Η Εκκλησία των πλαστογράφων επιτίθεται στην Ιστορία

Ο Αρχιεπίσκοπος κ.Γιάννης Λιάπης προκαλεί

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ο αρχιεπίσκοπος κ. Γιάννης Λιάπης εκπροσωπεί μια Εκκλησία για χάρη της οποίας έχει γίνει μια απίστευτη πλαστογράφηση της επίσημης κρατικής Ιστορίας. Πρόσφατα ο κ.Λιάπης συναντήθηκε με τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου Απογόνων Ηρώων του 1821: «Έχει και μία συμβολική σημασία η συνάντησή μας βλέποντας τα σχόλια που γίνονται μετά την προβολή της εκπομπής των διαφόρων ιστορικών, που δεν ακολουθούν τη σωστή γραμμή, αλλά εκτρέπονται. Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όταν η ιστορία διαστρέφεται τα αποτελέσματα δεν είναι καλά. Ευτυχώς, όμως, που η καθαρή ιστορία έχει το δικό της το δρόμο και μπορεί και καθαίρεται μόνη της Αυτά είναι συμπτώματα ευτελισμού και πτώσεως και ξεπερνιούνται. …θα ξαναλάμψει η αλήθεια».

Που ακριβώς παραβιάστηκε η αλήθεια; Γιατί δεν μας το λέει ο κ.αρχιεπίσκοπος; Γιατί η Εκκλησία δεν βγάζει μια σαφή ανακοίνωση; Έτσι αόριστα πετάγεται λάσπη; Γιατί δεν υπερασπίζεται-όπως οφείλει με ντοκουμέντα τη δική της Αλήθεια αλλά προτιμά να ρίχνει καπνογόνα; Αναπαράγεται η αποπροσανατολιστική τακτική αυτών που φώναζαν «Λύκος στα πρόβατα, τρεχάτε χριστιανοί, είπανε τον Κολοκοτρώνη gay». H Eκκλησία δεν τολμά να συζητήσει πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα όπου θεωρεί πως τάχα η αλήθεια πλαστογραφήθηκε, γιατί ξέρει πως θα αποβεί σε βάρος της και πως θα βγουν περισσότερα επιβαρυντικά στοιχεία για το ιστορικό παρελθόν της.

Να ένα ποίημα του Βαλαωρίτη (από τη σειρά «Μνημόσυνα») που δεν διδάσκεται στα σχολεία. Μιλάει για τον Ηπειρώτη κλέφτη Κατσαντώνη που, αν και βαριά άρρωστο, τον πρόδωσε στον Αλή πασά ο μοναχός Καρδερίνης (εικ.- Λαϊκή ξυλογραφία του 18ου αι.) δυο χρόνια περίπου μετά τον αφορισμό που έβγαλε ο πατριάρχης Καλλίνικος Ε΄ κατά των κλεφτών του Μοριά.

« Ένας παπάς τον πρόδωσε μαχαίρι να του γένη,
Η κοινωνιά που το ‘βαψε τα αφορισμένο στόμα
Θηλιά κι αστρίτης στον λαιμό το άγιο του πετραχήλι
να μην βρεθεί πνευματικός να τον ξομολογήσει
κι αγαπημένα δάχτυλα τα μάτια του να κλείσουν…».

Την προδοσία τη χρεώνουν σε κληρικό και ο ιστοριοδίφης Παναγιώτης Αραβαντινός (19ος αι.) και ο Παπαντωνόπουλος και ο Ράμφος ενδεχόμενο που επισημαίνουν και οι C. C.Fauriel (στα Δημοτικά του τραγούδια) και J.Emerson Tennent (“History of Modern Greece”-1830) . Αλλά και η λαϊκή μούσα επικυρώνει το γεγονός:

«Φουχτιά να βάλει στ’ ΄Αγραφα, στου Μέγα μαναστήρι,
για να καεί κ’ ηγούμενους μ’ όλους τους καλοΐρους,
που παν κι μη προυδώσανι στους σκυλουαρβανίτις».

Μεμονωμένο περιστατικό θα μου πείτε. Δεν το νομίζω. Για να παραμείνουμε μόνο στον ηπειρωτικό χώρο, ο «νόθος» γιος του πρωτοσύγκελου της Λάρισας, Ιερεμία, ο αγωνιστής Χ.Περραιβός («Ιστορία του Σουλίου και της Πάργας»-1815), καταγγέλει τον ηγούμενο του προφήτη Ηλία της Παμβώτιδας, πως αναγκάστηκε από τον Αλή πασά να ξεγελάσει 24 Σουλιώτες ομήρους του να αφοπλιστούν προκειμένου να μπουν στον ναό. Μόνο κάποιος Φωτομάρας αρνήθηκε και όταν οι Τουρκαλβανοί που ήταν κρυμμένοι στο μοναστήρι επιτέθηκαν, αυτοκτόνησε. Ο ίδιος δημοσιεύει την εγκύκλιο του Ιερόθεου Ιωαννίνων προς τους προεστούς της Πάργας (5-7-1801), στην οποία τους συμβουλεύει «να τραβήξητε το χέρι από τους Σουλιώτας, να μη τους δίδετε καμμίαν βοήθειαν ούτε εις τον τόπον σας να τους δέχησθε επειδή είναι κακούργοι…». Στην ίδια απανταχούσα κατηγορεί «κάποιον Ρήγαν Θεσσαλόν και άλλους …λογιωτάτους» που «συνενοημένοι με τους Φραντζέζους εσκόπευον να κάμουν επανάστασιν κατά του κραταιοτάτου Σουλτάνου, αλλ’ο μεγαλοδύναμος Θεός τους επαίδευσε κατά τας πράξεις των με τον θάνατον όπου τους έπρεπε…». Ανάλογη επιστολή έστειλε και προς τον επίσκοπο Παραμυθίας Χρύσανθο, ο οποίος αρνούμενος πρακτικά να συνεργαστεί, έχασε την έδρα του από τον Αλή πασά. Η επίσημη ιστορία θέλει μεγάλο πατριώτη τον περίφημο (ή περιβόητο;) Ιγνάτιο, τον δεσπότη Άρτας της «Ελλ. Νομαρχίας»: «Ὁ Ἄρτης, ὁ Γρεβενῶν καὶ ὁ Ἰωαννίνων εἶναι οἱ πρῶτοι προδόται τοῦ τυράννου, καθὼς ὅλοι τὸ γνωρίζουσι. … Ὁ Ἄρτης ἠπάτησεν καὶ ἐπρόδωσεν τοὺς ἥρωας Σουλιῶτας· εἶναι δὲ καὶ οἱ τρεῖς ἀσελγεῖς, ἄσωτοι εἰς τὸ ἄκρον, μοιχοί, πόρνοι καὶ ἀρσενοκοῖται φανεροί…». Ο μετέπειτα διορισμένος από τον τσάρο μητροπολίτης Ουγγροβλαχίας, ζούσε με οθωμανική χλιδή συνεργαζόμενος στενά με τον Αλή πασά, βοηθώντας τον στην άλωση της Πρέβεζας και την επακόλουθη σφαγή το 1798. Για την προσωπική του επιβίωση, «Όργανον εγένετο πολλάκις του Αλή χάριν αρπαγών…» (Ι.Λαμπρίδης («Ηπειρωτικά μελετήματα» 1888). Αρνητικές μαρτυρίες υπάρχουν και από τους Emerson, Leake, Bartholdy, Ανώνυμο τον Έλληνα) Ο Χ.Περραιβός θεωρεί πως η “εξωτερική προδοσία την οποίαν επραγματοποίησεν ο μητροπολίτης..κύριος Ιγνάτιος, απατήσας τον Καπετάν Γ.Βότζαρην…», συνετέλεσε στην άλωση και αιματοχυσία της πόλης. Ο Finlay μαρτυρεί πως καταπίεζε τόσο τους χωρικούς για να συλλέξει τους φόρους του βεζύρη, που αντέδρασαν με ξεσηκωμό. Ακόμη και η «Ηθική και Θρησκευτική Εγκυκλοπαίδεια», που βεβαίως του πλέκει εγκώμιο, υποχρεώνεται να παραδεχθεί, αποφεύγοντας επιμελώς να μπει σε λεπτομέρειες, πως αναγκάστηκε να πολιτευτεί με σκληρότητα. Το 1805 δραπέτευσε στα Επτάνησα, κάνοντας στροφή 180 μοιρών στην πολιτική του συμπεριφορά, καταφέρνοντας μάλιστα να αποσπάσει την ευγνωμοσύνη της Γ΄ Εθνοσυνέλευσης.

Αναφέρθηκα παραπάνω στην εγκύκλιο του Καλλίνικου του Ε΄ κατά των κλεφτών που τους προκάλεσε μεγάλη συμφορά και που τη συνέδεσα και με την προδοσία του καλόγερου Καρδερίνη αν κα η εγκύκλιος απευθυνόταν στο Μωριά, αλλά σίγουρα είχε κάποιον απόηχο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, δίνοντας κατά τον Πιπινέλη το «τελειωτικόν κτύπημα» κατά του αρματωλισμού στρέφοντας τον λαό κατά των Κλεφτών και εξωθώντας σε εμφύλιο πόλεμο. «Χωρίς αργοπορίαν να πιάνωσι τους κακοποιούς κλέφτες και να τους δίδωσι εις τον βοϊβόνδαν και ζαπίτην» και όποιος ραγιάς τους δώσει ψωμί και δεν τους καταδώσει αυτός και η γυναίκα του «κατηραμένοι και ασυγχώρητοι». Όπως καταθέτει ο πρωτοσύγκελος Αμβρόσιος Φραντζής έσπευσαν τότε «Οθωμανοί τε και Έλληνες κατά των κλεπτών«, στέλνοντας όσους συλλαμβάνονταν στην αγχόνη, στο παλούκωμα, ή στη σούβλα ή στο σχίσιμο στα τέσσερα και στο κεμασμα στις δημόσιες οδούς. O Θ.Κολοκοτρώνης, δραπετεύει με την οικογένειά του στην Ζάκυνθο όπου έμεινε 15 χρόνια: «Εμάθαμεν ότι ήλθε το συνοδικό και το φερμάνι. Εμάζωξα όλους…και τους είπα να αναχωρήσωμεν να πάμε εις την Ζάκυνθο…«. Ο Dodwell, αναφέρεται στην μάχη τον Φλεβάρη του 1806 στο Αλειτούργι Μεσσηνίας, όπου Έλληνες με επικεφαλής έναν παπά, πολέμησαν τους Κολοκοτρωναίους στο πλευρό των Τούρκων. Οι καλόγεροι της μονής Αη Λιά της Ιθώμης, το είχαν σκάσει για να αποφύγουν την εκδίκηση των Κλεφτών και αυτοί έβαλαν την την πύλη του μοναστηριού στο σημάδι για διασκέδαση. Όπως προκύπτει από πατριαρχικό γράμμα στον Δημητσάνας Φιλόθεο, ο πατριάρχης απειλούσε τους μητροπολίτες πως αν δεν συνεργαζόντουσαν «η αρχιερωσύνη σου θα εκδιωχθή παντοτεινά από την επαρχίαν σου«. Ένας καλόγερος της μονής Αιμυαλών προδίδει τους Κολοκοτρωναίους που κρυβόντουσαν στο μοναστήρι και οι Τούρκοι τους έκοψαν τα κεφάλια και τα κρέμασαν από τσιγκέλια στην Δημητσάνα. Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, οι Κολοκοτρωναίοι και οι Κλέφτες γενικά, δεν ήταν αυτό ακριβώς που η κρατική Ιστορία παραδίδει. Όχι κε Θανάση Λενή (δεσπότη Αιγίου) δεν ήταν gay σαν κάποιους συναδέλφους σας, που κάνετε πως δεν το ξέρετε, ο Κολοκοτρώνης. Ησυχάστε. Ο Κανέλλος Δεληγιάννης αποκαλύπτει πως ο Κουντάνης Κολοκοτρώνης απήγαγε την αδελφή του επισκόπου Βρεσθένης και την ατιμάζει. Τον υπέργηρο προεστώτα Φαρμάκη τον ζεμάτισαν με βραστό λάδι, μια μωρομάνα νύφη του προεστώτος Δημητράκη δεμένη από τα στήθη την έσυραν τρεις ώρες δεμένη στο άλογο του Θ.Κολοκοτρώνη κι ύστερα την πετσόκοψαν κι άλλα πολλά και απίστευτα.

Τελειώνοντας να δούμε την εκκλησιαστική αντίληψη περί Ιστορίας που θέλει να μας επιβάλλει ο κ.Γιάννης Λιάπης από τις Στανιάτες (Οινόφυτα) που τις βρέχει το Βουργένι (Ασωπός). Στην ιστοσελίδα του πατριαρχείου γίνεται μια λαθροχειρία. Αλλάζουν αύξοντα αριθμό στο δράστη της εγκυκλίου πατριάρχη Καλλίνικο και τον ονομάζουν από Ε΄ σε Δ΄, να θολωθούν κάπως τα νερά. Έτσι όμως εξαφανίζουν τον πραγματικό Δ΄. Αν τους ρωτήσετε φαντάζομαι πως θα σας πουν πως δεν πρόλαβε να πατριαρχεύσει γιατί ο μωροφιλόδοξος καλόγερος στο άκουσμα της εκλογής του δεν άντεξε και πέθανε από τη χαρά του για τη δύναμη και τα γρόσια που τον περίμεναν. Ψηφίστηκε όμως και θεωρείται πατριάρχης. Η μη συναρίθμησή του στην αμαρτωλή χορεία των πατριαρχών, είναι ασέβεια στη μνήμη του. Πάμε λίγο παρακάτω να δούμε τι λένε για τον (έστω) Δ΄ Καλλίνικο. Δυό σειρούλες όλες κι όλες για τις δυο φορές που ο Αλλαξοπατριάρχης αγόρασε τον πατριαρχικό θρόνο: «Ἐπατριάρχευσε δίς· τὸ α´, 1801-1806· καὶ τὸ β´ 1808-1809. Κατήγετο ἀπὸ τὰ Μουδανιά. Αἱ πατριαρχικαί του πράξεις ἠσχολοῦντο κυρίως μετὰ τοῦ ἐνοριακοῦ δικαίου».

Κουβέντα για την εγκύκλιο κατά των Κλεφτών, ούτε λέξη πως για να επανεκλεγεί το 1808 στη θέση του προσωρινά απολυμένου τρεις φορές Αλλαξοπατριάρχη Γρηγόριου Ε΄, και του δυο φορές Αλλαξοπατριάρχη Νεόφυτου Ζ΄, που είχαν και οι δυο εξοριστεί από τη Σύνοδο στο Άγιο Όρος δωροδόκησε το μέγα βεζίρη Μουσταφά Μπαϊρακτάρη, τσιμουδιά πως απολύθηκε για να ξαναγυρίσει ο Γρηγόριος ο Ε΄, που ξαναπολύθηκε κι αυτός για να επιστρέψει ο Καλλίνικος ο Δ΄, τον οποίο η Σύνοδος τον απέλυσε ξανά ως γέρο και άρρωστο.

Ο μπαρμα-Γιάννης Σκαρίμπας, στο έργο του «Το ’21 και η Αλήθεια», γράφει: «Το να, από ένα τέτοιο ‘κατεστημένικο’ παπαδαριό, περίμενε το ’21 εθνική έξαρση και χρέος είναι σαν να του ζήταε ‘ν’άφηνε το γάμο για να πάει για πουρνάρια’. Το ραγιάδικο ιερατείο όχι μόνο δια κανένα έθνος (=πράσιν’άλογα) δεν είχε αυτό σκασίλες…«. Το 2003, ακόμη και ο ευσεβέστατος τ.πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος (το θέλει με κεφαλαίον) Χ.Σαρτζετάκης, δέσμιος της Τουρκοφοβίας του, βλέποντας στους εφιάλτες του τον νομάρχη της Ισταμπούλ να ελέγχει τις «Νέες Χώρες», αναγκάζεται να διαβεί το Ρουβίκωνα και να σπάσει την ομερτά στον κρίσιμο καυγά των «δυο γαϊδάρων» (κ.Δημήτρη Αρχοντώνη-Χρήστου Παρασκευαϊδη) για τα φέουδά τους στον ξένο αχυρώνα της Β.Ελλάδας, και αφού αναγνωρίσει διπλωματικά «τὸν ἀνώνυμο παπᾶ καὶ τὸν ἀφανῆ καλόγερο μὲ τὴν καθημερινή, ἐκτὸς ἀπὸ τὴν ἐπιτέλεσι τῶν θρησκευτικῶν καθηκόντων, μὲ τὸν λαὸν ἐπικοινωνία τους» («επικοινωνία» λοιπόν, δεν τους χαρίζεται καθόλου, ούτε κουβέντα για Κρυφά Σχολειά), να ξεβρακώσει το πατριαρχείο (Ελευθεροτυπία, 19-10-03), πράγμα που επαναλαμβάνει και στην ιστοσελίδα του.

«…ἐμνημόνευσα καὶ τὸν ἀπίστευτον ὕψιστον ἐθνικὸ ξεπεσμὸ τοῦ Πατριαρχείου καὶ μετὰ τὴν ἀπελευθέρωσι, νὰ ζητήσῃ μὲ ἀντιπροσωπεία του ἀπὸ τὸν Ἰ.Καποδίστριαν τὴν ἐπανυπαγωγὴ τῆς Ἑλλάδος στὴν «θεόθεν δεδομένην» δουλείαν τοῦ Σουλτάνου μὲ τὸ αἴτημα νὰ τύχῃ τῆς συγγνώμης του !….. γιὰ τὸν ἀποδιδόμενον εἰς τὸ Πατριαρχεῖον ἐθναρχικὸν ἐπὶ τουρκοκρατίας ρόλο, θὰ πρέπει, νὰ μὴ παραβλέπουμε τὴν ἀλήθεια, ὅτι αὐτὸς … ἀπενεμήθη ἀπὸ τὸν ὀθωμανὸ δυνάστη γιὰ ἰδικούς του λόγους. ……. ἡ διατήρησις τῆς ἑλληνικῆς γλώσσης ὀφείλεται πρωτίστως στὴν ἐπιχώριο γλωσσικὴ πρακτική, τὴν ὁποία παντοῦ καὶ πάντοτε καμμία ξένη κατάκτησις δὲν ἠμπορεῖ νὰ ἐξαλείψῃ, καὶ ὄχι βεβαίως στὴν συνέχισι τῆς χρήσεώς της στὴν ἐκκλησιαστικὴ ζωὴ τῶν ὑποδούλων• ….Χωρὶς νὰ ξεχνᾶμε καὶ τὸ ἀδιατίμητο ἔργο στρατιᾶς λαϊκῶν ἑλληνοδιδασκάλων σὲ πάμπολλα σχολεῖα τοῦ ὑποδούλου Ἑλληνισμοῦ»

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι. Bookmark the permalink.

69 Responses to Η Εκκλησία των πλαστογράφων επιτίθεται στην Ιστορία

  1. Ο/Η Ακτιβιστής λέει:

    H Eκκλησία των πλαστογράφων κλείνει τα μάτια στο δράμα των μεταναστών. Οι Χριστιανοί νοικοκύρηδες κάνουν τον σταυρό τους και τους βρίζουν.

    Νηστεία σαρακοστής

    Νηστεία σαρακοστής
    Μαρτίου 7, 2011 από Δύτης των νιπτήρων

    Χτες το βράδυ, στο Ζωγράφου, περιμένουμε να πληρώσουμε σε μια έβγα (ουσιαστικά μίνι μάρκετ) μια δεκάδα μπύρες που πηγαίνουμε σε ένα πάρτι. Η τηλεόραση παίζει την Σούδα, και στο καπάκι τους απεργούς πείνας. Ο μπάρμπας-ιδιοκτήτης χαζεύει σε ένα τραπεζάκι, το ταμείο το κρατά η γυναίκα του, και μονολογεί: Να πάνε να πνιγούνε όλοι. Μας τους έφεραν εδώ. Έπρεπε να βουλιάζαμε τα καράβια με όλους μέσα.

    Η συμβία ίσα που κατάφερε να πει ένα “δεν συμφωνώ, λυπάμαι για την πάρτη σας”. Ένιωσε αποκαρδιωμένη, μου είπε μετά. Ακριβώς αυτό. Όσο για μένα, είχα ξανά εκείνο το κάθιδρο και απελπισμένο όραμα της Αθήνας να βομβαρδίζεται, μύδρους επί δικαίων και αδίκων, χλωρά μαζί με ξερά.

    Καλή σαρακοστή, λέει: ο μπάρμπας και η γυναίκα του θα νηστέψουν με ικανοποίηση το λάδι και το κρέας, ευχαριστημένοι με τον εαυτό τους. Δεν έχουν κάποιον να τους υποκινήσει να νηστέψουν ακόμα και το νερό, βλέπεις. Κωλότοπος. Κωλότοπος.
    | 50 σχόλια

  2. Ο/Η Γραφολόγος λέει:

    Πραγματικοί πλαστογράφοι με τη βούλα Λασκαράτε

    http://www.tovima.gr/relatedarticles/article/?aid=179385&ct=75&dt=04/03/2007

    Οι κατηγορίες για πλαστογραφία

    Το 1994 Μητροπολίτης Αττικής θα εκλεγεί ο σχολάζων σήμερα κ. Παντελεήμων Μπεζενίτης, με λαθροχειρία όπως ισχυρίζονται ο Μητροπολίτης Ζακύνθου και ο κ. Γκατζιρούλης, αφού γραφολογικʮ εξέταση δείχνει ότι ορισμένα ψηφοδέλτια είναι γραμμένα από το ίδιο χέρι. Ποιον υποδεικνύουν και ο κ. Γκατζιρούλης και ο κ. Χρυσόστομος ως πλασ%<4ογράφο; Τον κ. Χριστόδουλο. Ποιον ήθελε ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ Μητροπολίτη Αττικής; Τον κ. Χρυσόστομο. Πώς εξελέγη ο κ. Μπεζενίτης; Είχε τη στήριξη του τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος, της «Χρυσοπηγής» και των λεγομένων ιερωνυμικών μητροπολιτών

    04/03/2007
    Βήμα

  3. Ο/Η Aνθέλλην λέει:

    Γεγνός είναι πως η Εκκλησία έχει συμφέρον να κρύβεται η πραγματικότητα. Ολ΄κληρη έχει θεμελιωθεί στο ψέμα.
    Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τυ Δ.Λιθοξόου. Απδομεί τους εθνικύς μύθους.

    http://lithoksou.net/ghenoktonia.html

    Η σκοτεινή πλευρά του 1821:

    η γενοκτονία των μουσουλμάνων

    Δημήτρης Λιθοξοόυ

    «Τούρκος μη μείνει στο Μοριά, μηδέ στον κόσμο όλο»

    Ακολουθεί η Πάτρα στις 23 Μαρτίου. Επικεφαλής βρίσκονται οι Φιλικοί Παλαιών Πατρών Γερμανός, Ιωάννης Βλασσόπουλος (ρώσος πρόξενος), Ανδρέας Ζαΐμης, Ανδρέας Λόντος και Ιωάννης Παπαδιαμαντόπουλος. Οι μουσουλμάνοι κλείνονται στο κάστρο.

    Ο γάλλος πρόξενος Χ. Πουκεβίλ γράφει στο ημερολόγιο του: «Δεν πίστευα πως θα ξαναδώ το φως ύστερα από αυτή την τρομερή νύχτα… Κραυγές ασυνάρτητες, μια πόλη είκοσι χιλιάδων κατοίκων χάνεται…Οι Έλληνες πυρπολούν τη μουσουλμανική συνοικία. Οι δρόμοι γεμάτοι πτώματα. Ο αρχιεπίσκοπος Γερμανός φορτώθηκε μεγάλη ευθύνη…Οι Έλληνες φθάνουν από τα χωριά κραυγάζοντας «θάνατος στους Τούρκους»…Η σημαία του Σταυρού κυματίζει πάνω στα τζαμιά. Οι παπάδες βαπτίζουν πολλά τουρκόπουλα…Μπαίνουν στην πόλη οι προεστοί της Βοστίτσας. Μπροστά πηγαίνουν άνθρωποί τους που έχουν μπηγμένα επάνω σε κοντάρια πέντε τουρκικά κεφάλια «[Σιμόπουλος 1979, σ. 189 – 190].

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Δεν μας εξηγει ομως ο κος Λιθοξοου αν θα επρεπε να γινει η επανασταση ή οχι (οποτε καλως ο Γρηγοριος Ε τους αφορησε) και εαν ναι, με ποιο τρόπο θα γινοταν χωρις σφαγες, δεδομενου οτι τοτε δεν υπηρχαν αναμεσα στον Τουρκικο πληθυσμο ουτε πεμπτες φαλαγγες, ουτε διαφωτιστές, ουτε η τηλεοραση του Σκαι ουτε η εφημεριδα ελευθεροτυπια ουτε διεθνεις επιχειρηματιες-philanthropists για να επιβαλλουν δημοκρατικα πολυπολιτισμικα καθεστωτα.

      Επίσης, στα καστρα των πόλεων εμενε μονο η Τουρκικη και η Εβραικη ελιτ (και οι χριστιανοι εκδιωχθεντες εμεναν ως δουλοπαροικοι στα περιξ) ή και συμπαγεις Ελληνικοι πληθυσμοι τους οποίους οι Τουρκοι μολις αρχισε η επανασταση ως philanthropists τους αφησαν ανεπαφους; Γιατι απο οτι ξερω, τουλαχιστον στο καστρο των Ιωαννινων οι Εληνες ειχαν σφαγιασθει και πηραν την θεση τους και τα σπιτια τους Τουρκοι και Οβριοί.

      • Ο/Η Νίκος Βασιλείου λέει:

        Περί Θεοπρόβλητου (το «βλη» με βλήτα).

        Σαν κλασικός Χριστιανός (βρισιά είναι αυτό) εξακολουθεί να σκέφτεται με όρους καλό-κακό.

        Το συμπέρασμα απο αυτά που λέει ο Λιθοξόου δεν είναι το ΑΝ και το ΓΙΑΤΙ αλλα το ΤΙ.

        Διάβασα αυτά που λέει και μπορώ να πώ οτι μου θυμίζουν κάθε άλλη εμπόλεμη κατάσταση για την οποία έχω ακούσει.

        Δεν ασχολείται με τις μαλακίες που θα ήθελε αυτός.
        Το συμπέρασμα του άρθρου είναι οτι, όπως παντού στον κόσμο και σε ολόκληρη την ανθρώπινη ιστορία, οι επαναστάσεις περιλάμβαναν φρικαλεότητες. Απο αυτά που λέει θα πρέπει να καταλάβουμε οτι τα αίσχη που έγιναν ΚΑΙ απο τις δύο πλευρές, δεν αφήνουν περιθώρια για ήρωες. Χασάπηδες ήταν όλοι. Απλά οι δικοί μας νικήσανε (λέμε τώρα). Το οτι ήταν με το μέρος «μας» δε καθιστά δίκαια ή ηρωϊκά αυτά που έκαναν.

        Το θέμα είναι το ΤΙ έγινε. Όχι το γιατί. Αν το ακολουθήσουμε αυτό, καταντάμε να μιλάμε σαν δύο οπαδούς ομάδων στο στύλ
        «-και σείς είχατε πάρει μούφα πέναλτι το 89 στο…»
        «-ναι αλλα και σείς είχατε κερδίσει γκόλ απο οφσάϊντ»….

        Σας θυμίζει τίποτα η παπαριά που είπε;
        «στο καστρο των Ιωαννινων οι Εληνες ειχαν σφαγιασθει…»
        Οι παρατηρητικοί θα κατάλαβαν οτι η παραπάνω φράση είναι στο ίδιο πνευμα.

        Εθνική βεντέτα για ηλίθιους (σαν και του λόγου σου)

        Θεο πρό βλητε, τώρα μπορείς να ξεκατινιαστείς επειδή είπα το βλη με βλήτα.

        *Το σχόλιο αυτό είναι για αυτούς που μπορεί να μπερδέψουν τις παπαριές που είπε με επιχειρήματα όπως την πάτησα κι εγώ όταν η εγκεφαλική μου λειτουργεία ήταν στο ναδίρ.

  4. Ο/Η αδαμάντιος λέει:

    εξαίρετο άρθρο, μπράβο σας!
    χαρά στο κουράγιο σας & στα τεκμήριά σας…

  5. Ο/Η Theoprovlitos λέει:

    Την μια εγκαλειται η εκκλησια για την μη στηριξη της σε μια επανασταση η οποία εχει εθνικο ή ακομα χειροτερα (για σας) θρησκευτικο χαρακτηρα (ορθοδοξοι εναντιον μουσουλμανων και εβραιων) εναντι του πολυπολιτισμικου χαρακτηρα της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας και την άλλη εγκαλειται ως υποθαλπτουσα τον εθνικισμο.

    Χρησιμοποιουμε ως μαρτυρία την προδοσια ενος κληρικου αλλα μας διαφευγει οτι τους Τουρκαλβανους εξωμότες των οποίων οι φαρες (=οικογενειες) αλλαξοπίστησαν για να εχουν προνομια από τον κατακτητη και να μπορουν να πινουν το αιμα των χριστιανικων πληθυσμων (όπως οι Κοσσοβαροι) συντηρουμενοι από το πλιατσικο, ο προδωμενος λαος τους αποκαλει «σκυλουαρβανίτις». Μηπως ο προδοτης ιερεας ηταν απλά… αντιρατσιστης και ο προδομενος επαναστατης εθνικιστης Χρυσαυγιτης;

    Γραψτε και τον ρολο που διαδραματησαν οι εβραιοι στην Επανασταση που διαπομπευσαν το πτωμα του Πατριαρχη Γρηγοριου πληρωνοντας, επειδη τον θεωρουσαν υπευθυνο για την επανασταση κατα του πολυχρονεμένου τους. Υπηρξαν ως θυτες θυματα αστικου μυθου ή ήξεραν οτι το εισθαι και το φαινεσθαι του Γρηγοριου ηταν αντιφατικά;

    Ειναι διακριτο δια γυμνου οφθαλμου οτι το τελευταιο που σας ενδιαφερει ειναι η ιστορικη αληθεια και η αντικειμενικοτητα. Η ιστορια ειναι συνισταμενη διαοφρετικων αποψεων και τα πραγματα δεν ειναι ασπρα ή μαυρα. Κατηγορειτε συστηματικα την εκκλησια (και ΜΟΝΟΝ αυτη) για διαφορα παρατραγουδα και την αλλη στιγμη την εγκαλειτε ακριβως για τα αντιθετα. Δεν υπαρχει λογικη, ουτε καν ιδεολογικη πλατφορμα. Δεν σας εχει απασχολησει ουδεποτε ο σκοτεινος ρολος των Τουρκαλβανων για παραδειγμα στα Βαλκανια ή αλλων εθνοτητων. Ομαδοποιειτε αυθαιρετα όποιον θελετε κατα το δοκουν για να επιτυχετε την παραχαραξη της ιστοριας ενω ειναι προφανες και από τα γραφομενα σσας οτι σε μεγαλες ομαδες υπαρχουν και ανθρωποι και απόψεις οι οποίες μπορυν να ειναι και εκ διαμετρου αντιθετες. Και μαλιστα χωρις αυτό να σημαινει κακες προθεσεις.

    Παραδειγμα; Αν ο Μητροπολιτης Τριπολεως καρφωνε στους Τουρκους μια επερχομενη σφαγη με σκοπό την καταληψη της πόλης από τους επαναστατες εσεις ποιου το μερος θα παιρνατε; Του Κολοκοτρωνη ως επαναστατη κατα της κεντρικης εξουσιας και καταπιεσης του Σουλτανου ή υπερ του Δεσποτη που κατεδωσε προκειμενου να αποφευχθει μια σφαγη και να περασει η εξουσια στους κλεφτες; Οτι και να απαντησετε θα σας εκθεσει γιατι ερχεται σε πληρη αντιφαση με ολα αυτα που ΕΣΕΙΣ αραδιαζετε τοσον καιρό και τα οποια διαβαζω στωϊκα.

    Αναφερεσθε στους Αλβανους με βαση την εθνικη τους καταγωγη ενω υποτιθεται οτι εισθε αντιεθνικιστες. Τουναντιον την ταυτιση χριστιανων ελληνων και Αρβανιτων εναντιον των Τουρκαλβανων οι οποίοι οικειοθελως ταυτιζονται με τους Τουρκους την παραβλεπετε.

    Αποφασιστε ποια ειναι η ιδεολογια σας – αν εχετε – για να τοποθετηθουμε. Η υποτιθεμενη επιστημονικοτητα η οποια επιστρατευεται για να υπηρετησει (τι άραγε) καθε αλλο παρα επιστημονικοτητα ειναι. Στην καλυτερη περιπτωση ειναι ιδεολογικη συγχυση αφου άλλοτε σας εξυπηρετει ο εθνικισμος (των άλλων) άλλοτε ο πολυπολιτισμος (και παλι παντα των αλλων) άλλοτε ο εθνοφυλετισμος (μονο των εβραιων). Για την χειροτερη ο καθενας μπορει να φανταζεται οτι θελει.

    Το μονο σταθερο ειναι το μισος σας για την Ορθοδοξη εκκλησια και για τον λαο του οποίου την γλωσσα ομιλειτε – προφανως ως ξενη. Αμα σου μπει ο Ιος του ανθελληνισμου δυσκολα βγαινει.

    Η ιστορια όντως δεν μπορει να γραφεται με ωραιοποιήσεις αλλα – ακομα χειροτερα – ούτε με εμπάθεια.

    ΥΓ. Για τα κρυφα σχολεια περιμενω στοιχεια για το ωρολογιον προγραμα και την διδακτεα ύλη του Υπουργειου Θρησκευματων του Σουλτανου. Και αν αυτη περιελαμβανε στοιχεια εθνικης μνημης εις βαρος του κατακτητη οταν ακομα και ΣΗΜΕΡΑ 2010 οι Πομακοι υποχρεωνονται από τον φίλο σας τον Ντεντε να διδασκονται Τουρκικα και με εγχειριδια που ερχονται από την Αγκυρα. Τα σχολεια στα Πομακοχωρια σε ποια κατηγορια τα εντασσετε; Στα κρυφα ή στα φανερά;

    • Ο/Η Ιερέας Χ λέει:

      Ο Άγιος Τριπόλεως και η Μήτηρ Εκκλησία θα έδει να νουθετούν την ποίμνην αυτών τοσούτον ώστε να μην εκτρέπεται εις σφαγάς αμάχων.
      Απλούστατον και ευνόητον εξημμένε αδελφέ.

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Εισηγεισθε μηπως την επανασταση του… διαδικτυου την εποχη των σφαγων των Ψαρρων και της Χιου; Με ποιο ρεαλιστικο τροπο θα μπορουσε να γινει επανασταση; Με πορειες gay pride;

        Διαβαστε και το «Η σφαγη της Χιου εις το στομα του Χιακου Λαου» του Στυλιανου Βιου για να εχετε μια ολοκληρωμενη εικονα διοτι η μονοπλευρη αναζητηση πηγων δεν ωφελεί.

        Με ποια λογικη ισχυει το σφαξε με πασα μου να αγιασω δεν το αντιλαμβανομαι. Αλλες σφαγες καταδικαζονται αλλες αποσιωπουνται; Και από ποτε ο δυναστης εξομοιωνεται με τον καταδυναστευομενο; Υπηρχαν το 18ο αιωνα αναιμακτες επαναστασεις;

        Την διαλυση της Οθωμανικης Αυτοκρατοριας την επιθυμουσαν και την υποδαυλισαν και την χρηματοδοτησαν ΜΟΝΟ οι χριστιανοι εθνικιστες;

        Εσεις την θεωρειτε επιθυμητη ή οχι; Καλως διαλυθηκε η Οθωμανικη Αυτοκρατορία ή κακως; Με τινος το μερος είσθε; Με αυτους που την διέλυσαν ή μα αυτους που ήταν κατα των επαναστατων;

        Παρτε επι τελους μια ξεκαθαρη θεση για να τοποθετηθουμε, γιατι σε επιχειρηματολογια χαμαιλεοντα που ειναι και με τον αστυφυλαξ και με τον χωροφυλαξ και παιρνει το μερος του σφαγεα του λαου του δεν ειναι δυνατον. Εκτος αν ο εκαστοτε σχολιαστης ΔΕΝ ανηκει σε αυτο το λαο και απλα υπογραφει άλλοτε με ψευδωνυμο και άλλοτε με ψευδεπώνυμο. Διαβαστε και λιγο Ben Kamin που όλο με τα πατερικα ασχολειστε.

  6. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Στη δολοφονία του Γιάννη Κολοκοτρώνη, του φοβερού Ζορμπά,
    αδελφού του Γέρου του Μοριά, από τους Τούρκους, αναφέρεται το τραγούδι,
    που τον πρόδωσε ένας καλόγερος στο μοναστήρι των Αιμυαλών,
    κοντά στη Δημητσάνα, κατά την προεπαναστατική περίοδο.

    Καλόγερος εκλάδευε, μωρέ, στης Αιμυαλούς τ’αμπέλι
    Βλέπει δυό κλέφτες, βλέπει δυό κλέφτες να’ρχονται

    Βλέπει δυό κλέφτες να’ρχονται, μωρέ, δυό λερωφορεμένους
    Κι από μακριά, κι από μακριά τον χαιρετούν

    Κι από μακριά τον χαιρετούν, μωρέ, κι από κοντά του λένε
    Γειά και χαρά, γεια και χαρά, καλόγερε

    Γειά και χαρά, καλόγερε-Καλώς τ’τα παλικάρια
    Καλόγερε, ψωμί , κρασί, να φάν’ τα παλικάρια

    Πέραστ’ άπάνω στο ληνό, ψωμί, κρασί να φέρω
    Τήρα καλά, καλόγερε, και μη μας μαρτυρήσεις
    Σου παίρνει ο Γιάννης τα μαλλιά κι ο Γιώργης το κεφάλι

    …Μικροί μεγάλοι στ’άρματα, γυναίκες με τις ρόκες
    Τους κλέφτες για να πιάσουμε τους Κολοκοτρωναίους.

  7. Ο/Η νεαρχος λέει:

    ΤΟ 90% των αρθρων σας καταφερονται εναντια στην εκκλησια.
    1. Πιστευετε οτι ετσι θα νουθετησετε την εκκλησια;
    2. Πιστευετε οτι αν π.χ. εξαλειφθει η Ορθοδοξια απο την Ελλαδα θα λυθουν ολα τα προβληματα της και για αυτο ασχολειστε τοσο επιμελως μαζι της.Το εθνικο, το οικονομικο , της παιδειας , της κοινωνικης ανισοτητας…..;
    3. Δεν υπαρχουν αλλα προβληματα που απασχολουν τον κοσμο για να ασχοληθειτε μιας και αυτοι που σας διαβαζουν ειναι αθεοι ή το παιζουν αθεοι. Μιας και δεν τους ενδιαφερει ο Θεος , η εκκλησια γιατι ασχολουνται και μαζι τους και εσεις.
    4.Σε προσφατη στατιστικη που εγινε στην Ελλαδα εξαχθηκε το συμπερασμα οτι αυτοι που εκκλησιαζονται ειναι το 5% του πληθυσμου. Μηπως αυτο το 5 % (που κι απο απο αυτους οι μισοι ειναι συνειδητοποιημενοι) δημιουργει τοσο προβλημα στην Ελλαδα ή μηπως (και λογικα σκεπτομενοι) το 95% δημιουργει προβλημα. Γιατι ακολουθωντας αυτα που διδαξε ο Χριστος σιγουρα προβλημα σε κανενα δεν δημιουργεις. Και γνωριζω πολυ κοσμο που προσπαθουν να τα εφαρμοσουν.Οπως την ευχη του Αγιου Εφραιμ που εγραψα τις προαλλες και πολλοι φιλοι εσπευσαν να με ειρωνευθουν. Που αν κατα το μισο τηρηθει τοτε η κοινωνια αλλαζει προς το καλυτερο. Ουτε με κατασκευασματα ανθρωπινα και επινοησεις αλλαζει η κοινωνια αλλα μονο με την προσκολληση στο Χριστο για να μπορεσουμε να αγαπησουμε οχι το φιλο αλλα τον εχθρο μας. Γιατι τον να αγαπας αυτον που σε αγαπα το νοημα εχει. Ο σταυρος ως σχημα δειχνει με την καθετη γραμμη την ενωση με τον δημιουργο ενω η οριζοντια την ενωση με το συνανθρωπο μας. Ακριβως στην τομη των δυο ευθειων πρεπει να ειμαστε εμεις.
    Εγω βλεπω μια αντιπαθεια προς την εκκλησια και τους πιστους
    Ξερω οτι θεματα σαν αυτα εχουν απηχηση στους μισουντας την εκκλησια αλλα νομιζω το προβλημα της Ελλαδος δεν ειναι αυτο.

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      «Ω ταλαίπωρος Ελλάς, δεν ανεστήθης εκ του τάφου, απλώς ήλλαξες τάφον, απ’ τον τουρκικόν εις τον χριστιανικόν».
      Αδαμάντιος Κοραής

    • Ο/Η Eπ-αναστάσιος λέει:

      Κύριε Νέαρχε,

      Δεν θέλω να σας στενοχωρήσω, αλλά ο «χριστός» σας (με «χ», όχι με «Χ», δεν πρόκειται περί σφάλματος κ. Theoprovlite) αλλού υποτίθεται ότι έλεγε «αγαπάτε αλλήλους» κτλ., κι αλλού υποτίθεται ότι έλεγε «Τους εχθρούς μου, τους μη θελήσαντάς με βασιλεύσαι επ’ αυτών, αγάγετε ώδε και κατασφάξατε αυτούς».

      Περίεγο πράγμα, τέτοια αντίφαση από θεόν!! Μας μπέρδεψε ο «κύριος» (με «κ», κύριε Theoprovlite). Αλλά τα μπερδέματα είναι η εξέχουσα ειδικότης του χριστιανισμού…

      Φυσιολογικό είναι κατά συνέπεια να είστε τόσο μπερδεμένοι και παραζαλισμένοι οι πιστοί του…

      Έχετε την ειλικρινή συμπάθειά μας. (Αν βάλετε και κάνα τόνο στα σαφώς βελτιωμένα γραπτά σας, θα είναι ακόμη μεγαλύτερη. Πάντως, όντως βελτιωθήκατε, εύγε.)

      Όσο για το καρκίνωμα της Εκκλησίας (με «Ε», κ. Theoprovlite), μ’ αυτό ασχολούμεθα και θα ασχολούμεθα, διότι μας τρώει τις σάρκες μας βάζοντάς μας να πληρώνουμε 400 εκατομμύρια ευρώ μισθούς κηφήνων το χρόνο, εξαπατώντας, τρώγοντας λεφτά του κράτους και της «διαβολικής» Ευρώπης, εμπορευόμενη πίστη, συσσωρεύοντας αισχρό κι άνομο πλούτο, κρατώντας τους δυστυχείς κατοίκους αυτής της χώρας αποβλακωμένους δι ενέσεων βλακείας και προβατοποιώντας τους, και καθυστερώντας την έξοδο της χώρας από το θεοκρατικό Μεσαίωνα, την κακομοιριά, την κουτοπονηριά και τη δουλικότητα.

      Ελπίζω να σας κάλυψα.

  8. Ο/Η Β.Δ. Καργούδης λέει:

    Για μια στιγμή ρε παιδιά, γιατί εγώ πίστευα ότι μερικά πράματα τάχουμε λυμένα από καιρό, τουλάχιστο σ αυτό το (φιλόξενο) κονάκι..
    Στα οποία περιλαμβάνεται και το ακόλουθο:
    Πως δλδ,
    υπάρχει μια Ιστορία, κομμάτι αξεχώριστο των λαϊκών παραδόσεων, που σε πολλές διαδικασίες εθνικών ολοκληρώσεων,
    (στο αμόνι του Εθνικισμού του 19ου & των αρχών του 20ού αιώνα, που υπήρξε αδιαμφισβήτητα ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΤΑΤΗ κατάκτηση)
    λειτούργησε σαν ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ ΜΥΘΟΣ που πάνω του στηρίχτηκε η δημιουργία όχι λίγων κρατών-εθνών.
    Και υπάρχει και μια «άλλη Ιστορία, η «Ιστορία-Επιστήμη», που σαν όλες τις Επιστήμες του ανθρώπου, η δουλειά της είναι να απαλλάξει τις πολλές επί μέρους «αλήθειες» του καθενός, από τον εργαλειακό τους ρόλο.
    Και να καταφέρει μέσα από την έρευνα να αναδείξει εν τέλει αφηγήματα που θα ενσωματώνουν γεγονότα & ερμηνείες δύσκολα επιδεκτικά αντιλόγου.
    Το να ζητάμε λοιπόν από την πρώτη «Ιστορία» αυτή δλδ που είναι πιο πολύ «Μύθων αφήγησις» ιδιότητες & χαρακτηριστικά που ανήκουν μόνο στην επιστημονική προσέγγιση της Ιστορίας, μοιάζει πιο πολύ με παγίδα στημένη να εξελιχτεί σε «αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία».
    Ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση ακόμα και στην Ελλαδική εκκλησία που σήμερα είναι πλέον ο κατ εξοχήν προνομιακός φορέας ιστορικών μύθων, αχρείαστων πια, ουδείς λόγος.
    Πρέπει & παραπρέπει, και μάλιστα μεθοδικά, αλλά και ψύχραιμα. Με αναζήτηση όμως συμμαχιών ακόμα και ΜΕΣΑ στο χώρο της Εκκλησίας.
    Δε θα με πείσετε ΠΟΤΕ, λόγου χάρη, ότι ο Χριστόδουλος και ο νυν Αρχιεπίσκοπος είναι το ίδιο πράμα ή κάνουν την ίδια δουλειά
    Ή ότι ο Μεσογαίας Χ»νικολάου (για του οποίου τη γούνα έχω και εγώ ράματα πολλά, αλλά…) και ο τρελοναζί του Πειραιά, τις ίδιες ιδέες διακινούν στην κοινωνία

    Δέστε επίσης

    («δια της μακράς & ομοιομόρφου ασκήσεως» όμως, και όχι με επιλεκτικές «στιγμιαίες» ολομέτωπες επιθέσεις, που ανεξάρτητα από προθέσεις μόνο εντυπώσεις δρέπουν, χώρια που τρομάζουν και ομογενοποιούν σε λάθος χώρους καλόπιστους πολίτες)

    πόσο ήδη γελοιοποιείται στην πορεία, κάθε υπερασπιστής του μουσασντένιου «Κρυφού Σχολειού», όταν γίνεται όλο και πιο κοινός τόπος σε ευρύτατες πλέον ομάδες του γενικού πληθυσμού
    (και όχι μόνο στις μορφωτικές ελίτ)
    ο αληθινός χαρακτήρας της Οθωμανικής Διοίκησης και της σχετικής ανεκτικότητας
    (αδιαφορίας πιο σωστά)
    που τη χαρακτήριζε σε θέματα εωτερικής διακυβέρνησης των εθνοτήτων στα πολυεθνικά της εδάφη, και -εκτός των άλλων- για θέματα Παιδείας & Εκπαίδευσης.
    (Για να μην πούμε ότι στα πλαίσια ενός ιδιότυπου εθνοτικού καταμερισμού που έκαναν, αποδέχονταν μια σχετική υπεροχή στα θέματα αυτά των Ρωμαίϊκου, και το εκμεταλλεύονταν κιόλας, αρδεύοντας στελέχη για τη δική τους κεντρική Διοίκηση …)
    Χώρια τα έξοχα και διεθνώς τότε φημισμένα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα των Ρωμιών…
    Έτσι που πια να πέφτει μόνο χοντρό γέλιο κάθε που έρχνται αντιμέτωπες στα μυαλά & τις καρδιές, από τη μια η φανερή αλήθεια, κι από την άλλη, ο γνωστός πίνακας με το λυχνάρι και τον σκυφτό-καλόγερο-παράνομο δάσκαλο!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aφού ευχαριστήσω κάθε φίλο για το σχόλιό του έπαινετικό ή οχι, να απαντήσω σε σας κ Καργούδη

      Ο Σεραφείμ Πειραιώς διακινεί ναζιστικές ιδέες αλλά ο κ.Ιερώνυμος ειναι υπόλογος για μια σειρά υποθέσεις για τις οποίες δεν δίνεται απάντηση, υπάρχει μια περίεργη πανταχόθεν σιωπή και αυτό είναι ανησυχητικό για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας.
      Δεν εννοώ πως είναι ένοχος, εννοώ πως οφείλει απαντήσεις για: Βοιωτοπέδιο, Σιβιτανίδειο, Βουλιαγμένη.

      Αναρωτιέμαι όμως οι εθνικοί μας μύθοι δεν έχουν στοιχεία Ναζισμού; Δεν είναι επικίνδυνοι; Δεν είναι επικίνδυνο ο αρχιεπίσκοπος μιας ξεφωνημένης Εκκλησίας που συνεργάστηε με τη Δικτατορία και με πολύ βεβαρημένο γενικά παρελθόν βίας και σκανδάλων, να κατηγορεί επιστήμονες χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο, να τους υποβιβάζει ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ή ή επιστημονικος σύλλογος, ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑ;
      Το βρίσκετε αυτό φυσιολογικό;

      Ως πότε θα διακινούνται ιστορικά ψέματα που σκοπό έχουν τη διαιώνιση του φυλετικού μίσους και την αγορά κεκλιμένων υποβρυχίων;
      Το βρίσκετε αυτό άσχετο με την διάχυτη πατριωτική υοκρισία των φοροφυγάδων και μιζαδόρων υπερπατριωτών και με τους υπερεξοπλισμούς μας και με τις βίλλες κάποιων σταθερά και περιέργως ατιμώρητων υπουργών;

  9. Ο/Η eklag λέει:

    Aγαπητέ Νέαρχε,
    εδώ δεν είμαστε-ΑΚΟΜΗ-Τουρκία!
    να μας φυλακίζουν επειδή κάναμε π.χ. κόμικ για τον Κεμάλ!
    Κάποιοι έχυσαν το αίμα τους για να μπορούν κάποιοι άλλοι
    να λένε ελεύθερα τις παρλαπίπες τους!
    Στα πλαίσια λοιπόν της Απελεύθερης Παρλαπιπολογίας!
    κάθε πικραμένου εγκάθετου και μαραμένου!
    σας παρακαλώ! να μου προμηθεύσετε-αν διαθέτει το κατάστημα-
    καμιά ευχή Υπέρ Χιονιού,
    καθώς με το λαμπερό σημερινό ήλιο!
    εξανεμίστηκαν οι τελευταίες μου ελπίδες!
    για μια Άσπρη Μέρα!

    • Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

      Για την ταμπακέρα ρε ούτε λέξη.
      Άλλα λόγια ναγαπιώμαστε.
      Σαράντα πράματα καταγγέλει ο ποστογράφος.
      Κάποια διάψευση;
      Σας φτύνουν και λέτε πως ψιχαλίζει

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      κα Eklag

      Ελπιζω να μην σας απογοητευσω αλλά η παρουσιαση γεγονοτων από μονη της δεν ειναι κακό. Η ΕΡΜΗΝΕΙΑ τους ειναι προβληματικη καθως και η σκοπιματητα της ερμηνειας αυτης.

      Ενα κειμενο ας πουμε που θα περιεγραφε την βαρβαροτητα μιας σφαγης αμαχων μιας ανωτερης παντως καστας προνομιουχων καταπιεστων από εναν εκδικητικο εξαθλιωμενο όχλο, ωστε να εξαχθουν τα σωστα συμπερασματα δεν ειναι κακη από μόνη της.

      Κατ αναλογια οι σφαγες των Μπολσεβικων ήταν επισης μια αθλιοτητα ως απαντηση στην αθλιοτητα της αρχουσας ταξης της Τσαρικης Ρωσσιας.

      Πολυ φοβουμαι όμως ότι εδω δεν επιχειρειται κατι τετοιο. Και αυτη η δραστηριοτητα το μονο που κανει ειναι να απευθυνεται σε οσους θελουν να ακουσουν αυτα που θελουν να ακουσουν ενω για τους υπολοιπους αφηνει τοσα ερωτηματικα ωστε τους οδηγει σε συμπερασματα που ουτε πατριωτικα blog δεν θα τα καταφερναν τοσο επιτυχημενα. Οι ιοί που προσβαλουν εναν οργανισμό εχουν την ιδιοτητα να δημιουργουν αντισωματα

  10. Ο/Η Po λέει:

    «παρλαπίπες» είπαν (κι έγραψαν) λοιπόν -κατά την άποψη των ακολούθων (οπαδών) των κατασκευασμένων Μύθων…

    οι:
    – ο ιστορικός Φωτιάδης
    – Βαλαωρίτης
    – Σκαρίμπας
    – τα δημοτικά τραγούδια
    – ο αδερφός του Κολοκοτρώνη
    – ο ίδιος ο Κολοκοτρώνης
    – ο Γιάννης Σκαρίμπας
    – ο (υπέρΟρθόδοξος) Χ.Σαρτζετάκης
    – και πλήθος άλλοι ιστορικοί ή μη…

    Όλοι, μα όλοι! «είπαν παρλαπίπες» κατά των σημερινών ορθοδόξων (κι Ελληναράδων) που διαφυλάττουν… Θερμοπύλες!

    not bad.
    (κατά τα άλλα, συστηματικά, ΕΜΕΙΣ και οι Εμμονές μας, κατασυκοφαντούμε το μαγαζί, το λεγόμενο «Ορθόδοξη Εκκλησία»)

    • Ο/Η νεαρχος λέει:

      σας εθεσα καποιες ερωτησεις και δεν απαντησατε καμια. το μονο που λετε οτι τοσοι αλλοι ειπαν για την εκκλησια κι ομως εσας σας απαγορευεται να μιλατε.
      η απορια μου ακομη να επιλυθει.γιατι ασχολειστε τοσο πολυ και επιμονα.μηπως υποκρυπτεται κατι;

      • Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

        Αχ εσεις οι χριστιανοί του μίσους πάντα καχύποπτοι, ποτέ δεν απαντάτε μόνο λασπώνετε.
        Εγώ λοιπόν αηδιάζω το παπαδαριό γιατί μια θεία μου καλόγρια μικρή πήγε να μου βάλι χέρι. Από τότε μπήκα στο νόημα οι παρθενιές τι κρύβουνε.
        Μεγάλη στέρηση και επιθυμία
        Άντε από δω λοιπόν αγοράκι μου με τα πατερημά σου και τα κυριελέσον.
        Αν είσαι χριστιανός πάνε βόηθησε τα παλληκάρια που κάνουν απεργία πείνας, μόνο που εσύ τους βλέπεις με μίσος γιατί δείχνουν τα παχιά σου κούφια λόγια χωρίς αντίκρυσμα και την γύμνια σου.

      • Ο/Η Παναγία η Σαρανταποδαρούσα λέει:

        «γιατι ασχολειστε τοσο πολυ και επιμονα.μηπως υποκρυπτεται κατι;…»

        ευσεβέστατε…

        Θαρρώ ότι αποκρύπτουν 2 «κάτι», όχι 1…

        1.Αποκρύπτουν το γεγονός ότι: αν απαντήσουν σε ηλιθιότητες γίνονται συνεργοί στην ηλιθιότητα και συμβάλλουν εις την εξάπλωσήν της. (και βλέποντας υμάς) Αρκετά έχει εξαπλωθεί. Τυχαίον Δε Νομίζω.

        2. Είναι φανερό ότι «αποκρύπτουν» χορηγούς, όπως λέμε «επενδυτές» ή άλλως -στην αρχαίαν ελληνικήν- τους σπόνσορες (αρχ. σπονσοραι) δια την αντεθνικήν δράσιν.

        Αιδώς.

      • Ο/Η νεαρχος λέει:

        Ζωζώ Χ.Σαπουντζάκη

        και εγω αηδιαζω ολους τους οδοντιατρους γιατι οταν ημουνα μικρος με πονεσε στο σφραγισμα. ωραια λογικη

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Ζωζω,

        Εμας παλι ο παιδεραστης της γειτονιας μας ηταν αθεος. Αλλα από τοτε που γεμισε η πλατεια Βικτωριας με εισαγομενα τεκνα γλυτωσαμε. Γι αυτο και ο καημενος κανει αγωνα τωρα για να μονιμοποιηθουν ωστε να μην χρειαστει να ξαναγυρισει στα λυκεια και τον πλακωσει στο ξυλο κανενας ομοφοβικος πατερας.

        Αν ειναι να βοηθησουμε τα παλλικαρια να τους παμε ενα πιατο φαί, που ταχουν θεονηστικα οι άθεοι τόσες μερες μονο και μονο επειδη ειναι μουσουλμανοι. Στην αναγκη θα βουτηξω με τρόπο το φαί της γειτονισας που εχει να πληρωσει νοικι και κοινοχρηστα 6 μηνες επειδη ειναι άνεργη αλλα επειδη έχει ελληνικη υπηκοοτητα δεν ασχολειται κανενας μαζι της.

        Ε ποση πια κοινωνικη ευαισθησια να εχει κανεις ώστε να φτουρησει για όλους.

      • Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουντζάκη λέει:

        Νέαρχε τρελλό αγόρι δηλώνεις γιατρός και βάζεις σε ίση μοίρα την παιδεράστρια καλόγρια με τον οδοντογιατρό που πονάει τον ασθενή του.
        Είσαι εντελώς γκαγκά.

        Θεοπρόβλιτε η γειτόνισα σου είναι στον τόπο της, πήγε σχολείο, ζει σε δημοκρατία του κώλου ναι αλλά δημοκρατία, μιλάει τη γλώσα της έχει συγγενείς και φίλους, ξέρει τα κατατόπια, έχει ικα και οαεδ και δεν την κηνυγάνε για απέλαση. Ο εγωισμός των ορθόδοξων σπάει καρύδια.

      • Ο/Η νεαρχος λέει:

        Ζωζώ Χ.Σαπουντζάκη

        απο τον τροπο που εκφραζεσαι φαινεται και ο χαρακτηρας σου και η ψυχη σου(αν πιστευεις οτι εχεις).

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Ζωζω

        το ΙΔΙΟ ακριβως ισχυει και για τους Μαροκινους αν εμεναν στην πατριδα τους. Και μαλιστα εκει ενα πιατο φαί στοιχιζει φθηνοτερα.

        Εγω παλι θελω νομιμοποιηση, επιδομα ανεργιας, στεγη, τροφη, και επιδομα προνοιας στην Νορβηγια. Αλλα επειδη δεν εχω τα 400 ευρω που απαιτουνται για να φτασω μεχρι εκει – εν αντιθεσει με αυτους που 2-3.000 ευρω τα ξοδεψανε, μια εφημεριδα, ενα σαντουιτς στο δρομο φευγει το χρημα – σκεφτομαι να κανω απεργια πεινας στην Νορβηγικη πρεσβεια, και οταν μου στειλουν ενα εναντι από το επίδομα τοτε να αγορασω τα εισητηρια και να παω στην Νορβηγια. Αν και δεν ανηκω στην ευπαθη ομαδα των προσφυγων, δηλαδη νεος αντρας 15-30.

        Ο κουτοπονηρος χωριατης που απαιτει και διεκδικει αυτο που δεν του ανηκει δεν μου δημιουργει κανενα συναισθημα οικτου και αλληλεγγυης γενικοτερα. Από τον μαϊμου ανάπηρο που διεκδικει συνταξη μεχρι τον μαϊμου προσφυγα. Υπαρχουν χιλιαδες αλλοι μεταναστες για τους οποίους και νοιαζομαι και νοιαστηκα εμπρακτως και με δικα μου εξοδα. Μεχρι εκει που μπορουσα. Και σιγοτρα οχι σε βαρος των άλλων. Οχι με ξενα κολυβα και ανεξοδα, αν με πιανεις. Και η εμπορια φιλανθρωπιας καλα κρατει.

        Κανε και καμμια ερευνα στην wikipedia να δεις ποσοι μεγαλοκαρχαριες κολλανε διπλα στην ιδιοτητα τους investor-philanthropist και αλλοι βιοποριζονται από αυτό.

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Ζωζω,

        Τωρα μολις ειδα με τα ματακια μου τους «ετοιμοθανατους» απεργους «πεινας» που τους εδειχναν οι καμερες μεχρι το πρωί κρεββατωμενους και ξεψυχισμενους, να ειναι όρθιοι, χαμογελαστοι και να χοροπηδουν με σφιγμενες γροθιες. Τετοια ταχεια αναρρωση!

        Αυτό προκειται σαφως περι ΘΑΥΜΑΤΟΣ αφου η επστημη με το ζορι τους κρατουσε κλινηρεις. Το αρον τον κραββατον σου και περιπατει επαναλαμβανεται και μαλιστα σε αλλοδαπους ετεροδοξους. Θα πρεπει να μεριμνησω να τοποθετηθει εικονοστασιον στην Υπατια – μεγαλη η χαρη της – εις αναμνηση του θαυματος.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Θεοπρόβλητε ασχημονείς και ξεχνάς πως ο θεός σου λαθρομετανάστευσε στην Αίγυπτο. Τα βάζεις με νέους ανθρώπους που η Ελλάδα θα έπρεπε να τους παρακαλάει να γίνουν πολίτες της, γιατί τα δικά της παιδιά είναι χαραμοφαηδες βουτυρόπαιδα σε μεγάλο ποσοστό.
        Τώρα θα υποστείς το βίντεο:

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Κε Λασκαρατε,

        Ειναι σαφες οτι δεν αναφερομαι σε ολους τους μεταναστες syllhbdhn αλλα στους συγκεκριμενους πολυπαραβατικους τους οποίους θα ειχα στειλει με αλεξιπτωτο απο εκει που ηρθαν από την πρωτη μερα.

        Ο Χριστος εφυγε για να γλυτωσει από την σφαγη δεν εφυγε από το Μαροκο για να μοιραστει καθυστερημενα το μικροαστικο όνειρο μιας καταρρεουσας Ευρωπης ζωντας παρασιτικα και με απαιτηση.

        Πολυ περισσοτερο δε, δεν συνδικαλισθηκε και δεν εκβιασε την κοινωνια η οποια τον δεχθηκε. Δεν ενορχηστρωσε λεωφορειοπειρατείες για να οδηγησει τα πραγματα εκει που θελει.

        Δεν μας φτανουν οι δικοι μας συνδικαλιστες που διέλυσαν την χωρα θα εχουμε και εισαγωμενους οι οποίοι απαιτουν τον κανιβαλισμο μας με κακοπαιγμενες σχολικες παραστασεις.

        Σκεφθειτε την χειροτερη κατηγορια Ελληνων που δεν γουσταρετε: Θρησκοληπτους πατριωτες λαμογια μικροαστους με χιλιαδες κουσουρια με αμαξι με αεροτομες και ηχεια με την ντισκοκαραγκουνα στο τερμα. Κανετε τωρα μια αναγωγη σε Μαροκινο κουτοπονηρο. Ευχαριστω δεν θα παρω. Εχουμε τους δικους μας.

        Και οταν ο Τιτανικος βουλιαζει, ο καθενας στην βαρκα του.

  11. Ο/Η eklag λέει:

    Το χαβά σου εσύ…αφού στο εξηγώ!
    όλα είναι παρλαπίπες!
    πάρ’το χαμπάρι!
    μετά εσύ και άλλοι Ειδικοί θα τα χωρίσετε σε:
    σοβαρά! κι ανόητα!
    και θα ‘χεις δουλειά!
    και θα περνάει κι η ώρα!
    κι όλοι θα επιμορφωθούμε!
    με βάση και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο!
    άι καπίτο;

    • Ο/Η 11888 λέει:

      Α ρε efi αλλαξες ονομα αλλα το αβαταρ εμεινε μαζι με τις κοτσανες και το ακαταλαβιστκο στυλακι σου,ιδιο και απαραλλαχτο.

  12. Ο/Η Po λέει:

    αήττητοι.

  13. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    @ἠσχολοῦντο κυρίως μετὰ τοῦ ἐνοριακοῦ δικαίου

    http://www.ec-patr.org/list/index.php?lang=gr&id=284

    έτσι γράφει το πατριαρχείο.
    Δεν μου φαίνεται όμως και πολύ σωστό το [ασχολούμαι μετά τινός] και είμαι φιλόλογος, όχι σπουδαίος, αλλά όχι και άχρηστος. Ίσως ο κύριος Σαραντάκος να μας διαφώτιζε αν μας βλέπει.
    Μήπως εκτός από παραχαράκτες και λογοκριτές της ιστορίας είναι και σόλοικοι;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Υποθέτω κε Αδαμάντιε,
      πως θα θέλει να πει
      «ησχολούντο κυρίως μέ τά τού ενοριακού δικαίου»,
      αλλά οι επισκέπτες και οι διαχειριστές της πατριαρχικής ιστοσελίδας δεν θα είναι όπως καταλαβαινεις τίποτα γραμματιζούμενοι.
      Το πολυτονικό και η υπερκαθαρεύουσα τους μάρανε
      όλα τα ‘χε η Μαριωρή κλπ

      • Ο/Η sarant λέει:

        Πράγματι, ασχολούμαι μετά δεν υπάρχει ή τουλάχιστον δεν το βρήκα. Μάλλον είναι σωστή η εικασία του κ. Λασκαράτου.

  14. Ο/Η eklag λέει:

    Αγαπητέ 2011(;),
    η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ συνιστά ΕΡΜΗΝΕΙΑ!
    όταν το επιθυμεί…
    οι ΑΗΤΤΗΤΟΙ το γνωρίζουν αυτό …
    n’est-pas?

  15. Ο/Η θεοφιλος θερμη λέει:

    θεοπροβλητε εισαι αδικος η ανενημερωτος οταν λες οτι για την ανεργη κυρια δεν ενδιαφερεται κανεις.
    Τις προαλες εγινε πορεια διαμαρτυριας , και απορω που δεν συμετειχες, απο διακοπαπαδοκαλογερους, απο χριστιανους και λοιπους θεουσους, με κεφαλη τον κ.Λιαπη προς το υπουργειο θρησκευματων.
    Το αιτημα ηταν , να αξιοποιησουν μερος της εκκλησιαστικης περιουσιας υπερ Ελληνων ανεργων, αστεγων και γενικα υπερ φτωχων.
    Δυστυχως την πορεια διελυσαν τα παλιοπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ.

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Θεοφιλε

      Τα παλιοπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ γιατι δεν ξεκινανε από συσιτια στην Κουμουνδουρου; Μηπως επειδη αυτο θελει και το χερι στην τσεπη ενώ η πορεια είναι ευχαριστη, ιδιατερα αν πας μετα για καφε;

      Διοτι στον Αγιο Γεωργιο Κουμουνδουρου συσιτια γινονται (το γνωριζω καλα) και αστεγοι στεγαζονται (στην οδο Γρανικου). Ο Αγιος Παντελεημονας στεγαζει αστεγους στην οδο Αγ Παντελεημονος, ενω ο Αγιος Λουκας στην οδο Σκιαθου. Τα στελεχη του Συριζα γιατι δεν εκποιουν μερος της περιουσιας τους υπερ των αστεγων και των προσφυγων.

      Η εργολαβικη του κου Τσιπρα γιατι δεν αναλαμβανει πρωτοβουλιες αφιλοκερδους κατασκευης εργων. Μονο για τα γηπεδα και τα εμπορικα κεντρα εχει ενδιαφερον;
      Ετσι για να δωσουν το καλο παραδειγμα.

      Αν υπονοείς να δωσει η εκκλησια την οποια περιουσια της στα λαμογια ΔΗΘΕΝ για να ταΙσουν τους φτωχους, βλεπω το πως διαχειριζεται το κρατος αυτα που ήδη εχει και τα καμαρωνει και πως φτασαμε στο σημειο να βγαλει μεχρι κι εμας στο σφυρί. Σε αυτό το κρατος ΟΥΤΕ τετραγωνικο μετρο.

      Αν και ειναι εκτος θεματος, υπαρχει λυση που μπορεις να βαλεις στο παπαδαριο τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι χωρις να διολισθησεις σε ιδεολογικες μισαλλοδοξιες ή αντιδημοκρατικα μεσα.

      Αλλα δυστυχως ΚΑΙ σε αυτο το θεμα υποχρεωνομαστε να επιλεξουμε μεταξυ της Σκυλλας της διαπλοκης εξουσιας -εκκλησιας και της Χαρυβδης της αθείας Τσαουσεσκοαμερικανικου τυπου. Και επειδη αμφοτεροι τα θελουν όλα ή τιποτα ο κοσμος παραμενει θεατης.

      • Ο/Η 11888 λέει:

        «Τα παλιοπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ γιατι δεν ξεκινανε από συσιτια στην Κουμουνδουρου; Μηπως επειδη αυτο θελει και το χερι στην τσεπη ενώ η πορεια είναι ευχαριστη, ιδιατερα αν πας μετα για καφε;»

        Γιατι η απορια μονο για τα στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ και οχι για τα στελεχη της Ν.Δ ή και του ΛΑΟΣ.Μηπως να βαζαμε και τετοια ερωτηματα στην κυβερνηση που κατα λαθος βρισκεται στην εξουσια(ξερετε μεταξεταστεως στην Α δημοτικου σε θεματα πολιτικης οικονομιας και πολιτικων επιστημων) ?Οι πορειες μονο ευχαριστες δεν ειναι(που να ξερετε εσεις οι φασιστονοικοκυριδες απο πορειες )και πως ακριβως συνδεονται με τα συσσιτια?Εσεις ποσες φορες φιλεψατε στο σπιτι σας εναν ελληνα απορο?

        «Διοτι στον Αγιο Γεωργιο Κουμουνδουρου συσιτια γινονται (το γνωριζω καλα) και αστεγοι στεγαζονται (στην οδο Γρανικου). Ο Αγιος Παντελεημονας στεγαζει αστεγους στην οδο Αγ Παντελεημονος, ενω ο Αγιος Λουκας στην οδο Σκιαθου. Τα στελεχη του Συριζα γιατι δεν εκποιουν μερος της περιουσιας τους υπερ των αστεγων και των προσφυγων.»

        Δεκαδες αλληλεγγυοι και ανωνυμοι πολιτες προσφερουν στην κοινωνια χωρις καμμια απολυτως αυτοπροβολη ή και διαφημιση.Οι «φιλανθρωπιες» της εκκλησιας στηριζονται αποκλειστικα στις δωρεες των πιστων.Να μη ξεχναμε και την δραση των ΜΚΟ που πρσκεινται στην εκκλησια και ρουφανε αδιαφανως κρατικα χρηματα(τουμπεκι διακρινω).Εσεις γιατι δεν εκποιειτε μερος της περιουσιας σας(σαν γνησιος δεξιος αστος φανταζομαι θα εχετε μπολικη) υπερ των αστεγων και προσφυγων?

        «Η εργολαβικη του κου Τσιπρα γιατι δεν αναλαμβανει πρωτοβουλιες αφιλοκερδους κατασκευης εργων. Μονο για τα γηπεδα και τα εμπορικα κεντρα εχει ενδιαφερον;
        Ετσι για να δωσουν το καλο παραδειγμα.»

        Ομολογουμενως πρωτη φορα διαβαζω τετοιο φαιδρο «επιχειρημα».Να περιμενω απο σημερα κι ολας την αυτολεξει αναπαραγωγη του απο τα δεκαδες χριστιανοφασιστικα μπλογκ ή η παρουσια σας τιμα μονο αυτον τον ιστοχωρο?Εσεις γιατι δεν παιρνετε αλλου χιλιους πιστους να ξεκινησετε αφιλοκερδως(μη τα περιμενετε ολα απο το κρατος) το χτισιμο ενος φιλανθρωπικου ιδρυματος σε καποιο απο τα δεκαδες φιλετα της εκκλησιας?Η ιδια η εκκλησια γιατι περιοριζεται μονο στην κατασκευη ξενοδοχειων και μοναστηριων αφου οι κοινωνικες αναγκες ειναι τεραστιες?

        «Αν υπονοείς να δωσει η εκκλησια την οποια περιουσια της στα λαμογια ΔΗΘΕΝ για να ταΙσουν τους φτωχους, βλεπω το πως διαχειριζεται το κρατος αυτα που ήδη εχει και τα καμαρωνει και πως φτασαμε στο σημειο να βγαλει μεχρι κι εμας στο σφυρί. Σε αυτό το κρατος ΟΥΤΕ τετραγωνικο μετρο.»

        Δε χρειαζεται να δωσει την περιουσια της στα λαμογια αλλα απευθειας στους απορους πολιτες.Τι λετε δεν ειναι καλη ιδεα?

        «Αν και ειναι εκτος θεματος, υπαρχει λυση που μπορεις να βαλεις στο παπαδαριο τα δυο ποδια σε ενα παπουτσι χωρις να διολισθησεις σε ιδεολογικες μισαλλοδοξιες ή αντιδημοκρατικα μεσα»

        Γιατι την κρατατε κρυμμενη.Αποτελει και αυτη η λυση επτασφραγιστο μυστικο οπως τα πρωτοκολλα της Σιων?

        «Αλλα δυστυχως ΚΑΙ σε αυτο το θεμα υποχρεωνομαστε να επιλεξουμε μεταξυ της Σκυλλας της διαπλοκης εξουσιας -εκκλησιας και της Χαρυβδης της αθείας Τσαουσεσκοαμερικανικου τυπου. Και επειδη αμφοτεροι τα θελουν όλα ή τιποτα ο κοσμος παραμενει θεατης».

        Ποια ειναι η αθεια Τσαου….ου τυπου.Γινετε λιγο πιο σαφης Θεοπροβατε.Υπαρχει δηλαδη αθεια με ελαχιστα λιπαρα οπως και εκκλησια χωρις εξουσια και διαπλοκη?Για ποιο πλανητη γινεται η παραπανω αναφορα?

  16. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    υπάρχει κάποιος αντιεθνικιστής ο οποίος δεν σέβεται την ορατή εθνοτική ταυτότητα αλλά και την εθνοτική καταγωγή των συνανθρώπων του..???
    εδώ σέβεται ακόμα και την αόρατη πολιτιστικά σλλά ορατή ιδεολογική ελληνική ταυτότητα…
    υπάρχει κάποιος αντιεθνικιστής που δεν αναγνωρίζει την πολυεθνικότητα , την πολυγλωσσία, την πολυθρησκευτικότητα όλης της οθωμανικής επικράτειας..??
    την οποία πολυεθνικότητα αναγνωρίζουν σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό όλα τα κράτη-έθνη που προήλθαν από την διάλυση της..
    με μοναδική εξαίρεση το εκτρωματικό ελληνικό κράτος το οποίο αναγνωρίζει μόνο ΜΙΑ εθνότητα στην επικράτειά του..
    υπάρχει κάποιος λογικός που δεν αναγνωρίζει την εθνοτική πολυθρησκευτικότητα , είτε είναι αλβανοί χριστιανοί είτε είναι αλβανοί μουσουλμάνοι, παραμένοντας εθνοτικά αλβανοί.
    είτε είναι μακεδόνες πατριαρχικοί είτε μακεδόνες εξαρχικοί , παραμένουν εθνοτικά μακεδόνες.
    άλλά μάλλον από ότι φαίνεται υπάρχει δυσκολία κατανόησης από τους χρυσαυγίτες ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ , οι οποίοι ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ την πατρίδα μας..
    μεταθέτοντας τις ευθύνες στους εβραίους , τον Σόρος , τους αμερικάνους , την μέρκελ , στους αρειανούς..

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Μισιρκωφ,

      Αν επιθυμεις σοβαρα, σοβαρη απαντηση να απαντησω. Διαφορετικα μην χανουμε το χρονο μας σε παραλληλους μονολογους. Αν και εχω την αίσθηση ότι μαλλον η πληρης ομοφωνια είναι το ζητουμενο. Τουλαχιστον όσον αφορα στο δια ταύτα.

  17. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    ο αλβανικής καταγωγής γιάννης λιάπης προκαλεί βλέποντας τα φοβισμένα πρόσωπα των εξαίρετων επιστημόνων-ιστορικών …
    τα οποία φοβούνται να ψελλίσουν τεκμηριωμένα επιστημονικά στοιχεία για την πολυεθνικότητα, την πολυγλωσσία , την πολυθρησκευτικότητα του γεωγραφικού χώρου που εκτείνεται το ελληνικό κράτος , τόσο κατά την οθωμανική κυριαρχία όσο και σήμερα…
    για να μην έχουν την τύχη της ρεπούση , η οποία έπεσε θύμα του καθεστωτικού φαιοκόκκινου υπερεθνικιστικού μπλόγκ , λόγω μιάς πολύ ουδέτερης λέξης …
    παρότι απέκρυψε τα τρομερά εγκλήματα του ελληνικού στρατού εισβολής , προφανώς για να μην δυσαρεστήσει το εθνικιστικό ακροατήριο. των ενηλίκων..
    ευτυχώς που υπάρχουν και οι λίγοι έντιμοι που εκτίμησαν την φιλοξενία των ελληνόφωνων στις αραβικές χώρες , ιδιαίτερα στην αίγυπτο , με το ελληνοορθόδοξο πατριαρχείο αλεξάνδρειας, αλλά και αντιοχείας στη συρία και ελληνοορθόδοξες εξαρχίες ακόμα και στο θεοκρατικό ριάντ και την μουσουλμανική τεχεράνη…
    που εκτίμησαν την φιλοξενία στην προσφυγο-μεταναστική εξόριστη ελληνική κυβέρνηση , στην αίγυπτο…
    και για αυτό στάθηκαν αλληλέγγυοι στους 300 της υπατίας , για μιά νόμιμη ζωή, έστω και κουτσουρεμένη θρησκευτικά , έστω δίχως μέχρι τώρα αραβομουσουλμανικό ίδρυμα στην αθήνα.
    η εθνικοθρησκευτική ελίτ που καταλήστευσε τον ιδρώτα του λαού, αλλά κυρίως τον πακτωλό των κουτόφραγκων οι οποίοι τους εμπιστεύθηκαν τον ιδρώτα των φορολογούμενων τους θα συνεχίζει να προκαλεί όσο η εθνική, γλωσσική, θρησκευτική ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ θα παραμένει σε βρεφικό επίπεδο κυριαρχημένη από την ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΗ μυθολογία των αδίστακτων διεφθαρμένων φαναριωτών επιγόνων…

  18. Ο/Η Στέλιος λέει:

    Με αφορμή την προηγούμενη δημοσίευση σας περί Πολεοδομίας-Ναοδομίας, και την ανακοίνωση εκ της Ιεράς Συνόδου του φυλλαδίου «Προς το λαό», το οποίο και σχολιάζετε στην παρούσα, έγραψα κι εγώ κάποια πράγματα εδώ:

    http://ad-judicium.blogspot.com/2011/03/blog-post.html

    Όσοι πιστοί (και άπιστοι) προσέλθετε!

  19. Ο/Η eklag λέει:

    Για φαντάσου!
    Κάποιοι νομίζουν ότι η Ρεπούση έπεσε θύμα!
    κάποιων…εκκρεμοτήτων με τα…πτυχία της.
    Ευτυχώς εδώ αντικειμενικά και ΟΥΔΕΤΕΡΑ η αλήθεια
    αποκαθίσταται!

  20. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Αφήστε τις αηδίες για τις πηγές. Ακόμα και τα σκατά από το 1821 αν βρεθούν απολιθωμένα για την αρχαιολογία και την ιστορία είναι ΠΗΓΕΣ. Όπως ΠΗΓΕΣ είναι και τα δημοτικά τραγούδια και τα καλοπισμένα δημοτικά του Νικολάου Πολίτη, απλώς τα δημοτικά τραγούδια το Πολίτη μας βοηθάνε για να δούμε την «κατασκευή» του εθνικού κορμού από τον Πολίτη. Τα μη καλοπισμένα από τον Πολίτη μας βοηθάνε γιατί με τον μη καλοπισμό τους δείχνουν τον μη εθνικισμό τους. Διαβάστε Hertfeld (Πάλι δικά μας) για να δείτε την παραμύθα και την κατασκευή του «Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα ‘ναι».

    Μην σπεύδουν ορισμένοι θεόπνευστοι με τα εργαλεία του εξαταξίου Γυμνασίου να κάνουν ανάλυση ιστορική. Άλλο η λεπτή γραφίδα του Ρο και άλλο το τσαγκαροσούβλι του Θεοαπόβλητου.

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      κε Κωλόγερα

      Επικαλεισθε τις πηγες και ως πρωτο ατοπημα αναφερετε ενα κειμενο του Λασκαρατου ως κειμενο της λεπτης γραφιδας του Ροιδη. Αν δεν μπορειτε να εισθε σωστος εις το σημερα φανταζομαι τι γινεται με τις ιστορικες πηγες προ 200 ετων.

      Μπορει να διαθετω τσαγκαροσουβλι ομως τις απλουστατες ερωτησεις μου δεν τις απαντουν οι ενδιαφερομενοι. Σκεφθειτε να προχωρούσα και σε δυσκολοτερες.

  21. Ο/Η monima perastikos λέει:

    Αγ. Όρος και Ναζί (Άλφα, 2008 νομίζω)

  22. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    βασισμένα σε σουλτάνικα φιρμάνια της κατά τα άλλα χειμαζόμενης οθωμανικής εκκλησίας και αμνημονεύτων χρόνων βυζαντινά χρυσόβουλα η ελληνική πολιτεία δια μέσου της υποχείριας δικαιοσύνης παράνομα ιδιωτικοποίησε ακόμα και τα γλυκόνερα της Βιστωνίδας .
    υστερα σε χρόνο ρεκόρ τα αντάλλαξε με φιλέτα κρατικής περιουσίας.
    όταν τη πατρίδα μας την έχουν χρεωκοπήσει οι λαλίστατοι θεοπρόβλητοι ελλαδέμποροι δημιουργώντας μη διαχειρίσιμο χρέος..
    δεν αποτελεί πατριωτικό καθήκον σήμερα η άμεση και σε χρόνο ρεκόρ μαζική ιδιωτικοποίηση κρατικής περιουσίας με σκοπό την χαλάρωση της θηλιάς του υπερχρέους…???
    η μήπως το χρέος το δημιούργησαν οι άθλια αμοιβόμενοι ανασφάλιστοι μετανάστες , των οποίων οι αιτήσεις ασύλου βασισμένες στο ελληνικό , ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, παραμένουν ανέλεγκτες με την λογική ότι δεν είναι δυνατός ο έλεγχος του τόπου προέλευσης , όπως ισχυρίστηκε ο κ. Παυλόπουλος, το δεξί χέρι του ανίκανου τουρκοαιγύπτιου πρωθυπουργού , απόγονου του οθωμανού αρχηγού της λιβύης , καραμανλή..
    στερώντας έτσι από τους μετανάστες τον ευρωπαίκό πραγματικό προορισμό τους…
    άσυλο στην ελλάς ελλήνων χριστιανών – 0,5% , ασυλο στην ευρώπη έως και 30%…
    ελληνες πολίτες, κάτοικοι ελλάδος 10 εκατομμύρια.
    έλληνες πολίτες ή προερχόμενοι από την ελλάδα μετανάστες και πολιτικοί πρόσφυγες σε όλες τις χώρες του κόσμου 8 εκατομμύρια..
    δεν υπάρχει ούτε μια οικογένεια που δεν διαθέτει μετανάστες στο εξωτερικό..
    όλη η πολιτική ελίτ , ακόμα και το δεξιό της τμήμα έχει υπάρξει πρόσφυγας στο εξωτερικό..
    ακόμα και στην πατρίδα των μεταναστών της υπατίας, την αίγυπτο…

  23. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Παπά μου,

    Δεν έχετε κάνει και καμιά ερώτηση. Ξέρετε, το αν θα έπρεπε να γίνει η Επανάσταση, το αν είμαστε κατά ή υπέρ του gay pride και άλλα δεν είναι δυσθεώρητες ερωτήσεις αλλά πολύ ρηχές και εκτός θέματος. Και μόνο ότι αναφέρετε τη συμμετοχή Εβραίων στη διαπόμπευση του Πατριάρχη (ΠΑΝΤΟΥ ΠΙΣΩ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ!) είναι ενδεικτικό της αδιάλειπτης παρουσίας στα κυριακάτικα μπουρδολόγια που σέρνουν οι άγιοι παπάδες μας από του Βήματος.

    Αυτά τα παραμύθια της εκκλησιαστικής μυθολογίας ότι ο Γρηγόριος αφού δολοφονήθηκε, διαπομπεύθηκε και πετάχτηκε στη θάλασσα, αλλά ύστερα από μήνες ένας Χριστιανός ψάρεψε το λείψανο με τα δίχτυα του, δεν είναι ιστορία. Είναι εκκλησιαστική παραμύθα.

    Σας το είπα παπά μου, αν δεν απομακρυνθείτε από το γαλανόλευκο τετράδιο του εξαταξίου γυμνασίου, δεν θα μπορέσουμε να συμφωνήσουμε.

    Αλλιώς ελάτε τώρα με αφορμή τις Απόκριες ας φωνάξουμε δυνατά
    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Επειδη κε Κωλογερα έιτε δεν βρισκετε τα γυαλια σας ή τουναντιον τα φορατε σαν τον Ray Charles να σας διευκολυνω.

      Α. Δεν μας εξηγει ομως ο κος Λιθοξοου αν θα επρεπε να γινει η επανασταση ή οχι (οποτε καλως ο Γρηγοριος Ε τους αφορησε) και εαν ναι, με ποιο τρόπο θα γινοταν χωρις σφαγες, δεδομενου οτι τοτε δεν υπηρχαν αναμεσα στον Τουρκικο πληθυσμο ουτε πεμπτες φαλαγγες, ουτε διαφωτιστές, ουτε η τηλεοραση του Σκαι ουτε η εφημεριδα ελευθεροτυπια ουτε διεθνεις επιχειρηματιες-philanthropists για να επιβαλλουν δημοκρατικα πολυπολιτισμικα καθεστωτα.

      Β. Επίσης, στα καστρα των πόλεων εμενε μονο η Τουρκικη και η Εβραικη ελιτ (και οι χριστιανοι εκδιωχθεντες εμεναν ως δουλοπαροικοι στα περιξ) ή και συμπαγεις Ελληνικοι πληθυσμοι τους οποίους οι Τουρκοι μολις αρχισε η επανασταση ως philanthropists τους αφησαν ανεπαφους; Γιατι απο οτι ξερω, τουλαχιστον στο καστρο των Ιωαννινων οι Εληνες ειχαν σφαγιασθει και πηραν την θεση τους και τα σπιτια τους Τουρκοι και Οβριοί.

      Στην αναγκη βαλτε καποιον αλλον να σας διαβασει την ερωτηση.

      Ποιος σας δινει δε το διακιωμα αλλες πηγες να τις απαξιωνετε ως ψευδεις και συκοφαντικες και αλλες να ειναι εγκυρες και διόλου υποβολιμιαίες; Επειδη δεν βολευει την παραμυθα σας; Τι θελετε δηλαδη, ονοματα και διευθυνσεις;

      Δεν ξερω αν υπαρχουν Εβραιοι παντου, ξερουμε ομως που ακριβως υπαρχουν. Αν χρειστει να σας διαφωτισουμε.

      Το Ελλας Ελληνων Χριστιανων, εχετε δικιο. Δεν σας αφορα καθολου, ουτε ως εχει ουτε το καθενα ξεχωριστα. Οποτε κανετε το παν να αποδειξετε πως εισθε το ακριβως αντιθετο. Αλλα όλο μαζι.

  24. Ο/Η Mαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

    Θεοπυροβόλητε ένας παπάς της Βυζαντινής Ουκρανικής Εκκλησίας του Οχαιο συλλαμβάνεται στην Αμερική μεθυσμένος. Ήταν ντυμένος με πολιτικά. Προσφέρθηκε να κάνει στοματικό σεξ στους Αστυνομικούς. Δηλώνει βασιλικός και καταγγέλει τους μπολσεβίκους

    http://healthboard.info/ohio-priest-bound-for-rehab-after-drunken-jail-cell-sermon-goes-viral/

    Λασκαράτος: Αγαπητέ Μαρκήσιε το βίντεο του μεθυσμένου Ουκρανού παπά στο κελί της φυλακής που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία του Οχάιο σβήστηκε.
    Δεν είναιλογοκρισία, είναι σεβασμός στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου που δεν έκανε μάλιστα κάποιο έγκλημα. Το βίντεο δεν αποκάλυπτε κάποια κακουργηματική πράξη, ήταν απλά το ντελίριο ενός μεθυσμένου, έστω και ιερωμένου.

    • Ο/Η Mαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

      http://licentiousbehavior.blogspot.com/2011/03/anti-gay-rev-grant-found-masturbating.html

      Aντι-gay παπάς συλλήφθηκε αυνανιζόμενος κοντά σε παιδότοπο

      Tuesday, March 1, 2011

      Anti Gay Rev Grant Found Masturbating near childrens playground
      The Rev. Grant Storms, the Christian fundamentalist known for his bullhorn protests of the Southern Decadence festival in the French Quarter, was arrested on a charge of masturbating at a Metairie park Friday afternoon.

      Storms, 53, was taken into custody at Lafreniere Park after two women reported seeing him masturbating in the driver’s seat of his van, which was parked near the carousel and playground.

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Εισθε ομοφοβικος κε Ντε Σαντ ή εξαρταται από το σε ποια ομοταξια ομοφυλοφιλικων συμφεροντων αναφερεσθε; Γιατι υπαρχουν και αυτες που βγαζουν ΧΟΝΤΡΑ λεφτα για να κανουν τη δουλεια που κανετε εσεις.

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Παντως που ειναι οι Παρατηρητες Ανθρωπινων Δικαιωματων όταν τους χρειαζεσαι; Οταν η ζωη ενος ανθρωπου ξεμπροστιαζεται για να γινει θεαμα για Σαδιστες και βαρβαρους;

      Με προφανη σκοπιμοτητα γιατι εχω την εντυπωση οτι δεν πρεπει να ειναι ο πρωτος μεθυσμενος Αμερικανος ουτε ο πρωτος που θα προσφερθηκε να κανει στοματικο ερωτα στους αστυνομικους.

      Τι στο διαολο, μονο η 35χρονη του Ζαχοπουλου και ο πολυ γνωστος 56χονος ηθοποιός – Θεος σχωρεστονα – που συνεληφθη για ναρκωτικα είχε αναγκη προστασιας της ανωνυμιας του με Pixel;

      Ο Φιλελευθερισμος του κανιβαλισμου υπολήψεων και οι θαυμαστες του.

      • Ο/Η Μαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

        Eπίτροπος ελληνορθόδοξου ναού Αμερικής, πατέρας δυο παιδιών, καταδικάστηκε για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.
        Μητροπολίτης Νικήτας: Τον εμπιστευόμαστε.

        http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1610

        A federal judge last week sentenced a Greek insurance executive in California to 51 months in prison for possessing child pornography. Michael Howard Vawter, 41, who once served on the parish council of the Ascension Greek Orthodox Church in Oakland, Calif., collected more than 170 child pornography videos, court records show. Some videos showed adults raping young children.

        “The fact that he was elected to and served on the parish council is a statement about his character,” said Metropolitan Nikitas, Director of the Patriarch Atehangoras Orthodox Institute at the Graduate Theological Union at Berkeley. “For our community, this means that we trust the person, respect his decisions, and see him or her as a leader and role model.” After being sentenced by U.S. District Judge Lowell Jensen, Vawter paid a $12,500 fine, as well as $1,500 – or $100 each – to the 15 victims identified in the videos.
        Εκτός από την Εκκλησία ήταν και στους πρόσκοπους

        http://danville.patch.com/articles/former-danville-cub-scout-leader-charged-with-possession-of-child-porn

        Former Danville Cub Scout Leader Had Nearly 200 Child Porn Videos, DA SaysMichael Vawter to be re-arrested, bail increased to $100,000 from $20,000.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Theoprovlite,
        σου αναγνωρίζω δίκιο σε αυτό και αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη. Ο κ.Μαρήσιος έκανε ένα μικρό φάουλ. Λέω μικρό γιατί ο Βυζαντινοκαθολικός Ουκρανός παπάς είναι άγνωστος και άσχετος με την Ελλάδα, Αλλιώς το φάουλ θα ήταν τεράστιο. Απορώ με την ευκολία που διασύρεται απο την αστυνομία των ΗΠΑ κάποιος μεθυσμένος οδηγός παπάς πυ βιντεοσκοπείται στη φυλακή να λέει ότι λέει και η Αστυνομία μοιράζει το βίντεο στον Τύπο. Ακόμη και η βιντεοσκόπηση από την Αστυνομία μου φαίνεται αδικαιολόγητη και αδιανόητη. Προς τι;
        Το θεωρώ τεράστιο ατόπημα.

        Παίρνω την πλήρη ευθύνη της δημοσίευσης του σχολίου του Markisiou De Sant, γιατί εγώ το ενέκρινα και όχι ο κ.Ροϊδης που πιθανότατα δεν θα το έχει ούτε δει και αν το είδε από αβρότητα σε μένα που το ενέκρινα δεν θα το έσβησε.
        Ό παπάς έχει διασυρθεί με το βίντεο αυτό στις ΗΠΑ σε δεκάδες sites και το βρίσκω ολότελα απάνθρωπο και ασέβεια στα ανθρώπινα δικαιώματα, γιατί το παράπτωμά του ήταν ασήμαντο και γιατί μεθυσμένος ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει.

        Το σβήνω αμέσως

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Κε Λασκαρατε,

        Χαιρομαι που συμφωνουμε και σε κατι. Θα μπορουσαμε να συμφωνουμε και σε πολλά περισσοτερα αν το ειχατε παρει λιγακι αλλιως και αποφευγατε την γενικευση που κανει και ο Μαρκησιος. Θα ηταν και ο λογος σας και πιο αποτελεσματικος σε ευρυτερο κοινο.

        Ισως να επρεπε να το αφησετε το Video ομως για να εκτιθεται εκαστος από το μεγεθος της ανοησιας του (συμπεριλαμβανομενης και της εμής).

        Ελπιζω να ειναι αντιληπτο σε πολλους νοημονες οτι η μεθοδολογια των gay ακτιβιστων της εξαγομενης Αμερικανικης ανοησιας ειναι μια ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ του Αμερικανικου πουριτανισμου και χρησιμοποιεί την ιδια μεθοδολογια με αυτους που υποτιθεται πως καταγγελει. Και ο gay Τεξανος, Τεξανός παραμένει…

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Μαρκησιε Ντε Σαντ,

        Συνειδητα έρχομαι στο επίπεδό σας αλλα το κανω επειδη είμαι αγαπητικος τυπος και θελω οι άλλοι γυρω μου να χαίρονται.

        Κοιταξτε δω τι σας βρηκα! Κατι που θα σας κανει να χαρείτε γιατι τα συνδυαζει όλα! Έχει και υποβλητικη μουσική.

        w.youtube.com/watch?v=pSBwg93bXUM

        Woooo.. Σας βλεπω να φτιάχνεστε. Ελπίζω να έχετε παρέα στο σπίτι.

        Σας εχω δε κι αλλο εδω! Καθε μέρα φασολάδα , φασολάδα.
        Φατε και κατι άλλο για ποικιλία.

        w.youtube.com/watch?v=gtqB-49bQ2A

        Τι κάμερες, τι μεγαλεία. Υπερπαραγωγή.
        Σε λαθος εποχή γεννηθήκατε και σε λαθος χώρα. Σε άλλους χρονους ή τοπους θα παθαίνατε ρεύση συμμετέχοντας σε δημοσιους λιθοβολισμούς για το φιλοθεάμον κοινό.

      • Ο/Η Po λέει:

        Theoprovlitos,
        Το θέμα έληξε. Δεν είναι παιδική χαρά εδώ. Και τα σχόλια διαμορφώνουν το χαρακτήρα ενός ιστολογίου. Λίγη σοβαρότητα, σας παρακαλώ.

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Εχετε δικιο, το κατανοω. Αλλα βαλτε και λιγο φρενο σε μερικους σχολιαστες σας. Διοτι επειδη φαινομενικα ταυτιζονται οι αποψεις τους μαζι σας εκείνοι υποβιβαζουν το επίπεδο και οχι ο αντιλογος ο οποίος κρατα μια καποια ισορροπία.
        Σας ευχαριστω για την ανοχη.

      • Ο/Η Po λέει:

        Η ανοχή μου –εσείς το ξέρετε πολύ καλύτερα– είναι από τις δημοκρατικότερες στη μπλογκόσφαιρα αγαπητέ.
        Και μόνο που επιτρέπω την παρουσία τη δική σας στο ιστολόγιο που· με τόση απρέπεια έχετε εσείς προσωπικά επανειλημμένως, αδίκως κι αστήρικτα, κατασυκοφαντήσει, δείχνει την δική μου ανικανότητα στο αίσθημα του μίσους, κι όχι αδυναμία χαρακτήρα. Μη το παρατραβάτε λοιπόν. Λίγη Εκτίμηση στο χώρο που έχετε σπιλώσει χωρίς αιδώ –και ταυτόχρονα σας ευχαρίστως σας φιλοξενεί– δε θα έβλαπτε.

      • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

        Κε Ροίδη,

        Νομιζω οτι διαθετετε κριση ωστε να αντιλαμβανεσθε πότε καποιο σχολιο αφορα σε σχολιασμό έτερου σχολιαστη και πότε αφορα σε εσας. Σε αυτη την ανάρτηση ήταν σαφες πως καταφερθηκα εναντιον εκεινων που έγραφαν αλλοπροσαλλα και κακοβουλα σχόλια και στο ιδιο ύφος διοτι προφανως είναι το μονο που μπορουν να αντιληφθουν σαν επιχειρηματολογια. Το να βγαζει ο καθενας τα απωθημένα του αυτο ειναι νομιζω που υποβιβαζει και εσς και τους αναγνωστες σας.

        Οσον αφορα την γενικοτερη σταση μου προς εσας ομολογω οτι υποβοσκει μια μεταφυσικά σαδομαζοχιστικη εμμονη (δικη μου) όπου μπορεί να σας υβριζω μεν αλλα απο την άλλη σας εχω απευθυνει ολοκληρη αναρτηση όπου εξηγω το γιατι, πραγμα που δεν το εχω κανει ουτε για το φιλικο μου περιβαλλον.

        Ως ανθρωπος καποιας παιδείας θα ειχατε την ευκαιρία και τον τρόπο να αναπτυξετε ενα χωρο, ενα περιοδικό, ενα blog το οποίο να απεικονιζει ολες τις φιλοσοφικες και πολιτικες τάσεις της κοινωνιας προκειμενου η κοινωνια αυτη αντι να αποσυντιθεται να συντεθεί. Ο κοσμος εχει κουραστει από συζητησεις τηλεπαραθυρου. Και από την φιλοσοφια της αρνητικης ψηφου.

        Πιστευω πως εχετε τον τρόπο να το κανετε. Διαφορετικα θα αναλωνεστε σε απλή παραθεση απόψεων δινοντας την ευκαιρία στον καθενα να γραφει τα δικα του ορμωμενος από ποικίλα κινητρα, απεικονιζοντας και την πληρη ιδεολογικη συγχυση που επικρατει στην κοινωνια. Οπαδους εχετε σε αυτο που κανετε τωρα (καταφανως ετεροκλητοι) αλλα αυτος ειναι ο λογος που γραφει κανεις ενα blog; Αυτοπεριορίζεστε και δεν πιστευω να ειναι αυτη η – καλως εννοούμενη – φιλοδοξια σας.

      • Ο/Η Mαρκήσιος Ντε Σαντ λέει:

        Τheoprovlite,
        πηρες πολύ θάρρος. Μπορεί το μπλογκ του Ρο να πάσχει από υπερβολική ευγένεια και σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων, ακόμα και των μεθυσμένων παπάδων, αλλά εσένα δεν σε παίρνει να κάνεις μαθήματα.
        Κύριε Λασκαράτε ίσως το παράκανα. Με συγχωρείτε.

  25. Ο/Η eklag λέει:

    11888,
    υπάρχουν οι καλλιτεχνικές! κοτσάνες
    κι οι κοτσάνες των τηλεφωνικών καταλόγων! όπως εσύ.
    live with it!
    Tράβα τώρα να πεις καμία για την Φραγκουδάκη αποπάνω!
    Όσοι τη γνωρίζουν απ’ το Παν/μιο Ιωαννίνων δεν θα ομιλήσουν
    για να οργιάσεις ελεύθερος!

  26. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Παπά μου,

    Σας απαντώ

    Α. Οι σφαγές έγιναν ένθεν κακείθεν. Λογικό. Ο πόλεμος δεν είναι παιδική χαρά. Κανείς δεν λέει ότι στον πόλεμο δεν γίνονται σφαγές. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η Φατίχα και η Βαγγέλαινα δεν ήσαν κώλος και εσωβράκιον πριν την επανάσταση. Μην το ξεχνάτε.

    Β. Εδώ οι Χριστιανοί φαγώνονταν μεταξύ τους, ξεχνάτε πάτερ τι σέρνει ο Μακρυγιάννης εναντίον των ετεροχθόνων και τη διαμάχη αυτοχθόνων-ετεροχθόνων; Άλλο σημείο ξεχνάτε πάτερ ότι ο παπα-Φλέσσας είχε πάρε αμπάριζα τον Κολοκοτρώνη; Αφού οι Χριστιανοί δεν ήταν ένα πράγμα γιατί να ήταν οι Εβραίοι ένα πράγμα; Επειδή το θέλετε εσείς και ο Λιακόπουλος;

    Η διάκριση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία ήταν Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί, Εβραίοι. Έλληνες σαφώς και δεν υπήρχαν γιατί αυτοί γεννήθηκαν λίγο πριν το 21. Του Γρηγορίου του Ε δεν του καιγόταν καρφάκι για Ελλάδα και Ελληνισμό διότι αυτές οι έννοιες ήταν ανύπαρκτες.

    ΑΛΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΑΠΑ ΜΟΥ;

    • Ο/Η Theoprovlitos λέει:

      Η απάντηση σας δεν με καλυψε διότι αναφερεστε στο τι έκαναν οι άλλοι. Δεν αναφερεστε στην δικη ΣΑΣ θεση για το αν η εκκλησια ή και ο οποιοσδήποτε έπρεπε να παρει αρνητικη ή θετική θεση για την επανασταση.

      Παλι καλα παντως που παραδεχεσθε οτι αναίμακτη επανασταση δεν ηταν δυνατον να υπαρξει. Και οτι ανθρωποι της ιδιας ομαδας μπορει να εχουν απλα διαφορετικες απόψεις και διαφορετικες ΕΥΘΥΝΕΣ. Την μια όμως εγκαλειτε αυτους που με σφαγες (πως αλλιως) επαναστατησαν κατα των Μωαμεθανων δυναστων τους και την ιδια στιγμη εγκαλειτε αυτους που δεν το έκαναν για να αποτρεψουν τη σφαγή ή να παραδωσουν την κοινωνια στο πλιατσικο και την διαλυση. Δεν σας βρισκει κανεις πουθενα.

      Μολις διαβασα αυτό, του Κοντογλου μαλιστα:

      «Σιγα-σιγα το Αϊβαλι προκοψε…….
      Κεινος που συντέλεσε πολύ στην προκοπή του ήταν ένας παπάς, Γιάννης Οικονόμος λεγόμενος. Αυτός ο τετραπέρατος άνθρωπος τα κατάφερε και πήρε προνόμια από την Πόρτα, γιατι είχε δέσει φιλία με το βεζίρη, που τονε γλύτωσε τοτες που νικησανε οι Ρούσσοι τους Τούρκους στον Τσεσμέ, κι αυτός λαβωμένος και κατατρεγμένος πέρασε από τ’ Αϊβαλί και τον περιέθαλψε ο Οικονόμος.»

      Γιατι από όλα θα εγκαλέσετε τον παπά:
      Γιατι ανακατευθηκε με την πολιτικη εξουσια ώστε να προκόψει ο τόπος του;
      Γιατι συνομιλουσε με τον εχθρό; Γιατί έκρυψε τον Τούρκο για να τον σώσει; Ή γιατι δεν συντάχθηκε με τους επαναστάτες για να τον σφάξουν;

      Η αναφορα μου στους Εβραίους δεν εγινε γενικως και αορίστως αλλα σε σχεση με τον Γρηγοριο. Και αυτό γιατι υπαρχει μια ομερτα σχετικά με τα έργα και τις ημερες οποιουδήποτε έχει εβραϊκη καταγωγη, ενω τουναντιον υπαρχει μια άκριτη και υποβολιμιαία δαιμονοποίηση για οτιδηποτε Ελληνικό και Χριστιανικό υπό μια περιεργη λογικη που σε άλλους δινει το δικαιωμα να εχουν εθνικη και θρησκευτικη ταυτότητα και να την προστατευουν με νομοθετηματα ενω παλι σε άλλους οχι.

      Αν καταπιανεστε με σκοτεινες πλευρες της ιστοριας, καταπιαστειτε και με αυτες. Το οτι οι ολοι χριστιανοι και οι ολοι οι εβραιοι δεν ειναι ενα πραμα σε μενα ειναι ΑΠΟΛΥΤΩΣ σαφες. Σε εσας δεν ειναι, διοτι είτε δαιμονοποιείτε επιλεκτικα την ελληνικη ταυτοτητα και την ορθοδοξη ιδιοτητα και μονον αυτες, είτε αρνεισθε να κανετε την διαφοροποίηση αυτη για τους Εβραίους ταυτιζοντας τον τοκογλυφο του Μανχατταν που κανιβαλίζει της χωρα μας (μου τουλαχιστον) με αυτον που διατηρει εμπορια υφασμάτων στην οδο Ευαγγελιστρίας ή τον άλλον που παίζει κρουστα. Υπαρχει καποιος λογος που το κανετε αυτό;

  27. Παράθεμα: Απάντηση στον ευσεβή κ.Μπαμπινιώτη [3] « Ροΐδη Εμμονές

  28. Παράθεμα: Η Εκκλησία των πλαστογράφων επιτίθεται στην Ιστορία | Ασμοδαιος

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.