Ο κ.Πολάκης δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε κι εμείς από τα σύννεφα

[Η κουλτούρα και το παρελθόν της «κυβερνώσας» Αριστεράς]

O θρυλικός "Μπίλιας", ο Στήβ Ντούζος της δεκαετίας του '80

O θρυλικός «Μπίλιας», ο Στήβ Ντούζος της δεκαετίας του ’80

του Αναγνώστη Λασκαράτου
Πολλοί κάνουν πως δεν ξέρουν πως όταν ο κ.Τσίπρας κατηγορήθηκε, δίκαια ή άδικα δεν το ξέρω, τον περσινό Αύγουστο για σύντομες οικογενειακές διακοπές σε Μήλο-Σίκινο με θαλαμηγό φιλόξενου «καπιταλιστή», το σκαφίδιο του τότε υφυπουργού κ.Πολάκη, που μετά προήχθη σε «αναπληρωτή» Υπουργό (τίτλος αριστερής μωροφιλοδοξίας), προτάχθηκε ως άλλοθι από διάφορα φιλικά του ΜΜΕ, με τον συνοδευτικό ισχυρισμό πως το πρωθυπουργικό ζεύγος, που προφανέστατα λατρεύει την καλοπέραση (με έξοδα άλλων),  στριμώχτηκε εκεί και όχι σε κάποια, πολύ πιο ύποπτη ευρυχωρία. Φωτογραφίες δεν δημοσιεύτηκαν και το πράγμα έληξε μέσα στη δημιουργική ασάφεια, χωρίς να δοθούν από πουθενά μείζονες δεσμευτικές απαντήσεις,  είτε από περιφρόνηση στην κοινή γνώμη και από αμφισβήτηση του δημοκρατικού δικαιώματός της να γνωρίζει, είτε διότι ενδεχόμενη απάντηση θα κινδύνευε να τιναχτεί στον αέρα από απρόβλεπτους παπαράτσι ή γάτους των Ιμαλαΐων.

Για τη ντόλτσε βίτα των πρωθυπουργών, υπάρχει σε αυτή τη χώρα μια κοινά παραδεκτή από ευρύτατα λαϊκά στρώματα ομερτά (ποιος έχει το μέλι και δεν το γλείφει κλπ θα σου πει «ο αθώος λαός»), που μπορεί να σπάσει μόνο σε ακραίες καταστάσεις (Ελούντα, Κοσκωτάς κλπ) και έτσι αρκούμαστε σε ένα χαμηλόφωνο ξεφωνητό, που όμως έχει όρια και ποτέ του δεν ρωτάει επίμονα μέχρι να πάρει απαντήσεις: «Πλήρωσες ενοίκιο στην εφοπλιστική βίλα, που είναι η απόδειξη του μαιευτηρίου, πόσα τα δίδακτρα του νηπιαγωγείου, έφτιαξες και ειδικό νόμο για τη σύζυγο;», κλπ. Αυτά θεωρούνται πολυτελής Ηθική, ο σοφός λαός μας δεν τα εγκρίνει, ίσως γιατί νιώθει συνένοχος, ως κλεπταποδόχος που μαζεύει τα ψίχουλα (ενίοτε και το καρβέλι), που του πετάει το πελατειακό Κράτος.

Ο κ.Πολάκης δεν είναι ο πρώτος υπουργός που προκαλεί σε αυτή τη χώρα, απολαμβάνοντας πρωθυπουργική προστασία. Μπορεί να είναι ο πιο ωμός στο λεκτικό και στο στυλ, αλλά έχουν υπάρξει στις προ ΣΥΡΙΖΑ εποχές, πολλοί απείρως χειρότεροι, διαβόητοι, βουτηγμένοι μέσα στη διαφθορά σε τέτοιο βαθμό, που ο κ.Πολάκης, αν και πολύ επικίνδυνος κατά την ταπεινή μου γνώμη στο ρόλο του προαγωγού του εκβαρβαρισμού των δημοσίων ηθών, να φαίνεται σε πολλούς, όμοιούς του (και όχι μόνο σε αυτούς δυστυχώς), ως μια αθώα γραφικότητα, για την οποία «δεν βαριέσαι, αυτά είναι πταίσματα» κλπ.

Μερικοί όμως θα πουν πως οι ρήσεις Πολάκη, είναι προανάκρουσμα των χειρότερων που έρχονται νομοτελειακά, πως στήνουν μαζί με δεκάδες άλλα παρεμφερή κρούσματα, «ανεπαισθήτως», όπως θα ’λεγε κι ο ποιητής, το σκηνικό της απόλυτης διαφθοράς και της ανοχής σε αυτήν, ένα κλίμα ασχήμιας, που ευνοεί πρώτιστα τη Χ.Α. στην οποία ετοιμάζουν και παραγραφή. Χαλάλι της, αν είναι να κόβει 3% από τη ΝΔ, τα έκανε και το ΠΑΣΟΚ αυτά τα εκλογικά χαρτοπαιχτικά κόλπα με την ακροδεξιά.

Ο κ.Πολάκης και το αγράμματο αφεντικό του, θα είχαν προ πολλού καταλήξει στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, όπου δικαιωματικά ανήκουν, αν δεν είχαν απέναντί τους ένα πολύ αμαρτωλό παλιό πολιτικό σύστημα, το οποίο δεν μπορεί να αυτοεξυγιανθεί και το οποίο χρωστάει στον κ.Τσίπρα την αμνήστευση όλων των αμαρτιών του (ακόμη και με την κλασσική χιλιοδοκιμασμένη μεγαλοπρεπή μέθοδο της «εξεταστικής επιτροπής», που απολαύσαμε προχτές στην κοινοβουλευτική της ομοφωνία, τι χαμένο πεδίον δόξης λαμπρό για κάποια ηθοποιό με τη φίλη της που πετάχτηκαν έξω από τη Βουλή), τη συγκάλυψή τους και την δυνατότητα αναπαραγωγής του στο σύντομο χρόνο, το πολύ μιας τετραετίας,  που απαιτείται αφενός για να   εξευτελιστεί απολύτως ο ΣΥΡΙΖΑ και αφ’ετέρου να έχουν δημιουργηθεί οι (εκτός απροόπτου πάντα) προϋποθέσεις μιας ήρεμης και ευτυχούς αποστρατείας της ηγετικής του ομάδας των ανεπάγγελτων ανθρώπων.

Για την ιστορία και γι’ αυτούς που παριστάνουν πως πέφτουν από τα σύννεφα, ανακαλύπτουμε τον κ.Πολάκη «επικεφαλής της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γιουγκοσλαβία της Ένωσης Γιατρών Αθήνας – Πειραιά», τον Μάιο του 1999. «Ανθρωπιστική βοήθεια» την έλεγαν τότε (θα πήγαιναν και στο βομβαρδιζόμενο Βερολίνο του Χίτλερ δηλαδή να βοηθήσουν τον πληθυσμό;), κάνοντας πως δεν ήξεραν τι συνέβαινε. Ήταν μια ωραία εποχή που Γλέζοι, Κωνσταντόπουλοι, μητροπολίτες, ποδοσφαιρικοί και αθλητικοί παράγοντες και μεγαλοπαράγοντες, ο κ.Αλέξης Κούγιας, «καλλιτέχνες», ο κ. Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ιπτάμενος μαζί με τον τ.υπουργό της ΝΔ. Μίκη Θεοδωράκη (9.7.1999-με C130 παρακαλώ, υπήρχαν λεφτά) και κάθε μανιακός της αυτοπροβολής, έτρεχε στο Βελιγράδι (και ακόμη παραπέρα οι ακροδεξιοί Ρωμιοί «εθελοντές»), για «συμπαράσταση» στον Αρκάν, στον Μλάντιτς, στους αγίους παιδεραστές Βρανίων και Τούζλας και στον Κάρατζιτς.

Δυο σημεία σε αυτήν την «αθώα» ανακοίνωση, μου φαίνονται ύποπτα. Πίσω από τον όρο «Γιουγκοσλαβία» του βιογράφου, κρύβεται η Σερβία του Μιλόσεβιτς, απλά αποφεύγει να το πει για να μην δημιουργήσει ερωτηματικά σχετικά με την τότε κατάπτυστη επιλογή του μέγιστου μέρους της Αριστεράς (και πολιτικών όλων των κομμάτων), να συμπλεύσει, εμφορούμενο από συμπλεγματικό αντιδυτικισμό, με διεφθαρμένους πρώην κομμουνιστές, με φασίστες μιλιταριστές και με εθνικιστές παιδεραστές επισκόπους, ηθικούς αυτουργούς δολοφονιών εφήβων και κάθε λογής αμάχων. Τότε ακριβώς, στις 19 Μαϊου 1999, η ΕΙΝΑΠ («Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά») χρηματοδοτεί «ανθρωπιστική βοήθεια» στην εμπόλεμη τότε Σερβία. Πιθανολογώ επομένως πως ο βιογράφος του κ.Πολάκη, εννοεί τους Νοσοκομειακούς Γιατρούς Αθήνα-Πειραιά και όχι συλλήβδην όλους τους γιατρούς των δυο πόλεων, όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του κ. «αναπληρωτού Υπουργού». Υπενθυμίζω πάλι πως η γιουγκοσλαβική πρεσβεία σε επιστολή της (5.4.1999) προς την «Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά» (ΕΙΝΑΠ), την ευχαριστεί για  την αλληλεγγύη της προς το γιουγκοσλαβικό λαό. Η πρεσβεία εννοούσε βεβαίως το σερβικό λαό. Υπενθυμίζω επίσης πως οι διάδοχοι του Ιπποκράτη δεν είχαν ντραπεί τότε να ανακοινώνουν επίσημα την απαίτηση να μην αναμιχθεί ο δυτικός κόσμος, (δηλαδή να αφεθούν οι φασίστες χασάπηδες να κάνουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους): «Η ΕΙΝΑΠ ζητά να σταματήσουν οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί και καταγγέλλει το ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης σε αυτόν τον πόλεμο. Ζητά απ’ την κυβέρνηση Σημίτη να σταματήσει κάθε διευκόλυνση προς τους ΝΑΤΟϊκούς επιδρομείς και να μη βγει ούτε ένας Έλληνας φαντάρος έξω απ’ τα σύνορά μας» (‘Ριζοσπάστης’, 28 Απρίλη 1999, σελ.16: «ΕΙΝΑΠ «Εφιάλτης για παιδιά και ηλικιωμένους»). Υπενθυμίζω τέλος, πως η τότε στάση μερίδας γιατρών (αποστολή στο Κόσοβο), οδήγησε στη απόφαση του «Συντονιστικού Γραφείου των Γιατρών χωρίς Σύνορα», που εδρεύει στις Βρυξέλλες, να αποκλείσει (Οκτώβρης του 1999) το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης.

 Σήμερα, που κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί πως δεν ξέρει την τρομοκρατία, τις λεηλασίες, τον εξανδραποδισμό, τους βιασμούς, τους ομαδικούς τάφους, τα αναρίθμητα φρικαλέα εγκλήματα των Σέρβων εθνικιστών σε βάρος ακόμη και γυναικόπαιδων, σε συνεργασία μάλιστα με Έλληνες Χρυσαυγίτες εθελοντές, ακόμη και σε βάρος Σέρβων δημοκρατικών πολιτών που διαφωνούσαν με τα εγκλήματα πολέμου και με το καθεστώς Μιλόσεβιτς, η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ και των γιατρών του είδους του κ.Πολάκη, οι μονομερείς και επιλεκτικές ευαισθησίες τους και προπαντός οι συνεχιζόμενες εκκωφαντικές σιωπές τους (τόσο ενδιαφέρον για τη «Γιουγκοσλαβία εξαχνώθηκε τόσο ανεξήγητα;), παίρνουν την αξία που τους αναλογεί.

Ακόμη κι αν υποθέσουμε πως ο κ. Πολάκης και οι συν αυτώ «δεν ήξεραν» (όπως και η γραμματέας του Χίτλερ;), αυτό που γνώριζε όλη η Ευρώπη και που το φώναζαν οι έντιμοι Έλληνες, η απουσία και της ελάχιστης αυτοκριτικής από όλους τους Ρωμιούς υποστηρικτές του φασιστικού μιλιταριστικού καθεστώτος Μιλόσεβιτς και της πολιτικής του της εθνοκάθαρσης, δημιουργεί ένα τεράστιο ερωτηματικό. Ευτυχώς για την τιμή της Αριστεράς (αν όντως υπάρχει Αριστερά κι αν είναι αυτό που εμείς θεωρούσαμε), υγιείς αριστεροί πολίτες, όχι οι καλοπληρωμένοι άφωνοι και αργόμισθοι βουλευτές της, αλλά ιδιώτες, ανέλαβαν το βαρύ, επικίνδυνο και μακρόχρονο έργο της αποκάλυψης της αλήθειας, ενώ οι συνένοχοι σωπαίνουν.

ΥΓ
«Ρίχνοντας την ευθύνη στα θύματα: Συγκάλυψη και άρνηση, το όγδοο και τελικό στάδιο της ίδιας της γενοκτονίας: 8.372 έρευνες ανθρωποκτονίας και οκτώ συν μία αποδείξεις (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #10)…».

This entry was posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Επάναστἀτες του Κώλου, Θεωρίες Συνωμοσίας, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Ο κ.Πολάκης δεν έπεσε από τον ουρανό, ούτε κι εμείς από τα σύννεφα

  1. Ο/Η laskaratos λέει:

    Τα άπαντα της μέχρι τώρα αμετανόητης αριστερής (και παραγόντων όλων των κομμάτων) παλιανθρωπιάς.
    Ανοιχτή υποστήριξη και χυδαία απαίτηση ατιμωρησίας φασιστικών καθαρμάτων, εθνικιστών δολοφόνων χιλιάδων αμάχων, συνειδητών εκτελεστών, όχι από λάθος ή ατύχημα, απόλυτη σιωπή για τους 12 Χρυσαυγίτες και εθνικιστές Ρωμιούς «εθελοντές» που πήραν μέρος στις μάχες (ή και όχι μόνο στις μάχες;):

    1.

    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=854186

    ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

    OΧΙ στην έκδοση Μιλόσεβιτς

    Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών έξω από τη γιουγκοσλαβική πρεσβεία

    Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων βουλευτών έξω από τη γιουγκοσλαβική πρεσβεία
    Την κατηγορηματική τους αντίθεση στην έκδοση του Σλ. Μιλόσεβιτς στο ΝΑΤΟικό «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» εκφράζουν 79 Ελληνες βουλευτές όλων των κομμάτων που υπογράφουν και σχετικό κείμενο διαμαρτυρίας. Το κείμενο παραδόθηκε ήδη στη Γιουγκοσλαβική Πρεσβεία, ενώ η συλλογή των υπογραφών συνεχίζεται.

    Το κείμενο, που απευθύνεται προς τον Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, τον Πρόεδρο της Σερβίας, τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Γιουγκοσλαβίας και κοινοποιείται και προς τα γιουγκοσλαβικά κόμματα, αναφέρει:

    «Εμείς οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκφράζουμε την κατηγορηματική μας αντίθεση στην προοπτική παραπομπής του πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς και άλλων Σέρβων πολιτών στο λεγόμενο «Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία» που εδρεύει στη Χάγη.

    Είναι φανερό ότι το κατηγορητήριο και η όλη διαδικασία είναι νομικά έωλα και παραβιάζουν κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και διεθνούς δικαίου. Είναι επίσης γνωστό ότι η όλη δίωξη και επιχείρηση παραπομπής στο εν λόγω Δικαστήριο γίνεται κάτω από αφόρητες και εκτός κάθε έννοιας διεθνούς δικαίου πιέσεις των δυνάμεων εκείνων που δε δίστασαν να βομβαρδίσουν ανηλεώς τη Γιουγκοσλαβία υπό το πρόσχημα της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Για τους λόγους αυτούς και με πρόσθετο δεδομένο την επιδείνωση της υγείας του φυλακισμένου πρώην Προέδρου της Γιουγκοσλαβίας ζητάμε την άμεση παύση της διαδικασίας παραπομπής του.

    Υπογράφουν οι παρακάτω βουλευτές:

    Σγουρίδης Π., Βαινάς Γ., Αλαμπάνος Δ., Αναγνωστόπουλος Θ., Γιαννακόπουλος Γ., Γκατζής Ν., Δαιλάκης Σ., Διαμαντίδης Ι., Δαμιανάκης Ε., Δασκαλάκης Γ., Δημοσχάκης Θ., Ζαμπουνίδης Ν., Θεοδώρου Χ., Θωμόπουλος Ι., Ιωαννίδης Φ., Καλαντζής Γ.,

    Κανέλλη Λ.,

    Καρατζαφέρης Γ.,

    Καρασμάνης Γ.,Καρράς Κ., Καχριμάκης Μ., Κασσίμης Θ., Κατσαρός Ν., Κατσιγιάννης Α., Κατσιλιέρης Π., Κεδίκογλου Β., Κατσανέβας Θ., Κολοζώφ Ο., Κοντομάρης Ε., Κοσιώνης Π.,

    Κουβέλης Φ.,

    Κουράκης Ι., Κρεμαστινός Δ., Κρητικός Π., Κωνσταντίνου Φ., Κωστόπουλος Δ., Λαμπρόπουλος Ι.,

    Λαφαζάνης Π.,

    Λεβογιάννης Ν., Λέγκας Ν., Λεονταρίδης Θ., Λουκάκης Μ., Λυμπερακίδης Λ., Μακρυπίδης Α., Μαντέλης Α., Μπέζας Α., Μπένος Σ., Μπετενιώτης Ε., Ξηροτύρη – Αικατερινάρη Α., Παναγιωτόπουλος Γ., Παπαγεωργόπουλος Ε., Παπαδημητρίου Ε., Παπαδόπουλος Σ., Παπαδέλης Φ.,

    Παπαθεμελής Σ.,

    Παπαρήγα Α.,

    Παπαληγούρας Α., Παπανικολάου Ε., Παππάς Β., Πολύζος Ε., Σαλαγιάννης Ν., Σαλαγκούδης Γ., Σκανδαλάκης Π., Σκοπελίτης Σ., Σκουλάκης Μ., Σκυλλάκος Α., Σπηριούνης Κ., Σπύρου Σ., Στολίδης Σ., Στριφτάρης Σ., Τζέκης Α., Τσακλίδης Ι., Τσιόγκας Δ., Τσιόκας Θ., Τσουκάτος Θ., Φωτιάδης Π.,

    Χουρμουζιάδης Γ., Χρυσανθακόπουλος Α., Ψωμιάδης Π.

    2.

    http://www.patris.gr/archive/2002/2/16/8th.html

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
    Θλιβερή παρωδία δίκης θεωρούν τέσσερις βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου τα όσα διαδραματίζονται στη Χάγη όπου δικάζεται ο πρώην πρόεδρος της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

    Συγκεκριμένα,

    οι βουλευτές Παναγιώτης Κρητικός (ΠΑΣΟΚ), Στέλιος Παπαθεμελής (ΠΑΣΟΚ), Παναγιώτης Λαφαζάνης (ΣΥΝ) και Αγγελος Τζέκης (ΚΚΕ)

    εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στα όσα συμβαίνουν μετά τη σύλληψη και την προσαγωγή του Μιλόσεβιτς στη Χάγη, μιας και όπως ανέφεραν σε δηλώσεις τους καταστρατηγείται κάθε έννοια διεθνούς νομιμότητας, ενώ οι συνθήκες κράτησης και δίκης του πρώην Γιουγκοσλάβου προέδρου σε καθεστώς ασφυκτικής απομόνωσης είναι πρωτοφανείς.

    Οι τρεις βουλευτές εκπροσωπώντας όπως υποστήριξαν και τους 80 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου που είχαν υπογράψει έκκληση για να μην πραγματοποιηθεί η έκδοση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης επισκέφθηκαν χθες τα γραφεία της αντιπροσωπείας του ΟΗΕ στην Αθήνα, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής τους στον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας.

    3.

    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/news-voices/%CE%B7-%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%81%CE%B5%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B1

    Η ντροπή της Σρεμπρένιτσα

    Από τη μιά μεριά, ήταν οι Σέρβοι του Μιλόσεβιτς και του Κάρατζιτς, τα κυνηγημένα «αδέλφια μας», με το Μεγαλόσταυρο μόστρα στο καπέλο τους. Χριστιανοί Ορθόδοξοι μέχρι το κόκκαλο. Μικροί, αδύναμοι, φτωχοί, βαλκάνιοι και καταφρονεμένοι. Εχθροί των ακατονόμαστων εχθρών μας. Αντίσταση στο «ισλαμικό τόξο». Να ανάβουν κεριά στις εκκλησίες τους, να καίνε λιβάνια, να σταυροκοπιούνται.

    Για άλλη μια φορά, αντιδράσαμε σαν ανώριμοι έφηβοι. Άρνηση. «Δεν υπάρχει σφαγή, είναι όλα προπαγάνδα των κακών Αμερικάνων». Κι όταν βρέθηκαν τα πτώματα; Όταν μετρήθηκαν τα σφαγμένα κορμιά στους λάκκους; Τότε, σιγή. Απόλυτη σιγή. Σαν την απόλυτη ντροπή. Αλλαγή συζήτησης. Βλέμματα στο κενό, πότε στον ουρανό, πότε στο πάτωμα. Πότε παραδεχθήκαμε το λάθος μας, για να το παραδεχτούμε στην περίπτωση της Σρεμπρένιτσα;

    4.

    http://www.iospress.gr/ios1999/ios19990509c.htm
    ΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ:

    ΟΡΘΟΔΟΞΙΕΣ. Η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά συμμετέχει μαζικά στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος εναγκαλίστηκε τον Μιλόσεβιτς, για τους οπαδούς όμως μιας κάποιας Ορθοδοξίας όλα αυτά αποτελούν απλό αντιπερισπασμό του ΝΑΤΟ, προκειμένου να μπερδευτεί το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα! Πλειοδοτώντας στη γραμμή που θέλει οποιαδήποτε κριτική στις εθνικές εκκαθαρίσεις που διεξάγουν οι Σέρβοι να ισοδυναμεί με «άσκηση ψυχολογικής πίεσης στο λαό που αντιστέκεται», ο Παναγιώτης Παλαβός, μέλος του γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, φτάνει να αποφανθεί πως «ο Συνασπισμός και τα ΕΑΑΚ, οι δήθεν αριστεροί, έχουν μετατραπεί ανοιχτά και με θράσος στα φερέφωνα των ιμπεριαλιστών», επειδή στα ΔΣ διάφορων ΑΕΙ τόλμησαν να θέσουν ζήτημα ευθυνών (και) του Μιλόσεβιτς για την τωρινή τραγωδία («Ριζοσπάστης» 15/4).

    6.

    http://www.sarajevomag.gr/entipa/teuhos_22/i22_p06_brother.html

    O Συνασπισμός ύστερα, το κόμμα της λωτοφαγίας, προφανώς έχει ξεχάσει πως ένα διάσημο ιστορικό του στέλεχος, ο Mανώλης Γλέζος, έκανε τον πρόλογο στην ελληνική έκδοση ποιημάτων (!!!, βέβαια! και τα καθάρματα έχουν ευαισθησίες!) του Kάραζιτς, το 1996. Όταν, δηλαδή, ήταν παγκόσμια γνωστά αυτά που έγιναν στη Bοσνία, με αποκορύφωμα την σφαγή πάνω από 7 χιλιάδων ανδρών στη Σρεμπρένιτσα, ο Γλέζος (προφανέστατα: με την έγκριση του κόμματός του) επαινούσε τον «ποιητή επαναστάτη» Kάραζιτς.

    7.
    Ο κ.Τράγκας, όταν δεν παρουσιάζει Χρυσαυγίτες, αναπολεί:

    http://www.crashonline.gr/16-%CF%87%CF%81%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%AF%CE%B4%CE%B9-%CF%84%CE%B7/

    16 χρόνια μετά από το ιστορικό ταξίδι της ΑΕΚ στο βομβαρδισμένο Βελιγράδι…

    7. Απριλίου, 2015

    Ήταν M. Τετάρτη 7 Απριλίου 1999, η ΑΕΚ του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος πήρε αυτή την πρωτοβουλία και έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από τους οπαδούς της ομάδας, βρέθηκε στην εμπόλεμη τότε Γιουγκοσλαβία και το Βελιγράδι προκειμένου να δώσει φιλικό αγώνα με την Παρτίζαν.
    …………..
    Την αποστολή του δικεφάλου συνόδεψε και αντιπροσωπεία, που αποτελούνταν από εκπροσώπους κομμάτων, όπως ο σημερινός ευρωβουλευτής Μανώλης Γλέζος, αλλά και πολλοί παράγοντες του ποδοσφαίρου όπως ο Αλέξης Κούγιας. Στο Βελιγράδι είχε ταξιδέψει και ο γνωστός μουσικός-στιχουργός Λευτέρης Παπαδόπουλος.
    ………………………..
    _____________________

    και ο απαραίτητος Χουντόδουλος σε πολλά ταμπλό και με τους Σέρβους και μετά και με το ΝΑΤΟ και πάντα βουτηγμένος στο σκάνδαλο, 100.000 ευρώ για ναυλωμένο από την αμαρτωλή και ατιμώρητη μέχρι σήμερα (η Δικαιοσύνη του υφυπουργού κατά της Διαφθοράς κου Παπαγγελόπουλου-της καραμανλικής ΕΥΠ, ακόμη ερευνά) αεροπλάνο άνετης μεταφοράς του φιλάνθρωπου αχιεπισκόπου στο Κόσοβο:

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=76879

    Έντυπη Έκδοση
    Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

    ΜΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

    Στον εισαγγελέα το πόρισμα

    Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

    Το «Φιλάδελφον» πνεύμα επικράτησε για άλλη μια φορά στην Εκκλησία και στην περίπτωση της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη».

    ……
    Πρώτος στη σειρά είναι ο πρώην γενικός διευθυντής της «Αλληλεγγύης» Δημήτρης Φουρλεμάδης, ενώ μόλις στην 8η θέση ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ΜΚΟ της Εκκλησίας, δηλαδή ο επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης και ο μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός. …….

    «Εχουν ευθύνη, αλλά η ευθύνη αυτή μειούται εκ του γεγονότος ότι ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Αθηνών (σ.σ. ο Χριστόδουλος), που ήτο ο Πρόεδρος εις τα συλλογικά όργανα διοικήσεως και των δύο εταίρων της Αλληλεγγύης, έδωσε εντολή, …..έχουν δε και το ελαφρυντικόν των αμέσως υφισταμένων του αειμνήστου Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου, που ως Κληρικοί δεν ήτο εύκολο να εναντιωθούν εις την κατά τα ως άνω εκπεφρασθείσαν θέλησίν του». Με λίγα λόγια, για όλα φταίει ο μακαριστός…

    Ενας επίσκοπος, που πληροφορήθηκε όσα ανέφερε το πόρισμα, σχολίασε σκωπτικά: «Ο μακαριστός μού είχε ζητήσει να υπογράψω ένα έγγραφο κι εγώ αρνήθηκα, λέγοντάς του ότι είναι παράνομο. Εκείνος μου απάντησε: Να υπογράψεις ή να πας στο διάβολο. Εγώ πήγα στο διάβολο».

    Οσον αφορά τον Δημήτρη Φουρλεμάδη, συνοπτικά ευθύνεται:

    ……..

    -Γιατί ναύλωσε αεροσκάφος να πάει ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο Κόσοβο (100.000 ευρώ ).
    …….

  2. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/scripta/moufanet/syllipsi-polaki-yperarithmoi-oi-epivates-tou-fouskwtou-pou-metefere-tin-oikogeneia-tsipra-42536000000

    Μουφαnet

    Σύλληψη Πολάκη – Υπεράριθμοι οι επιβάτες του φουσκωτού που μετέφερε την οικογένεια Τσίπρα!

    Σε σοβαρό κίνδυνο εξέθεσε τον πρωθυπουργό, τη σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους ο υφυπουργός Εσωτερικών Παύλος Πολάκης, μεταφέροντάς τους με ένα ακατάλληλο φουσκωτό μέχρι τη Μήλο!

    Νίκος Ζαχαριάδης

    17 Αυγουστου 2015, 17:51

    Τέσσερα μέλη της οικογένειας Τσίπρα, ένας άνδρας της προσωπικής του ασφάλειας και ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης, μας κάνουν έξι άτομα! Δηλαδή δύο παραπάνω από όσα επιτρέπεται να ταξιδεύουν με ένα σκάφος αυτής της κατηγορίας – και μάλιστα για ένα ταξίδι 70 μιλίων σε ανοιχτή θάλασσα!

    Έτσι, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε για τη μεταφορά της οικογένειας Τσίπρα στη Μήλο τον Δεκαπενταύγουστο και την αποκάλυψη ότι χρησιμοποιήθηκε ένα ακατάλληλο σκάφος, οι Λιμενικές αρχές της Μήλου, προχώρησαν στη σύλληψη του ιδιοκτήτη, δηλαδή του υφυπουργού Εσωτερικών και πρώη δημάρχου Σφακίων.

    Ως γνωστόν τα φουσκωτά αυτής της κατηγορίας, σύμφωνα με την άδειά τους, επιτρέπεται να μεταφέρουν μάξιμουμ τέσσερις επιβάτες για λόγους ασφαλείας. Οποιαδήποτε υπέρβαση του αριθμού των επιβαινόντων, επισύρει κυρώσεις.

    (Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

  3. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    Μαυρωτάς για Μπαζιάνα: Θα έπρεπε να είναι οργισμένη με τους συντάκτες του νόμου που την εκθέτουν

    17/04/2016

    Φίλης: Μπορεί και να αφορά την σύζυγο του πρωθυπουργού η διάταξη

    Ζουράρις: Εμείς οι αριστεροί το ρουσφέτι το ονομάζουμε ηθικό πλεονέκτημα

    «Οργισμένη δηλώνει η κ. Μπαζιάνα επειδή θεώρησα φωτογραφική τη διάταξη που υπάρχει στο άρθρο 33 παρ. 7.», έγραψε στο facebook

    Στην Μπέτυ Μπαζιάνα και στις οργισμένες δηλώσεις που έκανε απάντησε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με αναρτήσεις που έκανε την Κυριακή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Την περασμένη εβδομάδα ο κ. Μαυρωτάς κατήγγειλε ότι η παράγραφος 7 του άρθρου 33 «φωτογραφίζει» την σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιανά και της επιτρέπει να μετατρέψει την απόσπασή της από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση στην τριτοβάθμια σε μετάταξη. Να γίνει δηλαδή από δασκάλα, καθηγήτρια Πανεπιστημίου.

  4. Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων, οι ακροδεξιοί δωσίλογοι τσέτνικ και η σερβική ‘Μεγάλη Ιδέα’ (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #03)

    Οι ‘αριστεροί αντιιμπεριαλιστές’ συνήγοροι των Σέρβων, οι ακροδεξιοί δωσίλογοι τσέτνικ και η σερβική ‘Μεγάλη Ιδέα’ (Αλήθειες και μύθοι για τη Γιουγκοσλαβία #03)

    Posted by Κλέων Ι. στο 2016/04/03

    ο άνθρωπος που εικονίζεται είναι Καθηγητής Νομικής, Δόκτωρ. Είναι ο τσέτνικ βοϊβόδας Dr Nikola Poplasen, σκληρός υπερεθνικιστής, αρχηγός και ιδρυτής του βοσνιακού τμήματος του εθνικιστικού Ριζοσπαστικού Κόμματος του Σέσελι, και για ένα μικρό διάστημα λίγων μηνών το 1998-1999 πρόεδρος της Republika Srpska. Καθαιρέθηκε όταν αρνήθηκε να επικυρώσει την πρωθυπουργία του Milorad Dodik, στις αρχές του 1999. Για να φανταστείτε πόσο σκληρός και αμετανόητος εθνικιστής είναι, σκεφτείτε ότι κατηγορούσε τον Κάρατζιτς και το κόμμα του για ενδοτισμό. Εχει τιμηθεί το 2012 από τον πρόεδρο -πλέον- Milorad Dodik με την υψηλότερη διάκριση της Republika Srpska για τον ρόλο του στην δημιουργία της οντότητας. Σήμερα είναι γερουσιαστής στην Republika Srpska και πολύ πρόσφατα (Νοέμβριος 2015) υπήρξαν διαμαρτυρίες και σάλος διότι διορίστηκε στο ΔΣ του Ανώτατου Συμβουλίου Παιδείας και ΑΕΙ της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, για την εφαρμογή ευρωπαϊκών στάνταρντ στην ακαδημαϊκή εκπαίδευση, την ίδια στιγμή που αποκαλεί την ΕΕ ‘Τέταρτο Ράιχ’. Για κάτι τέτοια φασιστόμουτρα δούλευαν (και δουλεύουν ακόμα) εδώ στη χώρα μας, ξέρετε ποιοι.

    Πριν λίγο καιρό, στην επέτειο των 20 ετών από τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, ένας κατά δήλωσή του ‘αριστερός’ αλλά απολογητής των Σέρβων εθνικιστών σφαγέων, πρόεδρος ενός συλλόγου ελληνοσερβικής φιλίας και μέλος ‘Ομάδας Μελών ΣΥΡΙΖΑ εργαζομένων κ.λπ’, προφανώς ενοχλημένος από τις ίσως αρκετές -σε σχέση με όλες τις περασμένες χρονιές- αναφορές στη Σρεμπρένιτσα από πολλά και διαφορετικού τύπου ΜΜΕ, αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί ‘σαν αριστερός’ που είναι, και να γράψει ολόκληρη επιστολή στην ‘Αυγή’, Κυριακή 26/07/2015, την οποία διαβάσαμε κάτω από τον πομπώδη και ακατανόητο τίτλο-νουθεσία ‘Σεβασμό στις ευαισθησίες του ελληνικού λαού’.

    Θαρρείς και μόνο αυτός, ο υποστηρικτής των Σέρβων αποτελεί τον ‘ελληνικό λαό’ ή θαρρείς και μόνο αυτός μπορεί να αποδείξει ότι πολιτεύεται με ‘ευαισθησίες’. Τις οποίες ευαισθησίες τις αναδεικνύει από τις πρώτες γραμμές του, όταν δηλώνει πεντακάθαρα ότι ανθρωπιστική βοήθεια δεν αξίζει για τα μικρά βοσνιάκια, παρά μόνο για τα μικρά σερβάκια. Μνημείο οι σχετικές φράσεις του, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο την όποια αρχική καλή (‘φιλανθρωπική’) του πρόθεση.

    (….)

    http://www.rizospastis.gr/story.do?id=3778547

    Παρασκευή 9 Ιούλη 1999

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

    Χτύπησαν πάλι οι «Σωμερίτηδες»

    Η ανθρωπιστική επίσκεψη με στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου «C – 130» στις 17 Ιούνη ελληνικής αντιπροσωπείας στο Βελιγράδι, για να εκφράσει την αλληλεγγύη της στο σκληρά δοκιμαζόμενο γιουγκοσλαβικό λαό, μετά τη λήξη των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, έγινε αιτία να προσφύγει στα δικαστήρια η γνωστή ομάδα των Ρ. Σωμερίτη και Τ. Μίχα, συνεπικουρούμενοι από τους πανεπιστημιακούς Γ. Γιαννουλόπουλο, Π. Ζέρη και Η. Κατσούλη.

    Οι δύο δημοσιογράφοι και οι τρεις πανεπιστημιακοί κατέθεσαν χτες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κρατικού οργάνου και ζητούν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να ευρεθούν οι ποινικές ευθύνες από τις αρμόδιες αρχές για παράβαση καθήκοντος, απιστία και κατάχρηση εξουσίας, επειδή παραχωρήθηκε στρατιωτικό αεροπλάνο στην ελληνική αντιπροσωπεία, όπου επέβαινε και ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος.

    Με το στρατιωτικό αεροπλάνο τύπου «C – 130», μετέβησαν στο Βελιγράδι ο Μίκης Θεοδωράκης, τα μέλη της ορχήστρας του, ο δικηγόρος Αλ. Λυκουρέζος, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των «Γιατρών του κόσμου», δημοσιογράφοι κ.ά.

    Στη μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του Τύπου, ο Αλ. Λυκουρέζος συναντήθηκε και είχε συνομιλίες με τον πελάτη του, Πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας Σλ. Μιλόσεβιτς, ο οποίος διώκεται ποινικά από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Επομένως, υπάρχει πιθανή χρησιμοποίηση δημοσίων πόρων για προώθηση και εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

    Σε δηλώσεις του, ο Μίκης Θεοδωράκης είπε ότι οι μηνυτές «συμπεριφέρονται σαν εισαγγελείς και εκπρόσωποι του ΝΑΤΟ».

    http://www.iospress.gr/ios1995/ios19951231b.htm
    Οι γνωστοί άγνωστοι του ’95

    1. / 2.

    Ηρωες και εγκληματίες

    ΤΟ ΠΛΑΝΟ: Ο Μπονάτσος σε άλλα, «ορθόδοξα» κόλπα. Σταυροφιλιέται με τον Μλάντιτς που του τον σύστησε ο δικηγόρος του στρατηγού, Αλέξανδρος Λυκουρέζος. (MEGA, 11.12.95).
    ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Η Σίσσυ Βωβού, από την Αντιπολεμική Αντιεθνικιστική Συσπείρωση, βίωσε τον πόλεμο αλλιώς και έδρασε διαφορετικά.

    «Μπορεί το κίνημα εναντίον του εθνικισμού και του πολέμου να μην κατάφερε να αποτρέψει τον πόλεμο στην αρχή του, συνέβαλε όμως στο να τον σταματήσει έστω και μετά από τέσσερα χρόνια, έστω και μετά από τις τεράστιες εθνικές εκκαθαρίσεις, έστω και μετά από τα 3,5 εκατομμύρια πρόσφυγες και εκτοπισμένους, τους 300.000 νεκρούς, τις χιλιάδες βιασμένες γυναίκες και τους αμέτρητους ανάπηρους της ψυχής και του σώματος.
    Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε τον σέρβικο εθνικισμό και τον ορθόδοξο χριστιανικό φονταμενταλισμό. Υποστηρίξαμε μαζί με άλλες 200 περίπου διεθνείς οργανώσεις τον πολυεθνικό χαρακτήρα της Βοσνίας ενάντια σε κάθε «ιδέα εθνικής καθαρότητας». Συγκεντρώσαμε τρόφιμα και φάρμακα που μεταφέρθηκαν, με πολλούς κινδύνους, στις πολιορκημένες από τους εθνικιστές πολυεθνικές πόλεις. Δεν βοηθήσαμε μονομερώς και ιδιοτελώς τους «σέρβους αδελφούς μας».
    Πάνω απ’ όλα, στηρίξαμε με κάθε τρόπο τους χιλιάδες λιποτάκτες και τους ανυπότακτους απ’ όλη την πρώην Γιουγκοσλαβία. Μόνο από τη σέρβικη πλευρά οι φυγόστρατοι στα τέσσερα χρόνια του πολέμου έφτασαν τις 300.000. Συνδεθήκαμε με τη φεμινιστική αντιπολεμική ομάδα του Βελιγραδίου «Γυναίκες στα Μαύρα», που παρά τις διώξεις, αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια, οργάνωσε την αλληλεγγύη στους λιποτάκτες.
    Ελπίζουμε ότι η ειρηνευτική συμφωνία που υπογράφηκε να τερματίσει τον πόλεμο, αν και δεν είναι καθόλου σίγουρο. Είναι όμως μια άδικη ειρήνη. Μια ειρήνη που ψαλίδισε τα φρικτά οράματα των πολεμοκαπήλων, αλλά δεν τα κατέστρεψε. Ο αγώνας συνεχίζεται, και από εμάς, εδώ στην Ελλάδα, που έχουμε την ατυχία να βλέπουμε ακόμα και σήμερα να εκθειάζεται και να ενισχύεται υλικά η πιό αδιάλλακτη πλευρά του σερβικού εθνικισμού. Και πρόσφατα παρακολουθήσαμε τον αρχιερέα των εθνικών εκκαθαρίσεων, τον εγκληματία πολέμου στρατηγό Μλάντιτς, να παρουσιάζεται από τον δικηγόρο Λυκουρέζο, αλλά και τον Παύλο Τσίμα, ως ήρωας που αξίζει τη βοήθεια μας.»

    http://www.press-gr.com/2008/07/blog-post_9335.html

    Κρύβουν τις φωτογραφίες με τον Κάρατζιτς!

    Διάφορες αντιδράσεις προκάλεσε (και) στην Ελλάδα η σύλληψη του Κάρατζιτς. Μια από τις …άγνωστες αντιδράσεις πάντως είναι και η εξής: Αρκετοί υπουργοί, νυν και πρώην, που είχαν φωτογραφηθεί μαζί του, κατά το παρελθόν, σπεύδουν τώρα να …αποσύρουν αυτές τις φωτογραφίες. Για να μην πέσουν σε λάθος χέρια, τώρα που ο Ράντοβαν συνελήφθη….

    http://jungle-report.blogspot.gr/2010/07/blog-post.html
    Το καζάνι των Βαλκανίων: η Σρεμπρένιτσα των Ελλήνων

    τάδε έφη SLY 13 Ιουλ 2010 , 2:08 π.μ.
    Η συγγνώμη των αθώων – Μια άρνηση και μια μήνυση – Η συμμετοχή των Ελλήνων παραστρατιωτικών στη Βοσνία – Αποκλειστικό: τα ντοκουμέντα της ντροπής – Η αποθήκη της Κράβιτσα – Πως σκοτώνουμε 300 μουσουλμάνους μέσα σε 13 λεπτά – Οι συμπληρωματικές μαρτυρίες των Ελλήνων παραστρατιωτικών της ΕΕΦ – Η ανείπωτη φρίκη του πολέμου μέσα από ένα σκληρό βίντεο
    (…..)

    Βέβαια, παρουσιάζει την κατάσταση όπως (θέλει να δείξει ότι) την έζησε αλλά σε αυτή την εκδοχή υπάρχουν διάφορα εμφανή προβλήματα. Να υπενθυμίσουμε πως σε συνέντευξή του στην ακροδεξιά φυλλάδα Ελεύθερη Ώρα, τον ίδιο μήνα που άσκησε τη μήνυση εναντίον του Μίχα, δηλώνει απερίφραστα πως «μπήκα στη γραμμή της μάχης ένοπλος και ένστολος». Δια του λόγου το αληθές, το δημοσίευμα κοσμεί μια φωτογραφία του Σ. Βιτάλη με τη σερβοβοσνιακή στολή[7].

  5. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.protagon.gr/epikairotita/o-tsipras-exei-to-kouragio-tis-aftogeloiopoiisis-44341079528

    Bασίλης Παπαβασιλείου/«Ο Τσίπρας έχει το κουράγιο της αυτογελοιοποίησης»

    Κάνει έργα για να «ανοίγει κι άλλο τον παρονομαστή της ξεφτίλας». O σκηνοθέτης, ηθοποιός, διανοούμενος λέει στο Protagon πως είμαστε η χώρα της καθολικής δηθενιάς, πιστεύει πως το 2021 θα δούμε το νέο πρόσωπο της Ελλάδας και εξηγεί το χαμόγελο του Πρωθυπουργού

    […]
    Γιατί διαλέξατε έναν τρόφιμο ψυχιατρείου να πει αυτές τις μεγάλες αλήθειες;

    «Μπορεί να μην είναι τρόφιμος. Μπορεί να είναι μια αλληγορική μορφή της καθολικής ασυλοποίησης. Μιας ιδρυματοποίησης στην οποία όλοι με κάποιο τρόπο έχουμε μπει. Θεωρώ ότι πολλά πράγματα στο κείμενο αφορούν αυτό που πιστεύω –αυθαιρέτως- ότι είναι ο ορισμός του Ελληνα. Ελλην σημαίνει μπορώ να υποδύομαι οποιαδήποτε πίστη χωρίς να δεσμεύομαι από τις συνέπειες καμιάς. Ενας λαός που έφτασε να μην φταίει για τίποτα, μάλλον δεν είναι ικανός για τίποτα. Ο Νίτσε έλεγε: “Εμένα μου ανήκει αυτό το λάθος”.
    [….]

    Και τον πρωθυπουργό έχουν συχνά κατηγορήσει για αναίτιο χαμόγελο.

    «Ο Πρωθυπουργός έδωσε εξετάσεις για την σχέση του με την σκηνή. Και ξέρετε για να πατήσεις τη σκηνή το πρώτο που οφείλεις να ξεπεράσεις είναι ο φόβος της γελοιοποιήσεως. Απέδειξε ότι δεν τον φοβάται. Εχει το κουράγιο της αυτογελοιοποίησης ακόμα κι αν πίσω του έχει το φόντο της καταστροφής».

    Παλαιότερα σε συνέντευξή σας αποκαλέσατε «μεγαλοφυή αρχισαλτιμπάγκο» τον Ανδρέα Παπανδρέου. Τον Αλέξη Τσίπρα, στον οποίο πολλοί αναγνωρίζουν μια διάθεση μίμησης του Ανδρέα, πώς θα τον χαρακτηρίζατε;

    «Αλλο σκηνικό, άλλη συγκυρία. Είναι πολύ αυθαίρετη αυτή η εξομοίωση. Στην περίπτωση Παπανδρέου έβλεπες ένα πνευματικό έρμα, έναν πυρήνα υποδύσεως. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτα από αυτά. Ισως, όμως, για μια μεγάλη κωλοτούμπα, σαν το τριπλό τόλουπ του ΣΥΡΙΖΑ να ήταν απαραίτητο το κενό συνειδήσεως. Τη βουτιά στο γκρεμό την κάνεις μόνο αν δεν έχεις καμία συναίσθηση».

  6. Ο/Η Παλιός λέει:

    http://www.iefimerida.gr/news/255163/hmoyn-ki-ego-ekei-o-petros-tatsopoylos-exomologeitai#ixzz46B5fRwpN

    ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
    Hμουν κι εγώ εκεί: Ο Πέτρος Τατσόπουλος εξομολογείται

    07|03|2016

    Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Ήμουν κι εγώ εκεί» ο Πέτρος Τατσόπουλος περιγράφει τις εμπειρίες του από τη σύντομη διαδρομή του στην πολιτική σκηνή της χώρας τις ταραγμένες μέρες των Μνημονίων.

    Ένα βιβλίο για τα παρασκήνια της πολιτικής που θα συζητηθεί.

    «Ήταν προφανές πως δεν τους απασχολούσε τόσο το πού μιλούσα (απέφευγα συστηματικά, άλλωστε, όλα τα τηλεοπτικά σαπάκια, όπου εκείνοι δεν είχαν πρόβλημα παρευρεθούν), όσο το τι έλεγα. Πλήθαιναν τα δημοσιεύματα που ήθελαν να εξανεμίζονται μέσα στο κόμμα οι συμπάθειες προς το πρόσωπό μου –καλά, για τις ιδέες μου ούτε λόγος […] Πράγματι. Είχα ένα θεματάκι με τον πόλεμο. Δεν τον είχα πάρει πρέφα. Νόμιζα πως είχαμε ειρήνη. Πως είχαμε κοινοβουλευτισμό. Πως θα αγωνιστούμε σκληρά για να πάρουμε την εξουσία –όσο σκληρά, εν πάση περιπτώσει, μας επιτρέπει ο κοινοβουλευτισμός– αλλά δεν θα λοιδορήσουμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας ως πουλημένο τομάρι. Ιδίως όταν, στο ίδιο πουλημένο τομάρι, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε άφεση αμαρτιών, έτσι και έρθει με το μέρος μας» σημειώνει ο Πέτρος Τατσόπουλος με εξομολογητική διάθεση στο νέο του βιβλίο για την εμπλοκή του στην πολιτική.

    Ο Πέτρος Τατσόπουλος γράφει για τα όλα όσα είδε, έζησε και σκέφτηκε τους μήνες που βρέθηκε στη Βουλή, από την αρχική εκλογή του ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και το «βελούδινο διαζύγιο» που ακολούθησε μέχρι τις πρόσφατες εκλογές του 2015 όπου ήταν υποψήφιος με το Ποτάμι. Ως μη επαγγελματίας πολιτικός, ο συγγραφέας δεν διστάζει να ανοιχτεί, να μιλήσει με ωμή ειλικρίνεια και να φανερώσει την πραγματική του άποψη για πολιτικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Πολύ συχνά αναφέρεται στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα: «Είναι πολύ καλομαθημένος για να είναι αυταρχικός. Προτιμάει να παρακολουθεί ατάραχος τα προβλήματα α σαπίζουν, παρά να κόβει γόρδιους δεσμούς. Αυτή είναι, εξάλλου, και η εκλεκτική τους συγγένεια με τον Κώστα Καραμανλή. Ενώ σε κάποιο άλλο σημείο, με αφορμή μια συζήτηση μαζί του αναφέρει: «Ο Τσίπρας συμφώνησε και πάλι μαζί μου –και τότε άρχισα να υποπτεύομαι ότι έχει προχωρήσει με πολύ γοργούς ρυθμούς στο ξεπατίκωμα του Ανδρέα Παπανδρέου, αντέγραφε ευλαβικά όλα του τα ελαττώματα και όλα του τα προτερήματα, με πιο χαρακτηριστική την τάση να συμφωνεί πάντοτε με τους συνομιλητές του».

    Το «’Ημουν κι εγώ εκεί» είναι ο πολύ προσωπικός πολιτικός απολογισμός ενός συγγραφέα που ποτέ δεν έκρυψε τις απόψεις του και ποτέ δεν δίστασε να πει δημοσίως όλα όσα σκέφτεται, ακόμη κι αν αυτό είχε συνέπειες για τον ίδιο και την προσωπική του πορεία. Ο λόγος του Τατσόπουλου είναι χειμαρρώδης· το βιβλίο είναι γραμμένο με πολύ άμεσο τρόπο και ύφος ανεπιτήδευτο: «Είχα την αίσθηση ότι οι περισσότεροι συνάδελφοι στην κοινοβουλευτική μας ομάδα ζούσαν στην κοσμάρα τους. Είχαν φέρει από το σπίτι το ταπεράκι με τις πολιτικές τους ιδέες, κατευθείαν από την κατάψυξη, και δεν σκόπευαν να αλλάξουν το μενού με καμία Παναγία». Και αλλού: «Εάν δεν έβγαινε Πρόεδρος, έπρεπε να πάμε σε εκλογές. Το ήθελε ο Κοέλιο. Το ήθελε το Σύμπαν».

    Ο συγγραφέας δίνει την ευκαιρία στον αναγνώστη να έρθει σε επαφή με τα παρασκήνια της πολιτικής ζωής της χώρας, έναν κόσμο που ελάχιστοι ψηφοφόροι γνωρίζουν από κοντά. Ο κόσμος της πολιτικής μοιάζει σκληρός και άγριος· ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες που δυσκολεύεται να παρακολουθήσει κανείς. Ο Πέτρος Τατσόπουλος μοιάζει να θέλει να μας υπενθυμίσει μια απλή αλήθεια: τα πολιτικά παιχνίδια έχουν συνέπειες που ξεφεύγουν από τα στενά όρια του κοινοβουλίου και επηρεάζουν τις ζωές όλων μας. Την ίδια στιγμή ο αναγνώστης συνειδητοποιεί πόσο πυκνός έχει γίνει ο πολιτικός χρόνος, πόσα πολλά και σημαντικά έχουν συμβεί στη χώρα μας μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

    Η έκδοση περιλαμβάνει και τα πολιτικά κείμενα του Πέτρου Τατσόπουλου, από τον Απρίλιο 2012 μέχρι τον Ιανουάριο 2016, όπως δημοσιεύτηκαν στο Hot Doc, στην Athens Voice και στα Παραπολιτικά.

    Η παρουσίαση του βιβλίου «Ήμουν κι εγώ εκεί» θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016, στις 20.30. Στον Ιανό της Αθήνας. Ο Πέτρος Τατσόπουλος θα συνομιλήσει με την Λένα Διβάνη, τον Θανάση Χειμωνά και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Παπαδόπουλο.

    Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

  7. Ο/Η του κώλου λέει:

    Λαφαζάνης για νέο κόμμα της Κωνσταντοπούλου:

    «ευπρόσδεκτο το κόμμα, είναι επιλογή της».

  8. Ο/Η Γιάννης λέει:

    «Ένα πολύ παλιό και αμαρτωλό πολιτικό σύστημα» που χρωστάει όχι μόνον στον κ. Τσίπρα αμνήστευση, αλλά και στον συνένοχο ελληνικό λαό. «Οι ψηφοφόροι έμαθαν με τον καιρό να βλέπουν το κράτος ως τρόπαιο κατάκτησης, καθώς επίσης και να επιδιώκουν την ασφάλεια κρατικών προνομίων μέσω κομματικών κυρίως διασυνδέσεων, παρά τις περιπέτειες τις αγοράς…..Οι πολιτικοί, από την άλλη πλευρά, έμαθαν ότι δεν έχουν να κερδίσουν τίποτε από τις μεταρρυθμίσεις, αφού οι εκλογείς θα τους τιμωρούσαν γι’ αυτό στην κάλπη», ‘Στην δεκαετία το ’80 έγιναν 4471 απεργίες, σχεδόν δυο κάθε εργάσιμη μέρα, έλαβαν μέρος 7,3 εκατ. απεργοί και χάθηκαν 92 εκατ. εργατοώρες και δημιουργήθηκαν δεκάδες κλειστά επαγγέλματα». Από το βιβλίο «Λαϊκισμός και κρίση στην Ελλάδα» του καθηγητή πανεπιστημίου Μακεδονίας, Τάκη Παππά(news one). Ολες αυτές οι απεργίες πραγματοποιήθηκαν όχι για να υπερασπιστούν κεκτημένα που κινδύνευαν, αλλά για να γίνει το πλιάτσικό πιο ξέφρενο. Τα παραπάνω αποτελούν σχόλιο και στην χθεσινή ανάρτηση, για διάφορες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν ότι οι Ελληνες ψηφοφόροι προτιμούν ως πρώτο κόμμα, αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Οι ψηφοφόροι, επιλέγουν τις ίδιες λύσεις ξανά και ξανά, αν και γνωρίζουν πως τα πράγματα θα συνεχίσουν να χειροτερεύουν, επειδή δεν θέλουν να παραδεχθούν το μερίδιο των ευθυνών τους. Είναι υπέροχη η φράση που διάβασα στο σχόλιο του Psycho: «Ένα λαός που έφθασε να μην φταίει σε τίποτα, μάλλον(σίγουρα) δεν είναι ικανός για τίποτα». Το πλιάτσικο που έλαβε χώρα μετά την μεταπολίτευση, ήταν έγκλημα σε βάρος αυτών που δεν γεννήθηκαν ακόμα. Οποιος γνωρίζει χειρότερο έγκλημα από αυτό να μας το πει

  9. Ο/Η CHE CUBA λέει:

    ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΕΡΒΙΚΟ ΜΕΝΟΣ… ΚΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ, ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΙΣΧΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΣΕΡΒΩΝ… ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΛΒΑΝΟΚΟΣΣΟΒΑΡΟΙ ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ;;; ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ;;; ΟΥΤΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΕΓΡΑΦΕ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ… ΚΑΙ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΤΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟΣ… ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΦΥΛΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΡΙΟΤΕΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε,
      έχουμε γράψει μισή φράση ενάντια στους Σέρβους;
      Εκτός κι αν ταυτίζετε όλους τους Σέρβους με τους Σέρβους εθνικιστές.
      Υπάρχει έστω ένας πολίτης στην Ελλάδα που να έχει υπερασπιστεί τους Κροάτες ή τους Αλβανούς εθνικιστές ώστε να γράψουμε εναντίον του;
      Υπάρχει έστω και ένας στην Ελλάδα, στην Ε.Ε. στο ΝΑΤΟ, στις ΗΠΑ που να έχει υπερασπιστεί δημόσια το δικαίωμα των Αλβανών ή Κροατών εγκληματιών να μην δικαστούν όπως έκαναν εδώ οι βουλευτές Λαφαζάνης, Κουβέλης, Παπαρρήγα, Παπαθεμελής, Καρατζαφέρης, Χρυσανθακόπουλος, Τσουκάτος, Μαντέλης, Ψωμιάδης;
      Υπάρχουν Έλληνες εθελοντές που να πήγαν να πολεμήσουν στο πλευρό Κροατών η Αλβανών φασιστών δολοφόνων;
      Στην Χάγη δεν καταδικάστηκαν μαζικά οι Αλβανοί και Κροάτες εγκληματίες πολέμου;
      Πέρα από αυτά, υπάρχει η ελάχιστη σύγκριση αριθμών μεταξύ του αριθμού και της κτηνωδίας των εγκλημάτων των δυο πλευρών;

      Υπάρχει ίχνος λογικής και περί δικαίου αντίληψης σε αυτά που λέτε;

  10. Ο/Η Αntifa2 λέει:

    ή τέλος, την χαρακτηριστικότερη φράση του Κάρατζιτς προς τον Σέρβο πολιτικό διοικητή της Σρεμπρένιτσα (και αργότερα αντιπρόεδρο του κόμματος SDS του Κάρατζιτς, καταδικασμένος κι αυτός σε δέκα χρόνια κάθειρξη) Miroslav Deronjic, παρουσία του επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Σερβίας Jovica Stanisic, τις παραμονές της πτώσης της Σρεμπρένιτσα:
    http://srebrenica-genocide.blogspot.gr/2009/08/karadzic-trial-ready-kill-them-all.html

    «Μίροσλαβ, όλοι πρέπει να πεθάνουν. Σκότωσε τους όλους, κάθε έναν που πέφτει στα χέρια σου, όποιον βρεις εκεί, πρέπει να πεθάνει» («Miroslav, they must all be killed. All and every one you find there, all those that fall into your hands»).

    Εχοντας αυτή τη φράση του στο μυαλό, λίγες μέρες αργότερα ο μεθυσμένος Deronjic μάλωνε με τον επίσης μεθυσμένο Ljubisa Beara σχετικά με το που και πως θα εξοντώσουν τους κρατούμενους. Ο ένας επέμενε προβάλλοντας τις διαταγές που είχε απ’ τον Κάρατζιτς, κι ο άλλος τις αντίστοιχες του Μλάντιτς, -οι ίδιοι τους τα έχουν καταθέσει αυτά ενόρκως, εδώ. Και σύμφωνα με την κατάθεση του ίδιου του Deronjic στο ΔΠΔΧΓ, όταν τηλεφώνησε στον Κάρατζιτς εκείνη τη μέρα της πτώσης της Σρεμπρένιτσα για να συζητήσουν τι πρέπει να κάνει με μια άλλη μεγάλη ομάδα αιχμαλώτων στο Bratunac, ο Κάρατζιτς απάντησε:

    «Κάποιος θα έλθει εκεί σύντομα με διαταγές για την τύχη τους».

    Πράγματι, ήλθε ο Vujadin Popovic (αυτός που ζητούσε απ’ τους Ελληνες εθελοντές να του παραδώσουν την κάμερα στο γήπεδο της Nova Kasaba για να καταστρέψει τις φωτογραφίες τους, ο Chief of Security του Σώματος Στρατού Ντρίνα του σερβοβοσνιακού στρατού, καταδικασμένος κι αυτός σε ισόβια κάθειρξη) και είπε:

    «Εχουμε διαταγές από πολύ ψηλά, όλοι οι αιχμάλωτοι πρέπει να εκτελεστούν».
    ……………………….


    Το σχέδιο για τη δημιουργία της Μεγάλης Σερβίας και για την ενοποίηση όλων των εδαφών στα οποία κατοικούσαν Σέρβοι σε πλήρη εξέλιξη. Φωτογραφία-ντοκουμέντο, τραβηγμένη στην εκκαθαρισμένη εθνικά Bijeljina το 1995. Από αριστερά, Stojan Zupljanin (διοικητής σερβοβοσνιακών αστυνομικών δυνάμεων στην Κράινα και στη Μπάνια Λούκα της Republika Srpska και σύμβουλος του Κάρατζιτς, είχαν δημοσιευτεί φωτογραφίες του, ενώ ήταν καταζητούμενος, να κρύβεται στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στο Αγιο Ορος, καταδικασμένος σήμερα σε 22 χρόνια), Jovica Stanisic (ο ένας από τους δύο επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Σερβίας), Momcilo Krajisnik (πρόεδρος της Βουλής των Σέρβων της Βοσνίας), Franko Simatovic (ο άλλος αρχηγός των Μυστικών Υπηρεσιών της Σερβίας), Radovan Karadzic, Milan Martic (Πρόεδρος της ‘Σερβικής Δημοκρατίας της Κράινα’) και ο Dragan Kijac (επικεφαλής των Μυστικών Υπηρεσιών της Republika Srpska και αργότερα Υπουργός Δημόσιας Τάξης του Κάρατζιτς).

    Έλληνες Χρυσαυγίτες εθελοντές


    MEGA Channel, Φώτης Καρύδης Συνέντευξη με Σπύρος Τζανόπουλος της Χρυσής Αυγής, Ιούνιος 1995
    XYZ Contagion

  11. Ο/Η Po λέει:

    😀 Φωτίου: Κρητική έκφραση αξιοπρέπειας το «τρία μέτρα κάτω από τη γη» του Πολάκη http://www.protothema.gr/politics/article/571239/fotiou-gia-polaki-apokatestise-tin-axioprepeia-tou-me-mia-kritiki-ekfrasi/#.VxTq2tg3QZ0.twitter

  12. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    Η όλη παρουσία του κ. Πολάκη μου φέρνει αμέσως στο μυαλό εκείνους τους θρασείς αβανταδόρους των κομματικών νεολαιών που, σε συνεργασία βέβαια με ορισμένους «καθηγητές», δεν άφηναν να λειτουργήσει το Πανεπιστήμιο, όταν ήμουν φοιτητής.

    Αυτή η σαχλή υπεροψία, η τσιχλομαγκιά που ξεχειλίζει, το ιδιάζον μαλλιαρό παρουσιαστικό, ο κενός αλλά βροντώδης λόγος, το αυστηρό σοβαροφανές ύφος, ζωντανεύουν μπροστά μου την εικόνα του βαμμένου κομματόσκυλου που δεν επέτρεπε να σπουδάσουν όσοι ήθελαν τα το κάνουν, επειδή η τάδε κομματική νεολαία τον έστελνε να αναστατώνει δέκα φορές την ημέρα τη λειτουργία του Πανεπιστημίου με εισβολές στις αίθουσες διδασκαλίας «για ενημέρωση των φοιτητών», διακοπές της ροής των μαθημάτων, καταλήψεις, φασαρίες, συμπλοκές, αφισοκολλήσεις και καταστροφή χώρων του Πανεπιστημίου, ντουντούκες και άλλα τέτοια εκπαιδευτικά, που μας χάρισαν απλόχερα οι νεολαίες των κομμάτων εκείνα των ωραία χρόνια.

    Βλέπω όμως τώρα πως εκείνη η κατηγορία «φοιτητών», χωρίς ποτέ να πατήσει σε μάθημα, πήρε πτυχίο και μάλιστα με καλό βαθμό. Βλέπω ότι εκείνη η κατηγορία «φοιτητών» δεν δυσκολεύτηκε να βολευτεί αμέσως στο Δημόσιο, με μια ωραία αργομισθία, για την οποία επαίρονταν. Βλέπω ότι τελικά εκείνοι επιβραβεύτηκαν, ενώ οι συνεπείς φοιτητές, οι «φύτουλες», όπως τους αποκαλούσαν ειρωνικά, δεν δούλεψαν ποτέ στο αντικείμενο των σπουδών τους.

    Μερικοί από εκείνα τα κομματόσκυλα φτάσανε να γίνουν και «υπουργοί»!

    Αυτούς τρέφει και φροντίζει η Ελλαδάρα, αυτούς επαινεί και προωθεί σε αξιώματα. Όχι τους συνεπείς, έντιμους, δίκαιους, εργατικούς, άξιους, τους οποίους διώχνει στο εξωτερικό. Οι εκλεκτοί της ευσεβούς Ελλαδάρας είναι τα γλοιώδη, βαμμένα, αποθρασυμένα, ημιάγρια κομματόσκυλα.

    Και αυτοί είναι που την έχουν ξεσκίσει.

  13. Ενα παλιο σημειωμα μου σχολιο του 2009, που μικρο τμημα του αξιζει να αναρτηθει ξανα.

    ΑΡΙΣΤΙΔΗΝ Ή ΚΑΤ’ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ;
    (Requiem για την γενια που θαρθει τα επομενα 20 ετη)

    Πως να κανουμε αναπτυξη στη χωρα ;

    Εχουμε μια χώρα “αιώνιων ταλέντων” σε μεγάλη ηλικία, σε μια ηλικία που σε άλλη χώρα θα ήταν ή προ πολλού καταξιωμένοι,είτε απόμαχοι ή συνταξιούχοι.
    Μια χώρα που οι προαγωγές γίνονται κατ’ αρχαιότητα και όχι κατ’ επιλογήν..

    Μια χώρα που υπερβαίνει κατά μια φορά τις εύλογες προσπάθειες έναντι των δύο, σύμφωνα με το βικτωριανό ρητό : «If at first you don’t succeed, try, try (and try : only for Greece) again» μαζί με την ρήση του κατά Λουκάν Ευαγγελίου 13, 30 «και ιδού εισίν έσχατοι οι έσονται πρώτοι και εισίν πρώτοι οι έσονται έσχατοι»

    Μια χώρα :
    Όπου «μετά από ενέργειές του» κάποιος πολιτικός -ανεξέλεγκτα και απρογραμμάτιστα- επιφέρει την δημιουργία σχολής ΤΕΙ ή ΑΕΙ σε οποιαδήποτε μικρή πόλη της χώρας, …
    όπου την τελευταία 30ετία ο μέσος όρος της βαθμολογίας … στις εισαγωγικές εξετάσεις σε ΑΕΙ επί γνωστής-διδαχθείσας ύλης από 13 ανήλθε στο 17 !!!, λόγω χαλαρότητας και μη κλιμακωτής δυσκολίας θεμάτων, αντίστοιχα.
    με γονείς, όπου τα δικά τους τα παιδιά δεν «μπήκαν» ή δεν «πέρασαν» μόλις για λίγες μονάδες
    με αποτυχόντες υποψήφιους, που – μέχρι σήμερα ενιαυσίως – προσπαθούν και προσπαθούν πάλι για να εισαχθούν σε κάποιο δευτερεύον ΑΕΙ ή ΤΕΙ της χώρας …… ή να ξενιτευτούν στο εξωτερικό, με τελικό σκοπό, όχι κυρίως την γνώση, αλλά το πτυχίο ως απαραίτητο προσόν, σε επόμενη φάση, για τον διορισμό τους
    […]

  14. Ο/Η meshuggah99 (@meshuggah99) λέει:

    Στο άρθρο αναφέρονται 3 πράγματα για τον Πολάκη:
    1)ότι αποτέλεσε άλλοθι ή συνοδεία χλιδάτων διακοπών του Τσίπρα.
    [Ήμουν στην Μήλο το καλοκαίρι και όντως ήρθαν Τσίπρας και Πολάκης μαζί. Βέβαια αν ήρθαν με θαλαμηγό ή φουσκωτό και με συνοδεία φίλου «καπιταλιστή» ή όχι δεν το ξέρω.]
    2)ότι εκβαρβαρίζει με τις υβρεολογίες του τα δημόσια ήθη και ότι έτσι εδραιώνει την ακροδεξιά ιδεολογία που έχει τον ίδιο τρόπο.
    [Συμφωνώ. Είναι οξύθυμος, υβριστικός και ότι δεν είναι γεννημένος για political correct δηλώσεις. Ωστόσο, αν και δεν τον ξέρω προσωπικά, γνωρίζω και γιατρό που ήταν στα Σφακιά και λέει τα καλύτερα για εκείνον και λέει ότι οι Σφακιώτες δεν θέλανε να φύγει από Δήμαρχος για να πάει βουλευτής και ακόμη, γιατρό που ήταν μαζί του στα συνδικαλιστικά στους Ιατρικούς Συλλόγους κτλ και λέει και εκείνη τα καλύτερα για αυτόν ως άνθρωπο και γιατρό. Άρα αν -όπως μεταφέρω από λεγόμενα τρίτων βέβαια- η συνολική του ζωή και πράξεις του ως (άνθρωπος/γιατρός/υπουργός)είναι αντίθετες με τον ακροδεξιό τρόπο ζωής… έχουν τόσο σημασία οι αδυναμίες στον λόγο του που ίσως τον προάγουν;]
    [Επίσης, η ακροδεξιά ιδεολογία δεν προάγεται και όταν όταν δημοσιογράφοι σου μιλούν επιθετικά,σε λένε σκύλο, δεν σε αφήνουν να μιλήσεις και σε προσβάλλουν χωρίς λόγο(βλ.HIV-χιβ); Πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούμε σ’αυτήν την βία νομίζω είναι δύσκολο θέμα.]
    3)ότι είναι υποστηριχτής των Σέρβων εθνικιστών
    [Μάλλον έπεσε κ αυτός αλλά και …αρκετοί από την αριστερά όμως, όπως λέτε, στην λούμπα ότι αφού γίνεται μια επίθεση από τους ιμπεριαλιστές τότε τα θύματα αυτής δε θα είναι κακά]
    [Δεν ξέρουμε αν σήμερα έχει αναθεωρήσει ή όχι]

    Έτσι δημιουργείτε ένα κατηγορώ για έναν άνθρωπο και την πολιτική του συνεκδοχικά με 3 πράγματα που εν πολλοίς έχουν σαθρές αποδείξεις και η σύνδεση τους νομίζω είναι αλματώδης.
    Δηλαδή το άρθρο σας λίγο εκλαϊκευμένα λέει : «ίσως έδωσε άλλοθι για χλιδατες διακοπές στον πρωθυπουργό, εε βρίζει άρα εδραιώνει την ακροδεξιά ρητορική που κάνει κ αυτή τα ίδια, εε πήγε να βοηθήσει τους Σέρβους εθνικιστές…..εε είναι σκουπίδι και μαντρόσκυλο.» Το τελικό σας συμπέρασμα ίσως να είναι σωστό -δεν τον ξέρω άρα δεν το ξέρω- αλλά μου φαίνεται ότι το άρθρο σας έχει έχει λογικά σφάλματα.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αρχικά να σας συγχαρώ γιατί επιχειρηματολογείτε και μάλιστα λογικά.

      1. Δεν θεωρώ πολύ πιθανό η οικογένεια Τσίπρα να στριμώχτηκε σε τόσο μακρινό ταξίδι στη σκάφη του Πολάκη και μάλιστα να μην έβγαλε ούτε μια φωτογραφία αναμνηστική του ηρωικού συμβάντος, αλλά ξέρετε η γυναίκα του Καίσαρα φταίει αν έχει χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία με τα καμώματά της και ο κ.Τσίπρας την έχει χάσει.

      2. Από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ μπλέχτηκε και μπλέκεται ακόμη με ένα είδος δημοσιογραφίας (Τράγκας, Κουρής, Χωνί, Ιφικράτης Αμυράς, οlympia.gr κλπ), πάει πολύ να αγανακτεί ο κ.Πολάκης με αυθάδεις δημοσιογράφους. Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός υποχρεούται να απαντάει δηκτικά μεν αν θίγεται, ως υπουργός δε, οφείλει να θυμάται πως δεν είναι μέλος της Χ.Α
      Αν δεν το μπορεί ας πάει σπίτι του.

      3. Εδώ έχουμε ατράνταχτες αποδείξεις. Οι άνθρωποι όχι μόνο αρνούνται να ζητήσουν συγνώμη για την ηθική και πολιτική υποστήριξη που παρείχαν σε φασίστες ειδεχθέστατους εγκληματίες είτε από παλιανθρωπιά είτε από εγγενή βλακεία, αλλά κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα και για την ανάμιξη της Χ.Α. στο πλευρό των Σέρβων εθνικιστών.
      Ποιός εμποδίζει τον κ.Πολάκη να ζητήσει συγνώμη;

      • Ο/Η meshuggah99 (@meshuggah99) λέει:

        Στο 1 και στο 2 για ό,τι λες για τον Σύριζα του Τσίπρα συμφωνώ πάνω κάτω.
        Στο 2 για τον Πολάκη θα χρησιμοποιήσω την φράση σου: Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια. Εννοώντας ότι όπως λες πρέπει εκτός από το να είσαι σωστός να μιλάς και σωστά.Έχει μερίδιο ευθύνης με τον τρόπο του ο Πολάκης σωστά. Απλά εμείς ας ψάξουμε το είναι του… και ας μην καταντήσουμε σαν τους καναλάρχες που εστιάζονται επίτηδες μόνο στο φαίνεσθαι και και τώρα τον κυνηγούν για να τον εκνευρίσουν και να γράψουν στην κάμερα μια ακόμα βρισιά. (https://www.youtube.com/watch?v=eRu5PNBbBag)
        Στο 3 έχεις δίκιο ότι με όλες τις αποκαλύψεις πλέον από το xyz contagion και από τον ιό που μετρούν μια δεκαετία θα πρέπει να αναθεωρήσουν όσοι στήριξαν τους Σέρβους εγκληματίες. Πάντως έστω και τώρα φτιάχτηκε δικογραφία και μένει επίσημα να δούμε τί θα γίνει. Βέβαια η έρευνα έγινε χάρη στις ατομικές προσπάθειες και όχι τις κομματικές όπως λες. Πάντως, Κατριβάνου και Καραγιανίδης κάναν έστω την επερώτηση στην βουλή. Δεν ήταν ο Πολάκης. Σωστά. Και ρωτάς γιατί δεν το έκανε ο Πολάκης. Ούτε από παλιανθρωπιά ούτε από εγγενή βλακεία νομίζω. Να συμφωνήσουμε στο ότι δεν το έκανε γιατί είτε γνώριζε αλλά ωχαδέρφιζε είτε έχει αμάθεια είτε έχει αμάθεια και εγωισμό και εμμένει στην άποψή του;
        Απλά το σημαντικότερο θέμα μας είναι όντως γιατί συνολικά η «επίσημη» αριστερά κώφευε τόσα χρόνια τώρα και όχι γιατί ο αναπληρωτής υπουργός υγείας δεν έχει ζητήσει συγνώμη για το ’99 για τις διαδηλώσεις του κατά της επέμβασης του ΝΑΤΟ. Στον αναπληρωτή υγείας να του ρίξουμε ευθύνες για το τί κάνει στην υγεία περισσότερο και πολύ λιγότερο στο τί λέει για το Ελλάς-Σερβία-Συμμαχία.

  15. Ο/Η Μαγκιά και εξάτμιση λέει:

    Έπειτα από τις αποκαλύψεις για τον διαγωνισμό των ιατρών

    Ο Πολάκης έβαλε το χέρι του και στους διορισμούς νοσηλευτών

    18/04/201619:3229

    Δείτε το έγγραφο – ντοκουμέντο του ΚΕΕΛΠΝΟ – Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών – Μήνυση για τους διορισμούς γιατρών στις ΜΕΘ από τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Ερώτηση της ΝΔ προς τον Ξανθό
    Πρωτοφανής υπουργική «παρέμβαση» διά χειρός κ. Παύλου Πoλάκη και στη διαδικασία για την πρόσληψη των νοσηλευτών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του ΕΣΥ, εκτός από εκείνη που αποκαλύφθηκε ότι έγινε στους υποψήφιους γιατρούς των ΜΕΘ, προκύπτει από πρωτοκολλημένο έγγραφο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

    Από το έγγραφο, το οποίο αναρτήθηκε στο tovima.gr, διαπιστώνεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας ακολούθησε την ίδια παράτυπη διαδικασία και στο διαγωνισμό για το διορισμό 400 νοσηλευτών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ. Ο κ. Πολάκης ζήτησε και έλαβε τους φακέλους των υποψηφίων επιστημόνων και τις λίστες των επιτυχόντων που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες επιτροπές του ΚΕΕΛΠΝΟ, πριν αυτές ολοκληρώσουν το έργο τους και προτού τις υπογράψουν.

    Στο έγγραφο, με ημερομηνία 31.3.2016, αναφέρονται τα ακόλουθα: «Κατόπιν σχετικού αιτήματος του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, σας παραδίδουμε 215 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων ιατρών και 185 πλήρεις πρωτότυπους φακέλους υποψηφίων νοσηλευτών ΠΕ».

    Να σημειωθεί ότι ούτε οι λίστες με τα ονόματα των ιατρών επιλογής του κ. Πολάκη, που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχουν υπογραφεί από την αρμόδια επιτροπή του Κέντρου.

    Το θέμα αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή με ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Γρηγοράκος στη Βουλή, με τίτλο «αλυσιτελής και αδιαφανής διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής ιατρών για στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας». Σύμφωνα με αυτή, υπήρξαν σοβαρές αντιδράσεις σχετικά με τα αποτελέσματα και την εγκυρότητα του διαγωνισμού. Γιατροί που κατέθεσαν ενστάσεις καταγγέλλουν ότι παραποιήθηκαν οι πίνακες της βαθμολόγησης κριτηρίων. Αναφέρεται μάλιστα σε καταγγελίες ότι το αρχείο που ανέβηκε στον σχετικό ιστότοπο δείχνει ότι έχει υπάρξει επεξεργασία από μετακλητή συνεργάτη στο πολιτικό γραφείο του υπουργείου Υγείας!

    Ωστόσο, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας αντί να απαντήσει στις βαρύτατες καταγγελίες για παρέμβαση στη διαδικασία, επίλεξε να εκτοξεύσει αόριστες και γενικές κατηγορίες για «ένα αποδεδειγμένα αδιαφανές, πελατειακό και διαπλεκόμενο με συμφέροντα καθεστώς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ιδίως σε αυτή την περίοδο που προωθείται η εξυγίανσή του».

    Υπενθυμίζεται ότι για την άμεση στελέχωση ΜΕΘ, ΜΑΦ, ΜΕΝΝ στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε στην αρχή του έτους ότι θα προχωρήσει στην πρόσληψη 100 γιατρών και 400 νοσηλευτών με προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ. Υποστήριξε μάλιστα ότι για λόγους διαφάνειας στη διαδικασία η οποία θα γινόταν με κριτήρια ΑΣΕΠ, θα συμμετείχε εκτός από το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Ελληνική Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας (ΕΕΕΘ).

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.