Ψήφισέ μας (θα αναστηλώσουμε όσα Σου Κατεδαφίσαμε)

Μην ακούς πως «η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται σε τριτοκοσμικό επίπεδο» (Financial Times Deutschland) 

Δεν θέλω να αποθαρρύνεσαι αγαπητέ ψηφοφόρε, για την μερική αύξηση της έκτασης νησιών μας όπως η Κάλυμνος ή, η  Ζάκυνθος, η μεγέθυνση της έκτασης των νησιών μας στο μέγεθος (συν-πλην) της Κρήτης είναι μεγέθυνση εθνικής σημασίας. Η Τήνος για παράδειγμα, τον δεκαπενταύγουστο ασφυκτιά, δεν θα έβλαπτε μία μερική αύξηση του ωφέλιμου εμβαδού της, οι προσκυνητές θα μπορούν, επιτέλους, να βαδίζουν σε όρθια στάση διότι –σύμφωνα με έγκυρους κύκλους- το «επί γονάτων» θεωρείται πλέον passé. Αντιθέτως. Οι τυφλοί, οι κουτσοί και οι ολικώς ανάπηροι, θα έβγαιναν διπλά ωφελημένοι έχοντας την άνεση του χώρου, θα ένιωθαν ας πούμε… large, όπως και οι λοιποί «νορμάλ» συμπατριώτες τους.

Αγαπητέ, πιστέ μας ψηφοφόρε, βγάζουμε ορισμένες κουράδες που είχαμε καλά κρυμμένες κάτω από το στρώμα και το χαλί της τραπεζαρίας, δηλαδή κάποιες επιλεγμένες «περιπτώσεις» αμοιβαίας δοσοληψίας μονίμων αξιωματούχων (το κοινό τους λέει «υπαλλήλους») του δημοσίου όπως η περίπτωση ενός ορόφου στο Υπουργείο Ανάπτυξης όπου αναγκαστήκαμε εκεί, να ξηλώσουμε ολόκληρο Τμήμα. Δεν πρέπει να σε αποθαρρύνει αγαπητέ μας ψηφοφόρε η «αποκάλυψή μας» για το γεγονός ότι επιχορηγήσεις έπαιρναν όσοι συναλλάσσονται κι όχι όσοι κάνουν επενδύσεις. Έπρεπε να βγάλουμε κάποια τρανταχτά στη φόρα. Και σε παρακαλώ –ποτέ μην το ξεχνάς- μείνε ήσυχος, παρασύρεσαι και ξεχνάς το σπουδαιότερο: Δε τα βγάζουμε όλα στη φόρα! (Το έπιασες το υπονοούμενο; )

Ορισμένες φορές απορώ με σένα αγαπητέ μου πελάτη. Ακούς, διαβάζεις και εκνευρίζεσαι για εννέα (9) υποκαταστήματα του ΙΚΑ, και για πεντακόσια (500) άτομα που βρίσκονται -λένε- «εμπλεκόμενα σε δήθεν απάτες εκατομμυρίων» και ξεχνάς τα υπόλοιπα 109 υποκαταστήματα. Μαθαίνεις για δυο-τρεις αποθήκες με μερικούς τόνους φαρμακευτικών υλικών που σαπίζουν και απελπίζεσαι. Σκέφτηκες ποτέ πόσες αποθήκες υπάρχουν ακόμα στη διάθεσή σου; Σου δίνω μερικά παραδείγματα για να καταλάβεις τη πλάνη σου. Τι θέλεις να κάνω, αφού πιέζομαι. Δώσε μου λίγο χρόνο (Το έπιασες το υπονοούμενο; ).

Και για τα ασφαλιστικά ταμεία που αδειάζουν, θα δεις, θα βρεθεί στο τέλος, μια λύση. Δεν θα σε αφήσω έτσι.

Και για τους μισθούς, τις συντάξεις που προς το παρόν, έγιναν καπνός. Θα επανέλθουν, στο υπόσχομαι –κι όταν εγώ υπόσχομαι… Με ξέρεις εμένα!

Κάποιοι ωστόσο καταλαβαίνουν, δηλαδή ολόκληρα κόμματα καταλαβαίνουν και δεν δηλώνουν αγανακτισμένα και μάλιστα δεν καταγγέλλουν ούτε το οικογενειακό μας Πάρε-Δώσε. Καταλαβαίνουν. Νιώθουν. Κατανοούν. Προς τι λοιπόν η δικιά σου αγανάκτηση;

Έριξα τα τελευταία 2-3 χρόνια για ξεκάρφωμα και τσιμπάς. Ξεχνάς τα 50 που περάσαμε μαζί.

Ώρες-ώρες δεν σε αναγνωρίζω.

This entry was posted in Των Αμνοεριφίων, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

17 Responses to Ψήφισέ μας (θα αναστηλώσουμε όσα Σου Κατεδαφίσαμε)

  1. Ο/Η Πανδίων λέει:

    Επίσης τώρα με τα γκούλαγκ για τους μετανάστες θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας……

  2. Ο/Η ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ λέει:

    Reblogged this on ΤΟ ΠΙΤΣΙΡΙΚΙ.

  3. Ο/Η Αδαμάντιος Κοραής λέει:

    Έτσι είναι.
    Ο τρώσας και ιάσεται.

  4. Ο/Η λιουμπλιού λέει:

    ακριβώς, χαλκέντερε Ρο…

  5. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροΐδη,

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας δωσω μια ιδεα για το ποιοι κυβερνανε τη Γαλλια.
    Αυριο ειμαι υποχρεωμενος να παω στη κωμοπολη Brioude, 65 χλμ αποσταση, οπωσδηποτε με autostop, προκειμενου να κανω ντουζ και πλυντηριο στο εκει ιδρυμα αστεγων, διοτι στη πολη Le Puy en Valey που διαμενω αστεγος, το ιδρυμα αστεγων διοικειται απο πουρκουαδες, και εγω οπως ξερετε, ειμαι αντιναζι.
    Πιθανον εκει να μην εχω προσβαση στο internet, διοτι ειναι μια μικρη κωμοπολη. Μεθαυριο ελπιζω, με τη Χαρη του τριαδικου Θεου, να επιστρεψω και να εχω και παλι προσβαση.

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  6. Παράθεμα: Ψήφισέ μας (θα αναστηλώσουμε όσα Σου Κατεδαφίσαμε) | αἰέν ἀριστεύειν

  7. Ο/Η papoylis λέει:

    ….Δεν είμαι πιά ο ίδιος καλοί μου πελάτες …. έχω αλλάξει , όλοι έχουμε αλλάξει και τώρα πρέπει να αλλάξουμε τη χώρα. Μην ανησυχείτε για τους μισθούς και τις συντάξεις και αφήστε τον Ολι και το Σταν στα Στρασβούργα να κουρεύονται… τέτοια ασήμαντα ζητήματα θα τα εξετάσω μετά τις εκλογές όταν εσείς πάλι θα με έχετε τιμήσει με την εμπιστοσύνη σας.
    Και το χαράτσι καλοί μου πελάτες , αυτό που πληρώνετε για να μη σας κόψουν το ρεύμα εγώ θα το καταργήσω. Με το αναγεννημένο κόμμα , με τη νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση που εσείς , εξαίρετοι συμπολίτες μου και πελάτες , θα θεμελιώσετε ακλόνητη με τη ψήφο σας θα διαπραγματευτούμε σκληρά και αμετακίνητα. Θα ξηλώσουμε το πλέγμα των φόρων που σας τυραννά , που εμποδίζει την υγιή επιχειρηματικότητα , που στραγγαλίζει τη πρωτοβουλία τη καινοτομία και την ανάπτυξη.
    Θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις δαπάνες του Δημοσίου , γιατί για το κατάντημα αυτού του κράτους δεν φταίμε εμείς , καλοί μου πελάτες , αλλά οι επίορκοι υπάλληλοι και κρατικοί λειτουργοί που ατιμώρητοι μέχρι σήμερα σας πίνουν το αίμα. Δεν είναι τυχαίο αξιότιμοι μου πελάτες που η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη , η Δικαιοσύνη που όλοι σεβόμαστε και τιμούμε , δεν έστειλε κανέναν από το κόμμα μας στα δικαστήρια και τη φυλακή. Δεν υπάρχει ισχυρότερο τεκμήριο αθωότητας από τα απαλλακτικά βουλεύματα , τις αποφάσεις και τα πορίσματα των δικαστικών αρχών αλλά και των εξεταστικών επιτροπών της Βουλής.
    Γνωρίζουμε καλά τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας γιατί είμαστε δικά σας παιδιά . Ζούμε , αναπνέουμε , υπάρχουμε και κινούμαστε μέσα στη κοινωνία για να αφουγκραζόμαστε και να συμπάσχουμε , για να παρεμβαίνουμε και να επικουρούμε , για να καταθέτουμε ό,τι καλύτερο διαθέτουμε από προτάσεις , αποφάσεις , μεταρρυθμίσεις προς δικό σας όφελος , προσωπικό και κοινό.
    Αλλά θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι πάνω από κάθε άλλο ζήτημα ύψιστη προτεραιότητα θα λάβει η ασφάλεια των νοικοκυριών , των περιουσιών , των επιχειρήσεων , η τιμή και η ζωή των συμπολιτών μας , καλοί μου πελάτες , που απειλείται καθημερινά και όλο και πιό έντονα από την εγκληματικότητα και τους λαθρομετανάστες. Σε αυτό το καίριο πρόβλημα η λύση των στρατοπέδων μπορεί να μην είναι αρεστή σε ορισμένους απάτριδες , κοσμοπολίτες και άθεους αριστερούς αλλά απόλυτα αναγκαία. Για τη διαχείριση αυτού του σημαντικού ζητήματος , ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με το ελάχιστο δυνατό κόστος , έχουν ήδη εξασφαλισθεί τα απαραίτητα κονδύλια δηλαδή Λεφτά Υπάρχουν , όπως επίσης και τα κατάλληλα στελέχη.
    Καλοί μου πελάτες είμαι σήμερα σε θέση να σας ανακοινώσω ότι επικεφαλής αυτής της προσπάθειας θα τεθούν άμεσα , όταν αναλάβουμε με σιδηρούν χέρι τη κυβέρνηση , οι κ.κ. Βασιλόπουλος , Σκαλούμπακας και ο πανοσιολογιώτατος κος Καλλίνικος. Τη προσπάθεια θα ενισχύσει και η γερμανική κυβέρνηση όπως έχουμε συμφωνήσει. Θα αποσταλούν ως τεχνικοί σύμβουλοι , αλλά όχι ως επίτροποι , οι κκ. Μέγκελε και Άιχμαν…….

  8. Ο/Η eklag λέει:

    – ONE! RACE! HUMAN! RACE!
    – Κι ο Mαροκινός που πάντρεψε την κόρη του με το βιαστή της;
    Κι ο πράκτορας των μυστικών γαλλικών υπηρεσιών της Τουλούζ;
    Κι ο Αλγερινός που έσφαξε την κόρη του γιατί είχε κινητό;
    Κι ο Δ/ντής »άνθρωπος του θεού» της GOLDMAN SUCKS;
    Και ο Χίτλερ;
    Και οι Δολοφόνοι του Ταλμούδ;
    – Και όχι μόνο!
    Και οι Μιζαδόροι των Κοινοβουλίων Ενσαρκωμένης Πολιτικής.
    – Και τα Κομματόσκυλα των Αριστερών Μιζαδόρων;
    -Κι αυτά!
    ONE! RACE! HUMAN! RACE! λέμε!
    – Και ποιος θα κυβερνάει;
    – Οι ANONYMUS απ’ το Διαδίκτυο.
    – Κι όταν θα κόβεται το ρεύμα;
    – ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ!

    • Ο/Η Po λέει:

      (μετά τη λήψη ηρεμιστικού)
      ξεχάσατε να αναφέρετε, τους αντίστοιχους Έλληνες (κληρικούς και λαϊκούς) βιαστές.
      Τον αντίστοιχο Έλληνα αγρότη, κτηνοτρόφο, αστό, ρουφιάνο, δολοφόνο κλπ.
      Τον Έλληνα συνεργάτη και συνάδελφο της Goldman Sucks
      Τους αντίστοιχους δολοφόνους της Αγίας Γραφής…

      Εσείς φυσικά, προτού γεννηθείτε, υπογράψατε συμβολαιογραφική πράξη ενωπίω Θεού ότι θα γεννηθείτε Ελληνίδα.

  9. Ο/Η eklag λέει:

    Ο κατάλογος είναι ανοιχτός προς εμπλουτισμό!
    Χωράει τα πάντα! και φυσικά εσάς!
    Ελπίζω ότι πήρατε τα χαπάκια σας με μπόλικο νεράκι!
    δεν θα θέλαμε να σας κάτσουν στο λαιμό!
    και να απουσιάζετε από τη λίστα!
    ONE RACE-HUMAN RACE λέμε!

    ps
    Σας συγχαίρω για την περιγραφή της Ελληνικότητάς μου!
    Κανείς δεν θα το έθετε πιο σωστά!
    Ούτε καν εγώ!

  10. Ο/Η eklag λέει:

    Mois non plus!

  11. Ο/Η eklag λέει:

    moi-s ?
    δε βαριέσαι!
    1 s πάνω 1 κάτω
    δεν κάνει διαφορά!
    ας περάσουμε στο τραπέζι!
    έχει φρεσκότατα Σκάνδαλα Ημέρας.
    Λυσσάξτε! Τσαούσες!

  12. Ο/Η laskaratos λέει:

    Υποκρισία ρε μαλάκα

    Υποκρισία ρε μαλάκα
    Posted on Μαρτίου 29, 2012 by Elikas

    Δικοί μας ή δικοί τους; Εδώ σε θέλω.

    Βλέπεις τον μετανάστη να κοιμάται στο πεζοδρόμιο και απλά θέλεις να τον μαζέψουν. Κι ας τον κάνουν ό,τι θέλουν μετά. Ας τον μαντρώσουν κάπου να μην τον έχεις μες στα πόδια σου. Ας τον απελάσουν. Ας τον πετάξουν σε χαντάκι. Στ’ αρχίδια σου. Εσύ μόνο να μην είσαι μπροστά να βλέπεις όταν θα τον σακατεύουν στο ξύλο, γιατί σου γυρίζει το στομάχι με κάτι τέτοια.

    Στ’ αρχίδια σου αν ο τύπος δεν έχει χαρτιά επειδή σκόπιμα δεν του τα δίνει ο κρατικός μηχανισμός, που έχει υπογράψει συμβάσεις να μην προωθεί μετανάστες σε Ευρωπαϊκές χώρες – με αντάλλαγμα τρεις μίζες, μία φρεγάτα και πέντε δάνεια. Δεν παίζει ρόλο το ότι πρόκειται για τον ίδιο κρατικό μηχανισμό που βρίζεις πρωί-μεσημέρι-βράδυ επειδή είναι διεφθαρμένος, τεμπέλης και υπέρβαρος. Ούτε το ότι τις σχετικές πολιτικές αποφάσεις τις έχουν εγκρίνει οι ίδιοι άνθρωποι που κατηγορείς για εθνική προδοσία. Και τους οποίους κανένας μετανάστης δεν ψήφισε.

    Στ’ αρχίδια σου αν πρόκειται για πρόσφυγα, γιατί στην πατρίδα του σφάζονται, βομβαρδίζονται, βασανίζονται ή απελευθερώνονται από δυνάμεις στις οποίες ενίοτε συμμετέχουν και Έλληνες. Θαρραλέοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που υπερασπίζονται με περηφάνεια τα συμφέροντα ξένων πετρελαϊκών τραστ. Με δικά μας έξοδα.

    Στ’ αρχίδια σου αν κάνει κουμάντο στη χώρα του τύπου κάποιος μη εκλεγμένος μπάσταρδος και δεν έχει ο λαός τη ρώμη και την αποφασιστικότητα να επαναστατήσει και να τιμωρήσει όλο το σάπιο καθεστώς όπως του αξίζει. Σαν εμάς καλή ώρα, που έχουμε στήσει κρεμάλες στις πλατείες και περιμένουμε υπομονετικά πότε θα μας ανακοινώσουν εκλογές για να τις μαζέψουμε. Ώστε να πάμε να τους εμπιστευτούμε για μία τελευταία φορά, με απαράβατο όρο ότι έτσι και τα σκατώσουν ακόμα περισσότερο θα σηκωθούμε να φύγουμε. Μετανάστες.

    Στ’ αρχίδια σου αν ο Χ φουκαράς έφυγε από το κωλομπαγκλαντές του επειδή εκεί τα μεροκάματα είναι πιο της πείνας κι από τα δικά μας (κι άμα σηκώσεις κεφάλι σε δέρνουν, ενώ στην Ελλάδα όχι). Κι είναι εντελώς τυχαίο το ότι ο Μπαγκλαντεσιανός μπορεί να κατασκεύαζε πλαστικά καπάκια για τα smartphones που πλήρωσες μια περιουσία για να αγοράσεις. Τον έπιασαν κορόιδο οι εργοδότες του κι οι πολιτικοί του γιατί ήταν βλάκας και καλά να πάθει. Ας έκανε καλύτερες διαπραγματεύσεις, όπως εμείς που έχουμε πάρει τα παπάρια μας και τώρα ρίχνουμε την ευθύνη στην απληστία του συνδικαλισμού – που ζήταγε οχτάωρα, υπερωρίες, δώρα Πάσχα, σύνταξη, κοινωνικές παροχές και λοιπές κομμουνιστικές παθογένειες.

    Στ’ αρχίδια σου αν ο βρωμομετανάστης κατουράει σε εισόδους πολυκατοικιών γιατί δεν υπάρχουν καθαρές και ασφαλείς δημόσιες τουαλέτες που ήδη έχεις πληρώσει με τους φόρους και τις εισφορές σου. Στ’ αρχίδια σου αν πουλάει πρέζα στο απέναντι σοκάκι από το Έβερεστ και οι δελτάδες τον….

    H συνέχεια εδώ:

    Υποκρισία ρε μαλάκα

  13. Ο/Η eklag λέει:

    Oποία συγκίνησις!
    1 ευχολόγιο και το ΄λυσε το μεταναστευτικό ο τύπος!
    τόσο απλά!
    καθώς είναι κι αυτό μόνο θέμα Χλιμιντζουρίας.
    Δεν ανακατεύει -σοφά- την Πεφωτισμένη Ευρώπη
    που δεν τους θέλει ούτε ζωγραφιστούς
    -πιφ! βρομάνε-
    και τους μάντρωσε στο Λουξεμβούργο
    pardon στην Χλιμιντζουρία
    κι ούτε-σοφότερα-κάνει λόγο για αγώνα ελευθερίας στη χώρα τους
    -δεν είναι και το ΚΚΒ.Κορέας ο άνθρωπος-
    αφού η μαζική μετανάστευση χιλιάδων σε 1 βόθρο
    (η Ελλάδα κατά Ν.Δήμου)
    εμπλουτίζει δημιουργικά τις αρωματικές μεθέξεις της εν λόγω περιοχής.

    ps
    O A.Σουρούνης τιτλοφόρησε το δοκίμιό του
    (για το πείραμα Γερμανών-
    τάχα τα δελφίνια είναι λιγότερο χαχα έξυπνα από μας)
    »άνθρωποι και δελφίνια»,
    ενώ ο ιδανικός τίτλος είναι:
    »ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ»!

  14. Ο/Η kseeath λέει:

    «Αυτό που συνέβη, μπορεί να ξανασυμβεί»
    Αυτή είναι η προειδοποίηση-κραυγή που απευθύνει στις μελλοντικές γενιές για το φασιστικό κίνδυνο, ο Πρίμο Λέβι, ο Ιταλοεβραίος κομμουνιστής-διανοούμενος που επέζησε από την κόλαση του Άουσβιτς. Κι η ρήση αυτή είναι εδώ για να υπενθυμίζει πως ο ναζισμός δεν είναι απλά κάποια παρέκλιση από τη δυτική δημοκρατία ή την ανθρώπινη φύση, αλλά η πιθανή κατάληξη … Continue reading →

  15. Ο/Η Οι κοτσάνες του Σπηλιωτόπουλου λέει:

    μόλις το σέρβιρε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, καλεσμένος στο χτεσινό (30.3.2012) βραδινό δελτίο ειδήσεων του Σκάι. (Το βιντεάκι είναι εδώ, και το στιγμιότυπο που μας ενδιαφέρει είναι λίγο πριν από το 12ο λεπτό του δελτίου). Θέλοντας να δείξει πόσο κοσμοϊστορικό γεγονός ήταν ότι ο νόμος για τα ΑΕΙ ψηφίστηκε από ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εφόσον τον υποστήριξαν οι 250 από τους 300 βουλευτές, ο κ. Σπηλιωτόπουλος επισήμανε ότι στην παιδεία τέτοια συναίνεση επιτυγχάνεται πρώτη φορά “από την εποχή της αντιβασιλείας του Άρμστρονγκ πρό Όθωνα”.

    Εδώ έχω ένα πρόβλημα, γιατί η αντιβασιλεία στην Ελλάδα επί Όθωνα ήταν ίσαμε το 1835, κι έτσι κι αλλιώς, τουλάχιστον μέχρι το 1843, Βουλή δεν υπήρχε, οπότε δεν καταλαβαίνω πώς χωράνε συγκρίσεις με ένα καθεστώς απόλυτης μοναρχίας (και μη μου πείτε: και τώρα τι έχουμε; ). Κι έπειτα, εκείνος ο ρημάδης ο αντιβασιλέας Άρμανσμπεργκ λεγόταν. Ο Άρμστρονγκ ήταν ο άλλος, εκείνος που έκανε ένα μικρό βήμα για τον εαυτό του κι ένα μεγάλο για την ανθρωπότητα.

    Η αντιβασιλεία του Άρμστρονγκ και άλλα προαπριλιάτικα μεζεδάκια

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.