Η νοσηρότητα του νεοελληνικού Ναζισμού

Τα ξυρισμένα τους κεφάλια, το γυμνασμένο ή το ξεχειλωμένο από το πάχος σώμα τους, τα πελιδνά τους πρόσωπα, που είναι παγερές μάσκες μίσους, η προφανής συναισθηματική τους αναπηρία…

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Ζούμε τη διαστροφική τυφλή οργή του «ανθρωπάκου», ζούμε τη «μαζική ψυχολογία του φασισμού». Έχει μιλήσει ο Βίλχελμ Ράιχ κι εμείς δεν έχουμε τίποτα να προσθέσουμε εκτός από την ιστορική και τη βιωμένη εμπειρία μας, ως μεταγενέστερων, που τον επιβεβαιώνουν. Προσωπικά αισθάνομαι πως η χώρα μας δέσμια των κακοφορμισμένων αθεράπευτων χρόνιων πληγών της, έχει πάρει ένα αυτοκαταστροφικό κατήφορο που μπορεί να την οδηγήσει ακόμη και στο στόμα του τέρατος. Ελπίζω όμως στον υγιή άνθρωπο, στην αρετή που θα επαναστατήσει, στη δίκαιη και λογική οργή που θα εκδηλωθεί, στους δημοκρατικούς πολίτες που δεν θα μείνουν άπραγοι θεατές.

Δηλαδή τι να προσθέσουμε; Το ξέραμε το νιώθαμε το έχουν καταγράψει συγγραφείς και ιστορικοί. Ένα ποσοστό των συμπολιτών μας είναι νοσηρά ηλίθιο ή ψυχικά διεστραμμένο. Οι λαϊκές μάζες αντί να εξεγερθούν συγκροτημένα και ορθολογικά απέναντι στην αδικία της εξουσίας, επιλέγουν να συμμορφώνονται με την κυρίαρχη τάξη πραγμάτων όλο και πιο πολύ και να αυτοκαταστρέφονται. Η νεοελληνική κοινωνία έχει βρει τον αποδιοπομπαίο τράγο, το εξιλαστήριο θύμα στο πρόσωπο του φουκαρά μετανάστη, δεν την εξοργίζει ο βλάσφημος χρυσοντυμένος  δεσπότης, την ερεθίζει ο ρακένδυτος ξένος παρίας. Αν υπήρχε στις ψυχές αυτών των ανθρώπων ίχνος ευγένειας, αν υπήρχε κόκκος αρετής, ο μετανάστης θα γεννούσε μόνο την αλληλεγγύη γι’ αυτόν και την οργή για τις αιτίες που τον έφεραν εδώ. Ο ανθρωπάκος δεν καταλαβαίνει ότι αύριο μετανάστης θα είναι ο ίδιος ή ο γιός του, πως ο ίδιος αργά ή γρήγορα, στην ατυχία του, στην αρρώστια του, στη φτώχεια του, στα γηρατειά του,  θα χρειαστεί την αλληλεγγύη της οργανωμένης σοσιαλιστικής Κοινωνίας και των καλών συνανθρώπων του και τότε θα εισπράξει το μίσος των παρανοϊκών που τώρα ψηφίζει για να τον πετάξουν στον Καιάδα τους. Το τυφλό του μίσος, αυτό που δείχνει τώρα, τη δύσκολη ώρα ποιος πραγματικά είναι, τώρα που δεν έχει την πολυτέλεια της υποκρισίας, διψάει για το αίμα του αρνιού και γοητεύεται από το μαχαιροβγάλτη λυσσασμένο λύκο, έχοντας έτσι την ψευδαίσθηση πως αυτός δεν θα γίνει ποτέ σφάγιο, αλλά εντάχθηκε για πάντα στην τάξη των ορνέων. Δεν ξέρει όμως πως αυτά θα τον φάνε γιατί είναι ένα ψοφίμι, γιατί αρνείται να γίνει αητός και να πετάξει πάνω από τα ταπεινά του ένστικτα.

Ποιοι επανδρώνουν τις τάξεις των ναζιστικών μαύρων λύκων;

Όσοι κακοποιήθηκαν από μικρά παιδιά, αυτοί που ξυλοκοπήθηκαν ή βιάστηκαν από συγγενείς, άνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν αγαπήθηκαν ή δεν μπορούν να αγαπήσουν,  καταναλωτές ψυχοφαρμάκων, ψυχωτικοί ή απλά νευρωτικοί που τρέφονται με μίσος, καταφρονεμένοι που κρύβουν μέσα τους συσσωρευμένη τυφλή οργή, κρυφά ομοφυλόφιλοι άντρες που μη έχοντας τη γενναιότητα και την ειλικρίνεια του ομοφυλόφιλου ακτιβιστή, διοχετεύουν τη λατρεία τους για το φύλο τους στα γυμναστήρια, στις αντρικές παρέες, στις ειδικές δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας και στις ναζιστικές συμμορίες.

Τα ξυρισμένα τους κεφάλια, το γυμνασμένο ή το ξεχειλωμένο από το πάχος σώμα τους, τα πελιδνά τους πρόσωπα, που είναι παγερές μάσκες μίσους, η προφανής συναισθηματική τους αναπηρία, δεν μπορούν να κρύψουν τη δειλία τους το φόβο τους που αγγίζει τον πανικό, το κατεστραμμένο νευρικό τους σύστημα που στην πρώτη πίεση ή απειλή ή αποκάλυψη των κρυφών τους απωθημένων, εκρήγνυται και χτυπάει ακόμη και γυναίκες, την ανανδρία τους να δρουν πολλοί μαζί σε βάρος των πιο αδύναμων φουκαράδων, των μεταναστών.

Δειλοί προς ένα πολιτικό σύστημα που τους χρησιμοποιεί ριψοκινδυνεύοντας να χάσει το έλεγχό τους, γιατί το τέρας του τυράννου που τρέφεται με τις σάρκες των υπηκόων του, δεν ελέγχεται απόλυτα σχεδόν ποτέ, τρέχουν να φιλήσουν το παχουλό χέρι του διεφθαρμένου άρπαγα Αρχιερέα με την αγιαστούρα, να υποκλιθούν στον ισχυρό της ημέρας, να κλείσουν το μάτι στο δικαστή, στον επίσκοπο, στον αστυνόμο, στο στρατηγό, στο μεγαλοβιομήχανο, στο μεγαλοτραπεζίτη, στον πολιτικό (αυτοί βέβαια ξέρουν), και να δηλώσουν ανατροπείς του συστήματος για να δώσουν άλλοθι επαναστατικό στο χυδαίο όχλο των γεννημένων δούλων και συμπλεγματικών που θέλουν να έχουν την ψευδαίσθηση πως είναι Άρειοι, άντρες, πολεμιστές.

«Δεν θέλεις να γίνεις αητός, Ανθρωπάκο. Γι’αυτό σε τρώνε τα όρνεα. Φοβάσαι τους αητούς κι’ έτσι ζεις κοπαδιαστά και κοπαδιαστά εξολοθρεύεσαι. Γιατί μερικά από τα κοτόπουλα σου έχουν κλωσήσει αυγά όρνεων. Και τα όρνεά σου έχουνε γίνει οι Φύρερ σου ενάντια στους αητούς, τους αητούς που θελήσανε να σε οδηγήσουν σε μακρινότερες, πιο υποσχόμενες αποστάσεις. Τα όρνεα σε δίδαξαν να τρως ψοφίμια και να’ σαι ικανοποιημένος με ελάχιστα σπυριά σιτάρι. Σ’ έμαθαν και να ωρύεσαι «Ζήτω, ζήτω, το Μεγάλο Όρνεο!». Τώρα λιμοκτονείς και πεθαίνεις κι’ ακόμη φοβάσαι τους αητούς που κλωσάνε τα κοτόπουλά σου»

«Θα σου πω γιατί γελούν μαζί σου, ανθρωπάκο… To σκεπτικό σου πάντα χάνει την ουσία. Μου θυμίζεις δεινό σκοπευτή που σκόπιμα χάνει το κέντρο του στόχου, από καπρίτσιο. Διαφωνείς; Θα σου το αποδείξω. Αν η σκέψη σου επικεντρωνόταν στην ουσία, θα ‘χες γίνει κύριος της ζωής σου από καιρό »
(«Άκου ανθρωπάκο»-1953).

This entry was posted in Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

60 Responses to Η νοσηρότητα του νεοελληνικού Ναζισμού

  1. Ο/Η κωστας λέει:

    ειναι επισης πολυ λυπηρο περαν του ψυχογραφηματος των κλουβιων μυαλων η ανεκτικοτητα μερους της κοινωνιας απεναντι στον φασισμο.
    η πληρης περιφρονηση σε ολες τις εκφανσεις -εργασια,γειτονια-παντου-πρεπει να ειναι η απαντηση ολων των πολιτων που δεν θελουν να εκτρεφουν αυγα φιδιων

  2. Ο/Η eklag λέει:

    »Burn After Reading»-Αδερφοί Coen
    και μόνο για τον απολαυστικό Τζον Μάλκοβιτς
    και τον αιώνια χαμένο αγώνα του με τον ανίκητο αντίπαλο:
    την Απύθμενη Ανθρώπινη Βλακεία ΟΛΩΝ των Υποκριτών και Φαρισαίων.

  3. Ο/Η Κρινιώ λέει:

    http://vathikokkino.com/2012/06/%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%87%cf%84%cf%8d%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b1%ce%b9%ce%b3%cf%8d%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%88%ce%b1%cf%81%ce%ac%ce%b4%ce%b5/

    Περί βίας »
    Ποιος χτύπησε τους Αιγύπτιους ψαράδες;
    13/06/2012 – 02:13 | Χωρίς σχόλια
    Προκαταβολική «ανάληψη ευθύνης»;

    Σε προεκλογική εκδήλωση της Χρυσής Αυγής σε καφετέρια του Περάματος(;), ο υποψήφιος βουλευτής της φασιστικής συμμορίας Ιωάννης Λαγός, περίπου προαναγγέλλει την φρικιαστική ρατσιστική επίθεση που έγινε σε βάρος τεσσάρων Αιγυπτίων ψαράδων, εργαζόμενων στην ιχθυόσκαλα, στις 3.00 περίπου τη νύχτα στο σπίτι τους στο Πέραμα στα σύνορα με το Κερατσίνι.

    Δείτε για το ρατσιστικό αυτό έγκλημα εδώ και εδώ.

    Δείτε όμως και την ομιλία του Ι. Λαγού (από τα λεγόμενά του: «θα μπούμε στη βουλή με μεγαλύτερο ακόμα ποσοστό αυτή τη φορά», συμπεραίνουμε πως είναι πρόσφατη). Αναφέρει ότι «έχουμε κάνει, έχουνε γίνει κάποιες ενέργειες, πριν ακόμα μπούμε στη Βουλή, χωρίς καμία επιδότηση, …προσπαθούμε να βγάλουμε έξω τους πακιστανούς και τους αλλοδαπούς …αυτά δεν είναι υποσχέσεις και φοβέρα της στιγμής… όσο υπάρχει ένας ξένος, ένας λαθρομετανάστης, κάποιος Έλληνας είναι άνεργος εκείνη τη στιγμή. … Έχουμε γίνει δέκτες παραπόνων για κάποια θέματα που έχετε εδώ στην ιχθυόσκαλα, στο Κερατσίνι, με τους Αιγύπτιους που κάνουν ό, τι θέλουν, που πουλάν τα ψάρια όπως θέλουν, που τα παίρνουν από όπου θέλουν, γενικά δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ε, λοιπόν, εμείς τους λέμε ότι από δω και πέρα θα δίνουν λογαριασμό, θα δίνουν λογαριασμό στη
    Χρυσή Αυγή και στους Έλληνες πολίτες…».

  4. Ο/Η Πέτρος λέει:

    Τίποτα δεν κρύβεται κάτω από τον ήλιο . http://takoureliatragoudameakoma.blogspot.gr/2012/06/blog-post_07.html#more

  5. Ο/Η ataktos λέει:

    πάντα ρομαντικός χρειάζονται άμεσα βήματά που να μην παραλή την κοινωνία

  6. Ο/Η mbiker λέει:

    Ε, ρε τι μου θύμησες…
    Από φοιτητής είχα να το διαβάσω.
    Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Παρασκευής, έλαμψαν δια της απουσίας τους ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ (που παρεπιπτόντως είχαν δεχτεί τις προσβολές και το ξύλο).
    Και για να προλάβω σχόλια από κακόπιστους ΚΚΕδες που φοβούνται τυχόν επεισόδια και μην τυχόν και τους εκθέσουν, στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον, οι μαύροι στο τέλος της πορείας ήταν πιο κύριοι και ήρεμοι κι απ τις λειτανείες του ΠΑΜΕ. (Δεν συνέφεραν προβοκάτσιες -που παρασύρουν και τους πιτσιρικάδες -, εις βάρος υπηρεσιακής κυβέρνησης φαίνεται).
    Και χτές απ ό,τι διάβασα, χρυσαυγίτες έσπασαν περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ και έδειραν κάποιον σε περίτερο του ΚΚΕ.
    Να χαίρεστε τις απουσίες από συλλογικές δράσεις (τουλάχαιστον σε τέτοιες περιπτώσεις) και οι μεν και οι δε…

    mbiker

  7. Ο/Η Ἀριστοκλῆς λέει:

    Ὁ Ναζισμὸς εἶναι ἡ κορυφὴ τοῦ παγόβουνου. Ὁ χριστιανισμὸς ἔχει διαστρέψη κάθε ἀξία καὶ συνεχίζει καὶ ἡ κοινωνία ὁδηγεῖται κάθε φορὰ σὲ κάθε θέμα στὴν πόλωσι μεταξὺ στὴν ἔλλειψι καὶ στὴν ὑπερβολή.
    Ὁ ἀθλητισμὸς εἶναι ἀντίβαρο στὴν καθιστικὴ ζωὴ καὶ στὴν ἐμπορευματοποιημένη διατροφή. Δὲν εἶναι ἀρσενικὴ ὐπόθεσι, ἀφοῦ στὴν ἀρχαιότητα οἱ ὡραιότατες γυναῖκες ἦταν οἱ Σπαρτιάτισσες λόγῳ ἀθλήσεως. Σήμερα ἡ διαστροφὴ ὁδηγεῖ σὲ χειρότερη διατροφὴ καὶ στὴν λήψι βλαβερῶν οὐσιῶν.
    Οὔτε γίνεται ἡ φιλία νὰ ἀνταγωνίζεται τὸν ἔρωτα σὲ φυσιολογικὲς κοινωνίες.
    Πρέπει νὰ ἐξετάσουμε τὶς ἀρετὲς χωρὶς τοὺς παραμορφωτικοὺς φακοὺς τοῦ Χριστιανισμοῦ.

  8. Ο/Η ο δείμος του πολίτη λέει:

    Καλά κι εσύ το παραέκανες… Κακοποιημένα παιδιά και βιασθέντα οι νεοναζί;
    Κακοποιημένα με την έννοια ότι ταύτισαν τη σωστή συμπεριφορά (sic) με τη βία, ναι θα το δεχτώ. Δεν έβαλες το κυριότερο αίτιο, το φόβο του διαφορετικού και τη λογική της συνωμοσίας, που αποτελούν βασικά χαρακτηριστικά μη δημοκρατικών κοινωνιών ή έστω κοινωνιών με σημαντικό έλλειμμα στη λειτουργία δημοκρατικών θεσμών.
    Πάντως ήταν απολαυστικό το κείμενο, δε λέω.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Άκου, ένα ποσοστό από αυτούς και αυτές που κακοποιούνται παιδιά από συγγενείς τους, μη μπορώντας να αντέξουν αυτό το αφύσικο και ανίερο γεγονός, γεμιζουν από μίσος και οργή κατά της κοινωνίας και στρέφονται εκδικητικά εναντίον της επιλέγοντας ως δειλοί τον πιο αδύναμο στόχο.
      Με τους ισχυρους αναπτύσουν σχέσεις συνεργασίας ή υποταγής γιατί θέλουν μερίδιο εξουσίας.

      Ασφαλώς η συνωμοσιολογία στελεχώνει τις ταξεις των οπαδών, γιατί η ηγεσία δεν πιστεύει σε αυτές τις ανοησίες, απλά τις χρησιμοποιεί.

      • Ο/Η ο δείμος του πολίτη λέει:

        Αυτό όπως το λες για κακοποίηση χρειάζεται κάποια στοιχεία (μελέτη). Στη δική μου μελέτη για την παιδική κακοποίηση και τη σεξουαλική παιδική κακοποίηση, δε βρήκα τέτοια μελέτη. Υπάρχει κάτι νεώτερο τα τελευταία 3 χρόνια;

      • Ο/Η laskaratos λέει:

        Kάτι νεότερο για τα τρια τελευταία χρόνια δεν ξέρω, είναι όμως κοινός τόπος πως η κακοποίηση παιδιών οδηγεί πολλά από αυτά σε ένα τυφλό μίσος και τα στρέφει στις ναζιστικές οργανώσεις, που εκφράζουν ακριβώς αυτό το νοσηρό μίσος.

        Σε παραπέμπω στο εξής, που εξηγεί το χτίσιμο του ναζισμού στη Γερμανία με την κακοποίηση των παιδιών:
        Η Alice Miller καθηγήτρια Ψυχολογίας http://en.wikipedia.org/wiki/Alice_Miller_(psychologist)

        Miller proposed here that German traumatic childrearing produced Hitler

        είναι ειδική σε θέματα παιδικής κακοποίησης

        http://www.alice-miller.com/index_en.php
        Child Mistreatment, Child Abuse

        Διάβασε το παρακάτω:

        http://www.naturalchild.org/alice_miller/adolf_hitler.html
        Adolf Hitler: How Could a Monster Succeed in Blinding a Nation?

        By Alice Miller, Ph.D.

        Is it still possible in today’s Germany to escape the realization that without the mistreatment of children, without a form of child-rearing based on violence to inculcate blind obedience, there would not have been a Hitler and his followers

        Σου θυμίζω και την περίφημη ταινία: «Η λευκή κορδέλλα» του Χάνεκε, που ανάγει τις καταβολές του ναζισμού στην παιδική κακοποίηση και σκληρή διαπαιδαγώγηση.

        Θυμίζω και τα αισχρά ναζιστικά Lebensborn που ξεπερνούν κάθε νοσηρή φαντασία

        http://www.dailymail.co.uk/news/article-1111170/Stolen-Nazis-The-tragic-tale-12-000-blue-eyed-blond-children-taken-SS-create-Aryan-super-race.html

        Stolen by the Nazis: The tragic tale of 12,000 blue-eyed blond children taken by the SS to create an Aryan super-race

        Tα παιδιά των κολαστηρίων Lebensborn,
        έπεσαν μετά από τη ναζιστικη κακοποίηση στη «χριστιανική»:
        http://www.redicecreations.com/article.php?id=16206

        «Aryan» Children Subjected to LSD Experiments, Sexual Abuse & Mass Rape

  9. Ο/Η Sky λέει:

    Άριστο!
    Και λόγω του ότι, από καλή συγκυρία είχαμε μία ανταλλαγή σχολίων με άλλον φίλο, στο ιστολόγιο του, να συμπληρώσω πως το σημείο που βρισκόμαστε είναι το σημείο της (προσωρινής;) νίκης του νεοφιλελευθερισμού στο πεδίο της μάχης των ιδεών. Ο ατομισμός δείχνει να κερδίζει σοβαρό έδαφος, εις βάρος της συλλογικότητας. Το έλλειμμα δημοκρατίας που διέδωσαν οι νεοφιλελέυθερες αντιλήψεις περί «δικαιωμάτων» (ακόμα και αν αυτά είναι μόνο κατ’ επίφαση) μας έφερε στο σημείο να σκεφτόμαστε αν πρέπει να αντιδράσουμε στο δικαίωμα του βιαστή να μας βιάζει. Να μην είμαστε σίγουροι για το αν θέλουμε να αντιδράσουμε για να έχουμε κι εμείς έναν ενεργό ρόλο στη διαμόρφωση μίας νέας Ευρώπης. Να είμαστε ανθρωπάκια, κατοικίδια μίας χώρας, που νομίζουμε πως ήταν και είναι μόνη της, ανίκανη να συμμετάσχει στην αναδιαμόρφωση της ηπείρου.

    Και η επικράτηση του ναζισμού, ήταν και είναι διάχυτη στην καθημερινότητα μας άσχετα με τα ποσοστά των νεοναζί στις εκλογές. Αυτά απλά επιβεβαίωσαν και εκλογικά, την ήδη κυρίαρχη ναζιστική, ελληνική εμπειρία της Ελλάδας των αδρανών ιδιωτών.

    • Ο/Η argosholos λέει:

      «Όσοι κακοποιήθηκαν από μικρά παιδιά, αυτοί που ξυλοκοπήθηκαν ή βιάστηκαν από συγγενείς, άνθρωποι που για διάφορους λόγους δεν αγαπήθηκαν ή δεν μπορούν να αγαπήσουν, καταναλωτές ψυχοφαρμάκων, ψυχωτικοί ή απλά νευρωτικοί που τρέφονται με μίσος…»

      Μπαίνεις σε επικίνδυνα χωράφια με αυτή τη παράγραφο. Καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις, αλλά συνδέοντας αυτές τις κατηγορίες ανθρώπων με τους ναζίδες, απλώς αναπαράγεις τα πρότυπα τις κοινωνίας μας για αυτούς. Οι καταναλωτές ψυχοφαρμάκων σε τι διαφέρουν από τους καταναλωτές φαρμάκων για το στομάχι ή τη καρδιά; Οι ψυχωτικοί είναι διαφορετικοί από τους νεφροπαθείς ή τους διαβητικούς;

      Είναι κρίμα να συνδέεις αυτούς τους ανθρώπους με τα αρνητικά μηνύματα του άρθρου σου. Όχι τίποτε άλλο, αλλά γιατί ήταν οι πρώτοι που νιώσαν τη μανία των ναζί, πριν ακόμα πάρουν την εξουσία στη Γερμανία!

      http://www.calvin.edu/academic/cas/gpa/volkundrasse1936-8.htm

      Οι ναζίδες δεν αξίζουν την συμπάθειά μας. Οι άνθρωποι που αναφέρεις αξίζουν την ενεργή συμπαράστασή μας!

  10. Ο/Η metaparalogos λέει:

    Εξαιρετικό κείμενο.
    @mbiker Συμφωνώ απόλυτα. Έλαμψαν δια της απουσίας τους, τη στιγμή που θα έπρεπε να βγουν μπροστά. Αντιφασιστικός αγώνας από τα πάνελ, δεν γίνεται κύριοι και κυρίες της Κουμουνδούρου και του Περισσού.

  11. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Οταν διψάει η αυλή σου δεν ποτίζες ξένες αυλές λαική παροιμία.

    Κανείς δεν πρόκειται να μας φροντίσει αν φροντίσουμε μετανάστες. Δεν έχουμε κανένα λόγο να τους βοηθήσουμε. Ηρθαν απρόσκλητοι και ανήκουν στο Ισλάμ. Αν γίνουν πλειοψηφία ή εστω ισχυρη μεονότητα θα υποστολυμε ό,τι και οι άλλες χώρες.

    Για τους βιασμούς και την εκμετάλευση κοριτσιών απο του Πακιστανούς επειδή δεν είναι μουσουλμάνες δεν διαβασεσ Λασκαράτε

    Για τουε βιασμούς στην Αίγυπτο δεν ξέρεις

    Για τις δολοφονίες και τους βιασμούς και εξευτελισμούς στο Πακιστάν,

    Για τις τρομοκρατικές επιθέσιες στη Νιγηρία

    Αν οι μουσοθλμάνοι γίνουν πλειοψηφία θα μας επιβάλουν τη Σαρια.

    Σκεφθείτε μέχρι πρόσφατα ποιοι ήταν εκείνοι που είχαν λόγο να φύγουνν απο Αιγυπτο, Συρία, Μαρόκο κλπ ¨οι φανατικοί μουσοθλμάνοι. Αυτο το ειδος μεταναστών έχουμε.

    Σε ενα μονο εχει δικιο ο Λασκαρατος με τετοια μυαλά οδηγούμαστε στην αυτοκαταστροφή

    • Ο/Η Po λέει:

      με τετοια μυαλά οδηγούμαστε στην αυτοκαταστροφή

      Να υιοθετήσουμε τα μυαλά της χρυσής αυγής που οδηγούν στη δημιουργία.

      Άλλωστε στην ορθόδοξη Ελλάδα του πλανήτη Σείριου δεν εκμεταλλεύονται κοριτσάκια, εντάξει πότε-πότε κάνα αγοράκι κυρίως από μοναχούς εν ώρα κατάνυξης και νηστείας στον Κύριο.
      Τόσα και τόσα χρόνια έχει ν’ ακουστεί Έλληνας να βιάζει, να τρομοκρατεί και να ληστεύει.
      Εντάξει αραιά και που εμφανίζεται κανένας Άκης, αλλά και πάλι, η δικαιοσύνη είναι τσεκουράτη, όχι αστεία.

      Συμφωνώ μαζί σας.

    • Ο/Η metaparalogos λέει:

      Βλέπω έχεις καλή ενημέρωση από το αστυνομικό ρεπορτάζ στην Αίγυπτο και τη Νιγηρία.
      Πάντως η λογική σου «αφού βιάζουν στην Αίγυπτο, γιατί να στενοχωρηθούμε όταν κάποιοι σπάνε τα κεφάλια Αιγυπτίων στην Ελλάδα» θα μπορούσε να ισχύει και για τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. «Αφού στην Ελλάδα είναι κλέφτες, απατεώνες, φοροφυγάδες και ψηφίζουν χρυσή αυγή, γιατί να μην τους τσακίζουμε στο ξύλο στη χώρα μας;».

    • Ο/Η marie regina λέει:

      Κριμα – δεν καταλαβες τιποτα φιλε! αλλα ειναι θεμα μορφωσης, καλλιεργειας και καλοσυνης να μπορεις να καταλαβαινεις ποιοι ειναι οι κακοι και ποιοι ειναι οι καλοι σε αυτον τον κοσμο…

  12. Ο/Η Αντίφα λέει:

  13. Ο/Η Αντίφα λέει:

  14. Ο/Η Αντίφα λέει:

  15. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

  16. Ο/Η Συριζανώ ντε Μπερζεράκ λέει:

    Αλέξης αυτοδύναμος

    02/06/2012
    του Δημήτρη Καμπουράκη

    Η μάχη της 17ης Ιουνίου, κρίθηκε χθες, Παρασκευή 1η του μήνα. Αυτό έγινε από το μεσημέρι που άρχισε ο Αλέξης Τσίπρας να παρουσιάζει το κυβερνητικό του πρόγραμμα, μέχρι και την ολοκλήρωση των βραδινών δελτίων από τα οποία ενημερώθηκε και ο τελευταίος πολίτης. Στις 9 το βράδυ, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κερδίσει τις εκλογές.

    Πρόκειται για μια ψυχρή πολιτική εκτίμηση του γράφοντος, δίχως την παραμικρή αξιολόγηση. Πιστεύω ακραδάντως ότι κανένα εκλογικό σώμα ανά την υφήλιο, δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σ’ ένα πακέτο οικονομικών και θεσμικών εξαγγελιών όπως αυτές του κ. Τσίπρα. Πόσο μάλλον το ταλαιπωρημένο, συμπιεσμένο και θυμωμένο ελληνικό εκλογικό σώμα.

    Στην παρούσα συγκυρία, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πετύχει μια καταλυτική, πολιτική ηγεμονία. Η εκλογική ατζέντα μονοπωλείται από τις θέσεις του, τις προθέσεις του και τις δυνατότητες του. Ο (τεκμηριωμένος ή κινδυνολογικός) αντίλογος που διατυπώνεται στην σαρωτική αυτή πορεία του, έχει απομείνει δίχως ακροατήριο στα πλατιά στρώματα των ψηφοφόρων. Η προεκλογική συζήτηση παίρνει όλο και περισσότερο τη μορφή της κλασικής παροιμίας «το καραβάνι προχωρά, τα σκυλιά γαυγίζουν».

    Τις επόμενες δύο βδομάδες θεωρώ σφόδρα πιθανό να επαναληφθεί το φαινόμενο της εκλογικής μάχης της 6ης Μαΐου, που όσο πλησίαζαν οι κάλπες τόσο δυνάμωνε ο αέρας που φούσκωνε τα πανιά του ΣΥΡΙΖΑ. Αν αυτό ξανασυμβεί (δεν διακρίνω κάτι ικανό να το αντιστρέψει), τότε την 17η Ιουνίου ο Αλέξης Τσίπρας θα φλερτάρει με την αυτοδυναμία.

  17. Ο/Η 2Σx2 λέει:

    Καλησπέρα!

    Καταρχήν πρέπει να σημειωθεί πως το αυτονόητο αρχίζει και γίνεται δύσκολη υπόθεση στην Ελλάδα. Διαβάζω παντού πράγματα που σε ένα εύρυθμο κράτος δεν θα έπρεπε να τα συζητάμε καν. Στο τέλος-τέλος ούτε το παρελθόν της Αυστρίας έχουμε ούτε κουβαλάμε Σκανδιναβικές ενοχές από τον Β\’ Παγκόσμιο για να μπορεί να δικαιολογηθεί ιστορικά η αναβίωση του ναζισμού με σύγχρονη ανακατεύθυνση. Άλλωστε το μόνο που θέλει ο φασίστας είναι ένας εχθρός για να μισεί – εδώ τον βρήκε στο πρόσωπο των μεταναστών, αύριο θα στραφεί στον προαιώνιο εχθρό του, μεθαύριο θα ανακαλύψει κάποιον άλλο. Αρκεί να υπάρχει αντικείμενο μίσους.

    Κι ενώ το κείμενο είναι εξαίρετο αναφορικά με τα αυτονόητα που θίγονται έχω μια ένσταση: Το να υποβιβάζουμε αδιακρίτως κάθε μέλος τέτοιας οργάνωσης σε κρυφαδερφή, τραυματισμένο παιδί, καταπιεσμένο κοκ. δεν λύνει το πρόβλημα ενώ ως ένα βαθμό ακούγεται ρατσιστικό – δηλαδή επιχειρηματολογεί με τον ίδιο τρόπο που επιχειρηματολογούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες. Η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της είναι παράγωγα ενός συστήματος που τους εξέθρεψε.

    Και να μην ξεχνάμε πως μία βασική ανάγκη του ανθρώπου είναι η ανάγκη του ανήκειν. Άνθρωποι, λοιπόν, που νιώθουν πεταμένοι από την κοινωνία μπορούν να ανήκουν οπουδήποτε αρκεί να νιώθουν ότι κάπου τους δέχονται. Αυτό το παιχνίδι το παίζει καλά η ηγεσία της ΧΑ στρατολογώντας (για να μιλάμε με δικούς της όρους) άτομα που αναζητούν ένταξη.

    Καλό θα είναι να μην το υποτιμούμε σαν φαινόμενο ούτε να θεωρούμε ότι έχουμε να κάνουμε μόνο με ζώα και υπάνθρωπους. Μπορεί η ιδεολογία και αυτά που φυτεύουν σε άπλαστα μυαλά να είναι ζωώδη και υπάνθρωπα αλλά αν δεν καταπολεμηθούν τα αίτια πολύ φοβάμαι πως δε θα αρκούν οι ηλεκτρονικές καταγγελίες μας για να δοθεί τέλος στη σαχλαμάρα αυτή που όμως τείνει να γίνει άκρως επικίνδυνη και με τις διχαστικές συνέπειες που επιφέρει.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητέ φίλε,
      @Το να υποβιβάζουμε αδιακρίτως κάθε μέλος τέτοιας οργάνωσης σε κρυφαδερφή, τραυματισμένο παιδί, καταπιεσμένο κοκ.

      Ασφαλώς όχι.
      Ανέφερα και νευρωτικούς, ψυχωτικούς και πάλι δεν εννοούσα-εδώ δεν έγινα όσο έπρεπε σαφής-πως κάθε Ναζιστής εντάσσεται υποχρεωτικά σε αυτές τς κατηγορίες.
      Σίγουρα πάντως θα συμφωνείς μαζί μου πως αυτοί που δέρνουν δυστυχισμένους ανθρώπους, θαυμάζουν τον Χίτλερ, νοσταλγούν το Νταχάου, υμνούν το Σατανά, μαχαιρώνουν μετανάστες, κλπ κλπ δεν είναι νορμάλ άνθρωποι.

      • Ο/Η 2Σx2 λέει:

        Οπωσδήποτε δεν είναι νορμάλ άνθρωποι – εκεί πήγαινε και το σχόλιό μου περί των αυτονόητων. Το θέμα είναι ότι συνηθίζουμε πια τη βία, τη βλέπουμε κάθε μέρα, γίνεται καθημερινότητα κι εγώ δεν κάνω τη διάκριση που κάνουν τα ΜΜΕ – ότι δηλαδή ο Αιγύπτιος στο Πέραμα είναι νομιμότατος ενώ άλλοι είναι λαθρομετανάστες κτλ. Κανείς δε νομιμοποιεί τη ΧΑ να παίρνει το νόμο (όπως τον έχουν στα κεφάλια τους) στα χέρια της αλλά η χρόνια αποχή και αδυναμία του κράτους έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζουμε θύελλες που πολύ φοβάμαι πως ακόμα είναι χαμηλής έντασης.
        Και η βία φέρνει μόνο βία γιατί δεν διαβάζουν μόνο οι χρυσαυγίτες ένα μόνο βιβλίο – ο φανατισμός δεν είναι δικό τους προνόμιο. Κοινωνικά, δηλαδή, η ΧΑ αποτελεί ένα σύμπτωμα που τείνει να εξελιχθεί σε φαινόμενο και αποδεικνύει ότι τα πράγματα πάνε κατά διαόλου. Κι επειδή τώρα δεν υπάρχει και η δικαιολογία «δεν ήξερα» στις 17 Ιούνη, καλύτερα να δούμε πως μπορεί να ξαναλειτουργήσει το κράτος παρά να αντιμετωπίζουμε τη ΧΑ σαν το πρόβλημα. Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για την κοινωνική συνοχή πέραν όλων των άλλων, δυστυχώς – κι ελπίζω να διαψευστώ. Να μιλάμε, δηλαδή, για ένα κομήτη ή να την ρουφήξει το σύστημα και να έχει την κατάληξη του ΛΑΟΣ.

        ΥΓ: Ζητώ συγγνώμη αν το προηγούμενο μου σχόλιο υποβλήθηκε 2-3 φορές αλλά παιδεύτηκα με τα passwords και τα σχετικά.

  18. Ο/Η eklag λέει:

    Η νοσηρότητα των αριστερών κακέκτυπων αποδεικνύεται και από το γεγονός της απουσίας τους από αντιφασιστικές εκδηλώσεις την προεκλογική περίοδο,καθώς για τη συγκεκριμένη φάση επιλέγουν σοφά »αποτελεσματικότερους» τρόπους »αγωνιστικής πάλης».
    Οι κυρίες που θα καθαρίσουν κι άλλους εκτός από τους Μενσεβίκους αν χρειαστεί και που ομνύουν στο αντάρτικο,γνωρίζουν καλά ότι τώρα δεν πρέπει να προκαλούν πολύ τον κοσμάκη,όταν μπορούν θαυμάσια σε ένα πάνελ να πουλήσουν όπερες της πεντάρας σε αμάθητα από τέτοια »πεδία πάλης» χα’ι’βάνια!
    Η επαύξηση πάντως της νοσηρότητα των δεύτερων θεωρείται εξασφαλισμένη
    με την παρακολούθηση λίγων ακόμη μαθημάτων από τους πρώτους και αξεπέραστους στο είδος τους διδάξαντες.
    ps
    Προφανώς η Ευρώπη για να παραμείνει Ευρώπη
    (ή κάτι που να της μοιάζει)
    οφείλει να συνδράμει τη μαρτυρική γυναίκα του Ισλάμ
    κι όχι να γεμίσει μπαμπουλωμένα φαντάσματα τις ευρωπα’ι’κές πλατείες.
    Η νοσηρότητα έχει πολλά κεφάλια ,
    σίγουρα όμως το μεγαλύτερο είναι τι άλλο…αντρικό.

  19. Ο/Η ataktos λέει:

    προσωπικά αναρωτιέμαι πως ο ελληνικός λαός έξυπνος και ταυτόχρονα κουτοπόνηρος ψηφίζει και εμπιστεύεται τέτοιους αποδεδειγμένα δήλους άντρες για αρχηγό κράτος η κομματος π.χ. Σαμαρας όλοι τον αποκαλούν ο Αντωνάκης .. είναι άξιο απορίας

  20. Ο/Η ataktos λέει:

    άλλη σημερινή δημόσια αποδείξει της διακαναλικης .. όπου απέκλεισε απο ερώτηση δημοσιογράφο Ριζοσπάστη και Αυγή χιχχι

  21. Ο/Η hectorkl λέει:

    Λύση δεν είναι ούτε να τους σκοτώνουμε ούτε να χτίσουμε διπλά τείχη γύρω από την Ελλάδα. Το μεταναστευτικό με αριστερή ματιά: http://aristerotopos.wordpress.com/2012/06/11/giatometanasteutiko/

  22. Ο/Η Σταύρος λέει:

    Λασκαράτο, θυμάμαι πάρα πολύ καλά (δεν είναι καθόλου εύκολο να βρω τα σχετικά σχόλια τα οποία είχες καταθέσει εδώ) ότι επεσήμανες τους σοβαρούς κινδύνους που ελλόχευαν, εξ αιτίας της άνθισης του φασιστικού φαινομένου, πριν αυτό εκδηλωθεί σε βαθμό εμφανή, όπως τώρα συμβαίνει. Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι είχες δίκιο. Ομολογώ ότι και η αφεντιά μου θεώρησε τότε τους φόβους σου υπερβολικούς.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Είναι τρομερός ο κίνδυνος, έχει υποτιμηθεί από την Αριστερά, θα διογκωθεί αν η χώρα χρεοκοπήσει επίσημα κι αν βγει από την Ε.Ε..
      Δικαστές αναβάλλουν συνεχώς τις δίκες της Χ.Α. η οποία ανοιχτά πλέον εγκληματεί κι απειλεί ανενόχλητη.
      Μαυρόψυχοι μητροπολίτες της Κόλασης και του Σατανά, καυχιούνται ανοιχτά πως ψήφισαν Χρυσή Αυγή!

      «υπάρχουν και μητροπολίτες που ψήφισαν εν θερμώ Χρυσή Αυγή, και μάλιστα καμάρωναν στους συνεργάτες τους για τις ακραίες τους επιλογές! «.
      http://www.paron.gr/v3/new.php?id=76739&colid=&catid=26&dt=2012-05-13 0:0:0

      Eυχαριστώ με την ευκαιρία τους αγαπητούς μας σχολιαστές,

  23. Ο/Η gryphon λέει:

    Eχουμε και λέμε (τι εχω διαβασει απο χθες).
    Αυτοι που επιτεθηκαν στους μεταναστες στό Περαμα φορουσαν λεει το zougla και το newsit κουκουλες δέν ηθελαν δηλαδη να αναγνωριστουν αλλα παντα συμφωνα με το ρεπορταζ φορουσαν και μπλουζακια που εγραφαν ΧΑ.!!
    Επειτα στήν χθεσινη επιθεση στο περιπτερο του κκε χρυσαυγιτες υποτιθεται με πιτμπουλ (;;) ορμησαν με ενα νεροπιστολο !!!! και κατεβρεξαν λεει τα ηχεια.
    Μετα χτυπησαν καποιον που τους ζητησε τον λογο.Σε ερωτηση του ρεπορτερ σε καποιον εκει του κκε που ξερει οτι ηταν χρυσαυγιτες απαντησε «μου το ειπαν οι ιδιοι!!!!.
    Η υποθεση με τις επιθεσεις χρυσαυγιτων περιπλεκεται και το σεναριο και τα «περιστατικα» αρχιζουν να θυμιζουν «Τρελλες Σφαιρες» με τον μακαριτη Λεσλι Νιλσεν

    • Ο/Η Po λέει:

      αυτή είναι η ποιότητα των θυτών, τι να κάνουμε τώρα, να τους δώσουμε συγχαρητήρια όπως κάνετε εσείς;

      • Ο/Η gryphon λέει:

        Δέν είναι αυτό τό θεμα.Ας φέρουν ολοι αυτοι αποδειξεις πραγματικες οτι εχουν κανει και δολοφονίες η δέν ξερω τι άλλο και ας μου τις τριψουν στήν μουρη και σε μενα και σέ άλλους που τους υποστηρίζουν.
        Αλλα θελω να καυχιεμαι για τον εαυτο μου οτι εχω αρκετη νοημοσυνη ωστε να μήν πιστευω τα κωμικα σεναρια των Ευαγγελατων κλπ.
        Και υπαρχουν και προεκτασεις περα απο τήν ΧΑ σε τετοιου τυπου δημοσιογραφια.Ποσο ηλιθιο θεωρουν δηλαδη τόν κοσμο ολοι αυτοι.
        Και σε ποσα άλλα θεματα τον εξαπατουν;
        ΥΓ Για το θεμα αυτο τών επιθεσεων σε μεταναστες οχι μονο τις προσφατες αλλα και παλαιότερες εχω γνωμη που προερχεται απο φιλικό μου προσωπο που εργαζεται σε επαγγελμα σχετικο με τις πρωτες βοηθειες με αυτους που φτανουν δηλαδη πρωτοι σε περιστατικα τραυματισμων κλπ.Αλλα πραγματα περιγραφουν αρχικα τά θυματα για τίς συνθηκες του περιστατικου και άλλα εμφανίζονται τήν επομενη μερα στις εφημεριδες και τα καναλια.
        Δέν θα επεκταθω τώρα αλλα μπορω να πω οτι εχει στηθει μια ολοκληρη μηχανοραφια στήν οποια συμμετεχουν γιατροι και διαφορες μκο αλλα πιθανον και ανθρωποι μεσα στήν αστυνομια που αλλαζουν τα πραγματικα περιστατικα και εμφανιζουν σαν ρατσιστικες επιθεσεις απο ελληνες (χρυσαυγιτες η αλλους) .Δέν θα ηταν υπερβολη να πω οτι οι 9 στις 10 τετοιες καταγγελίες που εμφανιζονται στα καναλια σαν ρατσιστικες επιθεσεις αφορουν περιστατικα που γινονται μεταξυ αλλοδαπων για διαφορους λογους.

      • Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

        Οι δράστες ήταν οπαδοί της Δημάρ και του Μάνου

        ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΑΜΟΚ
        Κου Κλουξ Κλαν στο Πέραμα
        Δολοφονική επίθεση με σίδερα, πέτρες και ξύλα δέχτηκαν αλλοδαποί ψαράδες την ώρα που κοιμούνταν σε μονοκατοικία στο Πέραμα. Πιστέψαμε πως θα μας σκότωναν, τονίζουν, περιγράφοντας τις στιγμές που έζησαν

        «Ηταν σαν να γινόταν πόλεμος. Χτυπούσανε πόρτες και παράθυρα με σίδερα, πέτρες και ξύλα, φωνάζοντας και βρίζοντας. Ευτυχώς ήταν κλειδωμένα και δεν μπόρεσαν να μπούνε μέσα. Πιστέψαμε ότι θα μας σκότωναν»…

        Χρυσή Αυγή 12/06
        Ο 36χρονος Μοχάμεντ Σαντ και ο 42χρονος αδελφός του Αχμέντ Αμπουχαμέντ, Αιγύπτιοι ψαράδες που ζουν 15 και 18 χρόνια στην Ελλάδα αντίστοιχα, προσπαθούν ακόμη να συνέλθουν από το σοκ της δολοφονικής, ρατσιστικής επίθεσης που δέχτηκαν χθες τα ξημερώματα στη μονοκατοικία τους στο Πέραμα.

        Ο 28χρονος φίλος τους, Αμπουζίτ Μουμπάρακ, νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» με κατάγματα στο πρόσωπο. «Ητανε περίπου 10 άτομα. Ο ένας φορούσε μια μπλούζα που έγραφε Χρυσή Αυγή», λέει ο Μοχάμεντ Σαντ. Κάτι που επιβεβαιώνει και ο αδελφός του, Αμπουχάμεντ…

        Ο Αμπουζίτ Μουμπάρακ στο νοσοκομείο μετά τη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα. Αριστερά, ο ίδιος στη φωτογραφία του διαβατηρίου του

        Οταν ξεκίνησαν όλα, οι δυο τους κοιμούνταν μέσα στο σπίτι με τον τρίτο αδελφό και ένα 15χρονο παιδί. Ηταν άλλωστε 3 το πρωί. «Παλεύανε να ανοίξουνε το παράθυρο για να μπούνε στο σπίτι, αλλά εμείς το κρατούσαμε κλειστό», λέει ο Αμπουχαμέντ και μας δείχνει την τρύπα στο ξύλινο παντζούρι. Δίπλα τα τζάμια της πόρτας είναι θρυμματισμένα. Τα έσπασαν, εξηγεί, και πέταξαν μέσα έναν πυροσβεστήρα, γεμίζοντας με καπνούς και αφρούς το σπίτι. Μέχρι και τη σιδεριά της σκάλας ξερίζωσαν από τη μανία τους. Πριν ανέβουν στα μηχανάκια τους και φύγουν, οι «παλικαράδες» θρυμμάτισαν τα τζάμια δύο αυτοκινήτων και ενός δικύκλου που είχαν οι Αιγύπτιοι για να διακινούν τα ψάρια τους. Τότε τα τρία αδέλφια άκουσαν τις κραυγές του Αμπουζίτ, που κοιμόταν στην ταράτσα.

        Οι δράστες τον είχαν εντοπίσει από τον δρόμο και τον είχαν χτυπήσει αλύπητα. «Δεν μπορούσα να δω το πρόσωπό του από τα αίματα. Φώναζε: Με σκοτώσανε. Γιατί; Δεν μπορούσε να καταλάβει τι του συνέβη», λέει ο Αμπουχάμεντ.

        Ο Αχμέντ Αμπουχαμέντ δείχνει τα ματωμένα ρούχα του συμπατριώτη του Αμπουζίτ Μουμπάρακ

        Ο 28χρονος που είδε τον Χάρο με τα μάτια του έχει έρθει πριν από περίπου έναν χρόνο στην Ελλάδα. Τα τρία ανήλικα παιδιά του ζουν μαζί με τη σύζυγό του σε ένα χωριό κοντά στην Αλεξάνδρεια…

        Λίγο αργότερα, περίπου στις τρεισήμισι, η Αστυνομία εντόπισε στη λεωφόρο Σχιστού έξι Ελληνες, πέντε άνδρες και μία γυναίκα, οι οποίοι και αναγνωρίστηκαν ?σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.? από τα θύματα. Θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για βαριά σωματική βλάβη, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράβαση του νόμου περί όπλων.

        Ο ένας από τους δράστες φορούσε φανέλα που έγραφε Χρυσή Αυγή, τονίζει ο Μοχάμεντ Σαντ

        Νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό
        Με σοβαρά κατάγματα στο πρόσωπο ο 28χρονος

        Εκτός κινδύνου, αλλά με σοβαρά κατάγματα στη γνάθο και τη μύτη και ένα ξεριζωμένο δόντι, νοσηλεύεται από χθες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο Αιγύπτιος ψαράς. Ο 28χρονος άνδρας διακομίστηκε αρχικά με ασθενοφόρο στο «Τζάνειο» και στη συνέχεια στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», φέροντας εμφανή σημάδια ξυλοδαρμού.

        Οι γιατροί τού προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και αμέσως μετά προχώρησαν σε θωρακοχειρουργική και γναθοχειρουργική εκτίμηση. Υποβλήθηκε σε απεικονιστικές εξετάσεις, οι οποίες δεν έδειξαν κάποιον τραυματισμό στη θωρακική χώρα. Τα τραύματά του, ωστόσο, ήταν πιο σοβαρά στο πρόσωπο, καθώς διαπιστώθηκαν κατάγματα. Ο διοικητής του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» κ. Μιχάλης Θεοδώρου εξέδωσε ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο αναφέρει:

        «…Μετά την ολοκλήρωση των κλινικών και εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαιώθηκε η παρουσία διπλού κατάγματος της κάτω γνάθου και των ρινικών οστών.

        Πραγματοποιήθηκε συρραφή των θλαστικών τραυμάτων, αφαίρεση του εκγομφωμένου δοντιού και τοποθέτηση συρματίνης περίδεσης. Εγινε εισαγωγή στο Τμήμα Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής για περαιτέρω αντιμετώπιση».

        Αγανάκτηση
        Σοκ στο Πέραμα

        Σοκαρισμένη είναι η γειτονιά των Αιγυπτίων στο Πέραμα. Ολοι μιλούν για «ανθρώπους εξαιρετικούς», για «τα καλύτερα παιδιά», που δεν έχουν ποτέ ενοχλήσει κανέναν. Πολλοί είναι και πελάτες στο ψαράδικο που κατάφερε να ανοίξει στο Πέραμα πριν από τρία χρόνια ο Αμπουχαμέντ, ύστερα από μία 15ετία στα καΐκια και στο πλανόδιο εμπόριο ψαριών.

        «Αυτό είναι κατάντια», «είναι ανεπίτρεπτη αυτή η βία», «πού ζούμε πια;» είναι τα σχόλια που ψιθυρίζουν οι γείτονες των Αιγυπτίων. Χωρίς ονοματεπώνυμο, αφού φοβούνται την απρόκλητη βία που ξαφνικά βλέπουν να ανθεί γύρω τους.

        «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως πρόκειται για χρυσαυγίτες», τονίζει ο Αιγύπτιος πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ενωσης Ελλάδας, Ναΐμ Ελγαντούρ, κάνοντας λόγο για «τρομοκρατικό χτύπημα». «Κάποιοι μας οδηγούν σε έναν φαύλο κύκλο βίας χωρίς τέλος», λέει ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως πριν από 40 ημέρες ένας Αιγύπτιος ιμάμης σκοτώθηκε με χτύπημα στον αυχένα στα Γλυκά Νερά.

        «Εμείς ήρθαμε εδώ να δουλέψουμε, όχι να κάνουμε μαγκιές. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Εχω ζήσει εδώ τη μισή ζωή μου», λέει ο Αμπουχαμέντ. Τώρα με τα αδέλφια του σκέφτονται να μετακομίσουν από τη μονοκατοικία που νοικιάζουν εδώ και 13 χρόνια. Αλλά από την Ελλάδα δεν φεύγουν. «Οι Ελληνες είναι αδέλφια μας».

        Γιάννης Φώσκολος
        Φωτογραφίες Κώστας Πολύβιος

  24. Ο/Η Πλευρώτους λέει:

  25. Ο/Η ataktos λέει:

    τι έπαθε το παιδί και ξεσάλωσε http://mkka.blogspot.gr/

  26. Παράθεμα: Ζούμε τη διαστροφική τυφλή οργή του «ανθρωπάκου», ζούμε τη «μαζική ψυχολογία του φασισμού». « Kopanakinews’s Weblog

  27. Ο/Η laskaratos λέει:

    Ελληνοχριστιανικά ψέματα καταδικασμένων σε φυλάκιση και υπόδικων επιτελαρχών του κόμματος πελατών της ΝΔ

    Συνελήφθη ψευδόμενος ο Ψωμιάδης
    Xρυσή Αυγή η αδελφή της Νέας Δημοκρατίας

    Psomiadis: Golden Dawn – the sister party of New Democracy

  28. Ο/Η Πατρινός αρχιμανδρίτης λέει:

    Σε μία από τις μεγαλύτερες προκελογικές συγκεντρώσεις που έχουν γίνει έως τώρα στην Πάτρα, εξελίσσεται η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

    Η πλατεία Γεωργίου αποδείχθηκε ότι ακόμα όταν εκφράζεται το κοινό αίσθημα μπορεί να γεμίσει

    http://www.patrastimes.gr/arthro.php?id=15431

  29. Ο/Η Reuben Srurman λέει:

    «Το να υποβιβάζουμε αδιακρίτως κάθε μέλος τέτοιας οργάνωσης σε κρυφαδερφή, τραυματισμένο παιδί, καταπιεσμένο κοκ. δεν λύνει το πρόβλημα ενώ ως ένα βαθμό ακούγεται ρατσιστικό – δηλαδή επιχειρηματολογεί με τον ίδιο τρόπο που επιχειρηματολογούν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Οι γενικεύσεις είναι επικίνδυνες. Η Χρυσή Αυγή και τα μέλη της είναι παράγωγα ενός συστήματος που τους εξέθρεψε.»
    ——————

    Ίσως η μόνη ειλικρινής εκδήλωση αγωνίας στο εν λόγω θέμα

    Ο ανθρωπάκος της αριστεράς εγκαλεί μόνο τους μη αριστερούς ανθρωπάκους να γίνουν Κύριοι του εαυτού τους γιατί θεωρεί φυσιολογικό το κόμμα που μέλη του ενθάρρυναν, εκόλλαψαν, και κάθησαν και ως μάρτυρες υπεράσπισης, φονιάδες έγγυων γυναικών, 17Ν, κλπ θεωρεί κανονικούς τους ημιπαράφρονες Αμυράδες που παρακινούν τον κόσμο σε βία με τσεκούρια και πιστόλια, θεωρεί φυσιολογικό να ξεσηκώνεται όλη η χλωρίδα και η πανίδα των ΜΜΕ και του διαδυκτίου για 2 σφαλιάρες ενω ο φασισμός ευαγών ιδρυμάτων Πυρήνων της φωτιάς και άλλων φονιάδων αποσιωπαται με γενικεύσεις κατά της βίας. Ο αριστερός ανθρωπάκος θαυμάζει τη ρεπούση που αρνείται το ολοκαύτωμα των ποντίων αλλά βγάζει αφρούς όταν οι ναζι αμφισβητούν το ολοκαύτωμα των εβραίων. Ο αριστερός φασιστάκος καίει την αθήνα, τα πολυτεχνεια, το δημόσιο χρήμα αλλά οδύρεται για την διατάραξη της δημ ταξης απο τους ναζι. Ο αριστερός φασίστας θεωρεί ηλίθιους και παράφρονες 100δες χιλιάδες συμπολίτες του που δίνουν δημοκρατική εντολή ψήφου σε αυτούς που ο ίδιος απεχθάνεται εξίσου ρατσιστικά…λες και έχασε τιποτα μόλις τώρα απο τη ΧΑ, λες και δεν είχε δει ναζισμό πριν τη ΧΑ. Εσύ και εγώ αριστερέ ανθρωπάκο έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστα μας μέχρι να βρούμε το στόχο με ή χωρίς καπρίτσια εκτός και αν πίστεψες ότι τον βρήκες ήδη.

    Τα σέβη μου

  30. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Λασκαράτε, διάβασα με ενδιαφέρον το άρθρο. Δύο χρόνια πριν θα το προσυπέγραφα με πόδια και με χέρια. Αλλά σήμερα τα πράγματα τα βλέπω διαφορετικά. Για τον κύριο Μανώλη και την κυρία Γεωργία που κοιμούνται κάπου στο κέντρο με το φόβο παραμάσχαλα μήπως μπουκάρει κάποιος και τους κάνει λιώμα για να τους πάρει όσες πενταροδεκάρες τους απέμειναν, η έκκληση στον ανθρωπισμό είναι ευχολόγιο χωρίς ουσία. Το πρόβλημα της εγκληματικότητας, είτε πρόκειται για έλληνες, είτε για αλλοδαπούς, είναι υπαρκτό. Κάποιοι ζουν με τον φόβο και αυτό δεν έχει να κάνει με το αν έχουν διαβάσει το τάδε ή το δείνα βιβλίο. Το έχω ξαναπεί, πριν από δύο χρόνια υιοθετούσα την άποψη ότι ο κύριος Μανώλης και η κυρία Γεωργία είναι ξενοφοβικοί, φασισταράδες του κερατά. Έκανα λάθος, γιατί περνώντας κάτω από το σπίτι τους ένιωσα να με διαπερνά αυτή η φρίκη της αγωνίας που γι’αυτούς έχει γίνει δεύτερο πετσί. Το μεταναστευτικό είναι πρόβλημα και το έχω ξαναπεί δεν είναι για να το δεις αποκλειστικά από την κριτική του εθνικισμού. Οι ενδομεταναστευτικές συγκρούσεις βρίσκονται ήδη σε έξαρση.

    Θα είμαι σαφής, υπάρχει μεταναστευτικό ζήτημα, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και αυτό δεν λύνεται με ανθρωπιστικές προσευχές. Οι ανθρωπιστικές προσευχές και βοήθειες δεν αρκούν.

    Από την άλλη πλευρά δν ξέω κατά μπορούμε να κάνουμε μια ανθρωποτυπική προσέγγιση της ΧΑ.

    Φοβάμαι, όπως έχει λεχθεί, ότι κάθε φορά που μπαίνουμε σε τέτοιες συζητήσεις, γινόμαστε όλοι φασίστες, καθένας με το μοιράδι του.

    Θα συμφωνήσω ότι ο πυρήνας της Χ είναι πολύ μπρατσαρασμένος και κρυφο-gay. Αλλά δεν σου κρύβω ότι το δείγμα δεν είναι ενδεικτικό. Έχω δει ανθρώπους που μέχρι πρότινος ήταν λογικοί να στηρίζουν φανερά τον Μιχαλολιάκο.

    Η ΧΑ θα είναι τρίτο κόμμα, αυτή είναι η εκτίμησή του.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κωλόγερα,
      Για τον κύριο Μανώλη και την κυρία Γεωργία του κέντρου, να μου επιτρέψεις να πω πως βεβαίως κατανοώ, αλλά όχι όσο εσύ.
      Υπάρχει ένα 80% που κατοικεί μαζί τους και δεν αντιδρά έτσι.
      Νομίζω πως αυτό είναι ένας μύθος που καταρρέει με δυο-τρια ταξίδια στην επαρχία.

      Έχοντας στενή επαφή με δυο νομούς της Ελλάδας όπου χωρίς προβλήματα με μετανάστες κλπ η Χρυσή Αυγή πήρε ψηλά ποσοστά και έχοντας δική μου αντίληψη για πρόσωπα που την ψήφισαν, το κίνητρό τους ήταν καθαρά το μίσος και η αιτιολογία του-κατά τη δική μου εκτίμηση που βασίζεται σε κοινές διαπιστώσεις σχεδόν όλων-ανάγεται σε προβλήματα ανάλογα με αυτά που περιγράφω.

      Ξέρω κι εγώ μερικούς που φαίνονται λογικοί και συμπαθούν ή ψηφίζουν ΧΑ, αλλά δεν είναι λογικοί ή ισορροπημένοι, πίστεψέ με, έχουν σοβαρό πρόβλημα, το λιγότερο ενός πολύ κακού χαρακτήρα ή έστω ενός ταγματασφαλίτικου ή μιλιταριστικού οικογενειακού παρελθόντος.

      Ο κοινός νους, τα καλά αισθήματα, η ψυχική ισορροπία κλπ δεν είναι τόσο κοινά όσο νομίζουμε.

      • Ο/Η Reuben Sturman λέει:

        Ο αριστερός φασίστας δεν επιθυμεί να βγάλει την κουκούλα. Εξακολουθεί να πιστεύει ότι η ύπαρξή του οφειλεται μόνο στη βίαιη ανατροπή της υπάρχουσας εξουσίας. Όλοι οι άλλοι στο άρρωστο μυαλό του είναι μισάνθρωποι, παρανοικοί, άρρωστοι, ταγματασφαλίτες, χαφιέδες, μιαάνθρωποι (δις). Ο φασίστας αριστερός δεν έχει μίσος, σκοτώνει μόνο για την αγάπη του one human race.  Ο αριστερός φασίστας ακόμα πιστεύει σε αποτυχημένους διανοούμενους που αιματοκύλησσν τον πλανήτη και την αρχαία Ελληνική του παιδεία. Το οξυγόνο του είναι οι ληγμένες μαρξιστικές θεωρίες που απέτυχαν ακόμα και στην Κούβα και τη Ρωσία, κι όμως ο ανθρωπάκος ακόμα εγκαλει τη CIA αν και μισει τις συνομωσίες.

      • Ο/Η Po λέει:

        Ωραία η συρραφή κοινοτοπιών σας.
        Έχετε απλοποιήσει πολύ τη ζωή σας, είστε ήρεμος, ίσως γιατί έχετε πολλά (ίσως όλα) φιλοσοφικά ζητήματα λυμένα· πολλοί επίδοξοι φιλόσοφοι θα ζήλευαν την ξεγνοιασιά σας, όπως και πολλοί άλλοι, οι οποίοι περνούν μια ολόκληρη ζωή, σκεπτόμενοι για παράδειγμα το νόημα της ύπαρξης ή τις δομικές λειτουργίες της κοινωνίας, που τόσοι και τόσοι έχουν καταπιαστεί και αφιερώσει τη ζωής τους από την αρχαιότητα έως τις μέρες μας.

        Σας ζηλεύω κι εγώ για τις βεβαιότητές σας.
        Δεν έχετε καν την ανάγκη της γνώσης.

        Να μας έρχεστε συχνά.
        Με την απλοϊκότητά σας, ξεχνιόμαστε.

        Merci.

      • Ο/Η Reuben Sturman λέει:

        Αγαπητέ, χαιρομαι για την απλοικότητά μου,  η οποία σας χαροποιεί εξίσου να την προσβάλετε και να την υποτιμάτε,  αν και ποτέ δεν σας προσέβαλα,  ούτε χάρηκα με τα πεπραγμένα της πατρίδας μας τα οποία απλοικά ανάγετε σε προσωπικό επίπεδο εναντίον μου και ουδέποτε απαντάτε στα πραγματικά προβλήματα. Σας  εύχομαι να κυβερνήσετε για πολλά χρόνια πολυχρονεμένε μου.  Μέσα στην πολυπλοκότητα σας,  σας  ευχαριστώ θερμά για την  φιλοξενία σας για άλλη μια φορά γιατί  στην Σ Η Μ Ε Ρ Ι Ν Η  Κίνα των αδερφών σας μαοικών αδερφών σήμερα δεν θα είσασταν σε θέση να σχολιάζετε κατά του καθεστώτος. 

        Δοκιμάστε μια φορά να επιχειρηματολογήσετε μακριά  απ´ τος  πατερούληδές. σας, ίσως να  το διασκεδάσετε

        Τα σέβη μου

      • Ο/Η Po λέει:

        Θέσατε επιχειρήματα που εγώ δεν μπόρεσα να… διακρίνω;
        Το αίσχος είναι όλο δικό μου.

        Η ευστοχία των… επιχειρημάτων σας συνεχίζεται, ιδιαίτερα με την Κίνα.

        Θα κάνω σκοπό της ζωής μου να καταλάβω επιτέλους Πως και Γιατί προέκυψε η συγγένειά μου με τους… μαοϊκούς.
        Μήπως η μητέρα μου ήτο λίγο πεταχτούλα στα νιάτα της και δεν το αντελήφθην;

        Πάντως να ξέρετε, με προβληματίσατε με το δικό σας: Πας μη χρυσαυγίτης/ναζιστής = μαοϊκός.

        Όχι δεν είστε αφελής. Κάτι ξέρετε και μας το κρύβετε.

  31. Ο/Η Κωλόγερας λέει:

    Αγαπητέ Λασκαράτε,

    Η επαρχία είναι άλλο καπέλο, είναι άλλη κοινωνική δομή. Άλλο καπέλο. Εκεί π.χ. υπάρχουν περιπτώσεις που δούλευαν αλλοδαποί για τους ντόπιους και όταν ήταν να έρθει η πενιχρή πληρωμή ενημέρωναν την αστυνομία και τους έπιανε.Και λογικό ήταν να παιχτούν αντίποινα. Η εγκληματικότητα στην επαρχία έχει άλλα χαρακτηριστικά.

    Για να είμαστε σοβαροί και να μην κουνάμε το δάχτυλο. Κι εγώ που είμαι κωλόγερας, αν δεν μπορούσα να βγω από το σπίτι μου, στην πλατεία Βάθη π.χ., να πάω μέχρι το σούπερ μάρκετ, μέχρι την τράπεζα και είχα έναν Εγέρθουτου να στέκεται σε μια γωνιά νύχτα μέρα και να φυλάει το δρομάκι μου, θα σταύρωνα Εγέρθουτου. Στο λέω ξεκάθαρα. Ας βάλει ο καθένας τίμια τον εαυτό του μέσα σε αυτές τις ιστορίες, όπως και στις περιπτώσεις που δέχεσαι επίθεση εντός της οικίας σου…

    Αν δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου, θα σκεφτείς τι λέει ο Ράιχ; Καλή η θεωρία και η ρητορική, αλλά όχι και «σφάξε με πασά μου ν’αγιάσω». Και μιλάω με ξεκάθαρα ηλικιακά και κοινωνικά κριτήρια. Θέλει αυτοσυγκράτηση για να κάνεις ανάλυση των λόγων της σταυροδοσίας στη ΧΑ. Το να υπονοεί κανείς ότι δεν υπάρχει μεταναστευτικό ζήτημα εν έτει 2012 επειδή δεν έτυχε (ευτυχώς) να του σπάσει την πόρτα, είναι αστείο. Το να χαρακτηρίζει όλους εκείνους που διαμαρτύρονται γι’αυτό ως φασίστες και ξενόφοβους είναι ατάκα απλοϊκή για χειροκρότημα από μαθητικό σύλλογο που ψάχνεται με την αριστερά και την αντιεξουσία. Όποιος δεν είναι μαζί μας, είναι εναντίον μας δηλαδή; Και … σφάξε με πασά μου ν’αγιάσω;

  32. Ο/Η Ανορθόδοξος λέει:

    Φίλε Λασκαράτε
    Συμφωνώ σε γενικές γραμμές, αλλά νομίζω πως δεν ωφελεί σε τίποτε να χαρακτηρίζουμε όσους ψήφισαν χρυσή αυγή ηλίθιους. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να τους καταλάβουμε, να αναλύσουμε την ευρεία και ταχύτατη διάδοση του φασισμού στη χώρα μας, αντί απλά να την καταδικάζουμε. Ας μην ξεχνάμε οτι ο φασισμός δίνει ένα (φανταστικό) στήριγμα σε αρκετούς που αισθάνονται να χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους, ενώ προσφέρει απλές εξηγήσεις στον κόσμο, για ζητήματα που φυσικά είναι πολύ πιο σύνθετα.

    Είναι καθήκον κάθε αριστερού, προοδευτικού, συνειδητοποιημένου πολίτη, αλλά ιδιαίτερα των κομμάτων, οργανώσεων και πρωτοβουλιών πολιτών να μην αφήσουν να διαδοθεί ο λόγος των ναζιστών στα φτωχά και εξαθλιωμένα στρώματα της κοινωνίας, που τόσα χρόνια εισέπραταν μόνο την περιφρόνηση και την αδιαφορία. Πρέπει να κατατεθούν σαφείς προτάσεις, ιδιαίτερα για θέματα που η αριστερά θεωρεί «ταμπού», όπως αυτά της μετανάστευσης και της εγκληματικότητας, ενώ ταυτόχρονα να προταθούν μέτρα που θα προσφέρουν άμεση ανακούφιση στους λιγότερο ευνοημένους της κοινωνίας. Είναι σημαντικό να περνάει έμπρακτα στον κόσμο το μήνυμα της αλληλεγγύης και όχι μέσω κοινότυπων χιλιοειπομένων κλισέ.

    Έχω πολλά να πω για το συγκεκριμένο θέμα, θα γράψω μάλλον κάποιο άρθρο σύντομα. Δες αν θέλεις το παλιότερο κείμενο που είχα γράψει για τη «μαζική ψυχολογία του φασισμού» του Ράιχ που αναφέρεις:
    http://falsefaith.blogspot.gr/2010/11/blog-post.html

  33. Ο/Η cronopiusa λέει:

    καλησπέρα σας, τραγικά επίκαιρη ταινία

    Violent August: The 1918 Anti-Greek Riots in Toronto – Documentary Film

    από indymedia:

    Τον Αύγουστο του 1918 ένα πλήθος 50.000 καναδών «πατριωτών» επιδόθηκε για μέρες σε ένα ανελέητο πογκρόμ σε βάρος των ελληνόφωνων μεταναστών της πόλης. Το αποτέλεσμα αυτού του ρατσιστικού πογκρόμ ήταν ο θάνατος αρκετών μεταναστών, μεταξύ των οποίων 29 γυναίκες και 6 ανήλικα παιδιά καθώς και υλικές ζημιές 1.000.000 δολαρίων.

    Η αφορμές ήταν πολλές. Για χρόνια οι ελληνόφωνοι μετανάστες, μικροιδιοκτήτες και εργαζόμενοι κυρίως στον επισιτισμό (greek restaurants) αποκαλούνταν από τους ντόπιους «slackers», δηλαδή «τεμπελχανάδες» επειδή κατα τους ρατσιστές απέφευγαν τις βαριές δουλειές του φορτοεκφορτωτή, του ξυλοκόπου ή του βιομηχανικού εργάτη και δούλευαν σαν μάγειροι, ψήστες, σερβιτόροι ή υπάλληλοι εμπορικών καταστημάτων.

    Ακολούθησε μια σειρά από γεγονότα όπως οι καλές σχέσεις του τότε πρωθυπουργού Βενιζέλου με το γερμανό Κάιζερ, η ουδετερότητα της χώρας προέλευσής τους κατα τις αρχές του Α’ παγκοσμίου πολέμου και η άρνηση των ελληνόφωνων μεταναστών να καταταγούν στον Καναδικό στρατό που όξυναν τις ρατσιστικές αντιλήψεις σε βάρος τους.

    Επιστρέφοντας οι χιλιάδες των βετεράνων καναδών από τη σφαγή χαρακωμάτων του Α’ παγκοσμίου πολέμου, πολλοί απ’αυτούς ανάπηροι και σε άθλια οικονομική κατάσταση, βρήκαν τους ελληνόφωνους μετανάστες που αποτελούσαν το 0,5% του πληθυσμού της πόλης να ευημερούν έχοντας στην κατοχή τους το 35% των μικρομεσαίων καταστημάτων.

    Τον Αύγουστο του 1918, 10.000 βετεράνοι διαδήλωσαν στους δρόμους συνεπικουρούμενοι από 40.000 καναδούς πολίτες. Οι πολυήμερες διαδηλώσεις συχνά εξετράπησαν σε πογκρόμ σε βάρος μαγαζιών και σπιτιών μεταναστών με την αστυνομία στην καλύτερη περίπτωση θεατή ενώ δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις όπου καναδοί αστυνομικοί έπαιρναν ενεργά μέρος στο πογκρόμ σε βάρος των ελληνόφωνων.

    Οι μνήμες του ρατσιστικού πογκρόμ της πόλης έχουν μετατραπεί σήμερα σε φιέστα όπου «αντι»ρατσιστές συγκεντρώνονται στις συνοικίες των ελληνόφωνων και τρώνε μαζικά greek souvlaki, tzatziki, mousaka κλπ μεσογειακά εδέσματα.

    Οι συγκρίσεις με τα σημερινά πογκρόμ μεταναστών σε αθήνα και πάτρα με την ανάλογη στάση της αστυνομίας και κάποιων «πολιτών» είναι αναπόφευκτες.

    Για το γεγονός έχει γυριστεί ντοκυμανταίρ με βίντεο από σκληρές εικόνες της εποχής που κυκλοφορεί σε dvd με υπότιτλους στα ελληνικά με τον τίτλο «violent august».

    Δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ

    http://black-tracker.gr/details.php?id=514

    Το ντοκιμαντέρ Βίαιος Αύγουστος: Τα πογκρόμ εναντίον ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο (1918), ανέβηκε στον black-traker σε format vob. (DVD) και με ελληνικούς υπότιτλους.

  34. Ο/Η cronopiusa λέει:

    Violent August: The 1918 Anti-Greek Riots in Toronto – Documentary Film

    Το ντοκιμαντέρ Βίαιος Αύγουστος: Τα πογκρόμ εναντίον ελλήνων μεταναστών στο Τορόντο (1918), ανέβηκε στον black-traker σε format vob.

  35. -H Πάντειος και οι 200 (;) μαλάκες “αντεξουσιαστές”….

    -Η Πάντειος και οι 200 (;) μαλάκες «αντεξουσιαστές»….

    Ποιός δεν θυμάται το 15χρονο αφγανόπουλο, που έπεσε θύμα του αυτονομαζόμενου “Επαναστατικού Αγώνα” και του ανορθολογισμού κάποιων αυτοχρισμένων επαναστατών, τάχα υποστηρικτών τόσο των μεταναστών όσο και των προλετάριων. Μόνο που τα πραγματικά τους θύματα έως τώρα ήταν ένα 15χρονο αφγανόπουλο, οι τρεις της Marfin και μια ομάδα Ποντίων προλετάριων, προσφύγων από το Καζαχστάν.

    Την Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012, κάποιοι Πόντιοι πρόφυγες από την τ. ΕΣΣΔ τιμούσαν τα 40ήμερα ενός αγαπημένου προσώπου που είχαν χάσει. Έκλειναν τον κύκλο του 40ήμερου θρήνου με τον τρόπο που αυτοί ξέρουν να κάνουν, μ’ ένα μνημόσυνο. Ο χώρος της δεξίωσης ήταν κοντά στη Πάντειο, σε μια ποντιακή ταβέρνα και αυτοί έτυχε λόγω του πένθους να φορούν όλοι μαύρα, άντρες, γυναίκες, παιδιά…

    Βρέθηκαν όμως σε λάθος μέρος τη λάθος ώρα. Όπως ακριβώς οι δολοφονημένοι της Μαρφίν και o Χαμί Νατζάφι

    Στην Πάντειο γινόταν μια εκδήλωση για τον Επαναστατικό Αγώνα. Κάποια στιγμή, κάποιοι ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες ότι κάπου έξω Χρυσαυγίτες δέρνουν μικρεμπόρους μετανάστες. Και μιας και οι υποστηρικτές του “Επαναστατικού Αγώνα” θεωρούν τον εαυτό τους ως υποστηρικτή του προλεταριάτου και αναγνωρίζουν ως τέτοιο το παραβατικό μικρεμπόριο, εφόρμησαν να “την πέσουν” στους Χρυσαυγίτες. Μόνο που οι Χρυσαυγίτες είχαν γίνει καπνός απ’ την περιοχή… Κι οι μόνοι μαυροφορεμένοι στον περίγυρο της Παντείου ήταν οι άτυχοι οι Πόντιοι από την πρώην ΕΣΣΔ.

    Η αμάθεια, ο φανατισμός, η στερεοτυπική σκέψη, ο τσαμπουκάς, το νταβατζιλίκι και η περιφρόνηση της ανθρώπινης ζωής έκαναν έξαφνα την εμφάνισή τους, στο πρόσωπο των αγανακτισμένων “αντεξουσιαστών” που αναζητούσαν “χρυσαυγίτες”. Ο κάθε άνθρωπος με τα μαύρα για αυτούς τους ημίτυφλους ήταν και ένας χρυσαυγίτης.

    Φορώντας κράνη και κρατώντας στυλιάρια , επιτέθηκαν με μανία στους ανυποψίαστους ανθρώπους, στέλνοντας τρεις στο νοσοκομείο.

    Πέτυχαν διάνα τους στόχους τους -έστω και ανάποδα- εάν ήθελαν αυτό, που μια προκήρυξη κάποιων απ’ αυτούς έλεγε παλιότερα: “Το στρατηγικής ση­μασίας ζήτημα για εμάς είναι το πώς με τις ενέργειές μας θα διαρρήξουμε τις κοινωνικές σχέσεις που συντηρούν αυτό τον κόσμο. “

    Η ανάποδη σκέψη, ο μιλιταρισμός στα κείμενα και τα μυαλά διαφόρων που υποδύονται τους αυθεντικούς εκπροσώπους των προλετάριων, αλλά αδυνατούν να διακρίνουν τον αληθινό προλετάριο, ήταν εκεί εκείνη τη στιγμή!!!

    Οι χαζο-τραμπούκοι που έπαιζαν τους αλληλέγγυους, έστειλαν τρεις βαριά τραυματισμένους στο νοσοκομείο..

    Στη συνέχεια, η πατάτα καλύφτηκε με την εξαπάτηση, γιατί έγινε προσπάθεια να φορτωθεί η επίθεση στους άφαντους Χρυσαυγίτες.

    Έτσι λοιπόν οι συγκεκριμένοι Πόντιοι από την τ. ΕΣΣΔ, θύματα κάποτε των εθνικισμών που σάρωσαν την Εγγύς Ανατολή:
    -που βρέθηκαν στη Σοβιετική Ένωση, όπου γεύτηκαν τη βία του σταλινισμού και μεταφέρθηκαν ως δουλοπάροικοι στην Κεντρική Ασία,
    -που περιφρονήθηκαν στη “μητέρα-πατρίδα” από κράτος και κοινωνία,
    -στο τέλος υπέστησαν τη βία που παρήγαγε ο ανορθολογισμός, ο φανατισμός και η ημιμάθεια απ’ τους αυτοχρισμένους ως “επαναστατικός χώρος”…

    ……………………………………………..

    • Ο/Η Laskaratos λέει:

      Θυμόμαστε το Αφγανόπουλο και την αδελφούλα του, τους είχαμε αφιερώσει και ένα δημοσίευμα, καταδικάζουμε απερίφραστα τον αριστερό και τον αναρχικό αναρθολογισμό, γιατί βεβαίως υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα, κάθε τυφλή βία είναι ηθικά καταδικασμένη.
      Αυτό όμως που περιγράφεις και δεν το αμφισβητώ, είναι μεμονωμένο περιστατικό και τα σχεδόν καθημερινά μαχαιρώματα Πακιστανών κλπ δεν οφείλονται σε παρεξηγήσεις ή λάθος, είναι συνειδητά φαινόμενα νεοναζιστικής ρατσιστικής βίας με προφανείς εκλογικές στοχεύσεις.

  36. Ο/Η Ντενης ο τρομερός λέει:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Frank_Collin

    Frank Collin

    Francis Joseph «Frank» Collin (born Francis Joseph Cohen, November 3, 1944) formerly served as the leader of the National Socialist Party of America

    …………
    Frank Collin was arrested by Michigan police while having sex with a pair of 10-year-old boys.

  37. Ο/Η Nτένης ο τρομερός λέει:

    H Xρυσή Αυγή ταϊζει 250.000 οικογένειες!
    Με εντόσθια Πακιστανών;

  38. Ο/Η laskaratos λέει:

    Δεν μας έφτανε που δυο Πακιστανοί σκοτώθηκαν για να σώσουν Έλληνες έγινε κι αυτό. Πώς το επέτρεψε η Χρυσή Αυγή που θα δίνει αιμα μόνο για Έλληνες (να κάνουν το ίδιο και οι άλλοι λαοί;) και ο Παϊσιος ο Τουρκοφάγος;

    Τούρκος γιατρός στη Λέσβο σώζει από πνιγμό παιδάκι 2,5 ετών

    2012-07-15 12:33:03

    Ο 40χρονος Οσμάν Νεσέτ Κοκτούρκ, γιατρός στο επάγγελμα, βρέθηκε στη Λέσβο το προηγούμενο διήμερο για διακοπές. Η παρουσία του για λίγες ώρες στον παραθαλάσσιο οικισμό της Πέτρας, στάθηκε τελικά σωτήρια για τη ζωή ενός παιδιού δυόμισι χρόνων, που χάρη στην άμεση επέμβασή του σώθηκε από πνιγμό.
    http://lesvosnews.net/2012/07/15/agm-369/

  39. Ο/Η Boλταίρος λέει:

    Δυο αγόρια που φιλήθηκαν τα ξημερώματα

    Δυο αγόρια που φιλήθηκαν τα ξημερώματα

    16/07/2012

    Δεν τον γνώρισα στην αρχή. Μού μίλησε στην είσοδο του Φεστιβάλ με την εγκαρδιότητα του παλιού γνωστού

    (…)

    Όταν όμως τελείωσαν οριστικά οι καταλήψεις κι εξίσου οριστικά άρχισε η Μακεδονία μαζί με τα συλλαλητήρια και τους Σέρβους αδερφούς, ο τύπος άρχισε να λέει κάτι περίεργα. Στην αρχή για τα δίκαια της Σερβίας και την απειλή του μουσουλμανικού τόξου (τι τερατώδεις μαλακίες έχουμε ακούσεις σε αυτή τη χώρα…), μετά για τους Αλβανούς που μας παίρνουν τις δουλειές και μας κλέβουν, στο τέλος τον τσιμπήσαμε να διαβάζει και τη Χρυσή Αυγή, οπότε επήλθε η ισόβια στέρηση της φιλάθλου ιδιότητας και η αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων του. Στο σχετικό δικαστικό συμβούλιο κρίθηκε βλάκας και καμένος από τα χάπια, οπότε απορρίφθηκε η χρήση ισχύος εναντίον του –συνέτεινε και το ελαφρυντικό της ωραίας αδερφής. Ωστόσο, οφείλω να σημειώσω ότι ο front man του hardcore μουσικού σχήματος του σχολείου, ο οποίος ήταν άρρωστος και απουσίασε από το κονγκλάβιο, έσπασε λόγω ελλιπούς ενημέρωσης τη γραμμή και τον πλάκωσε σε κανά δυο κλωτσιές , την ώρα που το μαθητικό σύνολο προσερχόταν για τον πρωινό εκκλησιασμό.

    Κατόπιν της όλης εξιστορήσεως, υποθέτω ότι γίνεται κατανοητό γιατί έμεινα σύξυλος όταν τον είδα στο Αντιρατσιστικό. Όμως η αρχική μου έκπληξη μετατράπηκε σε πραγματική εμπειρία θρησκευτικής έκστασης, όταν μού σύστησε το τυπάκι που ήταν δίπλα του (και μαλακωδώς εγώ δεν είχα καταλάβει ότι ήταν παρέα του) ως κολλητό του. Ο κολλητός εκτός από κολλητός, είχε αραβικό όνομα, και κατά πάσα πιθανότητα ερχόταν από κάποια χώρα του Μαγκρέμπ. Εν ολίγοις, ο φασίστας συμμαθητής μου ήρθε στο Αντιρατσιστικό, παρέα με μετανάστη, και δη μουσουλμάνο…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.