Ο κ.Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ

Αφύσικοι έρωτες    

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

syriza-kammenosKύριε Ροΐδη,
Δεν νομίζω να αποτελούν έκπληξη οι αποχωρήσεις στο κόμμα του κ.Καμμένου. Πρόκειται γα ένα κόμμα που συγκροτήθηκε από έναν λαϊκιστή της Δεξιάς, εκτεθειμένο στο παρελθόν με συγγραφή ευφάνταστων «αντιτρομοκρατικών» σεναρίων,  με ακροδεξιές θέσεις σε θέματα ρατσισμού (αυτόκλητο υπερασπιστή των εκφωνητών χυδαίων ρατσιστικών και εθνικιστικών συνθημάτων), συνδεδεμένο παλιότερα και με επιχειρηματικά συμφέροντα, κατήγορο του κ.Τατσόπουλου ως δήθεν «υβριστή του Κολοκοτρώνη», το οποίο συσπείρωσε πολιτευτές κάποιας δεύτερης διαλογής,  που γνώριζαν ότι δεν μπορούσαν να εκλεγούν βουλευτές με τη ΝΔ. Στο κόμμα αυτό βρήκαν στέγη και παλιά στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ-ΔΗΚΚΙ (Δημαράς κλπ) που αναγκαστικά δεν μπόρεσε να τα στεγάσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού αυτοεκτέθηκαν άγαρμπα διαπραγματευόμενοι ταυτόχρονα και με την Αριστερά και με τον κ.Καμμένο. Ειδική περίπτωση αποτελούν οι κ.κ.Μαριάς και Π.Κοντογιαννίδης που έχουν κάνει στο παρελθόν κάποια βόλτα από την Αριστερά. Ως ιδεολογικό πρόσχημα αυτού του ετερόκλητου αθροίσματος προσωπικών φιλοδοξιών, επιστρατεύτηκε ο τυφλός και απολίτικος  αντιμνημονιακός λόγος, στη βάση μιας κούφιας και ανόητης πατριωτικής ρητορίας, που μερικές φορές πέρασε και τα σύνορα της χυδαιότητας (Ο πατριωτικός φαλλός του κ.Χαϊκάλη κλπ).  Οι αντοχές λοιπόν του προσωπικού του στις πιέσεις και στα ταξίματα της ΝΔ ήταν εκ προοιμίου αδύναμες και ήλθε το πλήρωμα του χρόνου για να φυλλορροήσει. Μοιραίο επακόλουθο θα είναι να συνθλιβεί αργά ή γρήγορα εκλογικά στις συμπληγάδες μεταξύ ΝΔ και Χ.Α. και να ακολουθήσει τη μοίρα του συγγενούς ‘Λάος’, με το οποίο έχει συν τοις άλλοις και το χαρακτηριστικό της συλλογής πολιτικών γραφικοτήτων (Π.Χαϊκάλης, Έλενα Κουντουρά, Χρ.Γιαταγάνα κλπ).
—–Αν το κόμμα Καμμένου ακολουθήσει τώρα την προδιαγραμμένη φθίνουσα πορεία του, αυτό σημαίνει ότι το λιγότερο που θα συμβεί θα είναι να αναζητήσουν σωσίβιο διάσωσης στον ΣΥΡΙΖΑ οι περί το εκτροχιασμένο ‘Άρμα Πολιτών’ πολιτευτές του παλιού διαφημιστή του Ariel. Ήδη εγείρονται για το κόμμα του κ.Τσίπρα ερωτήματα ηθικής και πολιτικής τάξης, αφού άφηνε και αφήνει να υφέρπει η εντύπωση, ακόμη και με προκλητική δήλωση του ίδιου, για κάποιο είδος κυβερνητικής συνεργασίας με τους «Ανεξέλ», αν το ισχύον εκλογικό ληστρικό σύστημα, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ξέχασε πως πρέπει να αλλάξει, δεν επαρκέσει για να του δώσει την κάποτε εξορκιζόμενη μονοκομματική αυτοδυναμία.  Μάλιστα τώρα οι αποχωρήσαντες πολιτευτές επικαλούνται ως πρόσχημα της επαναπρόσληψής  τους στη ΝΔ, το ενδεχόμενο της λυκοσυμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξέλ.
—–Αναρωτιέμαι: Η τεράστια ανατροπή που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα ηράκλειο δηλαδή έργο, θα πραγματοποιηθεί κάτω από καθεστώς ομηρίας σε ένα κόμμα του οποίου ο αρχηγός έσπευσε να υπερασπιστεί τους στρατοκράτες που φώναζαν «Το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ» και άλλα ανατριχιαστικά; Η αλλαγή που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει κανένα ηθικό, αξιακό, πολιτικό, ταξικό, πολιτιστικό, αισθητικό κλπ περιεχόμενο; Αρκεί η κατάργηση των μνημονίων για να γίνουν τα υπόλοιπα με το θαυματουργό ραβδί του ευλογημένου από τον αντιμνημονιακό (από αυτή τη σαιζόν) Αρχιεπίσκοπο ΣΔΟΕ, Γ.Μιχαλόπουλου και Λαυρεντιάδη, Αλέξη; Και αν αυτά όλα περί συνεργασίας, μας πει κάποιος πως είναι φημολογίες, τις οποίες δεν διακινεί ο ΣΥΡΙΖΑ και απλό λεκτικό ατύχημα από αυτά που φεύγουν συχνά από το έρκος των οδόντων Τσίπρα χωρίς να εννοούνται, τότε γιατί δεν ξεκαθαρίζεται η κατάσταση όπως απαιτεί η στοιχειώδης εντιμότητα και οι πιο στοιχειώδεις λογικές και ευαισθησίες, αλλά αφήνεται το κόμμα να κολυμπάει και να ψαρεύει σε θολά νερά;
—–Τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα επιβαρυντικά γιατί στο κόμμα του κ.Καμμένου στεγάζεται και ο βουλευτής κ.Καπερνάρος συνήγορος της ναζίστριας Σκορδέλη στην έβδομη αναβολή της δίκης της για τα μαχαιρώματα Αφγανών προσφύγων. Μιας κατ’εξοχήν πολιτικής δίκης, πάνω σε ένα τεράστιο πολιτικό και ανθρωπιστικό πρόβλημα, από μια Δικαιοσύνη, που εμφανίζεται όχι μόνο ότι αποφεύγει να εκδικάσει, αλλά και ότι αρνείται να ασκήσει διώξεις κατά των χρυσαυγιτών με τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979 (με εξαίρεση τον Μπαρμπαρούση) και η αξιωματική αντιπολίτευση όχι μόνο δεν καταγγέλλει το γεγονός αλλά υποδαυλίζει τα οικονομικά αιτήματα των δικαστικών και των αστυνομικών με «κοινωνική υπεραξία» (κατά τον κ.Τσίπρα) χωρίς καμία υποσημείωση ή επιφύλαξη.
—–Θα ήταν ιδιαίτερα αμοραλιστικό να δούμε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με στήριξη του κόμματος Καμμένου, όσο κι αν δυστυχώς το κόμμα της Αριστεράς μας έχει συνηθίσει τελευταία σε μια απίστευτη σειρά πολιτικών μεταμορφώσεων, αλλαγών θέσεων, υπαναχωρήσεων, παλινωδιών, ανακλήσεων, επανατοποθετήσεων, αποσιωπήσεων, συγκαλύψεων και ηθικών εκπτώσεων που έχουν ήδη σημαδέψει ανεξίτηλα την Αριστερά και της έχουν αφαιρέσει την πολύτιμη προίκα της αθωότητας. Το ενδεχόμενο δεν είναι απίθανο, αφού όποιος έχει ομολογήσει «θερμές σχέσεις» με τον αρχιεπίσκοπο, είναι πλέον έτοιμος να συνάψει και πολιτικό γάμο με το συγγραφέα (;) του γνωστού αμφισβητούμενης (από το χουντικό υπουργό Γεωργαλά) πατρότητας αντιτρομοκρατικού εγχειριδίου.

***

This entry was posted in σκέψεις, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

99 Responses to Ο κ.Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ

  1. Ο/Η Παλιός λέει:

    Τσίπρας: αν χρειαστεί θα πάρουμε και τις ψήφους του Καμμένου!

    26.04.2012
    ​Πολλές αντιδράσεις προκάλεσε μια δήλωση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που ερμηνεύεται σαν έμμεση πρόσκληση για συνεργασία στον… Πάνο Καμμένο και τους Ανεξάρτητους Έλληνες!

    Συγκεκριμένα ανέφερε ο κ.Τσίπρας στη δήλωσή του: «Εάν εμείς, ως Αριστερά, καταθέσουμε την πρότασή μας και χρειαζόμαστε πέντε ψήφους του Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο όλοι οι υπόλοιποι».

    Στη λογική αυτή που προτεραιότητα θέτει την αντιμνημονική πολιτική, αφήνοντας τις όποιες διαφορές να επανεξεταστούν αργότερα, ο κ. Τσίπρας έδωσε έμφαση στο να δημιουργηθεί « σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή από τις δυνάμεις της Αριστεράς» που θα επιδιώξει την ανατροπή του Μνημονίου ακόμα και με πρωθυπουργό την Αλέκα Παπαρήγα.

    Αποστάσεις πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, δηλώνοντας ότι «με τον Καμμένο μας χωρίζει μια ιδεολογική άβυσσος».

    Από τη μεριά του και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δήλωσε στο ίδιο δελτίο : «Με τον ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούμε ως προς το χρέος. Μας χωρίζουν άλλα»

    Κατηγορηματικά «όχι» απάντησε για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο όπως προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, στο δελτίο ειδήσεων του Μega.

  2. Ο/Η Παλιός λέει:

    Ανοιχτό το παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αφήνει ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος. Συγκροτείται κοινοβουλευτικής ομάδας

    news247Απρίλιος 02 2012 15:08

    Αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος απέκλεισε συνεργασία με κόμματα που έχουν στηρίξει το Μνημόνιο.

    Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ο Πάνος Καμμένος απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑΟΣ που στήριξαν το Μνημόνιο, καθώς επίσης και με μη δημοκρατικά κόμματα, όπως επισήμανε, αναφερόμενος εμμέσως στην Χρυσή Αυγή.

    Επισήμανε πως θα μπορούσε να συζητήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς, όπως ανέφερε, υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική των δύο κομμάτων.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας με το «Άρμα Πολιτών», ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι έχουν συζητήσει με τον Γιάννη Δημαρά, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση για κάτι τέτοιο.
    http://news247.gr/eidiseis/politiki/kammenos_synergasia_mono_me_syriza.1717274.html

  3. Ο/Η giannis λέει:

    ‘Oταν πρόκειται περί ενότητας για πολιτικά ζητήματα, δεν ζητάμε δηλώσεις ιδεολογικής μετανοίας, όπως και δεν ζητάμε από τους ανανεωτές στο ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεις μετανοίας που έστειλαν κόσμο εξορία στη Σιβηρία, μετά την 6η «πλατιά ολομέλεια»..
    Ο ΣΥΝ ήταν κόμμα πολιτικής συμφωνίας, όχι ιδεολογικής συμφωνίας.
    Τώρα κάνετε τους σκληρότερους και από το ΚΚΕ της Ελένης Μπέλλου. Απαιτείτε ιδεολογική ενότητα για να παλέψετε πολιτικά ζητήματα; Ή μήπως με πρόσχημα τις ιδεολογικές διαφορές, αποφεύγετε να παλέψετε πολιτικά ζητήματα;
    Μήπως, εν τέλει, θέλετε την αριστερά στη γωνία;
    Και από την άλλη,τα εθνικιστικά στοιχεία των Καμμένων πώς θα ατονούσαν, ο κάθε Καπερνάρος πώς θα σταματούσε να υπερασπίζεται τη μαχαιροβγάλτρα Σκορδίλη, τον απλό πολίτη που ψήφισε Χ.Α, ακόμα και το θρησκόληπτο, πώς θα τον κερδίσεις; Με το να τον δείχνεις με το δάχτυλο «να, εθνικιστής, κανίβαλος, ψυχοπαθής, όξω από δώ, φτου κακά, 666,666,666;» ή με το να συμμαχείς μαζί του για πολιτικά ζητήματα;
    ΥΓ1. Το ΕΑΜ έχασε επειδή έβαλε τον Αλέξανδρο Οθωναίο (αρχηγό του αστικού στρατού ως και τα Δεκεμβριανά) επικεφαλής των Δημοκρατικών Συλλόγων ή κέρδισε; Η ΕΔΑ έχασε όταν για πολιτικά ζητήματα έκανε συμμαχίες με τη βάση και τα στελέχη της ΕΠΕΚ, καθ’υπόδειξη του δογματικού (σε σχέση με εσάς…) Ζαχαριάδη, ή κέρδισε;
    YΓ2. Πρακτικά, μπορούσε να πει ο Τσίπρας «πάρε πίσω την ψήφο ανοχής σου, Καμμένε,δε σε θέλω»;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ομολογώ ότι για μένα το θέμα είναι απλό.
      Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να σταθεί πάνω από τρεις ημέρες, μια κυβέρνηση της Αριστεράς στηριζόμενη στην ψήφο του κ.Καμμένου, του κ.Καπερνάρου του κ.Χαϊκάλη και της κας Κουντουρά.
      Δεν λέω λέξη για άτομα προερχόμενα από το ΠΑΣΟΚ γιατί εκεί βρίσκομαι μέσα στη λογικη σας και στη λογική του ΕΑΜ και πστεύω πως παρά τα προσωπικά ήθη, τις προσωπικες αμαρτίες κλπ μπορούν να στηθούν συμμαχίες μαζί τους.
      Αλλα με πρόσωπα του ακραίου ρατσιστικού, εθνικιστικού, καπιταλιστικού και θρησκευτικά φοταενταλιστικού φάσματος της Δεξιάς ομολογώ δεν βλέπω σε ποιο νομοσχέδιο θα σε στηρίξουν;
      Χάρτινος πύργος είναι αυτά και προσωπικά πιστεύω σε μια Αριστερά που κρατώντας τα μακροπόθεσμα οράματά της, θα κινηθεί τώρα στο ρεαλιστικό πλαίσιο του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με ειλικρίνεια, ξεκάθαρα, με πρόγραμμα και με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις-τομές, με ασυμβίβαστο μέτωπο κατά της διαφθοράς, της κοινωνικής αδικίας, των προνομίων και της συντήρησης.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ιδού οι σύμμαχοί σας:

      • Ο/Η Ρόζα λέει:

        Με μια σολομώντεια απόφαση, το Ναυτοδικείο Πειραιά ολοκλήρωσε χθες το βράδυ τη δίκη των 39 ανδρών του Λιμενικού Σώματος, που κατηγορούνταν ότι κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 παραβίασαν τον αντιρατσιστικό νόμο 927/1979, φωνάζοντας συνθήματα, όπως το «Ελληνας γεννιέσαι δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε γουρούνι Αλβανέ», ή το «Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό» και το ανατριχιαστικό «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς».

        Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν πρώτες δύο αλλοδαπές κυρίες, οι οποίες έχουν αρραβωνιαστεί με μέλη του αγήματος, δείγμα κατά τους συνηγόρους υπεράσπισης ότι δεν εμφορείται η ομάδα από ρατσιστικά αισθήματα. Πάντως, ένας από τους συνηγόρους δεν παρέλειψε να εκδηλώσει την πεποίθησή του ότι «είμαστε ανώτερη φυλή εμείς οι Ελληνες». Υπέρ των κατηγορουμένων κατέθεσαν και ο υποναύαρχος ε.α. Ι. Θεοφανίδης, ο αρχιπλοίαρχος ε.α. Β. Πολίτης και ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης. Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα του παριστάμενου βουλευτή Πάνου Καμμένου να καταθέσει.

        http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=333481

    • Ο/Η Po λέει:

      giannis…
      Λέτε αν θέλουμε την Αριστερά στη γωνιά…
      Σας απαντώ με ερώτηση, Αριστερά υπάρχει μόνο μέσα στα αριστερά κόμματα;

      Γιατί προς το παρόν, ένα μεγάλο μέρος αριστερών πολιτών δεν ανήκει σε αυτά και βρίσκεται -ως φαίνεται- συνεχώς στη γωνιά, ακόμη κι αν κάποια κομματική, λεγόμενη Αριστερά κυβερνήσει.

      Έχουν κι αυτοί οράματα ξέρετε..

  4. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Π. Καμμένος: «Παραμύθια» οι ισχυρισμοί Μανώλη περί non paper

    Οι δυνάμεις του Μνημονίου πασχίζουν να βρουν βουλευτές, σημείωσε

    «Κάποιοι επιθυμούσαν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κινήματος και να το μετατρέψουν σε κεντροδεξιό κόμμα», δήλωσε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 o Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Π. Καμμένος μία ημέρα μετά τις αποχωρήσεις στελεχών του κόμματός του.

    Ειδικότερα, ο κ Καμμένος υποστήριξε ότι και «οι δυνάμεις του Μνημονίου πασχίζουν να βρουν βουλευτές και πρόσθεσε ότι το θέμα που προκύπτει είναι πολιτικό, ενώ ερωτηθείς «αν είναι στημένο το σκηνικό» απάντησε ότι «θα το δείξουν οι επόμενες ώρες».

    Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων χαρακτήρισε ως «παραμύθια» όσα ανέφερε την Τρίτη το πρώην στέλεχός του κ. Γ. Μανώλης για την ύπαρξη non paper το οποίο στάλθηκε τον περασμένο Μάιο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.

    Παράληλα, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ανοικτοί σε συνεργασία με την Αριστερά, το κέντρο και όσους πολίτες συμφωνούν με τις θέσεις τους.

    Κληθείς να σχολιάσει τα περί ενδεχόμενης συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι προεκλογικά υπήρχε συμφωνία σε ό,τι αφορά την καταγγελία του Μνημονίου, ωστόσο, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αλλάξει θέση. Τόνισε ακόμη ότι προϋπόθεση για οποιαδήποτε πιθανή συνεργασία είναι τα εθνικά θέματα.

  5. Ο/Η Left λέει:

    Οι δύο ψυχές του ΣΥΡΙΖΑ

    Οι συγκρούσεις και οι νέοι συσχετισμοί που αποκρυσταλλώνονται στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2012
    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=486630

    Το πρόγευμα με τους πρεσβευτές

    Ο κ. Τσίπρας πραγματοποίησε στη διάρκεια της προηγούμενης εβδομάδας δύο συναντήσεις και παρεμβάσεις στις οποίες εκδήλωσε με σαφήνεια τις διαθέσεις του και με πυξίδα μία βασική παράμετρο: την κυβερνησιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την αντιλαμβάνεται εκείνος και με την οποία διαφωνούν δυνάμεις όπως το Αριστερό Ρεύμα.

    Η πρώτη ευκαιρία δόθηκε στο πρόγευμα που είχε την προηγούμενη Τρίτη με τους πρεσβευτές των κρατών-μελών της ΕΕ και τους εκπροσώπους της Επιτροπής στην Αθήνα.

    Εκεί ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε επισήμως και με κατηγορηματικό τρόπο τη λογική της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου και σημείωσε μεταξύ των άλλων: α) ότι «δεν επιζητούμε ευνοϊκή μεταχείριση σε εθνικό επίπεδο. Θέλουμε μια συλλογική, συνεκτική και βιώσιμη λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο» και β) ότι θεμελιώδης θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι «η επαναδιαπραγμάτευση και συναινετική αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης».

    Οι δύο αυτές αναφορές προκάλεσαν εντύπωση και σχολιάστηκαν από τους διπλωμάτες που άκουσαν τον κ. Τσίπρα. Σχολιάστηκαν όμως παρασκηνιακά και από τους θιασώτες της ριζοσπαστικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή ενοχλούνταν από το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας καλλιεργεί την «επικοινωνία με τους δανειστές».

    Σύγκρουση για τη διακυβέρνηση

    Η δεύτερη παρέμβασή του, με την οποία φάνηκε πως είχε ξεκάθαρα το βλέμμα στραμμένο στη συνδιάσκεψη και την εσωκομματική συζήτηση, ήταν ενταγμένη στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ι. Δραγασάκη («Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;»). Εκεί ο κ. Τσίπρας έκανε ένα βήμα προς την υπόδειξη του νέου ιδεολογικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ. Μίλησε για τη συγκρότηση μιας μεγάλης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας «γύρω από μια αριστερή κυβέρνηση και ένα εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο». Σημείωσε δε ότι «το σχέδιο αυτό οφείλει να είναι πειστικό. Επομένως χρειάζεται να αντέχει στην πιο σκληρή κριτική και να απαντά στα πιο ανήσυχα ερωτήματα».

    Και επεσήμανε, προς έκπληξη και μεγάλη δυσαρέσκεια ενός σημαντικού τμήματος στο εσωτερικό του κόμματός του, πως «το ζήτημα δεν είναι να έχεις διατυπωμένες θέσεις και προτάσεις για κάθε επί μέρους τομέα. Το πρωταρχικό είναι να βρούμε την αρχή που θα διαπερνά το σύνολο της πολιτικής μας: τις αξίες, τις αρχές, τις προτεραιότητες».

    Υιοθετώντας δε πλήρως τη λογική του κ. Δραγασάκη υπογράμμισε ότι οι κοινωνικές συμμαχίες στις οποίες θα απευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι δυνατόν να συγκροτηθούν ως άθροισμα επί μέρους αιτημάτων και δυσαρεσκειών από τη σημερινή πολιτική αλλά πάνω σ’ ένα στέρεο πολιτικό πρόγραμμα».

    Απορρίπτοντας, τέλος, εκ προοιμίου ένα μεγάλο μέρος της λογικής πολλών συντρόφων του σημείωσε ότι «μια πολιτική εξόδου από την κρίση δεν έχει μόνο εθνική διάσταση αλλά επίσης ευρωπαϊκή και παγκόσμια» και ότι με γνώμονα αυτό το εναλλακτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «χρειάζεται να είναι διαρκώς υπό τη διαδικασία της συζήτησης, της αναθεώρησης και της εμβάθυνσης».

    Οι αναφορές του κ. Τσίπρα προκάλεσαν έκδηλη αμηχανία και αισθητή δυσφορία στο εσωτερικό του κόμματος – τουλάχιστον σε εκείνο το κομμάτι του που εκφράζεται από το Ρεύμα και τις πλέον ριζοσπαστικές συνιστώσες. Χαρακτηριστικό ήταν ότι στο επίσημο κομματικό έντυπο, την «Αυγή», δεν υπήρξε καν ρεπορτάζ για τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας.

  6. Ο/Η Έξω Αριστερά λέει:

    εσείς έχετε τα δικά σας μετρα να κρίνετε αλλά συμφωνώ με το δικό μου τρόπο.
    αν θέλετε βάλτε το άρθρο αυτό ενός μπλογκ που διαβάζω γιατί λέει με άλλα λόγια το ίδιο

    http://mao.gr/antapopanos/

    «Ευτυχώς δεν προλάβαμε να συγκυβερνήσουμε με τον Καμμένο»

    του Πάσχου Λαζαρίδη αναδημοσίευση από το antapocrisis.gr

    Όσα τραγελαφικά συμβαίνουν με τους Ανεξάρτητους Έλληνες τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έχουν εξαιρετική σημασία για την …Αριστερά. Παρέχουν επίσης χρήσιμα διδάγματα για το τι μπορεί να γίνει μετά το μνημόνιο και από ποιους.

    Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που με αφορμή τη μετάλλαξη της “αριστερής κυβέρνησης” σε “κυβέρνηση εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας”, κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ με προεξάρχοντα τον επικεφαλής του, άνοιξαν διάπλατα τις πόρτες σε ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ και όχι μόνο.

    Ας μην ανοίξουμε το θέμα του προγράμματος, της πολιτικής και της ιδεολογίας του κόμματος Καμμένου. Ας αφήσουμε δηλαδή την αριστερή κριτική σε ένα κόμμα πατριδοκάπηλο, που στο όνομα ενός εθνικού διαπραγματευτικού τσαμπουκά, πασχίζει να κρύψει τις αναγκαίες εθνικές και ταξικές ανατροπές του μεταπολιτευτικού πλαισίου, και να προστατέψει εν τέλει το κεφάλαιο και τις σχέσεις εξάρτησης.

    Ας αναμετρηθούμε όμως με την ιδέα μιας αντιμνημονιακής συγκυβέρνησης της Αριστεράς με ένα κόμμα που τινάζεται στον αέρα προτού καν υπογράψει μια πρώτη ελάχιστη αντιμνημονιακή πράξη. Αν οι ΑΝΕΛ διασπώνται προτού καν απειλήσουν τη “μνημονιακή νομιμότητα”, μπορούμε να φανταστούμε τι θα γινόταν αν αποτελούσαν μέρος μιας κυβέρνησης “εθνικής σωτηρίας” που θα προχωρούσε, έστω και δειλά, στην αναμέτρηση με το σάπιο σύστημα των ΜΜΕ, των τραπεζών, της διαπλοκής, των εργολάβων;

    Το θέμα δεν είναι αν η μεγαλοφυής σύλληψη του μετώπου από την Αριστερά μέχρι τον Καμένο εξόκειλε. Το πρόβλημα είναι http://mao.gr/antapopanos/

  7. Ο/Η Κάποιος λέει:

    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/28535

    ΜΙΚΡΟΠΡΑΓΜΑΤΑ

    ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

    .

    11.12.2012 | 16:15

    Η πολιτική κατάντια του κόμματος του Καμμένου

    Καθώς οι ΑΝΕΛ φυλλορροούν και οι στενοί συνεργάτες του τον ξεσκεπάζουν ως ψεύτη, το ερώτημα είναι: Γιατί τον πήραμε ποτέ στα σοβαρά;

    ===============

    Και ο συνδικαλιστής σούπερσταρ Γιάννης Μανώλης έφυγε σήμερα 11 Δεκεμβρίου απ’ το κόμμα και καταγγέλει αυτό που όλοι φανταζόμασταν:

    Τον κατηγόρησε ότι έλεγε ψέματα πως δεν έδωσε το Μάιο του 2012 non paper στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όταν εκείνος σε διαδοχικές συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς προσπαθούσε, μέσω των διερευνητικών εντολών, να οδηγήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης. «Το έδωσε ο ίδιος ο Καμμένος στην Προεδρία της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μανώλης, λέγοντας ότι έχει και στοιχεία και κατηγορώντας τον Καμμένο ότι έβγαλε ψεύτη τον Κάρολο Παπούλια.

    ===============

    *Αφού διαβάσετε το ποστ, ρίξτε μια ματιά και στα σχόλια, όπου ο κύριος Καμμένος (είναι άραγε όντως αυτός;) με ξεσκεπάζει με ατράνταχτα στοιχεία ως πληρωμένο γραφιά και παπαγαλάκι. Απόλαυση!

    =========================

    + Απ’ το μπλογκ του Ροϊδη, κείμενο με ενδιαφέροντα ερωτήματα…

    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ

    Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του Καμμένου

    • το καλύτερο άφησες. Το ανώνυμο σχόλιο απάντηση με υπογραφή Πάνος Καμμένος που ξεμπροστιάζει τον Δημοκίδη http://q.gs/240592/kameniapantisi

      • Ο/Η Ζωζώ Χ.Σαπουνάκη, εταίρα λόγω πτωχεύσεως λέει:

        Εμέ δεν μου βγαίνει το λινκ σας, υπεισήλθα όμως και εξακρίβωσα αφεαυτής.
        Εξού και αντιγράφω σχόλιο σχολιαστή δηλώσαντος Καμμένος και απάντηση Δημοκίδου του τσουχτερού..

        http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/28535

        Ανώνυμος/η 14.1.2012 | 07:15 .

        Τελικά αυτά που σάς έδινε ο ΓΑΠ μέσω Αρκτούρου δέν πήγαν χαμένα .
        Δέν θα μπώ σε διάλογο για να αυξήσεων το κασέ τής επίθεσης σάς μόνο 2 αποφάσεις δικαστηρίων θα σάς παραθέσω γιά τήν λάσπη που σάς προμήθευσαν.
        1.τελεσίδικη καταδικαστική απόφαση εφετείου κατά ΔΟΛ για τήν δήθεν εμπλοκή του αειμνήστου Α.Παπανδρέου με τη17Ν.
        2.γιά το αυθόρμητο περιστατικό της ,Ύδρας τήν καταδίκη του δικηγόρου Πυλιώτη απο το πρωτοδικίο Πειραιά για συκοφαντική δυσφήμιση .
        3.Στο χρηματιστήριο όπως οι περισότεροι Έλληνες Έχασα το 2000 όλα τα κέρδη και το κεφάλαιο μου.
        Πάνος Καμμένος

        Συγχαρητήρια γιά τήν στήριξη τών χρηματοδοτών σάς μέσω αρκούδας.

        .
        Ενδιαφέρον: (14) (134)
        ΑναφοράPermalinkΑπάντηση στο σχόλιο
        .

        ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ 14.1.2012 | 20:25 .
        Προς Πάνο Καμμένο!

        Αγαπητέ κύριε, αν είστε όντως εσείς:

        Ήμουν σίγουρος ότι θα μπαίνατε στο ίντερνετ για να βρείτε κάτι κακό για μένα και να πλέξετε μια συνωμοσία.

        Έχει πολλή πλάκα γιατί στον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, την Μη Κυβερνητική Οργάνωση για την αρκούδα, δούλεψα όντως, ως υπεύθυνος υποστηρικτών – απ’ τον Δεκέμβριο του 2006 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2009.

        Δηλαδή επί της δικής σας κυβέρνησης! (Λίγο πριν τον ΓΑΠ απολύθηκα!)

        Λοιπόν;

        Πόσα με τάισαν κύριε Καμμένε η κυβέρνηση της οποίας ήσασταν Υπουργός κι ο αρχηγός σας κύριος Καραμανλής μέσω «χρηματοδοτήσεων» για την αρκούδα;

        Ευχές!

  8. Ο/Η Xούλα χούπ λέει:

  9. Ο/Η Xούλα χούπ λέει:

  10. Ο/Η Tσα τσα λέει:

  11. Ο/Η Γουάου λέει:

    O Kύριος Καπερνάρος σε πάνελ για την μονή Εσφιγμένου

  12. Ο/Η Σιγά τον πολυέλαιο λέει:

    http://emprosdrama.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7954.html

    Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

    Ο μακαρίτης μεγαλοεργολάβος Τσίπρας, της ΣΚΑΠΑΝΕΥΣ ΑΤΕ, επι Χούντας

    Μόνος του πήρε την πρωτοβουλία να χοροστατήσει στην κηδεία του πάμπλουτου μπαμπά του Αλέξη Τσίπρα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης.
    Ο 78χρονος Παύλος Τσίπρας πέθανε ξαφνικά από καρδιακή προσβολή τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας 29 Οκτωβρίου και κηδεύτηκε στις 4 το απόγευμα της Τρίτης από τον Άγιο Γεώργιο του Διονύσου.
    Στους δημοσιογράφους απαγορεύτηκε να καλύψουν την κηδεία, για να μη μάθουν οι χαχόλοι οι Έλληνες από πόσο «χριστιανική» οικογένεια προέρχεται ο άθεος Αρχηγός του Σύριζα…
    Κάνω επιγραμματικά τις αποκαλύψεις, γιατί δεν με παίρνει ο χώρος:

    1) Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήσαν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου. Ο Στυλιανός Παττακός (Έγινε 100 ετών την προσεχή Πέμπτη 8 Νοεμβρίου!) είχε απαγορεύσει στον πολιτικό μηχανικό γαμπρό του σύζυγο της κόρης του) να παίρνει δημόσια έργα επί Χούντας. Στον Παύλο Τσίπρα επέτρεπε, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.

    2) Η οικονομική άνεση του «καλού χριστιανού» Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον «Αγαπισμό» του Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»! Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Λιάπης τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και σκίστηκε να πάει στην προχθεσινή κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα!

    3) Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου Κοτσώνη, ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.

    Όλα εξηγούνται σε αυτή την ζωή: Για μία ακόμη φορά, επιβεβαιώνεται η θεωρία της Στήλης ότι όλο το σημερινό Αντιρατσιστικό Κίνημα προήλθε από τον Χουντικό Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Κοτσώνη…

    Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα.

    Η Αλήθεια έχει ως εξής:

    Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαριστός Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ, όπως πάρα πολλοί άλλοι καλοί χριστιανοί.

    Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρούν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ. Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες! Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη, ο οποίος τσάκωνε ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα της Χούντας δια του «Σκαπανέως ΑΤΕ»!..

    Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρεί με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού!

    Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική εποποιΐα που τον οδήγησε (2 Ιουνίου 1971) στο Γουέμπλεϋ με τον Άγιαξ, Γενικός Αρχηγός του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και… Μέγας Αντιστασιακός, Ηρακλής Τσίπρας!!..

    Θα τελειώσω με κάτι που ξέρουν ελάχιστοι:

    Στις 28 Απριλίου 1971 στην Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός νίκησε με 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα και προκρίθηκε στον Μεγάλο Τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών του Γουέμπλεύ, αν και είχε χάσει με 4-1 στο Βελιγράδι. Ήταν η πιο θρυλική νίκη στην 104χρονη Ιστορία του ΠΑΟ.

    Στην κερκίδα των Επισήμων του γηπέδου της Λεωφόρου βρισκόταν ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Κυβερνήσεως Στυλιανός Παττακός, έχοντας στα αριστερά του την τότε Πρώτη Κυρία, Δέσποινα Παπαδοπούλου και δεξιά του τον Ηρακλή Τσίπρα! Το 3ο γκόλ του Καμάρα για την Πρόκριση αργούσε και η σύζυγος του Δικτάτορα ανησυχούσε και στριφογύριζε στη καρέκλα της.

    Ο ανεπανάληπτος Παττακός για να την καθησυχάσει, γυρίζει και της λέει: «Μην ανησυχείς. Το έχουμε αγοράσει το παιχνίδι και θα προκριθούμε εμείς»!..

    Πράγματι, μετά από λίγα λεπτά, ο Αριστείδης Καμάρας πετυχαίνει το 3ο γκόλ, ο Παναθηναϊκός προκρίνεται στο Γουέμπλεϋ και ο χιουμορίστας Παττακός γυρίζει και της λέει: «Είδες που στο είπα;»!

    Την συνομιλία Παττακού – Δέσποινας την άκουσαν κάποιοι βρωμεροί αθλητικοί συντάκτες οι οποίοι και έβγαλαν την φήμη πως η Χούντα διά του Ωνάση αγόρασε τους ψωμολυσσώντες Γιουγκοσλάβους του Ερυθρού Αστέρα, οι οποίοι έκατσαν να χάσουν!

    Μάταια ο αντιστασιακός Ηρακλής Τσίπρας που ήταν παρών, τους διαβεβαίωνε για πολλά χρόνια με όλη την δύναμη της ψυχής του ότι ο Παττακός αστειευόταν: Η φήμη έμεινε κι όλοι σήμερα πιστεύουν ότι ο ΠΑΟ προκρίθηκε στο Γουέμπλεϋ με δωροδοκία της Χούντας!..

    http://emprosdrama.blogspot.gr/2012/11/blog-post_7954.html

  13. Ο/Η Λύσιππος λέει:

    όπως σε κάθε επαγγελματία ψευτη ή διαταραγμένον,η μνήμη είναι επιλεκτική.Το ΚΚΕ πριν μερικά χρόνια δεν είχε συνεργαστεί με το ΔΗΚΚΙ?

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Βεβαίως, αλλά τι σχέση έχει αυτό με την ανάρτησή μου;
      1.Καταδίκασα πουθενά εγώ τη συνεργασία της Αριστεράς με το ΔΗΚΚΙ;
      2.Υπερασπίζομαι πουθενά το ΚΚΕ;
      3. Στο παραπάνω δημοσίευμα καταδικάζω εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΚΚΙ-ΠΑΣΟΚ (αυτή είναι η πορεία Δημαρά), που κατατάχτηκαν στο κομμα Καμμένου.
      4.Επαγγελματίας ψεύτης; Μπορείτε να μου υποδείξετε ένα ψέμα μου;

      • Ο/Η Psycho λέει:

        Θαυμάζω την ψυχραιμία σας.
        Τι έχει να μας πει ο Λύσιππος για το απόσπασμα που ακολουθεί ειλημμένο από ακροδεξιό ιστότοπο

        http://www.defencenet.gr/defence/o/43180

        Έτσι μόλις έξι μήνες μετά τους μύδρους του ΣΥΡΙΖΑ κατά της … Ρωσίας για την αντίδρασή της στην προφυλάκιση του ηγούμενου Εφραίμ, ο Α.Τσίπρας εμφανίστηκε τόσο ρωσόφιλος, όσο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης ή ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Ν.Μιχαλολιάκος και σίγουρα περισσότερο ρωσόφιλος από την διστακτική και κατ’ανάγκην (λόγω φιλορωσικού ακροατηρίου) ρωσική «εσάνς» του ταξιδιού του Α.Σαμαρά στη Μόσχα!

        Φτάνοντας να μιλήσει ακόμα και για την Ορθοδοξία και την «κοινό Ορθόδοξη πολιτισμό»! Ναι, καλά διαβάσατε, ο Α.Τσίπρας μιλά για Ορθοδοξία και για «ορθόδοξο πολιτισμό»!

        Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο
        ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Vesti διακήρυξε ότι «Η ανάπτυξη των σχέσεων με τη Ρωσία αποτελεί προτεραιότητα για το ΣΥΡΙΖΑ
        και μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Δεν μπορούμε
        να αποδεχθούμε το πεπαλαιωμένο δόγμα ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση»!

        Αυτό και αν είναι «στροφή» (βέβαια, να σημειώσουμε, έτσι για την ιστορία, ότι έχει αρχίσει να ομοιάζει εντυπωσικά με τις διακηρύξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του Π.Καμμένου η ρητορική του Α.Τσίπρα. Τόσο πολύ που μάλλον μια κυβερνητική συνεργαία, δείχνει, σχεδόν, φυσιολογική)

      • Ο/Η Po λέει:

        (!!!)
        μάλιστα, ξεχασμένη υπόθεση αλλά scripta manent αγαπητοί σύντροφοι του Σύριζα…

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Αφού ο Τσίπρας και οι 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν το κορόιδο για τα κλεμένα δις των μητροπολιτών:

        http://xairete.blogspot.gr/2012/12/blog-post_5035.html

        Στο προσκήνιο το «πόθεν έσχες» της εκκλησίας και των κληρικών – Ερώτηση της ΔΗΜΑΡ στην Βουλή

        Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών σχετικά με τους φορολογικούς ελέγχους σε εκκλησιαστικά ιδρύματα και κληρικούς κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης.

        Ο κ. Τσούκαλης επανέρχεται στο θέμα καθώς, όπως αναφέρει, από την απάντηση του υπουργείου σε προηγούμενη ερώτησή του, παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα.

        Δεδομένου, όπως σημειώνει, ότι η Ιεραρχία της Εκκλησίας έχει αποφασίσει ήδη από το 2005 την εφαρμογή του «πόθεν έσχες» για τους ιεράρχες, κληρικούς, αλλά και λαϊκούς που κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις σε εκκλησιαστικούς οργανισμούς, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ ζητεί να μάθει σε ποιες ιερές μονές και μητροπόλεις διενεργήθηκαν έλεγχοι, πόσες εκθέσεις ελέγχου έχουν καταρτιστεί, πόσα πρόστιμα και προσαυξήσεις έχουν επιβληθεί και πόσα έχουν εισπραχθεί και τέλος αν υπάρχει πρόθεση επέκτασης των ελέγχων σε άλλα εκκλησιαστικά ιδρύματα και πρόσωπα.

        http://www.ierovima.gr/pages/article.aspx?id=3295

        Κάτι ακούγεται και για το φίλο του κ.Τσίπρα τον ιερό Ιερώνυμο

        http://www.agioritikovima.gr/eksomologos/13299-%CE%9F-%CE%BB%CE%B1%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%B7%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1%E2%80%A6

        ……..

        Μάλιστα, σε μία από τις δυο μητροπόλεις,μαθαίνουμε ότι ακόμα και τα τρόφιμα που άφηναν οι πιστοί για τους φτωχούς πήγαιναν στο εστιατόριο του ξαδέλφου του μητροπολίτη.

        Τι θα κάνει άραγε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος εάν επιβεβαιωθούν οι παραπάνω καταγγελίες; Θα ζητήσει τις παραιτήσεις των Ιεραρχών ή θα προσπαθήσει να τα κουκουλώσει;
        Οι αποφάσεις της Δ.Ι.Σ θα κρίνει τη… δικαιοσύνη και την αξιοπιστία του σύνολο των συνοδικών Ιεραρχών.

        Ίδωμεν…

        Τις δυο τελευταίες μέρες όμως στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορούν πληροφορίες που εάν επιβεβαιωθούν θα ακολουθήσουν απρόσμενες εξελίξεις στον εκκλησιαστικό χώρο.

        Η καταγγελία αγγίζει τον …Θρόνο.

        Υπήρξε έντονη φημολογία ότι σε τραπεζικούς λογαριασμούς του….σε τράπεζες εντός και εκτός Ελλάδας βρέθηκε ποσό που αγγίζει τα 35 εκ ευρώ!
        Τα πέντε εκ. μάλιστα τα έχει στο σπίτι του, σύμφωνα με πληροφορίες του «Αγιορείτικου Βήματος».

        Δεν είναι σύμπτωση που ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέβασε τους τόνους και στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

        Έχει τους λόγους του….

        Μάλιστα προ δεκαπενθημέρου εφημερίδα υψηλής αναγνωσιμότητας είχε έτοιμο το σχετικό ρεπορτάζ και λίγο πριν την εκτύπωση κατόπιν πολιτικών παρεμβάσεων, αποσύρθηκε άρον άρον!

      • Ο/Η Ένας λέει:

        http://www.capital.gr/News.asp?id=1686047

        ΤΑ ΠΑΓΚΑΡΙΑ

        Στο ΣΔΟΕ δεν αποκλείουν μία από τις πηγές προέλευσης του μαύρου χρήματος πολλών ιερέων που βρίσκονται υπό έρευνα, να είναι και τα παγκάρια των ενοριών, αλλά και έσοδα από ενοικιάσεις και πωλήσεις ακινήτων. Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ όμως κάνουν φύλλο-φτερό και τα εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ που έφυγαν για το εξωτερικό, καθώς μεταξύ των αποστολέων είναι και ιερείς….

  14. Ο/Η ΑΚΟΥΣΙΛΑΟΣ λέει:

    ΦΙΛΕ ΛΑΣΚΑΡΑΤΕ ΕΡΩΤΗΣΗ!!! Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΠΟΤΕ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΜΕΤΑΞΑ Ε.Ο.Ν Κ.Τ.Λ.Π ,ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΕΞΙΑ ,ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ??ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΦΤΥΝΕΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ!! ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΕΤΣΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ??

  15. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Αφύσικοι έρωτες!
    Διαμαρτύρομαι. Τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων θηλυκών δηλαδή δεν τα διαθέτει η κυρία αυτή που λέγεται Πολιτική! Αυτή που από την φύση της είναι ερωτιάρα προς πάσα κατεύθυνση, προ παντός σε καιρούς ανωμαλίας!
    Τι είναι δηλαδή πολιτική ανωμαλία; Δεν είναι, μεταξύ των άλλων, να τον βάζεις από πίσω ή να τον παίρνεις από πίσω; Να σε σκουντάνε οι από πίσω σου κι εσύ να σκουντάς τους μπροστινούς σου!
    Έτσι νομίζετε εσείς ότι φτάνει κανείς στο βάθρο της εξουσίας; Δίχως αλλαξοκωλιές.
    Να μην λέτε λοιπόν αφύσικοι έρωτες παρακαλώ. Διότι αν κάτι δεν είναι εκ της φύσεως των πραγμάτων τότε από πού είναι; Υπάρχει και κάτι εκτός φύσεως; Δεν υπάρχει.
    Εμένανε ο πατέρας μου μού είχε πει κάποτε ότι στην πολιτική αν δεν δώσεις κώλο δεν προκόβεις. Αυτή την πολιτική την ανάπτυξαν στο έπακρο οι Φαναριώτες. Μετά όμως την επανάσταση, απ’ εκεί που είχανε μοναχά το Οθωμανικό δίκαιο, τους την πέσανε Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι, Ρώσοι … με δίκαια που δεν τα γνώριζαν και τόσο καλά. Και φαίνεται ότι θέλουν πολύ γαμήσι ακόμα για να τα μάθουν. Έτσι μ’ έλεγε ο πατέρας μου. και μη νομίσετε ότι έφυγε αδιάβαστος. Για την ακρίβεια, έφυγε αδιάβαστος από παπάδες αλλά έχοντας διαβάσει κοντά καμμιά χιλιάδα βιβλία.

  16. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μητροπολίτης Νικαίας.
    Ακόμα και τα τρόφιμα των πεινασμένων!
    Έτσι χτίστηκαν πισίνες!
    Μέσα στην Κοκκινιά!
    Εκεί που βασιλεύουν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ!
    Άκρα του τάφου σιωπή!
    Τα ίδια και στη μητρόπολη του Περιστερίου!
    Ξεδιάντροπη Αριστερά που δηλώνεις φίλη του Ιερώνυμου!
    Και τώρα το ΣΔΟΕ Σαμαρά θα συνεχίσει ή θα μαζευτεί;

  17. Ο/Η Κλέων λέει:

    http://www.axortagos.gr/anithiki-sxesi-tou-tsipra-ton-arxiepiskopo.html
    Η ανήθικη σχέση του κ.Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο!

    http://sarotiko.blogspot.gr/2012/12/blog-post_3905.html
    Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2012

    Η ανήθικη σχέση του κ.Τσίπρα με τον αρχιεπίσκοπο!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η γραμμή Μαζινό της ιερής διαφθοράς

    Πηγή: roides.wordpress.com

  18. Ο/Η γιαννης λέει:

    Ro,
    ξέρω καλά ότι πολλοί αριστεροί δεν ανήκουν σε οργανώσεις, αλλά θα πρέπει να αλλάξουμε κι εμείς που ανήκουμε και οι ανένταχτοι. Πρέπει να λερώσουμε τα χέρια μας, να κάνουμε συμβιβασμούς (Λένιν-αριστερισμός).Αριστερά σήμερα είναι ότι βοηθά τον κόσμο να κινηθεί, όχι ό,τι του θέτει ιδεολογικά προσκόμματα-προσχήματα για να τον στείλει σπίτι απογοητευμένο. Επομένως, όλα τα ζητήματα, ακόμα και του χωρισμού κράτους-εκκλησίας, πρέπει να τα ανοίγουμε με το λαό συμμετέχοντα.Αλλιώς, είμαστε αριστεροί της παλιάς λογικής, «φωστήρες». Και βέβαια, ανοίγοντας τα θέματα ένα ένα, για να έχουμε κατάλληλες συμμαχίες ή ουδετερότητες.
    όσο για τον άλλο που βάζει άρθρο Λαζαρίδη από την «ανταπόκριση», να του υπενθυμίσω οτι προκειται για σάιτ «αριστερού» που έβαζε στα γραφεία της οργάνωσής του, επειδη είχε στο όνομά του τα γραφεία, κεραία κινητής τηλεφωνίας, με τα μέλη να τη ρίχνουν αλλά αυτός να τους απειλεί.Τελικά αυτός ο »αριστερός» έφυγε, μαζί βέβαια με το ταμείο της οργάνωσης.Αλλού,λοιπόν, τα της ηθικής,κύριοι.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Aφού λοιπόν ο δρόμος για την μεγάλη «ανατροπή» περνά μέσα από ηθικές εκπτώσεις, από συνενοχές και από υποκλίσεις στην Εκκλησία του ΣΔΟΕ, να μην διαμαρτυρηθείτε παρακαλώ αν αύριο οι ηθικές παραχωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ-για λόγους στρατηγικής βεβαίως-αδικήσουν εσάς.

  19. Ο/Η Red λέει:

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/12/blog-post_13.html

    Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012
    Ο κ.Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ
    Αφύσικοι έρωτες
    Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

  20. Ο/Η Θυγατέρα του κυρίου Βύρων λέει:

    ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ
    ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στις μειώσεις μισθών των υπαλλήλων της Βουλής

    Την κάθετη διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με περαιτέρω μισθολογικές μειώσεις στους υπαλλήλους της Βουλής μετέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά τη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων.

    Μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεων της κυβέρνησης να προωθήσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ανοίγει το δρόμο για νέες μειώσεις στους μισθούς των υπαλλήλων της Βουλής, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί ριζικά σε κάθε περαιτέρω μείωση μισθών στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

    Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα και για τη διαδικασία των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου καταγγέλλοντας ότι παραβιάζει το Σύνταγμα.

    Ειδικά για την προωθούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδηγεί σε περαιτέρω μειώσεις το μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής, ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι παραβιάζεται το άρθρο 65 του Συντάγματος που ορίζει ότι ο Κανονισμός της Βουλής καθορίζει την οργάνωση των υπηρεσιών της καθώς και όλα όσα αφορούν το προσωπικό της και επίσης το άρθρο 103 του Συντάγματος (αυτοδιοίκητο). Ο κ. Λαφαζάνης πρότεινε να ληφθεί απόφαση από τη Διάσκεψη των Προέδρων που να χαρακτηρίζει άκυρη την όλη διαδικασία σημειώνοντας πως αν η κυβέρνηση επιθυμεί αλλαγή στο μισθολογικό των υπαλλήλων της Βουλής τότε αυτή θα πρέπει να προχωρήσει με την προβλεπόμενη διαδικασία, δηλαδή, με τη διαδικασία που προβλέπεται για την αλλαγή του Κανονισμού.

    Νωρίτερα δόθηκε στη δημοσιότητα υπόμνημα του συλλόγου των υπαλλήλων της Βουλής με το οποίο καταγγέλλουν επιχείρηση στοχοποίησης τους αν και έχουν υποστεί μειώσεις που προκαλούν σοβαρό πλήγμα στο βιοτικό τους επίπεδο. Όπως καταγγέλλουν, με τη νέα πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρόκειται να υπογραφεί θα προβλέπεται ετήσια σταδιακή μείωση και εν τέλει κατάργηση μέχρι την 1.1.2016, της προσαύξησης του βασικού τους μισθού που έχει θεσπιστεί στο δεύτερο μέρος του Κανονισμού της Βουλής. Όπως λένε με την διάταξη αυτή, η μεσοσταθμική μείωση στο μισθό τους θα είναι κατά 63%. Στο κλίμα αυτό συγκαλείται για αύριο Γενική Συνέλευση προκειμένου να αποφασιστεί ο τρόπος αντίδρασης των υπαλλήλων της Βουλής.

    Σήμερα οι υπάλληλοι προχώρησαν ήδη σε τρίωρη στάση εργασίας ενώ παραιτήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των υπαλλήλων από την παράταξη της ΔΑΚΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

  21. Ο/Η Αriel πλένει καλά λέει:

    ΚΟ ΑΝΕΛ
    Δημαράς για Κουράκο: Δεν τιμά κανέναν το δημόσιο κουτσομπολιό

    «Θεωρώ ότι όταν ένα πολιτικό πρόσωπο έχει κάτι να καταγγείλει, πρέπει να καταθέτει στοιχεία και όχι να πετάει μια κουβέντα και να φεύγει. Δεν τιμά κανέναν μας να μετατρέπει το κόμμα σε δημόσιο κουτσομπολιό» δήλωσε, σχετικά με την καταγγελία Κουράκου, ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιάννης Δημαράς.

    Αναχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος όπου συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για να μεταβεί στη Βουλή, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, ο κ. Γ. Δημαράς αναφέρθηκε και στη δική του στάση απέναντι στους ΑΝΕΛ και αποσαφήνισε ότι συνεχίζεται η συνεργασία του Άρματος Πολιτών με τους ΑΝ.ΕΛ. χωρίς να υπάρχει κανένα θέμα αποστασιοποίησης.

  22. Ο/Η Γουάου! λέει:

    Μαρκεζίνης: Σε αναμονή του Sir…
    December 12th, 2012-Posted by «Grecus» Anonymous

    Ο ακαδημαϊκός Β. Μαρκεζίνης, ο φέρων τίτλο τιμής προερχόμενο από μια πραγματική βασίλισσα, αναμένει σήμερα τις τελευταίες αποχωρήσεις των ΑΝΕΛ. Μετά τους Ζώη, Μανώλη, Μαρκόπουλο, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχα και Γ.Κουράκο, έτοιμοι φέρονται να παρατήσουν τον Καμμένο, η Μίκα Ιατρίδη (που διατηρεί στενούς δεσμούς με τον Κ. Μαρκόπουλο, ο οποίος την έπεισε να αποχωρήσει απ᾽τη ΝΔ) κι ο Παναγιώτης Μελάς, ενώ αναζητείται ο Τέρενς Κουϊκ.

    Εκ μέρους όλων (αποχωρησάντων και μη) του περι ου ο λόγος κόμματος, επαφές εδώ και μήνες με τον οικονομολόγο και διαπρεπή νομικό έχει ο βουλευτής Θεσσαλίας κ. Χ. Ζώης, ο οποίος πριν αποχωρήσει απ᾽τη ΝΔ είχε ταξιδέψει ως το Λονδίνο για να συναντήσει τον Sir και να βολιδοσκοπήσει τα σχέδιά του.Τότε, εύλογα ο κ. Μαρκεζίνης δεν διακινδύνευσε την κάθοδό του στις εκλογές. Σήμερα, όμως, η πολιτική κατάσταση (μετά και τη ΡΙΚΣΣΥ) επιτρέπει τον περαιτέρω πολυκερματισμό των πάλαι ποτέ ισχυρών κομμάτων, κατάσταση που με ακρίβεια οδηγεί σε εαρινό στήσιμο καλπών εθνικών εκλογών.

    Αξίζει στον χειμερινό παρόντα να σημειωθεί ότι τη δεδηλωμένη εκτίμησή τους για το πρόσωπο του κ. Μαρκεζίνη έχουν εκφράσει δημοσίως, τόσο ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής κ. Μιχαλολιάκος, όσο και ο πρόεδρος του με τη βούλα διαλυμένου ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης, ενώ πολλά είναι τα σημαντικά αλλά τα δευτερότριτα στελέχη της ΝΔ που θεωρούν ότι υπάρχει μεταξύ των (=Μαρκεζίνη και εαυτών) ταύτιση απόψεων όχι μόνο στα οικονομικά αλλά και στα εθνικά θέματα.

    Read more: http://rizopoulospost.com/se-anamoni-tou-sir/#ixzz2EyJ83vQK
    Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

  23. Ο/Η laskaratos λέει:

    Eυτυχώς αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν την ωμή αλήθεια:

    http://fadomduck2.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6469.html

    Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2012

    Η ξεφτίλα της «αριστερής διανόησης»

    Για να μπορέσουμε να καταδείξουμε τον αυτοδιασυρμό της ελληνικής «αριστερής διανόησης», θα παραθέσουμε ολόκληρο (προκειμένου να φρίξετε) ένα άρθρο του Γ.Δελαστίκ από το «Έθνος» που αφορά σχολιασμό επάνω στις εξελίξεις στο κόμμα του Π.Καμμένου. Πάνω σε αυτό θα κάνουμε κάποιες απολύτως βασικές παρατηρήσεις.
    Στην συνέχεια, θα παραθέσουμε απλά δύο παραπομπές που μας υπενθυμίζουν το τι ακριβώς είναι, τόσο ο κ.Καμμένος, όσο και κάποιοι άλλοι συνεργάτες του.
    Οι συσχετισμοί και τα συμπεράσματα, τρομάζουν για το επίπεδο του «αριστερού» λόγου σε τόσο κρίσιμες για τον λαό μας στιγμές…

    Πορεία διάλυσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων
    Γράφει ο: Γ.Δελαστίκ*
    Στρατηγικής σημασίας νίκη για τη ΝΔ και το μνημονιακό στρατόπεδο, όπως και για τους Γερμανούς επικυρίαρχους της πατρίδας μας, συνιστά η έναρξη των διαδικασιών διάσπασης του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου.

    Η μετά τις εξελίξεις αυτές βέβαιη εκλογική συρρίκνωση του κόμματος αυτού, του οποίου πλέον δεν μπορεί να αποκλειστεί ούτε η διάλυση, οδηγεί στη σταδιακή αποδυνάμωση ή και στην εξαφάνιση του συγκροτημένου αντιμνημονιακού πόλου στον χώρο της Δεξιάς. Το πλεονέκτημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων ήταν ότι αποτελούνταν σε επίπεδο πολιτικής και κοινοβουλευτικής παρουσίας αποκλειστικά σχεδόν από στελέχη γνωστά και με ιστορία στον χώρο της ΝΔ. Αυτό σήμαινε ότι όποιος νεοδημοκράτης ψηφοφόρος διαφωνούσε με το εκάστοτε Μνημόνιο, αλλά δεν ήθελε να αλλάξει ιδεολογία και δεν ήθελε να μετακινηθεί πολιτικά από τον κεντροδεξιό χώρο, μπορούσε να πάει στους Ανεξάρτητους Ελληνες χωρίς να αισθάνεται ότι φεύγει από τη δεξιά παράταξη.

    Αυτό αποτελούσε όχι μόνο σοβαρό πλήγμα, αλλά και μόνιμη απειλή για τη ΝΔ. Ηταν υποχρεωμένη να προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη διπλή αιμορραγία που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική του Αντώνη Σαμαρά στους δεξιούς ψηφοφόρους, ένα τμήμα των οποίων είχε ανά πάσα στιγμή τη δυνατότητα να στραφεί προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου, ενώ οι ακροδεξιοί οπαδοί της ΝΔ διαρρέουν προς τη Χρυσή Αυγή. Εξουδετερώνοντας η ΝΔ την απειλή του κόμματος Καμμένου όχι μόνο ενισχύεται εκλογικά, αλλά μπορεί επιπλέον να ακολουθεί τώρα πολύ πιο πειθήνια πολιτική υπακοής στις εντολές του Βερολίνου. Ακόμη και οι σπανιότατες σποραδικές διαφοροποιήσεις βουλευτών της ΝΔ από κάποια πτυχή της γραμμής Σαμαρά καθίστανται τώρα αισθητά δυσκολότερες μετά τη διαγραφόμενη περιθωριοποίηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    Για τους εκτός του κόμματος ευρισκόμενους, καμία σημασία δεν έχει αν τις ευθύνες της έναρξης των διασπαστικών διαδικασιών τις έχει ο Πάνος Καμμένος ή ο Κώστας Μαρκόπουλος και οι περί αυτόν. Η πολιτική ουσία έγκειται στο ότι επιτυγχάνεται η δραστική αποδυνάμωση ή ακόμη και η εξαφάνιση από το πολιτικό σκηνικό του αντιμνημονιακού πόλου, συγκροτημένου σε κόμμα με αξιοπρεπή κοινοβουλευτική εκπροσώπηση, της δεξιάς παράταξης.

    Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες συνιστούσαν πολύ μεγαλύτερη εκλογική απειλή για τη ΝΔ από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς συγκρίνοντας απλώς το 7,51% του Π. Καμμένου με το 29,66% του Αντ. Σαμαρά. Τα ποσοστά αυτά κατεγράφησαν με τον ελληνικό λαό να διατηρεί ελπίδες και αυταπάτες για την πολιτική που θα ασκούσε ο Αντώνης Σαμαράς, όταν προσερχόταν στις κάλπες τον Ιούνιο.

    Τώρα που όλοι οι Ελληνες έχουν υποστεί πάνω τους τις συνέπειες μιας πολιτικής Σαμαρά ίδιας και χειρότερης από εκείνην του Γιώργου Παπανδρέου, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι η ΝΔ δεν θα υποστεί βίαιη πτώση του ποσοστού της στις επόμενες εκλογές. Θεωρητικά μιλώντας, δεν μπορούσε να αποκλειστεί σοβαρή μετατόπιση ψηφοφόρων της ΝΔ προς τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

    Με δεδομένο όμως ότι ο Πάνος Καμμένος ευνοούσε ουσιαστικά συνεργασία κυβερνητική με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντ. Σαμαράς δικαίως φοβόταν ότι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, δρώντας καιροσκοπικά χάριν προσωπικού πολιτικού οφέλους, δεν θα δίσταζαν να μεταπηδήσουν την τελευταία ώρα στους Ανεξάρτητους Ελληνες, υπολογίζοντας ότι πολλοί από αυτούς θα έβγαιναν βουλευτές και κάποιοι ίσως γίνονταν και υπουργοί, αν το ρεύμα υπέρ Καμμένου καθίστατο ισχυρό.

    Ολα αυτά όμως αποτελούν πλέον υποθέσεις άνευ αντικειμένου. Το κόμμα Καμμένου εξουδετερώνεται μέσω της διάσπασής του. Ετσι αφενός ενισχύεται αντικειμενικά η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και αφετέρου ουσιαστικά εκλείπει η δυνατότητα να σχημάτιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως μία αμιγώς αντιμνημονιακή κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, αν το επέτρεπε το εκλογικό αποτέλεσμα. Με δεδομένη την κατηγορηματική άρνηση του ΚΚΕ να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός μένει χωρίς κανέναν δυνάμει κυβερνητικό σύμμαχο στο αντιμνημονιακό στρατόπεδο. Μέσω λοιπόν και της διάσπασης και αποδυνάμωσης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ωθείται σχεδόν υποχρεωτικά ο Αλέξης Τσίπρας σε μετεκλογική κυβερνητική συνεργασία με τη ΔΗΜΑΡ και το όποιο ΠΑΣΟΚ θα έχει απομείνει, προφανώς με άλλη ηγεσία. Με τον τρόπο αυτό θα είναι μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ όμηρος των μνημονιακών δυνάμεων που συγκυβερνούν και σήμερα, οπότε βεβαίως είναι απίθανο να κατορθώσει να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική.
    *»ΕΘΝΟΣ» Τετάρτη Δεκεμβρίου 2012

    Θα ξεπεράσουμε με μία μικρή μόνο παραπομπή την μεγαλοπρεπέστατη μπαλαφάρα του Δελαστίκ πως » …εκλείπει η δυνατότητα να σχημάτιζε ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως μία αμιγώς αντιμνημονιακή κυβέρνηση με τους Ανεξάρτητους Ελληνες…», αφού μάλλον δεν ρώτησε τον Δραγασάκη για την «αμιγή αντιμνημονιακότητα» (τι λέξη και αυτή) του ίδιου του …ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο φροντίζει και να δικαιολογήσει προκαταβολικά για τα μελλοντικά(!!) πεπραγμένα του σαν κυβέρνηση, ενημερώνοντας μας πως: «είναι απίθανο να κατορθώσει να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική.»
    Οπότε για την πολιτική που όλοι πλέον έχουν καταλάβει πως σκοπεύει να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν και όταν γίνει κυβέρνηση, θα φταίει (ναι, μαντέψατε πολύ σωστά) το …ΚΚΕ!
    Απλά θεϊκός!
    Επίσης είναι πολύ «αριστερή» η ανάλυση του πως το πρόβλημα με την πολιτική της ΝΔ δεν είναι πως είναι «δεξιά» πολιτική, ούτε πως είναι «αστική» πολιτική, αλλά πως είναι «γερμανική» και «μνημονιακή» πολιτική. Και έπειτα μας αφήνει ξερούς ο «αριστερός» διανοητής μας, αφού λέει πως μπορεί να υπάρξει «φιλολαϊκή» και «εθνοανεξαρτησιακή» δεξιά πολιτική, και αυτή είναι του …Καμμένου!
    Να τον χαίρεστε οι σύντροφοι του, και να προσέξετε μην σας φύγει και δεν βρείτε άλλον με τέτοιους πλατιούς πνευματικούς ορίζοντες!
    Πάμε να δούμε τώρα και τα άλλα δύο κατατοπιστικότατα κείμενα που μας υπενθυμίζουν το who is who του μορφώματος, που ο Γ.Δελαστίκ μας το παρουσίασε πιο πάνω σαν, ούτε λίγο ούτε πολύ, την τελευταία ελπίδα του ελληνικού λαού!

    Στο πρώτο βλέπουμε τον «αντιμνημονιακό» σύμμαχο που χάσαμε με την αποχώρηση για την ΝΔ του κ.Μαρκόπουλου ο οποίος είχε ορθά-κοφτά εκφράσει την επιθυμία του για …στρατιωτική επέμβαση(!) τον Δεκέμβρη του 2008. Ποιο υπουργείο θα έπαιρνε στην «αμιγώς αντιμνημονιακή κυβέρνηση» του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε θα θέλαμε να το φανταστούμε… Με τέτοιο κελεπούρι που χάσαμε, άντε να μην τα βάψει μαύρα ο Δελαστίκ….

    Μαρκόπουλος: Αντίο Πάνο, καλημέρα Αντώνη
    Και σε ένα δεύτερο που μας ξαναλέει για διάφορα πρόσωπα και πράγματα των ΑΝ.ΕΛ., και του ίδιου του Καμμένου περιλαμβανόμενου, που μεταξύ άλλων, κάποτε επαίρονταν και για τις σχέσεις του με τις μυστικές υπηρεσίες:

    Αφύσικοι έρωτες
    Μετά από όλα τα παραπάνω, μπορεί κανείς να καταλάβει εύκολα την εκρηκτική άνοδο της άκρας δεξιάς στην Ελλάδα. Με τέτοια μυαλά στην «αριστερά», μοιάζει με απόλυτα φυσιολογική εξέλιξη….

  24. Ο/Η laskaratos λέει:

    Έλεος!
    Η ιστοσελίδα του Αριστερού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ (Π.Λαφαζάνης) για τους Ανεξέλ:

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10354:kammenos-anel-nd&catid=81:kivernisi&Itemid=198

    ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

    «ΔΩΡΟ» ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ»!

    ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!

    Μια μεθοδευμένη βρώμικη επιχείρηση του μνημονιακού κατεστημένου, σχεδιασμένη εδώ και καιρό, εξελίσσεται αυτές τις μέρες με τον κωδικό: «απαξίωση και διάλυση των Ανεξάρτητων Ελλήνων» (ΑΝΕΛ).

    http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10354:kammenos-anel-nd&catid=81:kivernisi&Itemid=198

  25. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

    http://enosy.blogspot.gr/2012/12/blog-post_12.html#more

    ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ!

    Αγωνιζόμαστε για την «ΣΥσπείρωση της ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς» στην κατεύθυνση της κοινής δράσης στους μαζικούς χώρους και τα κοινωνικά κινήματα, και παράλληλα για την πολιτική της συγκρότηση σε ένα ενιαίο αμεσοδημοκρατικό πολιτικό φορέα

    Η περίπτωση Καμένου

    Οι εξελίξεις που συντελούνται, από το κόμμα του Π. Καμμένου και το ΕΠΑΜ ως τους Οικολόγους – Πράσινους και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, επαληθεύουν αυτές τις εκτιμήσεις.(Μια ματιά εδώ: Διχασμός στους Πράσινους από φιλοΣΥΡΙΖική τάση και εδώ: Ο κ.Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ)

    Ο κ.Καμμένος και ο ΣΥΡΙΖΑ


    Μόνο τα επιτελεία της Αριστεράς δεν είχαν ανοικτά τα μάτια τους και έμεναν εγκλωβισμένα σε μεγαλοπολιτικές των μικροσυσχετισμών. Ήδη από το Σεπτέμβριο, ο Χρηστόφορος Βερναρδάκης σε συνέντευξη στον «δρόμο» διατύπωνε με καθαρό τρόπο αυτό που συμβαίνει σήμερα στο κόμμα του Π. Καμμένου:

    Η περίπτωση Καμένου

    Πολλοί έλεγαν ότι θα µπουν στη Βουλή και θα αµβλύνουν την ιδεολογία και το λόγο τους. Κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Πάνε στη Βουλή και συντεταγµένα επιτίθενται στο πολιτικό σύστηµα. Έχουν µια συγκεκριµένη στρατηγική, η οποία σε συνθήκες γενικής κρίσης, τραβάει τον ψηφοφόρο του μεσαίου χώρου, δηλαδή τον ψηφοφόρο του Καραμανλή, που ήταν και λίγο αριστερός και λίγο δεξιός και λίγο ρατσιστής, λίγο απ’ όλα, αλλά δεν ήταν τίποτα απ’ όλα αυτά. Σήμερα του δίνει μια ταυτότητα και μια συγκεκριμένη στρατηγική. Στις συνθήκες της κρίσης η στρατηγική αυτή δίνει στη Χρυσή Αυγή ισχυρό λόγο, κάτι που η Ν.Δ. δεν έχει.

    Γιατί κάποιος να κινηθεί προς τη Ν.Δ.; Παραδοσιακά δεξιά στρώματα, τάξεις στηρίγματα για το αστικό κόμμα, μεσαία επιχειρηματικά στρώματα, κομμάτια του κράτους, πηγαίνουν προς τη Χρυσή Αυγή. Όσα δεν πάνε Αριστερά, θα πάνε στη Χρυσή Αυγή. Υποδοχείς λαϊκής δημοκρατικής δεξιάς αυτή τη στιγμή, όπως ήταν το κομματικό πρότυπο στην εποχή της μεταπολίτευσης δεν υπάρχουν. Η περίπτωση Καμένου δεν θα κρατήσει αυτό το κύμα, γιατί δεν έχει κόμμα, δεν έχει σαφή στρατηγική. Δεν θα κρατήσει το ποσοστό του και σε μεγάλο βαθμό θα απορροφηθεί

  26. Ο/Η laskaratos λέει:

    Έλεος!

    Από την εφημερίδα του Κύρτσου, σήμερα:

    http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=111956

    Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ «Δεν αποκλείουμε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ»

    Δημοσίευση: 15-12-2012 City Press Newsroom

    Δημ.: Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο μικρός ΣΥΝ ήταν πιο μεγάλος σε ήθος, αισθητική και πολιτισμό από τον σημερινό μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ;
    ______________
    Λασκ.: ΝΑΙ
    ________________

    Δημ.: Ακούγεται ίσως παράξενο σε έναν διαχρονικό ψηφοφόρο της Αριστεράς το ενδεχόμενο μιας συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στο όνομα του σχηματισμού κυβέρνησης. Τι λέτε;

    Μπαλάφας: Είναι γεγονός ότι δεν έχει αποκλειστεί από την πλευρά μας η πιθανότητα μιας συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Σπεύδω να συμπληρώσω, χωρίς καμία διάθεση παρέμβασης στα εσωτερικά των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ότι δεν μπορώ να προβλέψω πώς θα εξελιχθούν οι σοβαρές διαφωνίες που έχουν προκύψει στο εσωτερικό του κόμματος αυτού.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Οι σύμμαχοι του ΣΥΡΙΖΑ:

      http://www.inews.gr/225/o-v-kapernaros-echase-tin-psychraimia-tou-kai-xechase-oti-pleon-einai-kai-vouleftis.htm

      Ο Β. Καπερνάρος έχασε την ψυχραιμία του και ξέχασε ότι πλέον είναι και βουλευτής

      Εμφανώς ενοχλημένος από παραπολιτικό σχόλιο του newpost.gr για την υπεράσπιση συγκατηγορουμένου της Χρυσαυγίτισσας Θέμιδος Σκορδέλη , o δικηγόρος και βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων , Βασίλης Καπερνάρος εξέδωσε ανακοίνωση μέσω του προσωπικού του ιστολογίου χρησιμοποιώντας αρκετούς άκομψους- στην καλύτερη περίπτωση, χαρακτηρισμούς . Είναι προφανές ότι ο κάθε δικηγόρος, ασκώντας την επαγγελματική του ιδιότητα έχει δικαίωμα να αποτελεί προέκταση της φωνής του κάθε κατηγορουμένου, ασχέτως φύλου, πολιτικού φρονήματος, επαγγέλματος. Όταν όμως ο δικηγόρος είναι ταυτόχρονα και βουλευτής , εκφραστής δηλαδή του ελληνικού λαού , οφείλει να σταθμίζει τις υποθέσεις που αναλαμβάνει, αφού πλέον δεν κρίνεται μόνο ως επαγγελματίας, αλλά και ως δημόσιο, πολιτικό πρόσωπο , δεχόμενος κριτική για την πολιτική πλευρά των αποφάσεών του. Δηλαδή, εάν κάποιος νομικός- βουλευτής υπερασπιζόταν έναν αποδεδειγμένα κατά συρροή εγκληματία, ένα έμπορο ναρκωτικών για παράδειγμα, θα ήταν μεν νόμιμο, αλλά θα υπήρχαν αμφιβολίες ως προς το ζήτημα της ηθικής . Παράλληλα, επιλογή του κάθε νομικού είναι και η παραίτηση από κάποια υπόθεση, εάν οι συνθήκες αλλάξουν, οπότε θα επηρεαστεί αυτομάτως ο κοινοβουλευτικός του ρόλος. Θα είναι καλό πάντως ως πολιτικό πρόσωπο, να γνωρίζει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο κάθε βουλευτής ότι έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αντικρούσει την εκάστοτε κριτική σε δημοκρατικά πλαίσια . Οι άκομψοι χαρακτηρισμοί, όμως, δείχνουν μόνο ενόχληση και απώλεια ψυχραιμίας , εικόνα που δεν ταιριάζει σε έναν έμπειρο νομικό που ασκεί την τέχνη του λόγου . Τους αντιπαρέρχομαι γιατί σέβομαι την βουλευτική ιδιότητα του κ. Καπερνάρου-ο ίδιος μπορεί να τη διαχειρίζεται κατά πως θέλει.
      Βαγγέλης Βιτζηλαίος.

      Παραθέτουμε, πληροφοριακά την ανακοίνωση του κ. Καπερνάρου: Προς τον ανώνυμο λεβεντοτίποτα «δημοσιογράφο» που δρα κρυπτονύμως, υπούλως και υπογείως ώστε να με παρουσιάσει «στο πλευρό της Χρυσαυγίτισσας Σκορδέλη» απαντώ επωνύμως και δημοσίως τα εξής: «Ο υπερασπιστής ενός εκ πλειάδος κατηγορουμένων (όσοι κι αν είναι) δεν ενδιαφέρεται για τα φρονήματα των συγκατηγορούμενων του εντολέα του αλλά για την ανάδειξη του δικαίου του πελάτη του. Ένας δε υπερασπιστής σαν εμένα, δεν ενδιαφέρεται ακόμη περισσότερο να αυξήσει το «κομματικό ακροατήριο» του, με τύπους σαν εσένα. Είμαι από τους πιο ανεξάρτητους δικηγόρους και Έλληνες, κύριε ή κυρία που ντρέπεσαι να εμφανίζεσαι με το ονοματεπώνυμό σου, για να κάνω τέτοιου είδους συμβιβασμούς με ευτελή σκεπτικά σαν κι αυτά που σου έμαθαν οι γονείς σου. Δηλαδή ανόητε, κατ’ εσέ ένας που χτυπάει αλλοδαπό είναι ρατσιστής. Ένας δικηγόρος που εξαρτά την ανάληψη υπεράσπισης από το εάν ο συγκατηγορούμενος του εντολέα του είναι Χρυσή Αυγή ή κομμουνιστής ή «ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», τι είναι ρε μαϊμού άντρα; Αν είσαι άντρας. Σημείωση: Αν εξακολουθείς ακόμα να πιστεύεις πως ψηφοθηρικά και ευτελή κίνητρα οδηγούν τις επαγγελματικές μου επιλογές, και μάλιστα αυτές που προϋπήρχαν της πολιτικής μου ιδιότητας,

      Σημείωση:

      Αν εξακολουθείς ακόμα να πιστεύεις πως ψηφοθηρικά και ευτελή κίνητρα οδηγούν τις επαγγελματικές μου επιλογές, και μάλιστα αυτές που προϋπήρχαν της πολιτικής μου ιδιότητας, σου υπενθυμίζω πως το 2010 που ανέλαβα την υπόθεση του κατηγορουμένου, ο οποίος δεν ανήκει στη Χρυσή Αυγή όπως μου είπε, το ποσοστό της Χρυσή Αυγής ήταν στο 0,42%. Ως «δημοσιογράφος» βέβαια, αυτό όφειλες και να το γνωρίζεις και να το θυμάσαι. Όπως άλλωστε και το γεγονός ότι η κυρία Θέμις Σκορδέλη είχε και έχει συνήγορο και αυτός δεν είμαι εγώ».

  27. Παράθεμα: Γ.Μπαλάφας (ΣΥΡΙΖΑ): «Δεν αποκλείουμε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ» « Ασμοδαίος

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Νομίζω πως ο κ.Μπαλάφας είναι μια εντελώς ιδιαίτερη περίπτωση.
      Θέλει κυβερνητική συνεργασία με δεξιούς εθνικιστές (!) και την ίδια στιγμή εμφανίζεται να μη δίνει δεκάρα για την άμυνα της χώρας μας. Προσωπικά είμαι φανατικά υπέρ της δραστικής μείωσης των πολεμικών μας δαπανών, αλλά πάντα με κριτήριο την αμοιβαιότητα με την Τουρκία, χωρίς κανένα ρίσκο. Δεν παίζουμε με αυτά τα πράγματα και νομίζω πως ο κ.Μπαλάφας είναι πολύ αντιφατικός, επιπόλαιος και ανεύθυνος.

      • Ο/Η Σκορδέλω the stabber λέει:

        Πηγή
        http://mavrioxia.gr/politics/987-2012-12-10-08-31-50.html

        Μπαλάφας και Καπερνάρος συμφώνησαν σε κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

        Κατηγορία: ΠΟΛΙΤΙΚΗ
        Δημοσιεύτηκε στις Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2012 10:31

        Ο Γ. Μπαλάφας και ο Β.Καπερνάρος μιλώντας στο πρωινό του Ant1 συντάχθηκαν υπερ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- Ανεξάρτητοι Έλληνες.

        Ο Β. Καπερνάρος των ΑΝΕΛ δήλωσε πως «συνεργαζόμαστε με όλους που είναι αντιμνημονιακοί» και συμπλήρωσε πως «λέμε ναι για να σώσουμε την πατρίδα μας, λέμε ναι σε όλους αρκεί να συμφωνήσουμε»

        Σε διευκρινιστική ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ κ. Α. Παπαδόπουλου, αν θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του κ. Καμμένου, το λόγο πήρε ο Γ. Μπαλάφας και υπεραμυνόμενος της συνεργασίας ρώτησε: «γιατί, δεν κατάλαβα, εσείς κάνετε με τον Βορίδη»

        Ο Β. Καπερνάρος συμπλήρωσε: « Όταν κατεβαίνει ο κ. Κουβέλης από την έδρα, σας χειροκροτάει όρθια η ΝΔ»

        Ωραία! Πάει κι αυτό. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκυβερνήσει με ΑΝΕΛ. Θα ήταν φρόνιμο πάντως να βάλουν και τη Χρυσή Αυγή στην συγκυβέρνηση καθώς είναι το απολύτως αντιμνημονιακό κόμμα.

  28. Ο/Η Αλέξης Καμμένος λέει:

    Χρυσό» εφάπαξ 550.000 ευρώ σε υπάλληλο της Βουλής

    Την ώρα που ο μέσος Έλληνας παλεύει για την επιβίωσή του, κάποιες συντεχνίες συνεχίζουν να απολαμβάνουν των νόμιμων μεν, ανήθικων δε προνομίων που «γέννησε» και εξέθρεψε αποκλειστικά και μόνο το πολιτικό σύστημα.

    Από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της προκλητικής προνομιακής μεταχείρισης είναι φυσικά οι υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι αν και έχουν υπαχθεί εδώ και ένα χρόνο στο ενιαίο μισθολόγιο, εξακολουθούν να απολαμβάνουν σειρά από οικονομικά «βοηθήματα».

    Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», υψηλόβαθμο στέλεχος της Βουλής που έχει υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης θα λάβει ως εφάπαξ το αστρονομικό ποσό των 550.000 ευρώ!

    Και για να μην πάει ο νους σας στο «κακό», το ποσό αυτό προκύπτει από τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει έξτρα εφάπαξ 75 μισθών για κάθε εργαζόμενο που βγαίνει στη σύνταξη.

    Ωστόσο, η αποκάλυψη αυτή αποτελεί μόνο την κορυφή του «παγόβουνου» στο ούτως ή άλλως προνομιακό καθεστώς αμοιβών των συγκεκριμένων υπαλλήλων.

    Τρία μόνο από τα ισχυρά ευεργετήματα που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα, αποδεικνύουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, το «χάσμα» που τους χωρίζει από τους υπόλοιπους υπαλλήλους του Δημοσίου.

  29. Ο/Η Αλέξης Καμμένος λέει:

    Πολλοί στην Κουμουνδούρου διερωτήθηκαν γιατί η «σκιώδης υπουργός» Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, παραμένει στην Αθήνα και δεν ακολουθεί, όπως θα ήταν λογικό,τον Αλέξη Τσίπρα στην περιοδεία του στη Λατινική Αμερική,που ξεκινά σήμερα.

  30. Ο/Η Ποιός πληρώνει το ταξίδι; λέει:

    http://mao.gr/tsipras-brazil/

    Ο ΣΥΡΙΖΑ διευκρινίζει: Δεν πάει για διακοπές ο Τσίπρας στη Βραζιλία

    Πολλά και ειρωνικά σχόλια ακούστηκαν για το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στη Λατινική Αμερική. 14 ημέρες περιοδεία μέσα στις γιορτές μάλιστα των Χριστουγέννων δεν είναι και λίγες για αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμη κι αν ο προορισμός θεωρείται η καρδιά των πολιτικών εξελίξεων του πλανήτη σε προοδευτική κατεύθυνση.

    Τα σχόλια που κυκλοφορούσαν σε δημοσιογραφικά γραφεία τόλμησε να τα καταγράψει το χτεσινό Ποντίκι με τον χαρακτηριστικό τίτλο “ο πρόεδρος λείπει ταξίδι για δουλειές”, όπου σημειωνόταν ότι αμέσως μετά την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα εκλέξει το στενότερο καθοδηγητικό όργανο, θα έχει έτοιμες τις βαλίτσες για να “αλλάξει ήπειρο και ημισφαίριο”, όπου ως γνωστόν είναι τώρα καλοκαίρι. Οι υπόνοιες του Ποντικιού σταματούν στο κείμενο εδώ για να συνεχιστούν στις καυστικές φωτο-λεζάντες του, όπου δύο καλλίγραμμες με μπικίνι κολυμβήτριες συζητούν με φόντο μια μαγευτική παραλία: – Και τι θα κάνει ο Τσίπρας στη Βραζιλία; – Άκουσα ότι ψάχνει “μοντέλο”!

    Για να σταματήσει η περί διακοπών φιλολογία, στελέχη του κόμματος σε ανεπίσημη ενημέρωση τόνιζαν ότι το ταξίδι γίνεται μετά από πρόσκληση των κυβερνώντων κομμάτων της Αργεντινής και της Βραζιλίας και ότι διοργανώνεται σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών και τις κατά τόπους πρεσβείες της χώρας μας. Είπαν επίσης ότι δεν πάει οικογενειακά, αλλά θα έχει μαζί του τους Γιάννη Δραγασάκη, Νίκο Χουντή, Κώστα Ήσυχο, Κώστα Αθανασίου και Ανδρέα Καρίτζη. Συναντήσεις “κορυφής” πάντως δεν προβλέπονται, παρά μόνο με τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιο Λούλα.

  31. Ο/Η Psycho λέει:

    Στην συνέντευξη -πρόβα προσαρμογής- στην Έλλη Στάη, σε ένα μόνο σημείο προσπάθησε να είναι σαφής ο Τσίπρας και άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ, μας είπε, δεν μπορεί και δεν θέλει να κυβερνήσει μόνος του ( μέχρι εδώ σωστά) θα κυβερνήσει με τις δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας (ποιες είναι αυτές δεν μας πληροφόρησε) και τις δυνάμεις της λαϊκής δεξιάς. Για μισό λεπτό, ποιες είναι αυτές; Μα ο Καμένος, ο Καπερνάρος, ο Δημαράς, ο Τερενς Κουίκ, η Ραχήλ και τα άλλα παιδιά.
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=21800

  32. Ο/Η Του κώλου λέει:

    http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=510522

    Ενα βήμα πιο κοντά ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητοι Ελληνες

    Υψηλή αντιπροσωπεία της Κουμουνδούρου στο συνέδριο του κόμματος του κ. Π. Καμμένου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2013 06:10

    Αίσθηση έχει προκαλέσει στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και των πολιτικών χώρων πέραν της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επιλογή της ηγεσίας της Κουμουνδούρου να εκπροσωπηθεί σε υψηλό επίπεδο και να απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

    Χαρακτηριστικό είναι ότι το κόμμα του κ. Π. Καμμένου δεν είχε καν απευθύννει προσκλήσεις στις δυνάμεις του «μνημονιακού τόξου», παρά μόνον στο ΚΚΕ (το οποίο επέδειξε καταφανώς την περιφρόνησή του) και στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον γραμματέα της ΚΕ κ. Δ. Βίτσα και τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα, διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, κ. Ν. Παππά.

    Η επιλογή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε πως ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του βλέπουν πράγματι σοβαρά την προοπτική συνεργασίας με τον κ. Καμμένο, ο οποίος είναι και ο μοναδικός επικεφαλής κομματικού σχηματισμού που δηλώνει σήμερα πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από μία εκλογική αναμέτρηση.

    Η εξέλιξη συμπίπτει δε και με την δημοσιοποίηση των πρώτων δημοσκοπήσεων που εμφανίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, αν και κοντά στην ΝΔ, να καταγράφει καθοριστικής σημασίας διαρροές προς το νεοϊδρυθέν σχήμα «Σχέδιο Β» του κ. Αλ. Αλαβάνου.

    Στον χαιρετισμό του προς το συνέδριο των ΑΝ.ΕΛ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βίτσας, μίλησε στη βάση της «κοινής μάχη» κατά της πολιτικής του Μνημονίου παρά τις ιδεολογικές και προγραμματικές διαφορές των δύο κομμάτων και ευχήθηκε στα μέλη του κόμματος του κ. Καμμένου: «το επόμενο συνέδριό σας να βρει τη χώρα απελευθερωμένη από το μνημόνιο ανεξάρτητη και περήφανη».

  33. Ο/Η Γεωργαλάς λέει:

    http://www.lifo.gr/now/politics/28521

    4.6.2013 | 17:32

    Καταδικάστηκε ο Καμμένος για όσα είπε για τον Αντρίκο Παπανδρέου Του απαγορεύτηκε και να αναφέρεται στο όνομα του μηνυτή ΣΧΟΛΙΑ (4) 58 Για συκοφαντική δυσφήμηση του Αντρίκου Παπανδρέου καταδικάστηκε τελικά ο Πάνος Καμμένος, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ και του απαγορεύτηκε να αναφέρεται στο όνομα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού. Μάλιστα, κάθε φορά που ο Καμμένος αναφέρει το όνομα «Αντρίκος Παπανδρέου» θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει πρόστιμο 500 ευρώ. Στην απόφαση αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο απαξιωτικός τρόπος με τον οποίο ο εναγόμενος αναφέρεται στον ενάγοντα, με τις συγκεκριμένες δηλώσεις του, δεν προσιδιάζουν με εκείνον που οφείλουν να εκφέρουν οι πολιτικοί σε μια ευνομούμενη πολιτεία, όπου κατά κανένα τρόπο και για κανένα λόγο δεν είναι ανεκτό να θίγεται ο πυρήνας της αξιοπρέπειας οποιουδήποτε ανθρώπου χάριν ενός αορίστου δικαιολογημένου ενδιαφέροντος του κοινού, πολλώ δε μάλλον όταν τούτο θα μπορούσε κάλλιστα να επιτευχθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μη θιγεί η αξία οποιουδήποτε ανθρώπου, δοθέντος ότι ο σεβασμός αυτής αποτελεί βασική συνταγματική επιλογή». Υπενθυμίζεται ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου κατέφυγε στη Δικαιοσύνη με αφορμή καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ για εμπλοκή του σε αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) και «παιχνίδια» με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. »Δεν υπήρξε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεων του προσώπου του Αντρίκου Παπανδρέου» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ότι όσα του έχουν χρεωθεί δεν έχουν ειπωθεί από τον ίδιο αλλά είναι »προϊόν διαδικτύου». Ο κ. Παπανδρέου , από την πλευρά του, υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος τον έχει παρουσιάσει »ως οικονομικό εγκληματία, ως άτομο το οποίο συμμετέχω σε μια οικογένεια κόζα νόστρα», ενώ υπογράμμισε ότι τον έχει αποκαλέσει »λαμόγιο» κάτι που αρνήθηκε ο κ. Καμμένος. Υπενθυμίζεται ότι κατά την εκδίκαση, ο κ. Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι ο Παπανδρέου αποδέχτηκε όσα τον κατηγορούσε.

  34. Ο/Η Επισκέπτης λέει:

    Hμιφασίστες οι Καμμένοι;
    Δεν ντρέπεσαι Γερμαναρά δημοσιογράφε;
    Καλά σούκανε ο Αλέξης

    http://xairete.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6809.html

    Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2013

    Βρε, που καταντάει ένας πολιτικός, για να μαζέψει έστω μια (χριστιανο-φασιστική) ψήφο! (Διαβάζω: Ο βουλευτής Κ. Γιοβανόπουλος ζητεί να αποκτήσει η Βουλή εικονοστάσιο)

    Διαβάζω, και σε παρένθεση, σχολιάζω:
    Ο βουλευτής Κ. Γιοβανόπουλος ζητεί να αποκτήσει η Βουλή εικονοστάσιο

    Επιστολή με την οποία ζητά να δημιουργηθεί εικονοστάσι στην Βουλή απέστειλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κ. Γιοβανόπουλος στον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.
    «Θεωρώ αδιανόητο πως σε ένα Μέγαρο Βουλής με στεγασμένα περισσότερα των 22.000 τ.μ. θα έπρεπε άμποτε να αφιερωθεί 1 τετραγωνικό μέτρο στην ίδρυση (ίδρυμα 1 τετραγωνικού μέτρου) ενός εικονοστασίου.
    Μία κανδήλα κι έναν κηροστάτη σε μία γωνιά, τίποτε περισσότερο).

    Η επιστολή κοινοποιείται στον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, τους Βουλευτές, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τον Μητροπολίτη Βέροιας Παντελεήμονα και τους ιερείς της μητρόπολης. (τον Μητροπολίτη Βέροιας, γλύφει;)

  35. Ο/Η μπέρμπερι λέει:

    Με αυτόν μωρ’αλέξη μας;

    Καμμένος προς κατοίκους της Χαλκιδικής: «Λιντσάρετε τον Πάχτα κι εγώ μαζί σας!»

    Θύελλα από την προτροπή του Πάνου Καμμένου στους κατοίκους της Χαλκιδικής που αντιδρούν κατά της λειτουργίας των ορυχείων χρυσού, να επιτεθούν στον δήμαρχο Αριστοτέλη Χρήστο Πάχτα

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Για 666 διαφορετικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ πρεπει να διακόψει εμφανώς και ξεκάθαρα το αυτοκτονικό και ανώμαλο φλερτ με το ετοιμοθάνατο κόμμα Καμμένου.

      • Ο/Η Φιλολό λέει:

        http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=27678

        Γιώργος Καρελιάς Γιώργος Καρελιάς

        Ιμιτασιόν τραμπούκος

        Αν οι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ακόμα στο κεφάλι τους την «ιδέα» να συνεργαστούν με τον Καμένο στον σχηματισμό κυβέρνησης, καλύτερα να τη βγάλουν αμέσως. Ας ψάξουν να βρουν άλλους συμμάχους, αν δεν θέλουν να στιγματιστούν από τραμπούκους και τσαρλατάνους.

  36. Ο/Η του κώλου λέει:

    Μαριάς: Εχει αποφασιστεί σε κεντρικό κομματικό επίπεδο η συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ

    Ο κ. Μαριάς γνωστοποίησε ότι έχει αποφασιστεί σε κεντρικό κομματικό επίπεδο να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές και ρόσθεσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να στηρίξουν υποψήφιους που έχουν μνημονιακό παρελθόν.

    Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/245780/marias-ehei-apofasistei-se-kentriko-epipedo-i0-synergasia-me-syriza/#ixzz2kS58ejcN

  37. Ο/Η laskaratos λέει:

    Να πάψει ο ΣΥΡΙΖΑ να απειλεί έντιμους και δημοκρατικούς δημοσιογράφους.
    Να σεβαστεί την ελευθεροτυπία και τη Δημοκρατία.
    Να πάψει να συνεργάζεται με ρατσιστές και Ακροδεξιούς.

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=29234

    Δημήτρης Χαντζόπουλος, ο εχθρός του λαού
    Κώστας Ρεσβάνης

    Πριν δύο μέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αυγή αποκάλυψαν τον κρυφό εχθρό του λαού και τον μισθωμένο πράκτορα που θα ανακόψει την πορεία τους προς την εξουσία. Είναι ο γελοιογράφος των ΝΕΩΝ Δημήτρης Χαντζόπουλος. Χυδαιογράφοι της κομματικής εφημερίδας, μαζί με ανώνυμους κουκουλοφόρους του Διαδικτύου προσέφυγαν στην προσφιλή τακτική τους της συκοφαντίας και της στοχοποίησης, αφού ο γελοιογράφος είχε την ατυχή έμπνευση να σατιρίσει την Κωνσταντοπούλου και την Μακρή για το σώου που παρακολούθησε το πανελλήνιο.

    Κάποιος εγνωσμένου ήθους και επαγγελματικής επάρκειας (βεβαίως!) μας αποκάλυψε χθες στη ηλεκτρονική έκδοση της Αυγής, αυτό που όλοι υποπτευόμαστε, αλλά δεν θέλαμε να το πιστέψουμε: Ο Χαντζόπουλος με αυτό το σκίτσο του εκτέλεσε πιστά τις εντολές του καθεστώτος. Απολαύστε: «…Εκείνο που έκανε τέλειο τον εξευτελισμό του Χαντζόπουλου ήταν το σκίτσο που ταυτίστηκε με το κεντρικό μήνυμα που εξέπεμπε εκείνη την ημέρα το καθεστώς. Η εντολή ήταν σαφής: Επιτεθείτε στην Κωνσταντοπούλου, την Μακρή και την Τζάκρη αξιοποιώντας το γεγονός ότι είναι νέες γυναίκες, εξοντώστε τις ενοχλητικές με κάθε θεμιτό και αθέμιτο τρόπο. Το αφεντικό διέταξε και ο Χαντζόπουλος εκτέλεσε και μάλιστα μετά χαράς…»

    Σαν να τη βλέπω τη σκηνή. Ο Δημήτρης στο γραφείο του, χτυπάει το τηλέφωνο.

    -Παρακαλώ, ποιος είναι;

    – Το Καθεστώς.

    – Ναι, αφεντικό.

    – Αύριο με το σκίτσο σου θέλω να επιτεθείς στη Ζωή και τη Ραχήλ. Κινδυνεύω…

    – Έγινε, αφεντικό… Θα τις εξοντώσω.

    -Μπράβο καλό μου παιδί.

    Γνωρίζω τον Χαντζόπουλο από τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Όταν κατέφθασε στην εφημερίδα με μόνες αποσκευές το ταλέντο του, την αδέσμευτη σκέψη, το χιούμορ του και την πραότητα του χαρακτήρα του. Τα χρόνια κύλησαν και έως σήμερα ΟΛΟΙ οι πολιτικοί, ΟΛΩΝ των κομμάτων πέρασαν δύσκολες στιγμές από το πενάκι του. Πολλοί, από σχεδόν όλα τα κόμματα, ενοχλήθηκαν κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν, αλλά απέναντί τους είχαν έναν Καραπαναγιώτη, τον διευθυντή μας, που όποτε έφταναν σ’ αυτόν οι διαμαρτυρίες τους διαολόστελνε. Μια μέρα, θυμάμαι, που υπήρξε ένα παράπονο από το γραφείο της ΠΟΛΑΝ, ο Καραπαναγιώτης φώναξε στο γραφείο του τον Δημήτρη και του είπε μπροστά μας:

    « Μικροί πολιτικοί… Μόνον δύο έως τώρα δεν μου έχουν διαμαρτυρηθεί για γελοιογραφία. Ο Καραμανλής( ό παλιός) και ο Παπανδρέου( επίσης ο παλιός).»

    Τα γράφω αυτά καθώς μου έρχεται στο νου το χθεσινό χυδαίο σκίτσο συριζαίικου σάιτ, όπου μέσα από το χωνί φωνογράφου (η φωνή του κυρίου φυσικά) εκτοξεύονται προς τον Χαντζόπουλο ευρώ! Και αργυρώνητος λοιπόν. Που να ξέρουν αυτοί οι φουκαράδες από εντιμότητα και ανεξαρτησία. Τον γνωρίζει το συνάφι μας τον Χαντζόπουλο, δεν χρειάζεται υπεράσπιση. Αντί γι αυτήν επιτρέψτε μου μια προσωπική μαρτυρία που ακριβώς δείχνει τις ζόρικες αρχές του που δεν χαμπαριάζουν από καριέρες, χρήματα και δόξες. Το 1995, καταξιωμένος πλέον, ο Δημήτρης με την Μαρίνα του αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πρωτεύουσα και να μείνουν μόνιμα στην Καρέ, ένα χωριό κοντά στο Ρέθυμνο, όπου το πατρικό της Μαρίνας. Μου εκμυστηρεύεται την απόφασή τους και με ρωτά: « Θα δεχθεί ο Καραπαναγιώτης να στέλνω τα σκίτσα από εκεί ή θα αρνηθεί;» Του απαντώ: « Αν δεχθεί, όλα καλά. Αν αρνηθεί και σου βάλει το δίλημμα ή μένεις εδώ ή φεύγεις από την εφημερίδα σκέψου τι θα του απαντήσεις.» Την άλλη μέρα η οριστική απόφασή του: « Αν μου πει όχι θα φύγω από την εφημερίδα.» Και δεν είχε δεύτερη δουλειά ο φίλος μου.

    Βεβαίως ο σπουδαίος άνθρωπος και διευθυντής Λέων Καραπαναγιώτης δεν σκέφθηκε πάνω από ένα λεπτό: « Να πάς και να περνάς καλά. Η δουλειά συνεχίζεται…»

    Και ευτυχώς μέχρι σήμερα η δουλειά του Δημήτρη συνεχίζεται, η αναγνώρισή του είναι πανελλήνια, οι τόνοι του όπως πάντα χαμηλοί (ευτυχώς όχι οι τόνοι των σκίτσων του), οι φίλοι του και όσοι τον γνωρίζουν από κοντά τον αγαπούν. Όσο για τους πολιτικούς όπου κι αν ανήκουν, δεν πειράζει, ας ενοχλούνται, ας διαμαρτύρονται. Και οι χυδαιολόγοι ας κουρνιάσουν στο κοτέτσι τους, αρκετά αυτοεξευτελίστηκαν.

    ΥΓ. Αυτή την προσχηματική επίθεση στον Χατζόπουλο περί σεξισμού, ας την λένε ψιθυριστά μεταξύ τους, διότι μπορεί να τους ακούσει και κάποιος νοήμων, ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ. Άσε που μπορεί να παρεξηγηθούν ο Αριστοφάνης, η Χοντρή και ο Ζαχαρίας και οι εκατοντάδες θεατρικές επιθεωρήσεις.

  38. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.koutipandoras.gr/47251/%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b7%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b1%ce%bd%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84.html

    Κατηγορούμενοι για βασανιστήρια κατά προσφύγων άνδρες του Λιμενικού

    Νοεμβρίου 19, 2013

    Εκδικάζεται αύριο Τετάρτη στις 9:00 στο Πενταμελές Ναυτοδικείο Πειραιά, η υπόθεση τριών λιμενικών, μελών των ειδικών δυνάμεων του Σώματος, οι οποίοι κατηγορούνται για βασανιστήρια σε βάρος δύο προσφύγων, με ηλεκτροσόκ και εικονικό πνιγμό, κατά τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Χίου.

    Το περιστατικό έχει καταγραφεί στην έκθεση της Ομάδας δικηγόρων για τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών «Η αλήθεια μπορεί να είναι πικρή, αλλά θα πρέπει να ειπωθεί – Η κατάσταση των προσφύγων στην περιοχή του Αιγαίου και οι πρακτικές του Ελληνικού Λιμενικού Σώματος», που είχε δημοσιοποιηθεί το 2007 και είχε λάβει μεγάλη δημοσιότητα.

    Η υπόθεση των τριών λιμενικών, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά τέτοιου είδους σκανδάλων που βαρύνουν το Σώμα. Χαρακτηριστικότερη η υπόθεση βιασμού ενός τούρκου πρόσφυγα, του Nekati Zontul, από άνδρες του λιμενικού, στη ναυτική βάση της Σούδας. Σημειωτέον ότι οι κατηγορούμενοι για εκείνη την υπόθεση συνεχίζουν να υπηρετούν στο Σώμα, παρότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, έχει καταδικάσει για την υπόθεση την Ελλάδα.

  39. Ο/Η Δεξιός λέει:

    http://www.antinews.gr/2014/01/04/240897/

    Αποκαλύπτουμε τα έγγραφα για την επιδοτούμενη βίλα της πεθεράς του κ. Καμμένου

    Από factorx στις 04/01/2014

    Σε ποιόν ανήκει αυτό το οίκημα στην Ικαρία;

    Σε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος έχτισε σπίτι στην Ικαρία με επιδότηση τουριστικού καταλύματος, προέβη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του Σκάι.

    «Υπάρχουν καταγγελίες, και αντίστοιχα δημοσιεύματα για πολιτικό αρχηγό, ότι έχει κάνει την ίδια ακριβώς ιστορία με τον κ. Λιάπη. Πρόκειται για τον κ. Καμμένο. Δεν υιοθετώ τα δημοσιεύματα» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «αν συμβαίνει, είναι ηθικά απαράδεκτο και φαντάζομαι και ποινικώς κολάσιμο».

    Η απάντηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις δηλώσεις Γεωργιάδη ήταν άμεση. Σύμφωνα με τους ΑΝΕΛ, ο κ. Γεωργιάδης «μόλις εισέπραξε μια ακόμα μήνυση και αγωγή».
    «Ελπίζουμε να μην παρακαλάει πάλι στη Βουλή να μην αρθεί η ασυλία του» πρόσθεσαν.

    Μέχρι όμως να ανοίξουν τα δικαστήρια και να καταθέσουν οι ΑΝΕΛ την μήνυση και την αγωγή κατά του κ. Γεωργιάδη, μήπως μπορούν να μας εξηγήσουν τι λένε τα έγγραφα που δημοσιεύουμε στη συνέχεια; Μήπως δικαιώνουν τον υπουργό Υγείας; Επίσης, μπορούν να μας πουν σε ποιόν ανήκει το σπίτι, την φωτογραφία του οποίου δημοσιεύουμε;

  40. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ποια πεθερά; Εμένα με πλήρωνε ο Καμμένος» αναφωνεί ο Ικαριώτης εργολάβος της βίλας του προέδρου των ΑΝΕΛ
    12.01.2014

    Με την επίβλεψη του Πάνου Καμμένου κατασκευάστηκε εξαρχής η βίλα «Freedom» ιδιοκτησίας της πεθεράς του, Δέσποινας Τζούλη, στην Ικαρία, όπως αποκαλύπτει ο Ικαριώτης εργολάβος Γιάννης Καρίμαλης, ο οποίος εξαρχής ανέλαβε την κατασκευή του ξενώνα, μετά την έγκριση της επιδότησης από κοινοτικό πρόγραμμα για τη διαμόρφωση τουριστικών υποδομών.
    Οι αποκαλύψεις του εργολάβου καταρρίπτουν τα επιχειρήματα του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος σε δημόσιες δηλώσεις του είχε τονίσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την κατασκευή του ξενώνα αφού η ιδιοκτήτρια Δέσποινα Τζούλη δεν μπορούσε να ξέρει εκ των προτέρων εάν θα … συγγένευε στο μέλλον με τον Πάνο Καμμένο, ενώ σημείωσε ότι παντρεύτηκε τη νυν σύζυγό του μετά την κατασκευή της έπαυλης.

    Το «Εθνος της Κυριακής» επικοινώνησε με τον 77χρονο εργολάβο οικοδομών ο οποίος είχε αναλάβει τη συνολική εποπτεία για την κατασκευή της τουριστικής έπαυλης στο Γιαλισκάρι Ικαρίας. Σε ερώτηση εάν είχε επικοινωνία με τη πεθερά του Πάνου Καμμένου, ο οικοδόμος απαντά με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Ποια πεθερά; Μόνο με τον Πάνο Καμμένο είχα επικοινωνία από το 2005, όταν ξεκίνησαν οι εργασίες και κανονίζαμε τα πάντα, ακόμη και τις πληρωμές», λέει σημειώνοντας ότι παρέλαβε ένα κτίριο που είχε μόνο «κολόνες και πλάκεςε».
    «Εδινα τα τιμολόγια στον κ. Καμμένο με την ένδειξη ότι έχουν εξοφληθεί προκειμένου να τα καταθέσουν και να πάρουν την επιχορήγηση, με την οποία με πλήρωνε κατόπιν πάλι ο ίδιος», συμπληρώνει.

    Σύμφωνα με τον εργολάβο ο Πάνος Καμμένος άφησε χρέος 35.300 ευρώ. Οπως αναφέρει, παρέδωσε στον κ. Καμμένο τιμολόγιο το οποίο ανέγραφε-όπως και τα προηγούμενα- ότι είχε εξοφληθεί προκειμένου να εισπραχθεί η τελευταία δόση της επιχορήγησης και να πληρωθεί κατόπιν ο ίδιος, όπως έκαναν και στις προηγούμενες πληρωμές. Οπως ο Πάνος Καμμένος δεν του απέδωσε το ποσό με αποτέλεσμα, όπως λέει ο οικοδόμος, να πληρώσει τα συνεργεία από τη τσέπη του.

    Τη νομική οδό εξάλλου επέλεξε ένας άλλος εργολάβος ο οποίος ανέλαβε το 2009 να κάνει εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο της βίλας και απέστειλε εξώδικο στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, όπου τον κατηγορεί ότι του οφείλει 27.000 ευρώ.
    .

    Πηγή:
    http://www.iefimerida.gr/node/138495#ixzz2qBkrG8dA

  41. Ο/Η Left and Liberal λέει:

    01/03/14
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

    ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΟΥΝ

    Οι Μυστήριοι Έλληνες

    Ο ΙΟΣ: Ποιοι είναι οι πολίτες που εμπνέονται από τις εξαγγελίες του Πάνου Καμμένου; Οι αντίπαλοι τους αποκαλούν «ψεκασμένους», αλλά οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι οι πιο γνήσιοι Έλληνες, ενώ όλους τους άλλους τούς θεωρούν προδότες. Ένα από τα ερωτηματικά του ρευστού πολιτικού σκηνικού είναι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ (Φωτογραφία)

    Ενα από τα ερωτηματικά του ρευστού πολιτικού σκηνικού είναι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Βέβαια, τόσο ο πρόεδρος όσο και αρκετά στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. είναι γνωστά πρόσωπα με εξίσου γνωστή πολιτική διαδρομή. Αλλά ούτε το άθροισμα των προσώπων αυτών ούτε η μέχρι σήμερα πορεία των ΑΝ.ΕΛΛ. προσφέρουν ασφαλή στοιχεία για τη συνεκτική ουσία αυτού του νεόκοπου πολιτικού μορφώματος που προήλθε από τη Νέα Δημοκρατία και τη Δεξιά, αλλά έχει εγκατασταθεί στο συνεπές «αντιμνημονιακό» στρατόπεδο, ρίχνοντας κλεφτές ματιές πότε προς τη Χρυσή Αυγή και πότε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

    Η πολιτική βιογραφία του Πάνου Καμμένου επίσης δεν είναι διαφωτιστική. Κυνηγός αριστερών κεφαλών, πολέμιος του ΠΑΣΟΚ το οποίο θεωρούσε άντρο τρομοκρατών, μαθητής του προπαγανδιστή της χούντας Γεωργαλά και πεισμένος νεοφιλελεύθερος, οπαδός των «αποκρατικοποιήσεων» μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έχει ήδη μεταμορφωθεί σε φανατικό πολέμιο της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», ό,τι κι αν αυτό σημαίνει στο μυαλό του.

    Εξίσου θολή παραμένει η εικόνα των ηγετικών στελεχών του κόμματος. Οι περισσότεροι προέρχονταν από τη συντηρητική παράταξη, από την οποία διαχώρισαν τη θέση τους κάτω από την πίεση της ψήφισης των Μνημονίων. Ομως για ορισμένους αυτή η διάρρηξη των σχέσεων υπήρξε προσωρινή. Κάποιοι επέστρεψαν στη Νέα Δημοκρατία, ενώ άλλοι έκαναν ένα τρίτο, δικό τους πολιτικό σχήμα.

    Οπαδοί ενός κατώτερου αρχηγού

    Αλλά τα κόμματα δεν είναι μόνο η ηγετική τους ομάδα ή ο αρχηγός τους, όσο κι αν αυτός είναι ο αδιαφιλονίκητος «δημιουργός» και το σημείο αναφοράς για όλους. Για το πώς σκέφτονται τα μέλη του κόμματος είναι εξαιρετικά διαφωτιστικός ο διάλογος που αναπτύχθηκε στο Συνέδριο των ΑΝ.ΕΛΛ., το οποίο συγκλήθηκε πέρσι τον Απρίλιο, ένα χρόνο μετά την ίδρυση του κόμματος. Οι εργασίες του συνεδρίου (27 και 28.4.2013) μεταδόθηκαν διαδικτυακά και έτσι διαθέτουμε μια πλήρη εικόνα για τις απόψεις που κυριαρχούν στο στελεχιακό δυναμικό των ΑΝ.ΕΛΛ. Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε μια κεντρική και δύο βοηθητικές αίθουσες, ενώ συνέβη και το παράδοξο να προηγηθεί η εκλογή του προέδρου -που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα- από τη συζήτηση για το πρόγραμμα του κόμματος – που διεξήχθη τη δεύτερη.

    Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί των βουλευτών του κόμματος («κίνημα» το ονόμαζαν οι περισσότεροι), οι οποίοι έδωσαν και τον τόνο στις ομιλίες όσων ακολούθησαν.

    Κοινός τόπος, η καταγγελία όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων και η αποθέωση του αρχηγού. «Είμαστε οι μόνοι απέναντι στους εθνικούς μειοδότες και τους ανεπαρκείς αντιμνημονιακούς», θα διακηρύξει η Ραχήλ Μακρή (βουλευτίνα Κοζάνης). «Ο Πάνος Καμμένος είναι ο άνθρωπος που θα πρωτοστατήσει στους αγώνες ενάντια στους κατακτητές και τους εγχώριους συνεργάτες τους. Ενας ηγέτης που τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στους πολιτικούς φεουδάρχες. Είμαστε περήφανοι για σένα, Πάνο Καμμένο! Είμαστε περήφανοι που είμαστε χριστιανοί. Είμαστε περήφανοι που είμαστε πάνω απ’ όλα Ελληνες».

    Η βουλευτίνα Β′ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου ήταν πιο επιθετική: «Αντιλαμβανόμαστε την έννοια της πλήρους αναισθησίας και της απόλυτης υποκρισίας των γραικύλων πολιτικάντηδων. Η προδοσία θα παραχωρήσει ακόμα και τα σπίτια μας και τα νησιά μας, ακόμα και τους τάφους των προγόνων μας, στους γνωστούς γυρολόγους εμπόρους των εθνών. Τα ενεργούμενα να σταλούν στου Γουδή ή στον Καιάδα. Ο πραγματικός εχθρός είναι ο σιωνιστικός νεοταξισμός. Είναι καιρός να βγάλουμε τα σκουπίδια απ’ το περιβόλι του ελληνισμού. Και να ορθώσουμε με τα δικά μας χέρια τον Τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό. Οσοι ζωντανοί Ελληνες, που είπε και ο Ιων Δραγούμης».

    Ο Παύλος Χαϊκάλης περιορίστηκε σε πιο μετριοπαθείς αναφορές, αλλά ήρθε η βουλευτίνα Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη να ξεσηκώσει την αίθουσα: «Η δύναμη που κινητοποιεί τους ΑΝ.ΕΛΛ. είναι άγνωστη στους αντιπάλους μας. Και η δύναμη αυτή είναι το ελληνικό ιδεώδες». Από κοντά κι ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής: «Ποιους θέλουμε να ανατρέψουμε; Αυτούς που κινούνται και έχουν συμμαχήσει με δυνάμεις που ο πρόεδρος λέει και τους χαρακτηρίζει σαν δυνάμεις σκοτεινές της παγκοσμιοποίησης και θέλουν να εξαφανίσουν τον ελληνισμό». Και απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο: «Δεν έχουν θέση στο κίνημα αυτοί που ανοίξαν τις πόρτες και μπήκαν μέσα οι οχτροί. Και ζητάω από το συνέδριο να τους πετάξει έξω». Προφητικός ο κ. Νταβρής. Πριν από ένα μήνα βρέθηκε ο ίδιος «πεταγμένος έξω».

    Η λατρεία προς τον αρχηγό εκφράστηκε από τη βουλευτίνα Δωδεκανήσου Τσαμπίκα Ιατρίδη: «Πρόεδρε, όλα τα νησιά είναι εδώ γιατί μόνο εσύ μπορείς να μας δώσεις την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη ότι η ελληνική σημαία μας θα εξακολουθήσει να κυματίζει ελεύθερη, περήφανη στα νησιά μας, όπως τα Ιμια. Πραγματικά είσαι ο μόνος που μπορείς να μας δείξεις τον δρόμο. Είσαι ο μόνος που μέχρι τώρα μας έχεις πιάσει απ’ το χέρι και μας έχεις φέρει μέχρι εδώ».

    Και η βουλευτίνα Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα φρόντισε να ξεκαθαρίσει αρκετές ώρες προτού τεθεί θέμα ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου: «Ποιος θα είναι πρόεδρος; Αλλά δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Ο Πάνος Καμμένος. Αυτός είναι η ψυχή του κινήματος».

    Ο Βασίλειος Καπερνάρος υπενθύμισε την ιδιαιτερότητα του κινήματος. Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «εκτόπλασμα που το είπαν κίνημα και προσβάλλει τα κινήματα». Και εντόπισε τη διαφορά με τους ΑΝ.ΕΛΛ.: «Δεν είμαστε επιλεγμένοι από διεθνή κέντρα, δεν είμαστε επιλεγμένοι από λέσχες, από ιδρύματα και από στοές». Η φράση συνοδεύτηκε από θερμό χειροκρότημα. Και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Παναγιώτης Μελάς, συμφώνησε, υιοθετώντας το σύνθημα που έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ για να καταλήξει στο ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή: «Γιατί γίνονται όλα αυτά; Μήπως έχουν πάρει εντολή από την τρόικα και το ΔΝΤ ούτως ώστε η Ελλάδα του μέλλοντος να είναι η Ελλάδα των λαθρομεταναστών, να γίνουμε εμείς μειονότητα στη χώρα μας; Οχι! Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες!» «Την Ελλάδα θα την πάρουμε πίσω», συμπλήρωσε ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

    Η πρόεδρος της Νεολαίας είχε μπει εγκαίρως στο ίδιο κλίμα, μιλώντας για σκόπιμο «εποικισμό» από τους μετανάστες, όπως θέλει η σύγχρονη ακροδεξιά ρητορεία: «Η νεολαία πλήττεται από τις ανθελληνικές πολιτικές που εφαρμόζονται από ελληνόφωνους τιτλούχους εις βάρος της Ελλάδος. Ο εποικισμός δεν είναι μια απλή λέξη. Συνεπάγεται δημογραφική αλλοίωση του λαού μας. Ποιος είπε και σε ποιους ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από εποίκους; Εχει γίνει άραγε κάποιος νόμος και κάποια επίσημη πρόσκληση να καλεί ανεξέλεγκτα όποιον θέλει και να έρχεται να εγκαθίσταται στον τόπο μας και να απαιτεί και να διεκδικεί με αναίδεια αυτή τη γη; Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού γένους».

    Ανθέλληνες και Μασόνοι

    Τη γραμμή αυτή την εξειδικεύουν οι απλοί σύνεδροι με πιο σαφείς αναφορές που θυμίζουν πολύ τα επιχειρήματα της κυρίας Λουκά:

    «Απ’ αυτό το βήμα ζητάω κάτι: άμεση επανάσταση τώρα (χειροκροτήματα). Η ομόνοια, η συμπαράταξη είναι αυτή που θα εμποδίσει τα σχέδια της νεοταξικής μαφίας των τραπεζών-σιωνιστών για την πλήρη διάλυση της προσωπικής αλλά και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας. Καλά είναι που σταματάμε τους τραπεζοσιωνιστές στο δικαστικό μέγαρο του Ρεθύμνου. Αλλά δεν είναι αρκετό. Θα το κάνουμε παντού. Για να στηρίξω την επανάσταση τι θέλω; Εθνικό νόμισμα! Οποιος δεν το λέει σας λέει ψέματα (χειροκροτήματα). Αυτή η χώρα δεν αντέχει παράσιτα και σκουλήκια. Η Ελλάδα είναι ο Τίμιος Σταυρός, ο νικητής εναντίον εχθρών ορατών τε και αοράτων. Ζήτω η ορθόδοξη Ελλάδα μας».

    Ο διάλογος των συνέδρων είναι έντονα επηρεασμένος από τις μεσημεριανές εκπομπές του Δημοσθένη Λιακόπουλου: «Πρέπει να δούμε το δάσος, δηλαδή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο σκοπός όλων αυτών είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Μην ξεχνάτε ότι η Ελλάς είναι το φως κι αυτό που έχουμε απέναντί μας είναι το σκότος».

    Ακόμα και οι σύνεδροι που εμφανίζονται να υπερασπίζονται την ανεξιθρησκία έχουν το ίδιο σχήμα στο μυαλό τους: «Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί. Κι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι το πολύ καλά μελετημένο σχέδιο των Σιωνιστών και των Μασόνων για να μας ρίξουν στην αδράνεια (χειροκροτήματα), στην πολιτική και την ψυχολογική κατάθλιψη. Δεν έχει σημασία αν πιστεύεις στον Χριστό, στον Βούδα, οπουδήποτε. Ολες οι θρησκείες διδάξανε το ίδιο πράγμα, την αγάπη. Εκτός από μία θρησκεία. Ποια είναι αυτή; Ερωτώ. Η θρησκεία των Μασόνων (χειροκροτήματα), οι οποίοι σου εμφανίζουν ότι είναι κάτι καλό η Μασονία, αλλά μετά τον Τρίτο Βαθμό σε βάζουνε στο κόλπο σιγά σιγά και σου λένε να γίνεις Σατανιστής».

    Κάποιος σύνεδρος θυμίζει την περιβόητη πλαστή δήλωση Κίσινγκερ: «Η υπονόμευση ενός κράτους επέρχεται όταν οργανωμένα το χτυπήσουν στη γλώσσα του, στην παράδοση, στην ιστορία, στο Σύνταγμα. Αυτό γίνεται οργανωμένα εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την εισαγωγή των αντεθνικών και προσβλητικών για τον ελληνισμό βιβλίων που παραμορφώνουν τη νέα γενιά, χωρίς να αντιδρούμε. […] Είναι της φυλής μας γραπτό, ότι για να πάμε μπροστά πρέπει να κοιτάζουμε πίσω, στα ανεπανάληπτα επιτεύγματα των προγόνων μας». Και ποια είναι η λύση; «Ακούω να λένε να γίνουμε Ευρωπαίοι. Οχι! Αυτό είναι παγίδα. Να σκεφτόμαστε ελληνικά μέσα απ’ τη γλώσσα μας, να βλέπουμε ελληνικά, να δημιουργούμε ελληνικά. Δεν μας χρειάζονται οι Ευρωπαίοι, να γίνουμε πιόνια τους και να μαϊμουδίζουμε χάνοντας τους εαυτούς μας».

    Το κλίμα ήταν τέτοιο ώστε ακόμα και ο Πάνος Καμμένος αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει δημόσια δήλωση αποκήρυξης της Μασονίας: «Εγώ Μασόνος δεν είμαι και αποκηρύσσω τη Μασονία και είμαι χριστιανός ορθόδοξος (πανζουρλισμός στην αίθουσα). Μπορούμε όμως να ζητάμε από κάθε μέλος μας να κάνει δήλωση η οποία αφορά τα προσωπικά δεδομένα; Εγώ σας δηλώνω εδώ ως πρόεδρος του κινήματος ότι δεν είμαι Μασόνος, δεν ήμουν ποτέ ούτε θα γίνω. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και σας εξασφαλίζω ότι το κίνημα θα λειτουργεί με τις αξίες του ελληνισμού και της ορθοδοξίας» (παρατεταμένα χειροκροτήματα).

    Η ιθαγένεια και η παιδεία

    Κοινός στόχος για τους συνέδρους ήταν η κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, τον οποίο θεωρούν δούρειο ίππο της Τουρκίας: «Το 2010 έρχεται η κυβέρνηση και περνάει τον νόμο για την ιθαγένεια, τον παράνομο, τον αντισυνταγματικό, για να νομιμοποιήσει τους φυσικούς φορείς του κεμαλικού ισλαμικού κινήματος έτσι όπως εκφράστηκε τις περασμένες δεκαετίες στην Τουρκία και τώρα μας έρχεται από Αφρική και Ασία. Στην Ελλάδα έχουμε εν δυνάμει πάνω από 1,5 εκατ. τέτοιων φυσικών φορέων πια, με νόμο του κράτους που θέλει να τους νομιμοποιεί. Από τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. πρέπει να ζητηθεί –σε συνεργασία και με άλλα κόμματα– να ανακληθούν άμεσα εκείνες οι ιθαγένειες που ως προγεφύρωμα έχουν εκδοθεί με βάση αυτό τον νόμο». Προτείνονται μάλιστα και ομαδικές δίκες για όσους ψήφισαν τον νόμο Ραγκούση: «Οι ιθαγένειες αυτές είναι αντισυνταγματικές, είναι παράνομες και πρέπει να ανακληθούν, αφού και ο νόμος είναι παράνομος. Και μάλιστα έπρεπε να είχαν δικαστεί κι αυτοί που σκοπίμως και στοχευμένα το φέραν στη Βουλή και το περάσανε. Και όλοι αυτοί που το ψηφίσανε».

    Την ίδια ιδέα είχαν και άλλοι σύνεδροι: «Πρέπει να ξέρετε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας νόμιμος μετανάστης. Είναι όλοι παράνομοι (χειροκροτήματα). Και τις βεβαιώσεις που έχουν γράψει είτε Παυλόπουλος είτε κάποιος άλλος, όλες αυτές είναι παράνομες και θα έπρεπε να είχαν δικαστεί και φυλακιστεί οι εμπνευστές και οι υπογράφοντες αυτές τις βεβαιώσεις. Ερχονται εδώ κουβαλώντας αυτή τη βάρβαρη ιδεολογία και έχουν στο πλευρό τους αυτά τα μορφώματα που είπαμε [ενν. τα κόμματα της Αριστεράς]».

    Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ για να διεκδικήσει τα πρωτεία: «Σε ό,τι αφορά το θέμα της ιθαγένειας, να υπενθυμίσω ότι είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι καταθέσαμε νόμο που ζητάμε την πλήρη κατάργηση του νόμου Ραγκούση. Κι ακόμα η κυβέρνηση δεν το έχει προωθήσει και φαίνεται ότι δεν θα το προωθήσει, διότι δεν μπορεί να τα βρει με τους συνεταίρους της».

    Τη γνωστή ρητορεία της Ακροδεξιάς θα συναντήσουμε και σε όσους συνέδρους αναφέρθηκαν στην παιδεία: «Οπου υπάρχει Ελληνισμός σε όλο τον κόσμο να φροντίσουμε να υπάρχει παπάς και δάσκαλος. Να στηρίξουμε τα ορθόδοξα πατριαρχεία και τις αρχιεπισκοπές όπου γης. Θεμέλιο της εθνικής μας στρατηγικής είναι το φως της εθνικής μας παιδείας. Μια παιδεία απαλλαγμένη από τις εμμονές των κοντόφθαλμων αριστεριζόντων διεθνιστών που αριστερολογούν αλλά δεξιοφέρονται και των ανθελλήνων νεοφασιστών που εθνολογούν αλλά πατριδοκαπηλεύονται, και που κατά βάθος πλανώνται και οι δύο την ίδια πλάνη. Να ξαναγραφούν τα βιβλία της γλώσσας, της ιστορίας, των θρησκευτικών, υπό την επίβλεψη της Ακαδημίας Αθηνών και με γνώμονα την Ελληνορθοδοξία ως αλήθεια που πορεύεται παράλληλα με την ιστορία του τόπου».

    Είναι ρεαλιστικά όλα αυτά; Υπάρχει και γι’ αυτό απάντηση: «Ο Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός ήταν μόνος αυτός, από όλη την αποστολή του Βυζαντίου, που δεν υπέκυψε στις πιέσεις για τα ψευδοδιλήμματα των Δυτικών τον 14ο αιώνα. Και αυτό άντεξε έξι αιώνες. Εμείς είμαστε μόνοι μας, ανάδελφοι, αλλά μπορούμε να αντέξουμε αν είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας».

    Ανάδελφοι Ελληνες

    Ενα άλλο σημείο σύγκλισης των συνέδρων ήταν η διαφωνία τους σε οποιαδήποτε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε βέβαια και κάποιος «ρεαλιστής» που έδωσε τόπο στην οργή: «Ακούμε για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνούμε, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν βάλει πολύ κρασί στο ποτηράκι που είχαν. Αλλά τώρα τελευταία ο κ. Τσίπρας μιλάει πολύ για μορατόριουμ». Κάποιος άλλος αφήνει κι αυτός ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: «Θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου για τον ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια κάθε μέρα που περνάει καταλαβαίνω ότι γίνεται γενοκτονία στην Ελλάδα και ότι πρέπει να τα βρούμε με όποιους να ’ναι, προκειμένου έστω και για ένα εικοσιτετράωρο μια συνεργασία να φέρει την ανατροπή. Αλλά από την άλλη μεριά, οι ΑΝ.ΕΛΛ. είναι το διαμάντι και είναι οι μοναδικοί, γιατί δεν είμαστε δεξιοί ή αριστεροί. Αυτούς τους θεωρώ ότι είναι όλοι φτιαχτοί και είναι όλα στημένα».

    Οι περισσότεροι, πάντως, κατήγγειλαν την Αριστερά. «Ακουσα να χαιρετούν σ’ αυτό το συνέδριο άνθρωποι που έχουν πρωτοστατήσει στον εποικισμό της Ελλάδας και αναφέρομαι βέβαια σε τέτοια μορφώματα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και διάφοροι άλλοι. Σήμερα η Ελλάδα βιώνει έναν ιδιότυπο φασισμό. Μέσα στη Βουλή. Μια δικτατορία των μειοψηφιών. Δεν μπορεί οι αρχηγοί αυτών των κομμάτων να θέτουν όρους για το πώς θα κυβερνηθεί η Ελλάδα».

    Κάποιος που δηλώνει ότι προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία είναι πιο κατηγορηματικός: «Ζούμε εποχές προδοσίας, ξεπουλήματος και πολύ ψεύδους. Οχι στις συνεργασίες με πολιτικούς σχηματισμούς από τους οποίους μας χωρίζουν έτη φωτός». Ενας άλλος κλείνει το μάτι προς τη Χρυσή Αυγή: «Σήμερα στην Ελλάδα βιώνουμε έναν ιδιόμορφο φασισμό. Ο φασισμός δεν είναι αυτό που θέλουν να μας περάσουν τα μέσα ενημέρωσης. Οτι είναι δηλαδή δήθεν στον δρόμο. Φασισμός είναι μέσα στην κυβέρνηση. Το 5% του Κουβέλη και το 5% του Βενιζέλου. Θέτουν όρους τους οποίους ακολουθεί ως όμηρος μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που τους θέλει για να έχει δήθεν πολυφωνία. Και έτσι έρχονται και ενισχύονται οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Από εκεί αντλούν δύναμη, διότι ουσιαστικά αντιπροσωπεύουν την ίδια ιδεολογία».

    Ακούγονται ακόμα και ακραίες αντικομμουνιστικές θεωρίες συνωμοσίας: «Βγήκαν οι Συριζαίοι άφοβοι πλέον στη Βουλή και διεκδικούν γερμανικές οφειλές στο όνομα των νεκρών. Οταν ο πρόεδρός τους έστειλε το εγκώμιο στο γερμανικό έθνος στην επίσκεψη που πήγε εκεί, καμία αναφορά στα οφέλη που αποκόμισαν οι αριστεροί κατά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα, σε τρόφιμα, οπλισμό, χρυσές λίρες και κιλά χρυσού. Πολλά απ’ αυτά είναι ακόμα θαμμένα σε πρώην στρατόπεδα του ΕΛΑΣ στη Βόρειο Ελλάδα».

    Οι περισσότεροι πρόσθεταν το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε εθνική απειλή: «Η Θράκη είναι μία και είναι ελληνική. Κανένα τουρκικό προξενείο δεν θα την κάνει παραμάγαζό του. Επίσης είμαστε υπέρ της Μακεδονίας. Είναι μία και είναι ελληνική. Ούτε την παραδίδουμε στους “μακεντόνιαν” του Σόρος. Και είμαστε υπέρ της Βόρειας Ηπείρου. Γι’ αυτό δεν θέλω συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που λένε όλα αυτά να ξεπουληθούν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο αγώνας θα γίνει στον δρόμο, μια πραγματική επανάσταση, όχι στη Βουλή της Νέας Τάξης Πραγμάτων που κυβερνιέται από Στοές, από Λέσχες Μπίλντερμπεργκ και άλλα κοπρόσκυλα».

    Και ποια είναι η λύση; «Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα εδώ και τώρα και έξω από το ευρώ της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των Εβραιοσιωνιστών. Δεν γίνεται να λέμε παραμύθια στον ελληνικό λαό. Και σαν κίνημα να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση και να πούμε το μεγάλο Ναι στο εθνικό νόμισμα. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάρουμε την Τράπεζα της Ελλάδος στα χέρια μας. Γιατί τώρα ανήκει σε μεγάλο βαθμό στον Ρότσιλντ κι αυτός την ελέγχει. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τη δική μας επανάσταση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων».

    …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

    Ανεξάρτητοι Ελληναράδες

    Για τον τρόπο οργάνωσης των ΑΝ.ΕΛΛ. είναι χαρακτηριστική η συζήτηση που διεξήχθη στο συνέδριο του κόμματος γύρω από το ζήτημα της συμμετοχής γυναικών στα ψηφοδέλτια με ποσόστωση. Η σχετική ενασχόληση των συνέδρων ξεκίνησε από την πρώτη μέρα, όταν ο Πάνος Καμμένος είχε την ατυχή έμπνευση να απευθυνθεί σε κάποιον ομιλητή, ζητώντας του να τοποθετηθεί για το θέμα της ποσόστωσης, επειδή εκτιμούσε ότι αυτός «γνωρίζει το θέμα». Η αντίδραση του ομιλητή ήταν κάπως άκομψη: «Δεν ξέρω για τις γυναίκες. Ισως πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για εκείνους που είναι πολλά χρόνια παντρεμένοι». Ακολούθησε πανζουρλισμός, με τους συνέδρους να χειροκροτούν όρθιοι τον «γνώστη» του θέματος.

    Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι σύνεδροι που κάτι είχαν ακούσει περί ποσοστώσεων. Με κάπως σιβυλλική διατύπωση η βουλευτίνα Σερρών Μαρία Κόλλια: «Πρόεδρε, σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις με το κίνημά σου. Οι Ελληνίδες δεν χρειάζονται ποσόστωση, αλλά σας ζητώ να την ψηφίσετε την ποσόστωση». Θετικά υπέρ των ποσοστώσεων τοποθετήθηκε και η βουλευτίνα Α’ Αθήνας Ελενα Κουντουρά. Αλλά όταν η Χρυσούλα Γιαταγάνα (Α’ Θεσσαλονίκης) τοποθετήθηκε εναντίον της ποσόστωσης και πάλι ξεσηκώθηκαν με χειροκροτήματα οι σύνεδροι.

    Υποχρεώθηκε να παρέμβει ο ίδιος ο κ. Καμμένος με μια ομολογουμένως ρηξικέλευθη πρόταση:

    «Επειδή μαζί κάναμε το κίνημα και εγώ σας ξέρω καλύτερα από όλους και εσείς με ξέρετε καλύτερα από όλους. Θα σας προτείνω μια λύση που μόνο οι ΑΝ.ΕΛΛ. μπορούμε να πάρουμε. Να δώσουμε τον λόγο μας όλοι μαζί ότι θα κρατήσουμε την ποσόστωση με την ψήφο μας στις αυριανές εκλογές. Εάν υπάρχει δυσαναλογία και το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που δεν υπάρχει το ποσοστό γυναικών που πρέπει, να προσθέσουμε στον αριθμό των μελών του Εθνικού Συμβουλίου έναν αριθμό γυναικών για να ισοσκελιστεί η απόφαση».

    Τελικά μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση να αποτελείται το Εθνικό Συμβούλιο κατά 30% από γυναίκες. Αλλά την ώρα της ψηφοφορίας παρενέβη μια σύνεδρος με άλλη πρόταση. Αμήχανος ο Καμμένος την καλεί να πει την πρότασή της. Κι εκείνη εξηγεί ότι η ποσόστωση πρέπει να ισχύει για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και όχι για την τελική εκλογή.

    «Εχει γίνει κάποιο λάθος με την ποσόστωση», θα πει. «Η ποσόστωση ψηφίστηκε το 1993 και αφορούσε τους υποψηφίους και όχι τους εκλεγόμενους. Οι ποσοστώσεις μπαίνουν στις καταστάσεις των υποψηφίων. Η ποσόστωση είναι στην αρχική λίστα. Πρόεδρε, χάρες δεν θέλουμε».

    Αμήχανος ο πρόεδρος θα αντιτείνει: «Αλλά αυτό σημαίνει διαφορετικά ψηφοδέλτια. Δηλαδή 7 σταυρούς για το ψηφοδέλτιο των ανδρών και 3 για των γυναικών». «Οχι», του εξηγεί η σύνεδρος. «Μιλάμε για το ποσοστό γυναικών στη λίστα». Ο κ. Καμμένος εξακολουθεί να απορεί: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιον από το να είναι υποψήφιος. Πώς θα γίνει;»

    Μάταια η σύνεδρος του αντιτείνει ότι «έτσι γίνεται και στις βουλευτικές εκλογές».

    Η συζήτηση στη συνέχεια θυμίζει το παιχνίδι της κολοκυθιάς. Ρωτά ο πρόεδρος: «Και άμα είναι 80 προς 20; Θα αποκλείσουμε το 10% των υποψηφίων;» Απαντά η σύνεδρος: «Θα βάλουμε άλλες 10 γυναίκες». «Και πού θα τις βρούμε;» Ακολουθεί χάος με φωνές από κάτω.

    Παρεμβαίνει ο Βασίλειος Καπερνάρος: «Εκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό. Αν κάνω λάθος να με διορθώσετε. Στα 124 άτομα του Εθνικού Συμβουλίου με το 30% της ποσόστωσης που λέτε, πρέπει να μπουν υποχρεωτικά 47 γυναίκες. Υπάρχουν;»

    «Πώς δεν υπάρχουν», απαντά απελπισμένη η σύνεδρος. «Γεμάτες είμαστε. Πώς τις βρήκαμε στις βουλευτικές που είναι υποχρεωτικό;»

    Τελικά ο Πάνος Καμμένος θέτει σε ψηφοφορία την πρόταση για ποσόστωση επί των εκλεγόμενων. Με μεγάλη πλειοψηφία καταψηφίζεται η ποσόστωση, κάτω από παρατεταμένα χειροκροτήματα. Την ίδια τύχη έχει και η πρόταση του ίδιου του προέδρου.

    «Είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει ποσόστωση» είναι η τελική φράση του κ. Καμμένου.

    Μέλη του κόμματος υποδέχονται τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο στην Κέρκυρα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου, Κυριακή 17Φεβρουαρίου 2013

    …………………………………………………………………………………………………..

    Διαβάστε

    * Πάνος Καμμένος «Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη» (Ελληνική Ευρωεκδοτική, Αθήνα 1992).

    Το βιβλίο που ανέδειξε τον νεαρό ακόμα τότε πολιτικό. Το βιβλίο προλογίζει ο «σύμβουλος άμυνας και ασφαλείας» του Μητσοτάκη στρατηγός Γρυλλάκης. Οσο για το περιεχόμενο του βιβλίου («αθλιότητα» θα το ονομάσει ο Ανδρέας Παπανδρέου), πρόκειται για ένα συμπίλημα χοντροκομμένων ανακριβειών (όπως η υποτιθέμενη δολοφονία του Κάρλος από την KGB) με στοιχεία μυθομανούς ενοχοποίησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ («ο Κώστας Λαλιώτης είχε συλληφθεί, τότε που φορούσε σκουλαρίκια, να βάζει φωτιά στα Εξάρχεια»).

    * Γεώργιος Γεωργαλάς «Πυρηνική Ειρήνη» (Ελληνικός εκδοτικός οργανισμός, Αθήναι 1970).

    Το βιβλίο αυτό, γραμμένο επί δικτατορίας από τον υφυπουργό του Παπαδόπουλου και επίσημο προπαγανδιστή της χούντας, περιλαμβάνει αυτούσια αποσπάσματα που αναπαράγονται 20 χρόνια αργότερα στο βιβλίο του Καμμένου. Οι πιθανές εξηγήσεις είναι μόνο δύο: είτε ο Γεωργαλάς, ο οποίος εμφανίζεται ως κρυφός σύμβουλος του Καμμένου, είναι πράγματι ο συντάκτης της «Τρομοκρατίας», είτε το βιβλίο του Καμμένου είναι εν μέρει προϊόν λογοκλοπής.

    Συνδεθείτε:
    * http://anexartitoiellines.gr/

    Ο επίσημος ιστότοπος του κόμματος των ΑΝ.ΕΛΛ. περιλαμβάνει τη διακήρυξη και το πολιτικό τους πρόγραμμα.

    * http://www.youtube.com/watch?v=hslGF-0KRqI

    Το βίντεο του Δημήτρη Αγγελίδη με τα ρατσιστικά συνθήματα των ανδρών του Λιμενικού κατά την παρέλαση της 25.3.2010. Ο Πάνος Καμμένος εμφανίστηκε ως αυτόκλητος μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη τους, αλλά το Ναυτοδικείο δεν τον εξέτασε.

    ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ: Τάσος Κωστόπουλος, Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς ios@efsyn.gr

  42. Ο/Η laskaratos λέει:

    Άντε να τελειώνουμε

    26 Μαρτίου

    Την ανεξαρτητοποίησή τους από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων γνωστοποίησαν με κοινή επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Βουλής οι βουλευτές Χρυσούλα Γιαταγάνα και Κώστας Γιοβανόπουλος πριν από λίγο.

    Η Χ. Γιαταγάνα πρόσφατα είχε παραιτηθεί από το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη γενικότερη εικόνα της παράταξης, ενώ και ο Κώστας Γιοβανόπουλος, που εκτελούσε χρέη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, είχε κρατήσει αποστάσεις από τον Πάνο Καμμένο.

  43. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.antinews.gr/Antitheseis/ora-na-diaskedasoume-kubernisi-suriza-anel/
    ‘Ώρα να διασκεδάσουμε: κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ!!!

    07/04/2014 10:16

    Πώς θα γίνουν μια παρέα ο Λαφαζάνης και οι άλλοι κομμουνιστογενείς με τους ακροδεξιούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων που είναι πολύ περισσότεροι από τους σοβαρούς;

    Ας πούμε ότι αύριο γίνονται εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει πρώτη δύναμη αλλά δεν γίνεται κυβέρνηση και πρέπει να αναζητήσει συμμαχίες. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, με τους μόνους που συνομιλεί ο Αλέξης Τσίπρας είναι με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Υπάρχει ταύτιση απόψεων στον… αντιμνημονιακό πόλεμο κατά της κυβέρνησης, χρησιμοποιούν τις ίδιες πάνω – κάτω εκφράσεις και τακτικές (γιουρούσια, ύβρεις, χαρακτηρισμοί όπως χούντα, λιντσάρισμα, κρέμασμα κ.λπ.), Αλέξης και αρχηγός Πάνος έχουν συνομιλήσει και γενικά υπάρχει μια σοβαρή διάθεση να τα βρουν μετεκλογικά.

    Με βάση τα σημερινά δεδομένα η ΔΗΜΑΡ δύσκολο να ξαναμπεί στη Βουλή και το Ποτάμι μπορεί να μπει με ένα καλό ποσοστό αλλά όπως βλέπουμε βρίσκεται σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Όχι ότι αποκλείεται η κωλοτούμπα. Άλλωστε μέσα στο ποτάμι γίνονται ευκολότερα οι τούμπες.

    Το ερώτημα που θέτουμε λοιπόν είναι πώς ο Τσίπρας θα αποδεχθεί μια συμμαχία με τους ΑΝΕΛ οι οποίοι πατάνε σε δύο βάρκες; Από τη μια το παίζουν αντιμνημονιακοί αλλά δεν καταλαβαίνουν ούτε τι είναι μνημόνιο κι από την άλλη παζαρεύουν τις ψήφους της ελληνικής ακροδεξιάς με τη Χρυσή Αυγή;

    Από τη μια έχουν μια σειρά από στελέχη τους που είναι ένα βήμα από την έξοδο και από την άλλη έχουν άλλους που βρίζουν, φωνασκούν εντός κι εκτός βουλής, συμπεριφέρονται με ποταπό τρόπο απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους και γενικά επιλέγουν την χουλιγκανοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου;

    Πώς για παράδειγμα θα μπορούσαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ο… Ρούντι Ρινάλντι και ο Πάνος Καμμένος; Έχουν πέσει τόσο οι διαχωριστικές γραμμές και δεν το καταλάβαμε;

    Πώς θα πιάσουν κυβερνητική κουβεντούλα ο Δημήτρης Παπαδημούλης και η Ραχήλ Μακρή που διώκει δημοσιογράφους και εκδότες γιατί δεν της αρέσουν τα άρθρα που γράφονται γι’ αυτήν; Πώς θα συνδιαλλαγούν ο Γ. Δραγασάκης και ο Γ. Σταθάκης με τον… Παύλο Χαϊκάλη που νομίζει ότι οικονομική πολιτική είναι επιθεώρηση στο Περοκέ;

    Και τέλος, πώς θα γίνουν μια παρέα ο Λαφαζάνης και οι άλλοι κομμουνιστογενείς με τους ακροδεξιούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων που είναι πολύ περισσότεροι από τους σοβαρούς;

    Τα ερωτήματα είναι ρητορικά διότι όπως ξέρουμε η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού. Πολλές φορές είναι και η υποχώρηση για το καλό της πατρίδας. Όμως, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε μια τέτοια κυβέρνηση η οποία ουδεμία σχέση έχει με την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που έγινε κάτω από πολύ δραματικές για τη χώρα στιγμές. Και που κρατιέται οριακά γιατί είναι ακόμη οριακή η κατάσταση στην οικονομία.

    Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μας εξηγήσει ο… ηγέτης της ευρωπαϊκής Αριστεράς, Αλ. Τσίπρας πώς συνομιλεί ακόμη με τους ολοφάνερους ακροδεξιούς των Ανεξάρτητων Ελλήνων οι οποίοι βρίσκονται με το ένα πόδι στην Ελληνική Αυγή.

    Όπως είπε και ο Σίμος Κεδίκογλου για τη σύλληψη της δημοσιογράφου του Ελεύθερου Τύπου μετά τη μήνυση της Ραχήλ Μακρή: «Η λογική της κατρακύλας είναι ο πάτος». Οι ΑΝ.ΕΛ. έχουν πιάσει πάτο εδώ και πολύ καιρό.

  44. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=33211

    13 Απριλίου 2014

    Λίλα Σταμπούλογλου

    Στο μυαλό της Ραχήλ

    Βλέπουμε τη βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ Ραχήλ Μακρή να υπερασπίζεται τον εαυτό της σε δελτίο ειδήσεων, μετά τις μηνύσεις που έκανε σε δημοσιογράφους. Τη ρωτάνε τι ψήφισε στην επιτροπή δεοντολογίας για τις άρσεις ασυλίας. Η ερώτηση αφορά σε μια μη μυστική ψηφοφορία, με γνωστό αποτέλεσμα, και η απλούστερη απάντηση που μπορεί να δώσει η κ. Μακρή είναι να πει τι ψήφισε. Αντί αυτού, εκτυλίσσεται ο παρακάτω διάλογος:

    Δημοσιογράφος: Θέλετε να μας πείτε τι ψηφίσατε στην επιτροπή δεοντολογίας για τις άρσεις ασυλίας;
    Ραχήλ Μακρή: Γιατί να σας πω τι ψήφισα;
    Δημοσιογράφος: Είναι μυστικό;
    Ραχήλ Μακρή: Τι θέλετε να πείτε; Θέλετε κι εσείς να με ταυτίσετε με τι;
    Δημοσιογράφος: Σας κάνω μια πολιτική ερώτηση.
    Ραχήλ Μακρή: Θα μου καταλύσετε και το δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου μου; (…) Το non paper που σας έχουν δώσει, κύριε, το γνωρίζω. Λυπάμαι λοιπόν που σας χαλάω τη σούπα.

    ΥΓ.: Νιώθω πολύ γενναία που εξέφρασα τη γνώμη μου για τη Ραχήλ Μακρή. Και να φανταστείτε δεν έχω καν δικηγόρο.

  45. Ο/Η του κώλου λέει:

  46. Ο/Η Ραχήλ η συντρέχτρα λέει:

    Βουλευτές των ΑΝΕΛ έδωσαν συγχαρητήρια στον προφυλακισμένο Μπούκουρα: Μπράβο, ψηλά το κεφάλι! [εικόνες]
    07.05.2014 13:36

    Αίσθηση προκάλεσε στην αίθουσα του κοινοβουλίου, όπου βρέθηκαν οι δύο προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γερμενής και Μπούκουρας ότι μόλις ο τελευταίος ολοκλήρωσε κλαίγοντας την ομιλία του, τον χειροκρότησαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής αλλά και ολόκληρη η ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων!

    Συγκεκριμένα, οι βουλευτές των ΑΝΕΛ Ουζουνίδης, Ραχήλ Μακρή, Μαρία Κόλια και Παύλος Χαϊκάλης έδωσαν συγχαρητήρια στον Στάθη Μπούκουρα, ο οποίος μόλις είχε ολοκληρώσει κλαίγοντας την ομιλία του.

    «Μπράβο, ψηλά το κεφάλι!» είπαν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ στον χρυσαυγίτη προφυλακισμένο βουλευτή.
    .

    Πηγή: Βουλευτές των ΑΝΕΛ έδωσαν συγχαρητήρια στον προφυλακισμένο Μπούκουρα: Μπράβο, ψηλά το κεφάλι! [εικόνες] | Ειδήσεις και νέα με άποψη http://www.iefimerida.gr/node/153862#ixzz3129PVBV1

  47. Ο/Η Liberal λέει:

    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.politiki&id=34322

    ΑΝΕΛ

    Ήμουν πίσω από τη σκαλωσιά όταν ήρθε ο Πάνος Καμμένος. Κατέβηκε από ένα μαύρο αυτοκίνητο με την έξαψη να γυαλίζει στο βλέμμα του. Ανέβηκε στην εξέδρα με τα χέρια ανοιχτά και τον λαιμό κλειστό από τη βραχνάδα. Δεν θυμάμαι, φυσικά, τι είπε -δεν πρέπει να υπάρχει άνθρωπος που να θυμάται. Πιθανότατα δεν υπάρχει και άνθρωπος που άκουσε τι είπε ο Καμμένος σε εκείνη τη συγκέντρωση. Αισθανόμουν ότι επέπλεα σε μια μπλε λίμνη φτιαγμένη από ρυτίδες. Μεσόκοποι άνθρωποι, με σημαίες και καπέλα, φώναζαν προς τον ομιλητή. Και εκείνος με φωνές απαντούσε, με λόγια που νόμιζες ότι θα κυλήσουν σε λυγμό, αλλά τα στήριζε όρθια ο θυμός. Θυμάμαι και τον Γιάννη Δημαρά, να βιδώνει με τη ματιά του την αμηχανία στο πλακόστρωτο.

    Οι εντάσεις δεν τους έλειψαν. Στελέχη αποχώρησαν. Άλλοι πήγαν μέσα-έξω. Ακόμα και άνθρωποι του προέδρου άρχισαν να σηκώνουν το μουρμουρητό στο επίπεδο της ανοιχτής καταγγελίας. Οι ΑΝ.ΕΛ λιγοστεύουν για λόγους που όλοι μπορούμε να αντιληφθούμε, αλλά κυρίως επειδή το ακροατήριό τους έχει ελκυστικότερους πολιτικούς προορισμούς. Μέχρι τις εκλογές, οι ακραίοι θα είναι στη Χρυσή Αυγή και οι μετριοπαθέστεροι θα ακούν τον Σαμαρά να τους λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν έρθει, θα τους κλείσει τις εκκλησιές και θα κάνει τα παλικάρια τους αδερφές. Πιθανότατα οι βουλευτές θα ενσωματωθούν στη Ν.Δ., εκτός και αν ο Καμμένος σώσει τα προσχήματα αποδεχόμενος, ας πούμε, ένα γενναιόδωρο κάλεσμα της παρατάξεως. Οι ΑΝ.ΕΛ, βέβαια, έχουν αφήσει το ίχνος τους στην εποχή. Θα βλέπεις κάποτε στο βίντεο τη Ραχήλ και τον Χαϊκάλη και δεν θα ξέρεις αν είναι οι κωμικές στιγμές του δράματος ή η κορύφωσή του.

  48. Ο/Η Liberal λέει:

    Η καταδίκη Πάνου Καμμένου και η σιγή περί αυτήν

    Η καταδίκη Πάνου Καμμένου και η σιγή περί αυτήν
    12/06/2014

    Γράφει ο Αθανάσιος Χ. Παπανδρόπουλος

    Δημοσιεύθηκε στο European Business Review στις 12 Ιουνίου 2014

    Μία πολύ σημαντική δικαστική απόφαση για τα πολιτικά ήθη και έθιμα στην χώρα μας πέρασε «στα ψιλά», προφανώς δι’ ευνόητους λόγους, άσχετους όμως με την δημοκρατία και την ενημέρωση

    Γνήσιο προϊόν της αντιμνημονιακής υστερίας στην χώρα μας, ήτοι της αρνήσεως οποιασδήποτε αλλαγής από το στρεβλό παρελθόν, ο κ. Πάνος Καμμένος, ιδρυτής και πρόεδρος από διετίας του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθημερινά υβρίζει, απειλεί, φωνασκεί και χλευάζει την νοημοσύνη αυτών των συμπατριωτών μας που έχουν την παράξενη μανία να… σκέπτονται.

    Το 2009, ο κ. Πάνος Καμμένος –γόνος οικογένειας που θησαύρισε πουλώντας μεταχειρισμένα αυτοκίνητα– ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τότε, είχε κατηγορήσει το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, και ειδικότερα του αδελφού του Ανδρίκου, για εμπλοκή σε μία υπόθεση χρεωγράφου τύπου CDS, από το οποίο οι εμπλεκόμενοι θα αποκόμιζαν όφελος κάποιων ευάριθμων εκατομμυρίων ευρώ. Όμως, την περασμένη εβδομάδα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. «ψευδείς και συκοφαντικούς» και τού επέβαλε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

    Παρότι υπάρχει σε εξέλιξη ανάλογη διαδικασία μετά από αγωγή του Ανδρίκου Παπανδρέου, η συγκεκριμένη απόφαση (2284/14, πρόεδρος Βασιλική Παπαϊωάννου, μέλη Αντωνία Μέγγουλη και Φωτεινός Καλαφάτης) δίνει ξεκάθαρη απάντηση στις καταγγελίες αυτές, παρά το γεγονός ότι η αγωγή είχε εγερθεί από την εταιρεία IJ Partners με έδρα την Ελβετία και πρόεδρο και νόμιμο εκπρόσωπο τον Θεόδωρο Μαργέλλο. Το αποτέλεσμα αυτής είναι, όπως προαναφέραμε, να καταδικασθεί σε αποζημίωση 100.000 ευρώ ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. για ηθική βλάβη που προκάλεσε στην εταιρεία ισχυριζόμενος ότι αυτή αγόρασε τα «γυμνά» ασφάλιστρα δανειστικού κινδύνου (CDS ) με βάση αναφοράς τα ελληνικά ομόλογα που πούλησε στο τέλος του 2009 το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Με απλά λόγια: ότι η εταιρεία πόνταρε (χωρίς να κατέχει ελληνικά ομόλογα) πάνω στην χρεοκοπία της χώρας, «έχοντας εσωτερική ενημέρωση για την ένταξη της χώρας σε μηχανισμό στήριξης».

    Το δικαστήριο, στο δια ταύτα της 28σελιδης απόφασης αναφέρει: «Προς αποκατάσταση δε της ηθικής βλάβης που η ενάγουσα υπέστη, το δικαστήριο ενόψει της εντάσεως της προσβολής και της ευρύτατης διάδοσης των συκοφαντικών ισχυρισμών που αποδείχτηκαν ψευδείς, του βαθμού υπαιτιότητας και της εντάσεως του δόλου του εναγομένου, που μιλούσε για στοιχεία που αποδείκνυαν την επίδικη συναλλαγή σε CDS , τα οποία ήταν ανύπαρκτα και ουδέποτε προσκομίστηκαν, τις κατ’ επανάληψη δηλώσεις των επίδικων συκοφαντικών ισχυρισμών και μάλιστα παρά την διάψευσή τους από την ενάγουσα, της κοινωνικής και οικονομικής κατάστασης των διαδίκων, οι οποίοι αμφότεροι είναι οικονομικά εύρωστοι, κρίνει ότι πρέπει να επιδικαστεί στην ενάγουσα το ποσό των 100.000 ευρώ».

    Μάλιστα, το δικαστήριο, στο μακρύ ιστορικό της υπόθεσης επισημαίνει την άμεση διάψευση του ισχυρισμού του Π.Καμμένου από την ελβετική εταιρεία, την μετέπειτα (16/5/2013) διάψευση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου πως η εταιρεία αγόρασε CDS , αλλά και την δημόσια δήλωση το 2010 στον διεθνή Τύπο του προέδρου της Θ.Μαργέλλου κατά της αγοράς «γυμνών» CDS , την ώρα που ο ίδιος ήταν κάτοχος ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου 15,5 εκατ. ευρώ.

    Επισημαίνουμε ότι ο Πάνος Καμμένος, με συνεντεύξεις του σε κανάλια και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, ύβριζε και απειλούσε. Όταν όμως εκλήθη από το δικαστήριο να προσκομίσει τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία, ουδέν προσκόμισε. Έτσι, το δικαστήριο στην απόφασή του επισημαίνει: «Οι ισχυρισμοί του εναγόμενου δεν αποδείχθηκαν αληθείας, αλλά ψευδείς, καθώς ο εναγόμενος δεν ανταποκρίθηκε στο βάρος των αποδείξεων. Δεν προσκόμισε ουδεμία συναλλαγή της ενάγουσας σε CDS επί ελληνικών ομολόγων και ουδένα κωδικό αυτής στον διεθνή οργανισμό ISDA , κάτι που αποδεικνύει το ψευδές των καταγγελιών».

    Μάλιστα αναφέρεται πως στο δικαστήριο η πλευρά του εναγόμενου ισχυρίστηκε πως θεωρούσε τα περιστατικά αληθή, αλλά «ούτε εκείνη ισχυρίστηκε ότι είναι αληθής η καταγγελία αλλά πως διατήρησε επιφυλάξεις κατά την διατύπωσή της» –κάτι που, κατά το δικαστήριο, δεν έκανε.

    Το δικαστήριο απορρίπτει πάντως το αίτημα της εταιρείας να είναι άμεσα εκτελεστή η απόφαση, ενώ αποφασίζει πως κάθε φορά που ο Πάνος Καμμένος θα επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς, που κρίθηκαν συκοφαντικοί, θα πληρώνει πρόστιμο 500 ευρώ και τού επιδικάζει τα δικαστικά έξοδα 12.500 ευρώ. Προφανώς, η πλευρά Καμμένου θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

    Μία απόφαση που, με εξαίρεση το Capital.gr, αποσιωπήθηκε ακόμα και από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα που είχαν φιλοξενήσει και διαδώσει τις «καταγγελίες» του Πάνου Καμμένου. Έναν πολιτικό που ο «σοφός» λαός ανέδειξε και σε μελλοντικό ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων στην χώρα. Προφανώς δε, αυτός είναι και ο λόγος που κάποιοι δεν θέλουν, για την ώρα, να προβάλλεται το θέμα –και ο νοών νοείτω.

  49. Ο/Η Αντιμνημονιακά νέα λέει:

    ΣΑΛΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ

    Διόρισε την κόρη της σεμνά και… «αντιμνημονιακά»!

    Σύμφωνα με την καταγγελία, η βουλευτής των ΑΝΕΛ και υποψήφια Περιφερειάρχης Μαρίνα Χρυσοβελώνη διόρισε την κόρη της στο γραφείο του Πάνου Καμμένου ως υπάλληλο της Βουλής.

    Φυσικά κάτι τέτοιο είναι απολύτως νόμιμο.

    Το αν είναι ηθικό, αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

  50. Ο/Η του κώλου λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64081355

    ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

    Μακρή: Στηρίζω Τσίπρα – στην Κοζάνη όσοι ψήφισαν ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ

    Την ενεργή υποστήριξή της στην αξιωματική αντιπολίτευση αποκάλυψε η ανεξάρτητη πλέον βουλευτής Κοζάνης, μετά το «διαζύγιο» με τους Ανεξάρτητους Ελληνες,

    Το βράδυ της Κυριακής η κ.Μακρή παρευρέθηκε στη γιορτή που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου με αφορμή τον πρόσφατο γάμο της.

    «Θα στηρίξω με κάθε τρόπο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί θεωρώ ότι στις εκλογές πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει καθαρή λαϊκή εντολή και αυτοδυναμία να κυβερνήσει. Για να φύγουν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ που κατέστρεψαν τη χώρα», φέρεται να δήλωσε η κ.Μακρή.

    Η επιλογή της αυτή δεν θα είναι απλώς προσωπική, καθώς στην περιφέρεια όπου εκλέγεται φαίνεται ότι θα ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση, ανεξαρτήτως της σχέσης της με το ΣΥΡΙΖΑ. Οπως είπε, αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να ενταχθεί στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «αυτή την στιγμή δεν υπάρχει καμία κουβέντα. Ωστόσο ξεκαθαρίζω ότι στις εκλογές θα στηρίξω τον Αλέξη Τσίπρα είτε είμαι στα ψηφοδέλτια είτε όχι. Στην Κοζάνη όσοι ψήφισαν ΑΝΕΛ ή ΝΔ θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ».

  51. Ο/Η laskaratos λέει:

    Όλοι στο νέο ΠΑΣΟΚ, από το Μαριά που βρήκε πρόσχημα να φύγει από τους ετοιμοθάνατους ΑΝΕΞΕΛ μέχρι την αντισυστημική Γιάννα

    http://www.efsyn.gr/arthro/pros-diazygio-anexartitoi-ellines-notis-marias

    Προς διαζύγιο Ανεξάρτητοι Έλληνες – Νότης Μαριάς

    Με διαζύγιο απειλεί τους ΑΝ. ΕΛΛ. ο Νότης Μαριάς, κατηγορώντας την ηγεσία του κόμματος για «μνημονιακή διολίσθηση».
    09.11.2014

    Τάσος Τσακίρογλου
    .

    Σε κρίσιμη φάση βρίσκεται πλέον η σχέση των Ανεξάρτητων Ελλήνων με τον ευρωβουλευτή και πρώην κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τους Νότη Μαριά. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μαριάς έκανε λόγο για «μνημονιακή διολίσθηση» των ΑΝΕΛ και τόνισε πως θα διακόψει τη συνεργασία του με την παράταξη εάν στο επικείμενο συνέδριο «επικυρωθεί» η παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας που έχει κάνει με το κόμμα……..
    ______________________
    Μιάμιση ώρα κουβέντα για το ίδρυμα Κλίντον!

    Η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, διήρκεσε μιάμιση ώρα.

    Εξερχόμενη από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα η κυρία Αγγελοπούλου,είπε στους δημοσιογράφους ότι «μίλησα για το συνέδριο του ιδρύματος Clinton που θα γίνει τον επόμενο Ιούνιο στην Αθήνα» και στη συνέχεια αναχώρησε.

    • Ο/Η Po λέει:

      σιγά μην μίλησαν για το… ίδρυμα Κλίντον!
      🙂

      μπορεί η κουβέντα να περιστράφηκε γύρω από ένα αθώο, καλοπροαίρετο ερώτημα της Αγγελοπούλου «πως μπορώ να βοηθήσω;«…
      Λέω μπορεί.

      • Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη, εργολάβος ολυμπιακών έργων λέει:

        Πάντα πρόθυμη να βοηθήσει τους πτωχούς αυτή η γυνή

  52. Ο/Η ΚΔ λέει:

    Άγριο Πέσιμο Β. Λεβέντη σε Τσίπρα Καμμένο

  53. Ο/Η laskaratos λέει:

    Προς τιμήν του ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης το κατήγγειλε σήμερα στην εκπομπή του Ν.Χατζηνικολάου. Άλλο ένα κατόρθωμα των ΣΥΡΙΖΕΛ, να προκαλέσουν θρησκευτικά ένα καθαρά, 100% μουσουλμανικό χωριό:

    http://www.star.gr/Pages/Politiki.aspx?art=275543&artTitle=theodorakis_o_kammenos_edose_entoli_na_ginei_epitafios_se_chorio_pou_zoun_mousoulmanoi

    Θεοδωράκης: Ο Καμμένος έδωσε εντολή να γίνει επιτάφιος σε χωριό που ζουν μουσουλμάνοι

    Αντέδρασε μέσω twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

    05.05.2015 – 00.29

    Σφοδρή επίθεση εναντίον του προέδρου των ΑΝΕΛ,Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σ.Θεοδωράκης.

    Σε συνέντευξη του στην εκπομπή του Star Channel, «στον ενικό», ο κ.Θεοδωράκης είπε πως ο κ.Καμμένος έχει «εθνικιστικές, ακροδεξιές, ρατσιστικές απόψεις» που είναι επικίνδυνες για την χώρα.

    «Δεν έχω μίσος για τον Καμμένο, δεν τον ξέρω προσωπικά, δεν του έχω δώσει ποτέ το χέρι μου» είπε ο κ.Θεοδωράκης, χαρακτηρίζοντας «ακροδεξιό κόμμα» τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Μάλιστα, ο κ.Θεοδωράκης κατηγόρησε ευθέως τον κ.Καμμένο για ένα «ακραίο» και «επικίνδυνο» περιστατικό που συνέβη στο «αμιγώς μουσουλμανικό χωριό της Ξάνθης» Εχίνος, την Μεγάλη Παρασκευή.

    «Μαζεύτηκαν απόστρατοι από τις γύρω περιοχές, έστειλε ο Καμμένος και μια μικρή δύναμη στρατιωτών και με μια μπάντα έκαναν για πρώτη φορά περιφορά του επιταφίου σε όλο το μουσουλμανικό χωριό. Προσπάθησε να ανάψει ένα σπίρτο σε μια πυριτιδαποθήκη. Αυτά τα πράγματα είναι επικίνδυνα… Τα είχα πει στον κύριο Τσίπρα, όπως και του είχα πει για τις επικίνδυνες δηλώσεις Καμμένου στην Κύπρο (ο πρόεδρος τον ΑΝΕΛ είχε πει στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι για να προχωρήσουμε σε συνομιλίες απαιτείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κύπρο ως κράτος, και ως ένα μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης)» είπε ο κ.Θεοδωράκης.

    Οι δηλώσεις του κ.Θεοδωράκη, προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου των ΑΝΕΛ, ο οποίος μέσω twitter έγραψε πως αυτά που λέει ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ «δεν έχουν καμία σχέση με διαταγές του ΥΠΕΘΑ».
    __________________________

    Όμως, ο κ.Καμμένος οφείλει εξηγήσεις:

    http://kranosgr.blogspot.gr/2015/04/blog-post_617.html
    Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

    Επιτάφιος στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στον Εχίνο

    Γράφει ο :Ταξίαρχος ε.α Ιωάννης Κουτσαϊμάνης
    Αντιπρόεδρος ΤΣ/ΕΑΑΣ Ξάνθης

    Τελέστηκε, τις βραδινές ώρες της 10ης Απρ.15, στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου στο Πομακοχώρι ΕΧΙΝΟΣ Ξάνθης, η Ιερά Ακολουθία της Μ. Παρασκευής, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος, για τους άνδρες των ΕΔ και ΣΑ, όπως και για τους άλλους εργαζόμενους στην παραμεθόριο περιοχή.

    Ιερούργησε ο αιδεσιμολογιώτατος π. Στέφανος Τρασανίδης, ενώ στο ψαλτήρι ήταν ο Ξανθιώτης Ιστορικός κ. Πέτρος Γεωργαντζής, ο Δημοδιδάσκαλος κ. Λεωνίδας Βλασακούδης .

    Στο εκκλησίασμα ήταν οι Διοικητές, Αξιωματικοί και Οπλίτες από τις Στρ. Μονάδες της περιοχής, άνδρες του Αστ. Τμήματος Εχίνου, προσωπικό του ΚΥ Εχίνου, στους οποίους προστέθηκαν και 55-60 άτομα, που προσήλθαν από την Ξάνθη,( με 1 λεωφορείο και ΙΧΕ οχήματα), για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν στους ακρίτες για την τόνωση του Θρησκευτικού, αλλά και του Εθνικού τους Φρονήματος.

    Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, ο Επιτάφιος ήταν όμορφα στολισμένος και φωταγωγημένος, η ιερά ακολουθία τελέστηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα, ενώ όλο το εκκλησίασμα κατανεμημένο σε 3 χορωδίες έψαλλε τα εγκώμια. Στη συνέχεια, επακολούθησε η Περιφορά του Επιταφίου για 2η συνεχή χρονιά, ( η πρώτη ήταν το 1965), ακολουθώντας πορεία: Αστ. Τμήμα -ΤΕ Εχίνου, Μνημείο Ηρώων και επιστροφή στον ι.ν.

  54. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/05/blog-post_36.html

    Επικίνδυνα παιχνίδια στην Θράκη και κοκορομαχίες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με ΠΟΤΑΜΙ

    Από ΒΑΘΥ , Τρίτη, 5 Μαΐου 2015 | 9:04 μ.μ.

    Γιατί η πρώτη αριστερή κυβέρνηση δεν σταματά το πρόγραμμα των εκκλησιαστικών ενώσεων που ελέγχει το υπουργείο Αμυνας;

    Γιατί οι υπουργοί Αμυνας Καμμένος – Ησυχος δεν σταματούν τηνάσκηση «Μακεδονομάχος» των επικίνδυνα εθνικιστικών λεσχών Εφέδρων που επιδιώκουν την τρομοκράτηση της μειονότητας και δεν την διαλύουν;

    Από τις λίγες φορές που το Πανελλήνιο είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον σκοτεινό κόσμο των «επαγγελματιών του εθνικισμού» που δρουν στη Θράκη με την πλήρη συνεργασία-συντονισμό του επίσημου κράτους είχαμε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ηγέτη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Στ.Θεοδωράκη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάνου «Στον Ενικό»!

    Οι αποκαλύψεις όμως του πολιτικού και δημοσιογράφου -που πολλοί τον κατηγορούν ως τμήμα του διαπλεκόμενου αστικού πολιτικού συστήματος- δεν στόχευαν στην ανάδειξη του τι συμβαίνει και στην απαίτηση αλλαγής της κυβερνητικής πολιτικής.
    Εντάσσονταν σε γνωστούς σχεδιασμούς αναμόρφωσης του κυβερνητικού σχηματισμού, με την έξοδο από αυτό του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ.

    Να τι είπε λοιπόν ο ηγέτης του ΠΟΤΑΜΙΟΥ:
    «Ακροδεξιό κόμμα οι ΑΝΕΛ. Ο Καμμένος εκφράζει σε κάθε ευκαιρία ρατσιστικές και εθνικιστικές απόψεις. Γι’ αυτό δεν τον ήθελαν στην κυβέρνηση οι Ευρωπαίοι. Δεν υπήρχε συμπάθεια σε εμένα αλλά αντιπάθεια σε εκείνον. Έχει επικίνδυνες πολιτικές για την Ελλάδα. Στη Θράκη υπάρχει ένα αμιγώς μουσουλμανικό χωριό, ο Εχίνος. Τη Μεγάλη Παρασκευή μαζεύτηκαν κάποιοι απόστρατοι από διάφορες περιοχές και ο κ. Καμμένος έστειλε και μια μικρή δύναμη στρατιωτών και μια μπάντα, πήραν τον Επιτάφιο από μια εκκλησία που βρίσκεται έξω από το χωρίο και κάνανε την περιφορά – για πρώτη φορά – μέσα στο χωριό. Αυτό είναι επικίνδυνη πολιτική. Τι προσπαθείς να κανείς; Προσπαθείς να ανάψεις ένα σπίρτο σε μια μπαρουταποθήκη. Το είχα πει και στον κ. Τσίπρα πως είναι επικίνδυνες οι δηλώσεις του Καμμένου στην Κύπρο».

    Σε τι αναφέρονταν όμως ο Θεοδωράκης;
    Πρόσφατα είχαμε καταγγείλλει ότι «Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ!»
    Πρόκειται για το οργανωμένο σχέδιο εκκλησιασμών στα μουσουλμανικά χωριά της Θράκης με πρωτοβουλία της ΕΑΑΣ Ξάνθης -που υπάγεται στο Υπουργείο Άμυνας-, τον Στρατό, την Εκκλησία, αντιδραστικές Ενώσεις Απόστρατων Αστυνομικών κλπ.
    Πρόκειται για εκστρατεία εκκλησιασμών ¨για να κρατηθεί ψηλά το εθνικό-θρησκευτικό φρόνημα» που ξεκίνησαν από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και βρίσκει την συνέχεια της στον ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!!!

    Σύμφωνα μάλιστα με ανακοίνωση της ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ «Δ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ στον ι.ν. Αγ. Γεωργίου στη ΓΛΑΥΚΗ», που υπογράφει ο Υπτγος ε.α Γεώργιος Γεωργιάδης, Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης:
    «Μεγάλη ήταν η συμμετοχή της Τοπικής Κοινωνίας της Ξάνθης, αλλά και από τη γειτονική Δράμα, στην ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών που τελέστηκε στις 20 Μαρ.2015 στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου μέσα στο Στρατόπεδο «Υπτγου ε.α. Δημ. Παπαποστόλου», στη ΓΛΑΥΚΗ Ξάνθης, στο πλαίσιο του προγράμματος: «Εκκλησιασμοί σε ι.ν. στα Πομακοχώρια Ξάνθης 2015».

    Το εκκλησίασμα, ήταν συνολικά πάνω από 160 άτομα που προσήλθαν, με 2 λεωφορεία και αρκετά ΙΧΕ οχήματα από την ΞΑΝΘΗ, αλλά και με ΙΧΕ οχήματα από τη γειτονική ΔΡΑΜΑ, για να εκκλησιαστούν και ταυτόχρονα να συμπαρασταθούν ηθικά σε αυτούς που «Φυλάνε Θερμοπύλες» στην περιοχή μας. Παρευρέθησαν: Πολυπληθής και υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία από τη 1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, η Πρόεδρος και πολλά μέλη του Λυκείου Ελληνίδων,(1 λεωφορείο), ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και αρκετά του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ν. Ξάνθης, οι Πρόεδροι και μέλη του ΔΣ της Ενώσεως Αποστράτων Αστυνομικών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ποντίων, μέλη του άτυπου Συλλόγου ‘’Φίλοι της Σημαίας Ν. Ξάνθης’’, οικογένειες, γονείς, συγγενείς και φίλοι του Προσωπικού της Μονάδος, όπως και μέλη του Συλλόγου Καταδρομέων Δράμας και δωρητές ανέγερσης του ι.ν που εγκαινιάστηκε το 2012″.

    Πριν όμως από τον ηγέτη του «ΠΟΤΑΜΙΟΥ» αυτές τις επικίνδυνες κρατικές μεθοδεύσεις είχε καταγγείλει ο Μουσταφά Τσολάκ* σε κείμενο που γράφτηκε την Τετάρτη 15/4/15, το οποίο μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «Την Παρασκευή ξημερώματα, είχαμε εμπρησμό Τζαμιού στην οδό Αντιγόνου και επίθεση σε μουσουλμανικό τέμενος στην συνοικία Ρωμά Αλάνκουγιού».

    Το κείμενο του που δημοσιοποιήσαμε με τίτλο «Θέλουνε να χυθεί αίμα στη Θράκη (;) Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΨΗΛΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ»αξίζει να διαβαστεί ξανά καθώς αναδεικνύει τους κινδύνους που εγκυμονεί το μίσος που καλλιεργείται από τα εμπλεκόμενα κράτη και τους επαγγελματίες του εθνικισμού, ενώ διαπιστώνει ότι η κυβερνητική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει τις ελπίδες της μειονότητας που τον εμπιστεύτηκε εκλογικά!

    Οι ευθύνες του ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης, του Ελληνικού Στρατού και του Υπουργείου Άμυνας, τόσο επί υπουργίας Δ.Αβραμόπουλου -που ξεχνά ο Θεοδωράκης- όσο και επί Π.Καμμένου γίνονται αντιληπτές από όλους.

    Απαιτείται άμεσα η απάντηση του εργατικού και αντιπολεμικού κινήματος στο κλίμα όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού και τρομοκράτησης της μειονότητας της Θράκης.

  55. http://www.msn.com/el-gr/news/politics/%ce%b5%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%84%ce%bf%cf%82-%ce%bf-%ce%ba%ce%b1%ce%bc%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%cf%82-%cf%80%ce%bb%ce%ae%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%b5-1400-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%af%cf%84%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%be%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%b4%ce%bf%cf%87%ce%b5%ce%af%ce%bf-920-%ce%b4%ce%bf%ce%bb%ce%ac%cf%81%ce%b9%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%ce%b3%ce%b5%cf%8d%ce%bc%ce%b1/ar-BBkq2XD?ocid=iehp

    Εκθετος ο Καμμένος: Πλήρωνε 1.400 δολάρια τη βραδιά για σουίτα σε ξενοδοχείο – 920 δολάρια για ένα γεύμα!

    © Παρέχεται από: imerisia.gr

    Μείζον πολιτικό θέμα για την κυβέρνηση και προσωπικά για τον Πάνο Καμμένο, προκαλεί το δημοσιίευμα του Πρώτου Θέματος για το κόστος διαμονής του σε πολυτελές ξενοδοχείο στη Νέα Υόρκη.

    Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αρχικά είχε δηλώσει ότι η διαμονή του σε πολυτελές ξενοδοχείο ήταν σε απλό δωμάτιο, με κόστος 268 ευρώ την ημέρα, ενώ στη συνέχεια συνταξιδιώτης του είχε δημοσιεύσει στο Twitter έγγραφο που εμφανίζει τον κ. Καμμένο να πληρώνει 300 δολάρια τη βραδιά.

    Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», αυτό ήταν το ποσό που πλήρωσε ο υπουργός σε μετρητά, αφού με βάση με τον επίσημο λογαριασμό 3.132 δολάρια χρεώθηκαν σε πιστωτική κάρτα.

    Οπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό, ο υπουργός Αμυνας δεν έμεινε σε απλό δωμάτιο, αλλά στη σουίτα «Georgetown», πληρώνοντας 1.408,56 δολάρια τη βραδιά. Μάλιστα, ο ίδιος λογαριασμός αποκαλύπτει ότι για ένα γεύμα ο κ. Καμμένος πλήρωσε 920 δολάρια!

  56. Ο/Η Left λέει:

    http://www.iefimerida.gr/news/224829/oi-anel-lene-psemata-gia-ton-nono-tis-zois#ixzz3l4SvbDui

    ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΚΟΝΤΡΑ

    Οι ΑΝΕΛ λένε ψέματα για τον νονό της Ζωής

    07|09|2015
    Μία σημαντική προσωπικότητα της Αριστεράς, ο δικηγόρος Χριστόφορος Αργυρόπουλος είναι ο νονός της Ζωής Κωνσταντοπούλου και όχι ο Αντώνης Κάντας, όπως διέδωσαν οι ΑΝΕΛ.
    .

  57. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.rizospastis.gr/columnPage.do?publDate=28/1/2015&id=15566&contextTypeId=4


    Τετάρτη 28 Γενάρη 2015

    «Ενας θεός το ξέρει»

    Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Ελληνες (ΑΝΕΛ) συμφώνησαν ότι θα κάνουν κυβέρνηση. Οποιος άκουσε τις δηλώσεις του Π. Καμμένου, προέδρου των ΑΝΕΛ, αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και πριν τη συνάντηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, νόμιζε ότι οι ΑΝΕΛ είχαν βγει πρώτο κόμμα και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι ήξερε…

    Παρ’ όλα αυτά, βγήκε χτες ο Λαφαζάνης για να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, γιατί δεν ήθελε το ΚΚΕ και ότι το ΚΚΕ «θα κριθεί γι’ αυτό»! Εμείς θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι «λίγη τσίπα δε βλάφτει», αν και ξέρουμε ότι οι υπηρέτες των μονοπωλίων δεν έχουν.

    Από την άλλη, επειδή μπρίκια ο λαός δεν κολλάει και καταλαβαίνει ότι η συμφωνία της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έγινε τώρα, δεν μπορούμε παρά με μια διάθεση θυμηδίας να θυμηθούμε την κινηματογραφική ατάκα του αείμνηστου ηθοποιού Νίκου Σταυρίδη στην ταινία «Τα κίτρινα γάντια»: «Τώρα εσείς, πότε προλάβατε, πότε τα ‘πατε, ένας θεός το ξέρει».

    Ο «σύντροφος» Καμμένος…

    Η ξεφτίλα ορισμένων δεν περιγράφεται! Δείτε τι έγραψε προκειμένου να δικαιολογήσει τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: «Λέω «σύντροφο» τον Πάνο (εδώ και πολλά χρόνια), διότι απ’ όταν ήταν υπουργός Ναυτιλίας, τον έβγαζαν βόλτα στα τσιπουράδικα και στα κουτούκια του Πειραιά οι κουκουέδες ναυτεργάτες και τον χάλασαν». Οχι μόνο πρόκειται για μύθευμα του κ. Στάθη Σταυρόπουλου στην ιστοσελίδα «Ενικός», αλλά για «ιστορία» βγαλμένη απ’ το στομάχι του. Θα προτείναμε στον κ. Σταυρόπουλο, όταν μιλάει για το ΚΚΕ, να μην κοιτάει στον καθρέφτη. Θυμίζουμε απλώς ότι ο Καμμένος, ως υφυπουργός Ναυτιλίας, υπηρέτησε επάξια τα εφοπλιστικά συμφέροντα, τόσο που οι ναυτεργάτες τον είχαν χαρακτηρίσει «ατζέντη των εφοπλιστών». Τι να πρωτοπεί κανείς; Για τις γενναίες αυξήσεις στις επιδοτήσεις των ακτοπλόων εφοπλιστών, την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτεργατών, όπως αυτών του Αγούδημου που ήταν επί μήνες απλήρωτοι, ή την κάλυψη που παρείχε στην εταιρεία «ΛΟΥΗΣ» με το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου «SEA DIAMOND» με δύο αγνοούμενους;

    Επίσης, είναι γνωστές οι θέσεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπέρ των εφοπλιστών. Ενδεικτικά, να θυμίσουμε πως οι ΑΝΕΛ έχουν προτείνει την «άμεση μείωση του κόστους διατήρησης της ελληνικής σημαίας» και τη χορήγηση κινήτρων για την εγγραφή των πλοίων στο ελληνικό νηολόγιο. Επίσης, τη δημιουργία «ελληνικής ναυτιλιακής πόλης», όπου το Δημόσιο θα παραχωρήσει δωρεάν στους εφοπλιστές για 99 χρόνια τα σχετικά οικόπεδα και θα συμμετάσχει κατά 40% στο κόστος κατασκευής των απαραίτητων υποδομών.

    Προφανώς, προσπαθούν να δικαιολογηθούν και στους εαυτούς τους, γιατί π.χ. ο Δ. Παπαδημούλης έγραφε για το κόμμα του Πάνου Καμμένου στο Twitter, τον Απρίλη του 2012: «Η διαδρομή και οι θέσεις του Πάνου Καμμένου τον τοποθετούν δεξιότερα της ΝΔ».

    Το ΚΚΕ και τους κουκουέδες, όμως, να μην τους πιάνουν στο στόμα τους!

  58. Ο/Η του κώλου λέει:

    Όπως έσπειραν θερίζουν
    Ο Καμμένος πουλάει πατριωτισμό με τη Μακεδονία
    Oι Ελληναράδες γελοιοποιούνται λέγοντάς την Σκόπια και τους κατοίκους της Σκοπιανούς, 133 χώρες (ΗΠΑ-Ρωσία-Μ.Βρεττανία-Κίνα) την λένε επίσημα σκέτη Μακεδονία, 15 +2 (Eλλάδα Κύπρος) τη λένε πρώην γιουγκοσλαβική Δ.της Μακεδονίας.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Macedonia_naming_dispute#Countries.2Fentities_using_.22Republic_of_Macedonia.22_for_bilateral_purposes.5Bimproper_synthesis.3F.5D
    Countries/entities using «Republic of Macedonia» for bilateral purposes[improper synthesis?]

    According to statements of the Macedonian government, 133 foreign nations have recognized the country under the name of «Republic of Macedonia» as of December 2011.[175]

  59. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/679418/kyvernitiki-krisi-live-kammenos-feygo-tsipras-den-kano-piso#ixzz438T16xdw

    Στο σπίτι του Καμμένου ο Νίκος Παππάς για να αποφευχθεί η ολική ρήξη – Τελεσίγραφο Καμμένου για να φύγει ο Μουζάλας μέχρι τις 09:00 το πρωί – Σενάρια για διεύρυνση κυβερνητικού σχήματος με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι – Αποφασισμένος για ηρωική έξοδο ο Καμμένος

  60. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η Λαϊκή Ημερησία των Αθηνών, αναμεταδίδει την είδηση χωρίς ούτε ένα σχόλιο

    http://www.avgi.gr/article/10842/7490853/kammenos-ieronymos-dialogos-apo-medenike-base-gia-ta-threskeutika#

    Καμμένος – Ιερώνυμος: Διάλογος από μηδενική βάση για τα θρησκευτικά

    Δημοσίευση: 28 Σεπτεμβρίου 2016

    «Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ιεραρχίας» ανέφερε ο Π. Καμμένος

    Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη σημερινή τους συνάντηση συμφώνησαν ότι για το μάθημα των θρησκευτικών χρειάζεται διάλογος από μηδενική βάση με νέα πρόσωπα, διαλεγμένα από την Πολιτεία και την Εκκλησία, χωρίς πολιτική σφραγίδα.

    «Δεν πρόκειται να συμφωνήσουμε σε τίποτα, αν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματα της Ιεραρχίας» ανέφερε ο Π. Καμμένος και σημείωσε ότι «είμαστε στη διάθεσή σας ώστε σε αυτόν τον διάλογο να γίνουν απόλυτα διακριτές οι θέσεις της εκκλησίας οι σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος και κάποιες αλλαγές που πιθανώς θα πρέπει να γίνουν».

    Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι ναι μεν στα σχολεία πλέον υπάρχουν και παιδιά άλλων θρησκειών που δικαιούνται τη δική τους εκπαίδευση, όμως πρόσθεσε ότι η πλειοψηφία είναι ορθόδοξοι μαθητές.

    Εξάλλου, σημείωσε ότι το Σύνταγμα της Ελλάδος είναι ξεκάθαρο για τις σχέσεις της ορθοδοξίας με το έθνος, αλλά «ακόμα πιο ξεκάθαρο είναι το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων».

    «Κανείς», τόνισε, «δεν μπορεί να διαρρήξει τους δεσμούς της ορθοδοξίας και του ελληνισμού. Ο πρωθυπουργός με κανέναν τρόπο δεν θέλει να αποκοπεί η ορθοδοξία με την πατρίδα μας και με τη διδασκαλία».

    Τέλος, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θεωρεί απαράδεκτα τα όσα ειπώθηκαν για τη στάση της Εκκλησίας επί χούντας. Όπως είπε, ο ρόλος της εκκλησίας ήταν απόλυτα σαφής και στη διάρκεια της κατοχής και στη διάρκεια της δικτατορίας αλλά και σε κάθε αγώνα του έθνους.

  61. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://thecaller.gr/parapolitika/kammenos-dini-entoli-anaxetisis-ke-stauroni-tous-pilotous/

    Το είδαμε και αυτό από τον Πάνο! Ο Καμμένος δίνει εντολή αναχαίτισης και σταυρώνει τους πιλότους

    Ακόμη μια στιγμή… δόξας του συγκυβερνήτη και ΥΠΕΘΑ Πάνου Καμμένου, που από το Σκύρο, όπου βρισκόταν για να ευχηθεί στο στρατιωτικό προσωπικό, έδωσε εντολή αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών που είχαν παραβιάσει το FIR Αθηνών, ενώ παράλληλα τους «σταύρωνε»!

  62. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.protagon.gr/epikairotita/44341329759-44341329759

    Καίει σανό το τζετ για την Ουάσιγκτον;

    Ο εκδότης του Εθνικού Κήρυκα της Νέας Υόρκης βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Πάνο Καμμένο όταν σχολίασε την επίσκεψη που ο δεύτερος έκανε, μαζί με τον Νίκο Παππά, στην Ουάσιγκτον. Και, αλήθεια, γιατί πήγαν με το πρωθυπουργικό τζετ;

    Ανδρέας Στασινός

    ………………………………..

    Ο Πάνος Καμμένος, ο Νίκος Παππάς και ποιος ξέρει πόσοι άλλοι της συντροφιάς τους (ας πούμε ο εκδότης του Χωνιού, που ήταν;) πήραν το πρωθυπουργικό τζετ και πήγαν στην Ουάσιγκτον. Μισό λεπτό, γιατί πήγαν με το πρωθυπουργικό τζετ; Μήπως επειδή, όπως μάθαμε λόγω Κούβας, είναι το ιπτάμενο παπάκι που δεν καίει απολύτως τίποτα; Οχι βέβαια. Ο λόγος που πήγαν με το τζετ στις ΗΠΑ είναι ένας από τους πολλούς για τους οποίους πολιτεύονται, πέρα, βέβαια, από την αδιαμφισβήτητη φιλοπατρία τους. Αλλωστε έτσι είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τον Πάνο Καμμένο σε στάση που εσείς ποτέ στη ζωή σας δεν θα καταφέρετε να πάρετε: απλωμένος σε δύο πολυθρόνες του τζετ, να επιδεικνύει «Τα Νέα» ως λάφυρο, ταξιδεύοντας αεράτος με τα λεφτά του φορολογούμενου. Υποθέτω δε, πώς ούτε που τους πέρασε από το μυαλό να ταξιδέψουν, έστω και πρώτη θέση, με το αεροπλάνο της γραμμής, μήπως μας έβγαινε και μας πιο φθηνά. Οχι. Τι να την κάνεις, άλλωστε, την εξουσία αν δεν τη γεύεσαι; Θα άξιζε δε να δει κανείς και το catering αυτής της χαρούμενης υπερατλαντικής πτήσης…
    …………………

  63. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ο Καμμένος «βλέπει» σχέδιο αναβίωσης του αλβανικού εθνικισμού
    «Όποιος δεν αισθάνεται Έλληνας, καλό θα ήταν να γυρίσει πίσω στην πατρίδα του»

    Όσοι Έλληνες των ΗΠΑ ή της Γερμανίας ή της Τουρκίας, π.χ. πολίτες αυτών των χωρών, νιώθουν και Έλληνες ή μόνο Έλληνες να φύγουν δηλαδή;
    Kαι πως ελέγχεται η συνείδηση των ανθρώπων;


    http://www.athensvoice.gr/politiki/o-kammenos-vlepei-shedio-anaviosis-toy-alvanikoy

    Κατηγόρησε τη Γερμανία ότι δεν συμπεριφέρεται ως σύμμαχος, αλλά ως τοκογλύφος, ενώ σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παραδοσιακά στήριξαν την Ελλάδα στις δύσκολες εποχές. Δήλωσε υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, εκτιμώντας ότι οι Ελληνοαμερικανοί που βρίσκονται δίπλα του, θα βοηθήσουν όσο μπορούν τη χώρα μας, ενώ εξήρε τη θέση Τράμπ ότι δεν είναι εχθρός η Ρωσία, αλλά η ισλαμική τρομοκρατία.

  64. Ο/Η Antifa2 λέει:

    Σχολή δημιούργησε ο Τσίπρας

    http://www.lifo.gr/now/world/148154
    DUP: Oι νέοι σύμμαχοι της Τερέζα Μέι είναι χειρότεροι κι από τους ΑΝ.ΕΛ

    Οι κυβερνητικοί εταίροι που επέλεξε η Τερέζα Μέι έχουν ατζέντα κατά των αμβλώσεων και των ομοφυλοφίλων και είναι αρνητές της κλιματικής αλλαγής 10.6.2017


    Η Arlene Foster, επικεφαλής του ακραίου DUP, στο πλευρό της Τερέζα Μέι

    Από την LIFO TEAM

    Η Τερέζα Μέι δήλωσε την Παρασκευή ότι θα σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση με τη βοήθεια των ενωτικών της Βόρειας Ιρλανδίας, καθώς το Συντηρητικό Κόμμα της έχασε στις εκλογές την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. «Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί με τους φίλους και συμμάχους μας ιδιαίτερα του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος (Democratic Unionist Party- DUP). Τα κόμματά μας έχουν μια ισχυρή σχέση στη διάρκεια πολλών ετών και αυτό με πείθει ότι θα μπορέσουμε να εργαστούμε μαζί προς το συμφέρον ολόκληρου του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε η ίδια έξω από την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία. Πηγή: http://www.lifo.gr

  65. Ο/Η laskaratos λέει:

    Καταντήσαμε να θεωρούνται επαινετοί οι δειλοί βουλευτές (Φίλης κλπ) που απείχαν από την ψηφοφορία ή ψήφισαν παρών:

    Aντιπρόεδρος της Βουλής!
    Σε λίγο και ο Κασιδιάρης.




    http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/44341440618-44341440618

    Ενας Καμμένος είναι λίγος, πολύ λίγος…

    Ο πολύχρονος συγχρωτισμός των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με πρόσωπα που, σε άλλες συνθήκες, θα τους προκαλούσαν αλλεργία, έχει επιφέρει ένας είδος πολιτικού μιθριδατισμού, ο οποίος καλύπτει τα πάντα. Κάπως έτσι οι Καμμένοι θριαμβεύουν

    Γιώργος Καρελιάς
    5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017
    To Σεπτέμβριο του 2015 έγινε ο υπουργός με τη συντομότερη θητεία σε κυβέρνηση. Εμεινε 12 (ολόκληρες!) ώρες πριν «παραιτηθεί», μόλις πήραν εκτεταμένη δημοσιότητα κάποια ρατσιστικά και αντισημιτικά σχόλιά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (εδώ).

    Τότε υπήρχαν (ακόμα…) κάποια ψήγματα ευαισθησίας στη νεόκοπη κυβέρνηση. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκυβερνούσε μεν με τον «μεγάλο» Καμμένο, αλλά μπορούσε να λέει «όχι» στον εκφράζοντα μισαλλόδοξο και ομοφοβικό λόγο συνονόματό του. Ο καιρός πέρασε, ο «μικρός» Δημήτρης Καμμένος ξεπλύθηκε από τα ανομήματά του και ιδού τώρα που φιγουράρει ως αντιπρόεδρος της Βουλής.

    Και μάλιστα εξελέγη διακομματικώς, αφού τον ψήφισαν και βουλευτές της ΝΔ. Το θλιβερό είναι ότι ουδείς βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε την υποψηφιότητά του. Μόνο τέσσερις είπαν-προς τιμήν τους- «παρών» (Νίκος Φίλης, Μάκης Μπαλαούρας, Γιώργος Ψυχογιός και Μάριος Κάτσης). Κάποιοι άλλοι απουσίαζαν από την ψηφοφορία (εδώ).

    • Με την «ηχηρή» απουσία του κ. Θανάση Παπαχριστόπουλου από την ψηφοφορία για την ανάδειξη του «ομόσταυλού» του στους ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου στην θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, ολοκληρώθηκε η σχετική διαδικασία στην Ολομέλεια της Βουλής.

      Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαχριστόπουλος εξέφρασε με τον τρόπο αυτό την πικρία του – αν όχι δυσαρέσκεια – καθώς οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το προηγούμενο διάστημα ασκούσε έντονες πιέσεις στην ηγεσία του κόμματος προκειμένου να αναλάβει ο ίδιος το κοινοβουλευτικό αξίωμα.

      Πάντως, σύμφωνα με την απόφαση της ευρύτερης πλειοψηφίας της Βουλής νέοι αντιπρόεδροι του κοινοβουλίου είναι οι κ.κ. Δημήτρης Καμμένος (ΑΝΕΛ) και Μάριος Γεωργιάδης (Ενωση Κεντρώων).

      Είχε προηγηθεί η τροποποίηση του Κανονισμού λειτουργίας του κοινοβουλίου για την αύξηση των θέσεων αντιπροέδρων ώστε όλα τα κόμματα να εκπροσωπούνται στο προεδρείο της Βουλής. Εως σήμερα προβλέπονταν επτά θέσεις αντιπροέδρων, τρεις για το πρώτο κόμμα, μια για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από μία για τα τρία πρώτα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης.

      Αναφορικά με την ψηφοφορία ο κ. Καμμένος έλαβε 182 θετικές ψήφους και 14 «παρών» καθώς, εκτός από την στήριξη των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, υπερ της εκλογής του ψήφισαν και αρκετοί βουλευτές της ΝΔ, ενώ ο κ. Γεωργιάδης έλαβε 188 «ΝΑΙ» και 8 «παρών».

      Για τον κ. Καμμένο «παρών» δήλωσαν και οι κ.κ. Μάριος Κάτσης, Μάκης Μπαλαούρας, Νίκος Φίλης και Γιώργος Ψυχογιός του ΣΥΡΙΖΑ.

      http://www.thetoc.gr/politiki/article/salos-sto-diadiktuo-gia-ta-tweets-tou-dimitri-kammenou

      Απολογία Πάνου για Καμμένο: Εγώ δεν ήξερα τίποτα
      Τώρα υποστηρίζει ότι δε γνώριζε τα tweets Καμμένου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

      Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1, «ο ίδιος έλεγε ότι υπάρχουν 20 διαχειριστές στον λογαριασμό και όταν ήρθε η ώρα να δώσει εξηγήσεις η απάντηση ήταν ότι «δεν είναι δικά μου. Είναι άλλων διαχειριστών». Τότε δεν είχε δημιουργηθεί κάνα τεράστιο πρόβλημα, ούτε είχα δει εγώ τέτοιου ύψους ρατσισμού και αντισημιτισμού tweets. Δεν θα τον είχα αφήσει να μπει στη Βουλή καν», είπε ο Π. Καμμένος και υπογράμμισε για άλλη μια φορά ότι «δεν είχα δει τέτοιου είδους ρατσιστικά σχόλια», τα οποία χαρακτήρισε «απαράδεκτα».

      • Ο/Η E.Γ. λέει:

        Κασιδιάρης for vice president, ΝΟW!

        http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/151562

        11 λόγοι για να ντρέπονται οι 182 που έκαναν τον Δημήτρη Καμμένο Αντιπρόεδρο της Βουλής

        Διεθνής Σιωνισμός, Πουστροδίκαια, Ρατσισμός και συνωμοσιολογία: Η Βουλή τον επιβράβευσε κι από πάνω 6.7.2017 | 09:44

      • Ο/Η Red λέει:

        http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/07/blog-post_91.html

        Δημήτρης Καμμένος: Η «δικαίωση» σε ένα ομοφοβικό, ρατσιστικό, θρασύδειλο ανθρωπάκι
        Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017 | 4:32 μ.μ.

        Του Γ .Γ.

        Για το θρασύδειλο ανθρωπάκι που λέγεται Δημήτρης Καμμένος, έχουμε γράψει αναλυτικά εδώ. Ηταν η εποχή κατά την οποία ο «εγκληματίας Τσίπρας» -κατά τον χαρακτηρισμό που είχε αποδώσει στον πρωθυπουργό αυτό το στέλεχος των ΑΝΕΛ- τον διόριζε υφυπουργό στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

        Είχε ξεσηκωθεί τότε σάλος και μεγάλες αντιδράσεις και μέσα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
        Τελικά η κυβέρνηση αναγκάστηκε να ζητήσει από τον φασίστα, ομοφοβικό Δημήτρη Καμμένο να υποβάλλει την παραίτησή του.

        Από τότε όμως κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Ολα αυτά ξεχάστηκαν και από χτες με τις ψήφους των ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς και αρκετών βουλευτών της Ν.Δ –συγκέντρωσε συνολικά 182 ψήφους- ο Δημήτρης Καμμένος έχει το αξίωμα του αντιπροέδρου της Βουλής.

        Με ελάχιστες εξαιρέσεις Συραιζαίων βουλευτών που ψήφισαν παρών όλοι οι υπόλοιποι στήριξαν ένα πρόσωπο που έχει «ακραίες και ρατσιστικές απόψεις» όπως ανέφερε σε προηγούμενη δήλωση του ο κυβερνητικός ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδημούλης, έναν πολιτικό που σύμφωνα με το στέλεχος και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου «κάνει συστηματικά άθλια και ομοφοβικά σχόλια, το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο».

        Δεν χρειάζεται να κάνουμε κανένα περαιτέρω σχόλια. Τα ασπόνδυλα εξουσιαστικά κυβερνητικά τομάρια δεν έχουν την παραμικρή τσίπα

        Μπαίνω, όμως στον πειρασμό να παραθέσω μια σχετική περασμένη ανάρτησή μου

  66. Ο/Η Red λέει:

    http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2017/10/blog-post_1.html

    Στρατηγός θα κρεμάσει από τα αρχ@@@ φαντάρο γιατί δεν του έφτιαξε κρέπα όπως ήθελε;
    Από Δίκτυο Σπάρτακος , Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

    ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΟΙ

    Απόδειξη της αισχρής, απάνθρωπης, παράνομης και εκμεταλλευτικής νοοτροπίας-συμπεριφοράς των Ανώτατων Στρατιωτικών στους φαντάρους αποτελεί η καταγγελία συναδέλφων από το ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας.

    Στην καταγγελία τους τονίζουν τη βάναυση και εμετική συμπεριφορά Ανώτατου Αξιωματικού που εδώ και μήνες βρίζει με εκφράσεις του πεζοδρομίου και ασκεί ψυχολογική πίεση σε όλους τους υφισταμένους του, προκαλώντας επιπλέον προβλήματα, από αυτά που δήθεν επιχειρεί να αντιμετωπίσει με την άθλια συμπεριφορά του.
    Κορυφή στο παγόβουνο το γεγονός ότι έβρισε συνάδελφο στρατιώτη, απειλώντας ότι:
    «θα τον κρεμάσει από τα αρχ@@@» επειδή δεν του έφτιαξε την κρέπα όπως την ήθελε!
    Η συγκεκριμένη καταγγελία αποδεικνύει την πραγματικότητα του Στρατού.
    Για όλους αυτούς είμαστε Άμισθοι Δούλοι και ταυτόχρονα Αναλώσιμοι….
    Έτσι χτίζουν καριέρα, έτσι παρουσιάζουν έργο, έτσι κυνηγούν καρέκλες εξουσίας.
    Αυτός είναι ο Στρατός, έτσι λειτουργεί η Ιεραρχία: ο κάθε Ανώτερος να πατά τον κατώτερο ιεραρχικά και να παίζει παιγνίδια στην πλάτη μας, πουλώντας εκδούλευση στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, κάνοντας Δημόσιες Σχέσεις με τον κόπο και τον ιδρώτα μας…
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΤΟΥΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ
    ΚΑΙ ΛΕΣΧΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
    Στην πλάτη των φαντάρων-δούλων όχι μόνο υπάρχουν και συντηρούνται αυτά τα απαράδεκτα προνόμια των στρατιωτικών, αλλά σχεδιάζεται και η επέκταση της στρατιωτικοποίηση της κοινωνίας.

    Εμείς τους θέτουμε ξανά το ερώτημα:
    Τι δουλειά έχουν οι στρατιώτες να τους Υπηρετούν στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις;
    Γιατί πρέπει να πληρώνει ο εργαζόμενος λαός μας και να εργάζονται δωρεάν οι φαντάροι για να τρώνε και να πίνουν οι στρατιωτικοί πάμφθηνα;
    Γιατί πρέπει να συντηρούνται το έτος 2017 όλα αυτά τα απαράδεκτα, ταξικά, συντεχνιακά προνόμια και ενώ ο λαός μας δοκιμάζεται τόσο σκληρά από τα Μνημόνια και την σκληρή, αντεργατική πολιτική;
    Ας μας εξηγήσει κάποιος ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ;
    Από τον λαό μας δεν τα άρπαξαν όλα αυτά τα στρατόπεδα και στον λαό μας δεν πρέπει να τα επιστρέψουν;

    Εμείς Απαιτούμε:
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ στις Λέσχες Αξιωματικών και στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις.
    Να κλείσουν τώρα και να επιστραφούν στον εργαζόμενο λαό μας.
    Να χρησιμοποιηθούν ως κέντρα αναψυχής και ψυχαγωγίας από όλους.
    Να λειτουργήσουν αποκλειστικά με εργαζόμενους για να δημιουργηθούν επιτέλους θέσεις εργασίας.
    Η εργασιακή εκμετάλλευση των στρατευμένων βολεύει τους στρατιωτικούς και την κυβέρνηση γιατί τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα παροχής φθηνών υπηρεσιών-προϊόντων, αλλά καταστρέφει θέσεις εργασίας και αυξάνει την Ανεργία.

    ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
    ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
    http://diktiospartakos.blogspot.com
    diktiospartakos@hotmail.com

  67. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η πολιτική αλητεία του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει την Αμερική:

    https://www.in.gr/2018/10/14/apopsi/tora-ston-syriza-anakalypsan-ti-einai-o-kammenos/

    Τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψαν τι είναι ο Καμμένος

    Στον ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτουν τι είναι πραγματικά ο Πάνος Καμμένος. Τόσο καιρό δεν το είχαν καταλάβει;

  68. Ο/Η laskaratos λέει:

    https://www.iefimerida.gr/ellada/hrysohoidis-elliniki-dimokratia-parakratos-elas

    ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΩΝ «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ»
    Χρυσοχοΐδης για τις παρακολουθήσεις επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος

    20|06|2020 | 16:17

    Καταπέλτης ήταν ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη δήλωσή του με την οποία σχολίασε τα δημοσιεύματα περί παρακράτους στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

    Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, πήρε θέση με ηχηρό τρόπο σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά»το οποίο αναφέρει ότι επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε στηθεί ένα παρακράτος που παρακολουθούσε πολιτικούς, πολίτες και δημοσιογράφους. Σε αυτό τον μηχανισμό, κατά το ίδιο δημοσίευμα, φέρονται ότι εμπλέκονταν και πρώην υπουργοί.

    Η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

    Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται δήλωσε: «Θέλω με την ευκαιρία αυτή και με αφορμή  δημοσιεύματα και απομαγνητοφωνημένα κείμενα, στον κεντρικό τύπο να πω ότι είναι αδιανόητα αυτά τα οποία γράφονται και αφορούν στη λειτουργία ενός παρακράτους εδώ και αρκετά χρόνια πριν την ανάληψη της εξουσίας από τη σημερινή κυβέρνηση. Ενός παρακράτους που περιλαμβάνει ανήκουστες πράξεις πολιτικών, πολιτών, αλλά και ταυτόχρονα ανώτερων αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Θέλω να σας πω ότι για αυτές τις πράξεις υπάρχουν υπόλογοι που πρέπει να δώσουν εξηγήσεις.»

    Ο κ. Χρυσοχοΐδης προσέθεσε:

    «Σε ό,τι αφορά στην αστυνομία, η ΕΛ.ΑΣ είναι ένα σώμα που υπερασπίζεται τη Δημοκρατία, λειτουργεί στο πλαίσιο του Συντάγματος και σε καμία περίπτωση δεν είναι διατεθειμένη να ανέχεται να λειτουργεί, εντός της, παρακράτος. Η ΕΛ.ΑΣ θα αποβάλλει όλους εκείνους οι οποίοι είναι διεφθαρμένοι και συνεχίζουν να εννοούν ότι μπορούν να συμμετέχουν σε κυκλώματα διαφθοράς και ανομίας. Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. και η πολιτική ηγεσία  είναι σε επαφή και συνεννόηση με την εισαγγελία, ούτως ώστε να της δοθούν υπεύθυνα από την πλευρά της, εκείνοι που φέρονται ως ύποπτοι, και στη συνέχεια με ακριβοδίκαιο τρόπο να προβεί σε ενέργειες πάρα πολύ σύντομα.

    »Η Ελλάδα είναι μια δημοκρατική χώρα. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν νοείται να έχει σχέση με παρακράτος. Αυτή η κυβέρνηση αγωνίζεται για την βελτίωση της λειτουργίας των θεσμών, επιμένει στη διαφάνεια και τη λογοδοσία, ώστε να καταπολεμάται η διαφθορά. Να είστε βέβαιοι ότι πολύ σύντομα θα υπάρξουν δράσεις της αστυνομίας που στην πράξη θα εξαρθρώσουν κυκλώματα που αφορούν τη διαφθορά, αλλά και το οργανωμένο έγκλημα».

    ΝΔ: Ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους
    Νωρίτερα είχε αντιδράσει στο δημοσίευμα και η ΝΔ:

    «Τα όσα ανατριχιαστικά αποκαλύπτονται σήμερα από την εφημερίδα «Παραπολιτικά» δείχνουν ότι το παρακράτος που λειτουργούσε επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν είχε μόνο ένα πλοκάμι, αυτό του παραδικαστικού, αλλά πολλά. […] Οι εντολές προς την Αστυνομία από τη σύζυγο του τότε Υπουργού Άμυνας (σ.σ. Ελενα Τζούλη, σύζυγος του Πάνου Καμμένου), για τη σύλληψη δύο δημοσιογράφων, του Γιάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου, η φυσική παρακολούθησή τους και όσα απίστευτα έχουν καταγραφεί, παραπέμπουν σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε ευρωπαϊκή δημοκρατία».

    Η ανακοίνωση της ΝΔ κατέληγε ως εξής:

    «Από τις αποκαλύψεις προκύπτει ότι ο ίδιος ο κ. Τσίπρας ήταν σε γνώση της δράσης του παρακράτους ύστερα από ενημέρωση του τότε αρχηγού της ΕΥΠ (σ.σ. του Γιάννη Ρουμπάτη). Τι έκανε; Γιατί αδράνησε; Ήταν τέτοια η ισχύς του συγκυβερνήτη του και της συζύγου του ώστε τους έκανε πλάτες; Σε κάθε περίπτωση καλείται τώρα να πάρει θέση».

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
    https://www.iefimerida.gr/politiki/nd-parakratos-syriza-anel-tsipras-gnorize

    ΝΔ: Αποκαλύπτεται παρακράτος Καμμένου επί ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ -«Ο Τσίπρας γνώριζε, τι έκανε;» -Δείτε διαλόγους

    20|06|2020 | 13:16

    • Ο/Η Left λέει:

      Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

      Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης – Πάει πολύ η ΝΔ να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε το σκάνδαλο.
      Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» παρουσιάζει σήμερα επιλεκτικά στοιχεία από τη δικογραφία μιας υπόθεσης εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης που έφτασε στη δικαιοσύνη χάρη στην αποφασιστικότητα που επέδειξε η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
      Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η ΕΥΠ προχώρησε την έρευνα σε βάθος και εξάρθρωσε ένα σύστημα, που αν είχε κάποιες πολιτικές διασυνδέσεις, αυτές δεν είχαν καμία σχέση με την Αριστερά. Ήταν ένα παρακράτος που είχε στηθεί από τη Δεξιά με πλοκάμια μέσα στην αστυνομία, ακόμη και σε δικαστικούς.
      Ο τότε Πρωθυπουργός μόλις ενημερώθηκε από τον τότε διοικητή της ΕΥΠ, έδωσε σαφή εντολή η έρευνα να πάει μέχρι τέλους, χωρίς να παραβλέψει κανέναν, όσο ψηλά και αν βρίσκεται, και ο φάκελος να οδηγηθεί στη δικαιοσύνη.
      Πράγμα το οποίο και έγινε, για αυτό άλλωστε και υπάρχει σήμερα το εν λόγω υλικό από τη δικογραφία της υπόθεσης, το οποίο όμως αποσπασματικά και διαστρεβλωμένα παρουσιάζει η εφημερίδα.
      Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του τόλμησε τότε κάτι που δεν το είχε τολμήσει καμία κυβέρνηση στο παρελθόν. Ακριβώς επειδή δεν είχε δεσμεύσεις και δεν την κρατούσε κανένας.
      Πάει πολύ, λοιπόν, σήμερα η εν λόγω εφημερίδα και πολύ περισσότερο η ΝΔ να εγκαλούν αυτούς που ανέδειξαν το σκάνδαλο. Όσο και να το προσπαθούν, είναι αδύνατο να μετατρέψουν το άσπρο σε μαύρο.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.