Το 53,6% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα ούτε για διακοπές μίας εβδομάδας

[H έρευνα την Eurostat κατατάσσει την Ελλάδα τέταρτη στην ΕΕ στην οικονομική αδυναμία των πολιτών για διακοπές]

κλικ στο γράφημα για μεγέθυνση

Για πολλούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το καλοκαίρι σημαίνει διακοπές και ταξίδια. Όμως, περισσότεροι από τους μισούς κατοίκους στην Ελλάδα δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές ούτε για μία εβδομάδα μέσα στον χρόνο, σύμφωνα με σχετική έρευνα της Eurostat.   Τα στοιχεία της ευρωπαϊκή στατιστικής υπηρεσίας κατατάσσουν την Ελλάδα τέταρτη στην ΕΕ, με ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά πολιτών που δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν έστω και μία εβδομάδα διακοπές.

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει η Eurostat, τα τελευταία πέντε χρόνια, το ποσοστό των κατοίκων που δεν είναι σε θέση να κάνουν διακοπές μιας εβδομάδας μειώθηκε σε όλα τα κράτη-μέλη εκτός από την Κύπρο (από 47.6% το 2011 σε 53.5% το 2015), τη Δανία (από 10.5% το 2011 σε 13.7% το 2016) και την Ελλάδα (από 51.2% το 2011 σε 53.6% το 2016).

Το υψηλότερο ποσοστό οικονομικής αδυναμίας για διακοπές καταγράφεται στη Ρουμανία με 66,6%, και ακολουθούν η Κροατία με 62,8%, η Βουλγαρία με 56,4% και η Ελλάδα με 53,6%.

Αντιθέτως, το χαμηλότερο ποσοστό έχει η Σουηδία (8,2%) και ακολουθούν το Λουξεμβούργο (13,1% με στοιχεία του 2015), η Δανία (13,7%) και η Φινλανδία (14,2%).

Σε επίπεδο ΕΕ, το ποσοστό μειώθηκε κατά 5,1% μεταξύ 2011 και 2016, δηλαδή από το 38% έπεσε στο 32,9%.

Πηγή: www.lifo.gr

Advertisements
This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

2 Responses to Το 53,6% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα ούτε για διακοπές μίας εβδομάδας

 1. Ο/Η Ανιψιός του δεσπότη λέει:

  Να φτιάξουν πισίνα στα σπίτια τους

  http://thivanews.blogspot.gr/2013/01/blog-post_9801.html

  Στο στόχαστρο δημοσιευμάτων η «βίλα» του Ιερώνυμου- τι απαντά η Αχιεπισκοπή

  Ιανουάριος 20, 2013

  Η εξοχική κατοικία δεν ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο αλλά στον ανιψιό του, απάντησε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά».
  Στην επιστολή του κ. Κονιδάρη αναφέρονται τα κάτωθι:

  Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας σας «Παραπολιτικά», με τίτλο «Ησυχαστήριο με πισίνα – τρούλο …», που υπογράφει ο συντάκτης σας κ. Γιώργος Νικολάου, σας διευκρινίζω, προς αποκατάσταση της αλήθειας η οποία πλήττεται βάναυσα, τα ακόλουθα:

  «Ο συντάκτης σας, στην καλύτερη περίπτωση, διακρίνεται για την … αχαλίνωτη φαντασία του, καθώς εμφανίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ως ιδιοκτήτη «εντυπωσιακής θερινής εξοχικής κατοικίας με πισίνα σε σχήμα τρούλου…».

  Ο Αρχιεπίσκοπος ουδεμία εξοχική κατοικία διαθέτει, εκτός αν θεωρείται… μεμπτό ότι το ακίνητο, στο οποίο γίνεται αναφορά, είναι κυριότητας του κ. Αναστασίου Α. Λιάπη, επιχειρηματία στο χώρο των γαλακτοκομικών προϊόντων, ο οποίος τυγχάνει ανιψιός του. Όταν ο Αρχιεπίσκοπος επισκέπτεται την περιοχή της Ζάλτσας διαμένει στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, η οποία φυσικά δεν αποτελεί κατά την έκφραση του ευφάνταστου κ. Νικολάου «μοναστηριακό συγκρότημα», το οποίο μάλιστα διαθέτει και «ελικοδρόμιο». Όλα, ακόμη και η προσπάθεια δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεων, έχουν και ένα όριο.

  Για όποιον στοιχειωδώς ενδιαφέρεται να παρακολουθήσει το πρόγραμμα και τις δραστηριότητες του Αρχιεπισκόπου, είναι εύκολο να γνωρίζει – εκτός αν ηθελημένα επιδιώκει να το αγνοεί – ότι ο Αρχιεπίσκοπος ουδέποτε χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ελικόπτερο στις επίσημες ή ανεπίσημες επισκέψεις του ανά τη χώρα. Πολλώ δε μάλλον κατά τις μεταβάσεις του στην Ι. Μονή Αγίων Θεοδώρων, όπου η προσέγγιση ελικοπτέρου, πέραν της ανυπαρξίας ελικοδρομίου, είναι και τεχνικά αδύνατη.

  Τέλος, καλόν είναι, όποιος θεωρεί εαυτόν ταγμένο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης, να τηρεί στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας, παρά να «απολαμβάνει τις βουτιές του» στη θάλασσα των ανακριβειών ή άλλων σκοπιμοτήτων».

  Το δημοσίευμα της εφημερίδας

  Σε ένα μικρό, παραθαλάσσιο οικισμό της Βοιωτία περνά τα καλοκαίρια του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος απολαμβάνοντας μεταξύ άλλων την ηρεμία της εξοχικής του κατοικίας την εντυπωσιακή πισίνα του σε σχήμα τρούλου και με θέα τη θάλασσα.

  Το σπίτι είναι διώροφο, διαθέτει τεράστιο σαλόνι με τζάκι, τρία υπνοδωμάτια, μεγάλη κουζίνα, μπάνιο και αυλή με θέα στο απέραντο γαλάζιο του Κορινθιακού.

  Αρχιεπίσκοπος συχνά φτάνει στην περιοχή με ελικόπτερο, το οποίο προσγειώνεται στο μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων, όπου έχει κατασκευαστεί ελικοδρόμιο.

  Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η εντυπωσιακή αυτή κατοικία είναι κυριολεκτικά χτισμένη μία ανάσα από την παραλία της Σάλτσας. Πρόκειται για ένα οίκημα που εύκολα θα χαρακτήριζαν κάποιοι ως βίλα, αφού διαθέτει τεράστιο κήπο, ξενώνες και τη μεγάλη πισίνα όπου απολαμβάνει το μπάνιο του ο Αρχιεπίσκοπος.

  Το σπίτι, σύμφωνα με πληροφορίες από κατοίκους της περιοχής, χτίστηκε από την εποχή που ο κ. Ιερώνυμος ήταν μητροπολίτης Θηβών. Όταν είχε πρωτοεπισκεφθεί την περιοχή, είχε δείξει ιδιαίτερο θαυμασμό για το συγκεκριμένο μέρος, το οποίο είναι αρκετά απομονωμένο.

  Όπως λέγεται, τα τελευταία χρόνια έχουν περάσει κατά καιρούς από εκεί ισχυροί επιχειρηματίες που διατηρούν στενές σχέσεις με την Εκκλησία, ανάμεσά τους και ο κύριος Λαυρεντιάδης. Στην εξοχική κατοικία ο Αρχιεπίσκοπος έχει φιλοξενήσει και ιεράρχες οι οποίοι τον επισκέπτονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

  από realnews.gr

  http://www.lifo.gr/now/society/20259

  Τα «ιερά» ακίνητα της οικογένειας του Μητροπολίτη Νίκαιας Το Έθνος συνεχίζει το ρεπορτάζ με φωτογραφίες και αποκαλύψεις 9.12.2012 | 14:45

  ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΔΟΥΜΑΝΗΣ

  To ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, που φέρεται ως έδρα του αδελφού και του ανιψιού του μητροπολίτη, είναι εξίσου πολυτελές με τη βίλα στη Γραβιά, περιβάλλεται από ψηλά δέντρα και έχει δύο εισόδους. «Αντίστοιχης πολυτέλειας και αξίας είναι και η εντυπωσιακή κατοικία που χρησιμοποιούν ως έδρα τους ο αδελφός και ο ανιψιός του μητροπολίτη Νικαίας. Πρόκειται για ένα ακίνητο εμβαδού περίπου 300 τ.μ. στα σύνορα Ν. Ερυθραίας και Εκάλης, τη διεύθυνση του οποίου μάλιστα δηλώνει στους τηλεφωνικούς καταλόγους ο γιος του αρχιλογιστή της μητρόπολης, Αλέξης.

  Ενδεικτικά αναφέρεται ότι ο ανιψιός του μητροπολίτη καταγγέλθηκε από ιερείς ότι ορίστηκε ως ελεγκτής των λογιστικών βιβλίων στους 40 ενοριακούς ναούς (περιοχή Νίκαιας, Κορυδαλλού, Αιγάλεω, Χαΐδαρίου, Αγίας Βαρβάρας, Κερατσινίου και Περάματος), απ’ όπου συνολικά κατακρατεί περί τις 4.000 ευρώ, χωρίς αποδείξεις, για έξοδα ελέγχων κάθε μήνα!

 2. Ο/Η Κάποιος λέει:

  Οι «αυτοκτονίες» σταμάτησαν

  https://www.madata.gr/viral/568074.html
  27 Ιουλίου 2017

  Όπου κοιτάει ο Τσίπρας βλέπει χαμογελαστά πρόσωπα.

  Αν πάτε βόλτα, πάμε και μαζί θα δείτε τουρίστες και χαμογελαστά πρόσωπα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.