Φώτης-Φανούρης Κουβέλης: Το τραγελαφικό και το γκροτέσκο

Τα καραγκιοζιλίκια ενός ευσεβή αριστερού φίλου του Μιλόσεβιτς

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ο κ.Κουβέλης συμπράττει στην κυβέρνηση στην οποία δεν μπορούσε να συμπράξει πριν ένα μήνα. Για ποιο λόγο αυτό; Στην προηγούμενη κυβέρνηση το βάρος της Δημάρ θα ήταν πιο ισχυρό, η παρουσία της Δεξιάς θα ήταν πολύ πιο αδύναμη, πρωθυπουργός δεν θα ήταν ο εθνικιστής εκλεκτός της (ακρο)Δεξιάς (του θεού) κ.Σαμαράς, η μαχητική αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) θα ήταν ασθενέστερη (αυτό δεν το θεωρώ εγώ προσόν, αλλά αυτοί) και η Ελλάδα θα κέρδιζε χρήμα και χρόνο. Αυτά θα ήταν αρκετά για κάθε λογικό άνθρωπο της Κεντροαριστεράς ή και του Κέντρου, αν υποθέσουμε ότι ο κ.Κουβέλης εκπροσωπεί κάτι εκτός από τις προσωπικές, οικογενειακές (η κόρη του είναι δημοτική σύμβουλος Αθήνας) και κομματικές του βλέψεις. Αν η Ελλάδα δεν ήταν η χώρα του παράλογου και του αμοραλιστικού, ο γλυκανάλατος συνταξιούχος θεολόγος Γυμνασιάρχης κ.Κουβέλης θα ήταν σήμερα νούμερο κάθε αξιοπρεπούς θεατρικής επιθεώρησης και ο αγαπημένος των γελοιογράφων. Η Δημάρ παριστάνει πως είναι ευρωπαϊκό κόμμα ενώ ο αρχηγός της, που σαν το Σαμαρά μιλάει κι αυτός  τώρα με το ύφος του αυταρχικού ηγέτη στο πρώτο ενικό, έχει σαφώς τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά. Ο κ.Φανούρης (το δεύτερό του όνομα, αυτό του μυθολογικού Αγίου μαρτυρεί την καθ’όλα σεβαστή λαϊκή πατρογονική του ευσέβεια) ορκίζεται, αποχωρεί ή απλά παρίσταται στη βουλευτική θρησκευτική  ορκομωσία, ανάλογα με τι ρόλο έχει επιλέξει κάθε φορά να παίξει κι ας υποτίθεται πως είναι δηλωμένος εχθρός του όρκου και οπαδός του χωρισμού Κράτους Εκκλησία. Μιλώντας για Εκκλησία να σημειώσω με θλίψη πως ο υμνητής του Χουντόδουλου κ.Θανάσης Λεβέντης δεν εκλέχτηκε στη Μεγαρίδα χάριν του επίσης ευλαβή πασοκικού βουλευτή Ωρωπίας κου Οικονόμου, μεταγραφέντος στη Δημάρ λόγω απροθυμίας υποδοχής του στο ΣΥΡΙΖΑ. Ο υποτιθέμενος χωρισμός Κράτους-Εκκλησίας ισχύει για τη Δημάρ, μόνο αν δεχθούμε ότι η πασοκική μετεξέλιξή της, εξακολουθεί να διατηρεί τις αρχές της, τις οποίες πάντως στην καλύτερη περίπτωση κρύβει κάτω από το χαλί και αν υποθέσουμε ότι δεν υιοθέτησε τα κόλπα του κ.Σημίτη, που χάριζε (2004) στις ούτως ή άλλως φοροκλέφτρες ενορίες των διπλών βιβλίων, το φόρο των παγκαριών, για να αγοράσει με τα λεφτά μας ψήφους. Τότε «υπήρχαν λεφτά» (για ολυμπιακούς εργολάβους, C4I, κλπ), αλλά και τώρα που δεν

κλικ για μεγέθυνση

υπάρχουν, η ιερή φοροληστεία συνεχίζεται. Ο κ.Φώτης έχει από παλιά μια ευελιξία, υποστηρίζει το δικαίωμα του Μιλόσεβιτς να σφάζει να βιάζει να ξεσπιτώνει και να μένει ατιμώρητος, αφού στην Ευρώπη (Xάγη) δεν υπάρχει Δικαιοσύνη του ύψους της ελληνοσερβικής, κάνει το κορόϊδο στις αισχρότητες της «Αυριανής» (των Ανδρέα, Μιμής, Χριστόδουλου, Τσίπρα, Σαμαρά) κατά του Μάνου Χατζηδάκι. Αυτοεξευτελίζεται εσχάτως στο twitter καλώντας τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να προσέξουν γιατί ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ ψηφίζουν πρωθυπουργό το Σαμαρά και δηλώνοντας πως το κόμμα του δεν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση που θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (φωτ. από το IteaNet).

Με δεδομένο μάλιστα πως ούτε σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετείχε (λέει), προκύπτει ότι η Δημάρ δεν ήταν η κυβερνώσα Αριστερά που αυτοδιαφημιζόταν, αλλά κάτι άλλο που κανείς δεν μπορεί ποτέ να ξέρει.  Είναι πολλά τα καραγκιοζιλίκια του φιλόδοξου τ.προέδρου του ΔΣ που εγκατέλειψε τρέχοντας τη θέση που του είχαν εμπιστευτεί οι δημοκρατικοί συνάδελφοί του το 1989, για να γίνει υπουργός της κυβέρνησης Τζανετάκη.  Και τώρα ιδού το τελευταίο βαρύτατο και ασυγχώρητο ατόπημα του. Δεν ντράπηκε όταν ο εκλεκτός του κ.Καμίνης χαριεντιζόταν με τον Φύρερ, γνωστό αυτό, αλλά αδιαφορεί τώρα και για την καθημερινή εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, σε βάρος φουκαράδων αθώων μεταναστών. Βαρύ αυτό το τελευταίο θα μου πείτε και από πού προκύπτει θα με ρωτήσετε. Διαβάζω στην ‘Αυγή’ (20/6): «Αίνιγμα παραμένει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς στελέχη της Ν.Δ. θα ήθελαν να το αναλάβει στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, κάτι, όμως, που  αποκλείεται, εξαιτίας της απόφασης του Φ. Κουβέλη να μην καταλάβουν κυβερνητικά αξιώματα κομματικά στελέχη και βουλευτές του κόμματός του. …». Έπρεπε η Δημάρ αντί να κάνει τη δύσκολη, να το απαιτούσε αυτό, για πρόσωπο του δικού της χώρου (κοινοβουλευτικό, κομματικό ή όχι, αδιάφορο), με το 50% της Αστυνομίας να ψηφίζει Χρυσή Αυγή, με την Αστυνομία να καλύπτει προκλητικά τα καθημερινά μαχαιρώματα των Ναζιστών.  Ας ελπίσουμε τουλάχιστον πως ο κ.Ρουπακιώτης (ελπίζω να μην μας απογοητεύσει, Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΣΗ) θα ερευνήσει γιατί η Δικαιοσύνη αναβάλει (έξι αναβολές για τη Σκορδέλη, τρεις για τον Κασιδιάρη) τις δίκες όσων Χρυσαυγιτών συλλαμβάνονται (κατά λάθος;). Αυτή είναι και η μοναδική δυνατότητα κυβερνητικής συνεισφοράς που έχει τώρα η Δημάρ, από τη στιγμή που στα Οικονομικά δεν μπορεί να συμπορευθεί με τις αντιλήψεις της ΝΔ και του ΔΝΤ. Διακινδυνεύω όμως και μια πρόβλεψη. Η Δημάρ θα βρει κάποιο πρόσχημα σε λίγους μήνες, όταν σκάσουν οι πρώτες φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις, για να λιποτακτήσει από την κυβέρνηση και πιθανόν θα έχει το τέλος του Καρατζαφέρη. Κρίμα γιατί στα στελέχη της άξιζε καλύτερος βίος και η ίδια δικαιούται ενδοξότερη τελευτή.


ΥΓ1
Ένα ενδιαφέρον άρθρο στην ‘Αυγή’ (Ανανδρανιστάκης Γ. «Νεοδημοκρατική Αριστερά»-21/06). Να διευκρινίσω με όλο το κόστος να δυσαρεστήσω φίλους, πως εγώ δε συμμερίζομαι την κάπως απλουστευτική οπτική του, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τώρα χειρότερο, παλιότερα ήταν στο βαθμό που ευθύνεται και αυτό γιατί φτάσαμε εδώ, θα κατανοούσα δε τη συμμετοχή της Δημάρ στα υπουργεία Δικαιοσύνης και Αστυνομίας, εφ’όσον γινόταν από τις εκλογές του Μαϊου. Δεν συμμερίζομαι την επιθετική φράση με την οποία τελειώνει το άρθρο (θα τη διαβάσει όποιος ενεργοποιήσει το σύνδεσμο), πιστεύω πως στη Δημάρ υπάρχουν εξαιρετικά αριστερά στελέχη που τα χρειάζεται και η Ελλάδα και η Αριστερά. Ασφαλώς ο ευσεβής αρχηγός της πρέπει να πάει στο σπίτι του.

«Τον παλιό καλό καιρό, κατηγορούσαμε τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας του ΣΥΝ για άκρατο κυβερνητισμό, προεξοφλώντας ότι αργά ή γρήγορα θα συνεργαστούν με το ΠΑΣΟΚ. Τελικά μας βούλωσαν το στόμα, συνεργαζόμενοι απευθείας με τη Ν.Δ. και μάλιστα χωρίς η νέα κυβέρνηση να έχει ανάγκη από τους 17 βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Το κάνανε για την καλή τους την καρδιά και για να βρει ανάπαυση η ψυχή του πατέρα τους. Εν έτει 2012, η ΔΗΜ.ΑΡ. – πρόεδρος Φώτης Κουβέλης αποφάσισε να συγκυβερνήσει με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης, μια Δεξιά που στάζει από κάθε πόρο της σαπίλα, μισαλλοδοξία, βλαχιά και αγραμματοσύνη. Με τη Ν.Δ. του Σαμαρά, του Πλεύρη, του Βορίδη, του Άδωνη, του Μητσοτάκη, του Μιχελάκη και των ρουφιάνων του δεύτερου ορόφου της Συγγρού. Με τη Δεξιά που επανέφερε μετά από 40 χρόνια τον αντικομμουνισμό ως δομικό στοιχείο της ιδεολογικής της συγκρότησης και που προανήγγειλε διά του αρχηγού της ότι θα διώξει από τους παιδικούς σταθμούς τα παιδιά των μεταναστών. ….Και σα να μην έφτανε η Ακροδεξιά του Σαμαρά, τσουπ, νά σου στη συγκυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ! Το πιο δεξιό, νεοφιλελεύθερο και αδίστακτο ΠΑΣΟΚ όλων των εποχών, το ΠΑΣΟΚ που πριν από τέσσερις μέρες το μούντζωσαν οι ίδιοι οι οπαδοί του, στέλνοντάς το στο 12% στο σύνολο του πληθυσμού και στο 6% στους νέους, τους φοιτητές και τους ανέργους. Το βλέπεις με τα μάτια σου και δεν μπορείς να το πιστέψεις: πρώην σύντροφοι, με τους οποίους συμπορευόμασταν στην αριστερά για είκοσι χρόνια, κάθονται πια στο ίδιο τραπέζι με τα λαμόγια της Ζήμενς, του Χρηματιστηρίου, των Ολυμπιακών Αγώνων, των εξοπλισμών, του Βατοπεδίου, των δομημένων ομολόγων,….».


ΥΓ 2
Κουβέλης: Όχι συμμετοχή σε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Για την Αριστερά, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

75 Responses to Φώτης-Φανούρης Κουβέλης: Το τραγελαφικό και το γκροτέσκο

  1. Ο/Η ataktos λέει:

    στην Ελλαδα καλός πολιτικός είναι αυτός που δεν ζει εδώ και 3 χρόνια !!!!

  2. Ο/Η ataktos λέει:

    οτι αφορά τον φωτάκη-φανουριο σκαστή περίπτωση οπορτουνιστή θα έλεγα με την παλιά ορολογία ,δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μας χάσιμο χρόνου είναι.. Απορώ προσωπικά μόνο πως τον ακολουθούν ακόμα Μανιτακης Ρουπακιωτης

  3. Ο/Η eklag λέει:

    Ημείς δεν ψηφίσαμε Κο Κουβέλη ως γνωστόν.
    Παρόλα αυτά εκτιμούμε την πράξη θάρρους από μέρους του,
    να συμπράξει στο να βγουν τα κάστανα από τη φωτιά.
    Προσπάθησε να το κάνει με τη so called Αριστερά.
    Αυτή όμως εκ φύσεως επαγγελματίας αντιπολιτευτής δεν το επιθύμησε
    -καθόλου τυχαία-
    εμμένοντας στη βολική θέση του τιμητή
    και περιμένοντας τον ιδεατό κόσμο (ΚΚΒ Κορέας)
    στον οποίο θα ασκήσει πολιτική χαχα με τους όρους της.
    Στερούν τη χώρα από τις διαπραγματευτικές τους θέσεις
    για να μην χρεωθούν την όποια αποτυχία,
    (απολύτως πιθανή για οποιονδήποτε δεδομένων των συνθηκών).
    Προσμένουν χαιρέκακα το χάος για να βασιλέψουν,
    καταδεικνύοντας εκ νέου το παμπάλαιο προσωπείο τους.
    Κρίνονται φυσικά και αυτοί.
    Είναι όμως αναμφισβήτητα θλιβερό και την ύστατη ώρα να συμπεριφέρονται
    ως καφενόβιοι επαναστάτες του γλυκού νερού,
    με κρατική επιχορήγηση παρά το χάος,
    ενώ οι ιδεολογικοί τους μέντορες με ήθος κουτσομπόλη της γειτονιάς,
    ξεφτιλίζουν (μην χάσουν) τη χώρα εστιάζοντας σε κοσμογονικά δρώμενα,
    π.χ. ποιος ευλόγησε τη Χρυσή Αυγή
    κι όχι στο κοινωνικό έργο που αυτή διατείνεται ότι θα προσφέρει
    (με το βουλευτικό μισθό) και τις συνέπειες τέτοιων εξαγγελιών
    στο θυμικό ανθρώπων απόλυτα αηδιασμένων από τον Κοινοβουλευτισμό
    κι απόλυτα απελπισμένων για να σκεφτούν καθαρά.
    Η ανέντιμη και προδοτική στάση των αριστερών ταγών τέτοιες ώρες
    δεν μας εκπλήσσει.
    Έτσι φέρονται όσοι δεν αγαπούν την πατρίδα τους
    και την ξεπουλάνε προκειμένου να επιπλεύσουν πάση θυσία
    και γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την πραγματικότητα
    -που και εδώ αναφέρθηκε και δεν αφορά μόνο στο ΚΚΒ Κορέας-
    του καθορισμού των ιδεολογικών πλαισίων από τις εξελίξεις
    κι όχι το αντίθετο.

  4. Ο/Η eklag λέει:

    ps
    Με κάτι τέτοια πολλοί θα εκτιμήσουν π.χ. τον Τζήμερο.
    Tουλάχιστον το άτομο έχει χιούμορ
    (αυτός μικροτσούτσουνος δωσίλογος ενώ οι άλλοι…)
    και δεν προσβάλλει κατάφωρα την αισθητική μας
    όπως οι διάφοροι γραφικοί Χομπσμπόμ!

  5. Ο/Η ataktos λέει:

    eklag- όταν λες για την Αριστερά… «αντιπολιτευτής δεν το επιθύμησε» μου θύμησες τον Δ. Καζακη ..το πράγμα είναι ποιο απλό και μην κουράζεσαι εδώ μπροστά στο πληκτρολόγιο ..ο σοφός και κουτοπόνηρος Ελληνικος λαός μαθητευόμενος στην ρεμούλα και διαφθορά χρόνια ,πάλι επέλεξε στα σίγουρα αυτούς που τον έμαθαν την ρεμούλα και φαυλότητα .. Είναι τουλάχιστον σίγουρη για το αποτέλεσμα τον πράξεων τους ..
    Πιστεύεις πράγματι πως σε μια νύχτα
    πρόκειται να πραγματοποιηθεί μια ….»επανάσταση» χιχχι .

  6. Ο/Η Λ. Κριεμάδης λέει:

    Το 2003, ένα χρόνο μετά τις συλλήψεις για τη 17Ν, ο πράκτωρας του ΔΟΛ Βασίλης Λαμπρόπουλος έγραψε το βιβλίο «Πάτμου και Δαμάρεως γωνία». Ενα κατάπτυστο πατσαβούρι με πληροφορίες από το βόθρο των λογής μυστικών υπηρεσιών και, κυρίως, φωτογραφίες -προϊόντα κλοπής- από το σπίτι της αδελφής του Αλ.Γιωτόπουλου, το οποίο είχαν διαρρήξει «αγνωστοι» λίγους μήνες πριν την έκρηξη στο Πειραιά. Βιβλίο ανάλογης αισθητικής, ήθους και περιεχομένου με τα σκουπίδια που εξέδωσαν τότε οι διάφοροι Τέλογλου, Παπαχελάδες.
    Η παρουσίαση του βιβλίου του Λαμπρόπουλου έγινε από το Ρουσόπουλο το Βατοπεδινό, το Κουβέλη και το Ρουπακιώτη. Μάλιστα, οι δύο τελευταίοι έπλεξαν το εγκώμιο του φαλακρού πράκτορος-δημοσιογράφου ξεπερνώντας κατά πολύ στους χαρακτηρισμούς τον γαμβρού του Ζαχαρέα. Οταν ο Φανούριος ρωτήθηκε για αυτή του την επιλογή έδωσε την αποστομωτική απάντηση ότι παρέστη στην παρουσίαση επειδή του ζητήθηκε από το ΔΟΛ. Ο δε Ρουπακιώτης δικαιολογήθηκε λέγοντας πως δεν είχε καταλάβει περί τίνος επρόκειτο.
    Αυτά για την ιστορία.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Εγώ πάντως θα έγραφα αντί για «πράκτωρας», δημοσιογράφος.
      Δεν υιοθετώ τους χαρακτηρισμούς για το βιβλίο γιατί κατ’αρχήν δεν ευτύχησα να το διαβάσω.
      Ο ΔΟΛ είναι ιστορική έπαλξις του Δημοκρατικού Κέντρου, ο πανεπιστημιακός (αγνώστου Πανεπιστημίου) πατήρ Ψυχάρης ήτο διοικητής του Αγ.Όρους επί του ευσεβούς κ.Κ.Σημίτη, ο δε υιός βουλευτής, το γε νυν έχον, Αντωνίου Σαμαρά, αρχηγού του κόμματος που θα πολεμήσει τη διαπλοκή.
      Αυτό το πράκτωρας (ανορθόγραφο;) παραπέμπει σε πρακτορείο εφημερίδων, και δεν γνωρίζω αν ο εν λόγω άγωστος σε εμένα κύριος έχει εργαστεί ως εφημεριδοπώλης όπως ο Τσακ Νόρις.

  7. Ο/Η nikos__alfa λέει:

    Λασκαράτε
    129 έδρες η ΝΔ και 33 το ΠΑΣΟΚ =162. Μια χαρά κυβέρνηση έκαναν χωρίς αριστερά άλλοθι και άλλα παραμύθια του …Χαλιμά.

    Αλλά ο Φώτης-Φανούρης είναι απαραίτητος για την επίτευξη των στόχων!

    …Πήρε προχθές τον Φώτη ο Αντώνης από το προάστιο …Υπεύθυνη Πρόοδος για να πάνε μαζί στην …Ανάπτυξη να φτιάξουν το πρόγραμμα.
    Βλέποντας ο Φώτης το αστέρι της Μερτσέντες του Αντώνη ρωτά όλος …περιέργεια .
    -Τι είναι αυτό βρε Αντώνη, χρειάζεται σε κάτι;
    -Φώτη, του λέει αυτός, αυτό είναι …στόχαστρο για να πετυχαίνουμε τους στόχους και ότι μας …εμποδίζει! Πρέπει για να πετύχουμε να είμαστε στοχο προσηλωμένοι, κατάλαβες;
    -Σωστό, πολύ σωστό Αντώνη! Δεν πρέπει να μας …ξεφύγει τίποτε, λέει ο Φώτης!
    Ξαφνικά, εκεί που πήγαιναν, πετάγεται μια γριά μπροστά τους στον δρόμο! Δεξιά ,αριστερά, πιο …δεξιά ο Αντώνης , την αποφεύγει μα ακούει ένα …γδούπο και βλέπει τη γριά από τον καθρέπτη σωριασμένη κάτω.

    -Άιντε ρε Αντώνη, ξύπνα παιδί μου!
    Αν δεν άνοιγα την …πόρτα, σιγά μη την πετύχαινες, φωνάζει …περιχαρής ο Φώτης! ;shock: 😀

    Κατάλαβες Λασκαράτε; 😉

  8. Ο/Η papoylis λέει:

    Αγαπητή Εκλαγκ

    Με άδολη χαρά διαπιστώνω ότι τουλάχιστον για σας υπάρχουν ακόμα περιθώρια να αντιμετωπίζετε τα τρέχοντα με κριτήρια αισθητικής . 🙂

    να είστε καλά 🙂

    Λασκαράτε

    Θα εκπλαγείς ίσως με τη παρέμβαση μου αλλά θεωρώ χτύπημα κάτω από τη ζώνη την αναφορά σου στο δεύτερο όνομα του εν λόγω κυρίου με τα συμπαρομαρτούντα περί πατρογονικής ευσέβειας ( καθ’ όλα σεβαστής πάντως ) . Στα πλαίσια των γνωστών σου «εμμονών» ( το λέει και ο τίτλος , αντί να δεις την ουσία , ασχολείσαι με τα καθ’ υπερβολήν.

    Δεν το περίμενα αγαπητέ φίλε ότι θα ερχόμουν σε αυτό το ιστολόγιο να υπερασπιστώ το κυρ Φώτη, αλλά το κατάφερες και αυτό 🙂

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητέ Papoylis,
      σε ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δίνεις να εξηγήσω.
      Πράγματι φαίνεται ως κτύπημα κάτω από τη μέση.
      Όμως δεν είναι.
      Όταν είσαι διακεκριμένος νομικός, τ.πρόεδρος ΔΣΑ, μάχιμος υπερασπστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στέλεχος της ευρωπαϊκής δημκρατικής Αριστεράς και δίνεις όρκο σαν τη τελευταία δεξιά και ακροδεξιά Κατίνα στη Βουλή και συμπροσεύχεσαι με τον Μιχαλολιάκο επί βλάσφημου πεδίου [γιατί και πιστος να είσαι, μπράβο σου, αλλά προσευχήσου όπως ο Χριστός ορίζει, όχι ώσπερ οι υποκριταί δημόσια και όχι με Ναζιστές και όχι στο ανώτατο θεσμικό όργανο της (πρέπει) ουδέτερης θρησκευτικά Πολιτείας, και όχι ορκιζόμενος που είναι βλάσφημη πράξη].

      Όταν όλα αυτά τα ανώμαλα και ακατανόητα συμβαίνουν, ψάχνεις να βρεις κάποια εξήγηση.
      Ο αναρρηχητικός του χαμαιλεοντισμός του, είναι εμφανής, γνωστός, σεσημασμένος.
      Ψάχνεις και κάποια δικαιολογία.
      Τι στο διάλο, τόσο πιά…;
      Αυτό το Φανούρης, διαμορφώνει χαρακτήρες, κρύβει οικογενειακή θρησκοληψία (τη δικαιολογώ στη Ελλάδα του δεν ξέρω πόσο, πες ’40),
      κάποιο υποτιθέμενο θαύμα, φανουρόπιτες, εικονίτσες, που σε κάνουν αυτό που σε κάνουν όσο ψηλά κι άν έφτασες, να μην μπορείς να ξεφύγεις από αυτά τα ταπεινά, που γίνονται πρόστυχα σε ανθρώπους που μορφώθηκαν, αγωνίστηκαν, διέπρεψαν, αλλά… κλπ.
      Για τους υψηλά ιστάμενους, τα δημόσια πρόσωπα, τον αυριανο Πρόεδρο της Δημοκρατίας (έτσι άκουσα και ακούγεται πιθανο) που αυτοεκτίθενται δικαιολογείται από εμάς τους πολύ αυστηρούς, πες μας και κακούς, και μια μικρή ψυχαναλυτική διαδικασία.

      Λοιπόν το Φώτης Φανούρης είναι το όνομά του, δεν το πέταξε, του πάει, γιατί να το κρύψωμεν;

      • Ο/Η papoylis λέει:

        Αγαπητέ Λ. και λοιποί παρεμβηκότες

        Δεν μπορείτε να με πείσετε περί αυτού . Οι ..προεκτάσεις που επιχειρείς με βάση και μόνο το δεύτερο μικρό όνομα θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σχεδόν μηχανιστικά σε κάθε δημόσιο ( και μη ) πρόσωπο. Αν επιχειρούσα και εγώ μια ιδιόλεκτη προέκταση αυτής της ..τεχνικής θα; μπορούσα να τη δω ως μια ιδιάζουσα μορφή ρατσισμού. Δεν θα το επιχειρήσω και δεν θα επιμείνω. Άλλωστε συχνά έχουμε καταλήξει εδώ να διαφωνούμε…

        Στο κυρ Φώτη μπορεί να καταλογίσει κανείς πολλά , πάντως όχι το όνομα που έλαβε ακούσιος προ επτά δεκαετιών στη κολυμβήθρα, ό,τι και αυτό να υπονοεί για το περιβάλλον όπου ανδρώθηκε. Σε ένα τέτοιο π-εριβάλλον ανδρώθηκε η τεράστια πλειοψηφία των νεοελλήνων , καλώς ή κακώς. Στη μπανιέρα του Ψυχάρη / Σιλωάμ βαφτίστηκε εκούσιος και πολύ αργότερα 😉

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Δεν του καταλογίσαμε το όνομα.
        Τι είδους καταλογισμός είναι να πεις κάποιον και με το δεύτερο όνομά του;
        Ο Φανούρης εκδηλώνει τη νεοαποκτημένη ευσέβειά του δίνοντσς όρκο.
        Εικάζω πως θα τρέφει ιδιαίτερο θαυμσμό στον Αη Φανούρη το θαυματουργό.
        Δεν είναι σωστο να υποτιμάμε το δεύτερο όνομα.

    • Ο/Η Po λέει:

      Συγγνώμη για την επέμβαση, αλλά…
      Φανούριος δεν είναι ένα από τα ονόματά του;

      Το «χτύπημα κάτω από τη ζώνη» που λες, δεν το κατανοώ.
      Η ουσία βρίσκεται στο κείμενο.

      • Ο/Η Lawyer λέει:

        ας κάνει αίτηση να το αλλάξει.
        Προτείνω Φώτιος Ναπολέων ή Φώτιος Ονούφριος, ή Φώτιος Κάρολος, για να υπάρξει συνέχεια, τον υποστήριξε άλλωστε τον δανειστή του Παπανδρέου.

  9. Ο/Η ataktos λέει:

    προσωπικά προτιμώ ένα βιβλίο του Ionescu παρά της κωλοτούμπες του φωτάκι

  10. Ο/Η ataktos λέει:

    Κωνσταντίνος Καβάφης – Όσο Μπορείς

    «Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
    τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
    όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις…»

    (Δεν είναι πολιτικό το θέμα.Ηθικό είναι…)

  11. Ο/Η 2Σx2 λέει:

    Προσωπικά, θα ήθελα να δω πως θα συμπεριφερθεί η ΔΗΜΑΡ σε βάθος χρόνου καθότι δεν μπορώ να πω ότι είμαι σίγουρος για τα κίνητρά της ούτε για τον σκοπό της. Θέλω να πω ότι η προγραμματική σύγκλιση των 3 κομμάτων αποτελεί ένα άλλοθι μιας και σύντομα, πολύ σύντομα θα γίνουν αριστερές εκπτώσεις. Τότε θέλω να δω την στάση της ΔΗΜΑΡ. Θα είναι πρόθυμη ή θα αποτελέσει διαταρακτικό παράγοντα για την μακροημέρευση της κυβέρνησης; (μακράς πνοής την οραματίζεται ο Σαμαράς)
    Πάντως η όλη στάση της από την 6η Μαΐου και μετά δεν άφηνε ερωτηματικά για τη συμμετοχή της ή όχι στην κυβέρνηση που θα προέκυπτε – αυτή ήταν η μεγαλύτερη στήριξη σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και όχι η τωρινή, τύποις, συμμετοχή της. Πήρε ψήφους που διά της πλαγίας στήριζαν τον παλιό δικομματισμό και έκανε ψηφοφόρους να μην νιώθουν άσχημα επειδή πχ θα ψήφιζαν πάλι ΠΑΣΟΚ αλλά ψήφιζαν ένα αριστερότερο κόμμα.
    Ίδωμεν!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Οφείλουμε υπομονή και καλή πίστη.
      Αν ο Ρουπακιώτης καταφέρει να δικαστούν κάποιοι Χρυσαυγίτες, όπως ο νόμος ορίζει και αν συνεισφέρει στη βελτίωση της Δικαιοσύνης θα του το αναγνωρίσει κάθε καλόπιστος άνθρωπος.
      Αυτές οι αναβολές των δικών, που ευνοούν το δικηγορικό σώμα, ενίοτε και τους ενόχους που φυγοδικούν νόμιμα ή φανερά, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ.
      Αρνησηδικία λέγεται αυτό.

  12. Ο/Η eklag λέει:

    Φίλτατε papoylis,
    τα αισθητικά κριτήρια ισχύουν για όλους
    και τελειώνουν όταν όλα τελειώσουν.
    Αυτό δεν έχει ακόμη συμβεί
    κι η γη γυρίζει κι η γη γυρίζει!

    Πειραχτήρι ataktos,
    φυσικά και μπορεί να γίνει σε μια νύχτα επανάσταση,
    όχι όμως από την αγάπη μου παλιόγρια δηλ. την…Αριστερά!

    • Ο/Η papoylis λέει:

      Αγαπητή εκλαγκ

      θα σας παρέπεμπα στο Μάμφορντ ή τον Μάσλοου για τα περαιτέρω , αλλά φαντάζομαι ότι έχετε ακόμα τη πολυτέλεια να μη τους χρειάζεστε 🙂

  13. Ο/Η Ζωζώ Σαπουνάκη λέει:

    AYΓΗ

    Το καλοκαίρι του 2010, όταν η πλειοψηφία της Ανανεωτικής Πτέρυγας αποχώρησε από τον ΣΥΝ, κάποιοι εκφράσαμε τη λύπη μας επειδή έφευγαν παλιοί μας σύντροφοι, επειδή μίκραινε ο χώρος, επειδή η ενότητα της Αριστεράς αδυνάτιζε. Στον αντίποδα, ο Θοδωρής Κ. σχολίασε την αποχώρηση με ένα λιτό mail: «Στα τσακίδια!». Τελικά, είχε δίκιο ο Θοδωρής.

  14. Ο/Η Μητροπολίτης Χονολουλού λέει:

    Φώτης Κουβέλης

    21 Πέμπτη Ιουν 2012

    Posted by 2310net in Uncategorized

    Φώτης Κουβέλης


    .

    Είναι μεγάλη υπόθεση σε αυτή τη ζωή να είσαι πολυδιάστατος, πολυπράγμων και πολυσχιδής. Είναι σπουδαίο να διαθέτεις πολλά από τα χαρακτηριστικά που για την κοινωνία αποτελούν προτερήματα. Ιδιαίτερα όταν είσαι πολιτικός. Ιδιαίτερα όταν είσαι αριστερός πολιτικός. Η στήλη Πρόσωπα αφιερώνει λίγο χώρο στον πολυτάλαντο συγκυβερνήτη Φώτη Κουβέλη.

    Φωνή ήρεμη, γαλήνια και λυρική που σε παραπέμπει σε καλό άνθρωπο. Ευγενική και φινετσάτη φυσιογνωμία που θυμίζει άνθρωπο της καλής κοινωνίας. Χαμογελάει σπάνια, όπως σπάνια αποχωρίζεται τον ξύλινο επίσημο λόγο του διατηρώντας την εντύπωση που τον συνοδεύει από μικρό, ότι πρόκειται για έναν σοβαρό, μετρημένο άνθρωπο. Ένα πραγματικό διαμάντι της ελληνικής πολιτικής. Ένας άνθρωπος διαφήμιση για την Αριστερά. Ο Φώτης Κουβέλης.

    Όταν ο Φώτης έσβηνε τα 26 κεράκια της τούρτας του την 3η Σεπτέμβρη 1974, ιδρυόταν το ΠΑΣΟΚ. Η ίδια μέρα γενεθλίων με το κίνημα αυτό, ίσως και η συναστρία που φέρνει ΠΑΣΟΚ και Κουβέλη να είναι ομοζώδιοι, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μάγμα μεταξύ τους, τόσο δυνατό που όταν συναντηθεί θα καταστραφούν και οι δύο. Παρά τα διάφορα κατά καιρούς φλερτ, ΠΑΣΟΚ και Κουβέλης είχαν περιοριστεί σε μια καρμική μα πλατωνική σχέση.

    Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή ξετυλίγοντας βήμα-βήμα το κουβάρι της προσωπικότητας του καλού κυρίου Φώτη.

    Γεννήθηκε το 1948 εν μέσω εμφυλίου πολέμου, συμμοριτοπόλεμου που λένε και οι καινούριοι του φίλοι, όταν η διάκριση σε Αριστερούς και Δεξιούς ήταν έντονη και διαπερνούσε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής. Την εποχή στην οποία οι εναπομείναντες κομμουνιστές και αριστεροί ξεχώριζαν για την έφεσή τους στα γράμματα και τις τέχνες ο Φώτης σπούδαζε Νομικά και ασκώντας αργότερα με επιτυχία την δικηγορία.

    Η Αριστερά ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας του Φώτη, σε τέτοιο βαθμό ώστε σχεδόν δεν υπήρχε κόμμα ή οργάνωση της Αριστεράς στην οποία να μην μετείχε ως Πρόεδρος, Γραμματέας ή ιδρυτικό μέλος. Νεολαία Λαμπράκη, Ρήγας, ΚΚΕ εσωτερικού, ΕΑΡ, Συνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ΔΗΜΑΡ. Γιατί τι είναι ο Αριστερός αν όχι ανήσυχο πνεύμα που δεν χωράει σε κόμματα;

    Εκτός από πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και μέλος πολλών οργανώσεων που υπερασπίζονται τα ατομικά και δημοκρατικά δικαιώματα, διετέλεσε και Υπουργός Δικαιοσύνης για τρείς μήνες στην κυβέρνηση Τζαννετάκη το 1989. Ο έμπειρος από συγκυβερνήσεις Φώτης Κουβέλης έβλεπε ίσως από τότε τον δρόμο των συνεργασιών ως το μελλοντικό μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας.

    Όχι άδικα, ο Φώτης ο Κουβέλης τα χρόνια της δημοκρατικής δικομματικής ομαλότητας έχαιρε σεβασμού σε όλο το πολιτικό φάσμα. Πολιτικός ήπιων τόνων, διαλλακτικός, ευγενικός και έμπειρος κατάφερνε να περνάει σχεδόν απαρατήρητος, όπως στις δημοτικές εκλογές του 2002 όπου ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων πήρε το μισό ποσοστό από αυτό που θα έπαιρνε αργότερα ένας άγνωστος, νεαρός σύντροφός του.

    Η αλήθεια είναι όμως ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Φώτη τα τελευταία χρόνια. Και μόνο από την εικόνα καταλάβαινε κανείς ότι δεν «κολλάει» με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν τον έβλεπες δίπλα στον Λαφαζάνη ή τον Αλαβάνο δεν θα σου περνούσε από το μυαλό ότι αυτοί ανήκουν στο ίδιο κόμμα. Όσο για τη σχέση του με τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μάλλον αταίριαστη. Τι δουλειά έχει ο Φώτης με κάτι κινηματικούς με σφυροδρέπανα;

    Ο ίδιος, ως αδιαμφισβήτητος εκπρόσωπος του ανανεωτικού ρεύματος του Συνασπισμού, έπρεπε να αναλάβει τις ευθύνες του. Οι διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις έδειχναν ότι θα δημιουργηθεί η τάση μαζικής φυγής από το ΠΑΣΟΚ οπότε ήταν η ευκαιρία της ανανεωτικής, φιλοευρωπαϊκής αριστεράς να διεκδικήσει τον ιστορικά αδικαίωτο ρόλο της στην πολιτική σκηνή.

    Η ευκαιρία δόθηκε όταν ο Αλέκος Αλαβάνος παραιτήθηκε από την προεδρία του Συνασπισμού. Η θέση που περίμενε επιτέλους άνοιξε. Όμως για κακή του τύχη στις εσωκομματικές εκλογές τον Φεβρουάριο του 2008 ο Φώτης υπέστη συντριπτική ήττα από τον Αλέξη Τσίπρα. Το διάστημα που ακολούθησε έδειχνε ότι η σχέση των δύο αντιπάλων συντρόφων δεν θα μπορούσε να επανέλθει. Ο Φώτης αισθανόταν πιθανώς ταπεινωμένος έχοντας χάσει τις εκλογές σε ένα κόμμα που «έχτισε» από ένα παιδί με τα μισά του χρόνια και τη μισή του εμπειρία. Επιπλέον, έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ να διολισθαίνει σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι με την φωτιά, καθώς ενέτασσε άκριτα όποια Αριστερή οργάνωση ήθελε να διεκδικήσει το όνειρο της εκλογής ενός βουλευτή, θέτοντας όμως σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την ανάγκη δημιουργίας μιας αριστεράς πολύ διαφορετικής από το παρελθόν, μιας αριστεράς που θα ξεφύγει από τις κινηματικές και αγωνιστικές της «υποχρεώσεις», μιας αριστεράς που θα πρέπει να αποβάλλει από πάνω της το κόμπλεξ της μη ανάληψης των ευθυνών της. Και αφού αυτή η Αριστερά μέσα στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε πια να πραγματοποιηθεί ήρθε η ώρα της απόσχισης.

    Στις 5 Ιουνίου του 2010 ο Φώτης Κουβέλης εκλέγεται πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Μαζί του παίρνει αρκετά στελέχη και βουλευτές του ΣΥΝ. Από την πρώτη κιόλας μέρα της ίδρυσης του κόμματός του, αρχίζει μια ακατανόητη επίθεση φιλίας από το ΠΑΣΟΚ προς το κόμμα της «υπεύθυνης Αριστεράς». Τα σενάρια για συνεύρεση του ΠΑΣΟΚ με την ΔΗΜΑΡ δίνουν και παίρνουν, όμως ο Φώτης βράχος. Δεν διστάζει να κατακεραυνώσει το ΠΑΣΟΚ όπου κι αν βρίσκεται, ενώ τα στελέχη του βάλλουν κατά του νεοφιλελεύθερου μορφώματος που μαζί με τη ΝΔ οδήγησαν την χώρα μέχρι την καταστροφή.

    Αυτό για το οποίο όμως ξεχωρίζει ο Φώτης ο Κουβέλης είναι η δημοκρατικότητα του. Δημοκρατικότητα που συχνά εκφράζεται με την έλλειψη δογματισμού στις αποφάσεις και τις πράξεις του. Γιατί να είσαι δογματικός σε αυτή τη ζωή άλλωστε; Κάποιοι κακεντρεχείς βιάζονται να βαφτίσουν την έλλειψη δογματικότητας ως κωλοτούμπα, και χρεώνουν ακόμα και στον Φώτη τον Κουβέλη τέτοια χαρακτηριστικά, ανασύροντας δηλώσεις του ίδιου στις οποίες αρνείται την συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο με την ΝΔ.

    Όμως τι θα θέλατε; Να γίνει ο ανανεωτικός, δημοκρατικός Αριστερός Φώτης Κουβέλης σαν αυτούς τους κολλημένους που κοροιδεύουμε; Να μένει πιστός σε μια θέση που κάποτε πήρε, για προεκλογικούς λόγους θα πούνε οι κακοπροαίρετοι, και να μην αρπάξει από τα μαλλιά την ευκαιρία να δώσει στον τόπο μια κυβέρνηση με -έστω και ξεθωριασμένο- αριστερό πρόσημο; Ή μήπως θα θέλατε να αφήσει ανεξέλεγκτους τους ακροδεξιούς τσεουροφόρους, μπουμπούκους της ΝΔ;

    Τώρα για το γεγονός ότι η ΔΗΜΑΡ διαγιγνώσκει ότι η κρίση είναι αποκλειστικά απόρροια της κακοδιαχείρισης των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και παρόλα αυτά τους δίνει δημοκρατικό, αριστερό άλλοθι οι κατηγορίες είναι αστήρικτες, γιατί όλοι γνωρίζουμε ότι ακόμα και με τον διάβολο μπορείς να συνεργαστείς για το καλό της χώρας σου.

    Ας μιλήσουμε –επιτέλους- λίγο σοβαρά. Από τις εκλογές του Μάη ξέραμε ότι ο Φώτης θα έπαιρνε το κόμμα του και θα το έβαζε σε οποιαδήποτε κυβέρνηση. Το κόμμα αυτό θα λειτουργούσε ως «εγγύηση» ως ασπίδα των ευρωπαϊκών συμφερόντων. Σε περίπτωση που θα ήταν πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε η ΔΗΜΑΡ θα αποτελούσε την μόνιμη απειλή που θα ανέκοπτε όποια πιθανή προσπάθεια σύγκρουσης επιχειρούνταν με την ΕΕ και τις θεμελιώδεις πολιτικές της όπως το Μνημόνιο. Στην περίπτωση της συγκυβέρνησης με το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ θα αποτελέσει την ασπίδα προστασίας τους, το φιλικό χτύπημα στην πλάτη με την εγγύηση: «προχωρήστε παιδιά, δεν είστε μόνοι, ήρθα κι εγώ για να φαινόμαστε πολλοί».

    Ο Φώτης Κουβέλης απέδειξε πολύ γρήγορα ότι είτε από ιδεολογία είτε από κομματικό ή προσωπικό συμφέρον είναι διατεθειμένος να βάλει την υπογραφή του στην υποδούλωση, εξαθλίωση, δολοφονία του ελληνικού λαού. Το γεγονός ότι το κάνει χωρίς να είναι απαραίτητο είναι απόδειξη ενοχής για …συγκυβέρνηση από πρόθεση. Τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε…

  15. Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

    Η ορκωμοσία μίας Ευρωπαϊκής κυβέρνησης…

    22/06/2012

    Ενός ιδιαιτέρως κοσμικού Κράτους

    Η ορκωμοσία μίας Ευρωπαϊκής κυβέρνησης…

  16. Ο/Η ataktos λέει:

    και πάλι θα αναφέρω τα ακόλουθα .. περάσαν τόσες μέρες από την κάλπη .. μέχρι σήμερα τον «νικητή» αντωνακη και ΣΙΑ τον έβγαλαν πανηγυρικά και εκτός λογικής πραγματικότητας τα…… ιδιωτικά γραφεία δημοσκοπήσεων . Ερώτηση

    .που είναι το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών ..πως δεχόμαστε ακόμα σήμερα την λοβιτούρα που πραγματοποιήθηκε απροκάλυπτα και μπαμπέσικα μπροστά στα μάτια μας …μα για τόσο βλάκες μας περνούν η άχρηστοι !!

  17. Ο/Η Insider λέει:

    Λασκαρατε επικαλείστε συνεχώς το «νόμο» σε δεκάδες άρθρα σας τελευταία κατα της ΧΑ ενώ ξέρετε ότι ο «νόμος» στην Ελλάδα υπάρχει μόνο για να φυλάει τα λαμόγια και το σύστημα γενικότερα, πόσο μάλλον τη ΧΑ που μόλις άρχισε να περπατάει. Έτσι όπως το πάτε, η ΧΑ σύντομα με βουλευτική ασυλία θα σας μυνήσει για συκοφαντική δυσφήμιση. Αν πρόκειται να παρουσιάσετε τα ποιήματα του μιχαλολιάκου ως απόδειξη για σατανισμό, τους τραμπουκισμούς κάθε ψυχοπαθή ως απόδειξη για δολοφονική οργάνωση και ένα άρθρο που έγραψε ο μιχαλολιακος πριν απο 30 χρονια για το χιτλερ ως αποδειξη ναζιστικής οργάνωσης, καλύτερα κλείστε το ιστολόγιο μόνοι σας απο τώρα για να αποφύγετε και τα έξοδα και τις αποζημιώσεις που δεν θα είναι λίγα. Ήδη μύνησαν τον μπουταρη και σας πληροφορώ ότι δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα.

    Πολύ φιλικά

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Insider,
      ευχαριστώ αλλά δεν έχω ανάγκη τις προειδοποιήσεις σας.

      Πρώτα από όλα δεν συμφωνώ μαζί σας πως ο νόμος υπάρχει για να προστατεύει τα λαμόγια.
      Ούτε κανείς άλλος το πιστεύει γιατί έχω δει ακροαριστερούς και αναρχικούς να προσφεύγουν στο νόμο και στη Δικαιοσύνη και στην Αστυνομία για να βρουν το δίκιο τους.
      Μη γενικεύετε.

      Στα περί ναζιστικής οργάνωσης εγώ ακούω -μεταξύ χιλιάδων επώνυμων φωνών- και τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της χώρας κ.Σαμαρά που τους καταγγέλει ως Ναζιστές

      http://www.palo.gr/cluster/opinions/politikh-nea/628/?clid=4706305

      και τον ευσεβή κ.Καρατζαφέρη του Ορθόδοξου Συναγερμού.

      Μη γίνεστε αστείος, όταν χαιρετάς χιτλερικά-υπάρχουν δεκάδες φωτογραφίες που το αποδεικνυουν-μέχρι προχτές, ΕΙΣΑΙ ΧΙΤΛΕΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙΣΤΗΣ.
      Όταν αρνείσαι το Νταχάου κλπ είσαι ναζιστής, όταν υμνείς τη Χούντα είσαι φασίστας κλπ κλπ κλπ.

      Για το Σατανιστές, τιμή μου να επιλέξουν οι εγέρθητο εμένα και όχι τον Καρατζαφέρη, την Ελεύθερη Ώρα ή τα δεκάδες άλλα μπλογκς, μεταξύ τους και ορθόδοξα

      http://egolpio.wordpress.com/2012/05/26/evola/

      που τους έχουν καταγγείλει γι’αυτό. Scripta manent όμως και ομολογώ πως δεν ήξερα πως ο Σατανισμός συγχωρείται από την Εκκλησία με την πάροδο του χρόνου ή πως φεύγει με σαπούνι (εβραϊκό κατά προτίμηση).
      Εγώ ξέρω πως η Ανατολική Εκκλησία ζητάει την μετάνοια για να συγχωρήσει και μετάνοια ή αποκήρυξη των παλιότερων σατανιστικών εκδηλώσεων δεν έχω δει.

      Για τη βουλευτική ασυλία, και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν δεσμευτεί πως δεν τη θέλουν ΓΙΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ όπως τα μαχαιρώματα.

      • Ο/Η Φανουρόπιτας λέει:

        Αναρωτιέμαι τι είδους αντιμετώπιση απαιτείται…
        Σε αυτόν και για αυτόν τι να πεις;

  18. Ο/Η metaparalogos λέει:

    Μπείτε να δείτε τι είπε ο Σαμαράς στην Paris Match. http://www.parismatch.com/Actu-Match/Monde/Actu/Grece.-L-homme-de-la-derniere-chance-Antonis-Samaras-405137/
    Δεν χρειάζονται γαλλικά Σορβόννης για να το καταλάβετε και με το google translate γίνεται δουλειά. Σε γενικές γραμμές δεν υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση, υπάρχει τήρηση των δεσμεύσεων.
    Κατά τα άλλα στους ιθαγενείς λέμε παραμύθια για αρχές και πλαίσια σύγκλισης.

  19. Ο/Η ataktos λέει:

    Όταν ένα πράγμα φτάνει στο τέλος του ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ θα τελέψει. Όταν χρησιμοποιούμε την λέξη «νομοτέλεια» για να καταδείξουμε κάτι το αναγκαστικό, να σκεφτείς ότι είναι κάτι ανάλογο του θανάτου. Δεν γίνεται να αποφευχθεί. Απλά δεν γίνεται. Με αυτήν την έννοια, ο τρόπος που ζούσε μέχρι σήμερα ο άνθρωπος έφτασε στο τέλος του. Θα πεθάνει. Νομοτελειακά.
    Το δύσκολο μέρος της διαδικασίας είναι αυτό του λίγο πριν το τέλος. Γιατί ούτε το ίδιο το σύστημα (φυσικά) θέλει να πεθάνει, ΑΛΛΑ (το σημαντικότερο) ούτε και οι άνθρωποι θέλουν να πεθάνει, κι ας ήταν και σύχρηστο. Ο λόγος που -παραδόξως- δεν αρέσει στην πλειοψηφία ο θάνατος του προηγούμενου, άχρηστου συστήματος είναι μόνον ένας: Δεν ξέρουν άλλον τρόπο!!!!!!!!!!!!!! Γι’ αυτό γαντζωμένοι πάνω στο -σχεδόν- πτώμα, σέρνονται και δεν λένε να το αφήσουν. Ίδιον του ανθρώπου, ήτοι λογικό.
    ΟΜΩΣ (και πάμε στο βασικό) το ότι η πλειοψηφία ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ πώς να διαχειριστεί την αυτοκυβερνησία, διότι είναι κάτι σαν «πού πηγαίνουμε μετά θάνατον», είναι δηλ. το ΑΓΝΩΣΤΟ, δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι ΑΞΙΟΣ να το στηρίξει ΟΤΑΝ φανερωθεί!!!!!!
    Ας δω πώς «καταντά» ένας άνθρωπος ΑΞΙΟΣ.
    Για να αρχίσει να την ψάχνει κάποιος (με την έννοια την αυτογνωσίας) πρέπει κάτι να τον γαμήσει. Όλοι όσοι έχουν καταλάβει τα της ζωής και ξέρουν τον εαυτό τους, το κατάφεραν μέσα από παίδευση/παιδεμό. Τι συνέβη σήμερα, αυτήν την μαγική εποχή: Δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ άνθρωπος που να μην έχει φάει χοντρή πούτσα!! Και δεν μιλάω για την γενική κατάσταση της χώρας, που όλους μάς βάλλει, ούτε φυσικά αναφέρομαι στο οικονομικό, που το θεωρώ το ελαχιστότατο σημερινό πρόβλημα. Ο καθείς έφαγε πούτσα σε προσωπικό επίπεδο. Είχε θάνατο στην οικογένειά του, αρρώστιες, πολύ σοβαρά προβλήματα κλήθηκε να αντιμετωπίσει. ΟΛΟΙ, ειδικά τον τελευταίο χρόνο, έναν ασήκωτο σταυρό κουβαλάμε.
    Αυτό το μαγικό -τελείως μοιραίο και πρωτοφανές- φαινόμενο, δείχνει τι; Ότι το σύμπαν μάς σπρώχνει προς την συνειδητότητα! Μέσα από αυτήν θα επέλθει η αλλαγή. Δεν θα γίνει δηλαδή η ζωή μας μαγικά κι από το πουθενά όμορφη, θα γίνουμε εμείς σωστοί κι έτσι θα φτιάξουμε τη ζωή όμορφη.
    Πιο ρεαλιστικά (πες ότι κάνω λάθος και δεν θα γίνουμε όλοι γνώστες), αναρωτήσου με ποιον τρόπο θα μπορούσες να «κατασκευάσεις» νοήμονες ανθρώπους, που θα μπορούν να αποφασίζουν σωστά. Το κοιτώ σε σχέση με τον γιο μου. Για να τον καταστήσω υπεύθυνο 1ον τον εμπιστεύομαι!!! και 2ον του δίνω ευθύνες!!! Μπορεί δηλ. να επιλέξει ό,τι θέλει κι ας είναι και κουραδιά, ας κάνει και λάθος, ας μετανιώσει, ΑΡΚΕΙ να επωμιστεί το αποτέλεσμα της επιλογής του!!! Δεν τον σώνω, δεν τον απαλλάσσω.
    Ο ίδιος τρόπος παίζει και σε σύνολο. Αν θες το πλήθος να μην είναι όχλος, ας το να αποφασίζει ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ/ΕΠΩΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥ. Και δεν είναι ουτοπική θεώρηση αυτή, είναι η πραγματικότητα, μαθηματικά, 1+1=2.

    Υ.Γ.1 Μην τον κρίνεις από την σημερινή στάση του (τον καθένα), δεν ξέρει πώς να το διαχειριστεί. Έχε πίστη (στον καθένα) ότι μπορεί (έχει την ικανότητα) να το βρει. Να σκέφτεσαι ότι ΟΛΟΙ περνούν ό,τι κι εσύ, απλά όσοι δεν έχουν βρει ακόμα τη λύση του προβλήματος (μέσα τους) τα βλέπουν όλα μαύρα, θεωρούν ότι οι λοιποί είναι στον κόσμο τους κι ότι δεν υπάρχει σωτηρία, γι’ αυτό φέρονται σαν μαλάκες. Η απογοήτευση τούς κάνει.
    Υ.Γ. 2 Αν θες να «τρέξεις» το σενάριο ΓΙΝΕ αυτό που θες να δεις γύρω σου. Είναι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, μάλλον, είναι το χρέος όσων έχουν βρει τη λύση του αινίγματος, όσων ξέρουν, θέλουν και μπορούν ν’ αλλάξουν την κατάσταση. Να φανερώνεις το σωστό. Να φαίνεται. Δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Το χώμα είναι πιο εύφορο από ποτέ για να ευδοκιμήσει το σωστό, το άξιο. Κάνε το, θα εξαπλωθεί όπως η φωτιά στα άχυρα.

  20. Ο/Η ataktos λέει:

    Insider- στο λογιστήριο του Μπομπολα σήμερα υπάρχουν αποδείξεις ποιος και εκτύπωσε τα εκλογικά φυλλάδια τον επικίνδυνων και άχρηστων τσαμπουκάδων Παρακαλώ λίγο σεβασμό στον διαχειριστή που μας φιλοξενεί

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Ευχαριστούμε.
      Πόσοι φόνοι, βιασμοί, παιδεραστίες μαχαιρώματα, ξυλοδαρμοί, υλικές ζημιές, φυγοδικίες, ληστείες, τραμπουκισμοί, πρέπει να καταγγελθούν, πόσες απειλές πρεπει να εκτοξεύσει, πόσες αυτοδικίες να ομολογήσει, πόσες ρατσιστικές χυδαιότητες να ξεστομίσει, για να χαρακτηριστεί μια ναζιστική οργάνωση εγκληματική;

  21. Ο/Η ataktos λέει:

    laskarate- σύμφωνα με πολύ χαλαρούς μου υπολογισμούς και με βάσει επίσημα και δημοσιευμένα στοιχειά ο αριθμός γενοκτονίας τα 2 τελευταία χρόνια ξεπερνά τον αριθμό 50.000 ελληνες!!! .. είναι λήγω???? ..

  22. Ο/Η ataktos λέει:

    πιστεύεις πράγματι ότι τυχαία πάλι έχουμε προσφυγή στην Χάγη και ζητάμε την υποστήριξη όλων σας http://www.gopetition.com/petitions/save-democracy-in-greece-save-the-cradle-of-western-c.html

  23. Παράθεμα: Ο Αριστερός Κουβέλης προφητεύει την συνέπειά του απέναντι στην σωτηρία της χώρας

  24. Ο/Η Insider λέει:

    Λασκαράτε και άτακτε

    Δεν διαφωνώ σε τίποτα απ´όσα λέτε στο ηθικό μέρος των ζητημάτων αυτων και οι επισημάνσεις μου δεν είναι προειδοιήσεις αλλά συμβουλές ως ένδειξη σεβασμου προς στο έργο σας. Το ανήθικο ακόμη και αν είναι εγκληματικό δεν είναι απαραίτητα και «παράνομο» στον νόμιμο βίο μας που κατα μειμαράκη γίνεται αυτόματα και ηθικός λόγω νομιμότητας.

    Σας ερωτώ λοιπόν

    Θα επικαλεστείστε τις προεκλογικές ατάκες καρατζαφερη, σαμαρα ως αποδείξεις σε ελληνικό ακόμη και διεθνές δικαστήριο; προφανως δεν έχετε υποβάλλει ή δεχτεί ποτέ μύνηση να αποδείξετε οτι δεν είστε ελέφαντας. Πιστεύετε ότι θα έρθει ο μπόμπολας να σας υπερασπιστεί ή ο σαμαρας με τον καρατζαφερη θα συντάξουν στοιχιοθετημένες μαρτυρίες υπερ σας ; Δεν είναι τόσο απλό να καταδικάσεις δικαστικά κάποιον ως ναζί επειδη χαιρετά ναζιστικά, ρωτείστε τη μοσάντ που αναγκάστηκε να πάρει το νόμο στα χέρια της για original φονιάδες ναζι που κυκλοφορούσαν ελεύθεροι στη μεταπολεμική Ευρώπη. Όσο για την εγκληματικότητα θα πρέπει να προσκομίσετε αδιάψευστες αποδείξεις εναντιον πολλών μελών της τα οποία η ΧΑ μπορεί εύκολα να διαγράψει (βλέπε πασοκ) προκειμένου να αποποιηθεί τις νομικές της ευθύνες εγκαίρως. Αυτά τα μέλη μπορούν μετά να σας υποβάλλουν κατευθυνόμενες μυνήσεις απο την ΧΑ αν ο φάκελλος σας δέχεται και την παραμικρή νομική αμφισβήτιση.

    Αν πάτε με τέτοιου είδους επιχειρηματολογία σε δικαστήριο θα καταστραφείτε οικονομικά, αυτό μπορεί να σας το επιβεβαιώσει πρωτοετής φοιτητής της νομικής, όχι η δική μου ανώνυμη φωνή που μάλλον σας συμπαθεί και θα το εκτιμούσα αν στις απαντήσεις σας αποφεύγατε υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς στα σχόλια μου.

    Και κάτι ακόμα, πιστεύετε ότι ο μέσος Έλληνας καίγεται να δει τον μιχαλολιάκο στη φυλακή ή τον τσουκατο,μαντελη,χριστοφοράκο και όσους συνήργησαν στην οικονομική εξαθλίωση του; Σε μια δικαστική διαμάχη με τη ΧΑ θεωρείτε ότι θα είχατε την υποστήριξη του ανόητου Ελληνικού λαού που σκέφτεται μόνο με την τσέπη του; Πιστεύετε ότι αν ήταν τόσο απλή μια τέτοια δικαστική διαμάχη δεν θα είχαν κινηθεί αντίστοιχες διαδικασίες απο τους Ελληνικούς Εβραικούς συλλόγους ; Είδατε να δέχεται καμιά καταδίκη ο λεπέν όλα αυτά τα χρόνια ή τον θεωρείτε πιο light απο τον μιχαλολιακο;

    Εν κατακλείδι, σας συμβουλεύω ταπεινά να μην βαζίζεστε στο νόμο και την αστική δικαιοσύνη για να δικαιωθείτε. Η δική μου εμπειρία είναι, παραφράζωντας τον Νίτσε, σαν να κοιτάς βαθιά μέσα στην άβυσσο μέχρι να αρχίσει να σε κοιτάει και αυτή πίσω κατάματα.

    και παλι σας ευχαριστω

    • Ο/Η Ντένης ο τρομερός λέει:

      Tα έχουν πει και οι Καρατζαφέρηδες αυτά για μηνύσεις.
      Τα έχουν κάνει και σπάσανε τα μούτρα τους.
      Θα βρεθούν τα Χρυσαύγουλα μπροστά σε πανίσχυρο δημοκρατικό μέτωπο όποιον τολμήσουν να μηνύσουν.
      Να μηνύσει τον Κώστα Πλεύρη ο Κασιδιάρης ου τον κατηγόρησε για σπρέι και σιδηρογροθιές.
      Δεν τους παίρνει.
      Πολλές και οι μαρτυρίες από μέσα.
      Κουσουμβρής κ.ά.
      http://www.iospress.gr/ios2005/ios20050116a.htm

      • Ο/Η H σιδηρογροθιά του Κασιδιάρη λέει:

        Ο ΠΛΕΥΡΗΣ ΚΑΙΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

        Ολίγον ακροδεξιοί;

        ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ

        1. / 2.

        Η Ν.Δ. λέει ότι είναι «μεσαία», το ΠΑΣΟΚ ότι είναι «σοσιαλιστικό» κι ο Καρατζαφέρης αποτάσσεται μετά βδελυγμίας το χαρακτηρισμό του «ακροδεξιού». Μια δικαστική απόφαση όμως επιτρέπει και σε μας να κρίνουμε τα κόμματα και να προσδιορίζουμε ελεύθερα τον πολιτικό τους χαρακτήρα.

        Τον περασμένο Νοέμβρη ο αρχηγός του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης κατέθεσε αγωγή κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και του δημοσιογράφου Βασίλη Χιώτη με αφορμή δημοσίευμα στο «Βήμα» στις 9/11/04. Ο πληθωρικός ευρωβουλευτής ζητάει από την εφημερίδα 2 εκατ. ευρώ, θεωρώντας ότι θίγεται από τον χαρακτηρισμό «ακροδεξιό» που αποδίδεται στο κόμμα του. Επιχειρείται, έτσι με δικαστική απόφαση να περιοριστεί το δικαίωμα του χαρακτηρισμού μιας πολιτικής δραστηριότητας, σύμφωνα με τις επιθυμίες του ίδιου του κρινόμενου προσώπου ή φορέα.

        Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια εφαρμογής αυτής της τακτικής από τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος είχε ήδη προ ετών δηλώσει ότι θα στρέφεται δικαστικά εναντίον όσων κατατάσσουν τον ίδιο ή το κόμμα του στο χώρο της ακροδεξιάς ή τον χαρακτηρίζουν ναζιστή, ρατσιστή κ.λπ. Στο ιδρυτικό συνέδριο του κόμματός του, ο Καρατζαφέρης προειδοποιούσε ότι «όλοι αυτοί οι οποίοι σκοπίμως προσπαθούν να μας φορέσουν ετικέτες που δεν θέλουμε, να ξέρουν ότι τώρα πλέον ο ετεροπροσδιορισμός θα είναι ποινικό αδίκημα» (18/5/02). Και το βράδυ της επιτυχίας του με το 14% στις νομαρχιακές του ίδιου χρόνου, το βασικό του μήνυμα σε διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ήταν ένα: «Οποιος από εδώ και πέρα μού αποδώσει τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ναζιστής, φασίστας, ακροδεξιός, τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη».

        Την τακτική αυτή έχουμε περιγράψει σε παλαιότερη έρευνα του «Ιού» («Οι πολιτικοί χαρακτηρισμοί στο εδώλιο», 9/1/2000). Πρόκειται για μια μέθοδο που έχει χρησιμοποιηθεί με αρκετή επιτυχία σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες από τους ηγέτες της ακροδεξιάς.

        Ιδιαίτερα ο Λεπέν, έχει κατορθώσει να επιβάλει ένα ιδιότυπο καθεστώς λογοκρισίας στον τύπο, ο οποίος αποφεύγει να αναφερθεί στα πασίγνωστα ρατσιστικά και ακροδεξιά χαρακτηριστικά της πολιτικής του Εθνικού Μετώπου, κάτω από την απειλή εξοντωτικών προστίμων και δικαστικών περιπετειών.

        Για τον ακριβή χαρακτήρα της πολιτικής κίνησης Καρατζαφέρη έχουμε γράψει, στηριγμένοι στα δικά του κείμενα και τις δικές του τηλεοπτικές εμφανίσεις («Ο Αγών του», «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», 20/10/02). Το κακό για τον αρχηγό του ΛΑΟΣ είναι ότι λίγες μέρες μετά την υποβολή της αγωγής του, δημοσιευόταν η δικαστική απόφαση για μια άλλη αγωγή, την οποία είχε υποβάλει ο στενός του συνεργάτης Κώστας Πλεύρης στον συγγραφέα και τον εκδότη ενός βιβλίου.

        Η απόφαση αυτή αποδεικνύει ότι η προσπάθεια πολιτικού αποχαρακτηρισμού μέσω των δικαστηρίων μπορεί να αποβεί μπούμερανγκ σε βάρος εκείνων που την επιχειρούν. Και αντί να κερδίσουν την καταδίκη όσων τους αποδίδουν κάποιο ανεπιθύμητο πολιτικό προσδιορισμό, μπορεί να βρεθούν «χαρακτηρισμένοι» με τη δικαστική βούλα.

        Η πύρρεια νίκη του Κώστα Πλεύρη

        Ο κ. Πλεύρης είναι βέβαια γνωστός: Ιδρυτής της ελληνικής ναζιστικής ομάδας «Κόμμα 4ης Αυγούστου», γραμματέας και σύμβουλος του αρχιχουντικού Ιωάννη Λαδά, απολογητής του ρατσισμού και του εθνικοσοσιαλισμού, ορκισμένος εχθρός της δημοκρατίας.

        Μέχρι πρόσφατα -προς τιμήν του- δεν έκρυβε τις απόψεις του και το παρελθόν του. Θέλησε, όμως, κι αυτός στα γεράματα να πολιτευτεί σε κόμμα εξουσίας! Αφού δοκίμασε τη συνεργασία με τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής στο σχήμα «Πρώτη Γραμμή», επανέκαμψε στο πλευρό του Καρατζαφέρη «ως απλούς στρατιώτης». Αλλά, είπαμε: Ο ΛΑΟΣ και ο Καρατζαφέρης αποτάσσονται την ακροδεξιά. Θεώρησε, λοιπόν, και κ. Πλεύρης καλό να δείξει εμπράκτως ότι θίγεται από το βιβλίο του Νίκου Κλειτσίκα «Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία» (Εκδόσεις «Προσκήνιο», Αγγελος Σιδεράτος, Αθήνα 2000) και το 2001 υπέβαλε αγωγή στον συγγραφέα και στον εκδότη.

        Η απόφαση 6207/2004 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Αθ. Γεροστάθης, Σ. Λιγνού, Κ. Βενιού) που συνεδρίασε στις 18/12/03 εκδόθηκε στις 4/11/04 και έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον, διότι αντιμετωπίζει με ευρύ και σύγχρονο πνεύμα το δικαίωμα κρίσης πολιτικών προσώπων. Αυτή τη γενικότερη σημασία της απόφασης σχολιάζει σε διπλανή στήλη (στη σελ. 45) ο νομικός Δημήτρης Μπελαντής.

        Σε ό,τι αφορά τα συγκεκριμένα στοιχεία για τον Πλεύρη, το δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την αγωγή, θεωρώντας ότι σε ένα σημείο το κείμενο του βιβλίου αναφέρει χωρίς πλήρεις αποδείξεις ότι «ο Πλεύρης συμμετείχε σε σειρά προβοκατόρικων ενεργειών, ιδίως στην Αθήνα, με σκοπό τη δημιουργία του απαιτούμενου κλίματος για την προετοιμασία του πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 και ότι πήρε προσωπικά μέρος σ’ εκείνη που προκάλεσε ζημιές στα γραφεία της φασιστικής εφημερίδας «Ελεύθερος Κόσμος» και σε τυφλές βομβιστικές επιθέσεις στην Αθήνα πριν από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα». Το δικαστήριο δέχτηκε ότι αυτή η πληροφορία, η οποία στηρίζεται στο «Φυλλάδιο Αποχουντοποίησης» που εκδόθηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Σπουδαστών Νάπολης Ιταλίας το 1976 «δεν έχει περαιτέρω τεκμηρίωση», συνεπώς δεν διασταυρώθηκε με άλλες πηγές από τον συγγραφέα.

        Η αναφορά αυτή κοστολογήθηκε από το δικαστήριο σε 15.000 ευρώ που πρέπει να καταβληθούν στον θιγέντα από τους δημιουργούς του βιβλίου.

        Αυτή όμως η επιτυχία του ενάγοντα συνοδεύεται από πραγματική καταστροφή, διότι το δικαστήριο απέρριψε όλες τις υπόλοιπες αιτιάσεις του Πλεύρη. Και το σημαντικότερο: περιέγραψε με απόλυτη σαφήνεια τα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά της δραστηριότητας αυτού του στενού συνεργάτη του Γιώργου Καρατζαφέρη. Εχουμε και λέμε λοιπόν, αντιγράφοντας από το επίσημο κείμενο της απόφασης:

        1. Ο Πλεύρης και ο φασισμός

        «Αποδείχθηκαν τα ακόλουθα: Ο ενάγων φοίτησε στην Πάντειο και συνέχισε τις σπουδές του σε Γαλλικό Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας. Το 1960 ίδρυσε τη φασιστική οργάνωση της «4ης Αυγούστου». Εγραψε μια σειρά μονογραφιών και βιβλίων, όπου αναλύει διάφορα πολιτικά θέματα υπό το ιδεολογικό πρίσμα της κοσμοθεωρίας του εθνικισμού».

        2. Ο Πλεύρης και η χούντα

        «Μετά την 21η Απριλίου 1967 διορίστηκε καθηγητής στη Σχολή Γενικής Μορφώσεως του Αρχηγείου Στρατού, όπου φοιτούσαν ανώτεροι αξιωματικοί και των τριών κλάδων, διδάσκοντας κοινωνιολογία και προπαγάνδα. Ακόμα διορίστηκε καθηγητής στις Σχολές Αστυνομίας Πόλεων και Χωροφυλακής, διδάσκοντας δικά του βιβλία. Παράλληλα, μετά την 21η Απριλίου 1967 διορίστηκε σύμβουλος του Αρχηγείου Στρατού. Οντας στενός συνεργάτης του Ι. Λαδά διορίστηκε επί υφυπουργίας του διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του».

        3. Ο Πλεύρης και η ΚΥΠ

        «Ο ενάγων είχε σχέση με την ΚΥΠ, πράγμα που δεν αρνείται. Δηλώνει δε στην αγωγή του ότι δεν θεωρεί το χαρακτηρισμό του ως πράκτορα της ΚΥΠ, που του αποδίδεται στο βιβλίο, ως δυσφημιστικό. Ασχολήθηκε μάλιστα με τους έλληνες μετανάστες στη Δυτική Ευρώπη προκειμένου να διαπιστωθεί από το τότε καθεστώς η ύπαρξη, η οργάνωση και ο τρόπος δράσης της αντιδικτατορικής δράσης τους στο εξωτερικό. Στο βιβλίο παρατίθεται αυτούσια μια «Αναφορά περί της εν γένει ανθελληνικής δράσεως εις Ιταλίαν», από την οποία προκύπτει ο τρόπος σκέψεως και δράσεως των προσώπων που ενεργούσαν για λογαριασμό τού υπό τις διαταγές του ενάγοντος τμήματος της ΚΥΠ».

        4. Ο Πλεύρης και οι ιταλοί φασίστες

        «Οπως ο ίδιος ο ενάγων αναφέρει στη συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στο ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό «L’ Europeo» το 1976, στην Ιταλία ταξίδεψε το 1969 και το 1973, είχε δε προσωπικές επαφές με τους Ιταλούς φασίστες Pino Rauti, Giulio Maceratini, Pino Romualdi, Clemente Graziani, Michele Di Bella, Gianna Preda, Caradonna, Servello, Cerullo και άλλους. Οπως ο ίδιος αναφέρει γνώριζε επίσης τον Almirante, με τον οποίο αλληλογραφούσε. Από τη συνέντευξή του αυτή ο ενάγων φαίνεται ότι γνώριζε και μάλιστα πολύ καλά ηγέτες και στελέχη τόσο του ιταλικού νεοφασιστικού κόμματος MSI, τους οποίους αποκαλούσε περιφρονητικά μισίνους, όσο και της φασιστικής οργάνωσης Ordine Nuovo και της Avanguardia Nazionale, τις οποίες θεωρούσε πιο αξιόπιστες και σοβαρές, προφανώς διότι ήταν πιο οργανωμένες και δεν δίσταζαν να δράσουν ώστε να επιτύχουν το σκοπό τους, που ήταν να δημιουργήσουν στην Ιταλία μια χαώδη κατάσταση πολιτικής αναταραχής που θα οδηγούσε στην κατάλυση της δημοκρατίας και στην εγκατάσταση δικτατορικού καθεστώτος με πρότυπο το ελληνικό».

        5. Ο Πλεύρης και η Μαύρη Διεθνής

        «Από την ίδια συνέντευξη προκύπτει ότι ο ενάγων είχε επαφές και γνώριζε καλά όλες τις φασιστικές ομάδες εντός και εκτός της Ευρώπης. Επίσης ήταν μέλος της Μαύρης Διεθνούς, μιας οργάνωσης που αποτελούσε το κάλυμμα του διεθνούς νεοφασισμού, ελεγχόταν από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες και διατηρούσε άριστες σχέσεις και οργανωτική διασύνδεση με τις μυστικές υπηρεσίες της Ευρώπης».

        6. Ο Πλεύρης και η φασιστική ΕΣΕΣΙ

        «Στο βιβλίο του πρώτου εναγομένου και του Ιταλού Andrea Speranzoni με τίτλο «Φαινόμενα Τρομοκρατίας» που εκδόθηκε το 2003 από τον εκδοτικό οίκο του δεύτερου εναγομένου, στη σελ. 213 περιλαμβάνεται ολόκληρη η από 3/12/1973 επιστολή του Guerin Serac προς τον S. R. Ferrari. Ο πρώτος ήταν νεοφασίστας διευθυντής της Aginter Presse, πράκτορας της CIA, μέλος της Μαύρης Διεθνούς, και ο δεύτερος νεοφασίστας, που είχε σχέση με διάφορες ιταλικές νεοφασιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις, και ο οποίος σκοτώθηκε στις 18-19 Μαΐου του 1974 από την έκρηξη βόμβας που μετέφερε ο ίδιος στην πόλη Μπρέσια της Ιταλίας. Ο πρώτος συστήνει στον δεύτερο τους εκπροσώπους του «Εθνικού Συνδέσμου Ελλήνων Σπουδαστών Ιταλίας» (ΕΣΕΣΙ) στα διάφορα ιταλικά πανεπιστήμια, καθώς και τον ενάγοντα ως «Κώστα Π.» με τη συμβουλή να μην του σταλεί επιστολή στη Στρατιωτική Σχολή, αλλά σε συγκεκριμένη ταχυδρομική θυρίδα στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι ο ΕΣΕΣΙ ήταν μια φασιστική οργάνωση Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία που ιδρύθηκε με σκοπό να ελέγχει το αντιδικτατορικό κίνημα των ελλήνων φοιτητών της Ιταλίας. Σε αυτόν το σύνδεσμο συμμετείχαν και αρκετοί πράκτορες της ΚΥΠ που παρίσταναν τους φοιτητές, καθώς και άτομα σχετιζόμενα με την οργάνωση του ενάγοντα 4η Αυγούστου».

        7. Ο Πλεύρης και η συνωμοσία

        «Σχετικά με τα ταξίδια του στην Ιταλία ο ενάγων αναφέρει στη συνέντευξή του στο περιοδικό «l’ Europeo»: «Να πάω στην Ιταλία; Γιατί; Τι μου χρειάζεται; Μην ξεχνάς πως είμαι καθηγητής στη συνωμοσία: όταν θες κάτι σε μια χώρα, δεν πας σ’ αυτή τη χώρα, αλλά εργάζεσαι απ’ έξω. Οταν βρίσκομαι στη Ρώμη γνωρίζω ότι η αστυνομία με παρακολουθεί και κατά συνέπεια δεν εργάζομαι καλά, δεν αισθάνομαι ήσυχος. Αντιθέτως, όταν βρίσκομαι εδώ εργάζομαι καλά και αισθάνομαι ήσυχος. Ετσι μένω εδώ και βλέπω όποιον θέλω… και ίσως οργανώνω και κάτι μαζί τους». Τα παραπάνω συμπίπτουν με τα όσα είχε καταθέσει ο ενάγων σε προγενέστερη συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό «Panorama» το 1975».

        8. Ο Πλεύρης και η βία

        «Επιπλέον, ο ενάγων στις παραπάνω συνεντεύξεις εμφανίζεται ενήμερος για τις εκρήξεις βομβών στην Ιταλία, τις οποίες φαίνεται να δικαιολογεί ως μορφή δράσης των φασιστών, υποδεικνύοντας εμμέσως πλην σαφώς ως δράστες μέλη ιταλικών φασιστικών οργανώσεων. Τέλος, στις παραπάνω συνεντεύξεις του ενάγοντα αποτυπώνονται οι απόψεις του ότι «τα έθνη κατακτώνται με τη βία και με μαζικές εξεγέρσεις στην πλατεία» και ότι, όταν πρόκειται για πολιτική δράση, είναι έτοιμος να χύσει αίμα και να περπατήσει πάνω από πτώματα. Από τις συνεντεύξεις αυτές προκύπτει άμεση ιδεολογική, πολιτική και οικονομική συνεργασία του ενάγοντα με τις παραπάνω φασιστικές οργανώσεις της Ιταλίας, οι οποίες ζητούσαν από τον ενάγοντα καθοδήγηση στον τρόπο οργάνωσής τους και δράσης τους. Από τα προσκομιζόμενα από τους εναγομένους αποκόμματα των ιταλικών εφημερίδων προκύπτει ότι κάθε μετακίνηση του ενάγοντα προς την Ιταλία προκαλούσε φόβους για ακραίες ενέργειες σε βάρος της δημοκρατίας».

        9. Ο Πλεύρης και η CIA

        «Το καθεστώς της δικτατορίας στην Ελλάδα μετά την εγκατάστασή του το 1967 σε συνεργασία με τη CIA, η οποία ανησυχούσε για την άνοδο της επιρροής του κομμουνιστικού κόμματος στην Ιταλία παρείχε στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και στις νεοφασιστικές οργανώσεις που δρούσαν τότε στην Ιταλία, πληροφορίες, εκπαίδευση, υποστήριξη, συνεργασία με πράκτορες της ΚΥΠ και όπλα, με σκοπό την υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος στην Ιταλία και την εγκαθίδρυση δικτατορίας. Ο ενάγων υπήρξε κατά τα προαναφερθέντα έμπιστος των δικτατόρων, έμπειρος συνεργάτης της ΚΥΠ και με διασυνδέσεις με τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και με τις προαναφερθείσες φασιστικές οργανώσεις της Ιταλίας. Με τη δράση του αυτή προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες στα σχέδια της CIA στην Ελλάδα και στην Ιταλία και ενήργησε ουσιαστικά ως πράκτοράς της, ασχέτως της αποδείξεως της αλήθειας ή της αναλήθειας της ιδιότητας αυτής του ενάγοντος με την έννοια του μισθοδοτούμενου πράκτορα της CIA. Εξάλλου κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να αποδειχθεί από τους εναγομένους λόγω του απορρήτου της πληροφορίας αυτής».

        10. Ο Πλεύρης και η Ordine Nuovo

        «Σχέσεις του ενάγοντα και της οργάνωσής του «4η Αυγούστου» με την ιταλική φασιστική οργάνωση Ordine Nuovo αποδεικνύονται και από τις τρεις επιστολές με ημερομηνίες 26-2-1968, 11-3-1968 και 9-4-1970 αντίστοιχα που δημοσιεύτηκαν στο από 20/5/1975 φύλλο της εφημερίδας «Απογευματινή». Αποδεικνύεται ότι τα μέλη της οργάνωσης του ενάγοντα γνώριζαν και μάλιστα μεριμνούσαν για την οργάνωση του ταξιδιού ελλήνων και ιταλών νεοφασιστών στην Ελλάδα τον Απρίλη του 1968, προκειμένου να έρθουν σε επαφή πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Ιταλίας (SID) και της Ordine Nuovo με την ελληνική ηγεσία και την ΚΥΠ. Επιπλέον η οργάνωση του ενάγοντα γνώριζε για τη δημιουργία από τους νεοφασίστες Ιταλούς στρατοπέδων εκπαίδευσης των μελών τους στην Κέρκυρα υπό τη μορφή «κάμπινγκ». Η άμεση σχέση του ενάγοντα και της οργάνωσης Ordine Nuovo αναφέρεται και στο βιβλίο του Stuart Christie με τίτλο «Στέφανο Ντέλε Κιάιε -Το πορτρέτο ενός μαύρου τρομοκράτη»). Επίσης η σχέση του ενάγοντα με τις ιταλικές τρομοκρατικές φασιστικές οργανώσεις αναφέρεται στο βιβλίο που εξέδωσε ο Σύλλογος Ελλήνων Σπουδαστών Νάπολης Ιταλίας το 1976 με τον τίτλο «Φυλλάδιο Αποχουντοποίησης ΣΣΕΝ», και στο βιβλίο «La Strage di Stato» («Η κρατική ανθρωποθυσία») των Eduardo di Giovanni, Marco Ligini που εκδόθηκε στη Ρώμη το 1970. Στη σελίδα 87 του δεύτερου βιβλίου ειδικότερα αναφέρεται: «Ο τομέας Δ της CIA, που ασχολείται με τα κινήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς στην Ευρώπη, συνεργάζεται ενεργά με την ελληνική ΚΥΠ (…). Τέλος, το πραγματικό επιχειρησιακό μυαλό παραμένει στην Αθήνα στην έδρα της ΚΥΠ, επί της οδού Μπουμπουλίνας, όπου έχει το γραφείο του ο Κωνσταντίνος Πλεύρης». Από τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι όσα αναφέρονται στα ένδικα αποσπάσματα του βιβλίου του πρώτου εναγομένου σχετικά με τις σχέσεις του ενάγοντα και των ιταλικών τρομοκρατικών φασιστικών οργανώσεων ως αληθή δεν συνιστούν συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του ενάγοντος».

        Ο κ. Καρατζαφέρης, λοιπόν, δεν πρέπει να νιώθει και πολύ ευχαριστημένος με αυτό το δεδικασμένο που προκάλεσε η αγωγή του φίλου και δασκάλου του. Είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που την παθαίνει από τον Πλεύρη ο Καρατζαφέρης μέσω δικαστηρίων. Η πρώτη ήταν όταν υποχρεώθηκε να καταβάλει ένα σοβαρό ποσό στον τότε πρόεδρο του Πολεμικού Μουσείου, ο οποίος είχε αρνηθεί να παραχωρήσει την αίθουσα του μουσείου για τα κηρύγματα του Πλεύρη και δέχτηκε φραστική επίθεση από την εκπομπή του «φίρερ» στο κανάλι του Καρατζαφέρη. Η υπόθεση είχε οδηγήσει σε -προσωρινό όπως αποδείχτηκε- διαζύγιο μεταξύ των δύο εθνικοφρόνων πολιτικών ανδρών.

        Χορεύοντας με τους φασίστες

        Βέβαια, όπως έχουμε ξαναγράψει, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δεν είναι ιδεολόγος εθνικοσοσιαλιστής όπως ο στενός του συνεργάτης, ο Πλεύρης. Με τον ίδιο ζήλο που χάιδευε τ’ αφτιά των Χρυσαυγιτών κάποια περίοδο, είναι έτοιμος να τους χαρακτηρίσει σήμερα ακραίους και να δηλώσει ότι δεν έχει καμιά σχέση μαζί τους. Από την άλλη πλευρά, δηλώνει σήμερα αντίθετος με την πολιτική του Λεπέν, τον οποίο εξυμνούσε μέχρι πρόπερσι, και την ίδια στιγμή ανοίγει τη μεγάλη του αγκαλιά για να καλωσορίσει τον επίσημο εκπρόσωπο του λεπενισμού στην Ελλάδα, τον Μάκη Βορίδη (αρχηγό του «Ελληνικού Μετώπου»).

        Ο κ. Καρατζαφέρης δεν πάσχει από πολιτική σχιζοφρένεια. Απλώς η «πολυσυλλεκτικότητα» του δικού του πολιτικού ρεύματος απαιτεί τη συσπείρωση όλων των μικροομάδων της εθνικιστικής ακροδεξιάς, έτσι ώστε να μη διασπώνται οι ψήφοι και να διεκδικείται κάποιο σοβαρό μερίδιο της εκλογικής πίτας. Αλλά είναι λίγο δύσκολο να πείσει κανέναν ότι το κόμμα του δεν έχει σχέση με την ακροδεξιά, όταν ο στενός του συνεργάτης έχει πλέον τη δικαστική βούλα του φασίστα, του χουντικού, του πράκτορα της ΚΥΠ (επί χούντας) κ.λπ. Ας πρόσεχε!

        Φασιστική φαντασίωση

        Ο πολιτικός χαρακτηρισμός αποτελεί τον πυρήνα της ελευθερίας του λόγου και του τύπου και όταν θίγεται με απειλές, κυρώσεις και περιορισμούς, αναιρείται ουσιαστικά η δημοκρατική συμμετοχή των πολιτών στο ιστορικό γίγνεσθαι. Διότι η συμμετοχή αυτή προϋποθέτει την πολλαπλότητα και την πολυφωνία και συνεπάγεται τις αντιθέσεις και την αντιπαλότητα. Πολιτική κοινωνία χωρίς διαφορετικές θέσεις, που προσφέρονται στη δημόσια κριτική, αποτίμηση και αμφισβήτηση δεν είναι δημοκρατία, αλλά φασιστική φαντασίωση.

        Χριστόφορος Δ. Αργυρόπουλος

        Πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Ποινικολόγων
        Νομικός σύμβουλος του «Βήματος» και υπερασπιστής της εφημερίδας στην υπόθεση της αγωγής του Πλεύρη

        (Ελευθεροτυπία, 16/1/2005)

        http://www.iospress.gr ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

      • Ο/Η H σιδηρογροθιά του Κασιδιάρη λέει:

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Insider,
      σε παρεξήγησα.
      Άκου, σε ευχαριστώ για το ειλικρινές σου ενδιαφέρον, αλλά εμείς προτού γράψουμε κάτι το ψάχνουμε πολύ, βλέπουμε πόσο τεκμηριωμένο είναι, δεν συκοφαντούμε, είμαστε πολύ προσεκτικοί. Η ΧΑ είναι διαβόητη σε εκατοντάδες μπλογκς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο διεθνή Τύπο κλπ έχει καταγγελθεί από το σύνολο της πολιτικής μας ηγεσίας ως Ναζιστική, υπάρχει η ομολογημένη της πρακτική της αυτοδικίας, δικαστικές αποφάσεις, πληθώρα καταγγελιών, κείμενά της, βίντεο, φωτογραφίες, φυγοδικίες, δικαστικές αναβολές κλπ κλπ
      Μην ανησυχείς, έχουν γνώση οι φύλακες.
      Χαιρετάς ναζιστικά και μετά λες κύριε δικαστή, με λένε Ναζιστή;
      Αρνείσαι πως υπήρξε το Νταχάου;
      Αυτό στη Γαλλία είναι ποινιό αδίκημα.
      Κι αν ακόμη ο αργοκίνητος δικαστής που δίνει 6 αναβολές στη Σκορδέλη-αρνησιδικία;-καταδικάσει κάποιο αντιφασίστα, υπάρχει και το ευρωπαϊκό δικαστήριο.

      • Ο/Η Του κώλου λέει:

        με μύθους αυτοδικίας που διακινεί κερδίζει ψήφους η Χρυσή Αυγή.
        Τα κλασσικα παραμύθια
        Η έξωση που έγινε σε Πακιστανούς στο διαμέρισμα μιας ξαδέλφης της κουμπάρας μου
        Η εκδίκηση στους Πακιστανούς που βίασαν και σκότωσαν ανώνυμο ζευγάρι στην Κορινθία, μου τόπε ο μπατζανάκης μου

        «Έτσι κερδίζει ψήφους η Χρυσή Αυγή»

      • Ο/Η Not Out λέει:

        Αφού έχετε όλα τα τεκμήρια εναντίον τους και πιστεύετε στην ελληνική δικαιοσύνη γιατί δεν καταθέτετε επιτέλους μια γαμημένη μύνηση εναντίον τους αντί να μας ζητάτε να προωθήσουμε κείμενα σας λες και είμαστε τα χαζόπουλα του καμμένου που κάνουν like στο facebook. Δωστε μας ένα κίνητρο

      • Ο/Η Δικηγοράκος λέει:

        Επειδή μερικοί κάνουν το βλάκα.

        http://en.wikipedia.org/wiki/Golden_Dawn_(Greece)

        Scholars and media describe it as neo-Nazi[8][9] and fascist[10] although the group rejects these labels.[11

        http://www.guardian.co.uk/world/2012/may/07/neo-nazi-golden-dawn-party-greece
        Neo-Nazi party on the rise in Greece

        Far right Golden Dawn party threatens to throw out illegal immigrants after winning parliamentary seats in elections
        Share700

        Email
        Ian Traynor
        guardian.co.uk, Monday 7 May 2012 23.02 BST

        Στο κείμενο που λες είναι ξεκάθαρο πως ζητάνε να σταματήσει η Εκκλησία να ευλογεί ναζιστικές οργανώσεις, που η ιδεολογία τους και οι πράξεις μελών τους έρχονται σε αντίθεση με την ευαγγελική διδαχή.
        Βρίσκονται ήδη στη Δικαιοσύνη υποθέσεις βίας μελών τους, που παίρνουν αναβολες για διάφορες αιτίες.

        http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=461693

        Βέροια: Αναβλήθηκε η δίκη των 8 μελών της Χρυσής Αυγής

        Τραυμάτισαν 53χρονο κατά τη διάρκεια επίθεσής τους σε εμπορικό κατάστημα

        http://www.inews.gr/0/veroia-nea-anavoli-pire-i-diki-ton-8-tis-chrysis-avgis.htm

        Νέα αναβολή πήρε η δίκη των οχτώ της Χρυσής Αυγής και του ιδιοκτήτη καφενείου, για τα επεισόδια στην Βέροια το περασμένο Σάββατο με…συγκρούσεις ανάμεσα σε μέλη της Χρυσής Αυγής και ομάδα του αντιεξουσιαστικό χώρο.

        Η νέα αναβολή σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε με ένα από τα αιτήματα για να συνταχθεί η ιατρική πραγματογνωμοσύνη για τον τραυματία ιδιοκτήτη του καφενείου όπου έγινε η συμπλοκή. Η νέα εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Ιουνίου όπου θα παρουσιαστούν ξανά στο τριμελές πλημμελειοδικείο Βέροιας

        http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231199858

        Στις 3/9 η εκδίκαση στο Εφετείο Κακουργημάτων

        Νέα αναβολή στη δίκη του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη

        Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη Τετάρτη η δίκη δεν εκφωνήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου και το δικαστήριο όρισε τη διεξαγωγή της για σήμερα, Δευτέρα 11 Ιουνίου.

        http://www.star.gr/Pages/Politiki_Oikonomia.aspx?art=113641&artTitle=anavlithike_kai_pali_i_diki_kasidiari_gia_syndromi_se_listeia_

        Μετά τη νέα αναβολή όμως ορατό είναι πλέον το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων, λόγω συμπλήρωσης της πενταετίας!

        Όσον αφορά την υπόθεση για την οποία κατηγορείται το στέλεχος της Χρυσής Αυγής, τον καθηγητή Πανεπιστημίου είχε τραυματίσει ομάδα νεαρών με μαχαίρι και κλομπ, οι οποίοι του είχαν αποσπάσει το πορτοφόλι του και άλλα προσωπικά αντικείμενα και είχαν διαφύγει με αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που συγκράτησαν αυτόπτες μάρτυρες, το αυτοκίνητο αυτό φέρεται να είχε ενοικιαστεί από τον Ηλία Κασιδιάρη.

        http://avgi.unweb.me/cgi-bin/www.syriza.eu/ArticleActionshow.action?articleID=690629

        Παρωδία δικαιοσύνης για τους χρυσαυγίτες

        Λαζαρίδου Ε.
        Ημερομηνία δημοσίευσης: 24/05/2012
        Σε παρωδία απονομής της Δικαιοσύνης εξελίσσεται η ποινική αντιμετώπιση των τριών χρυσαυγιτών (σ.σ.: ανάμεσά τους και η υποψήφια της οργάνωσης στις πρόσφατες εκλογές Θέμις Σκορδέλη) που κατηγορούνται για το άγριο μαχαίρωμα τριών Αφγανών μεταναστών τον περασμένο Σεπτέμβριο, εκ των οποίων ο ένας οδηγήθηκε με βαριά τραύματα στο νοσοκομείο. Χθες η δίκη αναβλήθηκε για έκτη (!) φορά, σε μια κατά τ’ άλλα αυτόφωρη διαδικασία, ενώ παρά τον βαρύτατο τραυματισμό των Αφγανών, η κατηγορία είναι απλό πλημμέλημα για επικίνδυνη σωματική βλάβη…

        Για έκτη φορά αναβλήθηκε η δίκη της υποψήφιας της Χ.Α. Θ. Σκορδέλη και των συγκατηγορουμένων της για το μαχαίρωμα τριών Αφγανών προσφύγων
        Η αναβολή αυτή τη φορά δόθηκε καθώς οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας ο αστυνομικός Ιωάννης Δήμος, που δεν έχει κληθεί μέχρι τώρα. Είχαν προηγηθεί αναβολές για τα «ψυχολογικά προβλήματα» της Σκορδέλη, για τον κολικό νεφρού του συγκατηγορουμένου της Ι. Λουκιανού ή άλλες δικαιολογίες που προέβαλε ο τρίτος κατηγορούμενος Γιώργος Μαρκουλάκης.

        Η διαδικασία πάντως χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ήταν εξόχως αποκαλυπτική. Αρχικά δεν υπήρχε μεταφραστής και παρά το γεγονός ότι η πολιτική αγωγή πρότεινε μεταφραστή που υπέδειξαν αντιρατσιστικές οργανώσεις, το αίτημα δεν έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρή καθυστέρηση. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν με ισχυρά μέτρα ασφαλείας εντός της αίθουσας, ενώ ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, ο Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε ταυτότητα από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, που τον πλησίασε για να πληροφορηθεί για την υπόθεση, προκειμένου να της πει το όνομά του!

        Η αναβολή τελικά δόθηκε για τις 25 Σεπτεμβρίου, ακριβώς ένα χρόνο μετά το άγριο περιστατικό. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν εκτός δικαστηρίων με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Η αποχώρησή τους συνοδεύτηκε από «βροχή» πλαστικών μπουκαλιών και καφέδων που τους πέταξαν ομάδα περίπου 150 αντιεξουσιαστών και μέλη αντιφαστιστικών οργανώσεων που είχαν συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα.

        Στη συνέχεια, άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν βίαια τους συγκεντρωμένους και προκλήθηκε ένταση στον προαύλιο χώρο των δικαστηρίων καθώς το μένος των ανδρών των ΜΑΤ εκδηλώθηκε ακόμα και σε ανυποψίαστους πολίτες.

        Στο μεταξύ, την ανησυχία της για τις συνεχιζόμενες αναβολές της δίκης εξέφρασε η οργάνωση Human Rights Watch, καλώντας την ελληνική Δικαιοσύνη και την αστυνομία να αντιμετωπίσουν με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα φαινόμενα ρατσιστικών επιθέσεων.

        Με ανακοίνωσή της η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό» τονίζει: «Είναι φανερό ότι οι χρυσαυγίτες επιθυμούν η δίκη να αναβάλλεται ες αεί. Ειδικά στην παρούσα προεκλογική περίοδο, μια φρέσκια καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι το τελευταίο που θα ήθελε ο φύρερ των Ελλήνων νεοναζί Μιχαλολιάκος». Καλεί επίσης «κάθε αντιφασιστική συλλογικότητα, κάθε εργαζόμενο και νέο που δεν ανέχεται τις φασιστικές προκλήσεις, στη δημιουργία ενός ευρύτατου αντιφασιστικού μετώπου που θα πετάξει τους φασίστες έξω από την κεντρική πολιτική σκηνή, τα σχολεία και τις γειτονιές μας».

      • Ο/Η Θάνος λέει:

        http://lesvosnews.net/2012/06/21/43-136/

        Ιουνίου 21, 2012 | 68 σχόλια

        Ρατσιστικό κρούσμα στην αγορά της Μυτιλήνης

        Την Τρίτη 19/06/2012 αναρτήθηκε η παρακάτω καταγγελία ( επώνυμα στο προφίλ χρήστη του facebook) που προκαλεί αίσθηση:

        ‎…η μικρή μας πόλη. Αγορά Μυτιλήνης. Τα μαγαζιά έχουν κλείσει αλλά έχει κόσμο ακόμη. Περνώ με το μηχανάκι… ένα άλλο παπάκι είναι σταματημένο. Ένας με ξυρισμένο κεφάλι σταματά έναν αφρικανό και του ρίχνει ένα χαστούκι. Ο άνθρωπος έκπληκτος ψελίζει κάτι… Ρωτώ τον καράφλα τι έγινε. “Τίποτα πήγαινε” απαντά με το μάτι να γυρίζει… φοβήθηκα κανένας άλλος δεν αντέδρασε… έφυγα. Βρήκα τον μετανάστη παρακάτω τον ρώτησα τι έγινε… ούτε που είχε καταλάβει γιατί τον χτύπησαν. Απλά τον χτύπησα στην πλάτη…. αυτό μπόρεσα να κάνω. Φοβήθηκα…

        68 σχόλια στο “Ρατσιστικό κρούσμα στην αγορά της Μυτιλήνης”

        Απάντηση

        otinanai

        Ιουνίου 21, 2012 στις 11:37#
        φτανει ο υπνος: τσακιστε τους φασίστες σε καθε γειτονια

        Απάντηση

        κλειω

        Ιουνίου 21, 2012 στις 12:34#

        Τους ψηφίσαμε. Τώρα θα τους “λουστούμε”. Κι ακόμα είναι η αρχή…

        Απάντηση

        halice

        Ιουνίου 21, 2012 στις 13:06#

        εγώ δεν τους ψήφισα και μάλιστα τους πολεμάω καιρό τώρα. Ούτε ο μμετανάστης που έφαγε ξύλο, μάλλον δεν τους ψήφισε. Αυτοί που τους ψήφισαν δεν θα λουστούν τίποτα, μάλλον όλες οι υπόλοιπες θα την πληρώσουμε. Πρέπει να τους καταδικάσουμε κοινωνικά. Να τους κανουμε ρόμπα όπου τους βρίσκουμε, να τους αποκλείουμε κοινωνικά για να καταλάβουν ότι δεν έχουν κανία σχέση με την κοινωνία. Και όπου μπορούμε να τους ρίξουμε και στο λιμάνι καμιά ώρα. Ας οργανωθούμε τώρα πριν να είιναι πολύ εργά , αν δεν είναι ήδη…

        Απάντηση

        Στεργιος

        Ιουνίου 21, 2012 στις 13:16#

        Ε την επομενη φορα, φίλε ελπίζω οτι καποιος θ αντιδράσει στους νεους μπράβους-νταβαδες που μπουκαραν με το ετσι θέλω στη ζωή μας.Απλά αναρωτιέμαι πόσο εχουμε διαβρωθεί , ακομα και στη Μυτιλήνη ωστε αυτό το διεστραμμένο πράγμα που πουλάει και το κομμα της Χρυσής Αλητείας,τη τυφλή βία εναντίον όλων,να το προσπερναμε και στην ουσια να το υποθαλπτουμε.

        Απάντηση

        maria m

        Ιουνίου 21, 2012 στις 13:30#

        δεν έπρεπε να φοβηθείς….θα έβρισκες και αλλους συμπαραστάτες σιγουρα. και δεν σου μιλάω για ξύλο αλλα τουλάχιστον για απώθηση και καταγγελία στις αρχές….. το άδικο δεν το θελει ο κόσμος. εγω προετοιμάζομαι για τετοιες φασεις ηδη απο το μάιο……..

        Απάντηση

        Στρατής
        Ας καταλάβουν τα ναζάκια πως είναι μικρή η κοινωνία μας και όλα μαθαίνονται. Και είμαστε πολλοί αυτοί που δεν θα επιτρέψουμε ναζιστικές λογικές στο νησί μας. Αν θέλουν να ξεκινήσουν πόλεμο ας ξεκινήσουν. Να δούμε ποιοι θα φύγουν κολυμπώντας.

      • Ο/Η Hitler was gay λέει:

        http://www.guardian.co.uk/world/2012/jun/02/greek-neo-nazi-golden-dawn

        MPs from Greek neo-Nazi party Golden Dawn arrested over racist attack

        Fears grow that Greece’s far right is targeting immigrants in runup to crucial elections
        Share

        Email

        Paul Hamilos in Athens

        guardian.co.uk, Saturday 2 June 2012 22.20 BST

        Greece’s neo-Nazi Golden Dawn party, led by Nikos Michaloliakos, won 21 seats in last month’s election. Photograph: Petros Giannakouris/AP

        Two newly elected MPs from the neo-Nazi Golden Dawn party were among six people arrested over an attack on a Pakistani man in Athens, in the latest in a series of incidents that have raised fears that Greece’s immigrants are being targeted in the runup to this month’s crucial elections.

        Ilias Panagiotaros and Ioannis Vouldis were briefly held alongside the daughter of Nikos Michaloliakos, Golden Dawn’s leader, but were later released. According to police, the attack took place late on Friday when a group involved in a protest turned on a 31-year-old Pakistani bypasser

        http://www.guardian.co.uk/world/2012/jun/02/greek-neo-nazi-golden-dawn

  25. Ο/Η eklag λέει:

    Σαμαράς->στο νοσοκομείο
    Ράπανος->στο νοσοκομείο
    Κουβέλης->ανοσία στα βουντού

  26. Ο/Η eklag λέει:

    Αγαπητέ papoylis,
    στον 1ο και να με παραπέμψετε δεν θα πάω καλοκαιριάτικα!
    να υποφέρω με τις απαρχές της πόλης και τον μετα-ιστορικό άνθρωπο,
    όσο για τον 2ο,ανακάλυψα τα καλά του διαλογισμού και της γιόγκα
    πριν ανακαλύψω αυτόν.
    (Το Ζεν δεν είναι πολυτέλεια αλλά προ’υ’πόθεση ζωής στην Ελλάδα σήμερα.)

  27. Ο/Η νίκος λέει:

    Δεν το λέω για να το παίξω έξυπνος, αλλά μου φαίνεται ότι αυτό το προξενιό των τριών κομμάτων έκανε μπαμ ότι θα κατέληγε σε γάμο εάν δεν έβγαινε πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν προφανές.
    Τώρα, όσο ουτοπικό μπορεί να φανεί ή και να μην συμφωνούν οι πολλοί (ίσως) η άποψη μου είναι ότι θα έπρεπε όποιος ασχολείται με την πολιτική να ασχολείται έως δύο χρόνια. Εάν στη συνέχεια θα θέλει να συνεισφέρει και άλλο στην κοινωνία υπάρχουν και άλλοι τρόποι. Το τωρινό σύστημα γεννάει επαγγελματίες πολιτικούς, μαφιόζικες σπείρες, γενεές πολιτικών λόγω επώνυμου και μόνο, κ.α. Σίγουρα, αυτό θέλει αρκετό χρόνο για να γίνει, αλλά πρέπει να αρχίσουμε να το συζητάμε.

  28. Ο/Η eklag λέει:

    Κάτι μου λέει ότι συμφωνούμε και σε άλλα π.χ.
    ότι με 2-1 προς ώρας,η σχέση πολλών με το Ζεν διέρχεται κρίση!

  29. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Που πήγαν οι πίνακες του Αλέξανδρου Ιόλα;

    • Ο/Η Φανούριος Κουνέλης λέει:

      http://www.lifo.gr/mag/features/3139

      Αλέξανδρος Ιόλας: Το εξέχον θήραμα του αυριανισμού
      ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΑΡΙΔΗ
      28.3.2012

      ###############

      Με πρώτη και καλύτερη την «Αυριανή», την εφημερίδα που εξέφραζε εκείνη την εποχή τον πιο φαύλο και φασίζοντα λαϊκισμό, ξεκίνησε ένας ανελέητος πόλεμος εναντίον του Ιόλα με τους πλέον χυδαίους χαρακτηρισμούς. Για χρόνια δεν περνούσε εβδομάδα που να μην ασχοληθεί μαζί του. Ίσως με κύριο στόχο τον Καραμανλή, καθώς ανάλογο πόλεμο είχε κηρύξει και στον άλλο του φίλο, τον Μάνο Χατζιδάκι. Την ακολούθησε σχεδόν ολόκληρος ο ελληνικός Τύπος, με τη συνδρομή δημοσιογράφων της προοδευτικής, κυρίως, παράταξης. Μερικοί τίτλοι ήταν «Ο σάπιος Ιόλας και η σαπίλα των άλλων», «Υψηλή σαπίλα: Ασέλγειες και ναρκωτικά», «Καλός κόσμος και υπόκοσμος στην αγκαλιά του Ιόλα», «Γνωστοί Αθηναίοι σε όργια του Ιόλα. Παραπέμπονται για πορνεία – παιδεραστία». Ποιοι υπέγραφαν τα ρεπορτάζ; Εκτός από τον Μάνο Χάρη, που το είχε αναγάγει σε προσωπική βεντέτα, ασχολήθηκαν, μεταξύ άλλων, και ο Αιμίλιος Λιάτσος, η Αγγελική Νικολούλη, ο Άρης Πορτοσάλτε, ο Θοδωρής Δρακάκης αλλά και ο Γιώργος Μαύρος. Ο Ιόλας, χωρίς να πολυκαταλαβαίνει, έδινε όλο και περισσότερη τροφή με όλο και πιο κραυγαλέες εμφανίσεις και δηλώσεις.

      ####################

      Όλα αυτά την ίδια εποχή, πάνω κάτω, που η γαλλική δημοκρατία τον τιμούσε με το παράσημο της Λεγεώνας της Τιμής και η «Le Monde» κι η «Liberation» έγραφαν ύμνους γι’ αυτόν με αφορμή τη μεγάλη έκθεση της συλλογής της Ντομινίκ ντε Μενίλ, της οποίας ήταν δημιουργός. Ο ίδιος ο Ιόλας ξενάγησε στα εγκαίνια τον Μιτεράν και τον Ζακ Λανγκ.

      ###############

      Τόσο η συλλογή όσο και η γκαρνταρόμπα του λεηλατήθηκαν. Τα αρχαία φυγαδεύονταν στο απέναντι σπίτι και κούτες έφευγαν ως οικοσκευή με προορισμό την κόρη της Σύλβια ντε Κουέβας στην Αμερική. Φυσικά, προτού τεθεί θέμα φόρου κληρονομιάς. Κάποιες κατασχέθηκαν στην αποθήκη της μεταφορικής εταιρείας. Ο βιογράφος του Σταθούλης λέει: «Θεωρώ ηθικό αυτουργό τον Φώτη Κουβέλη, ο οποίος, ως πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, είχε οριστεί μεσεγγυούχος της περιουσίας και δεν έκανε τίποτα να την προστατεύσει».

  30. Παράθεμα: ΦΩΤΗΣ – ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΤΟ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΡΟΤΕΣΚΟ « ΤΑ ΦΩΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

  31. Ο/Η laskaratos λέει:

    Η ΔΗΜΑΡ ζητά στο πρόγραμμα της:

    «Την πλήρη κατάργηση του Θρησκευτικού όρκου, σύμφωνα με το πνεύμα των περισσοτέρων Εκκλησιών και Θρησκειών, από την πολιτική, διοικητική και δικαστική ζωή της χώρας. Την αντικατάστασή του με λογοδοσία στην «Τιμή και τη Συνείδηση» και την υποχρέωση της διαφύλαξης του Συντάγματος και την υπακοή στους Νόμους του Κράτους».

    Ο αρχηγός της, οι προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ βουλευτές της και οι 4 προσκείμενοι στη Δημάρ υπουργοί έδωσαν θρησκευτικό όρκο.
    Ασχολίαστο!

    • Ο/Η Επ.Π. λέει:

      Στην τελευταία έναρξη της βουλής, οι χρυσαυγίτες βουλευτές δεν εγέρθησαν κατά την ορκωμοσία των μουσουλμάνων συναδέλφων τους (και δεν υπέστησαν καμία συνέπεια). Μετά απο αυτό το προηγουμενο, προτείνω στην προσεχή έναρξη της βουλής, όσοι βουλευτές είναι άθεοι, ή έστω άθρησκοι, να μην εγερθούν κατά την ορκωμοσία όλων των θρήσκων (συμπεριλαμβανοένων και των χριστιανών) συναδέλφων τους.

  32. Παράθεμα: naftilos.info » Blog Archive » ΦΨΤΗΣ – ΦΑΝΟΥΡΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ

  33. Ο/Η offshore bank account λέει:

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στις προθέσεις του κ. Βενιζέλου είναι να αξιοποιήσει περιφερειακά στελέχη που δεν συνδέονται άμεσα με το ΠΑΣΟΚ, όπως για παράδειγμα ο Γιώργος Ζανιάς, ο Γιάννης Στουρνάρας, η Λίνα Μενδώνη και ο Ναπολέων Μαραβέγιας.

  34. Ο/Η silver price λέει:

    ΠΑΣΟΚ: Και πολλά πήρε. Η συμμετοχή του στην κυβέρνηση θα του δώσει πόντους όσο παραπονεμένος και αν το παίζει ο Βαγγέλης. Οι βαθέως βαθιοι πασόκοι αναμένεται να επιστρέψουν. Το ΠΑΣΟΚ εφαγε χοντρο πλήγμα αλλά δικαιούται να ελπίζει πως δεν τελειωσε ακόμα πολιτικά.

  35. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://artfullyonsaturday.wordpress.com/2012/08/29/%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%af%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%b1%ce%bf%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82/

    Ο Επίσκοπος της Λαοδικείας
    από Effi Yannopoulou

    Επισκεπτόμενος τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, ο Φώτης Κουβέλης κατά την έξοδο επιδίδεται σε δηλώσεις. Μεταξύ αυτών η φράση: «Η προστασία της ζωής του πολίτη δεν μπορεί να υποκαθίσταται από κανέναν εξωθεσμικό μηχανισμό, ούτε από κείνους οι οποίοι αυτόκλητα αναλαμβάνουν την προστασία της ζωής των ελλήνων πολιτών, αλλά ούτε και από αυτόκλητες (sic!) υπερασπιστές των ξένων πολιτών που βρίσκονται στη χώρα μας». Ορθά ομιλεί ο κ. Κουβέλης, η προστασία της ζωής του πολίτη ούτε πρέπει ούτε μπορεί να υποκαθίσταται από κανέναν εξωθεσμικό μηχανισμό· μόνο που άλλο είναι το ζουμί της δήλωσης: για μια ακόμη φορά εξισώνονται τα «άκρα», φασίστες που μαχαιρώνουν μετανάστες και «αυτόκλητοι υπερασπιστές» των ξένων που… αλήθεια τι ακριβώς κάνουν; Αλληλεγγύη, υπεράσπιση του αδυνάτου, διεκδίκηση των δικαιωμάτων του, είναι λέξεις εξόριστες πλέον από το λεξιλόγιο του κ. Κουβέλη, ο οποίος έχει παγιώσει πλέον ένα προσωπικό ιδιόλεκτο, την «κουβελική», μια γλώσσα σωστή, λόγια, στρογγυλεμένη, υπεύθυνη, πιστεύοντας πως παρακάμπτει έτσι ανώδυνα τους σκοπέλους των συγκρούσεων και της πόλωσης. Αντίστοιχα εκφράζεται και για τον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας, μια «συνεχής διαδικασία η οποία ποτέ δεν πρέπει να σταματήσει».

    Και στο νου έρχονται τα λόγια του ευαγγελιστή, όταν, στην Αποκάλυψη, απευθύνεται στον Επίσκοπο της Λαοδικείας: «Οίδά σου τα έργα, ότι ούτε ψυχρός ει ούτε ζεστός· ούτως ότι χλιαρός ει, και ούτε ζεστός ούτε ψυχρός, μέλλω σε εμέσαι εκ του στόματός μου». Κάποτε βρίσκαμε τον κ. Κουβέλη πληκτικό, σήμερα πλέον ο εμετικός λόγος του τού χαρίζει επάξια τον τίτλο του Επισκόπου της Λαοδικείας.

    Σχόλιο από το «Πρόχειρο» του UNFOLLOW #8, που κυκλοφορεί στα περίπτερα ως και την Κυριακή 2/9.

  36. Ο/Η papoylis λέει:

    και μετά Λ. σε ενοχλεί η επίδοση του τσιπρόπουλου στα γλωσσικά

    ΥΓ η παρατήρηση εκκινεί από την ευστοχη ανάλυση του φανούρειου ιδιόλεκτου από τη κυρία Γιαννοπούλου 🙂

  37. Ο/Η simon λέει:

    Το μόνο στο οποίο είχε δίκαιο ο αλήστου μνήμης παπατζής ο β΄ ήταν για τους «αριστερούς των σαλονιών».

  38. Ο/Η H Φωτεινή του Φώτη λέει:

    Μύδρους κατά του Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός, που ζήτησε την άμεση παραίτηση του προέδρου του κόμματος (ο δεύτερος μετά τον Βασίλη Οικονόμου) και άφησε αιχμές ακόμη και για το ρόλο της συζύγου του κ. Κουβέλη, Φωτεινής. «Όφειλε να είχε ήδη παραιτηθεί, θέτοντας την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος, μετά το καταστροφικό αποτέλεσμα για τη ΔΗΜΑΡ», είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM και ζήτησε από τον πρόεδρο του κόμματος να τον ακούσει τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, Φωτεινή. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους τι εννοεί με τη φράση «και ο Φώτης και η Φωτεινή» διευκρίνισε πως αναφέρεται στη σύζυγο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ η οποία, όπως είπε, έχει άποψη για όσα συμβαίνουν στο κόμμα. «Ελπίζω να ακούσει ο Φώτης και η Φωτεινή. Είχε συμμετάσχει στα πάντα και ελπίζω να ακούνε και να καταλάβουν τι έλεγα τόσους μήνες», είπε.

    «Θα είναι μεγάλη ντροπή στα χέρια του Κουβέλη να πεθάνει η Ανανεωτική Αριστερά του Λεωνίδα Κύρκου, του Μιχάλη Παπαγιαννάκη, του Γρηγόρη Γιάνναρου και του Μπάμπη Δρακόπουλου», τόνισε. Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ επέρριψε ευθύνες στον Φώτη Κουβέλη αλλά και την ηγετική του ομάδα για τους χειρισμούς τους, λέγοντας πως «πήγαν το κόμμα στην ίδια κατηγορία με τους Κυνηγούς και κόμματα τύπου Πουλάω Οικόπεδα». «Έπρεπε ο κ. Κουβέλης να είχε πάρει πρωτοβουλίες για την Κεντροαριστερά τότε που είχε 6 με 6,5%, ενώ τώρα που έχει πάει στο 1%, την πρωτοβουλία την έχει ο Βενιζέλος» ανέφερε. Κατηγόρησε επίσης τον Φώτη Κουβέλη ότι κάνει εσωτερικές διαπραγματεύσεις για να διασωθεί στην ηγεσία, ενόψει της συνεδρίασης των οργάνων την Παρασκευή. Είπε μάλιστα ότι δεν προτίθεται να πάει στη συνεδρίαση αλλά δεν απέρριψε το ενδεχόμενο να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή.

  39. Ο/Η Liberal λέει:

    Φώτης Κουβέλης: «Μόνη λύση η συσπείρωση γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ»

    Monday, 31 August

  40. Ο/Η Ακραίος Κεντρώος λέει:

    http://grpost.blogspot.gr/2015/12/blog-post_31.html?spref=fb

    Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου 2015
    Ο Φώτης ή Φανούρης ή απλώς ο μικρός Κουβέλης…

    Γράφει
    ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

    Ήταν ακριβώς πριν έναν χρόνο.
    Ο γέρο Φώτης ή Φανούρης Κουβέλης έχασε την ευκαιρία να καταστεί ο πιο υπεύθυνος και σώφρων Αριστερός του τόπου.
    Με μια από τις γνωστές «εμπρός –πίσω» κινήσεις του, αρνήθηκε να πει στη Βουλή το όνομα «Σταύρος Δήμας» κι η χώρα οδηγήθηκε στα τάρταρα και στη λαίλαπα του Τσίπρα, του Βαρουφάκη, της Ζωής, του Λαφαζάνη, του Στρατούλη, της Χριστοδουλοπούλου, του Καμμμένου, του Κουίκ και των άλλων ιδεοληπτικών, σταλινιστών, εθνικοσοσιαλιστών, αγράμματων υστερικών μουλάδων.

    Κι όμως, ήταν ο άνθρωπος που με περισσή υπευθυνότητα στήριξε την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, αλλά δεν
    άντεξε επί μακρόν να παραμένει σοβαρός , υπεύθυνος και κυρίως χρήσιμος για τον τόπο.
    Κι όμως, αυτός ο άνθρωπος θα ήταν σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν δεν έκανε πάλι «εμπρός – πίσω» στην καταφατική απάντηση που είχε δώσει από τον Αύγουστο (2014) στους Σαμαρά και Βενιζέλο.
    Ποιοι τον μετέπεισαν;
    Ποιοι τον κατέστησαν μοιραίο, άβουλο και πολιτικό ρετάλι στο τέλος της πολιτικής του διαδρομής;
    Ποιοι τον χρησιμοποίησαν κι εν συνεχεία τον πέταξαν με κλωτσιές στο περιθώριο;
    Ποιοι τον ανάγκασαν από τα δυσώδη και θλιβερά βοθρολύματα του πολιτικού παρασκηνίου;
    Ποιοι τον κατέστησαν συμπαίκτη των παραστάσεων του Λαζόπουλου και του Χαϊκάλη ή της Ξουλίδου, με τους δήθεν χρηματισμούς βουλευτών κι άλλα παρόμοια;

    Κι όμως.
    Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν ο μικρός αυτός πολιτικός άνδρας είχε πράξει το αυτονόητο;
    Να στηρίξει, δηλαδή, τη χώρα του κι όχι τις επιδιώξεις των δραχμολάγνων;
    Πολύ περισσότερο αφού η χώρα πορευόταν ήδη σε ρυθμούς ανάπτυξης, τους μεγαλύτερους στην Ευρωζώνη, συμφώνως με τα στοιχεία της Eurostat, αλλά και συμφώνως με τις εκθέσεις της Τραπέζης της Ελλάδος και του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής και το 2015 θα έκλεινε με ανάπτυξη άνω του 3% και συνεχή πρωτογενή πλεονάσματα;
    Και την ανεργία να υποχωρεί κάτω του 22%, δηλαδή περισσότεροι από 330 χιλιάδες άνεργοι Έλληνες θα έβρισκαν δουλειά;
    Κι όμως, αυτός ο μικρός άνδρας, είπε ότι δεν ψηφίζει «Σταύρο Δήμα» για να… βγούμε από τα …επάρατα μνημόνια.
    Όπως επαγγελόταν ο Τσίπρας κι η Αριστερή ουτοπία του.

    Να πούμε κι άλλα;
    Αν δεν έλεγε «όχι» στην εκλογή Προέδρου ο δήθεν σοβαρός Κουβέλης, η χώρα θα έβγαινε μαθηματικά από τα μνημόνια και το κυριότερο θα είχε πρόσβαση στο «καυτό» πακέτο του Γιουνκέρ, αλλά στο «ζεστό» χρήμα του Ντράγκι.
    Οι Έλληνες δεν θα είχαν υποστεί τα μοιραία για την οικονομία capital controls ενώ το δημόσιο θα είχε τουλάχιστον 30 δισεκατομμύρια ευρώ στο χαρτοφυλάκιό του, από τις αξίες των τραπεζικών μετοχών που εξαϋλώθηκαν από την ανακεφαλαιοποίηση των Τσίπρα –Καμμένου.
    Χώρια που ο ΕΝΦΙΑ θα ήταν ήδη πιο χαμηλός κατά 20%.
    Χώρια που οι επιχειρήσεις δεν θα στέναζαν από την νέα φορολογία.
    Χώρια που θα είχε εφαρμοστεί το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
    Χώρια που είναι βέβαιο ότι δεν είχαμε μπλέξει κι εμείς κι η Ευρώπη με τα εκατομμύρια προσφύγων που ξαφνικά είδαν από την κυρά Τασία φως και μπήκαν…

    Φώτης – Φανούρης Κουβέλης.
    Μοιραίος, μικρός, άβουλος.
    Απολίθωμα ενός κόσμου που δεν θέλει να προχωρήσει ο τόπος μπροστά και να παραμένει εσαεί στην υστέρηση…
    http://news247.gr/eidiseis/koinonia/h-orthodoksh-ekklhsia-ths-voylgarias-kalei-thn-kyvernhsh-na-stamathsei-na-dexetai-metanastes.3687017.html

  41. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ξεφτιλισμένε μπαρμπα-Φώτη, υφυπουργέ του Ψεκασμένου ακροδεξιού!

  42. Παράθεμα: Ο σ. Καμμένος για σ. Φώτη-Φανούρη Κουβέλη: «Πατερίτσα, ο άρχοντας των μαξιλαριών» | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  43. Παράθεμα: Στις 22.06.2012 γράφαμε: Φώτης-Φανούρης Κουβέλης: Το τραγελαφικό και το γκροτέσκο | Ασμοδαιος

  44. Ο/Η Μιζαδόρος λέει:

    Νέα σκευωρία. Λάσπη στον ανεμιστήρα. http://m.naftemporiki.gr/story/1325800/mizes-se-politika-kommata-gia-erga-tou-metro-tis-athinas-tin-periodo-2003-2007

    Κε Ρόιδη απολύψτε κ αυτή τη νέα σκευωρία που έστησε ο Τσίπρας με τους Γερμανούς αυτή τη φορά! Όχι άλλη λάσπη για το Πασοκ κ τη ΝΔ…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.