Ο θίασος Καμμένου θα ανεβάσει παράσταση στο θεατράκι της Κουμουνδούρου;

thiassos-kammenos«Patriotism is the last refuge of a scoundrel»
(Samuel Johnson-1775)   

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
δηλώσεις της συμπαθέστατης κας Δούρου την επέτειο της ημέρας που ο Π.Π.Γερμανός ύψωσε το Λάβαρο του Χουντόδουλου στη Λαύρα, για τις «παράνομες και ανιστόρητες βλέψεις της Τουρκίας έναντι τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου», που προκάλεσαν τον ενθουσιασμό κάθε πατριωτικού φόρουμ (‘Greek National Pride’: «ΕΙΔΗΣΗ: ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Ρ. Δούρου: ‘Η Τουρκία πλανάται πλάνην οικτρά’»), με υποψιάζουν ότι επέστη η στιγμή για την επίσημη εμφάνιση του Αριστεροακροδεξιού  μετώπου για τη Σωτηρία της Πατρίδος. Μένει να λυθούν κάποιες σοβαρές διαφωνίες γιατί ενώ ο κ.Τσίπρας έχει «θερμές ανθρώπινες σχέσεις» με τον Αρχιεπίσκοπο Λαυρεντιάδη, Κυριακίδη και Φωτοβολταϊκών Δάσους Πεντέλης, κ.Ιερώνυμο, ο κ.Καμμένος είναι οπαδός των Παλαιοημερολογιτών (βλ.βίντεο) και νεοφώτιστος Οικολόγος (προς το παρόν, μόνο για τις ‘Σκουριές’) και να ξέρετε οι νεοφώτιστοι είναι πολύ φανατικοί.

Κύριε Ροΐδη,
Δεν θα προλάβουν οι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και Κύπρου να μοιράσουν την εκκλησιαστική Γη, σε ακτήμονες ο πρώτος, σε ομόλογα με ρήτρα μονής Κύκκου ο δεύτερος, ίνα πληρωθεί το ρηθέν υπό του Κυρίου (Γλέζου του Τουρκοφάγου) και οι Τούρκοι θα αποπειραθούν να εισβάλουν στη χώρα μας. Προσωπικώς δεν ανησυχώ, πιστεύω σαν Εισαγγελέας υπερασπιστής του θεού Παστίτσιου και σαν τον κ.Φερέτη (πατριαρχείον, ΕΤ3-«εκβιασμοί») την προφητεία Παίσιου: «Οι Τούρκοι τα κόλλυβα τα έχουν στη μέση τους. Θα πάθουν μεγάλο κακό. Τότε θα επέμβη από πάνω ο Ρώσος (θα έχει και καταθέσεις στην Κύπρο;) και θα γίνει όπως τα λέει η προφητεία του Αγίου Κοσμά. Οι μεγάλοι θα φροντίσουν…».

Κύριε Ροΐδη,
Ομολογώ ότι δεν με εκπλήσσει τίποτα πλέον, όσον αφορά στο ΣΥΡΙΖΑ. Όταν είχα ακούσει τον κ.Μπαλάφα να υπερασπίζεται μιλώντας ακατάσχετα με τον κ.Κουρή senior (τον μόνο της οικογενείας εκτός φυλακών σήμερα) το ρίσκο (!) της μονομερούς (!) μείωσης των εξοπλισμών μας σε μια προεκλογική τηλεοπτική εμφάνιση φιάσκο (24.5.2012), που έθρεψε τότε κάθε ακροδεξιά επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, επειδή δεν ήξερε ή δεν ήθελε να επικαλεστεί την επίσημη πρόταση Ερντογάν για αμοιβαία μείωση, υποψιάστηκα ότι ο αδιάβαστος αυτός ειρηνιστής θα ήταν από τους πρώτους που θα διακινούσε στο ΣΥΡΙΖΑ την αχνά τότε διαγραφόμενη υποψία για συνεργασία με το κόμμα Καμμένου, όπως και έγινε.

Κύριε Ροϊδη,
πολλοί θέλουν να αγνοούν τι εκπροσωπεί το κόμμα του τ.υφυπουργού Λιμενικού Σώματος κ.Καμμένου (ξέρετε αυτοί οι ναυαγοσώστες που ενίοτε περιποιούνται πρώτοι τους θαλασσοπνιγμένους μετανάστες):

1Καταδίκη της Ελλάδας για ανατριχιαστικά βασανιστήρια. Δικαίωση μεταναστών από το ‘Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου’ (Νικολακόπουλος Δ., ‘ΤΟ ΒΗΜΑ’, 19/01/2012) …Η πρώτη υπόθεση, η «υπόθεση Zontul», όπως ονομάζεται, αφορά … βιασμό του προσφεύγοντα – κρατούμενου μετανάστη χωρίς χαρτιά – με γκλόμπ από άνδρα του Λιμενικού Σώματος παρουσία συναδέλφων του στα Χανιά το 2004. Οι λιμενικοί στη συνέχεια χτύπησαν τους μετανάστες συγκρατουμένους του, τους κατέβρεξαν με νερό και τους περιέλουσαν με χημικές ουσίες».

2. PRO ASYL: ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ και παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο ΑΙΓΑΙΟ [29.10.2007]. «Το ελληνικό λιμενικό μας υποχρέωσε να μπούμε πίσω στην φουσκωτή βάρκα μας στα ανοιχτά. Πριν μπούμε μέσα έκαναν μικρές τρύπες με μαχαίρι. Όλη η ομάδα πήρε μόνο ένα κουπί. Πέταξαν τα παπούτσια μας στη θάλασσα». «Eίμασταν μεσοπέλαγα όταν μας βρήκε το λιμενικό. Μας ανέβασαν στο σκάφος τους έναν – έναν. Πρώτος ήταν ένας 17χρονος. Το όνομά του ήταν M.F. Τον ξυλοκόπησαν αμέσως. Οι άλλοι φοβήθηκαν και πήδηξαν στο νερό. Μετά μας έβγαλαν από τη θάλασσα και άρχισαν να μας κτυπούν και να πυροβολούν… με κτύπησαν και μου έσπασαν ένα πλευρό. Μας έβαλαν μπρούμυτα στο πάτωμα και μας πατούσαν». «Ο λιμενικός πήρε μια πλαστική σακούλα και την έβαλε στο κεφάλι μου. Με το ένα χέρι του έσφιξε την σακούλα δυνατά γύρω από το λαιμό μου. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω άλλο. Eπανέλαβαν αυτήν την διαδικασία με την πλαστική σακούλα τρεις φορές και μου υπέβαλαν πάντα τις ίδιες ερωτήσεις. Μετά ένας λιμενικός έκανε ένα σημάδι με το χέρι του: ‘Φθάνει’». Προσωπικά τα παραπάνω τα θεωρώ συκοφαντίες, γιατί τον Οκτώβρη 2007 νομίζω πως υφυπουργός ήταν ο κ.Καμμένος, για τον οποίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ μας διαβεβαίωσε ότι καταδικάζει την αστυνομική βία.

Κύριε Ροΐδη,
Προσωπικά δεν θα κάνω τη χάρη στον κ.Τσίπρα και στον φερόμενο ως σύμβουλό του κ.Ν.Κοτζιά (think tank, φίλο και πελάτη του νομικού κ.Φαήλου Κρανιδιώτη), που υποστηρίζει δημόσια τη σύμπραξη με τους Ανεξέλ, να πιώ το ποτό του Λωτού. Μπορεί οι κ.κ.Τσίπρας-Καμμένος και Άνθιμος (του «επιστημονικού» συνεδρίου ‘Αριστερά και Εκκλησία’) να είναι θαυμαστές του Μεγαλέξανδρου, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό αποτελεί επαρκή συνδετικό κρίκο για να στηθεί μια πολιτική συμμαχία. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέψευσε το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ (30.3) για την παραχώρηση στο κόμμα Καμμένου των υπουργείων Εξωτερικών, Αστυνομίας και Στρατιωτικών. Δεν καταδέχομαι ούτε να σχολιάσω τι συνέπειες θα είχε αυτό, αν αυτή η συγκυβέρνηση κρατούσε πάνω από τρεις ημέρες. Μια αναδίφηση στα «Άπαντα», στα φημολογούμενα και στα πεπραγμένα του συγγραφέως Καμμένου είναι από μόνη της σαφής.

Α. Ο κ.Καμμένος έχει πλούσιο βιογραφικό: Αντιπρόεδρος της ΟΚΕ Δημοσίας Τάξης (1993-1994). Μέλος Πολ.Γραφείου του Ευρ.Λαϊκού Κόμματος (από το 2003). Πρόεδρος της Ομάδας Χριστιανοδημοκρατών, Συντηρητικών στην Κοινοβ.Συνέλευση του ΟΑΣΕ (2003-2007). Πρ.Διαρκούς Επιτροπής Εθν.Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής (2006-2007). Υφυπ.Ναυτιλίας (2007-2009). Το κοινοβουλευτικό έργο διακρίνεται για την δράση του σε θέματα Εθνικής και Δημόσιας Ασφάλειας και σε θέματα διαφθοράς και διαφάνειας με μεγάλο αριθμό καταγγελιών και αποκαλύψεων. «Για τη σημαντική του συμβολή στον αγώνα της Ορθοδοξίας τιμήθηκε με το «Μεγαλόσταυρο της Τιμής» από το Πατριαρχείο Τσεχίας και με το Παράσημο της Τιμής από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων» (sic). Από τον κ.Σαρκοζί τιμήθηκε με το παράσημο του «Ιππότη του Εθνικού Τάγματος της Αξίας» για τη δράση του κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Συγγραφικό έργο: “Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη” (1990), “Eλληνισμός-Ορθοδοξία στην Δεύτερη Χιλιετία, Τόμος 1” (1997), “Ελληνισμός-Ορθοδοξία στην Δεύτερη Χιλιετία”, Τόμος 2 (1998), “Ελληνισμός-Ορθοδοξία στην Δεύτερη Χιλιετία”, Τόμος 3 (1999). Είναι ιδρυτικό μέλος της άτυπης Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για «Θέματα Ελληνισμού και Ορθοδοξίας». Να προσθέσω πως φέρεται από το ευσεβές «Πενταπόσταγμα» (25.5.2011) ως κυνηγός των αιρέσεων. Να σημειώσω πως πατριαρχείο Τσεχίας, που εμφανίζεται στα διαδικτυακά βιογραφικά του κ.Καμμένου, δεν υπάρχει και κάποιος πρέπει να πληροφορήσει τον ειδικό σε ζητήματα Ορθοδοξίας κ.Καμμένο γι’αυτό. Υπάρχει η Αρχιεπισκοπή (τ.Μητρόπολη) Τσεχίας και Σλοβακίας η οποία έχει τιμήσει και τον Γρ.Μιχαλόπουλο (εκβιασμοί κλπ).

Β. Από το πόνημα Π.Καμμένου, : ««Τρομοκρατία: Θεωρία και Πράξη» (1992): «Υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία που δείχνουν κάποια σχέση ανάμεσα στους τρομοκράτες και στο ΠΑΣΟΚ…..».

Γ. (23.4.2012) Την αντίδραση του Π.Καμμένου προκάλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία έφερε στο φως εξώδικο του χουντικού υπουργού Γεωργίου Γεωργαλά που  ισχυρίζεται στο εξώδικο που έστειλε στον Πάνο Καμμένο πως υπήρξε ο επικοινωνιακός σύμβουλος του, ενώ του έγραψε βιβλίο για την τρομοκρατία, αλλά και μελέτη για τη σημερινή κρίση, εργασίες για τις οποίες όπως λέει δεν πληρώθηκε.

Δ. (24.3.2012 adena-gr.blogspot) Η Νέα Δημοκρατία, ξεκίνησε οργανωμένη επίθεση κατά του προέδρου των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», Πάνου Καμμένου, κατηγορώντας τον, με μπροστάρη τον Γεράσιμο Γιακουμάτο για περίεργο πλουτισμό από το χρηματιστήριο, ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για τις σπατάλες του Πάνου Καμμένου από τη χρήση ελικοπτέρων του λιμενικού! «Ο Π. Καμμένος στο διάστημα (2007-2009) που διατέλεσε υφυπουργός Αιγαίου χρησιμοποιούσε αφειδώς ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας για να πηγαίνει όχι μόνο στα απομακρυσμένα νησιά, αλλά στην κοσμοπολίτικη Μύκονο και στη Σύρο και φυσικά στην Ικαρία όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Όπως φαίνεται από τα τιμολόγια που φέρνει σήμερα στο φως η «Κυρ.Δημοκρατία», οι πτήσεις αυτές έβαλαν μέσα στον προϋπολογισμό του κράτους κατά 248.757 ευρώ, ..» (antinews 10/04/2012).

Ε. «Αύριο δικάζονται οι Έλληνες βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος άδικα και προβοκατόρικα. Οί μηνυτές γνωστοί για την αντεθνική τους δράση μέ θέσεις υπέρ των σκοπιανών και μονίμως κατά των Ελληνικών θέσεων….. Είμαι περήφανος που διετέλεσα πολιτικός σας προιστάμενος. Η σκευωρία θα καταπέσει. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣΠάνος Καμμένος. (blog Olympia-19.12.2011)

Σημ.Λασκ.: (Oι ηρωικοί βατραχάνθρωποι κατηγορήθηκαν ότι φώναζαν: «Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ».  «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό».  «Τους λένε «Σκοπιανούς», τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ’ απ’ αυτούς»).

Στ/α (28 Οκτ 2012) «Η Κουντουρά παρακολουθεί με δάκρυα την παρέλαση» (makeleio.gr)

Σημ.Λασκ. «Στόχος» (3.5.2012) για το στρατηγό Κουντουρά: «…Μετά την εγκατάστασιν εις την χώραν της Καραμανλικού τύπου Δημοκρατίας, ίδρυσεν εις τα πλαίσια της διακηρυσσομένης ελευθέρας διακινήσεως των ιδεών φιλοβασιλικήν οργάνωσιν. Αλλά η Δημοκρατία του αγνώμονος εκείνου πολιτικού δεν επέτρεψε την ονομασίαν «Βασιλική Εθνική Οργάνωσις», ήτις τελικώς ωνομάσθη «Βυζαντινή Εθνική Οργάνωσις» (ΒΕΟ)..».

Στ/β. Ναζιστικό μπλογκ «Hellas Orthodoxy». Aναδημοσίευση από το προσωπικό μπλογκ της βουλευτίνας (31 Μαρτίου 2012)

«ΠΡΩΤΑ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ Η ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ», ΛΕΕΙ Η ΚΟΥΝΤΟΥΡΑ. ΕΝΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΕΘΝΟΣ, ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΚΡΑΤΟΣ Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος, ανάμεσα σε πολλούς άλλους ίσης (και όχι ίσσονος) σημασίας (sic), που ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα δώσουν ποτέ λύση στο πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης. Η λύση θα δοθεί μόνο από ένα δυναμικό εθνικό-λαικό κίνημα, συντεταγμένης πολιτικής κατεύθυνσης, που θα κάνει πράξη τα αυτονόητα. Ποία είναι αυτά; Ότι θα έκανε πάνω κάτω κάθε κυρίαρχο έθνος και κάθε σοβαρό κράτος. 1.Θωράκιση των ελληνικών συνόρων, με δράση ισχύος από τις ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας….”.

Ζ/α. (6.4.2012) Χρ. Γιαταγάνα (τ.ΔΗΚΚΙ): Να επανέλθει η θανατική ποινή για εσχάτη προδοσία.

Ζ/β.(19 .12. 2012) Γιαταγάνα: : «Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις των Σκοπίων και των φίλων τους;»

Η. “Αυγή” “Παρωδία δικαιοσύνης για τους χρυσαυγίτες (Λαζαρίδου Ε. -24/05/2012). Σε παρωδία απονομής της Δικαιοσύνης εξελίσσεται η ποινική αντιμετώπιση των τριών χρυσαυγιτών (σ.σ.: ανάμεσά τους και η υποψήφια της οργάνωσης στις πρόσφατες εκλογές Θέμις Σκορδέλη) που κατηγορούνται για το άγριο μαχαίρωμα τριών Αφγανών … Χθες η δίκη αναβλήθηκε για έκτη (!) φορά, σε μια κατά τ’ άλλα αυτόφωρη διαδικασία, ενώ παρά τον βαρύτατο τραυματισμό των Αφγανών, η κατηγορία είναι απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη……ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Β.Καπερνάρος ζήτησε ταυτότητα από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, που τον πλησίασε για να πληροφορηθεί για την υπόθεση, προκειμένου να της πει το όνομά του!» (Σημ.Λασκ. η δίκη εκκρεμεί ακόμη γιατί αναβλήθηκε και το Σεπτέμβρη για 7η φορά λόγω απουσίας του κ.Καπερνάρου).

Θ. (TVXS-1.8.2012) Απαντώντας στον κ.Ν.Μαριά (ΑΝΕΛΛ) στην κατηγορία για τη «μεγάλη κωλοτούμπα» ο Άδ.Γεωργιάδης ανέφερε ότι «είναι πολύ περίεργο να ακούω αυτό τον χαρακτηρισμό για την μεταβολή από το ένα κόμμα στο άλλο από κάποιον που ήταν στα νιάτα του στο ΚΚΕ-ΜΛ, το 2000 υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ, το 2010 υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ και το 2012 με τους Ανεξάρτητους Έλληνες». «Αν εγώ είμαι κωλοτούμπας εσείς είστε η Νάντια Κομανέτσι με μούσια», τόνισε (Σημ.Λασκ. Ο Άδωνις ξέχασε το σύντομο πέρασμα Μαριά και από τη ‘Σπίθα’ του τ.υπουργού της ΝΔ κ.Μίκη Θεοδωράκη, όταν μετά την ομιλία το στα Προπύλαια ο κ.Λαφαζάνης αναγκάστηκε να το σκάσει από το Βασιλικό Κήπο για να γλυτώσει από τα μαινόμενα στίφη της).

Ι. (30.1.2012) Όταν ο κ.Δημαράς (τ.διαφημιστής του Ariel, τ.ΠΑΣΟΚ, τ.ΔΗΚΚΙ, τ. ΞΑΝΑ-ΠΑΣΟΚ, διαπραγματευόμενος μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξέλ, μέχρι ο πρώτος να αναγκαστεί λόγω του ξεφωνητού να του κλείσει την πόρτα) μελετά τον Γκαίτε (αλλά δεν έχει ιδέα τι ολιγαρχικός εστί ο Πλάτων): «Αν είχατε διαβάσει λίγο Ιστορία, … είναι ο Τόπος, στον οποίο εσείς οι Γερμανοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι οφείλετε τη συνέχειά σας, στη διάρκεια των αιώνων. Αν είχατε μελετήσει Γκαίτε, ….. Στη Χώρα μου, οφείλετε το γεγονός ότι από άγριοι και απολίτιστοι Γότθοι μετατραπήκατε σε συντεταγμένο έθνος, μόνο που όπως φαίνεται η πρώτη σας ιδιότητα είναι γονιδιακή και δεν σας εγκαταλείπει. Αυτή η Χώρα, δεν Πωλείται, δεν Αγοράζεται, δεν Κατακτιέται. Και αυτό, επίσης, θα το γνωρίζατε, αν είχατε διαβάσει ιστορία. Εμείς, προτάσσουμε τον Πλάτωνα απέναντι στο δικό σας Χιτλερισμό…».

Κ (10-01-13). Με τις υπογραφές Ανεξάρτητων Ελλήνων, Χρυσής Αυγής…κατατέθηκε χθες και επίσημα η τρίτη κατά σειρά πρόταση προανακριτικής για τη λίστα Λαγκάρντ, που επικεντρώνεται και στα πρόσωπα των πρώην πρωθυπουργών Γ. Παπανδρέου και Λ. Παπαδήμου

Λ. Νόμος για ιθαγένεια: Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή ξεκίνησαν την αλλαγή του!

(Αυγή  10/07/2012)

Μ. «Πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή με πρωταγωνίστρια την Ραχήλ Μακρή των ΑΝΕΛ

(ΤΑ ΝΕΑ,  29/01/2013)

-Σοφία Βούλτεψη: «Βρε Τέρενς είμαστε κι εμείς εδώ. Πως κάνετε έτσι;»

-Ραχήλ Μακρή: «Τι λες μωρή που είστε κι εσείς εδώ»…. «Εγώ μεγάλωσα στη Σαλονίκη. Εσύ ξέρουμε που και πως μεγάλωσες και ποιος ήταν ο πατέρας σου;»

-Β.: «Ποιος ήταν ο πατέρας μου;»

-Ρ. Μ.: «Αμα δεν τον ξέρεις θα στον μάθω εγώ ποιος ήταν»….».

(σημ.Λασκ.: ο πατέρας της κας Βούλτεψη υπήρξε δημοσιογράφος της ‘Αυγής’ από το 1953 και συνέβαλε στην εξιχνίαση της δολοφονίας Λαμπράκης στη ‘Σαλονίκη’ της κας Μακρή).

Ν. Στην πρόσφατη αρχιερατική κηδεία του αρχηγού της ρατσιστικής ακροδεξιάς και φιλοχουντικής «Εθνικής Συμμαχίας» Γρηγόρη Μιχαλόπουλου, εκδότη της Αποκρυφιστικής ‘Ελεύθερης Ώρας’ (666, Αντίχριστος, προφητείες, συνωμοσιολογίες), Ομολογητή και Άρχοντα Οφικιάλιου της Ορθοδοξίας (φυλάκιση για εκβιασμούς) παρευρέθηκε και ο Τέρενς Κουϊκ ως εκπρόσωπος του Π.Καμμένου, ο οποίος έστειλε στεφάνι.

Ξ. Από το προεκλογικό πρόγραμμα Καμμένου: «… υποψήφιοι προς φοίτηση στις Παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας θα πρέπει να είναι Έλληνες Πολίτες (συμφωνεί και η Χ.Α.). Επανεξέταση των αιτημάτων κατασκευής Τεμένους σε εκτάσεις και υποδομές που ανήκουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώμ.Ασφαλείας. Απόσπαση των Στρατιωτικών Σχολών και των Ακαδημιών των Σωμ. Ασφαλείας από τις Πανελλαδικές εξετάσεις. Κατάργηση της Μονιμότητας για τις νέες προσλήψεις στο Δημόσιο. Ενεργοποίηση Προγράμματος ολικής απέλασης λαθρομεταναστών…Όλα τα έξοδα … θα χρεώνονται άμεσα στις χώρες προέλευσης» (Μπράβο αισιοδοξία!).

Κύριε Ροϊδη,
Παραδίδω τον κ.Τσίπρα, στην κρίση των αναγνωστών μας. Επιδιώκει, με ήξεις αφήξεις πάντα («συνεργασία με το Διάβολο», κλπ) αλλά ολοφάνερα πλέον (στην περίπου βέβαιη περίπτωση που δεν πάρει πλαστή αυτοδυναμία με τον ισχύοντα, με ευθύνη και του ΣΥΡΙΖΑ καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο), να συγκροτήσει κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας με το κόμμα Καμμένου, πράγμα έτσι κι αλλιώς αριθμητικά πολύ δύσκολο και πρακτικά ανέφικτο. Η επιδίωξη όμως είναι από μόνη της ισχυρότατη αιτία ηθικής και πολιτικής καταδίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Λαφαζάνης προσποιείται ότι διαφωνεί, αλλά υπερασπίζεται τους Ανεξέλ: «μια μεθοδευμένη βρώμικη επιχείρηση του μνημονιακού κατεστημένου, σχεδιασμένη εδώ και καιρό, εξελίσσεται αυτές τις μέρες με τον κωδικό: «απαξίωση και διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων» (Iskra, 15.12.2012).

ΥΓ

Προσφερόμενο: Καμμένος: Είμαι Παλαιοημερολογίτης

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, Των Αμνοεριφίων, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

13 Responses to Ο θίασος Καμμένου θα ανεβάσει παράσταση στο θεατράκι της Κουμουνδούρου;

  1. Ο/Η Mίμης ο σιδεράς λέει:

    Mπαλάφας.
    Και πατριώτης με τον Καμμένο και οπαδός του μονομερούς αφοπλισμού.
    Θα το ρισκάρουμε!

  2. Ο/Η Καμμένε τσίπρα λέει:

    Eφημερίδα [Εργατική Αλληλεγγύη]
    Νο 1065
    3 Απρίλη 2013
    σελ. 4

    http://www.ergatiki.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=7731:i1065&Itemid=62

    Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2013 10:45
    Τι έχει να προσφέρει μια συνεργασία Τσίπρα – Καμμένου;
    Νίκος Λούντος

    Η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου είναι το πιο χαμηλό σημείο στο οποίο έχουν φτάσει τα “ανοίγματα” του ΣΥΡΙΖΑ στο βωμό της κυβερνητικής εξουσίας. Από τις επαφές με τον Σόιμπλε, στη σύγκριση του Ομπάμα με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στα καλά λόγια για τα επιτεύγματα των κυβερνήσεων της Βραζιλίας και της Αργεντινής, φτάσαμε στους ύμνους στον “εθνάρχη” στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Καραμανλή και τώρα στο κοινό μέτωπο με τους εθνικιστές.

    Η συνάντηση αντιπροσωπειών των δύο κομμάτων, πέρα από δύο κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες κατέληξε στη δημιουργία ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ενάντια στην κυβέρνηση, με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο. Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να ξέχασε τόσο γρήγορα ποιος είναι ο Καμμένος και το κόμμα του. Ένα πλουσιόπαιδο που αναδείχθηκε στον κομματικό σωλήνα της Νέας Δημοκρατίας υπό την προστασία του Έβερτ και του Μητσοτάκη. Από τη δεκαετία του ’90 κάτω από τα φτερά του Καμμένου καλυπτόταν όλη η ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, βασιλόφρονες, χουντικοί, “μακεδονομάχοι”, “απελευθερωτές” της Βορείου Ηπείρου και όσοι ήθελαν να βάλουν όλη την Αριστερά στη φυλακή μαζί με τη 17 Νοέμβρη. Ο ίδιος ο Καμμένος ήταν βασικός “θεωρητικός” της σύνδεσης του ΠΑΣΟΚ με την τρομοκρατία.

    Το προεκλογικό πρόγραμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποσχόταν να επανέλθουν τα ξερονήσια ως φυλακές, μάλιστα με… ιδιώτη στρατηγικό επενδυτή. Πρότεινε να εφαρμοστούν φυλετικοί διαχωρισμοί στους μετανάστες ανάλογα με το χρώμα και την προέλευση. Οι υπόλοιπες “δημοκρατικές” του προτάσεις ήταν στη θέση των υπουργών να μπουν μπάτσοι, δικαστές και στρατιωτικοί, να φτιαχτεί οχταετές συμβούλιο εθνικής ασφαλείας που θα έχει ρόλο πάνω από τις κυβερνήσεις και προφανώς δεν θα εκλέγεται.

    Το κόμμα του Καμμένου, πίσω από τον “αντι-μνημονιακό” μανδύα είναι ένα αρρωστημένο προϊόν της κρίσης της Νέας Δημοκρατίας. Αναπαράγει και ενισχύει όλη την εθνικιστική ρητορεία που πλασάρει ο Σαμαράς, όπως κάνει και η Χρυσή Αυγή. Στη διάρκεια των διερευνητικών εντολών για την κυβέρνηση πέρσι, το πρώτο από τα επτά σημεία που πρόβαλλε ο Καμμένος ήταν η ανακήρυξη ΑΟΖ σε όλη την επικράτεια της χώρας. Τότε ήταν που κυκλοφόρησε και το σημείωμα που είχε δώσει στον Παπούλια, όπου δήλωνε έτοιμος να κυβερνήσει “αν συνέτρεχε σοβαρός κίνδυνος για τη χώρα”.

    Το κόμμα του Καμμένου είναι το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα που έχει σπάσει το εμπάργκο κατά της Χρυσής Αυγής. Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” με τον ίδιο τρόπο που τώρα καλούν μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ τον Προβόπουλο να καταθέσει, κατέβασαν το Γενάρη μαζί με τους νεοναζί την πρόταση σύστασης επιτροπής κατά Παπανδρέου και Παπαδήμου. Ο Καμμένος ήταν ο πολιτικός αρχηγός που έτρεξε να υπερασπιστεί τους βατραχάνθρωπους που φώναζαν φασιστικά συνθήματα πέρσι στις παρελάσεις, ενώ οι δεξιές φυλλάδες με εγγύηση τη στήριξη Καμμένου και Χρυσαυγιτών προτείνουν στο Σαμαρά να κατεβάσει τις ρατσιστικές αλλαγές στο νόμο για την ιθαγένεια.

    Καταγγελία

    Πριν από τις εκλογές του Μάη, όταν ο Γιάννης Δημαράς αποφάσισε να κατέβει μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, μια σειρά αριστερά στελέχη του Άρματος Πολιτών αποχώρησαν, καταγγέλοντας τη δεξιά συνεργασία. Κάποιοι από αυτούς πήγαν στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Στάθης Παναγούλης που σήμερα είναι βουλευτής.

    Τότε, οι αποχωρούντες από το Δημαρά έγραφαν: “Το Άρμα Πολιτών το δημιουργήσαμε για να έχει ο λαός μας ζωή με ιδανικά και όχι επιβίωση με δανεικά, και δεν συμπράττουμε στη διάσωση πρώην βουλευτών της Ν.Δ. που διεκδικούν με νεοφιλελεύθερο ‘αντιμνημονιακό’ μανδύα να διασώσουν τη δική τους ‘πατρίδα’ χωρίς να διασώζουν την Ελλάδα και τον λαό”. Τώρα, με τις επιλογές του Τσίπρα, ξαναβρίσκονται να συνεργάζονται με τον Καμμένο.

    Αν νομίζει κανείς ότι με τέτοιες συμμαχίες, απελευθερώνονται δυνάμεις, κάνει μεγάλο λάθος. Μια γεύση από το τι είδους τέρατα γεννιώνται, δόθηκε την περασμένη βδομάδα σε εκδήλωση για την Κύπρο που οργάνωσε η κίνηση “Πράττω” του Νίκου Κοτζιά, όπου βρέθηκαν στο ίδιο πάνελ ο Μαριάς των Ανεξάρτητων Ελλήνων και η Νάντια Βαλαβάνη από το ΣΥΡΙΖΑ.

    Όλη η εκδήλωση κινήθηκε στον αστερισμό της πατριδοκαπηλίας και της συνωμοσιολογίας για τα σχέδια κατά του “ελληνισμού”, με φωνές που καλούσαν σε εθνικό μέτωπο από το οποίο η μόνη αντι-μνημονιακή δύναμη που πρέπει να αποκλειστεί είναι η Αριστερά που δεν έχει πατρίδα. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ αντί για κρίση του καπιταλισμού βλέπει “τούρκικο δάκτυλο”, αντί για αντίσταση των εργατών θέλει εθνικές συνεργασίες και αντί για σύγκρουση με τους καπιταλιστές και τους τραπεζίτες προτείνει λύση μέσω… εκμετάλλευσης των υδρογονανθράκων, θα είχαν κάποια λογική αυτά τα μέτωπα.

    Μέχρι στιγμής, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει την επιλογή της ως μια κακόγουστη “επέκταση” της υπόσχεσης για “κυβέρνηση της Αριστεράς”, μόνο που πλέον θα πρέπει να βάλει και το χεράκι του ο Καμμένος. Αύριο ποιος ξέρει τι άλλη συνεργασία θα χρειαστεί.

    Ακόμη και μια σκέτη χειραψία με τον Καμμένο θα ήταν ντροπή για την Αριστερά. Η πρόταση “μετώπου” είναι επικίνδυνη. Στην πραγματικότητα, οι κινήσεις του Τσίπρα βάζουν πλάτη στην κυβέρνηση του Σαμαρά να συνεχίζει να πουλάει εθνικισμό και ρατσισμό, να φουσκώνει τη Χρυσή Αυγή, με την Αριστερά σε ρόλο κορόιδου.

  3. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Μια διευκρίνηση σχετικά με το motto της ανάρτησης και εν συντομία:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Samuel_Johnson%27s_political_views#The_Patriot
    The Patriot
    In 1774, he printed The Patriot, a critique of what he viewed as false patriotism. On the evening of 7 April 1775, he made the famous statement, «Patriotism is the last refuge of the scoundrel.»[8] This line was not, as widely believed, about patriotism in general, but the false use of the term «patriotism» by John Stuart, 3rd Earl of Bute (the patriot-minister) and his supporters; Johnson opposed «self-professed patriots» in general, but valued what he considered «true» self-professed patriotism.[9]

    Ο Samuel Johnson ήταν ΥΓΙΗΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ (και θρήσκος Αγγλικανός – άσχετο).
    Ο καημένος όχι.

  4. Ο/Η ΚΔ λέει:

    Δημοσιεύθηκε στις 7 Απρ 2013
    Η «Πρωτοβουλία Κατοίκων Πεντέλης — Μελισσίων», πραγματοποίησε σήμερα το πρωί συγκέντρωση στην πλατεία Νέας Πεντέλης και ακολούθησε πορεία προς τη Μονή της Πεντέλης. Παρά την ενοχλητική και λασπώδη βροχή που έπεφτε, ο κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και οι συγκεντρωθέντες έφθασαν στην είσοδο της Μονής, λίγο πριν από τις 13:00, όπου φώναξαν συνθήματα κατά της δημιουργίας φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος, μοίρασαν στον κόσμο ανακοίνωσή τους (συνημμένη ολόκληρη η ανακοίνωση) και αποχώρησαν λίγο αργότερα, επιστρέφοντας στην πλατεία Νέας Πεντέλης.

    O οικόλόγος Καμμένος θα πάρει θέση κατά των αντιπεριβαλλοντολογικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Εκκλησίας ΑΕ, στα δάση και στα ξένα οικόπεδα;

  5. http://papaioannou-giannis.net/2013/04/07/%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%bd%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%ae%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%cf%83%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%84%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%ba/

    Βραδιά ντροπής για το ΣΚΑΙ με τον Τράγκα να στρώνει κόκκινο χαλί σε (ολόκληρη) τη Χρυσή Αυγή

    Posted on Απριλίου 7, 2013 by Γιάννης Παπαϊωάννου • Posted in ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ • 10 σχόλια

    Προσωπικά δεν θυμάμαι καμία πολιτική εκπομπή σε ελληνικό κανάλι να έχει φιλοξενήσει ποτέ ένα πάνελ με καλεσμένους μονάχα από ένα κόμμα. Αυτή η πρωτιά φαίνεται ότι ανήκει από απόψε στο ΣΚΑΙ και στη Χρυσή Αυγή.

    Η Δημοκρατία αυτοκτονεί σε ζωντανή μετάδοση…

  6. Ο/Η Αρχειοφύλακς λέει:

    Η (ανθυπο)παράγραφος Θ αξίζει να εμπλουτιστεί.
    Ελεύθερη επιλογή τίτλου
    (i)»είπε ο γάιδαρος…»
    ή/και (ii)»Το μεγάλο μας ακροδεξιό τσίρκο»

  7. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    Η Λένα Κιτσοπούλου (Αθανάσιος Διάκος) στην «Ελευθεροτυπία»

    «Μια συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων αντέδρασε και εναντιώθηκε στην Ελλάδα με τον «Διάκο». Το κακό δεν είναι ο τρόπος που αντιμετώπισαν ένα θεατρικό έργο, αλλά το ότι, πέρα από το 13% της Χρυσής Αυγής, υπάρχει ένα 90% Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα που είναι καλυμμένο και είναι πολύ πιο ύπουλο, τραμπουκίστικο και φασιστικό από την ομάδα που δηλώνεται φανερά ως Χρυσή Αυγή και ξεμπροστιάζεται, αφού έχει το θράσος και τη βλακεία να ξεστομίζει “θα σας κάνω σαπούνια”. Ο άλλος που, έχοντας μια δημοκρατική, υποτίθεται, φυλλάδα και εκτρέφει όλη αυτή την κατάσταση, όντας φασίστας και τραμπούκος μουλωχτά, είναι πολύ χειρότερος.

    Θεωρώ ότι η χώρα μας έχει πολύ μεγάλο ποσοστό και διαφθοράς και ρατσισμού και τραμπουκισμού… Πιο πολύ οι φίλοι μου οι Γερμανοί με ενημερώνουν για την Ελλάδα. Εχω μια άρνηση να βλέπω ειδήσεις, να διαβάζω εφημερίδες. Μαθαίνω τα απολύτως βασικά… Δεν φοβάμαι τη μοναξιά. Εχω σχέση με τον εαυτό μου… Αν είχα παιδί, θα σκεφτόμουν διαφορετικά. Αλλά είμαι μόνη μου»!…

  8. Ο/Η Αλέκςισ Τςίμπλασ λέει:

    Mηλιός κατά Καμμένου

  9. Ο/Η Μητροπολίτης Φιφίκα λέει:

    Στις 30 Ιανουαρίου 2012, αντιδράσεις προκάλεσε ανάρτηση στη προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του βουλευτή ΚΑΜΜΕΝΟΥ, όπου σχολίασε τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ομοφυλοφίλου Υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βέστερβέλλε. Η ανάρτηση διαγράφηκε την επόμενη μέρα.

    Εφημ. Το Ποντίκι, Ο Πάνος Καμμένος και οι ομοφυλόφιλοι, 31/01/2012

  10. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    Πάνος Καμμένος: ο «Ζέρβας» των ΑΝ.ΕΛΛ.

    H πολυτάραχη πορεία του από τα χρόνια της ΟΝΝΕΔ μέχρι τη δημιουργία του… δικού του κόμματος

    Στο συνέδιο των ΑΝ.ΕΛΛ. ο Καμμένος αναφέρθηκε στη συνεργασία του Ζέρβα με τον Βελουχιώτη για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου. Μόνο που ξέχασε να προσθέσει ότι λίγα χρόνια αργότερα ως υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Ζέρβας ήταν εκείνος που οργάνωσε το ανθρωποκυνηγητό κατά των οπαδών της Αριστεράς

    Του Δημήτρη Ψαρρά

    Με την πανηγυρική εκλογή του Πάνου Καμμένου στην προεδρία έληξε χθες το ιδρυτικό συνέδριο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων (ΑΝ.ΕΛΛ.). Σ’ αυτό το «γενετήσιο» συνέδριο –όπως το αποκάλεσε ο βουλευτής Αχαΐας κ. Νταβρής- κυριάρχησε βέβαια το «αντιμνημονιακό» κλίμα, αλλά αναπαράχθηκαν και όλα τα γνωστά ακροδεξιά στερεότυπα της εποχής περί «σιωνιστικού νεοταξισμού», περί «σιωνιστών και μασόνων», περί «σκουπιδιών μισελληνισμού», περί «εσωτερικών εχθρών», περί «εποικισμού» από τους μετανάστες και περί «διάλυσης του ελληνικού γένους». Ακόμα και ο μεταξικός «Τρίτος Ελληνικός Πολιτισμός» πλασαρίστηκε ως στρατηγικός στόχος. Είναι αλήθεια ότι ο κ. Καμμένος έχει χτίσει ένα πολιτικό κόμμα κατ’ εικόνα και ομοίωσή του. Η ενασχόληση του σημερινού προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. με τα κοινά ξεκίνησε από την ΟΝΝΕΔ την περίοδο της «σκληρής» αρχηγίας Βασίλη Μιχαλολιάκου.

    Στη ΔΗΑΝΑ

    Οι εκκαθαρίσεις στη νεολαία που προκάλεσε ο Μητσοτάκης όταν διαδέχτηκε τον Αβέρωφ οδήγησαν τον Καμμένο στη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου, με την οποία πολιτεύτηκε στις εκλογές του 1990. Ο Καμμένος επανήλθε στη Νέα Δημοκρατία και τον Μάρτιο του 1991 ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης τον διόρισε πρόεδρο του Δ.Σ. της προβληματικής εταιρείας «Ελίντα ΑΒΕ» (Ιζόλα-Εσκιμό), την οποία «αποκρατικοποίησε», δηλαδή απέλυσε τους εργαζομένους της.

    Η υπόθεση της «Ελίντα» θα συνοδεύει τον Καμμένο για πολλά χρόνια. Μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη θα τεθεί θέμα δίωξης του ίδιου και των μελών του Δ.Σ. με τις κατηγορίες της απιστίας, της απάτης, της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος και της πλαστογραφίας. Η άρση της ασυλίας του όμως θα απορριφτεί με μεγάλη πλειοψηφία από τη βουλή (24.5.1995 και 19.11.1997).

    Από τις εκλογές του 1993 ο Πάνος Καμμένος εκλέγεται με άνεση στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας. Διαθέτει μια αξιοπρόσεκτη οικονομική άνεση, την οποία του εξασφαλίζει η οικογένειά του (πατέρας και πεθερός), αλλά διαθέτει και μια προσωπική πολιτική ατζέντα, η οποία τον βοηθά να διατηρεί μια αυτόνομη πορεία. Από τη μια μεριά ενισχύει το νεοφιλελεύθερο προφίλ που απέκτησε με την υπόθεση των «αποκρατικοποιήσεων», από την άλλη ταυτίζεται με κάθε λογής δραστηριότητα του ακροδεξιού συρμού (βασιλικοί, χουντικοί κ.λπ.).

    Τη διπλή αυτή επιλογή του ο Καμμένος την προβάλλει ευθύς μετά την εκλογή του στη Βουλή το 1993. Από τη μια μεριά εμφανίζεται στο πλευρό των ιδιοκτητών λεωφορείων που αντιδρούσαν στην άρση της ιδιωτικοποίησης των αστικών συγκοινωνιών από την κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ από την άλλη υμνεί τη χούντα και διεκδικεί την εύνοια της βασιλικής οικογένειας. Την επέτειο της 21ης Απριλίου 1994 ο κ. Καμμένος θα δηλώσει ότι πρέπει «να θέσουμε τέρμα στον πολιτικό ρατσισμό», εξηγώντας ότι αναφέρεται στην αποφυλάκιση των πραξικοπηματιών. Την ίδια χρονιά θα στηρίξει τον ΟΝΝΕΔίτη Καλαμπόκα που κατηγορούνταν για τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα και θα βρεθεί δίπλα στον «εθνικόφρονα ψεκαστή» Βρακά στο Αεροδικείο και το καλοκαίρι του 1995 είναι ένας από τους δέκα νεοδημοκράτες βουλευτές που ταξίδεψαν στο Λονδίνο για τον γάμο του Παύλου Γκλίξμπουργκ.

    Κορυφαία στιγμή στην πολιτική δραστηριότητα του Πάνου Καμμένου είναι η έκδοση του βιβλίου «Τρομοκρατία, Θεωρία και Πράξη», το καλοκαίρι του 1992 (εκδ. Ελληνική Ευρωεκδοτική). Το βιβλίο προλογίζει ο «σύμβουλος άμυνας και ασφαλείας» του Μητσοτάκη στρατηγός Γρυλλάκης, αλλά πίσω από τη συγγραφή του βρίσκεται ο κρυφός σύμβουλος του Καμμένου Γεώργιος Γεωργαλάς, υπουργός και επίσημος προπαγανδιστής της χούντας. Τις σχέσεις Καμμένου και Γεωργαλά θα επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική περίοδο του 2012.

    Σε βιβλίο του Γεωργαλά

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι ολόκληρα αποσπάσματα του βιβλίου βρίσκονται αυτούσια σε προγενέστερο βιβλίο του Γεωργαλά, γραμμένο επί δικτατορίας («Πυρηνική Ειρήνη», Ελληνικός εκδοτικός οργανισμός, Αθήναι 1970). Οι πιθανές εξηγήσεις είναι μόνο δύο: είτε ο Γεωργαλάς είναι πράγματι ο συντάκτης της «Τρομοκρατίας» είτε το βιβλίο είναι εν μέρει προϊόν λογοκλοπής. Οσο για το περιεχόμενο του βιβλίου («αθλιότητα» θα το ονομάσει ο Ανδρέας Παπανδρέου), πρόκειται για ένα συμπίλημα χοντροκομμένων ανακριβειών (όπως η υποτιθέμενη δολοφονία του Κάρλος από την KGB) με στοιχεία μυθομανούς ενοχοποίησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ («ο Κώστας Λαλιώτης είχε συλληφθεί, τότε που φορούσε σκουλαρίκια, να βάζει φωτιά στα Εξάρχεια»). Τον Δεκέμβρο του 1994 ο Καμμένος θα είναι ένας από τους πέντε βουλευτές που θα επισκεφτεί τον Κάρατζιτς και τον Μλάντιτς στο ορμητήριό τους στο Πάλε.

    Λίγα χρόνια μετά θα παίξει ιδιαίτερο ρόλο στην υπόθεση Οτζαλάν, ενώ θα συναντηθεί ακόμα και με τον Ζεράρ ντε Βιλιέ για να τον βοηθήσει στη συγγραφή του σχετικού μυθιστορήματος. Τις αμφιλεγόμενες γνώσεις του για τη διεθνή τρομοκρατία ο Πάνος Καμμένος θα τις αξιοποιήσει μετά το 2002, αυτοπροτεινόμενος ως μάρτυρας στις δίκες για την υπόθεση του ΕΛΑ, με βάση τα «αρχεία της Στάζι». Η υπόθεση θα καταλήξει σε φιάσκο και οι κατηγορούμενοι θα απαλλαγούν.

    Η εθνοκεντρική ενασχόληση του κ. Καμμένου θα διακοπεί μονάχα για λίγους μήνες, την περίοδο του πυρετού του Χρηματιστηρίου. Ακόμα και το κόμμα του συνταράζεται από την είδηση ότι ο βουλευτής τζιράρισε τότε 9,5 δισ. δρχ., ενώ και η δικαιολογία του ότι αυτό μπορεί να προέκυψε με την ανακύκλωση 50 μόλις εκατ. δεν βελτίωσε την εικόνα.

    Για τα συνθήματα

    Μέχρι τις παραμονές της δημιουργίας των ΑΝ.ΕΛΛ. ο κ. Καμμένος συνεχίζει την ίδια πορεία. Πιο κραυγαλέα περίπτωση, η αυτόκλητη εμφάνισή του στο Ναυτοδικείο τον Δεκέμβριο του 2011 για να υποστηρίξει τους λιμενικούς που τελικά καταδικάστηκαν επειδή φώναζαν στην παρέλαση ρατσιστικά συνθήματα του είδους «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς».

    Πώς συμβαδίζουν όλα αυτά με την πρόσφατη στροφή του κ. Καμμένου προς μια τακτική συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ; Κατά την εισαγωγική του ομιλία στο συνέδριο ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. αναφέρθηκε στο προηγούμενο της συνεργασίας του Ζέρβα με τον Βελουχιώτη για την ιστορική ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου το 1942. Μόνο που ξέχασε να προσθέσει ότι λίγα χρόνια αργότερα, το 1947, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης ο Ζέρβας ήταν εκείνος που οργάνωσε και εκτέλεσε το ανθρωποκυνηγητό κατά των μελών του ΚΚΕ και των οπαδών της Αριστεράς, κατά την πρώτη φάση του εμφυλίου πολέμου.

    http://www.efsyn.gr/?p=45920

  11. Παράθεμα: Κουτσοαριστερή κυβέρνηση με δεξιό μπαστούνι; | ΑΘΡΗΣΚΟΣ

  12. Ο/Η Aλέκςισ Τςίμπλασ λέει:

    Οι 73 βουλευτές που ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας Tατσόπουλου

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Βουλής οι 73 που ψήφισαν θετικά ήταν:

    […………………]

    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: Μαρ. Ουζουνίδης, Μαρ. Χρυσοβελώνη, Ραχ. Μακρή, Παν. Μελάς, Μ. Κόλλια Τσαρουχά

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.