O κ.Πάκης Παυλόπουλος

Η αρετή της απάθειας

Του Αναγνώστη Λασκαράτου

Κύριε Ροΐδη,
Ο κ.Πάκης, είναι ο εμπνευστής της ληστείας των 50 εδρών. Η ληστεία είναι μεγαλύτερη αυτής του Νόμου Σκανδαλίδη (40 έδρες). Ναι, Σκανδαλίδης λέγεται αυτός που κατηγορήθηκε πως  χρέωνε τα προεκλογικά του τηλεφωνήματά στο Δήμο Αθήνας. Αυτός που διασώθηκε και επανεκλέχτηκε πανηγυρικά μαζί με τους Λοβέρδο και Χρυσοχοϊδη. Ναι Λοβέρδος είναι ο σταθερός χορηγός μεγάλων ποσών (με τα λεφτά μας) των ψευτοφιλανθρωπιών της Αρχιεπισκοπής της Εκκλησίας, που μέσω ηγετικών στελεχών της, ψηφίζει, ευλογεί, προπαγανδίζει υπέρ της  ‘Χρυσής Αυγής’. Ναι Χρυσοχοΐδης είναι αυτός που μαζί με το Λοβέρδο με τρόπο κατάφωρα παράνομο διέσυραν δυστυχισμένες γυναίκες ως οροθετικές πόρνες. Ο κ.Πάκης λοιπον παρέμεινε απαθής όση ώρα ο Κασιδιάρης σε κρίση παροξυσμού χτυπούσε τη Λιάνα Κανέλλη αφού πρώτα είχε πετάξει νερό στη Ρένα Δούρου.

Ελάχιστοι άνδρες θα είχαν την ψυχραιμία του κ.Πάκη στις φλέβες του οποίου θα πρέπει να κυκλοφορεί χλιαρό νερό ή βυσσινάδα. Ο ίδιος από σεμνότητα δεν καυχήθηκε για την ψυχραιμία του, την οποία συνέκρινε με την ψυχραιμία της κας Δούρου (!): «Δεν ήμουν μόνο εγώ ακίνητος. Και η κ. Δούρου δίπλα μου έμεινε ακίνητη και διάφοροι άλλοι. Δεύτερον ήταν στον «αέρα» όλη αυτή η ιστορία. Τρίτον, εάν κανείς επιχειρούσε εκείνη τη στιγμή να αντιπαρατεθεί με τον συγκεκριμένο κύριο, το «κύριος» καθ’ υπερβολή, τότε θα μεταβαλλόταν ολόκληρο το στούντιο σε μια πάλη και θα επιβάρυνε πολύ το πολιτικό κλίμα…».


ΥΓ
Ο κ.Πάκης υπήρξε στενός συνεργάτης τ.part time πρωθυπουργού και αρχηγού κόμματος εκλογικών πελατών. Στη συγκέντρωση στελεχών της ΝΔ στο Κιλκίς παρουσία του επιτελάρχη κ.Πανίκα Ψωμιάδη (ένας χρόνος φυλάκιση με αναστολή), στέλεχος του κόμματος δηλώνει: «…θα είναι καθοριστικός ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην πίεση ή στην υπενθύμιση σε ανθρώπους που ωφελήθηκαν από την ΝΔ, σε ανθρώπους που βόλεψαν επί ΝΔ, σε ανθρώπους που πήρανε συμβάσεις από τη ΝΔ, εννοώ συμβάσεις έργου, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, άλλοι που πήγανε στα στέιτζ… Σε αυτούς να τους θυμίσουμε ότι πρέπει να προσφέρουν κάποια υπηρεσία, πρέπει να πάνε εκλογικοί αντιπρόσωποι, πρέπει να φέρουν την μάνα τους και τον πατέρα τους να ψηφίσει, ξέρουμε όλοι ποιοι είναι αυτοί, αυτοί που τα χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ ωφελήθηκαν από τη ΝΔ, σε αυτούς μπορούμε να υπενθυμίσουμε λίγο πιο φωναχτά ότι έχουν υποχρέωση να πάνε να ψηφίσουν. …»

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

45 Responses to O κ.Πάκης Παυλόπουλος

  1. Ο/Η rousfetologos λέει:

    Διαρροή Εγγράφων με ρουσφέτια από το πολιτικό γραφείο του Αντώνη Σαμαρά στην Καλαμάτα. Διαδώστε το!

    ΔΙΑΡΡΟΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΑΜΑΡΑ!

    • Ο/Η Διορίζω Καλαματιανούς μοιράζω μυστικά κονδύλια λέει:

      Από το 1989 προετοιμαζόταν ο Σαμαράς… μοιράζοντας λεφτά δεξιά κι αριστερά…

  2. Ο/Η ataktos λέει:

    o ΜΕΓΑΛΟΣ πακος «συνταγματολόγος» που καθόταν σαν σκατό όταν ο φασιστας μπροστά στα ματιά του παραβίαζε και εκβίαζε το άρθρο 120 του Συντάγματος ξυλοκοπώντας βουλευτινες της Ελληνικής Βουλής ΟΥΣΤ κοπρόσκυλο!!!

  3. Ο/Η Nazi gay and mad λέει:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος σε νέα δημοσκόπηση

    Δημοσιεύθηκε: 30/05/2012 16:30

    Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής νέας δημοσκόπησης της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα, που διενεργήθηκε από τις 25 έως τις 29 Μαΐου.

    Η έρευνα δείχνει επτακοµµατική Βουλή, με το ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 30% έναντι 26,5% της Νέας ∆ηµοκρατίας. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,5% και η Δημοκρατική Αριστερά επίσης με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

    Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε αν είχαμε αύριο εκλογές» εξακολουθεί να προηγείται η ΝΔ.

    Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα κατέγραφε πάλι προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ, με ποσοστό 28,5%, έναντι της ΝΔ, με 26%.

  4. Ο/Η Κάπας Σ. λέει:

    Ο Κασιδιάρης είναι αυτός που είναι»κότα»!Εσείς που είσθε»άνδρες» και ξερνάτε από το ιστολόγιό σας κατά πάντων κρυπτόμενοι πίσω από την ανωνυμία ΤΙ ΕΙΣΘΕ;;!!!!!!!!!

    • Ο/Η Psycho λέει:

      Πολύ ανεκτικοί με μερικούς νευρωτικούς σχολιαστές.
      Eγώ μερικές και μερικούς θα τους έβαζα στα spam

    • Ο/Η chris λέει:

      πολυ καλυτεροι απο σενα παντως,σιγουρα!
      α,και περαστικα σου

    • Ο/Η Λάμδα Υγρός λέει:

      Ο κασιδιάρης ο κουραδόμαγκας αντι να αναλαβει την ευθύνη των πράξεων του σαν καλός πατριώτης που είναι κρύβεται γιατί φοβάται το αυτόφωρο! Για τέτοια μαγκιά μιλάμε! Σε κάθε περίπτωση τζάμπα!

  5. Ο/Η Φύρερ με υστερία λέει:

    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63666743

    Η βίαιη έκρηξη Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια ζωντανής ενημερωτικής εκπομπής δεν ήταν η πρώτη ανάλογη από μέλος της Χρυσής Αυγής. Πρώτος διδάξας ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος

    Πίσω στο μακρινό 1998, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής είχε «εκραγεί» εναντίον του σκηνοθέτη Δ. Κολλάτου. Το περιστατικό είχε συμβεί στην εκπομπή «Ζούγκλα». Ο κ.Μιχαλολιάκος απευθυνόταν σε συνομιλητή του, τον σκηνοθέτη Δ.Κολάττο, με το μικρό του όνομα.

    Οταν ο τελευταίος ζήτησε να σταματήσει, καθώς δεν του είχε δώσει τέτοιο δικαίωμα, ο κ. Μιχαλολιάκος «απάντησε» εκτοξεύοντας προς το μέρος του μία… καρύδα που υπήρχε ως ντεκόρ στο τραπέζι του στούντιο.

    Θυμηθείτε την… προφητική διένεξη, στο σχετικό βίντεο.

  6. Ο/Η Με βίασε ο θείος μου όταν ήμουν 6 χρονών και έγινα χιτλερικιά λέει:

    Τα έσπασαν και στο Πάντειο

    Πέντε τραυματίες και βανδαλισμοί από επίθεση της Χρυσής Αυγής σε εκδήλωση αριστεριστών

    ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Παρασκευή 08 Ιουνίου 2012

    Σκηνικό βίας έστησαν χθες το απόγευμα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και την ευρύτερη περιοχή περίπου 30 οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Με λοστούς στα χέρια εισέβαλαν στην Αίθουσα Σάκης Καράγιωργας, όπου βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση αριστεριστών, και άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως τους παρισταμένους. Πριν από την εισβολή, ωστόσο, είχαν ήδη επιτεθεί σε αλλοδαπούς μικροπωλητές σε υπόγεια διάβαση της Λεωφόρου Συγγρού τραυματίζοντας τρεις εξ αυτών. Ο ένας μάλιστα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο συνολικός απολογισμός είναι πέντε τραυματίες και ζημιές στο πανεπιστήμιο.

    ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΙ. Τα περισσότερα επεισόδια που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα έχουν ρατσιστικό υπόβαθρο, ενώ στο πιο πρόσφατο από αυτά η Αστυνομία προσήγαγε μέλη και βουλευτές της Χρυσής Αυγής ως υπόπτους. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, μάλιστα, συνέδεσε άμεσα τους δράστες του άγριου ξυλοδαρμού ενός 31χρονου Πακιστανού στον Ταύρο την περασμένη Παρασκευή με τη Χρυσή Αυγή. Την ώρα της επίθεσης στο Κέντρο της Αθήνας γινόταν μηχανοκίνητη πορεία στην οποία μετείχαν τουλάχιστον 50 μέλη της.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής. Στον κύκλο των ρατσιστικών επεισοδίων περιλαμβάνονται και οι δύο διαδοχικές επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή του Νέου Κόσμου εις βάρος ενός 40χρονου Αλβανού, τον οποίο οι άγνωστοι δράστες τραυμάτισαν σοβαρά με μαχαίρι, και δύο Πολωνών.

    Είχαν προηγηθεί στις αρχές της περασμένης εβδομάδας δύο επιθέσεις με ρατσιστικά κίνητρα. Στην πρώτη επίθεση άγνωστος χτύπησε με μαχαίρι έναν μετανάστη από το Μπανγκλαντές σε συρμό του ΗΣΑΠ στον σταθμό της Ομόνοιας. Ενα εικοσιτετράωρο αργότερα, στην αποβάθρα του σταθμού του Αγίου Νικολάου άγνωστοι επιτέθηκαν και ξυλοκόπησαν άγρια έναν Πακιστανό, με αποτέλεσμα να τον στείλουν στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι την ώρα που έγινε ο ξυλοδαρμός στα βαγόνια βρίσκονταν μέλη της Χρυσής Αυγής που επέστρεφαν από συγκέντρωση.

  7. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

    http://www.sofokleousin.gr/archives/101706.html

    Βαρουφάκης: Όποιος έχει οικονομική κατάρτιση συμφωνεί με τον ΣΥΡΙΖΑ

    Δημοσιεύθηκε: 08 Ιουνίου 2012, 13:12

    Την άποψή του ότι κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος συμμερίζεται το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος λιτότητας και ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δε μπορεί να λυθεί παρά μόνο με αλλαγή της ευρωπαϊκής οικονομικής πολιτικής, εκφράζει ο γνωστός οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

    Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

    Ερώτηση: «Κύριε Βαρουφάκη, οι Έλληνες θέλουν κατά πλειοψηφία να διατηρήσουν το ευρώ, αλλά ψηφίζουν με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του Αλέξη Τσίπρα ένα κόμμα, τα σχέδια του οποίου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε έξοδο από τη νομισματική ένωση. Πώς συμβιβάζονται αυτά τα δύο;»

    Απάντηση: Και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη. Αλλά ταυτόχρονα θέλουν να επαναδιαπραγματευτούν το πρόγραμμα λιτότητας, επειδή δεν λειτουργεί. Αυτό το γνωρίζει στο μεταξύ κάθε οικονομικά καταρτισμένος άνθρωπος. Πριν από δύο εβδομάδες, το ελληνικό κράτος αναγκάστηκε να δανειστεί από τον μηχανισμό διάσωσης EFSF 4,2 δις ευρώ με επιτόκιο περίπου 4%. Η κυβέρνηση ενέβασε το ποσό αμέσως στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για να αγοράσει ληξιπρόθεσμα ελληνικά κρατικά ομόλογα. Επομένως, η Ελλάδα δανείζεται χρήματα από μια Αρχή της ΕΕ, για να τα δώσει αμέσως σε μια άλλη ευρωπαϊκή Αρχή. Ταυτόχρονα επιβάλλονται στη χώρα μέτρα λιτότητας, τα οποία την οδηγούν στην καταστροφή. Πώς θα μπορέσει λοιπόν να απαλλαγεί κάποτε η Ελλάδα από το χρέος της;

    Ερώτηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να σταματήσει την εξυπηρέτηση του χρέους.

    Απάντηση: Η Ελλάδα θα φτάσει κάποια στιγμή στο σημείο, όπου υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν θα μπορεί πλέον να αποτελεί μέλος της Ευρωζώνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει: Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, αν θέλουμε να διατηρήσουμε το ευρώ. Δεν μπορούμε να παίρνουμε τα χρήματά σας υπό όρους, με του οποίους δεν θα μπορέσουμε να σας εξοφλήσουμε ποτέ. Το κόμμα ενεργεί με υπευθυνότητα, όταν το δηλώνει τόσο ξεκάθαρα στην Ευρώπη. Θα περίμενα να το εκτιμήσει αυτό ο γερμανός φορολογούμενος.

    Ερώτηση: Ακόμα κι αν ο Τσίπρας γινόταν Πρωθυπουργός, θα έπρεπε να συνεχίσει τα μέτρα λιτότητας, επειδή το ελληνικό κράτος δαπανά περισσότερα απ’ όσα εισπράττει. Δεν εξαπατά έτσι τους ψηφοφόρους του;

    Απάντηση: Φυσικά και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς με την ανάγκη και την ταλαιπωρία. Αυτό το ξέρουν και οι Έλληνες. Αλλά για να μιλήσω καθαρά: Η ταλαιπωρία είναι κάτι διαφορετικό από μια πολιτική λιτότητας, η οποία στηρίζεται στη θεωρία ότι μπορεί κανείς να περιορίσει το δημόσιο χρέος, μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες και ταυτόχρονα αυξάνοντας τους φόρους. Η Ελλάδα, αλλά και η Πορτογαλία και η Ισπανία απέδειξαν ότι αυτό το πρόγραμμα δεν λειτουργεί.

    Ερώτηση: Πολλοί κατηγορούν τους Έλληνες ότι κάνουν πολύ λίγα. Στην πραγματικότητα δεν προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις με πολύ αργούς ρυθμούς;

    Απάντηση: Είναι παράλογο να κατηγορούνται οι Έλληνες ότι είναι τεμπέληδες ή απρόθυμοι. Η Ευρώπη δεν έχει καταλάβει καθόλου τι γίνεται στην Ελλάδα. Η χώρα δεν βρίσκεται μόνο σε μια απλή ύφεση. Ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις χρεοκοπούν, επειδή έχει καταρρεύσει η κυκλοφορία του χρήματος. Τα δάνεια δίνουν ζωή στην οικονομία, αλλά στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πλέον ούτε δάνεια ούτε εμπιστοσύνη. Ένας φίλος μου έχει εδώ και δεκαετίες μια επικερδή επιχείρηση. Το βιβλίο παραγγελιών του είναι γεμάτο, το 95% τω προϊόντων εξάγεται. Παρ’ όλα αυτά η επιχείρηση βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, επειδή δεν μπορεί να πάρει πλέον πρώτες ύλες και ανταλλακτικά. Αν στη Γερμανία μια επικερδής επιχείρηση δεν είχε πρόσβαση σε δάνεια, κι αυτή θα χρεοκοπούσε.

    Ερώτηση: Ποια θα ήταν λοιπόν η λύση, η οποία θα βελτίωνε την κατάσταση στην Ελλάδα και θα ήταν πολιτικά αποδεκτή τόσο στην ίδια τη χώρα όσο και στις άλλες χώρες της Ευρωζώνης;

    Απάντηση: Θα πρέπει να αλλάξουμε τη βασική δομή της Ευρωζώνης. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα πρέπει να ρυθμίζονται κεντρικά και να ανακεφαλαιοποιούνται από τον EFSF ή τον ΕΜΣ. Έπειτα τα δημόσια χρέη θα πρέπει εν μέρει να κοινοτικοποιηθούν. Ένας κοινός ευρωπαϊκός χώρος με χωριστά δημόσια χρέη δεν λειτουργεί. Με αυτόν τον τρόπο προσκαλούμε τους κερδοσκόπουςνα στοιχηματίσουν κατά της μίας ή της άλλης χώρας. Εκτός αυτού χρειαζόμαστε μια επενδυτική πολιτική. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα ήταν ο κατάλληλος οργανισμός γι’ αυτό.

    Ερώτηση: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα λειτουργικό κράτος, λειτουργικές δομές στο Δημόσιο. Λείπει για παράδειγμα, μια αποτελεσματική υπηρεσία είσπραξης των φόρων. Ποια πρόοδο βλέπετε σ’ αυτόν τον τομέα;

    Απάντηση: Απολύτως καμία. Και πώς να αναδιοργανώσει ο Υπουργός Οικονομικών τις υπηρεσίες, όταν για να το κάνει δεν διαθέτει στην πραγματικότητα ούτε ένα ευρώ; Αντ’ αυτού, αναγκάζεται να περικόψει και τους μισθούς των εργαζόμενων που απέμειναν – ο τέλειος τρόπος για να ενισχυθεί κι άλλο η διαφθορά. Η ανεργία έχει αυξηθεί υπερβολικά, οι επιχειρήσεις χρεοκοπούν η μία μετά την άλλη. Από πού να προέλθουν τα φορολογικά έσοδα; Είναι παιδαριώδες να ισχυριζόμαστε σε μια τέτοια περίπτωση ότι χρειάζεται απλώς αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών.

    Ερώτηση: Ορισμένοι πιστεύουν ότι θα μπορούσε κανείς να αφήσει την Ελλάδα ακόμα και τώρα να αποχωρήσει χωρίς προβλήματα, επειδή η Ευρωζώνη έχει θωρακιστεί για ενδεχόμενη έξοδο της χώρας. Συμμερίζεστε αυτή την άποψη;

    Απάντηση: Όχι, αμφιβάλλω ότι τα προστατευτικά τείχη είναι αρκετά ψηλά και θα επιβιώσει η υπόλοιπη Ευρωζώνη, αν φύγει από αυτήν έστω κι ένα μικρό κομμάτι της. Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, το κοινό νόμισμα θα εκλείψει. Η Γερμανία θα επιστρέψει τότε στο γερμανικό μάρκο και θα χάσει μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητάς της, κυρίως έναντι της Κίνας. Η ανεργία στη χώρα σας θα διπλασιαστεί ή θα τριπλασιαστεί και η φτώχια θα αυξηθεί. Για το λόγο αυτό λέω ότι πρέπει να σώσουμε το ευρώ και να επιδιορθώσουμε την Ευρωζώνη.

    Ερώτηση: Ωστόσο, πολλοί Γερμανοί θεωρούν άδικο να εξακολουθούν να βοηθούν τους Έλληνες, αν εκείνοι προφανώς είναι απρόθυμοι για μεταρρυθμίσεις. Ανησυχούν υπερβολικά οι Γερμανοί περί δικαιοσύνης εν όψει εκείνου που – και γι’ αυτούς του ίδιους – διακυβεύεται;

    Απάντηση: Φυσικά και είναι σωστό να συζητάμε για δικαιοσύνη. Αλλά ο τρόπος που βλέπουν πολλοί Γερμανοί την κρίση είναι λάθος. Μεταξύ του 1993 και του 2009, στις δήθεν εξαιρετικές εποχές, η ποιότητα ζωής του 65% των Ελλήνων υποβαθμίστηκε. Στο μεταξύ επίσημες στατιστικές αποδεικνύουν ότι το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε έντονα εκείνη την εποχή. Γιατί; Επειδή μια μικρή μειοψηφία, η οποία συνδεόταν στενά με τον χρηματοπιστωτικό τομέα της Γερμανίας και της Γαλλίας, κέρδισε τελείως άδικα απίστευτα πολλά χρήματα. Μία μικρή ομάδα έκανε πάρτι και όταν η φούσκα έσκασε, έστειλαν τον λογαριασμό στη μεγάλη πλειοψηφία. Εκείνοι λοιπόν πρέπει να πληρώσουν τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες και Γερμανούς. Γι’ αυτό και είναι άδικο να βάλλουν τώρα οι Γερμανοί κατά των μέσων Ελλήνων.

    Ερώτηση: Μπορεί οι Έλληνες – από φόβο για τα πιθανά ρίσκα – στα μέσα Ιουνίου να μην ψηφίσουν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να μείνουν πιστοί ξανά στη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ;

    Απάντηση: Η ερώτησή σας υπονοεί ότι η εκλογή της ΝΔ και του ΠαΣοΚ θα ήταν λιγότερο επικίνδυνη. Στην πραγματικότητα όμως ούτε αυτό αποτελεί λύση. Αν κερδίσουν αυτά τα δύο κόμματα, η κατάσταση θα συνεχιστεί όπως τα δύο προηγούμενα χρόνια. Η Ελλάδα θα προσπαθεί να εκπληρώσει τους όρους για τα πακέτα βοήθειας και θα σύρεται όλο και περισσότερο στον γκρεμό, μέχρις ότου επέλθει η κατάρρευση και η Ελλάδα χρεοκοπήσει.

    Ερώτηση: Αυτό όμως θα μπορούσε να συμβεί και με νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σε τελική ανάλυση αδιάφορο το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές;

    Απάντηση: Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά, επειδή η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση. Η λύση της κρίσης δεν μπορεί να προέλθει από την ίδια την Ελλάδα. Μετά από δύο χρόνια πλέον, η Ευρώπη πρέπει να έλθει στα συγκαλά της και να δεχτεί επιτέλους ότι δεν πρόκειται μόνο για κρίση της Ελλάδας, αλλά ότι η Ευρωζώνη έχει δομικό πρόβλημα. Και η Ευρώπη πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα.

  8. Ο/Η Aριστερός Θεολόγος λέει:

    Διαβάστε τι λεφτά μοίραζε ο Λοβέρδος στην Εκκλησία

    http://romfea.gr/epikairotita/12452-arvanitopolous-loberdos-stin-romfea

  9. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

    Μήνυμα του Ν. Τσόμσκι για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου

    μήνυμα που στέλνει μέσω της εφημερίδας «Αυγή», ενόψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.

    Συγκεκριμένα στο μήνυμά του ο Νόαμ Τσόμσκι, καθηγητής του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), αναφέρει:

    «Από το οικονομικό κραχ του 2008 μέχρι σήμερα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες εμμένουν στην εφαρμογή πολιτικών λιτότητας, τορπιλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την προοπτική να υπάρξει ανάκαμψη και τιμωρώντας τους πληθυσμούς τους. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές θα υπονομεύσουν το κοινωνικό συμβόλαιο που κατακτήθηκε ύστερα από πολύχρονους λαϊκούς αγώνες. Αυτή η έκβαση άλλωστε -όπως έχουν παραδεχθεί κατά καιρούς κι ανοικτά- μπορεί να αποτελεί και το κυρίαρχο κίνητρο για το όλο εγχείρημα.

    Η Ελλάδα υπήρξε το κύριο θύμα αυτών των καταστρεπτικών κι από πολλές απόψεις βάρβαρων προγραμμάτων. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελισσόμενων κινημάτων σε όλη την Ευρώπη, που αμφισβητούν τα συγκεκριμένα προγράμματα κι επιδιώκουν την ανατροπή τους. Οι επιλογές που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες είναι δύσκολες και οδυνηρές. Πλην όμως είναι ιστορικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Ελλάδας, αλλά για το σύνολο της Ευρώπης και για ολόκληρο τον κόσμο.

    Νόαμ Τσόμσκι, 5 Ιουνίου 2012»

  10. Ο/Η Όφη Σόφη λέει:

    Καλά μιλάμε έμεινα Παυλόπουλος!

    Μετά τη χθεσινή εκπομπή και το επεισόδιο με τον Κασιδιάρη τα κοινωνικά δίκτυα γέμισαν ατάκες !

    Την τιμητική της είχε η στάση που τήρησε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

    Η φράση «Εμεινα Παυλόπουλος» κυριάρχησε !

    Ο κ. Παυλόπουλος βλέποντας την επίθεση που δέχθηκε η Λιάνα Κανέλλη αλλά και η Ρένα Δούρου που καθόταν ακριβώς δίπλα του και δέχθηκε ένα ποτήρι νερό έμεινε ακίνητος!

    Η μόνη κίνηση που έκανε ήταν να γείρει ελαφρά και να κλείσει τα μάτια του όταν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκσφενδόνισε ένα ποτήρι με νερό εναντίον της κας Δούρου.

    http://www.madata.gr/epikairotita/politics/200449.html

  11. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Έκκληση διανοουμένων υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ: Με την ελληνική Αριστερά, για μια δημοκρατική Ευρώπη

    Γιάμαλη Αναστασία
    Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/06/2012

    «Εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δεν θα μπορούσαμε να σωπάσουμε μπροστά σʼ αυτήν την απόπειρα να στερήσουν από έναν ευρωπαϊκό λαό την ίδια του την κυριαρχία, για την οποία η προσφυγή στις εκλογές αποτελεί το τελευταίο μέσο. Πρέπει να σταματήσει άμεσα αυτή η εκστρατεία κατασυκοφάντησης του ΣΥΡΙΖΑ και οι απειλές αποκλεισμού από την Ευρωζώνη. Εναπόκειται στον ελληνικό λαό να αποφασίσει για την τύχη του απορρίπτοντας κάθε υπαγόρευση, απορρίπτοντας τα θανατηφόρα φάρμακα που του χορηγούν οι ‘σωτήρες’ του, και να δρομολογήσει αυτοβούλως τις απαραίτητες συνεργασίες για την υπέρβαση της κρίσης, μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαϊκούς λαούς».

    «Η αναφορά μας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ομολογία ιδεολογικής προσχώρησης, αλλά κριτική υποστήριξη, γιατί αυτό που διακυβεύεται στην Ελλάδα σήμερα ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της χώρας μας»
    Το παραπάνω είναι απόσπασμα κειμένου συμπαράστασης στην ελληνική Αριστερά που υπογράφουν διανοούμενοι από όλον τον κόσμο, μεταξύ των οποίων οι: Κώστας Δουζίνας, Ταρίκ Αλί, Αλαίν Μπαντιού και Ετιέν Μπαλιμπάρ. Οι διανοούμενοι μεταξύ άλλων τονίζουν πως:

    «(…)Επείγει να τεθεί τέρμα στην αυτοκτονική εκτροπή ενός πολιτικού και οικονομικού συστήματος, που μεταβιβάζει την κυβερνητική εξουσία στους ειδικούς και θεσμοθετεί την παντοδυναμία των συντελεστών του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που θα είναι έργο των ίδιων της των πολιτών, στην υπηρεσία των συμφερόντων τους.

    Αυτή η νέα Ευρώπη, στην οποία προσβλέπουμε από κοινού με τις αναδυόμενες δημοκρατικές δυνάμεις στην Ελλάδα και για την οποία είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε, είναι η Ευρώπη όλων των λαών της. (…) Αυτό που θέλουμε, λοιπόν, μαζί με τους αγωνιστές, τους εκλογείς και τους ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ο αφανισμός της Ευρώπης, αλλά η επανίδρυσή της. (…)

    Ναι, στην Αθήνα κρίνεται το μέλλον της δημοκρατίας στην Ευρώπη και το μέλλον της ίδιας της Ευρώπης. Κατά μια αξιοθαύμαστη ειρωνεία της ιστορίας, οι πτωχευμένοι και στιγματισμένοι Έλληνες ξαναβρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης που δίνουμε για το κοινό μας μέλλον.

    Ας τους ακούσουμε, ας τους στηρίξουμε, ας τους υπερασπιστούμε!».

    Το πλήρες κείμενο

    Η Βίκη Σκούμπη, ο Ετιέν Μπαλιμπάρ και ο Μιχάλης Βακαλούλης πήραν την πρωτοβουλία συγγραφής του παρακάτω καλέσματος συμπαράστασης στον Ελληνικό λαό και υπεράσπισης της δημοκρατίας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη απέναντι στους εκβιασμούς και εκφοβισμούς των χρηματοπιστωτικών κύκλων και των πολιτικών εκφραστών τους. «Η αναφορά μας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ομολογία ιδεολογικής προσχώρησης, αλλά κριτική υποστήριξη, γιατί αυτό που διακυβεύεται στην Ελλάδα σήμερα ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της χώρας μας», τονίζουν οι ίδιοι. Το κάλεσμα, μια συντομευμένη εκδοχή του οποίου δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Libération» της 5ης Ιουνίου, έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης. Μέχρι σήμερα έχουν υπογράψει περισσότεροι από 250 Ευρωπαίοι και Αμερικανοί πολίτες, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται ήδη πολλά μεγάλα ονόματα της ευρωπαϊκής και αμερικανικής διανόησης.

    Ακολουθεί το κείμενο:

    Όλοι ξέρουμε ότι οι ευθύνες των κομμάτων που ήταν στην εξουσία από το 1974, και σε ό,τι αφορά την αλληλουχία των γεγονότων τα οποία μέσα σε τρία χρόνια έριξαν την Ελλάδα στο βάθος του γκρεμού, είναι συντριπτικές. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο διαιώνισαν τη διαφθορά και τα προνόμια, αλλά και επωφελήθηκαν από αυτά και ωφέλησαν τα μέγιστα τους προμηθευτές και τους δανειστές της Ελλάδας, την ώρα που οι κοινοτικοί θεσμοί απέστρεφαν το βλέμμα. Προκαλεί κατάπληξη, λοιπόν

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=693389

  12. Ο/Η Mαλεβός λέει:

    Πηγή

    Αλ. Τσίπρας-Σπάρτη: Ο λαός να υψώσει ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία

    [Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2012]

    Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό, με την ψήφο του στις 17 Ιουνίου να υψώσει ασπίδα προστασίας στη Δημοκρατία, αναφερόμενος στο σημερινό επεισόδιο με την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής στην Λιάνα Κανέλλη και την Ρένα Δούρου. Μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Σπάρτη ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με το γεγονός αυτό ζητώντας επίσης από τον ελληνικό λαό να κλείσει την πόρτα της βουλής «σε μια ναζιστική συμμορία του κοινού ποινικού δικαίου, με την ονομασία Χρυσή Αυγή».

    http://www.e-typos.com/Post.aspx?id=15399&title=%25CE%2591%25CE%25BB.%2520%25CE%25A4%25CF%2583%25CE%25AF%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2582-%25CE%25A3%25CF%2580%25CE%25AC%25CF%2581%25CF%2584%25CE%25B7%253A%2520%25CE%259F%2520%25CE%25BB%25CE%25B1%25CF%258C%25CF%2582%2520%25CE%25BD%25CE%25B1%2520%25CF%2585%25CF%2588%25CF%258E%25CF%2583%25CE%25B5%25CE%25B9%2520%25CE%25B1%25CF%2583%25CF%2580%25CE%25AF%25CE%25B4%25CE%25B1%2520%25CF%2580%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B1%25CF%2583%25CE%25AF%25CE%25B1%25CF%2582%2520%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%2520%25CE%2594%25CE%25B7%25CE%25BC%25CE%25BF%25CE%25BA%25CF%2581%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25AF%25CE%25B1

  13. Ο/Η Nτόρα Μπόρα λέει:

    Μπακογιάννη στο NEWS 247 απόσπασμα

    Ντόρα Μπακογιάννη: «Αν ήμουν εγώ εκεί θα τον πλάκωνα» (video)…

  14. Ο/Η Χρυσαυγίτης χωρίς γκόμενα λέει:

    http://www.sigmalive.com/news/greece/496565

    Η διάγνωση των ψυχιάτρων για τον Κασιδιάρη

    Ο γνωστός ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας περιγράφει έναν άνθρωπο που ουσιαστικά δεν έχει αυτοσεβασμό καθώς μεταξύ άλλων δε διστάζει να επιτεθεί ενώπιον κοινού και αψηφώντας τις συνέπειες του νόμου.

    Όπως λέει χαρακτηριστικά: “μου κάνουν δυο πράγματα εντύπωση: το πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να θυμώσει, και ο θυμός αυτός να μετατραπεί σε βία και μάλιστα παρουσία άλλων ανθρώπων. Και το δεύτερο σημείο είναι αυτό του αυτοσεβασμού. Δηλαδή είναι ένας άνθρωπος που χτυπώντας μια γυναίκα, αγνοεί την ποινική δίωξη, ενώ ξέρει τις συνέπειες. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που δε σέβεται τον εαυτό του.
    Δεν είναι δηλαδή ένας άνθρωπος που δε σέβεται τη Λιάνα Κανέλη. Είναι ένας άνθρωπος που δε σέβεται τις υπόλοιπες παρουσίες στο χώρο και το νόμο. Είναι μια διάσταση καθεαυτού ψυχιατρική.

    Εκ του αποτελέσματος μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας άνθρωπος αδόμητος, ο οποίος μπορεί να φθάσει σε έντονη βια αγνοώντας τα πάντα” καταλήγει ο κ.Σούρας.

    Υπάρχουν βέβαια και ψυχίατροι που επισημαίνουν ότι πρόκειτια απλώς για μια τέτοια προσωπικότητα που εκφράζεται με βία και ότι ανάλογες περιπτώσεις ατόμων που εκφράζονται έτσι μπορεί κανείς να δει σε διάφορα μέρη όπως στο γήπεδο ή στα μπαρ.

    Είναι μια προσωπικότητα που γνωρίζαμε από τη αρχή, σημειώνει η ψυχολόγος Γεωργία Σιδέρη η οποία είναι βέβαια πιο επιεικής στην περιγραφή της για τον Ηλία Κασιδιάρη. Όπως λέει: “γενικότερα οι συμπεριφορές των καλεσμένων στη συγκεκριμένη εκπομπή χαρακτηρίζονταν από λεκτική βία. Στη λεκτική αυτή βία ο Κασιδιάρης αντέδρασε με σωματική βία. Δεν προξενεί έκπληξη αυτό το περιστατικό, δεδομένου ότι εξ αρχής η προσωπικότητα του ήταν εκρηκτική. Υπάρχει όμως μια συνέπεια στην συμπεριφορά του καθώς από την αρχή ως υποψήφιος ήταν έτσι.

    Έτυχε το σημερινό συμβάν να επιβεβαιώσει τη γενικότερη στάση και τις θέσεις της δικής του παράταξης. Δεν έχει καμία νοσηρότητα η συμπεριφορά του. Εκείνος θίχτηκε και ως προσωπικότητα αντέδρασε με χειροδικία. Δεδομένου ότι την είχε δεχθεί λίγο πριν. Δεν έχει κάποιο ψυχιατρικό χαρακτηριστικό αλλά είναι εύθικτος. ”

  15. Ο/Η metaparalogos λέει:

    Καλά κάνατε και υπενθυμίσατε ότι δικός του νόμος αύξησε το μπόνους σε 50 έδρες. Άλλος ένας «συνταγματολόγος» της σχολής Βενιζέλου, Λοβέρδου κ.λπ. Και μετά σου λέει ότι το Σύνταγμα είναι κουρελόχαρτο…

  16. Ο/Η Χρυσαυγίτης που τρώει λουκούμια λέει:

    Μιχαλολιάκος: «Ο τόπος είδε προκοπή μόνο από τον Γ. Παπαδόπουλο»

    http://news247.gr/eidiseis/politiki/mixaloliakos_o_topos_eide_prokoph_mono_apo_ton_g_papadopoylo.1807578.html

  17. Ο/Η Περαστικός λέει:

    Διεθνής διασυρμός της Ελλάδας

    Πρωτοσέλιδο έγινε στα διεθνή μέσα ενημέρωσης η είδηση του βίαιου περιστατικού που εκτυλίχθηκε μεταξύ βουλευτών. BBC, Le Monde, Associated Press, Wall Street Journal, Die Welt, Zaman, AFP, Μilliyet αφιέρωσαν εκτενή ρεπορτάζ για το συμβάν.

    Το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Associated Press κάνει αναφορά στην επίθεση που δέχθηκαν η Ρένα Δούρου και η Λιάνα Κανέλλη από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής της τηλεόρασης του ANT1. «Ο Ηλίας Κασιδιάρης πετάχτηκε από το κάθισμά του και χαστούκισε τη Λιάνα Κανέλλη, μέλος του ΚΚΕ, αφού πρώτα είχε ρίξει ένα ποτήρι νερό στη Ρένα Δούρου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.» Η γερμανική εφημερίδα «Die Welt» φέρει τίτλο άρθρου «Νεοναζί ξυλοδαρμός σε ζωντανή μετάδοση», που επίσης κάνει λόγο για το εκλογικό ποσοστό που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές. «Νεοναζί υποψήφιος χτυπά δύο γυναίκες υποψήφιες της Αριστεράς» αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», η οποία κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ποσοστό που έλαβε το «φασιστικό, νεοναζί κόμμα της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα», ενώ το BBC γράφει: «Βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή καταζητείται για επίθεση».

    Τα ηλεκτρονικά μέσα της Βουλγαρίας έδωσαν ευρεία δημοσιότητα στην ειδησεογραφία για την επίθεση του εκπροσώπου της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένας Δούρου, και για τον ξυλοδαρμό της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη, στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης σε στούντιο του «Αντέννα».

  18. Ο/Η Mns Tomadakis λέει:

    Η ενισχυμένη αναλογική δεν είναι ληστεία αλλά αυτονόητη νομοθετική επιλογή, δεδομένης της ανωριμότητας των εγχωρίων πολιτικών και της αυτιστικής προσήλωσης αυτών στο μικροκομματικό συμφέρον. Η εγκληματικά ανεύθυνη συμπεριφορά των πολιτικών αρχηγών μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, σε στιγμές μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμες για την χώρα, δικαιώνει απόλυτα Σκανδαλίδη και Παυλόπουλο. Εάν ίσχυε η απλή αναλογική, το αποτέλεσμα θα ήταν απανωτές εκλογές και σχηματισμός εν τέλει θνησιγενών κυβερνήσεων.

    Όσο για την στάση του κ. Παυλόπουλου χθες: πρόκειται περί ενός ηλικιωμένου, καλοζωισμένου ακαδημαϊκου, ο οποίος το βαρύτερο πράγμα που έχει σηκώσει είναι πιθανότατα κανένα σύγγραμμα του συνταγματικού δικαίου. Ο Κασιδιάρης είναι ένας γυμνασμένος τραμπούκος με θητεία στον «δρόμο». Οπότε είναι μάλλον άδικο να κατηγορείτε τον πρώτο για την στάση του, αφού αν είχε επιχειρήσει να παρέμβει θα τις έτρωγε κι αυτός.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν είχε κυβερνήσεις συνεργασίας.
      Αυτό κόστισε θανάσιμα στον πολιτικό μας πολιτισμό.

      Οι ληστρικοί εκλογικοί νομοι είναι ανήθικοι, ανατρέπουν τη δημοκρατική τάξη, τραυματίζουν την αντιπροσωπευτικότητα, εθίζουν τον πολίτη στην κουτοπονηριά, δίνουν κυβερνήσεις με επίφαση ισχύος που δεν στηρίζονται και δεν σέβονται τη λαϊκή βούληση και μπαίνουν στον πειρασμό της αυταρχικής διακυβέρνησης και της διαφθοράς αφού η κουτσουρεμένη αντιπολίτευση δεν διαθέτει την ισχύ που δικαιούται για να ασκήσει τον επιβαλλομενο έλεγχο.

      Που σταματούν τα θεμιτά όρια της ληστείας εδρών.
      Στο 40 του τζαμπατζή, στο 50 του δειλού ή αύριο στο 80 του Μακεδονομάχου;

      Για τον κ.Προκόπη:

      Ένας άντρας δεν σκεφτεται αν θα τις φάει όταν τρέχει να υπερασπιστεί γυναίκες που δέρνει ένας δειλός νταής.
      Ένας καδημαϊκός δάσκαλος πρέπει να ντρέπεται και λίγο τους φοιτητές του.

  19. Ο/Η eklag λέει:

    Όπα κι η μικρή Ντόρα.
    Δεν πήρε από τον μπαμπά το μόνο που άξιζε.
    Την ψυχραιμία του.
    Οι δημοσκοπήσεις δεν αφορούν στο συνιλικό πληθυσμό,
    γι’αυτό συστρατευόμαστε ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΒΛΑΚΕΙΑΣ
    και πετάμε σίγουρα στα spam τις ομοφοβικές θείτσες (»πουσταριά»)
    και τους ομοφοβικούς θείτσους (»χαστουκίζει σαν αδερφή»),
    καθώς κι αυτοί συστρατεύονται για την κουτάλα με τα
    ΑΙΣΧΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ.

  20. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=693702

    Σφιχτός εναγκαλισμός Ν.Δ. – Χρυσής Αυγής

    (…..)

    Ακόμη, απαντώντας αργά προχθές το βράδυ σε ερωτήσεις πολιτών στο enikos.gr, ο Αντ. Σαμαράς κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα ότι “εξαγγέλλει χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε μετανάστες”, υποσχέθηκε ότι “θα καταργήσει το πανεπιστημιακό άσυλο, ακόμη κι αν κατέβει ο Βούδας και τού πει να κάνει διαφορετικά”, και εξαπέλυσε πολλές φορές πυρά κατά των παράτυπων μεταναστών, υποσχόμενος μαζικές απελάσεις. “Δεν γίνεται να πηγαίνουν τα παιδιά των μεταναστών στους παιδικούς σταθμούς και να μη χωρούν τα ελληνόπουλα. Αυτά τέλος”, είπε χαρακτηριστικά.

    (…..)

    “Σταγονίδια”

    Σε κάθε περίπτωση, το πολιτικό και ιδεολογικό “χνώτιασμα” της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή δεν προκύπτει μόνο από το γεγονός ότι ο Αντ. Σαμαράς πολιτεύεται εκφράζοντας τις θέσεις και την πολιτική ατζέντα της ακραίας οργάνωσης. Τη Χρυσή Αυγή ενέταξε χθες στην “οικογένεια” της Ν.Δ. ο υπεύθυνος της προεκλογικής καμπάνιας του κόμματος στη Βόρεια Ελλάδα, Παν. Ψωμιάδης. Περιοδεύοντας στην Ξάνθη, ο τελών εν αργία περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας επισήμανε ότι “προσωπικά δεν τον ενοχλεί η Χρυσή Αυγή”, ενώ έκανε λόγο για “μετακινήσεις φίλων μας από τις αδελφικές κεντροδεξιές παρατάξεις προς τη δική μας, δηλαδή από Μπακογιάννη, Καμμένο, Μάνο, Χρυσή Αυγή”.

    Παράλληλα, η γραμματέας της Β3 Νομαρχιακής της Ν.Δ. στο Λεκανοπέδιο, Χρ. Σιδέρη, σχολίαζε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τη χυδαία επίθεση του χρυσαυγίτη εκπροσώπου στις Ρ. Δούρου και Λ. Κανέλλη, γράφοντας: “Εμ, κοριτσάρες μου, εσείς και όλα τα κομμούνια ξεκινήσατε το πανηγύρι”. Τέλος, το γνωστό στη “γαλάζια” εσωκομματική κουζίνα blog dexiextrem (“σαμαρικών” πεποιθήσεων) επέχαιρε χθες για το επονείδιστο περιστατικό, με άρθρο του που ετιτλοφορείτο: “Επιτέλους!! Ο Κασιδιάρης της Χ.Α. χαστούκισε την Κανέλλη, η οποία τον χτύπησε πρώτη, και πέταξε νερό στη Δούρου!!!”.

    • Ο/Η nikos__alfa λέει:

      Οι αναφορές του Σαμαρά στο επίδομα ανεργίας των μεταναστών δείχνουν ανάγλυφα ακόμη μια φορά ότι ο άνθρωπος δεν ξέρει που πατά και που πηγαίνει. Σήμερα κάθε μετανάστης που εργάζεται κανονικά και νόμιμα και είναι δηλωμένος και ασφαλισμένος στο ΙΚΑ μόλις απολυθεί παίρνει επίδομα ανεργίας.
      Υπονοεί ο Σαμαράς πως θα το καταργήσει ; Και πως θα καταργήσει ένα επίδομα εργαζομένων οι οποίοι υπόκεινται κανονικά στις νόμιμες κρατήσεις όπως όλοι; Γείτονας μου Αλβανός, ο οποίος απολύθηκε από το εργοστάσιο που εργαζόταν, παίρνει εδώ και τρεις μήνες κανονικά επίδομα ανεργίας όπως και οι άλλοι απολυμένοι συνάδελφοι του!
      Τρικυμία εν κρανίω, αερολογίες, φτηνή εκμετάλλευση ξενοφοβίας , στοχοποίηση και κατασκευή αποδιοπομπαίων τράγων για να κρύψει την πλήρη αποτυχία των κρατικοδίαιτων «επιχειρηματιών» να ανταγωνισθούν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, με αποτέλεσμα την πλήρη απώλεια ανταγωνιστικότητας της χώρας, επειδή τους εξέθρεφε πλουσιοπάροχα με ρεμούλα και διαπλοκή το ΝΔΣΟΚ τόσα χρόνια!
      Ανταγωνισμός της ΧΑ για άγρα ψήφων με τον ίδιο ιδεολογικό παρονομαστή από κάτω!
      Επομένως τι να σου κάνει και ο Πάκης ; Να δυσαρεστήσει αδελφές ψυχές αντιδρώντας στον «παληκαρά» που έδειρε μια γυναίκα, που θα μπορούσε, αναλογικά με την ηλικία των δύο, να ήταν μητέρα του;

  21. Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ λέει:

    Ο Εθνικοσοσιαλιστής (ναζί) Λυκούργος Αλευράς

    Ο Εθνικοσοσιαλιστής (ναζί) Λυκούργος Αλευράς

  22. Ο/Η Kόκκινη Ρόζα λέει:

    Αισχρότητες ναζιστών κατά του δημοσιογράφου κ.Παπαδάκη.
    Γράφει και ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Λυκούργος Αλευράς

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:xvFSwzHnyioJ:www.youtube.com/all_comments%3Fv%3DBVtU5S8tCIk%26page%3D1+%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A1%CE%91%CE%A3+%CE%9B%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82.%CE%A4%CE%BF+%CF%84%CE%B7%CE%BB.+%CE%BC%CE%BF%CF%85+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF+%CF%84%CE%BF%CF%8D+%CE%9F%CE%A4%CE%95+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%9C%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%AE%CE%BD%CE%B7+%CE%9C%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%A3.%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9+%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

    ΑΛΗΤΕΣ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ

    ΜΑΝΑΣ ΣΟΥ

    fasistaros 11 months ago

    Γελοίε Παπαδάκη, άντε γαμήσου ξεφεύγουμε από το θέμα.

    Μαλάκα ε ΜΑΛΑΚΑ!

    alexthehistorian 11 months ago 31

    εχουν χεστει ολοι πανω τους

    ERIKEPAIOS in reply to alexthehistorian(Show the comment) 11 months ago

    Φίλε μου το »ΜΑΛΑΚΑ» είναι πολύ λίγο γι΄αυτόν τον αλήτη.Έπρεπε να ζεί ο αδελφός του και να σούλεγε γιά το ποιόν του!!!Εγώ,επειδή τον έχω γραμμένο στά ΑΡΧΙΔΙΑ μου λέω και τ΄όνόμα μου.ΑΛΕΥΡΑΣ Λυκούργος.Το τηλ. μου είναι στο κατάλογο τού ΟΤΕ στη Μεσσήνη ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.Είμαι ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ από το 88.

    LykourgosAL in reply to alexthehistorian(Show the comment) 11 months ago 3

    http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:xvFSwzHnyioJ:www.youtube.com/all_comments%3Fv%3DBVtU5S8tCIk%26page%3D1+%CE%91%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A1%CE%91%CE%A3+%CE%9B%CF%85%CE%BA%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82.%CE%A4%CE%BF+%CF%84%CE%B7%CE%BB.+%CE%BC%CE%BF%CF%85+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CF%83%CF%84%CE%BF+%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF+%CF%84%CE%BF%CF%8D+%CE%9F%CE%A4%CE%95+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%9C%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%AE%CE%BD%CE%B7+%CE%9C%CE%95%CE%A3%CE%A3%CE%97%CE%9D%CE%99%CE%91%CE%A3.%CE%95%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9+%CE%A7%CE%A1%CE%A5%CE%A3%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%99%CE%A4%CE%97%CE%A3&cd=1&hl=el&ct=clnk&gl=gr

  23. Ο/Η Eβραίος Άθρησκος Αντιφασίστας λέει:

    http://news24gr.blogspot.gr/2011/11/irena-sendler.html

    Irena Sendler Μια απίστευτη και συγκλονιστική ιστορία: Το βραβείο δεν το παίρνει πάντα αυτός που το αξίζει!

    Πρόσφατα πέθανε μια 98χρονη κυρία που την έλεγαν Ιρένα…
    Κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου η Ιρένα εργαζόταν στο γκέτο της Βαρσοβίας ως ειδική υδραυλικός υπονόμων…
    Είχε όμως κι έναν απώτερο σκοπό. Όντας Γερμανίδα ΗΞΕΡΕ ποια ήταν τα σχέδια των Ναζί για τους Εβραίους.

    Η Ιρένα έβγαζε… λαθραία βρέφη στον πάτο της εργαλειοθήκης της ή σε ένα σάκο από λινάτσα που είχε στην καρότσα του φορτηγού της τα μεγαλύτερα παιδιά.

    Ακόμα, είχε έναν σκύλο στην καρότσα, που τον είχε εκπαιδεύσει να γαβγίζει όταν οι Ναζί φαντάροι της άνοιγαν να μπει ή να βγει από το γκέτο.

    Οι φαντάροι, φυσικά, δεν ήθελαν πάρε-δώσε με τον σκύλο, ενώ το γάβγισμά του κάλυπτε τους θορύβους/ήχους που έκαναν τα βρέφη/παιδιά!

    Στο διάστημα που το έκανε αυτό, κατάφερε να φυγαδεύσει και να σώσει 2.500 παιδιά και βρέφη.

    Συνελήφθη και οι Ναζί τη χτύπησαν πάρα πολύ άσχημα και της έσπασαν και τα χέρια και τα πόδια.

    Η Ιρένα κράτησε ένα αρχείο με τα ονόματα των παιδιών που είχε διασώσει και το φύλαξε σ’ ένα γυάλινο βάζο που έθαψε κάτω από ένα δέντρο στην αυλή της.

    Μετά τον πόλεμο, προσπάθησε να εντοπίσει όσους γονείς είχαν επιζήσει και επανένωσε τις οικογένειες.

    Οι περισσότεροι από αυτούς είχαν πεθάνει στους θαλάμους αερίων. Τα παιδιά αυτών, τα βοήθησε να τακτοποιηθούν σε θετές οικογένειες ή να υιοθετηθούν.

    Το 2007, η Ιρένα προτάθηκε για το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

    Δεν επελέγη.

  24. Ο/Η Λεωνίδας λέει:

    Τσίπρας: «Η Σπάρτη στέλνει μήνυμα νίκης!»

    Ήταν πολύς ο κόσμος στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Σπάρτη. Το βράδυ της Πέμπτης η κεντρική πλατεία πλημμύρισε από πολίτες που είτε όρθιοι, είτε από τα καφέ παρακολούθησαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να μιλά επι μία ώρα.

    Με σαφή και δικαιολογημένη την ατμόσφαιρια ενθουσιασμού αλλά χωρίς «ενισχυτικές» κορώνες και αξεσουάρ, οι

    πολίτες άκουσαν και κατάλαβαν τον Αλέξη Τσίπρα, να μιλά, για το πρόγραμμα του κόμματός του.

    Αναφέρθηκε στο Μνημόνιο και στην ακύρωσή του, στην αγροτική πολιτική στήριξης του αγρότη αλλά και στα ακραία φαινόμενα αυτοδικίας που σημειώνονται στη χώρα. Θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στην κουλτούρα του την προοπτική συνεργασιών και επεσήμανε ότι οι προτάσεις Σαμαρά για να εφαρμοστούν προϋποθέτουν την έγκριση της Τρόϊκα.

    «Μας κατηγορούν ότι δεν έχουμε εμπειρία, είπε, ο Αλέξης Τσίπρας. Ναι δεν έχουμε εμπειρία στις μίζες,, δεν έχουμε εμπειρία, στην κλοπή, στη διαπλοκή…»

    Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λακωνία έμειναν απολύτως ινανοποιημένα τόσο από την πολιτική ομιλία όσο και από την συμμετοχή των πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ακριβώς το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής μιλούσε στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας. Χαρακτηριστικό είναι ότι η ζωντανή μετάδοση της ομιλίας απο το notospress.gr , σε σύνδεση με την ΕΡΤ, απο κάποια στιγμή και μετά δεν «άντεξε» λόγω πολύ υψηλής επισκεψιμότητας που ξεπέρασε τα 1300 άτομα
    .
    http://www.notospress.gr/index.php?c_id=8&n_id=6000

  25. Ο/Η chris λέει:

    καλε το παρεξηγησατε το παιδι,δεν ηταν απαθης απλως προσπαθουσε να συγκρατηθει γιατι αλλιως δεν θα μπορουσε να ελεγξει την υπερανθρωπη δύναμή του.
    κατι σαν τον hulk ενα πραμα χωρις την πρασινιλα στο δερμα,αμε τι νομιζατε!

  26. Ο/Η Kασίδω τα χάπια σου λέει:

    Γεωργιάδης: «Με έχει χτυπήσει και μένα ο Κασιδιάρης»

    Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Αντέννα δήλωσε πως έχει υπάρξει και αυτός θύμα του Ηλία Κασιδιάρη.

    «Πριν από τρία χρόνια στην πλατεία Αττικής, είχα πάει να παραλάβω ένα ψήφισμα των κατοίκων για το μεταναστευτικό. Εγώ δεν γνώριζα τότε τον κ. Κασιδιάρη. Με περικύκλωσε μαζί με άλλους δέκα και μου είπε τι θες εσύ εδώ ρε; και κάτι άλλα», είπε και προσέθεσε πως του έριξε κουτουλιά.

    Τόνισε σε ότι επιχείρησε να αποφύγει την αντιπαράθεση αλλά στάθηκε αδύνατο.

    «Εγώ δεν έδωσα σημασία, είπα αφήστε με να κάνω τη δουλειά μου. Ο συγκεκριμένος κύριος, λοιπόν, μου έριξε μια κουτουλιά. Κυκλοφορούσα με ένα τεράστιο καρούμπαλο για μέρες στη Βουλή!», είπε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ.

    «Γενικώς, με μισούν εμένα στην Χρυσή Αυγή», τόνισε.

    http://news247.gr/eidiseis/politiki/gewrgiadhs_me_exei_xtyphsei_kai_mena_o_kasidiarhs.1808060.html

  27. Ο/Η Kασίδω τα χάπια σου λέει:

    Αγριος καυγάς ξέσπασε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής ανάμεσα στον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνο Πλεύρη και τον υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, με τον τελευταίο να αποκαλεί τον πρώτο, «ανθρωπάκο» και τον κ. Πλεύρη να προκαλεί τον κ. Κασιδιάρη λέγοντάς του «ελα έξω και θα σε ξαπλώσω κάτω».

    Ολα ξεκίνησαν όταν ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής στο Κontra channel, είπε πως δεν συμφωνεί με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και κατηγόρησε τον κ. Κασιδιάρη για επιθέσεις εναντίον βουλευτών.

    «Εσύ ήσουν που χτύπησες με σιδερογροθιά το γιο μου, τον Γεωργιάδη και τον Ζαφειρόπουλο» είπε ο κ. Πλεύρης χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι είναι μεν εθνικιστής αλλά σε καμία περίπτωση δεν….συμφωνεί με τις πρακτικές των μελών της Χρυσής Αυγής: «Το να χτυπάς έναν φουκαρά Πακιστανό δεν θα λύσει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης», εξήγησε.

    Τα λεγόμενα του κ. Πλεύρη εξόργισαν τον κ. Κασιδιάρη οποίος αποκάλεσε τον υποψήφιο βουλευτή του ΛΑΟΣ «ανθρωπάκο». «Ακου να σου πω ανθρωπάκο, αλλά τι να σου πω μάλλον έχεις πρόβλημα με τ’ αυτιά σου λόγω ηλικίας…» (Στο 27′:34»).

    Η κατάσταση μετά από λίγο ξέφυγε από κάθε όριο με αποτέλεσμα ο κ. Πλεύρης να πει στον εκπρόσωπο Τύπου της Χρυσής Αυγής: «Ελα έξω και θα σε ξαπλώσω κάτω…».(Στο 28:26»)

    Δείτε το βίντεο με την άγρια κόντρα Κασιδιάρη-Πλεύρη:

    Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/06/pleuris-kasidiaris/#ixzz1xEoibpG6

  28. roides + laskaratos:
    Μπορεί να μην είμαι πιστός αλλά χάρηκα πολύ με το κείμενο που έγραψε ο ιερέας Δημήτρης Θεοφίλου και του οποίου λινκ σας αφήνω. Τόσο πολύ μάλιστα που σας προτείνω να το ανεβάσετε και ως άρθρο στο μπλογκ σας. Τέτοιοι παπάδες, μάλιστα.
    O παπα-Δημήτρης Θεοφίλου είναι εφημέριος στη Φωκίδα. Είναι έγγαμος, πατέρας 3 παιδιών, Πτυχ. Θεολογίας, Πτυχ. Ψυχολογίας, Μaster Θεολογίας, Πτυχ. βυζαντινής μουσικής.
    http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9568

    • Ο/Η Po λέει:

      Συμφωνώ μαζί σας.
      Μπράβο του!

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Να ένας πολύ καλός παπάς, ο πατέρας Δημήτριος Θεοφίλου:

      http://www.amen.gr/index.php?mod=news&op=article&aid=9568

      Σιωπηρή συνενοχή ή αντίδραση στον φασισμό;

      ….

      Ημ. Δημοσίευσης: Jun 7, 2012

      του π.Δημητρίου Θεοφίλου*

      Θα περίμενε κανείς η «καθεύδουσα και αυτοαπασχολούμενη» ελλαδική εκκλησία, να τολμήσει, να ρισκάρει, να διακινδυνεύσει να βρεθεί απέναντι από το σκοτάδι, το νεοφασισμό και το νεοναζισμό που εκκολάπτεται ξανά σαν το αυγό του φιδιού, και μας απειλεί σαν κοινωνία, σαν πολιτισμό, σαν δημοκρατία. Σιωπά όμως ενοχικά, όπως έκανε το 1936-1940 με τη φασιστική-ναζιστική μεταξική δικτατορία, αλλά και πολύ πιο πρόσφατα με την αμερικανοκίνητη δικτατορία 1967-1974 των συνταγματαρχών. Η ιστορία πώς να ξεπλύνει τόση αδιάντροπη ενοχή και συνεργασία. Ακόμη μέχρι σήμερα βγαίνουν νοσταλγοί «δεσποτάδες» (θα ήταν προσβολή για τον επισκοπικό θεσμό να τους ονοματίσουμε αλλιώτικα) και λιβανίζουν ξεδιάντροπα τους βρικόλακες και εμπόρους εθνικοφροσύνης του λαού και των ιερών και οσίων της ιστορίας μας.

      Χείλη λοιπόν ερμητικά κλειστά, βρισκόμενα σε ουδέτερη σιωπή, αλλά ουδέτερη σιωπή δεν υπάρχει, παρά μόνο σιωπηρή συνενοχή.

      Γόνοι, παιδιά και εγγόνια συνεργατών κατακτητών, δοσίλογων και ταγματασφαλιτών σηκώσανε κεφάλι και έχουν άποψη για τα πάντα χρησιμοποιώντας τη δημοκρατία στης οποίας το σώμα έχουν ασελγήσει επανειλημμένως. Πριν αρκετούς αιώνες κάποιοι πρόγονοί μας θα αναφωνούσαν λίγη «ΑΙΔΩ ΑΡΓΕΙΟΙ».

      Ντρέπομαι ειλικρινά σαν πολίτης αλλά και σαν κληρικός αυτού του τόπου, να ανέχομαι και να συνεχίζω να καλύπτω με τη σιωπή και ανανδρία μου, όλο αυτό το συμφερτό δήθεν αγανακτισμένων φασιστοειδών που επαγγέλλονται μια νέα ναζιστική κοινωνία με «καθαρούς φυλετικά άρειους με βάση το DNA», έτσι αποφάσισα να σπάσω τη σιωπή μου και σε αυτό προσκαλώ και άλλους.

      Αν τα τελευταία εκλογικά αποτελέσματα δεν ήταν τόσο ανατριχιαστικά, ίσως να περιοριζόταν το όλο ζήτημα στο χώρο της ψυχιατρικής, αλλά δυστυχώς η κατάσταση «ξεφεύγει» εχθές χτύπησαν και τραυμάτισαν κάποιους που είχαν διαφορετική άποψη, σήμερα χτύπησαν γυναίκες μέλη του κοινοβουλίου αύριο θα κάνουν πογκρόμ όπου και όποιον στοχοποιήσουν. Είναι μια επικίνδυνη μειοψηφία, θα τους αφήσουμε «αδέσποτους» να μας «υπερασπίζονται» ή να μας «κακοποιούν» ανάλογα με τις αρρωστημένες διαθέσεις τους;

      Είμαστε οι πολλοί, ας βάλουμε τα όρια ανοχής και αντοχής, σαν συντεταγμένη κοινωνία, σαν πολιτισμός, σαν θρησκευτικό ή ιδεολογικό «πιστεύω» απέναντι στη βία, στο φασισμό και το σκοτάδι. Λυπάμαι πολύ γιατί τούτες εδώ οι σκέψεις αρθρώνονται από κάποιον χαμηλά στην εκκλησιαστική και κοινωνική ιεραρχία με οικογένεια και βαριές υποχρεώσεις και όχι από εκείνους που θα έπρεπε ως πνευματικοί ταγοί να αφήσουν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα και τις αξόδευτες «ευσεβείς» προθέσεις και να εκτεθούν, να διακριθούν, να τοποθετηθούν, να τολμήσουν, αφήνοντας πίσω Mercedes, μίτρες, αυτοκρατορικούς μανδύες, πατερίτσες και αυτό-ικανοποιητικά κιτς συλλείτουργα που προκαλούν τόσο με τη χλιδή τους όσο και με τον αρχοντο-χωριατισμό τους, τον αναξιοπαθούντα αδελφό.

      Στο πρόσωπο του καθενός χωριστά και όλων μαζί η εκκλησία, θα έπρεπε να αναγνωρίζει το πρόσωπο του Χριστού. Στο βαθμό λοιπόν και στην έλλειψη αναγνωρισιμότητας αυτού του ίδιου του Χριστού αναδεικνύεται περίτρανα το ξαστόχισμα του ουρανού και της Βασιλείας Εκείνου που τα έδωσε όλα δίχως να προσδοκά τίποτε.

      Ξέρω πως με τα λόγια τούτα πολλοί ξεβολεύονται και ενοχλούνται, αλλά τι να κάνουμε ο Χριστός και η διδασκαλία του ποτέ δεν υπήρξαν, βολικά εργαλεία, στα χέρια τυράννων, δημοκόπων και άπραγων θεατών της ιστορίας.

      Αν η σύγχρονη ελλαδική εκκλησία δεν τολμήσει να αναμετρηθεί με τον κακό εαυτό της και δεν ανταποκριθεί με εμπειρικό και βιωματικό τρόπο (και όχι με αδάπανες φανφάρες από τους άμβωνες) – στις ανάγκες των καιρών και του λαού της, που σίγουρα δεν περιορίζονται μόνο σε προσφορά τροφής αλλά σε δόσιμο νοήματος ζωής, με σταυρικό παράδειγμα που δείχνει και μαρτυρά την επερχόμενη φαεσφόρα ανάσταση – είναι καταδικασμένη τόσο ενδοϊστορικά όσο και μεταφυσικά σε μη αναγνωρισιμότητα, ως φορέα αληθινού νοήματος της όντως ζωής και κιβωτού της σωτηρίας, από τον μοναδικό Κύριο και Δεσπότη της.

      __________________

      Σημείωση: O παπα-Δημήτρης Θεοφίλου είναι εφημέριος στη Φωκίδα. Είναι έγγαμος, πατέρας 3 παιδιών, Πτυχ. Θεολογίας, Πτυχ. Ψυχολογίας, Μaster Θεολογίας, Πτυχ. βυζαντινής μουσικής.

      • Προσπαθώντας να μην γίνω μελό θέλω να σας ευχαριστήσω διότι αποδείξατε εμπράκτως ότι αυτή η ιστοσελίδα δεν είναι αντιμέτωπη με την ορθοδοξία μόνο, αλλά με το σκοτάδι-όπως το λέει και ο ιερέας του κειμένου- από όπου και αν εκφράζεται. Οπότε αισθάνομαι περήφανος για το γεγονός ότι συμμετέχω εδώ-πράγμα το οποίο είναι επιλογή. Και γιατί το λέω αυτό; Επειδή το ότι γεννήθηκα από Έλληνες πολίτες ή σε μια ορθόδοξη χώρα συνέβη λόγω τύχης. Δεν ήταν επιλογή μου. Περήφανος μπορείς να είσαι μόνο για όσα κάνεις ο ίδιος και όχι οι πρόγονοί σου. Για ότι έχουν κά

  29. Ο/Η ataktos λέει:

    Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας είμαστε όλοι υπεύθυνοι.»αξιότιμε» Πακο και ιδιαίτερα εσύ υποτίθεται «καθηγητής» συνταγματικού δικαίου που σε ψηφίζουν η ελληνες πολίτες ,ας σας χαίρεται ο Αντωνάκη σας και η παρεουλα του κατάπτυστου και εμπαθούς antinews.gr

  30. Ο/Η ataktos λέει:

    και η μαντάμ Ραικου αποφάνθηκε και Δεν του έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης για παραβίαση άρθρου 120 του Συντάγματος, αλλά του Ποινικού Κώδικα., το παρακράτος ζει και βασιλεύει και ο Πακος παρών και το βουλονει χιχχι

  31. Ο/Η ατακτος λέει:

    H εξωφρενική κοροϊδία με τη (μη) σύλληψη Κασιδιάρη!
    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/30986

  32. Παράθεμα: π.Δημήτρης Θεοφίλου: Σιωπηρή συνενοχή ή αντίδραση στον φασισμό; « Ροΐδη Εμμονές

  33. Παράθεμα: Πάκη Παυλόπουλο; | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

  34. Ο/Η laskaratos λέει:

    Όταν η Αριστερά αντιπολιτεύεται από τα δεξιά, χωρίς αρχές, με φτηνιάρικους τακτικισμούς, επενδύοντας στον Παυλόπουλο (για Τσιτσιπά: Απέδειξες τι σημαίνει πραγματικός Έλληνας).

    https://www.iefimerida.gr/politiki/syriza-mitsotakis-eytelizei-proedroy-dimokratias

    ΣΥΡΙΖΑ: Αν ο Μητσοτάκης δεν προτείνει τον Προκόπη Παυλόπουλο θα πρέπει να εξηγήσει τους λόγους
    30|12|2019

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.