(Ό,τι πει ο Σεραφείμ Πειραιώς!) «Παγώνουν» τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ένα βήμα πίσω κάνει η κυβέρνηση για την ένταξη ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης, μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ, κρίνοντας ότι δεν είναι σκόπιμη η άμεση προώθηση μιας τέτοιας ρύθμισης.

Serafeim-Masonry

Η προοπτική της ένταξης σχετικής τροπολογίας στο αντιρατιστικό νομοσχέδιο είχε συζητηθεί κατά την προχθεσινή (Τρίτη) συνάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χ.Αθανασίου με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, πλέον το θέμα της τροπολογίας φαίνεται να «παγώνει», υπό το βάρος των εσωκομματικών αντιδράσεων στη ΝΔ.

Για το ζήτημα υπήρξαν τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του πρωθυπουργού και του υπουργού Δικαιοσύνης προκειμένου να αποφευχθεί ένα βραχυκύκλωμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αντίστοιχο με εκείνο του περασμένου Απριλίου, όταν έγινε η πρώτη απόπειρα προώθησης αντιρατσιστικού νόμου.

Πλέον, από το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι θα υπάρξει νομοσχέδιο με το οποίο θα παρέχεται η δυνατότητα στα ομόφυλα ζευγάρια να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης, ώστε να υπάρξει και συμμόρφωση προς τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Ωστόσο, ο χρονικός ορίζοντας για την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου είναι ανοιχτός.

Newsroom ΔΟΛ

This entry was posted in «Ιερή» Εξουσία, φασισμός, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

9 Responses to (Ό,τι πει ο Σεραφείμ Πειραιώς!) «Παγώνουν» τη ρύθμιση για τα ομόφυλα ζευγάρια

  1. Ο/Η eklag λέει:

    Νύσταξα και δεν πρόλαβα να δω αν ο Τράγκας ρώτησε τον Ιερώνυμο
    τι παίζει με τους αφορισμούς και αν τον βρίσκουν σύμφωνο τέτοιες πρακτικές σήμερα.
    Κάτι μου λέει ότι δεν τον ρώτησε πάντως.

  2. Ο/Η Ρόζα λέει:

    Κυβέρνηση της Εκκλησίας και των εργοδοτών

    http://www.koutipandoras.gr/47815/%cf%83%ce%bf%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%ad%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%bf-hot-doc-radio-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%cf%8c.html

    Σοβαρές καταγγελίες στο HOT DOC Radio για την απόλυση της καθηγήτριας από το Κολλέγιο Αθηνών

    Σε σοβαρότατες καταγγελίες προχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), μιλώντας στο HOT DOC Radio και τον Κώστα Βαξεβάνη, αναφορικά με την υπόθεση της απόλυσης της καθηγήτριας η οποία συνέλαβε το υιό Σαμαρά να αντιγράφει.

    «Δεν είναι απλά μια διαμάχη μεταξύ μιας εργαζόμενης κι ενός εργοδότη, αλλά μια υπόθεση με βαθύτερο συμβολικό και πολιτικό νόημα», ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Χριστόπουλος και συμπλήρωσε: «Ο αδελφός του πρωθυπουργού και πρόεδρος του Κολλεγίου, Αλέξανδρος Σαμαράς, μαζί με ορισμένους άλλους εργοδότες, προσπαθούν να αλλάξουν τους όρους στην ιδιωτική εκπαίδευση. Επιχειρούν να άρουν την εποπτεία του κράτους στην ιδιωτική εκπαίδευση».

    Αναφορικά με την εξέταση της νομιμότητα της απόλυσης της εκπαιδευτικού Ευφροσύνης Μπουλούτα από το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΔΕ) ο κ. Χριστόπουλος κατήγγειλε: «Το ΚΥΣΔΕ αρνήθηκε αρχικά να εξετάσει την υπόθεση της καθηγήτριας παρά την προσφυγή της, αρνούμενο τη συνταγματική του υποχρέωση. Το Συμβούλιο αποδέχθηκε έγγραφο του Κολλεγίου το οποίο έλεγε ότι οι απολύσεις είναι ελεύθερες, ενώ μιλώντας για την πολιτική Αρβανιτόπουλου είπε: « Ο υπουργός Παιδείας είχε επιχειρήσει από το καλοκαίρι να περάσει μια επαίσχυντη εγκύκλιο η οποία προέβλεπε ουσιαστικά την άρση της κρατικής εποπτείας, την οποία εγκύκλιο ανέστειλε το ΣτΕ».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ, σχολιάζοντας όσα χθες Πέμπτη συνέβησαν κατά την εξέταση της υπόθεσης της κας Μπουλούτα από το ΚΥΣΔΕ, το οποίο υποχρεώθηκε από δικαστήριο να προβεί στη διερεύνηση των καταγγελιών της καθηγήτριας, κατήγγειλε ότι: «Τα τρία διορισμένα από το υπ. Παιδείας μέλη του ΚΥΣΔΕ, απέβαλαν από τη σύνθεσή του τα μέλη της ΟΙΕΛΕ. Τα τρία μέλη του ΚΥΣΔΕ προέβησαν σε αλλοίωση της σύνθεσης του Συμβουλίου».

    Σημειωτέον ότι μέχρι τώρα δεν έχει γνωστό αν το ΚΥΣΔΕ αποφάνθηκε για τη νομιμότητα της απόλυσης της Ευφροσύνης Μπουλούτα.

  3. Ο/Η Lawyer λέει:

    Ο Αρχιεπίσκοπος δεν μιλάει για τον μητροπολίτη που εκβιάζεται από Αλβανόπουλο, σύφωνα με όσα γράφει η Ακρόπολη σήμερα 29/11/2013
    Υπάρχεικαι ερωτικό βίντεο του μητροπολίτη τραβηγμένο από εραστή του.
    Ο μητροπολίτης τηλεφώνησε στην εφημερίδα και παραδέχτηκε το πάθος του.
    Μπαίνει έν ζητημα κυριε Εισαγγελέα πόσο χρονών είναι το «Αλβανόπουλο»;

    http://kiosk.in.gr/issue.asp?lngPublicationID=66947&lngDtrID=3

  4. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Pitsirikos

    http://pitsirikos.net/2013/11/%CE%B8%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AF%CF%83%CF%89/

    Θα σε αφορίσω!

    28 Νοε, ’13 12:32 ΜΜ

    Αν και πριν από λίγες ημέρες η Ελλάδα καταδικάστηκε από το δικαστήριο του Στρασβούργου, η κυβέρνηση κάνει πίσω για την ένταξη ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης που θα περνούσε με τροπολογία στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

    Η κυβέρνηση κάνει πίσω επειδή υπήρξαν αντιδράσεις βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

    Οι αντιδράσεις των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας υπήρξαν επειδή χρειάζονται την στήριξη της Εκκλησίας για να εκλεγούν βουλευτές, και η Εκκλησία –μέσω των εκπροσώπων της- απειλεί με αφορισμό τους βουλευτές που θα ψηφίσουν την τροπολογία για την ένταξη των ομόφυλων ζευγαριών στο Σύμφωνο Συμβίωσης.

    Αξίζουν συγχαρητήρια στην Εκκλησία που, αν και είναι τίγκα στους ομοφυλόφιλους ιερείς και μοναχούς, αντιδρά σθεναρά στο Σύμφωνο Συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

    Η Εκκλησίας της Ελλάδας επιθυμεί οι ομοφυλόφιλοι να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους και να αλλάζουν συνέχεια ερωτικούς συντρόφους, χωρίς να δεσμεύονται από αστικούς θεσμούς και καθωσπρεπισμούς όπως το Σύμφωνο Συμβίωσης.

    Κάποιοι κακοήθεις υποστηρίζουν πως, αν περάσει το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια και πάψει η ομοφυλοφιλία να αποτελεί ταμπού στη χώρα μας, η Εκκλησία της Ελλάδας θα ξεμείνει από ιερείς, αφού πολλοί ομοφυλόφιλοι δεν θα χρειάζεται πια να γίνουν παπάδες ή μοναχοί για να ζουν ελεύθερα τον έρωτά τους μέσα στα μοναστήρια και στους γυναικωνίτες.

    Αν ψηφιστεί το Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια, η Εκκλησία της Ελλάδας θα χάσει πολλούς ομοφυλόφιλους παπάδες και θα αναγκαστεί να εισάγει παπάδες από το εξωτερικό, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

    Βέβαια, η αντίδραση της Εκκλησίας στο Σύμφωνο Συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια αδικεί τις ομοφυλόφιλες Ελληνίδες.

    Από την στιγμή που οι γυναίκες στην Ελλάδα δεν μπορούν να γίνουν ιερείς, θα μπορούσε η Εκκλησία της Ελλάδας να επιτρέψει το Σύμφωνο Συμβίωσης μόνο για τις ομοφυλόφιλες Ελληνίδες.

    Ή, ας επιτρέψει να γίνονται και οι γυναίκες ιερείς, ώστε να γεμίσουν οι εκκλησίες λεσβίες.

    Εν κατακλείδι, όπως αντιλαμβάνεται πια και ο πιο καθυστερημένος, αν δεν γίνει χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, η Ελλάδα θα συνεχίσει να ανήκει στον Τρίτο Κόσμο.

  5. Ο/Η Εφραιμία η καλογριά λέει:

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=164776

    Εργα και ημέρες του κ. Καλλίνικου

    «Τον επεσκέφθην κάποιο πρωινό στο Επισκοπείο και δεν δίστασε να κατεβάσει μπροστά στα μάτια μου το παντελόνι του και να μου ζητεί, πράττοντας το ίδιο και εγώ, να επιδοθούμε σε ανήκουστες πράξεις». Αυτός, κατά τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Ηλία Ρεδιάδη – Τούμπα, είναι ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος. Κατά τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιο ο Μητροπολίτης Πειραιώς «υπήρξε φάρος και δείκτης πορείας πνευματικής, πρότυπον ιεραποστολικού ζήλου, αυστηρός τηρητής του ηθικού νόμου του Ευαγγελίου, πρότυπο ζωής και πολιτείας».
    Ο Καλλίνικος Καρούσος γεννήθηκε το 1927 στο Βαρθολομιό της Ηλείας, εκεί, δηλαδή, απ’ όπου, σύμφωνα με κάποιες σημερινές καταγγελίες, έφυγε άρον άρον έπειτα από ψιθύρους περί ομοφυλοφιλίας που εκείνα τα χρόνια των αυστηρών ηθών ήταν ολέθριοι και καταστρεπτικοί για τους νέους που ζούσαν ιδιαίτερα στις κλειστές κοινωνίες.

    Ξαφνικά όμως το 1991 ένας ιεροψάλτης καταγγέλλει τον κ. Καλλίνικο για σεξουαλική παρενόχληση. Ο ιεροψάλτης με επιστολή του στον Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ περιγράφει τέσσερις στιγμές σεξουαλικής παρενόχλησής του από τον Μητροπολίτη Πειραιώς, μία εκ των οποίων καταγγέλλει ότι εκτυλίχθηκε μπροστά στην Αγία Τράπεζα.

    * Οι καταγγελίες

    Ο κ. Τούμπας περιγράφει τις δύο από τις τέσσερις σκηνές ως εξής: «Στα μέσα Σεπτεμβρίου εκλήθην στο Επισκοπείον πρωινήν ώρα, όπου μου επρότεινε ιεροψαλτικήν θέσιν εις τον Πειραιά και μου εζήτησε να του προτείνω το ποσόν (…). Κατόπιν (…) μου εξεδήλωσε τον θαυμασμόν του για τις πνευματικές μου ικανότητες και εκ νέου προέβη σε θωπείες. Με εφίλησε εις την περιοχήν των χειλέων και μου επρότεινε να κανονίσουμε ραντεβού το απόγευμα της Πέμπτης για να κουβεντιάσουμε καλύτερα. (…) Προφασιζόμενος εργασίαν αρνήθηκα εκ νέου, υποσχόμενος τηλεφωνικήν επικοινωνίαν περί καθορισμού απογευματινού «ραντεβού». Πράγματι, επήγα, όπου αντιμετώπισα ένα απροκάλυπτο ερωτικό μένος, εκ μέρους του σεβασμιωτάτου, ο οποίος μου επρότεινε να με οδηγήσει στο ιδιαίτερο δωμάτιο, όπου εγκαταβιούσε εντός του Επισκοπείου. Αντέτεινα τη φυσιολογική σεξουαλική μου ταυτότητα και το γεγονός της αναζητήσεως στο πρόσωπό του πνευματικού πατρός και ουχί προσώπου προς τέρψιν σεξουαλικήν».

  6. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Αὐτὴ ἡ ὑπόθεσι δείχνει γενικὰ τὴν κακοδαιμονία τῆς Ἑλλάδος. Ὅσο ἔχει δύναμι τὸ παπαδαριό, ποτὲ δὲν θὰ ἀνακάμψει ἡ χώρα. Δὲν εἶναι μόνον ὅτι τὰ θέλουν ὅλα, εἶναι ἀνίκανοι καὶ νὰ τὰ διαχειριστοῦν πρὸς ὄφελος ἀκόμη καὶ τῶν ἰδίων. Προσφάτως μὲ τὴν φωτοβολίδα τοῦ Ἱερωνύμου περὶ τοῦ διαχωρισμοῦ Ἐκκλησίας-Κράτους, παραδέχθηκαν οἱ ἴδιοι ὅτι δὲν διαχειρίζονται σωστὰ τὰ οἰκονομικά τους. Δὲν ἔχουμε ἔμμεσο Θεοκρατία, ἀλλὰ ἄμεσο ἁπλῶς οἱ παπάδες εἶναι ὀκνηροὶ ὥστε νὰ κυβερνήσουν οἱ ἴδιοι καὶ δίνουν τὶς κατευθύνσεις καὶ ἀφήνουν τὶς τρεῖς ἐξουσίες νὰ τὶς διεκπεραιώσουν.

  7. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2013/12/blog-post_647.html

    Η Ορθόδοξη Εκκλησία στον ευρύτερο ελληνικό χώρο, αποκαλύπτεται για πολλοστή φορά, ότι είναι τροφός και προστάτης δεκάδων νέων σκανδάλων, πολλά από τα οποία αγγίζουν το περιβάλλον του κ. Ιερώνυμου, μας λέει ο «Αναγνώστης Λασκαράτος», ο οποίος στη συνέχεια παραθέτει τους σχετικούς τίτλους των ειδήσεων των τριών τελευταίων μηνών.

  8. Παράθεμα: Λέει ψέματα ο μητροπολίτης Σπάρτης για τη Χ.Α. | The Church

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.