Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής

Διαβάστε:  Αναγνώριση αθέλητου λάθους

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Μετά τους επαίνους του κ.Τσίπρα («θερμού» φίλου του Αρχιεπισκόπου Τσοχατζόπουλου, Λαυρεντιάδη και VIPs Κορυδαλλού) στον μητροπολίτη κ.Νίκο Χατζηνικολαου, τον πρώτο δεσπότη που (λίγο μετά) έστειλε ιερείς (τέσσερις!) να ευλογήσουν το ορμητήριο της Χ.Α. στη Λούτσα (ήταν να μη γίνει η αρχή, ύστερα οι αγιασμοί αυτοί έγιναν πανελλήνιος θεσμός), ακολούθησε συγχρωτισμός με άλλον ένα μητροπολίτη της ίδιας ποιότητας. Θα μπορούσε κάποιος να τον δικαιολογήσει για το πρώτο ατόπημα, αφού ο δεσπότης της Λούτσας δεν βαρυνόταν ακόμη παρά μόνο με την υπεράσπιση του Εφραίμ Βατοπεδινού και μερικά άλλα δευτερεύοντα, απλά πταίσματα, κατά πως φαίνεται, για τη ηθική του ΣΥΡΙΖΑ. Η δουλοφροσύνη όμως που εκδήλωσε ο κ.Τσίπρας μόλις έβηξε ο δεσπότης των Καλαβρύτων είναι ολότελα αδικαιολόγητη.
—–

***

Update
Αρχικά στο άρθρο αυτό, βασιζόμενος σε αδιάψευστο δημοσίευμα του Ιού που υπήρχε και στο διαδίκτυο (2006), όπου αναφερόταν ως μάρτυρας υπεράσπισης του Χρυσαυγίτη Περίανδρου «ο μητροπολίτης Ν.Αμερικής» (δεν αναφερόταν το όνομά του, η δίκη έγινε το 2006 και μητροπολίτης ήταν τότε ο κ.Ταράσιος), θεώρησα πως ο μητροπολίτης αυτός ήταν ο κ.Ταράσιος με τον οποίο συναντήθηκε ο κ.Τσίπρας. Μεσολάβησε σχόλιο επισκέπτη ο οποίος ισχυρίστηκε πως η είδηση αφορούσε τον τ.μητροπολίτη Ν.Αμερικής όταν έγινε η δίκη τον κ.Γεννάδιο. Ακολούθησε και άρθρο του left.gr. Κατέγραψα τα δυο νέα δεδομένα στα δυο updates που ακολουθούν. Ακολούθως ο κ.Ψαρράς των Ιών είχε την καλoσύνη να μας ενημερώσει και τον ευχαριστούμε πως ο μάρτυρας υπεράσπισης του Περίανδρου ήταν ο τέως μητροπολίτης Γεννάδιος και όχι ο νυν Ταράσιος. Ζητώ ξανά συγνώμη και ευχαρίστως αποκαθιστώ την αλήθεια. Ακολουθούν οι δυο προηγούμενες ενημερώσεις, που έγιναν όπως έγιναν γιατί δεν υπηρχε τεκμηριωμένη διάψευση. Η πρώτη ενημέρωση:
Σε σχόλιο του ο επισκέπτης μας κ.Γ.Γιαννόπουλος μας επισημαίνει άλλο δημοσίευμα, ενός μπλογκ, όχι εφημερίδας, που αναφέρεται σε τ.μητροπολίτη Ν.Αμερικής, οπότε ο μάρτυρας του Περίανδρου θα ήταν ο μητροπολίτης Μπουένος Άιρες Γεννάδιος και όχι ο Ταράσιος. Ο Ιός της Ελευθεροτυπίας από το οποίο αντλήσαμε την πληροφορία δεν αναφερόταν σε τέως μητροπολίτη Ν.Αμερικής, αλλά στον μητροπολίτη Ν.Αμερικής χωρίς να τον κατονομάζει [αλλά στην εποχή που αναφέρεται (2006) μητροπολίτης ήτα ο Ταράσιος], και μάλιστα νονό του δράστη, γεγονός που σχεδόν αποκλείει το Γεννάδιο, που ως ιερωμένος την εποχή της βάπτισης είχε κώλυμα να είναι ανάδοχος. Αν ισχύει το δεύτερο ενδεχόμενο, ζητώ συγνώμη, παρ’όλο που βασίστηκα σε αδιάψευστο δημοσίευμα έγκυρης εφημερίδας, που ο θιγόμενος Ταράσιος, ο «ενεχόμενος» (;) Γεννάδιος και το πατριαρχείο, δεν είχαν την τόλμη και την ευαισθησία να διαψεύσουν δίνοντας διευκρινίσεις, αλλά είναι ενδεχόμενο που δεν είμαι σε θέση να το ξέρω. Η διάψευση-διευκρίνηση έπρεπε να είχε γίνει στον Ιό, μπορούσε-έπρεπε-να είχε γίνει και σε εμάς, όταν πριν από καιρό είχαμε καταγγείλει το γεγονός. Μακάρι να διαψευστεί για το καλό της Αριστεράς και του κ.Τσίπρα, ειλικρινά το ελπίζουμε. Κρατάμε κάθε επιφύλαξη και ελπίζουμε πως η νεοπαγής Μητρόπολη Ν.Αμερικής της οποίας ένας εκ των δυο μητροπολιτών, ο τωρινός ή ο τέως, κατέθεσε στη δίκη, να μπει στον κοπο να διευκρινίσει ποιός από τους δυο, από τη στιγμή που έχουν εκφραστεί αμφισβητήσεις.

*

Update II (2.1.2012)
Στο left.gr δημοσιεύτηκε σήμερα το εξής:
«Κατ’ αρχάς ο Τσίπρας δεν είχε κάποιο ραντεβού με τον μητροπολίτη, αλλά συμμετείχαν από κοινού στην εκδήλωση των Ελλήνων της Αργεντινής. Το βασικό όμως είναι ότι ο μητροπολίτης που είχε υπερασπιστεί τον Περίανδρο δεν ήταν ο Ταράσιος, αλλά ο Γεώργιος Γεννάδιος Χρυσουλάκης. Όπως μάλιστα προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης του Περίανδρου, ο Γεννάδιος ήταν ήδη από τότε μόνιμος κάτοικος Αθηνών.
Εν ολίγοις, για μια ακόμα φορά το διαδίκτυο έκανε την πατάτα του. Ευτυχώς που υπάρχουν δημοσιογράφοι ερευνητές σαν τον Δημήτρη Ψαρρά (του Ιού) που κρατάνε καλά αρχεία…”
http://www.left.gr/article.php?id=19398
Θέλω να κάνω τέσσερις παρατηρήσεις:
1. Το left.gr, στο απαντητικό δημοσίευμα του οποίου δεν υπάρχει η δυνατότητα σχολιασμού-ελπίζω να αναδημοσιεύσει τη απάντησή μου-αποφεύγει να αναφερθεί ότι το λάθος μας δεν ήταν κακόπιστο, ή αυθαίρετο, αλλά οφειλόταν στο ότι ο Ιός της Ελευθεροτυπίας», είχε γράψει μητροπολίτης Ν.Αμερικής και όχι τέως μητροπολίτης Ν.Αμερικής, όπως ήταν το σωστό. Το πρώτο οδηγούσε στον κ.Ταράσιο το δεύτερο στον άγιο Γεννάδιο.
2. Το οτι ο κ.Τσίπρας δεν είχε ραντεβού, δεν ήταν δυνατόν να το ξέρουμε, δεν γράφτηκε πουθενά. Παντού γράφτηκε ότι συναντήθηκε με το δεσπότη και ξεναγήθηκε κλπ. Αντιγράφω από το ίδιο το left.gr: “, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νοτίου Αμερικής Ταράσιο, ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες”.
3.Το left.gr αποφεύγει να σημειώσει ότι με μοναδικό υλικό παρατηρήσεις σχολιαστή μας χωρίς τεκμηρίωση, αμέσως δημοσιεύσαμε τις επιφυλάξεις μας ζητώντας μάλιστα προκαταβολικά συγνώμη, αν αυτές αποδειχθούν σωστές.
4.Να σημειωσω ότι η διάψευση του left που καλόπιστα τη δέχομαι ως σωστή, δεν βασίζεται σε κανένα δημοσίευμα του Τύπου, αλλά στην επίκληση του αρχείου του κ.Ψαρρά (του Ιού), στο οποίο δεν έχω καμία πρόσβαση και επομένως δεν μπορούσα να γνωρίζω, αυτά που δεν είχαν δημοσιευθεί.

*

 

Διαβάστε:  Αναγνώριση αθέλητου λάθους

This entry was posted in «Ιερές» Αταξίες, «Ιερή» Εξουσία, σκέψεις, Ασμοδαίος, Για την Αριστερά, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

85 Responses to Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής

  1. Ο/Η 666 λέει:

    http://www.tovima.gr/afieromata/elections2012/article/?aid=454220

    Την τακτική που ονομάζεται «το πάτημα της γάτας» ακολουθεί η Χρυσή Αυγή, ώστε να μη γίνεται αντιληπτή και να εφορμήσει στη «λεία» της. Οπως τα αιλουροειδή όταν εντοπίσουν το θήραμά τους περπατούν στην άκρη των νυχιών τους, το ίδιο ακριβώς κάνει και η Χρυσή Αυγή δημοσιοποιώντας ανήμερα την 21η Απριλίου τα ψηφοδέλτιά της. Επιχειρεί να τα κοινωνικοποιήσει διανθίζοντάς τα με απλούς λαϊκούς ανθρώπους. Προσπαθεί να δείξει ένα φιλολαϊκό προφίλ αποκρύπτοντας επιμελώς το σκοτεινό φασιστικό πρόσωπό της και το – συχνά – τρομοκρατικό προφίλ της. Θέλει έτσι να δείξει ότι κόπτεται για τους απλούς ανθρώπους, ενώ προωθεί με κάθε τρόπο στα ψηφοδέλτια σκληροπυρηνικούς, στενούς συνεργάτες του αρχηγού της κ. Ν. Μιχαλολιάκου.

    Αφησε ωστόσο εκτός ψηφοδελτίων τον υποτιθέμενο θεωρητικό του κόμματός του, από τους πλέον σκληροπυρηνικούς, τον κ. Ι. Περδικάρη, ίσως επειδή αυτός είχε συγγράψει στη δεκαετία του ’80 την ιδεολογική διακήρυξη της Χρυσής Αυγής με το κόκκινο εξώφυλλο, τον αετό και τη ναζιστική ρούνα, η οποία σήμερα είναι επιμελώς εξαφανισμένη. Είναι επίσης άξιον απορίας γιατί ένα άλλο πρωτοπαλίκαρο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Αντώνης Ανδρουτσόπουλος, ο επονομαζόμενος και «ξανθός» (που επί πενταετία παρέμεινε έγκλειστος στη φυλακή για επίθεση κατά αριστερών φοιτητών) εγκατέλειψε το κόμμα. Ελάχιστοι γνώριζαν ότι ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος ήταν ο περίφημος «Περίανδρος» ο οποίος έγραφε ιδεολογικά κείμενα και άρθρα στο περιοδικό του κόμματος. Μήπως επειδή, όπως έλεγαν μέλη της Χρυσής Αυγής που έχουν αποσκιρτήσει, μετά την προ διετίας αποφυλάκισή του κατηγορούσε τον πρώην αρχηγό του με ενυπόγραφα κείμενά του στο Διαδίκτυο ότι πούλησε αυτόν και τον αγώνα του;

  2. Ο/Η Kάσυ Διάρη θεούσα λέει:

    http://leyteriastonperiandro.blogspot.gr/

    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟ !

    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ !

    Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου 2010
    Ήρθε η ώρα για την πιο σημαντική μάχη.

    Δεν χρειάζονται άλλες αναρτήσεις, ιστολόγια και περιττά λόγια !

    Στο πλευρό σου συναγωνιστή …
    Πάντα στο πλευρό σου …

    Μέχρι να εκδικηθούμε τους εχθρούς της Πατρίδας, τους ρουφιάνους και τους ριψάσπιδες !

    Κύκλος Ελλήνων Εθνικοσοσιαλιστών

    Η πιο σημαντική μάχη μόλις άρχισε …

    Αναρτήθηκε από ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στις 4:12 μ.μ.

    Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2010

    http://ristorante-verona.blogspot.com/
    «Η σωτηρία του Θεού» Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος Περιοδικό «Χρυσή Αυγή» 25.11.97 αρ. τεύχους 95.

    «Η θέλησις της δυνάμεως» Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος περιοδικό «Χρυσή Αυγή» 15.02.99 αρ.τεύχους 97.

    Περιοδικό Crash 1998: Συνέντευξη Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος.

    Είμαι ο ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ που η μοίρα με έχει ορίσει να πολεμάω πάντοτε ΠΕΡΙ-ΑΝΔΡΩΝ. Ασπάζομαι την ευλογία του πατρός μου να συνεχίζω δίχως τίποτα να μπορεί να με σταματά και σας τραγουδώ τον όρκο μου μέσα από ένα κοχύλι:

    «Όταν ύστερα από αμέτρητες προσωπικές θυσίες, οι γύρω μου αδιαφορούν ώστε να πράξουν την δική τους, τότε αναλαμβάνω και πάλι την υποχρέωση να θυσιαστώ για μια ακόμη φορά!».

    Έχετε αυτό στο νου σας ως σκοπό ζωής, διότι πάνω κι απ΄ την γενναιότητα, είναι το πείσμα που θα μας ωθήσει στην Νίκη. Οι μεγάλοι φιλόσοφοι των δύο τελευταίων αιώνων μίλησαν για «τη δύναμη της θελήσεως», για την ισχύ που μπορεί ν΄ απορρεύσει από μία τεράστια βούληση. Στον αιώνα που έρχεται ας κάνουμε πράξη, εμείς ξεχωριστά, την δικιά μας φιλοσοφία:

    «Την θέληση της Δυνάμεως». Μια βούληση τρομακτική που θα εκρεύσει απ΄ τ΄ ατσάλινα κορμιά μας, την σιδηρά μας ψυχή και τα τείχη του πνεύματος μας. Μια θέληση όχι ως προσπάθεια, αλλά φυσική απόρροια της συμπαγούς μας δυνάμεως που δεν θα μπορεί να εκτονωθεί πουθενά αλλού πέρα απ΄ τον Αγώνα.

    Η Δύναμης έγκειται στην Νεότητα. Η Νεότης οφείλει να είναι Δυνατή Και Δυνατοί είναι μόνον εκείνοι που ξεπερνούν την ανωνυμία μέσα από την δράση. Ευχαριστήστε τους εχθρούς που μας το ανεγνώρισαν διώκοντας μας. Και στη συνέχεια πολεμήστε τους. Πολεμήστε τους λυσσαλέα διότι…ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ.

    Φθάνει μια μέρα που οι προσωπικές περγαμηνές, η συλλογική ιστορία και προπάντων η Πίστης θα ξεπηδήσουν και πάλι οι αξίες απ΄ τα βάθη των αιώνων για ν΄ αποκτήσουν την ΝΕΜΕΣΙ.

    Το κεφάλι της Μέδουσας βρίσκεται στην αιχμή, στην κόψη του σπαθιού σας, την ιερή. Τολμήστε λοιπόν ως ο νέος Περσέας! Υποσημειώνω τέλος με το μήνυμά μου προς όλους τους συντρόφους την εξής διαβεβαίωση:

    «Το να είναι κανείς πραγματικός Εθνικοσοσιαλιστής, αυτό είναι το σπουδαιότερο αγαθό που μπορεί να κερδίσει Λευκός άνθρωπος. Το να είναι δε πραγματικός Έλλην, αυτό είναι το σπουδαιότερο αγαθό που μπορεί ν΄ αποκτήση ο ανώτερος Εθνικοσοσιαλιστής!

    ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

    Αναρτήθηκε από ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στις 8:34 μ.μ.

  3. Ο/Η Φουρ Λε Μάδης λέει:

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=490461

    ΕΟΤ: Νέα δεδομένα στο σκάνδαλο με τα 147.000 ευρώ

    «Εντολές άνωθεν» εκτελούσε ο ειδικός σύμβουλος που υπεξαίρεσε τα χρήματα

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/12/2012

    Νέα δεδομένα προκύπτουν από αναφορές στελεχών του ΕΟΤ σχετικά με τη δραστηριότητα και τις επαφές του 39χρονου κ. Κώστα Βασιλάκου ο οποίος συνελήφθη μαζί με άλλα τέσσερα άτομα γιατί προσπάθησαν να εισπράξουν περίπου 147.000 ευρώ, που υποτίθεται ότι οφείλονταν σε ξενοδοχειακή μονάδα της Σύρου. Σύμφωνα με τα αρχικά δεδομένα της εσωτερικής έρευνας του ΕΟΤ αλλά και με ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων του Οργανισμού, ο κ. Βασιλάκος σε όλες του τις ενέργειες επιζητούσε την κάλυψη του μέχρι πρότινος γενικού γραμματέα του Οργανισμού κ. Νίκου Καραχάλιου και επικαλείτο ότι όλα γίνονταν εν γνώσει του προϊσταμένου του.

    Ο κ. Βασιλάκος, με σπουδές σε διακεκριμένο βρετανικό πανεπιστήμιο, είχε προϋπηρεσία σε πολυεθνική εταιρεία με βασική έδρα στη Δανία, σε μεγάλη αντιπροσωπεία αυτοκινήτων που είναι και ιδιοκτήτρια ΠΑΕ αλλά και στην «Αποστολή» της Εκκλησίας. Προσελήφθη στον ΕΟΤ ύστερα από πρόταση του κ. Καραχάλιου, ο οποίος επεσήμανε ότι τον είχε γνωρίσει σε κοινωνική εκδήλωση και του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη

  4. Ο/Η Μητροπολίτης Ζωζώ λέει:

    Μητροπολίτης: «Με εκπλήττει το γεγονός. Πώς είναι δυνατόν, εκ της οικογενείας αυτής, ένα παιδί με τέτοια προαγωγή πνευματική και μυϊκή, πώς μπλέχτηκε και βρέθηκε σε μια τέτοια σύγκρουση».
    Πρόεδρος: «Μυϊκή; Γιατί το λέτε;»
    Μητροπολίτης: «Ηταν πάντοτε δυνατό παιδί. Επαιζε, γυμναζόταν και λοιπά. Ηταν ένα παιδί με δύναμη».

    $ $ $ $ $ $

    Έλα μου ντε, με μυική δύνανη και να βαράει; Πρωτάκουστον.
    Ημείς αι μητροπολίται θαυμάζωμεν πάντα και εκτιμούμεν χριστιανικώς την πενίαν και την μυικήν δύναμην.

    Οι ασκητές είναι κορόιδα.

  5. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Στο 1 και 50′

  6. Ο/Η Παλιός λέει:

    Για τον Άγιο της Λούτσας
    Κερατέα, κινητοποιήσεις

    Ο κ. Τσίπρας δήλωσε: ‘Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ και την τιμή να συνομιλήσω με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη …Του εξέθεσα την μεγάλη ανησυχία μας ….Εξηγήσαμε λοιπόν στον σεβασμιότατο ….. Και είχα την τύχη να ακούσω από τον σεβασμιότατo ότι οι ενεργοί πολίτες που ασκούν το δημοκρατικό τους δικαίωμα απέναντι στην αδικία είναι και ευλογημένοι’»

    Οι Χρυσαυγίτες που ευλογεί ο Μητροπολίτης είναι και αυτοί ενεργοί πολίτες;

    Δημοσιεύθηκε στις 13 Σεπ 2012

    Υποδοχή του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικολάου κατά την παραμονή του εορτασμού της Κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βατοπαιδίου.

  7. Ο/Η τολης λέει:

    Η υποψια μελλοντικης εξουσιας απο τον συνδικαλιστομορφο ηγετη του ΣΥΡΙΖΑ,
    αναδεικνυει τον- παλαιας κοπης- ηγετισκο και προστατη παντος βολεμενου
    κρατικοδιαιτου,σε καιροσκοπο ολκης.
    Οι συνιστωσες τι σκοπευουν να κανουν με τη συνισταμενη?

    ΥΓ.»Ευλογησον».

  8. Ο/Η Psycho λέει:

    Χτυπήσανε οι Χρυσαυγίτες τον Στρατούλη. Μιλάμε για αστεία πράγματα μπροστά στο μακέλεμα του Κουσουρή. Χάλασε τον κόσμο ο Σύριζας, ορέα, πέσανε και τα BBCιά, τέλεια όλα καλώς καμωμένα.
    Αν λέω αύριο πάει κάποιος να πούμε παπαδοδέσποτας μάρτυρας υπέρ κάποιου από τους λεγάμενους επειδή τον ήξερε από το Κατηχητικό και πει πως ήταν αμφοτεροβαρής σύγκρουση και φταίνε όλοι, πως αυτός που χτύπαγε ήταν γυμνασμένος άρα αποκλείεται να χτύπαγε, θα πάει ο Τσίπρας να τον επισκεφθεί στο κονάκι του;
    Αν το κάνει θα τον φάει ζωντανόνε ο Στρατούλης και η συντροφία.
    Δεν ντρέπεσαι ρε μπούλη που παριστάνεις τον μεγάλο αρχηγό που θα σώσει τη χώρα και έχεις αρχίσει τα στρογγυλέματα και τα τερτίπια πριν να πάρεις την κυβέρνηση.
    Θα καταντήσει ο Σύριζας χειρότερα από ο ΠΑΣΟΚ, να το θυμηθείτε.
    O Παπαντρέας ήταν καθηγηταράς δεν ήταν κουνούπι, άσχετα αν του σάλεψε, ήξερε να κυβερνήσει του έλειπε η εντιμότητα, το τζόβενο είναι και μπουνταλάς και μούτρο.

  9. Ο/Η Aδαμάντιος Κοραής λέει:

    http://mpalothia.com/2012/12/27/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%b8%ce%af%ce%bf%cf%85-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%83/

    Ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Λασιθίου για την συμμετοχή μαθητών σε ρατσιστική επίθεση στον Άγιο Νικόλαο

    Με φρίκη και αποτροπιασμό ενημερωθήκαμε για τη Ρατσιστική επίθεση σε μετανάστη πακιστανικής υπηκοότητας έξω από το σχολικό συγκρότημα στον Ξηρόκαμπο Αγ. Νικολάου. Το χειρότερο είναι ότι αρκετοί από τους συμμετέχοντες στην επίθεση, είναι μαθητές των σχολείων της περιοχής, τους οποίους αναγνώρισε ο παθών. Αξιοσημείωτες είναι και οι παρατηρήσεις των ιατρών του νοσοκομείου, ότι τα τραύματα καταδεικνύουν δολοφονική επίθεση.

    Τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν γίνει πρώτη φορά στην περιοχή και προκαλούν έντονη ανησυχία.

    Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καταδικάζει ομόφωνα και απερίφραστα τέτοιες ενέργειες βίας και μισαλλοδοξίας. Το μόνο που καταφέρνουν είναι, αντί να δείξουν ποιος είναι το πραγματικό αίτιο της κρίσης που βιώνουμε, αντιθέτως αποπροσανατολίζουν και καλύπτουν τους υπευθύνους της κρίσης. Επίσης δημιουργούν ρήγματα στις τοπικές κοινωνίες, εξυπηρετώντας με τον καλύτερο τρόπο το κοινό έγκλημα και τους πραγματικά ωφελημένους από την κρίση. Είναι γεγονός ότι τέτοιες «ομάδες» έχουν σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιηθεί για να κλείσουν στόματα και να αποτρέψουν εργαζομένους να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, καλύπτοντας εργοδότες που αρνούνται να τους πληρώσουν.

    Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου συναισθανόμενο τις ευθύνες της εκπαιδευτικής κοινότητας καλεί όλους τους σχετικούς με την εκπαίδευση φορείς να συνεργαστούν για τη διοργάνωση, μετά την έναρξη των μαθημάτων με τη νέα χρονιά, εκδηλώσεων και παρεμβάσεων στην εκπαιδευτική διαδικασία με αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό περιεχόμενο καθώς και εκπαιδευτικών παρεμβάσεων για την αντιμετώπιση της διείσδυσης της φασιστικής λογικής και ιδεολογίας στη νεολαία.

    Αναδημοσίευση από : genikhapergia.blogspot.gr

  10. Ο/Η Κρεστενιώτης λέει:

    http://www.gargalianoi.com/2012/12/27/%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%B9/

    Ο “συμπαραστάτης της Εκκλησίας”!

    ΓΙΑΤΙ ΚΥΡΙΕ ΙΕΡΩΝΥΜΕ;

    27 , Dec , 2012

    “Tα καλύτερα λόγια” είπε για τον “Κύριο Λαυριεντάδη” ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την επίσκεψη ανήμερα των Χριστουγέννων του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στις φυλακές Κορυδαλλού και την συνάντηση που είχε με τον “Κύριο Λαυρεντιάδη”.

    Γωνστός “ευεργέτης” της Εκκλησίας με τα κλεμένα λεφτά της Proton Bank ο Λ.Λαυρεντιάδης, φαίνεται ότι εξακολουθεί και έχει καλές σχέσεις με τον Αρχιεπίσκοπο.

    Μιλώντας στον Real FM ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης τόνισε ότι“Εφέτος ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφτηκε τις φυλακές Κορυδαλλού, όπως κάνει κάθε χρόνο με ιδρύματα που επισκέπτεται και στο πλαίσιο αυτό είδε και τον κ. Λαυρεντιάδη” (σ.σ.: πρώτη φορά επισκέπτεται Χριστούγεννα τον Κορυδαλλό και είναι αμφίβολο αν γενικά τον έχει επισκεφθεί άλλη φορά. Και σε τελική ανάλυση ίδια είναι τα φιλανθρωπικά ιδρύματα που επισκέπτεται κάθε χρόνο με τις φυλακές Κορυδαλλού που ανακάλυψε λόγω Λαυρεντιάδη;).

    “Ο κύριος Λαυρεντιάδης, έχει συμπαρασταθεί με όλες του τις δυνάμεις στο παρελθόν, στην Εκκλησία”, πρόσθεσε, αλλά δεν διευκρίνησε με ποιανού τα λεφτά “συμπαραστεκόταν” στην Εκκλησία.

    “Ραντεβού, δεν είχε με τον κύριο Λαυρεντιάδη”, είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπισκοπής“αλλά θεώρησε ανθρώπινο, να του εκφράσει τη συμπαράστασή του για τη δοκιμασία που περνά, αυτές τις Άγιες ημέρες”.

    Θα μας τρελάνουν από την Αρχιεπισκοπή; Τι θα πει “Δεν είχε ραντεβού, με τον κύριο Λαυρεντιάδη”;Μήπως είχε κλεισμένα τα ρεντεβού του, ο κατηγορούμενος για την απάτη-κλοπή 790.000.000 ευρώ ή υπήρχε περίπτωση να ήταν busy στο κελί του; Πήγε για να συναντηθεί μαζί του και αυτό έκανε.

    Όσο για την “δοκιμασία που περνά αυτές τις Άγιες ημέρες ο κύριος Λαυρεντιάδης” μήπως θα πρέπει να συμπαρασταθεί ο Αρχιεπίσκοπος στους χιλιάδες μετόχους της Proton Bank που τους έφαγε τα λεφτά ο “συμπαραστάτης της Εκκλησίας”;

    Να πούμε ότι και ένα αλλο “λουλούδι” των ημερών ο στενός συνεργάτης του Νίκου Καραχάλιου, ο ειδικός σύμβουλος του ΕΟΤ, Κώστας Βασιλάκος, έχει στενεή σχέση με την Εκκλησία και ήταν συνεργάτης της εκκλησιαστικής ΜΚΟ, “Αποστολή”.

    Μήπως θα πρέπει η Αρχιεπισκοπή να αναθεωρήσει ορισμένες απόψεις περί “ευεργετών” και “συμπαραστατών” και να μην γίνεται, άθελά της φυσικά, πλυντήριο κλεμμένου χρήματος;

  11. Ο/Η Left but not alone λέει:

    Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

    Πώς «πούλησαν» στον Αλέξη την Θάτσερ για Τσε Γκεβάρα…

    Εν αρχή είναι η «παλαβομάρα»…
    Αν ερχόταν κάποιος και σας έλεγε να εγκαταλείψετε την δουλειά σας όπου κερδίζετε 20.000 ευρώ το χρόνο για μια άλλη θέση με 7.000 το χρόνο, περισσότερη δουλειά και χειρότερη ασφαλιστική κάλυψη, δικαίως θα νομίζατε πως είτε αστειεύεται είτε του ΄χει στρίψει… Αν σας υποσχόταν κάποιος να του δώσετε την εξουσία προκειμένου να τριπλασιάσει τους φορείς του Έιτζ και τετραπλασιάσει τη βρεφική θνησιμότητα (τον αριθμό των παιδιών που πεθαίνουν πριν κλείσουν το πρώτο έτος της ηλικίας) πάλι θα σκεφτόσασταν ανάλογα… Πόσο μάλλον να σας φύλαγε για έκπληξη το σύνθημα ψηφίστε με για να έχετε ρεύμα τις μισές ώρες τη μέρα. Το γεγονός πως η Βραζιλία είναι η 6η μεγαλύτερη οικονομία με ΑΕΠ 2,5 τρισ. δολάρια σημαίνει λίγα για όποιον δεν είναι στοιχειωδώς οικονομικά αναλφάβητος. Στο κατά κεφαλήν ΑΕΠ η Βραζιλία είναι 58η στον κόσμο με 12,6 χιλ. δολάρια το άτομο, ενώ η Ελλάδα με 26,4 δολ. είναι 34η πλουσιότερη χώρα… Και η Βραζιλία και η Αργεντινή είναι από τις πλέον πλούσιες χώρες σε πρώτες ύλες κι όμως το κοινωνικό μοντέλο που εφαρμόζουν σε συνδυασμό με το γενικότερο πολιτισμικό ιδίωμα κρατάει τους λαούς φτωχούς. Παρά τη δυστυχία τους οι Λατίνοι βρήκαν μιμητές του μοντέλου από την Ελλάδα. Προσέξτε την παρακάτω ανακοίνωση: «Ο ελληνικός λαός, ακολουθώντας το παράδειγμα των λαών της Νότιας Αμερικής που απελευθερώθηκαν από τα δεσμά του ΔΝΤ, θα λυτρωθεί από τη θανατηφόρο θηλιά του μνημονίου και η νέα ελληνική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην ανατροπή της επικίνδυνης Στρατηγικής της λιτότητας στον ευρωπαϊκό Νότο».

    Αυτό είναι το μήνυμα που έστειλε από τη Βραζιλία, όπου είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Νότια Αμερική.»

    Δεν είναι η πρώτη φορά που η εγχώρια αριστερά αναζητά μοντέλα προς μίμηση εκτός Ευρώπης και πριν την κατάρρευση της σοβιετίας θεωρούσε τη Βουλγαρία και την Ανατολική Γερμανία παραδείγματα προς μίμηση.

    Ήταν δε τόσο βαθιά η ιδεολογική ύπνωση που όπως δεν αντελήφθησαν την κατάρρευση της σοβιετίας δεν αντελήφθησαν και τώρα πως τα πράγματα εδώ και ένα χρόνο έχουν αλλάξει στη Βραζιλία.

    Η εγχώρια «παλαβή» αριστερά παρακολουθεί αποσπασματικά τις εξελίξεις και εντοπίζει μόνο όσα από τα λεχθέντα και πεπραχθέντα σε αυτές τις χώρες συμφωνούν με τα όσα ευαγγελίζεται. Δεν έχει προσέξει π.χ. πως το 2012 η Βραζιλία είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις παγκοσμίως. Μόνο από την πώληση των τριών μεγάλων αεροδρομίων έχει εισπράξει 14 δισ. δολάρια.

    Έτσι αποτελεί απορίας άξιο πως το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πριν ταξιδέψουν στη Βραζιλία δεν έχουν ενημερωθεί για τις εξελίξεις εκεί.

    Πόσο μάλλον να έχουν προσέξει πως η ανάπτυξη στη Βραζιλία τείνει να εκμηδενιστεί μετά από ένα ράλι που αποδίδεται στην άνοδο των τιμών των πρώτων υλών (που δεν έχει η Ελλάδα) την περασμένη δεκαετία και πως η κυβέρνηση της κ. Ντίλμα Ρούσεφ υλοποιεί εκτεταμένο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων σε αεροδρόμια, τραίνα, εξόρυξη υδρογοναθράκων και ευρείες αναδιαρθρώσεις με μείωση των πόρων του δημοσίου τομέα με στόχο την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

    Ήτοι, όλα αυτά για τα οποία κατηγορεί στην Ελλάδα τους νεοφιλελεύθερους πολιτικούς αντιπάλους. Η ανάλγητη «νεοφιλελεύθερη» Ρούσεφ παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που διεκδικούσαν αυξήσεις 50% για την τριετία, έδωσε μόνο 15% (τριετία) με ετήσιο πληθωρισμό 5%.

    Διαβάστε και το παρακάτω δημοσίευμα:

    « Η κ. Ρούσεφ δήλωσε ότι οι αυξήσεις μισθών πρέπει τώρα να βασίζονται στην παραγωγικότητα και ότι περισσότερα φορολογικά έσοδα θα χρησιμοποιηθούν καλύτερα για βοήθεια στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, για να αποφεύγονται οι απολύσεις.
    Επίσης, με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας, η μείωση της φορολογίας που επιβάλλεται στο μισθολόγιο και που παραχωρήθηκε σε τέσσερις βιομηχανίες έχει τώρα επεκταθεί σε άλλες έντεκα βιομηχανίες, πράγμα που θα οδηγήσει στη μείωση του κόστους των εργοδοτών κατά $3,5 δις τον χρόνο…».

    Δηλαδή, αυτά που γράφει καθημερινά η στήλη και το αρμόδιο επιτελείο της Κουμουνδούρου που έχει επιφορτιστεί την παρακολούθησή της παρεμβαίνει στο διάλογο με «φιλολαϊκές» υποδείξεις και «φιλικές» παρατηρήσεις…

    Στη Βραζιλία λοιπόν τη δεκαετία που πέρασε η άνοδος των τιμών των πρώτων υλών δημιούργησε μια σχετική χαλάρωση, ανάλογη με αυτή που είχε δημιουργήσει στην Ελλάδα η ευκολία του δανεισμού. Οι αυξήσεις μισθών των δημοσίων υπαλλήλων έτρεχαν με ρυθμούς μεγαλύτερους του πληθωρισμού και της παραγωγικότητας με αποτέλεσμα να φτάσουν φέτος οι υπάλληλοι του δημοσίου για την ίδια δουλειά να πληρώνονται διπλάσια χρήματα σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα. Βλέπε: Βραζιλία, Ιδιωτικοποιήσεις και μείωση των φόρων…
    Αν κάποιος θα μπορούσε να υποδείξει τη Βραζιλία σαν υπόδειγμα μεταρρυθμίσεων με βάση τη στρατηγική βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, μείωση των φόρων ιδιωτικοποίησης θα ήταν ενδεχομένως ο κ. Στέφανος Μάνος ή ο νυν πρόεδρος της Δράσης κ. Αντύπας Καρίπογλου, σε καμιά περίπτωση ο κ. Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

    Κι όμως, δεν έχει πάρει χαμπάρι…… Κάποιοι του πούλησαν τη Θάτσερ για Τσε Γκεβάρα και «τσίμπησε». Εκτός αν το μοντέλο ήταν πρόφαση για χειμερινές διακοπές στο Νότιο Ημισφαίριο.

  12. Ο/Η Iερέας Χ λέει:

    Φίλτατοί μοι μπλόγκερς επιτρέψατέ μοι την μικράν συνεισφοράν.

    ΠΡΩΤOΒOΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤOΥ ΕΘΝOΦΥΛΕΤΙΣΜOΥ, ΝΕOΦΑΣΙΣΜOΥ, ΝΕOΝΑΖΙΣΜOΥ

    Η αγάπη έξω βάλλει τον φόβον!

    Έχει γραφτεί από ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ

    Τρίτη, 16 Οκτώβριος 2012

    Tο κίνημα της «Xριστιανικής Δημοκρατίας», το οποίο απέστειλε επίσημο Aίτημα προς την Iερά Σύνοδο της Iεραρχίας της Eλλάδος πνευματικής καταδίκης του Eθνοφυλετισμού, του Nεοναζισμού και του Nεοφασισμού (βλ. προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας «Xριστιανική»), συνεχίζει τις δράσεις του, επιδιώκοντας τη δημιουργία ενός πλατιού μετώπου ενάντια στην επικίνδυνη άνοδο του εθνοφυλετισμού, του νεοναζισμού και του νεοφασισμού. Συγκεκριμένα, φίλοι και μέλη του Κινήματος, αλλά και άνθρωποι από άλλους πολιτικούς χώρους, σκεπτόμενοι πολίτες, προχώρησαν στην ίδρυση της «Πρωτοβουλίας Xριστιανών κατά του Eθνοφυλετισμού, Nεοφασισμού, Nεοναζισμού» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

    Συγκεκριμένα, η ομάδα στο facebook είναι ανοιχτή από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012 και επισκέψιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
    christianantirafana@groups.facebook.com H περιγραφή της ομάδας λέει:
    O χριστιανισμός είναι η θρησκεία της αγάπης και της αδελφοσύνης μεταξύ των ανθρώπων. H χριστιανική ταυτότητα θα έπρεπε να εξηγεί επαρκώς τις θεμελιώδεις προτεραιότητες της καθημερινότητας, του κοινού βίου και της πολιτείας μας.

    Δυστυχώς όμως, παρ’ ότι ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, έρχεται η παραπληροφόρηση και συσκοτίζει θεμελιώδεις αλήθειες και παράγει σύγχυση, αθέλητη ή σκοπούμενη. Mια κοινωνία σε συνθήκες κρίσης, κάποτε δεν γνωρίζει ποιες είναι οι ορθότερες επιλογές και τείνει μέσα σε ένα κλίμα αυτοκαταστροφικό, ένα κλίμα πανικού, να επιλέγει για τον εαυτό της τα χείριστα. Ως χριστιανοί, μέσα στις ιδιαίτερα κρίσιμες ώρες που περνά η πατρίδα μας, μέσα στα ποικίλα δύσκολα ζητούμενα της συλλογικής μας ύπαρξης, δεν μένουμε διόλου αδιάφοροι από την επικίνδυνη άνοδο του εθνοφυλετισμού, του νεοναζισμού και του νεοφασισμού. Aκόμα περισσότερο, δεν μπορεί να παραμείνουμε αδιάφοροι ή αδρανείς, όταν κάποιοι συστηματικά επιχειρούν να διαστρεβλώνουν τη χριστιανική πίστη μας και την ορθόδοξη παράδοσή μας, παρουσιάζοντάς της ως μια εθνοκεντρική ιδεολογία. Όταν καλλιεργούν το φανατισμό και τη μισαλλοδοξία, παραπλανώντας συστηματικά το ορθόδοξο πλήρωμα και εξαπατώντας με υποσχέσεις ευτυχίας σε βάρος του άλλου, ή εκμεταλλευόμενοι ένα αγνό πατριωτικό αίσθημα, απλούς καλόπιστους ανθρώπους.
    Eίμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε σθεναρά στη χυδαία πολιτική εκμετάλλευση της θρησκείας μας. H εμπειρία αυτή και στο παρελθόν έχει αφήσει βαθιές πληγές στο σώμα της Eκκλησίας.
    H ομάδα μας ξεκινά με πρωτοβουλία του κινήματος της «Xριστιανικής Δημοκρατίας», το οποίο απέστειλε επίσημο αίτημα προς την Iερά Σύνοδο της Iεραρχίας της Eλλάδος πνευματικής καταδίκης του εθνοφυλετισμού, του νεοναζισμού και του νεοφασισμού.

    Tο τεκμηριωμένο αυτό υπόμνημα (στην ομάδα http://www.facebook.com/groups/christianantirafana/doc/347014422058718/) εγχειρίστηκε στον μακαριώτατο Aρχιεπίσκοπο κ.κ. Iερώνυμο, στις 11 Σεπτεμβρίου 2012. Συνιστούμε να διαβαστεί από όλους. Στο πλαίσιο περαιτέρω θεωρητικής, ιδεολογικοπολιτικής, θεολογικής και πρακτικής αντιμετώπισης του φαινομένου του εθνοφυλετισμού, του νεοναζισμού και του νεοφασισμού, ιδρύεται αυτή η ομάδα, ανοιχτή σε όλους όσους συμμερίζονται τις ανησυχίες και το σκοπό της. Στην ομάδα αυτή θα στεγάζονται αναρτήσεις, οι οποίες θα συμβάλλουν θεωρητικά:
    1. Στη θεολογική κατάδειξη ότι το εκρηκτικό μείγμα εθνοφυλετικού, νεοναζιστικού και νεοφασιστικού ιδεολογήματος δεν έχει καμμία σχέση με τη χριστιανική πίστη, πολύ δε περισσότερο συνιστά αιρετική διδασκαλία.
    2. Στην πολυεπίπεδη διαπίστωση ότι κηρύγματα φανατισμού και μισαλλοδοξίας είναι παντελώς ξένα προς τον χριστιανισμό και την πνευματική ζωή.
    3. Στην ιστορική τεκμηρίωση, που θα αναδείξει τις δραματικές συνέπειες τέτοιων ιδεολογιών, όταν και όπου αυτές επικράτησαν.
    4. Στην πολιτική αντιμετώπιση του φαινομένου στη σύγχρονη κοινωνία, με εργαλεία πολιτικής και ιδεολογικής ανάλυσης.
    5. Στην παροχή κατάλληλου θεωρητικού και διδακτικού υλικού πρακτικά:
    α) Στην ανταλλαγή ενημέρωσης και ειδήσεων από την τρέχουσα επικαιρότητα, τις γειτονιές μας και τους εργασιακούς μας χώρους, τις ενορίες μας και τα σχολεία των παιδιών μας, γύρω από το φαινόμενο.
    β) Στην επισήμανση τέτοιων απαράδεκτων και αντιχριστιανικών πρακτικών, ακόμα και αν προέρχονται από το χώρο της Eκκλησίας και τη στηλίτευση και ολοσχερή καταδίκη τους.
    γ) Στην ανταλλαγή πρακτικής εμπειρίας για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
    δ) Στη σύνδεση και καλλιέργεια της εγρήγορσης, οργάνωσης, ενότητας και ετοιμότητας των πιστών.
    ε) Στην κοινοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων.
    στ) Στην οργάνωση και ανάληψη πρωτοβουλιών δράσεων, εκδηλώσεων, κάθε λογής.
    ζ) Στη σύνδεση της ομάδας «Πρωτοβουλία Xριστιανών κατά του Eθνοφυλετισμού, Nεοφασισμού, Nεοναζισμού» με άλλες αντιρατσιστικές και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, με σκοπό τη δημιουργία ενός πλατιού, πολυεπίπεδου, πολυτασικού, ανοιχτού, αντιρατσιστικού, αντιφασιστικού και αντιναζιστικού μετώπου.

    http://www.xristianiki.gr/arkheio-ephemeridas/878/protoboulia-kata-tou-ethnophuletismou-neophasismou-neonazismou-agape-exo-ballei-ton-phobon.html

  13. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4284.html

    Έξυπνοι αρχιεπισκοπικοί μικρο-υπολογισμοί (κατόπιν μεγάλης περίσκεψης): «Παίρνουμε τα δάση από το κράτος, τάχα πως μετά θα δώσουμε εκκλησιαστική γη -για καλλιέργεια- απ’ αυτά…»

    Έξυπνοι αρχιεπισκοπικοί μικρο-υπολογισμοί (κατόπιν μεγάλης περίσκεψης):

    «Παίρνουμε τα δάση από το κράτος, τάχα πως μετά θα δώσουμε εκκλησιαστική γη -για καλλιέργεια- απ’ αυτά…»

    Διαβάζω:

    Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Μονή Πετράκη και στην αίθουσα της Ιεράς Συνόδου, ο αρχιεπίσκοπος είπε ότι για υλοποίηση της πρωτοβουλίας του, χρειάζεται η συνεργασία της Πολιτείας.

    Προσέθεσε, μάλιστα, ότι το ζήτημα της παραχώρησης αλλά και της αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας- αφού προηγηθεί η αποδέσμευσή της- θα γίνει αντικείμενο συζήτησης στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο, αλλά και στη Σύνοδο της Ιεραρχίας…

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63758913

  14. Ο/Η avantgarde2009 λέει:

    Τι φωνάζετε πια, «η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες»

    Τι φωνάζετε πια, «η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες»

  15. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Συνάντηση Τσίπρα με μάρτυρα υπεράσπισης του Χρυσαυγίτη Περίανδρου

    από Dont cry for me Argentina 18:09, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012
    θεματικές: Καμμία θεματική
    Ο Τσίπρας επισκέφτηκε στο Μπουένος Άιρες τον μητροπολίτη Ν.Αμερικής Ταράσιο μάρτυρα υπεράσπισης του Περίανδρου στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή

    Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής

    Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής

    Συνάντηση με μάρτυρα υπεράσπισης του ροπαλοφόρου Περίανδρου

    (….)

    Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής

    Η μάταιη αναμονή του κ.Τσίπρα να γίνει δεκτός από τη συναγωνίστρια (;) πρόεδρο της χώρας, που τελικά τον αγνόησε, τον οδήγησε να σκοτώσει την ώρα του με επίσκεψή του στον άγιο Ταράσιο, μητροπολίτη Νότιας Αμερικής, μάρτυρα υπεράσπισης του Χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Περίανδρου (Αντώνη Ανδρουτσόπουλου), ανιψιού του πρωθυπουργού της Χούντας Αδαμάντιου Ανδρουτσόπουλου, που κόντεψε να δολοφονήσει τον φοιτητή Χ.Κουσουρή:

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1445403

  16. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Συνάντηση Τσίπρα με μάρτυρα υπεράσπισης του Χρυσαυγίτη Περίανδρου

    Ο Τσίπρας επισκέφτηκε στο Μπουένος Άιρες τον μητροπολίτη Ν.Αμερικής Ταράσιο μάρτυρα υπεράσπισης του Περίανδρου στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή…
    Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο…

    http://www.mynews.gr/1/2574146/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%AC%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%B1-%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CF%85%CE%B3%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%85

    Συνάντηση Τσίπρα με μάρτυρα υπεράσπισης του Χρυσαυγίτη Περίανδρου
    Ο Τσίπρας επισκέφτηκε στο Μπουένος Άιρες τον μητροπολίτη Ν.Αμερικής Ταράσιο μάρτυρα υπεράσπισης του Περίανδρου στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή

    http://www.dramania.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=65&Itemid=268

    • Ο/Η Anarchy in the U.K. λέει:

      Συνάντηση Τσίπρα με μάρτυρα υπεράσπισης του Χρυσαυγίτη Περίανδρου
      από Dont cry for me Argentina 18:09, Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

      Ο Τσίπρας επισκέφτηκε στο Μπουένος Άιρες τον μητροπολίτη Ν.Αμερικής Ταράσιο μάρτυρα υπεράσπισης του Περίανδρου στη δίκη για τη δολοφονική επίθεση στον Κουσουρή Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής
      Η μάταιη αναμονή του κ.Τσίπρα να γίνει δεκτός από τη συναγωνίστρια (;) πρόεδρο της χώρας, που τελικά τον αγνόησε, τον οδήγησε να σκοτώσει την ώρα του με επίσκεψή του στον άγιο Ταράσιο, μητροπολίτη Νότιας Αμερικής, μάρτυρα υπεράσπισης του Χρυσαυγίτη μαχαιροβγάλτη Περίανδρου (Αντώνη Ανδρουτσόπουλου

      http://litlepost.blogspot.gr/

  17. Ο/Η Antifa2 λέει:

    https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1445266

    Σχετικά με τον δαρμένο χρυσαυγίτη στο Βόλο

    από πολιτης 22:36, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012
    θεματικές: Αντιφασισμός / Αντιεθνικισμός / Αντιρατσισμός
    με το Βολιωτικο αυγο που εσπασε…

    Από e-mail αναγνώστη:
    Ενημέρωση από Βόλο.
    Ο δαρμένος χρυσαυγίτης δεν ήταν απλά “ένας 55χρονος που βρέθηκε στο στόχαστρο σε μια καφετέρια” όπως θέλουν να μας τον παρουσιάσουν τα αυγά, οι μπάτσοι και τα media, ήταν αυτός που οργάνωσε την αποτυχημένη “επίθεση” χωρίς κάλυψη των ματ σε φοιτητές. Πήγαν δηλαδή να την πέσουν σε αριστερούς-αναρχικούς με τον 55χρονο γνωστό ως “παλαιστή” τους, οπλισμένοι με πτυσσόμενα γκλομπ, και τελικά τις αρπάξανε και τις έφαγε και αυτός και κατέληξε στο νοσοκομείο. Είναι ο ίδιος που εκπαιδεύει νέα μέλη της Χρυσής Αυγής σε πολεμικές τέχνες και τέλος -και σημαντικότερο- έχει ονοματεπώνυμο Αθανάσιος Καρακατσάνης… Είχε συλληφθεί το 1978 μαζί με τον Μιχαλολιάκο για την υπόθεση με τις βόμβες… Περαστικά πάντως δεν του λες!
    (ένας ακόμα που συνελήφθη τότε, λεγόταν Ηλιόπουλος, άγνωστο ακόμα αν ήταν θείος του βουλευτή)

    ———————————–
    Το απόκομμα είναι από τον Ριζοσπάστη (1/8/1978).
    Πηγή: XYZ Contagion http://bit.ly/WUON4TÜ
    {SPY}

    ο απλός πολίτης των ελληνικών ΜΜΕ..έβαζε βόμβες με τον Μιχαλολιάκο

    ***

  18. Ο/Η Κάσυ Διάρη, δεν μου εγέρθητο λέει:

    Οι επωμίδες και τα εκρηκτικά του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής – Ψεύτης, βλαξ, καταδότης και Γιώτα-4 » 1978-08-01-ΡΙΖΟΣ-ΣΕΛ-01 – Ανακοινώθηκε η σύλληψη 9 παρακρατικών Μιχαλολιάκος

    1978-08-01-ΡΙΖΟΣ-ΣΕΛ-01 – Ανακοινώθηκε η σύλληψη 9 παρακρατικών Μιχαλολιάκος

  19. Ο/Η Θεολόγος λέει:

    http://leftpoliticaltheology.blogspot.gr/

    14 Νοεμβρίου 2012

    Ρωσική Θεολογία στην Αυγή: Κύριε Ελέησον….

    Οταν ξεκίνησα το ιστολόγιο, τό έκανα για να καταγράψω αναφορές Πολιτικής Θεολογίας αλά Schmitt , δηλαδή την ισοδυναμία και ισομορφία πολιτικών και θεολογικών αξιωμάτων. Δεν περίμενα η πραγματικότητα να με ξεπεράσει.Η Αυγή δεν ασχολείται πλέον και Πολιτική Θεολογία, ούτε Θεολογία της Απελευθέρωσης. Τό έρριξε στην καραμπινάτη κλασσική Θεολογία. Κύριε Ελέησον………

    Πηγή:Αυγή εδώ

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 11/11/2012
    ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ*

    ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΤΥΧΩΝ (Σεβκουνόφ), Σχεδόν Άγιοι, εκδόσεις Εν πλω, σελ. 534, μεταφραστική ομάδα Αγγελική Πελωριάδου, Βάσια Ζαρκαδούλα, Ειρήνη Κασάπη, Αλεβτίνα Βόλγκινα

  20. Ο/Η κοινωνιολογικά λέει:

    Η Ελλάδα σήμερα
    Γιατί ο Τσίπρας μπορεί να κάνει τα χειρότερα χωρίς να φοβάται έλεγχο

    http://ksipnistere.blogspot.gr/2012/12/blog-post_7718.html

    Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

    Συνελήφθη ο φερόμενος ως δράστης του φρικτού φονικού στην Ξάνθη

    35 σχόλια:

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 8:30 μ.μ.

    ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΤΕ ΤΟΝ ΕΝΟΧΟ!
    ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ
    ΑΙΜΟΒΟΡΟΣ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΣΚΥΛΟΦΑΓΟΣ!
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ!

    ΑΙΜΑ ΚΛΠ ΚΛΠ
    Απάντηση

    Απαντήσεις

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 8:59 μ.μ.

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΕΣΥ…ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΠΟΥΣΤΡΩΝΙ!!

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:29 μ.μ.

    ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΒΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΑΝΑΡΧΙΑΠΛΗΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ……ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΒΡΩΜΕΡΑ

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 11:56 μ.μ.

    8.30 Καλόοοοοοοοοοοοοοο!!!

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 1:12 μ.μ.

    8:30,11:56 ΕΙΣΤΕ ΝΟΥΜΕΡΑ!

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 5:58 μ.μ.

    1.12
    Είπες τίποτα μπούλη;;;

    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 8:31 μ.μ.

    ΘΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΡΕΛΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΗΝ ΣΚΑΠΟΥΛΑΡΕΙ…
    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 8:34 μ.μ.

    ΚΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΑΡΧΙΣΑΤΕ!!!!! ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΠΑΠΑ-ΜΑΛΑΠΕΡΔΕΣ-ΤΡΕΧΕΣ!!
    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 8:35 μ.μ.

    περιλουστε τον με βενζινη και καψτε τον εδω και τωρα
    Απάντηση

    Απαντήσεις

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 8:48 μ.μ.

    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΗ ΤΙΜΩΡΙΑ Η ΦΩΤΙΑ.ΠΡΩΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΥΝΟΥΧΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΥ ΤΟ ΣΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ!
    ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΨΥΧΑΚΙΑΣ ΘΑ ΕΚΑΝΕ ΤΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.
    ΤΙΓΚΑ ΣΤΗ ΓΥΦΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΝΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 8:51 μ.μ.

    «Περιστασιακός υπάλληλος βενζινάδικου και καταστήματος Φρούτων απο το Μυρωδάτου με το όνομα ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠ. που και στο παρελθόν έχει απασχολήσει για 2-3 βιασμούς την Ασφάλεια Ξάνθης, είναι ο στυγερός δολοφόνος, το ΤΕΡΑΣ που αφού πρώτα βίασε, στη συνέχεια έκαψε ζωντανή την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου.»
    Αφήστε να πάει φυλακή και εκεί θα βρει την τιμωρία που του αρμόζει
    Απάντηση

    Απαντήσεις

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:04 μ.μ.

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΔΩ,ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ.ΠΟΛΛΑΚΙΣ ,1000000 ΦΟΡΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑ,ΠΡΩΤΑ.
    ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΨΗΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΤΑ!

    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 8:53 μ.μ.

    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΨΤΕ ΤΟΝ
    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:03 μ.μ.

    ΚΑΨΤΕ ΤΟ ΖΩΟ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΣΜΟ(Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ)…ΝΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙ Η ΨΥΧΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ…
    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:27 μ.μ.

    Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙ!

    ΑΡΧΗΓΟΣ

    ΑΙΜΑ ΚΛΠ ΚΛΠ
    Απάντηση

    Απαντήσεις

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:38 μ.μ.

    Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΜΑΛΟΣ ΜΟΥΛΟΣ ΠΑΣΟΚΟΣ

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 11:29 μ.μ.

    9.27 πολυ καλό.
    9.38 και το ξέρει;;;

    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:38 μ.μ.

    9,27 ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΩΣ
    ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:41 μ.μ.

    Ο ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΟΠΩΣ
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΤΗΣ
    ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ
    ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΓΡΙΕΣ ΝΑ ΔΙΑΣΧΙΖΟΥΝ
    ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ!
    Απάντηση

    Απαντήσεις

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:45 μ.μ.

    ΚΑΙ ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΓΡΙΕΣ ΜΩΡΗ ΠΑΣΟΚΟΚΩΛΟΓΡΙΑ;
    ΕΣΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 11:30 μ.μ.

    9.45 ενδιαφέρει εμένα που με περάσατε απέναντι με το ζόρι, παλιόγερε.

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 11:37 μ.μ.

    ΨΕΜΑΤΑ ΛΕΣ.
    ΠΑΣΟΚΟΓΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΣΙΡΙΖΟΥΝ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΩΡΗ ΤΣΟΥΡΟΓΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΕΜΠΕΡΙ.

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 11:59 μ.μ.

    11.37 χα χα ωραίο. Αν και με πειράζει που το παραδέχομαι, γέλασα με την ψυχή μου που το διάβασα. Για χρυσαυγίτης έχεις χιούμορ.Περίεργο. Μήπως δεν αισθάνεσαι καλά; Να βάλεις θερμόμετρο να δεις αν έχεις πυρετό.

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 12:05 π.μ.

    ΜΠΑΓΑΣΙΚΟ ΠΩΣ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑ.
    ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ.
    ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ.
    ΕΛΑ ΑΥΡΙΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΧΙΛΤΟΝ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΠΥΡΕΤΟ ΔΕΝ ΕΧΩ.

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 8:25 π.μ.

    12.05 Κάτσε και περίμενε. Κι ας μην έρθω εγώ θα σου στείλω την μπουγάδα μου να την περάσεις τρία χέρια. Σε θερμοκρασία 60 βαθμών παρακαλώ. Οπότε να που θα σου χρειαστεί και το θερμόμετρο. ΄Αντε χρυσαυγίτες κάντε και κάτι χρήσιμο στη ζωή σας.

    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:48 μ.μ.

    Υπάρχουν πάντα και οι αριστερόστροφοι λαθρολάγνοι φυγόδικοι και μη, θρασύδειλα υποκείμενα που χτυπούν ελληνίδες γυναίκες, που μαχαιρώνουν (νόμιμους ή μη) έλληνες πολίτες, που τραμπουκίζουν αστέγους, που κοροϊδεύουν απόρους, που πωλούν ναρκωτικά έξω από Γυμνάσια και Λύκεια, που εκβιάζουν ιδιοκτήτες καταστημάτων, που πράττουν ληστείες και διαρρήξεις, που πραγματοποιούν κατά παραγγελίαν εμπρησμούς εις βάρος ελλήνων ραγιάδων!
    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 9:52 μ.μ.

    θανατοσ οτι και να ειναι
    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 10:13 μ.μ.

    na tou kanoun ke simfono me afta pou lete an avrio akousete ta idia gia ali kopela ke oute katheksis pali tha lete ta idia to provlima tis eglimatikotitas den stamata me mirologia kalo thatan na kante kati lete pos iste eksipnos laos kante kati lipon
    Απάντηση

    Ανώνυμος27 Δεκεμβρίου 2012 11:52 μ.μ.

    Γδαρτε τον ζωντανο τον μπινε γιο της πουτανας!
    Απάντηση

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 12:02 π.μ.

    Καλά, είχε βιάσει ξανά και ήταν ελεύθερος; Να του το κόψουν και να του το δώσουν να το φάει.
    Απάντηση

    Απαντήσεις

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 12:20 π.μ.

    μα ειμαστε προοδευτικη χωρα ,για ενα δυο βιασμους φυλακη τι λες τωρα,ο βιασμος ειναι τεχνη εκφραση ετσι δεν ελεγε πατερας γνωστης τηλεπαροθσιαστριας

    Απάντηση

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 12:08 π.μ.

    η θανατικη ποινη ποτε θα επαναεξεταστει?
    Απάντηση

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 4:19 π.μ.

    sti filaki 8a kalopesasi to kolopaido i mama pou to exei den to ekane kouvari na ton plekei
    Απάντηση

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 11:00 π.μ.

    EINAI ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ Ο Χρίστος Παπάζογλου ο δράστης του φρικτού βιασμού και του αποτρόπαιου εγκλήματος στη Ξάνθη?

    EINAI ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ Ο Χρίστος Παπάζογλου ο δράστης του φρικτού βιασμού και του αποτρόπαιου εγκλήματος στη Ξάνθη?

    EINAI ΜΙΣΕΛΛΗΝΑΣ Ο Χρίστος Παπάζογλου ο δράστης του φρικτού βιασμού και του αποτρόπαιου εγκλήματος στη Ξάνθη?

    Απάντηση

    Ανώνυμος28 Δεκεμβρίου 2012 2:58 μ.μ.

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΘΝΟΜΑΛΑΚΕΣ ΤΥΠΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ.
    ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΙ ΣΑΣ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕςΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΛΥΠΗΘΗΚΑΤΕ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ.
    ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ,ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΑΧΑΙΡΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ.
    Η ΠΗΓΑΔΑ ΕΧΕΙ

  21. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

    Άλλοι το είδαν αλλιώς

    Ειδήσεις για βρήκε αριστερό παπά τσίπρας

    Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας!

    Newpost.gr – ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ‎- Πριν από 21 ώρες

    Μέχρι και αριστερούς ιερείς βρήκε στο Μπουένος Aϊρες ο Αλέξης Τσίπρας !

    troktiko » Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας!

    troktiko.eu/2012/12/brike-kai-aristero-papa-o-tsipras/

    Πριν από 20 ώρες – Μέχρι και αριστερούς ιερείς βρήκε στο Μπουένος Aϊρες ο Αλέξης Τσίπρας! Με υψωμένη τη γροθιά φωτογραφήθηκε ο Ελληνοορθόδοξος παπάς …

    Sarotiko: Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας!

    sarotiko.blogspot.com/2012/12/o_28.html – Προσωρινά αποθηκευμένη

    Πριν από 21 ώρες – Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας! Μέχρι και αριστερούς ιερείς βρήκε στο Μπουένος Aϊρες ο Αλέξης Τσίπρας! Με υψωμένη τη γροθιά …

    Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας! – vrike kai aristero papa … – iNews

    http://www.inews.gr › Ειδήσεις › NewPost – Προσωρινά αποθηκευμένη

    Πριν από 21 ώρες – Μέχρι και αριστερούς ιερείς βρήκε στο Μπουένος Aϊρες ο Αλέξης Τσίπρας ! Με υψωμένη τη γροθιά φωτογραφήθηκε ο Ελληνοορθόδοξος παπάς …

    Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας! – vrike kai aristero papa … – iNews

    http://www.inews.gr › Blogs › Tsantiri.gr

    Πριν από 20 ώρες – Μέχρι και αριστερούς ιερείς βρήκε στο Μπουένος Aϊρες ο Αλέξης Τσίπρας!Με υψωμένη τη γροθιά φωτογραφήθηκε ο Ελληνοορθόδοξος παπάς …

    Bρήκε και αριστερό παπά – Brike kai aristero papa

    http://www.inews.gr › Blogs › Press-gr

    Πριν από 19 ώρες – Bρήκε και αριστερό παπά. Μέχρι και αριστερούς (όπως φαίνεται) ιερείς βρήκε στο Μπουένος Aϊρες ο Αλέξης Τσίπρας! Με υψωμένη τη γροθιά …

    ΣΥΡΙΖΑ | Ειδήσεις – Νέα | SYRIZA

    http://www.inews.gr/t/συριζα_syriza.htm – Προσωρινά αποθηκευμένη

    Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας! Ρεκόρ «μαύρης» εργασίας το 2012. Bρήκε και αριστερό παπά. Τσίπρας στην Guardian: Αναπόφευκτο ένα νέο «κούρεμα» …

    Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας! – Sarotiko | NewsNews.gr

    http://www.newsnews.gr/Sarotiko/…/brhke-kai-aristero-papa-o-tsipras

    Πριν από 21 ώρες – Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας! – Μέχρι και αριστερούς ιερείς βρήκε στο Μπουένος Aϊρες ο Αλέξης Τσίπρας! Με υψωμένη τη γροθιά …

    Βρήκε και αριστερό παπά o Τσίπρας! – Vrike kai aristero papa o …

    http://www.mynews.gr/1/2570708/βρήκε-και-αριστερό-παπά-o-τσίπρας

    Πριν από 20 ώρες – Μέχρι και αριστερούς ιερείς βρήκε στο Μπουένος Aϊρες ο Αλέξης Τσίπρας!Με υψωμένη τη γροθιά φωτογραφήθηκε ο Ελληνοορθόδοξος παπάς …

    Dou.gr – Bρήκε και αριστερό παπά

    http://www.dou.gr/article.php?a=4300556

    Bρήκε και αριστερό παπάΜέχρι και αριστερούς (όπως φαίνεται) ιερείς βρήκε στο Μπουένος Aϊρες ο Αλέξης Τσίπρας! Με υψωμένη τη γροθιά φωτογραφήθηκε ο …

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Το «Έθνος», είδε το δένδρο, κάποιο παπά, και αγνόησε το δάσος του Ταράσιου. Ακολούθησε αναπαραγωγή.
      Αυτά συμβαίνουν μόνιμα στην Ψωροκώσταινα.

  22. Ο/Η λέει:

    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1/%CF%84%CE%B1-%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BA-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1

    Σάββατο, 29 Δεκεμβρίου 2012

    Τα ράσα δεν κάνουν τον… κ. Τσίπρα

    Μήπως το ΄χει παρακάνει ο κ. Αλέξης Τσίπρας στις επαφές του με τους ιερωμένους της ορθόδοξης εκκλησίας; Εντάξει με τον αρχιεπίσκοπο, ΟΚ, ας πούμε ότι είναι θεσμικό το ζήτημα: εκκλησιαστικός ηγέτης ο ένας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο άλλος. Οι υπόλοιποι όμως; Γιατί όπου πάει ο κ. Τσίπρας, το πρώτο που κάνει είναι να επισκεφτεί και να λιβανίσει τους παπάδες;
    Πιάνει και εκθειάζει το μητοπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, αυτόν που έστειλε υφισταμένους του να κάνουν αγιασμό στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής (κάτι που αργότερα έγινε πανελλαδικός θεσμός). Πήγε στα Καλάβρυτα πριν λίγες μέρες, τον έκανε με τα κρεμμυδάκια ο τοπικός επίσκοπος κ. Αμβρόσιος (ναι, ο υμνητής του χουντικού δολοφόνου Ντερτιλή, ο ίδιος που αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή «γλυκιά ελπίδα για τον τόπο» κλπ κλπ), κάθησε ο κ. Τσίπρας δουλικότατα και την έφαγε σαν κυρία, δεν είπε λέξη. Και φοβάμαι πως θ΄ ακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια. Προετοιμαζόμενος για
    την εξουσία (ή, έστω, την πρωτιά στις εκλογές), ο κ. Τσίπρας ακολουθεί όπως φαίνεται το γνωστό ελληνικό διαπολιτικό δόγμα «δε βλέπεις εξουσία χωρίς την εκκλησία».
    Ίσως ο κ. Τσίπρας ξέρει τον Ιουλιανό του Καβάφη στο περίφημο εκείνο «μεγαλοφώνως και μετ’ ευλαβείας / πολλής τες ιερές Γραφές διαβάζει,/ και την χριστιανική του ευσέβεια ο λαός θαυμάζει» («Ο Ιουλιανός εν Νικομηδεία»). Και προσποιείται, όπως προσποιούνταν και ο καβαφικός ήρωας. Βέβαια, όλος ο κόσμος ξέρει την αλήθεια: όπως ο προσποιούμενος Ιουλιανός, έτσι και ο κ. Τσίπρας είναι αδύνατο να περάσει για γνήσιος θεούσος, αδύνατο να ψαρέψει ακροδεξιές και παραεκκλησιαστικές ψήφους. Αντίθετα, καθώς παριστάνει τον εκπρόσωπο του Διαφωτισμού απέναντι στο Μεσαίωνα (ποιος του τα γράφει αυτά, τρομάρα του…), μπορεί να χάσει και κανένα σκεπτόμενο αντικληρικαλιστή ψηφοφόρο.
    Όμως στο ταξίδι του στη Λατινική Αμερική, ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε ακόμα και τον τάχα – μου – θρήσκο εαυτό του. Συναντήθηκε με τον ορθόδοξο αρχιεπίσκοπο Ν. Αμερικής κ. Ταράσιο. Προτού το κάνει όμως, προτού υλοποιήσει την παπαδομανία του των τελευταίων ετών, όφειλε να έχει πληροφορηθεί το ποιον του συγκεκριμένου ιερωμένου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Ταράσιος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του χρυσαυγίτη κ. Περίανδρου(Αντώνη Ανδρουτσόπουλου), που καταδικάστηκε τελεσίδικα για βαρύτατες σωματικές βλάβες εναντίον του κ. Δημήτρη Κουσουρή: ο πρώτος και οι φίλοι του επιτέθηκαν με ρόπαλα στο δεύτερο και στους δικούς του φίλους, οι οποίοι έπιναν αμέριμνοι καφέ. Από τα χτυπήματα, ο κ. Κουσουρής έφτασε στα πρόθυρα του θανάτου και σώθηκε από τύχη. Στο δικαστήριο ο κ. Ταράσιος, παρά την ψευδομαρτυρία του, δεν μπόρεσε να αθωώσει τον κ. Περίανδρο.
    Μετά και απ΄αυτό -και δεδομένου ότι ο Φλωρίνης Αυγουστίνος έχει δυστυχώς πεθάνει- του κ. Τσίπρα τού μένουν οι δεσπότες κ. κ. Σεραφείμ Πειραιώς (με τον οποίο τα έχει βρει μια χαρά άλλη «αριστερή» θεούσα, η κ. Κανέλλη του ΚΚΕ) και Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
    Βιάσου, Αλέξη!

    Δημήτρης Φύσσας
    http://pelasgia.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3655.html

  23. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.Ηλικιωμένος το 2006 κάποιος γεννηθείς το 56?Και είχε βαφτίσει τον περίανδρο πριν 4 δεκαετίες στη βενεζουέλα σε ηλικία 10 ετών? «Μοναδικοί μάρτυρες που επελέγησαν για την υπεράσπισή του ήταν δύο ηλικιωμένοι οικογενειακοί φίλοι, ο γιατρός των γονιών του και ο μητροπολίτης Νοτίου Αμερικής που τον είχε βαφτίσει στη Βενεζουέλα πριν από τέσσερις δεκαετίες»
    Μητροπολίτης Μπουένος Ἄϊρες, ὑπέρτιμος καί ἔξαρχος Νοτίου Ἀμερικῆς, κ. Ταράσιος ἐγεννήθη ἐν Η.Π.Α. τό ἔτος 1956.»http://www.ec-patr.org/hierarchs/show.php?lang=gr&id=57

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Γαννόπουλε,
      θα προσπαθήσω να σας λύσω τις απορίες σας.
      Στο βιογραφικό του μητροπολίτη, το οποίο και εγώ ερεύνησα όπως καταλαβαίνετε γράφει:
      «Τῆ 8ῃ Μαΐου 2001, ἐξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Μπουένος Ἄϊρες».
      Ο πληρης τίτλος του είναι Μητροπολίτης Μπουένος Άιρες και έξαρχος Νότιας Αμερικής.
      Η δίκη Περίανδρου έγινε το 2006, έγινε σε κλίμα ναζιστικών απειλών και ύβρεων, ο μητροπολιτης γνώριζε κάλλιστα τι υπερασπιζόταν και το δικαστήριο έδωσε ποινή 21 χρόνων, πετώντας τα «επαμφοτεροβαρή» (τι λέξη ανακάλυψε ο μπαγάσας ξέροντας ότι ψεύδεται) του Ταράσιου στα σκουπίδια.
      https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=en&article_id=574727

      Στο άρθρο του Ιού της Ελευθεροτυπίας (ένα μήνα μετά τη δίκη, Οκτώβρης 2006) δεν υπήρξε καμία διάψευση, διευκρίνηση κλπ (ας πούμε ότι τα πρώτο δικό μου σχετικό που δημοσιεύτηκε πριν λίγους μήνες βασιζόμενο στον Ιό και μερικά ακόμη στο Διαδίκτυο, είναι ανάξια διάψευσης), άρα δεν βλέπω να υπάρχει κάποιο ζήτημα. Ολόκληρος μητροπολίτης και ολόκληρο πατριαρχείο, μπορούσαν να πουν ξέρετε δεν ήταν ο άγιος Ταράσιος, ήτα ο επίσκοπος Aζορών, Αντιλλών και Ταϊτής & έξαρχος Βενεζουέλας, των Παλαιοημερολογιτών Βαρσανούφιος.

      Το ερώτημα που θέτετε φαίνεται εύλογο, αλλά δεν είναι.
      Σας δημιουργήθηκε η δικαιολογημένη εντύπωση πως ο άγιος Ταράσιος βάφτισε τον Άντωνάκη-Περίανδρο, ως ιερέας.
      Στο δημοσίευμα του Ιού αναφέρεται σαφώς ως νονός: «από τον ρασοφόρο νονό του».

      Επομένως ο μητροπολίτης που γεννήθηκε το 1956, αν δεχτούμε πως ο Περίανδρος γεννήθηκε το 1966 όπως λέτε παίρνοντας ως απόλυτα ακριβή τη φράση προν τέσσερις δεκαετίες (είναι προφανώς έκφραση στρογγυλεύματος του χρόνου, προσωπικά μου φαίνεται νεότερος), θα ήταν την εποχή της βάπτισης 10 έως (15 κρίνω εγώ) χρονών.
      Για να μην πάω μακριά, εγώ βάφτισα ως νονός μαζί με τον αδελφό μου ένα παιδάκι όταν ήμουν 9 χρονών.
      Μην παίρνετε στα σοβαρά το θεσμό του νονού, είναι εφεύρημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας για να μαντρώνει την πελατεία της από βρέφη (οι Χριστιανοί των Αποστολικών χρόνων και για πολύ μετά βαπτιζόντουσαν ενήλικοι, οι Προτεστάντες που ακολουθούν το Ευαγγέλιο και όχι τη βυζαντινή παράδοση τον αρνούνται), είναι θεσμός αντιευαγγελικός, νομικά ανυπόστατος και πρακτικά ανενεργός.
      Απομένει εκείνο το «ηλικιωμένοι» για τον μητροπολίτη ( και το γέρο γιατρό) που ήταν ακριβώς 50 χρόνων όταν πήγε να καταθέσει πως φταίει και το θύμα που έπινε τον καφέ του. Νομίζω πως στα μάτια ενός νέου, αλλά και ενός μεγαλύτερου, ένας 50χρονος ρασοφόρος με γκρίζα γένεια, μπορεί κάλλιστα να φανεί ηλικιωμένος, ειδικά αν χρειαστεί να τον τσουβαλιάσει με κάποιο χαρακτηρισμό μαζί με έαν άλλο, όντως ηλικιωμένο. Βλέποντας τον ιερό Ταράσιο, νομίζω ότι η αγιότητα,η ιεροπρέπεια, η νηστεία και η εν γένει ασκητικότητά του, του προσθέτουν χρόνια, κι αυτό πρέπει να το προσέξει.

  24. Το λινκ αυτό -που είναι σύγχρονο της δίκης περίανδρου- αναφέρεται σε «πρώην μητροπολίτη».
    http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=757%3A—-21&catid=19&Itemid=42

    Επίσης βρήκα και αυτά.

    Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουένος Άυρες κύριος Γεννάδιος. 08-04-1979.
    (Οικουμενικό Πατριαρχείο).

    Ο Γεννάδιος Χρυσουλάκης γεννήθηκε στα Περιβολάκια Σητείας Κρήτης το 1924. Σπούδασε τη Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 1944 εκάρη μοναχός στην Ιερά Μονή Τοπλού στη Σητεία. Διάκονος χειροτονήθηκε το 1944 και Πρεσβύτερος το 1946. Υπηρέτησε επί τριετία ως στρατιωτικός ιερεύς και στη συνέχεια ως Εφημέριος σε διάφορες ενορίες της Θεσσαλονίκης. Από το 1965 μέχρι το 1979 υπηρέτησε ως Εφημέριος στη Νότιο Αμερική. Στις 8 Απριλίου 1979 χειροτονήθηκε Επίσκοπος Μπουένος Άυρες. Στις 24 Σεπτεμβρίου 1996 μετά την απόσπαση της Επισκοπής Μπουένος Άυρες από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την προαγωγή της σε Μητρόπολη προήχθη σε Μητροπολίτη. Στις 30 Απριλίου 2001 παραιτήθηκε για λόγους υγείας. http://users.sch.gr/markmarkou/1979/new1979.htm

    Να και η βενεζουέλα «Το 1979, με την εγκατάστασή του στο Μπουένος Άϊρες, ο Μητροπολίτης Γεννάδιος μετέφερε από το ** Καράκας της Βενεζουέλας*** τη μηνιαία εφημερίδα «Ελληνικό Φως » http://researchonline.nd.edu.au/cgi/viewcontent.cgi?article=1011&context=arts_chapters

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αν πρόκειται για λάθος, αυτο ξεκινάει από τον Ιό που μιλάει για μητροπολίτη Νότιας Αμερικής και όχι τέως Νότιας Αμερικής.
      Δημοσιεύτηκε σε κάποια μεγάλη εφημερίδα και δεν διαψεύστηκε από το θιγόμενο ούτε από το πατριαρχείο.Εγώ ευχαρίστως θα κάνω update με την επιφύλαξη της παρατήρησής σας.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Άφού εκφράσω την απορία μου γιατί το πατριαρχείο, ο κ.Ταράσιος ή κάποιος άλλος δεν φρόντισε ποτέ να διορθώσει τον Ιό, ίσως και ο ίδιος ο κ.Γεννάδιος που φέρεται ότι ζει ακόμη και εικάζω ότι το 2006 αν και πολύ γέρος (82), μπορούσε και όφειλε να το κάνει για να μην θίγεται ο διάδοχός του, αναρωτιέμαι και το εξής.
      Την εποχή της βάπτισης του Περίανδρου στη Βενεζουέλα, κάπου στη δεκαετία του ’60) ο Γεννάδιος ήταν ήδη προ πολλού ιερέας, («Διάκονος χειροτονήθηκε το 1944 και Πρεσβύτερος το 1946») Είναι λίγο ασυνήθιστο να είναι νονός (ο Ιός ξεκάθαρα τον αναφέρει ως νονό) ο ιερέας, ο ιερέας τελεί το μυστήριο, o νονός είναι λαϊκός (ο Ταράσιος ήταν τότε λαϊκός), ούτε υπάρχουν τόσοι ορθόδοξοι ιερείς εκεί για να έχουν την πολυτέλεια να κάνει ο ένας τους το νονό.

      Όσον αφορά στον κ.Τσίπρα να υποθέσω ότι ρώτησε, έμαθε ότι ο Ταράσιος δεν ήταν μάρτυρας του Περίανδρου, ήταν ο Γεννάδιος και έτσι τον επισκέφθηκε. Χάθηκε κάποιος δικός του να μας το πει κι εμάς τόσες μέρες να μην αδικούμε τον αρχηγό του;

      Σε κάθε περίπτωση εκτιμώ την παρέμβασή σας, δεν θέλω να αδικήσω κανέναν, αλλά οι αρμόδιοι δυστυχώς δεν διέψευσαν, όταν και όπου έπρεπε, κι αν έτσι είναι τα πράγματα όπως λέτε, δεν φταίω εγώ.

      • Ο/Η Iερέας Χ λέει:

        Φίλτατε Λασκαράτε έχετε δίκιο.
        Ο ιερεύς δεν δύναται, όλως εξαιρέτως επισκοπική τή αδεία και μόνον, να είναι ανάδοχος.
        Εφ’όσον η έγκριτος εφημερίς Ελρυθεροτυπία τον αναφέρει αδιαμαρτυρήτως άχρι τούδε ως «νονό», αποκλείει το ενδεχόμενον να πρόκειται δια τον μακαριστόν Γεννάδιον, όστις τότε ήτο ήδη από μακρού ιερεύς.
        Δια πάντα αμφιβάλλοντα ιδού:

        Ο ανάδοχος

        Ο ανάδοχος

        (….)

        Ανάδοχος (κοιν. νουνός, νουνά) ονομάζεται αυτός που αναδέχεται από την κολυμβήθρα αυτόν που βαπτίστηκε. Ο θεσμός του αναδόχου εμφανίζεται κατά τον Β’ αιώνα. Στη Δύση έχουμε μαρτυρία για πρώτη φορά από τον Τερτυλλιανό. Στην ελληνική εκκλησιαστική ορολογία για πρώτη φορά τον αναφέρει ο Άγιος Διονύσιος Αρεοπαγίτης (5ος αι) έπειτα δε και ο Χρυσόστομος.

        Ανάδοχοι δεν μπορούν να γίνουν σύμφωνα με τις εκκλησιαστικές και πολιτικές διατάξεις:
        1)

        (…..)

        8) Οι κληρικοί όλων των βαθμών ιεροσύνης και οι μοναχοί· μόνο σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μπορεί να γίνει εξαίρεση ως προς τους τελευταίους, κατόπιν άδειας της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής.

  25. Ο/Η Po λέει:

    Αγαπητέ, παλαιότατε σχολιαστη Iερέα Χ,
    Βάλατε τα πράγματα στη θέση τους.

    Η Ελευθεροτυπία -για το ζήτημα αυτό- ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΕ ΠΟΤΕ.

    Ευχαριστούμε!

    (ας μειώσει τα πολλά σούρτα-φέρτα με ιερωμένους ο κ.Τσίπρας)

  26. Μπορούσατε (μπορείτε ακόμα) να το διασταυρώσετε, και να πράξετε τα δέοντα.http://www.ortodoxia.com/index_es.php Η συλλογιστική «ρώτησε, έμαθε ότι ο Ταράσιος δεν ήταν μάρτυρας του Περίανδρου» δεν στέκει.Είναι αντίστοιχο του να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.Υπάρχουν επίσης και άλλα ενδεχόμενα.Να γνώριζε -από ομογενείς του χώρου, ή από στελέχη που ασχολούνται με αυτά τα θέματα- το ποιόν του μητροπολίτη.

    » Χάθηκε κάποιος δικός του να μας το πει κι εμάς τόσες μέρες να μην αδικούμε τον αρχηγό του;»
    Είδατε τελικά?Σίγουρα θα το ήθελαν από τον ΣΥΡΙΖΑ , αλλά δεν είναι εύκολο να κυνηγάει κανείς και να διαψεύδει.Έτυχε και μου κίνησε εμένα την περιέργεια (και να έχω αϋπνία χθες).Το άρθρο σας όμως έχει αναπαραχθεί ήδη στο διαδίκτυο, και πιθανόν μετά από λίγο καιρό να έχει την τύχη της «ρήσης του κίσσινγκερ».

    • Ο/Η Po λέει:

      Αγαπητέ κ. Γιαννόπουλε, το άρθρο μας είναι ακριβές.
      Απ’ όπου κι αν το ελέγξει κανείς.
      Δεν θα διαψευστεί.
      (μάλλον Μακάρι να διαψευστεί για το καλό του κ.Τσίπρα)
      Εδώ είμαστε.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kύριε Γιαννόπουλε,
      αφού σας συγχαρώ για το ζήλο σας, επιτρέψτε μου να βάλω κάποια πράγματα στη θέση τους.
      1.Όσο αφορά στον κ.Τσίπρα, διαθέτει τεράστιο μηχανισμό, ήδη ένα μέλος της Κ.Ε του κόμματός του σχολιάζει εδώ.
      Αν ήσασταν τακτικός αναγνώστης θα το γνωρίζατε. Έχει κάθε ευχέρεια να είχε ρωτήσει τον άγιο Ταράσιο κλπ, οργάνωση και φίλους στην Αργεντινή και να απαντήσει μέσω κάποιου κομματικού-χαμηλόβαθμου- στελέχους ευθέως.
      Είναι επιτρέψτε μου να πω και ζήτημα ευαισθησίας.
      Το ενδιαφέρον σας νομίζω πως είναι εκ του περισσού.
      2. Όσον αφορά στον Άγιο Ταράσιο, έχει υποχρέωση να φροντίζει για την έξωθεν καλή μαρτυρία του, ώστε να μην σκανδαλίζονται οι πιστοί.
      Δεν το έχει κάνει.

      3. Φέρεστε σαν να μην γνωρίζετε ότι υπάρχει εδώ και 6 χρόνια δημοσιέυμα μιας έγκυρης εφημερίδας της Ελευθεροτυπίας, το οποίο υπάρχει και στο Διαδίκτυο, το οποίο με σαφήνεια αναφέρει μητροπολίτη Ν.Αμερικής νονό του Περίανδρου. Το 2006 μητροπολίτης Ν.Αμερικής΄ήταν και είναι ο κ.Ταράσιος. Αν υποθέσωμε ότι εκ παραδρομής η εφημερίδα δεν ανέφερε το «τέως», οπότε πάμε στο Γεννάδιο, γεννιέται το ερώτημα για την ιδιότητα του νονού που ο ιερέας τότε Γεννάδιος ήταν σχεδόν αδύνατο να έχει.
      Σε κάθε περίπτωση οι δυο μητροπολίτες αλλά νομίζω κυρίως το πατριαρχείο, σε μια ανάπαυλα των δραστηριοτήτων του (Κύκλος της Πάτμου, μονή Χρυσοβαλάντου, δημοσιεύματα Γρηγόρη Μιχαλόπουλου κλπ), όφειλε να είχε απαντήσει στην εφημερίδα η οποία θα είχε παραθέσει τη σχετική διευκρίνηση στην ιστοσελίδα κλπ

      4. Σε κάθε περίπτωση το πατριαρχείο, είτε Γεννάδιος λέγεται αυτός είτε Ταράσιος, οφείλει μια εξήγηση.
      Δικαιολογεί τους αρχιερείς του που πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης Χρυσαυγιτών σε δολοφονικού τύπου επιθέσεις;
      Δικαιολογεί καταθέσεις αρχιερατικές του τύπου «φταίγανε και οι δυο» που προκάλεσαν τα ειρωνικα σχολια των δικαστών;
      Από που αντλούσε ο μητροπολίτης Γενάδιος ή Ταράσιος τη βεβαιότητα ότι φταίει το ίδιο ο ροπαλοφόρος και αυτός που πίνει καφέ.

      Ακούστε κύριε.
      Το πατριαρχείο δεν έχει απολογηθεί για τους ύμνους του πατριάρχη Αθηναγόρα στη Χούντα, δεν είχε την ευαισθησία να απαντήσει στον Ιό, πολύ δε περισσότερο δεν είχε και δεν θα έχει σε εμάς.
      Όσον αφορά στην παρομοίωση με την περιβόητη δήθεν ρήση Κίσιγκερ, νομίζω πως υπερβάλετε και μας θίγετε και ως προς την έκταση και ως προς το κίνητρο.
      Η ρήση αποδώθηκε αυθαίρετα και αστήρικτα στο Κίσιγκερ, διαψεύστηκε επανειλημμένα και η πηγή της είδησης είχε προφανή δόλο.
      Εγώ εδώ έκανα update στο ποστ, δημοσιεύσαμε όλο το μεταξύ μας διάλογο, και όλα αυτά με καλή πίστη και διάθεση να μην αδικηθεί κανείς, για ένα ενδεχόμενο που δεν αποδεικνύεται ούτε με δημοσιεύματα του Τύπου, ούτε με διαψεύσεις ή με κάποιο σοβαρό αντιεπιχείρημα.
      Δεν είναι δική μου υποχρέωση να αλληλογραφήσω-ως ανώνυμος; μπορώ; γίνεται; με ποιά εγκυρότητα; πως θα διαχειριστώ την όποια απάντηση; για ένα σοβαρό δημοσίευμα εφημερίδας που υπήρχαν-υπάρχουν τρεις υπόχρεοι να απαντήσουν, όχι ιδιώτες, το πατριαρχείο, και δυο μητροπολίτες ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ, δεν διευκρίνησαν, ενώ είχαν και έχουν (δεν ξέρω αν ζει ο Γεννάδιος) κάθε δυνατότητα να απαντήσουν.
      Ειδικά ο Γεννάδιος οφειλε να είχε διευκρινίσει και προστατεύσει τον Ταράσιο, αν ήταν αυτός ο μάρτυρας.

      Μετά από τόση συνομιλία, αισθάνομαι πως έχω και εγώ το δικαιωμα να σας απευθύνω μια παραίνεση:
      Ρωτείστε την Α.Θ.Π. γιατί τόση σιωπή σε τόσα μη κολακευτικά δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν το πατριαρχείο.
      Σε κάθε περίπτωση ο πατριάρχης μας χρωστάει συγχαρητήρια γιατί έχουμε την ευαισθησία να θίγουμε εκρεμμή θέματα στα οποία οφείλει απαντήσεις.

  27. Διορθώστε τουλάχιστον το «Χρήστο Κουσουρή» σε «Δημήτρη Κουσουρή», που είναι πιο σωστό.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Το δίορθωσα κύριε, σας ευχαριστώ.

      Επιτρέψτε μου να σας πω πως η παρατήρησή σας στο σχετικό άρθρο της Athens Voice πως ο Ιός δεν αναφέρει το όνομα Ταράσιος, δεν λέει πολλά πράγματα γιατί αν εγώ πω ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, αναφερόμενος σε σημερινό συμβάν, αυτονόητα εννοώ τον κ.Ιερώνυμο.

      Με την ευκαιρία θέλω να σας υπενθυμίσω ότι αυτόκλητος υπερασπίζεστε-δικαίωμά σας- πρόσωπα και οργανισμούς που διαθέτουν μεγάλη δύναμη και οικονομική επιφάνεια και αμέλησαν να υπερασπιστούν την υπόθεση που τους αφορά.
      Εσείς δεν διαθέτε δυστυχώς την μαρτυρία του αυτόπτη, του γνώστη, ή του νόμιμου εκπρόσωπου, ούτε τα αναγκαία αποδεικτικά ή ανατρεπτικά στοιχεία και με καλείται να κατηγορήσω (αν αποκλείσω άμεσα, χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, τον άγιο Ταράσιο, προκύπτει αυτόματα ο Άγιος Γεννάδιος) τον υπέργηρο ή και ενδεχομένως μακαρίτη άγιο Γεννάδιο, χωρίς σοβαρά στοιχεία. Δεν μπορώ να το κάνω, έκανα άμεσα στο post μου update όπου αναφέρω το σχόλιό σας, επιφυλασσόμενος. Έχω κι εγώ κάθε δικαίωμα να αναφέρομαι σε δημοσίευμα μεγάλης και έγκυρης αθηναϊκής εφημερίδας το οποίο δεν διάψευσαν και αν αυτοί θεωρούν ότι αδικούνται από το δημοσίευμα που αναπαρήγαγα, μπορούν να αποταθούν και στην πολύ σοβαρή πηγή μου και εδώ και θα αποκατασταθεί το θέμα όσο μας αφορά πάραυτα.

      Η αλήθεια είναι ότι οι Άγιοι πατέρες, σκέπτονται λίγο περίεργα. Θυμάμαι τον μακαρίτη μητροπολίτη Ηλείας άγιο Αθανάσιο, που αντί να κάνει αγωγή στην Ελευθεροτυπία και στον Σπ.Καρατζαφέρη, για τα όσα δημοσίευαν-εξευτελιστικότατα-εναντίον του, μύνησε μια τοπική εφημεριδούλα, που τα αναπαρήγαγε.
      Αντί να βαράω το γάιδαρο λέει ο λαός, βαράω το σαμάρι.
      Ευλόγως ασφαλώς.

      • Η αλήθεια είναι ότι δεν ενδιαφέρομαι για τον μητροπολίτη, ούτε για το πατριαρχείο γενικότερα.Κίνητρο της «έρευνας» ήταν η διερεύνηση της πιθανότητας να ποζάρει ο μάρτυρας υπεράσπισης τους περίανδρου με υψωμένη γροθιά δίπλα στον αλέξη τσίπρα.Δεν με ενδιαφέρει από που προέρχεται η είδηση πάνω στην οποία βασίστηκε το γλαφυρό σας ποστ, αλλά το κατά πόσον το υπαρκτό πρόσωπο ταράσιος ήταν αυτός που κατέθεσε υπέρ του περίανδρου.Αν δεν ήταν -που είμαι πλέον βέβαιος γιατί κάπου πήρε το μάτι μου τον ,κατά πάσα πιθανότητα εν ζωή και όχι μακαριστό γέροντα γεννάδιο, να εκφωνεί λόγο σε εκδήλωση «συλλόγου φίλων του τάματος του έθνους»- τότε νομίζω ότι η είδηση περί σχέσης τσίπρα, περίανδρου και ξυλοδαρμού του κουσουρή, είναι άγαρμπα παραφουσκωμένη.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Σας ζητώ συγνώμη που σας παρεξήγησα.
        Όπως σας λέει και ο κ.Ροίδης και το εννοεί, μακάρι να έχω άθελά μας αδικήσει τον κ.Τσίπρα, χωρίς να φταίω, γιατί το στοιχειοθέτησα, και μπορούν από ολόκληρο κόμμα να ερευνήσουν και να μας πουν.

        Πάντως μην ανησυχείτε.
        Ο ιερέας που φωτογραφήθηκε στο «Έθνος» με υψωμένη γροθιά, δεν είναι ο κ.Ταράσιος. Αυτόν θα τον βρείτε σε βίντεο σχολιαστή μας να ξεναγεί τον κ.Τσίπρα στον καθεδρικό του, χωρίς υψωμένη γροθιά.

        Έχουμε δέκα χιλιάδες λόγους να θέλουμε την Αριστερά τίμια, σοβαρή, ειλικρινή, και έτοιμη να βοηθήσει τη χώρα κυβερνώντας την.
        Αν είμαστε σκληροί με τον κ.Τσίπρα είναι γιατί δεν τιμάει στο βαθμό που θα έπρεπε-κατά τη γνώμη μας-αυτά που εκπροσωπεί.

        Η χώρα δεν χρειάζεται μια καρικατούρα του παλιού ανδρεοπαπανδρεϊκού ή του νεότερου ΠΑΣΟΚ των Σημίτη-ΓΑΠ-Βενιζέλου.Δεν υπάρχει ούτε ιχνος τέτοιας δυνατότητας.

        Αναγνωρίζω την καλή σας πρόθεση, σας ευχαριστώ στο βαθμό που συνεισφέρατε στην έρευνα της αλήθειας, τον λόγο έχουν άλλοι αρμοδιότεροι, παρακαλώ να αναγνωρίσετε και τις δικές μας καλές προθέσεις και να μην μας αδικείτε με παρομοιώσεις με αυτούς που χάλκευσαν μια αυτονόητα αδιανόητη δήλωση Κίσιγκερ.

  28. Ο/Η Ι. Ρίζος λέει:

    Να ένα καλό κείμενο:

    Η «Χρυσή Αυγή» και οι πρόσφυγες του ‘22

    Η «Χρυσή Αυγή» και οι πρόσφυγες του ‘22

  29. Ο/Η lascapigliata λέει:

    «Δυστυχώς, η άγνοια περί των εκτός Ελλάδας, δυναμιτίζει το έκτακτο κατά τα άλλα επιχείρημα του κ. Φύσσα.

    Ο αρχιεπίσκοπος N. Αμερικής Ταράσιος, τον οποίο συνάντησε ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει καμμία σχέση με τον χρυσαυγίτη Περίανδρο, ούτε βέβαια πήγε ως μάρτυρας στη δίκη του.

    Αυτά που αναφέρει ο κος. Φύσσας αφορούν μάλλον τον Μητροπολίτη Μπουένος Άιρες Γεννάδιο. Βέβαια και τον Ταράσιο να αφορούν, χέστηκε η φοράδα στ’ αλώνι ―που λέει ο λαός μας―, αν ένας μητροπολίτης τον οποίο συνάντησε ο Τσίπρας για κάνα διώρο στα πλαίσια του ταξιδιού του είχε υπερασπιστεί προ δεκαετίας έναν χρυσαυγίτη βαφτισιμιό του. Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων ζητούσε παραδοσιακά η δεξιά, όχι η αριστερά.»
    http://www.ahinos.com/2012/12/30/bathfarts/

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      O κ.Φύσσας άντλησε από εμένα και εγώ από την «Ελευθεροτυπία», που ανέφερε μητροπολίτη Ν.Αμερικής και όχι τέως μητροπολίτη.
      Ασφαλώς για τους περισσότερους, για την Εκκλησία και για εσάς (;) ισχύει η ρήση για τη φοράδα.
      Εδώ δεκάδες ιερείς ευλογούν, εν πλήρη γνώσει της δρασης της, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, μητροπολίτες την επαινούν ανοιχτά, ο Αρχιεπίσκοπος ραντίζει με αγιασμό στη Βουλή τον ποιητή Φύρερ
      (…Τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός,
      Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν…
      Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας,
      Στο βάθρο του βωμού,
      Τραγόμορφος, σατανικά υπέροχος
      Την ώρα δοξάζει της θυσίας
      Των ευγενών ενστίκτων και της βίας
      Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης, ο Μέγας Πάν..)

      Πηγή: Όταν ο Νίκος Μιχαλολιάκος υμνούσε το Αστραφτερό Σκοτάδι Του Εωσφόρου | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/49497#ixzz2Ghr3OPeD)

      τι ζήτημα μπαίνει αν 6 χρόνια πριν κάποιος πατριαρχικός μητροπολίτης, Ταράσιος ή Γεννάδιος, πήγε μάρτυρας να καταθέσει κωμικοτραγικά υπέρ του βαφτισιμιού του Περίανδρου;
      Γι’αυτό και η πλήρης απάθεια στο από εξαετίας δημοσίευμα του Ιού.
      Το πατριαρχείο επιδεικνύει απάθεια και για πολύ χειρότερα, π.χ. αρνείται να εξηγήσει στους πιστούς και στην κοινωνία γιατί καθαίρεσε τους αγίους μητροπολίτες Παϊσιο και Βικέντιο,
      http://www.amen.gr/article4152
      πως αθώωσε τον όσιο Ιωσήφ Βατοπεδινό

      Επείγον: Προς όλους τους bloggers (προς διάδοση) – Update


      και κάνει την πάπια στην πρόσφατη έκρηξη του Κύκλου της Πάτμου:
      http://aktines.blogspot.gr/2012/08/blog-post_29.html

      Όσοι αριστεροί πολιτικοί έχουν πάρε δώσε με πατριάρχες, αρχιεπισκόπους και μητροπολίτες, ας τα έχουν αυτά και πάρα πολλά ακόμη, στο μυαλό τους και στη συνείδησή τους.

      • Ο/Η lascapigliata λέει:

        Επίσης έχει μητροπολίτες που καταδικάσανε τη Χρυσή Αυγή…άρα;

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Ακούστε,
        το «καταδίκασαν» είναι πολύ σχετικό.
        Αν θέλουμε να κοροϊδεύομε τον εαυτό μας, ναι καταδίκασαν.
        Αν όχι, τότε βλέπουμε:
        1.Την τεράστια καθυστέρηση.
        2.Τη θεωρία των δυο άκρων που δυο τουλάχιστον (Κορινθίας, Φθιώτιδος) από τους 9, πλάσαραν.
        3.Τις ρατσιστικές δηλώσεις του ενός (Άνθιμος Θεσσαλονίκης)
        4.Τη συμμετοχή του ενός (Σιάτιστας) σε ρατσιστική επιτροπή του Χουντόδουλου.
        5.Τη μη καταδίκη, προφορική εννοώ, των ιερέων που ευλογούν τα άντρα της Χ.Α., ιδιαίτερα αυτό αφορά δυο από τους 9, (Κορινθίας-Χαλκίδος), που ιερείς τους έχουν διαπράξει το αδίκημα.
        6.Την απουσία κάθε ίχνους αγωνίας και χριστιανικής μέριμνας για τους μαχαιρωμένους μετανάστες (η Αστυνομία κατά κανόνα τους συλλαμβάνει ή και τους απελαύνει), για την ατιμωρησία των δραστών κλπ
        7.Την απουσία κάθε νύξης για το Σατανισμό της Χ.Α.
        8. Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε, υπάρχουν περισσότεροι από 100 επίσκοποι, δείτε τι ποσοστό και πως, «καταδίκασαν».

        Αν η Αριστερά θέλει να κοροϊδεύει τον εαυτό της κλείνοντας τα μάτια της, εγώ δεν μπορώ να ακολουθήσω.

        Διαβάστε αν θέλετε αναλυτικότερα:

        Μιράκωλο: Επίσκοποι ανακαλύπτουν το Ευαγγέλιο


        Μιράκωλο: Επίσκοποι ανακαλύπτουν το Ευαγγέλιο

      • Ο/Η lascapigliata λέει:

        Άρα ακόμα και αν καταδικάσει η Εκκλησία εμάς στα αρχίδια μας γιατί είμαστε κατά της Εκκλησίας; Κάπως έτσι;

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        1.Η Εκκλησία δεν καταδίκασε ποτέ και πουθενά, γι’αυτό και θεολόγοι και ομάδες χριστιανών της ζητούν επίμονα να το κάνει.
        Τα σχόλια σας είναι εμπαθή και κακόπιστα.
        Κρίνετε από τον εαυτό σας, δεν είμαστε εμείς εμπαθείς, ψάχνουμε με το φανάρι του Διογένη να βρούμε κάτι καλό στον κλήρο η στους πιστούς για να το αναδείξουμε. Ένας παπάς, ο π.Δημήτριος Θεοφίλου βγήκε και καταδίκασε απερίφραστα και αναδημοσιεύσαμε κεντρικά το άρθρο του.
        Τα γράφουμε αυτά αναλυτικά στο σημερινό μας άρθρο, δίνουμε δημοσιότητα στις δηλώσεις χριστιανών ορθοδόξων κατά της Χ.Α. και κατά της ολιγωρίας της επίσημης Εκκλησίας, αλλά δεν θέλετε να τα ξέρετε.

        Μερικοί μητροπολίτες καταδίκασαν, με τον τρόπο που το έκαναν.
        Τα άκρα βλάπτουν κλπ δεν αποτελούν καταδίκη.

        2.Θα σας παρακαλέσω τη φρασεολογία σας να μην την χρησιμοποιείτε εδώ, με τους ομοίους σας μόνο.

  30. Ο/Η avantgarde2009 λέει:

    Πάντως σε άρθρο του Δημήτρη Γκιβίση υπό τον τίτλο: “[στήλες] Εκκλησία: το έθνος, η αιμομιξία και η κρίση” που δημοσιεύτηκε την 1/12/2012 στο Rednotebook http://www.rednotebook.gr/details.php?id=8016
    επιβεβαιώνει την παρουσία του Ταράσιου ως μητροπολίτη Ν. Αμερικής στη δίκη Περίναδρου. Αντιγράφουμε από το εν λόγω άρθρο, ευχόμενοι και μεις επι τη ευκαιρία του νεου έτους να προκειται για λάθος του δαίμονα του τυπογραφίου

    …”Η προβληματική προσπάθεια
    Το τελευταίο διάστημα, παρατηρούμε μια δειλή λεκτική εναντίωση μέρους της εκκλησίας στην Χρυσή Αυγή, μια προσπάθεια ομολογουμένως ενδιαφέρουσα, καθώς είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο από έναν θεσμό που στις τάξεις του υπάρχουν αρκετά σταγονίδια που έχουν ιδεολογική συγγένεια μαζί της (σημ: το «προνόμιο» δεν είναι αποκλειστικά εγχώριο, όπως έδειξε και ο ορθόδοξος μητροπολίτης Αργεντινής Ταράσιος, που είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του χρυσαυγίτη Περίανδρου στη δίκη για την δολοφονική επίθεση εναντίον του Κουσουρή)”…

    • Ο/Η Po λέει:

      Αγαπητέ φίλε του avantgarde2009…
      Όπως έγραψα σε προηγούμενο σχόλιο: (Μακάρι να, αλλά) ΔΕΝ θα μας διαψεύσει επισήμως κανείς, διότι…
      ΔΕΝ διαψεύστηκε ποτέ από το 2006 που το δημοσίευσε ο «Ιός» της Ελευθεροτυπίας.

      Ευχαριστούμε!

      😐

  31. Ο/Η avantgarde2009 λέει:

    Eπίσης στο ιστολόγιο Apropos επιβεβαιώνεται σε ανύποπτο χρόνο (4/3/2009) η παρουσία του Ταράσιου στη δίκη του Περίανδρου με την ιδιότητα του μητροπολίτη καθώς και του νονού του. Μάλλον πρόκειται ξανα για οτν ίδιο δαίμονα…
    http://mementumvivere.blogspot.gr/2009/03/blog-post_5376.html

  32. «Τί έχει συμβεί όμως;
    Κατ’ αρχάς ο Τσίπρας δεν είχε κάποιο ραντεβού με τον μητροπολίτη, αλλά συμμετείχαν από κοινού στην εκδήλωση των Ελλήνων της Αργεντινής. Το βασικό όμως είναι ότι ο μητροπολίτης που είχε υπερασπιστεί τον Περίανδρο δεν ήταν ο Ταράσιος, αλλά ο Γεώργιος Γεννάδιος Χρυσουλάκης. Όπως μάλιστα προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης του Περίανδρου, ο Γεννάδιος ήταν ήδη από τότε μόνιμος κάτοικος Αθηνών.
    Εν ολίγοις, για μια ακόμα φορά το διαδίκτυο έκανε την πατάτα του. Ευτυχώς που υπάρχουν δημοσιογράφοι ερευνητές σαν τον Δημήτρη Ψαρρά (του Ιού) που κρατάνε καλά αρχεία…»
    http://www.left.gr/article.php?id=19398

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Γιανόπουλε,
      θα προσθέσω στο κείμενο τη διάψευση του left.gr
      με τρεις αναπόφευκτες παρατηρήσεις.

      1. Το left.gr αποφεύγει να αναφερθεί ότι το λάθος μας δεν ήταν κακόπιστο, λή ουρανοκατέβατο, αλλά οφειλόταν στο ότι ο Ιός έγραψε μητροπολίτης Ν.Αμερικής και όχι τέως μητροπολίτης Ν.Αμερικής. Το πρώτο οδηγούσε στον Ταράσιο το δεύτερο στο Γεννάδιο.
      2. Το οτι ο κ.Τσίπρας δεν είχε ραντεβού, δεν ήταν δυνατόν να το ξέρουμε, δεν γράφτηκε πουθενά. Παντού γράφτηκε ότι συναντήθηκε με το δεσπότη και ξεναγήθηκε κλπ. Αντιγράφω από το ίδιο το left.gr: «, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη Νοτίου Αμερικής Ταράσιο, ξεναγήθηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια παραβρέθηκε σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας στο Μπουένος Άιρες».
      http://www.left.gr/article.php?id=18783

      2.Αποφεύγει να σημειώσει ότι με μοναδικό υλικό τις δικές σας παρατηρήσεις, αμέσως δημοσιεύσαμε τις επιφυλάξεις μας ζητώντας μάλιστα προκαταβολικά συγνώμη, αν αυτές αποδειχθούν σωστές.
      Έστειλα μάλιστα και σχετικό ενημερωτικό σχόλιο στο avantgarde που είχε αναδημοσιεύσει, διορθώσαμε προκατβολικά κάθε αναφορά μας σε άλλα αρθρα σε απλά μητροπολίτη Ν.Αμερικής. Το «Βαθύ Κόκκινο» είχε κλειστά τα σχόλια του, το δε Idymedia είχε ήδη διαγράψει το άρθρο..
      3.Αυτό το «το Διαδίκτυο έκανε την πατάτα του», με εκπλήσσει, διότι και το left.gr ανήκει στο Διαδίκτυο
      Αναρωτιέμαι όμως αν μόνο το Διαδίκτυο κάνει λάθη, δηλαδή το μητροπολίτης Ν.Αμερικής αντί του τεως μητροπολίτης Ν.Αμερικής που έγραψε ο έντυπος Τύπος, δεν είναι λάθος;
      Διαβλέπω μια επαγγελματική ενόχληση κατά του Διαδίκτυου, ή κάνω λάθος;

  33. Ο/Η Tasos λέει:

    Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι οτι το rednotebook και άλλα sites έκαναν λάθος.Μπέρδεχαν τους μητροπολίτες.

  34. Ο/Η sarant λέει:

    Πάντως από το ρεπορτάζ του Ιού προκύπτει σαφώς ότι ο ιερωμένος που κατέθεσε στη δίκη δήλωσε νονός του Περίανδρου, βάφτιση που έγινε περί το 1965 (πριν από 4 δεκαετίες, το 2006). Αυτό αποκλείει τον Ταράσιο, ο οποίος, στην ιστοσελίδα του, εμφανίζεται γεννημένος το 1956.
    http://www.ec-patr.org/hierarchs/show.php?lang=gr&id=57

    Ποια άλλη διάψευση χρειάζεται; Η κοινή λογική δεν αρκεί;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Βιαζόσαστε κύριε Σαραντάκο να προσφέρετε τις καλές σας υπηρεσίες, χωρίς όμως να έχετε διαβάσει:
      Αν διαβάζατε το παλιότερο πρώτο Update μου, θα δείτε ότι αυτό που επικαλείστε έδειχνε πιό πολύ τον κ.Ταράσιο, παρά το άγιο Γεννάδιο:
      «Ο Ιός της Ελευθεροτυπίας από το οποίο αντλήσαμε την πληροφορία δεν αναφερόταν σε τέως μητροπολίτη Ν.Αμερικής, αλλά στον μητροπολίτη Ν.Αμερικής χωρίς να τον κατονομάζει [αλλά στην εποχή που αναφέρεται (2006) μητροπολίτης ήτα ο Ταράσιος], και μάλιστα νονό του δράστη, γεγονός που σχεδόν αποκλείει το Γεννάδιο, που ως ιερωμένος την εποχή της βάπτισης είχε κώλυμα να είναι ανάδοχος».

      Επίσης μπορείτε να διαβάσετε και το σχετικό διάλογο που προηγήθηκε, και δίνει ολοκληρωμένη απάντηση σε αυτό το επιχείρημα:

      Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής


      laskaratos 30/12
      ……….
      Την εποχή της βάπτισης του Περίανδρου στη Βενεζουέλα, κάπου στη δεκαετία του ’60) ο Γεννάδιος ήταν ήδη προ πολλού ιερέας, (“Διάκονος χειροτονήθηκε το 1944 και Πρεσβύτερος το 1946″) Είναι λίγο ασυνήθιστο να είναι νονός (ο Ιός ξεκάθαρα τον αναφέρει ως νονό) ο ιερέας, ο ιερέας τελεί το μυστήριο, o νονός είναι λαϊκός (ο Ταράσιος ήταν τότε λαϊκός), ούτε υπάρχουν τόσοι ορθόδοξοι ιερείς εκεί για να έχουν την πολυτέλεια να κάνει ο ένας τους το νονό.

      Iερέας Χ 30/12/2012 στις 10:55 πμ

      Φίλτατε Λασκαράτε έχετε δίκιο.
      Ο ιερεύς δεν δύναται, όλως εξαιρέτως επισκοπική τή αδεία και μόνον, να είναι ανάδοχος.
      Εφ’όσον η έγκριτος εφημερίς Ελρυθεροτυπία τον αναφέρει αδιαμαρτυρήτως άχρι τούδε ως “νονό”, αποκλείει το ενδεχόμενον να πρόκειται δια τον μακαριστόν Γεννάδιον, όστις τότε ήτο ήδη από μακρού ιερεύς.
      Δια πάντα αμφιβάλλοντα ιδού:

      Ο ανάδοχος

      Ο ανάδοχος

      (….)

      Ανάδοχοι δεν μπορούν να γίνουν σύμφωνα με τις εκκλησιαστικές και πολιτικές διατάξεις:
      (…..)

      8) Οι κληρικοί όλων των βαθμών ιεροσύνης και οι μοναχοί· μόνο σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μπορεί να γίνει εξαίρεση ως προς τους τελευταίους, κατόπιν άδειας της προϊσταμένης εκκλησιαστικής αρχής.».

      ___________________________

      Λάβετε παρακαλώ συμπληρωματικά κε Σαραντάκο, και προηγούμενη μου απάντηση, η οποία νομίζω πως λύνει τις καλοπροαίρετες αντιρρήσεις σας:

      Ο κ.Τσίπρας και το θρησκευτικό τμήμα της Χρυσής Αυγής

      laskaratos 30/12/2012 στις 7:03 πμ

      ….

      Επομένως ο μητροπολίτης που γεννήθηκε το 1956, αν δεχτούμε πως ο Περίανδρος γεννήθηκε το 1966 όπως λέτε παίρνοντας ως απόλυτα ακριβή τη φράση πριν τέσσερις δεκαετίες (είναι προφανώς έκφραση στρογγυλεύματος του χρόνου, προσωπικά μου φαίνεται νεότερος), θα ήταν την εποχή της βάπτισης 10 έως (15 κρίνω εγώ) χρονών.
      Για να μην πάω μακριά, εγώ βάφτισα ως νονός μαζί με τον αδελφό μου ένα παιδάκι όταν ήμουν 9 χρονών.
      Μην παίρνετε στα σοβαρά το θεσμό του νονού, είναι εφεύρημα της Ορθόδοξης Εκκλησίας για να μαντρώνει την πελατεία της από βρέφη (οι Χριστιανοί των Αποστολικών χρόνων και για πολύ μετά βαπτιζόντουσαν ενήλικοι, οι Προτεστάντες που ακολουθούν το Ευαγγέλιο και όχι τη βυζαντινή παράδοση τον αρνούνται), είναι θεσμός αντιευαγγελικός, νομικά ανυπόστατος και πρακτικά ανενεργός.


      Με την ευκαιρία θέλω να σας πω κάτι στο οποίο είχα αποφύγει για προφανείς λόγους να απαντήσω.
      Σε κάποιο παλιότερο σχόλιό σας απάντηση σε δικό μου σχόλιο στο μπλογκ σας, που δυστυχώς δεν το έχω πρόχειρο, αλλά είμαι βέβαιος ότι το θυμόσαστε, με είχατε έμμεσα ταυτίσει-άγνωστο με ποιούς συνειρμούς- όπως τουλάχιστον το κατάλαβα, με φιλελεύθερο (περί τα οικονομικά) πρόσωπο, αξιολογότατο κατ’εμέ δημοσιογράφο και εκδότη, με το οποίο δεν σχετίζομαι.
      Eλπίζω να μην επιμένετε στον ισχυρσμό σας.
      Θα ήμουν ευτυχής αν μου κάνατε την τιμή να διευκρινίσετε και σας ευχαριστώ αρχικά για την τόσο κολακευτική, πλην απόλυτα ανακριβή ταυτοπροσωπία.

      • Ο/Η sarant λέει:

        Δηλαδή κύριε Λασκαράτε, θεωρείτε πιθανότερο να έγινε νονός ο Ταράσιος στα 9-11 του χρόνια (όχι στα 15 γιατί τα παιδιά δεν βαφτίζονται πέντε χρονών) παρά να παρέλειψε ο Ιός το «τ.» μπροστά στο μητροπολίτης; Απίθανο το βρίσκω. Ξέρετε, υπάρχει μια πολύ πειστική εξήγηση για την παράλειψη: έτσι (θα) κλητεύθηκε στη δίκη ο Γεννάδιος, απλούστατο δεν είναι; Θα κλητεύθηκε ως μητροπολίτης, θα γράφτηκε έτσι στις εφημερίδες.

        Πιο εύκολο δεν είναι να παραδεχτείτε ότι κάνατε μια γκάφα; Το να μην το παραδέχεστε, καταρρακώνει την αξιοπιστία σας. Τώρα πια, το βάρος της αποδείξεως, ότι δεν κάνατε γκάφα, ανήκει σε σας. Βρείτε τα πρακτικά της δίκης, δεν είναι κρατικό μυστικό, κι αν λένε Ταράσιος δικαιώνεστε. Αλλά το ξέρετε ότι λένε Γεννάδιος.

        ΥΓ
        Δεν θυμάμαι να σας έχω εγώ ταυτίσει με τον εμπαθέστατο εκδότη τον οποίο υπαινίσσεστε. Χαίρομαι που το επιβεβαιώνετε.

      • Ο/Η Σταύρος λέει:

        Λασκαράτο, μισό λεπτό, δηλαδή δεν είσαι αυτός που φωτογράφισε ο κύριος Σαραντάκος; Αυτός ο φιλελεύθερος δημοσιογράφος; Μα πολλοί από τους θαυμαστές σου, αυτό το έχουμε για δεδομένο ατράνταχτο. Δεν γνωρίζεις ότι ο κύριος Σαραντάκος είναι έμπιστος άνθρωπος του συστήματος και ότι έχει πρόσβαση στο βαθύ ελληνικό κράτος; Δηλαδή είσαι σοβαρός αγαπητέ μου! Πιστεύεις ότι μπορείς να αποδείξεις στον κύριο Σαραντάκο ότι δεν είσαι ελέφαντας!

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Aγαπητέ Σταύρο,
        δεν θεωρώ τον κ.Σαραντάκο άνθρωπο του συστήματος, αυτή είναι ειλικρινά η προσωπική μου άποψη.
        Τον θεωρώ ως άνθρωπο της Αριστεράς και έναν από τους καλύτερους δημοσιογραφούντες.
        Δεν θέλω να σε κακοκαρδίσω, αλλά αυτή είναι η δικιά μου γνώμη.

      • Ο/Η Σταύρος λέει:

        «Χαίρομαι που το επιβεβαιώνετε».
        Το θράσος του βολεμένου.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        1.Αφού δεν το θυμάστε κύριε Σαραντάκο-αν το εντοπίσω θα σας το θυμίσω,
        θα πω πως κακώς κατάλαβα, μου αρκεί που τώρα δεν το υιοθετείτε.
        Άλλωστε σε χρόνο ανύποπτο σας είχα γράψει πως είχα κοινή δράση με την κοινή μας φίλη τη μακαριτισσα τη Βούλα Μ. και δεν πιστευω να θεωρείτε πως ο εκδότης συμβάδισε ποτέ μαζί της.
        Το χαρακτηρισμό εμπαθής για το πρόσωπο που λέτε-αν εννοούμε τον ίδιο-τον απορρίπτω χωρίς συζήτηση, αλλά έχετε βέβαια το δικαίωμα της γνώμης σας.

        2.Κύριε Σαραντάκο είναι απείρως συνηθέστερο να είναι ανάδοχοι μικρά παιδιά 9 ετών παρά ιερείς. Πως να το κάνουμε. Οι δεύτεροι έχουν κώλυμα, τα πρώτα όχι. Σας έγραψα πως πολύ μικρό παιδί υπήρξα ανάδοχος σε βάπτιση.

        3.Στα περί γκάφας.
        Κύριε Σαραντάκο εγώ ζήτησα συγνώμη προκαταβολικά, και από τον κ.Τσιπρα και από τον κ.Ταράσιο, μέσα στο ίδιο το άρθρο, όχι στα σχόλια, με μόνη απλή ατεκμηρίωτη υπόδειξη αναγνώστη. Δεν το διαβάσατε;

        Δεν θεωρώ ότι είμαι αλάνθαστος διεκδικώ μόνο τον τίτλο του τίμιου και φιλαλήθη.Δεν πρόκειται να ψάξω τίποτα, δέχομαι καλόπιστα-το έγραψα, δεν το διαβάσατε;-την αλήθεια των όσων λέει το left.

        Βασίστηκα (και πήρα ως απόλυτα σωστό), σε δημοσίευμα πολύ σοβαρών δημοσιογράφων πολύ σοβαρής εφημερίδας.
        Αν το να εκλάβω εγώ και να πιστέψω ως έγκυρο το δημοσίευμα π.χ. της Καθημερινής «ο μητροπολίτης Πειραιώς του 2012» ως ταυτόσημο με το Σεραφείμ, είναι γκάφα, γιατί η εφημερίδα είχε στο μυαλό της τον Καλλίνικο, αυτοί που παρέλειψαν το τέως και στην εφημερίδα και στην αναδημοσίευσή τους στο διαδίκτυο, τι έκαναν;
        Όχι πως τους κατηγορώ, πρόκειται για απλή απροσεξία.
        Αναρωτιέμαι όμως μήπως είστε πολύ αυστηρός με έναν μπλόγκερ και πολύ επιεικής με έμπειρους δημοσιογράφους;

        Αν σας αποδείξω-μην ανησυχείτε πρέπει να ανατρέξω πολύ στα γραπτά σας (υπάρχουν και κοινοί φίλοι που το έχουν διαβάσει και μπορούν να σας το θυμήσουν), ξέρω τι λέω, δεν λέω ψέματα, και προς το παρόν δεν διαθέτω χρόνο, ότι εσείς με ταυτοποιήσατε, χωρίς κανένα στοιχείο, με «εμπαθή» εκδότη, προς τιμήν σας δεν το διαψεύδετε το συμβάν-απλά δεν το θυμάστε, χαίρεστε λέτε που δεν είμαι (υπήρχε θέμα να είμαι, από που κι ως που;) αυτό τι θα είναι;
        Σας ευχαριστώ για τον κόπο που κάνατε να σχολιάσετε εδώ.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Κύριε Σαραντάκο,
        το βρήκα:

        Με τιμές αρχηγού (χρεοκοπημένου) κράτους

        Γράψατε:

        @ «….Έχετε βέβαια κάθε δικαίωμα να μαστιγώνετε την αριστερά επειδή δεν συμμερίζεται τις εμμονές σας για την ορθόδοξη εκκλησία και ταυτόχρονα να στέλνετε αγγλιστί ικεσίες προς την τρόικα, αλλά έχω κι εγώ δικαίωμα να μη συμφωνώ μαζί σας. Γι’ αυτό άλλωστε και αποφεύγω πια να σχολιάζω στο ιστολόγιο Ροΐδη….».

        ________________

        Θα ήθελα έστω και τώρα, με μεγάλη καθυστέρηση, με δική μου ευθύνη αυτή, γιατί τότε με αδικήσατε τόσο κατάφωρα, γράψατε τόσο επιθετικά χωρίς να σας είχα δώσει την αιτία, που δεν ήθελα να δώσω συνέχεια, που θα εκτρεπόταν σε αστείο καυγά, να μου εξηγήσετε, πότε και ποιά έστειλα εγώ έκκληση και μάλιστα αγγλιστί στην τρόικα;
        Από που προέκυψε αυτή η αποστροφή σας;

        Πάντα σας απευθύνθηκα με μεγάλη ευγένεια, γιατί πραγματικά προσφέρετε μεγάλο έργο και στο Διαίκτυο και γιατί τιμώ εσάς και τους γονείς σας, όσοι επισκεφθούν το συγκεκριμένο διάλογό μας και ανατρέξουν στα προηγηθέντα θα δουν πως σας μίλησα, πάνω σε ποιό θέμα και πως εσείς απαντήσατε.

  35. Ο/Η laskaratos λέει:

    Επειδή δυστυχώς το left.gr δεν δίνει τη δυνατότητα σχολιασμού στο απαντητικό του άρθρο:
    http://www.left.gr/article.php?id=19398
    ελπίζω ότι θα έχει την ευαισθησία να εξηγήσει που οφειλόταν η ανακρίβεια του δημοσιεύματός μου, πως προφανώς δεν ήταν αυθαίρετη ή κακόπιστη, και πως ήδη είχα δημοσιεύσει επιφύλαξη-με update στο ίδιο το κείμενο, και συγνώμη αν αποδεικνυόταν λάθος μου, πέρα από τα σχόλια- με βάση μια υπόδειξη αναγνώστη.
    Να σημειωσω ότι η διάψευση του left που καλόπιστα τη δέχομαι ως σωστή, δεν βασίζεται σε κανένα δημοσίευμα του Τύπου, αλλά στην επίκκληση του αρχείου του Ιού, στο οποίο δεν έχω καμία πρόσβαση.

    Με την ευκαιρία, επειδή το left.gr μιλάει για λάθη του Διαδικτύου («πατάτες» στη διάλεκτό του), να του υποδείξω και λάθη του Τύπου για να εμπλουτίσει τη σχετική φιλολογία του:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=739990
    ΑΥΓΗ:
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/12/2012
    Μπουένος Άιρες: Αποστολή Αναστασία Γιάμαλη

    «Ό,τι δεν κατανοεί η Μέρκελ το κατανοούν Ρούσεφ, Κίρχνερ

    Δύο στα δύο! Η περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Βραζιλία και την Αργεντινή στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και το πολιτικό μήνυμα και συμπέρασμα -βασισμένο στην εμπειρία των χωρών αυτών- είναι σαφές: Η λιτότητα δεν είναι ούτε μονόδρομος, ούτε λύση για την έξοδο από την κρίση. Η θέση αυτή ενισχύεται και από τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ….».
    _____________

    Τέτοια συνάντηση όμως δεν προκύπτει ότι υπήρξε, υπήρξαν ευσεβείς πόθοι, πολυήμερη αναμονή, τελικό στήσιμο, και μια τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο (άγνωστο σε ποιά γλώσσα, ελπίζω όχι στην Αγγλική, γιατί η μεσολάβηση διερμηνέα σε τηλεφωνική συνομιλία, μου φαίνεται κάπως δύσκολη, αν και αγνοώ τη σχετική τεχνολογία).

    Σε προγενέστερο δημοσίευμα της Αυγής, τα πράγματα γράφονται διαφορετικά:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=739857
    Ολοκληρώθηκε η περιοδεία ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ στη Ν. Αμερική

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 29/12/2012

    Σημαντικές επαφες του Αλ. Τσίπρα χθες στο Προεδρικο Μεγαρο και επικοινωνία με την Προεδρο Κριστίνα Κίρσνερ

    Τελευταίος αλλα ξεχωριστής σημασίας σταθμός της περιοδείας ήταν η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο όπου είχε μακρα συνάντηση με τον πρόεδρο του Υπουργικού Συμβουλίου και τον Επικεφαλής του Πολιτικου Γραφείου της Προέδρου, αλλά τηλεφωνικά και με την ίδια κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Η Κριστίνα Κίρσνερ δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένη απο τα αποτελέσματα της συνάντησης.

    Σημ.Λασκ.
    Συνάντηση ονομάζεται μια τηλεφωνική συνομιλία;
    Τελικά υπήρξε ή δεν υπήρξε συνάντηση;

    • Ο/Η Παλιός λέει:

      http://www.matrix24.gr/2012/12/%CF%80%CE%AC%CF%81%CE%B5-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%BF/

      Πάρε με στο τηλεφωνο

      Χρειάστηκε ένα 24ωρο προκειμένου να διακριβωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας όντως μίλησε με την πρόεδρο της Αργεντινής, Κριστίνα Κίρχνερ, αλλά… όχι δια ζώσης.

      Ο Neo σας είχε αποκαλύψει ότι η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για τα ξημερώματα του Σαββάτου (ώρα Ελλάδας) οπότε και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, βρισκόταν στην ώρα της, στο προεδρικό μέγαρο του Μπουένος Άιρες. Εκεί, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και οι συνεργάτες του έγιναν δεκτοί από τον αντιπρόεδρο της Δημοκρατίας, Αμάντο Μπούτου, τον πρόεδρο του υπουργικού συμβουλίου, Χουάν Μανουέλ Αβάλ Μεδίνα και τον επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Κίρχνερ, Όσκαρ Παρίλι.

      Οι εν λόγω ενημέρωσαν τον Αλέξη Τσίπρα ότι η πρόεδρος της Αργεντινής δε θα μπορούσε να παραστεί στη συνάντηση, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων. Τότε, χτύπησε το τηλέφωνο και η πρόεδρος της Αργεντινής μίλησε με τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, τον προσκάλεσε να ξαναβρεθεί στην Αργεντινή, στα μέσα Ιανουαρίου, αλλά εικάζω βασίμως ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα αργήσει να ξαναπάει στην ίδια χώρα… Τον Ατλαντικό, πάντως, θα τον περάσει ξανά, πολύ σύντομα. Αλλά αυτά, σε άλλο… επεισόδιο.

  36. Ο/Η KAΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

    Κύριε Λασκαράτε,
    στο απαντητικό σχόλιο σας, στον κο Γιαννόπουλο στις 10.37 στις 30/12, αναφέρετε πως ο Τσίπρας διαθέτει τεράστιο μηχανισμό, ήδη ένα μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος του σχολιάζει εδώ, κ.λ.π.
    Θεωρούσα πως για άνθρωπο που κατέχει τα στοιχειώδη της πολιτικής κουλτούρας της ανανεωτικής Αριστεράς, όπως εσείς, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο πως τα σχόλια ενός πολίτη που συμβαίνει να έχει κομματική ένταξη εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις του και όχι τις θέσεις της συλλογικότητας στην οποία ανήκει. Πολύ περισσότερο θα έπρεπε να είναι προφανές πως η παρέμβαση του στο μπλόγκ σας αποτελεί προσωπική επιλογή διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου του και όχι καθήκον επιβεβλημένο από τον καταμερισμό εργασίας κάποιου παντοδύναμου πολυπλόκαμου μηχανισμού.
    Υπέγραψα το πρώτο από τα λίγα σχόλια που σας έχω στείλει με το ονοματεπώνυμο μου συνοδευόμενο από την παράθεση της κομματικής μου ιδιότητας για να σας προσδιορίσω τον πολιτικό χώρο εντός του οποίου δρω. Κατά κανένα τρόπο δεν μπορούσα να διανοηθώ πως αυτό θα σας άφηνε την εντύπωση πως συνομιλείτε με εντεταλμένο (ή όχι) εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ.
    Το σύνολο δε των παρεμβάσεων μου αφορά προσωπικά σχόλια, εκτιμήσεις και αναλύσεις τίποτα από τα οποία δεν μπορεί να παρερμηνευθεί ως επίσημες θέσεις του κόμματος. Είναι πιθανόν, φυσικά, μερικά από όσα σας γράφω να εντάσσονται στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των θέσεων του χώρου
    Αλλά από εκεί μέχρι την ένταξη μου σε μηχανισμό η απόσταση είναι τεράστια.
    Η αιτία που ως πολίτης σχολιάζω ενίοτε σε εσάς είναι ο εκνευρισμός που μου δημιουργούν πολλά από τα σχόλια σας, ιδιαίτερα οι αστήρικτες ή απίστευτα υπερβολικές επιθέσεις εναντίον της μοναδικής ελπίδας του λαού μας. Σε συνδυασμό με την συμπάθεια που μου προκαλεί το γεγονός πως και εσείς και εγώ ανήκουμε στο μειοψηφικό τμήμα των αριστερών που διαφώνησαν καθετα με τους υπόλοιπους αριστερούς σε ζητήματα όπως το σχέδιο Κόφι Ανάν, η εναντίωση στον σέρβικο εθνικισμό της δεκαετίας του 90, η αλληλεγγύη στην πολυεθνική αντίσταση των λαών της Βοσνίας τότε κ.λ.π.
    Ελπίζω να παραδεχτείτε πως η σχετική αναφορά σε εμένα και τους μηχανισμούς του Τσίπρα ήταν μια ατυχής στιγμή σας.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kύριε Καστρινάκη,
      μου γράφετε:

      @»στο απαντητικό σχόλιο σας, στον κο Γιαννόπουλο στις 10.37 στις 30/12, αναφέρετε πως ο Τσίπρας διαθέτει τεράστιο μηχανισμό, ήδη ένα μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος του σχολιάζει εδώ, κ.λ.π.
      . …….».@

      Εγώ έγραψα:
      1.διαθέτει τεράστιο μηχανισμό,
      Και αμέσως μετά:
      2.ήδη ένα μέλος της Κ.Ε. του Κόμματος του σχολιάζει εδώ, κ.λ.π.

      Αλήθεια είναι και τα δυο.
      Εσείς συναγάγατε το συμπέρασμα, πως τα 1 και 2 σημαίνουν:
      @»Θεωρούσα πως για άνθρωπο που κατέχει τα στοιχειώδη της πολιτικής κουλτούρας της ανανεωτικής Αριστεράς, όπως εσείς, θα έπρεπε να είναι αυτονόητο πως τα σχόλια ενός πολίτη που συμβαίνει να έχει κομματική ένταξη εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις του και όχι τις θέσεις της συλλογικότητας στην οποία ανήκει……»@

      Που αμφισβήτησα την ανεξαρτησία της γνώμης σας;

      Εσείς βγάζετε αυτό το συμπέρασμα, με κανένα τρόπο δεν εννοούσα αυτό. Οι αιρετικές σας απόψεις και διαφοροποιήσεις είναι προφανείς και έχουν καταγραφεί στα σχόλια σας (Μιλόσεβιτς κλπ), με άλλες ευκαιρίες.

      Το τι εννοούσα ήταν προφανές.
      Ότι ο κ.Τσίπρας ή οι φίλοι του, μπορεί (ουν) να πληροφορηθεί (ουν) πολύ εύκολα τι έγραψα, και να υπάρξει απάντηση.
      Έγιναν και τα δυο.
      Μην κάνετε δίκη προθέσεων και μην μου αποδίδετε πράγματα που ούτε είπα ούτε υπονόησα.

  37. Ο/Η sarant λέει:

    Κύριε Λασκαράτε, απαντώ εδώ διότι δεν βρήκα πώς να απαντήσω αμέσως κάτω από την απάντησή σας.

    Ως προς τη γκάφα, εσείς μεν το διορθώσατε, αλλά ο οικοδεσπότης, ο Ροΐδης, όπως βλέπετε επιμένει. Σας κατηγορώ για επιπολαιότητα, κύριε Λασκαράτε, διότι εφόσον είδατε ότι ο μητροπολίτης που κατέθεσε ήταν 10 ετών όταν έγινε η βάφτιση του Περίανδρου, δεν χτύπησαν μέσα σας καμπανάκια, πολύ περισσότερο που την εποχή των γεγονότων ο μεν (δεκαετής) Ταράσιος βρισκόταν στις ΗΠΑ, ο δε (βρέφος) Περίανδρος στη Βενεζουέλα. Αυτό δεν το είδατε; Τέλος πάντων, δεν επιμένω, είναι ολοφάνερο πως κάνατε γκάφα, αλλά εσείς το χειροτερεύετε με το να μην το παραδέχεστε.

    Επί του προσωπικού ζητήματος. Αυτό λέτε; Μα, καλώς δεν το θυμόμουν τότε. Το ιστολόγιο εδώ έχει αναδημοσιεύσει την αγγλογραμμένη ικεσία προς τρόικα που ήταν πρωτοσέλιδο στο περιοδικό του εμπαθούς εκδότη, έβγαλα λοιπόν το συμπέρασμα ότι κι εσείς τη συμμερίζεστε. Δεν σας ταυτίζω με τον εμπαθή εκδότη, άλλωστε η ικεσία έχει συλλογικό χαρακτήρα, αν θυμάμαι καλά ήταν διατυπωμένη σε πληθυντικό, δεν είναι έργο ενός (εμπαθούς ή όχι) ανδρός. Αν πάλι δεν συμμερίζεστε την ικεσία, ακόμα καλύτερα.

    • Ο/Η Po λέει:

      κ. Σαραντάκο, Καλή Χρονιά.
      Απέσυρα αυτό που για μερικά λεπτά ανέβασα ως νέα προσθήκη.
      αν και το left.gr δεν παραπέμπει σε σύνδεσμο όπου αναφέρεται ρητά ο Γεννάδιος μέσω του αρχείου Ψαρρά. Δεν θα έπρεπε;
      Εκτός κι αν είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

      Εμείς εδώ όπως είδατε, προσθέσαμε καλόπιστα χωρίς δισταγμό τα κατάλληλα updates.
      Στη μακρόχρονη παρουσία μου στο διαδίκτυο (κοντά 11 χρόνια) δεν έγινα γνωστός μέσω συκοφαντίας ή κιτρινισμού, κι όπως σεις καλά γνωρίζετε, scripta manent…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Kύριε Σαραντάκο,
      αφού απορρίψω για πολλοστή φορά το χαρακτηρισμό του εκδότη ως εμπαθούς-σημειώστε πως δεν έχουμε συνομιλήσει από κοντά ούτε μια φορά, αλλά τον εκτιμώ πολύ, αυτό άσχετο με τις πεποιθήσεις του καθενός μας-επιτρέψτε μου να σας πω πως είστε πολύ αυστηρός μαζί μου και πολύ επιεικής για τους άλλους.

      1.Είναι ηλίου φαεινότερο ότι η αναφορά μου στον κ.Ταράσιο οφειλαν σε σοβαρή παράλειψη (της λέξης «τέως» ή έστω του γράμματος τ.) του Ιου, ασφαλώς από λάθος δικό του, αθέλητο ασυζητητί, ουδέποτε αποκατασταθείσα μέχρι σήμερα.Το να ψάξω να βρω τα πρακτικά της δίκης μαντεύοντας πως ο Ιός ξέχασε να βάλει το τέως, είναι απαίτηση που εγώ θα τη απεύθυνα σε ερευνητή επιστημονικού ινστιτούτου και εσείς ποτέ στον εαυτό σας στην ταυτοποίησή μου ή έστω στη ταυτοποίηση των σκέψεών μου με αυτές ενός αξιόλογου εκδότη τον οποίο αποκαλείτε εμπαθή, όπως θα δείτε-και το ξέρετε-παρακάτω.

      2.Είναι ηλίου φαεινότερο ότι τα περί νονού με απασχόλησαν μόνο στη διερευνητική μου συζήτηση με τον σχολιαστή μας τον κ.Γιανόπουλο, στην προσπάθεια αναζήτησης του ποιός ήταν ο μητροπολίτης, ύστερα από την ένστασή του.

      3.Σας εξήγησα πολλές φορές αλλά δεν θελήσατε να το δείτε, ότι ένας ανήλικος (11χρονος, βαπτισμένος) μπορεί να είναι ανάδοχος, ενώ ένας ιερέας (και ο άγιος Γεννάδιος ήταν τότε ιερέας, ο κ.Ταράσιος δεν ήταν) σχεδόν αδύνατον.

      4.Το που βρισκόταν ο Περίανδρος και που ο Ταράσιος δεν ήταν δυνατόν να με απασχολήσει, ούτε αντιλαμβάνομαι γιατί ο κ.Ταράσιος δεν θα μπορούσε να βρισκόταν στη Βενεζουέλα. Για ποιό λογο να μπω σε τετοιες αναλύσεις. Εσείς αν διαβάσετε πως το 1968 ο μητροπολίτης πάσης Ξηροκαμπίας επισκέφθηκε τον Παττακό, δεν θα σας αρκούσε να δείτε ποιός ήταν τότε ο Ξηροκαμπίας; Σε κάθε περίπτωση είστε πολύ αυστηρός μαζί μου, πολύ επιεικής για την αβλεψία της Ελευθεροτυπίας, στην οποία αβλεψία δεν καταδέχεστε ούτε να αναφερθείτε. (για τα δημοσιογραφικά ήθη του left.gr στο θέμα, ας μην αναφερθώ καλύτερα).

      5.Εζήτησα συγνώμη ευθύς μόλις διαγράφτηκε καθαρά ότι η ένσταση του κ.Γιαννόπουλου είχε βάση, με update στο ίδιο το ποστ. Ούτε αυτή θέλετε να την δείτε.

      6.Στο δικό σας τώρα λάθος που βασίσατε στον ολότελα αυθαίρετο συλλογισμό του ότι εγώ συνυπογράφω και συμφωνώ με τα editorial της Athens Review εκ του γεγονότος και μόνο ότι αναδημοσιεύουμε εδώ το διαφημηστικό της και μάλιστα πως είμαι ο συγγραφέας ή ο συν συγγραφέας του συγκεκριμένου άρθρου στα αγγλικά, ή πως συμφωνώ με όσα γράφει το φιλελεύθερο Athens Review κλπ., και το κανατε αυτό τη στιγμή που υπήρχε σε εξέλιξη στο Διαδίκτυο προσπάθεια θρρησκευόμενου και αθυρόστομου μπλογκερ, εμένα μεν να ταυτίσει με τον εκδότη, τον δε κ.Ροίδη με κάποιο εφοπλιστή, με το έτσι θέλω, δεν λέω πως το γνωρίζατε, ή πως το βοηθήσατε συνειδητά, λέω πως συμπέσατε σε έναν αυθαίρετο τρόπο τεκμηρίωσης. Bλέπω τέλος πως αν και σκληρός εισαγγελέας απέναντί μου με το θέμα του αγίου Γενναδίου, αισθάνεστε πως είναι αρκετό αυτό ως αποκατάστασή μου για το δικό σας λάθος:
      @άλλωστε η ικεσία έχει συλλογικό χαρακτήρα, αν θυμάμαι καλά ήταν διατυπωμένη σε πληθυντικό, δεν είναι έργο ενός (εμπαθούς ή όχι) ανδρός. Αν πάλι δεν συμμερίζεστε την ικεσία, ακόμα καλύτερα.@

      Πολύ ωραίο σκεπτικό και μέθοδος διόρθωσης ημαρτημένων.

      7. Ο κ.Ροϊδης, υπερασπίζετε εμένα και όχι τον εαυτό του και θέλει να βοηθήσει το φίλο του.
      Ξέρετε ότι αυτό δείχνει ανώτερο άνθρωπο.
      Δεν γνωρίζει απασχολημένος με τα δικά του, σε βάθος όλη την υπόθεση.
      Αντιλαμβάνετε όμως το προφανές, πως για μια αβλεψία εγκυρων δημοσιογράφων και σοβαρής εφημερίδας, που κανείς δεν μπήκε στον κόπο για 6 χρόνια να διαπιστώσει και( ζητήσει να) διορθώσει, εγκαλούμαι εγώ επειδή την υιοθέτησα, έστω αβασάνιστα κατά την κρίση σας,

      Έχει τη εύλογη απορία γιατί όλοι σας ξεχνάτε τι είχε γράψει ο Ιός και σε ποιόν παραπέμπει το δημοσίευμα για Μητροπολίτη Ν.Αμερικής την εποχή της δίκης (2006), στον κ.Ταράσιο.

      Ακόμη και τώρα η διάψευση του left.gr την οποία δέχομαι ως ορθή, δεν βρίσκει κάποιο δημοσίευμα σον Τύπο ή στο διαδικτυακό Ιό για να τεκμηριώσει Γεννάδιο, αλλά μια αόριστη αναφορά στο αρχείο του κ.Ψαρρά, την οποία βεβαίως δεν αμφισβητώ.
      Δεν θεωρώ ότι θα μπορούσε το left.gr να γραψει συνειδητά, ψέματα.
      Προφανώς απευθύνθηκαν στον κ.Ψαρρά και τους το βεβαίωσε.
      Εγώ δεν είχα τέτοια δυνατότητα, ούτε υποψία τέτοιου λάθους, πολλώ μάλλον που για 6 χρόνια, κανείς ενδιαφερόμενος, θιγόμενος ή άλλος δεν ενδιαφέρθηκε να αποκαταστήσει την παράλειψη του Ιού (τ. ή τέως), πολύ μικρή σε αριθμό γραμμάτων, πολύ κρίσιμη όμως.

      Σε κάθε περίπτωση, σας ευχαριστώ που μας τιμήσατε με το ενδιαφέον σας έστω και όχι όπως ακριβώς θα το ήθελα, αλλά έχετε κάθε δικαίωμα να λέτε τη γνώμη σας και εγώ να σας απαντώ, όσοι μας παρακολουθούν θα μας κρίνουν.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Σαραντάκο,
      επιτρέψτε μου να βοηθησω και πάλι τη μνήμη σας, γιατί έσεται η εσχάτη πλάνη χείρων της πρώτης.

      Γράψατε:
      @»Το ιστολόγιο εδώ έχει αναδημοσιεύσει την αγγλογραμμένη ικεσία προς τρόικα που ήταν πρωτοσέλιδο στο περιοδικό του εμπαθούς εκδότη, έβγαλα λοιπόν το συμπέρασμα ότι κι εσείς τη συμμερίζεστε».@

      Δεν συνέβη κάτι τέτοιο, ούτε θα μπορούσε να συμβεί.
      ΔΕΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΙΠΟΤΑ

      Για του λόγου μου το ασφαλές:

      The Athens Review of Books (18ο τεύχος)

      Και ο κ.Ροιδης και εγώ κινούμαστε στον ευρύ χώρο της δημοκρατικής Αριστεράς (προς Θεού δεν εννοώ τη Δημάρ, είναι σαφέστατο).
      Θεωρώ το Athens Review of books και υποθέτω πως και ο κ.Ροϊδης, ένα εκδοτικό διαμάντι, παρά τις ιδεολογικές μου διαφωνίες.

      Επρόκειτο για απλή διαφήμιση του τεύχους με λινκ, όπως πάντα.
      Επιτρέψτε μου να σας πω πως στο παρελθόν αναδημοσιεύαμε και το διαφημιστικό του Hot Doc με το ανάλογο λινκ.
      Αυτό δεν σημαίνει αυτομάτως και υιοθέτηση όλων των θέσεών του, κι ας έχει δημοσιεύσει το έντυπο αυτό και δυο δικά μου άρθρα.
      Σημαίνει απλά πως εκτιμούμε τον εκδότη και το έντυπό του.

      Θέλω να σας πω κε Σαραντάκο, με όλη την εκτίμηση την οποία έχω στη λογιοσύνη σας και στις προοδευτικές σας ιδέες, πως σας επισήμανα κάποιες περιπτώσεις που νομίζω πως κάνετε αυτό για το οποίο με κατηγορήσατε και το οποίο δεν έκανα.Δεν σας καταλογίζω δόλο, με κανένα τρόπο, όχι, απλά σας υποδεικνύω το γεγονός.

      Εγώ δεν ζητώ ούτε καν ανασκευή του ισχυρισμού σας ούτε τίποτα.
      Δεν θέλω να στριμώχνω καλοπροαίρετους ανθρώπους.
      Σας ευχαριστώ και πάλι γιατί μας επισκέπτεσθε.

      • Ο/Η sarant λέει:

        Κύριε Λασκαράτε, Πράγματι, η διατύπωσή μου ήταν ανακριβής, για τον απλό λόγο ότι βασίστηκα μόνο στη μνήμη μου. Ζητώ συγνώμη, αλλά είναι άλλης τάξης γεγονός η δική σας γκάφα με τη δική μου ανακρίβεια, διότι η μεν διατυπώθηκε σε άρθρο, που αναδημοσιεύτηκε και αλλού, ενώ η δε σε σχόλιο άρθρου, και η διαφορά είναι μεγάλη.

        Αν έγραφα άρθρο σχετικά με το ιστολόγιό σας (όπως κάνατε εσείς για τον μητροπολίτη και τον Τσίπρα) να είστε βέβαιος ότι θα φρόντιζα να τεκμηριώσω πολύ καλύτερα τις όποιες παρατηρήσεις μου. Το σχόλιο βασίστηκε στη μνήμη μου, που είναι ατελής όπως όλα τα ανθρώπινα: τώρα που βλέπω τη συζήτηση ξαναθυμάμαι το σωστό, ότι το ιστολόγιο δεν είχε αναδημοσιεύσει την κατάπτυστη Ικεσία, απλώς είχε διαφημίσει το τεύχος που την περιείχε, ο δε κ. Ροϊδης την είχε (έστω και με επιφυλάξεις) συμμεριστεί στα σχόλια που ακολούθησαν.

        Χαίρομαι πάντως που, έστω και αργά, δέχεστε ότι υπάρχει πιθανότητα να έχετε κάνει λάθος στους μητροπολίτες.

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Θα σας άφηνα την τελευταία λέξη σε ένα διάλογο που κάθέ φορά έρχεστε με μια καινούργια ανακρίβεια, απλά θα θυμίσω ότι έχω ενημερώσει το ποστ από τις 30.12 και εσείς μου λέτε, έστω και αργά κλπ.
        Την επομένη το μεσημέρι ενημέρωσα και άλλο μπλογκ, που είχε αναδημοσιεύσει:

        Τι φωνάζετε πια, «η Ελλάδα και ο λαός της έχουν περάσει χειρότερες μέρες»

  38. ΤΕΤΆΡΤΗ, 2 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2013
    http://leninreloaded.blogspot.gr/2013/01/blog-post_1867.html

    Απορία
    Ξέσπασε ένας σάλος αυτές τις μέρες σχετικά με την υποτιθέμενη συνάντηση Τσίπρα, στα πλαίσια της επίσκεψης στην Αργεντινή, με τον υπερασπιστή του φασίστα Περίανδρου στην σχετική δίκη που έγινε για την άγρια επίθεση στον Δ. Κουσουρή. Το ιστολόγιο Ροϊδης, που έβγαλε την ιστορία, ισχυρίζεται ότι ο εν λόγω υπερασπιστής ήταν ο Ταράσιος, με τον οποίο συναντήθηκε ο Τσίπρας. Αυτό μοιάζει να επιβεβαιώνεται από εντελώς ανεξάρτητο δημοσίευμα το 2009. Το Left.gr διαψεύδει, ισχυριζόμενο ότι ο υπερασπιστής Περίανδρου ήταν ο Γεννάδιος.

    Η απορία μου:

    Το Left.gr παραθέτει το πιο κάτω κείμενο με την ένδειξη «(Το παρακάτω κείμενο είναι από διαδικτυακές πηγές)»:
    «Ποιον μητροπολίτη είδε τελικά ο Τσίπρας στην Αργεντινή;
    Στο γνωστό μπλογκ Ροΐδη Εμμονές γράφτηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην επίσκεψη του στην Αργεντινή συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Νοτίου Αμερικής Ταράσιο, ο οποίος είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του ναζιστή Περίανδρου (για την απόπειρα δολοφονίας του Δημήτρη Κουσουρή). Ο blogger στηλιτεύει με βαριές εκφράσεις τον Τσίπρα για αυτήν τη συνάντηση.

    Τί έχει συμβεί όμως;

    Κατ’ αρχάς ο Τσίπρας δεν είχε κάποιο ραντεβού με τον μητροπολίτη, αλλά συμμετείχαν από κοινού στην εκδήλωση των Ελλήνων της Αργεντινής. Το βασικό όμως είναι ότι ο μητροπολίτης που είχε υπερασπιστεί τον Περίανδρο δεν ήταν ο Ταράσιος, αλλά ο Γεώργιος Γεννάδιος Χρυσουλάκης. Όπως μάλιστα προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης του Περίανδρου, ο Γεννάδιος ήταν ήδη από τότε μόνιμος κάτοικος Αθηνών.
    Εν ολίγοις, για μια ακόμα φορά το διαδίκτυο έκανε την πατάτα του. Ευτυχώς που υπάρχουν δημοσιογράφοι ερευνητές σαν τον Δημήτρη Ψαρρά (του Ιού) που κρατάνε καλά αρχεία…»

    Επειδή δεν διευκρινίζεται από ποιες διαδικτυακές πηγές παρατίθεται το πιο πάνω που διαψεύδει το Ροϊδη, έβαλα φράσεις στο google.gr για να τις εντοπίσω. Το αποτέλεσμα ήταν 1 (ένα) hit, το…Left.gr.

    Επειδή έχω πικρή πείρα από τα απίθανα κραυγαλέα ψέμματα που δεν έχει πρόβλημα να ξεφουρνίσει όταν πρόκειται για τον Αλέξη ο εν λόγω ιστότοπος, παραθέτει ως πηγή και επιχείρημα τρίτων εναντίον του Ροϊδη κάτι που προδήλως έγραψε… μόνο του ή με γελούν τα ματάκια μου;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Eγώ πάντως άφησα σχόλιο στου Lenin, δεν έχει μπει ακόμη λόγω φίλτρου.
      Κατά τη γνώμη μου το left.gr όσο κι αν με αδικεί με τον τρόπο του, δεν λέει ψέματα.
      Δεν το θεωρώ αυτού του επιπέδου.
      Δεν θα επικαλείτο το δημοσιογράφο κ.Ψαρά, θα διαψευδόταν εύκολα.
      Δεν θα έγραφε άδικα ενσυνείδητα σε βάρος ενός μητροπολίτη.

      Δεν δίνει λινκ γιατί προφανώς το αρχείο Ψαρρά δεν υπάρχει στο Ίντερνετ και γιατί καμία εφημερίδα δεν είχε δημοσιεύσει το όνομα Γεννάδιος, που φαίνεται πως είναι το σωστό (το βασίζω στην πεποίθησή μου ότι το left δεν μπορεί να λέει ψέματα, δεν είναι δικός μου ισχυρισμός).

      Μπορεί να κάνει πως δεν ξέρει το left για τη στάση Τσίπρα προς τον Χρυσής Αυγής Αμβρόσιο κλπ κλπ, αλλά μέχρι εκεί.
      Δεν θα χάλκευε ειδήσεις.

  39. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Το παραδοσιακό κατεστημένο στην χώρα της Ελλάδος το επιτηρούν οι Μητροπολίτες. Εσωτερικού τε και εξωτερικού. Οι βολεμένοι του συστήματος το γνωρίζουν αυτό άριστα. Προς εξασφάλιση της θέσεώς τους προσφέρουν σε τακτικά διαστήματα λιβάνι καλόν αγιορείτικον στα θυμιατά των τραγοπαπάδων. Καλές μαρτυρίες για τις συστατικές επιστολές.

    Έλα μου όμως που πάντοτε καραδοκούν οι πιθανές εκπλήξεις του μέλλοντος. Ποιος έχει την προοπτική διακυβέρνησης στο εγγύς μέλλον της Ρωμιοσύνης; Ο Τσίπρας. Μη μου τον Τσίπρα τάραττε, αβόλευτε του συστήματος, σκέπτεται ο βολεμένος Αριστερός της κακιάς ώρας. Ο προδότης του σοσιαλιστικού οράματος. Άμα πουλάς ακριβό πράμμα είναι λογικό να απαιτείς πολλά χρήματα. Να ενοχλείσαι από τον πιθανό κίνδυνο της τρέλας των αβόλευτων.

    Άλλοι παίζουν με αναμμένα κάρβουνα, άλλοι με κούκλες κι άλλοι με ακίνδυνες λέξεις.

  40. Ο/Η KAΣΤΡΙΝΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ λέει:

    Κύριε Λασκαράτε
    γράψατε στην ίδια πρόταση πως ο Τσίπρας διαθέτει τεράστιο μηχανισμό, ήδη ένα μέλος της ΚΕ του κόμματος του σχολιάζει εδώ.
    Μου απαντάτε πως πρόκειται για δύο ανεξάρτητα πραγματικά γεγονότα και το ένα δεν συνάγεται από το άλλο.
    Επειδή ακριβώς προσπαθώ να αποφεύγω όσο μπορώ την δίκη προθέσεων, αποδέχομαι πως στη δικιά σας σκέψη τα δύο τμήματα της πρότασης δεν συνδέονται και δεν θεωρείτε πως τα σχόλια μου εντάσσονται στον μηχανισμό στον οποίο αναφέρεστε.
    Το γεγονός όμως πως το πραγματικό γεγονός των σχολίων μου εδώ και η υπόθεση σας για τον επικοινωνιακό μηχανισμό του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τμήματα της ίδιας πρότασης οδηγεί τους περισσότερους στο λογικό συμπέρασμα πως τα σχόλια αυτά αποτελούν δράση αυτού του μηχανισμού
    Απέναντι σε αυτό το λογικό συμπέρασμα διαμαρτυρήθηκα. Χαίρομαι που διευκρινίζετε πως σας παρερμήνευσα.

  41. Ο/Η Δρ Μεσμέρ λέει:

    Σωστότατος ο Σταύρος

  42. Ο/Η papoylis λέει:

    Νομίζετε αγαπητέ λασκαράτε ότι είναι τόσο δύσκολο να εξακριβωθεί ποιός τελικά κατέθεσε ως μάρτυς υπεράσπισης στη δίκη του περίανδρου ;;

    μια λύση είναι να βρεθούν τα πρακτικά
    άλλη να αναζητηθούν οι Ιοί ( για σας δεν είναι δύσκολο νομίζω )
    άλλη να ερωτηθεί ο συνήγορος υπεράσπισης ή ο της πολιτικής αγωγής ( αν παρέστη )
    τη τέταρτη δεν θα σας τη πω 😉

    αυτό που σίγουρα είναι αναγκαίο , ΙΜΗΟ , είναι να υπάρξει από μέρους σας ενέργεια για το οριστικό ξεκαθάρισμα του τι τελικά ισχύει και τούτο διότι

    α) αν πράγματι επιβεβαιωθείτε ( περί ταρασίου ) η επικοινωνιακή θύελλα του σύριζα εδώ θα κατατροπωθεί και η ηθική διάσταση του σχηματισμού θα εκτεθεί ανεπανόρθωτα ..
    β) αν εσείς λαθέψατε καλό θα ήταν να το παραδεχθείτε χωρίς δικαιολογίες του κ.. και να βάλετε ένα απντέιτ με τριπηχαίους τίτλους με το μότο mea culpa , γιατί ο τρώσας και ιάσεται . άλλωστε το έγκριτο και δημοφιλές ιστολόγιο δεν θα μπορούσε να απομένει με μια τέτοια κηλίδα κιτρινισμού

    Η από μέρους σας ενέργεια αναζήτησης και διευκρίνισης του τι τελικά ισχύει φαντάζομαι ότι θα σας κοστίσει λιγώτερο χρόνο από αυτόν που αφιερώσατε απαντώντας με τα δικά σας κατεβατά στα κατεβατά των επικοινωνιακών ενεργούμενων του τσιπρόπουλου 😉 .

    Ελπίζω να υπήρξα σαφής ως προς τις δικές μου προθέσεις αλλά και τη δική σας υποχρέωση

    • Ποιον είπες «επικοινωνιακό ενεργούμενο» ρε?

      • Ο/Η papoylis λέει:

        Αγαπητέ κε Γεώργιε Γιαννόπουλε

        Σύντομα φαντάζομαι θα αντιληφθείτε το υπόρρητο του προηγουμένου σχολίου μου και θα σπεύσετε εδώ να ανακαλέσετε το προς εμέ «ρε» σας 🙂

        μπορεί να σας διαβεβαιώσει επ αυτού και ο ίδιος ο Λασκαράτος ( το πόσο δηλαδή παλιά πουτάνα είμαι 😉 )

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Ακούστε κύριε Γιαννόπουλε,
        το τελευταίο που προσωπικά θα ήθελα θα ήταν να αρχίσει εδώ καυγάς.
        Ο Papoylis ήταν επικριτικός προς εμένα με ευγένεια μεν αλλά με σαφήνεια.
        Εσάς δεν σας κατονόμασε καθόλου.
        Εγώ ο ίδιος στα σχόλια, τις προσθήκες κλπ αναγνώρισα τη συμβολή σας στην αποκατάσταση της αλήθειας και από την αρχή της συζήτησής μας, όταν δεν υποψιαζόμουν ότι είχατε δίκιο, σας είχα ευχαριστήσει.
        Δεν νομίζω πως συντρέχει κάποιος λόγος να θίγεστε.
        Θα με στενοχωρούσε πολύ να γίνω αιτία να μαλώσουν δυο άνθρωποι που κινούνται ιδεολογικά στον ίδιο ή σε συγγενείς χώρους, χωρίς προσωπικές διαφορές.

  43. Ο/Η laskaratos λέει:

    Papoulis,
    ο κ.Ψαρράς είχε την καλωσύνη να μας ενημερώσει, νομίζω το έκανε αυτόβουλα, εγώ πάντως δεν έκανα τίποτα, και διότι δεν έχω επαφή με τον άνθρωπο και διότι απουσιάζοντας κάποιες ημέρες δεν έχω την ευχέρεια της αλληλογραφίας, με ενημέρωσε ο κ.Ροίδης.
    Ευχαριστώ πολύ τον κ.Ψαρρά.

    Αποκατέστησα τα πράγματα, αν και λείπω εκτός Αθηνών, με όλες τις δυσκολίες της επικοινωνίας, απομένει να φύγει η φωτογραφία που είναι άσχετη με το νεο ποστ που προέκυψε, δεν ξέρω με ακρίβεια πως γίνεται, θα το κάνει ο κ.Ροϊδης, μόλις μπορέσει.
    Διατήρησα σε updates το ιστορικό των αλλαγών.

  44. Ο/Η papoylis λέει:

    Λασκαράτε

    η τέταρτη λύση ήταν να απευθυνθεί το ιστολόγιο σας στην ίδια τη Μητρόπολη Μπουένος Άιρες , πράγμα που ήμουν έτοιμος να κάνω σήμερα για μια επίσημη διάψευση . Είχα όλα τα στοιχεία επικοινωνίας ήδη από χθές αλλά με σώσατε με την ανασκευή από το κόπο 😉

    Το μόνο βέβαιο αγαπητοί ιστολόγοι είναι ότι στη πρεμούρα σας να επιρρίπτετε στο τσιπρόπουλο όλες τις αμαρτίες της ανθρωπότητας ενυπάρχει πάντα ο κίνδυνος της μπαρούφας . Καλό επομένως θα ήταν για το κύρος αυτού του σημαντικού ιστολογίου , ΙΜΗΟ , να διασταυρώνετε δις και τρις τέτοιου είδους » ειδήσεις»

    και επειδή έχει γίνει αρκετός ντόρος στη μπλογκόσφαιρα με βάση το δικό σας δημοσίευμα θα πρότεινα με μια δια σχολίου παρέμβαση σας να μην αφήσετε ιστολόγια όπως το σεπτό LR και δημοσιογράφους όπως ο ανεκδιήγητος κος Φύσσα ( ρούφας ) να εκτίθενται περαιτέρω . Η διαδικτυακή κοινότητα έχει και αυτών την ανάγκη στο βαθμό που και το ανθρώπινο σώμα έχει τον κόκκυγα 🙂

    Κε Γιαννόπουλε … καταλάβατε τώρα ;;; Όταν εδώ ο αγαπητός Λ. δεν είχε γεννηθεί ο υποφαινόμενος τελείωνε τη σχολή του Φέλιξ ( Ντερζίνσκι ) 😆

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Papoylis,
      1.για την επικοινωνία με τη μητρόπολη έχω απαντήσει, νομίζω πολύ λογικά, στον κ.Γιαννόπουλο παραπάνω.
      2.Ο κ.Φύσσας, έχει επανορθώσει και σε παρακαλώ να μην αναφέρεσαι σε αυτόν από εδώ με τέτοιο τρόπο.
      3.Υπάρχουν οι καλόπιστες κριτικές και οι κακόπιστες.
      Ο καθένας μπορεί να κρίνει,
      ΄
      Εμείς εδώ δεν αλλοιώσαμε φωτογραφίες, όπως έκανε μια εγκυρη εφημερίδα της Αριστεράς, σε άλλη άσχετη περίπτωση.
      Το λέω ενδεικτικά για όσους θέλουν να μην χάνουν το μέτρο.

  45. Ο/Η laskaratos λέει:

    Στην Αυγή σήμερα υπάρχει και μια αναφορά:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=740925

    «ΣΥΡΙΖΑ σε Βραζιλία – Αργεντινή: Εικόνες μιας περιοδείας και εσωτερικές αντανακλάσεις

    ………

    Όταν ο Τσίπρας (δεν) συνάντησε τον μάρτυρα υπεράσπισης του Περίανδρου

    Μία – δυο μέρες μετά την εκδήλωση προς τιμήν της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ και την ξενάγηση στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου από την ομογένεια της Αργεντινής και την εθιμοτυπική θεσμική συνάντηση (στο πλαίσιο της εκδήλωσης της ομογένειας) με τον μητροπολίτη Ν. Αμερικής Ταράσιο, το ιστολόγιο «Ροϊδη Εμμονές» (και μια σειρά αναδημοσιεύσεων ανάμεσα στις οποίες και η αναπαραγωγή της «είδησης» στο Indymedia) επέλεξαν να «πειράξουν» την είδηση. Οι «παραπληροφορητές» ισχυρίστηκαν πως η αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον μάρτυρα υπεράσπισης και νονό του Αντώνη Ανδρουτσόπουλου – του διαβόητου Περίανδρου. Βέβαια, ο μητροπολίτης που είχε υπερασπιστεί τον Περίανδρο δεν ήταν ο Ταράσιος, αλλά ο Γεώργιος Γεννάδιος Χρυσουλάκης. Όπως μάλιστα προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης του Περίανδρου, ο Γεννάδιος ήταν ήδη από τότε μόνιμος κάτοικος Αθηνών.

    Αυτό που δεν ανέδειξαν τα «αριστερά» και μη ιστολόγια ήταν η συνάντηση και η θερμή συνομιλία του Αλ Τσίπρα με τον εφημέριο του Ναού, ο οποίος όχι μόνο φωτογραφήθηκε με υψωμένη την αριστερή γροθιά, αλλά δήλωσε και «γκεβαριστής»… Κάτι τέτοιο όμως θα λειτουργούσε θετικά και δεν θα ταίριαζε στη λογική της «δεξιάς στροφής του ΣΥΡΙΖΑ»… Άλλωστε, ο λόγος που υπερτονίστηκε μια συνάντηση -αυτή με τον Μητροπολίτη- που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης με την ομογένεια και τους Έλληνες της διασποράς αφορά μια… εκκλησιαστικού τύπου αντίληψη στο εσωτερικό της Αριστεράς, που θεωρεί αμάρτημα ακόμα και τη συνάντηση με τους «αντιπάλους»…

    …….».

    ______________________________________

    Τρεις παρατηρήσεις:

    1.Ούτε μια λέξη για τις αντιδράσεις του συγγραφέα του ποστ ευθύς ως διατυπώθηκε από σχολιαστή η (ατεκμηρίωτη ακόμη) άποψη πως δεν ήταν ο μάρτυρας υπεράσπισης του Περίανδρου και για την εκ των προτέρων συγνώμη του, όχι με σχόλιο αλλά μέσα στο ποστ και με σχόλια σε άλλα μπλογκς όπου είχε γίνει αναδημοσίευση.

    2. Ούτε μια λέξη για το που βασίστηκε αυτή η πληροφορία μου΄, πως δεν ήταν έκφραση ευσεβών πόθων ή δόλου.

    3. Η συγγραφέας του επικριτικού αυτού άρθρου είναι αυτη που είχε στείλει είδηση για συνάντηση του κ.Τσίπρα με την πρόεδρο της Αργεντινής που δεν είχε γίνει ούτε έγινε, θεωρώντας βέβαιο και έχοντας τον ευσεβή πόθο ότι θα γίνει (υπήρξε μόνο τηλεφωνική επικοινωνία και ματαίωση από την Πρόεδρο της προγραμματισμένης συναντησης):

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=739990
    ΑΥΓΗ:
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 30/12/2012
    Μπουένος Άιρες: Αποστολή
    “Ό,τι δεν κατανοεί η Μέρκελ το κατανοούν Ρούσεφ, Κίρχνερ

    Δύο στα δύο! Η περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στη Βραζιλία και την Αργεντινή στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία και το πολιτικό μήνυμα και συμπέρασμα -βασισμένο στην εμπειρία των χωρών αυτών- είναι σαφές: Η λιτότητα δεν είναι ούτε μονόδρομος, ούτε λύση για την έξοδο από την κρίση. Η θέση αυτή ενισχύεται και από τη συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρχνερ….”.

    ………….
    Περισσότερες από 50 επαφές και δραστηριότητες

    Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ όμως συναντήθηκε με τις δύο προέδρους (Ντ. Ρούσεφ, Κρ. Κίρχνερ), ….».


    Θέλω επίσης να παρατηρήσω σε όσους σχολιαστές καλοπροαίρετα μου υπέδειξαν ότι έπρεπε να είχα αναδιφήσει στα πρακτικά της δίκης, πως δεν έχω τις δυνατότητες του επαγγελματία δηοσιογράφου και πως επίσης δεν υποψιαζόμουν πως από το ρεπορτάζ της εφημερίδας έλειπε η λέξη τέως μπροστά από τον τίτλο του μητροπολίτη Ν.Αμερικής.

  46. Παράθεμα: Αναγνώριση αθέλητου λάθους « Ροΐδη Εμμονές

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.