Η ιερή παιδεραστία (και) στη Δύση

Να δικαστεί ο πάπας Ράτζιγκερ

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Στην αυγή του 21ου αιώνα η Δύση αφυπνίστηκε και ανακάλυψε πως οι άνδρες με τις ρόμπες, τις φούντες και τα χρυσά κοσμήματα επιδίδονταν συχνά στο κακούργημα της παιδεραστίας. Η βόμβα έσκασε απότομα και προκάλεσε αλυσιδωτές εκρήξεις. Φοβερά περιστατικά που δεν τα χωρά ο νους του ανθρώπου βγήκαν στο φως. Όποιος δεν θέλει να κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του πρέπει να ομολογήσει πως η Καθολική Εκκλησία είναι ένας τεράστιος μηχανισμός παιδεραστίας σε βάρος κυρίως ορφανών ή ανάπηρων παιδιών. Δεν λέω πως όλοι οι κληρικοί είναι παιδεραστές, λέω πως σχεδόν όλοι γνώριζαν και συγκάλυπταν, ο καθείς για τους δικούς του λόγους. Ο ίδιος ο Παναγιότατος Διάδοχος του Αγίου Πέτρου ο μακάριος Βενέδικτος, κατηγορείται πως κουκούλωνε ως επίσκοπος κραυγαλέες περιπτώσεις, ενώ ακόμη και τώρα οι συγγνώμες που μοιράζει δεξιά και αριστερά δεν είναι καθόλου πειστικές αφού δεν συνοδεύονται από καταδίκες κληρικών.

H παιδεραστία δεν είναι μόνο πρόβλημα των παπικών. Όποιος τολμήσει να μας πει πως τα κρούσματα στην Ανατολή είναι πολύ λιγότερα να του θυμίσουμε πως εδώ η ομερτά είναι πολύ ισχυρότερη λόγω της πολιτικής καθυστέρησης των ορθόδοξων χωρών και της διαφθοράς του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης. Αρκεί να θυμίσουμε με πόσο αδιαφανή, περίεργο, ύποπτο, αντιφατικό, τρόπο αντιμετωπίστηκαν από την Εκκλησία οι υποθέσεις των Πανιερότατου Βρανίων Παχωμίου, Θοφιλέστατου Τραχείας Παύλου, του εν οσίοις Γέροντος Ιωσήφ Βατοπεδινού, του Σεβασμιότατου μακαριστού Καλύμνου Νεκταρίου, του Πάνσεπτου Τριφυλλίας Στεφάνου, του Τρισμάκαρος αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου, των αιδεσιμολογιότατων έγγαμων πρωτοπρεσβύτερων Πέτρου Παπουτσάκη, Σωτηρίου Παπαδόπουλου, Ανδρέα Παπαϊωάνου, του πανοσιολογιότατου Μιχαήλ Σαφά και των καταγγελιών της μοναχής Κασσιανής των Σερρών.

Δεν ξεχνώ επίσης με πόση διακριτικότητα αντιμετώπιζε ο δεσπότης την υπόθεση του αιδεσιμότατου μαστροπού πατρός Κωνσταντίνου Πνακά.

Χρήσιμη θα είναι και η μελέτη της υπόθεσης του Αττικής Παντελεήμονος, ενός σκανδάλου χωρίς βέβαια παιδεραστική διάσταση (εκτός και αν ανατρέξουμε στη θητεία του Αγίου στο βορβορώδες κατά τον Μητροπολίτη Καντιώτη Τάγμα ανηλίκων του αντικομμουνιστή δεσπότη Φωστίνη όπου ο Παντελεήμων διδάχθηκε παιδιόθεν τα ιερά ήθη), με κωμικοτραγική ροζ και οικονομική διάσταση, που δείχνει εναργέστατα πως οι Άγιοι Χριστόδουλος, Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος έκαναν ότι μπορούσαν ο καθένας από τη σκοπιά του για να σώσουν τον συνάδελφό τους, απροκάλυπτα, προκλητικά, περιφρονητικά για την Κοινή Γνώμη, μέχρι που αναγκάστηκε ο δεύτερος και η Ιερότατη Σύνοδος να τον καθαιρέσουν, αφού πριν τον αθώωσαν (!!!) χωρίς εκκλησιαστική δίκη (!!!) κατά διαταγήν του Αρείου Πάγου ποδοπατώντας τους Ιερούς Κανόνες και ως προστάτες και ως δήμιοι του συναδέλφου τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως η εκκλησιαστική Δικαιοσύνη αρνείται να ζητήσει την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος και να δικάσει μέχρι σήμερα κληρικούς όπως ο πανοσιολογιότατος Φώτιος της Ι.Μ. Σπάρτης, ο πανοσιολογιότατος εφημέριος της Κοζάνης που έδρασε ανήμερα Μ.Παρασκευή ή ο πανοσιότατος αγιορείτης εφημέριος του Παναγιότατου Άνθιμου που έδρασε στην Στυλίδα. Να θυμίσουμε επίσης της συνεχείς καταγγελίες για κουκούλωμα παιδεραστικών υποθέσεων ορθόδοξων κληρικών στις ΗΠΑ όπως καταγράφονται από τις μαχητικές ορθόδοξες κυρίες της Σκέπης της Θεοτόκου (δηλ. του http://www.pokrov.gr ) τεκμηριωμένα, επώνυμα, παλληκαρίσια χωρίς να ιδρώσει το αυτί του πατριάρχη και του επισκοπάτου.

“Η Αυγή": 29/05/2007 επαναφέρει φοβερές καταγγελίες της παράνομης “Αυγής” του 1970 κατά του ιερού Χριστόδουλου, τότε αρχιμανδρίτη, ο οποίος προτίμησε να κάνει την πάπια, όπως και σύσσωμη η Εκκλησία, η Δικαιοσύνη, η Κοινή Γνώμη, ο Τύπος, τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν από κανέναν, ούτε υπήρξε ανάκληση του δημοσιεύματος. Εκτός κι αν θεωρήσουμε τον επικήδειο θρήνο του κ.Αλαβάνου και το επιθανάτιο του εγκώμιο στον Τρισμάκαρα ως ομολογία άθλιότατης συκοφαντίας και μυστική αίτηση συγνώμης. Σε κάθε περίπτωση κάτι πολύ σάπιο κρύβεται στη σοσιαλ ληστική Δημοκρατία της Νότιας Δανιμαρκίας, σήμερα προτεκτοράτο του ΔΝΤ. https://roides.wordpress.com/2007/06/05/augh1970/

Όποιος τολμήσει να μας πει πως οι Καθολικοί ιερείς είναι άγαμοι γι’αυτό και ο τεράστιος αριθμός των θυμάτων τους, να του θυμίσουμε δυο πράγματα. Πρώτον και στα καθ’ ημάς υπάρχει πλειάδα άγαμων κληρικών, επισκόπων, αρχιμανδριτών, ηγουμένων, μοναχών και καλογραιών. Και δεύτερον πολλοί από τους καταγγελθέντες ορθόδοξους κληρικούς είναι έγγαμοι ή και πολύτεκνοι. Εκτός κι αν οι ορθόδοξοι πιστοί πιστεύουν πως τα Άζυμα και το Φιλιόκβε ευνοούν την παιδεραστία, ενώ το σταυροκόπημα με τα 3 δάχτυλα την εξουδετερώνει.

Είναι π.χ. λίγο περίεργο να καταδικάζεται κάποιος ιερωμένος ως παιδεραστής πρωτόδικα σε 17χρόνια φυλακή και δευτεροδίκως σε 20μηνη φυλάκιση.

Θα έλεγα καχύποπτα πως η Δικαιοσύνη πάσχει αν δεν ήξερα ευτυχώς με πόσους θαυμαστούς τρόπους η Θεία Πρόνοια παρεμβαίνει στην εκδίκαση των εφέσεων όταν δικάζονται κληρικοί για να φωτίσει έγκριτους δικαστικούς όπως οι κ.κ. Ζαγοριανός και Σανιδάς (ο τελευταίος διαθέτει και προφητικό χάρισμα, αφού πρόβλεψε τις αθωότητες υπουργών στην ιερή υπόθεση της “Βατοπέδιον κτηματομεσιτικής”). Θυμάμαι και την περίπτωση επισκόπου του Οικουμενικού θρόνου ο οποίος συνελήφθη στα 1985 σε τουαλέτες πορνοκινηματογράφου της Ομόνοιας με άλλον άνδρα, καταδικάστηκε πρωτόδικα αλλά δευτεροδίκως αθωώθηκε με ένα περίεργο σκεπτικό. Ακούραστη η Θεία Πρόνοια παρεμβαίνει και σε κυβερνητικά επίπεδα. Στις 15.7.2007, το “Πρώτο Θέμα” (Αντζυ Σταθάτου σ.46) δημοσίευσε καταγγελία τ. αρχιμανδρίτη πως ένας επίσκοπος του πατριαρχείου Αλεξανδρείας, από τους υποψήφιους για πατριάρχης, ήταν παιδεραστής που διασώθηκε με ελληνική κυβερνητική παρέμβαση.

Επανέρχομαι στην Καθολική Εκκλησία για να παρατηρήσω πως ανατριχιάζω στην ιδέα του τι θα συμβαίνει στην Αφρική όπου τα ορφανά των καθολικών ιεραποστολικών ορφανοτροφείων είναι ολότελα απροστάτευτα στις Δημοκρατίες των Αμίν Νταντά και Καζαμπούμπου. Δεν είναι δυνατόν να αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα στις ΗΠΑ, στη Γερμανία, στο Βέλγιο, στην Ιρλανδία, στην Αυστρία, σε Αυστραλία, Ολλανδία, Ιταλία κλπ και στην καθυστερημένη Αφρική να φαίνονται όλα ήσυχα και ωραία.

Το ωραίο είναι πως οι ορθόδοξοι πιστοί βλέπουν τα χάλια του καθολικού κλήρου, ομολογούν μαζί με τον καθολικό Αρχιεξορκιστή πως «Ο διάβολος κατοικεί στο Βατικανό»! ξέρουν πως «Τα παιδιά της χορωδίας πλήττουν το Βατικανό» αλλά πάσχουν από κακοήθη πρεσβυωπία για τα του οίκου τους.

Κύριε Ροΐδη,
θέλω να καταλήξω με ένα απαισιόδοξο ερώτημα και με μια αισιόδοξη απάντηση.
Διαβάστε όμως πρώτα:

από τo tvxs.gr

«Ο Πάπας στη δίνη των σκανδάλων κακοποίησης παιδιών
Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνουν τα σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από καθολικούς ιερείς με κίνδυνο να πλήξουν τον παπικό θεσμό και τον ίδιο τον Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ΄. Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας The New York Times, το γραφείο του Βατικανού για ζητήματα πίστης, αρμόδιο και για τη διερεύνηση καταγγελιών για σεξουαλικά σκάνδαλα του κλήρου, εμπόδισε τη διενέργεια έρευνας εις βάρος Αμερικανού ιερέα στο Ουισκόνσιν, ο οποίος κατηγορείτο για σεξουαλική κακοποίηση 200 κωφάλαλων παιδιών. Επικεφαλής του γραφείου του Βατικανού την επίμαχη περίοδο ήταν ο καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ, μετέπειτα Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄. ….. Εν τω μεταξύ, ανάλογο σκάνδαλο κακοποίησης 67 κωφάλαλων παιδιών είχε ξεσπάσει και στη Βερόνα της Ιταλίας τον περασμένο χρόνο. Με αφορμή, ωστόσο, τις τελευταίες εξελίξεις, τα θύματα στη Βερόνα κατηγορούν εκ νέου την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία
.

Λοιπόν το ερώτημά μου είναι το εξής: Αν το πιό πολιτισμένο κομμάτι της ανθρωπότητας, η Δύση επιτρέπει στην Ιερή Συμμορία των δολοφόνων (Σταυροφορίες, κλπ), των βασανιστών (Ιερά Εξέταση κλπ), των λογοκριτών, των σκοταδιστών διωκτών της Επιστήμης και των παιδεραστών (ακομη και σε βάρος κωφάλαλων) να λειτουργεί ελεύθερα και με τόση απήχηση, τότε ποιό είναι το μέλλον της ανθρωπότητας;

Η αισιόδοξη απάντηση είναι πως το έστω και καθυστερημένο ξεβράκωμα του πάπα και της Εκκλησίας του, αυτό το άνοιγμα των κλειστών στομάτων δείχνει πως υπάρχει ελπίδα. Μερικοί μάλιστα ζητούν το αυτονόητο: “Τη σύλληψη του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, κατά την επίσκεψή του στη Μ. Βρετανία το Σεπτέμβριο ζητά ο διαπρεπής επιστήμονας Richard Dawkins. ……θεωρεί τον Πάπα υπόλογο για τις κακοποιήσεις παιδιών από μέλη της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς «συνέβαλλε στην συγκάλυψή τους», όπως δήλωσε ο ίδιος στους Sunday Times εχθές. Συνεπώς, αφού συμβουλεύτηκε δικηγόρους, οι οποίοι ασχολούνται με υποθέσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Dawkins, σε συνεργασία με τον επίσης Βρετανό δημοσιογράφο Christopher Hitchens, εξουσιοδότησε τους δικηγόρους Jeffrey Robinson και Mark Stephens να διερευνήσουν πιθανούς τρόπους παραπομπής του Πάπα. Έως τώρα τρεις είναι οι εναλλακτικές, σύμφωνα πάντα με τον δικηγόρο Stephens: η προσφυγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, η άσκηση προσωπικής, ή δημόσιας δίωξης για «εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», ή η απλή μήνυση. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους ενάγοντες, ο Πάπας δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία, ……το Βατικανό δεν είναι πλήρες μέλος του ΟΗΕ ……..Οι ενάγοντες, λοιπόν, πιστεύουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν σε αυτήν την περίπτωση το ίδιο «νομικό τέχνασμα» το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη σύλληψη του Augusto Pinochet της Χιλής, όταν είχε επισκεφτεί τη Μ. Βρετανία… Όσο για τη γνώμη, τέλος, του Dawkins για τον Ποντίφικα, ο ίδιος δήλωσε τα εξής: «πρόκειται για έναν άνθρωπο που η πρώτη του αντίδραση όταν οι ιερείς του πιάνονται με κατεβασμένα τα παντελόνια είναι να συγκαλύψει το σκάνδαλο και να καταδικάσει τα νεαρά θύματά τους σε σιωπή»

Ακόμη και για την καθυστερημένη ορθόδοξη Ανατολή, θα έλθει η ώρα που θα λυθούν οι γλώσσες και θα σπάσει η ιερή Ομερτά, όπως έχει συμβεί ήδη στις ΗΠΑ όπου η ορθόδοξη ελληνική Αρχιεπισκοπή έχει ξεπουπουλιαστεί να πληρώνει αποζημιώσεις.

Δείτε:
Δυο πολύ πρόσφατα (9 Ιουλίου) βίντεο, της σύλληψης και της προσαγωγής στο δικαστήριο του οικογενειάρχη με παιδιά ορθόδοξου πατρός Στεφάνου Burke Burke της ενορίας του Αντωνίου του Μεγάλου ασκητή της ερήμου στο Spring-Ηouston-Τέξας του πατριαρχείου Αντιοχείας, κατηγορούμενου για κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού.
http://news.yahoo.com/video/houston11news-15750765/orthodox-christian-priest-facing-child-porn-charges-appears-in-court-posts-bail-20800345
http://abclocal.go.com/ktrk/story?section=news/local&id=7542305

Βιογραφικό του σεπτού ιερέως και φωτογραφίες

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερές» Υποκρισίες, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

31 Responses to Η ιερή παιδεραστία (και) στη Δύση

  1. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    η κάλυψη του Ιωάννη Παύλου του 2 (Βοιτιλα) τέτοιων ανθρώπων είναι αιτία ενστάσεων ..που καθυστέρησαν την ανακηρύξει του .σε . άγιο

  2. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Την εκδοχή της υπέρτατης αμαρτίας γιά ακόμη μεγαλύτερη ταπείνωση συγγνώμης την έχετε σκεφθεί πριν άδικα κατηγορήσετε τον πάνσεπτο ιερό κλήρο ανατολικής και δυτικής εκκλησίας;
    Πώς μπορείτε να γνωρίζετε τί μέσα μετέρχεται ένας δούλος του Θεού γιά να ταπεινώνεται μπρός στη μεγαλοψυχία του; Εχετε υπόψιν σας ότι κάποιοι από αυτούς μετά βδελυγμίας ασκούν αυτές τις μιαρές δραστηριότητες, ότι κτίζουν πολυτελείς βίλες με πισίνες και λοιπά κοσμικά κομφόρ και ότι δυσανασχετώντας προσέρχονται σ’αυτά τα άντρα ακολασίας και το κάνουν μόνο και μόνο γιατί μόνο με την αμαρτία μπορείς να ζητήσεις τη συγγνώμη του Μεγαλοδύναμου πιό βάσιμα και πιό επιβεβλημμένα. Η πολλή αγιότητα φέρνει πλήξη, γι’αυτό περιπίπτουν στην αμαρτία από καιρό σε καιρό (δυό με τρείς φορές την εβδομάδα!) γιά να ζούν μετά την ένταση της συγγνώμης, μέσα από την προσευχή , την περίσκεψη και την οργάνωση της επόμενης αμαρτίας που-πάλι με το καλό- θα τους ξαναφέρει στον αγαπημένο δρόμο της συγγνώμης. Ο πειρασμός είναι δικιμασία εκ Θεού και πρέπει να ενδίδεις γιά να δοκιμάζεις την αμβροσία της άφεσης των αμαρτιών που δίνει η προσευχητική συγγνώμη.
    Υ.Γ. Το mug shot του Πάπα είναι όλα τα λεφτά!

  3. Ο/Η iconology2009 λέει:

    Το παραδέχομαι ότι γίνομαι αυθαίρετος αφού δεν έχω αποδείξεις γι’αυτό το βέβηλο που θα πώ αλλά μού είναι τελικά αδύνατο να αντισταθώ και να εκφράσω την βαρειά μου υποψία ότι, ιδαίτερα ο σημερινός Πάπας, είναι παιδεραστεράρα του κερατά! Βγάζει μάτι το τσακίρικο του μάτι, το παιδεραστικό. Και δεν ξέρω αλλά κάτι μου λέει ότι μέχρι το τέλος της θητείας του, κανα τσακάλι δημοσιογράφος θάχει βγάλει καμιά λίστα άγρια και το καταπέτασμα του μεγαλύτερου ναού της χριστιανοσύνης, θα σκιστεί σαν αιδοίο παραδαρμένο.

  4. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    πως κάνετε έτσι .. ένα κουσουρακη είναι και αυτό ..που ευτυχώς… δεν άγγιξε… καθόλου την εδώ ….εξουσία

  5. Ο/Η Pax Orthodoxiana λέει:

    Η ιστορία του ιδρυματοποιημένου Χριστιανισμού είναι ιστορία ενός τραγικού για την ανθρώπινη οικογένεια αίσχους.

  6. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    και να σας έχει ο Παντοδύναμος ..μην μπλέκεται με αρσενικό-θηλυκό .. σκέτη φρίκη .. έχω προσωπική εμπειρία …πως με γλίτωσες Παντοδύναμε Αθανάσιε Ι.

  7. Ο/Η Ο Νούτσιος του πάπα λέει:

    Αδελφοί μου,
    κόπιαρα σχόλιο του παπακωλοσούζα από το ποστ για τον Σαραμάγκο.

    Aρχιμανδρίτης Κωλοσούζας
    500 καταγγελίες για ιερείς!

    Οι σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων συνταράσσουν το Βέλγιο
    ΤΗΕ ΝEW ΥΟRΚ ΤΙΜES , Των Doreen Carvajal και Stephen Castle

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

    Ενα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά επί χρόνια από τον θείο του, που τυχαίνει να είναι και επίσκοπος της Μπριζ. Η βελγική κοινωνία το ξέρει, και σιωπά. Η Καθολική Εκκλησία το ξέρει, και το συγκαλύπτει. Και τώρα έρχονται στο φως άλλες 500 κακοποιήσεις ανδρών από ιερείς.

    Η πρώτη παραίτηση ενός ευρωπαίου επισκόπου για κακοποίηση συγγενούς του έγινε ξαφνικά στις 23 Απριλίου. Στα 73 του, ο επίσκοπος της Μπριζ Ροζέ Βανγκχελούβε ανακοίνωσε ότι αποσύρεται, αναγνωρίζοντας ότι κακοποιούσε σεξουαλικά ένα αγόρι του στενού του περιβάλλοντος. Το αγόρι, που δεν έχει κατονοµαστεί, ήταν ανιψιός του και σήµερα είναι λίγο πάνω από σαράντα ετών.

    Προσπάθησε επί σχεδόν 25 χρόνια να καταστήσει γνωστό ότι ο θείος του τον κακοποιούσε. Ολα αυτά τα χρόνια διοχέτευε την οργή του στην τέχνη: σκάλιζε γιγαντιαίες εικόνες µε ανθρώπους που ούρλιαζαν ή παιδιά που τα συνέτριβε ένα στρώµα.

    Ενας πρώην ιερέας, ο Ρικ Ντεβιλέ, λέει ότι προσπάθησε να προειδοποιήσει τον καρδινάλιο του Βελγίου Γκόντφριντ Ντανίλς πριν από 14 χρόνια, αλλά εκείνος τον αποδοκίµασε. Στη συνάντησή τους, κοιτούσε ανυπόµονα το ρολόι του. Και αρκετές εβδοµάδες µετά, του έστειλε µια επιστολή µε την οποία τον καλούσε να µην κατηγορεί δηµοσίως την Εκκλησία χωρίς αποδείξεις.

    Είναι άγνωστο αν ο καρδινάλιος είπε κάτι στο Βατικανό, το οποίο κατηγορείται κι αυτό για αδράνεια. Το µόνο που είχε να πει ο Πάπας ήταν να καταδικάσει την επιδροµή της βελγικής αστυνοµίας σε κτίρια της εκκλησίας, στα τέλη Ιουνίου… Ο επίσκοπος Βανγκχελούβε, που έχει αποσυρθεί σε ένα µοναστήρι Τραπιστών, θεωρείται ύποπτος για τη σεξουαλική κακοποίηση και ενός άλλου παιδιού, ενώ κατηγορείται για συγκάλυψη καταγγελιών που είχαν κάνει παιδιά εναντίον άλλων ιερέων. Η δηµόσια έκκληση του αρχιεπισκόπου ΑντρέΖοζέφ Λεονάρ των Βρυξελλών να ριχτεί άπλετο φως στην υπόθεση ενθάρρυνε περισσότερα από 500 άτοµα – κυρίως άνδρες – να βγουν στο προσκήνιο µέσα σε διάστηµα µόλις δύο µηνών και να καταγγείλουν ότι έχουν πέσει θύµατα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερείς. «Για πρώτη φορά, υπάρχει µια γενιά ανδρών που καταγγέλλουν ότι έχουν κακοποιηθεί σεξουαλικά από άνδρες», λέει ο Πίτερ Αντριάενσενς, ένας ψυχίατρος που ανέλαβε να κάνει έρευνα για λογαριασµό της Εκκλησίας αλλά παραιτήθηκε τον περασµένο µήνα όταν η αστυνοµία κατέσχεσε το υλικό του. Οπως λέει, πολλά αγόρια ξυλοκοπήθηκαν από τους γονείς τους όταν τους είπαν τι γινόταν. «Ολόκληρη η κοινωνία σιωπούσε», λέει ο ψυχίατρος.

    Ο ανιψιός του επισκόπου Βανγκχελούβε δεν θέλει να πει λεπτοµέρειες για όσα έχουν συµβεί. «Η Εκκλησία έχει µεγάλη δύναµη, και φοβάµαι», λέει. Ο Ντεβιλέ, που ενηµερώθηκε για τη συµπεριφορά του επισκόπου από έναν φίλο του ανιψιού του, αναγνωρίζει ότι ο τελευταίος δεν µπορούσε να κάνει τίποτα, καθώς η οικογένειά του δεχόταν µεγάλη πίεση να παραµείνει σιωπηλή.

    ΠΗΓΗ
    http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4584301

  8. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    παντού στην ζωή μας .. χρειαζόμαστε .. ανοχές .. έτσι και εδώ .. φτάνει να μην της ξεπερνούμε . τότε το ρήγμα έχει …ενεργοποιηθεί βλέπε… http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/07/14/mavropigi_rigma/..

  9. Ο/Η Εωσφόρος λέει:

    @Οι άνδρες με τις φούντες], καλό κύριε Λασκράτε.

    Νάτος ένας καρδινάλιος με φούντες. Ο αρχιεπίσκοπος της Ουκρανίας Slipyj

    Σε αυτό το λινκ θα τον δείτε ντυμένο με ορθόδοξο σχήμα σαν μητροπολίτης γιατί ήταν Ουνίτης.

    Οι κομμουνιστές τον είχαν καταδικάσει για συνεργασία με τους Ναζίδες και αναγκάσανε τους Ουνίτες της Ουκρανίας να γυρίσουν πίσω στην ορθόδοξη εκκλησία με το στανιό.

  10. Ο/Η etairos λέει:

    Επανέρχομαι σε δύο θέματα, που έχουν επισημανθεί και από μένα και από άλλους, και στον Ροίδη και σε άλλα ιστολόγια.

    1. Κατά το πρόσφατο ευπώλητο «μΧ» υπάρχει δημοτικό σχολείο στο Άγιο Όρος. Αληθεύει; Ποιος το εποπτεύει; Πως μπορεί ένα παιδι΄να μεγαλώσει απομονωμένο από τον αληθινό κόσμο;

    2. Εποπτεύονται με επάρκεια από το Κράτος τα διάφορα ιδρύματα (ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου αλλά και κρατικά) ανηλίκων και ΑΜΕΑ; Αναφέρομαι βέβαια μόνο στη συμπεριφορά προς τους τροφίμους τους και όχι στα υπόλοιπα, αφού δεν μπορώ να πιστέψω ότι στη χώρα μας γίνονται οικονομικές λοβιτούρες και τέτοια αμαρτωλά πράγματα…

  11. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    Όχι παρέα με παιδεραστές (οι Ορθόδοξοι!!!)

    ο Χριστιανός Ορθόδοξος

    Όχι παρέα με παιδεραστές (οι Ορθόδοξοι!!!)

    … όπως κάνουν ακούγοντας το κήρυγμα του παιδεραστή Επισκόπου Μπριζ Ροτζερ Βανχελουβε (ΑίΣΧΟΝ!!!)
    Ημείς πρέπειν να παραμείνομεν Άσπιλοιν!!!!

    +
    ο Αυνανισμός είναι Μεγίστην Αμαρτίαν!!!

  12. Ο/Η K.L.H. λέει:

    Έρευνες σε εκκλησίες και μοναστήρια για την προέλευση των «άγιων οστών»

    Θεσσαλονίκη

    Με έρευνες σε εκκλησίες και μοναστήρια συνεχίζουν την προανάκριση οι αστυνομικοί του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης για να εντοπίσουν την προέλευση των «οστών αγίων» που βρέθηκαν στην κατοχή Ελβετού πιστού και Έλληνα διάκονου , σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες. Τα περίπου 700 τμήματα οστών και τα κρανία που κατασχέθηκαν, τις επόμενες ημέρες θα εξεταστούν από ειδικό ανθρωπολόγο – οστεολόγο, ο οποίος θα αποφανθεί για την ακριβή χρονολόγηση τους, που πιθανότατα θα φωτίσει την υπόθεση.
    Στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης μετέβησαν και οι μητροπολίτες Λαγκαδά και Σιδηροκάστρου, οι οποίοι φέρονται ότι δεν μπόρεσαν να βεβαιώσουν αν πρόκειται για γνήσια οστά αγίων της ορθόδοξης θρησκείας. Οι αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα αυτό το ενδεχόμενο και εκφράζουν τον προβληματισμό τους επειδή » δεν έχει αναφερθεί καμιά κλοπή λειψάνων από κανέναν ναό ή μοναστήρι στην ελληνική επικράτεια και στο Άγιον Όρος».

    Ο 43χρονος Ελβετός που επιχείρησε να ταξιδέψει αεροπορικώς από τη Θεσσαλονίκη στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του ελέγχου δήλωσε απροκάλυπτα ότι μεταφέρει περίπου 200 τμήματα οστών και μια λειψανοθήκη. Είπε ότι επρόκειτο να παραδώσει τα «οστά αγίων» σε Γερμανό αρχιμανδρίτη ο οποίος σκόπευε να τα εκθέσει για προσκύνημα σε ορθόδοξη εκκλησία που θα χτίσει στην Ινδία. Αντιμετωπίζει την πλημμεληματική κατηγορία της «αποδοχής προϊόντων εγκλήματος» και αφέθηκε ελεύθερος.

    Με ενδιαφέρον αναμένεται η απολογία του 24χρονου διάκονου, στον τακτικό ανακριτή , για την κατηγορία της «διακεκριμένης κλοπής» και για παραβάσεις του νόμου περί αρχαιοτήτων. Ο διάκονος που είναι απόφοιτος της Αθωνιάδας Σχολής του Αγίου Όρους και λειτουργεί στην Μητρόπολη Σιδηροκάστρου Σερρών κατά τη σύλληψη του ισχυρίστηκε ότι τα οστά του «τα έδωσαν ιερείς και μοναχοί ως ευλογία».

    Πάντως, από την μέχρι στιγμής έρευνα της αστυνομίας δεν προέκυψε οικονομική συναλλαγή για την ανταλλαγή των οστών που είναι καλο-συντηρημένα και φέρουν αυτοκόλλητα με τα ονόματα αγίων, οσίων και μαρτύρων της Ορθόδοξης θρησκείας .

    http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=166011

  13. Ο/Η Πάπας Βοργίας λέει:

    » Μαύρα Ράσα » , Active Member – Ενα Τραγούδι για την Εκκλησία

  14. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Άνθη του Κακού στο Άγιο Όρος
    Ακόμη και με γυναίκες πάνε ΄κάποιοι καλόγεροι

  15. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    ο λαός μας λέει …άλλοι έχουν το όνομα ..και άλλοι έχουν ..την χαρεί..

  16. Ο/Η Iωάννης ο βίαιος λέει:

    ΤΟ ΒΗΜΑ

    Καταγγελίες για βιασμούς ανηλίκων από ιερείς συγκλονίζουν την Ορθόδοξη Εκκλησία

    Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στη δίνη των σκανδάλων παιδεραστίας
    Ολα για όλα στη μάχη για την επόμενη μετά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ημέρα

    ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ
    Αναυδοι πριν από τρία χρόνια οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν το FBI να εισέρχεται σε ναούς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, να συλλαμβάνει ιερείς και να τους οδηγεί στα δικαστήρια με την κατηγορία της παιδεραστίας. Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία καταποντίστηκε οικονομικά από τις αποζημιώσεις που εκλήθη να καταβάλει στα θύματα των παιδεραστών κληρικών της. Το ιστορικό κτίριο της Επισκοπής Βοστώνης πουλήθηκε στο Τάγμα των Ιησουιτών μοναχών σε μια προσπάθεια να διασωθεί από τις κατασχέσεις. Ο ισχυρός καρδινάλιος της Βοστώνης ανεκλήθη στην Αγία Εδρα και οι papabillis της Αμερικής – δηλαδή, οι εν δυνάμει διάδοχοι – του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β’ ανέκρουσαν πρύμναν, «εγκατέλειψαν» τις φιλοδοξίες τους και προσπάθησαν να διασώσουν την παρουσία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τρία χρόνια έπειτα από εκείνα τα δραματικά γεγονότα η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αμερική αντιμετωπίζει τα δικά της ανάλογα προβλήματα. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος έχει καταβάλει από τα ταμεία της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια 8.300.000 δολάρια ως αποζημιώσεις και έξοδα δικαστηρίων για υποθέσεις παιδεραστίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος έχει καταβάλει από τα ταμεία της Εκκλησίας τα τελευταία χρόνια 8.300.000 δολάρια ως αποζημιώσεις και έξοδα δικαστηρίων για υποθέσεις παιδεραστίας ή σεξουαλικής παρενόχλησης

    Πρόκειται στην πλειονότητά τους για υποθέσεις που εκτυλίχθηκαν πριν από 20 και πλέον χρόνια αλλά έρχονται σήμερα στην επιφάνεια. Μάλιστα μία εξ αυτών αποτελεί ακόμη μία αφορμή για τη διατύπωση σοβαρών επιθέσεων κατά του κ. Δημητρίου, ίσως γιατί, όπως εκτιμούν εκκλησιαστικοί κύκλοι, ορισμένοι θα ήθελαν να έχει το τέλος του καρδιναλίου της Βοστώνης. Την ίδια ώρα και αφού έχει ήδη αρχίσει η μάχη της διαδοχής στη μεγαλύτερη επαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας στην Αμερική ζει τη δική της θύελλα που προκάλεσε η καταγγελία ενός σπουδαστή της Θεολογικής Σχολής του Αγίου Βλαδίμηρου: αφού κατήγγειλε ότι είχε σεξουαλική σχέση με κληρικό του σεμιναρίου, στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

    Από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ζει στη δίνη της αποκάλυψης μιας υπόθεσης παιδεραστίας η οποία, σύμφωνα με καταγγελίες, διαδραματίστηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια. Κατηγορούμενος είναι ένας 72χρονος σήμερα έγγαμος ιερέας, πατέρας κληρικού και παππούς. Ο 72χρονος κληρικός, ο οποίος υπηρέτησε σε τρεις διαφορετικές περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών, κατηγορήθηκε ως παιδεραστής από έλληνες ομογενείς που τον κατηγόρησαν ότι τους βίασε. Η Αρχιεπισκοπή διεξήγαγε ανακρίσεις, ο ηλικιωμένος κληρικός εστάλη σε ειδικό κέντρο όπου εξετάστηκε από ειδικούς ψυχιάτρους και σήμερα, όπως λένε κύκλοι της ομογένειας, ζει σε κάποιο νησί του Αιγαίου. Ελληνικής καταγωγής, ο ιερέας εθεωρείτο πρόσωπο υπεράνω πάσης υποψίας. Ο ίδιος όμως ομολόγησε τις πράξεις του. Μετά την ομολογία του και αφού τα γεγονότα αποδείχθηκαν από τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο κ. Δημήτριος δημοσιοποίησε το όνομά του και τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, του απαγόρευσε τη συμμετοχή του στις ιεροπραξίες και το δικαίωμά του να φέρει το σχήμα του κληρικού, δηλαδή να φοράει ράσο.

    Πριν από έναν μήνα ο βοηθός πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής, πρωτοπρεσβύτερος κ. Μιχαήλ Κοντογιώργης επισκέφθηκε την ενορία στην οποία υπηρετούσε ο 72χρονος κληρικός στο Ντάλας και ενημέρωσε αναλυτικά τους πιστούς για τα όσα είχαν γίνει. Το εκκλησίασμα δεν πίστευε τα όσα έλεγε ο βοηθός πρωτοσυγκέλου. Δύο ημέρες αργότερα όμως με επίσημο ανακοινωθέν της η ίδια η Αρχιεπισκοπή Αμερικής, αφού δημοσιοποίησε το όνομα του ιερέα που εμπλεκόταν στο σκάνδαλο, δήλωσε ότι εις βάρος του διεξάγεται λεπτομερής έρευνα για ζητήματα που αφορούν σχέσεις με ανηλίκους και ότι «ετέθη σε αργία βάσει του Κανονισμού για θέματα επιλήψιμης ηθικής συμπεριφοράς κληρικών».

    Οπως ήταν λογικό, η αποκάλυψη και η παραδοχή από την ίδια την Αρχιεπισκοπή προκάλεσε σεισμικές δονήσεις στην ελληνική ομογένεια. Οι σχέσεις του κληρικού μπήκαν στο μικροσκόπιο και το θέμα συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Οι περισσότεροι ιεράρχες ζήτησαν να παραπεμφθεί στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο και να καθαιρεθεί. Ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, επικαλούμενος το γεγονός ότι ο κληρικός έχει καρκίνο και πως του έχει ήδη επιβάλει σχεδόν όλες τις ποινές που προβλέπει η καθαίρεση, ζήτησε να μη γίνει παραπομπή στο δικαστήριο. Ακόμη επικαλείται το γεγονός ότι οι καταγγελλόμενοι δηλώνουν στην Αρχιεπισκοπή πως δεν θα προσφύγουν στην ποινική δικαιοσύνη εξαιτίας των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί κατά του 72χρονου. Η τύχη του παιδεραστή-ιερέα αναμένεται να αποφασιστεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

    Γεννημένος το 1928, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος εξελέγη από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στις 19 Αυγούστου 1999. Η ατμόσφαιρα στην ομογένεια κατά την εκλογή του ήταν εξαιρετικά τεταμένη αφού η Εκκλησία είχε δοκιμασθεί: αρχικά από την παραίτηση του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής και στη συνέχεια από την εκλογή αλλά και την παραίτηση του Αρχιεπισκόπου πρώην Αμερικής κ. Σπυρίδωνα. Ο κ. Δημήτριος προσπάθησε να φέρει την ηρεμία αποφεύγοντας να ανοίξει νέα μέτωπα. Οι περισσότερες υποθέσεις παιδεραστίας ήταν γνωστές πριν από την εκλογή του. Στην πορεία όμως εκλήθη να τις χειριστεί. Εκτός από την περίπτωση του αρχιμανδρίτη υπήρχε και η περίπτωση ενός εγγάμου κληρικού που σήμερα είναι υπέργηρος και ζει κάπου στην Ουάσιγκτον. Τους τελευταίους μήνες ο κ. Δημήτριος καλείται να δώσει λύσεις σε δύο ζητήματα: το πρώτο αφορά την εξεύρεση χρημάτων ώστε τα οικονομικά της Αρχιεπισκοπής να μην καταποντιστούν εξαιτίας των υποθέσεων παιδεραστίας· και το δεύτερο είναι ο σκόπελος της υπόθεσης του 72χρονου έγγαμου κληρικού.

    Οι επικριτές του κ. Δημητρίου τον κατηγορούν ότι δεν δίνει δυναμικές λύσεις και προσπαθεί να χαμηλώνει τους τόνους. Ακόμη υποστηρίζουν ότι καλύπτει τον 72χρονο κληρικό εξαιτίας των υψηλών σχέσεων που διατηρεί με προβεβλημένους ιερείς των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Μέλη της ομογένειας μέσω του Τύπου τον κατηγορούν ευθέως ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση. Ο κ. Δημήτριος δεν δείχνει να ανησυχεί. Αλλά οι συνεργάτες του έχουν αρχίσει να «κονταροχτυπιούνται» με ιεράρχες τους οποίους κατηγορούν ευθέως ότι επιτρέπουν τη διαρροή στις εφημερίδες των πληροφοριών για τα σκάνδαλα παιδεραστίας δημιουργώντας προβλήματα στον κ. Δημήτριο, παρά το γεγονός ότι αυτές οι πράξεις δεν τελέστηκαν επί δικής του αρχιεπισκοπίας.

    To κτίριο της Αρχιεπισκοπής Βορείου και Νοτίου Αμερικής στη Νέα Υόρκη

    Ορισμένοι διερωτώνται γιατί στην κρίσιμη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου απουσίαζε επικαλούμενος λόγους υγείας ο δεύτερος ισχυρότερος αρχιερέας μετά τον κ. Δημήτριο και εν δυνάμει διάδοχός του Μητροπολίτης Βοστώνης. Ο κ. Μεθόδιος δήλωσε ότι δεν μπορεί να μεταβεί στη Νέα Υόρκη εξαιτίας ενός μικρού προβλήματος υγείας. Την επόμενη ημέρα όμως εμφανίστηκε σε εκδήλωση που έγινε προς τιμήν του στη Βοστώνη. Και το εντυπωσιακότερο είναι ότι απέφυγε να αναμειχθεί στην υπόθεση αφού αυτή ξέσπασε όταν ο ίδιος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη καθώς ήταν μέλος της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και αργότερα ήταν στην Αθήνα, όπου παρακολούθησε τις τελετές βράβευσης επιφανών ομογενών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Οπως λένε κύκλοι της ομογένειας, ο κ. Μεθόδιος θα μπορούσε να βοηθήσει στον χειρισμό της υπόθεσης καθώς διαθέτει τεράστια εμπειρία στον χειρισμό αναλόγων περιπτώσεων.

    Μία από τις περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης για την οποία η Αρχιεπισκοπή έχει καταβάλει αποζημιώσεις εκτυλίχθηκε στη Βοστώνη προ της εκλογής του στον μητροπολιτικό θρόνο. Μάλιστα ο ίδιος ως ιεράρχης της περιοχής εκλήθη και αποκατέστησε την εικόνα της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βοστώνη.

    Το γεγονός ότι ο κ. Δημήτριος είναι πλέον 79 χρόνων και το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφεύγει να κρατά εν ενεργεία αρχιερείς που έχουν ξεπεράσει το 80ό έτος της ηλικίας του φαίνεται ότι αποτελεί ένα επιπλέον πρόβλημα. Εκκλησιαστικοί κύκλοι βλέπουν πίσω από την κριτική που ασκείται στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής και το ενδεχόμενο της «επόμενης ημέρας». Ο κ. Δημήτριος όμως έχει ως υποστηρικτές τους επιχειρηματίες κκ. Μ. Τζαχάρη, Ν. Μπούρα, Γ. Κατσιματίδη και κυρίως τον πρωτοπρεσβύτερο και στενό συνεργάτη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Αλέξανδρο Καρλούτσο. Κατά τα λοιπά, όπως επισημαίνεται, το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι ορισμένοι επικριτές και σύμμαχοι του κ. Δημητρίου συγκροτούνται περίπου απο τις ίδιες ομάδες που είχε να αντιμετωπίσει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ιάκωβος πριν από την παραίτησή του αλλά και από τις ίδιες που είχε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Σπυρίδωνας προτού υποβάλει τη δική του παραίτηση.

    Πάντως ακόμη και οι στενοί συνεργάτες του αναγνωρίζουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος αποφεύγει τις δυναμικές λύσεις. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι δεν μπόρεσε στα περίπου επτά χρόνια να εκλέξει μητροπολίτη τον βοηθό Επίσκοπο Τρωάδος κ. Σάββα, πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής και στενό συνεργάτη του. Στο τριπρόσωπο που κατήρτισε η Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής και εστάλη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για την εκλογή δύο ιεραρχών δεν ήταν πρώτος, όπως απαιτείται. Και ο πατριάρχης θα έπρεπε να κάνει παρατυπίες για να τον επιβάλει.

    Φοιτητής κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση και μετά αυτοκτόνησε
    Βιασμός στη Θεολογική Σχολή

    Η πρώτη σελίδα της μήνυσης για βιασμό που κατέθεσε ο φοιτητής, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε

    Στις αρχές Δεκεμβρίου, η Θεολογική Σχολή του Αγίου Βλαδίμηρου, ο Μητροπολίτης – επικεφαλής της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αμερική του Πατριαρχείου Μόσχας (OCA) κ. Γερμανός και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ως πρόεδρος της SCOBA * δηλαδή του Συμβουλίου στο οποίο συμμετέχουν όλες οι Ορθόδοξες Εκκλησίες * παρέλαβαν τη μήνυση συνολικού ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέβαλε ένας πρώην φοιτητής της Σχολής. Η αγωγή και η μήνυση στρέφονται κατά της Σχολής και του Μητροπολίτη Γερμανού ο οποίος προΐσταται της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας που αναγνώρισε το 1970 το Πατριαρχείο της Ρωσίας για τους Ρώσους της Αμερικής.

    Ο Ερικ, όπως αναφέρεται στην καταγγελία, ήθελε να γίνει ιερέας και εισήχθη στο Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο του Αγίου Βλαδίμηρου το Φθινόπωρο του 2003, προκειμένου να εκπαιδευτεί. Από την πρώτη χρονιά των σπουδών του έδειξε να αντιμετωπίζει ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα τα οποία προέρχονταν από τον πατέρα του που ήταν αλκοολικός. Ενας άλλος φοιτητής τού συνέστησε να έρθει σε επαφή με τον ιερέα… και καθηγητή της Σχολής που ήταν στη διάθεση των φοιτητών ως σύμβουλος και θεραπευτής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ο πατήρ… ήταν αναπληρωτής καθηγητής της Ποιμαντικής Θεολογίας στο σεμινάριο. Ως εκ τούτου, προστίθεται: Â«Ο ιερέας γνώρισε τον φοιτητή στο σεμινάριο και έπειτα από μικρό χρονικό διάστημα άρχισε να δημιουργείται μεταξύ τους μια σχέση συμβούλου – ασθενούς με στόχο να βοηθηθεί ο σπουδαστής να ξεπεράσει το τραύμα που είχε ως παιδί ενός αλκοολικού πατέρα».

    Â«Ο ιερέας ως σύμβουλος» τονίζεται «άρχισε μια διαδικασία καθοδήγησης του φοιτητή με αποτέλεσμα βαθμιαία να τον ελέγχει. Ακόμη δημιούργησε μια σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης του σπουδαστή στο πρόσωπό του. Στη διάρκεια αυτής της καθοδήγησης ο ιερέας διεξήγαγε συζητήσεις που αφορούσαν τη σεξουαλικότητα και τη σεξουαλική ταυτότητα του σπουδαστή. Ο ιερέας – ψυχοθεραπευτής άρχισε να περνάει όλο και περισσότερο χρόνο με τον σπουδαστή συζητώντας σεξουαλικά ζητήματα ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβανόταν και η σεξουαλική ιστορία αλλά και τα σεξουαλικά ενδιαφέροντά του ιδίου του ιερέα».

    Το καλοκαίρι του 2004 ο ιερέας – καθηγητής και ψυχοθεραπευτής «ζήτησε από τον φοιτητή να τον βοηθήσει να φτιάξει το γραφείο που είχε στο σπίτι του. Λίγο μετά ο ιερέας άρχισε θεραπείες μασάζ στον φοιτητή στις οποίες καθηγητής και σπουδαστής ήταν μερικώς ή ολικώς γυμνοί. Στη διάρκεια του σχολικού έτους 2004-2005 ο ιερέας σιγά σιγά και μεθοδικά παραβίασε όλα τα σεξουαλικά όρια ανάμεσα σε αυτόν και στον μαθητή του με το πρόσχημα ότι πρόσφερε σ’ αυτόν καθοδήγηση και συμβουλές. Οι συμβουλευτικές προσπάθειες του ιερέα κορυφώθηκαν με τη σεξουαλική εκμετάλλευση του φοιτητή σε πολλές ευκαιρίες. Αυτή η κατάχρηση περιελάμβανε θωπείες των γεννητικών οργάνων και αμοιβαίους αυνανισμούς. Αυτή η κατάχρηση συνέβη σε διάφορα μέρη, όπως στο γραφείο του ιερέα στο Πανεπιστήμιο και στο δωμάτιο του φοιτητή στο οικοτροφείο της Σχολής. Η σεξουαλική παρενόχληση δημιούργησε στον φοιτητή συναισθηματική και ψυχολογική σύγχυση με αποτέλεσμα να εμφανίσει τάσεις κατάθλιψης και αυτοκτονίας. Και ανέφερε την κακοποίηση που υπέστη στους υπευθύνους του σεμιναρίου τον 2005».

    Η μήνυση υπεβλήθη κατά της Σχολής και του κ. Γερμανού, διότι όπως επισημαίνεται «σύμφωνα με τις πληροφορίες και την πεποίθηση που είχε δημιουργηθεί» υποστήριξαν οι δικηγόροι του σπουδαστή Â«η Σχολή και η Εκκλησία είχαν δώσει την άδεια και ενθάρρυναν τον ιερέα… να αναλάβει έργο ψυχοθεραπευτή και να έχει σχέσεις ψυχοθεραπευτή με τους φοιτητές».

    Ετσι, επισημαίνεται στην αγωγή Â«η Εκκλησία και η Σχολή σε όλες τις δεδομένες στιγμές γνώριζαν ή θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι ο εν λόγω ιερέας είχε παρόμοιες δραστηριότητες συμβούλου και θεραπευτού». Το θέμα αναμενόταν να λάβει διαστάσεις όταν και αν τελικά έφτανε στις αίθουσες των δικαστηρίων όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο φοιτητής έδωσε ο ίδιος ένα τραγικό τέλος στην υπόθεση. Αυτοκτόνησε.

    Η δολοφονία του αρχιμανδρίτη
    Τα περισσότερα από τα 8,3 εκατ. δολάρια που έχει καταβάλει μέχρι στιγμής η Αρχιεπισκοπή σε αποζημιώσεις για υποθέσεις παιδεραστίας αφορούν τη δραστηριότητα που ανέπτυξε ελληνοαμερικανός αρχιμανδρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταμείο της Αρχιεπισκοπής έχει εξαναγκαστεί να δώσει περίπου 4 εκατ. δολάρια στα θύματα του παιδεραστή αρχιμανδρίτη, στους δικηγόρους που αντιμετώπισαν τις κατηγορίες και σε δικαστικά έξοδα. Ο κληρικός, ο οποίος ανέπτυξε τη δράση του στην Καλιφόρνια και κατηγορήθηκε ακόμη και για ασέλγεια εις βάρος του ανιψιού του, φυλακίστηκε και μετά την αποφυλάκισή του το 2003 δολοφονήθηκε. Το σκάνδαλο ξέσπασε τη δεκαετία του ’90. Το θέμα όμως επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς η Πολιτεία της Καλιφόρνιας έδωσε το δικαίωμα για έναν χρόνο σε όσους έχουν να καταγγείλουν περιπτώσεις παιδεραστίας να το πράξουν, ακόμη και αν αφορούν υποθέσεις που έχουν παραγραφεί. Και όπως λένε κληρικοί, υπάρχει ο φόβος να εμφανιστούν και άλλα θύματα του αρχιμανδρίτη τα οποία θα προσφύγουν στα δικαστήρια κάνοντας χρήση της δυνατότητας που τους δίνει ο νόμος. Βεβαίως, προσθέτουν, στα δικαστήρια θα κληθεί ως κατηγορούμενη η Αρχιεπισκοπή Αμερικής του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ακόμη πολλοί φοβούνται ότι την απόφαση της Πολιτείας της Καλιφόρνιας μπορεί να την ακολουθούσουν και άλλες Πολιτείες και τότε θα εμφανιστούν και άλλες υποθέσεις που από χρόνια έχουν παραγραφεί.

    Το ΒΗΜΑ, 25/03/2007 , Σελ.: A12
    Κωδικός άρθρου: B15022A121
    ID: 284542

    http://www.macedoniaontheweb.com/forum/917-955-955-951-957-953-954-942-928-959-955-953-964-953-954-942/2625-9.html

  17. Ο/Η Γρηγόρης λέει:

    Συνελήφθη ιερέας που παρίστανε σε chat τον 15χρονο…

    Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο 56χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας ο οποίος συνελήφθη, μετά από πολυήμερες έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας με την κατηγορία ότι παρέσυρε μέσω Ίντερνετ δεκαπεντάχρονο κορίτσι και προσπάθησε να το προωθήσει στην πορνεία.

    http://www.apn.gr/news/nea/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%ce%bb%ce%ae%cf%86%ce%b8%ce%b7-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%cf%83%ce%b5-chat-%cf%84%ce%bf/

  18. Ο/Η Dr Mo λέει:

    Ιερέας – γιατρός με πλαστές συνταγογραφήσεις

    Για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων κατηγορείται ένας ιερέας – γιατρός στο Μοκρόκαμπο Κιλκίς

    Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε κατά του γιατρού – ιερέα, που κατηγορείται για παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων στο Μικρόκαμπο Κιλκίς, αλλά και κατά του φαρμακοποιού, ο οποίος συνεργαζόταν μαζί του.

    Η προϊσταμένη της εισαγγελείας Πλημμελειοδικών του Κιλκίς, Ειρήνη Χρυσογιάννη, άσκησε τις διώξεις μόλις πήρε στα χέρια της τις αναφορές των επιθεωρητών του ΙΚΑ και του ΟΓΑ, των δύο ταμείων που επλήγησαν οικονομικά από την παράνομη συνταγογράφηση φαρμάκων για την οποία κατηγορείται ο γιατρός του περιφερειακού ιατρείου Μικρόκαμπου Κιλκίς.

    Όπως διαπιστώθηκε από τις έρευνες των επιθεωρητών των δύο ταμείων, ο Νίκος Πρωτόπαπας, ως ο υπεύθυνος γενικός γιατρός του περιφερειακού ιατρείου Μικρόκαμπου, έγραφε πλαστές συνταγές για φάρμακα σε ονόματα ασφαλισμένων των δύο ταμείων, είτε συμπληρώνοντας μη αληθή στοιχεία, είτε και στο όνομα ασφαλισμένων που είχαν αποβιώσει. Οι συνταγές κατέληγαν στο φαρμακείο του Ιωάννη Χατζηξενιτίδη, στο Πολύκαστρο του Κιλκίς, ο οποίος και τις υπέβαλε για εξόφληση στα δύο ασφαλιστικά ταμεία παρά το ό,τι, όπως επισημαίνεται στις αναφορές, φαρμακεία υπήρχαν και στα χωριά που καλύπτει το περιφερειακό ιατρείο Μικρόκαμπου.

    Με το θέμα ασχολήθηκε και ο διοικητής του νοσοκομείου του Κιλκίς, Αλέξανδρος Χατζηκρανιώτης, στο οποίο υπάγεται το συγκεκριμένο περιφερειακό ιατρείο. Το ΔΣ του νοσοκομείου έπαψε τον γιατρό – ιερέα από την άσκηση των καθηκόντων του και ζήτησε από το υπουργείο Υγείας την πειθαρχική του δίωξη, ενώ υπέβαλε και μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία του Κιλκίς.
    Πηγή: antenna975

    http://www.newskosmos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=10901:2010-06-16-08-07-31&catid=37:greece&Itemid=56

  19. Ο/Η επαναστατης λέει:

    ουδεις αναρτητος κυριοι.μακαρι να γραφατε και τα δικα σας αμαρτηματα.

  20. Ο/Η Ν.Δ.ΣΤΕΦΑΝΗΣ(Απολλωνια) λέει:

    χθες ανακοινώθηκε η τροποποιημένη έκδοση του «delicta Graviora»2001

  21. Ο/Η Νέος αναγνώστης λέει:

    είναι λυπηρό πως όχι μόνο γίνονται αλλά συγκαλύπτονται.
    υπάρχουν υποθέσεις που σας ξέφυγαν.
    πχ

    η εκκλησία δίκασε τον παπά που φαινόταν σε βίντεο να βιάζει ανάπηρο νέο;
    γιατί δεν ανακοινώθηκε από την εκκλησία η δίκη του;
    πάει πολύς καιρός και δεν ακούστηκε κάτι
    σας διαβιβάζω την είδηση από ένα ορθόδοξο μπλογκ

    http://orthodox-world.pblogs.gr/2008/01/dystyhws-yparhei-kai-to-skoteino-proswpo-ths-ekklhsias.html

    Δυστυχώς υπάρχει και το σκοτεινό πρόσωπο της Εκκλησίας!

    Το σκοτεινό πρόσωπο της Εκκλησίας

    Σε αργία και οι δύο Κληρικοί που σόκαραν το πανελλήνιο

    Σοκ στην κοινή γνώμη έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες για σοβαρότατα ποινικά αδικήματα εις βάρος κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το πρώτο σοκ ήρθε, όταν διαρροές προς τον Τύπο ήθελαν έναν κληρικό να εμπλέκεται σε υπόθεση παιδεραστίας. Σύντομα, το σοκ έγινε μεγαλύτερο, αφού ο Ιερέας, για τον οποίον όλοι είχαν να πουν έναν καλό λόγο, συνελήφθη και σήμερα βρίσκεται προφυλακισμένος.
    Κι εκεί που ολόκληρη η χώρα μιλούσε για την φρικιαστική αυτή υπόθεση, παραμονές Χριστουγέννων, ένας άλλος κληρικός εμφανίστηκε να πρωταγωνιστεί σε ένα απίστευτης σκληρότητας τηλεοπτικό υλικό με θύμα ένα ανάπηρο παλικάρι! Εικόνες σκληρές, εικόνες απάνθρωπες, εικόνες που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους τουλάχιστον ο υγιής- προβλήθηκαν από εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και αναδημοσιεύθηκαν στη συνέχεια από άλλα Μ.Μ.Ε., σκορπώντας την φρίκη. Και στις δυο περιπτώσεις, οι κληρικοί διαψεύδουν, αρνούμενοι να δεχθούν τα όσα φρικτά τους καταμαρτυρούνται.
    Πάντως, εκτός από την πολιτική Δικαιοσύνη, έχει κινητοποιηθεί και η Εκκλησιαστική. Έτσι, για τον μεν ιερέα από το Ίλιον, ο Τοποτηρητής της Ι. Μητροπόλεως Αττικής έχει διατάξει την διενέργεια ανάκρισης, θέτοντάς τον σε αργία, ενώ υπηρεσιακά έχει ζητήσει τον δικαστικό φάκελο, όταν η διαδικασία ολοκληρωθεί, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες καθαίρεσής του, εφόσον καταδικαστεί. Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος, στην δικαιοδοσία του οποίου υπάγεται ο κληρικός που κατηγορείται για την ασέλγεια στον ανάπηρο νεαρό, διέταξε, επίσης, ανάκριση, θέτοντας παράλληλα τον κληρικό σε αργία.

    Από micharhangel στις Tuesday 8 January @ Τρίτη, 8 Ιανουαρίου 2008 6:46 μμ
    Permalink
    Tags: εκκλ.νέα
    1 σχόλιο

    ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΜΕ ΣΟΚΑΡΙΣΕ ΑΥΤΟ. ΜΕ ΣΟΚΑΡΙΣΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ. ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, ΑΛΛΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ. ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. ΑΥΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΚΡΥΦΟΙ ΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ …ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ…

  22. Ο/Η Δικηγόρος λέει:

    Κύριοι Ροιδη Λασκαράτε η Eλλάδα αρνείται να εκδώσει στη Σερβία κατηγορούμενο Σέρβο παπά!

    Greece’s Supreme Court has rejected Serbia’s request for the extradition of Simeon Vilovski, an Orthodox monk suspected of abusing his post in the Diocese of Raska and Prizren, according to Vilovski’s attorney.
    Συνεχίζεται παρκάτω

    http://www.balkaninsight.com/en/main/news/29428/

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ευχαριστώ για τον κόπο σας.
    Για τη σύλληψη του παπά στην Ελλάδα είχαμε γράψει εδώ:

    Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν ήξερε για τον “κλέφτη” Σέρβο παπά
    13/03/2010

    Η σκανδαλώδης σερβική Εκκλησία

    Πειραιώς Σεραφείμ: Δεν ήξερε για τον «κλέφτη» Σέρβο παπά

    Η είδηση πως το Ανώτατο Δικαστήριό μας δεν τον εκδίδει,
    έχει πάρει ήδη έκταση.

    Αναμεταδόθηκε και εδώ:

    http://www.pokrov.org/display.asp?ds=Article&id=1346

    http://www.topix.com/gr/macedonia/2010/07/greece-refuses-to-extradite-serbian-orthodox-monk

    http://www.einnews.com/serbia/newsfeed-serbia-orthodox-church

    http://fbieber.wordpress.com/2010/07/08/dual-citizenship-can-be-a-solution-not-a-problem/

    http://wn.com/bosnia

    http://www.newsnow.co.uk/h/World+News/Europe/Western/Balkans

  24. Ο/Η Βελουχιώτης λέει:

    http://www.evrytanika.com/article.php?id=981

    Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για ασέλγεια σε 20χρονο
    31 Ιουλ 2009, 12:01

    Αρ. φυλ. 350/29-7-09

    Κατάγεται από τη Βαλαώρα Ευρυτανίας. Όσοι τον γνωρίζουν μιλάνε για έναν αθώο άνθρωπο πέραν πάσης υποψίας. Χθες απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι “παρεξηγήθηκαν” οι κινήσεις του

    Σαν βόμβα έπεσε στην κοινωνία της Ευρυτανίας, η είδηση ότι ο 50χρονος Αρχιμανδρίτης, που συνελήφθη στην Στυλίδα και κατηγορείται για ασέλγεια κατά ενός 20χρονου νεαρού παιδιού με διανοητικά προβλήματα, κατάγεται από χωριό της δυτικής Ευρυτανίας και συγκεκριμένα από τη Βαλαώρα. Από μικρός είχε αφοσιωθεί στο Θεό και έζησε ως μοναχός στην Ιερά Μονή της Αγίας Άννης, στο Άγιο Όρος. Πριν 3 χρόνια, μετά από δικό του αίτημα, τοποθετήθηκε σε μικρή ενορία στη Θεσσαλονίκη.

    Το περιστατικό συνέβη στη Στυλίδα, την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009. Ο Αρχιμανδρίτης διανυκτέρευσε σε ξενοδοχείο της Στυλίδας, για ένα βράδυ ερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, όπου και διακονεί σε ενορία της περιοχής, με κατεύθυνση το χωριό του, την Βαλαώρα Ευρυτανίας.
    Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το νεαρό αγόρι στους αξιωματικούς της αστυνομίας, το βράδυ της Παρασκευής και ενώ έκανε τη βόλτα του στην παραλία της Στυλίδας, τον πλησίασε ένας παπάς, ο οποίος άρχισε να συζητά μαζί του για αρκετή ώρα. Μάλιστα, ήταν τόσο φιλικός απέναντί του, που του ζήτησε να μπει στο αυτοκίνητο για να κάνουν μαζί μια βόλτα στην πόλη.

    Όμως, όπως υποστηρίζει ο 20χρονος, ο αρχιμανδρίτης τον μετέφερε στην παραλία του Καλόγερου, σε μια ερημική περιοχή έξω από τη Στυλίδα και άρχισε να τον χαϊδεύει και να τον φιλά. Ο 20χρονος αντέδρασε και έβαλε τις φωνές, με αποτέλεσμα ο ιερωμένος να τρομοκρατηθεί. Έτσι, αφού δεν κατάφερε να τον βιάσει, επέστρεψε ξανά στην πόλη, όπου και τον έβγαλε από το αυτοκίνητο.
    Σύμφωνα με τα στοιχεία της προανάκρισης ο ιερωμένος πλησίασε τον 20χρονο νεαρό και τον ρώτησε αν μπορεί να του δείξει τον δρόμο προς το ξενοδοχείο του. Το παιδί, που είχε διανοητικά προβλήματα, προθυμοποιήθηκε να εξυπηρετήσει τον ιερέα. Όταν ο εικοσάχρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του, τότε αυτός κατευθύνθηκε προς τις Ράχες Φθιώτιδας. Σύμφωνα με την προανάκριση, ο ιερωμένος οδήγησε το παιδί αρχικά στην παραλία και στην συνέχεια στην θέση «Καλόγερος», όπου και επιχείρησε να προβεί σε ασελγείς πράξεις, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του παιδιού. Στην δικογραφία έχει καταγραφεί μια σειρά από πράξεις του ιερωμένου. Στη συνέχεια, μετέφερε και πάλι το παιδί στη Στυλίδα και το άφησε λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του. Μάλιστα του ζήτησε να πάει στους γονείς του και να τους ζητήσει δύο ώρες άδεια για να τον επισκεφτεί ο νεαρός 20χρονος στο… ξενοδοχείο του!
    Έκπληκτοι έμειναν οι γονείς του παιδιού, όταν αυτό άρχισε να τους εξιστορεί όλο το περιστατικό. Εξοργισμένος ο πατέρας του, άρχισε να αναζητά τον ιερωμένο στην πλατεία της Στυλίδας. Τον εντόπισε κοντά στο ξενοδοχείο και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ιερωμένος επιχείρησε να φύγει. Ο πατέρας του νεαρού όμως κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και συγχρόνως ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον Αρχιμανδρίτη και τον μετέφεραν στο τμήμα. Το Σάββατο το μεσημέρι ο εισαγγελέας της Λαμίας, άσκησε ποινική δίωξη για ασέλγεια σε βαθμό κακουργήματος και παρέπεμψε την υπόθεση στον ανακριτή. Το κατηγορητήριο με τις κακουργηματικές πράξεις είναι ιδιαίτερα βαρύ.

    Η ΜητρόποληΦθιώτιδας
    Πληροφορίες υποστηρίζουν πως, ήδη από το Σάββατο το πρωί, είχε ενημερωθεί ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας για την εξέλιξη της υπόθεσης και στη συνέχεια ενημερώθηκε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος, έγινε έξω φρενών με τον Αρχιμανδρίτη, ενώ απέρριψε τις “γέφυρες” που προσπάθησε να στήσει ο Αρχιμανδρίτης ακόμη και μέσα από το κρατητήριο.
    Ο Αρχιμανδρίτης έλαβε το μήνυμα ότι, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν έχει στήριξη από την τοπική Εκκλησία, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει ο ίδιος να χαράξει μόνος του την υπερασπιστική του γραμμή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης, ο Αρχιμανδρίτης ήταν για κάποια χρόνια στο Άγιο Όρος, πριν μετακινηθεί σε ενορία του δήμου Χαλκαίων, στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος μέσα από τα κρατητήρια αποφεύγει να πει περισσότερα από αυτά που έχει ήδη καταθέσει, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του δικηγόρου του κ. Νικολάου Τσακτάνη, η υπερασπιστική του γραμμή κινείται στην κατεύθυνση της αποφυγής της προφυλάκισης. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι, δε συνέβη τίποτα και ότι ίσως παρεξηγήθηκανν κάποιες κινήσεις του.

    Η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης
    Παρά τις φιλικές σχέσεις Νικόλαου και Άνθιμου, με Κυριακάτικη ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Θεσ/κης, καταρχάς έθεσε σε διαθεσιμότητα τον Αρχιμανδρίτη και καθιστά υπεύθυνη την Μητρόπολη Φθιώτιδας για τον χειρισμό του θέματος.
    Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης γράφει:
    «Σχετικῶς μὲ τά ὅσα πληροφορηθήκαμε, σήμερα, ἀπὸ τὰ ΜΜΕ γιὰ παράπτωμα ῥασοφόρου κληρικοῦ στὴ Στυλίδα τοῦ νομοῦ Φθιώτιδος, ἡ Ἱερὰ Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ἀνακοινώνει τὰ ἑξῆς:
    1. Ὁ ἐν λόγῳ ῥασοφόρος, καταγόμενος ἐξ ἄλλης περιοχῆς, εἶναι ἱερομόναχος, δὲν ἀνήκει σὲ ἱερὰ Μονὴ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, καὶ εἶχε προσωρινῶς διορισθεῖ, κατόπιν αἰτήσεώς του, σὲ μικρὴ ἐνορία τῆς Θεσσαλονίκης «ἄχρι καιροῦ».
    2. Κατόπιν τοῦ δημιουργηθέντος, ὑπαιτιότητί του, ἠθικοῦ ζητήματος, τίθεται σὲ διαθεσιμότητα καὶ ἤδη κινεῖται ἡ προβλεπομένη διαδικασία ἀπολύσεως ἀπὸ τῆς προσωρινῆς ἐφημεριακῆς θέσεώς του, καὶ ἑπομένως ὑποχρεοῦται νὰ ἐπιστρέψῃ στὴν Μονὴ τῆς μετανοίας του.
    3. Ἡ ἁρμοδιότητα γιὰ τὴν διενέργεια τῆς ὑπὸ τοῦ Νόμου 5383/ 1932 «περὶ Ἐκκλησιαστικῶν Δικαστηρίων» προβλεπομένης διαδικασίας ἀνήκει στὴν Ἱερὰ Μητρόπολη ἐντὸς τῆς περιοχῆς τῆς ὁποίας φέρεται ὅτι διέπραξε ἠθικὸ παράπτωμα».

    Οι γονείς
    Οι γονείς του παιδιού που ουσιαστικά συνέλαβαν τον Αρχιμανδρίτη, δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους, ιδιαίτερα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και κυρίως για τις θέσεις που εκφράζει ο κατηγορούμενος περί «παρεξήγησης των κινήσεών του». Ο δικηγόρος τους, κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι τα πραγματικά περιστατικά είναι αδιάψευστα ακόμη και από τις καταθέσεις του Αρχιμανδρίτη.
    Να θυμίσουμε ότι, ο Αρχιμανδρίτης ήθελε να διανυκτερεύσει στη Στυλίδα προερχόμενος από τη Θεσσαλονίκη, για να ταξιδέψει στη συνέχεια στο χωριό του.
    Ωστόσο, όσοι τον γνωρίζουν μιλάνε για έναν άνθρωπο που δε θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο και θεωρούν ότι η απόφαση απόταξης από την Μητρόπολη Θεσσαλονίκης ήταν βιαστική. “Έπρεπε πρώτα να ακούσουν τι έχει να πει ο ίδιος και μετά να αποφασίσουν για την τύχη του”, λένε.
    Εξάλλου όσο ήταν στο Άγιο Όρος, είχε αναπτύξει καλλιτεχνική έφεση στην Αγιογραφία. Έτσι αγιογράφησε τον Άγιο Ταξιάρχη.
    Το αυθεντικό του έργο, μια κινητή εικόνα, φυλάσσεται σε ομώνυμη ιδιωτική εκκλησία στο Καρπενήσι και αποτελεί μέγιστο έργο.

  25. Ο/Η Άνθιμος Ψωμιάδης λέει:

    http://www.makthes.gr/news/reportage/26341/

    Πρώην μοναχή διεκδικεί δεδουλευμένα!

    Αποζημίωση περίπου 320.000 ευρώ, ακόμη και για την 23χρονη εργασία της σε μοναστήρι του νομού Θεσσαλονίκης, διεκδικεί πρώην μοναχή με αγωγή που κατέθεσε στο πολυμελές πρωτοδικείο.
    .Του Κώστα Καντούρη

    Υποστηρίζει πως εκδιώχθηκε από την ηγουμένη και τις άλλες μοναχές και ζητά να της επιστραφούν οι δωρεές που έκανε, να αποζημιωθεί για τις ημέρες εργασίας της, αλλά και να της καταβληθεί ποσό 50.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας. Στην πολυσέλιδη αγωγή της, που έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες, η 44χρονη πρώην μοναχή αναφέρει πως λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του ησυχαστηρίου τόσο η ηγουμένη όσο και άλλες μοναχές που εγκαταστάθηκαν μετά την ίδια σε αυτό την απομόνωσαν, επειδή διαφώνησε με ορισμένες πρακτικές λειτουργίας του ησυχαστηρίου και κυρίως επειδή ισχυρίζεται ότι συμπεριφέρθηκαν άσχημα σε άλλη μοναχή, που αντιμετώπιζε πρόβλημα με την όρασή της. Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια μετά την απομάκρυνση της μοναχής, στις αρχές Μαΐου του 2004, όταν η ίδια ζήτησε βοήθεια δικηγόρου, για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υποστηρίζει ότι είχε.

    “ΔΟΥΛΕΥΑ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΡΙΑ”

    Εντύπωση προκαλεί πάντως πως η μοναχή στο κείμενο της αγωγής υπολογίζει σε 8.100 τις ημέρες εργασίας της στο ησυχαστήριο για τις οποίες πρέπει να αποζημιωθεί, καθώς, “εάν το ησυχαστήριο προσλάμβανε εργάτρια για τις χειρονακτικές εργασίες ή αν απασχολούσε κάποια υπάλληλο για τις κοινές καθημερινές εργασίες, θα δαπανούσε με τις σημερινές τιμές τουλάχιστον 30 ευρώ ημερησίως”. Τονίζει χαρακτηριστικά πως επί 23 χρόνια, από το 1981 που ήταν στο μοναστήρι, “υποβλήθηκα σε ανυπολόγιστους κόπους, εργαζόμουν χειρονακτικά σαν κανονική εργάτρια (χτίσιμο, σκάψιμο, κουβάλημα υλικών), ενώ απασχολήθηκα σε καθημερινές εργασίες (κουζίνα, ράψιμο, καθαριότητα) πέραν των αυστηρώς μοναχικών διακονημάτων μου”.

    Η πρώην μοναχή στην αγωγή της καταγγέλλει πως έχουν παραβιαστεί όλοι οι κανονισμοί λειτουργίας του ησυχαστηρίου, το οποίο ίδρυσε η ίδια μαζί με άλλες και γιʼ αυτό ήταν αντικαταστάτρια της ηγουμένης, μέχρι που εγκαταστάθηκαν άλλες μοναχές σε αυτό. Αναφέρει πως αντέδρασε, όταν επιβλήθηκαν “ποινές” σε άλλη μοναχή που είχε προβλήματα όρασης, όπως να κάνει κομποσχοίνια και να καθαρίζει τους περισσότερους χώρους, παρότι δεν έβλεπε, και θεωρεί πως αυτή η κίνησή της αποτέλεσε την αφορμή για την εκδίωξή της. Στην αγωγή της η πρώην μοναχή διεκδικεί συγκεκριμένα ποσό 54.349 δολαρίων ΗΠΑ, που δώρισε η ίδια από κληρονομικές παροχές που είχε από συγγενείς της, και όπως αναφέρει, της δόθηκε η υπόσχεση να της επιστραφούν. Επίσης διεκδικεί το ποσό των 240.300 ευρώ για τις ημέρες εργασίας της, καθώς “το ποσό αυτό στη χειρότερη περίπτωση θα κέρδιζα και εγώ, αν προσέφερα την εργασία μου επʼ αμοιβή σε οποιονδήποτε εργοδότη”, όπως επισημαίνει. Παράλληλα ζητεί και 50.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας, με το σκεπτικό ότι υπέστη “δριμεία προσβολή το δικαίωμά μου στην ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς μου, αφού αναγκάστηκα να ζω με τρόπο με τον οποίο δεν ήθελα και δεν επέλεξα”.

  26. Ο/Η Ρασπούτιν λέει:

    To Bήμα
    Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

    Στις νουθεσίες του περί πορνείας και ομοφυλοφιλίας προς τους πιστούς, ο Θεσσαλονίκης Ανθιμος υποστηρίζει ότι οι ομοφυλόφιλοι «αποκομμένοι από τον Θεό, είναι ικανοί να διαπράξουν όλα τα αμαρτήματα». Ισως- ποιος ξέρει… Τότε όμως γιατί ανέχεται την ύπαρξή τους μέσα στους κόλπους της Ιεραρχίας και του κλήρου; Ας ξεκινήσει από τους ομοίους του…

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=59&artId=215662&dt=02/04/2008#ixzz0uj4SJutd

  27. Παράθεμα: Μέγα ποτ-πουρί ιερής παιδεραστίας | Ασμοδαιος

  28. Ο/Η laskaratos λέει:

    Στην Γαλλία το δικαστικό σύστημα είναι πολύ περίεργο. Καταδικάζει ακόμη και Αρχιεπισκόπους επειδή συγκάλυπταν (κλασσικά) τις ιερές παιδεραστίες. Ο Αρχιεπίσκοπος της Λυών ο αγιότατος καρδινάλιος Φίλιππος Barbarin, που αναφέρεται εκτενώς και στην ταινία, καταδικάστηκε πρόσφατα για την προστασία στον μανιακό παιδεραστή παπά
    Ευτυχώς στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη δεν κάνει τέτοια σφάλματα

    https://en.wikipedia.org/wiki/Philippe_Barbarin

    Philippe Barbarin

    Five priests accused of assisting Barbarin in the cover-up were co-defendants. The trial ended on 10 January,and, on 7 March, Cardinal Barbarin was found guilty and given a suspended sentence of six months.

    https://www.documentonews.gr/article/h-tainia-ths-ebdomadas-oelhma-oeoy-grace-a-dieu

    Η ταινία της εβδομάδας: Θέλημα Θεού (Grâce à Dieu) (***)

    Κωνσταντίνος Καϊμάκης

    Δημοσίευση
    4.04.2019 | 13:45

    Ο Αλεξάντερ ζει στη Λιόν με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Μια ημέρα μαθαίνει τυχαία ότι ο ιερέας που τον κακοποίησε, όταν ήταν πρόσκοπος, εξακολουθεί να δουλεύει με παιδιά.

    Αποφασίζει να μιλήσει για ότι του συνέβη και τον ίδιο δρόμο ακολουθούν άλλα δύο θύματα του ιερέα, ο Φρανσουά και ο Εμανουέλ.

    Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Φρανσουά Οζόν ( «5 φορές το 2», «Το καταφύγιο», «Ρίκι», «Angel: Μια ζωή σαν όνειρο», «Κάτω από την άμμο») καταπιάνεται με ένα πολιτικό φιλμ – το αντιπολεμικό «Frantz», ριμέικ της κλασικής ταινίας του Ερνστ Λιούμπιτς του 1932, που ήταν μια ωδή στον καταραμένο έρωτα και την θλίψη της απώλειας- έχοντας ως εφαλτήριο ένα σκάνδαλο παιδεραστίας που συντάραξε την γαλλική κοινωνική γνώμη πριν από μερικά χρόνια.

    Το 2016 ο ιερέας της καθολικής εκκλησίας Μπερνάρ Πεϊνά κατηγορήθηκε για τη σεξουαλική κακοποίηση δεκάδων αγοριών στη Λυών (η πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική για τον ιερέα) και το γεγονός οδήγησε τον Οζόν στην απόφαση να κάνει μια ταινία γύρω από αυτό. Αρχικά στόχευε να κάνει ντοκιμαντέρ αλλά αργότερα κατάλαβε ότι οι ιδέες που είχε στο μυαλό του δένουν καλύτερα σε μια ταινία μυθοπλασίας. Το «Θέλημα θεού» είναι μια ταινία-καταγγελίας για την σιωπή και συνενοχή της επίσημης καθολικής εκκλησίας γύρω από ένα παλιό έγκλημα που συνεχίζει να υφίσταται (σε παραπάνω από μια σεκάνς του φιλμ αποδεικνύεται ότι οι ιθύνοντες της Εκκλησίας και πιο συγκεκριμένα η αρχιεπισκοπή της Λιόν, γνώριζαν τη δράση του συγκεκριμένου ιερέα αλλά δεν άλλαξε τίποτε, επιτρέποντάς του να συνεχίζει το «θεάρεστο» έργο του δίπλα σε παιδιά) αλλά και μια τρυφερή ματιά πάνω στις πληγές των ανθρώπων εκείνων που βίωσαν με το χειρότερο τρόπο την απώλεια της αθωότητας και αποφάσισαν να σπάσουν το νόμο της σιωπής.

    Οι ανατριχιαστικές αφηγήσεις των θυμάτων και το σοκ μιας τέτοιας υπόθεσης, δεν επηρεάζουν τον Οζόν, που παίρνει αποστάσεις και διατηρεί την ψυχραιμία του ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές. Η κάμερα σε ανάλογο ύφος κινείται σαν να «γράφει» για ένα ντοκιμαντέρ που θέμα του έχει την αποκάλυψη της βάναυσης αλήθειας και της δικαίωσης των θυμάτων (που σε πολλές περιπτώσεις συναντούν την αντίδραση ακόμη και από τις οικογένειες τους) κι όχι την απλή αποτύπωση μιας δυσοίωνης πραγματικότητας. Αργυρή ‘Αρκτος στο τελευταίο φεστιβάλ Βερολίνου για την πιο ώριμη, μεστή και ανθρώπινη ταινία στην αμφιλεγόμενη πορεία του άνισου Φρανσουά Οζόν.

    Δραματική γαλλικής παραγωγής 2019 (137)

    • Ο/Η Νέος Κόσμος λέει:

      Έλληνας παπάς στην Αυστραλία βίασε το παιδάκι του πεθαμένου καλύτερου φίλου του.
      Καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλακή

      http://www.newgreektv.com/english-news/item/28362-greek-australian-catholic-priest-gets-10-years-for-raping-dying-best-friend-s-son

      April 1, 2019

      A Greek-Australian priest of the Catholic Church in Australian was sentenced to 10 years in prison for raping his dying friend’s 12-year-old son.

      Paul Pavlou, 59, was a student priest and offered to help his best friend, who suffered from terminal cancer, by taking care of his son.

      The abuse happened three times in 2003 and 2004, when the family looked to Mr Pavlou as a person of trust. The Victorian court heard that after the attacks, Mr Pavlou would tell the victim that he loved him and that he was a “child of God”.

      The victim reported the crimes 13 years later, however Mr Pavlou initially claimed that he could not remember the molestation. The victim states that he still cries himself to sleep because of the abuse he suffered.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.