Ο Τράγκας που έχει αναλάβει το ξέπλυμα της «Χρυσής Αυγής»…

Αφιερωμένο εξαιρετικά, προς τους μη έχοντες πολιτικές ενοχές

Στην κολυμπήθρα του Τράγκα…

Του Γιάννη Παντελάκη στο protagon

Μοιάζει με ηθοποιό χωρίς ταλέντο, αλλά δηλώνει δημοσιογράφος, εκδότης και δεν ξέρω τι άλλο. Τα τελευταία χρόνια, έχει αναλάβει το ξέπλυμα της «Χρυσής Αυγής». Οργανώνει τηλεοπτικά πάνελ με καλεσμένους αποκλειστικά μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης. Και εκεί -υποτίθεται- τους κάνει ερωτήσεις. Ουσιαστικά, τους κάνει πάσες για να πούνε όσα θέλουν. Χωρίς ουσιαστικό αντίλογο, αφήνει τα μέλη τής (και με δικαστική βούλα) εγκληματικής οργάνωσης ν’ απλώσουν τις ρατσιστικές τους απόψεις με περίσσια άνεση.

Συνέβη αρκετές φορές στο παρελθόν αυτό, συνέβη και την περασμένη Πέμπτη το βράδυ. Μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του άλλοτε 902 του ΚΚΕ (μια δημόσια συχνότητα που καταλήφθηκε από ένα κόμμα και μετά πουλήθηκε, κάτι για το οποίο δεν μιλάει κανένας, όπως δεν μιλάει και για τα υπόλοιπα κανάλια, δηλαδή), ο Γ. Τράγκας έδωσε τα μικρόφωνα και άπλετο χρόνο όχι σ’ έναν ή δύο, αλλά έξι βουλευτές της οργάνωσης να πουν ό,τι θέλουν.

Με αφορμή το σκάνδαλο Μπαλτάκου, οι Χρυσαυγίτες έκαναν αυτό που ακριβώς ήθελαν. Απείλησαν, προειδοποίησαν και γενικά ακολούθησαν τη γνωστή από τον Γκέμπελς τακτική. Έτυχε να δω λίγο από το θέαμα. Έριξαν λάσπη προς κάθε κατεύθυνση. Και το έκαναν ανεμπόδιστα αφού αυτός που μοιάζει με ηθοποιό χωρίς ταλέντο, απλά τους βοηθούσε να το κάνουν.

Ο βίος και η πολιτεία του συγκεκριμένου εκδότη και δημοσιογράφου, είναι λίγο ως πολύ γνωστά. Τα λόγια περιττεύουν. Το πρόβλημα είναι άλλο. Πώς ο Τράγκας επιβραβεύεται γι’ αυτό που κάνει από δυο πλευρές. Από τους χιλιάδες τηλεθεατές που τον βλέπουν. Και από τους πολιτικούς που εξακολουθούν τις υπόλοιπες ημέρες (όταν δεν φιλοξενεί αποκλειστικά Χρυσαυγίτες), να πηγαίνουν στις εκπομπές του. Και οι πρώτοι και οι δεύτεροι, ουσιαστικά «νομιμοποιούν» τον συγκεκριμένο τρόπο δημοσιογραφίας. Όχι μιας δημοσιογραφίας που δεν μας αρέσει, αυτό είναι το λιγότερο. Αλλά μιας δημοσιογραφίας που λειτουργεί ως κολυμπήθρα για τους εκπροσώπους των πιο αποκρουστικών ιδεών.

Για τους πρώτους (τους τηλεθεατές), η παρακολούθηση εκπομπών του Τράγκα, δεν σημαίνει και αποδοχή όσων ακούνε και βλέπουν, αλίμονο. Ή, τουλάχιστον, δεν ισχύει για όλους. Για τους δεύτερους όμως (και δεν αναφερόμαστε μόνο σε πολιτικούς, αλλά και εκπροσώπους φορέων, σωματείων κ.α.), το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Για λόγους προσωπικής ή κομματικής προβολής, δέχονται να καθίσουν στις ίδιες καρέκλες όπου κάθονται εκπρόσωποι των πιο φρικαλέων ιδεών και πρακτικών…

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to Ο Τράγκας που έχει αναλάβει το ξέπλυμα της «Χρυσής Αυγής»…

  1. Παράθεμα: Ο Τράγκας που έχει αναλάβει το ξέπλυμα της «Χρυσής Αυγής»… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | pretendere.wordpress.com

  2. Ο/Η laskaratos λέει:

    Υπάρχουν εκτός από τους Χρυσαυγίτες και άλλοι πολιτικοί που συνομιλούν με τον Τράγκα;
    Ελάτε Ροϊδα, δεν το πιστεύω. Ίσως κάποιοι περιθωριακοί, αποκλεισμένοι από τα ΜΜΕ, χωρίς φωνή.
    Μια δικηγόρος απλά αναπτύσσει επιστημονικάς απόψεις κατά των αδίκων διώξεων που υφίσταται η Χρυσή Αυγή (Η συναγωνίστρια Ραχήλ το βροντοφώναξε και στη Βουλή). Είναι γνωστή η ευαισθησία του ανδρός σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων:

    και εδώ ευσεβής νέος δηλώνει τον σεβασμό του στον μελετηρό κ.Γιάννη Λιάπη (Ιερώνυμο Β΄, μελετούσε και αυτός επί Χούντας σαν τον προκάτοχό του). Στο βοιωτικό σάιτ που υποστηρίζει τον αρχιεπίσκοπο Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη, Κατάρ, ΜΚΟ Αλληλεγγύης, Βουλιαγμένης, Σιβιτανιδείου και Βοιωτοπεδίου :

    https://sites.google.com/site/voiotospcom/ti-eipe-o-k-tsipras-sten-triore-synenteuxe-sto-periodiko-crash-kai-ston-giorgo-tranka-gia-ten-ekklesia
    ΤΙ ΕΙΠΕ Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ CRASH ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΤΡΑΓΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

    «Να σας πω ότι έχω μια πολύ ανθρώπινη και θερμή σχέση με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο θεωρώ πολύ σοβαρό και μελετημένο άνθρωπο. Εγώ σέβομαι ιδιαίτερα τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς μαζί τους. που είναι διαβασμένοι, που είναι μελετημένοι. Εξ όσων γνωρίζω, ένας από τους λόγους που επέλεξε ο Ιερώνυμος να ακολουθήσει αυτή την πορεία ήταν για να έχει περισσότερο χρόνο να διαβάζει. Αυτό το θεωρώ συναρπαστικό….».

    • Ο/Η Psycho λέει:

      /Εξ όσων γνωρίζω, ένας από τους λόγους που επέλεξε ο Ιερώνυμος να ακολουθήσει αυτή την πορεία ήταν για να έχει περισσότερο χρόνο να διαβάζει. Αυτό το θεωρώ συναρπαστικό/

      Άντε καλέ, ανατρίχιασα.
      Μένω άναυδος!

  3. Ο/Η Κάσυ Διάρη, στο πλυντήριο λέει:

  4. Ο/Η Dr. NoNoNo! λέει:

    ΔΕΝ φταίει ούτε ο Τράγκας, ούτε η Χρυσή Αυγή (λέμε τώρα) ούτε κανένας. Βρήκαν και τα κάνουν.
    Αυτός ο λαός, αυτή η διεφθαρμένη -ως το μεδούλι- κοινωνία φταίει. Αυτή κοινωνία, η απαίδευτη, η σπουδαγμένη σε φροντιστήρια, η κλειστοφοβική, η οπισθοδρομική, η θρησκόληπτη, η ξενοφοβική, η μεγαλωμένη με εθνικούς μύθους και περασμένα μεγαλεία και αλύτρωτες πατρίδες και και και… Και μετά χρεοκοπήσαμε.

    Τα ανέχεται και τα επικροτεί όλα αυτά ο λαός καλέ μου Ρο και καλέ μου Λασκαράτε!
    Του είναι γνώριμα αυτά τα πρόσωπα. Στα λόγια τους ακούει τον πατέρα, τη μάνα, το γείτονα του. (έχετε διαβάσει αγνά λαϊκά σχόλια του …κόσμου για τους βασανιστές-δολοφόνους «σωφρονιστικούς» υπαλλήλους; Μεσαίωνας και βάλε είμαστε)
    Μια κοινωνία που ποτέ δεν απέβαλε τη ραγιάδικη ανατολίτικη κουλτούρα της και τις παθογένειες της. Μια κοινωνία άξεστη και απαίδευτη.

    Είχαμε ευκαιρίες να αλλάξουμε στα καλά χρόνια (90ς-00ς); -Άπειρες!
    Και λεφτά και ευρώπη και όλα.
    Αντί αυτού διατηρήσαμε την εθνικιστική εξαλλοσύνη (Μακεδονικό, euro & eurovisions), φάγαμε τα λεφτά σε ολυμπιάδες και χρηματιστήρια, αρνηθήκαμε ένα κοσμικό κράτος στα παιδιά μας και τώρα που χρεοκοπήσαμε το γυρίσαμε στη συνωμοσιολογία, στην εσωστρέφεια, στο ρατσισμό και εσχάτως στο ναζισμό.
    Οποία έκπληξης. Συνέβει και άλλοτε. Και σε ποιο προοδευμένες κοινωνίες. Πλην όμως αυτό που θα ζήσουμε εδω πέρα θα είναι κάτι μεταξύ Αιγύπτου και Ουκρανίας. Και θα μας αξίζει.

    Οι διαννούμενοι της χώρας έχουν αποσυρθεί στα παγκάκια τους και τρέμουν μήπως τους πάρουν τη θέση οι άπλυτοι πρόσφυγες και οι Ρομά.
    Κέντρο; Δεν υπάρχει.

    – Η κεντροδεξιά (Δράση-Φιλ. Συμμαχία-Τζήμεροι), εκτός από ανύπρακτη εκλογικά, οι απαντήσεις που δίνει στην κρίση είναι τόσο νεοφιλελεύθερες και συστηματικές που σε επίπεδο κοινωνικής προστασίας δε νομίζω ότι διαφέρουν σε τίποτα από τη φιλοσοφία της σημερινής συγκυβέρνησης του Άδωνι και του Βορίδη.
    – Η Λαϊκή Δεξιά και λοιπές ψεκασμένες δυνάμεις αντάξιες του μεγαλωμένου με μύθους έθνους μας…

    Η (κεντρο)αριστερά; Κατώτερη των περιστάσεων.
    – 58-Ελιά-Ποτάμι(lol)… Απομεινάρια ενός συστήματος που κατέρρευσε IMHO και ενός λαού που δε θέλει να αλλάξει τίποτα από αυτά που μας χρεοκόπησαν.
    – Οι Οικολόγοι-Πράσινοι μπερδεμένοι στα εσωκομματικά μπούτια τους. (Στις ευρωεκλογές κατεβαίνει ένα κομμάτι τους σαν σκέτο Πράσινοι. Μεγαλεία, λέμε!).
    – Το ΠΑΣΟΚ τρέμει μη βρεθεί εκτός και διαλυθεί (ή κάτσει στο σκαμνί) οπότε θα σκουπίζει μέχρι τέλος τα παπούτσια της ακροδεξιάς μας κυβέρνησης.
    – Η ΔΗΜΑΡ θλιβερό δεκανίκι του συστήματος, χωρίς ίχνος διάθεσης να συγκρουστεί σε οτιδήποτε. Είδα σήμερα διαφημιστικό στη ΔΤ για συνέντευξη Κουβέλη (θυμίστε μου, η ΔΤ δεν ήταν η αφορμή που αποχώρησε ο Κουβέλης απο τη συγκυβέρνηση;)
    – Για το ΣΥΡΙΖΑ (τα λέτε κάθε μέρα, προσυπογράφω κάθε λέξη σας).
    Να προσθέσω μόνο αυτό το account που υπέπεσε στην αντίληψή μου και δεν ξέρω αν είναι το επίσημο πλέον:
    ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Όρους @syriza_athos Συνασπισμός Ριζοσπαστών Αθωνιτών – Για την Ορθοδοξία και τον Κομμουνισμό https://twitter.com/syriza_athos
    – ΚΚΕ; Απολίθωμα μιας άλλης εποχής. Και όπως συμβαίνει με τα απολιθώματα μόνο τους επιστήμονες παλαιοντολόγους αφορά.
    Η εξωκοινοβουλευτική αριστερά (ΑΝΤΑΡΣΥΑ) με ελάχιστα ποσοστά για να επηρεάσει…

    Οπότε τι μένει καλέ μου Ρο και Λασκαράτε; Μια Ελληνική αραβική άνοιξη ή μια φάση αλά Αιγύπτου, Ουκρανίας με ολίγον από ξανθόν γένος. Αυτοί είμαστε, αυτό μας αξίζει.

    Αλλά για να το κλείνω με μια νότα αισιοδοξίας, δε θα είναι όλα μαύρα!
    Οι κάθε λογοίς ένστολοι και σκουροφορεμένοι -στρατιωτικοί, αστυνομικοί, παπάπες, μοναχοί- θα (ξανα)ζήσουν μέρες μεγάλης δόξας. Να μου το θυμηθείτε!
    Ζήτω το έθνος!

    Τάδε έφη
    Dr. NoNoNo!
    (Ευχαριστώ για τη μεταμεσονύχτια εξομολόγηση)

  5. Ο/Η laskaratos λέει:

    H εφημερίδα του «κομιστή», αβαντάρει τη Χρυσή Αυγή εξαπατώντας τους αναγνώστες της, αποκαλύπτεται η απάτη και όμως κάνει το κορόιδο.

    Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» για τις «γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ» με την προστασία της Χρυσής Αυγής


    Νέα στοιχεία: Η πραγματική-πραγματική ιστορία πίσω από το στημένο ρεπορτάζ στο “Πρώτο Θέμα” για τις “γριούλες που πηγαίνουν στο ΑΤΜ” με την προστασία της Χρυσής Αυγής

    Αναρτήθηκε από τον/την Βασιλική Μετατρούλου στο 2014/04/02

    ………….
    «Ετσι στήθηκε το ρεπορτάζ με τις γριούλες
    Η μητέρα του χρυσαυγίτη τοπάρχη Αλ. Πλωμαρίτη πρωταγωνιστούσε στο ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος» για τους αδύναμους που ζητούν προστασία από τη Χ.Α.

    Παρά το γεγονός ότι έχουμε αποκαλύψει εδώ και έναν χρόνο το γεγονός ότι ήταν στημένο το ρεπορτάζ του “Πρώτου Θέματος” με τις γριούλες να πηγαίνουν στο ΑΤΜ υπό την προστασία χρυσαυγιτών, πολιτικοί αναλυτές εξακολουθούν να αναμασούν την ίδια προπαγανδιστική ιστορία.
    ……………………..

    Ο νοών νοείτω. Φυσικά μέχρι σήμερα το «Πρώτο Θέμα» δεν έχει δώσει καμιά εξήγηση για το πώς δέχτηκε να γίνει προπαγανδιστικό όχημα της ναζιστικής οργάνωσης, την πιο κρίσιμη περίοδο της ανάπτυξής της, λίγες βδομάδες δηλαδή πριν από τις εκλογές του Μαΐου 2012».
    …………….

    Η δική μας συμβολή σε νέα στοιχεία: Το παζλ συμπληρώνεται

    # Από τη δική μας έρευνα, προκύπτει ότι η σχέση της κυρίας Ερωφίλης με τη Χρυσή Αβγή δεν σταματάει στην υποψηφιότητα του γιου της: Η κυρία Ερωφίλη [πλήρες όνομα: Πλωμαρίτη-Καράμπελα Ερεφίλη (ή Ερωφίλη) του Γρηγορίου], συνταξιούχος, δεν είναι μόνο μητέρα του υποψήφιου χρυσαβγίτη, αλλά ήταν και η ίδια υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Αχαΐας με τη Χρυσή Αβγή, στις περιφερειακές του 2010, με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Ρήγα “Εθνική Συσπείρωση για τη Δυτική Ελλάδα”. Για τον Χρήστο Ρήγα, βλ. και εδώ, “Ανήμερα του Ευαγγελισμού: Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια”

    Εκκλησία και Χρυσή Αυγή: Συγχωροχάρτια κι Ευλογίες για τα θεάρεστα έργα, τα πογκρόμ και τα μπραβιλίκια. Ανήμερα του Ευαγγελισμού.


    ……………………

  6. Ο/Η Antifa2 λέει:

    http://leftg700.blogspot.gr/2014/04/blog-post_6.html

    Δεν είχε κανένα λόγο και κανένα όφελος ο Αλέξης Τσίπρας για να ζητήσει στη διακαναλική συνέντευξή του το βράδυ τής 2ας Απριλίου την παραίτηση των υπουργών Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως (επιμένουμε στην κλασική ονομασία για να μην ξεχνιόμαστε…). Αντίθετα, είχε κόστος. Γιατί, αλήθεια, στη βάση ποίου γεγονότος ζήτησε τις παραιτήσεις, κάνοντας μάλιστα λόγο για «μείζον ηθικό και θεσμικό θέμα»; Στη βάση ασφαλώς τών ισχυρισμών Μπαλτάκου ότι «έπεσαν τηλέφωνα». Όμως, ο Μπαλτάκος στη συνομιλία του με τον Κασιδιάρη δεν λέει απλώς ότι «έπεσαν τηλέφωνα». Λέει ότι οι διώξεις είναι στον αέρα, αθεμελίωτες και χωρίς στοιχεία. Όταν λοιπόν ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει την παραίτηση Αθανασίου και Δένδια, δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ρίχνει μπόλικο νερό στο μύλο τής Χρυσής Αυγής, αφού είναι σαν να υιοθετεί την υπερασπιστική γραμμή της, που από την αρχή ήθελε τις κατηγορίες χαλκευμένες και τις διώξεις στημένες, και η οποία τώρα, με τη βοήθεια της «αδελφής αντικομμουνιστικής ψυχής» τού Μπαλτάκου, τσιμεντάρεται με ‘‘στοιχεία’’!

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      Η Zωίτσα Κωνσταντώ να δεις νερό που έχει ρίξει όταν λέει κι αυτή στον Τράγκα, πάει να πει στο χρυσαυγίτικο ακροατήριο, περίπου τα ίδια.
      Πες πες θα πειστούν και τα Χρυσάβγουλα πως διώκονται χωρίς στοιχεία.

  7. Ο/Η andreaspapadatos λέει:

    Reblogged this on Φαντασια και Ονειρα … and commented:
    Αφιερωμένο εξαιρετικά, προς τους μη έχοντες πολιτικές ενοχές…

  8. Ο/Η Ουρανία Μπουζοπρεζολιάκου λέει:

    • Ο/Η Ουρανία Μπουζοπρεζολιάκου λέει:

      Ο υπόκοσμος της πολιτικής σε πρώτο πλάνο (Βίντεο)

      Από ΒΑΘΥ , Σάββατο, 5 Απριλίου 2014 | 8:34 μ.μ.

      Κι ενώ νέα ντοκουμέντα φρίκης σε βάρος του ναζιστικού μορφώματος έρχονται στην δημοσιότητα –δείτε το βίντεο, στο τέλος της ανάρτησης- το ακροδεξιό επιτελείο του Σαμαρά κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα.

      Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν όλο και πιο έντονα εστιάζονται στο ότι υπάρχει βίντεο, στα χέρια της Χρυσής Αυγής το οποίο επιβεβαιώνει τους προχθεσινούς ισχυρισμούς, στην βουλή, του Στάθη Παναγούλη.
      Δηλαδή ότι ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Π. Μπαλτάκος είχε συνεχείς επαφές με βουλευτές και στελέχη της Χ,Α τους οποίους εκβίαζε, λέγοντάς τους ότι τη Ν.Δ την ενδιαφέρει το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών που πιθανόν να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου και ότι προκειμένου να μην προφυλακιστούν οι υπόλοιποι βουλευτές της X.A και, μετά τις εκλογές του Μαΐου, να αποφυλακιστούν και οι υπόλοιποι έγκλειστοι από τις φυλακές του Κορυδαλλού, θα έπρεπε να βοηθήσουν την Ν.Δ με έναν εύσχημο τρόπο που θα θεωρείτο «ατυχές περιστατικό».

      Συγκεκριμένα για να μην έρθει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ πίεζε τη Χ.A να μην έχει συνδυασμούς στο Νομό Αττικής, στην Α΄ Αθηνών, στη Μεσσηνία, την Κορινθία και ενδεχομένως και σε κάποιο άλλο νομό, ώστε να καρπωθεί η Ν.Δ τις ψήφους του ναζιστικού μορφώματος στους συγκεκριμένους νομούς.

      Αν όντως υπάρχει τέτοιο βίντεο, πέρα απ’ το ότι θα αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία ότι τέτοιες πρωτοβουλίες δεν θα τις έπαιρνε ο Μπαλτάκος αν δεν είχε την σύμφωνη γνώμη του Σαμαρά, η συγκυβέρνηση δεν θα μπορεί να σταθεί ούτε δευτερόλεπτο. Θα καταρρεύσει παταγωδώς.

  9. Παράθεμα: ΔΕΝ φταίει ούτε ο Τράγκας, ούτε η Χρυσή Αυγή (λέμε τώρα). Ο λαός τα ανέχεται και τα επικροτεί… | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  10. Ο/Η Κάσυ Διάρη, στο πλυντήριο λέει:

  11. Ο/Η Κάσυ Διάρη, στο πλυντήριο λέει:

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.