Σοκ και δέος: Βρέθηκε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου (Δοκουμέντον!!!)

Αμνοεριφίων Λόγος [Συγκινημένος ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος]

Την έλευση του δεξιού χεριού του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, όπου θα επανενωθεί με το σκήνωμα, ανακοίνωσε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστομος.

Όπως αναφέρει η Απογευματινή, ο Σεβασμιότατος, στο τέλος της ομιλίας του στην επετειακή εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την έλευση του ιερού σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου από την Καππαδοκία στην Εύβοια, επεφύλασσε τη χαρμόσυνη είδηση στους πιστούς, κάποιοι από τους οποίους δάκρυσαν.

Όπως είπε ο κ. Χρυσόστομος, στις 27 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής του θαυματουργού οσίου, θα φτάσει στο Προκόπι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με το δεξί χέρι του οσίου, το οποίο θα τοποθετηθεί στη λάρνακα όπου βρίσκεται το σκήνωμά του.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η χείρα είχε αποσπαστεί από το ιερό λείψανο και μεταφέρθηκε αρχικά στο Άγιον Όρος και κατόπιν βρέθηκε στην κατοχή δύο αδερφιών.

Όπως είπε, μετά την επικοινωνία που είχε μαζί τους, συμφώνησαν με το δεξί χέρι του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου να μεταφερθεί στον Ιερό Ναό στο Προκόπι Ευβοίας: «Το συγκλονιστικό είναι ότι φέτος, στην πανήγυρη του οσίου στο Νέο Προκόπιο, θα έχουμε το χέρι πίσω στο προσκύνημα», είπε φορτισμένος ο μητροπολίτης.

Ιερόν Λίνκιον »»»

Posted in Ieres_Ependyseis, IERES_YPOKRISSIES, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Δικαιοσύνη, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος | 2 Σχόλια

Η αθεράπευτη κοκεταρία του αφορολόγητου μασκοφόρου πτώματος Ιωάννου Ρώσου

Η επιθυμία του φέτος ήταν λευκά άμφια με τριαντάφυλλα»]

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Χρυσή μάσκα-χρυσά γάντια, για να καλυφθεί (από σεμνότητα) η ακτινοβολούσα θεϊκή ωραιότητα της αγιότητας του άριστα διατηρημένου (το θείον δεν κάνει μισές δουλειές σαν αρχαίος Αιγύπτιος ταριχευτής)ναρκισσευόμενου αχρονολόγητου φρικαλέου κουφαριού άγνωστου νεκρού (άνδρα ή γυναίκας άραγε), που ιερή τυμβωρυχία έφερε στο φως

Μεταφέρω ψυχωφελές δημοσίευμα προς δόξαν της Ορθοδόξου κρατικής Εκκλησίας και προς έπαινον των σιωπηλών κομμάτων της Βουλής, με κορυφαία αυτά της ριζοσπαστικής και επαναστατικής Αριστεράς. Να σημειώσω χαρμοσύνως πως ταυτοχρόνως «Βρέθηκε το δεξί χέρι του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου». «Την έλευση του δεξιού χεριού του Οσίου Ιωάννη του Ρώσου στο Προκόπι Ευβοίας, όπου θα επανενωθεί με το σκήνωμα, ανακοίνωσε συγκινημένος ο Μητροπολίτης Χαλκίδας, Χρυσόστομος….στις 27 Μαΐου, ανήμερα της γιορτής του θαυματουργού οσίου, θα φτάσει στο Προκόπι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με το δεξί χέρι του οσίου, το οποίο θα τοποθετηθεί στη λάρνακα όπου βρίσκεται το σκήνωμά του»: «ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024, 17:36 «Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος: Ολοκληρώθηκε η αλλαγή των …αμφίων του, όπως το είχε ζητήσει (tvstar.gr-ΙΩΑΝΝΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ).

Ιερή η στιγμή της αλλαγής των αμφίων του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου που πραγματοποιήθηκε σήμερα κεκλεισμένων των θυρών (σημ.Λ.: ο Άγιος είναι ντροπαλός).

Η λάρνακα ανοίγει και τα άμφια αλλάζουν μόνο όταν ο Άγιος το ζητά. Εμφανίζεται είτε δια ονείρου είτε δια οράματος σε πιστούς ανά τον κόσμο και τους ζητά να ενημερώσουν την  τοπική εκκλησία του Προκοπίου ότι ήρθε η ώρα της αλλαγής.

Η επιθυμία του ήταν λευκά άμφια με τριαντάφυλλα. Σύμφωνα με τον ιερέα του Ναού π.Ιωάννη Μάρκου, ο Άγιος εμφανίστηκε σε 35 περίπου ανθρώπους, ενημερώνοντάς τους για την επιθυμία του.

Όσο γι’ αυτά που φορούσε γίνονται φυλαχτό για τους Χριστιανούς. Τελευταία φορά που το είχε ζητήσει πάλι ήταν το 2005».

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Επ’αυτών, ασεβέστατο σχόλιο του αναιδέστατου Πέτρου Τατσόπουλου

Petros Tatsopoulos 1 ώρ.  · 

«HAPPY REUNION: Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΔΕΞΙ ΤΟΥ ΧΕΡΙ 🙂

Συνέχεια
Posted in Ieres_Ependyseis, IERI_Exoussia, τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Γράμμα από το Ληξούρι, θρησκεία/κλήρος | 4 Σχόλια

Ο σ.Κασσελάκης ειναι δυό φορές πιο τοξικός απο τον Τσίπρα

[Αλλά ειναι και η άγνοια και η αμορφωσιά της ελληνικής κοινωνίας…]

Ο Κασσελάκης ειναι δυό φορές πιο τοξικός απο τον Τσίπρα, τρείς φορές πιο αδίστακτος και θρασύς, τέσσερις φορές πιο αδαής αλλά και πέντε φορές πιο βλάκας καθώς ο προκάτοχός του φυλαγόταν τουλάχιστον όσο μπορούσε απ´τις κακοτοπιές.

Και θα μου πείτε τότε πώς εξηγείται που ο Σύριζα με δύο συντριπτικές ήττες το ‘23, τρείς διασπάσεις αλλά κι ένα συνέδριο όπου οι εναπομείναντες κόντεψαν να διαλυθούν εις τα εξ ών συνετέθησαν, συνεχίζει να κινείται δημοσκοπικά κοντά στο 15% ;

Είναι κατα βάση η απελπισία των στελεχών του που είχαν βαρεθεί να χάνουν ακόμα και στο τάβλι και θεώρησαν οτι στο πρόσωπο του φαιδρού Κασσελάκη βρήκαν τάχα το αντιπαλο δέος απέναντι στον Κυριάκο. Συνέχεια

Posted in τυχοδιωκτικός πατριωτισμός, Για την Αριστερά, Επάναστἀτες του Κώλου, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική | 6 Σχόλια

The Athens Review of Books [τεύχος 161]

[Περιεχόμενα τεύχους 161, Μάιος 2024]

Πέτρος Μαρτινίδης, Κόντρα στη μοίρα του θεάτρου

Τζόζεφιν Κουΐν (Josephine Quinn), Πόσο συγκινεί η Ύστερη Αρχαιότητα

Καρλ-Χάιντς Λαντέρ (Karl-Heinz Ladeur), Η καταστροφή της γλώσσας στα αμερικανικά πανεπιστήμια

Τζέφρι Γουΐτκροφτ (Geoffrey Wheatcroft), Η απρόθυμη διασημότητα

Τζέιμς Χάφμαν (James Huffman), H ακύρωση του Μπέρτραντ Ράσελ

Φιλήμων Παιονίδης, Μπέρτραντ Ράσελ: Ο δεκάλογος του φιλελευθέρου

Μπέρτραντ Ράσελ (Bertrand Russell), Η πίστη του ελεύθερου ανθρώπου

Τζέφρι Χερφ (Jeffrey Herf), Άνοιξη για τον Σινουάρ

Παρατηρήσεις για την αριστερά που τάσσεται υπέρ της Χαμάς και το ιστορικό της

Ναθάνιελ Ριτς (Nathaniel Rich), Γραφή κάτω από πολεμικά πυρά Συνέχεια

Posted in βιβλία/ανάγνωση | Σχολιάστε