Λειτουργία Κυριακής: «Πιστεύω εις έναν Θεό… κλπ.»


Αν "Πιστεύω εις έναν θεό, Πατέρα Παντοκράτορα" τότε προς τι η θωράκιση;

Αλήθεια, αν "Πιστεύεις εις έναν θεό, Πατέρα Παντοκράτορα" τότε προς τι η θωράκιση;

This entry was posted in Λειτουργία Κυριακής. Bookmark the permalink.

15 Responses to Λειτουργία Κυριακής: «Πιστεύω εις έναν Θεό… κλπ.»

  1. Ο/Η aeroxeimarros λέει:

    Κάνετε πως δεν ξέρετε κ. Ροΐδη. Έξυπνος είστε.

    Η θωράκιση οφείλεται στο ότι ο Πατέρας παντοκράτορας στον οποίο πιστεύει ακράδαντα, είναι επίσης και Δίκαιος, οπότε δε θέλει ο εν λόγω εκπρόσωπος του Θεού, να καταλήξει στην κόλαση από τόσο «νωρίς».

    Μια χαρά είναι και η επίγεια ζωή. Δεν περνά και άσχημα.

    Μπλεξίματα με τον Σατανά, ουδείς επιθυμεί. Και μάλιστα,όταν πρόκειται για «εκπρόσωπο» του αιώνιου αντιπάλου του. 🙂

  2. Ο/Η undantag λέει:

    Δεν το κάνει για τον ίδιο ο Παπα-ράτσι κε Ροϊδη. Για το πολυπληθές ποίμνιό του (δεν) θυσιάζεται. Ο ίδιος – είμαι βέβαιος – διακαώς επιθυμεί την ένωση με τον υποτιθέμενο δημιουργό του. Τουλάχιστον όσο ο Χριστόδουλας.
    Έλα όμως που αν λείψει ο τσομπάνης, ποιός θ’αρμέξει και θα κουρέψει τα πρόβατά του…

  3. Ο/Η Νίκος λέει:

    Είναι γιατί πάλιωσε το δουλοκίνητο:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Sedia_gestatoria

  4. Ο/Η Kωστας Κοροβιλας λέει:

    Κυριε Ροιδη,
    μηπως θα επρεπε να αλλαξετε τον τιτλο και να γραψετε, «Το αισχος της Κυριακης»? Διοτι αυτη η εικονα δειχνει το αισχος της ανθρωπινης καταντιας. Τελευταια βαλλω εναντιον του οχλου, χωρις να το κρυβω, διοτι τον θεωρω υπ’ αριθμον ενα εχθρο της αναπτυξης και του πολιτισμου του ανθρωπου. Αυτος ο οχλος, η μαζα, οι πολλοι,(Το λενε και οι Αγγλοι «Ηoi polloi»), αυτοι ψηφιζουν, αυτοι αποφασιζουν, γι’ αυτους δουλευουν τα πολιτικα κομματα, η τηλεοραση,- ολα τα προγραμματα ειναι σχεδιασμενα και προγραμματισμενα για την μαζα. Αν ειναι καποια καλη συζητηση, η μια καλη ταινια, αυτη προγραμματιζεται για μετα τα μεσσανυχτα οταν hoi polloi κυμουνται. Ολοι, κομπιναδοροι, μιζαδοροι, τσαρλατανοι, θεομπαιχτες, πολιτικαντιδες, θρησκοεμποροι, παπαδες δεσποταδες, καλογεροι και αλλοι, ολοι δουλευουν για αυτον τον οχλο. Του δινουν δηλητηριο και εισπρατουν χρυσαφι- χρημα, πλουτο, δυναμη εξουσια. Αυτη η αρχηγολατρεια του οχλου με εχει προβληματησει. Στην εικονα βλεπουμε να εχουν συρεξει κατα χιλιαδες, να δουνε τον Παπα, μεσα στην γυαλα οπως βαζουμε την πικλα στο γυαλινο βαζο για να διατηρηθει. Αναρωτιεμαι, ΤΙ ΖΗΤΑΝΕ? ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ? Τι βλεπουν στο προσωπο του Παπα, του αρχηγου, του βασιλια? και τωρα τελευταια τρεχουν ξωπισω απο νεου ειδους βασιλεις, ηθοποιους του Χολυγουντ, ο βασιλιας της ροκ, ο βασιλιας της ποπ, η βασιλισσα του ποδοσφαιρου, κ.λ.π. Μια γνωστη μου κυρια 80αρα, μου περιεγραφε πως μια εργατρια στη δεκαετεια του ’50, γυρισε σπιτι της, στις αυθαιρετες παρανγκες και παραπηγματα, της εποχης εκεινης, φωναζοντας απο μακρυα, κατακοκκινη απο την χαρα της «Ειδα την βασιλισσα», «Ειδα την βασιλισσα !» Ποια βασιλισσα? Μα, την Φριδερικη, που οταν τα καθηκοντα της την εφερναν στους φτωχους τοτε δρομους της κωμοπολης Αθηνας, τοτε που ο λαος πεινουσε και χρησιμοποιουσε τα γαιδουρια και τα μουλαρια ως μεταφορικο μεσο, η το διποδο, η μεγαλειοτης της κυκλοφορουσε με Rolls Roice. Η εργατρια, «ειδε την βασιλισσα». Τι ειδε στην βασιλισσα, ισως την προεκταση του εαυτου της. Ειδε τον πλουτο, την αιγλη, την λαμψη, που κι αυτη θα επιθυμουσε. Ποιος ξερει, ισως καποιος/α απο την λαομαζα που βλεπει στην εικονα τον Παπα, να ετρεξε πισω σπιτι του αναφωνοντας «Ειδα τον Παπα». Διαβαζα σημερα στο facebook για τα παιδια indigo, γεννημενα την δεκαετεια του ’80. Ανεφεραν πολλα που τους εκαναν ευτυχισμενους και τους ¨»εθρεψαν» πνευματικα. Σταθηκα σε ενα. «Ειχαμε την ευτυχια να δουμε ζωντανα στο σανιδι, την (κρατηθειτε) Αλικη Βουγιουκλακη»……….
    Αυτα ειναι τα παιδια που θα σωσουν τον κοσμο, (κρατηθειτε γιατι βουλιαζουμε) ειναι τα παιδια με τα μεγαλυτερα χαρισματα, και ευφυια. Πρεπει να ειναι σημερα εικοσαριδες. Βρε που ειναι καποιος, καποια να τον/ην γνωρισω απο κοντα μηπως μου μεταδωσουν λιγο, οχι πολυ, απο την ευφυια τους, γιατι εγω ετυχε να γεννηθω σε εποχες αλλων αποχρωσεων.

  5. Ο/Η Δον Κιχώτης λέει:

    Τελευταια βαλλω εναντιον του οχλου, χωρις να το κρυβω, διοτι τον θεωρω υπ’ αριθμον ενα εχθρο της αναπτυξης και του πολιτισμου του ανθρωπου. Αυτος ο οχλος, η μαζα, οι πολλοι,(Το λενε και οι Αγγλοι “Ηoi polloi”), αυτοι ψηφιζουν, αυτοι αποφασιζουν, γι’ αυτους δουλευουν τα πολιτικα κομματα, η τηλεοραση,- ολα τα προγραμματα ειναι σχεδιασμενα και προγραμματισμενα για την μαζα

    Προσεξτε το αυτο γιατι καπως ετσι σκεφτονται και στο ΛΑΟΣ για τον οχλο Ετσι σκεφτοταν η Μαρια Αντουανετα , ετσι ο Χιτλερ που εψαχνε μεσα στον οχλο τους Αρειους και τις ωραιοτερες και εξυπνοτερς και υγιεστερες γυναικες για να γεννησουν την επομενη ανωτερη γενια
    Η αγραμματοσυνη του οχλου ειναι και δικο μας δημιουργημα.
    Οταν εσεις κι εγω διαβαζουμε υποτιθεται και αφομιωνουμε ολα οσα πρεπει και αδιαφρορουμε για την ελλειψη παιδειας στον οχλο στη Μαζα οπως λετε δεν εχουμε το δικαιωμα να κατακρινουμε την κατασταση της
    Οι καταντια των πολλων ειναι σαφως δημιουργημα των λιγων που τους κιβερνουν αλλα και αυτων που τους αφηνουν κι αδιαφορουν
    Μια παρακληση θερμη να ακουτε πρωτα οσα λετε και γραφετε μηπως ηχουν παραφωνα.

    Με ιδιαιτερη εκτιμηση

  6. Ο/Η Κωλοσούζας λέει:

    Πολύ την αγαπάνε βρε παιδί μου τη ζωούλα τους οι παπάδες. Ο Χριστόδουλος είχε θωρακισμένη Κραισλερ και σωματοφύλακες. Όταν αρρώστησε έκανε τα αδύνατα δυνατά για να μην πεθάνει.
    Φοβούνται την Κόλαση.

  7. Ο/Η nikiplos λέει:

    Καλησπέρα… δεν είναι μόνο τα λόγια της Κυριακάτικης προσευχής που βρίθουν υποκρισίας από τους αρχηγούς του κλήρου. Όλες οι θρησκείες ιδίως οι δογματικές (Ιουδαϊσμός και τα «τέκνα» αυτού, Χριστιανισμός και παραφυάδες καθώς και Ισλάμ και παραφυάδες) εκείνες δλδ που παραδοσιακά ήταν μισαλλόδοξες περιλαμβάνουν την απόλυτη αντίφαση. Ο κλήρος πάντοτε ήταν τάξη και εξουσία εις βάρος της αγράμματης μάζας. Οι μισαλλόδοξες θρησκείες ήταν η μεγάλη ανακάλυψη, που από τον Μ. Κωνσταντίνο και εντεύθεν προείδαν ότι οι χαχώλοι μπορούν κάλλιστα να σφάζονται χωρίς τα ακριβά ανταλλάγματα των λεγεωνάριων, αλλά απλά γιατί από την άλλη είναι οι «άπιστοι» και γιατί μετά θάνατον θα βρεθούν στα ουρί του παραδείσου, όπου θα ρέει μέλι… (Για την ώρα ας συνεχίσουν να γυρίζουν το μύλο παρέα με άλλα γαϊδούρια).

    Κι αν κοροϊδεύουν κάποιοι εγγράμματοι τους αμαθείς κι αγράμματους, ας ιδούν την αντανάκλαση του ειδώλου τους σε μη παραμορφωτικούς καθρέπτες καλύτερα. Όλοι μας αποδεχόμαστε ότι κάποιοι «γαλαζοαίματοι» δεν πρέπει να εργάζονται ποτέ, ενώ τα καπρίτσια τους πρέπει να σπεύδουμε να τα ικανοποιήσουμε πάραυτα. Στην ελλαδίτσα μας μάλιστα, ακόμη χειρότερα, αφού αντί της καλλίπυγου Πάρις Χίλτον, στη θέση των κοπρόσκυλων, είναι κοπρίτες, κοματόσκυλα και όλη η κόπρος του Αυγεία που συνθέτουν την οικονομική-πολιτική ζωή της πατρίδας μας και τον ομοούσιό τους υπόκοσμο.

    Ο σεβάσμιος κύριος Βενέδικτος, 80χρονος γέρων πλέον, περίμενε πολλά έτη σκύβοντας το κεφάλι, καθαρίζοντας βεσπασιανές άλλων. Ευκαιρία (ότι του απομένει) να απολαύσει κι αυτός λοιπόν και ουχί μόνο γυαλί, αλλά και πύργο επτάκλειστο θα κτήσει, προκειμένουν ουδείς να μην τους χαλάσει τη σούπα… έστω κι ένας φρενήρης σαν τον Αλί Αγκτσά κάποτε…

  8. Ο/Η worldcity λέει:

    Εντάξει! Αν κάνανε ότι έλεγαν και έλεγαν ότι κάνανε, τότε…

  9. Ο/Η Ονούφριος Γιοσάκης-Παραδικαστικός λέει:

    Είσθε άδικος Ροϊδη.
    Ο Άγιος Πατήρ φοβάται μην του την ανάψει κάποιος από αυτούς που βιάστηκαν από τους παπάδες του.

    http://www.athina984.gr/node/3195

    Πάπας vs Παιδεραστές ιερείς
    Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, δήλωσε σήμερα ότι αισθάνεται «βαθιά ντροπή» για τους ιερείς που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα παιδεραστίας στις ΗΠΑ, μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Ουάσινγκτον, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa. «Αισθανόμαστε βαθιά ντροπή. Η εκκλησία θα κάνει ότι της είναι δυνατό για να γιατρέψει τα τραύματα που προκλήθηκαν από τους παιδεραστές ιερείς», πρόσθεσε διαβεβαιώνοντας ότι γεγονότα αυτού του τύπου «δεν θα ξαναγίνουν πλέον». Πρόσθεσε επίσης πως «η παιδεραστία είναι εντελώς ασύμβατη με την άσκηση του ιερατικού λειτουργήματος» και οτι «είναι προτιμότερο να έχουμε καλούς ιερείς, από το να έχουμε πολλούς ιερείς». Είναι το πρώτο ταξίδι του Πάπα Βενέδικτου του XVI στις ΗΠΑ και οι αμερικανοί πιστοί αναμένουν από εκείνον σκληρά λόγια για το σκάνδαλο της παιδεραστίας στο οποίο φέρονται αναμεμιγμένοι εκατοντάδες ιερείς, και το οποίο βύθισε την αμερικανική εκκλησία σε μια σοβαρή κρίση που της κόστισε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις στα θύματα.

  10. Ο/Η Καθολικός Έλληνας λέει:

    Δεν υπερασπίζομαι την Αυτού Αγιότητα. Δεν το χρειάζεται. Δεν τον αγγίζουν οι κριτικές σας.
    Σας θυμίζω μόνο τις θωρακισμένες λιμο του Χριστόδουλου. Τον σατίριζε και ο Τζίμυ Πανούση.

    Με ανακοίνωση του εκπροσώπου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών δηλώνεται κατηγορηματικά ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν χρησιμοποιεί πλέον θωρακισμένη Μερσεντές αλλά ένα σπορ Κράισλερ και δύο τζιπ Γραν-Τσερόκι στα μηχανικά μέρη των οποίων έχει γίνει ευχέλαιο από μοναχούς του Αγίου Ευφρέμ.
    πηγή:http://www.tzimakos.gr/oidyseis/news2005_1-9.php

  11. Ο/Η αΔηδρ λέει:

    http://s456.photobucket.com/albums/qq283/NIKON1980/

    Προκαλείτε την οργή των πιστών Ορθοδόξων κ. Ροΐδη, δεν το καταλαβαίνετε;

    Αν δοθεί η ευκαιρία, η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου δεν θα είναι τίποτα μπροστά στο μένος των φανατικών νεο/παλαιο-Ορθόδοξων…

    Μετανοείτε ή πεθάνετε, δηλαδή…

  12. Ο/Η Μάρκος Ευγενικός λέει:

    Eίπα κι εγώ Ροίδη έβαλες μυαλό και τα βάζεις με τον πάπα.
    Αλλά έδωσες αφορμή να χύσουν οι αναγώστες σου φαρμάκι για την Ορθοδοξία.
    Άδικα κοπιάζεις. Πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν Αυτής.
    Για δες σήμερα. Πέρασες το πρωι δεύτερος. Ποιός είναι πάνω σου.
    Το Βατοπέδιο.
    Ταις πρεσβίαις Γέροντος Ιωσήφ Σώτερ σώσον ημάς.
    Ντροπιάστηκες Ροϊδη από τον ταπεινό Γέροντα.
    Δεν βαρέθηκες άνθρωπε να χτυπάς Ελλάδα και Ορθοδοξία; Τι κατάλαβες. Έχασες την πρωτοκαθεδρία από τον πτωχό μας πνευματικοπατέρα.
    Blogs of the Day
    Top Posts
    The most popular WordPress.com posts are ranked here according to a special formula.

    Ελληνικά (RSS)
    1 Ο διάβολος στην τηλεόραση
    VatopaidiFriend: Εδώ και χρόνια ο άγιος γέροντας Ιωσήφ την τηλεόραση […]
    Απόψεις για τη Μονή Βατοπαιδίου (και όχι μόνο)
    Tags: Κοινωνία, Τηλεόραση, δημοσιογράφοι, επιπτώσεις τηλεόρασης, Γέροντας Ιωσήφ, δημιοσιογράφοι, παρενέργειες τηλεόρασης, τηλεκόλαση, Αλεξανδρούπολη, λιβάνισμα, θυμιάτισμα.

    2 Λειτουργία Κυριακής: «Πιστεύω εις έναν Θεό… κλπ.»
    Ροΐδη Εμμονές
    Tags: Λειτουργία Κυριακής.

    • Ο/Η Po λέει:

      Πύλαι Άδου ου κατισχύσουσιν Αυτής
      άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας.
      (μέγιστη τιμή, εγώ ένας ερασιτέχνης, να βρίσκομαι τόσο κοντά σε επισκεψιμότητα με τους επαγγελματίες του Βατοπεδίου)

  13. Ο/Η goas λέει:

    Ροϊδη, αγαπητέ…

    Ο Ευγενικός Μάρκος εκατάφερε επιχείρημα μεγίστου λάβρας και αξίας…

    Τω όντι! Η αστειότατος ανάρτησις περί του διαβόλου – τηλεοράσεως είναι μακρά κωμικωτέρα της υμετέρας!

    Χο Χο Χο!

    Έρρωσθε!

  14. Ο/Η stavroula λέει:

    Parte ton enan k varate ton allon…k olous tous megalopapades mazi.

    Ka8olikos Ellhnas k «Markos Eugenikos»
    Ya’ll take a chill pill…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.