Λειτουργία Κυριακής: Μνημείο για τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ

[…Εντός του προαυλίου]

Η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ
«Η μνήμη είναι ένα από τα πρωταρχικά συστατικά στοιχεία της πορείας του ανθρώπου στους αιώνες. Χρέος όλων μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες για τα ιδανικά τους και την αιτία που έγιναν και να τιμούμε όλους αυτούς που τα έδωσαν όλα γι’ αυτό τον αγώνα, ορισμένοι ακόμα και τη ζωή τους.
Έτσι κι εμείς, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε μνημείο εντός του προαυλίου του Ραδιομεγάρου, όχι γιατί ζήσαμε αυτή την πραγματικότητα και είμαστε πρωταγωνιστές – μαζί με την κοινωνία – του αγώνα ενάντια στο μαύρο, για τη δημοκρατία, για τα συνταγματικά μας δικαιώματα, για την ελευθεροφωνία, για το δικαίωμα στη ζωή και στη δουλειά, αλλά και γιατί οι παρακαταθήκες, τα οράματα, οι αξίες, η αλληλεγγύη και η αυταπάρνηση, συστατικά αυτού του ανένδοτου αγώνα, πρέπει να μείνουν χαραγμένα στη μνήμη και να γίνουν ορόσημο και στις μελλοντικές γενιές.
Αυτός ο συνδικαλιστικός αγώνας που είχε καθαρό ιδεολογικό – πολιτικό πλαίσιο και εργατική – ταξική αναφορά και συνείδηση, ξαναεπιβεβαίωσε τη ρήση και τη μόνη σίγουρη λύση «Όλα με αγώνες κατακτιούνται, τίποτα δεν μας χαρίζεται». Στο μνημείο «Μνήμες και χρέος», θα τοποθετηθεί μοναδικό έργο αποτύπωσης του αγώνα, φιλοτεχνημένο από τον αλληλέγγυο της ERTopen, διεθνώς αναγνωρισμένο γλύπτη Κυριάκο Ρόκο που αφιλοκερδώς προσφέρθηκε να δημιουργήσει.
«Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».
Εμείς δεν σβήνουμε τη φλόγα και τη δυναμική μας, κρατάμε τις μνήμες ζωντανές και τις ψυχές μας αδούλωτες, τις παρακαταθήκες «όρθιες» και συνεχίζουμε στους ίδιους στόχους και αξίες γι’ αυτές που αγωνιστήκαμε.
Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να επιβουλεύεται το δικό μας μέλλον και τη λειτουργία της ΕΡΤ, δεν επιτρέπουμε σε κανένα να βάζει «μαύρο» στη δημοκρατία και στις ζωές μας.»

Μετανοείτε.

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Επάναστἀτες του Κώλου, Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

11 Responses to Λειτουργία Κυριακής: Μνημείο για τον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΡΤ

  1. Ο/Η του κώλου λέει:

  2. Ο/Η Antifa2 λέει:

    Η Ραχήλ Μακρή ψήφισε ΟΧΙ στην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

    http://www.protothema.gr/politics/article/339172/polemos-rahil-bisti-pisteua-oti-eisai-ilithios-alla-telika-eisai-panilithios/
    Μπίστης για Μακρή: Πίστευα ότι θα πας στη ΧΑ – Ραχήλ: Τελικά είσαι πανηλίθιος
    Xρήστος Μπόκας 23/12/2013

    http://www.enikos.gr/politics/233411/video-raxil-makri-giati-psifisa-oxi-stin-arsi-asylias-voulefton-tis-xa

    ΒΙΝΤΕΟ-Ραχήλ Μακρή: Γιατί ψήφισα «όχι» στην άρση ασυλίας βουλευτών της ΧΑ
    08:41 πμ, Πέμπτη 08 Μαϊ 2014
    http://www.iefimerida.gr/news/150059/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-%CE%B4%CE%AD%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%AE%CE%BB-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B5%CF%82
    Συνελήφθη η δημοσιογράφος Δέσποινα Κονταράκη μετά από μήνυση της Ραχήλ Μακρή [εικόνες]
    06|04|2014

    Συνελήφθη μετά από μήνυση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή, η αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ, στον Ελεύθερο Τύπο και Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής, Δέσποινα Κονταράκη. Η δημοσιοργάφος οδηγήθηκε συνοδεία αστυνομικών στο αστυνομικό τμήμα του Νέου Ηρακλείου, ενώ αναζητείται και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς, καθώς και ο εκδότης της εφημερίδας, Αλέξης Σκαναβής.
    Μετά την απολογία της η Δέσποινα Κονταράκη αφέθηκε ελεύθερη με απόφαση εισαγγελέα.
    Αφορμή για την μήνυση της κ. Μακρή αποτέλεσε δημοσίευμα στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής το οποίο η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. θεώρησε ότι την θίγε. Το επίμαχο απόσπασμα έχει ως εξής:

    http://www.enimerosi24.gr/104149/%CE%B7-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CE%AE-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%83%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B4%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CF%89/
    Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλει τις ελληνικές αρχές για τη σύλληψη της Δ. Κονταράκη

    Δευτέρα, 7 Απριλίου 2014,
    νακοίνωση ΕΣΗΕΑ
    Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων καταγγέλλει τις ελληνικές αρχές για τη σύλληψη της δημοσιογράφου Δέσποινας Κονταράκη, ύστερα από τη μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση, που υπέβαλε η κ. Ραχήλ Μακρή βουλευτής του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ).
    Η Δέσποινα Κονταράκη, δημοσιογράφος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ» συνελήφθη τη Κυριακή 6 Απριλίου, στα γραφεία της εφημερίδας στην Αθήνα.
    Η κ. Κονταράκη καθώς και ο δημοσιογράφος Γιώργος Κουβαράς και ο εκδότης της εφημερίδας Αλέξης Σκαναβής, κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση λόγω της δημοσίευσης ενός άρθρου στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ», στο οποίο η κ. Μακρή κατηγορείται ότι υποστηρίζει μέλη του ακροδεξιού πολιτικού κόμματος «Χρυσή Αυγή».
    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κ. Κονταράκη αφέθηκε ελεύθερη αργότερα το βράδυ αφού κατέθεσε στην αστυνομία. Η μήνυση εναντίον της δημοσιογράφου και των άλλων δύο δημοσιογράφων εκκρεμεί και πρόκειται να δικαστεί. Οι ελληνικές Ενώσεις μέλη της ΕΟΔ (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΠΟΕΣΥ) επικρίνουν τη σύλληψη ως «μια πρωτοφανή τακτική φίμωσης και εκφοβισμού των δημοσιογράφων».
    Ο Μόγκενς Μπλίχερ Μπζέρεγκαρντ, Πρόεδρος της ΕΟΔ, καταγγέλλει δηλώνοντας: «η σύλληψη είναι απολύτως απαράδεκτη και αβάσιμη. Είναι πλέον γεγονός ολοφάνερο και ανησυχητικό ότι οι Έλληνες πολιτικοί, καταχρώνται κατάφωρα της εξουσίας και των δικαιωμάτων τους για να φιμώσουν τις επικριτικές φωνές, προς ίδιο όφελος».
    Η ΕΟΔ καλεί τη βουλευτή Ραχήλ Μακρή να σεβαστεί το νόμο της χώρας και τις ευρωπαϊκές αξίες της ελευθερίας της έκφρασης και να αποσύρει αμέσως τις αβάσιμες κατηγορίες εναντίον της δημοσιογράφου κ. Κονταράκη, καθώς και των άλλων δύο της συναδέλφων».

    Η αγκαλιά της Ραχήλ Μακρή στον Ήσυχο

    http://www.newsit.gr/politikh/Raxil-Makri-Eleytheros-skopeytis-kai-kontra-me-ti-Zoi-Konstantopoyloy/678513
    20.11.2016

    «Με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη έχω άριστες σχέσεις. Τον σέβομαι και τον αγαπώ. Δεν διαφώνησα ποτέ πολιτικά μαζί του. Με αντυπωσιάζει ότι παρά την ηλικία του δεν το έχει βάλει κάτω και το παλεύει κινηματικά», λέει χαρακτηριστικά.

    ΧΕΙΜΑΡΡΩΔΗΣ Η ΡΑΧΗΛ ΜΑΚΡΗ! «Γελάει ο κόσμος με τα καραγκιοζιλίκια Τσίπρα – Μακιγιάζ ο έρπης για να τον λυπηθούν!»
    4. Δεκεμβρίου, 2015

  3. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.periodista.gr/parapolitika/article/31748/o-andras-pou-chorise-ti-zoi-konstantopoulou-kai-ti-rachil-makri
    Σάββατο, 17 Δεκέμβριος 2016 11:34
    Ο άνδρας που… χώρισε τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και τη Ραχήλ Μακρή

    Ένας άνδρας, που κατάφερε να εδραιωθεί στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου κερδίζοντας σταδιακά την εύνοια και την απόλυτη εμπιστοσύνη της, είναι υπεύθυνος για το πολιτικό διαζύγιο της πρώην προέδρου της Βουλής και επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με την Ραχήλ Μακρή.

    Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Secret», οι δύο γυναίκες από αχώριστες φίλες, εδώ και αρκετό καιρό βρίσκονται στα μαχαίρια, καθώς η Ραχήλ Μακρή, που κάποτε αποκαλούσε «αδελφή» της τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, αποφάσισε να δώσει τέλος στην κοινή πορεία τους, εξαιτίας της επιρροής που άρχισε να ασκεί πάνω της ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Διαμαντής Καραναστάσης. Ο τελευταίος εδώ και μερικούς μήνες καθορίζει τη στρατηγική της Πλεύσης Ελευθερίας και επιβάλλει τις απόψεις του σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο.

    http://www.espressonews.gr/politiki/2016/11/154653/happy-birthday-me-erotimatiko
    Πέμπτη, Νοέμβριος 3, 2016 – 16:28

    «Λύνει και δένει» στο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου ο ηθοποιός Διαμαντής Καραναστάσης, που εδώ και μήνες βρίσκεται στην… καρδιά της Πλεύσης. Οπως μαθαίνουμε, η Ζωή τού έχει εμπιστευτεί σημαντικές αρμοδιότητες και στο πρόσωπό του έχει βρει έναν άνθρωπο εμπιστοσύνης. Πρόσφατα μάλιστα η στήλη τούς συνέλαβε να τα λένε στο καφέ του Νομισματικού Μουσείου. Συμπλέει λοιπόν με τη Ζωή ο ωραίος Διαμαντής

    http://www.topontiki.gr/article/201327/hydaia-epithesi-apo-konstantopoyloy-karanastasi-kataggelei-o-psotiris

    5.1.2017 / TO ΠΟΝΤΙΚΙ WEB
    «Χυδαία επίθεση» από Κωνσταντοπούλου – Καραναστάση καταγγέλει ο Π.Σωτήρης

    Μετά την αποχώρηση με αιχμές μελών της νεολαίας της «Πλεύσης Ελευθερίας», ήρθε η απάντηση της ίδιας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στην οποία φαίνεται να παρείχε «κάλυψη» στον Διαμαντή Καραναστάση για τα όσα εκείνος κατήγγειλε κατά την αποχώρησή του από την «Πλεύση Ελευθερίας». Στη συνέχεια στο «στόχαστρο» της κα. Κωνσταντοπούλου βρέθηκε η Δέσποινα Κουτσούμπα, μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, καθώς και στον άντρα της και μέλος της ΛΑΕ, Παναγιώτη Σωτήρη.

    Μέσα από μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook ο Παναγιώτης Σωτήρης απάντηση στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας.

    Στην ανάρτησή του ο κ. Σωτήρης χαρακτηρίζει ως «χυδαία, φαντασιόπληκτη και συκοφαντική απόπειρα να τεκμηριωθεί συνωμοσία», την ανάρτηση του Καραναστάση ενώ κάνει λόγο και για «σχεδόν αρρωστιμένη αναζήτηση «συνωμοτών».

    Ολόκληρη η ανάρτηση του Παναγιώτη Σωτήρη:

    Η Ζωή επιτίθεται μαζί με τον Διαμαντή Καραναστάση στον Μανώλη Γλέζο: Οδήγησε τον κατακτητή από το χέρι…


    Η Ζωή επιτίθεται μαζί με τον Διαμαντή Καραναστάση στον Μανώλη Γλέζο: Οδήγησε τον κατακτητή από το χέρι…

  4. Ο/Η Psycho λέει:


    Σάββατο, 27 Ιουνίου 2015
    Αλέξη Τσίπρα έχεις κάτι Αρχίδια από εδω μέχρι τη Σιγκαπούρη

    Κατενθουσιασμένος από την απόφαση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, φάνηκε ο σύζυγος της Ζωής Κωσνταντοπούλου

    http://www.iefimerida.gr/news/256808/gkletsos-den-eho-paei-mono-mia-fora-me-antra-einai-san-mantoy-thelei-kai-epanaliptiko
    ΝΕΕΣ ΠΙΠΕΡΑΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ
    Γκλέτσος: Δεν έχω πάει μόνο μία φορά με άντρα – Είναι σαν το μαντού, θέλει και επαναληπτικό [βίντεο]


    http://www.iefimerida.gr/news/311080/i-despoina-koytsoympa-xemalliastike-me-ti-zoi-konstantopoyloy-sykofanties-kai

    ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕΣΩ FACEBOOK
    Η Δέσποινα Κουτσούμπα «ξεμαλλιάστηκε» με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Συκοφαντίες και ξεκατίνιασμα»

    Στην επίμαχη ανάρτηση, ο κ. Καραναστάσης ανέφερε για την Δέσποινα Κουτσούμπα:

    «Δέσποινα Κουτσούμπα: Περιφεριάκή σύμβουλος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Πρόσφατα προσπάθησε να εξαγοράσει άλλον φίλο καλλιτέχνη. Κάνοντας την ατζέντισα του δημοσιογράφου Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, με πρόφαση να παραδοθούν στον τελευταίο μαθήματα… ορθοφωνίας(!!). Σε ένα από τα πολλά μηνύματα της αναφέρει ότι είναι κρίμα να αρνηθεί. Έγραψε ότι ο καλλιτέχνης θα πάρει “ΤΑ λεφτά” αν δεχθεί.»

    Μέσω Facebook απάντησε και η Δέσποινα Κουτσουμπά κάνοντας λόγο για ψεύδη, κιτρινισμό και ξεκατίνιασμα. Οπως έγραψε μάλιστα «προφανώς για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι προτεραιότητα να διαχωριστεί από την μαχόμενη αριστερά, και όχι από τους δεξιούς και ακροδεξιούς θύλακες».

    http://dkoutsoumpa.gr/2017/01/post=345/
    Δέσποινα Κουτσούμπα
    Αρχαιολόγος

    Για τις (συνεχιζόμενες) αθλιότητες της Ζωής Κωνσταντοπούλου
    Posted on 09/01/2017 by Δέσποινα Κουτσούμπα

    Δήλωση για τις συνεχιζόμενες αθλιότητες της Ζ. Κωνσταντοπούλου

    Έχουν περάσει 10 μέρες από τη στιγμή που δημοσιοποίησα τα τεκμήρια που αποδεικνύουν, πέρα από κάθε αμφιβολία, τη γελοιότητα και το ψεύδος των κατηγοριών που έχει εξαπολύσει εναντίον μου η Ζωή Κωνσταντοπούλου και το περιβάλλον της. Μετά από 10 μέρες, αντί να αποσύρει τα ανυπόστατα ψεύδη και τις συκοφαντίες, χωρίς καμιά ντροπή, συνεχίζει την επίθεση λάσπης, αποκαλώντας εμένα και τον σύζυγό μου «λαμόγια της αριστεράς» (συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 5/1) και εμένα «δημόσιο υπάλληλο που διακινεί μαύρο χρήμα» (συνέντευξη στην ertopen 5/1).

    Απαιτώ από την Ζ. Κωνσταντοπούλου να εμφανίσει στοιχεία για τις γελοίες κατηγορίες της και να τα προσκομίσει στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (ή άλλο αρμόδιο όργανο), αλλιώς να τις αποσύρει και να ζητήσει συγνώμη.

    Βέβαια, αν είχε οποιοδήποτε δεδομένο που να στοιχειοθετεί αυτά που λέει, θα το είχε ήδη καταθέσει, αντί να περιφέρει ανυπόστατες καταγγελίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα τηλεοπτικά πλατώ.

    Αποδεικνύεται ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μπορεί να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ψέμα ή τερατολογία για να χτυπήσει όποιον θεωρεί πολιτικό της αντίπαλο. Το ότι ανάγει σε πολιτικό της αντίπαλο την μαχόμενη αριστερά, και με έμφαση την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι κάτι που θα πρεπε να προβληματίσει όσους και όσες ακόμη πιστεύουν ότι υπάρχουν «από μηχανής σωτήρες» ή ότι αρκεί ο θολός αντιμνημονιακός λόγος, χωρίς καμία ταξική αναφορά, χωρίς διάθεση σύγκρουσης με τους εκπροσώπους του κεφαλαίου και ρήξη με την ΕΕ, για να απαλλαγούμε από το μνημονιακό ζυγό.

    Για τις πολιτικές αιτίες της επίθεσης, παραπέμπω στην ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ: http://antarsya.gr/node/4118

    Για τα υπόλοιπα, θα ήθελα να θυμίσω απλώς στην κ. Κωνσταντοπούλου ότι δεν είμαστε ίδιες. Έκαστη εφ’ ω ετάχθη.

    Δέσποινα Κουτσούμπα

    9/1/2017

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    Αυτά τα γελοία υποκείμενα που έδωσαν στην Οικονομία τη χαριστική βολή σπέρνοντας γύρω τους ακόμη περισσότερη δυστυχία, δεν μπορούν και δεν θέλουν να δικάσουν τη Χ.Α.

    http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/803602/ekprosopoi-toy-eyrokoinovoylioy-sti-diki-tis-xrysis-aygis#ixzz4leKGzSe1

    30 Ιουνίου 2017

    Εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής

    Την ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, όπου διεξάγεται η δίκης της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκαν η Ισπανίδα ευρωβουλευτής Άντζελα Βαλίνα και ο Γερμανός Χέλμουτ Σόλτς.
    Οι δύο εκπρόσωποι του Ευρωκοινοβουλίου προέβησαν στην ενέργεια αυτή προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη της δίκης, με πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδας GUE/NGL του ευρωκοινοβουλίου.

    «Είναι λυπηρό το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τα κατάλληλα μέσα για τη διεξαγωγή της δίκης, η οποία είναι ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλους» είπε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις της η Άντζελα Βαλίνα. Αντίστοιχα, ο Χέλμουτ Σολτς επεσήμανε ότι «μία τέτοια σημαντική δίκη πρέπει να είναι ανοιχτή στο κοινό για να αποκτούν οι πολίτες από μόνοι τους μία εικόνα της διαδικασίας».
    Στις δηλώσεις του κατά τη διακοπή της δίκης, υποστήριξαν πως η ακροαματική διαδικασία διεξάγεται υπό δύσκολες συνθήκες, επισημαίνοντας αρχικά ότι λαμβάνει χώρα όχι μόνο μακριά από το κέντρο της πόλης, αλλά και μέσα σε σωφρονιστικό ίδρυμα. «Αυτό οδηγεί στην ελάχιστη συμμετοχή των πολιτών στη δίκη», ανέφεραν και δήλωσαν την έκπληξή τους για το ότι δεν μαγνητοσκοπείται ή ηχογραφείται η δίκη.
    Σε δηλώσεις προχώρησε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νικ. Ξυδάκης, ο οποίος με τη σειρά του υπογράμμισε την ανάγκη η δίκη της Χρυσής Αυγής να διεξάγεται στο Μέγαρο του Εφετείο της Αθήνας και πουθενά αλλού, προκειμένου οι πολίτες να ασχοληθούν πιο στενά με την υπόθεση.

    Τον απαγορευμένο ύμνο της Ναζιστικής Γερμανίας απήγγειλαν οι Χρυσαυγίτες στον Ασπρόπυργο (video)

    Τον απαγορευμένο ύμνο της Ναζιστικής Γερμανίας απήγγειλαν οι Χρυσαυγίτες στον Ασπρόπυργο (video)
    jailgoldendawn / 1 week ago


    Ο Μιχαλολιάκος συγχαίρει τον Καρακώστα μετά την απαγγελία του ύμνου της Ναζιστικής Γερμανίας.

    Η ελληνική έννομη τάξη, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές, δεν ποινικοποιεί ιδεολογίες. Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι δίκη εγκληματικών πράξεων. Ο ναζισμός, που είναι απολύτως παρών στην εσωτερική ζωή της υπόδικης οργάνωσης, αποτελεί το κίνητρο των δολοφονικών επιθέσεων.

    Ωστόσο, δεν μπορούμε παρά να υποδείξουμε το ιστορικά παράδοξο της δυνατότητας που χαίρουν οι νεοναζί στην Ελλάδα να απαγγέλλουν δημόσια στίχους που στη σημερινή Γερμανία είναι απαγορευμένοι. Στη χώρα που υπέστη τις συνέπειες της ναζιστικής κατοχής, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Καρακώστας (γνωστός επί το ναζιστικότερο ως “Πολιτικός Στρατιώτης”), απαγγέλλει το απαγορευμένο στη Γερμανία τραγούδι του Horst Wessel στη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στον Ασπρόπυργο (21/6/2017).

    Το τραγούδι του Horst Wessel χρησίμεψε ως ύμνος των SA, των ταγμάτων εφοδου του Ναζιστικού Κόμματος της Γερμανίας, πριν αυτό ανέβει στην εξουσία, ενώ μετά το 1933 επισημοποιήθηκε ως παράλληλος “εθνικός ύμνος”.

    Δείτε το βίντεο με την απαγγελία “του Θούριου της Χρυσής Αυγής” από τον Καρακώστα (“Ορθό το λάβαρο και η Νίκη μας προσμένει/ Ψηλά το μέτωπο και η καρδιά σκληρή/ Στον κόσμο αυτόν εμείς θα δείξουμε πως μένει/ Το θάρρος άπαρτο και φρούριο η τιμή/ Χτυπάτε αλύπητα με λύσσα με φοβέρα/ με θάρρος σύντροφοι τα τείχη των εχθρών/ με τη Χρυσή Αυγή θα γίνουμε μια μέρα/ εκατομμύρια στρατός αγωνιστών”), καθώς και την αυθεντική εκδοχή του ύμνου της Ναζιστικής Γερμανίας:

    • Ο/Η Kάσυ Διάρη λέει:


      Hλίας Νικολόπουλος
      Συνταγματολόγος ΣΥΡΙΖΑ:Πολιτική & κατευθυνόμενη η δίωξη για Χρυσή Αυγή

      xryshaygh.com/enimerosi/view/suntagmatologos-h.nikolopoulos-o-areios-pagos-den-mporei-na-apagoreusei-thn#ixzz4leOOYCIF


      Συνταγματολόγος Η.Νικολόπουλος: O Άρειος Πάγος δεν μπορεί να απαγορεύσει την Χρυσή Αυγή από τις ευρωεκλογές ΒΙΝΤΕΟ
      Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 – 19:35

      Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ηλίας Νικολόπουλος, αν και είναι πολιτικός αντίπαλος, με αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του επανέλαβε τα όσα υποστήριζε εδώ και καιρό για τις παράνομες και αντισυνταγματικές διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής.
      Στο ραδιόφωνο του καθεστωτικού βήματος είπε ότι κανένας δεν μπορεί να απαγορεύσει την Χρυσή Αυγή και οποιοδήποτε άλλο κόμμα.
      «Υποστηρίζω τη θέση, όπως και ο ομότεχνός μου Ευάγγελος Βενιζέλος από το Πασόκ, ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα απαγορεύεται διάλυση πολιτικών κομμάτων, οποιαδήποτε ιδεολογία και να έχουν. Επομένως, το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής ή οποιοδήποτε άλλο κόμμα μελλοντικά εμφανιστεί, ιδεολογικά μπορεί να καταπολεμείται στην ανοιχτή δημοκρατία που κατοχυρώνει το Σύνταγμα στην Ελλάδα. Αυτή είναι η βασική τοποθέτηση, την οποία έχει και δίνει στους φοιτητές του, στη σελίδα 449 του βιβλίου του, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου και πρόεδρος του Πασόκ», είπε χαρακτηριστικά.
      Τα ίδια επανέλαβε και στο ραδιόφωνο του «Παραπολιτικά» σημειώνοντας ότι ακόμα και οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής πρέπει να ψηφίζουν. «Δεν πρέπει να στερούνται το δικαίωμα της ψήφου στη Βουλή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είναι στον Κορυδαλλό», σημείωσε ο καθηγητής Ηλίας Νικολόπουλος.
      Επέμενε ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής δεν μπορεί κανείς να το αποκλείσει από τις εκλογές, συμπληρώνοντας ότι υπάρχουν κι άλλα θέματα που αφορούν τους βουλευτές της όπως το δικαίωμα της ψήφου στη Βουλή: «Είναι προφυλακισμένοι κι όχι καταδικασμένοι. Δεν πρέπει το δικαίωμά τους αυτό να το στερούνται και να το εκμεταλλεύεται ευκαιριακά κάθε πλειοψηφία».
      Βέβαια αυτές οι νέες παρεμβάσεις έγιναν μετά την στοχοποίηση του από την χούντα Βενιζέλου – Σαμαρά της οποίας οι μηχανισμοί προσπάθησαν να τον κάνουν να «μετανοήσει» για τις αλήθειες που έλεγε για την αντισυνταγματικότητα των διώξεων κατά των βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε διάφορα κανάλια και ΜΜΕ.
      Υπενθυμίζουμε μερικές από τις δημόσιες τηλεφωνικές εμφανίσεις του για τις οποίες «διώκεται»…

  6. Ο/Η Τηλεοπτική Αστυνομία λέει:

  7. Ο/Η Nikolaos λέει:

    «Όποιος δεν θυμάται το παρελθόν του, είναι καταδικασμένος να το ξαναζήσει».

    παλιό αλλά καλό για να μην ξεχνάμε….

    Στη φόρα οι παχυλοί μισθοί των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

    Μόνο οργή προκαλούν οι μισθοδοσίες των δημοσιογράφων – παρουσιαστών αλλά και των συμβούλων στην ΕΡΤ. Νούμερα που θυμίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς επιχειρηματιών αλλά με μία και μόνη διαφορά: αφορούν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος. Χρήματα που πληρώνει ο καθένας εξ’ ημών στην ΕΡΤ μέσω της ΔΕΗ.

    Σημειώνεται εξ’αρχής, προς αποφυγή καρδιακών επεισοδίων πως παρουσιαστές και… «παράγοντες» εκπομπών λαμβάνουν για πλάκα εξαψήφια τσεκ κάθε χρόνο για να παρουσιάζουν εκπομπές που με το ζόρι βλέπουν 2-3% των τηλεθεατών βάσει AGB. Όταν δε, βλέπουν περί το 5% κάνουν πάρτι.

    Τέτοιους μισθούς δεν βλέπουν ποτέ δημοσιογράφοι σε ιδιωτικά κανάλια όσο καλοί και αν είναι. Σίγουρα, κανείς δεν παραγνωρίζει την αξία και την προϋπηρεσία πολλών δημοσιογράφων που προσφέρουν έργο στο ραδιομέγαρο της Δημόσιας Τηλεόρασης, αλλά όταν τίθεται θέμα κατασπατάλησης του δημοσίου χρήματος, τότε αυτό πάει περίπατο.

    Πριν περάσουμε στους «ζουμερούς» αριθμούς προειδοποιούμε: Οι έχοντες πρόβλημα καρδιάς να μην αναγνώσουν τις επόμενες γραμμές:

    Οικονομική κρίση για λίγους λέγεται αυτό. Το δίδυμο Πισκέρα – Καλημέρη που θα πάνε στη Eurovision για να μην έχουμε, υποτίθεται, μεγάλο όνομα (και μεγάλο κασέ), λαμβάνουν 226.000 ζεστά ευρώ. Δηλαδή αν στέλναμε «ονόματα» πόσα θα έπαιρναν;

    Οι Μπήλιω Τσουκαλά, Λένα Αρώνη, και Μάριον Μιχελιδάκη ξεπερνούν τα 6.500 ευρώ το μήνα, ενώ ο «δάσκαλος» Φώτης Σιούμπουρας έχει λαμβάνειν κάτι παραπάνω από 8.500 ευρώ.

    Ωστόσο ντροπή θα έπρεπε να προκαλεί το γεγονός πως τέσσερις δημοσιογράφοι λαμβάνουν περίπου 1.000.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για τον γενικό διεθυντή Δημήτρη Μιχαλέλη (250.000), τον Πάνο Λουκάκο (258.000), τον Κώστα Κέκη (257.000) και τον Δημήτρη Γόντικα (219.000). Την ίδια ώρα οι πολίτες που τους πληρώνουν, μετά βίας ξεπερνούν τα 700 ευρώ το μήνα και σφίγγουν το ζωνάρι εν όψει γιορτών. Μήπως έχει αρχίσει να γίνεται ξεδιάντροπο;

    Ας περάσουμε και στο κυρίως πιάτο. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, ως πρώτος του χωριού δεν θα μπορούσε να παίρνει λιγότερα από τους υφισταμένους του. Συνεπώς, ο κ. Παναγόπουλος λαμβάνει 350.000 ευρώ το χρόνο για να διευθύνει καλύτερα τη δημόσια τηλεόραση.

    Η σεμνή παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου, Μαρία Χούκλη βάζει στον λογαριασμό της 218.000 ευρώ το χρόνο, ενώ το δίδυμο της πρωινής ζώνης Λυριντζής-Οικονόμου εισπράττει 648.000. Μισό και πλέον εκατομμύριο ευρώ για να είναι… τελευταίοι, αφού η AGB αγνοεί την παρουσία τους!

    Ο Τέρενς Κουίκ από την πλευρά του εισπράττει το χρόνο 136.000 ευρώ για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ψηφιακή ΕΡΤ. Στην οποία μάλιστα δεν έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες, όπως θα έπρεπε! Όταν γεμάτη περηφάνια η ΕΡΤ ανακοίνωνε πως ξεκινάει μία καινούρια εποχή με την «ΕΡΤ ψηφιακή» δεν ξεκαθάρισε πως θα έπρεπε να πληρώσουμε για να απολαύσουμε τις ακριβές υπηρεσίες της.

    Πάμε τώρα και στα πολύ παράλογα της υπόθεσης. Η Μπήλιω Τσουκαλά, χωρίς να έχει εκπομπή προσθέτει κάθε μήνα στον προσωπικό της λογαριασμό 15.000 ευρώ για τις υπηρεσίες της στην ελληνική κρατική τηλεόραση.

    Την ίδια ώρα, η συνάδελφός της και παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου το Σαββατοκύριακο, Πηνελόπη Γαβρά παίρνει άνω των 12.500 ευρώ το μήνα αλλά περιορίζεται με σύμβαση έξι μηνών η γυναίκα. Κρίμα που δεν την έχουμε δει έξω από τη Βουλή μαζί με τους συμβασιούχους των προγραμμάτων stage να αιτείται μονιμοποίηση. Στο ίδιο μήκος… χρήματος και ο Γιάννης Πολίτης που κάθε μήνα γίνεται πλουσιότερος κατά 6.000 ευρώ.

    Επειδή όμως υπάρχουν και συμβασιούχοι που βρίσκονται σε διαφορετική κλίμακα, να τα λέμε αυτά, η όμορφη Πόπη Τσαπανίδου είναι και αυτή συμβασιούχος και παίρνει μόλις 956 ευρώ. Την ημέρα όμως! Συνεπώς, αν η «κακή» κυβέρνηση δεν ανανεώσει την εξάμηνη σύμβασή της τότε θα λάβει «μόνο» 143.514 ευρώ. Αδικίες… Μήπως να γίνουμε όλοι συμβασιούχοι; Γιατί με τα παραπάνω αλλάζει η έννοια! Οι συμβασιούχοι εξισώνονται με τα Golden Boys… and Girls, μην είμαστε ρατσιστές!

    Το αθλητικό τμήμα της ΕΡΤ και πιο συγκεκριμένα η «Αθλητική Κυριακή» μοιράζει και αυτή σακούλια με ευρώ. Ο Παύλος Παπαδημητρίου εισπράττει 114.000 ευρώ ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί πως ο σκηνοθέτης Γιώργος Νταούλης βγάζει 114,000 ευρώ, δηλαδή όσα και ο Παπαδημητρίου… Παράλογο…

    Όσον αφορά τον λατρεμένο Κώστα Βερνίκο και τις περιγραφές γεμάτες χάρη, ο ελληνικός λαός πληρώνει 65.000 ευρώ. Η Εθνική ποδοσφαίρου του 2004 ήταν «χρυσή» ο Βερνίκος χρυσώνεται.

    «Ουδείς αναμάρτητος»; Κάθε άλλο! 4.000 ευρώ το μήνα για την Άννα Παναγιωταρέα και την εκπομπή της που έχει σπάσει τα ρεκόρ στην AGB. Φυσικά και είναι ειρωνικό.

    Το συμπαθές, κατά τα άλλα, δίδυμο Τσιτσιμπίκου-Αμυρά για να εξασφαλίσει τα μεταφορικά για τα ταξίδια του σε όλη την Ελλάδα λαμβάνει 124.000 ευρώ (μαζί).

    https://trelogaidouri.blogspot.gr/2009/12/blog-post_3847.html

  8. Ο/Η Κάποιος λέει:

    http://www.gazzetta.gr/plus/article/1104402/tsaknis-se-makri-tha-skaseis-epiteloys-vid

    Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2017

    Τσακνής σε Μακρή: «Θα σκάσεις επιτέλους;» (vid)
    Τα πνεύματα οξύνθηκαν ανάμεσα στον πρόεδρο της ΕΡΤ και την πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

    Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Μνήμες και χρέος» κατά του «μαύρου» στην ΕΡΤ πραγματοποιήθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας, έξω από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, στελέχη της διοίκησης της ΕΡΤ, εργαζόμενοι καθώς και μέλη της Λαϊκής Ενότητας και η Ραχήλ Μακρή.

    Τα πνεύματα οξύνθηκαν, τόσο όταν προσπάθησε να μιλήσει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, όσο και κατά την διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της ΕΡΤ, Διονύση Τσακνή.

    Τον πρόεδρο της ΕΡΤ διέκοψε η Ραχήλ Μακρή, φωνάζοντας παρατεταμένα: «είστε άνανδροι και ξετσίπωτοι που δεν δίνετε το λόγο σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την ΕΡΤ».

    Μη αφήνοντάς τον να ολοκληρώσει ο κ. Τσακνής, φανερά εκνευρισμένος είπε στην Ραχήλ Μακρή: «Θα βγάλετε το σκασμό επιτέλους, βγάλτε το σκασμό. Σκάσε, σκάσε».

  9. Ο/Η ΚΔ λέει:

    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341439117-44341439117

    Τελικά, ήμασταν σεξιστές με τη Ραχήλ και τη Ζωή;

    Στο κλίμα της πρώτης μνημονιακής περιόδου, οι συμπεριφορές της Ραχήλ και της Ζωής ήταν ο κυρίαρχος πολιτικός λόγος δραματοποιημένος. Ο Τσίπρας τα έλεγε, η Ραχήλ και η Ζωή τα ερμήνευαν. Χρησιμοποιήθηκαν σαν μεγάφωνα, που κάηκαν από την υψηλή τάση…

    Κώστας Γιαννακίδης
    (…..)
    Και εντάξει, ο Τσίπρας. Η κοινωνία, όμως, πώς επιβράβευσε πολιτικά αυτές τις συμπεριφορές; Νομίζω ότι τις χρησιμοποίησε ως άλλοθι για να νομιμοποιήσει την άσκηση βίας με πολιτική επένδυση. Ο τύπος που πάει και κοπανάει τον Χατζηδάκη, θα ψηφίσει χρυσαυγίτες και, τέλος πάντων, θα εντάξει τη Ραχήλ στα αντανακλαστικά της δίκαιης οργής. Αν ο πολιτικός καβαλάει τα κάγκελα, ο πολίτης αισθάνεται ότι μπορεί να πάει και ένα βήμα πιο πέρα.

    (….)

  10. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://www.lifo.gr/articles/titivismata_blogs/151240

    ΣΟΚ: Ανακαλύφθηκε ομαδικός τάφος στα υπόγεια του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ

    Κανείς δεν ξέρει από τι πέθαναν αλλά πιθανολογείται από ακινησία

    Ηρωικά θύματα του αγώνα για ενημέρωση και αξιοκρατία

    Aπό τον aNameToCome

    Έχουμε αρκετές φορές αναφερθεί στο φαινόμενο που λέγεται ΕΡΤ και το έχουμε κάνει όχι γιατί έχουμε κάτι με τους ανθρώπους αλλά γιατί είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της ξεφτίλας που ονομάζεται ελληνικός δημόσιος τομέας αλλά και της διακυβέρνησης Συριζανέλ. Εδώ και 2-3 χρόνια, έχει αρχίσει να ακούγεται η φράση «νεκροί της ΕΡΤ» κάτι που όταν το πρωτάκουσα ήμουν σίγουρος ότι ήταν μια σαρκαστική φράση που σκέφτηκε κάποιος αντίπαλος της κυβέρνησης, ένα χαριτωμένο αστείο δηλαδή. Μετά είδα τη Ραχήλ Μακρή να ποζάρει σαν τον Τραβόλτα στο Saturday Night Fever μπροστά από ένα αυτοσχέδιο εικονοστάσι που μάλλον είχε κατασκευάσει μόνη της και το οποίο υποτίθεται τιμούσε τους νεκρούς της ΕΡΤ. Σιγά-σιγά άρχισα να καταλαβαίνω ότι δεν είναι πλάκα και ότι υπήρχαν άνθρωποι που όντως έλεγαν ότι όχι μόνο υπάρχουν «νεκροί της ΕΡΤ» αλλά ότι έπρεπε κιόλας να τιμηθούν σχεδόν σαν αντιστασιακοί ήρωες. Πλέον η ΕΡΤ επαναλειτουργεί και την βλέπουν οι συγγενείς των εργαζομένων αν και όχι όλοι αν κρίνουμε από την θεαματικότητα της. Αν λάβουμε υπ’όψη την ποιότητα του προγράμματος που προβάλλεται και κυρίως το ειδησεογραφικό κομμάτι, αυτοί που πρέπει να τιμηθούν σαν ήρωες είναι οι τωρινοί της θεατές. Έχουν πλέον διοριστεί νέες στρατιές κολλητών και το δελτίο ειδήσεων της θυμίζει Αλβανία του Χότζα στο πιο σκληροπυρηνικό του κι έτσι θα περίμενε κανείς να έχει ξεχαστεί το θέμα των νεκρών μια και η δουλίτσα γίνεται και τα μεροκάματα πέφτουν κανονικότατα παρότι δημοσιογραφικά μιλώντας η ΕΡΤ σήμερα είναι γεμάτη ζόμπι.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.