιον παραβιάζει τις αρχές της κυριαρχίας και του σεβασμού απέναντί μας θα λαμβάνονται τα αντίστοιχα μέτρα. Η εποχή που θεωρούνταν διπλωματία το να κάνεις την κότα πέρασε. Αυτή είναι μια διπλωματία για κοτέτσι και όχι για εξωτερική πολιτική»
[…]
«Ο Σεργκέι Λαβρόφ, τον οποίο εγώ τον θεωρώ έναν από τους καλύτερους διπλωμάτες που έχει το διεθνές στερέωμα και έχουμε μία φιλική σχέση, μου ζήτησε να τον προσκαλέσω. Να έρθει στην Ελλάδα για να προετοιμαστεί το ταξίδι του πρωθυπουργού, του κ. Τσίπρα, στη Μόσχα, που πάλι εκείνοι τον καλέσανε. Εγώ έδωσα αυτήν την πρόσκληση, αν θέλει θα έρθει, αν δεν θέλει δεν θα έρθει, πάλι καλοδεχούμενος θα είναι. Αν νιώθει ότι πρέπει να ταυτιστεί με αυτούς που απελάσαμε ή αυτούς που δεν αφήσαμε να μπουν στην Ελλάδα είναι δικαίωμά του. Εγώ προσπάθησα, όπως ξέρετε και το λέει και η ανακοίνωσή μας, να μην ταυτίσω αυτές τις κακές περιπτώσεις με την επίσημη Ρωσία, είναι θέμα της Ρωσίας αν θέλει να ταυτιστεί μαζί τους ή όχι»

Μετανοείτε!

 

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός. Bookmark the permalink.

15 Responses to «Να μπούμε στη Μόσχα πριν μας πιάσει ο χειμώνας»

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    To ότι η Μόσχα προσπαθεί να διεισδύσει στα Βαλκάνια με όχημα την Ορθοδοξία και τα ρούβλια της, είναι φανερό.
    Το ότι οι Τσίπρας-Κοτζιάς και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ μαζί με τους ΑΝΕΛ, πόνταραν με διαφορετικά σκεπτικά σε μια προοπτική στενότερης ή πολύ στενότερης σχέσης με το αυταρχικό και διεφθαρμένο καθεστώς Πούτιν, έστω και στη βάση εκβιασμού της Δύσης, είναι μια πραγματικότητα.
    Το ότι όλοι αυτοί και η Χ.Α. άνοιξαν την Κερκόπορτα και την όρεξη στη ρωσική Μαφία είναι επίσης σαφές.
    Το ότι η λύση του Μακεδονικού με την εντολή των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, μια λύση ηθικά, πολιτικά, εθνικά επιβεβλημένη, και στρατηγικά χρήσιμη για τον δυτικό κόσμο και για την Ελλάδα, ενοχλεί τη Ρωσία και όχι μόνο είναι επίσης ολοφάνερο.
    Το ότι διάφοροι φιλάνθρωποι μητροπολίτες που θέλουν να ντύσουν τα γυμνά πνευματικά τους τέκνα και ρέκτες δήμαρχοι που θέλουν να λύσουν το αποχετευτικό των πόλεών τους, προσβλέπουν ανιδιοτελώς σε ρωσική οικονομική βοήθεια, μαζί με ακροδεξιούς πολιτευτές που ονειρεύονται να πάρουν την Πόλη και τα Σκόπια με τη βοήθεια του Μόσκοβου είναι κι αυτό σαφές.

    Όμως η ρωσική απειλή υπάρχει, Εκκλησία, Χ.Α. οι εθνομπολσεβίκοι και οι λαϊκιστές όλων των κομμάτων είναι διαθέσιμοι να την υπηρετήσουν και η ΝΔ (δηλ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης) οφείλει να αποφασίσει αν θα κοροϊδεύει και θα χαϊδεύει την αφελή λαϊκή της βάση (η πολύ εύκολη λύση) ή αν θα αναλάβει το πολύ δύσκολο έργο να τη διαφωτίσει. Προς το παρόν πατάει όπως σε όλα, σε δυο βάρκες, δείχνει ανευθυνότητα και συνεχίζει μια επικίνδυνη πολιτική θολών νερών και συσκότισης της πραγματικότητας, πολύ επικίνδυνη για το μέλλον της χώρας που δεν έχει μπούσουλα. Είναι κρίμα η εξωτερική πολιτική να ασκείται από τυχοδιώκτες που έσπασαν τα μούτρα τους στο τείχος της πραγματικότητας και έκαναν αναγκαστική στροφή 180 μοιρών και η μόνη προοπτική που υπάρχει να είναι η διαδοχή τους από δίγλωσσους υποκριτές.
    Η χώρα οφείλει να βρει τη μέση οδό που ασφαλώς και επιβάλει καλές σχέσεις με τη Μόσχα, αλλά όχι σε βάρος της πολιτικής ηθικής, σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών, σε βάρος γειτονικών λαών και σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και της Δύσης. Δεν υπάρχει η ελάχιστη πολυτέλεια για άλλες αυταπάτες και ανήθικους (και πολύ επικίνδυνους) τακτικισμούς.

    • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

      Έχετε δίκιο. Και η Ρωσία χρηματοδοτεί (και σε Ελλάδα και σε Μακεδονία) κάποιους «αρθρογράφους» (στην Ελλάδα, και τα συλλαλητήρια¹), ώστε να διατηρηθεί αυτή η υστερία.

      Σύμφωνα με πρόσφατη ενημέρωση, θεωρείται πανδύσκολο αυτή η συνθήκη να κυρωθεί με το μακεδονίτικο δημοψήφισμα. Αμφότερες οι Ρωσία και Τουρκία χρηματοδοτούν «αρθρογράφους», «δημοσιογράφους» και μέσα υπέρ τού «Όχι»· η μεν Ρωσία για να μη μπει η Μακεδονία στο NATO, η δε Τουρκία για να δημιουργηθεί έχθρα με την Ελλάδα (ελπίζοντας ότι η Μακεδονία θα δεχθεί αίτημα για τουρκική στρατιωτική βάση στο έδαφος της). Η βουλγαρική μειονότητα θα καταψηφίσει (ελπίζοντας σε διάλυση αυτού τού κράτους και ένωση κάποιου τμήματος του με τη Βουλγαρία). Η αλβανική μειονότητα θα υπερψηφίσει· όμως, οι εθνικιστές τού UÇK (μάλλον λίγοι) θα την καταψηφίσουν (ελπίζοντας σε διάλυση αυτού τού κράτους και ένωση κάποιου τμήματος του με την Αλβανία). Δεν πρέπει να παραβλέπουμε και το πραγματικό γεγονός ότι το ВМРО-ДПМНЕ έχει τη δύναμη (άλλωστε, ακόμη και στις τελευταίες εκλογές έλαβε περισσότερες ψήφους από το κυβερνών СДСМ).

      Με το δημοψήφισμα, ο λαός τίθεται προ τών ευθυνών του. Όμως, αποδείχθηκε ότι αυτό προϋποθέτει και συχνή διεξαγωγή δημοψηφισμάτων (όπως στην Ελβετία)· ενώ μπορεί να αποβή καταστροφικό σε λαούς όπου η πολιτική έχει απαξιωθεί. Ίσως, με τις επερχόμενες καταστροφικές συνέπειες, οι άφρονες Βρετανοί θα ωριμάσουν. Αντίθετα, οι άφρονες Έλληνες, που με τη γνωστή «κωλοτούμπα» απέφυγαν τις συνέπειες εκείνης τής καταστροφικής επιλογής τους, δεν πρόκειται ποτέ να ωριμάσουν.

      Και για να ευθυμήσουμε και λίγο: η Σερβία ήταν από τις πρώτες που αναγνώρισε τη Μακεδονία ως Μακεδονία. Όταν, όμως, η Μακεδονία αναγνώρισε το Κοσσυφοπέδιο, η Σερβία έκανε στροφή 180° (μόνον ο Alex-is Cheap-rush νόμιζε ότι υπάρχει «στροφή» 360°) και, τώρα, είναι από τις ελάχιστες που την αναγνωρίζει ως FYROM!

      ¹ δεν είναι δύσκολο να ακολουθηθεί ο δρόμος τού χρήματος – πολύ περισσότερο που παρατηρούνται παραβάσεις αφενός τής φορολογικής και αφετέρου τής εργατικής Νομοθεσίας

      • Ο/Η Ιωάννης Δάσκαλος λέει:

        Πράγματι αφενός (σύμφωνα με χθεσινή πληροφόρησή μου) το ΟΧΙ φαίνεται να προηγείται με 54 % και αφετέρου το ВМРО-ДПМНЕ ελέγχει τον κρατικό μηχανισμό και το παρακράτος και δεν είναι λίγοι οι υποστηρικτές του ΝΑΙ που φοβούνται πιθανή νοθεία (αν και, όπως έγραψα, μάλλον δεν θα χρειασθεί εφόσον δεν αλλάξει κάτι).

      • Ο/Η Άγριος λέει:

        Το είδαμε κι αυτό: με το Brexit όλοι οι ελληναράδες (που, παραδοσιακά, αντιπαθούν τους Άγγλους) έγιναν αγγλόφιλοι· θυμάμαι, την επομένη, να λένε: «μάγκες οι Άγγλοι». Σε κάθε περίπτωση, βλέποντας το ελληνικό δημοψήφισμα, το βρετανικό δημοψήφισμα, την εκλογή Trump, την επανεκλογή Erdogan (το πραγματικό και αναμφισβήτητο γεγονός ότι γίνεται νοθεία, δεν σημαίνει και ότι δεν παίρνει αδικαιολόγητα πολλές ψήφους), θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο πλανήτης βιώνει την … «εκδίκηση τής βλαχιάς»!

        Και επειδή πρέπει (και) να ακριβολογούμε, αλλά και για να μην παρεξηγηθώ, διευκρινίζω ότι ως βλαχιά εννοώ τους βλάχους (υπερθετικός: καράβλαχους) και όχι τους συμπαθείς Βλάχους.

      • Ο/Η Λητώ λέει:

        Θα περιμέναμε και από το ΤΕΕ να τον είχε διαγράψει (τον Τσίπρα). Μπορεί, όταν μιλάει, να κάνει λάθη (πχ: νεΟποτισμός) αλλά το συγκεκριμένο λάθος (για τη «στροφή») δυσφημεί τους μηχανικούς, ως προς την επιστημονική κατάρτιση.

    • Ο/Η Γιάννης λέει:

      Κ. Λασκαράτο βρήκα το σχόλιο σας ρεαλιστικό και ενδιαφέρον, όπως και αυτό του κ. Papayannis. Εχω κάποιες απορίες με την φράση σας «Η χώρα οφείλει να βρει τη μέση οδό που ασφαλώς και επιβάλει καλές σχέσεις με τη Μόσχα, αλλά όχι σε βάρος της πολιτικής ηθικής, σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών, σε βάρος γειτονικών λαών και σε βάρος των συμφερόντων της χώρας και της Δύσης».
      Η Ρωσία είναι μία ισχυρή χώρα, που υπερασπίζεται απαρέγκλιτα τα συμφέροντα της. Αυτό σημαίνει πώς αν η μέση οδός μας επιβάλει να έχουμε καλές σχέσεις με την Μόσχα, μπορεί να γίνει μόνο σε περίπτωση που θα ταυτιστούμε με τα δικά της συμφέροντα και απαιτήσεις. Και βέβαια αυτό θα γίνει σε βάρος της πολιτικής ηθικής, σε βάρος των ελευθεριών των πολιτών, σε βάρος γειτονικών λαών και σε βάρος μας. Ειδάλλως, δεν μπορούν να υπάρξουν καλές σχέσεις μαζί της. Εκτός αν από καθαρή τύχη, ταυτίζονται τα συμφέροντα των δύο χωρών.
      Ας μη γελιόμαστε. Το νεοελληνικό κράτος, είναι κράτος προτεκτοράτο. Πώς αλλιώς; Χρειαζόμαστε πάντα ένα «κηδεμόνα» που θα μας υποδεικνύει πώς θα υπηρετούμε τα εθνικά μας συμφέροντα, πώς θα αναπτύξουμε την οικονομία μας, πώς θα εξασφαλίσουμε τα προς το ζην. Δεν μπορέσαμε ποτέ αυτοκυβερνηθούμε, να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα, να αναπτυχθούμε.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Ευχαρίστως να σας πω.
        Μια σοβαρή κυβέρνηση λέει την αλήθεια προς κάθε κατεύθυνση. Ανήκουμε αμετακίνητα στη Δύση. Όχι αναγκαστικά. Το θέλουμε γιατί είναι ότι καλύτερο υπάρχει, δεν λέω αυτό που εγώ θα ήθελα να υπάρχει. Ξεκαθαρίζει λοιπόν στους Ρώσους πως μπορούμε να έχουμε καλές σχέσεις μέσα στο δεδομένο πλαίσιο. Οι καλοί λογαριασμοί, κλπ. Όμως αυτή η κυβέρνηση κραυγάζει πως δεν πιστεύει σε τίποτα εκτός από τον τυχοδιωκτισμό. Έχει ανοίξει την όρεξη στη μαφιόζικη πολιτική Πούτιν…

      • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

        Έχετε δίκιο.

        ps ευχαριστώ και για τα καλά σας λόγια

    • Ο/Η Po λέει:

      συμφωνούμε.
      Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακόμα να μάθουμε τι συμβαίνει.
      Μόνο αοριστίες.

      Παραμύθια της Χαλιμάς λοιπόν και κατασκευάσματα Τσιπρός – Κοτζιά τα περί ρωσικών πρακτόρων/επεμβάσεων έως ότου μας διαψεύσουν!

  2. Ο/Η Γερμανοφιλλανδοαγγλοαμερικανοεβραιοτσολιάς λέει:

  3. Ο/Η Γιάννης λέει:

    Ο τίτλος «να μπούμε στην Μόσχα πριν μας πιάσει ο χειμώνας», ακόμη και αν λάβουμε υπόψιν ότι επινοήθηκε στο πλαίσιο της υπερβολής που συνάδει με την γελοιογραφία, δεν ανταποκρίνεται με την πραγματικότητα.
    Το ενδιαφέρον της Ρωσίας για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, θεωρείται από όλους δεδομένο. Και φυσικά για τους Ρώσους, ταυτίζεται με τα εθνικά συμφέροντα τους. Για παράδειγμα: είναι προφανές, .οτι η συμφωνία των Πρεσπών και η προοπτική εισόδου της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ συνάδει με τα εθνικά μας συμφέροντα – έστω με αδικαιολόγητη καθυστέρηση 25 ετών πράγμα που είχε ως συνέπεια να μπούν στο «παιχνίδι» του Μακεδονικού θέματος και άλλες χώρες που είναι άσχετες με αυτό. Πχ η Ρωσία, η Τουρκία κλπ – και είναι προφανές επίσης πως δεν συνάδει με αυτά της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει πως στην δεδομένη στιγμή, τα ελληνικά και ρωσικά συμφέροντα είναι εκ διαμέτρου αντίθετα.
    Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι πρόκειται περί ενός επικοινωνιακού ψέματος – η συμπεριφορά της Ρωσίας ιστορικά με κάνει να πιστεύω ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε να είναι αλήθεια – ταυτόχρονα ήταν και ένα μήνυμα προς αυτήν, ότι η θέση της Ελλάδος εν προκειμένω ήταν και είναι στην Δύση και όχι στην πλευρά της Ρωσίας.
    Επίσης ήταν και μία απάντηση στις δηλώσεις του Λαβρόφ. «Η συμφωνία των Πρεσπών για να υλοποιηθεί χρειάζεται να υποστηριχτεί και από τους δύο λαούς». Πρόκειται για παρέμβαση με νόημα, που εναντιώνεται στα συμφέροντα των δύο χωρών.
    Γιατί έκανε αυτή την στροφή η κυβέρνηση; Οχι βέβαια επειδή αποφάσισε να βάλει τα συμφέροντα της χώρας πάνω από τα δικά της. Δεν γίνονται θαύματα. Αλλά επειδή, την εξανάγκασε η αδήριτη πραγματικότητα.

  4. Ο/Η Άγριος λέει:

    Ο μύθος τού ξανθού γένους είναι μία απάτη που καλλιεργήθηκε σκόπιμα από τους παπάδες (ορθοδοξία γαρ). Ανέκαθεν οι Ρώσοι εκμεταλλεύονταν την αφέλεια ορισμένων Ελλήνων (και Κυπρίων), ενώ πάντοτε (διαχρονικά) ήταν εναντίον μας. Οψιγενώς, υπάρχει και ένα επιπλέον πραγματικό γεγονός που καθιστά τη Ρωσία διαμετρικά αντίπαλο μας (και περιστασιακή «σύμμαχο» τής Τουρκίας): το φυσικό αέριο· εάν τυχόν μπορέσουμε να εξορυχθεί και (να) εξαχθεί φυσικό αέριο (από τα «οικόπεδα» νοτίως τής Κύπρου), θα μειωθεί η ευρωπαϊκή (ενεργειακή) εξάρτηση από το ρωσικό (φυσικό αέριο). Γι’ αυτό, και η κυβέρνηση [αν και γνώριζε ότι ο Πούστιν χρηματοδοτεί τα συλλαλητήρια για το Μακεδονικό (και αδιαφορούσε) ώστε να διατηρηθεί η ελληνική αδιαλλαξία και να μη μπει η Μακεδονία στο NATO], τώρα αναγκάζεται να παρέμβη – με λίγα λόγια, «το ποτήρι ξεχείλισε». Βέβαια, τα «κανάλια» είναι πολλά και πιθανολογώ ότι, δυστυχώς, η χρηματοδότηση (ίσως μειωμένη) θα συνεχισθεί.

    http://www.kathimerini.gr/974910/article/epikairothta/politikh/ft-apopeira-dwrodokias-sthn-ale3androypolh-apo-toys-rwsoys-diplwmates

    Να μη ξεχνάμε και ότι ο Πούστιν χρηματοδοτεί και την εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή».

    Και εδώ παρατηρούμε και ότι οι ΗΠΑ, αν και αφενός έχουν «επενδύσει» στη Μακεδονία και αφετέρου θέλουν και την είσοδο της στο NATO, δείχνουν μία αδικαιολόγητη ολιγωρία και «χαλαρότητα» στο ρωσικό «όργιο» χρηματοδοτήσεως που λαμβάνει χώρα στην «ακατανόμαστη». Αντιπαθώ τη συνωμοσιολογία· αλλά, μήπως, όντως ο Πούστιν τον Trump τον «κρατάει» (από κάπου);

    Την Δευτέρα 18 Ιουνίου εε, ο Παύλος Τσίμας είπε ότι δεν προλαβαίνουν να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, δηλ. η συνθήκη θα πάει για κύρωση στην επόμενη βουλή (όπου η ΝΔ θα έχει την πλειοψηφία). Αν και εκτιμώ ότι οι διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί πολύ νωρίτερα, είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης (εάν είναι πρωθυπουργός) θα την υπερψηφίσει δηλώνοντας ότι το κράτος έχει συνέχεια (οπότε και όλοι οι αλλοδαποί αναλυτές θα εμπεδώσουν ότι ημεδαποί πολιτικοί, ηγέτες ή μη, και «κωλοτούμπα» είναι έννοιες αλληλένδετες).
    Το θέμα είναι εάν η συνθήκη έρθει για κύρωση στην παρούσα βουλή (όπως νομίζω). Αποκλείω ο Τσίπρας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ώστε να πετάξει την «καυτή πατάτα» στον Μητσοτάκη. Θεωρώ ότι και πάλι το πιθανότερο είναι να κυρωθεί διότι αρκεί πλειοψηφία τών παρόντων βουλευτών (δεν απαιτείται πλειοψηφία τού συνόλου τών βουλευτών). Έχω τη βεβαιότητα ότι ο μεν ΣυΡιζΑ θα κατέβη «πανστρατιά» να την υπερψηφίσει η δε εγκληματική οργάνωση «χρυσή αυγή» θα κατέβη «πανστρατιά» να την καταψηφίσει. Οι άλλοι, όμως; Και η ΝΔ, και το ΠαΣοΚ και το ΚΚΕεξ θα έχουν απουσίες. Ας περιορισθούμε στη ΝΔ: ο Μητσοτάκης ξέρει πάρα πολύ καλά ότι δεν πρέπει να δυσαρεστήσει ΗΠΑ, NATO, ΕΕ πολύ περισσότερο το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα· εάν, λοιπόν, δει ότι οι απουσίες είναι λίγες, θα πει σε κάποιους βουλευτές τής απολύτου εμπιστοσύνης του να απουσιάσουν για να βγουν τα «κουκιά».

    Δεν πρόκειται να απαντήσω σε ύβρεις ούτε σε άσχετα σχόλια.

  5. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Γιάννης και «Άγριος»έγραψαν με τα σχόλιά τους και θέλω να τους συγχαρώ ολόψυχα!!Αλλά και οι ιστολόγοι σε τούτη την ανάρτηση σωστά τοποθετήθηκαν!!Θα επαναλάβω πάλι ότι ΔΕΝ υπάρχουν σύμμαχοι,αλλά συμφεροντολόγοι!!Τέλος μια απορία: Τι στο διάολο θα γίνει με αυτό το τέρας,που λέγεται Πούτιν,πόσο θα κυβερνάει τη Ρωσία μαζί με εκείνο το ανδρείκελο τον Μπεντβεντεφ εναλλασσόμενοι στην εξουσία;;Αλλά βρήκε έναν μεγάλο λαό,φοβισμένο όμως και υποταγμένο στο ΚΚΣΕ και δεν αντιδρά δυστυχώς,ενώ πατάσσει κάθε αντίδραση στην εξουσία του!!ΑΊΣΧΟΣ!!!

    • Ο/Η Epaminondas Papayannis λέει:

      Θα σάς δυσαρεστήσω. Φοβάμαι ότι, δυστυχώς, και για τη Ρωσία και για την ανθρωπότητα, τον Путин θα τον «υφιστάμεθα» εσαεί – διευκρινίζω ότι, με το αυτό το εσαεί, εννοώ ότι (έχω τη βεβαιότητα) θα κυβερνάει έως τότε που είτε θα παύσει να αντέχει ηλικιακά είτε θα τον ανατρέψει κάποια άλλη κλίκα.
      Ανέκαθεν ο ρωσικός λαός, λόγω ορισμένων συγκυριών (μεταξύ τών οποίων και το πραγματικό γεγονός ότι δεν είχε διαφωτισμό¹), είχε «εθισθεί» να βιώνει ανελεύθερες (και απάνθρωπες) συνθήκες διαβιώσεως.

      Όσον αφορά τους συσχολιαστές μας κ.κ. Γιάννη και Άγριο, συμφωνώ με τα συγχαρητήρια που τους απονέμετε και θα επιθυμούσα να προσθέσω και τα δικά μου. Αμφότεροι, με τα σχόλια τους, δεικνύουν ότι είναι (και) ορθολογιστές (σπάνιο για Έλληνες) – αν και, όπως έχω ξαναγράψει, είθισται το επίπεδο τών σχολιαστών τού παρόντος ιστολογίου να είναι ανώτερο από το μέσο όρο. Ειδικώτερα για τον κ. Άγριο, αποφεύγει να διευκρινίσει εάν αυτό είναι το μικρό όνομα του ή πρόκειται για προσωνυμία.

      ¹ μια από τα ίδια: βλ. και ελληνικό λαό [αν και εμείς, λόγω κάποιων άλλων συγκυριών, είχαμε προοπτικές να ξεφύγουμε (καλά κρασιά!)]

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.