Η ιερή αφορολόγητη απάτη της Θεοδώρας Βάστα

theodora-bastaΥπάρχει Εισαγγελέας στην Αρκαδία;

του Αναγνώστη Λασκαράτου

Yπάρχει Θεός; Ναι απαντά ο ιερός θίασος των ρασοφόρων και περιφέρει απόδειξη ατράνταχτη τα μαλλιά κάποιας Θοδώρας που γίναν πλατάνια και το αίμα της που έγινε νερό. Μεγάλη η χάρη της αγίας αφού δείχνει μέχρι ποιού σημείου μπορεί να φτάσει η ξετσίπωτη απατεωνιά του ιερατείου, θεριεμένη από την αδιαφορία ή την ατολμία των θεσμικών οργάνων (εισαγγελέας, βουλευτές, ΤΕΕ, Πολυτεχνεία) σ’αυτή τη χώρα. Μια επικερδής επιχείρηση, έχει στηθεί στις πηγές κάποιου παραπόταμου του Πάμισου, στο Βάστα της Αρκαδίας κοντά στη Μεσσηνία, στεγασμένη κάτω από παλιό ξωκκλήσι (15ος αιώνας) της τοπικής αγίας Θεοδώρας, τα πλατάνια του οποίου υψώνονται πάνω στη στέγη του ναϋδριου. Η ύπαρξη των μεγάλων δέντρων που φαίνονται σαν να στηρίζονται μόνο στη σκεπή, ανύψωσε την οβιδιακή αγία σε πανελλήνιο προσκύνημα με σοβαρά αφορολόγητα έσοδα. Στα μάτια ενός ταλαίπωρου κοσμάκη και κάθε παλιανθρωπάκου, που είναι έτοιμος να πιστέψει ή να κάνει πως πιστεύει στο θαύμα, τα «αυθαίρετα χρυσοφόρα μαγαζάκια (παράγκες)» της αγίας Θοδώρας όπου πωλείται «κάθε είδους εμπόρευμα», κατά καιρούς και «θαυματουργές πέτρες» θεωρούνται απόλυτα φυσιολογικά κι ας προκάλεσαν την επέμβαση των αρχαιολόγων (Α.Αντωνόπουλος, εφημερίδα «Εξουσία», 20-5-1999).

Ο Συναξαριστής εξηγεί γιατί η μυθολογική αγία του 10ου αι. αγίασε. Ντύθηκε άντρας και κατατάχτηκε στο στρατό, αλλά μια γυναίκα την κατηγόρησε πως την άφησε έγκυο. Το στρατοδικείο καταδίκασε σε θάνατο τον Θόδωρο που πρέπει να ήταν πολύ ντροπαλός αφού απέφυγε να αποδείξει πως ήταν γυναίκα. Από σύμπτωση τώρα αναφέρεται κι άλλη Θεοδώρα, Αλεξανδρινή του 5ου αι. που ντύθηκε άντρας και άγιασε. Ίσως η παλιότερη τραβεστί να ενέπνευσε την επινόηση της μεταγενέστερης.

Δεν είναι μόνον ο μακαρίτης ο Γιαμαρέλλος που γνωμάτευσε επί της αγιοποίησης της μούμιας Βησσαρίων ή οι καρδιολόγοι του ιερού Καλλίνικου που επιβεβαίωναν εγγράφως τον αμφισβητηθέντα ανδρισμό του. Πολιτικός μηχανικός που υπογράφει χωρίς σφραγίδα με ΑΦΜ του και αριθ.μητρώου ΤΕΕ, διαπιστώνει πως πρόκειται για θαύμα και η λακωνική του επιστημονική γνωμάτευση-αναρτήθηκε από την Εκκλησία σε περίοπτη ταμπέλα για να βουλώσει τα στόματα των ασεβών (Ι.Λάζαρης, «Δαυλός», 4.2006. Διαβάστε το εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ)

Κατά σατανική σύμπτωση η Εκκλησία δεν απευθύνεται στους αρμόδιους επιστημονικούς συλλόγους, αλλά σε μεμονωμένους επιστήμονες για να επισφραγίσουν την θαυματουργία της. Όμως:
«Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχουν μελετήσει τo κτήριο και κάνουν τις εξής παρατηρήσεις : ‘Το 1996 το εργαστήριο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας κλήθηκε από τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων να μελετήσει το διατηρητέο κτίσμα ώστε να προβεί στη συνέχεια η Διεύθυνση στην αποκατάστασή του. Το πρόβλημα ήταν άμεσα συνδεδεμένο με το «θαύμα» που συμβαίνει εκεί και το μύθο που είναι διαδεδομένος γύρω από τη δημιουργία της μικρής εκκλησίας και έχει ως εξής: δεκαεπτά μεγάλα δένδρα και αρκετά μικρότερα έχουν φυτρώσει στη στέγη του κτιρίου. … Το πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί σχετικά με τα δένδρα στη στέγη ήταν να εξακριβωθεί πού κατευθύνονται οι ρίζες τους, χωρίς να προκληθεί το θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων της εκκλησίας και των κληρικών (sic), που ήταν άγρυπνοι φρουροί σε όλη την έρευνα. Μετά από μία επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης αποφασίστηκε ότι γεωραντάρ υψηλής συχνότητας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στους τοίχους του κτηρίου μαζί με ηλεκτρική τομογραφία με πολύ μικρά ηλεκτρόδια, έτσι ώστε να υπάρξει διπλός έλεγχος της μεθοδολογίας. Tα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έχυσαν άπλετο φως στο μυστήριο και έδωσαν στη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων όλες τις αναγκαίες απαντήσεις για να προχωρήσει με ασφάλεια στην αποκατάσταση της Εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας. Αποδείχθηκε ότι οι ρίζες ακολουθούν τα διάκενα που υπάρχουν μέσα στους πλευρικούς τοίχους πλάτους σχεδόν ένα μέτρο δημιουργώντας απωθητικές τάσεις μεταξύ των λίθων και έτσι καταλήγουν στο έδαφος. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία ενός δικτύου ριζών που ενισχύει το κτίσμα από στατική άποψη αντιτιθέμενο στο φορτίο της στέγης, αλλά καταστρέφοντας συγχρόνως τους πέτρινους τοίχους. Αποδείχθηκε επίσης ότι ο νότιος τοίχος είναι σχεδόν ανέπαφος ενώ φαίνεται να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κενό στον βόρειο”.

Μόνο σε μια τριτοκοσμική χρεοκοπημένη χώρα, μια προφανέστατη αφορολόγητη και κερδοφόρα θεομπαιχτική και βλάσφημη απάτη, θα έμενε αναπάντητη και ατιμώρητη με βάση τους νόμους της ιερής ομερτά που ακολουθούν όλα τα κόμματα και τα αρμόδια κρατικά όργανα. Αν το να κοροϊδεύουν τους απελπισμένους οι σαλτιμπάγκοι του κλήρου θεωρείται ηθικό και νόμιμο, ας συλληφθεί τουλάχιστον η φοροδιαφυγή της θαυματουργικής φάμπρικας.

This entry was posted in «Ιερές» Επενδύσεις, «Ιερή» Εξουσία, Γράμμα από το Ληξούρι, Των Αμνοεριφίων, θρησκεία/κλήρος. Bookmark the permalink.

31 Responses to Η ιερή αφορολόγητη απάτη της Θεοδώρας Βάστα

  1. Ο/Η Aρκάς λέει:

    Ευχαριστώ για την ανταπόκριση.
    Επισυνάπτω και αυτό:

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2010/11/blog-post_2408.html

    Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2010

    ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΑΓΙΑ” ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΤΟ ΒΑΣΤΑ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

    Μπήκα στον κόπο να διαβάσω το μακροσκελές κείμενο του αναγνώστη σας και θα προσπαθήσω να περιγράψω περιληπτικά το τι συμβαίνει κατά την άποψή μου εκεί… Εν πρώτοις τα περί θαύματος τα θεωρώ γελοία, σκοταδιστικά και αυτοαναιρούμενα. Ο οποιοσδήποτε Θεός, αν «αισθανόταν» την ανάγκη να κάνει ένα θαύμα θα είχε αμέτρητες ευκαιρίες να το κάνει διορθώνοντας ως παντοδύναμος κάποια από τα δεινά που κατατρέχουν την ανθρωπότητα. Δεν θα είχε την ανάγκη να ανατρέψει κανόνες της φυσικής και της στατικής με κάποια δένδρα στη στέγη ενός οικήματος-ναΐσκου. Και να συμβολίσει άρα τι? Μιλάμε δηλαδή για γελοιότητες…
    Όμως το θέμα δεν ξεκινάει και δεν σταματά με τις φαντασιώσεις ενός θρησκόληπτου, που συνέλαβε αυτή την ιδέα. Το όλο θέμα λειτουργεί υπό την αιγίδα του μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως (κ. Ιερεμία σήμερα, δεν γνωρίζω το κανονικό του όνομα) και έχει εξελιχθεί σε χρυσορυχείο. Κοιτάσματα πετρελαίου δεν θα έφεραν μεγαλύτερα κέρδη για την μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.
    Λειτουργεί επιτροπή με ταμίες, γραμματείς κ.λ.π. και έχει απασχολήσει στο παρελθόν την κοινή γνώμη και τη δικαιοσύνη για ατασθαλίες.
    Ο τόπος αποτελεί πλέον προσκύνημα για πολυάριθμους αφελείς, κατά τη γνώμη μου, ανά την επικράτεια που σπεύδουν να βρουν λύσεις στα όποια προβλήματά τους δίδοντας ως αντίτιμο στην «αγία» τον όβολό τους, η οποία και ταπεινά τον δέχεται.
    Τολμώ να πω ότι όντως τελικά ζούμε εν μέρει σε ένα θεοκρατικό σύστημα. Το θέμα είναι γνωστό τοις πάσι, κανείς όμως δεν αντιδρά. Τα αυτοκίνητα των ανθρώπων της μητρόπολης αναχωρούν συχνά ομαδικά για να παραπλανήσουν επίδοξους ληστές για το σε ποιο αυτοκίνητο ακριβώς μεταφέρονται τα χρήματα. Χ ρ υ σ ο ρ υ χ ε ί ο…
    Φυσικά για φόρους ή για το πού πάνε αυτά τα χρήματα δεν υπάρχει καμία αναφορά. Τα όσα έχουν όμως συμβεί μεταξύ των συνδαιτυμόνων (αλληλομηνύσεις, προσφυγές, κ.λ.π.) δεν αφήνουν περιθώρια παρερμηνειών.

    Όσον αφορά στο «θαύμα», ένας παρατηρητής που δεν πιέζει τον εαυτό του να δει οπωσδήποτε το θαύμα και χωρίς να είναι ιδιαίτερα παρατηρητικός αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται περί απάτης. Οι κορμοί των δένδρων φτάνουν φυσικά μέχρι το έδαφος. Καλύπτονται όμως με τους τοίχους που εν τω μεταξύ κτίζονται συνεχώς για να τους κρύψουν. Το πάχος των τοίχων είναι προφανέστατα υπερβολικό. Σε κάποια σημεία μάλιστα, λόγω κακοτεχνιών, φαίνονται και οι ρίζες.
    Τέλος θέλω να δώσω εκ των προτέρων απάντηση σε κάποιους που θα βιαστούν να με κατηγορήσουν ως άπιστο. Είμαι υπερήφανος που δεν διαθέτω τη δική τους «πίστη». Αυτοί ως υποκριτές και ως έμποροι ψυχών εμπαίζουν αυτό που υποτίθεται ότι πιστεύουν, και όχι εγώ. Εγώ για παράδειγμα αγαπώ και σέβομαι τα παιδιά μου. Δεν θα τα περιέφερα λοιπόν ποτέ σε παζάρια και πλατείες για να αποκομίσω κέρδος. Ο ίδιος ο Χριστός σας θα σας εκτελούσε εν ψυχρώ αν υπήρχε και σας είχε ενώπιόν του.
    Τέλος δεν κατηγορώ τους άμοιρους που προσφέρουν τον όβολό τους για να γιατρέψουν «πάσαν μαλακίαν» που τους διακατέχει και κατατρέχει.

    Περιμένω διάψευση (όχι θεολογική)…
    ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΚ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ

  2. Ο/Η Επισκεπτης λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2014/03/blog-post_3867.html

    Νέο θαύμα (μετά την αγία Θεοδώρα – Βάστα Αρκαδίας), με δέντρα σε ιερό τόπο: Μονή Κρουσταλένιας, Κρήτη! (φυτρώνουν, στου… Κασσίδη το κεφάλι!)

    ΣΧΕΤΙΚΟ

    ARKADIA-EKKLHSAKI-AGIAS-THEODORAS

    Αναρτήθηκε από P. MICHALOPOULOS

  3. Παράθεμα: Η ιερή αφορολόγητη απάτη της Θεοδώρας Βάστα | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

  4. Ο/Η Phoenix λέει:

    Reblogged this on tolmima.

  5. Καλημέρα, Κοπιάστε…
    Καλό ξεκίνημα στην παρέα μας, και σήμερα!
    Χαίρετε! 😀
    http://xairete.blogspot.gr/2014/09/d.html

  6. Ο/Η Επ-αναστάσιος λέει:

    H Ορθόδοξη Εκκλησία Θαυμάτων Α.Ε. σε όλο της το μεγαλείο! Μαλλιά γίνονται δέντρα και ρίζες, αποκρουστικά πτώματα ή τμήματά τους μυροβολούν και εγκαθίστανται σε κοινή θέα για να προσκυνούν και να χρυσώνουν οι ευλαβείς αφελείς, εικόνες δακρύζουν, μιλούν και πέρδονται, πολυέλαιοι κουνιούνται, βρακοζώνες αγιάζουν, πέτρες σκίζονται, αλυσίδες σπάνε, δαιμόνια εξορκίζονται, τυφλοί αναβλέπουν, γαϊδούρια πετάνε!

    Πότε άραγε θα γίνει το πραγματικό θαύμα σ’ αυτή την κωμικοτραγική χώρα, να φύγει η μαυρίλα από πάνω της; Να έρθει και στο Δυτικό Ιράν ο Διαφωτισμός;

    …Ένας «Θεός» ξέρει!

    (Όχι βέβαια πως και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν παρόμοια φαινόμενα, αναλογικά όμως οι χώρες του Νότου έχουν τα πρωτεία στη θρησκοληψία και κάθε ανορθολογισμό…)

  7. Καί νά σκεφθείς πως όλα αυτά τά χριστιανόπληκτα αξιοθρήνητα ζωντόβολα που δίνουν τόν οβολό τους νά δούν τέτοια φαινόμενα εντελώς φυσικά καί εξηγήσιμα, αλλά παρουσιαζόμενα ως θαύματα από τήν διεφθαρμένη εκκλησία, έχουν δικαίωμα ψήφου. Τέτοια ανθρωποειδή τά οποία κατ’ ανάγκη είναι παράλογα καί τυχαία δίποδα, που πιστεύουν πως τά μαλλιά τής κυρίας Θεοδώρας έγιναν πλατάνια καί ως επέκταση τά κόκκαλά της πρέπει νά έγιναν ο κορμός καί τά κλαδιά, ή καί τά άλλα γκακόπληκτα δίποδα που πληρώνουν νά δούν τό άλλο θαύμα τής ψευδαίσθησης καί τής νάρκωσης τήν lady Gaga, πρέπει διά νόμου νά στερούνται τό δικαίωμα ψήφου. Δέν είναι δυνατόν τέτοια παράλογα ζωντόβολα νά συμμετέχουν στό κοινωνικό γίγνεσεθαι καί νά παίρνουν αποφάσεις γιά τήν πολιτική καί ηθική πορεία τής Χώρας. Μπορεί νά ακούγομαι λίγο υπερβολικός, αλλά εδώ τίθεται ένα πολύ σοβαρό ζήτημα περι δικαιώματος ψήφου καί δημοκρατίας. Μέ τό ίδιο σκεπτικό που θέτουμε όρια ηλικίας καί δέν επιτρέπουμε στούς, κατα τόν νόμο, ανήλικους νά ψηφίζουν, διότι κατα τήν αντίληψή μας δέν είναι ώριμοι νά διαμορφώσουν ολοκληρωμένη πολιτική καί κοινωνική εικόνα καί τούς απαγορεύουμε νά ψηφίσουν, έτσι καί σέ αυτόν τον ακατέργαστο όχλο τού παράλογου τής θρησκοπληξίας καί τής γκαγκα-πληξίας καί άλλων παρομοίων πληγών, πρέπει νά τίθενται όρια αντίληψης καί ωριμότητας καί νά τούς απαγορεύεται νά έχουν δικαίωμα ψήφου. Καί μήν μού πείτε πως αυτοί είναι ώριμοι καί υπεύθυνοι πολίτες σέ σχέση μέ τούς κατα τόν νόμο ανήλικους.

  8. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    Εταιρεία θαυμάτων του Δημήτρη Ψαθά
    Ο Άγιος Βαλάντιος

  9. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2014/09/blog-post_168.html

    Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

    ΔΙΑΒΑΖΩ: Η ιερή αφορολόγητη απάτη της Θεοδώρας Βάστα (Υπάρχει Εισαγγελέας στην Αρκαδία;)

  10. Ο/Η Aρκάς λέει:

    O μητροπολίτης Βάστα και αγίας Θεοδώρας Ιερεμίας
    ΙΕΡΕΜΙΑΣ ΦΟΥΝΤΑΣ ΕΠΙΣΟΔΕΙΟ ΣΕ ΟΡΚΟΜΩΣΙΑ

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Θα ήταν ενδιαφέρον αν η Μητρόπολη Γόρτυνος έδινε κάποιο απολογισμό για τα έσοδα, για τους φόρους που έχουν πληρωθεί, τις αποδείξεις που κόπηκαν και για τον προορισμό των κερδών της ιερής απάτης. Παράλληλα το ΣΔΟΕ οφείλει να ελέγξει τις καταθέσεις των ευσεβών κυρίων που εμπλέκονται στην υπόθεση του «θαύματος». Στο μεταξύ ο κύριος Ιερεμίας Φούντας πήρε μέρος στο συνέδριο «Αριστερά και Εκκλησία» που διοργάνωσε η ηγετική κλίκα του ΣΥΡΙΖΑ.

      http://thriskeftika.blogspot.gr/2013/01/blog-post_8123.html

  11. Ο/Η του κώλου λέει:

    Η μία αγία τραβεστί φέρνει την άλλη

    http://www.imconstantias.org.cy/1689.html

    Η ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

    Η Θεοδώρα έζησε κατα τους χρόνους της βασιλείας του Ζήνωνος το έτος 474 μ.Χ.Γεννήθηκε και ανατράφηκε στην Αλεξάνδρεια.Μεγαλώνοντας οι γονείς της την πάντρεψαν στην ίδια πόλη, με έναν νέον ευγενή,σοβαρό και ηθικό.Στο σύζυγο της η Θεοδώρα ήταν πολύ πιστή όπως έπρεπε να είναι μία τίμια και σοβαρή γυναίκα.[1]

    Όμως, ο πονηρός διάβολος, σε κάποια στιγμή αδυναμίας της Θεοδώρας, την ώθησε κρυφά στη μοιχεία.Κανείς δεν την είδε. Κανείς δεν το έμαθε. Μπορούσε, λοιπόν, να συνεχίσει αρμονικά τη ζωή της με το σύζυγό της.[2]

    Όταν,όμως,άκουσε τα λόγια του Ευαγγελίου,με τα οποία ο Κύριος,διδάσκει ότι «δεν υπάρχει κρυφό, το οποίο δε θα γίνει φανερό στο μέλλον, σκέφτηκε το μέγεθος της αμαρτίας της και έκλαψε πικρά
    Ακολούθως ντύθηκε ανδρικά,πήγε σε μοναστήρι και έγινε μοναχός με το όνομα Θεόδωρος. Εκεί μέρα-νύχτα μετανοούσε και έκλαιγε για την αμαρτία της.Μετά απο δύο χρόνια, συκοφαντήθηκε ότι πόρνευσε με γυναίκα.Έπειτα όταν έφεραν ένα νεογέννητο μωράκι έξω από την πόρτα του μοναστηρίου η Θεοδώρα πήρε το βρέφος και για επτά ολόκληρα χρόνια το ανέθρεψε σαν δικό της, έξω από το μοναστήρι με διάφορες κακουχιές.

    Όταν επανήλθε στο μοναστήρι, το ταλαιπωρημένο σώμα της μετά από λίγο καιρό ξεψύχησε.Τότε οι μοναχοί, όταν διαπίστωσαν το φύλο της, θαύμασαν και όλοι μαζί δόξασαν το Θεό.[4]

  12. Aκούει κάποιος βουλευτής;
    http://megalopoli-fm.blogspot.gr/2012/06/blog-post_1185.html
    http://www.lakoniapress.gr/ti-trechi-me-ti-diachirisi-tou-ierou-proskinimatos-tis-agias-theodoras-sti-vasta-megalopolis/
    http://www.arcadiaportal.gr/taxonomy/term/341/all?page=101&quicktabs_1=3
    Τι τρέχει με τη διαχείριση του ιερού προσκυνήματος της Αγίας Θεοδώρας στη Βάστα Μεγαλόπολης;
    Ιούνιος 29, 2012 17:36 2 σχόλια
    Οι κάτοικοι ζητούν οικονομικό απολογισμό και ενημέρωση για την μέχρι τώρα διαχείριση…

    Αίτημα έστειλε η επιτροπή κατοίκων Βάστα Μεγαλόπολης σχετικά με την διαχείριση του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Θεοδώρας Βάστα Μεγαλόπολης προς την Ι Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγ/λεως Επιτροπή Αγίας Θεοδώρας Βάστα και με κοινοποίηση στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας Ελλάδος, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο δήμο Μεγαλόπολης και στα Μέσα Ενημέρωσης. Στην επιστολή – αίτημα οι κάτοικοι αναφέρουν:

    Κύριοι της επιτροπής (της Αγίας Θεοδώρας Βάστα)

    Όπως θα γνωρίζετε το έτος 2007 μετά την τοποθέτηση του επισκόπου κ Ιερεμία υπήρξε θέμα από τον νέο Μητροπολίτη για κακοδιαχείριση των οικονομικών του προσκυνήματος μέχρι τότε , διορίστηκε νέα επιτροπή και δεν εδόθη συνέχεια στο θέμα αυτό. Όμως από τότε μέχρι σήμερα, πέντε χρόνια αργότερα συζητείται πάλι στους κατοίκους της περιοχής ότι τώρα γίνεται σπατάλη των χρημάτων σε αδιαφανή έργα, η διαχείριση γίνεται βασικά από ένα κληρικό και δεν έχει γίνει ποτέ οικονομικός απολογισμός .

    Επειδή πιστεύουμε ότι πρέπει να προστατευθεί το προσκύνημα από κακόβουλες φήμες, να μην υπάρχουν υποψίες για την καλή λειτουργία της επιτροπής, να υπάρξει διαφάνεια τι γίνονται τα χρήματα που δίνουν οι προσκυνητές, παρακαλούμε όπως δημοσιοποιήσετε ένα οικονομικό απολογισμό της διαχείρισης που θα πρέπει να έχει τα παρακάτω στοιχεία:

    1. Το ταμιακό υπόλοιπο που παρεδόθη το 2007
    2. Τα έσοδα από τότε μέχρι σήμερα και κατά έτος
    3. Τα έξοδα που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και κατά έτος
    4. Το ταμιακό υπόλοιπο που υπάρχει σήμερα.
    5. Τα μέλη που αποτελούν την επιτροπή

    Η παρούσα επιστολή κοινοποιείται στις παραπάνω αρχές και υπηρεσίες οι οποίες έχουν τυπική και ηθική υποχρέωση να ενεργήσουν για το ζήτημα αυτό , για την διαφάνεια και την προστασίατης τοπικής Εκκλησίας.
    Πιστεύουμε ότι θα έχουμε άμεσα απάντηση στο αίτημα μας αυτό , καθόσον είναι θρησκευτικό και νομικό καθήκον όλων προς τη τοπική κοινωνία .

    Εκ μέρους της επιτροπής
    ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Λ.

    Σχόλια

    Υποβλήθηκε από Anonymous (χωρίς επαλήθευση) στις Παρ, 29/06/2012 – 23:15.

    Τρώνε καλά οι Ιεράρχες και οι συν αυτών. Πού να δείτε το πάρτι και σε μεγάλα «προσκυνήματα», όπως στα Τέμπη.

    Υποβλήθηκε από kk… (χωρίς επαλήθευση) στις Σάβ, 30/06/2012 – 01:03.

    Η Αγ. Θεοδώρα είναι το 4ο μεγαλύτερο προσκύνημα πανελλαδικά. Θα έχει ενδιαφέρον η απάντηση του Jakob…

  13. Δείτε καί αυτό γιά νά αντιληφθείτε σέ τί καταγώγια νόησης βρίσκεται η μάζα τού χριστιανόπληκτου λαού εν Ελλάδι 2014. Διάλογος νεοτεκτούσας νέας μητέρας μέ άλλες μητέρες σχετικά μέ τήν ασφάλεια καί προστασία τού νεογέννητου. Καί μετά μήν μού πείτε πως φταίει ο φονιάς!

    http://nblo.gs/106EcO

  14. Ο/Η Κάποιος λέει:

    http://www.efsyn.gr/?p=236082

    21/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
    ΠΑΝΟΣ Χ. ΚΟΥΤΡΑΣ

    Αν δεν ήμουν γκέι, δεν θα έκανα το σινεμά που κάνω

    Δυο παιδιά, μετά τον θάνατο της Αλβανής μαμάς τους, ξεκινάνε ένα ταξίδι σε αναζήτηση του Ελληνα πατέρα. Τα έχει εγκαταλείψει. Τους χρωστά τουλάχιστον μια αναγνώριση, μια ταυτότητα και ιθαγένεια. Η ταινία «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα, που έκανε τη διθυραμβική πρεμιέρα της στις Κάνες, βγαίνει στις αίθουσες.

    (…..)

    • Θα βγούμε, λέτε, ποτέ από την κρίση; Τι θα ψηφίσετε στις επόμενες εκλογές;

    Δεν με ενδιαφέρει και δεν το σκέφτομαι. Γιατί μπορεί να μη βγούμε από την κρίση, ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα θα κυβερνάει. Τι θα κάνουμε; Θα αυτοκτονήσουμε; Οσο για τις εκλογές, θα ψηφίσω το κόμμα που θα βάλει προτεραιότητα τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους. Για μένα είναι το πιο σημαντικό από όλα. Εχει μια τεράστια συμβολική δύναμη.

  15. Ο/Η Κάποιος λέει:

    Ωραίο κόλπο.
    Σε κυνηγούν σε πολλές χώρες και σε «δικάζει» το Βατικανό

    http://www.skai.gr/news/world/article/266136/italia-polonos-arhiepiskopos-sunelifthi-sto-vatikano-gia-paiderastia/
    Ιταλία: Αρχιεπίσκοπος συνελήφθη από τη χωροφυλακή του Βατικανού για παιδεραστία

    Η σύλληψη του αρχιεπισκόπου είναι χωρίς ιστορικό προηγούμενο, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία συλλαμβάνει ιερέα της

    Ο Πολωνός αρχιεπίσκοπος Γιόζεφ Βεσολόφσκι συνελήφθη το απόγευμα, από τη χωροφυλακή του Βατικανού, με την κατηγορία της παιδεραστίας, μετέδωσε το ιταλικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο La 7.

    Η σύλληψη του αρχιεπισκόπου είναι χωρίς ιστορικό προηγούμενο, καθώς είναι η πρώτη φορά που η Καθολική Εκκλησία συλλαμβάνει ιερέα της. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σχολιαστών, η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στη νέα γραμμή που χαράσσει ο πάπας Φραγκίσκος.

    Ο Βεσολόφσκι, 66 ετών, σύμφωνα με την Αγία Έδρα ευθύνεται για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον Άγιο Δομίνικο, όπου έως πριν από ένα χρόνο ήταν διπλωματικός αντιπρόσωπος (νούντσιος) του Βατικανού. Όπως διέρρευσε, υπάρχει μια καθοριστική μαρτυρία και πολλά σημαντικά στοιχεία που δόθηκαν από έναν από τους στενότερους συνεργάτες του Πολωνού υψηλόβαθμου κληρικού.

    Σύμφωνα με το ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο, ενοχοποιητικά στοιχεία έχουν φτάσει και από την πατρίδα του Βεσολόφσκι, την Πολωνία, οι αρχές της οποίας είχαν ζητήσει από το Βατικανό να δώσει το πράσινο φως για την έκδοση του πρώην νούντσιου στη Βαρσοβία.

    Τον Ιούνιο από τον εν λόγω αρχιεπίσκοπο είχε αφαιρεθεί από ανώτατο καθολικό συμβούλιο το δικαίωμα να ιερουργεί. Παράλληλα, ξεκίνησε μια δίκη κατόπιν προσωπικής παρέμβασης του ίδιου του πάπα Φραγκίσκου.

    Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με καταδικαστική απόφαση: σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο Βεσολόφσκι κλήθηκε να μεταβεί στην Αγία Έδρα όπου συνελήφθη. Παραμένει έγκλειστος στον προσωρινό χώρο κράτησης του Βατικανού, σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το La 7.

  16. Ο/Η Mίμης ο σιδεράς λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/09/1400000-hellas-gold.html

    «Δωρεά» 1.400.000 ευρώ στην Ιερά Μονή Ιβήρων από την Hellas Gold

    Από ΒΑΘΥ , Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2014 | 1:59 μ.μ.

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πριν από δυο περίπου εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την ΔΩΡΕΑ ποσού € 1.400.000 από την Hellas Gold στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

    Η δωρεά δεν απορρέει βέβαια από τα ευλαβή αισθήματα των «επενδυτών», ούτε έγινε για να αναπέμπονται δεήσεις από τους μοναχούς υπέρ του προέδρου της Eldorado Gold και του συνεταίρου του, του προέδρου της ΑΚΤΩΡ. Άλλο έχουν κατά νου οι «επενδυτές» και η διοίκηση της Μονής.

    Σε πρόσφατο άρθρο μας (εδώ) είχαμε αποκαλύψει ότι έχει «κλείσει» η συμφωνία μεταξύ εταιρείας και Μονής για την πώληση ή παραχώρηση στην εταιρεία 925 στρέμματα του ιδιόκτητου δάσους «Νταμπίζ» της Μονής στις Σκουριές. Η ΔΩΡΕΑ των € 1.400.000 των «επενδυτών» στη Μονή επιβεβαιώνει την πληροφορία μας.
    Aπό το άρθρο «Χαρίζουν στην Eldorado Gold 925 στρ. δάσους» του δημοσιογράφου Σάκη Αποστολάκη στην «Ελευθεροτυπία» μαθαίνουμε ότι η χρήση του δάσους θα περιέλθει στην εταιρεία όχι με πώληση αλλά με μακροχρόνια μίσθωση.

    Είναι γεγονός ότι το τμήμα των 925 στρεμμάτων του δάσους είναι πλέον ελεύθερο από δικαστικές διεκδικήσεις αφού η εταιρεία αγόρασε τις διεκδικούμενες από πολίτες εκτάσεις. Ωστόσο για να πωληθεί η έκταση απαιτείται απόφαση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και, αν υπάρξει τέτοια απόφαση, πρέπει να γίνει δημοπράτηση της έκτασης. Και αυτό είναι πρόβλημα γιατί πολλές μεγάλες Μονές – οκτώ κατά τις πληροφορίες μας – δεν συμφωνούν με την υλοποίηση της «επένδυσης χρυσού» της Hellas Gold στο προαύλιο του «περιβολιού της Παναγίας» και θα αρνηθούν την πώληση του δάσους για την μετατροπή του σε «λίμνη» τοξικών αποβλήτων. Αυτό είναι καλά γνωστό στην Μονή Ιβήρων και ειδικά στον παπά που διαχειρίζεται τα οικονομικά της Μονής και ουσιαστικά τη Μονή, αφού ο γέροντας της Μονής έχει αποτραβηχτεί για τη συγγραφή φιλοσοφικών διατριβών. Για τη μακροχρόνια μίσθωση (99 χρόνια) δεν απαιτείται απόφαση της Ιεράς Επιστασίας, άρα μια τέτοια μίσθωση λύνει το πρόβλημα της εταιρείας.

    Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο της «Ελευθεροτυπίας», η Μονή έλαβε διαβεβαιώσεις από την Hellas Gold ότι «στο συγκεκριμένο χώρο δεν θα χύνονται απόβλητα της εξόρυξης και της επεξεργασίας του μεταλλεύματος, αλλά θα γίνεται μόνο απόθεση χωμάτων που δεν θα είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα ή άλλα τοξικά, αρσενικό κ.λ.π». Eδώ μάλλον «την πάτησαν» οι Ιβηρίτες, διότι μόλις την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε η «Τεχνική μελέτη εγκαταστάσεων διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων υποέργου Σκουριών – φράγματα και χώροι απόθεσης τελμάτων εμπλουτισμού μεταλλείου Σκουριών». Τα 925 στρέμματα που θα μισθώσουν στην εταιρεία είναι η μισή έκταση του χώρου απόθεσης «Λοτσάνικο» που μόλις εγκρίθηκε (χάρτης κάτω) – και δεν προορίζεται για ακίνδυνα «χώματα» αλλά για απόβλητα εμπλουτισμού. Η Μονή πήρε επίσης διαβεβαιώσεις από την εταιρεία ότι μετά τη «χρήση» το «μισθίο» θα δενδροφυτευθεί και θα επιστρεφεί περίπου στην προτέρα κατάσταση… Στην πραγματικότητα, αυτό που θα πάρουν πίσω οι μοναχοί θα είναι ένα βουνό από τοξικά μεταλλευτικά απόβλητα πίσω από ένα φράγμα ύψους 150 μέτρων που θα χρειάζεται φροντίδα στο διηνεκές. Αλλά, ξέρουν οι καλόγεροι από τέτοιους μακρούς χρόνους…

    Κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες μένει να ρυθμιστούν: ποιος θα καρπωθεί την ξυλεία από το ξερρίζωμα του αρχέγονου δάσους του Νταμπίζ; Ψιλά γράμματα, το σπουδαίο είναι ότι η επένδυση θα προχωρήσει «εις δόξαν Θεού» και με τις ευλογίες της Ιεράς Μονής.

    Και η Ασφάλεια Πολυγύρου συνεχίζει να τυπώνει πυρετωδώς νέες κλήσεις για τους «τρομοκράτες» κατοίκους της Β. Χαλκιδικής. 350 περίπου έχουν ήδη μάθει απ’έξω τον Ποινικό Κώδικα και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, άλλοι 10 κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζονται στην Ασφάλεια για να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις. Αλλά αφού «τα βρήκαν» η εταιρεία με τη Μονή τέλος καλό, όλα καλά.

    Και έτσι θα έρθει επιτέλους η ανάπτυξη σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που εμείς δεν βρήκαμε τίποτα άλλο να κάνουμε εκτός από το να τον ξεκοιλιάσουμε.

  17. Ο/Η Άννα Κ.: Να γαμ... λέει:

    Άννα Καραμανλή: «Ναι είπα, να πάει να γαμ… ο Χαρδούβελης»
    10 Σεπτεμβρίου

    *********************

    Για Μέση Ανατολή συζήτησαν Αρχιεπίσκοπος και Άννα Καραμανλή

    24 Σεπτεμβρίου 2014
    Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr

  18. Παράθεμα: Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές RSS Feed

  19. Ο/Η Μεσάνυχτα στη Μητρόπολη Γορτυνίας λέει:

    http://www.kalimera-arkadia.gr/megalopoli/item/24948-to-aneksigito-fainomeno-me-ta-dendra-sti-skepi-tis-agias-theodoras-vasta-mesa-apo-vinteo-kai-eikones-tou-x-kinti.html

    Το ανεξήγητο φαινόμενο με τα δένδρα στη σκεπή της Αγίας Θεοδώρας Βάστα μέσα από βίντεο και εικόνες του Χ. Κιντή!
    Τρίτη, 02 Σεπτέμβριος 2014 19:15 – http://www.kalimera-arkadia.gr

    (..)
    Όπως διαβεβαιώνει ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, π. Ιάκωβος Κανάκης, στο dogma.gr, οι υπεύθυνοι της Μητροπόλεως έχουν απευθυνθεί σε πολιτικούς μηχανικούς, αλλά και άλλους επιστήμονες όπως αρχιτέκτονες και γεωπόνους, οι οποίοι θεωρούν ως ένα επιστημονικά ανεξήγητο φαινόμενο το ότι τα πλατάνια βρίσκονται τόσα χρόνια και υπό αυτές τις συνθήκες σε αυτή τη θέση.
    Σύμφωνα με τον Πρωτοσύγγελο οι επιστήμονες που έχουν κληθεί το θεωρούν κυριολεκτικά θαυμαστό και υπερφυσικό φαινόμενο.
    (..)

    10 σχόλια
    Stoixos

    Stoixos Κυριακή, 28 Σεπτέμβριος 2014 21:51

    Αυτή είναι η φιλοσοφία μας και η ηθική μας;
    Να κοροϊδεύουμε τους αμόρφωτους & τους αφελείς για να βγάλουμε εύκολα χρήμα;
    Διαβάστε λιγάκι πριν αναπαράγετε άθλια ψέματα!
    Τίποτα το υπερφυσικό δεν συμβαίνει στο εκκλησάκι.
    Επιστημονικά αποδεδειγμένο αλλά έντεχνα αποκρυφθεν.

    Η ιερή αφορολόγητη απάτη της Θεοδώρας Βάστα

  20. Ο/Η Kάποιος λέει:

    https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%82_%CE%9D%CE%B1%CF%8C%CF%82_%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CE%98%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%8E%CF%81%CE%B1%CF%82_%CE%9C%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B7%CE%BD%CE%AF%CE%B1%CF%82
    Ιερός Ναός Αγίας Θεοδώρας Μεσσηνίας

    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
    …………..
    To μυστήριο των δένδρων[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

    Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας έχουν μελετήσει τo κτήριο και κάνουν τις εξής παρατηρήσεις: Πολλές ιστορίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας για τη μικρή εκκλησία της Αγίας Θεοδώρας ιδιαίτερης θρησκευτικής σημασίας, σχετικά κυρίως με τη δημιουργία της, την Αγία από την οποία πήρε το όνομά της και γενικά την ιστορία της που επίσης περιλαμβάνει ένα «θαύμα». Το κτίσμα της μικρής εκκλησίας, που επισκέπτονται πολλοί πιστοί κάθε χρόνο, είναι της Βυζαντινής εποχής και, εκτός από τη δικαιοδοσία της Εκκλησίας, υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού, ως Βυζαντινό Μνημείο. Το 1996 το εργαστήριο Γεωφυσικής του Πανεπιστημίου της Πάτρας κλήθηκε από τη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων να μελετήσει το διατηρητέο κτίσμα ώστε να προβεί στη συνέχεια η Διεύθυνση στην αποκατάστασή του. Το πρόβλημα ήταν άμεσα συνδεδεμένο με το «θαύμα» που συμβαίνει εκεί και το μύθο που είναι διαδεδομένος γύρω από τη δημιουργία της μικρής εκκλησίας και έχει ως εξής: δεκαεπτά μεγάλα δένδρα και αρκετά μικρότερα έχουν φυτρώσει στη στέγη του κτιρίου. Οι ρίζες τους δεν είναι ορατές κάτω από τη λίγων εκατοστών στέγη, ούτε στο εσωτερικό ή στο εξωτερικό της εκκλησίας. Το όλο κτήριο είναι φυσικά υπό πίεση λόγω αυτού του μεγάλου φορτίου και έχουν γίνει πολλές επεμβάσεις ανακατασκευής κατά τη διάρκεια της ζωής του. Αυτές οι μη επαγελματικές επεμβάσεις είχαν ως αποτέλεσμα την καταστροφή της αρχιτεκτονικής του. Το πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί σχετικά με τα δένδρα στη στέγη ήταν να εξακριβωθεί πού κατευθύνονται οι ρίζες τους, χωρίς να προκληθεί το θρησκευτικό αίσθημα των ανθρώπων της εκκλησίας και των κληρικών, που ήταν άγρυπνοι φρουροί σε όλη την έρευνα. Μετά από μία επιτόπου εκτίμηση της κατάστασης αποφασίστηκε ότι γεωραντάρ υψηλής συχνότητας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στους τοίχους του κτηρίου μαζί με ηλεκτρική τομογραφία με πολύ μικρά ηλεκτρόδια, έτσι ώστε να υπάρξει διπλός έλεγχος της μεθοδολογίας. Tα αποτελέσματα της έρευνας αυτής έχυσαν άπλετο φως στο μυστήριο και έδωσαν στη Διεύθυνση Αναστηλώσεων Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων όλες τις αναγκαίες απαντήσεις για να προχωρήσει με ασφάλεια στην αποκατάσταση της Εκκλησίας της Αγίας Θεοδώρας. Αποδείχθηκε ότι οι ρίζες ακολουθούν τα διάκενα που υπάρχουν μέσα στους πλευρικούς τοίχους πλάτους σχεδόν ένα μέτρο δημιουργώντας απωθητικές τάσεις μεταξύ των λίθων και έτσι καταλήγουν στο έδαφος. Αυτό οδηγεί στη δημιουργία ενός δικτύου ριζών που ενισχύει το κτίσμα από στατική άποψη αντιτιθέμενο στο φορτίο της στέγης, αλλά καταστρέφοντας συγχρόνως τους πέτρινους τοίχους. Αποδείχθηκε επίσης ότι ο νότιος τοίχος είναι σχεδόν ανέπαφος ενώ φαίνεται να υπάρχει ένα συγκεκριμένο κενό στον βόρειο.

    Οι τελευταίες εργασίες αποκατάστασης έλαβαν χώρα μεταξύ 1998 και 1999. Προκειμένου να μην ξεραθούν οι ρίζες των δέντρων, ο καθαρισμός και η αρμολόγηση της τοιχοποιίας έγιναν χωρίς σιμεντενέσεις. Για την προστασία των τοιχογραφιών από την υγρασία καθαρίστηκε η οροφή από τα στρώματα χώματος και φύλλων που υπήρχε και τοποθετήθηκε ασφαλτόπανο με κολάρο γύρω από κάθε δέντρο, πολύ προσεχτικά για να μην τραυματίσουν τις ρίζες, ώστε να περιοριστεί στο ελάχιστο η υγρασία που περνάει κάτω από αυτά. Τέλος, τοποθετήθηκε σκεπή από σχιστόπλακες.

  21. Παράθεμα: Η ιερή αφορολόγητη απάτη της Θεοδώρας Βάστα | Ασμοδαιος

  22. Ο/Η Psycho λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2015/10/blog-post_835.html

    Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2015

    Και όλα αυτά, για να συντηρείται η απάτη, το ψεύτικο θαύμα, και οι εισπράξεις από τον θρησκευτικό τουρισμό, τόσο υπέρ των λαϊκών επαγγελματιών του είδους, όσο και υπερ των ρασοφόρων τοιούτων, και υπέρ βεβαίως ΚΑΙ των ταμείων του τοπικού μητροπολίτη Ιερεμία (Παναγιώτη) Φούντα!

    ΣΧΟΛΙΑΖΩ:
    Panagiotis Michalopoulos
    Δεν υπάρχει κανένα πλατάνι στη στέγη του, πάρα ένα μικρό παρακλάδι βλέπω εγώ! Στη στέγη, που σύγχρονοι μηχανικοί, πρόσφατα, την έχουν ενισχύσει, την έχουν κάνει τόσο γερή, ώστε να μπορεί να σηκώνει ακόμα και ελέφαντες!
    Τα δέντρα, υψώνονται πάνω από τη στέγη φυτεμένα περιμετρικά, μέσα στους τοίχους! Στους τοίχους τους οποίους σύγχρονοι μηχανικοί πρόσφατα, τους έχουν ενισχύσει εσωτερικά, έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν ακόμα και τρεις ορόφους από πάνω! Στους τοίχους, στους οποίους σύγχρονοι μηχανικοί έχουν επέμβει πρόσφατα, και έχουν γίνει εξωτερικές ενισχυμένες με σιδηρόβεργες αντιστηρίξεις, με επένδυση από πέτρα βέβαια, για να μη φαίνεται η τσιμέντινη πρόσφατη, πρόσθετη κατασκευή!
    Και όλα αυτά, για να συντηρείται η απάτη, το ψεύτικο θαύμα, και οι εισπράξεις από τον θρησκευτικό τουρισμό, τόσο υπέρ των λαϊκών επαγγελματιών του είδους, όσο και υπερ των ρασοφόρων τοιούτων, και υπέρ βεβαίως ΚΑΙ των ταμείων του τοπικού μητροπολίτη Ιερεμία (Παναγιώτη) Φούντα!

  23. Ο/Η Ένα Φύλλο λέει:

    Δυστυχώς, ένα χαρακτηριστικό της σύγχρονης Ελλάδος είναι να γράφει ο καθένας ό,τι του έλθει χωρίς σοβαρότητα και σκέψη. Αν ποτέ η Γερμανία κατακτήσει τον κόσμο, θα είναι γιατί εκεί υπάρχει σοβαρότητα. Εκεί δεν θα υπήρχε ούτε θρησκευτική εκμετάλλευση αλλά ούτε και εμπάθεια και εθελοτυφλία εναντίον ενός «θαύματος» της φύσης, που δεν γνωρίζω αν υπάρχει και σ’ άλλο μέρος του κόσμου.

    • Ο/Η Psycho λέει:

      «ενός «θαύματος» της φύσης, που δεν γνωρίζω αν υπάρχει και σ’ άλλο μέρος του κόσμου»

      Angkor Temples: Ta Prohm

      «Αν ποτέ η Γερμανία κατακτήσει τον κόσμο»
      Μανία καταδίωξης;

  24. Ο/Η ΙΣ ΧC NIKA λέει:

    Δεν πειραζει, αφηστε εμας να πιστευουμε και να λατρευουμε αυτα που αποκαλειτε εσεις παραμυθια. Ορθοδοξια η θανατος. Βαλτο καλα αυτο μεσα στο μικρο σου το μυαλο

  25. Ο/Η ραμολιμέντο λέει:

    α βρε κοροιδο …. νομιζεις οτι τα ξερεις ολα φουκαρα .

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.