Τι συμβαίνει με την καταγγελία ιερής παιδοφιλίας στη Ροδόπη;

[Απόπειρα φίμωσης του Τύπου;]

Αγιασμός στον Άρειο Πάγο -photo©EUROKINISSI

Αγιασμός στον Άρειο Πάγο -photo©EUROKINISSI

Του Αναγνώστη Λασκαράτου
Δεν έχει περάσει ούτε μήνας από τότε που πήρε δημοσιότητα η μέχρι τότε θαμμένη καταγγελία ενός πατέρα, που από το 2014 αγωνίζεται να αποδείξει πως το πεντάχρονο αγοράκι του έχει πέσει θύμα σεξουαλικής επίθεσης από έναν αρχιμανδρίτη και ηγούμενο, ο οποίος φέρεται πως απολαμβάνει υψηλής προστασίας από εκκλησιαστικούς και δικαστικούς κύκλους. Υπενθυμίζω ότι η υπόθεση αυτή δημιουργεί από μόνη της τεράστια ερωτηματικά, όπως αυτό για την καθυστέρηση με την οποία κινείται η Δικαιοσύνη και γεννά υποψίες υποψίες για την αδυναμία του Κράτους να προστατέψει ένα μικρό αγοράκι.

Ασφαλώς πολλοί θα πουν πως ο οσιότατος Αρχιμανδρίτης είναι θύμα συκοφαντιών αφού: «Ένας πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου -ο γιος του οποίου μάλιστα είναι ο νομικός παραστάτης του Αρχιμανδρίτη-, δύο Μητροπολίτες, ένας Αρχιμανδρίτης, ένας Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος, ένας ιεροδιάκονος, ένας διάκονος, ένας ιερομόναχος, μία μοναχή και ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός βεβαιώνουν και-κάποιοι εξ αυτών-καταθέτουν ότι οι καταγγελίες κατά του Αρχιμανδρίτη είναι ψευδείς και συκοφαντικές, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα καταπέσουν». Όμως κάθε λογικός άνθρωπος θα αναρωτιόταν γα την απόλυτη σιωπή της εκκλησιαστικής ηγεσίας, τοπικής και κεντρικής, ακόμη και μετά την έκρηξη δημοσιότητας που πήρε τώρα η υπόθεση, καθώς και για την αποκοτιά ενός φτωχού πατέρα να συγκρουστεί με παντοδύναμους μηχανισμούς, εμπλέκοντας και το παιδάκι του, συκοφαντώντας έναν ισχυρό κληρικό με επινοημένες διαβολές. Ο ίδιος ο ενάρετος Αρχιεπίσκοπος Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη, Αλληλεγγύης-Αποστολής, Κατάρ κλπ κλπ, έχει επισκεφθεί επίσημα ιερή Μονή την οποία ο πανσεβάσμιος ασκητικός Γέρων-που τον υποδέχθηκε-καθοδηγεί ως εξομολόγος, εν γνώσει των κατηγοριών εναντίον του, υποθέτω επειδή είναι σε θέση να γνωρίζει (θεία επινεύσει) πως είναι αθώος.

Η «Φωνή της Ροδόπης», παραβίασε μια πάγια αρχή του επαρχιακού Τύπου, την αποφυγή σύγκρουσης με τοπικές εκκλησιαστικές αρχές και σαν να μην έφτανε αυτό, τα έβαλε και με ισχυρή τοπική πατριωτική οργάνωση, η οποία διεκπεραιώνει ένα αξιοθαύμαστο εθνικοθρησκευτικό έργο στις τάξεις της μαθητιώσας νεολαίας, φιλοδοξώντας να προστατεύσει και απροστάτευτα ορφανά σε «παροπλισμένο ορεινό ακριτικό φυλάκιο» (εφημερίς κου Θέμου Αναστασιάδου-13.4.2014), «ἐγχείρημα ποῦ ἐνισχύεται ἀπὸ Ἱερὲς Μονὲς (σημ.Λασκ.: εν αις και η ηγουμενευομένη υπό του περι ού ο λόγος Γέροντος) …διοργανώνονται, ἤδη ἀπὸ τὸν Ὀκτώβριο τοῦ 2012, ἐπιμορφωτικὰ σεμινάρια …τοῦ ἀνεσπέρου ἑλληνορθοδόξου πνεύματος, τῆς πανεπιστημονικῆς προσεγγίσεως τοῦ ‘σκέπτεσθαι ἑλληνικῶς’..τμήματα αρχαίων ελληνικών, φιλοσοφίας, στρατηγικής αγωγής..» (orthodoxia-ellhnismos.gr-23.12.2013), αποσπώντας ούτως την αντικειμενική επιβραβευτική αναγνώριση  ακόμη και (αγνού πατριώτου) πολιτευτού της Χ.Α. με τον οποίο προφανώς δεν συνδέεται ιδεολογικώς.

Και ενώ όλοι περιμέναμε πως η αδέκαστη ελληνική Δικαιοσύνη, με ραγδαίες κινήσεις θα έριχνε φως στις καταγγελίες και θα αποκάλυπτε προ των οφθαλμών της κοινής γνώμης το δίκαιο ή το άδικο των φοβερών καταγγελιών σε βάρος ενός κληρικού, βλέπουμε κινήσεις επιβολής σιωπής, που γεννούν νομίζω εύλογα ερωτηματικά ως προς τη νομιμότητά τους, κινήσεις που θα έπρεπε να είχαν αποσπάσει το ενδιαφέρον του ευαίσθητου περί τα δικαστικά κ. Πολάκη ή της υπερευαίσθητης ‘Ένωσης Δικαστών’ ή του κ. Υπουργού Δικαιοσύνης (ο οποίος δυστυχώς δεν έχει ακόμη συνέλθει από τις επικές αντιμνημονιακές μάχες που έχει δώσει για να κατασχέσει την περιουσία μορφωτικών ιδρυμάτων του γερμανικού κράτους στην Ελλάδα) ή έστω του κ.υφυπουργού κατά της Διαφθοράς, έγκριτου δικαστικού και συνεργάτου (διοικητού ΕΥΠ) τ.ευσεβούς πρωθυπουργού, ταπεινού προσκυνητού, του ξεχασμένου-δικαστικώς-Βατοπεδίου.

Πρέπει νομίζω να διαβάσουμε τα παρακάτω, τα οποία φοβούμαι πως δεν θα τα βρούμε μεν στα επαναστατικά Δεκεμβριανά ημερολόγια της «Αυγής» (δεν προκάνει), αναδημοσιεύτηκαν όμως από τη «Φωνή της Ροδόπης» και σε ένα άλλο τοπικό δημοσιογραφικό βήμα (rodopinews.gr-15/6), πράγμα που σηματοδοτεί πως έχουν πιθανόν κάποια βάση και θα πρέπει νομίζω να απασχολήσουν και την ΕΣΗΕΑ:

«ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΠΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ. “….Με μια πρωτοφανή απόφαση, … ο Πρωτοδίκης Ροδόπης κ. Χρήστος Θεοδωρίδης εξέδωσε προσωρινή διαταγή σύμφωνα με την οποία η εφημερίδα μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ (!!!) να δημοσιεύει οτιδήποτε έχει σχέση με την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη» μέχρι και την ημερομηνία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων. Ο κ. Θεοδωρίδης με την απόφαση του αυτή, ουσιαστικά ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» δημιουργώντας ένα δεδικασμένο με το οποίο ουσιαστικά καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου, καθώς από σήμερα και ανά πάσα στιγμή οποιοσδήποτε θα μπορεί με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων να «φιμώνει» και να λογοκρίνει οποιοδήποτε ΜΜΕ με προσωρινές διαταγές. Η αντίδικη πλευρά της κ. Χαράς Νικοπούλου και του συζύγου της κ. Ιωάννη Φριτζαλά θεωρώντας ότι θίχτηκαν από τα δημοσιεύματα της ΦΩΝΗΣ, αντί να ζητήσουν την αποκατάσταση τους κατ’ αρχήν μέσω εξωδίκου όπως προβλέπουν και οι διαδικασίες που ορίζονται σαφώς από τον νόμο 4356/2015, προχώρησαν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων. Η εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατατέθηκε είναι το επιστέγασμα των προσπαθειών που γίνονται εδώ και αρκετό καιρό για την «τιμωρία» μας γιατί είμαστε η μοναδική εφημερίδα της περιοχής που τόλμησε να σταθεί όρθια απέναντι στα παραδικαστικά, παρεκκλησιαστικά, παρακρατικά και οικονομικά συμφέροντα. Οι αναφορές μας σε εγκλήματα κατά της κοινωνίας και της διαφάνειας στη δημόσια ζωή ασφαλώς και ενόχλησαν το «σάπιο» πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Η ύπαρξη του παραδικαστικού κυκλώματος στην Κομοτηνή για το οποίο αναφερθήκαμε πολλές φορές κατά το παρελθόν δυστυχώς δημιουργεί αρνητικές καταστάσεις στο θεσμό της Δικαιοσύνης. Η εδώ και αρκετό καιρό αναφορά μερικών συμπολιτών μας ότι έρχεται το τέλος ενός ΜΜΕ που «ενοχλεί το σύστημα» αποδείχθηκε αληθινή. Το μόνο που χρειάζονταν για την επίθεση του κυκλώματος ήταν ένα δυνατό σοκ που θα προέρχονταν από ένα συνταρακτικό γεγονός οπότε με την αναφορά σε ένα σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ένας Αρχιμανδρίτης, που κατηγορείται για παιδοφιλία, κινητοποιήθηκαν όλοι οι ανησυχούντες……….Η κ. Νικοπούλου όμως παραβιάζοντας το νόμο για τα προσωπικά δεδομένα αποκάλυψε την ταυτότητα του Αρχιμανδρίτη …..Ακούστηκαν βέβαια και παράξενες δικαιολογίες από την κ. Νικοπούλου που χαρακτήρισε ‘προσβλητικό’ και ‘συκοφαντικό’ τον χαρακτηρισμό ‘ΜΚΟ’, δηλαδή Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση, για την ‘Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη’ ….οπότε και ο δικαστής θεώρησε ότι αυτή η αναφορά είναι προσβλητική …. Αλήθεια, από πότε άραγε ο χαρακτηρισμός ενός οργανισμού ως ‘ΜΚΟ’ θεωρείται προσβλητικός ή υβριστικός …… Και όμως η παράλογη αυτή αναφορά της κ. Νικοπούλου έγινε αποδεκτή από τον κ. Πρωτοδίκη!…..”.

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Δικαιοσύνη, Επάναστἀτες του Κώλου, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

41 Responses to Τι συμβαίνει με την καταγγελία ιερής παιδοφιλίας στη Ροδόπη;

 1. Ο/Η laskaratos λέει:

  Hot Doc 2 Ιανουαρίου 2014:

  Από την (και κουτσομπολική) ιστοσελίδα «Εξάψαλμος» του ως άνω εικονιζομένου (τελευταίου δεξιά) επικοινωνιολόγου του τρισμάκαρος Χριστόδουλου κ. Σωτηρίου Τζούμα, που έχει «αποκαλύψει» πως ο Εθνάρχης Αρχιεπίσκοπος δολοφονήθηκε από ακατανόμαστες και μυστηριώδεις (αντεθνικές ασφαλώς) σκοτεινές δυνάμεις, στην οποία και παραπέμπω τους φιλέρευνους αναγνώστες, που θέλουν να δουν το ηθικό κλίμα της Ιεραρχίας και το πως συνομιλούν οι ευλαβικοί εκκλησιαστικοί μεταξύ τους, με εκφράσεις που θα ζήλευαν και γυναικούλες ενός μικρού συνοικισμού. Νομίζω πως μπορούν να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για το θείο κρατικό καθίδρυμα που διαπαιδαγωγεί ανά την επικράτεια και νέους ανθρώπους.

  http://www.exapsalmos.gr/2016/03/04/sfinakia-20162/
  Δημοσιεύτηκε στις 4 Μαρτίου 2016 από K. T.
  ………………………………
  •••Η ερίτιμος κυρία καθηγήτρια, γνωστή ιατρός-αιματολόγος, πνευματικό έτερον ήμισυ και προνομιούχος συνομιλητής και συνείσακτος το πάλαι, γηραιού επισκόπου και νυν τροφός του, η και αναδείξασα μάλιστα τον τοιούτον, διαδραματίζει εσχάτως οπως μανθάνω, καίριο και καθοριστικό ρόλο στην εκλογή νέου μητροπολίτη Καρπενησίου. Επιλογή της, ο …συνώνυμος του τεμπέλη!Δηλαδή, ο ανεπρόκοπος, αχαϊρευτος, οκνηρός, κηφήνας, ο άχθος αρούρης των Συνοδικών Γραφείων! Το κατάντημα όπως βλέπετε, συνεχίζεται αμείωτο. Εκτός από την τρανσέξουαλ… Νικόλ, που έχει μπεί στα βαθύτερα διαμερίσματα της Εκκλησίας, μια νέα επισκοπική… Λούλα, έρχεται στο προσκήνιο για να αναστατώσει για μία ακόμη φορά την Εκκλησία.•••Θυμίζουμε, λοιπόν, στην τάλαινα κυρά γιατρέσα το του Ομήρου:”οίκοι βέλτερον είναι, επεί βλαβερόν το θύρηφι”. Κάτσε σπίτι σου κυρά μου και γύρευε τη δουλειά σου,επί το ελληνικότερο !! Κατά τ’ άλλα,το σύμφωνο συμβίωσης μας μάρανε…Εδώ “συμβιώνουμε” και χωρίς αυτό! Τρομάρα μας!
  ••• Πάντως ας σταματήσουν κάποιοι εκ των λαλίστατων Ιεραρχών μας να παραπονούνται οτι αυτά είναι τα πρόσωπα που επιλέγει ο Αρχιεπίσκοπος και τί να κανουμε εμείς;Κι εμείς τους απαντάμε:
  :– Να μην τα ψηφίζετε Άγιοι! Τί είστε; Πρόβατα που δεν έχουν γνώμη ; Από τη στιγμή που η εκλογή επιτυγχάνεται και με τη δική σας ψήφο, τότε ο Αρχιεπίσκοπος είναι υπεύθυνος μόνο κατά το 1/81. Είναι ένας, μέσα στους 81 ,του συνόλου της Ιεραρχίας. Τα υπόλοιπα 80/81 ανήκουν επιμέρους στους υπόλοιπους! Ναι η ευθύνη ανήκει σε όλους! Γιαυτό μην κρύβεστε πίσω από την εύκολη αιτιολογία οτι οι επιλογές είναι του Αρχιεπισκόπου.Αυτό είναι το εύκολο!!
  •••Το οτι ο Αρχιεπίσκοπος προωθεί στη χηρεύουσα Μητρόπολη Καρπενησίου έναν κληρικό επειδή του το ζητούν φιλικά προσκείμενοι σε αυτόν άνθρωποι, είναι η μία πλευρά του θέματος! Η άλλη ευρίσκεται στο οτι οι υπόλοιποι Ιεράρχες είναι υπεύθυνοι για τη δική τους ψήφο ! Αν δεν συμφωνούν γιατί θα πρέπει να τον ψηφίσουν; Ποιός και τί τους υποχρεώνει; Η αποθέωση του Συνοδικού μας συστήματος επιτυγχάνεται δια της γνώμης των πλειόνων και όχι δια της επιβολής της γνώμης του ενός,στο σώμα της Ιεραρχίας.
  •••Και με την ευκαιρία αυτή. Κυρά Νικόλ μου, έμαθα οτι ο δήμαρχος Καμίνης σε περιμένει στο Δημαρχείο για να συνάψεις σύμφωνο συμβίωσης. Είναι όλα έτοιμα λέει…
  Βιασου καημένη,γιατί σε λίγο πια θα είσαι σιτεμένη!
  Έχεις περάσει τα εξήντα και μυαλό δεν έβαλες κούκλα μου! Κάνεις κακό στους ανθρώπους αλλά σε λίγο θα το βρεις μπροστά σου! Η …”θεία”δεν θα ζει αιώνια για να σε προστατεύει και να σε κρατάει σε περιορισμό για να μην ανοίξεις το στόμα σου- χειρότερο από οχετό! Αλλά είχαν γνώση οι φύλακες… Σε έχουν μαγνητοφωνημένη να τα λες και να τα αφηγείσαι στις κλειστές εκλεκτές παρέες σου.. Ξέρεις εσύ με τη Φώτω στην Καλλιθέα και τη Σάσσα , τη Χιώτισσα την αστυνομικίνα …!
  •••Και μία και μιλάμε για το κλειστό αυτό club των κοριτσιών με ιδιαιτερότητες να πούμε κάτι ακόμη : τί έγινε και τελευταία βρέχει τραβεστί και τρανσέξουαλ στην Εκκλησία; Τί έγινε βρε παιδιά, κάπου χάσατε την μπάλα…. Γιατί; Και αλήθεια, τί έγινε με το γνωστό θέμα που προέκυψε προ ημερών; Ακόμη να βρούν εκεί στην Αρχιεπισκοπή τους δύο Αρχιμανδρίτες που πάντρεψαν εν γνώσει τους την τρανς εξαδέλφη του ενός ; Το κατήγγειλε η ίδια, η …αχάριστη ,σε τηλεοπτική εκπομπή και περιέγραψε πολύ πειστικά τους δύο δράστες Αρχιμανδρίτες, ώστε αυτοί που ξέρουν πρόσωπα και πράγματα να καταλάβουν… ποιόν ή ποιούς, εννοούσε! Όμως μέχρι στιγμής η Αρχιεπισκοπή τηρεί σιγή ιχθύος! Ενδεχομένως μπορεί να φοβούνται πως αν δοθούν αυτά τα ονόματα στη δημοσιότητα και τιμωρηθούν, τότε θα έχουμε πολλές εξελίξεις και ενδεχομένως να υπάρξουν πολλαπλές εξελίξεις … Το ένα θα φέρει το άλλο, γιατί θα έχει ανοίξει ο ασκός του Αιόλου! Και αυτό δεν το θέλει κανείς!
  ••• Και πάλι με την ευκαιρία αυτή να επισημάνουμε κάτι πολύ σημαντικό προς ορισμένους απρόσεκτους κληρικούς μας. Πατέρες κόψετε τις πολλές βόλτες σε κακόφημες πλατείες και λεωφόρους, γιατί έχετε γίνει αντιληπτοί ακόμη και με τα λαϊκά ρούχα που φοράτε! Μου έλεγε αστυνομικός που έχει στην ευθύνη του τις συγκεκριμένες περιοχές οτι αν δεν σεβότανε την Εκκλησία και το ράσο θα είχε κάθε μέρα προσαγωγές στα αστυνομικά τμήματα που θα εξέθεταν την Εκκλησία και θα διέσυραν τους κληρικούς.
  ••• Για όνομα του Θεού που υπηρετείτε, με τέτοια κρίση που έχουμε το μυαλό σας στο…κοκό; Μαζευτείτε γιατί μόλις οι πολιτικοί καταλάβουν πάλι οτι ο κόσμος ασχολείται μαζί τους, θα ρίξουν πάλι τα φώτα πάνω στην Εκκλησία και στον κλήρο!Και αυτό το τσουνάμι, αυτή τη φορά, δεν θα είναι με φτιαχτά στοιχεία (σημ.Λασκ. φτιαχτά ήταν καλέ μας ή απλά κουκουλώθηκαν και διευθετήθηκαν χωρίς να διαψευστούν ποτέ;) όπως προ δεκαετίας… Αλλά θα έχει μπόλικο υλικό με αποδεικτικά στοιχεία! Γιαυτό προσοχή! Η Εκκλησία μας ,η χώρα μας και ο λαός μας δεν θα αντέξουν άλλη τέτοια κρίση!
  …………………………..
  Το περιστατικό είναι πέρα για πέρα αληθινό και μου το διηγήθηκε ο παθών ιερωμένος– ένας εξαίρετος και εμφανίσιμοις νέος! Υπηρετούσε σε Μητρόπολη των Νέων Χωρών και ήταν καλά με την οικογένειά του καθ´ότι έγγαμος! Μέχρις ότου άρχισε ο σχετικά νεοεκλεγείς Μητροπολίτης τα …καλιαντρά του και να τα εκδηλώνει κιόλας με κάθε τρόπο. Είδε και αποείδε το παιδί, αλλά στο τέλος δεν άντεξε ! Δύο λύσεις είχε- εκτός από το να του σπάσει τα μούτρα : ή να πετάξει τα ράσα και να φτύσει πίσω του και να φύγει, ή να αλλάξει Μητρόπολη. Και έκανε το δεύτερο. Τώρα υπηρετεί σε νησιωτική Μητρόπολη των Παλαιών Χωρών και έχει ηρεμήσει πλέον! Τον Μητροπολίτη πάντως τον ακολουθεί παντού το όνομα του άτυχου διακόνου. Όπου σταθεί και όπου βρεθεί στην επαρχία του το …”ακούει”,μέσα στο βουητό και στα κουτσομπολιά του κόσμου! Είναι η κληρονομιά που του άφησε…
  – Τον Ηλία καλεί ,λένε όσοι ξέρουν!
  — Τον Ηλία , τον Θάνο, θα σε γελάσω! Διάκονος ήταν πάντως!
  ……….

  Περισσότερα εδώ:
  http://www.exapsalmos.gr/2016/03/04/sfinakia-20162/

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   http://www.athensmagazine.gr/newsnpeople/protash-bomba-toy-eisaggelea-parapempontai-110-gia-to-paradikastiko-no-2-diabaste-analytika-olo-to-kayto-reportaz

   Πρόταση βόμβα του εισαγγελέα: Παραπέμπονται 110 για το «Παραδικαστικό Νο 2»! Ονόματα «φωτιά» στην λίστα υπεράνω πάσης υποψίας

   23 Μαΐου 2016
   …………………………

   ΙΑΚΩΒΟΣ ΓΙΟΣΑΚΗΣ: Ο «ιερέας», παλιός γνώριμος των δικαστικών αρχών και προσωρινά κρατουμένος στο Κορυδαλλό. Συνελήφθη το καλοκαίρι του 2015. Στα πλαίσια του ρόλου του στην οργάνωση φέρεται να ενημέρωνε τα μέλη της για τις συνθέσεις των αστικών και ποινικών Δικαστηρίων και γενικότερα, συγκέντρωνε διάφορες πληροφορίες σχετικά με την επιστημονική επάρκεια, τον χαρακτήρα και την εν γένει προσωπικότητα Δικαστών και Εισαγγελέων που συγκροτούσαν Δικαστήρια, ενώπιον των οποίων επρόκειτο να εκδικαστούν οι «ενδιαφέρουσες» υποθέσεις.
   ……………………….
   Ο επικοινωνιολόγος και τα 70.000 ευρώ του ιερέα της Μυκόνου

   Η εισαγγελέας προτείνει την παραπομπή σε δίκη και ενός πολύ γνωστού επικοινωνιολόγου ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με την Εκκλησία! Σύμφωνα με το πόρισμα ο κατηγορούμενος μαζί με τους Γιοσάκη-Γεωργιτσογιαννάκο ξεγέλασαν ιερέα της Μυκόνου (Πέτρο Μαραγκό) που κατηγορούνταν για κλοπή και πώληση μνημείου ιδιαίτερης αξίας ότι θα τον αθωώσουν παίρνοντας του μίζα 70.000 ευρώ.

   Συγκεκριμένα, υποσχέθηκαν στον κληρικό ότι γνωρίζουν τους δικαστές που είχαν αναλάβει την υπόθεση του στο εφετείο Λαμίας και του είπαν ότι θα τους «μιλούσαν» με αντάλλαγμα 70.000 ευρώ προκειμένου να αθωωθεί. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα, επειδή η όλη κομπίνα στήθηκε μέσα σε σχεδόν δέκα μέρες το κύκλωμα προκειμένου να πείσει τον παπά της Μυκόνου να τους δώσει τα χρήματα «επιστράτευσαν» άλλον κληρικό ο οποίος είπε στον τότε υπόδικο ιερέα ότι είναι ο πνευματικός(!) της προέδρου της σύνθεσης του δικαστηρίου που θα τον δίκαζε και θα την επηρέαζε για μια ευνοϊκή απόφαση.

   Τελικά, όμως, όπως αποδείχθηκε στην εκδίκαση της υπόθεσης οι δικαστές έκαναν την δουλειά τους, δίκασαν και καταδίκασαν τον μυκονιάτη κληρικό για την κλοπή του μνημείου παρά τα 70.000 ευρώ που πίστευε ότι τους είχε δώσει.

   Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα ο γνωστός επικοινωνιολόγος μαζί με τον συνεργάτη πήρε 30.000 ευρώ από την κομπίνα αυτή και τα υπολοιπα τα μοιράστηκαν τα μέλη του κυκλώματος.
   ………………………

 2. Ο/Η του κώλου λέει:

  http://xanthinews.gr/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B2%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-31-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B7-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B7-%CF%84%CF%89%CE%BD/

  Αναβλήθηκε για τις 31 Μαρτίου η δίκη των Εφραίμ, Αρσένιου και Ψάλτη

  Φεβρουαρίου 5th, 2009 Σταύρος Καρυπίδης Αναβολή της υπόθεσης για τις 31 Μαρτίου, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο κατάφεραν και πήραν οι Βατοπεδινοί Εφραίμ και Αρσένιος καθώς και η δικαστής κα Μαρία Ψάλτη χθες το πρωί στο Τριμελές Εφετείο Κομοτηνής. Οι δυο μοναχοί κατηγορούνταν για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, ενώ η δικαστής κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση της προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού Δημοσίου τον Νοέμβριο του 2003 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστονίδα.
  Ο λόγος που επικαλέστηκαν οι συνήγοροι υπεράσπισης για την αναβολή, ήταν η εκπρόθεσμη κλήτευση των δύο μοναχών και η ασθένεια της δικαστού. Στην δίκη παραβρέθηκε χθες μόνο ο μοναχός Αρσένιος, αντίθετα με τον Εφραίμ που η τύχη του … αγνοείται! Αντίθετα η δικαστής Μαρία Ψάλτη συνεχίζει την εργασία της στο Εφετείο της Σύρου! Αξιοσημείωτο της δίκης η είσοδος του Αρσένιου στα δικαστήρια από την πίσω πόρτα με συνοδεία ιδιωτικής εταιρίας Security και η φυγή επίσης από την ίδια έξοδο με την βοήθεια και της αστυνομίας!!! (Από την Ξάνθη στην δίκη ήταν παρών και ο Νομάρχης Γιώγος Παυλίδης).

  http://www.capital.gr/story/1528631
  Αθωώθηκαν Εφραίμ, Αρσένιος και η δικαστής Μαρία Ψάλτη

  Του Παναγιώτη Στάθη

  Αθωώθηκαν από τον Άρειο Πάγο η πρωτοδίκης Μαρία Ψάλτη και οι μοναχοί Αρσένιος και Εφραίμ που είχαν καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή για «διαρροή του απορρήτου της διάσκεψης» και «καθυστέρηση στην έκδοση δικαστικής απόφασης» στη δικαστική διαμάχη της Μονής Βατοπαιδίου με το Δημόσιο για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας.

  Η πρωτοδίκης που είχε προεδρεύσει στη δίκη στο Πρωτοδικείο Ροδόπης κατηγορείτο για παράβαση καθήκοντος και η οι δύο μοναχοί για ηθική αυτουργία στην πράξη. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η καταδικαστική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θράκης δεν έχει την απαιτούμενη ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, περιέχει ασαφείς και με λογικά κενά παραδοχές και έκρινε ότι υπάρχει εσφαλμένη εφαρμογή νόμου και έλλειψη νόμιμης βάσης στην καταδικαστική απόφαση. Γι αυτό δέχθηκε ότι αφού δεν υπάρχει αξιόποινη πράξη πρέπει να κηρυχθεί αθώα η φυσική αυτουργός της παράβασης καθήκοντος Μ. Ψάλτη και να κηρυχθούν επίσης αθώοι οι καταδικασθέντες ως ηθικοί αυτουργοί της.

  http://www.kalami.net/2005/arthra/xrysophgh.html
  Εκκλησία: Συγκλονιστικά στοιχεία γιά την «Χρυσοπηγή» και τους ανθρώπους της

  Γράφει ο Β.Α. ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ
  (…..)
  Όσο για τα ηθικά θέματα, αυτά σκεπάζονται επιτηδείως και όπως είναι γνωστό το 1982 είχα κάνει σχετικές αποκαλύψεις, οι οποίες επαληθεύονται τώρα με άλλα παρόμοια ηθικής τάξεως ζητήματα αρσενοκοιτίας! Τότε είχα καταδικαστεί πρωτόδικα, γιατί είχε κατασκευαστεί η σύνθεση του δικαστηρίου, όπως ανακάλυψα αργότερα. Ο ένας από τους δικαστές, που είχε υπηρετήσει στα Καλάβρυτα, είναι ψάλτης στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών! Στο εφετείο αναγκάστηκα να ανακαλέσω, μετά από πίεση δικηγόρων, πολιτικών και άλλων προσώπων, που ενδιαφερόντουσαν για τον Καλλίνικο, επειδή «ήταν δικός τους άνθρωπος», δηλαδή δεξιός. Σήμερα με τις αποκαλύψεις που γίνονται και βγαίνουν στη δημοσιότητα ως χιονοστιβάδα, στα μέλη της Χρυσοπηγής δεν υπάρχει αιδώς, για να παραιτηθούν οι επικεφαλής της, να πάνε στο μοναστήρι τους, που κακώς λειτουργεί, και να προσευχηθούνε. Υπάρχει τόση διαστροφή, που νομίζουνε ότι αυτοί είναι οι εκπρόσωποι της χριστιανικής ηθικής και του ελληνικού πατριωτισμού. Κουβαλάνε μέσα τους τη νοοτροπία της λεγόμενης εθνικοφροσύνης του 1949, δεν καταλάβανε όμως ότι οι καιροί αλλάξανε και μείνανε μόνοι τους και γραφικοί, σκορπίζοντας μίσος στο περιβάλλον τους.

 3. Ο/Η Lawyer λέει:

  «Στοπ στη διαπλοκή Εκκλησίας – δικαστών»

  Στ. Ματθία,

  πρώην πρόεδρου Αρείου Πάγου

  Του Χρήστου Ζέρβα από την εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» – 06/12/2008

  Τις αθέμιτες υπόγειες σχέσεις που συνδέουν πολλούς Ελληνες δικαστές με την Εκκλησία, τα μοναστήρια και τα συμφέροντά τους αποκάλυψε και καυτηρίασε ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας.

  Μιλώντας σε εκδήλωση της Ελληνικής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, περιέγραψε ένα «τοπίο αφύσικου εναγκαλισμού» δικαστών, κληρικών και πολιτικής εξουσίας, που ευνοεί τις υποθέσεις που ενδιαφέρουν την Εκκλησία και προωθεί στην ιεραρχία «θεοσεβούμενα πρόσωπα», θίγοντας κατάφωρα με τον τρόπο αυτό την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης στη χώρα.

  Εξίσου καυστικός ήταν και ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Ν. Αλιβιζάτος, ο οποίος τόνισε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δημιουργεί αδικαιολόγητα προνόμια για την Εκκλησία, προσβάλλει βάναυσα το αίσθημα δικαιοσύνης και ευνοεί την αδιαφάνεια.

  Βαθύς γνώστης όσων συμβαίνουν στο δικαστικό χώρο, ο κ. Ματθίας ήταν ιδιαίτερα καυστικός. Οπως είπε, οι Ελληνες δικαστές διαπλέκονται με την Εκκλησία είτε γιατί είναι επιρρεπείς σε αναχρονιστικές φυλετικές και θρησκευτικές εμμονές είτε από απλό ωφελιμιστικό υπολογισμό.

  Σύμφωνα με τον κ. Ματθία, που ξέρει καλά πρόσωπα και πράγματα στο δικαστικό χώρο, «οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλήμματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορουμένων και στην επιμέτρηση των ποινών».

  Ως παραδείγματα έφερε την ευπιστία κάποιων απέναντι στον Γιοσάκη, τον Αττικής Παντελεήμονα, ηγούμενους και μοναχούς, που τους έκαναν όργανά τους.

  «Η τέως πρόεδρος Πρωτοδικών Ροδόπης ευνόησε συνειδητά τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου με τη σκέψη, όπως η ίδια παραδέχθηκε, ότι αυτός θα διέθετε την περιουσία που θα του αναγνωριζόταν σε αγαθοεργίες. Ξεχνώντας τη δικαστική της ιδιότητα, μερολήπτησε συνειδητά από θρησκοληψία», είπε χαρακτηριστικά.

  Ενδιαφέρον έχει όμως η αναφορά του κ. Ματθία στην ωφελιμιστική προσκόλληση δικαστών στην Εκκλησία. Να πώς περιγράφει την κατάσταση: «Βλέπουν (οι δικαστές) ότι τα θρησκευτικά σύμβολα βρίσκονται σχεδόν σε όλους τους χώρους άσκησης κρατικής εξουσίας, ότι ιερωμένοι τελούν τις επίσημες κρατικές τελετές, ότι λατρευτικές εικόνες είναι αναρτημένες πάνω από την έδρα σε όλα τα ακροατήρια, ότι κάθε χρόνο γίνεται «αγιασμός» στα δικαστήρια, ότι ο Αγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης έχει οριστεί «προστάτης των δικαστών», ότι επισκέψεις ιερωμένων σε δικαστικά γραφεία είναι συχνές και πυκνώνουν παραμονές διάσκεψης επί υποθέσεων που «ενδιαφέρουν» την Εκκλησία».

  «Βλέπουν επίσης» συνεχίζει ο κ. Ματθίας, «ότι κατά τις προαγωγές από το υπουργικό συμβούλιο στις ηγετικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας η Εκκλησία στηρίζει τους θεοφοβούμενους δικαστικούς λειτουργούς και ότι καμιά φορά εισακούεται. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η πεποίθηση ορισμένων διαδίκων και δικαστών ότι η Εκκλησία είναι σε θέση να ασκεί σε επίδικες υποθέσεις και στις προαγωγές των δικαστών ουσιαστική επιρροή. Γι’ αυτό και κάποιοι διάδικοι επιζητούν και επιτυγχάνουν τη μεσολάβηση κληρικών σε εκκρεμείς δίκες και κάποιοι δικαστές γίνονται τακτικοί «συνομιλητές» μητροπολιτών με την προσδοκία ότι αυτοί θα τους υποστηρίξουν», τονίζει χαρακτηριστικά.

  Αποκορύφωμα της αφύσικης αυτής διαπλοκής είναι, κατά τον κ. Ματθία, η από ετών σχεδιαζόμενη οικοδόμηση ναού μέσα στον Αρειο Πάγο. Κατά τον ίδιο, αυτό γίνεται για να υπάρχει ευχερής και τακτική επαφή της Εκκλησίας με μέλη του δικαστηρίου, της Εισαγγελίας και του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ώστε να μπορεί να ασκείται επιρροή στο δικαιοδοτικό έργο και στη διοίκηση της Δικαιοσύνης».

  Οπως λέει, με τις επεμβάσεις στις προαγωγές ελπίζεται ότι θα προωθούνται οι προσκείμενοι στην Εκκλησία δικαστές και εισαγγελείς που ακολούθως θα κατευθύνουν τη Δικαιοσύνη!

  Από την πλευρά του ο κ. Αλιβιζάτος, ζήτησε να υπάρξει η βήμα προς βήμα προσέγγιση των εκκρεμοτήτων στις σχέσεις πολιτείας και εκκλησίας. «Μπορεί ο θάνατος του προηγούμενου Αρχιεπισκόπου να αποδυνάμωσε τις φονταμενταλιστικές φωνές στην Εκκλησία, κάθε άλλο όμως παρά τις εξαφάνισε. Η παρουσία των τελευταίων, ας μην το ξεχνάμε, λειτουργεί ως άλλοθι για να μην αλλάξει τίποτα, προς μεγάλη ικανοποίηση των συντηρητικών αλλά και των καιροσκόπων παλαιάς και νέα κοπής στα δύο μεγάλα κόμματα», κατέληξε. *

 4. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4424134/?iid=2

  Eπιστροφή Kουμαριανού μέσω… Bρεσθένης

  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/01/2006 |

  H απόφαση «αποκατάστασης» Κουμαριανού ήρθε λίγο μετά την κοινή εμφάνιση Χριστόδουλου – Θεόκλητου στον Βόλο, όπου ο Αρχιεπίσκοπος στήριξε το πνευματικό του παιδί λέγοντας ότι «δεν είναι τιμωρημένος».

  ΑΝΟΙΞΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ με απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου ο δρόμος για την «αποκατάσταση» του πρώην Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητου – που είχε εξαναγκαστεί σε παραίτηση λόγω της εμπλοκής τού ονόματός του στο «παραδικαστικό κύκλωμα». Έπειτα από πρόταση του κ. Χριστόδουλου τού απονεμήθηκε ο τίτλος του Μητροπολίτη Βρεσθένης – μόλις τρεις μέρες πριν από την απολογία του Ιάκωβου Γιοσάκη, ο οποίος εμπλέκει στην υπόθεση τον κ. Κουμαριανό. H απόφαση αυτή ήρθε λίγο μετά την κοινή εμφάνιση Χριστόδουλου -Θεόκλητου στον Βόλο, όπου ο Αρχιεπίσκοπος στήριξε το πνευματικό του παιδί λέγοντας ότι «δεν είναι τιμωρημένος».

  H απονομή του τίτλου του Μητροπολίτη Βρεσθένης δίνει την δυνατότητα στον κ. Θεόκλητο να μνημονεύεται, χωρίς όμως να είναι μέλος της Συνόδου και χωρίς βεβαίως να έχει ποίμνιο. H Μητρόπολη αυτή είχε ιδρυθεί στη Μεσσηνία περίπου το 1500. Τελευταίος Μητροπολίτης ήταν ο νυν Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

  Ο κ. Θεόκλητος είχε παραιτηθεί τον περασμένο Μάρτιο ύστερα από τον θόρυβο που ξέσπασε, τόσο από καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του απο τους πρώην «ιερωνυμικούς» Μητροπολίτες Αττικής και Θεσσαλιώτιδος, οι οποίοι τον είχαν κατηγορήσει ότι συνελήφθη να διακινεί ναρκωτικά σε μπαρ των Τρικάλων, όσο και από το γεγονός ότι βρέθηκε να έχει καταθέσει το ποσόν των 5.000 ευρώ σε λογαριασμό της ανακρίτριας Αντωνίας Ηλία, που εκδίκασε υπόθεσή του στον Πειραιά. Μάλιστα για να γίνει αυτό ο κ. Θεόκλητος δήλωσε άλλη – από την πραγματική – διεύθυνση κατοικίας…

  Ύστερα από τις αποκαλύψεις, ο Αρχιεπίσκοπος ζήτησε εμμέσως την παραίτησή του με το αιτιολογικό ότι του πρότεινε να διορίσει τον Γιοσάκη στην Ιερά Σύνοδο. H Σύνοδος έκανε δεκτή την παραίτηση του Θεόκλητου, ο οποίος τότε είχε κατηγορήσει την «Χρυσοπηγή» ότι βρισκόταν πίσω απο την επίθεση στο πρόσωπό του.

  H Σύνοδος είχε διατάξει έρευνα η οποία ολοκληρώθηκε τον περασμένο Ιούλιο.

  Ο κ. Θεόκλητος απαλλάχθηκε διά βουλεύματος και μετά την αθώωσή του εγκαταστάθηκε στον Βόλο, όπου έπειτα από ένα μικρό χρονικό διάστημα αδράνειας άρχισε να ιερουργεί και με την άδεια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνάτιου.

  http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=170942

  Αντωνιάδου Μαρία

  * Παρά τις δεσμεύσεις, όλες οι καταγγελίες κατά ιεραρχών έχουν «παραγραφεί»

  Ο κ. Χριστόδουλος έβαλε την αυτοκάθαρση στο αρχείο

  …………………….

  http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3161938

  Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005

  ΔΙΚΗ ΓΙΟΣΑΚΗ

  Προς μετατροπή του κατηγορητηρίου

  Από κακούργημα σε πλημμέλημα ενδέχεται να μετατραπεί το κατηγορητήριο στη δίκη του πρώην αρχιμανδρίτη Ιακώβου Γιοσάκη (ατόμου που από πολλούς θεωρείται «κλειδί» για το σίριαλ «παραδικαστικά κυκλώματα») και των συγκατηγορουμένων του, εάν το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, δεχτεί την πραγματογνωμοσύνη της τριμελούς επιτροπής αρχαιολόγων που το ίδιο είχε διορίσει. Στην περίπτωση της μετατροπής του κατηγορητηρίου τότε οι πρώην ιερωμένοι θα αφεθούν ελεύθεροι, αφού τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται έχουν παραγραφεί.

  Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι τα 21 αρχαία αντικείμενα τα οποία φέρεται να έχει υπεξαιρέσει ο Γιοσάκης μαζί με τον ιερομόναχο Κύριλλο Σταυρόπουλο από τη Μονή του Οσίου Θεοδοσίου στα Κύθηρα δεν ξεπερνούν σε αξία τα 25.980 ευρώ. Στο κατηγορητήριο αναγράφεται ότι η αξία τους είναι 150.000 ευρώ. Εφόσον γίνει δεκτή η εκτίμηση των πραγματογνωμόνων, αφού η αξία των αντικειμένων είναι κάτω από 27.000 ευρώ, τότε δε δικαιολογεί δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και το αδίκημα μετατρέπεται σε πλημμέλημα που παραγράφεται.

  Συγκεκριμένα στο πόρισμα των τριών αρχαιολόγων αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι αφότου ελήφθη υπόψη η αρχαιολογική, ιστορική και καλλιτεχνική αξία, η σπανιότητα και η κατάσταση διατήρησής τους εκτιμήθηκε ότι η συνολική χρηματική αξία τους είναι 25.980 ευρώ. Μετά την εξέλιξη αυτή οι συνήγοροι των Γιοσάκη και Σταυρόπουλου έκαναν λόγο για παράνομη κράτηση των εντολέων τους επί έντεκα μήνες. Ο συνήγορος του Γιοσάκη ζήτησε την άμεση αποφυλάκιση των κατηγορουμένων.

  Νωρίτερα είχε δημιουργηθεί ένταση όταν ο Κύριλλος Σταυρόπουλος εκτός εαυτού είπε ότι κάθεται άδικα στο εδώλιο και εάν υπήρχε εξ αρχής η πραγματογνωμοσύνη δε θα βρισκόταν στη φυλακή. «Δεν είμαστε εμείς υπεύθυνοι, απευθυνθείτε σε αυτούς που έκαναν την ανάκριση», ήταν η απάντηση της έδρας. «Δεν πιστεύω σε σας που με δικάζετε, παρά μόνο στο Θεό», φώναξε σε έξαλλη κατάσταση ο 45χρονος πρώην ιερωμένος.

  Το δικαστήριο πάντως επιφυλάχτηκε ως προς την πραγματογνωμοσύνη και ζήτησε να καταθέσουν οι πραγματογνώμονες. Η δίκη διεκόπη για την επόμενη Τρίτη, οπότε θα συνεχιστεί με τις καταθέσεις των αρχαιολόγων που συνέταξαν το πόρισμα.

  Ελεύθεροι με εγγυήσεις

  Στο μεταξύ, με εγγύηση 5.000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα αφέθηκε ελεύθερος χτες μετά την απολογία του στον εφέτη -ανακριτή που διερευνά την υπόθεση του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος ο πρώην αντεισαγγελέας Εφετών, Νίκος Αθανασόπουλος, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος. Ο ίδιος πάντως αρνείται κάθε κατηγορία. Με εγγύηση 2.000 ευρώ αφέθηκε ελεύθερος ο πρόεδρος Πρωτοδικών, Νίκος Ποταμιάνος, που κατηγορείται για εμπλοκή στο ίδιο κύκλωμα, ενώ η σύζυγός του, δικαστής Γεωργία Λαμπροπούλου, αφέθηκε ελεύθερη χωρίς κανένα περιοριστικό όρο. Το σίριαλ «παραδικαστικά κυκλώματα» θα συνεχιστεί τη Δευτέρα με την απολογία του δικηγόρου από τη Θεσσαλονίκη Γιώργου Νικολακόπουλου, ο οποίος χτες ζήτησε και πήρε τη σχετική προθεσμία…

  https://www.theguardian.com/world/2005/feb/19/religion.uk

  Sex and fraud woe for Greek church

  Embattled Orthodox archbishop calls emergency meeting and asks for forgiveness over lurid claims

  Helena Smith in Athens

  Saturday 19 February 2005 00.03 GMT

  Greece’s Orthodox church, buffeted by sex and corruption scandals, met in emergency session yesterday amid lurid claims that have included one newspaper publishing photographs of a 91-year-old bishop naked in bed with a nubile young woman.
  Scrambling to resolve the worst crisis in the church’s modern history, the embattled spiritual leader, Archbishop Christodoulos, convened the rare meeting as allegations of skulduggery, sexual improprieties, trial rigging, drug and antiquities smuggling engulfed the institution.

  «I humbly ask for forgiveness from the people and the clerics who, for the most, honour… the cassock they wear,» he said addressing the 102-member Holy Synod, the church’s ruling council.

  Greeks have watched dumbfounded as allegations of their priesthood’s dissolute lifestyle have unfolded on their television screens.

  Snatched tape-recordings, aired nightly, have revealed rampant homosexuality among senior clerics who, unlike ordinary priests, are under oaths of chastity.

  The alleged debauchery has not been limited to monastic cells. Last week, claims emerged that Metropolitan Theoklitos of Thessaly, a leading churchman, had been arrested on suspicion of drug dealing in a police raid on a notorious nightclub in Athens.

  The priest was reportedly rounded up with Seraphim Koulousousas, the archbishop’s former private secretary, also implicated in another «unholy affair» involving gay sex with a bishop.
  …………………….

 5. Ο/Η Κλέων Ι. λέει:

  Να θίξω μία παράλληλη πτυχή, που όμως αποκαλύπτει πολλά για τις μεθόδους της κ. Νικοπούλου. Είπε λοιπόν:

  Επειτα από σχετικές μελέτες που έχει κάνει η επιστημονική ομάδα της «Κιβωτού» -και έχουν δημοσιευθεί-, έχουμε διαπιστώσει ότι στη Θράκη συντελούνται πλέον και τα οκτώ στάδια γενοκτονίας – και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης! Με βάση τον σχετικό ορισμό του καθηγητή κ. Στάνφορντ στις ΗΠΑ, σε κάθε γενοκτονία έχει παρατηρηθεί ότι υπάρχουν επτά στάδια πριν από το τελικό στάδιο, της εξολόθρευσης. Αυτή τη στιγμή στη Θράκη είμαστε στο έκτο στάδιο. Δηλαδή, στην προετοιμασία της εξολόθρευσης του ελληνικού-χριστιανικού πληθυσμού και όλων όσοι έχουν καλές σχέσεις με το χριστιανικό στοιχείο. Δεν πρέπει να μασάμε τα λόγια μας!
  https://archive.is/JxQtj

  Ωστε στη Θράκη έχουμε τα ‘8 στάδια της γενοκτονίας’ και μάλιστα σύμφωνα με τον ‘καθηγητή κ. Στάνφορντ’; Που έμαθε αυτή για τα ‘8 στάδια της γενοκτονίας’ και μάλιστα σύμφωνα με τον ‘καθηγητή κ. Στάνφορντ’;
  Μιλάμε για στυγνή διαστρέβλωση.
  Χρησιμοποιεί η βραβευμένη απ’ την Ακαδημία εθνικίστρια δασκάλα τη δική μας δουλειά για να κάνει τη ρατσιστική της προπαγάνδα.

  Η πρώτη φορά που αναφέρθηκαν στα ελληνικά (κι όποιος θέλει ας το ψάξει) τα ‘8 στάδια’ ήταν ακριβώς εδώ:
  # Ολη η αλήθεια για τη Σρεμπρένιτσα: Οι οκτώ συν μία αποδείξεις για το προσχεδιασμένο της οργανωμένης σφαγής
  https://xyzcontagion.wordpress.com/2016/03/25/eight-plus-one-proof-srebrenica-organized/

  – Δεν χρειάζεται καν άλλη απόδειξη, είναι κάτι αδιανόητα ντροπιαστικό, ακόμη κι αν δεν λάβουμε υπόψη μας ότι «η συγκάλυψη και η άρνηση της γενοκτονίας είναι το όγδοο και τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας», σύμφωνα με την εργασία του Gregory H. Stanton ‘The Eight Stages of Genocide and Preventing Genocide’ του 1996, στο οποίο περιγράφονται επακριβώς όλες οι κινήσεις των Σέρβων μετά τη σφαγή:

  «8. DENIAL is the eighth stage that always follows a genocide. It is among the surest indicators of further genocidal massacres. The perpetrators of genocide dig up the mass graves, burn the bodies, try to cover up the evidence and intimidate the witnesses. They deny that they committed any crimes, and often blame what happened on the victims. They block investigations of the crimes, and continue to govern until driven from power by force, when they flee into exile. There they remain with impunity, like Pol Pot or Idi Amin, unless they are captured and a tribunal is established to try them. The response to denial is punishment by an international tribunal or national courts. There the evidence can be heard, and the perpetrators punished. Tribunals like the Yugoslav or Rwanda Tribunals, or an international tribunal to try the Khmer Rouge in Cambodia, or an International Criminal Court may not deter the worst genocidal killers. But with the political will to arrest and prosecute them, some may be brought to justice».
  – Πηγή: Gregory H. Stanton, The Eight Stages of Genocide and Preventing Genocide, 1998
  Εδώ σαν αρχείο PowerPoint από το ‘Genocide Watch’, όπως παρουσιάστηκε στο State Department το 1996, «Originally presented as a briefing paper at the US State Department in 1996»):
  http://www.genocidewatch.org/aboutgenocide/8stagesofgenocide.html

  Δε μας πολυαρέσει που υποβαθμίζει με τέτοιο τρόπο τη δουλειά του XYZ Contagion (αλλά και τι να κάνουμε;)
  Φυσικά, το απρόσεχτο και αμόρφωτο αυτό ακροδεξιό ντουβάρι πάλι έκανε λάθος. Το 7ο είναι η εξολόθρευση, και όχι το 8ο που λέει αυτή, αφού το 8ο στάδιο είναι η άρνηση.
  Και μπέρδεψε και το Στάνφορντ με το όνομα Stanton και το State Department, απόδειξη ότι αποκλείεται να διάβασε κάπου άλλου για ‘καθηγητή κ. Στάνφορντ που μιλάει για τα 8 στάδια’. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.
  Τα λάθη της την προδίδουν, αλλά αυτό δεν είναι το κύριο. Το κύριο είναι ότι είναι αδίστακτη, και ότι μπορεί να διαστρεβλώνει τα πάντα, αρκεί να εξυπηρετούν την ρατσιστική της προπαγάνδα.
  Ακου ‘8 στάδια γενοκτονίας στη Θράκη’, και είμαστε στο προτελευταίο. Θαρρείς και έχει μαζικούς τάφους στη Ξάνθη και στη Κομοτηνή με μουσουλμάνους να σφάζουν μαζικά Χριστιανούς. Πραγματικά αδίστακτη.

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   Μερικοί την κατηγορούν

   http://www.protagon.gr/apopseis/blogs/xara-nikopoulou-tsaba-irwida-4688000000

   Χαρά Νικοπούλου: τσάμπα ηρωίδα

   Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών παρέβη τα εξής: τον Κανονισμό και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, τους Νόμους του Κράτους…

   Ανδρέας Πετρουλάκης

   6 Ιανουαριου 2011, 06:55

   Υπάρχει το είδος της ανομίας που ανθούσε με την ανοχή όλων μας και τώρα περίπου πανθομολογείται η ανάγκη πάταξής του, κάτι που δημιουργεί την ελπίδα ότι κάποτε θα εκλείψει. Εννοώ τα παράνομα ρουσφέτια, τα φακελάκια κλπ. που πολλές φορές έχετε διαβάσει εδώ. Υπάρχει όμως και μια άλλη μορφή ανομίας που όχι μόνο δεν συνειδητοποιείται και καταγγέλλεται αλλά επιβραβεύεται κιόλας από ένα κομμάτι της κοινωνίας. Δυστυχώς και από τον υποτιθέμενο κορυφαίο πνευματικό θεσμό της χώρας. Είναι η ανομία που σχετίζεται με το εθνικό μας παραμύθι.

   Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που βραβεύτηκε πρόσφατα από την Ακαδημία Αθηνών παρέβη τα εξής: τον Κανονισμό και το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, τους Νόμους του Κράτους για τα δικαιώματα των Ελλήνων Πολιτών ανεξαρτήτως θρησκείας και γλώσσας, την επίσημη μειονοτική πολιτική που έχουν αποφασίσει χωρίς να την ρωτήσουν όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων 15 ετών, το Σύνταγμα και τη Συνθήκη της Λωζάνης. Όχι λίγα. Αρκετά πάντως για να κάνουν την Ακαδημία να θυμηθεί τις κακές της στιγμές.
   ______________

   Την υποστηρίζουν όμως εξαιρετικοί αντιμνημονιακοί και φιλότεχνοι πατριώτες όπως ο όσιος Μουλατσιώτης:
   (Στη φωτογραφία παρακολουθεί με νεαρό πνευματικό του τέκνο gay παράσταση, από το «Πρώτο Θέμα», ένθετο, για την πρεμιέρα «Rocky Horror Show” στο «Βικτόρια» -12. 2006)

   Ιστοσελίδα των Παπαροκάδων
   http://paparokades.blogspot.gr/2015/02/blog-post_12.html
   12 Φεβρ. 2015
   Ένα αφιέρωμα στην ηρωϊκή δασκάλα Χαρά Νικοπούλου (φωτογραφίες & βίντεο)

   της Στέλλας Μεϊμάρη

   Όλοι θυμόμαστε τη Χαρά Νικοπούλου, όταν αρνήθηκε να λάβει την τιμητική πλακέτα από τα χέρια του βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, Στάθη Κωνσταντινίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορώ να πάρω την πλακέτα από έναν βουλευτή που έχει υπογράψει το ΦΕΚ 240 που παραχωρεί την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας»……….
   _________________

   και ο ναζιστικός «Στόχος»

   http://www.stoxos.gr/2008/10/blog-post_3306.html
   ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ!
   Writen by ΣΤΟΧΟΣ 8 years ago – 5 Comments

   Τώρα τα βάζουν και με τον άντρα της οι εγκάθετοι…

   Δεν φαίνεται να βάζουν μυαλό οι κύκλοι που προσπαθούν -με τις πλάτες του προξενείου-

   να εκδιώξουν την Ηρωική Δασκάλα Χαρά Νικοπούλου απο το Μεγάλο Δέρειο. Οι προσπάθειες εκφοβισμού της, που έφτασαν μέχρι του σημείου να την χτυπήσουν, δεν βρίσκουν ανταπόκριση, μιας και η Χαρά Νικοπούλου είναι αποφασισμένη να μην αφήσει στα νύχια της τουρκικής προπαγάνδας τα μικρά μουσουλμανόπουλα, αλλά και να μην επιτρέψει στους γνωστούς κύκλους να τη διώξουν απο Ελληνικό σχολείο! Την κατάσταση λίγο- πολύ την γνωρίζετε, μιας και ο «Στόχος» έχει αναφερθεί στο θέμα. ………..

 6. Ο/Η του κώλου λέει:

  Αποκρυφιστική ακροδεξιά ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ του εκβιαστή Γρηγόρη Μιχαλόπουλου-Συνέντευξη:

  http://www.elora.gr/portal/synenteyxeis/2489-%CE%B7-%CE%BA%CE%B9%CE%B2%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8C%CE%BC%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CE%B9%CE%B6%CE%B2%CE%AF%CE%B6%CE%B7,-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CF%8D%CE%B3%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF-%C2%AB%CE%BA%CF%81%CF%85%CF%86%CF%8C-%CF%83%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8C%C2%BB

  Η Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη, ένα σύγχρονο «κρυφό σχολειό» .

  18 Οκτωβρίου 2012

  Ένα υπέροχο ζευγάρι Ελλήνων. Η ηρωική δασκάλα μας του Δερείου Χαρά Νικοπούλου και ο σύζυγός της και γεωστρατηγικός σύμβουλος Γιάννης Φριτζαλάς, έμειναν στην ακριτική μας Κομοτηνή και δίνουν τον αγώνα τους, απτόητοι, ενάντια στις μηδενιστικές και ορθολογιστικές συμβάσεις της εποχής.

  Και οραματίστηκαν την Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη, η οποία παίρνει σάρκα και οστά, με σκοπό να συμβάλει στην πνευματική μας αναγέννηση και την νοητική μας αφύπνιση. Οι δύο Έλληνες, δεν έμειναν στα λόγια. Εμείς, από την πλευρά μας, μιλήσαμε με τον Γιάννη Φριτζαλά ο οποίος δέχθηκε να απαντήσει σε μερικές ερωτήσεις.

  4 Ποια είναι η αποστολή της Κιβωτού της Δόμνας Βιζβίζη; Ποιο κενό έρχεται να καλύψει; Είναι ένα λαϊκό σχολείο και επιτρέψτε μου, λόγω του κλίματος των ημερών, ένα τρόπον τινά «κρυφό» σχολειό;

  Η «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη» μπορούμε να πούμε συμβολικά πως αγκυροβόλησε στο νοητό λιμάνι της Κομοτηνής, με σκοπό να υποστηρίξει μέσω του έργου και των δραστηριοτήτων που αναλαμβάνει την εξής ιδέα: κάθε είδους προσωπική, κοινωνική και εθνική κρίση αντιμετωπίζεται επιτυχώς με την άμεση επιστροφή στις ρίζες μας και την εμβάθυνση στο ανυπέρβλητο πολιτιστικό και ιστορικό δυναμικό του ευκλεούς Ελληνικού Έθνους.
  Θεωρούμε πως κατά αυτόν τον τρόπο μπορούμε να επιτύχουμε ασφαλώς την πνευματική μας αναγέννηση, την νοητική μας αφύπνιση, την απόκτηση ορθής πολιτικής συνειδήσεως και βουλήσεως και την εφαρμογή του μέτρου και της μεσότητος τόσο σε προσωπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο.

  Αυτά, άλλωστε είναι και τα δομικά στοιχεία για την οικοδόμηση μίας ενωμένης, υγιούς και αρμονικής ελληνικής κοινωνίας, η οποία θα αγωνιστεί με σθένος υπέρ της ισχυροποιήσεως της πατρίδος μας. Υιοθετούμε στο ακέραιο, λοιπόν, την άποψη που πολύ εύστοχα είχε διατυπώσει, προ αιώνος περίπου, ο διάσημος Γάλλος φιλέλλην και δημοσιογράφος Rene Puaux, πως μόνη θεραπεία για την αντιμετώπιση κρίσεων είναι «η επιστροφή στην Ελλάδα».

  Η ανάγκη γι’ αυτή την επιστροφή έχει γεννηθεί, βεβαίως, από το πνευματικό έλλειμμα, το οποίο σταδιακά διευρυνόταν τις τρεις τελευταίες δεκαετίες, μέσω της μεθοδευμένης απαγκίστρωσης της ελληνικής κοινωνίας από τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της, διαδικασία που αποσκοπούσε στην δημιουργία μια λοβοτομημένης κοινωνίας με εκτεταμένη κρίση ταυτότητος. Ως «Κιβωτός» θα εργαστούμε φιλότιμα υπέρ της καλύψεως αυτού του ελλείμματος, προσπαθώντας με τις δραστηριότητές μας να εμφυσήσουμε σε όσους απευθυνθούν σε εμάς τα πνευματικά όπλα για την αντιμετώπισή του.

  4 Αν υιοθετήσουμε τον συμβολικό χαρακτήρα του «κρυφού σχολειού», το οποίο οικοδομήθηκε πάνω σε τρεις θεμελιώδεις ελληνικές αξίες: πίστη στις ιερές παραδόσεις και στο ελληνορθόδοξο πνεύμα, τίμιος αγώνας και πνευματική αγωγή, τότε, ναι, μπορούμε να θεωρηθούμε ένα σύγχρονο «κρυφό σχολειό».
  (….)

  Η ελληνική γλώσσα, όπως θα γνωρίζετε κύριε Χιδίρογλου, είναι ένας ζωντανός οργανισμός και φορέας χωροχρονικής σοφίας. Γι’ αυτό και έχουμε χρέος να την διδάξουμε ορθά στους μαθητές μας. Όλα αυτά για να επιτευχθούν χρειάζονται φυσικά άτομα και μπορώ να πω, δόξα τω Θεώ, η ανταπόκριση ξεπερνά τις αρχικές προσδοκίες. Εμείς καλούμε οιονδήποτε εμφορείται από τα ιδανικά και τις αξίες του ανεσπέρου ελληνικού πνεύματος (δασκάλους, ιερείς, ιατρούς και γενικά επιστήμονες όλων των πεδίων) να επιβιβαστούν στην Κιβωτό και να συνδράμουν με την σοφία και τις γνώσεις τους στο εγχείρημά μας.
  (…..)

  Ήδη, το εκπαιδευτικό μας σύστημα μάς έχει επιβάλει συγγράμματα, εμφορούμενα από άκρως ανθελληνικές και αντιχριστιανικές αντιλήψεις, γεγονός που αποτελεί παρενέργεια της αδιαφορίας και της ηθικής καταπτώσεως της ίδιας της ελληνικής κοινωνίας.

  (…)
  Νίκος Χιδίρογλου

  http://www.iospress.gr/ios2008/ios20081102.htm
  ΙΟΣ, Ελευθεροτυπία, 2/11/2008

  Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ

  Ο «μαύρος» του κ. Μεϊμαράκη

  Το δεξί χέρι του κ. Μεϊμαράκη στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο επίσημος εκπρόσωπός του, αναπτύσσει μια ιδιότυπη «αντιφιλελεύθερη» θεωρία και καλλιεργεί προνομιακές σχέσεις μ’ αυτό που ο πρωθυπουργός μέχρι τον Σεπτέμβριο ονόμαζε «άκρα».

  Η Κεντροαριστερά κερδίζει τις εκλογές στην Ελλάδα, ύστερα από ένα κύμα μαζικών απολύσεων κι εργατικές ταραχές στις οποίες έχουν παίξει σημαντικό ρόλο οι ξένοι μετανάστες, ενώ οι απογοητευμένοι εθνικόφρονες το ρίχνουν στην αποχή.

  Σχηματίζει κυβέρνηση κι εφαρμόζει ένα πρόγραμμα «άκρατης φιλελευθεροποίησης των κοινωνικών σχέσεων» κι «εθνικού και θρησκευτικού αποχρωματισμού» της ελληνικής κοινωνίας. Επιτρέπει στους μετανάστες να ψηφίζουν και να είναι υποψήφιοι στις δημοτικές εκλογές, ποινικοποιεί το ρατσισμό, προσλαμβάνει Αλβανούς και Πακιστανούς στα σώματα ασφαλείας, αποποινικοποιεί τα ναρκωτικά, θεσμοθετεί το γάμο των ομοφυλόφιλων, θεσπίζει θετικές διακρίσεις υπέρ μειονεκτουσών κοινωνικών ομάδων, καταργεί την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία, στηρίζει νομοθετικά την ελεύθερη συμβίωση, προβάλλει τη σύγχρονη τέχνη, εξομοιώνει «τις παραδοσιακές θρησκείες με τις σέκτες της Νέας Εποχής», καταργεί το άβατο του Αγ. Ορους, διώκει τις χριστιανικές Εκκλησίες και …απαγορεύει την ελληνική σημαία και τον εθνικό ύμνο!

  Ευτυχώς όμως, σε τούτη τη χώρα υπάρχουν πατριώτες – για την ακρίβεια, άνθρωποι που «επιμένουν στους παλιούς τρόπους» κι αποφασίζουν να σώσουν την πατρίδα από «τη φασιστική εξουσία των φιλελευθέρων κηρύκων της πολυπολιτισμικής κοινωνίας». Συγκροτούν μια ένοπλη οργάνωση (τους «μαύρους») κι αρχίζουν το αντάρτικο κατά του ανθελληνικού καθεστώτος και της «εμποροκρατίας» του. Απολαμβάνουν την υπόγεια στήριξη των ελλήνων αστυνομικών και κυρίως των ενόπλων δυνάμεων που, «παρά τις οχλήσεις της κυβέρνησης», αρνούνται να πάρουν μέρος στη σύγκρουση. Τελικά, χάρη στην αποφασιστική συμμαχία τους με τα «σκληρά καρύδια» της ρώσικης μαφίας, καταλαμβάνουν την εξουσία ύστερα από ένα εικοσιτετράωρο οδομαχιών με «ένοπλους αλλοδαπούς και μέλη ένοπλων αριστερών οργανώσεων».

  Ακολουθεί η εκκαθάριση των αντεθνικών και «διεφθαρμένων» στοιχείων κι η ανατολή μιας καινούριας εποχής για τον τόπο: «Οι Εθνικιστές είχαν επικρατήσει, είχαν σώσει τη χώρα από έναν εφιάλτη. Ο ραγιαδισμός, ο μισελληνισμός και η υποτέλεια αποτελούσαν παρελθόν και οι Έλληνες ατένιζαν το μέλλον με αισιοδοξία».

  Δεν πρόκειται για το καινούριο λογοτεχνικό πόνημα του χρυσαυγίτη «Περίανδρου», ούτε για το σενάριο κάποιου φασιστικού wargame. Την ιστορία που παραθέσαμε, τοποθετημένη μάλιστα χρονικά στο εξαιρετικά κοντινό «2015 – 2021 μ.Χ», αφηγείται υπό μορφήν μυθιστορήματος ο ίδιος ο εκπρόσωπος Τύπου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, Νίκος Χιδίρογλου. Οπως εξηγούμε παραδίπλα, το εν λόγω βιβλίο («Οχι στην Παλιά Πόλη», εκδ. Ερωδιός, Θεσ/νίκη 2007) έχει μετατραπεί -και δίκαια- σε παντιέρα και όργανο ζύμωσης της εγχώριας ακροδεξιάς στην πάλη της κατά του «εσωτερικού εχθρού».

  (…)

  http://www.parapolitiki.com/2012/05/blog-post_6379.html

  Aπό την Ελεύθερη Ώρα στη ΝΔ του Σαμαρά ο Νίκος Χιδίρογλου

  28.5.12

  Την προσχώρησή τους στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσαν χθες τέσσερα στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δύο στελέχη του ΛΑΟΣ, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για πανστρατιά και δημιουργία του φιλοευρωπαϊκού κεντροδεξιού μετώπου που έχει απευθύνει ο Αντώνης Σαμαράς.

  Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, από τους Ανεξάρτητους Ελληνες τα στελέχη που προσχώρησαν είναι: ο Ιωάννης Βαγγέλης, υποψήφιος βουλευτής Δωδεκανήσων, ο Σπύρος Ρομποτής, υποψήφιος…

  …βουλευτής Α’ Αθηνών, ο Παύλος Σαράκης, υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών και ο Νίκος Χιδίρογλου, δημοσιογράφος.Από τον ΛΑΟΣ τα στελέχη που προσχώρησαν στη ΝΔ είναι: ο Χρήστος Μακρίδης, υποψήφιος βουλευτής νομού Πέλλας και η Ολυμπία Αντύπα, δημοτική σύμβουλος στον Δήμο Ζωγράφου.

  Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Νίκος Χιδίρογλου είναι ένας από τους πλέον γνωστούς αρθρογράφους του ακροδεξιού χώρου στην Ελλάδα με την περιβόητη εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» να είναι αυτή που φιλοξενεί τις απόψεις του τον τελευταίο καιρό.

  Είναι σίγουροι στη Νέα Δημοκρατία ότι με τέτοιες μεταγραφές μπορούν να συγκροτήσουν ένα ευρύ φιλοευρωπαϊκό μέτωπο που θα σταματήσει την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ;

 7. Ο/Η Θεολόγος λέει:

  http://www.tanea.gr/news/greece/article/4375098/?iid=2

  Eμφύλιος πόλεμος για τον… Γιοσάκη

  Ξέσπασε μεταξύ Xριστόδουλου και Iερώνυμου – Mπλέκονται κι άλλοι στις νέες αποκαλύψεις

  ΠΑΝΟΣ ΜΠΑΙΛΗΣ | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/02/2005
  Εμφύλιο πόλεμο μέχρι… τελικής πτώσεως μεταξύ του κ. Χριστόδουλου και του Μητροπολίτη Θηβών προκαλεί η υπόθεση Γιοσάκη: τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο κυριότερος αντίπαλός του στην εκλογή του ’98 επιχειρούν να «χρεώσουν» ο ένας στον άλλον τον αρχιμανδρίτη – ενώ καθημερινά βγαίνουν «ιερά άπλυτα» στη φόρα…

  Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε μετά τα όσα υποστήριξε προχθές ο κ. Ιερώνυμος μιλώντας στο Alter για εμπλοκή του Γιοσάκη στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου. Ο κ. Ιερώνυμος υποστήριξε μεταξύ των άλλων ότι ο Γιοσάκης τον είχε επισκεφτεί με άλλα δύο άτομα, έναν δικαστικό και ένα πολιτικό, και τον πίεσε να αποσύρει την υποψηφιότητα του για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο.
  Χθες ο κ. Χριστόδουλος πέρασε στην αντεπίθεση και με μακροσκελέστατη ανακοίνωση επιστρέφει τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Θηβών, τον οποίο κατηγορεί ότι ήταν εκείνος που είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη!

  Ο Αρχιεπίσκοπος επικαλείται ένορκη καταγγελία του Ρώσου μοναχού Ιγκόρ Χλοπόνιν, τον οποίο είχε χειροτονήσει στη Θήβα ο κ. Ιερώνυμος. Στην καταγγελία του ο μοναχός αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Θηβών είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα σημειώνει χαρακτηριστικά ότι είχε ζητήσει να του φέρει από τις ΗΠΑ… σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης!

  Και σαν να μην έφτανε αυτό, χθες από το γραφείο Τύπου της Μητρόπολης Θηβών εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι από τη μονή του Τιμίου Σταυρού Βαγίων – ιδρύθηκε το 1995 – απομακρύνθηκαν μοναχές οι οποίες, όπως τονίζεται, τελικά εγκαταστάθηκαν στη μητροπολιτική περιφέρεια του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος κ. Θεόκλητου. Σημειώνεται ότι το όνομα του κ. Θεόκλητου έχει επίσης εμπλακεί στην υπόθεση Γιοσάκη – και ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό συνέβη για να χτυπηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Από την πλευρά της Μητρόπολης Θηβών αφήνονται υπονοούμενα για για «περίεργες» σχέσεις του Ρώσου μοναχού με τις μοναχές που εκδιώχθηκαν…

  Τι υποστηρίζει ο Χριστόδουλος

  «H επίσκεψη του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη, τη συνοδεία ανωτάτου δικαστικού, στον Σεβ. Μητροπολίτη Θηβών κ. Ιερώνυμο, λίγο πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή (Απρίλιος 1998), είναι παντελώς άγνωστη στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Χριστόδουλο, υπέρ του οποίου δήθεν ενήργησε ο Γιοσάκης, σύμφωνα με τους υπαινιγμούς που αφέθηκαν να αιωρούνται. Και είναι παντελώς ανεξήγητο το δήθεν ενδιαφέρον του Γιοσάκη για την εκλογή του Μακαριωτάτου, ο οποίος ούτε είχε, ούτε φυσικά έχει οιανδήποτε σχέση ή επικοινωνία μαζί του. Εάν άλλωστε ο Γιοσάκης δήθεν ενήργησε υπέρ της εκλογής του Μακαριωτάτου, γιατί δεν ανταμείφθηκε για τις δήθεν «υπηρεσίες» του και αναζήτησε την τύχη του στις ΗΠΑ; Αντιθέτως, όπως προκύπτει από έγγραφη καταγγελία του Ρώσου ιεροδιακόνου Ιγκορ Χλοπόνιν, τον οποίο χειροτόνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών, υπήρχαν πολύ στενές σχέσεις μεταξύ του κ. Ιερωνύμου και του Γιοσάκη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής.

  Ταυτόχρονα εκφράζεται η απορία γιατί ο Μητροπολίτης Θηβών «δεν κατήγγειλε τότε, δηλαδή πριν από την αρχιεπισκοπική εκλογή, τα περί της επισκέψεως που ο ίδιος σημειώνει ότι δέχθηκε στα αρμόδια όργανα της Ιεράς Συνόδου και της Δικαιοσύνης, και τα καταγγέλλει σήμερα»…

  Επιστολές χωρίς πατρότητα

  Σε ό,τι αφορά τώρα την επιστολή του Μητροπολίτη Λέρου προς τον τότε πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Στ. Ματθία, την οποία παρουσίασε ο Θηβών σε τηλεοπτική εκπομπή του Alter και με την οποία ο Μητροπολίτης Λέρου φέρεται να εκφράζει την πικρία του γιατί δεν άσκησε αμέσως δίωξη κατά του Μητροπολίτη Θηβών για τα οικονομικά, τονίζεται στην ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής: «Αυτή (η επιστολή) δεν έχει πατρότητα, διότι την έχει αποδοκιμάσει ως ανύπαρκτη και πλαστή ο ίδιος ο φερόμενος ως συντάκτης της».

  Όπως είναι γνωστό, ο κ. Ιερώνυμος είχε υποστηρίξει στην κατάθεσή του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κ. Παπαγγελόπουλο ότι κάποιος του έδωσε την επιστολή, η οποία είχε το λογότυπο της Μητρόπολης Λέρου και μια υπογραφή που έμοιαζε με αυτήν του τοπικού δεσπότη. Μάλιστα όπως είχε πει τότε, άγνωστος του τηλεφώνησε και του είπε «να λάβει σοβαρά υπόψη του» την επιστολή. Όμως μόλις δημοσιεύτηκε το περιεχόμενο της επιστολής, ο Μητροπολίτης Λέρου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα και δικαιώθηκε.

  Επίσης διαψεύστηκε από την Αρχιεπισκοπή ότι ο κ. Χριστόδουλος άφησε να διαρρεύσει το περιεχόμενο της επιστολής που είχε στείλει ο Μητροπολίτης Ηλείας για τον Γιοσάκη. H επιστολή είχε περιέλθει σε γνώση του αρχιμανδρίτη, ο οποίος κινήθηκε δικαστικά εναντίον του Μητροπολίτη Ηλείας, χρησιμοποιώντας – σύμφωνα με τις καταγγελίες που εξετάζονται από τους εισαγγελείς – μέλη του δικαστικού παρακυκλώματος. Για το θέμα αυτό πάντως ακόμη δεν έγινε γνωστός ο τρόπος με τον οποίο το περιεχόμενο της επιστολής έφτασε στον κ. Γιοσάκη.

  Τον «χρεώνουν» ο ένας στον άλλον
  Ο Μητροπολίτης Θηβών Ιερώνυμος (κυριότερος αντίπαλος του Χριστόδουλου το 1998 στην εκλογή του Αρχιεπισκόπου) μίλησε για εμπλοκή του Γιοσάκη στις εκλογές υπέρ του Χριστόδουλου. Μάλιστα, ο Ιερώνυμος είπε πως ο αρχιμανδρίτης τον πίεσε να αποσύρει την υποψηφιότητά του. Ο Αρχιεπίσκοπος απάντησε πως ο Ιερώνυμος είχε σχέσεις με τον Γιοσάκη και μάλιστα του είχε παραγγείλει και σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης από τις ΗΠΑ.

  Ξανά στο προσκήνιο και παλιές κασέτες

  ΕΠΕΙΤΑ από πολυήμερη σιωπή χθες ο Μητροπολίτης Αττικής Παντελεήμων, ο οποίος διόρισε κληρικό τον Γιοσάκη στο Καματερό, με ανακοίνωσή του ζητά να ορίσει η Ιεραρχία ανακριτή για να εξετάσει την υπόθεση. Όμως το κλίμα είναι αρνητικό για τον ίδιο. Από το περιβάλλον του κ. Χριστόδουλου ο Μητροπολίτης Αττικής κατηγορείται ότι δεν αντέδρασε άμεσα όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Γιοσάκη ενώ αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να επαναφέρουν προς εξέταση το θέμα που είχε προκύψει με τις κασέτες που είχαν φτάσει στη Σύνοδο και στις οποίες ο Αττικής φέρεται να έχει συνομιλία με ερωτικό περιεχόμενο με νεαρό άνδρα. Όταν είχε εξεταστεί η υπόθεση η Σύνοδος δεν είχε δεχτεί τις κασέτες ως αποδεικτικό στοιχείο. Τώρα με την αλλαγή του νόμου, όπως λένε, «μπορεί η υπόθεση να εξεταστεί και πάλι».

  H κατάθεση Χλοπόνιν και οι μοναχές
  ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ που έχει ξεσπάσει μεταξύ Θηβών και Αρχιεπισκόπου παρενέβη χθες και ο Ρώσος ιερομόναχος Ιγκόρ Χλοπόνιν, ο οποίος με ένορκη καταγγελία υποστηρίζει ότι «ο Μητροπολίτης Θηβών ήταν φίλος του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη και του είχε πει να περιμένει για να τον παρουσιάσει για αρχιγραμματέα μετά την «βεβαία εκλογή του»».

  Ο μοναχός, όπως λέει στην καταγγελία του, είχε χειροτονηθεί από τον Θηβών, ο οποίος όμως δεν του επέτρεψε να μείνει σε μοναστήρι της περιοχής. Ο Ιγκόρ πήγε τελικά στην Ιερά Μονή Πέτρας, στην Καρδίτσα. Στην Καρδίτσα έχουν πάει και οι μοναχές που απομάκρυνε από το μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού ο κ. Ιερώνυμος, όπως αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Μητρόπολης Θηβών. Οι μοναχές από την πλευρά τους έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη εναντίον του κ. Ιερώνυμου και έπεται συνέχεια.

  «Ελευθεροτυπία», 1/02/2005

  «Το όνομα του Ιγκορ Χλοπόνιν ενεπλάκη στην ‘υπόθεση Γιοσάκη’, …όταν ειπώθηκε από τον μητροπολίτη Θηβών ότι ο κληρικός, που από τη Μητρόπολη Θηβών μεταπήδησε στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος, «έφευγε νύχτα» από τη γυναικεία Μονή Τιμίου Σταυρού έξω από τη Θήβα….Ο 30χρονος κληρικός, που είναι από το Ισραήλ και κατάγεται από τη Ρωσία………υποστηρίζει ότι «Ο Μητροπολίτης Θηβών ήταν φίλος του αρχιμανδρίτου Γιοσάκη, και του είχε πει να περιμένη, με διπλωμένο επανωκαλύμμαυχο, την ώρα των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, για να τον παρουσιάση για αρχιγραμματέα του ευθύς μετά τη “βεβαία” εκλογή του, και το απόγευμα της ιδίας ημέρας γύρισε απελπισμένος στο Επισκοπείο του, όπου είχε στοίβα έτοιμες φωτογραφίες του με αρχιεπισκοπικό δικέφαλο, και το εγκόλπιο δικέφαλο δίπλα, και την άλλη μέρα είχε τραπέζι στο Μοναστήρι Λυκούρεση, όπου μένει με Μοναχές, στους πικραμένους φίλους του, μετρώντας μαζύ τους με οργή εκείνους που δεν τον ψήφισαν και παρηγορούμενος από τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, που έλεγε: “χρειάζεται πριόνι στον Χριστόδουλο”, και φοβήθηκα, ενθυμούμενος το τέλος του Προφήτη Ησαΐα». Η διήγηση του κληρικού, που δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή, έχει και ολίγη από «αντικατασκοπία», ενώ ο Θηβών δεν επιθυμεί ούτε να τη σχολιάσει. Συνεχίζεται ως εξής: «Ο Μητροπολίτης Θηβών έχει ζητήσει από τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη να του φέρει σύστημα τηλεφωνικής αντιπαρακολούθησης, και αργότερα του τηλεφώνησε στην Αμερική να του φέρει άλλο, διότι έχασε το παλαιό. Και όταν του το έφερε, είδε ότι είχε και το παλαιό» ).

  http://www.paron.gr/v3/new.php?id=5285&colid=&catid=33&dt=2005-10-02%200:0:0

  02/10/2005

  Την απέλυσαν πριν παραδοθούν τα πορίσματα των Επιθεωρητών που απέρριπταν τις κατηγορίες

  (…)

  Θύμα της κάθαρσης θεωρεί τον εαυτό της η πρωτοδίκης Αθηνών Παναγιώτα Τσέβη – Ραυτοπούλου, που άρον άρον απολύθηκε, «λόγω υπηρεσιακής ανεπαρκείας», όπως αναφέρεται στην απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου

  Οι κατηγορίες περί μεροληψίας έχουν σχέση με τη συμμετοχή της στην σύνθεση του ΣΤ΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, όπου είχε κληρωθεί ως δεξιά δικαστής και στις 30/9/2003 εκδικάσθηκε η μήνυση του Αρχιμανδρίτη Γιοσάκη κατά του καθηγητή της Θεολογίας κ. Παπαχαραλάμπους για συκοφαντική δυσφήμηση.
  Η απόφαση ήταν καταδικαστική για τον κατηγορούμενο με πλειοψηφία 2-1, που σχηματίσθηκε με την ψήφο της κυρίας Τσέβη και της αριστερής δικαστού, κυρίας Κοροβέση.

  Η συνέχεια είναι αρκετά περιπλεγμένη. Η Τσέβη, όπως προκύπτει και από κατάθεση των γραμματέων, ανέθεσε στην Κοροβέση να γράψει την απόφαση, η οποία ισχυρίσθηκε ότι χύθηκε καφές πάνω στις σημειώσεις και καταστράφηκαν κι έγραψε όλη την απόφαση στο κομπιούτερ, πλην όμως οι υπόνοιες είναι ότι κάποιος άλλος -ενδεχομένως ο Γιοσάκης- έγραψε την απόφαση.

  Επίσης η κυρία Τσέβη είχε μετάσχει σε έκδοση ασφαλιστικών μέτρων του Γιωσάκη, όπου η κατηγορία είναι ότι η απόφαση δεν είχε σε όλα της τα σημεία το ίδιο ύφος. Η εξήγηση που δίνει η δικαστής είναι ότι έχει παραθέσει αυτούσια αποσπάσματα από προηγούμενες δίκες και η ίδια έγραψε το κείμενο της πλειοψηφίας.

  Με παρέμβαση του προϊσταμένου Διονυσάτου

  Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με προσωπική παρέμβαση του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου κ. Διονυσάτου, η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, του Γιοσάκη που κατατέθηκε στην 1/7/2004, ορίσθηκε σε χρόνο ρεκόρ για τις 20/7/2004 και μάλιστα μπήκε σφήνα στον πίνακα, στην αρχή, όταν το σύνηθες είναι να ορίζεται δικάσιμος 3 με 4 ΜΗΝΕΣ μετά την ημερομηνία της κατάθεσής της.

  Αυτό δείχνει τις σχέσεις του Γιοσάκη με τον Διονυσάτο και τους άλλους δικαστές! Και είναι ερευνητέο πώς ο κ. Διονυσάτος παραμένει στη θέση του προϊσταμένου με τόσες υπόνοιες που τον βαρύνουν.

  Και ο Κάππος τον είχε αθωώσει!

  Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο του 1996 το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, με πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Κάππο (μέχρι πρότινος πρόεδρο του Αρείου Πάγου) με το υπ’ αριθ. 340/1997 απάλλαξε τον Γιοσάκη από κάθε κατηγορία για την έκδοση ακάλυπτων επιταγών κατά συρροήν!
  (….)

  http://directnews.gr/greece/52016-kolafos-gia-ton-arximandrith-iakovo-giosakh-kai-ta-paradikastika-kuklomata-apofash-efeteiou-pou-athoose-dhmosiografo.html
  25-9-2014
  Κόλαφος για τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη και τα παραδικαστικά κυκλώματα απόφαση Εφετείου που αθώωσε δημοσιογράφο

  Κόλαφος, για τον γνωστό από την εμπλοκή του σε παραδικαστικά κυκλώματα αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, αποτελεί η ομόφωνη απόφαση…

  του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθήνας, με την οποία αθωώθηκε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, από τις κατηγορίες της συκοφαντικής δυσφήμισης και της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η απόφαση του Δικαστηρίου (πρόεδρος Σωτήρης Τσιμπέρης, μέλη Δημήτρης Ανέστης και Σοφία Σωτηροπούλου) ήταν ομόφωνη, ενώ απαλλακτική υπήρξε και η εμπεριστατωμένη πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Ιωάννη Κούτρα.

  Ο κατηγορούμενος σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας Greek American News Agency, στις 23 Δεκεμβρίου του 2007 είχε αναφερθεί εκτεταμένα στη συμμετοχή του Γιοσάκη στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα Νο1 καθώς και στις καταγγελίες που υπήρχαν τότε εναντίον του για αρχαιοκαπηλία σε μοναστήρι των Κυθήρων αλλά και για τα ροζ σκάνδαλα ιερωμένων που είχαν θέσει υπό την προστασία τους τον γνωστό αρχιμανδρίτη όταν εκείνος είχε βρει «καταφύγιο» στο Σικάγο.

  Η ακροαματική διαδικασία

  Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ως μάρτυρας ο δημοσιογράφος Στέλιος Βορίνας, αναφέρθηκε στις συνεχείς αναβολές της δίκης με ευθύνη πάντα μετά από αιτήματα της πλευράς του μηνυτή, λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν ο Γιοσάκης να συνεχίζει να εμπαίζει την Ελληνική Δικαιοσύνη. Επί 11 μήνες, αν και πολιτικώς ενάγων, αρνείται να εμφανιστεί ενώπιον του Δικαστηρίου προβάλλοντας κάθε φορά διάφορα κωλύματα. Φαίνεται ότι περιμένει να ανέβουν στην έδρα δικαστές της ομάδας του για να καταδικάσουν τον κατηγορούμενο».

  Ακολούθησε έντονος διάλογος με τον εισαγγελέα της έδρας ο οποίος ζήτησε από τον μάρτυρα να περιοριστεί στην κατάθεση πραγματικών περιστατικών. «Τα πραγματικά περιστατικά για τον Γιοσάκη τα γνωρίζει όλη η Ελλάδα, εκτός από κάποιους δικαστές που έσπευσαν να τον βγάλουν λευκή περιστερά από τις περισσότερες κατηγορίες που αντιμετώπιζε στο παραδικαστικό Νο1. Έτσι λοιπόν και με τις πλάτες κάποιων λειτουργών της Δικαιοσύνης – ευτυχώς ελάχιστων – έστησε το λεγόμενο παραδικαστικό Νο2 και σήμερα βρίσκεται και πάλι υπόδικος ως στέλεχος εγκληματικής οργάνωσης», συνέχισε στην κατάθεσή του ο Στέλιος Βορίνας.
  (….)

 8. Ο/Η Θεία Δικαιοσύνη λέει:

  http://www.diakonima.gr/2013/09/26/%CE%B1%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CF%8C-%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%AC%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CF%83%CE%B5-%CE%BF-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%B5/

  Αγιασμό στον Άρειο Πάγο τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος (ΦΩΤΟ)

  26 Σεπτεμβρίου 2013

  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, μετέβη όπως κάθε χρόνο στο Μέλαθρον Θέμιδος – Άρειος Πάγος, όπου τέλεσε τον αγιασμό για την έναρξη του νέου Δικαστικού έτους.

  Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο συνόδευε ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου γραφείου Αρχιμ. Χρυσόστομος Παπαθανασίου.

  Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας έτυχε θερμής υποδοχής από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδη και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

  Στη συνέχεια στην αίθουσα συσκέψεων του Δικαστικού Μεγάρου μετά την τέλεση του Αγιασμού ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, ευχήθηκε στους ανώτατους Δικαστικούς λειτουργούς καλή επιτυχία στο έργο τους, με την πιστή τήρηση των νόμων του Κράτους.

  Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου και η Εισαγγελέας προσεφώνησαν τον Μακαριώτατο με λόγους ιδιαίτερης τιμής και σεβασμού.

  Τέλος ακολούθησε συμβολική ανταλλαγή δώρων ενώ η συνάντηση διήρκεσε πάνω από μια ώρα.

 9. Ο/Η Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή λέει:

  http://tvxs.gr/news/blogarontas/paidofiloi-iereis-istories-biasmon-kai-kakopoiisis-ana-ton-kosmo

  Παιδόφιλοι ιερείς: Ιστορίες βιασμών και κακοποίησης ανά τον κόσμο

  Της Έφης Γιάννου

  23:21 | 17 Οκτ. 2015

  Η υπόθεση συγκάλυψης του βιασμού ενός επτάχρονου παιδιού στο Παπάφειο Ίδρυμα, στο οποίο μάλιστα διευθυντής είναι ο Μητροπολίτης Άνθιμος, αποδεικνύει για άλλη μία φορά την δυσοσμία της εκκλησίας. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, η εμπλοκή ιερωμένων σε υποθέσεις παιδοφιλίας και σεξουαλικής κακοποίησης συγκλονίζει. Αυτό συμβαίνει διότι πλέον είναι πολύ πιο εύκολο να «βγουν στο φως» τέτοιες υποθέσεις και να δημοσιοποιηθούν σε σύγκριση με παλιότερα.

  Ένα σημείο της δήλωσης του Μητροπολίτη Άνθιμου λέει: «το περιστατικό αυτό είναι μοναδικό στην υπερεκατονταετή ιστορία του Ιδρύματος μας, και δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την δυσφήμιση του έργου μας». Αυτό που διαπιστώνει κανείς είναι ότι αυτό που φοβούνται είναι η δυσφήμιση και όχι τα ανεξίτηλα τραύματα του παιδιού. Ένα συχνό φαινόμενο σε αυτές τις περιπτώσεις όπου το θύμα τοποθετείται σε δεύτερη κατηγορία μιας και στην πρώτη βρίσκεται η δυσφήμιση του ιδρύματος.

  Στην εκκλησία του Άνθιμου, οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι.

  Στην εκκλησία η έκτρωση είναι αμαρτία.

  Στην εκκλησία οι μέθοδοι αντισύλληψης είναι αμαρτία.

  Στην εκκλησία του Άνθιμου οι βιασμοί και η σεξουαλική κακοποίηση είναι: «συμβαίνουν αυτά…».
  Αν κάνουμε μία ιστορική ανασκόπηση μάλιστα, με λύπη, διαπιστώνουμε τις αμέτρητες, χιλιάδες περιπτώσεις βιασμών ανά τον κόσμο. Σε αυτές εμπλέκονται «ιερείς» από όλες τις εκκλησίες ακόμα και από αιρέσεις.

  Ελλάδα:

  Υπόθεση Πέτρου Παπουτσάκη, Ιανουάριος 2000: Με την κατηγορία ότι βίαζε ανήλικα κορίτσια τα οποία είχαν αναζητήσει στέγη στο ίδρυμα για ορφανά και άπορα παιδιά, που διηύθυνε ο υπερήλικας ιερωμένος στην Αγία Παρασκευή. Όλα ξεκίνησαν όταν ένα από τα κορίτσια αποκάλυψε σε μία από τις παιδαγωγούς το συμβάν το 1995. Ακολούθησαν πέντε ακόμα αποκαλύψεις κοριτσιών που διατύπωσαν την ίδια κατηγορία. Σύντομα, το θέμα απασχόλησε τη Δικαιοσύνη και ο κληρικός βρέθηκε κατηγορούμενος για βιασμό και απόπειρα βιασμού εις βάρος των έξι κοριτσιών. Στη διάρκεια της πρωτόδικης δίκης, που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ο Παπουτσάκης άκουσε ατάραχος τις καταθέσεις των έξι κοριτσιών. Κατά την απολογία του, ισχυρίστηκε ότι «όλα τα έχουν φανταστεί, με πληρώνουν με αυτό το φρικτό νόμισμα για όσα καλά έχω κάνει για αυτά τα παιδιά». Οι δικαστές καταδίκασαν τον ιερέα σε κάθειρξη 30 ετών, η οποία έγινε 20 έτη. Ο «ιερέας», οδηγήθηκε στη φυλακή, λίγο καιρό μετά όμως αφέθηκε ελεύθερος καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας. Είχε ασκήσει έφεση μάλιστα. Η δίκη στον δεύτερο βαθμό, δύο χρόνια αργότερα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Επικαλέστηκε ανήκεστο βλάβη της υγείας του που συντελέστηκε το διάστημα της κράτησής του, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η διαδικασία της δίκης.

  Υπόθεση Αρχιμανδρίτη που εκδιδόταν στο διαδίκτυο 2006, κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στο Φανάρι. Πλέον υπηρετεί σε εκκλησία του εξωτερικού.

  Υπόθεση Σωτήρη Παπαδόπουλου, Ίλιον 2007: Η Ειρήνη Τσοπανοπούλου, μαζί με τον σύντροφό της Σπύρο Σουχλέρη, 42 ετών, εξέδιδαν επ΄ αμοιβή τα τρία παιδιά της πρώτης, καθώς και δύο ακόμη ανηλίκους. Ανάμεσα σε εκείνους που κατηγορούνται ότι ασελγούσαν στα παιδιά είναι και ο 65χρονος ιερέας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι τον «παγίδευσαν» καθώς είχε σταματήσει την βοήθεια προς την οικογένεια. Οι καταθέσεις των θυμάτων όμως τον διέψευσαν.

  Υπόθεση Ανδρέα Παπαϊωάννου 2008, για τον βιασμό δύο αγοριών. Ο «ιερέας» στα μέσα της δεκαετίας του 1990 συμμετείχε σε εκδρομή στο Κάιρο και στην Ιερουσαλήμ, που είχε διοργανωθεί από το πνευματικό κέντρο στο οποίο εκτελούσε χρέη συμβούλου. Στην ίδια εκδρομή είχαν πάρει μέρος και τα δύο αγόρια, αδέλφια μεταξύ τους, ηλικίας τότε 11 και 10 ετών. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο παιδιών, ο ιερέας τα είχε βιάσει στη διάρκεια αυτής της εκδρομής. Ο ίδιος ο Παπαϊωάννου είχε αρνηθεί τις κατηγορίες, χωρίς όμως να πείσει τους δικαστές. Μάλιστα, είχε προξενήσει εντύπωση ότι ο κατηγορούμενος ιερωμένος είχε εμφανιστεί στη διάρκεια της δεύτερης δίκης, μόνο για να απολογηθεί, χωρίς να παρακολουθήσει την υπόλοιπη ακροαματική διαδικασία.

  Υπόθεση στο Αγρίνιο 2009: Δύο εξαδέλφες κατηγόρησαν τον ιερέα του χωριού ότι στη διάρκεια εξομολόγησης τις άρπαξε από το στήθος, κάνοντάς τους αντίστοιχες προτάσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Τα κορίτσια κατήγγειλαν το περιστατικό, ο ιερέας καταδικάστηκε προ διμήνου σε τρία χρόνια με αναστολή, αλλά έσπευσε να ασκήσει έφεση, δηλώνοντας την αθωότητά του. «Τις άγγιξα στον ώμο από πατρικό ενδιαφέρον» υποστήριξε στη διάρκεια της απολογίας του.

  Υπόθεση Αρχιμανδρίτη Σπάρτης Φωτίου Μακρυστάθη, 2009: εμπλεκόμενος σε κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας, μάλιστα, σ΄ ένα από τα σκληρότερα κυκλώματα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στο Διαδίκτυο.

  Υπόθεση Παπα-Θεόκλητου 2012, ασελγούσε σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι. Ο «ιερωμένος» ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών αλλά και ενός ενήλικα ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.

  Υπόθεση ιερέα Κύπρος 2015, καταδικάστηκε για 18 μήνες και αφέθηκε ελεύθερος. Τον «ιερέα» κατήγγειλε μία κοπέλα, η οποία ισχυρίστηκε ότι την βίασε όταν ήταν ανήλικη. Η κοπέλα για χρόνια δεν είχε αποκαλύψει τίποτα, ως την στιγμή που επισκέφθηκε ψυχολόγο λόγω σοβαρών προβλημάτων που αντιμετώπιζε λόγω του βιασμού.

 10. Ο/Η Femen λέει:

  https://kamenasoutien.com/2013/11/19/se3oualiki-parenoxlisi-kai-papades/
  Καμένα Σουτιέν

  Ό,τι ήθελες να μάθεις για τον φεμινισμό και βαριόσουν να ρωτήσεις

  Δε σας παρενόχλησε ο παπάς. Εσείς τον φθονείτε.

  Posted on 19/11/2013 από La Inquieta

  Τον περασμένο Φεβρουάριο ένας αρχιμανδρίτης στην Αλεξανδρούπολη κατηγορήθηκε για πράξεις σεξουαλικής παρενόχλησης έπειτα από προφορικές και γραπτές καταγγελίες κοριτσιών και γυναικών. Σιγά το νέο, θα σκεφτούν οι περισσότερ@, άλλωστε παρόμοια περιστατικά είναι αμέτρητα τόσο στην Ορθόδοξη όσο και στην Καθολική Εκκλησία. Υπάρχουν αξιόλογα sites
  https://roides.wordpress.com/2013/11/13/13noe13/
  τα οποία έχουν ολόκληρο αρχείο σχετικών υποθέσεων.

  Ο συγκεκριμένος ιερέας παραδέχτηκε την ενοχή του στον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμο. Στη συνέχεια, το Επισκοπικό Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και παρέπεμψε τη δικογραφία στην Ιερά Σύνοδο. Τελικά στις 12 Νοεμβρίου καταδικάστηκε από το Συνοδικό Δικαστήριο (έχει και η Εκκλησία τη γραφειοκρατία της) για αδικήματα όπως: «εναγκαλισμοί, θωπείες και ασπασμοί θηλέων κατά συρροήν επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του» και «κατάχρηση της πνευματικής του πατρότητος κατά συρροήν σε υπεξούσιά του πνευματικώς θήλεα πρόσωπα επί σκοπώ γενετησίου ικανοποιήσεώς του». Όπως πληροφορούμαστε από το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, η ποινή που του επιβλήθηκe είναι η αργία από κάθε εκκλησιαστικό αξίωμα για 7,5 χρόνια, στέρηση δηλαδή του δικαιώματος να φορέσει πετραχήλι, να ιερουργήσει ή να εξομολογήσει. Παρά τη βαρύτητα των πράξεων του ιερέα όμως, δεν έχει παρέμβει εισαγγελέας και δεν γνωρίζουμε αν θα του επιβληθεί άλλη ποινή εκτός από την προαναφερθείσα αργία (κατά το διάστημα της οποίας ο μισθός του θα καταβάλλεται κανονικά), ούτε αν θα αποζημιωθούν με κάποιον τρόπο τα θύματα του.

  Έχει όμως ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας από τη μέρα που είδε το φως της δημοσιότητας αυτή η υπόθεση μέχρι σήμερα. Πιστεύω, καταρχάς, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων αποδοκιμάζει τέτοιου είδους πράξεις. Παρατηρώντας, ωστόσο, όλη την εξέλιξη που είχε το ζήτημα στα τοπικά μήντια, βλέπει κανείς ότι υπάρχει και μία καθόλου αμελητέα μερίδα «χριστιανών», της οποίας η στάση κυμαίνεται από την πλήρη άρνηση των γεγονότων, μέχρι την ενοχοποίηση των θυμάτων.

  Αν θυμηθούμε αντίστοιχες υποθέσεις που αφορούσαν ιερείς στο παρελθόν, κυρίως τα μεγάλα σκάνδαλα περί παιδοφιλίας που ξέσπασαν το 2004- 2005 επί Χριστόδουλου, βλέπουμε ότι η πρώτη συνηθισμένη αντίδραση των πιστών είναι η άρνηση και η κατασκευή θεωριών συνομωσίας: όλα είναι συκοφαντίες από εχθρούς της Εκκλησίας, οι οποίοι από καιρό την υπονομεύουν και επιδιώκουν να την αφανίσουν. Στη χώρα όπου ζούμε ένας στους τρεις ανθρώπους πιστεύει ότι μας ψεκάζουν. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι, όμως, δεν μπορούν με τίποτα να διανοηθούν ότι ένας αρχιμανδρίτης είναι δυνατό να διαπράξει σεξουαλική παρενόχληση. Γι’ αυτό και διαβάζουμε απόψεις πλήρους άρνησης του στυλ: «η κατηγορία η οποία βαραίνει τον ιερομόναχο είναι η αγάπη που δείχνουν σε αυτόν τα πνευματικά του τέκνα».

  Δε φταίει δηλαδή η Αυτού Τελειότης που αγαπιέται τόσο. Ότι αγαπιέται να λέγεται, διότι δεν ήταν λίγοι οι πιστοί που προεξοφλούσαν την αθωότητα του και έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά ότι επρόκειτο για πλεκτάνη. Στο εξάμηνο που μεσολάβησε, λοιπόν, ανάμεσα στα δυο δικαστήρια, πραγματοποιήθηκε μία δημόσια εκστρατεία πλήρους υποστήριξης για την οποία επιστρατεύθηκε κάθε δυνατό μέσο (φυλλάδια, διαδίκτυο, δικηγόροι, κλπ.). Έτσι, η υπόθεση του παπά- Γιάννη συγκέντρωσε μέχρι σήμερα τον απίστευτο αριθμό των 8.200 υπογραφών στήριξης.

  Ας δούμε τώρα την ανακοίνωση που υπογράφεται από «τα πνευματικά παιδιά του π. Ιωάννη Καρασακαλίδη». Τα εν λόγω τέκνα είχαν στραβώσει με τον μαρτυριάρη Άνθιμο επειδή παρέπεμψε τον ιερέα στα αρμόδια όργανα:

  «Ο Μητροπολίτης, πάνω απ’όλα οφείλει να είναι πατέρας, που αγαπά και στηρίζει όλα τα παιδιά του. Στην περίπτωσή μας, ο επίσκοπος δίχασε και εξόργισε το ποίμνιο χωρίς να σεβαστεί τις άγιες μέρες που διανύουμε. Πώς άραγε θα ανέβει στον άμβωνα να κηρύξει την αγάπη και την συγχωρητικότητα που ο ίδιος δεν βιώνει;»

  Να τι συμβαίνει όταν το περί δικαίου αίσθημα των πιστών αγγίζει τα όρια της ψυχεδέλειας: ο παπάς απλώνει τα ξερά του, ο μητροπολίτης συγχωρεί, τα δε θύματα είναι αμέτοχα και αόρατα. Η «συγχωρητικότητα» δεν γίνεται αντιληπτή ως μια ιδιότητα που αφορά τα πρόσωπα που επλήγησαν. Ως αρμόδιος, του οποίου τη συγχώρεση πρέπει να ζητήσει ο παπάς, θεωρείται ο μητροπολίτης και όχι οι κοπέλες που παρενοχλήθηκαν! Η αγιοποίηση συνεχίζεται καθώς στο τοπικό blog με την ονομασία Αγ. Νεκτάριος διαβάζουμε:

  «Τί να πει κανείς για τις ενοριακές συνάξεις στο ναό του Αγ. Φανουρίου (…) μαζεύει κάθε φορά περισσότερους από 350 ανθρώπους, που ψάχνουν την γνήσια ορθόδοξη κατήχηση, τον γλυκό λόγο και την εν Χριστώ αγάπη στο πρόσωπό του;»

  Αχά. Ο παπά- Γιάννης συγκέντρωνε, λέει, 350 πιστούς στο κήρυγμα, πράγμα δύσκολο να το κατορθώσει άλλος. Τουτέστιν, νέα πρόβατα (και ζεστό χρήμα) στο μαντρί μας. Επιρρεπής στο θωπεύειν μεν, χαρισματικός στο προσηλυτίζειν δε. Μπροστά σε αυτή την επιτυχία, τί παρενόχληση και χαζομάρες…

  Επειδή όμως υπάρχει πολύ σαπίλα και ψυχασθένεια εκεί έξω, η υποστήριξη ή μάλλον η με το ζόρι αθώωση συνεχίζεται και μετά την καταδίκη του παπά. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθήνα βρέθηκαν για να τον στηρίξουν και πολλά πνευματικά του παιδιά, με δύο λεωφορεία από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη.

  Η δεύτερη κλασική σε τέτοιες περιπτώσεις στάση είναι η προτροπή για ανοχή και συγκάλυψη. Ό,τι δε γίνεται γνωστό, είναι σα να μη συμβαίνει. Ούτε αυτό αποτελεί νέο. Δεν εκπλησσόμαστε που η αντίδραση της Εκκλησίας είναι το κουκούλωμα. Άλλωστε λέξεις όπως Επισκοπικό Δικαστήριο με ιερείς σε ρόλο ανακριτών, ξυπνάει τους ίδιους συνειρμούς με το «ένορκη διοικητική εξέταση», όταν μπάτσοι διερευνούν τις αυθαιρεσίες άλλων μπάτσων.

  Στην παραπάνω ανακοίνωση των πνευματικών τέκνων διαβάζουμε επίσης:

  «Ο Πόντιος (Άνθιμος Αλεξανδρουπόλεως) Πιλάτος ‘ένιψε τας χείρας’ του εν όψει της Μεγάλης Εβδομάδας. Έστειλε το θέμα της συκοφαντίας του πνευματικού μας πατέρα π. Ιωάννου Καρασακαλίδη στο πρωτοβάθμιο συνοδικό δικαστήριο για να το εκδικάσει, σα να μη μπορούσε ο ίδιος να κλείσει ομαλά την υπόθεση!» Και το Άγιος Νεκτάριος επαυξάνει: «Να δει ο Μητροπολίτης μας ότι δεν συμφέρει κανέναν ο σάλος αυτός και ήταν άστοχες οι ενέργειες που έκανε». Εν ολίγοις, η απόδοση δικαιοσύνης είναι επιθυμητή μόνο όταν μας συμφέρει.

  Τρίτη αντίδραση: υποβάθμιση του θέματος, (νταξ’ πώς κάνετε έτσι;) Αυτό δεν το βλέπουμε μόνο από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς αλλά ακόμα και στον μέινστρημ δημοσιογραφικό λόγο. Είναι ενδεικτικό ότι την τελευταία εβδομάδα η είδηση αναπαράγεται στο διαδίκτυο με το επίθετο «ζωηρός» ή «ζωηρούλης» αρχιμανδρίτης. Η προσέγγιση αυτή αφαιρεί κάθε σοβαρότητα από τις πράξεις του και τις κάνει πιο λάιτ και χαριτωμένες, σα να πρόκειται για ένα σκανταλιάρικο παιδί.

  Και τέλος, η πιο ποταπή στάση από όλες: απαξίωση και ταπείνωση των θυμάτων. Εδώ η υποκρισία έχει πολλαπλές μορφές. Από την απλή αμφισβήτηση που κρύβεται στη δήθεν αφελή απορία: «μα γιατί δεν κατήγγελλαν νωρίτερα, τόσα χρόνια τον γνώριζαν, τώρα τους ήρθε;» μέχρι τις κατηγορίες για φθόνο, συχνά διανθισμένες με φράσεις αγίων και ιεραρχών:

  «Είπε ο Μέγας Βασίλειος για το μίσος και τον φθονερό άνθρωπο: (…) Να απομακρύνεις τους ανθρώπους που σε φθονούν…. Το σκυλί άμα το περιποιηθείς θα σε γλύψει, το λιοντάρι και το φίδι αντίθετα θα σε επιτεθούν».

  Έτσι λοιπόν, με αυτή τη λογική- οδοστρωτήρα, το άσπρο γίνεται μαύρο και το θύμα γίνεται φίδι. Η κατακριτέα πράξη δεν είναι η σεξουαλική παρενόχληση αλλά η αποκάλυψη αυτής. Τα κορίτσια που έκαναν τις καταγγελίες χαρακτηρίζονται ως ανήθικες, στερημένες, και μυξοπαρθένες. Η άποψη αυτή ανακυκλώνεται επωνύμως και ανωνύμως σε πολλά τοπικά ηλεκτρονικά μέσα και blogs, τα οποία αρνούμαι να παραθέσω (όπο@ς έχει μαζοχιστικές τάσεις ας googlάρει το όνομα του παπά και θα τα βρει).

  Ο μεσαιωνικός σκοταδισμός και ο μισογυνισμός ξεδιπλώνεται σε όλο του το μεγαλείο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν πρόκειται απλώς για μισογυνισμό: είναι πολύ δύσκολο να κρυφτεί ο βαθύς αυταρχισμός κάποιων που απαιτούν να παταχθεί όποια φωνή τολμά να αντιδράσει στην εξουσία, και μάλιστα σε μία διπλή εξουσία: πατριαρχική και ταυτόχρονα εκκλησιαστική.

  Κι επειδή ανάμεσα σε αυτούς που διαπνέονται από αυτή τη νοοτροπία σίγουρα υπάρχουν και πολλοί γονείς, καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι να μιλήσει ανοιχτά μία κοπέλα που έχει βιώσει μια τέτοια εμπειρία και να γίνει πιστευτή- πολύ περισσότερο να βρει δικαίωση. Σκεφτείτε ότι είστε ένα ανήλικο κορίτσι και σας παρενοχλεί ένα άτομο που έχετε εμπιστευθεί και, ίσως, εξιδανικεύσει, ένα άτομο με πνευματική και ηθική επιρροή πάνω σας. Μετά το αρχικό σοκ, δύσκολα θα αποφασίσετε να αποκαλύψετε αυτό που συνέβη, αντίθετα, πιθανώς θα επιλέξετε τη σιωπή, ιδιαίτερα αν προέρχεστε από συντηρητική οικογένεια. Ακόμα όμως κι αν αποφασίσετε να κάνετε καταγγελία με ή χωρίς τη συμπαράσταση της οικογένειας, θα στιγματιστείτε από την πρώτη στιγμή. Αφού κάνετε αυτό το κρίσιμο βήμα, δεν μπορείτε να αποφύγετε την επαναθυματοποίηση σας, εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο θα σας αντιμετωπίσουν οι αστυνομικές αρχές, οι δημοσιογράφοι, η τοπική κοινωνία.

  Ο αριθμός των περιστατικών σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά και βιασμού είναι «σκοτεινός», δηλαδή μεγαλύτερος από αυτόν που αποτυπώνεται στις επίσημες στατιστικές. Τα λιγότερο συχνά καταγγελλόμενα περιστατικά, έχουν στην πλειονότητα τους δράστες σε ιεραρχικά ανώτερη θέση από τα θύματα. Όσο πιο υψηλό το αξίωμα του θύτη, όσο πιο μεγάλη οικονομική, πολιτική ή θρησκευτική εξουσία διαθέτει, τόσο πιο πιθανό είναι να κατηγορηθεί το θύμα. Εκείνος και ο περίγυρος του θα χρησιμοποιήσουν όλα τα μέσα και τους μηχανισμούς που έχουν στη διάθεση τους για να συσκοτίσουν την αλήθεια, να αμφισβητήσουν το ήθος των γυναικών που τους καταγγέλλουν ή να χρησιμοποιήσουν το παρελθόν τους εναντίον τους. Και ένα μεγάλο μέρος της μάζας, την οποία επηρεάζουν, θα τους πιστέψει.

  Μπορεί, βέβαια, ο εν λόγω αρχιμανδρίτης να μην είναι ίσου μεγέθους σταρ με έναν Μάικλ Τζάκσον ή έναν Στρος- Καν, αλλά για τους σκατόμυαλους και σκατόψυχους υποστηρικτές του, αυτές οι κοπέλες είναι και θα είναι «τα τσουλάκια που τόλμησαν να κατηγορήσουν τον παπά- Γιάννη».

  Εμείς πάντως τις συγχαίρουμε για το θάρρος τους.

 11. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.vice.com/gr/read/atheoi-apo-olo-ton-kosmo-zitoun-apo-to-ypourgeio-dikaiosynis-tin-aposursi-tou-nomou-peri-vlasfimias?preview&cb=1466498620

  Άθεοι από Όλο τον Κόσμο Ζητούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης την Απόσυρση του Νόμου περί Βλασφημίας

  Μελπομένη Μαραγκίδου

  News Editor

  Ιούνιος 2, 2016


  Φωτογραφία: Παναγιώτης Μαΐδης από το άρθρο του VICE «Μπαίνουν σε Ένα Μπαρ ο Τσίπρας, Ένας Ψεκασμένος Ακροδεξιός και Σαράντα Πασόκοι»

  UPDATE 21 Ιουνίου: Διακηρυγμένο στόχο, η υλοποίηση του οποίου άπτεται του γενικότερου σχεδιασμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αποτελεί η κατάργηση των άρθρων περί βλασφημίας, σύμφωνα με την απαντητική επιστολή του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κωστή Παπαϊωάννου στην επιστολή των οργανώσεων που ζητούν την κατάργηση τους.

  Σε μία περίοδο που η συζήτηση για διαχωρισμό κράτους-εκκλησίας έχει μπει βαθιά στο συρτάρι για τον ΣΥΡΙΖΑ και το φλερτ ανάμεσα σε κυβένρηση και Εκκλησία καλά κρατεί, συνολικά 54 οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, άθεων και ουμανιστών από όλο τον κόσμο, φέρνουν στο προσκήνιο ξανά ένα ξεχασμένο θέμα. Με κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν όλοι και την οποία έστειλαν σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου, στον Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Κωστή Παπαϊωάννου, ζητούν την κατάργηση του νόμου περί βλασφημείας από τον ελληνικό ποινικό κώδικα. Υπενθυμίζεται ότι με τον συγκεκριμένο νόμο δικαίωκεται ο blogger Φίλιππος Λοΐζος για την σατυρικού περιεχομένου σελίδα «Γέροντας Παστίτσιος». Η επιστολή που δημοσιεύει το VICE αναφέρει αναλυτικά:

  «Αξιότιμε Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

  Οι οργανώσεις μας έχουν εκτιμήσει το γεγονός ότι, στην καταληκτική δήλωσή σας κατά τη διάρκεια της εξέτασης της Ελλάδας από την Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στις 20 Οκτωβρίου 2015, με την ιδιότητα του επικεφαλή της ελληνικής αντιπροσωπείας, δεσμευτήκατε αυτοβούλως ότι η Ελλάδα θα επεκτείνει την εφαρμογή του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια, θα αναγνωρίσει νομικά την ταυτότητα φύλου, καθώς και θα καταργήσει παρωχημένες ποινικές διατάξεις, όπως την περί της παρά φύση ασέλγειας (347 Ποινικού Κώδικα) και τα άρθρα για τη βλασφημία (198 και 199 Ποινικού Κώδικα).

  Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι με το Νόμο 4356/2015 το σύμφωνο συμβίωσης επεκτάθηκε στα ζευγάρια του ιδίου φύλου και το έγκλημα της παρά φύση ασέλγειας καταργήθηκε, ενώ συστάθηκε επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να συντάξει σχέδιο νόμου σχετικά με την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

  Εκφράζουμε την ανησυχία μας, ωστόσο, γιατί τα άρθρα περί βλασφημίας δεν καταργήθηκαν, τη ίδια στιγμή που νέες ποινικές διώξεις για βλασφημία ασκούνται από τις εισαγγελικές αρχές, για παράδειγμα την 1 Φεβρουαρίου 2016, και η δίκη επί της έφεσης του blogger Φίλιππου Λοΐζου (γνωστού και ως «Γέροντα Παστίτσιου»), που καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό για βλασφημία σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή στις 16 Ιανουαρίου 2014, δεν έχει ακόμη, σχεδόν δυόμισι χρόνια αργότερα, προγραμματιστεί.

  Συνεπώς, εκτιμήσαμε το γεγονός ότι η αντιπροσωπεία της οποίας ήσασταν επικεφαλής στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για την Καθολική Περιοδική Εξέταση της Ελλάδας εξέφρασε στις 9 Μαΐου 2016 την υποστήριξή της, μεταξύ άλλων, προς τη σύσταση της Βραζιλίας στην Ελλάδα «να εξασφαλίσει τη θρησκευτική ελευθερία και ανοχή, με μέτρα όπως η αποποινικοποίηση της βλασφημίας, και την προστασία των δικαιωμάτων των θρησκευτικών μειονοτήτων, των άθεων και τους αγνωστικιστών».

  Τώρα σας καλούμε να διασφαλίσετε ώστε η κυβέρνηση να φέρει άμεσα προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο την κατάργηση των δύο άρθρων περί βλασφημίας 198 και 199 από τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα και οι εισαγγελείς ή τα δικαστήρια να παύσουν όλες τις σχετικές ποινικές διώξεις που εκκρεμούν ενώπιόν τους.

  Άρθρο 198 Ποινικού Κώδικα: «Κακόβουλη βλασφημία. 1.Με φυλάκιση μέχρι δύο ετών τιμωρείται όποιος δημόσια και κακόβουλα βρίζει με οποιονδήποτε τρόπο το Θεό. 2. Όποιος, εκτός από την περίπτωση της παραγράφου 1, εκδηλώνει δημόσια με βλασφημία έλλειψη σεβασμού προς τα θεία, τιμωρείται με κράτηση έως έξι (6) μήνες ή με πρόστιμο έως τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ.»
  Άρθρο 199 Ποινικού Κώδικα: «Καθύβριση θρησκευμάτων. Όποιος δημόσια και κακόβουλα καθυβρίζει με οποιονδήποτε τρόπο την Ανατολική Εκκλησία του Χριστού ή άλλη θρησκεία ανεκτή στην Ελλάδα τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών.»

  Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προσοχή σας σε αυτήν την έκκληση και προσβλέπουμε στην απάντησή σας».

 12. Ο/Η laskaratos λέει:

  Γι’αυτά δεν θα γράψουν οι συνωμοσιολόγοι της Ίσκρα ούτε η Αυγή και δεν θα διαμαρτυρηθεί η Ένωση Δικαστών ούτε ο κ.Πολάκης κι όμως αυτά, πέρα από το θέμα της παραβιαζόμενης ισονομίας, βάζουν βραδυφλεγείς βόμβες στη γαλήνη της περιοχής:

  http://fonirodopis.gr/press/66670
  «Ποια ισονομία;»

  Αντιδράσεις μειονοτικών για την απόδοση δικαιοσύνης στη Ροδόπη

  21 Ιούνιος 2016

     
  Ενώ κλείνουν με διάφορα προσχήματα παραρτήματα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι λειτουργούν χωρίς άδεια από τους αρμόδιους φορείς, λένε διαμαρτυρόμενοι

  Πληθαίνουν ολοένα και περισσότερο οι αντιδράσεις στους κόλπους της μειονότητας για την απόδοση της δικαιοσύνης στη Ροδόπη, την οποία κάποιοι χαρακτηρίζουν ακόμα και «μεροληπτική» απέναντι τους.

  Οι αντιδράσεις αυτές προέρχονται όχι τόσο από το «λουκέτο» που μπήκε πρόσφατα στα παράνομα νηπιαγωγεία του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας αλλά από τη λειτουργία κάποιων ιδρυμάτων φροντιστηριακού τύπου που φαίνεται να λειτουργούν χωρίς άδεια από κάποιον αρμόδιο φορέα.

  «Κλείνουν τα παραρτήματα του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας με διάφορα προσχήματα και την ίδια ώρα κάποιοι άλλοι λειτουργούν χωρίς άδεια υπό την ανοχή των Αρχών» λένε χαρακτηριστικά ενώ τονίζουν πως «δεν γίνεται μετά από όλα αυτά οι κυβερνώντες να κάνουν λόγο για ισονομία και ισοπολιτεία στη Θράκη όταν αυτή δεν εφαρμόζεται. Ποιον κοροϊδεύουν;».

  Αυτό που έχουμε να προσθέσουμε εμείς είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει σίγουρα εφαρμογή της νομιμότητας χωρίς διακρίσεις και σε κάθε επίπεδο ώστε να μη δημιουργούνται και οι ανάλογοι συνειρμοί για άνιση μεταχείριση των πολιτών που φέρνουν εντάσεις μέσα στην κοινωνία.

 13. Παράθεμα: Να αποσυρθεί άμεσα ο Νόμος περί Βλασφημίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 14. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  http://www.ierakatixisis.com/2016/07/blog-post.html

  Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016

  Σιωπή, κουκούλωμα και Ασφαλιστικά Μέτρα κατά εφημερίδας για υπόθεση «αγίας» παιδοφιλίας.

 15. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/67186

  Ασχολείται ήδη ο Άρειος Πάγος
  Οι «ύποπτες» αποφάσεις της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης

  24 Αύγουστος 2016

  Μη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης – Κατάργηση ελευθερίας του Τύπου – Παραβίαση νομοθεσίας σε αίτημα για χορήγηση δημόσιων εγγράφων – Εντολή κατά παράβαση άδειας λειτουργίας ιδρύματος για φιλοξενία ανήλικων παιδιών!!!

  Το τελευταίο χρονικό διάστημα βιώνουμε μια απίστευτη περιπέτεια με επίκεντρο δικαστικές διαδικασίες που κατά τη γνώμη μας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ΦΙΜΩΣΗ της εφημερίδας μας και μάλιστα με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων. Περάσαμε μια απερίγραπτη ταλαιπωρία εξαιτίας εισαγγελικών αποφάσεων αλλά και ανάλογων κινήσεων μικρών δικαστών του Πρωτοδικείου Κομοτηνής.

  Πιστεύουμε πλέον ότι οι προσπάθειες των αντίδικων και των άλλων βοηθών είχαν σκοπό να μην ενημερωθεί η κοινωνία και ο κάθε πολίτης για την υπόθεση του ιδρύματος που στήθηκε στην ορεινή Ροδόπη. Η αρχή της περιπέτειας μας έγινε με τη δημοσίευση ενός ρεπορτάζ που είχε κύριο θέμα έναν αρχιμανδρίτη που κατηγορήθηκε για παιδοφιλία. Είναι γεγονός ότι η εισαγγελική Αρχή κατά το διάστημα των τελευταίων μηνών από την αρχή του 2016 ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητη σε κάθε δημοσίευμα της ΦΩΝΗΣ που αναφέρονταν σε παραβατικές ενέργειες κάποιων και για το σκοπό αυτό μας κάλεσε πολλές φορές στον Πταισματοδίκη ή στην Αστυνομία για περαιτέρω εξηγήσεις κι αυτό βέβαια είναι στα θετικά της.

  Όμως για ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχόλησε τον πανελλαδικό Τύπο και συγκλόνισε την κοινή γνώμη η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης δεν ευαισθητοποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Γιατί άραγε αυτή η ΣΙΩΠΗ;

  Στη συνέχεια αντιμετωπίσαμε την απόλυτη άρνηση των εισαγγελικών Αρχών να έχουμε πρόσβαση στα έγγραφα των διοικητικών υπηρεσιών που αφορούσαν κατά την άποψη μας παραβατικές ενέργειες υπηρεσιών σε συγκεκριμένο σοβαρό κοινωνικό θέμα. Επί ένα μήνα απέρριψαν διαδοχικά τρεις αιτήσεις μας με διάφορες δικαιολογίες και χρειάστηκε να απευθυνθούμε στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα όπως και έγινε.

  Αξίζει να σημειωθεί ότι η άρνηση αυτή ήταν σε αντίθεση με τις διατάξεις του νόμου που δίνει το δικαίωμα στον πολίτη να έχει πρόσβαση στις διοικητικές αποφάσεις των διοικητών οργάνων. Το γεγονός ότι δεν διατάχτηκε προκαταρκτική εξέταση για το δημοσίευμα μας και η καθυστέρηση χορήγησης διοικητικών εγγράφων έδωσε το δικαίωμα και τη δυνατότητα στους δικομανείς πρωτεργάτες της οργάνωσης να καταθέσουν εναντίον μας 10 μηνύσεις με διάφορες κατηγορίες και δύο αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων με τις οποίες ζητούσαν τη ΦΙΜΩΣΗ της ΦΩΝΗΣ.

  Σύμφωνα με την Εισαγγελία Εφετών αν υπήρχε προκαταρκτική εξέταση δεν θα είχαν το δικαίωμα να καταθέσουν αγωγές ασφαλιστικών μέτρων και ούτε βέβαια να συζητηθούν με περίπτωση κατάθεσης. Για την περίπτωση αυτή πρότειναν τη λύση να πάρουμε βεβαιώσεις από την Εισαγγελία που να βεβαιώνουν την εξέλιξη των προκαταρκτικών ώστε να μην συζητηθούν οι αιτήσεις στην οριστική συζήτηση που θα γίνονταν στις 3 Αυγούστου 2016.

  Και τότε συνέβη το τέλος του δικαστικού πραξικοπήματος που με διαδικασίες 35 λεπτών αποφασίστηκε από δύο Πρωτοδίκες να καταργηθεί η ελευθερία του Τύπου. Η ενέργεια των δύο Πρωτοδικών που είναι αντίθετη με το άρθρο 14 του Συντάγματος και την πολιτική βούληση του Υπουργείου καταγγέλθηκε στον Πρόεδρο Εφετών που κίνησε την πειθαρχική διαδικασία εναντίον τους με την υπόθεση ήδη να απασχολεί και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

  Μια εξήγηση που προέκυψε και δικαιολόγησε τη συμπεριφορά των εισαγγελικών Αρχών ήταν και η δήλωση των πρωτεργατών της οργάνωσης σε ένα διάλειμμα μιας δίκης ότι έχουν άριστες σχέσεις με την εισαγγελία αλλά και από τη δήλωση τους στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης στέκεται αρωγός στις προσπάθειες τους και προσπάθησε να τους βοηθήσει ώστε να μπορέσουν να πάρουν τρία παιδιά από άλλα ιδρύματα ηλικίας 5,7 και 9 ετών κατά παράβαση της άδειας λειτουργίας που προέβλεπε φιλοξενία παιδιών μέχρι 2,5 ετών.

  Ποιοι ήταν οι ιδιαίτεροι λόγοι που υπήρχαν ώστε η Εισαγγελία Ροδόπης να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση; Φρόντισε άραγε να πραγματοποιηθεί με σχετική εντολή της μια επιτόπια έρευνα για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για τη φύλαξη παιδιών; Αν δεν το έπραξε γιατί αυτό το ενδιαφέρον; Αν το έπραξε και διαπίστωσε ότι όλα είναι καλώς καμωμένα πως μπορεί να εξηγήσει την απόφαση του Υπουργείου το οποίο έχει διαφορετική άποψη και το οποίο διαπίστωσε πλήθος παραβάσεων;

  Σήμερα, μετά την προσπάθεια να καταγγελθεί πολιτικά για ευνόητους λόγους η Υπουργός μέσω της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για το κλείσιμο του ιδρύματος για συγκεκριμένους σοβαρούς λόγους μετά την άρνηση των ιδρυμάτων των Αθηνών να ικανοποιήσουν την εντολή της Εισαγγελίας γιατί διαπίστωσαν αδυναμίες και τις απαιτήσεις των πρωτεργατών, ποια άραγε θα είναι η επομένη κίνηση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης;

  Θα κινήσει διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών σε όσους συνεργάστηκαν για την υπόθεση αυτή; Θα διερευνήσει άραγε τις κινήσεις της δημοτικής Αρχής Κομοτηνής για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας χωρίς την ύπαρξη των απαραίτητων δικαιολογητικών; Θα προχωρήσει στο κλείσιμο του ιδρύματος δεδομένου ότι από τη σύμβαση παραχώρησης και από την άδεια που εκδόθηκε δεν είναι νόμιμο να λειτουργεί;

  Βέβαια υπόθεση διερευνάται και από το ΓΕΣ που κλήθηκε να πάρει την σωστή απόφαση. Η υπόθεση αυτή που πλήγωσε την ελευθερία του ΤΥΠΟΥ προωθήθηκε ήδη στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και σε όλους τους αρμόδιους Υπουργούς.

 16. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/67199

  Υπέπεσε σε αντιφάσεις
  Αρχιφύλακας της Ροδόπης ψευδομαρτύρησε ενώπιον της Δικαιοσύνης!!!

  24 Αύγουστος 2016

  Ορκίστηκε με πολιτικό όρκο όμως παγιδεύτηκε από τις ερωτήσεις της Πρωτοδίκη και υπέπεσε σε αντιφάσεις – Κατατέθηκε καταγγελία εναντίον της στην Α.Δ. Ροδόπης ενώ η υπόθεση της προωθείται και στο Υπουργείο

  ……………………………..

  Ψευδομαρτυρία και μοναχού… με τις ευλογίες του Θεού!

  Φυσικά και δεν είναι η μόνη ψευδομαρτυρία που παρατηρήθηκε στη δίκη που έγινε. Οι δικομανείς αντίδικοι μας προσπάθησαν με κάθε τρόπο να αποδείξουν ότι το δημοσίευμα για τον κατηγορούμενο για παιδοφιλία αρχιμανδρίτη ήταν απόλυτα πειστικό για την ταυτότητα του. Ήθελαν δηλαδή να δείξουν τόσο η αστυνομικός όσο και ο μοναχός ότι με το δημοσίευμα αναγνώρισαν οι πάντες τον κατηγορηθέντα παιδόφιλο. Στην κατάθεση του λοιπόν ο ευλογημένος με τη χάρη του Θεού μοναχός προσπάθησε να δείξει ότι με το δημοσίευμα του συγκλονίστηκε όλη η ιεραρχία της Ελλάδας και αποκαλύφθηκε ο δράστης.

  Είπε λοιπόν το αμίμητο ότι μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος ο γέροντας του δέχτηκε περίπου 30 τηλεφωνήματα από διάφορες πόλεις της Ελλάδας που ρωτούσαν τι άραγε συμβαίνει με την περίπτωση του. Εμείς δεν θα πούμε τίποτα παραπάνω αλλά η απορία υπάρχει και φυσικά θα παραμείνει αναπάντητη. Γιατί τηλεφώνησαν συγκεκριμένα σε αυτόν; Ήξεραν κάτι καλύτερο για την υπόθεση;

 17. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/67207

  Η ΦΩΝΗ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ
  Ανακλήθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Στέγης «Ακρίτας»

  31 Αύγουστος 2016


  ΑΚΡΙΤΑΣ

  Είχε χορηγηθεί παράνομα από τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιώργο Πετρίδη καθώς αρμόδιος, βάσει νόμου, ήταν ο Δήμαρχος του Δήμου Αρριανών στον οποίον υπάγεται διοικητικά η Κάτω Βυρσίνη Ροδόπης όπου βρίσκεται η Στέγη

  Τέλος στο καθεστώς παρανομίας το οποίο είχε επιβάλει ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης με την απόφαση του να χορηγήσει άδεια ίδρυσης και λειτουργίας στη Στέγη Αποκατάστασης Ανηλίκων Ροδόπης «Ακρίτας» έβαλε ο ίδιος (!!!) με νέα του απόφαση που εξέδωσε και υπέγραψε την Τρίτη 30 Αυγούστου 2016.

  Σύμφωνα με την υπ’ αριθμόν 22464/30.08.2016 απόφαση που φέρει την υπογραφή Πετρίδη ανακαλείται η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας της Στέγης «Ακρίτας» που χορηγήθηκε με την υπ’ αριθμόν 4687/26.11.2015 απόφαση του ίδιου του Δημάρχου καθώς όπως αναφέρεται «οι αποφασιστικές αρμοδιότητες που ανήκουν σε μονομελή αιρετά όργανα, εξακολουθούν να ασκούνται από τα όργανα του οικείου Δήμου, δηλαδή από τον Δήμο στον οποίο παρέχεται η διοικητική υποστήριξη».

  Το παράδοξο, επιπλέον, στην απόφαση ανάκλησης είναι ότι ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης ομολογεί επί της ουσίας και υπογραφεί ο ίδιος την παρανομία που φαίνεται πως διέπραξε. «Η αποφασιστική αρμοδιότητα χορηγήσεως άδειας λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας ανήκει κατά νόμο στον Δήμαρχο του Δήμου Αρριανών και επομένως αυτός τυγχάνει αρμόδιος να ασκήσει την προκειμένη αρμοδιότητα» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

  Η δικαίωση της ΦΩΝΗΣ

  Από την πρώτη στιγμή που υπέπεσε στην αντίληψη μας η χορήγηση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας στη Στέγη «Ακρίτας» είχαμε γράψει ότι κακώς ο Δήμαρχος Κομοτηνής προέβη στην παραπάνω πράξη καθώς η Στέγη βρίσκεται στην Κάτω Βυρσίνη Ροδόπης και αρμόδιος για την έκδοση απόφασης ήταν ο Δήμαρχος Αρριανών. Μάλιστα, είχαμε επισημάνει το ενδεχόμενο η απόφαση Πετρίδη να θεωρηθεί άκυρη, όπως και τελικά έγινε, ενώ διερωτόμασταν ποια ήταν αυτά τα κριτήρια ή ακόμα και πολιτικά κίνητρα τα οποία ώθησαν τον Δήμαρχο Κομοτηνής σε μια τέτοια βεβιασμένη πράξη.

  Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω που γράφαμε τότε, απόρροια του δημοσιογραφικού ελέγχου και καθήκοντος, ήταν αντί να αποκατασταθεί η νομιμότητα όπως θα έπρεπε εξ αρχής να δεχθούμε πλήθος μηνύσεων και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων από τους ιδιοκτήτες της ΑΜΚΕ «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη».

  Μηνύσεις οι οποίες στηρίχτηκαν σε αβάσιμα επιχειρήματα, αναπόδεικτες θεωρίες, αυθαίρετα συμπεράσματα και οι οποίες παράλληλα ήταν εμπλουτισμένες με ύβρεις καθώς έκαναν λόγο μέχρι και για «σατανικό σχέδιο» των συντακτών της ΦΩΝΗΣ. Μηνύσεις όμως οι οποίες, όπως αποδεικνύεται πλέον πανηγυρικά, χαρακτηρίζονται και κρίνονται άνετα ως ψευδείς, παράτυπες και καταχρηστικές.

  Εκτός των μηνύσεων, οι ιδιοκτήτες της ΑΜΚΕ «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη» με επιστολή τους σε τοπικό ΜΜΕ αλλά και με συνεχείς αναρτήσεις τους σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης προεξοφλούσαν δικαστικές αποφάσεις και αναφέρονταν σε «συκοφαντίες» της ΦΩΝΗΣ, για τις οποίες ουδέποτε κάποιο δικαστήριο απεφάνθη, προκαλώντας με αυτόν τον τρόπο ανυπολόγιστη ηθική και οικονομική ζημιά και πλήττοντας ανεπανόρθωτα το κύρος, την αξιοπιστία και την εγκυρότητα τόσο της εφημερίδας όσο και των συντακτών της.

  Την ίδια ζημία με τους ανωτέρω προκάλεσε στην εφημερίδα μας και ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης ο οποίος με την παράνομη του αρχική απόφαση έδωσε το δικαίωμα στους ανωτέρω να μας μηνύσουν ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και ως δημότες του Δήμου Κομοτηνής έχουμε πλέον κάθε έννομο συμφέρον να κινηθούμε νομικά εναντίον του.

  Το τραγικό της όλης υπόθεσης φυσικά είναι η κρίση του Πρωτοδίκη Ροδόπης κυρίου Θεοδωρίδη ύστερα από την εκδίκαση της προσωρινής διαταγής των ασφαλιστικών μέτρων. Χωρίς να εξετάσει καν τη νομιμότητα ή μη της χορήγησης άδειας ίδρυσης και λειτουργίας, χωρίς να μας δώσει έστω ένα επαρκές χρονικό περιθώριο ώστε να απολογηθούμε και να αντικρούσουμε τα αίολα επιχειρήματα των αντιδίκων μας, εξέδωσε μία απόφαση που παραπέμπει σε καθεστώτα πεπερασμένων εποχών.

  Με την έκδοση προσωρινής διαταγής μας ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ (!!!) να γράφουμε το οτιδήποτε για τους μηνυτές μας. Κατήργησε στην ουσία την συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία του Τύπου και μας επέβαλε τη φίμωση και τη λογοκρισία.

  Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, η οποία δικαιώνει πλήρως το αρχικό μας ρεπορτάζ, δηλώνουμε ότι θα ασκήσουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα μας τόσο εναντίον των αντιδίκων μας όσο και εναντίον όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό το δικαστικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

 18. Ο/Η Ένας λέει:

  Δεν έχει λεφτά η Εκκλησία;

  http://fonirodopis.gr/press/67614

  Συνάντηση Μητροπολίτη – Παυλίδη
  Έργα ύψους 1,3 εκ. ευρώ για την Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής

  28 Σεπτέμβριος 2016
  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

  Αφορούν την αναβάθμιση και αποκατάσταση του Μητροπολιτικού Μεγάρου και την αντιπλημμυρική θωράκιση της Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος

  Έργα συνολικού ύψους 1,3 εκ. ευρώ αναγκαία για τις εγκαταστάσεις των εν γένει δραστηριοτήτων της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής θα πραγματοποιηθούν μέσω της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

  Για το λόγο αυτό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Παντελεήμων επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Παυλίδη προκειμένου να του μεταφέρει και δια ζώσης τις ευχαριστίες του για την έμπρακτη υποστήριξη και ανταπόκριση του στα χρονίζοντα αυτά αιτήματα της Μητρόπολης.

 19. Παράθεμα: Η αποκολοκύνθωση του Τσίπρα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 20. Παράθεμα: ΚΡΑΤΟΣ, ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ | Σίμος Κουταλιανός

 21. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/68287

  Ζητείται προστασία από τον Άρειο Πάγο
  Κωνσταντίνα Μελισσάρη: Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης που στοχοποιεί και απειλεί πολίτες

  7 Δεκέμβριος 2016

  Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης που αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο επιτέθηκε εναντίον συνεργάτη της ΦΩΝΗΣ λέγοντας «από δω και στο εξής θα είμαι εναντίον σας σε κάθε περίπτωση» – Αιτία σχετικά δημοσιεύματα της εφημερίδας – Πόσο αξιόπιστη δικαιοσύνη μπορεί άραγε να αποδοθεί;

  Με σχετική αναφορά προς τον Εισαγγελέα Εφετών Θράκης που κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο συνεργάτης της ΦΩΝΗΣ που δέχτηκε την φραστική επίθεση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης κ. Κωνσταντίνας Μελισσάρη χαρακτηρίζει ως απαράδεκτη τη συμπεριφορά της εισαγγελικής λειτουργού όταν ο ίδιος «τόλμησε» να παρουσιαστεί στο γραφείο της προκειμένου να ενημερωθεί για θέματα της αρμοδιότητας της ύστερα από σχετικό γραπτό αίτημα που υπέβαλε νωρίτερα.

  «Μου πετάξατε το γάντι»

  Αμέσως μετά την είσοδο στο γραφείο της με μια φράση που ασφαλώς δεν αρμόζει σε εισαγγελικό λειτουργό είπε στον αποσβολωμένο πολίτη τη φράση «μου πετάξατε το γάντι κι εγώ το σήκωσα, οπότε από δω και στο εξής θα είμαι σε κάθε περίπτωση εναντίον σας. Με στοχοποιήσατε (!!!) σε δύο περιπτώσεις, πρώτα με το δημοσίευμα για την παρουσία μου σε καφετέρια στο Εμπορικό Κέντρο Κομοτηνής μαζί με αυτοδιοικητικό παράγοντα, γεγονός που προκάλεσε την παρέμβαση των ανωτέρων μου και στη συνέχεια με το άρθρο για την ισοπολιτεία και ισονομία στον χώρο της εκπαίδευσης».

  Στη συνέχεια εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ότι όλα τα στελέχη της ΦΩΝΗΣ στηρίζουν απόψεις της μειονότητας, ταυτίζοντας έτσι τον εαυτό της με τους γνωστούς ακραίους εθνικιστές που πριν λίγο καιρό εξαπέλυσαν επίθεση με ακατονόμαστες φράσεις, ενέργεια για την οποία επιλαμβάνεται ήδη η Δικαιοσύνη.

  ΜΕΤΕ – ΤΣΑΟΥΣΘα πρέπει να σημειωθεί ότι η προϊσταμένη της Εισαγγελίας έπαιξε ένα περίεργο ρόλο στο δικαίωμα του συνεργάτη μας να λάβει γνώση εγγράφων διοικητικών Αρχών, αρνούμενη αυτή και οι υφιστάμενοι της να εφαρμόσουν το νόμο 2690/1999 που αναφέρεται στα δικαιώματα των πολιτών για διαφάνεια στις πράξεις του δημοσίου κάτι το οποίο διασφαλίστηκε μετά από παρέμβαση της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης.

  Πρέπει τέλος να αναφερθεί και η απόφαση της να χορηγήσει έγγραφο σε κάποιους προκειμένου να παραλαμβάνουν παιδιά από ευαγή ιδρύματα παρόλο που γνώριζε ότι με απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και του Δήμου Κομοτηνής το ίδρυμα δεν εξασφάλιζε τις απαραίτητες συνθήκες για τη φιλοξενία παιδιών ενώ δεν υπήρχαν και οι απαραίτητες άδειες.

  Δυστυχώς γι’ αυτήν, οι κινήσεις για την παραλαβή παιδιών βγήκαν στην επιφάνεια εγγράφως από τους ευεργετηθέντες από αυτήν, οι οποίοι δημοσιοποίησαν και την αντίστοιχη παράνομη απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας.

  Το θέμα που υπάρχει πλέον είναι αν η Δικαιοσύνη που πρέπει να είναι αμερόληπτη και αντικειμενική μπορεί να αποδίδεται για την ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης με παρόμοιες συμπεριφορές.

  http://fonirodopis.gr/press/68284

  Ποιος θα εφαρμόσει τον νόμο;
  Υπόθεση «Ακρίτας»: Η παρανομία οργιάζει!

  7 Δεκέμβριος 2016

  Ο Δήμος Κομοτηνής ανακάλεσε την παράνομα εκδοθείσα απόφαση του, το Υπουργείο Εργασίας κάνει λόγο για σωρεία παραβάσεων ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε την ένσταση της εταιρείας – Παρ’ όλα αυτά οι Εισαγγελικές Αρχές όχι μόνο δεν εφαρμόζουν τη νομοθεσία βάζοντας λουκέτο στην παράνομη πλέον Στέγη αλλά δίνουν και άδεια για φιλοξενία παιδιών εκθέτοντας τα με αυτόν τον τρόπο σε κίνδυνο!

  Το κράτος καταλύεται και αναβιώνει το παρακράτος με τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης να μην αισθάνονται την υποχρέωση να πειθαρχήσουν στους νόμους που καθορίζουν τη λειτουργία δομών. Επιγραμματικά να αναφερθούμε στα γεγονότα:

  1. Υπάρχει απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για τη λειτουργία της Στέγης «Ακρίτας» που λειτουργεί η ιδιωτική εταιρεία «Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη» η οποία κάνει λόγο για σωρεία παραβάσεων. Η υποκριτική αναφορά ότι υπάρχουν έγγραφα της Περιφέρειας και του Δήμου που δείχνουν αξιόλογη λειτουργία του κατασκευάσματος υπήρχαν πριν από την απόφαση του Υπουργείου και δεν λήφθηκαν υπόψη επειδή δεν ήταν αξιόλογες και αξιόπιστες.

  2. Υπάρχει η ανάκληση της παράνομα εκδοθείσας απόφασης του Δήμου Κομοτηνής λόγω αναρμοδιότητας ενώ υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν και άλλες παρατυπίες.

  3. Μετά την προσφυγή της ομάδας των επενδυτών στην περιφερειακή διοίκηση για ακύρωση της απόφασης του δημάρχου εκδίδεται απόφαση με την οποία ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ η προσφυγή, ισχύει η απόφαση για παράνομη λειτουργία και παραπέμπει τους πρωτεργάτες της Στέγης σε άλλη διαδικασία.

  Οριστικά πλέον το ορεινό κατασκεύασμα δεν έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να είναι ανοιχτό εκθέτοντας σε κίνδυνο τα παιδιά που φιλοξενούνται αφού δεν υπάρχουν σύμφωνα με το έγγραφο του Υπουργείου οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την ασφαλή διαβίωση τους.

  Το ερώτημα που πλανάται είναι αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να εφαρμόσει το νόμο, αν υπάρχει εισαγγελική Αρχή που θα δώσει τις κατάλληλες εντολές ώστε να σταματήσει η ασυδοσία των πρωτεργατών που όχι μόνο δεν σιωπούν αλλά αντιθέτως με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο απειλούν, συκοφαντούν και ανακοινώνουν δικαστικές διώξεις κατά δημάρχων, υπαλλήλων του κράτους και φυσικά κατά δημοσιογράφων που αποκάλυψαν τις παράνομες πράξεις τους.

  Εμείς λέμε ότι φοβερίζει όποιος φοβάται ενώ πολύ σύντομα θα αναδειχθούν και από τίμιους δικαστικούς οι παράνομες πράξεις τους καθώς και οι απατηλές αναφορές τους στα διάφορα δικαστικά έγγραφα που σκοπό είχαν να παραπλανήσουν κάποιους μικρούς δικαστές.

  Προς το παρόν έχουν υποχρέωση να απαντήσουν στα ερωτήματα που αναφέρονται στην εξώδικη δήλωση την ίδια ώρα που κινήθηκαν οι σχετικές προανακριτικές διαδικασίες για διερεύνηση των παράνομων πράξεων τους.

 22. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://fonirodopis.gr/press/68391

  Με ερώτηση στη Βουλή!
  Η Χρυσή Αυγή ζητάει από τον Δήμο Κομοτηνής να παραβιάσει τη νομοθεσία!!!

  9 Δεκέμβριος 2016
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΑΚΡΙΤΑΣ

  Απαξίωση και αμφισβήτηση του Συντάγματος και των νόμων από το ακροδεξιό κόμμα προς χάριν των συμφερόντων μιας ιδιωτικής εταιρείας!

  Την παραβίαση από τον Δήμο Κομοτηνής του άρθρου 9 του Ν.3852/2010 περί χορηγήσεως άδειας λειτουργίας ιδρυμάτων παιδικής πρόνοιας ζητάει ούτε λίγο ούτε πολύ ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κ. Γιάννης Λαγός μέσω ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας.

  Ο κ. Λαγός στην ερώτηση που κατέθεσε για τα συμφέροντα μιας μικρομεσαίας ιδιωτικής εταιρείας, πρακτική η οποία δεν συνηθίζεται από τα κόμματα, χαρακτηρίζει την εφαρμογή του νόμου από τον Δήμο Κομοτηνής ως «τυπικούς λόγους» δικαιώνοντας έμμεσα με αυτόν τον τρόπο όσους κατηγορούν το ακροδεξιό κόμμα ότι κινείται εκτός του συνταγματικού τόξου.

  Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ρωτάει τους αρμόδιους υπουργούς αν πρόκειται ο δήμαρχος Πετρίδης να αναθεωρήσει την επίμαχη του απόφαση και να παραβιάσει εκ νέου τη νομοθεσία ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση της λειτουργίας της Στέγης Αρωγής Ανηλίκων «Ακρίτας» από την ιδιωτική εταιρεία «Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη».

  Εντύπωση παράλληλα προκαλεί το επιχείρημα του κ. Λαγού ότι η ανωτέρω Στέγη επιτελεί πέραν του κοινωνικού και «σημαντικό εθνικό έργο», το οποίο ωστόσο δεν αποσαφηνίζει, ενώ ασχολίαστο δεν μπορεί να μείνει και το γεγονός ότι ο βουλευτής δείχνει να μην ενδιαφέρεται ούτε καν για τις ανάγκες των ανήλικων παιδιών.

 23. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ποια ήταν η απάντηση της συντεταγμένης Πολιτείας (Υπουργείο Θρησκευμάτων, δηλαδή ο πολύπλαγκτος Φίλης, Δικαιοσύνη κλπ) σε μια είδηση που διαδόθηκε ευρύτατα («η είδηση γίνεται κυριολεκτικά πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ από άκρη εις άκρη της χώρας με το fonirodopis.gr να δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες»);
  Νομίζω προς το παρόν καμία.
  Φαντάζομαι ποια είναι η τύχη των περιστατικών που δεν έχουν φωνή.
  Της Εκκλησίας πάντως η απάντηση υπήρξε η διαχρονικά γνωστή Σιωπή.
  Αυτός όμως είναι ο Νόμος της Μαφίας.
  Σημ. Το παιδάκι δεν είναι μαθητής της Σχολής Χίλλ, για να ενδιαφερθεί η Αριστερά (που ήθελε λέει να αλλάξει την Ευρώπη) γι’αυτό.

  http://fonirodopis.gr/press/69078
  Ανασκόπηση 2016: Τα γεγονότα και οι ειδήσεις που «απογείωσαν» το fonirodopis.gr

  31 Δεκέμβριος 2016

  Με 6,1 εκ. προβολές σελίδας και 898.956 θεάσεις από μοναδικές ip η ιστοσελίδα της ΦΩΝΗΣ καθιερώθηκε στην συνείδηση των αναγνωστών ανά το πανελλήνιο ως το κορυφαίο ενημερωτικό site της περιοχής
  ………………….
  Εκτός των εθνικών θεμάτων ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να δώσουμε στην είδηση που προκάλεσε σοκ και αποτροπιασμό σε ολόκληρο το πανελλήνιο. Η ΦΩΝΗ δημοσιεύει στις 19 Μαΐου το έγγραφο κατάθεσης 5χρονου ανηλίκου το οποίο καταγγέλλει Αρχιμανδρίτη που επιχείρησε να το παρενοχλήσει σεξουαλικά και η είδηση γίνεται κυριολεκτικά πρώτο θέμα σε όλα τα ΜΜΕ από άκρη εις άκρη της χώρας με το fonirodopis.gr να δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες.
  …………………………
  Παρακάτω ακολουθούν οι ειδήσεις που διαβάστηκαν περισσότερο (με χρονολογική σειρά):
  …………..
  Κατάθεση – σοκ 5χρονου: Ο Γέροντας με φιλούσε στο στόμα και μου βαζε δάχτυλο!!!

  Ανατριχίλα και αποτροπιασμό προκαλεί το έγγραφο της κατάθεσης ανηλίκου, ηλικίας 5 ετών, σε Πταισματοδίκη το οποίο φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΦΩΝΗ. Η καταγγελία είναι τρομακτική και αφορά Αρχιμανδρίτη της Βορείου Ελλάδος ο οποίος καταγγέλλεται ότι μαζί με έναν ακόμη άντρα παρενόχλησε σεξουαλικά έναν 5χρονο μέσα στο μοναστήρι του!!! Η είδηση κάνει τον γύρο της Ελλάδας και παραλίγο να ρίξει τους… servers μας!
  …………………………….

 24. Παράθεμα: Το «Τάμα» της Χρυσής Αυγής – Lefteria

 25. Ο/Η Κάσυ Διάρη, θεούσα λέει:

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/03/blog-post_607.html

  Η χρυσαυγίτισα «εκπαιδευτικός» και το «τάμα του έθνους»
  Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 | 8:35 π.μ.

  Η 21 Μάρτη καθιερώθηκε το 1966 από τον ΟΗΕ, σαν παγκόσμια μέρα κατά του ρατσισμού και τον φυλετικών διακρίσεων. (Αργότερα σήμερα θα γράψει αναλυτικά η Αργυρώ γι’ αυτό το θέμα).

  Προς το παρών ας δούμε τι σχέσεις έχει το ναζιστικό μόρφωμα με αυτή την επέτειο. Όπως μας πληροφορεί δημοσίευμα του υπογράφει ο Δημήτρης Τρίμης στην «ΕτΣ», από τις αρχές του χρόνου η δασκάλα Χαρίκλεια (Χαρά) Νικοπούλου, αποσπάστηκε σαν μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του Χρυσαυγίτη βουλευτή Π. Ηλιόπουλου και ανέλαβε καθήκοντα «γραμματειακής υποστήριξης».

  Αυτή η «κυρία» πριν καταλήξει στην ναζιστική οργάνωση έχει μακρά πολιτική παρουσία με ακραίο ρατσιστικό λόγο.

  Αυτές οι «εκπαιδευτικές δραστηριότητες» της δασκάλας προκάλεσε την αντιπαράθεση της με τοπικούς φορείς, ενώ η πλειονότητα των γονέων ζήτησαν γραπτά την απομάκρυνσή της από το σχολείο που δίδασκε.

  Παρακάτω παρακολουθούμε τις «επιδόσεις». Όταν απαγόρευε στα παιδάκια που είχαν γονείς μουσουλμάνους να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα «σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει την ελληνική εθνική συνείδηση στα παιδιά της μειονότητας», όταν πότιζε τους μαθητές της με με το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού.

  Πέρα απ’ το πολύ κατατοπιστικό δημοσίευμα του Δ. Τρίμη ας δούμε τι ανέφερε περασμένη ανάρτησή μας γι’ αυτή την «εκπαιδευτικό» πριν καταλήξει να στελεχώνει την ναζιστική συμμορία:

  Αναβιώνουν οι παιδουπόλεις της Φρειδερίκης – ορφανοτροφείο ελληνοχριστιανικής παιδείας στη Ροδόπη από τη “σύγχρονη Μπουμπουλίνα”

  «Να σώσουμε τα παιδιά μας των βορείων επαρχιών από την απαγωγή πέρα από τα σύνορα και τη διαπαιδαγώγησή τους σε εχθρούς της πατρίδας». Τα λόγια αυτά ανήκουν στη Φρειδερίκη που πριν από 68 χρόνια προανήγγειλε την ίδρυση των «παιδουπόλεων».

  Ήταν τα ιδρύματα τα οποία, ως γνωστόν, είχε αναλάβει υπό την εποπτεία της η μέλλουσα βασίλισσα της Ελλάδας και αποτέλεσαν για περίπου 25.000 παιδιά το ιδανικό φροντιστήριο ελληνοχριστιανικής και αντικομμουνιστικής αγωγής.

  Αυτή τη δόξα φαίνεται να έχει ζηλέψει σήμερα η επονομαζόμενη -από εθνοθρησκευτικούς κύκλους και μιντιακούς συνοδοιπόρους τους- «σύγχρονη Μπουμπουλίνα», δασκάλα στο Μέγα Δέρειο Έβρου, Χαρά Νικοπούλου.
  Έτσι, στην ορεινή Ροδόπη, σε έκταση 150 στρεμμάτων στο παλιό στρατιωτικό φυλάκιο «Ακρίτας», το οποίο παραχωρήθηκε για χρήση με απόφαση του Γ.Ε.Σ. στην ομάδα της Νικολοπούλου και των συνεργατών της, δημιουργείται μια στέγη αποκατάστασης αρωγής Ανηλίκων Ορεινής Ροδόπης. Σκοπός της η διάδοση της ελληνοχριστιανικής ιδέας, μέσω της δημιουργίας ορφανοτροφείου, άσυλου ΑμΕΑ και φροντιστηρίου ενισχυτικής διδασκαλίας.

  Σύμφωνα με δηλώσεις της κ. Νικολοπούλου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Κ. Χαρδαβέλα στον Realfm, σε λίγους μήνες αναμένεται να φιλοξενηθούν τα πρώτα βρέφη από την Αθήνα που εγκαταλείφθηκαν από τους γονείς τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Κάνει παράλληλα λόγο και για φιλοξενία ολόκληρων οικογενειών που θα στηρίζονται και θα συμμετέχουν στην αγροτική και γεωργική εκμετάλλευση του κτήματος. Την ίδια στιγμή ζητά την οικονομική στήριξη όλων και ευχαριστεί τη σημαντική οικονομική προσφορά επιχειρηματιών και μέσων ενημέρωσης που την στηρίζουν.

  Η βράβευση και η «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη»

  Ποια είναι όμως η κ. Νικολοπούλου; Η Ακαδημία Αθηνών την βραβεύει τον Ιανουάριο του 2011 για την «εθνοπρέπειά» της ενώ η ίδια απαγόρευε στα δίγλωσσα παιδιά να μιλούν τη μητρική τους γλώσσα σε μια προσπάθεια να εμφυσήσει την ελληνική εθνική συνείδηση στα παιδιά της μειονότητας.

  Άλλωστε, δεν έχει κρύψει ότι θεωρεί εθνικά απαράδεκτο να παρέχουν τα ελληνικά σχολεία δίγλωσση εκπαίδευση στα παιδιά της μειονότητας. Δεν έχει σταματήσει όμως εκεί αφού έχει ανασύρει από τα αραχνιασμένα συρτάρια της την ελληνοπρεπή «πατριδογνωσία» που διδάσκει στο ίδρυμα που ήδη διευθύνει την «Κιβωτό της Δόμνας Βιζβίζη».
  Πρόκειται για ένα διδασκαλείο για παιδιά και ενήλικες που έχει ιδρύσει το 2012 στην Κομοτηνή μαζί με τον σύζυγό της Ι. Φριτζαλά. Το ίδρυμα αποσκοπεί στην «άμεση επιστροφή στις ρίζες μας και την εμβάθυνση στον ανυπέρβλητο πολιτισμό, στην τεράστια ιστορία και στην πάμπλουτη γλώσσα του Ελληνικού Έθνους». Το βέβαιο είναι ότι το ζεύγος ξέρει να επιλέγει τους καταλληλότερους αφού μεταξύ των καθηγητών της «Κιβωτού» εμφανίζονται ο Σαράντος Καργάκος (επιφανές μέλος του εθνικιστικού κλαμπ «Δίκτυο 21») και η Άννα Τζιροπούλου Ευσταθίου (καθηγήτρια αρχαίων ελληνικών και δεξί χέρι στην «Ελληνική Αγωγή» του Άδωνη Γεωργιάδη).

  Σύμφωνα με τον Ι. Φριτζαλά, αιτία της οικονομικής κρίσης είναι «η πνευματική πενία και η έλλειψη οράματος της πατρίδας, ιδανικών και αξιών που αναμφίβολα συνδυάστηκαν με το ψευδοπροοδευτικό και εθνομηδενιστικό πνεύμα που επεβλήθη από την εποχή της μεταπολιτεύσεως και εντεύθεν.»

  Οι σχέσεις με την ακροδεξιά και το Τάμα του Έθνους

  Η ίδια ισχυρίζεται ότι το νέο ίδρυμα θα είναι ανοικτό χωρίς διακρίσεις σε παιδιά χριστιανών και μουσουλμάνων «που έχουν πληγεί από την κρίση», όμως αυτό μπορεί και να αμφισβητηθεί. Στο πρόσφατο παρελθόν άλλωστε, έχει επανειλημμένα αφεθεί σε κάθε είδους ισλαμοφοβικές και πατριωτικές κορώνες παρουσιάζοντας σε μαζώξεις «εθνεγερτικού» χαρακτήρα τα πεπραγμένα της.

  «Μέσα από τα βάθη των αιώνων το θρυλικό «Μολών Λαβέ» του Λεωνίδα και των 300 ορίζει τι είναι η Ελλάδα […] Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι η Ελλάς του χθες και του σήμερα, έτσι όπως θα θέλαμε όλοι να είναι […] Ελλάδα είναι οι ιερείς του γένους που ακούραστα στα κρυφά σχολεία διατήρησαν στους αιώνες το ομόγλωσσον, το ομότροπον, το ομόθρησκον» έλεγε χαρακτηριστικά το 2010 με την ευκαιρία της βράβευσής της από τον τότε νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη.

  Ενδεικτικές είναι και οι εκλεκτικές συγγένειες με όλο το φάσμα της εγχώριας δεξιάς και ακροδεξιάς. Από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων μέχρι «ανένταχτους πατριώτες», δεν υπάρχει ακροδεξιός στην Ελλάδα που να μην έχει προσπαθήσει να προσεταιριστεί την Χ. Νικοπούλου και το «αξιοθαύμαστο έργο» της. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής Η. Παναγιώταρος επιχαίρει στο προσωπικό του ιστολόγιο «τη γνήσια ελληνίδα Χαρά Νικοπούλου που ξεφτίλισε το ανθελληνικό σύστημα» αρνούμενη να παραλάβει πέρυσι τιμητική διάκριση από το βουλευτή Φλώρινας της Ν.Δ. Σ. Κωνσταντινίδη, ο οποίος βγάζοντας στη φόρα τις ενδοοικογενειακές διαφορές της δεξιάς πολυκατοικίας την αποκάλεσε «Χρυσαυγίτισσα», χαρακτηρισμό που δεν αποποιήθηκε.

  Διαφωτιστικό είναι και το άρθρο της Εφημερίδας των Συντακτών τον Ιούνιο του 2014, με αφορμή μια «υβριδική» πολιτικο-χριστιανική εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο που περιελάμβανε την παρουσίαση ενός βιβλίου του Β. Νικόπουλου (επίτιμου προέδρου του Αρείου Πάγου και πατέρα της δασκάλας) και μια παράλληλη ομιλία από το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Έθνους» το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως «μοχλός αναζωογονήσεως και ανορθώσεως του κατατρωθέντος ηθικού και εθνικού σθένους των Ελλήνων».

  Από το κείμενο της δημοσιογραφικής ομάδας του Ιού αποκαλύπτονται οι αγαστές σχέσεις της οικογένειας με την Εκκλησία, τους δικαστές και όσους επιθυμούν την ανέγερση του Τάματος του Έθνους. Ταυτόχρονα έχουμε και μια αδιαμφισβήτητη απόδειξη των «ποιοτικών χαρακτηριστικών» των πρωτοβουλιών της Χ. Νικοπούλου, εφόσον μιλά η ίδια σε πρώτο πρόσωπο για τη δράση της. Διαβάζουμε: “ [Το βιβλίο αυτό] «είναι το στρατηγικό εγκόλπιο κάθε σύγχρονου εν Χριστώ επαναστάτη. Μελετώντας τις σελίδες του θα βρει καθένας από μας που νιώθει λαβωμένος από την προπαγάνδα των δυτικότροπων σιωνιστικών μέσων ενημέρωσης, μια διέξοδο προς τη λύτρωση» […] Και το συμπέρασμά της ήταν ότι «το κράτος έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει τις έννοιες που έχουν ισοπεδωθεί από τις σκοτεινές δυνάμεις της παγκοσμιοποιήσεως, τις έννοιες του έθνους και της πατρίδος, ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις του ώστε να ενεργοποιηθεί ο πατριωτισμός αλλά και ο κατά κυριολεξία εθνικισμός των Ελλήνων».

  Πηγή: Ξένια Πηρούνια – «Εποχή» μέσω indeXanthi

  • Ο/Η laskaratos λέει:

   https://www.efsyn.gr/arthro/tama-tis-hrysis-aygis

   Το «Τάμα» της Χρυσής Αυγής


   Ενα από τα κτίσματα του φυλακίου που παραχώρησε ο στρατός στην εταιρεία των Νικοπούλου – Φριτζαλά

   20.03.2017
   Συντάκτης: Δημήτρης Ψαρράς

   Από τις αρχές του χρόνου (2.1.2017), με απόφαση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το γραφείο του βουλευτή Μαγνησίας της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ενισχύθηκε με μια νέα μετακλητή υπάλληλο που ανέλαβε καθήκοντα «γραμματειακής υποστήριξης». Πρόκειται για τη δασκάλα Χαρίκλεια (Χαρά) Νικοπούλου.

   Με την εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι κορυφώνεται η καριέρα της κυρίας Νικοπούλου, την οποία γνωρίσαμε ως «ηρωική δασκάλα» της ακριτικής Θράκης, ως «σύγχρονη Μπουμπουλίνα» ως «θηλυκό Λεωνίδα της Σπάρτης», ως «δασκάλα με παντελόνια», ως «φυσική συνέχεια του Ρήγα Φεραίου, του Μαρίνου Αντύπα και του Δημήτρη Γληνού». Πώς όλα αυτά τα μεγάλα λόγια κατέληξαν στα γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης;


   Ο Αστέριος Χάμος του ακροδεξιού «Πατριωτικού Συνδέσμου» βραβεύει τη Χ. Νικοπούλου

   Μέχρι πολύ πρόσφατα η ίδια η κυρία Νικοπούλου αρνιόταν κατηγορηματικά τη σχέση της με την πολιτική Ακροδεξιά και πολύ περισσότερο με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή. Μάλιστα ένα από τα επιχειρήματά της εναντίον της εφημερίδας της Θράκης «Φωνή της Ροδόπης», με την οποία βρίσκεται σε οξεία δικαστική αντιπαράθεση υπήρξε ότι σε κάποιο δημοσίευμα αποκλήθηκε «χρυσαυγίτισσα».

   Τον ίδιο χαρακτηρισμό είχε απευθύνει στην κυρία Νικοπούλου και ο βουλευτής Φλώρινας της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης, όταν εκείνη αρνήθηκε επιδεικτικά να λάβει από τα χέρια του μια τιμητική πλακέτα σε εκδήλωση στο χωριό Κέλλη, κατηγορώντας τον ότι ψήφισε την «εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας» στη Βουλή. Η Χρυσή Αυγή πρόβαλε το επεισόδιο υπό τον τίτλο «Εφτυσε τους προδότες η Χαρά Νικοπούλου: Χρυσαυγίτισσα την είπε βουλευτής της Ν.Δ.».

   Η πρώτη καριέρα

   Πέραν της όποιας ιδεολογικής συγγένειας με τη Χρυσή Αυγή, εκείνο που προκαλεί ερωτήματα στην περίπτωση αυτή είναι το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η κυρία Νικοπούλου εμφανιζόταν ως αφοσιωμένη στην υπεράσπιση των ελληνοχριστιανικών ιδεωδών στην ακριτική Θράκη. Πώς βρέθηκε ξαφνικά στη Μαγνησία; Και πώς εξηγείται η συνύπαρξη μιας τόσο πιστής χριστιανής με τους φανατικούς οπαδούς ενός άλλου «σταυρού», του αγκυλωτού;

   Το όνομα της κυρίας Νικοπούλου πρωτοέγινε γνωστό πριν από δέκα χρόνια. Κόρη του τότε προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Νικόπουλου, η Χαρίκλεια Νικοπούλου είχε ζητήσει το 2004 να μετατεθεί στο μειονοτικό σχολείο του χωριού Μεγάλο Δέρειο, στη Θράκη, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

   Εγκαταστάθηκε στο χωριό μαζί με τον χρηματιστή σύζυγό της Ιωάννη Φριτζαλά, αλλά πολύ γρήγορα ήρθε σε αντιπαράθεση με μεγάλη μερίδα των κατοίκων, ακόμα και με στελέχη της εκπαιδευτικής κοινότητας και τη δημοτική αρχή.

   Ο λόγος ήταν ότι η δασκάλα είχε αντιληφθεί την παρουσία της στο χωριό ως ένα είδος «εθνικής αποστολής», με στόχο «να δημιουργήσει ελληνική συνείδηση» στα παιδιά της μειονότητας. «Τους έκανα μάθημα για την Επανάσταση του 1821», δήλωνε στο «Πρώτο Θέμα» (17.2.2008), «όταν ένας μαθητής πετάχτηκε όρθιος και μου είπε ότι είναι Τούρκος. Ηρεμα, τον πήρα από το χέρι και τον πήγα στο προαύλιο κάτω από την ελληνική σημαία λέγοντάς του ότι είναι Ελληνας και βρίσκεται σε ελληνικό έδαφος».


   Το ζεύγος Νικοπούλου – Φριτζαλά με τον μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο

   Οσο για τον τρόπο που είχε επιλέξει η δασκάλα για να «δημιουργήσει ελληνική συνείδηση», χαρακτηριστικός ήταν ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο σχολείο του χωριού. Η δασκάλα έβγαζε λόγο στα μουσουλμανάκια για «το μήνυμα της έλευσης του Θεανθρώπου» κι οι μαθητές τραγουδούσαν ελληνοχριστιανικά άσματα («του λευκού σταυρού σου η χάρη δυναμώνει κι οδηγεί»), ενώ μια μικρή μαθήτρια, η Εμινέ, απαγγέλλει: «Βάλε τους Τούρκους εμπροστά / σαν το χασάπη τα τραγιά / καπετάνιε μας λεβέντη / που όλη η Τουρκιά σε τρέμει».

   Η κυρία Νικοπούλου είχε τη δική της άποψη για την εκπαίδευση της μειονότητας, σε ευθεία αντίθεση με το επιτυχημένο μεταρρυθμιστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διεύθυναν οι καθηγήτριες Αννα Φραγκουδάκη και Θάλεια Δραγώνα. Η άποψή της είναι ότι «τα σχολεία πρέπει να γίνουν δημόσια και να πάψουν να είναι δίγλωσσα» («Πρώτο Θέμα», 17.2.2008).

   Την κατάργηση της διδασκαλίας της τουρκικής επαναλάμβανε και σε συνέντευξή της προς το τότε στέλεχος του ΛΑΟΣ, Γιάννη Κουριαννίδη: «Πρέπει για να εξυγιανθεί αυτό το πράγμα, να πάμε στη ρίζα, να κάνουμε δημόσια τα σχολεία της μειονότητας και να πάψουν πλέον να είναι δίγλωσσα» («Ελεύθερος Κόσμος», 17.2.2008).

   Αφορμή για τη δημόσια εμφάνισή της στα μέσα ενημέρωσης ήταν η καταγγελία της ότι κάποιος χωρικός χειροδίκησε εις βάρος της, μετά τις επιπλήξεις που η ίδια απεύθυνε στη σύζυγό του και καθαρίστρια του σχολείου. Ο δράστης συνελήφθη και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 10 μηνών (11.2.2008). Το Εφετείο μείωσε την ποινή του σε 5½ μήνες (19.11.2009).

   Το επεισόδιο αυτό ήταν το αποκορύφωμα της αντιπαράθεσης της δασκάλας με τοπικούς φορείς. Η ίδια είχε καταγγείλει από τον Σεπτέμβριο του 2007 τον διευθυντή του σχολείου και τον πρόεδρο της σχολικής εφορίας ότι «λειτουργούν άκρως αντιεκπαιδευτικά και ανθελληνικά», ενώ η πλειονότητα των γονέων ζήτησαν γραπτά την απομάκρυνσή της.

   Το θέμα έφτασε στη Βουλή

   Η υπόθεση έφτασε και στη Βουλή με ερώτημα του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Αχμέτ Χατζηοσμάν, προς τον τότε υπουργό Παιδείας (και τοπικό πολιτευτή), Ευριπίδη Στυλιανίδη: «Τα τελευταία δύο χρόνια η τοπική κοινωνία του Μεγάλου Δερείου στον νομό Εβρου είναι ανάστατη από τις δράσεις της δασκάλας, κυρίας Χαρίκλειας Νικοπούλου», σημείωνε ο βουλευτής.

   «Η εν λόγω δασκάλα προέβη σε μια σειρά προκλητικών ενεργειών και εμπρηστικών δηλώσεων, με αποτέλεσμα την αναστάτωση σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας του Μεγάλου Δερείου και την τρομοκράτηση των κατοίκων της μέσω απειλών και εκβιασμών»…

   Τελικά η δασκάλα μετακόμισε στον οικισμό Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας στη Χαλκιδική. Αλλά η δράση της στη Θράκη της είχε ήδη αποφέρει μια βράβευση με το «αργυρούν μετάλλιον ανδρείας» από την Ακαδημία Αθηνών (Δεκέμβριος 2010).

   Δεν πέρασαν πολλά χρόνια και το ζεύγος Νικοπουλου – Φριτζαλά επανεμφανίστηκε στη Θράκη, αυτή τη φορά μέσω μιας Αστικής Εταιρείας Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, με την ονομασία «Η Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη». Το εξαιρετικά φιλόδοξο καταστατικό της εταιρείας, που κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής στις 23.4.2012, αναφέρει ως μέλη μόνο το ζεύγος, ενώ ως «αρχές» της εταιρείας καταγράφεται «η οικοδόμηση μιας ενωμένης και αρμονικής ελληνικής κοινωνίας, η ισχυροποίηση της πατρίδος μας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και η επαναφορά στις ρίζες μας και την εμβάθυνση στον ανυπέρβλητο πολιτισμό, στην τεράστια ιστορία και στην πάμπλουτη γλώσσα του Ελληνικού Εθνους».


   Το «Τάμα του Εθνους», όπως το φαντάζονται οι νοσταλγοί της «εθνοσωτηρίου επαναστάσεως»

   Εντυπωσιακή είναι και η απαρίθμηση των 32 διαφορετικών «σκοπών» της εταιρείας. Ηδη με τον πρώτο «σκοπό» μπαίνουμε στο πνεύμα των ιδρυτών: «Η συστηματική μελέτη, έρευνα, ανάδειξη, προβολή και διάδοση του ενιαίου και αδιασπάστου πνεύματος, της πανεπιστημονικής προσέγγισης του «σκέπτεσθαι ελληνικώς», της Ελληνικής Ιστορίας και των διαχρονικών και οικουμενικών αξιών του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας». Ακόμα πιο διαφωτιστικοί είναι άλλοι «σκοποί», όπως λ.χ. «η δημιουργία ενός θύλακα επαγρύπνησης των υγιών δυνάμεων του Ελληνισμού».

   Μεταξύ των 19 διαφορετικών σεμιναρίων που επαγγέλλεται το καταστατικό ξεχωρίζει το «εβδομαδιαίο κατηχητικό παίδων και ενηλίκων», αλλά και η «διοργάνωση συστηματικών σεμιναρίων επιβίωσης, σε συνεργασία με Λέσχες Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων».

   Η συνεργασία με τις ένοπλες δυνάμεις δεν άργησε. Με αίτηση προς τη διοίκηση της τοπικής Ταξιαρχίας Πεζικού που υπογράφει ο «γεωπολιτικός αναλυτής» Ι. Φριτζαλάς, η εταιρεία ζήτησε στις 12.2.2013 να της παραχωρηθούν τα κτίρια του «Εθνικού Φυλακίου Ακρίτας» και ο περιβάλλων χώρος 150 στρεμμάτων, προκειμένου να τα ανακαινίσει με σκοπό τη διαμόρφωση «ενός κέντρου εναλλακτικής διαβίωσης» με αναφορά στον «τουρισμό», την «ανάπτυξη έρευνας και καινοτομίας», αλλά και την αντιμετώπιση μιας «ενδεχόμενης ανθρωπιστικής κρίσης».

   Ο χώρος πράγματι παραχωρήθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από τις ένοπλες δυνάμεις στην εταιρεία του ζεύγους στις 6.4.2013, με μια απόφαση που ακύρωνε προγενέστερη παραχώρηση στην Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ροδόπης.

   Η εταιρεία προχώρησε στις 8.5.2013 και σε αίτηση άδειας προς τις στρατιωτικές αρχές για οικοδομικές εργασίες, στο πλαίσιο του «στρατηγικού σχεδίου για τη μεσοπρόθεσμη διαμόρφωση του Κέντρου Εναλλακτικής Διαβιώσεως».

   Η άδεια παραχωρήθηκε από το ΓΕΣ στις 20.9.2013. Αμέσως μετά, τον Οκτώβριο του 2013, στους 32 σκοπούς της εταιρείας προστέθηκαν δύο ακόμη: «η ίδρυση στέγης φιλοξενίας ορφανών και εγκαταλελειμμένων τέκνων», «η δημιουργία παραδοσιακού οικισμού με αγροτουριστικά και παραδοσιακά καταλύματα», καθώς και «η διάσωση τοπικών ποικιλιών αγροτικών προϊόντων». Πλέον στο πλαίσιο της εταιρείας λειτουργούσε και «Οικογενειακή Στέγη Αρωγής και Αποκαταστάσεως Ανηλίκων», με το όνομα «Ακρίτας».

   Στις 19.5.2015 το νέο σχέδιο «ανάπλασης» των στρατιωτικών εγκαταστάσεων περιλάμβανε και τη μετασκευή ενός από τα υπάρχοντα κτίρια σε εκκλησία. Η απάντηση του ΓΕΣ ήταν και πάλι θετική (16.7.2015). Ακολούθησε στις 26.11.2015 η χορήγηση άδειας λειτουργίας της «Στέγης Ανηλίκων» από τον Δήμο Κομοτηνής, η οποία προβλέπει τη φιλοξενία έως 10 βρεφών ηλικίας από τριών μηνών έως 2,5 ετών. Από τις 23.2.2016 με διάταξη της εισαγγελέως Πρωτοδικών Ροδόπης φιλοξενούνται προσωρινά στη Στέγη τρία παιδιά 6, 8 και 10 ετών. Στις 30.8.2016 ο Δήμος Κομοτηνής ανακάλεσε ως αναρμόδιος την άδεια και στις 18.1.2017 χορηγήθηκε νέα άδεια, από τον Δήμο Αρριανών αυτή τη φορά.

   Οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με έγγραφό τους προς το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας στις 27.1.2017 επισημαίνουν ότι από το καταστατικό της Δομής «δεν προκύπτει η ιδρυματική μορφή της», «δεν διασαφηνίζονται οι στόχοι της, οι πόροι αυτής είναι ανεπαρκείς για τη συνέχιση της λειτουργίας της και η στελέχωσή της είναι ελλιπής», ενώ η σχετική Εκθεση του Κοινωνικού Συμβούλου αναφέρει ότι φιλοξενούνται παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από αυτά που ορίζονταν στην άδεια.

   Ολα αυτά, για να δημιουργηθεί «ένας θύλακας επαγρύπνησης των υγιών δυνάμεων του Ελληνισμού»;

   Το Τάμα της χούντας

   Επανερχόμαστε στη Χρυσή Αυγή. Απ’ ό,τι φαίνεται, το στοιχείο που έφερε κοντά το υπερδραστήριο ζεύγος με την οργάνωση δεν είναι άλλο από το λεγόμενο «Τάμα του Εθνους». Τον περασμένο μήνα προκάλεσε εντύπωση η απόσυρση της υπογραφής μιας ομάδας βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας (Κασαπίδης, Γιακουμάτος, Μαρτίνου, Παπακώστα, Σκρέκας, Δαβάκης, Αναστασιάδης, Μπουκώρος, Βαγιωνάς, Γιαννάκης, Καράογλου, Μπασιάκος, Ράπτη, Βλάσης, Κυριαζίδης, Κατσαφάδος) από ερώτηση που είχαν καταθέσει μαζί με τους συναδέλφους τους Ν. Νικολόπουλο και Δ. Καμμένο με τίτλο «Ανεκπλήρωτο παραμένει το Τάμα του Εθνους». Για τη σοβαρότητα της πρότασης αρκεί να σημειωθεί ότι υποδεικνύονταν ως κατάλληλα σημεία για τη χωροθέτηση του φαραωνικού έργου το Πεδίον του Αρεως, το Ζάππειο και ο Εθνικός Κήπος!

   Η ιδέα προέρχεται από κάποιο «Ιδρυμα Προασπίσεως Ηθικών και Πνευματικών Αξιών», το οποίο συνεργάζεται με το σωματείο «Οι φίλοι του Τάματος του Εθνους», διοργανώνοντας εκδηλώσεις, στις οποίες μετέχουν η ίδια η κυρία Νικοπούλου, ο σύζυγός της και ο πατέρας της (Ιός, «Το βαθύ κράτος πολιτεύεται», «Εφ.Συν.», 14.6.2014). Και ποια σχέση έχουν όλα αυτά με τη Χρυσή Αυγή; Μα η Χρυσή Αυγή είναι εκείνη που επιμένει με συνεχείς ερωτήσεις στη Βουλή να «εκπληρωθεί το Τάμα». Ειδικά ο «υποφίρερ» Χρήστος Παππάς έχει υιοθετήσει όλη τη σχετική πρόταση και με ερωτήσεις στη Βουλή στις 11.4.2013, στις 25.8.2014 και στις 20.2.2017 συνδέει την εκπλήρωση του Τάματος με τη μείωση των εξόδων για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα.

   Γιος στρατιωτικού της στενής ομάδας του δικτάτορα Παπαδόπουλου, ο Χρ. Παππάς προβάλλει με κάθε ευκαιρία τη σημαία της χούντας. Στην πραγματικότητα η αναφορά στο Τάμα είναι ένας έμμεσος τρόπος αποκατάστασης της φήμης της δικτατορίας. Γιατί οι παλιότεροι θυμούνται ότι αυτό ήταν ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα εκείνης της εποχής. Οπως αποκαλύφθηκε ήδη τον Ιανουάριο του 1974 (προτού πέσει δηλαδή η δικτατορία) είχαν διατεθεί τα 406 από τα 453 εκατ. που είχαν συγκεντρωθεί (με εράνους κ.λπ.), χωρίς ακόμα να έχει ολοκληρωθεί ούτε το σχέδιο του έργου.

   Πενήντα χρόνια από το μαύρο πραξικόπημα του 1967, οι οπαδοί της χούντας επαναφέρουν ως φαρσοκωμωδία ένα από τα κύρια συνθήματα της μαύρης εκείνης περιόδου.
   ___________________

   Επίσης και εδώ:

   https://lefterianews.wordpress.com/2017/03/20/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AE%CF%82/

   Όπως όλα τα φασισταριά δέν διστάζει να καταθέσει μηνύσεις ζητώντας σε κάποιες περιπτώσεις και χρηματική αποζημίωση σάς θυμίζει κάτι; δείτε εδώ,
   http://www.avgi.gr/article/10813/6308954/nea-menyse-apo-te-chara-nikopoulou
   εδώ,
   http://fonirodopis.gr/press/65120
   εδώ,
   https://roides.wordpress.com/2016/06/21/21june16/
   εδώ
   https://tourkikanea.wordpress.com/2011/06/29/hara-2/#more-7359

 26. Ο/Η Left and Liberal λέει:

  https://xanthi2.gr/2017/09/19/%CE%BF-%CF%83%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%80%CE%AF%CF%83%CF%89-%CF%84%CE%BF-%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%BF-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B1%CF%82/

  Ο Στρατός ζητά πίσω το φυλάκιο “Ακρίτας” και η Νικοπούλου δεν το δίνει !
  19 Σεπτεμβρίου 2017

  Μια πρωτόγνωρη υπόθεση φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το Υπουργείο Άμυνας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ο Στρατός διακόπτει την παραχώρηση του φυλακίου “Ακρίτας” στην ορεινή Ροδόπη προς τον αμφιλεγόμενο φορέα «Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη», για επιχειρησιακούς λόγους, αλλά οι υπεύθυνοι αρνούνται να το επιστρέψουν.

  Τον Απρίλιο του 2013 ο στρατός είχε παραχωρήσει για 5 χρόνια στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρία της πολυσυζητημένης Χαράς Νικοπούλου το εν λόγω φυλάκιο για να το χρησιμοποιήσει ως «Κέντρο Εναλλακτικής Διαβίωσης», όπως αναφέρεται στη σχετική αλληλογραφία και το αίτημα. Στη συνέχεια όμως, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, εκεί δημιουργήθηκε μια «Στέγη Αποκατάστασης και Αρωγής Ανηλίκων» σε αναντιστοιχία με το αίτημα της παραχώρησης.

  Αλλαγή στάσης από την Πολιτεία μετά το 2015

  Λίγο μετά την έναρξη της λειτουργίας του, τον Αύγουστο του 2016 η Αν. Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου έβαλε «λουκέτο» ανακαλώντας την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Κέντρου, διαπιστώνοντας σωρεία παραβάσεων στα παιδιά που φιλοξενήθηκαν.

  Πρόσφατα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και η 29η Ταξιαρχία Πεζικού διέκοψαν την παραχώρηση, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί το φυλάκιο για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Στρατού.

  Όμως η μη κερδοσκοπική εταιρία με εξώδικό της ζητά από την 29η Ταξιαρχία να ανακαλέσει την απόφασή της (!) και διαμαρτύρεται, προβάλλοντας μια σειρά από αιτιάσεις για να μην αποδώσει το φυλάκιο. Μάλιστα, στο εξώδικο απειλεί με νομικές ενέργειες τόσο την Ταξιαρχία όσο και το Διοικητή της, προσωπικά .

  «Ηρωίδα και Χρυσή Αυγή»

  Παρότι κάποιοι κύκλοι στη Θράκη έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν την αμφιλεγόμενη δασκάλα ως «ηρωίδα», η έλευση και η δράση της έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις και έχει κατηγορηθεί για επικίνδυνο ακροδεξιό εξτρεμισμό στην πολυπολιτισμική κοινωνία της Θράκης. Η στήριξη αυτή αποτυπώθηκε στις διευκολύνσεις που της παρείχε η κυβέρνηση Σαμαρά με αποκορύφωμα την παραχώρηση του Φυλακίου.

  Πλέον όμως έχουν εκλείψει και οι τελευταίοι δημόσιοι υποστηρικτές μετά την αποκάλυψη ότι η συγκεκριμένη δασκάλα έχει αποσπαστεί στο γραφείο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνοντας τις κατηγορίες που είχαν εκτοξευτεί . Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ίδια απάντησε μια σχόλια στο facebook, όπου κατηγορεί διάφορους και κυρίως τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο, εκτοξεύοντας απειλές εναντίον του.

 27. Ο/Η Οι γενναίοι του Βορρά λέει:

  http://myblogs.gr/article/h-nikopoyloy-o-ypetha-k-kammenos-diavevaiose-pos-to-fylakio-akritas-paramenei-stin-kivoto

  Χ. Νικοπούλου: «Ο ΥΠΕΘΑ κ. Καμμένος διαβεβαίωσε πως το Φυλάκιο “Ακρίτας” παραμένει στην “Κιβωτό Δόμνας Βιζβίζη”»

  Πέμ. 5 Οκτ. 2017 – 15:19 από IN KOMOTINI

  • Ο/Η Antifa2 λέει:

   Πολύ καλός κύριος ο Καμμένος, προμοτάρει τη Χρυσαυγίτισα;

   http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/iroides-kai-palikaria-ginane-mallia-koybaria

   08:08 | 24 Μάιος. 2017 Τελευταία ανανέωση 02:46 | 25 Μάιος. 2017
   Γιάννης Σιδηρόπουλος

   Με μια ακόμη δήλωσή της, η πολυσυζητημένη εκπαιδευτικός Χαρά Νικοπούλου, μετά τις αποκαλύψεις για την απόσπασή της σε γραφείο βουλευτή της Χ.Α., ομολόγησε και την απόλυτη πολιτική της ένταξη στους νεοναζί, τους οποίους θεωρεί «παληκάρια».

   Αν θα έπρεπε να είμαστε δίκαιοι θα έπρεπε σήμερα να παραθέσουμε τις αμέτρητες και γενναιόδωρες δημόσιες δηλώσεις προσωπικοτήτων ευρέως πολιτικού φάσματος που συντηρούσαν και απαντούσαν στο μύθο της «ηρωίδας της Θράκης», που είχε κατασκευάσει η ακροδεξιά για τη Νικοπούλου και είχε πολλαπλασιαστεί μέσα από τη συντριπτική πλειοψηφία των συστημικών Μέσων Ενημέρωσης -ειδικά αυτών που πρωτοστάτησαν στην ανέλιξη της ΧΑ στο πολιτικό σύστημα- με αποκορύφωμα την βράβευσή της από την Ακαδημία Αθηνών (ναι, αυτή που γιόρταζε τις επετείους της 21ης Απριλίου).

   Αλλά ας μην ευτελίσουμε τώρα το πολιτικό και μιντιακό κατεστημένο της χώρας, που φροντίζει να καλύπτει την ανυπαρξία με εύπεπτες εθνικολαϊκίστικες κορώνες και δημιουργεί τοτέμ ανέξοδου αντιτουρκισμού. Ας ξεχάσουμε επίσης τη λάσπη και το ανάθεμα που επεφύλαξαν όλοι αυτοί οι «ταγοί» της πατρίδας για τους ελάχιστους που εξαρχής επεσήμαναν το επικίνδυνο, αντιεκπαιδευτικό, μισαλλόδοξο και φανατικό μίγμα που κόμιζε η Νικοπούλου στη Θράκη (βλ. σειρά άρθρων μας από το 2011). Ανάμεσα σε άλλους μαθητευόμενους μάγους και ένα δαιδαλώδες σύστημα πολυεπίπεδης εξουσίας και παρακράτους που αναπαράγει τη φολκλόρ εθνικιστική ρητορεία και τη μεταφυσική προσέγγιση ως επίσημη πολιτική, παρότι οι περασμένες δεκαετίες διέψευσαν τις κατά καιρούς αστείες και ανερμάτιστες θεωρίες.

   Τα ορφανά σε σχολείο της ακροδεξιάς στη Θράκη…

   Τα τελευταία χρόνια, οι γραφικές διενέξεις σε σχολικές αίθουσες με θύματα μειονοτικούς μαθητές είχαν προχωρήσει σε σαφώς πιο μαζικά και επικίνδυνα σχέδια, όπως η «Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη», ένα ίδρυμα που θα εκπαιδεύει ορφανά μέσα στο δάσος των της ορεινής Ροδόπης με στόχο τη «δημιουργία ενός θύλακα επαγρύπνησης των υγιών δυνάμεων του Ελληνισμού» και άλλες μορφές «κατήχησης και επιβίωσης», με λίγα λόγια μια… απομονωμένη ακαδημία ακροδεξιών εξτρεμιστών, σε φυλάκιο που παραχωρήθηκε από το Στρατό το 2013.

   Μπορεί στο άκουσμα του πλάνου κάποιος να μειδιά με τη φαιδρότητα που παραπέμπει σε χολιγουντιανές παρωδίες, όμως προβληματίζει το γεγονός ότι αυτό το σχέδιο, βγαλμένο από τους πιο τυφλούς βαλκανικούς εθνικισμούς του περασμένου αιώνα, είχε την πλήρη στήριξη της πολιτείας και άλλων φορέων.

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
   Στον αντίποδα όσοι παράγοντες και ΜΜΕ αμφισβήτησαν την «εθνεγερσία» της Νικοπούλου, έγιναν στόχος μιας απόπειρας δικαστικής εξόντωσης (από κόρη πρώην ανώτατου δικαστικού) με δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πρωτόγνωρες δικαστικές αποφάσεις και περίεργες υποθέσεις όπως το κρούσμα παιδοφιλίας που σχετίστηκε με το συγκεκριμένο ίδρυμα καθώς και για επιστολές πρώην ανώτατων δικαστικών που φέρονται να παρείχαν κάλυψη.
   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   Η ροή των γεγονότων και του εθνικιστικού παροξυσμού σταμάτησε στην παρούσα κυβέρνηση που ανέστειλε τη στήριξη στο εγχείρημα ενώ η Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας του «ιδρύματος» και όλοι, σταδιακά, εγκατέλειψαν την «Μπουμπουλίνα» και τα «οράματά» της, οδηγώντας την στη Χρυσή Αυγή, παρότι η ίδια τα προηγούμενα χρόνια μήνυε –και- όσους τη χαρακτήριζαν χρυσαυγίτισσα.

   Εθνική πολιτική οι θέσεις της ΧΑ;

   Το ότι η Νικοπούλου κατέληξε στη Χρυσή Αυγή, δεν αποτελεί έκπληξη καθώς οι θέσεις της μοιάζουν να είναι ταυτόσημες. Έκπληξη είναι να διαπιστώνει κανείς ότι το αφήγημα πάνω στο οποίο κινείται το όχημα της «εθνικής πολιτικής» για τη Θράκη, με τη σειρά του ταυτίζεται με τις θέσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης ! Και η φρίκη είναι ότι μέχρι πρόσφατα το ελληνικό κράτος παρείχε κάθε δυνατή διευκόλυνση για την υλοποίησή αυτών των εθνικιστικών οραμάτων άρα ήρθε η ώρα να μπει η υπόθεση στο μικροσκόπιο και να αναθεωρήσουν όλες οι πολιτικές δυνάμεις και σημαίνοντα στελέχη της διοίκησης, την ευκολία με την οποία υποκύπτουν ή ενθαρρύνουν αυτούς τους μύθους. Η τοπική εκκλησία φαίνεται να αποστασιοποιήθηκε αλλά μια σειρά από κρατικές εξουσίες και φορείς κατάφεραν να δημιουργήσουν και να ενισχύσουν στη Θράκη ένα «Ίδρυμα» που σήμερα είναι ορμητήριο της Χρυσής Αυγής !

   Και είμαστε στη νοσηρή εποχή που όλος αυτός ο κύκλος – πλην της Νικοπούλου που φαίνεται να ήταν εκτός ελέγχου και ομολογεί δημόσια όσα οι λοιποί ακροδεξιοί ήθελαν να κρατήσουν κρυφά – αντιλαμβάνεται ότι συμπιέζεται από την πραγματικότητα και παρουσιάζει μια υπερδριέγερση για την καλλιέργεια όλων αυτών των εκρηκτικών θεωριών που τους καθιστά «χρήσιμους» και δυναμιτίζει τη συμβίωση στη Θράκη.

   * Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος είναι δημοσιογράφος του Xanthi2

 28. Ο/Η laskaratos λέει:

  Ο προερχόμενος από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ Π. Σγουρίδης των ΑΝΕΛ, κάνει μια γενναία και έντιμη δήλωση, που βεβαίως δεν αντιστοιχεί στο παρελθόν (και στο παρόν) του αρχηγού του και των περισσότερων στελεχών του κόμματος:

  http://fonirodopis.gr/press/73337

  «Παραπέμπουν σε… στρατόπεδο»

  «Παρά φύσιν» τα χωριά τύπου «Κιβωτός Δόμνας Βιζβίζη», δηλώνει ο Σγουρίδης

  10 Νοεμβρίου 2017

  Ευτυχώς που τα ψέματα κρατάνε λίγο κα Νικοπούλου και κε χρυσαυγίτη Λαγέ που την στηρίζετε κατ’ αποκλειστικότητα μέσα στην Ελληνική Βουλή, σημειώνει ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ

  Ο Αντιπρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Παναγιώτης Σγουρίδης τοποθετήθηκε την Πέμπτη (9/11) στο ζήτημα της εταιρείας «Κιβωτός Δόμνας Βιζβίζη» που ανήκει στην οικογένεια Νικοπούλου, η οποία έχει ως σκοπό να χτίσει ένα… ιδιωτικό «ελληνόφωνο και ελληνόγλωσσο» χωριό στην καρδιά της μουσουλμανικής περιοχής της ορεινής Ροδόπης:

  «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ποτέ δεν ήταν ρατσιστές. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ως κίνημα έχουν αξίες τις οποίες υπηρετούν. Έχουμε μία άποψη, πως όλοι οι πολίτες θα πρέπει να απολαμβάνουν επί ίσοις όροις τις ελευθερίες αυτής της χώρας, κάτω φυσικά από συγκεκριμένους κανόνες. ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΕΙΣ ΧΩΡΙΑ. Τα χωριά γεννιούνται από μόνα τους. Κάθε προσπάθεια ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ιδρύσεως χωριών είναι καταδικασμένη σε αποτυχία ή οδηγεί σε ‘’στρατόπεδο’’. Η λέξη ‘’στρατόπεδο’’ κυριολεκτικά. Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε ιδιωτική πρωτοβουλία όταν αυτή ελέγχεται κάτω από συγκεκριμένους κανόνες, έχει συγκεκριμένους σκοπούς και είναι διάφανοι ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ και οι λειτουργίες της».

  Ο Αντιπρόεδρος των ΑΝΕΛ τοποθετήθηκε για το θέμα και μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook τονίζοντας πως όλα τα παραπάνω αποτελούν απάντηση «σε ορισμένες ανώνυμες και ανυπόστατες ιστοσελίδες ή πληρωμένες φυλλάδες που αναμεταδίδουν παραμύθια της Χαλιμάς πως δήθεν ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος ‘’υποσχέθηκε’’ στην δασκάλα και συνεργάτιδα της ‘’Χρυσής Αυγής’’ κα Χαρίκλεια Νικοπούλου να της δώσει… ένα στρατόπεδο. Σε λίγο είναι ικανή να μας πει πως της υποσχέθηκε να της δώσει και ένα F-16. Ευτυχώς που τα ψέματα κρατάνε λίγο κα Νικοπούλου και κε χρυσαυγίτη Λαγέ που την στηρίζετε κατ’ αποκλειστικότητα μέσα στην Ελληνική Βουλή».

 29. Ο/Η Μαρόν γλασέ Δαμασκηνός λέει:

  http://rodopinews.gr/52251

  ΤΙ ΕΛΕΓΕ ΣΤΗΝ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ” ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ Η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ;
  November 30th, 2017 | by rodopinews


  (Ενημέρωση 30/11/2017: Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ μας με τα παρακάτω ντοκουμέντα για την μεθοδευμένη κίνηση των ελεγχόμενων από το κόμμα των νεοναζί ιστοσελίδων, η συνέντευξη της Χαρίκλειας Νικοπούλου ανέβηκε και πάλι στις ίδιες διευθύνσεις. Αναμένουμε να γίνει το ίδιο και με το προφίλ της κας Νικοπούλου στο Facebook. Αλλωστε τα πάντα είναι καταγεγραμμένα και κατατεθειμένα αρμοδίως και κανείς δεν μπορεί να κρύψει τίποτε. Τουλάχιστον όχι από εμάς.)

  Με νέα συνέντευξη επανήλθε στην δημοσιότητα η λαλίστατη το τελευταίο διάστημα, δασκάλα και “επιστημονική συνεργάτιδα” της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής”, Χαρίκλεια Νικοπούλου.

  Λίγες ημέρες μετά την δεύτερη εμφάνισή της στο κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη στην Αθήνα, αυτή την φορά μίλησε στην εφημερίδα που εκδίδεται από στελέχη της “Χρυσής Αυγής” με το όνομα “ΕΜΠΡΟΣ” και στην δημοσιογράφο – σύζυγο του Νο2 του κόμματος Νίκου Παππά, κα Ειρήνη Δημοπούλου.

  Η δημοσιογράφος κα Δημοπούλου ως σύζυγος του Νο2 μετά τον Μιχαλολιάκο στο κόμμα ήταν και η ίδια υποψήφια στα ψηφοδέλτια του νεοναζιστικού κόμματος:

  Η εβδομαδιαία εθνικιστική εφημερίδα “ΕΜΠΡΟΣ” τα τελευταία χρόνια έχει μετατραπεί στο επίσημο ΜΜΕ του νεοναζιστικού κόμματος “Χρυσή Αυγή”:

  Τελικά παρ’ όλες τις υπερφίαλες απόψεις του Μιχαλολιάκου στο παραπάνω πρωτοσέλιδο, η νεοναζιστική “Χρυσή Αυγή” δεν εξέλεξε δήμαρχο Αθηνών, ούτε φυσικά έγινε δεύτερο κόμμα. Αυτό βέβαια δεν πτόησε καθόλου το κόμμα – μίξερ (στο οποίο συνυπάρχουν με …θαυμαστό τρόπο θρησκόληπτοι χριστιανοί, παγανιστές, αποκρυφιστές και σατανιστές, Ελληνες πολίτες, Αλβανοί και άλλοι μετανάστες αλλά και δωσίλογοι νεοναζί – θαυμαστές του Χίτλερ) να συνεχίζει την εξαπάτηση του κόσμου.

  Για να επιστρέψουμε στα πεπραγμένα της αγαπημένης των ακροδεξιών – νεοναζιστικών ΜΜΕ και ιστοσελίδων αλλά και ορισμένων μασονικών στοών, Χαρίκλεια Νικοπούλου, το πρωτοσέλιδο το οποίο παρουσίασε ως κεντρικό θέμα την συνέντευξή της, διαθέτει βεβαίως και την ανάλογη για την περίσταση απεικόνιση, με χάρτη της “Μεγάλης Ελλάδας των 2 Ηπείρων” (με εδάφη της Τουρκίας σε ελληνικό χρώμα) και με φωτογραφίες ιστορικών προσώπων όπως …η Δόμνα Βισβίζη:

  Βεβαίως το αληθινό όνομα της πολεμίστριας της Ελληνικής Επανάστασης είναι “Βισβίζη” και όχι “Βιζβίζη” όπως την αποκαλεί η εταιρεία της συνεργάτιδας της “Χρυσής Αυγής” με την (ανορθόγραφη) επωνυμία “Κιβωτός της Δόμνας Βιζβίζη” αλλά αυτή η, χαρακτηριστική για χρυσαυγίτες, ανορθογραφία είναι μία μικρή λεπτομέρεια.

  Η νέα αυτή εμφάνιση της κόρης του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλη Νικόπουλου στα ΜΜΕ της Αθήνας είχε και πάλι ως σκοπό να επιτεθεί στον Υπουργό Αμύνης Παναγιώτη Καμμένο ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια την Χαρίκλεια Νικοπούλου, την εκβιάζει ώστε να γραφτεί στο κόμμα του για να της δώσει …ένα στρατόπεδο!

  Σχετικά με αυτό το ζήτημα, χαρακτηριστική και εύστοχη ήταν η παρέμβαση του Αντιπροέδρου των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” και πρώην Αντιπροέδρου της Ελληνικής Βουλής Παναγιώτη Σγουρίδη πριν λίγο καιρό:

  H νέα αυτή συνέντευξη – προβολή εθνικιστικών θέσεων της δασκάλας και συνεργάτιδας της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής” έχει ως τίτλο “Για την Ελλάδα αξίζει να γίνουμε ήρωες”. Η κα Χαρίκλεια Νικοπούλου που εδώ και μεγάλο διάστημα κάνει “πόλεμο” με δημοσιεύματα, απειλές και ύβρεις στην Ελληνική Κυβέρνηση, στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης, στις στρατιωτικές υπηρεσίες της ακριτικής Θράκης, ακόμη και στο Υπουργείο Εξωτερικών και στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (των οποίων η ίδια διαδίδει πως εμείς είμαστε “πράκτορες” και άρα οι αποκαλύψεις μας για τα σκάνδαλα της οικογενειακής της εταιρείας εντός και εκτός δικαστηρίων είναι, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, “ψευδή” και “συκοφαντικά” δημοσιεύματα) και με τους μόνους με τους οποίους έχει καταφέρει να συμμαχήσει, άγνωστο υπό ποιους όρους και προϋποθέσεις, είναι οι άνθρωποι του νεοναζιστικού κόμματος “Χρυσή Αυγή”, κάνει ένα ακόμη μάθημα “ελληναραδισμού”.

  Φυσικά η συνέντευξη αυτή δεν δημοσιεύτηκε μόνο στην χάρτινη έκδοση του χρυσαυγίτικου εντύπου “ΕΜΠΡΟΣ” αλλά έκανε και την απαραίτητη “γύρα” στο σύνολο του εθνικιστικού – νεοναζιστικού ελληνόφωνου διαδικτύου:

  Ιστοσελίδα χρυσαυγίτικης εφημερίδας ΕΜΠΡΟΣ: https://emprosnews.wordpress.com/2017/11/14/χαρα-νικοπουλου-ναι-αξίζει-να-γίνουμ/


  Ιστοσελίδα κόμματος των νεοναζί ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/chara-nikopoulou-sthn-efhmerida-empros-gia-thn-ellada-ajizei-na-ginoume-hrw

  Ιστοσελίδα ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΤ: https://ethnikismos.net/2017/11/16/χαρα-νικοπουλου-στην-εφημεριδα-εμπρ/

  Βεβαίως στο πρωτοσέλιδο της ιστοσελίδας της χρυσαυγίτικης εφημερίδας “ΕΜΠΡΟΣ” και δίπλα ακριβώς στην φωτογραφία της κόρης του Πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Χαρίκλειας Νικοπούλου ο “υπαρχηγός” του Μιχαλολιάκου, ο Κασιδιάρης μιλά υποτιμητικά για το κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη στο οποίο, όλως τυχαίως, το τελευταίο διάστημα η Χαρίκλεια Νικοπούλου έχει πιάσει “ρετιρέ”:

  Φυσικά αυτό δεν πτόησε την (κατά “Χρυσήν Αυγήν”) “ηρωική” ηρωίδα κλπ Χαρίκλεια Νικοπούλου, ούτε βέβαια τον χρυσαυγίτη βουλευτή Κασιδιάρη καθώς, ως γνωστόν, οι εθνικιστές και οι νεοναζί θεωρούν μονίμως πως ψιχαλίζει.

  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ

  Πριν από λίγες ημέρες καταθέσαμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ογκώδη φάκελο ο οποίος μεταξύ άλλων περιείχε και ενοχοποιητικά δημοσιεύματα της ίδιας της συνεργάτιδας της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής”, Χαρίκλειας Νικοπούλου. Λίγες ώρες μετά το προφίλ της κας Νικοπούλου στο Facebook “εξαφανίστηκε μυστηριωδώς” ενώ την ίδια τύχη είχε και η συγκεκριμένη συνέντευξη. Το πως, το γιατί, όπως και τα κίνητρα αυτής της κίνησης τα γνωρίζει η πλευρά της οικογένειας Νικοπούλου.

  Επάνω: οι ιστοσελίδες “ΕΜΠΡΟΣ” και “ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΝΕΤ” απλά διέγραψαν μονομιάς την επίμαχη συνέντευξη της Νικοπούλου ενώ η ιστοσελίδα του κόμματος των νεοναζί “Χρυσή Αυγή” αντικατέστησε την συνέντευξη με ένα άλλο άρθρο – πρόσκληση σε εκδήλωση, το οποίο υπήρχε ήδη δημοσιευμένο και σε άλλη διεύθυνση της ίδιας ιστοσελίδας! Ο συντονισμός των ενεργειών των συγκεκριμένων τριών εθνικιστικών – νεοναζιστικών ιστοσελίδων στην απόκρυψη της επίμαχης συνέντευξης Νικοπούλου είναι έκδηλος.

  Γιατί όμως αυτή η αγωνία να “εξαφανιστεί” το συγκεκριμένο δημοσίευμα από όλες τις γνωστές εθνικιστικές και νεοναζιστικές ιστοσελίδες;

  (Ενημέρωση 30/11/2017: Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ μας με τα παραπάνω ντοκουμέντα για την μεθοδευμένη κίνηση των ελεγχόμενων από το κόμμα των νεοναζί ιστοσελίδων, η συνέντευξη της Χαρίκλειας Νικοπούλου ανέβηκε και πάλι στις ίδιες διευθύνσεις. Αναμένουμε να γίνει το ίδιο και με το προφίλ της κας Νικοπούλου στο Facebook. Αλλωστε τα πάντα είναι καταγεγραμμένα και κατατεθειμένα αρμοδίως και κανείς δεν μπορεί να κρύψει τίποτε. Τουλάχιστον όχι από εμάς.)

  ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

  Στην νέα της αυτή επικοινωνιακή καμπάνια στα εθνικιστικά και νεοναζιστικά επικοινωνιακά μέσα η δασκάλα της “Χρυσής Αυγής” Νικοπούλου, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα και την οικογενειακή εταιρεία που έχει ιδρύσει στην Θράκη, πέρα από τις καθιερωμένες επιθέσεις στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Παναγιώτη Καμμένο με τον οποίο φαίνεται πως αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα το τελευταίο διάστημα, ανάφερε και κάτι ακόμη. Πιο συγκεκριμένα έκανε και πάλι αναφορά στην συνάντηση που είχε “συνεργάτης” της εταιρείας της πριν λίγο καιρό με τον Καμμένο στο γραφείο του όπου και ο τελευταίος δήλωσε στον “συνεργάτη” της εταιρείας της “άγνοια” για την έξωση της εν λόγω εταιρείας από τον χώρο ενός παλαιού στρατοπέδου (που της είχε δοθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά) και, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της ίδιας, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης “υποσχέθηκε” στον “συνεργάτη” της πως θα της δώσει εκ νέου το συγκεκριμένο στρατόπεδο.

  Αναφερόμαστε στο στρατιωτικό φυλάκιο “Ακρίτας” το οποίο βρίσκεται μέσα σε δύσβατη ορεινή περιοχή, λίγο πριν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, βορείως της Κομοτηνής, στον Δήμο Αρριανών. Το εν λόγω φυλάκιο καθώς εδώ και χρόνια ήταν άδειο, αρχικά είχε δοθεί προς χρήση στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, ενώ, παρ’ όλες τις απορριφθέντες αιτήσεις της εταιρείας της οικογένειας Νικοπούλου, ξαφνικά έγινε έξωση στους Προσκόπους ώστε να δοθεί, άγνωστο υπό ποίες συνθήκες (καθώς η σύμβαση μεταξύ εταιρείας οικογένειας Νικοπούλου και Γενικού Επιτελείου Στρατού ερευνάται ως προς την νομιμότητά της), με “μεσάζοντα” κάποιον πρώην Ταξίαρχο – συνεργάτη της εν λόγω εταιρείας, στην οικογένεια Νικοπούλου, επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας.

  Το παρακάτω απόσπασμα από την συνέντευξη της Χαρίκλειας Νικοπούλου είναι διαφωτιστικό:

  [[[……..Λίγες μέρες αργότερα ο κύριος Λαγός συναντάται άμεσα με τον Υπουργό κύριο Πάνο Καμμένο, ο οποίος δηλώνει παντελή άγνοια για την ανάκληση της παραχώρησης χρήσης του Ε.Φ. Ακρίτα στην «Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη», παρά την προ ενός έτους εντολή του να επιμηκυνθεί η παραχώρηση στα 25 χρόνια. Στην συνάντησή τους εξύμνησε την προσφορά μου σε εθνικό επίπεδο και δεσμεύτηκε στον κύριο Λαγό πως θα λήξει άμεσα το ζήτημα και θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Οικογενειακής στέγης.

  Σε τηλεφωνική όμως συνομιλία που είχα με τον Υπουργό η ίδια, καθώς καθυστερούσε να αποστείλει γραπτώς την δέσμευσή του, εκτός εαυτού μου δήλωσε πως παίρνει το φυλάκιο από την Κιβωτό Της Δόμνας Βισβίζη επειδή αποσπάστηκα στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Γιατί δεν ήρθες σε εμάς;» Ευτυχώς η συνομιλία μας αφενός έγινε σε ανοιχτή ακρόαση και αφετέρου λίγες μέρες αργότερα δημοσιογράφος μεγάλης Αθηναϊκής εφημερίδας που συνάντησε τον Υπουργό, μου επιβεβαίωσε το τελεσίγραφο που θέτει ο τελευταίος προς εμένα , χαρακτηρίζοντάς το ως Πολιτικό εκβιασμό! Όπως καταλαβαίνετε, όχι μόνο δεν υπάρχουν επιχειρησιακοί λόγοι για τους οποίους το ΓΕΣ ανακαλεί την παραχώρηση της χρήσεως του Ακρίτα σε εμάς, αλλά πρόκειται για ένα τελεσίγραφο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΎΣΕΩΣ: «Εφόσον η Νικοπούλου δεν ήρθε στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα έχει το φυλάκιο του Ακρίτα!!»………]]]

  Στην εν λόγω συνέντευξη λοιπόν η ίδια η Χαρίκλεια Νικοπούλου δηλώνει πως ο Γιάννης Λαγός, χρυσαυγίτης βουλευτής, ζήτησε και είχε συνάντηση με τον Υπουργό Αμύνης Παναγιώτη Καμμένο. Αυτό που τελικά ήθελε να μεταφέρει ο Λαγός στον Υπουργό Αμύνης ήταν το …μέγα εθνικό ζήτημα (για τα συμφέροντα της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής” προφανώς) του να βρίσκεται στην κατοχή της εταιρείας της Χαρίκλειας Νικοπούλου (σ.σ.: επιστημονική συνεργάτιδα της “Χρυσής Αυγής”) ένα ολόκληρο στρατόπεδο, στην ακριτική Θράκη. Το γιατί αυτό είναι “εθνικό ζήτημα” το γνωρίζουν η ίδια η Χαρίκλεια Νικοπούλου και το κόμμα της, η νεοναζιστική “Χρυσή Αυγή”.

  Προφανώς ίσως κάποιοι αφελείς και ανυποψίαστοι θεωρήσουν πως ένας βουλευτής ενδιαφέρθηκε για κάποιο θέμα και επισκέφθηκε έναν υπουργό της Κυβέρνησης. Είναι όμως έτσι;

  Ας πάμε λίγες εβδομάδες πίσω, όταν η εξοικειωμένη με την παρουσία σε ΜΜΕ Χαρίκλεια Νικοπούλου είχε δώσει την πρώτη της συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι του Γιώργου Καρατζαφέρη και στην εκπομπή “ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ” του δημοσιογράφου και πρώην στρατιωτικού Αντώνη Μυλωνάκη. Τότε η λαλίστατη δασκάλα της “Χρυσής Αυγής” είχε δηλώσει:

  [[[……..Νικοπούλου: “Είμαστε σε απόλυτη λειτουργία, βέβαια τον τελευταίο καιρό έχουμε δεχθεί πολλές επιθέσεις από μία τοπική φυλλάδα η οποία κινεί κάποια νήματα στην Θράκη, δυστυχώς ήρθε ένα χαρτί από το ΓΕΣ το οποίο μας ζητάει… μας ανακαλεί την παραχώρηση του κτιρίου και μας ζητάει εντός λίγων ημερών να δώσουμε πίσω το φυλάκιο το οποίο με προσωπική περιουσία έχουμε αναμορφώσει όπως καταλαβαίνετε και μένουν τα παιδιά αυτά… ε… σήμερα βρίσκομαι στην Αθήνα γιατί ένας συνεργάτης μου συναντήθηκε με τον κο Καμμένο και απέσπασε την προσωπική του δέσμευση ότι κάτι τέτοιο δεν θα ισχύσει οπότε θέλω να δω ότι δεν θα εφαρμοστεί ότι δεν θα μας πάρουν το φυλάκιο με βάση τον κο Καμμένο.”

  Δημοσιογράφος: “Πιστεύω ότι αυτό που σας είπε ο κος Καμμένος θα το κάνει αυτή την φορά. Γιατί είναι, αγαπητέ μου κε υπουργέ, είναι θέμα εθνικής ανάγκης. Δεν το θέλετε το φυλάκιο αυτό, το Ακρίτας. Το είχατε αφήσει να ρημάξει. Τώρα φτιάχτηκε και έχει δημιουργήσει εκεί ένα κέντρο, νομίζω ότι είναι καλό να το συνεχίσει η κα Νικοπούλου. Ετσι τουλάχιστον μάθαμε, έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Μη το χάσετε κι αυτό, έχετε χάσει πολλά άλλα, τουλάχιστον αυτό κρατήστε το.” (προς Νικοπούλου) “Αφού σας έδωσε τον λόγο του πιστεύω να τον κρατήσει τον λόγο του.”

  Νικοπούλου: “Εδωσε τον λόγο του σε συνεργάτη μου και κοιτάξτε ο Στρατός προφασίζεται υπηρεσιακούς λόγουςγια τους οποίους πρέπει…”

  Δημοσιογράφος: “ΔΕΝ υπάρχουν υπηρεσιακοί λόγοι για την περιοχή εκεί.”

  Νικοπούλου: “Εγώ θα πω το εξής, στα …10 περίπου χιλιόμετρα υπάρχει η μοναδική μονάδα ειδικών δυνάμεων στην Θράκη στην Νέα Σάντα, η μονάδα αυτή λοιπόν το τελευταίο διάστημα έχει αποδεκατιστεί κυριολεκτικά, αν λοιπόν συντρέχουν λόγοι υπηρεσιακοί γιατί αποδεκατίζουν μία μονάδα που ήταν επανδρωμένη και θέλουν αυτή την στιγμή να επανδρώσουν ένα φυλάκιο.”

  Δημοσιογράφος: “Πιστεύω και ο αρχηγός του ΓΕΣ ο κος Στεφανής θα το καταλάβει, κε αρχηγέ πρέπει να το καταλάβετε αυτό, είστε πραγματικός εύελπις, πραγματικός πατριώτης, άριστος αξιωματικός, μην κάνετε αυτό το κακό, μην το κάνετε, θυμηθείτε τι σας λέω, πρέπει να το καταλάβετε, αφού συμφωνεί και ο κος Καμμένοςνομίζω η 29 εκεί ταξιαρχία, δεν νομίζω νά ‘χει πρόβλημα.”

  Νικοπούλου: “Θέλω να πιστεύω πως όχι, εγώ κρατώ την σημερινή δέσμευση του κου Καμμένου προς τον συνεργάτη μου, δεν ήταν ενήμερος για όλες αυτές τις κινήσεις και δεσμεύτηκε πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γι αυτό και τον ευχαριστώ.”………]]]

  Ολόκληρη η συνέντευξη της συνεργάτιδας της “Χρυσής Αυγής”:

  http://rodopinews.gr/51495

  Στην πρώτη συνέντευξή της στο κανάλι του Καρατζαφέρη η Νικοπούλου δήλωνε ξεκάθαρα πως τον Παναγιώτη Καμμένο επισκέφθηκε “συνεργάτης της” και αυτό φαίνεται στο πιο πάνω απόσπασμα τρεις ολόκληρες φορές! Στην δεύτερη συνέντευξη μας αποκαλύπτει -κατά λάθος;- και το όνομα του “συνεργάτη της” καθώς δηλώνει, για το ίδιο περιστατικό, πως τον Καμμένο επισκέφθηκε ο βουλευτής της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής” Γιάννης Λαγός!

  Αυτός είναι και ο λόγος που η συνέντευξη εξαφανίστηκε μυστηριωδώς από το διαδίκτυο!
  Ομως προφανώς, όπως αναφέρει και η γνωστή λαϊκή παροιμία “ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη” και έτσι, αντίγραφα της εν λόγω συνέντευξης κρατήθηκαν, όπως κρατήθηκε και αντίγραφο από όσα κατέθεσε στην Βουλή για το ζήτημα ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός.

  ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

  Ως γνωστόν βρισκόμαστε σε αντιδικία με την οικογένεια Νικοπούλου και την εταιρεία τους που ίδρυσαν στην Θράκη. Τον Σεπτέμβριο του 2017 είχαμε 5 στο σύνολο δικαστικές υποθέσεις και ακολουθούν και πολλές άλλες καθώς η οικογένεια Νικοπούλου, σύσσωμοι καθώς και με φίλους, οπαδούς και συνεργάτες μας κατηγορούν για ότι μπορεί να κατεβάσει ο νους ενός ανθρώπου.

  Στις δίκες του Σεπτεμβρίου η Χαρίκλεια Νικοπούλου, καταθέτοντας ενόρκως ως μάρτυρας κατηγορίας, δήλωσε πως τα όσα γράφουμε πως “είναι χρυσαυγίτισσα” και “είναι εθνικίστρια” είναι συκοφαντικά. “Πήγα στην Χρυσή Αυγή για να έχω ελεύθερο χρόνο από την δουλειά μου, το γραφείο του βουλευτή Ηλιόπουλου στο οποίο αποσπάστηκα είναι μόνο στα χαρτιά, χωρίς έδρα και συνεργαζόμαστε μέσω διαδικτύου” δήλωσε προς την έδρα ενώ αμέσως μετά συμπλήρωσε: “κάνω απλά την δουλειά μου ως επαγγελματίας, δεν είμαι χρυσαυγίτισσα, ούτε εθνικίστρια, θα μπορούσα να πάω και στο ΣΥΡΙΖΑ αν μπορούσα”.

  Ολα αυτά τα παιδαριώδη φυσικά και έγιναν δεκτά από τους πάντα “πρόθυμους” δικαστές και εισαγγελείς του Πρωτοδικείου Ροδόπης και όπως ήταν αναμενόμενο εμείς καταδικαστήκαμε ως “συκοφάντες”. Μάλιστα την στιγμή της δικής μας απολογίας και όταν ο ιδρυτής του RodopiNews.gr ανέφερε πως η “Χρυσή Αυγή” απασχολεί εδώ και χρόνια την Ελληνική Δικαιοσύνη ως “εγκληματική συμμορία”, ο Πρόεδρος της έδρας βροντοφώναξε προς το μέρος του κατηγορουμένου: “η Χρυσή Αυγή κύριε ΔΕΝ είναι εγκληματική οργάνωση” απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς μας και κατά μία έννοια, εκφράζοντας άποψη για το αποτέλεσμα της δίκης της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής” στην Αθήνα. Μάλιστα ο ίδιος Πρόεδρος απέρριψε το αίτημά μας για σύλληψη της δασκάλας με την κατηγορία της ψευδορκίας το οποίο καταθέσαμε γραπτώς και τεκμηριωμένο με ογκώδη φάκελο αποδεικτικών στοιχείων.

  Δεν ξέρουμε κατά πόσο ο χρυσαυγίτης βουλευτής Ηλιόπουλος μπορεί νομίμως να χρεώνει το Ελληνικό Κράτος με άγνωστα ποσά για την λειτουργία ενός γραφείου στην εκλογική του περιφέρεια (Βόλος, νομός Μαγνησίας) το οποίο τελικά δεν υπάρχει, όσον αφορά όμως στην υπάλληλό του Χαρίκλεια Νικοπούλου φαίνεται πως τα επιχειρήματά της μπορούν και “πείθουν” πολλούς δικαστές και εισαγγελείς της Θράκης. Ισως γιατί, όπως λέει η νεοναζιστική “Χρυσή Αυγή”, η ύπαρξη της εταιρείας της οικογένειας Νικοπούλου μέσα σε στρατόπεδο στην Θράκη, είναι “εθνικό ζήτημα”. Και η Ελληνική Δικαιοσύνη γνωρίζουμε καλά πως έχει ιδιαίτερες ευαισθησίες σε διάφορα “εθνικά ζητήματα”.

  Η Χαρίκλεια Νικοπούλου λοιπόν έχει πάει στην νεοναζιστική “Χρυσή Αυγή”, δημοσίευσε κείμενό της σύμφωνα με το οποίο η ίδια “είναι με τα παλικάρια της Χρυσής Αυγής” και όχι με τους βουλευτές άλλων κομμάτων τους οποίους περιέγραψε ως “αδελφές …..ψυχές”, τα ελληνικά ΜΜΕ σύσσωμα την παρουσιάζουν ως χρυσαυγίτισσα, η ίδια παρουσιάζεται ως “ηρωίδα” από το σύνολο των εθνικιστικών και νεοναζιστικών ιστοσελίδων της Ελλάδας, μάλιστα διαφημίζει και τα βιβλία του πατέρα της ως “βιβλία που πρέπει να έχει ο κάθε καλός εθνικιστής” αλλά τα δικαστήρια της Κομοτηνής καταδικάζουν εμάς ως “συκοφάντες” γιατί απλά το αναφέρουμε! Να σημειώσουμε εδώ πως η οικογένεια Νικοπούλου δεν έχει μηνύσει ΚΑΝΕΝΑ άλλο ΜΜΕ παρά μόνο εμάς και τους συνεργάτες μας στην μαχητική εφημερίδα “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ“.

  Στην συνέχεια η ίδια ανακοινώνει (προφανώς κατά λάθος – γι αυτό και έσπευσε να “εξαφανίσει” την συνέντευξή της) πως συνεργάτης της στην εταιρεία που έχει ιδρύσει μέσα στην Θράκη, με έδρα ένα στρατόπεδο, είναι ο χρυσαυγίτης βουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος μάλλον έχει αναλάβει και τις δημόσιες σχέσεις της εταιρείας όπως την εκπροσώπησή της σε δημόσιες υπηρεσίες και υπουργεία. Το αν ο ίδιος ο Λαγός ή και η νεοναζιστική “Χρυσή Αυγή” κερδίζουν και χρήματα από όλες αυτές τις …επαγγελματικές δραστηριότητες δεν το γνωρίζουμε. Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι πως για τους δικαστές και εισαγγελείς του Δικαστικού Μεγάρου Κομοτηνής προφανώς η κα Νικοπούλου “δεν είναι εθνικίστρια” καθώς “θα μπορούσε να πάει και στον ΣΥΡΙΖΑ”, η νεοναζιστική “Χρυσή Αυγή” που εδώ και χρόνια δικάζεται “δεν είναι εγκληματική συμμορία”, η υπάλληλος της “Χρυσής Αυγής” Νικοπούλου σίγουρα δεν έχει πραγματοποιήσει ψευδορκία και φυσικά εμείς είμαστε “συκοφάντες”.


  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΟΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ

  Ολόκληρη την συνέντευξη της Χαρίκλειας Νικοπούλου που έδωσε στην εφημερίδα της “Χρυσής Αυγής” με το όνομα “ΕΜΠΡΟΣ” και στην δημοσιογράφο Ειρήνη Δημοπούλου, συζύγου του χρυσαυγίτη βουλευτή Νίκου Παππά, δημοσιεύουμε παρακάτω.

 30. Ο/Η Μαρόν γλασέ Δαμασκηνός λέει:

  http://rodopinews.gr/52251

  Οσο για το ποιος είναι πολιτικά και όχι μόνο ο κος Νίκος Παππάς, Νο2 στην νεοναζιστική “Χρυσή Αυγή” και κουμπάρος του Νίκου Μιχαλολιάκου, το φωτογραφικό υλικό μιλάει από μόνο του:

  ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΛΑΓΟΥ

  Και κάτι τελευταίο. Σε όλες τις συνεντεύξεις και αναρτήσεις της στο Facebook για το ίδιο θέμα, η δασκάλα της “Χρυσής Αυγής” Χαρίκλεια Νικοπούλου τονίζει πως η συνομιλία της με τον Παναγιώτη Καμμένο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί καθώς “υπήρχαν μάρτυρες” διότι, όπως η ίδια ισχυρίζεται, έγινε σε “ανοιχτή ακρόαση” μπροστά σε συνεργάτες της εταιρείας της. Δεν γνωρίζουμε αν μέσα σε αυτούς τους συνεργάτες είναι και ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός καθώς ο χρυσαυγίτης βουλευτής και “συνεργάτης” της εταιρείας της οικογένειας Νικοπούλου Γιάννης Λαγός, αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Υπουργό Αμύνης Παναγιώτη Καμμένο είχε αφήσει να εννοηθεί στην Βουλή πως η τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ Νικοπούλου και Καμμένου καταγράφηκε, ζητώντας μάλιστα και άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνομιλιών!

  Ποια είναι η αλήθεια και ποιο το ψέμα είναι ίσως νωρίς να γνωρίζουμε επακριβώς. Το μόνο δεδομένο είναι πως εθνικιστές και νεοναζί δεν έχουν ούτε τσίπα, ούτε σεβασμό στο κράτος και στους νόμους (το έχουν άλλωστε αποδείξει) και την φύση και τον χαρακτήρα της “συνεργασίας” μεταξύ της εταιρείας της οικογένειας Νικοπούλου και του κόμματος των νεοναζί “Χρυσή Αυγή” θα τον μάθουμε εάν και όταν η Ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει να διερευνήσει τις σχέσεις δικαστών και εισαγγελέων της Θράκης με την εν λόγω εταιρεία και ίσως να εντάξει τις δίκες της οικογένειας Νικοπούλου στον ευρύτερο κύκλο της Δίκης της Χρυσής Αυγής, η οποία διεξάγεται εδώ και τόσο καιρό στην Αθήνα.

  Εμείς από την πλευρά μας, πράττοντας το καθήκον μας, ως έχουμε υποχρέωση απέναντι στους νόμους και στο δημοκρατικό πολίτευμα της πατρίδας μας, έχουμε εφοδιάσει τις νόμιμες Αρχές του Κράτους με όλα τα απαραίτητα στοιχεία και περιμένουμε, το συντομότερο δυνατόν, να πράξουν το καθήκον τους.

  Η επίμαχη συνέντευξη της Χαρίκλειας Νικοπούλου στην εφημερίδα της νεοναζιστικής “Χρυσής Αυγής” – “ΕΜΠΡΟΣ”

  Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
  Εβδομαδιαία εθνική εφημερίδα

  ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ «Ναι, αξίζει να γίνουμε ήρωες»
  Η «ηρωική δασκάλα της Θράκης» μιλά στην «Εμπρός» για τον «πολιτικό εκβιασμό» του Πάνου Καμμένου επειδή έχει αποσπασθεί στην Χρυσή Αυγή – Το εθνικό και ανθρωπιστικό της έργο στην Θράκη.

  Η καταδίκη των μνημονιακών κυβερνήσεων οι οποίες ψηφίζουν μέτρα γενοκτονίας των Ελλήνων, και η στήριξή της στο Κίνημα της Χρυσής Αυγής, οδήγησαν τον ΥΠΕΘΑ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, να ασκήσει στην Χαρά Νικοπούλου, την δασκάλα που αντιστάθηκε σθεναρά στις πιέσεις του τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής, έναν «πολιτικό εκβιασμό». Πρωτοφανές; Μάλλον όχι, αν αναλογιστούμε πόσες και πόσες αποκαλύψεις αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο σκέπτονται και ενεργούν οι ελλαδικές κυβερνήσεις και οι λειτουργοί τους, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της Μεταπολίτευσης. Ενδεχομένως να ενόχλησε και το καυστικό σχόλιό της : «Προτιμώ να είμαι με παλικάρια, παρά με… αδερφές-ψυχές», αναφερόμενη στην δήλωση του Νικολάου Μιχαλολιάκου: «Κηρύσσουμε ολοκληρωτικό πόλεμο στη χούντα του μνημονίου».

  Την περασμένη Πέμπτη, από το βήμα της Βουλής, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον δήθεν πατριώτη υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο και στην άνανδρη συμπεριφορά του προς την κα Νικοπούλου.

  Όπως προκύπτει από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την ίδια ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Καμμένος της δήλωσε πως δεν θα προχωρήσει στην ανάκληση αδείας για το φυλάκιο και θα σταματήσει να την καταδιώκει, αν αποχωρήσει από την Χρυσή Αυγή!

  Ο μόνος λόγος δηλαδή που παρενοχλείται από την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ είναι, επειδή είναι αποσπασμένη στην Χρυσή Αυγή!

  Πρέπει εδώ να παραθέσουμε και την ακόλουθη αποκάλυψη, που αφορά το άλλο δήθεν πατριωτικό κόμμα, την Νέα Δημοκρατία, και η οποία δείχνει την απύθμενη υποκρισία της «Δεξιάς». Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, ο νυν Κομισάριος των Βρυξελλών, κύριος Αβραμόπουλος, ως ΥΠ.ΕΘ.Α., είχε υποσχεθεί την παραχώρηση χρήσης του επίμαχου φυλακίου στον φιλοτουρκικό δήμο Αρριανών, με πρόφαση την δημιουργία εγκαταστάσεων που θα εξυπηρετούν την διεξαγωγή του τουρκοπανηγυριού του «Αλάντεπε» (τουρκική ονομασία της περιοχής «Ακρίτα»), εκεί όπου κάθε χρόνο χιλιάδες τουρκόψυχοι αλαλάζουν πως η Δυτική Θράκη είναι τουρκική…

  Συνέντευξη στην ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

  – Κυρία Νικοπούλου, Το ευρύ κοινό σας γνώρισε, όταν ως δασκάλα στην ακριτική Θράκη μας, αντιταχθήκατε στις προκλήσεις του Τουρκικού Προξενείου που επιχειρούσε τον εκτουρκισμό των Μουσουλμάνων. Θυμόμαστε μάλιστα ότι είχατε δεχθεί και βίαιη σωματική επίθεση. Είστε άνθρωπος με ισχυρές πεποιθήσεις , τις οποίες επιπλέον κάνετε πράξη. Μιλήστε μας για τις ενέργειές σας στην περιοχή.

  XΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Στην Θράκη μετατέθηκα το 2003 πρώτη φορά και από τότε προσπαθώ όπως κάθε Έλληνας δάσκαλος να κρατήσω άσβεστη την δάδα του Ελληνισμού σε μία περιοχή όπου δρα ανεξέλεγκτα το τουρκικό προξενείο. Τα τελευταία χρόνια μία ομάδα παιδαγωγών και απλών πολιτών δημιουργήσαμε το πνευματικό κέντρο, την Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη, στηρίζοντας κάθε Έλληνα πολίτη της Θράκης σε επίπεδο ανθρωπιστικής βοήθειας. Συγκεκριμένα η «Κιβωτός της Δόμνας Βισβίζη» είναι μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία επιδεικνύει τα τελευταία πέντε χρόνια ένα πολύπλευρο κοινωφελές έργο, το οποίο είναι ευρέως αναγνωρισμένο τόσο εντός, όσο και εκτός Ελλάδος, για την «κοινωνική και ανθρωπιστική ευαισθησία» που επιδεικνύει, για την συμβολή του «στην ηθική, ψυχική και συναισθηματική ανάταση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας», καθώς και για «την προώθηση της αρμονικής συμβίωσης του συνοίκου χριστιανικού και μουσουλμανικού πληθυσμού της Θράκης».

  Γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε τον Μάιο του 2013, το Γενικό Επιτελείο Στρατού (Γ.Ε.Σ), κατόπιν θετικής αξιολόγησης του ήδη πλουσίου παιδαγωγικού και κοινωφελούς έργου της «Κιβωτού» – στο οποίο συγκαταλέγεται η αμέριστη υλική υποστήριξη που παρείχε στην τοπική 29η Ταξιαρχία Κομοτηνής στο πλαίσιο της ευόδωσης της κοινωνικής πολιτικής την οποία ασκεί στα απομακρυσμένα πομακικά χωριά της Θράκης- ενέκρινε την παραχώρηση χρήσης του ανενεργού Εθνικού Φυλακίου «Ακρίτας» που βρίσκεται πλησίον του οικισμού Κάτω Βυρσίνη της ορεινής Ροδόπης, στην εταιρεία, αναθέτοντάς της την υλοποίηση έργου αποκατάστασης των κτηριακών εγκαταστάσεων και ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου του φυλακίου.

  – Γιατί τα όσα θετικά πραγματοποιήσατε, ενόχλησαν, πιστεύετε, το ελληνικό κράτος;

  Για τον ίδιο λόγο που κάποτε κάποιοι άλλοι κυβερνώντες ενοχλήθηκαν και φυλάκισαν τον Κολοκοτρώνη, άφησαν πάμφτωχη να πεθάνει την καπετάνισσα Δόμνα Βισβίζη, και εξευτέλισαν τον Νικηταρά τον τουρκοφάγο παραχωρώντας του μια άδεια για επαιτεία!! Στην Ελλάδα το σύστημα αν το φέρεις ενώπιον ενός καθρέφτη για να δει τις τραγικές και εθνοκτόνες ελλείψεις του, εκείνο θα τα βάλει με εσένα και όχι με αυτό που αντικρύζει!

  – Πώς προέκυψε η τωρινή διαμάχη σας με το ΥΠΕΘΑ;

  Πριν από έναν χρόνο περίπου και ενώ η οικογενειακή στέγη Ακρίτας φιλοξενούσε παιδιά με εισαγγελική εντολή, εμφανίζονται οι πρώτες τάσεις αποστασιοποίησης της Στρατιωτικής Υπηρεσίας από τις συμβατικές της υποχρεώσεις έναντι της Στέγης .

  Συγκεκριμένα η αρμόδια Δ/νση Υποδομών του Γ.Ε.Σ. αποφασίζει αυθαίρετα, να αφαιρεθούν (!) οι μπάρες εξωτερικής προστασίας της Στέγης, οι οποίες αποτελούσαν αναγκαίο προληπτικό μέτρο ασφαλείας των εγκαταστάσεων, δίχως να ενημερώσει εγγράφως την Στέγη και δίχως να μεριμνήσει για την αποκατάστασή τους όταν αυτό ζητήθηκε από την αρμόδια Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών του Δήμου Κομοτηνής. Στις αρχές του 2017, ζητείται από την Στρατιωτική Υπηρεσία αναλυτική έκθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητας του Ακρίτα έως το 2020, στην οποία ανταποκρινόμαστε άμεσα. Έκτοτε, διακόπτεται κάθε επικοινωνία, ενώ η Οικογενειακή Στέγη συνεχίζει κανονικά της λειτουργία της. Τέλη Αυγούστου του 2017 λαμβάνουμε την εντολή ανάκλησης της παραχώρησης χρήσης των εγκαταστάσεων του Ε.Φ. Ακρίτας, στην οποία απαντάμε με εξώδικη διαμαρτυρία και επιδίδεται με δικαστικό επιμελητή στους αρμοδίους αξιωματικούς της 29ης Ταξιαρχίας. Παρανόμως, το εν λόγω έγγραφο διαρρέει 12 ώρες αργότερα σε blog της Ξάνθης (!!!) (https://xanthi2.gr/2017/09/19/ο-στρατός-ζητά-πίσω-το- φυλάκιο-ακρίτας/) με την Στρατιωτική Υπηρεσία να υποκρίνεται πως αγνοεί τον τρόπο της διαρροής! Λίγες μέρες αργότερα ο κύριος Λαγός συναντάται άμεσα με τον Υπουργό κύριο Πάνο Καμμένο, ο οποίος δηλώνει παντελή άγνοια για την ανάκληση της παραχώρησης χρήσης του Ε.Φ. Ακρίτα στην «Κιβωτό της Δόμνας Βισβίζη», παρά την προ ενός έτους εντολή του να επιμηκυνθεί η παραχώρηση στα 25 χρόνια. Στην συνάντησή τους εξύμνησε την προσφορά μου σε εθνικό επίπεδο και δεσμεύτηκε στον κύριο Λαγό πως θα λήξει άμεσα το ζήτημα και θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της Οικογενειακής στέγης.

  Αποτέλεσμα όμως της ανάκλησης της άδειας και επιστέγασμα της οργανωμένης δίωξης που υφίσταται η δραστηριότητα του Ακρίτα, ήταν μία ακόμα απόφαση ανάκλησης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας της Στέγης στις αρχές Οκτωβρίου, αυτή την φορά από τον Δήμο Αρριανών και τον αυτό-προσδιοριζόμενο ως Τούρκο δήμαρχο κύριο Ριτβάν. Χωρίς να έχουν οριστικοποιηθεί οι νομικές διαδικασίες που αφορούν την παραχώρηση χρήσης, ο Δήμαρχος Αρριανών (και Αντιπρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής Τούρκων Δυτικής Θράκης) υπέγραψε το εν λόγω έγγραφο, ενδεχομένως καταχρηστικά και κατά παράβαση καθήκοντος, με το σκεπτικό ότι εκλείπει πλέον μία εκ των προϋποθέσεων χορήγησης της αδείας (παραχώρηση στρατού).

  Σε τηλεφωνική όμως συνομιλία που είχα με τον Υπουργό η ίδια, καθώς καθυστερούσε να αποστείλει γραπτώς την δέσμευσή του, εκτός εαυτού μου δήλωσε πως παίρνει το φυλάκιο από την Κιβωτό Της Δόμνας Βισβίζη επειδή αποσπάστηκα στην Χρυσή Αυγή, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Γιατί δεν ήρθες σε εμάς;» Ευτυχώς η συνομιλία μας αφενός έγινε σε ανοιχτή ακρόαση και αφετέρου λίγες μέρες αργότερα δημοσιογράφος μεγάλης Αθηναϊκής εφημερίδας που συνάντησε τον Υπουργό, μου επιβεβαίωσε το τελεσίγραφο που θέτει ο τελευταίος προς εμένα , χαρακτηρίζοντάς το ως Πολιτικό εκβιασμό! Όπως καταλαβαίνετε, όχι μόνο δεν υπάρχουν επιχειρησιακοί λόγοι για τους οποίους το ΓΕΣ ανακαλεί την παραχώρηση της χρήσεως του Ακρίτα σε εμάς, αλλά πρόκειται για ένα τελεσίγραφο ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΎΣΕΩΣ: «Εφόσον η Νικοπούλου δεν ήρθε στους Ανεξάρτητους Έλληνες δεν θα έχει το φυλάκιο του Ακρίτα!!»

  – Αυτός ο τρόπος του πολιτεύεσθαι αποτελεί μέρος της παράνομης και αντεθνικής πολιτικής η οποία κορυφώνεται στις μέρες μας. Βλέπουμε επί παραδείγματι μια σειρά νομοθετημένων με τα οποία αποστερείται πλήρως η χώρα μας κάθε έννοιας εθνικής κυριαρχίας αλλά και ανατρέπουν πλήρως τις δομές της Ελληνικής κοινωνίας, να ψηφίζονται σχεδόν ομόφωνα από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, πλην Χρυσής Αυγής. Εσείς η ίδια, αρνηθήκατε να βραβευθείτε από βουλευτή της περιοχής σας, λέγοντας «Αρνούμαι την βράβευση από έναν βουλευτή που παραχωρεί την Εθνική κυριαρχία της Ελλάδας» Μπορούν οι Έλληνες να αντισταθούν στην εθνομηδενιστική λαίλαπα που απειλεί τα ιερά και τα όσια του τόπου μας, και πώς;

  Αν και μοιάζει στην Ελλάδα του 2017 πλέον μάταιο να αγωνίζεσαι για το Έθνος και την Ορθοδοξία, θα σας πω πως ΝΑΙ, αξίζει να γίνουμε ήρωες, δηλαδή να κάνουμε το ανέφικτο, εφικτό. Αν ο καθένας από το δικό του μετερίζι πράξει το καθήκον του, ως ΕΛΛΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, όπως ορίζει το Ελληνικό Σύνταγμα που είναι ορκισμένο στο όνομα της Αγίας και Ομοουσίου Τριάδος, θα μπορέσουμε να αναγεννηθούμε ακόμη και αν τα παιδιά μας και όχι εμείς αναπνεύσουμε τον αέρα της Ελευθερίας!

  -Στην προσπάθειά σας στην ακριτική Θράκη έχετε δώσει το όνομα μιας ηρωίδας της Εθνεγερσίας, της Δόμνας Βισβίζη, η οποία είναι εν πολλοίς άγνωστη στον Ελληνικό λαό. Γιατί επιλέξατε μια γυναικεία μορφή ως προμετωπίδα, και πώς μπορούν σήμερα οι Ελληνίδες να συνδράμουν στον αγώνα για την επιβίωση του Έθνους μας, δεδομένης της κρισιμότητας των περιστάσεων;

  Η Δόμνα Βισβίζη είναι το πιο διαχρονικό πρότυπο της σύγχρονης Ελληνίδος: Μια γυναίκα δυναμική, πάντα δίπλα στο πλευρό του συζύγου της πολεμούσε τους Τούρκους έχοντας μαζί της τα 5 μικρά παιδιά της!! Γιατί για μια Ελληνίδα το μόνο ασφαλές μέρος για να εμπιστευτείς τα παιδιά σου σε μία κρίση είναι η πρώτη γραμμή του αγώνος, εκεί όπου θα ανδρωθεί η ψυχή και το πνεύμα τους!

  – Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός ο οποίος έκανε την καταγγελία σχετικά με τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ στην Βουλή, τόνισε ότι παρά τις διώξεις η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ιδεώδη, για την Ελλάδα και την Ορθοδοξία. Εσείς αισθάνεστε να κάμπτεσθε από τις διώξεις, και πώς θα συνεχίσετε τον αγώνα σας;

  Θα δανειστώ τα λόγια ενός μεγάλου Έλληνα που θα ήθελα να ήμουν δασκάλα του για να με διδάξει εκείνος ιστορία, του Ευαγόρα Παλληκαρίδη:

  «Θα πάρω μιαν ανηφοριά, θα πάρω μονοπάτια

  να βρω τα σκαλοπάτια που παν στη λευτεριά.

  Θ’ αφήσω αδέλφια, συγγενείς, τη μάνα, τον πατέρα

  μες στα λαγκάδια πέρα και τις βουνοπλαγιές.»

  Ρεπορτάζ – επιμέλεια: Σ.Μ.

  Διαβάστε επίσης:

  ΜΙΣΗ ΝΙΚΗ – ΜΙΣΗ ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ “ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ” ΣΤΗΝ ΡΟΔΟΠΗ

  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

  ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΚΙΒΩΤΟΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ” ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

  ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ “ΜΑΣΟΝΟΣ”, ΑΠΛΑ ΠΗΡΑ ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΦΤΑ ΩΣ “ΔΩΡΕΑ”

  Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

  Η ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ “ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ” (;) ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΗΣ

  ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ… – Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ

  ΘΑΛΕΙΑ ΔΡΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ: “ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ”

  ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ Η ΔΡΑΓΩΝΑ

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΟΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΓΟΥΡΙΔΗ: ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΑΡΑ ΧΕΡΙΑ

  350.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ “ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΟΜΝΑΣ ΒΙΖΒΙΖΗ” – ΕΧΑΣΕ ΓΙΑ 2η ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΗΣ

  ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

  ΤΟΥΣ ΦΤΥΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΨΙΧΑΛΙΖΕΙ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΡΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”

  ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΝΗΣΕΙΣ ΤΗΣ “ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ”

 31. Ο/Η laskaratos λέει:

  http://www.efsyn.gr/arthro/ora-na-spasei-apostima
  «Εφ.Συν.», Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου

  Ωρα να σπάσει το απόστημα

  Από έναν χρυσαυγίτη αναστατώθηκε η ακαδημαϊκή κοινότητα στη Θράκη
  16.12.2017

  Αντα Ψαρρά

  Η «Εφ.Συν.» δημοσιεύει σήμερα το πλήρες ντοκουμέντο της υπόθεσης με την Εισαγγελία Ροδόπης που επιμένει, όπως αποδεικνύεται, στο κυνήγι «μαγισσών» και επιμένει στην ποινικοποίηση της άποψης κι όλα αυτά με αφετηρία τις καταγγελίες «πατενταρισμένων» χρυσαυγιτών.
  Σύμφωνα με την «περίληψη συμβάντος» που καταγράφει η Διεύθυνση Ασφαλείας Κομοτηνής και οδήγησε στο απίστευτο αίτημα καταγραφής ονομάτων, διευθύνσεων και τηλεφώνων καθηγητών του Δημοκρίτειου, η αλληλουχία των… κινήσεων με αφετηρία την Εισαγγελία Ροδόπης έχει ξεκινήσει πριν από έναν χρόνο.
  Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία ήταν η μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στην ασφάλεια: «Την 19-07-2016 και ώρα 20.00 μετέβη στο Α.Τ. Κομοτηνής, ο ΑΛΑΤΖΑΣ Ελευθέριος […] κάτοικος Κοσμίου – Ροδόπης, αγρότης, Γραμματέας της Τ.Ο. του κόμματος Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή, εγχείρησε την από 19-07-2016 μηνυτήρια αναφορά του, κατά των:
  α) ΑΛΗ ΤΣΑΒΟΥΣ (ΑΛΗ ΤΣΑΟΥΣ εις το ορθόν) Μουσταφά, πρόεδρο του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας,
  β) ΑΧΜΕΤ ΟΓΛΟΥ Οζάν, αντιπρόεδρο του κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας και κατά
  γ) παντός άλλου υπευθύνου,
  για παράβαση των άρθρων του Π.Κ. αναφέροντας συγκεκριμένα ότι σε πλήθος Δημοσίων Ομιλιών και Παρεμβάσεών τους, έχουν αποπειραθεί με τις τοποθετήσεις και δηλώσεις τους να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας αναφορικά με τη Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης την οποία οι ίδιοι χαρακτηρίζουν ως “Τουρκική”».
  Κατόπιν αυτού ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ροδόπης, Διονύσης Λαμπρίδης, αποφάσισε να δώσει εντολή για προκαταρκτική εξέταση «για παράβαση άρθρων […] σχετικά με Προδοσία της Χώρας – Προσβολή εναντίον της Διεθνούς Ειρήνης της Χώρας – Διατάραξη της Ειρήνης των Πολιτών».

  Εισαγγελικές παραγγελίες

  Τέσσερις φορές διαβιβάστηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας Κομοτηνής εισαγγελικές παραγγελίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση, γεγονός που καταδεικνύει όχι μόνο την εισαγγελική επιμονή να σχηματιστεί δικογραφία και να οδηγηθεί η υπόθεση σε δικαστήριο αλλά και την υποχρέωση του διοικητή Κ.Ζ. να συμμορφωθεί με τις εντολές.
  Οσο λοιπόν, αν κι ο ίδιος μετά τις απαράδεκτες διατυπώσεις στο αστυνομικό έγγραφο που εστάλη στο Δημοκρίτειο έπαψε πλέον να προΐσταται του τμήματος, δεν παύει να είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα όσων επαναφέρουν μέσω μηνύσεων τις γνωστές από το μαύρο παρελθόν μετρήσεις «εθνικοφροσύνης».
  ● Η μηνυτήρια αναφορά διαβιβάστηκε στις 20/7/2016 από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης στο τμήμα ασφαλείας Κομοτηνής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης «προκειμένου ληφθούν ένορκες καταθέσεις του μηνυτή και των προτεινόμενων (δύο) μαρτύρων, επιπλέον δε, να εξετασθούν χωρίς όρκο οι μηνυόμενοι».
  ● Στις 30/1/2017 διαβιβάζεται η δικογραφία από την Εισαγγελία «προκειμένου να συνεχιστεί η προκαταρκτική ώστε να διευκρινίσει ο μηνυτής σε ποιες συγκεκριμένες εκδηλώσεις ειπώθηκαν οι ανωτέρω καταγγελλόμενες δηλώσεις των μηνυόμενων προσώπων».
  ● Στις 27/4/2017 διαβιβάζεται εκ νέου η δικογραφία στο τμήμα με τον εισαγγελέα να ζητάει συγκεκριμένα έγγραφα: Τη Συνθήκη της Λωζάννης και όλες τις δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν την υπόθεση διάλυσης του σωματείου με την επωνυμία «Τουρκική Ενωση Ξάνθης».
  Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε τελεσίδικα η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενώ πρόσφατα με ειδική τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή δίνεται η δυνατότητα επανεκδίκασης (στα αστικά δικαστήρια) υπόθεσης για την οποία καταδικάστηκε η Ελλάδα από το ΕΔΔΑ.
  ● Στις 14/11/2017 υποβάλλεται το επίμαχο εισαγγελικό αίτημα «παρακαλούμε όπως συνεχίσετε την προκαταρκτική εξέταση διερευνώντας αν υπάρχουν δημοσιευμένες μελέτες ακαδημαϊκών […] οι οποίες ασχολούνται με τη χρήση του όρου “τουρκική μειονότητα” και τι συνέπειες έχει τούτο στις σχέσεις του ελληνικού κράτους με την Τουρκία, καθώς και στο εσωτερικό της χώρας.
  Εάν είναι δυνατόν να ληφθούν ένορκες καταθέσεις τέτοιων μελετητών ή ενδεχομένως καθηγητών του ΔΠΘ προκειμένου να καταδειχτεί ο κίνδυνος διατάραξης των φιλικών σχέσεων Ελλάδος-Τουρκίας και ο κίνδυνος αμοιβαίας διχόνοιας μεταξύ των πολιτών. Σε κάθε περίπτωση να ληφθεί ένορκη κατάθεση αστυνομικού για τα παραπάνω θέματα».
  Οπως γράψαμε στην «Εφ.Συν.» (14/12/2017) ο «εθνάρχης» Καραμανλής ήταν εκείνος που χρησιμοποίησε τον όρο «τουρκική» συνομιλώντας το 1978 με τον τότε πρωθυπουργό της Τουρκίας χωρίς να δημιουργηθεί καμία διατάραξη σχέσεων με τη γειτονική χώρα ούτε και διχόνοια μεταξύ των πολιτών!

  Μετά από αυτή την εντολή συντάχτηκε -όπως συντάχτηκε- το ανακληθέν πλέον αστυνομικό έγγραφο που δημοσιοποίησε ο καθηγητής Ι. Ληξουριώτης.

  Ευρωπαϊκό κεκτημένο

  Η επανεμφάνιση του «ελληνόμετρου» μετά τη μήνυση ενός χρυσαυγίτη μπορεί μεν να αφορά μία μεμονωμένη και ακατανόητη εισαγγελική παραγγελία, δεν παύει όμως να δημιουργεί ξανά βαριές σκιές και ειδικά σε ό,τι αφορά την ισονομία μεταξύ των τόσο αποκλεισμένων μέχρι πρόσφατα πολιτών της μειονότητας.

  Την ώρα που η ελληνική Βουλή προχωράει έστω και με μικρά βήματα στην κατάργηση της υποχρεωτικότητας του αναχρονιστικού νόμου της σαρίας, την ώρα που οι δύο χώρες συνομιλούν επίσημα, οι χρυσαυγίτες βρίσκουν ευήκοα εισαγγελικά ώτα για να στηρίξουν γελοίες κατηγορίες ξαναστήνοντας ένα σκηνικό έντασης στην πολύπαθη αυτή περιοχή, την ίδια στιγμή που ολόκληρη η ηγεσία τους δικάζεται ως εγκληματική οργάνωση.

  Η Εισαγγελία Ροδόπης, αντί να βάλει παρόμοιες και απαράδεκτες για μία ελεύθερη κοινωνία μηνυτήριες αναφορές στο αρχείο, ζητάει προανακριτικές «έρευνες» εθνικοφροσύνης. Η χρήση του οποιουδήποτε όρου ή του αυτοπροσδιορισμού ενός πολίτη με τον τρόπο που ο ίδιος επιθυμεί, ευτυχώς είναι ευρωπαϊκό κεκτημένο και προφανέστατα δεν αποτελεί κίνδυνο.

  Ασφαλώς θα θυμάται η Εισαγγελία Ροδόπης ότι οι εντάσεις, τα πογκρόμ και η βία προκλήθηκαν στο παρελθόν από τους ίδιους εθνικιστικούς και παρακρατικούς κύκλους που υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη των πολιτών της περιοχής.

  Η υπόθεση της Εισαγγελίας Ροδόπης θυμίζει τις «ένδοξες» στιγμές των πιστοποιητικών φρονημάτων.

  Ενωση Εισαγγελέων

  «Oι Ελληνες εισαγγελείς σέβονται και προστατεύουν τις ακαδημαϊκές ελευθερίες και είναι οι κυριότεροι θεματοφύλακες των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών, χωρίς καμία απολύτως διάκριση […]». Θα επρόκειτο για μια εξαιρετικά παρήγορη ανακοίνωση αν δεν δημιουργούσε ανησυχία το ότι λίγο παρακάτω αναφέρεται «σε παραπληροφορημένα δημοσιεύματα, τα οποία αβασίμως έκαναν λόγο για προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ροδόπης σε βάρος ακαδημαϊκών».

  Ωστόσο, η ανακοίνωση δεν λέει λέξη για τις δικογραφίες που σχηματίζονται εναντίον πολιτών που απλά εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους!

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ

  «Προσιδιάζει σε δίωξη φρονήματος»

  Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γ. Πεταλωτής, έκανε την παρακάτω ανάρτηση:

  Η παραγγελία που δόθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ροδόπης προς την Αστυνομική Διεύθυνση, σαφώς εκθέτει και τον Εισαγγελέα (δεν γνωρίζω ποιος υπογράφει) που την έδωσε και μέσω αυτού τη Δικαιοσύνη. Αν όντως αναζητούσε πραγματογνώμονα, όπως διαρρέεται, αντί να ερευνήσει, να ρωτήσει τηλεφωνικά ή διά ζώσης δικηγόρους που ασχολούνται ή διδάσκοντες του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου που δικηγορούν στην Κομοτηνή και να τους καλέσει μετά από συνεννόηση μαζί τους, προτίμησε μία παραγγελία που προσιδιάζει σε δίωξη φρονήματος με εύλογες συνέπειες. Ενδεχόμενη απειρία, σίγουρη ατολμία να τίθενται στο αρχείο εγκλήσεις που όζουν ρατσισμό, φασισμό και δικομανία, έλλειψη σοβαρής επεξεργασίας, οδηγούν σε τέτοια αποτελέσματα που αναστατώνουν, ενισχύουν την καχυποψία απέναντι στη Δικαιοσύνη και την Πολιτεία ως εγγυητή των ατομικών ελευθεριών […].

 32. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

  Αυστραλία: 35χρονος Ρώσος Ορθόδοξος παπάς, ανάγκασε 14 χρονο αγόρι να πιει αλκοόλ πριν του κάνει σεξουαλική παρενόχληση στο κρεβάτι εκκλησιαστικού διαμερίσματος

  https://www.pokrov.org/russian-orthodox-priest-35-forced-boy-14-drink-alcohol-kissing-mouth-trying-touch-genitals-bed-church-flat/

  Russian Orthodox priest, 35, ‘forced boy, 14, to drink alcohol before kissing him on the mouth and trying to touch his genitals in a bed at a church flat’

  Author: Australian Associated Press
  Date Published: 02/01/2018
  Publication: Daily Mail (UK)


  Russian Orthodox priest Stanislav Vakhabov (pictured) is accused of forcing a boy, 14, to drink alcohol and climbing on top of him in bed while he visited Australia

  Stanislav Vakhabov, a Russian Orthodox priest, is accused of detaining a boy, 14
  His victim claims he was forced to drink alcohol and the priest assaulted him
  The pair met on social media before Vakhabov, 35, invited him to Australia
  The boy claims priest had them sleep in a bed together and touched his genitals
  Vakhabov pleaded not guilty to detaining him, four counts of indecent assault
  A Russian Orthodox priest forced a teenage boy to drink alcohol before he climbed on top of him in bed at his Sydney church flat, a jury has been told.

  In a recorded interview with police the teenager also said when he tried to push Stanislav Vakhabov away, the priest would tell him ‘you behave like a pig, you are selfish’.

  The interview was played in the Downing Centre District Court on Thursday at the trial of Vakhabov, also known as Father Christopher who has pleaded not guilty to detaining the then 14-year-old for his own sexual gratification, giving him intoxicating substances to make it easier to have unlawful sexual activity and four counts of indecent assault.

  The boy, from overseas, said Vakhabov, 35, got in touch on a Russian social media site and began chatting to him before inviting him to Australia in 2014.

  Speaking through a Russian interpreter in the interview, the teenager said he ‘never really cried before he came to Australia’, but towards the end of his trip he ‘was always crying and had a breakdown’.

  On the first night the priest gave the teenager beer and wine to drink and tried to cuddle him, he said.

  Vakhabov reassured him that it was nothing out of the ordinary, telling him that at ‘his monastery it was how monks would show that they had no bad thoughts to each other’.

  Although the priest previously said the teenager would sleep on the couch, when the boy arrived he told him they would share the bed but not touch each other.

  The teen said he had never tried alcohol but the accused pressured him by saying that if he didn’t drink then he would tell his mother back in Russia that he had drunk alcohol before.

  The priest often tried to hug him and also kissed him on the mouth, climbed on top of him, tried to take his shirt off and touched his genitals, the teenager told the court.

  When trying to take off the boy’s tracksuit pants he broke the waistband elastic trying to pull them off, he said.

  The trial is continuing.

  • Ο/Η Θεολόγος λέει:

   O ιερέας Χριστόφορος Στανίσλαβος Vakhabov


   Τελευταίος δεξιά


   Δεύτερος από αριστερά


   Δεξιά από τον επίσκοπο


   Δεξιά από το αγοράκι

   http://www.theherald.com.au/story/5225960/jury-told-accused-priest-threw-out-pills/
   Στη δίκη αποκαλύπτεται πως έριξε έξω από το σπίτι του μια τσάντα σκουπιδιών που περιείχε χάπια μετά την ερώτηση του από την αστυνομία,

   Jury told accused priest threw out pills

   Russian Orthodox priest Stanislav Vakhabov is on trial for allegedly molesting a boy.

   A Russian Orthodox priest accused of molesting a 14-year-old boy threw out a rubbish bag containing tablets after he was questioned by police, a Sydney jury has been told.

 33. Ο/Η laskaratos λέει:

  Η πραγματογνωμοσύνη που δεν βρέθηκε

  Σε ό,τι αφορά επίσης την πραγματογνωμοσύνη, η οποία και θα έπρεπε να συνταχθεί για το ανήλικο αγόρι μετά την κατάθεσή του ενώπιον του πταισματοδίκη, ο κ. Φλωρίδης αναφέρει στη διάταξή του ότι τέτοια έκθεση δεν βρέθηκε, «παρότι σε προφορική μας επικοινωνία με την αρμόδια πταισματοδίκη η τελευταία μας διαβεβαίωσε ότι συντάχθηκε».

  Ο κ.Φλωρίδης διετύπωσε και ένα ενδιαφέρον δεδικασμένο, πολύ χρήσιμο για το μέλλον:
  Δεν θυμούνται τα πεντάχρονα παιδάκια (5,5 ετών) τι συνέβη ένα χρόνο πριν (4.5) και έτσι η μαρτυρία τους δεν αξίζει.
  Ο βιασμός με δάχτυλο ακόμη κι αν γίνει αμέσως εξέταση και συνταχθεί η σχετική έκθεση δεν αποδεικνύεται γιατί δεν αφήνει ίχνη.

  Αθώος ο ιερός δάχτυλος

  Ο ηγούμενος-αρχιμανδρίτης που καταγγελλόταν, ήταν ο πανοσιολογιότατος Ιωαννίκιος της Μονής Σοχού Λαγκαδά. Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ήτο τόσον βέβαιος πως ήτο αθώος που ενώ εκκρεμούσε η υπόθεση τον επισκέφθηκε και φωτογραφήθηκε μαζί του στις 22.3.2016. Επτά μήνες μετά (Οκτώβρη) η Δικαιοσύνη, δια του Εισαγγελέως Β.Φλωρίδη, αδελφού του υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γ.Φλωρίδη, τον απάλλαξε με διάταξη. Σε μια άλλη χώρα όπου η Εκκλησία θα είχε επιρροή στη Δικαιοσύνη, οι κακόπιστοι θα μιλούσαν για επηρεασμό της, λες και αυτά δεν μπορούν να γίνουν υπόγεια.

  http://www.dogma.gr/ellada/o-archiepiskopos-athinon-stin-iera-moni-agiou-grigoriou-palama/23624/

  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών στην Ιερά Μονή Αγίου Γρηγορίου Παλαμά
  Από Dogma

  22 Μαρτίου 2016 17:36


  (σημ. Λασκ. Ο αθώος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Κοτσώνης αριστερά του Μακαριοτάτου)

  Το Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου Παλαμά επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος την Τρίτη 22 Μαρτίου.

  Ο Μακαριώτατος έφθασε στην Ιερά Μονή Γρηγορίου Παλαμά στις 13.00 συνοδευόμενος από τον ποιμενάρχη της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο.
  Στην είσοδο της Μονής τον υποδέχθηκαν ο πνευματικός της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης Ιωαννίκιος Κοτσώνης και η Καθηγουμένη Ξένη μοναχή με όλη την ιερά αδελφότητα.
  Ο Μακαριώτατος προσκύνησε στο Καθολικό της Μονής και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο Αρχονταρίκι. Εκεί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης καλωσόρισε τον Μακαριώτατο και εξέφρασε την χαρά του για την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, στην οποία υπάγεται πνευματικά το Ιερό Ησυχαστήριο.

  https://www.documentonews.gr/article/h-aselgeia-o-arximandriths-lagkada-kai-h-aporriptikh-diataxh-toy-eisaggelea-flwridh

  Η ΑΣΕΛΓΕΙΑ, Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΡΡΙΠΤΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΦΛΩΡΙΔΗ

  Μάριος Νικολάου

  Δημοσίευση
  7.12.2018 | 12:44

  Ανανέωση
  7.12.2018 | 14:46

  Documento #107
  2.12.2018

  Το Documento είχε παρουσιάσει τις νεότερες δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση αναφορικά με τις καταγγελίες που αφορούν ασέλγεια από τον αρχιμανδρίτη Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρα Σοχού Λαγκαδά Ιωαννίκιου Κοτσώνη εις βάρος πεντάχρονου αγοριού. Για την υπόθεση είχε εκδοθεί το 2016 απορριπτική διάταξη από τον εισαγγελέα Εφετών Βασίλη Φλωρίδη, εκτενέστερα αποσπάσματα της οποίας παρουσιάζουμε σήμερα.

  Οπως είχε αποκαλύψει το Documento, η οικογένεια του πεντάχρονου τον Απρίλιο του 2015 είχε καταθέσει έγγραφη αναφορά-καταγγελία στην οποία γινόταν λόγος για καθυστερήσεις από την πλευρά της Δικαιοσύνης. Η αναφορά είχε χρεωθεί στον τότε εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και σημερινό προϊστάμενο της συγκεκριμένης εισαγγελικής αρχής Λάμπρο Τσόγκα.Ο εισαγγελέας με διάταξή του έθεσε στο αρχείο την αναφορά. Λίγες μέρες μετά η εισαγγελέας Καπαμά με διάταξή της έθεσε στο αρχείο και τις δύο μηνύσεις για την ασέλγεια που είχε καταθέσει ο πατέρας του παιδιού. Ο συγκεκριμένος γονιός λίγο μετά άσκησε προσφυγές ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης κατά των διατάξεων αυτών και αιτήθηκε τον συσχετισμό των δύο δικογραφιών. Τον Οκτώβριο του 2016 ο εισαγγελέας Εφετών Β. Φλωρίδης απέρριψε τις προσφυγές με την υπ’ αριθμόν 94,95/2016 διάταξή του. Σε αυτήν ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «προεισαγωγικά θα πρέπει να επισημανθεί πως η όλη αυτή υπόθεση όπως έχει εξελιχθεί αποτελεί μνημείο διαδικαστικού – δικαστηριακού ευτελισμού με θύματα αθώους ανθρώπους οι οποίοι ενεπλάκησαν στο πλαίσιο μιας συνήθους δικαστικής διαμάχης, την οποία μάλιστα οι ίδιοι επιδίωξαν να συμβιβάσουν».

  Η κατάθεση του ανηλίκου στον πταισματοδίκη

  Στη διάταξή του ο κ. Φλωρίδης αναφέρεται στην κατάθεση του ανήλικου αγοριού στις 29 Ιουνίου 2016 στην 4η πταισματοδίκη Αθηνών. Πρόκειται για την κατάθεση του μικρού αγοριού που είχε δημοσιοποιήσει το Documento, στην οποία το ανήλικο αγόρι κατήγγελλε ασελγείς πράξεις σε βάρος του από τον αρχιμανδρίτη της μονής αλλά και από τον κουμπάρο της οικογένειας παρουσία της μητέρας του. Οπως αναφέρει στη διάταξή του ο κ. Φλωρίδης, «αυτή η κατάθεση δεν έπρεπε να παραγγελθεί καν. Δεν χρειαζόταν ένα ανήλικο 5,5 ετών παιδάκι να υποβληθεί και σε αυτήν τη διαδικασία (και μάλιστα για να αναφέρει και περιστατικά που έγιναν πριν από έναν χρόνο που ήταν 4,5 ετών και ήταν αδύνατο να το θυμόταν γιατί στην ηλικία αυτή δεν υπάρχει σχηματισμένη μνήμη) γιατί απλούστατα δεν χρειαζόταν».

  Μάλιστα στη διάταξή του ο κ. Φλωρίδης έκανε λόγο για «σκευωρία» που στήθηκε και ότι όλα «ήταν μια επινόηση αρρωστημένης και μόνο φαντασίας».

  «Η μόνη ευφυής σύλληψη στο σκηνικό αυτής της αποπλάνησης ήταν το πώς παρουσιάστηκε αυτή. Δηλαδή περιγράφηκαν πράξεις που δεν μπορούσαν με άλλον τρόπο να αποδειχθούν παρά μόνο προφορικά. Δηλαδή αυτό που σχεδόν πάντοτε επακολουθεί κατά τη διερεύνηση παρόμοιων πράξεων και είναι η ιατρική εξέταση του ανηλίκου από ειδικό, δεν μπορούσε εδώ να γίνει αφού η φερόμενη πράξη είτε ήταν σε απόπειρα είτε η τελεσθείσα (είσοδος του δαχτύλου στον ποπό) δεν αφήνει ίχνη που μπορεί να εντοπιστούν. Και πάντως αν μπορούσαν να εντοπιστούν (που ίσως μπορούσαν) έπρεπε να γίνει αμέσως –αν το κατήγγειλαν ο μηνυτής και η οικογένειά του–, κάτι που όμως δεν έγινε και που φυσικά δεν μπορούσε να γίνει ως ψέμα που ήταν» υπογράμμιζε στη διάταξή του ο κ. Φλωρίδης.

  Η πραγματογνωμοσύνη που δεν βρέθηκε

  Σε ό,τι αφορά επίσης την πραγματογνωμοσύνη, η οποία και θα έπρεπε να συνταχθεί για το ανήλικο αγόρι μετά την κατάθεσή του ενώπιον του πταισματοδίκη, ο κ. Φλωρίδης αναφέρει στη διάταξή του ότι τέτοια έκθεση δεν βρέθηκε, «παρότι σε προφορική μας επικοινωνία με την αρμόδια πταισματοδίκη η τελευταία μας διαβεβαίωσε ότι συντάχθηκε».

  «Ζητήθηκε αυτή από τους συνηγόρους του μηνυτή μήπως την είχαν ήδη αυτοί επειδή πιθανόν κάπου παρέπεσε. Σε αντίθετη περίπτωση διατυπώσαμε προφορικά στον συνήγορό του ενδεχόμενη πρόθεσή μας για επανάληψη της κατάθεσης του ανήλικου (όνομα αγοριού). Αντί της εκθέσεως της κ. Βάσιλα, μας εστάλη (μέσω της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου), της δικηγόρου του μηνυτή, στην οποία αναφερόταν ότι επικοινώνησε (η συνήγορος) με την κ. Βάσιλα και η τελευταία τής δήλωσε ότι ουδέποτε της ζητήθηκε να συντάξει έκθεση, μάλιστα χαρακτηριστικά της δήλωσε ότι είχε ρωτήσει (η Βάσιλα) την πταισματοδίκη αν θα χρειαζόταν να συντάξει έκθεση και της είχε απαντήσει ότι δεν είχε τέτοια παραγγελία, οπότε και δεν συντάχθηκε ποτέ» επισημαίνεται στη διάταξη του κ. Φλωρίδη.

  6 Σχόλια
  …………………

  • Ο/Η Δικηγόρος λέει:

   Σοκαριστικές καταγγελίες για ασέλγεια αρχιμανδρίτη σε … – PressReader
   https://www.pressreader.com/greece/documento/20181111/281522227109181

   11 Νοε 2018 – Σοκαριστικές καταγγελίες για ασέλγεια αρχιμανδρίτη σε 5άχρονο … Οπως καταγγέλλει η οικογένεια, αν και αρχικά είχε διαταχθεί ψυχιατρική εκτίμηση, δεν πραγματοποιήθηκε. … της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού Λαγκαδά Ιωαννίκιου Κοτσώνη, τους οποίους εγκαλούσε κατά περίπτωση για το …

   PressReader – Documento: 2018-11-11 – Σοκαριστικές καταγγελίες για …
   http://www.pressreader.com/greece/documento/20181111/281749860375869

   11 Νοε 2018 – Σοκαριστικές καταγγελίες για ασέλγεια σε 5άχρονo από αρχιμανδρίτη … Οπως καταγγέλλει η οικογένεια, αν και αρχικά είχε διαταχθεί ψυχιατρική εκτίμηση, δεν πραγματοποιήθηκε. … του κουμπάρου του και του ηγούμενου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Σοχού Λαγκαδά Ιωαννίκιου Κοτσώνη, …

   http://rodopinews.gr/47252

   ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ RODOPINEWS.GR

   Αύγουστος 8th, 2016 | by rodopinews

   Το RodopiNews.gr ενημερώνει το αναγνωστικό του κοινό και τους πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ότι σεβόμενο απόλυτα την δικαστική απόφαση της 3ης Αυγούστου 2016 για παράταση της εντολής περί ΜΗ δημοσίευσης κειμένων σχετικά με τους αντιδίκους μας συνεχίζει τον περιορισμό στις σχετικές δημοσιεύσεις του. Πιο συγκεκριμένα:

   Στις αρχές Ιουνίου 2016 κατατέθηκαν Αιτήσεις Ασφαλιστικών Μέτρων από την εταιρεία «Κιβωτός Δόμνας Βιζβίζη», την ιδρύτρια αυτής Νικοπούλου Χαρίκλεια και τον Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιο Κοτσώνη κατά κόσμον Γεώργιο εναντίον μας. Ταυτόχρονα κατατέθηκαν και σχετικές μηνύσεις ενώ στην συνέχεια στον κατάλογο των αντιδίκων μας προστέθηκαν και οι Φριτζαλάς Ιωάννης (αγνώστου επαγγελματικής ιδιότητας) και Νικόπουλος Ευτύχιος (δικηγόρος των αντιδίκων μας).

   (….)

   Click to access %CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%A3%CE%99%CE%95%CE%A5%CE%9C%CE%91-%CE%9D%CE%A4%CE%9F%CE%9A%CE%9F%CE%A5%CE%9C%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%9F.pdf

   Σοκαριστικές καταγγελίες για ασέλγεια σε 5χρονο από αρχιμανδρίτη

   https://hkatatheshtou5xronou.blogspot.com/2018/12/5.html?spref=gp

   https://lh3.googleusercontent.com/X2zFSIuXCUV_pAx3cnGh2Ka74eRvQyOzMtNscSAoaF9HGMbUNQYEkQBrnN6lDNMMtMz3ksvOrk8dSDa7dKRW=w640-h480-rw

   http://hkatatheshtou5xronou.blogspot.com/

   Σοκαριστικές καταγγελίες για ασέλγεια σε 5άχρονο από αρχιμανδρίτη. Οι αντικρουόμενες πραγματογνωμοσύνες και ο ρόλος πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου
   Κυριακή, Δεκεμβρίου 02, 2018
   Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο βασίζεται σε έρευνα του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη: (πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση ώστε να είναι πιο ευανάγνωστο) ή το +

   http://hkatatheshtou5xronou.blogspot.com/2018/07/dimosiografoi.html

   Τι συνέβη στους δημοσιογράφους που δημοσίευσαν τη κατάθεση του 5χρονου;;
   Κυριακή, Ιουλίου 22, 2018

   (…..)

   Επίσης κατέθεσαν μηνύσεις εναντίον τους και εναντίον του πατέρα του 5χρονου και με συνοπτικές διαδικασίες δικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις. Δηλαδή οι μηνύσεις της αποπλάνησης σέρνονταν από εισαγγελία σε εισαγγελία 2 χρόνια και χωρίς καμιά επί της ουσίας διερεύνηση αρχειοθετήθηκαν, ενώ οι μηνύσεις του καταγγελλομένου αρχιμανδρίτη και των φίλων της ΑΜΚΕ κατά των δημοσιογράφων τον Σεπτέμβριο του 2018 δικάζονται σε 2ο βαθμό (ΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ – στον πατέρα δεν ασκήθηκε δίωξη). ΄
   Βέβαια η κατάθεση του 5χρονου δημοσιεύθηκε σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες της χώρας, αλλά ο καταγγελλόμενος αρχιμανδρίτης και η γνωστή ΑΜΚΕ δεν κινήθηκαν νομικά εναντίον τους αλλά εναντίον μόνο των δημοσιογράφων της Ροδόπης.
   ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ;;
   Επειδή το μέσο που έγραψαν οι δημοσιογράφοι ήταν μικρό, επαρχιακό και με μηδαμινές δυνατότητες αντίδρασης (κυρίως οικονομικές) για να αντιμετωπίσει έναν τέτοιο συντονισμένο δικαστικό μαραθώνιο εναντίον του από τον καταγγελλόμενο αρχιμανδρίτη και την ΑΜΚΕ και να καλύψει του εργαζόμενους σε αυτό δημοσιογράφους. Ήρθε η ώρα να μάθει η κοινή γνώμη τι πραγματικά έχει γίνει σε αυτή την υπόθεση και να δημοσιευθούν, με τη πραγματική έννοια της λέξης, οι δικαστικές αποφάσεις, τα κατηγορητήρια, οι εισαγγελικές διατάξεις που αφορούν την υπόθεση της κατάθεσης του 5χρονου.

   (….)

   • Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    http://rodopinews.gr/55932

    ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ (ΦΛΩΡΙΔΗ) ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΝ ΩΡΑΙΑ
    Νοέμβριος 26th, 2018 | by rodopinews

    (….)

    Και επειδή έχω ίδια πείρα περί του κ. Φλωρίδη, εξηγούμαι.

    Ο εν λόγω κ. Φλωρίδης που αθώωσε πλήρως μία κυρία για πλαστό απολυτήριο, συνέβαλε στις δικές μου καταδίκες με πολύμηνες ποινές φυλάκισης που είχα στα δικαστήρια της Ροδόπης με αντιπάλους ανθρώπους από την εταιρεία κάποιας «επιστημονικής συνεργάτιδος» της ναζιστικής «Χρυσής Αυγής» και για αδικήματα για τα οποία παρουσίασα αδιάσειστα στοιχεία πως δεν έχουν διαπραχθεί ποτέ.

    Ο κ. Φλωρίδης, άγνωστο σε μένα με ποια αφορμή, εξέδωσε μία περίφημη «Διάταξη Φλωρίδη» (υπ αριθμόν 94, 95/2016 της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης) την οποία οι εθνικιστές αντίδικοί μου, οι οποίοι βρέθηκαν από τους ελεγκτές του κράτους να διαχειρίζονται με πλήρη αδιαφάνεια τεράστια ποσά αγνώστου προέλευσης τα οποία κατέληξαν σε επίσης άγνωστο προορισμό, χρησιμοποιούν σε όλα τα δικαστήρια που έχουν στην Ελλάδα ως «ευαγγέλιο» βάσει του οποίου συνεχώς είτε αθωώνονται οι ίδιοι, είτε καταφέρνουν να καταδικάζονται οι αντίπαλοί τους, όπως εγώ.

    Είναι δε τόσο …θεόπνευστο αυτό το «ευαγγέλιο» που στην σελίδα 43 αυτής, αναφέρεται το εξής: «….αυτή η κατάθεση δεν έπρεπε να είχε παραγγελθεί καν. [[σ.σ.: αναφέρεται σε κατάθεση ενός 5χρονου αγοριού το οποίο, σύμφωνα με όλους τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην εξέτασή του, έχει κακοποιηθεί σεξουαλικά από 70χρονο αρχιμανδρίτη, τον οποίο εκπροσωπεί νομικά ως δικηγόρος ο αδελφός της «επιστημονικής συνεργάτιδας» αντίδικής μου και στηρίζει επίσης ως πρώην υψηλόβαθμος δικαστικός ο πατέρας της.]] Δεν χρειαζόταν ένα ανήλικο 5,5 ετών παιδάκι να υποβληθεί (και) σε αυτή την διαδικασία (και μάλιστα για να αναφέρει περιστατικά που έγιναν πριν ένα χρόνο που ήταν 4,5 ετών και ήταν αδύνατο να το θυμόταν γιατί στην ηλικία αυτή δεν υπάρχει σχηματισμένη μνήμη) γιατί απλούστατα δεν χρειάζονταν».

    Ολα αυτά τα …σούπερ επιστημονικά δεδομένα, πως δηλαδή ένα παιδί 4,5 ετών «δεν έχει σχηματισμένη μνήμη» λες και πρόκειται για κοτόπουλο ή χρυσόψαρο, τα αναφέρει χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής ο εν λόγω κ. Φλωρίδης χωρίς να αναφέρει σε ποια επιστημονικά δεδομένα βασίζεται η ρήση αυτή του «ευαγγελίου» του. Πολύ απλά γιατί δεν υπάρχουν πουθενά (σε αυτόν τον πλανήτη – για άλλους πλανήτες δεν γνωρίζω) τέτοια επιστημονικά δεδομένα και αυτά που γράφει είναι ξεκάθαρες αντιεπιστημονικές μπαρούφες. Η …χαρά του κάθε παιδεραστή δηλαδή να βιάζει άμα θέλει μωρά και μετά να χρησιμοποιεί την εν λόγω διάταξη και (με την κατάλληλη νομική στήριξη) να αθωώνεται!

    Οσο δε για το συντακτικό του κ. Φλωρίδη («Δεν χρειαζόταν …γιατί απλούστατα δεν χρειάζονταν») είναι κι αυτό ενδεικτικό της βιασύνης του να συντάξει το εν λόγω «ευαγγέλιο» – διάταξη ώστε άμεσα να χρησιμοποιείται στα δικαστήρια όλης της χώρας από την δικαστική οικογένεια της «επιστημονικής συνεργάτιδος».

    Ενας εκ των αντιδίκων μου μάλιστα, βασιζόμενος όπως ανέφερε στην εν λόγω διάταξη – «ευαγγέλιο» με αποκάλεσε «μέλος καλά αμειβόμενης εγκληματικής συμμορίας» που έχω ως σκοπό να «συκοφαντώ» εκείνον και την σύζυγό του (σ.σ.: ιδιοκτήτες και διαχειριστές της εν λόγω εταιρείας με τα πολλά λεφτά) την στιγμή που τα (μη) περιουσιακά μου στοιχεία είναι γνωστά στο πανελλήνιο (μέσα από δημοσιεύματα της ίδιας της «επιστημονικής συνεργάτιδος» στο Facebook) αλλά και την στιγμή που σε τόσα δικαστήρια σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό πηγαίνω μόνος, χωρίς δικηγόρο δίπλα μου καθώς δεν μπορώ να καλύψω αυτά τα έξοδα για τόσες δίκες που μου έχουν στήσει εκ του πονηρού, δηλώνοντας μάλιστα σε σχόλιά τους στο Facebook πως είναι αδύνατο να κερδίσω αυτά τα δικαστήρια χωρίς λεφτά, λες και υποσυνείδητα παραδέχονται πως οι ίδιοι και οι ίδιες «κερδίζουν» τις δίκες τους!

    Οσο για τις συμπεριφορές δικαστών και εισαγγελέων μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου είναι μία άλλη θλιβερή ιστορία και λεκιασμένη σελίδα της Ελληνικής Δικαιοσύνης και θα το αφήσω για κάποιο άλλο σχόλιο.

    Αξιος λοιπόν ο κ. Φλωρίδης. Αξιος για τι όμως, ας το ερευνήσουν οι ειδικοί.

    Να κλείσω σημειώνοντας πως όλα αυτά έχουν καταγγελθεί πολλές φορές σε κάθε αρμόδια Αρχή της Ελληνικής Πολιτείας εδώ και πολύ καιρό ενώ η συνέχεια γράφεται στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Με την ευχή πάντα στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια να μην υπάρχει κάποιος αντίστοιχος Ευρωπαίος «Φλωρίδης»…

    Με αυτά και με αυτά, χάρη σε αυτό το δημοσίευμα είδα μετά από τόσα χρόνια και την φάτσα του εν λόγω Φλωρίδη! Ομορφος είναι, δεν αντιλέγω. Φτου σου, μη σε ματιάξω ρε επιστήμονα!

    Σωτήρης Μπουζάρας

    http://www.facebook.com/bouzaras

    (….)

    Υ.Γ.2: Πριν από 2 εβδομάδες το DocumentoNews.gr και η κυριακάτικη εφημερίδα Documento (που ευτυχώς δεν είναι …Voria) είχαν βγάλει στην δημοσιότητα κάποιο άλλο «κατόρθωμα» του …αθωωτή κ. Φλωρίδη, ένα περιστατικό στο οποίο ο ίδιος πρωταγωνίστησε στην «αθώωση» ενός ακόμη ανθρώπου, αυτή τη φορά όμως όχι κάποιας καθαρίστριας (που το ζήτημα είναι της μόδας και προσφέρεται για …προσθήκη σε βιογραφικά) αλλά ενός αρχιμανδρίτη που έχει μηνυθεί για παιδεραστίες! Γιατί τον «αθώωσε»; Δείτε παρακάτω το δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο βασίζεται σε έρευνα του δημοσιογράφου Βαγγέλη Τριάντη:

    (πατήστε στις εικόνες για μεγέθυνση ώστε να είναι πιο ευανάγνωστο)

    Ενημέρωση Παρασκευή, 30-11-2018: Σήμερα λήγει η διορία – τελεσίγραφο που μας έστειλε, μέσω τρίτου προσώπου (υψηλόβαθμου της ΕΛ.ΑΣ.) ο κ Αντεισαγγελέας Φλωρίδης για να «κατεβάσουμε το δημοσίευμα» αφού πρώτα «μελετήσουμε την Διάταξη» και «παραδεχτούμε το λάθος μας». Στον κ Αντεισαγγελέα, ο οποίος επέλεξε να μας «προειδοποιήσει» μέσω ανεπίσημων καναλιών, απαντήσαμε αυτό που απαντήσαμε παλαιότερα και στην οικογένεια Νικόπουλου, πως μπορεί να ζητά μόνο τα νόμιμα και μόνο επισήμως και επωνύμως, με διαφάνεια και όχι με «μεσάζοντες», ούτε «απειλώντας» με …αντίμετρα. Εάν είχαμε λάθος και ο κ Φλωρίδης μας το είχε προσωπικά υποδείξει, θα είχαμε αποκαταστήσει την αλήθεια και θα την είχαμε ήδη αναδείξει στο Πανελλήνιο. Περιμένουμε λοιπόν από τον κ Φλωρίδη είτε α) να μας υποδείξει το λάθος ο ίδιος προσωπικά και όχι μέσω τρίτων είτε β) τα αντίμετρα («αν δεν …τότε θα…») με τα οποία σαφώς και μέσω τελεσιγράφου μας «προειδοποίησε». Στην δεύτερη περίπτωση, του ευχόμαστε κι αυτού «καλή τύχη».

    Σχόλια αναγνωστών
    6 comments

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.