Κόκκινου Πάνου του Β΄: Πατριωτικό ξέσπασμα

Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του Καμμένου 

Ο Γιώργος Αρμένης, στους Ιππείς, ως Παφλαγόνας (δημαγωγός Κλέων). Ο ειρηνόφιλος Αριστοφάνης σιχαινόταν τον αρχηγό του κόμματος των φιλοπόλεμων Κλέωνα (τ.βυρσοδέψη) και φρόντισε να τον εξευτελίσει.

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Το μέλος της ΝΔ κ.Π.Καμμένος (διαγραμμένος-προσωρινά, κατά τα γνωστά κόλπα-από την Κ.Ο. της), ξεσπαθώνει και βρίσκει ακόμη και καλοπροαίρετα αυτιά για να τον ακούσουνε:

«Κάλεσμα σε εξέγερση! – Αν αυτός είναι δεξιός, τότε η Αριστερά τι είναι;;;»

«………Εγώ πλέον έχω αποφασίσει να χαστουκίζω το σύστημα. Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου …. Μπαινοβγαίνει στα υπουργεία με την ιδιότητα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, είναι ο ίδιος που πέταγε με το αεροσκάφος του ελληνικού λαού στο Αμπού Ντάμπι και έτρωγε αστακούς 28.000 δολαρίων, με τα έγγραφα που μου απάντησε ο Παμπούκης ο οποίος ντράπηκε ο άνθρωπος και παραιτήθηκε κιόλας. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τσίπα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου πάει τώρα να κάνει και το κουμάντο για την Ελλάδα για τα ενεργειακά. Γιαυτό δεν παραιτείται. Ο ένας αδερφός έχει αρπάξει τη θέση και πληρώνεται για την κατάρρευση της Ελλάδος, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, εργάζεται παρανόμως στο εξωτερικό σε εταιρείες που δεν τις δηλώνει στην Ελλάδα, εργάζεται και έχει offshore εταιρείες στην Ελβετία μαζί με την γυναίκα του όπου μπαίνουν περίεργα χρήματα από συνέδρια που γίνονται και επιδοτούνται από ελληνικούς οργανισμούς και παράλληλα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την πράσινη ενέργεια που προωθεί ο αδερφός του. .. Τον είπα κολώπαιδο και του απάντησα όπως θα απαντούσε ο κάθε έλληνας ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα ανήκει. Τελείωσαν τα κόμματα τώρα. Αυτά έχουν καταργηθεί πλέον. Δεν υπάρχει πασοκτζής που να μας ακούει ο οποίος να μην αγανακτεί. Γιατί ο πασοκτζής όταν βλέπει ότι ο αδερφός του αρχηγού του την ώρα που αυτός πεινάει, είναι άνεργος, δεν έχει να πάρει στο εγγόνι του δώρο για τα Χριστούγεννα, την ώρα που βλέπει ότι υπάρχει ανεργία και δεν υπάρχει καμία προοπτική για δουλειά ο άλλος καπνίζει πούρα kohiba τρώει χαβιάρια και αστακούς εις υγείαν του κορόιδου. Κωλόπαιδο θα τον πει και ο κάθε ένας που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ…..Αν χρειαστεί θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά και όποιον χρειαστεί προκειμένου να συμφωνήσουμε πως μπορούμε να διαφυλάξουμε την παράδοση της χώρας μας. …».

Να θυμίσω μερικά πράγματα:

Α) «Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος φέρεται ως νικητής στο παιχνίδι της Σοφοκλέους. Με αρχικό κεφάλαιο 18,7 εκατ. δρχ. και επενδύοντας επιπλέον 63,8 εκατ. δρχ., βρέθηκε με κέρδη περίπου 614 εκατ. δρχ. Ο κ. Καμμένος σε σχετική δήλωσή του αναφέρει:«Από την υπόθεση του Χρηματιστηρίου όχι μόνο έχασα το κεφάλαιο που είχα επενδύσει, αλλά δύο φορές τόσα. Τα αναφερόμενα ως κέρδη στη δήλωση του «πόθεν έσχες» αφορούν επενδύσεις της πρώην συζύγου μου (σημ.Λασκ.: της βιομηχανίας ΦΑΓΕ). Καμία οικονομική διαχείριση ούτε απολαβή είχα απ’ αυτά τα κέρδη. Απλώς δηλώθηκαν γιατί η δήλωση του «πόθεν έσχες» ήταν κοινή» (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 16/06/2005).

Β) «Ο Πάνος Καμμένος ανέβασε πριν λίγες μέρες στη σελίδα του στο facebook το εξής (και ανορθόγραφο μέσα σε όλα!) κείμενο: Panos Kammenos. Αύριο δικάζονται οι Έλληνες βατραχάνθρωποι του Λιμενικού Σώματος άδικα και προβοκατόρικα. Οί μηνυτές γνωστοί για την αντεθνική τους δράση μέ θέσεις υπέρ των σκοπιανών και μονίμως κατά των Ελληνικών θέσεων.Οι μκο τους χρηματοδοτούμενες μονίμως απο τον ΓΑΠ.… Είμαι περίφανος που διετέλεσα πολιτικός σας προιστάμενος. Η σκευωρία θα καταπέσει. ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ”.

Οι κύριοι αυτοί (που τελικά έπεσαν στα μαλακά-ως είθισται), φώναζαν μεταξύ άλλων συναφών: «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς».

Γ) «Ηταν 17 Νοεμβρίου του 1995. ….. …»Η τηλεοπτικη Δίκη»: Πρόεδρος του δικαστηρίου» ήταν ο κ. Πουλαντζάς, πολιτικοί ενάγοντες ο Τάκης Παππάς, ο δικηγόρος Παύλος Αθανασόπουλος και ο συνταγματολόγος Θεόδωρος Βαής, μέλος του δ.σ. της Ενωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Συνήγοροι των αστυνομικών ήταν ο βουλευτής Πάνος Καμμένος και ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων Αργύρης Παπαργυρόπουλος….”.

Δ) «Ο κορυφαίος σύγχρονος “λιστογράφος” είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία (“Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη”, “Ελληνική Ευρωεκδοτική”, Αθήνα 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία από το συγγραφέα. …Εχουμε ασχοληθεί παλιότερα με τις αντιφάσεις, τις ψεύτικες “πληροφορίες”, τα οφθαλμοφανή λάθη του βιβλίου (20/3/99 και 1/4/01). Ομως ο κ. Καμμένος δεν αρκείται στις παλιές εκείνες αντιτρομοκρατικές του δάφνες. Ξεσπαθώνει τώρα και δηλώνει ότι γνωρίζει τα ονόματα 4 τρομοκρατών. Η συνταρακτική του δήλωση φιλοξενείται πρωτοσέλιδη και με μεγάλους τίτλους στην Espresso ……………..».

«… Τον παρακολουθούσαμε όλοι να μας «ενημερώνει» τηλεφωνικά από το κότερό του στη Φολέγανδρο για τις εξελίξεις των ερευνών και να υποδεικνύει πρόσωπα και πράγματα. Την εγκυρότητά του ο κ. Καμμένος αντλεί από τη «μελέτη» του «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη» (Ελληνική Ευρωεκδοτική, 1992). Πρόκειται για το βιβλίο που πλασάρισε ο Γρυλλάκης και προκάλεσε σκάνδαλο, εφόσον διαπνέεται από τη γνωστή προσπάθεια να αποδοθεί στο ΠΑΚ-ΠΑΣΟΚ η ευθύνη της τρομοκρατίας. Αλλά το σοβαρότερο είναι ότι βρίθει ανακριβειών, ψεμάτων και λαθών (βλ. σχετικές αναφορές του «Ιού» στις 20/3/99, 1/4/01 και 19/1/02) και κυρίως καθορίζεται από μια ταύτιση με τις «υπηρεσίες ασφαλείας» της χούντας και μια απέχθεια για την αντίσταση. Κάτι παραπάνω ξέρει ο κ. Εβερτ που φρόντισε να διαχωρίσει τη θέση του, ….».

«…Γεώργιος Γεωργαλάς ….Ο συγγραφέας επανήλθε πρόσφατα στο προσκήνιο, προσφέροντας τα φώτα του σε ανερχόμενους εθνικόφρονες όπως ο βουλευτής της ΝΔ Πάνος Καμμένος…».

Τι ακριβώς εννοούμε όταν λέμε Επανάσταση;

Κύριε Ροϊδη,
Ο κ.Καμμένος εκτός από τη διαθεσιμότητά του αν χρειαστεί να συνεργαστεί με ΚΚΕ και ΣΥΝ έχει κάνει και προσωπικό άνοιγμα στον κ.Τσίπρα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον κ.Αν.Κοκορίκο στον Flash, χωρίς να έχει πάρει απάντηση. Αυτές οι σιωπές μπορεί να εκλειφθούν μεν ως περιφρόνηση, μπορεί όμως και να θεωρηθούν εσκεμμένη ενέργεια των κομμάτων της Αριστεράς να δημιουργούνται εντυπώσεις, μήπως και αλιευθεί με αυτή την αόριστη συμπάθεια  στις εκλογές κάποια δεξιά ψήφος. Παράλληλα εντάσσονται αυτόματα σε ένα απολίτικο κλίμα που εδραιώνει την εντύπωση πως στρατηγικές πολιτικές διαφορές αλλά και καίριας ηθικής τάξης ζητήματα, μπορούν να παρακαμφθούν όταν «κινδυνεύει η πατρίς» από την κυρία Μέρκελ, της Νέας Κατοχής. Δεν συμφωνώ με την τακτική της κουτοπόνηρης σιωπής, πιστεύω πως σε κάθε περίπτωση, ο κάθε κατεργάρης πρέπει να πηγαίνει στον πάγκο του. Ο κ.Καμμένος έχει αφεθεί ελεύθερος να οργώνει τα κύματα και να παριστάνει τον  εξοργισμένο Επαναστάτη, σαν αθώα παρθένος που γεννήθηκε χτες. Αν όμως κάποιος δημοσιογράφος ή πολιτικός του έθετε μερικά ή όλα τα παρακάτω ερωτήματα, ο κ.Καμμένος θα βούλιαζε μεσοπέλαγα και θα μάζευε τον επαναστατικό του ζήλο:

  • 1.Ποιά είναι η θέση του για την φορολόγηση του Κεφαλαίου, των Εφοπλιστών κλπ
    2.Ποιά είναι η θέση του για την φορολόγηση της Εκκλησίας, για τα οικονομικά της σκάνδαλα και για τον χωρισμό της από το Κράτος; Γιατί δεν ζητά π.χ. να επιστραφούν τα κλεμμένα της «Αλληλεγγύης», γιατί δεν ζητά να ξεκαθαριστεί η υπόθεση των ιερών οικοπέδων της Βουλιαγμένης;
  • 3. Ποιά είναι η θέση του για τους Υπερεξοπλισμούς, που γονάτισαν οικονομικά τη χώρα, θέριεψαν το μίσος με τους γείτονες, έχτισαν βίλες υπουργικές και χρηματοδότησαν τη δυτικη βιομηχαία όπλων;
  • 4.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα δικαιώματα των μεταναστών;
  • 5.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα εργατικά δικαιώματα;
  • 6.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα ατομικά δικαιώματα;
  • 7.Τι ψήφιζε αυτός όταν η ΝΔ έφερνε τους Νόμους περί (μη) ευθύνης υπουργών;
    8.Ποιές είναι οι θέσεις του για τα σκάνδαλα Καραμανλή, Ζαχόπουλου, Παυλίδη, Βουλγαράκη, και γενικά της ΝΔ;
  • 9. Ποιά είναι η θέση του για το Βατοπαίδι και την προφυλάκιση Εφραίμ;
    10. Ποιές είναι οι θέσεις του για τους αστυνομικούς που βασανίζουν μετανάστες, φυλακισμένους κλπ
  • 11. Είναι υπέρ των ιδιωτικών Πανεπιστημίων;
  • 12. Τι πιστεύει για τα «Μυστικά Κονδύλια» και τα ρουσφέτια στα Μουσεία, του κ.Σαμαρά;
  • 13. Ποιες ακριβώς είναι οι ευθύνες της ΝΔ για εδώ που φτάσαμε;
  • 14. Γιατί παραμένει μέλος της ΝΔ αν και δηλώνει εχθρός του συστήματος;
  • 15. Γιατί τον ενοχλεί μόνο η ντόλτσε βίτα του Νίκου Παπανδρέου και δεν αναφέρεται κα στη ντόλτσε βίτα στελεχών της Δεξιάς, του επιχειρηματικού κόσμου και της Εκκλησίας; Βλέπει το Αμπού Ντάμπι του Νικολάκη, το Ντουμπάϊ του Άρη γιατί δεν το έβλεπε;
  • 16. Τι πιστεύει ο πατριώτης για το ξεπούλημα σε ξένους  στρατηγικών τομέων του Δημοσίου; Που ήταν λόγου χάριν, όταν η ΝΔ πουλούσε το λιμάνι του Πειραιά αντί πινακίου φακής;
  • 17. Τι εννοεί όταν λέει ότι θα συνεργασθεί και με την «εξωκοινοβουλευτική Δεξιά»; Τη «Χρυσή Αυγή;»;
  • 18.Που βρισκόταν όταν ξεκινούσε το φαγοπότι της φιέστας των Ολυμπιακών Αγώνων;
  • 19.Ποιά ακριβώς είναι η γνώμη του για τη Δικτατορία, γιατί δεν την έχουμε ακούσει ποτέ.
  • 20. Ποια είναι η γνώμη του για το «Λάος», τον Ι.Μεταξά και τη «Χρυσή Αυγή»;

….
ΥΓ
Κόκκινος Πάνος ο Α΄: «Πάνος Παναγιωτόπουλος: το αυτάρεσκο και αντιπαθητικό βάψιμο (μετ’ εμφυτεύσεως)….».

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

69 Responses to Κόκκινου Πάνου του Β΄: Πατριωτικό ξέσπασμα

  1. Ο/Η omadeon λέει:

    Καλημέρα σας κ. Ροίδη

    όπως ασφαλώς θα ξέρετε, υπήρξε γόνιμη παρέμβαση του συνεργάτη σας κ. Λασκαράτου με πολλά από αυτά τα στοιχεία (από το παρελθόν του Καμμένου) σε… διθυραμβική ανάρτηση (υπέρ της τωρινής στάσης του) στους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα».

    Θα σας πω μια ισχυρή εντύπωση που έχω αποκομίσει από τον Καμμένο.
    Με όλα του τα λάθη, τις αυταπάτες και τα λάθη λογικής που διέπραξε (ιδίως στο παρελθόν) έχει σήμερα μια ευφράδεια και μια μανία για δικαιοσύνη που ΔΕΝ εξηγούνται με βάση το στερεότυπο της υποκριτικής δημαγωγίας. Εχει πιστέψει απόλυτα όσα λέει, όπως και στο παρελθόν το ίδιο απόλυτα πίστευε τις… χοντρομαλακίες που έλεγε (ενώ τώρα τυχαίνει να λέει ΚΑΙ αλήθειες). Είναι σημαντική αυτή η λεπτή διαφορά, που άλλωστε τον καθιστά και αρεστό στο κοινό. Το ζητούμενο επομένως… δεν είναι ΜΟΝΟ να καταστήσει κανείς σαφές ότι το παρελθόν του έχει μπόλικη μαυρίλα και με στοιχεία μπόλικα, αλλά και να κατανοήσει και το γεγονός ότι η ειλικρίνειά του είναι ισχυρό ατού για την πειστικότητα του πολιτικού του λόγου, που υπερβαίνει και την ισχύ των αντίστοιχων δηλώσεων της αριστεράς. Πρέπει κοντολογίς η αριστερά να ΜΗΝ επαναπαύεται στα κραυγαλέα λάθη του Καμμένου ή στην παρελθούσα… καρα-μπουνταλωσύνη του, αλλά να διδαχθεί χωρίς παρωπίδες κάτι από την τωρινή στάση του, η οποία ατυχώς έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙ μεγαλύτερη πειθώ από τον μίζερο και καχεκτικό (συνήθως) πολιτικό λόγο της αριστεράς. Εξάλλου… αν το πάμε και ιστορικά, ήταν θανάσιμο λάθος για την αριστερά της Γερμανίας του 30 να ΜΗΝ ορθώσει ρητορικό ανάστημα πολύ πιο ισχυρό από εκείνο του γνωστού… φωνακλά δεκανέα (που καμία σχέση δεν έχει βέβαια με τον απείρως πιο αβλαβή και ειλικρινή εν λόγω μπουνταλά).

    Καλή σας μέρα

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Αγαπητέ Omadeon,
      έχω όλη την καλή διάθεση να πεισθώ για την ειλικρίνεια του κ.Καμμένου, στον οποίο αναγνωρίζω το δικαίωμα της μεταστροφής, αλλά πες μου γιατί τον ενοχλεί η ντόλτσε βίτα του Νικολάκη Παπανδρεου και όχι η ντόλτε βίτα του Καραμανλή, πες μου που είναι η αυτοκριτική του και πες μου που είναι η κριτική του στις ευθύνες της Δεξιάς;
      Ποιά ακριβώς κοινωνία ονειρεύεται ο κ.Καμμένος, την προ ΔΝΤ;
      Γιατί δεν μας έχει ξετυλίξει το όραμά του.
      Από κραυγές είμαστε υπερπλήρεις.
      Ιδέες, προτάσεις, πρόγραμμα, ξεκάθαρες θέσεις, ελικρινείς συμμαχίες, χρονοδιαγράμματα, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ καταγγελίες ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΑ και τρόπους δίκαιης εξεύρεσης χρημάτων, ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ, αυτά χρειαζόμαστε ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.

      • Ο/Η Πατρινός λέει:

        Ο Aμβρόσιος αρχιεπίσκοπος Καλαβρύτων για τον Καμμένο

        Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2011

        ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
        Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΤΟΛΜΗΣΕ!
        ΕΣΥΡΕ ΤΗΝ ΑΥΛΑΙΑ!

        ___________Ο Βουλευτής της Ν. Δ. κ. Πάνος Καμμένος στις 19 Οκτωβρίου 2011 από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων έρριψε βόμβες πολλών μεγατόννων! Οι θιγόμενοι παράγοντες ετήρησαν «σιγήν ιχθύος»! Οι ένοχοι συνήθως καταπίνουν την γλώσσα τους. Αλλά και τα ΜΜΕ αγνόησαν τις καταγγελίες! Είναι αυτοί καί αυτά που κατέστρεψαν τήν Ελλάδα! Δεν υπηρετούν την ενημέρωση του Ελληνικού Λαού, αλλά τα συμφέροντά τους! Τα έχουμε καταγγείλει αυτά σε προηγούμενη ανάρτησή μας από αυτήν εδώ την μικρή αγωνιστική μας έπαλξη.

        ____________Ας ξαναγυρίσουμε στον θαρραλέο Βουλευτή. Είπε φοβερά πράγματα! Να η πρώτη βόμβα: «Είμαστε στο κατώφλι μια μεγάλης μεταμορφώσεως του παγκόσμιου συστήματος. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η κατάλληλη κρίση, η μεγάλη κρίση που θα αναγκάσει τα έθνη να αποδεχθούν τη νέα τάξη πραγμάτων» είχε πη κατά το έτος 1985 ο Δαβίδ Ροκφέλλερ, πρώην Πρόεδρος της Κεντρικης Τραπέζης των ΗΠΑ. ‘Αρα όσα γινονται σήμερα στην Ελλάδα είναι το αποτέλεσμα μακροχρονίων διεργασιών του ξένου παράγοντος εισ βαρος της Ελλάδος. Απλώς σήμερα βρήκαν τους κατάλληλους ανθρώπους-όργανά τους για να επιτελέσουν το ανίερο έργο τους, δηλ. νά δολοφονήσουν ένα ολόκληρο υπερήφανο Λαό!

        ____________Να τώρα και η δεύτερη βόμβα! «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δυστυχώς έχει καταργηθεί και το Κοινοβούλιο. Θα σας πω μόνο ένα απλό θέμα: Στις 26 Μαΐου 2011 καταθέτω ερώτηση με αίτηση καταθέσεως εγγράφων για να μας πουν το ποιος αγόρασε το ασφάλιστρο κινδύνου, το CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το οποίο επωλήθη το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο του 2009 με ευθύνη του τότε Υπουργού των Οικονομικών του κ. Παπακωνσταντίνου και του κυρίου Πρωθυπουργού και σήμερα αξίζει 26 δισεκατομμύρια ευρώ, όσα δηλαδή σήμερα νομοθετούμε επί πέντε» .

        _____________Παρακολουθήστε λοιπόν τις καταγγελίες του κ. Καμμένου καί διαβάστε στη συνέχεια τις καταγγελίες αυτές σε κείμενο απομαγνητοφωνημένο.

        _____________ΕΛΛΑΔΑ μου σε πρόδωσαν αυτοί που ήσαν ταγμένοι να φυλάττουν Θερμοπύλες!
        Αίγιον, 14 Νοεμβρίου 2011
        + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

      • Ο/Η Ρόζα η κόκκινη λέει:

        Να πω και γω μια γνώμη;
        Τον Καμμένο τον βρίσκει αληθινό ο καλός μας omadeon τον θέει και ο Αμβροζιος. Κάποιος κάνει λάθος. Ο Αμβρόζιο δεν νομίζω. Είναι γριά αλεπού παμπόνηρη, σε κάνει με τα κρεμμυδάκια.

  2. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Λασκαρατο

    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να σας κανω μια διορθωση. Οι βατραχανθρωποι του Λιμενικου δεν φωναζαν: «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματα απ’ αυτούς » αλλα: «Τους λένε Σκοπιανούς, τους λένε Αλβανούς, θὰ κάνουμε καὶ στρώματα μὲ δέρματα απ’ αυτούς »

    Με εκτιμηση και φιλία
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  3. Ο/Η athriskos λέει:

    Λασκαράτο, ανάμεσα στα Καμμένα χαρτιά της τράπουλας, με την οποία παίζεται το πολιτικό παιχνίδι, εδώ και καιρό, υπάρχουν και τέσσερεις ντάμες. Αυτές πιστεύω ότι ξεφωνίζουν περισσότερο απ’ όλα τα υπόλοιπα.

  4. Ο/Η eklag λέει:

    Πολύ ακριβείς επισημάνσεις!
    και σε θέματα αισθητικής επιπροσθέτως!
    ίσως επιβεβαιώνουμε στερεότυπα ως προς το βάψιμο!
    αλλά πώς να το κάνουμε;
    άλλο οι τριχωτές φροντίδες κυριών κι άλλο κυρίων!
    και δη Πολιτικοδημοσιογραφοπεραβρεχόπουλων!
    όταν δεν περιορίζονται στα απαραίτητα!
    (ρίξ’τη πίσω Μαστρομπαρμπέρη! μια τρίχα έμεινε!)
    όταν δηλ. τα μαλλιά τρώνε περισσότερο χρόνο από τα μυαλά…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Η αισθητική νομίζω, αποκαλύπτει τον άνθρωπο, την ποιότητα, το ήθος του, μερικές φορές και τις πιο μύχιες σκέψεις του.
      Άντρας που βάφει τα μαλλιά του, εκτός κι αν είναι καλλιτέχνης, με κάνει να κουμπώνομαι, και δεν το λέω σεξιστικά, το κρίνω μόνο αισθητικά.

  5. Ο/Η Παλιός λέει:

    Εδώ τα λέει πολύ σκληρά για τον Τσίπρα

    http://enosy.blogspot.com/2011/12/blog-post_8703.html

    Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011

    Άνοιγμα – σοκ Τσίπρα σε Πάνο Καμμένο! Κλονίζονται τα θεμέλια της μεταπολίτευσης…

    Πριν μερικές μέρες είχαμε ασχοληθεί με την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα σε ακροδεξιά blogs (Ο Αλέξης Τρίπρας δίνει συνέντευξη σε ακροδεξιά blogs…). Σήμερα σας παρουσιάζουμε ολόκληρη την συνέντευξή του στο (kontra CHANNEL) αλλά και το κείμενο που αναδημοσιεύεται σε αρκετές ακροδεξιές ιστοσελίδες από το http://www.olympia.gr, το οποίο συμμετήχε στον όμιλο ηλεκτρονικών μέσων που είχε δώσει την προηγούμενη συνέντευξή του ο Α. Τσίπρας. Το πράγμα μιλάει από μόνο του και ως εκ τούτου δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να προσθέσουμε δικά μας σχόλια…

    Το κείμενο που ακολουθεί είναι αναδημοσίευση από το olympia.gr

    Άνοιγμα – σοκ Τσίπρα σε Πάνο Καμμένο! Κλονίζονται τα θεμέλια της μεταπολίτευσης…

    Χθες το βράδυ στο Κόντρα και την εκπομπή “Επί του πιεστηρίου”, ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε ότι εννοεί τα όσα μας είχε δηλώσει στην πρόσφατη συνέντευξη του. Κυρίως όμως με το άνοιγμα του σε κέντρο και λαϊκή δεξιά, έβαλε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό αφού εδώ δεν υπάρχουν οι όποιες υπόνοιες του ’89 αλλά ένα άνοιγμα που συνοδεύεται από μία πρόταση διακυβέρνησης βασισμένη σε αρχές και όχι σε αστείους μύθους “κομματικής καθαρότητας”.

    “Δεν έχω να χωρίσω τίποτα από έναν τριαντάρη νεοδημοκράτη που ξεριζώνεται από την πατρίδα του για να βρει δουλειά”!

    Εκεί όμως που άναψαν τα τηλέφωνα, ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ξεκάθαρο άνοιγμα στον Πάνο Καμμένο, γκρεμίζοντας έτσι ιδεοληψίες δεκαετιών.

    ¨Πρέπει να υψώσουμε ανάχωμα με πρόταση εξουσίας, απέναντι στην συμμαχία των προθύμων”. Δεν πάει άλλωστε πολύς καιρός από τότε που ο Τσίπρας από το βήμα της βουλής επί των προγραμματικών δηλώσεων μάλιστα της νέας κυβέρνησης, απένειμε τα εύσημα στον Βασίλη Μιχαλολιάκο για την αυτοδιοικητική του πορεία!

    Εάν πάει απλώς να υφαρπάξει ψήφους, θα το δείξει η ιστορία. Ένα γεγονός είναι αδιαμφισβήτητο: ότι ο Τσίπρας είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που καταφέρθηκε συγκεκριμένα και ονομαστικά εναντίον του Ψυχάρη και του Μπόμπολα, κατονομάζοντας τους ως εχθρούς του λαού και της πατρίδας. Γεγονός που το έχει πληρώσει ακριβά σε θέματα προβολής. Και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε να το ξανατονίσουμε, την ίδια στιγμή που ο κύριος Κουβέλης έχει πιάσει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής, ως απόχη πράσινων απογοητευμένων ψηφοφόρων και εξαγνισμού “πρώην φασιστών”.

  6. Ο/Η Φιλολό λέει:

    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD

    Κλέων
    Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

    Ο Κλέων ήταν αρχαίος Αθηναίος δημαγωγός, γιος του Κλεαινέτη. Στην αρχή ασκούσε το επάγγελμα του βυρσοδέψη. Αργότερα εμφανίσθηκε στη πολιτική σκηνή ως αντίπαλος του Περικλή. Μετά τον θάνατο του μεγάλου εκείνου άνδρα (429 π.Χ.) ο Κλέων με βιαιότατες πολιτικές επιθέσεις και της εμπρηστικής ευγλωττίας του απέκτησε μεγάλη επιρροή στις μεσαίες κυρίως τάξεις της αρχαίας Αθήνας και κατά τα έξι περίπου έτη του Πελοποννησιακού Πολέμου (428 π.Χ.-422 π.Χ.) διετέλεσε αρχηγός κόμματος που αντιτίθονταν στη σύναψη ειρήνης. Τρέφοντας ακόμη απεριόριστη πεποίθηση στις ικανότητές του αναλάμβανε την αρχηγία στρατιωτικών επιχειρήσεων για τις οποίες και απεδείχθη ακατάλληλος όπως στις κατά της Πύλου και Αμφίπολης.

    Ο Κλέων έφθασε στο μέγιστο της δόξας του το 424 π.Χ. όταν εκμεταλλευόμενος την στρατηγική ικανότητα του συστρατήγου του Δημοσθένη κατόρθωσε τελικά να αιχμαλωτίσει την σπαρτιατική φρουρά της νήσου Σφακτηρίας και να φέρει τους άνδρες αυτής στην Αθήνα με τόσο πολιτικό θόρυβο ωσάν να είχε καταλάβει την Σπάρτη. Επαιρόμενος της επιτυχίας αυτής, (μοναδικής), δεν δίστασε ν΄ αναλάβει την αρχηγία εκστρατευτικού σώματος που στάλθηκε στη Θράκη για την αντιμετώπιση του Βρασίδα κατά την οποία όμως ηττήθηκε κάτω από τα τείχη της Αμφίπολης όπου και σκοτώθηκε κατά την εκεί μάχη (422 π.Χ.).

    Κατά του δημαγωγού αυτού ο Αριστοφάνης έρριψε τα πικρότερα βέλη του, ιδίως στη κωμωδία του Ιππείς όπου τον παρουσιάζει ως χαμερπή, αμαθή, δειλό και φιλοχρήματο. χαρακτηρισμούς που επιβεβαιώνει και ο Θουκυδίδης.

  7. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    έχει κύριοι Ρο και Λα πολλούς πατριώτες ο μπαξές μας.

    ΑΝ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ Ο ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ, Ο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    πολιτική | http://exofitsio.blogspot.com/ | 2012-01-09 14:45:13

    Γιατί είσαι φυγόστρατος
    κ. Αϊβαλιώτη του ΛΑΟΣ;

    Εάν σε άλλη περίπτωση ήταν ο Αϊβαλιώτης που με πλαστά έγγραφα γλύτωσε το στρατιωτικό του και δεν ήταν στο ΛΑΟΣ, τότε ο κωλοτούμπας πρόεδρος θα έκανε έως και δέκα ερωτήσεις στην βουλή. Αυτό όμως είναι το κόμμα της ακροδεξιάς θορυβώδες όσον αφορά τους άλλους, εντελώς υπόγειο και άνευ ουσίας όταν αφορά τους δικούς του ανθρώπους.

    Υπενθυμίζουμε ότι η απαντητική επιστολή του γενικού γραμματέα του Ευρωπαϊκού Κόμματος των Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών Φρανκ Μπάρετ, προς το Γενικό Προξενείο Ελλάδος ήταν καταπέλτης. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Δημοκρατία της Κυριακής“ ο κ. Μπάρετ αφήνει ακάλυπτο τον βουλευτή, σχετικά με το θέμα της αναβολής από τη στράτευσή του, αρνούμενος ότι υπέγραψε βεβαίωση εργασίας του κ. Αϊβαλιώτη στην γραμματεία του κόμματος Ένωση για την Ευρώπη, ως δόκιμος υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Τονίζει μάλιστα ότι το πιστοποιητικό είναι τυπωμένο σε επιστολόχαρτο, διαφορετικό από αυτό που θα χρησιμοποιούσε. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο κ. Αϊβαλιώτης έχει πάρει αναβολή από τη στράτευση, χρησιμοποιώντας πιστοποιητικό, που φερόταν να έχει υπογράψει ο κ. Μπάρετ.

    http://www.bloglines.gr/articles/369085/AN-ITAN-SE-ALLO-KOMMA-O-AIBALIOTIS–O-KOLOTOYMPAS-THA-EIZE-KSESIKOSEI-TON-KOSMO

  8. Ο/Η Red λέει:

    ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΜΕΝΟΣ;
    Μίλα αγορίνα μου πες μας με ποιόν είσαι;
    Εδώ σε θέλω.

    http://activepropaganda.espivblogs.net/2012/01/09/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%87%CE%B1%CE%BB%CF%85%CE%B2%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1-%CE%B1%CF%83%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%80/

    Με ανακοίνωση του το φασιστικό μόρφωμα της “Χρυσής Αυγής”, επιτίθεται με σφοδρότητα στον αγώνα των εργαζομένων στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. Μιλούν κινδυνολογικά, για “νέα PIRELLI’’, επισείοντας τον κίνδυνο να κλείσει το εργοστάσιο. Είναι καλά γνωστό, πως οι ακροδεξιοί και πολύ περισσότερο οι φασίστες είναι ενάντια στις εργατικές απεργίες και στα συνδικάτα, πράγμα που αποδεικνύει και την ψεύτικη φύση του ενδιαφέροντός τους για τους “έλληνες εργάτες”. Δεν είναι και τόσο συνηθισμένο ωστόσο να αναγκάζεται η οργάνωση αυτή να πάρει δημόσια ειδική θέση για μια απεργία.

  9. Ο/Η Yπολοχαγός Νατάσha λέει:

    Πάνος Καμμένος: «Καί στό ἀπόσπασμα νά μέ βάλουν, δέν ὑπάρχει περίπτωση νά ψηφίσω»

    Εἰλικρινὰ ἕνα μεγάλο εὖγε στὸν βουλευτὴ Πάνο Καμμένο! Μετὰ τὶς δηλώσεις του ὅτι βάζει πάνω ἀπὸ ὅλα τὴν Ἑλλάδα καὶ τὴν Ὀρθοδοξία ποὺ προκάλεσαν πάταγο στὴ ΝΔ, ἔρχεται μὲ νέες δηλώσεις νὰ ἀνάψει φωτιὰ.
    http://www.orthodoxia-ellhnismos.gr/2011/11/blog-post_4680.html

  10. Ο/Η Psycho λέει:

    Η Πινακοθήκη των Πατριωτών
    Yπουργός!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  11. Ο/Η eklag λέει:

    Κε Λασκαράτε συμφωνώ με τις αισθητικές σας αποτιμήσεις!
    (τα ύστερα του Κόσμου;)
    όμως κι οι προαναφερόμενοι λογίζονται από κάποιους καλλιτέχνες!
    στο είδος τους…
    Ας είμαστε όλοι κουμπωμένοι με όλους επί του παρόντος καλύτερα!
    Σε τέτοιους καιρούς κανείς δεν ξέρει ποιος θα »στη φέρει» κι από πού…
    Οι καιροί βέβαια ου μενετοί κι αν μη τι άλλο δεν θα πλήξουμε θαρρώ…
    μπορεί να πεινάσουμε λίγο αλλά τέτοια δρώμενα αξίζουν τον κόπο!

  12. Ο/Η Κλεπτοκρατία λέει:

    ^^^^^^^Αν χρειαστεί θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά και όποιον χρειαστεί προκειμένου να συμφωνήσουμε πως μπορούμε να διαφυλάξουμε την παράδοση της χώρας μας.^^^^^^

    περί oποίας παραδόσεως ομιλεί ο ποιητής;
    Ορθοδοξία+Κλεψιά+Απάτη+Υποκρισία+Φοροδιαφυγή+Εθνικοφροσύνη+Ρουσφέτι+Φακέλωμα+Ρουφιανιά;

  13. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας

    Από factorx στις 07/01/2012

    Θα αναφέρουμε μερικά ενδεικτικά ονόματα:

    – Ο Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος,

    – Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου,

    – Η Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αμερικής Νίνα Γκατζούλη,

    – Ο Στρατηγός Γράψας,

    – Ο Βασίλης Μαρκεζίνης

    – Ένας νέος και άνεργος επιστήμονας,

    – Ένας συνταξιούχος,

    – Μια πολύτεκνη μάννα,

    – Ένας νέος αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας,

    – Ένας εκπρόσωπος από την άγονη γραμμή του Αιγαίου!

    – Αναζητείται, επίσης, ένα πρόσωπο με μεγάλο συμβολισμό που θα σηματοδοτεί ένα άνοιγμα προς άλλες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις.

    Φυσικά μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα έχει ο Χρύσανθος Λαζαρίδης

    Κώστας Ροδινός

  14. Ο/Η omadeon λέει:

    Ρόζα, Ρόζα, ΣΙΓΑ μη θέλω τον Καμμένο
    Λαός ποτέ νικημένος και προπάντων… ποτέ καμμένος

    Απλώς ειλικρινή τον βλέπω
    όπως και ο Αδόλφος, η ειλικρίνειά του ήταν ΘΑΝΑΤΟΣ.

  15. Ο/Η K.Δ. λέει:

    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
    Δελτίο Τύπου

    • Παράνομη η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών – Την ανάκλησή της θα ζητήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
    • Νίκος Χουντής: “Η κατάργηση της αναγραφής θα προκαλέσει ‘θεία οργή’;”
    • Απάντηση Κομισιόν σε Νίκο Χουντή.

    Παράνομη θεωρεί την αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών η Κομισιόν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Όπως προκύπτει από την απάντηση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ζητήσει από την Ελλάδα να αλλάξει την πρακτική της αναγραφής του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών, αφού κάτι τέτοιο έρχεται σε αντίθεση όχι μόνο με την Χάρτα Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και με τις διατάξεις της Οδηγίας 95/46/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης «για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

    Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής, γνωστοποιούσε ότι «στους απολυτήριους τίτλους που απονέμουν τα Γυμνάσια και Λύκεια περιλαμβάνεται υποχρεωτικά και η αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή ή της μαθήτριας» και αφού έκανε γνωστές τις αντιδράσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας και ανεξάρτητων αρχών στην Ελλάδα, που εναντιώνονται στην αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια, ζητούσε το σεβασμό της Χάρτας Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και την εφαρμογή της Οδηγίας 95/46 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

    Υπενθυμίζεται, ότι το ίδιο θέμα είχε θίξει τον Ιούνιο του 2010 με ερώτησή του στην Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος, ζητούσε «την άμεση τροποποίηση των σχετικών ρυθμίσεων προκειμένου να μην αναγράφεται, ούτε να επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης» και στην οποία η Υπουργός είχε απαντήσει (;) τα εξής: «Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 12264/28.6.10 την οποία κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αλέξης Τσίπρας σχετικά με ‘την αναγραφή του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών βασικής και μέσης Εκπαίδευσης’, σας κάνουμε γνωστό ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα με μακρά παράδοση σεβασμού των ατομικών δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών».

    Πιο αναλυτικά, στην απάντησή της εξ’ ονόματος της Κομισιόν, η αρμόδια Επίτροπος κ. Ρέντινγκ, αφού αναφέρει ότι η Οδηγία 95/46 προβλέπει ότι «τα κράτη μέλη απαγορεύουν την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα που παρέχουν πληροφορίες για τη φυλετική ή εθνική καταγωγή, τα πολιτικά φρονήματα, τις θρησκευτικές ή φιλοσοφικές πεποιθήσεις, τη συμμετοχή σε συνδικαλιστικές οργανώσεις, καθώς και την υγεία και τη σεξουαλική ζωή» επισημαίνει με έμφαση ότι “Αυτή η απαγόρευση οφείλεται στην ιδιαιτέρως ευαίσθητη φύση των εν λόγω δεδομένων, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι «θρησκευτικές πεποιθήσεις»”

    Συνεχίζοντας την απάντησή της επισημαίνει ότι «Το άρθρο 8 παράγραφος 4 επιτρέπει στα κράτη μέλη, ‘όταν συντρέχουν σοβαροί λόγοι δημοσίου συμφέροντος’, να θεσπίσουν και άλλες παρεκκλίσεις εφόσον παρέχονται οι ‘δέουσες εγγυήσεις’…συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα πρέπει να είναι ‘κατάλληλα, συναφή προς το θέμα και όχι υπερβολικά σε σχέση με τους σκοπούς για τους οποίους συλλέγονται και υφίστανται επεξεργασία’»και καταλήγει «θα έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, προκειμένου να καταστούν σαφείς οι λόγοι στους οποίους βασίζεται η επεξεργασία δεδομένων θρησκευτικού χαρακτήρα στο πλαίσιο των απολυτηρίων τίτλων σπουδών, καθώς και να διευκρινιστεί ποιες εγγυήσεις παρέχονται από την εθνική νομοθεσία».

    Με αφορμή την απάντηση της Κομισιόν, ο Νίκος Χουντής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    “Η απάντηση που λάβαμε από την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι σαφής και κατηγορηματική. Η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών είναι παράνομη και πρέπει να απαγορευτεί. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, όμως, είναι η ‘επιλεκτική νομιμοφροσύνη’ που χαρακτηρίζει την Υπουργό Παιδείας, κ. Διαμαντοπούλου. Από τη μια, σαν ‘εισαγγελέας υπεράσπισης του Μνημονίου’, κουνά το δάχτυλο στην ελληνική κοινωνία, στους άνεργους και τους χαμηλόμισθους, και απαιτεί να εφαρμόζουν απαρέγκλιτα όσα ζητά η Κομισιόν και η Τρόικα για τη φτωχοποίηση της Ελλάδας και για τις συνταγές ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης, και από την άλλη ενώ γνωρίζει άριστα την Οδηγία για τις θρησκευτικές διακρίσεις αφού υπήρξε Επίτροπος της ΕΕ, “ξεχνά” να εφαρμόσει την Κοινοτική Νομοθεσία προφανώς για μην υπάρξει ‘βλάσφημη’ και προκαλέσει έτσι τη ‘θεία οργή’ της εκκλησίας”.

    08/01/2012 Το Γραφείο Τύπου

  16. Ο/Η Λιάνα Καρνέλη. λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2012/01/blog-post_4684.html

    Ο ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΝΑΜΑΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ 902-ΚΚΕ: ΑΛΛΟΙ 4 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ – ΤΟΥΣ 35 ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ 902
    Είχαμε κάνει την πρόβλεψη ότι δε θα σταματούσαν το αντεργατικό τους όργιο. Και αυτοί δεν μας «απογοήτευσαν». Μονότονοι μέσα στον αντεργατισμό τους, 29 και 30 του Δεκέμβρη, ξαφνικά, όπως κάνουν εδώ και 1 χρόνο, παραδώσανε σε 4 συναδέλφους μας το «ραβασάκι» της απόλυσης. Ο ένας από αυτούς έχει παιδάκι 6 μόλις μηνών, αλλά φυσικά, όπως δείξανε κιόλας από τις πρώτες απολύσεις οι σκληρόψυχοι εργοδότες του 902-ΚΚΕ, δεν χολοσκάνε για τέτοιες «μικρολεπτομέρειες».

  17. Ο/Η Μefisto λέει:

    http://bavzer.blogspot.com/2007/09/blog-post.html

    Wednesday, September 05, 2007
    Ο … Κοκκινος Πάνος

    ΤΙ το’θελε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στην Β’ Αθηνών, κ. Γεράσιμος (Μάκης) Μπαλαούρας, στην ειδική εκλογική εκπομπή της ΝΕΤ, προχθές, να τα βάλει με την κυβέρνηση, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, όχι για το θέμα των πυρκαγιών, ούτε για την πολιτική τους στο ασφαλιστικό, ούτε για την Παιδεία και την Υγεία, αλλά για τον Ολυμπιακό, και τα χρέη που του χαρίζονται, όπως και για την ΑΕΚ, που επίσης έκανε γαργαρα (ελέω Αρθρου 44) τα δικά της, όπως και ο ΠΑΟΚ, που θα μπεί και αυτός σε «ειδική ρυθμιση».

    ΑΜΑΘΗΤΟΣ, φαινεται, ο κ. Μπαλαούρας, στη δύναμη του όχλου και της ποδοσφαιρικής μας «καθήλωσης», δεν εξετίμησε την κατά μέτωπον επίθεση που τον περίμενε από τον παραπλεύρως καθήμενό του, κ. Πάνο Παναγιωτόπουλο, πρώην δημοσιογράφο, και υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας στην ίδια περιφέρεια. Ο αποκαλούμενος και «κόκκινος Πάνος», υποτίθεται για τις … αριστερές του, εκ δεξιών ορμώμενος, πολιτικές αποκλίσεις, και όχι για τα φιλο-Ολυμπιακά του αισθήματα (αντίθετα, εξ όσων γνωρίζω, «βάζελος» είν’ ο άνθρωπος), πήρε το γνωστό ύφος που κάτι υποψιάζομαι πως του υπέκλεψε και ο Ναπολεόντειος Σαρκοζί, και άρχισε ένα «κατεβατό» αλά-Μάρθα Βούρτση που, στ’ αλήθεια σας λέω, με συγκλόνισε σύγκορμο.

    ΕΙΠΕ πως ο Ολυμπιακός, κύριε, δεν ειναι ο Κόκκαλης, και ο προπονητής, και ο σπόνσορας και δεν ξέρω τι άλλο, «αλλά είναι ο Πειραιάς, με τους απλούς, μεροκαματιάρηδες ανθρώπους του, τους αγωνες και τους καυμούς τους, τις ελπίδες και τα οράματά τους, και τι θέλετε να πείτε, κύριε, να πέσει ο Ολυμπιακός, η η ΑΕΚ των χαμένων πατρίδων;», και δώσου, με προσποιητή συγκίνηση, να επελαύνει ακάθεκτος, έτσι που μόνο το άλογο του έλειπε, …, και εγω άλλαξα το κανάλι πρίν έρθει κι αυτό, αλλά και επειδή με ενδιέφερε περισσότερο το αναμενόμενο τρίποντο του Ντικούδη κατά της Σερβίας.

    (…..)

    posted by christos michaelides at Wednesday, September 05, 2007

  18. Ο/Η Jmoll λέει:

    Avanti panos padiera rosa

  19. Ο/Η ΚΡΗΣ λέει:

    Αν δεν τόχουμε καταλάβει, καίγεται το σπίτι μας. Κι όλη η οικογένειά μας, τα παιδιά μας, ότι έχομε και δεν έχομε, είναι μέσα.
    Κι εμείς συζητάμε, σε τι φταίξαμε και μας έβαλαν φωτιά, κι αν είναι κατάλληλος ο πυροσβέστης.

    Να σταθούμε στα πόδια μας.
    Να διώξουμε τους προδότες.
    Το σπίτι που καίγεται είναι το δικό μας.
    Να σώσουμε ότι μπορεί να σωθεί.
    Τα παιδιά μας είναι μέσα στο σπίτι.
    Δεν έχει καμμιά σημασία ποιός είναι ο πυροσβέστης.
    Το πως θα ξαναστήσομε το σπίτι μας, εξαρτάται από μας, όχι από τον πυροσβέστη..
    ΚΡΗΣ

  20. Ο/Η ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ λέει:

    πέταγε με το αεροσκάφος του ελληνικού λαού στο Αμπού Ντάμπι και έτρωγε αστακούς 28.000 δολαρίων
    καλά ρε παιδια υπάρχουν αστακοι 28.000 δολαρίων,;
    εμεις καποτε τρωγαμε στη Σκυρο σχεδον τζαμπα

  21. Ο/Η eklag λέει:

    Το κουβέρ εννοεί προφανώς!
    στο Αμπού Ντάμπι το κουβέρ κοστίζει!
    ο ελληνικός λαός δεν το γνωρίζει ο καημένος!
    μόνο όσοι ταξιδεύουν με τα αεροπλάνα του!

  22. Ο/Η ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ λέει:

    Η πραγματική ζωή θέλει πραγματική μαγκιά και η Αριστερά, φαίνεται, ότι την ξέχασε πάνω στα κόκκινα βράχια του Γράμμου. Τα κείμενα των περισσότερων εδώ μέσα εκφράζουν τη μιζέρια και την πολιτική δειλία της σύγχρονης Αριστεράς, κοιτάτε το δάχτυλο και όχι το δάσος και αγνοείτε ότι η συντριπτική πλειονότητα του Λαού μας επικροτεί τις θέσεις και το θάρρος του Καμμένου, τέτοιους πολιτικούς θέλει και τέτοιους θα επιβραβεύσει. Οσο για τις παραδόσεις του λαού μας, που κάποιοι τις αμφισβητούν, υπάρχουν, και είναι ριζωμένες βαθειά στη ψυχή μας, αυτές στηρίζουν την περηφάνεια μας και την απόφαση μας να ζήσουμε ελεύθεροι και αξιοπρεπείς, αυτές θα μας βγάλουν στους δρόμους της εξέγερσης που έρχεται και όχι τα τσιτάτα και η «βιβλιογραφία» του Μαρξισμού ή του Κροπότκιν…ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΜΩΡΕ ΖΑΓΑΡΙΑ…ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ…

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Κούβαρη,
      δεν ξέρω τι οραματίζεται η σημερινή Αριστερά, δεν την εκπροσωπώ εγώ, αποταθείτε στο ΚΚ Β.Κορέας και στους κ.κ.Κοτσακά, Ραυτόπουλο, Ν.Κοτζιά, olympia.gr, οι οποίοι συναγελάζονται με τα δυο βασικά σκέλη της.

      Προσωπικά δεν θέλω ρουσφετολογικούς διορισμούς στα Μουσεία, Μυστικά Κονδύλια, Βατοπέδια, Υπερεξοπλισμούς, Ζαχόπουλους, Βουλγαράκηδες, Παυλίδιδες, Χουντόδουλους με τα «κουσούρια» τους και τη ντόλτσε βίτα τους, πεινασμένους εργάτες της Χαλυβουργικής, βασανιστές μεταναστών αστυνομικούς και ψευτοπαλληκαράδες ΟΥΚάδες που διψούν για αίμα «Σκοπιανών», κλπ κλπ κλπ.
      Γι’αυτά δεν λέει κουβέντα ο κ.Καμμένος, και εμένα δεν μπορεί να με κοροϊδέψει.
      Σας χαρίζω λοιπόν και τον κ.Καμμένο και τις ευγενικές σας παραδόσεις, ξόρκια, ξεματιάσματα, σουβλάκι, άγια λείψανα, λαμογιές, φοροκλοπές και Χούντες.

    • Ο/Η Ρόζα Λούξεμπουργκ-ζαγάρι λέει:

      Πολύ ωραία τα λέει ο κύριος Κούβαρης.
      Με ενθουσίασεν.
      Ξετυλίγουσα το κουβάρι του Γούγλ, εύρον τον συνονόματον του κυριον Σταύρον Κούβαρην δημοτικόν σύμβουλον του κυρίου Μιχαλιολάκου της ΝΔ Πειραιώς.
      Αν είσθε ο ίδιος κύριε Σταύρο μου, θα μεταφέρετε τα σέβη μου εις τον κύριον Καλλίνικον δεσπότην Πειραιώς το πάλαι, λάτρην των εθνικών μας παραδόσεων;
      Μου λείπει.

      Αποχώρηση Καλλίνικου με… σκιές σκανδάλων

      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=27825

      (….)

      H δίκη διεξήχθη στο εκκλησιαστικό δικαστήριο και ο μητροπολίτης Πειραιά αθωώθηκε. Tο ανακριτικό υλικό όμως παρέμεινε για να θυμίζει ότι, εκτός από την επιστολή που είχε αποστείλει ο κ. Pεδιάδης – Tούμπας στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ για ηθικά παραπτώματα του μητροπολίτη Πειραιά, υπήρξαν και άλλες τέσσερις επιστολές ανάλογου περιεχομένου. Oι επιστολές αυτές για τις οποίες ποτέ δεν έγινε γραφολογική εξέταση γνησιότητας φέρονται να τις απέστειλαν στην εκκλησιαστική διοίκηση, σύμφωνα με το ανακριτικό υλικό, ο μακαριστός καθηγούμενος της Mονής Πετράκη αρχιμανδρίτης Xριστόφορος Παπαδόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Nικολάκης, ο Iωάννης Nικολίτσης ο οποίος στη συνέχεια ακολούθησε τον ιερατικό δρόμο και πήρε το σχήμα του αρχιμανδρίτη με το όνομα Nικόδημος και ο λαϊκός Σπυρίδων Mικελάτος.

      Ανακάλεσαν
      Oι φερόμενοι αποστολείς των τεσσάρων επιστολών ανακάλεσαν, αλλά ποτέ δεν διεξήχθη γραφολογικός έλεγχος για να διαπιστωθεί αν συντάχθηκαν από αυτούς. Oύτε και ασκήθηκε δίωξη εναντίον εκείνων που υποτίθεται ότι τις συνέταξαν. Tην ίδια περίοδο ως μάρτυρας υπεράσπισης του κ. Kαλλίνικου κατέθεσε ο αρχιμανδρίτης Iερεμίας Φούντας. Oι εκκλησιαστικοί παράγοντες επιμένουν ότι αυτή η στάση που τήρησε ο κ. Iερεμίας υπέρ του μητροπολίτη Πειραιά στάθηκε ικανή για να τον εγγράψει ως υποψήφιο μητροπολίτη Σιατίστης (… )

      ΕΘΝΟΣ
      4/2/2006

      http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=27825

      Eπί του θέματος κάποιο σχόλιων κύριε Σταύρο μας;
      Διαχρονικόν το θέμα και ακανθώδες.
      Εντάσεται εις τας ιεράς παραδόσεις του Έθνους.
      Ρ.
      Ιατρός.

  23. Ο/Η Psycho λέει:

    olympia.gr
    Πάνος Καμμένος : Βγάζω τα στοιχεία γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει…

    Αναρτήθηκε από τον/την exomatiakaivlepo στο Ιανουαρίου 10, 2012

    ΔΗΛΩΣΕ ότι προβαίνει σε αποκαλύψεις για την προστασία του, γιατί “γίνονται και ατυχήματα στην ζωή…

    Και γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει…
    ΑΚΟΥΣΤΕ τις αποκαλύψεις στο “Marconi Radio 96,1 F.M.” του Βόλου και στην εκπομπή “Συμβαίνει Τώρα” του Αντώνη Κουμιώτη.
    Ακούστε τον Ανεξάρτητο Βουλευτή Β’ Αθηνών Πάνο Καμμένο:

    e-volos.gr

    99 Σχόλια to “Πάνος Καμμένος : Βγάζω τα στοιχεία γιατί ο Ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει…”

    1.
    O ΠΟΛΙΤΗΣ είπε
    Ιανουαρίου 10, 2012 στις 10:02 μμ
    ΚΑΜΜΕΝΟΣ=ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ
    ΚΑΜΜΕΝΟΣ=ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
    ΚΑΜΜΕΝΟΣ=ΠΟΛΕΜΙΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ

    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΑΣ = ΑΝΔΡΕΙΟΣ (ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)

    Απάντηση

    κωστας τσαμης είπε
    Ιανουαρίου 10, 2012 στις 10:34 μμ
    Συμφωνώ απόλυτα!!!

    Απάντηση

    Christos είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 4:52 μμ
    Ο άνδρας πρέπει και να ακούει τη λέει …………….. ο κλοιός γύρω υπό διωγμών βουλευτή της ΝΔ – ουλας έχει σφίξει ……… το δεξιό ΝΕΟ προδικαστικό σύστημα (βλέπε οικονομικοί εισαγγελείς ) έχει καθυστερήσει την υπόθεση όσο μπορούσε …………. ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για τον πρώην υπουργό της καταστροφικότερης διακυβέρνησης του τόπου από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο που μας άφησε 340 δισ. € χρέος με μηδέν έργο!!!!
    Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης …………

    Απάντηση

    2.
    peri majestic είπε
    Ιανουαρίου 10, 2012 στις 10:04 μμ
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΚΑΤΩ. ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΕΣΑΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ…… ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;;; Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ!!

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΠΗΡΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ! ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ….ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    ΕΙΣΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ.

    Απάντηση

    3.
    peri majestic είπε
    Ιανουαρίου 10, 2012 στις 10:07 μμ
    ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΒΑΛΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ……..ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ.

    Απάντηση

    שי είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:07 πμ
    εμείς όμως τους ψηφήσαμε

    άρα έχουμε την ηθική αυτουργία αυτού του εγκλήματος

    Απάντηση

    astillais είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:25 πμ
    Αυτό το “εμείς όμως τους ψηφήσαμε” θέλει προσοχή
    (και δεν αναφέρομαι στην ορθογραφία).

    Χριστιάνα είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:33 πμ
    Kυρά μου….

    Σκοτώνεις για ένα γιώτα…..

    ΔΕΝ παίζεσαι….

    astillais είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:37 πμ
    Αει μαρί

    peri majestic είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:37 πμ
    ΕΓΩ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ. ΠΟΤΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ.

    שי είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:41 πμ
    συγνώμη παιδιά γίνονται και δακτυλογραφικά λάθη

    άστι, εσύ μάλλον μου χρωστάς μια …ερώτηση

    Χαρουυλα είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:42 πμ
    ναι ξερω ψηφισε ΝΔ και θα ξαναψηφισεις !! Μπεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε !!!!
    Μα ναι το ξεχασα θα ειναι εκει ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ!!! ΓΙΟΥΥΥΥΥΥΥΠΠΠΠΙΙΙΙ!!!

    χαχαχχαχαχαχχα

    Πατρικιος είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:43 πμ
    Στελλιτσα! Εχω αϋπνιες!
    Να σου βαλω ενα τραγουδακι;

    Χριστιάνα είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:47 πμ
    Μαρί, μια κουβέντα είπα, 5896975898759 μας κατέβασαν.

    ΜΙΛΑ!!!!

    (Αλλιώς θα μιλήσω εγώ…..) χε, χε……

    astillais είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 12:59 πμ
    שי
    1.Δεν με ενόχλησε το ορθογραφικό
    Με ενοχλεί το εμείς
    2.Ερώτηση που;

    Πατρικιος
    Ψάχνω ακόμα τον διακονιάρη οπότε άστο μην ….χαλαλίζεσαι
    δεν …. αξίζω

    Χριστιάνα,
    χώσε

    Χριστιάνα είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 1:03 πμ
    Άργησες Πατρίκιε….

    Άστυ, τσίμπα το κούκλα μου….

    astillais είπε
    Ιανουαρίου 11, 2012 στις 1:19 πμ
    Αυτά είναι
    … φιογκάκι

  24. Ο/Η ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ λέει:

    αγαπητέ κ. laskarato, μου χαρίζετε ότι έχετε, ευχαριστώ δεν θα πάρω κανένα από τα δώρα σας, εκτός ίσως από τα σουβλάκια σας, δεν ανήκω στην κατηγορία των γραικύλων της χούντας και των τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας, ήμαρτον!!!!
    Μικρή Ρόζα, δεν είμαι δημοτικός σύμβουλος του Μιχαλολιάκου, στα ζαγάρια συμπεριλαμβάνω και την αφεντιά μου και δεν νομίζω οτι αξίζει το ειρωνικό μειδίαμα των δακτύλων σου η αφοσίωση μου στην παράδοση της χώρας που γενήθηκα..ΟΥΤΕ ΟΜΟΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΟΥΤΕ ΟΜΟΤΡΑΠΕΖΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ ΤΗΣ ΑΘΛΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΝΑΝΩΝ..
    Υ.Γ. όπως βλέπεις το γουγλ(sic) den kanei thavmata..και να θυμάσαι: ΜΗΔΕΝ ΑΓΑΝ!!

  25. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    Aπό μικρό κι από τρελλό καμιά φορά μαθαίνεις την αλήθεια.

    http://www.koutipandoras.gr/?p=14207

    Ο Καμμένος συνεχίζει την επίθεση στον Α. Παπανδρέου

    Δημοσιευμένο στις 11 Ιαν 2012 | ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Συντάκτης:

    O ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της ΝΔ Πάνος Καμμένος συνεχίζει να επιτίθεται στον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού Ανδρίκο Παπανδρέου μέσα από αναρτήσεις που κάνει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook.

    Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή η εταιρεία Unigestion συνδέεται με τον Ανδρίκο Παπανδρέου αδερφό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής «διαχειρίζεται την Τράπεζα DEXIA και δισεκατομύρια ευρώ σε συνάλλαγμα και μόνο η δήλωση για δημοψήφισμα χάρισε στον Σόρρος 600 δις ευρώ …»

    Στην προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής Καμμένος παραθέτει τα παρακάτω έγγραφα και φωτογραφίες με τα οποία τεκμηριώνει τη θέση του.

  26. Παράθεμα: Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του Καμμένου « risinggalaxy

  27. Ο/Η Έρασμος λέει:

    ΠΡΟΣΟΧΗ παρακαλώ!

    Ο Π.Καμμένος ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ
    «Μόλις έμαθα ότι κυκλοφόρησε non-paper που ζητά απ’ τα πληρωμένα παπαγαλάκια να με γελοιοποιήσουν!»

    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/28535
    Lifo
    Bites and pieces

    Άρης Δημοκίδης

    Οι ιδέες κι οι αρχές του Πάνου Καμμένου είναι σαν καρφιά. (Όσο τις κτυπάς τόσο πιο βαθειά καρφώνονται.)

    Άλλος ένας πολιτικός που αποστασιοποιείται απ’ το παρελθόν του και, χαστουκίζοντας το Σύστημα, εμφανίζεται σαν Επαναστάτης και Παιδί του Λαού. Η υπόθεσή του όμως δεν είναι (μόνο!) για γέλια…

    ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΦΙΑ ΟΣΟ ΤΑ ΚΤΥΠΑΣ ΤΟΣΟ ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΡΦΩΝΟΝΤΑΙ.

    Αυτό γράφει στο Facebook του ο Πάνος Καμμένος, ως απάντηση σε άρθρο που αναφερόταν σ’ αυτόν. Και οι θαυμαστές του, συγκινημένοι, του έγραψαν κατά χιλιάδες: «Μπράβο, μόνο εσύ τα λες έξω απ’ τα δόντια, μόνο εσύ είσαι τίμιος, προχώρα, είσαι ο Πούτιν της Ελλάδας».

    Είναι σίγουρα επικίνδυνο να γράψεις κάτι αρνητικό για τον κο Καμμένο. Κάποιος το τόλμησε και άκουσε της χρονιάς του. Ο πολιτικός έψαξε, βρήκε πού ζει ο δημοσιογράφος, πασπάλισε τη θεωρία συνομωσίας του με ασαφείς κατηγορίες ότι ο Λιναρδάτος εργάζεται σε αμερικανική τράπεζα (!), τον συνέδεσε με παπαγαλάκια σε υπηρεσία, έβαλε και κάτι κωδικούς – και έτοιμος!

    ……………….

    + Απ’ το μπλογκ του Ροϊδη, κείμενο με ενδιαφέροντα ερωτήματα…

    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ

    Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του Καμμένου

    ………………………….

    Τέλος αποσπάσματος κειμένου απ’το μπλογκ του Ροϊδη

    …………………………….

    *Είδα ότι πριν λίγες μέρες ο κύριος Καμμένος είχε γράψει στο Facebook του κάτι του στυλ: Μόλις έμαθα ότι κυκλοφόρησε non-paper που ζητά απ’ τα πληρωμένα παπαγαλάκια να με γελοιοποιήσουν! (Άρα οτιδήποτε γράφτηκε γι’ αυτόν είχε ήδη στιγματιστεί απ’ τον ίδιο ως κατευθυνόμενο.)

    Επειδή μ’ άρεσε αυτή η τακτική, ήθελα κι εγώ να πω -οκ, για πλάκα- πως μόλις πληροφορήθηκα απ’ το κοντρόλ ότι βγήκε φιρμάνι να μου επιτεθούν οι Καμμενικοί και για κάθε επίθεση θα κερδίζουν δώρο μια μεγάλη ελληνική σημαία. Οπότε οτιδήποτε κι αν ακούσετε να ξέρετε από ποια κέντρα θα πηγάζει… Έχω πάντα δίκιο σε όλα κι όποιος πει το αντίθετο είναι βαλτός! Ευχαριστώ.

    http://www.lifo.gr/team/bitsandpieces/28535

    • Ο/Η Ψηλορείτης λέει:

      MANOLIOFC
      ΠΕΡΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ, ΤΡΑΓΚΑ ΚΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.
      Posted: Ιανουαρίου 11, 2012

      Φωνες σαν του Πανου Καμμενου η του Γιωργου Τραγκα, εκφραζουν ενα αρκετα μεγαλο κομματι της βασης της Νεας Δημοκρατιας και οχι μονο,
      προφανως και το ποσοστο αυτο δε μπορει να υπολογιστει ουτε με δημοσκοπηση, αλλα εγω πιστευω οτι μπορει και να αγγιζει ενα 10% επι του συνολικου πληθυσμου. Αυτο εξηγει και γιατι η Νεα Δημοκρατια ειναι καθηλωμενη…..
      στο 20% κατι. Προκειται για ψηφοφορους που, βλεποντας τη “μνημονιακη στροφη” του κομματος τους
      -οι ιδιοι τη χαρακτηριζουν δωσιλογικη-
      στεκουν μετεωροι απεναντι στις πολιτικες εξελιξεις, περιμενοντας εναν δεξιο ηγετη, ισως ακομα και τον ιδιο τον Καμμενο, να βγει μπροστα.
      Το τι λενε πανω κατω αυτες οι φωνες, ειναι γνωστο,
      εν περιληψει, θεωρουν οτι η χωρα ξεπουληθηκε στους Γερμανογαλλους και στη Διεθνη Τοκογλυφια,
      οτι οι Τσολακογλου κανουν κουμαντο, και οτι μας περιμενουν τα χειροτερα.
      (Να σημειωθει εδω και η κατηγορια απεναντι στο οικογενειακο περιβαλλον του ΓΑΠ για παιχνιδι με τα cds, και κερδη που αντλησε το ΓΑΠοσογο απο το ξεπουλημα της χωρας).
      “Η Ελλαδα δεχεται επιθεση απο τη Γκολντμαν Σαξ, με σκοπο τη μετατροπη της σε προτεκτορατο”

      Θεωρω τις παραπανω “αντιμνημονιακες” κραυγες, ως γνησιες.
      η συνέχεια>

      http://manoliofc.wordpress.com/2012/01/11/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%B1/

  28. Ο/Η Έρασμος λέει:

    http://blemilo.blogspot.com/2012/01/blog-post_13.html

    Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2012
    Αγαπητέ κ. Καμμένο,
    Αναρτήθηκε από ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ

    Εδώ «η φιλική εξώδικη ενημέρωση» του κ. Καμμένου και η απάντηση μου.

    Κύριε Λιναρδάτο ,
    Με την σημερινή σας ανάρτηση παίρνεται θέση ,ελπίζω άθελα σας στην δικαστική διαμάχη που έχω με τον Αντρίκο Παπανδρέου λόγω ασκήσεως των κοινοβουλευτικών μου καθηκόντων και με άλλους εμπλεκόμενους ύψους αστικών διεκδικήσεων αμφοτέρων 23000000 Ευρώ.

    Η διατήρηση της ψευδούς και συκοφαντικής σας ανάρτησης που δύναται να χρησημοποιηθεί στην δικαστική διαδικασία θα με αναγκάσει να στραφώ ποινικά και αστικά εναντίων σας και για αντίστοιχο ποσόν .
    Η παρούσα αποτελεί φιλική εξώδικη ενημέρωση που σε περίπτωση επιμονής σας θα χρησημοποιηθεί δικαστικά.

    Μετά τιμής
    Πάνος Καμμένος
    βουλευτής Β΄Αθηνων

    Και η απαντησή μου

    Αγαπητέ κ. Καμμένο,

    Καταρχήν, μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι διεκδικείτε από τον κ. Αντρίκο Παπανδρέου 23.000.000 ευρώ. Επιτρέψετε μου την υπόθεση ότι μάλλον θα είσθε ο τελευταίος Έλληνας που ακόμα πιστεύει το Παπανδρεϊκό «λεφτά υπάρχουν».

    Σκοπός μου δεν ήταν να παρέμβω σε οποιανδήποτε δίκη αλλά να καυτηριάσω ένα συγκεκριμένο τρόπο δημόσιου λόγου που τον βρίσκω ιδιαιτέρως βλαβερό για την πατρίδα μας. Η ακατάσχετη συνωμοσιολογία που δεν καταφέρνει τίποτε άλλο από το να καταστρέφει υπολήψεις και να δηλητηριάζει την δημόσια ζωή χωρίς ποτέ να κατορθώνει να κάνει έστω και ένα βήμα μπροστά κατά της διαφθοράς.

    Ως απλός πολίτης παρακολουθώ τελευταία με ενδιαφέρον τα λεγόμενα σας. Κοίταξα αυτά που παρουσιάζετε ως στοιχεία στους οπαδούς σας και ειλικρινά δεν μπορούσα να δω πως λογικά στοιχειοθετείτε τις κατηγορίες εναντίον του κ. Παπανδρέου. Δεν ξέρω αν έχετε άσσους στο μανίκι ή αν προτίθεστε σε μέλλοντα χρόνο να κάνετε κάποιες σοβαρές αποκαλύψεις. Ότι όμως έχετε παρουσιάσει μέχρι τώρα κατά του κ. Αντρίκου Παπανδρέου δεν υποστηρίζει τις πολύ σοβαρές κατηγορίες που του προσάπτετε.

    Όπως σας έγραψα σε email την πρώτη φορά που επικοινωνήσατε μαζί μου, και αν επίσης έχετε δει τις αναρτήσεις μου, είμαι σφόδρα αντί-Παπανδρεϊκος. Πιστεύω ότι οι Παπανδρέου είναι μια αστείρευτη πηγή δεινών για την χώρα μας. Ο Παπανδρεϊκός σοσιαλισμός κατέστρεψε την Ελλάδα. Αυτή η πολιτική εκτίμηση μου όμως δεν μου επιτρέπει να τους κατηγορήσω για παράνομες πράξεις χωρίς σοβαρά και επαρκή στοιχεία. Το ίδιο ισχύει και για εσάς, έστω και αν είσθε βουλευτής. Άλλο οι καταστροφικές πολιτικές της οικογένειας Παπανδρέου που τις κρίνουν οι ψηφοφόροι και η ιστορία και άλλο πράγμα τυχόν παράνομες πράξεις που θα τις έκριναν δικαστές.

    Είναι επίσης λυπηρό ότι παρότι αυτοπροσδιορίζεστε ως δεξιός χρησιμοποιείτε τακτικές και λεξιλόγιο που καθιέρωσε το άκρως λαϊκιστικό ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του 80. Θυμάστε; Το λέγαμε Αυριανισμό. Θα πρέπει να δείτε την ειρωνεία της υποθέσεως όπου η αντί-Παπανδρεϊκή σας εκστρατεία είναι εξόχως Παπανδρεϊκή. Γι’ αυτό έγραψα και στο άρθρο μου ότι σας αξίζει ο τίτλος το πιο συστημικού πολιτικού. Οι πράξεις και οι λόγοι σας επιβεβαιώνουν την πολιτική και πολιτισμική κυριαρχία του Παπανδρεϊσμού. Κρίμα.

    Σε δεύτερο email μου θέσατε δύο ερωτήματα. 1. Σε ποια τράπεζα δουλεύω. Αυτό είναι προσωπικό θέμα αλλά θα σας έλεγα ότι δεν έχω ή είχα καμία σχέση με Παπανδρέου, Unigestion και Dexia. Επίσης ποτέ δεν έχω ανακατευτεί με χρηματοπιστωτικά προϊόντα που έχουν άμεση σχέση με την Ελλάδα ή τα οικονομικά της.

    2. Με ρωτάτε επίσης αν «με τον Σπύρο Λιναρδάτο της 4ης Αυγούστου έχω συγγένεια.» Φαντάζομαι εννοείτε τον γνωστό ιστορικό και δημοσιογράφο του οποίου ένα από τα βιβλία ήταν το “Πως εφτάσαμε στην 4η Αυγούστου.” Δεν ήταν Μεταξικός ο άνθρωπος αλλά αριστερός. Καταλαβαίνω ότι ως πολιτικός είστε πολύ απασχολημένος με το να βγαίνετε στις τηλεοράσεις και να βλέπετε ψηφοφόρους, αλλά μιας και έχετε τις τύχες μας στα χέρια σας, ανοιχτέ και κανά ρημάδι βιβλίο που και που.
    Η σχέση μου με τον εκλιπόντα Σπύρο Λιναρδάτο είναι ότι όλοι οι Λιναρδάτοι προερχόμαστε από την Αγία Θέκλη της Κεφαλλονιάς.

    Πολίτης-μπλόγκερ,
    Ναπολέων Λιναρδάτος

  29. Ο/Η ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ λέει:

    κ. Λιναρδάτο, επιμένετε κάνοντας ένα σοβαρό λάθος: εγκαλείτε έναν απο τους ελάχιστους βουλευτές που σηκώνουν το ανάστημα τους απέναντι σε ένα σύστημα οικονομικών δυνάμεων που επιχειρούν να παίξουν στα χαρτιά τη μοίρα του Τόπου μας για τα επόμενα χρόνια.
    Το λάθος σας, εγκειται στο γεγονός ότι, ενώ ο Καμμένος σας δείχνει το δάσος, εσείς κοιτάτε το δάχτυλό του και επιχειρείτε να μειώσετε την προσωπικότητα του, ξεφυλλίζοντας το φάκελο των κοινωνικών φρονημάτων του ως άλλος αστυνομικός σαϊνης του περασμένου αιώνα. Αλήθεια, η φωτογραφία του Παπαδόπουλου γιατί συνοδεύει το αρχικό σας κείμενο; Αυτό, είναι ή δεν είναι ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟΣ;
    Ας υποθέσουμε ότι έχετε δίκαιο σε όλα όσα καταμαρτυρείτε στον εν λόγω βουλευτή, προσωπικά διαφωνώ μαζί σας, τότε τίθεται ένα ερώτημα: γιατί σαν πολίτης δεν εγκαλείτε τον πρόεδρο του ελληνικού κοινοβουλίου και τον αρμόδιο εισαγγελέα, ώστε να παρέμβουν και να δοθούν οριστικές απαντήσεις στον ελληνικό λαό, ο οποίος, αν δεν το ξέρετε, είναι πλέον βέβαιος ότι η παρέα του κ. Παπανδρέου έχει λερωμένη τη φωλιά της; Διαφωνείτε;

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε Κούβαρη,
      απευθύνεσθε σε λάθος άνθρωπο.
      Δεν έχουμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με τον κ.Ναπ.Λιναρδάτο.
      Όπως είναι προφανέστατο ο σχολιαστής Έρασμος κατέθεσε εδώ λινκ

      http://blemilo.blogspot.com/2012/01/blog-post_13.html

      και αποσπάσματα από το σαϊτ Μπλε Μήλο όπου και το σχετικό άρθρο του κΛιναρδάτου, ο οποίος απαντά στον κ.Π.Καμμένο.

      Όσον αφορά στη φωτογραφία του Παπαδόπουλου που έχω αναρτήσει εδώ, η λεζάντα εξηγεί απόλυτα και το σκοπό:

      Δεν είναι επαναστάτης όποιος δηλώνει τέτοιος.
      Απλά υπενθυμίζω έτσι, πως ακόμη και ο φασίστας Παπαδόπουλος δήλωνε Επαναστάτης και η Δικτατορία του αυτοαποκλήθηκε Επανάσταση.

  30. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Henry Kissinger:
    Αν δεν μπορείτε να ακούσετε τα τύμπανα του πολέμου πρέπει να είστε κουφοί!

    Henry Kissinger: Αν δεν μπορείτε να ακούσετε τα τύμπανα του πολέμου πρέπει να είστε κουφοί! / «If You Can’t Hear the Drums of War You Must Be Deaf» / συνέντευξη «μαιμού»/fake interview [ελληνικά-english]

    Άλλη μια ανοησία από τους sxoliastes χωρίς σύνορα, μια δήθεν συνέντευξη Κίσιγκερ σαν προφητεία του Παίσιου, ξεπατικωμένη από το ακροδεξιό μπλογκ
    ο kotsarikos kserei

    • Ο/Η Po λέει:

      Στους sxoliastes χωρίς σύνορα… ξεφεύγουν πολλά ιδεολογικά ζητήματα.
      ή έχει χαθεί το κριτήριο
      Κρίμα.

  31. Ο/Η ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ λέει:

    Αυτό το ΄΄ύποπτο΄΄ τουλάχιστον άρθρο , ΄΄ύποπτο΄΄ τόσο για το timing της δημοσίευσης αλλά και για το πρόσωπο το οποίο στοχοποιεί , καταδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πως η Αριστερά εξακολουθεί να διακατέχεται από μια μονολιθικότητα ανάλογη με της θρησκείας …

    Σε μια τόσο κρίσιμη συγκύρια που θα καθορίσει το μέλλον του τόπου αλλά και των Ελλήνων , που το μονό που μπορεί να σώσει τον τόπο είναι η σύσταση μετώπου – φορέα όλων των δημοκρατικών και αντιμνημονιακων δυνάμεων του τόπου , που θα ενωθούν σε έναν κοινό αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας, αυτό το άρθρο σκοπεύει να διχάσει και μόνο …

    Με πρόσχημα το ανορθόγραφο των αναρτήσεων του στο Facebook , προσπαθεί να απαξιώσει την τεράστια ερευνά που εχει κάνει για το θέμα των CDs και της αισχρής κερδοσκοπίας της οικογένειας Παπανδρέου σε βάρος όλων των Ελλήνων … Πόσο γελοίος ο συντάκτης του άρθρου …

    Ενώ με περισσή σχολαστικότητα επικρίνει τον Πανο Καμμενο για τις επιλογές του στο παρελθόν , την ίδια ώρα με περίσσευμα μικροψυχίας ‘’ξεχνάει’’ να του αναγνωρίσει πως πολέμησε με όλες του τις δυνάμεις από την αρχή την τραγική για τον τόπο κυβέρνηση ΓΑΠ , ψηφίζοντας ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΑ κτλ , παρά το γεγονός πως η παράταξη του συναίνεσε σε όλα …

    Είναι ο μόνος που απεκάλεσε εντος του κοινοβουλίου των ΓΑΠ έμμισθο Μπροκερ των διεθνών τοκογλύφων , την ώρα που η αριστερά κοιμόταν …

    Εχει καταθέσει επίκαιρη ερώτηση για το περίφημο CDs του Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου , που ο ΓΑΠ πούλησε σε εταιρία συμφερόντων του αδερφού του και το όποιο θα αποφέρει τεράστιο κέρδος σε περίπτωση credit event που θα αφόρα την χωρά μας (PSI) …Την ώρα που μάλλον ο συντάκτης του άρθρου δεν ξέρει καν τι είναι τα CDs …

    Εχει σε βάρος του Αγωγές από Παπατζηδες , Τσουκατους , Ξαφα και λοιπούς που του αξιώνουν 14 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση …

    Και αυτό ξεχνας να το αναφέρεις ‘’δίκαιε’’ αριστερέ …

    Παρτε χαμπάρι , ολοι θα κριθούμε απο τον ιστορικό του μέλλοντος και από τα παιδιά μας …

    Αυτη την στιγμη δεν υπάρχει ουτε αριστερά – ουτε δεξιά , υπάρχουν μονο τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά …

    Υπάρχει η Μνημονιακη Ακροδεξιά Κυβέρνηση (ΠΑΣΟΚ < ΝΔ < ΛΑΟΣ ) και το αντιμνημονιακο μέτωπο του Λαού και των Δημοκρατικων Δυνάμεων της πολίτικης .

    Μην διχάζετε τον κοσμο , αν σπάσουμε σε 100 κομμάτια κάνουμε μια τρύπα στο νερό …

    Ολες οι αντιμνημονιακες δυνάμεις μια γροθιά για πατρίδα , δημοκρατία , ανεξαρτησία και ελευθερία .

    Την γέφυρα του γοργοποταμου την ανατίναξαν Βελουχιώτης και Ζέρβας παρέα , ενωμένοι ….

    • Ο/Η Po λέει:

      Κύριε Παπαγεωργίου,
      Από το τρόπο της γραφής σας, φαίνεστε άνθρωπος σοβαρός.
      Ολισθαίνετε σε θεωρίες συνωμοσίας -(με αυτό το «ύποπτο» )…
      απόψεις-προβληματισμούς καταθέτουμε ανησυχώντας για τον τόπο, είναι -κατά την άποψή μας- σημαντικό ζήτημα για μας Η Κατεύθυνση μιας κριτικής και που αυτή στοχεύει.

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Κύριε,
      αντιπαρέρχομαι το ύφος σας που φοβάμαι πως δεν κολακεύει ούτε το χαρακτήρα σας ούτε τα επιχειρήματά σας.

      1. Τα συνομοσιολογικά περί «timing» και «ύποπτου» άρθρου, τα θεωρώ ανάξια απάντησης, μου θυμίζουν δε την τακτική του «Ριζοσπάστη», που πάγια ξεκινά την απάντησή του σε όποιον κάνει κριτική στο κόμμα, με το ερώτημα «Γιατί τώρα;», ερώτημα που πάντα μπορεί να τεθεί αφού το μοναδικό κόμμα τους και η «πατρίς» σας, πάντα κιδυνεύουν απο ελλοχεύοντες εχθρούς.

      2. Δεν εκπροσωπώ την Αριστερά στην οποία ασκώ συχνά σκληρή κριτική, εκπροσωπώ την ατομική μου αριστερή δημοκρατική συνείδηση.

      3. Εκτός από το παρελθον το οποίο δικαιούμαστε να θυμόμαστε, όχι βέβαια ρεβανσιστικά, εκδικητικά και με σκοπό να αποκλείσουμε ανθρώπους, όπως γινόταν κάποτε σ’αυτή τη χώρα, αλλά σε συνδυασμό με σημερινές συμπεριφορές, και σε αυτό το τελευταίο επικεντρώνω.

      4. Η υποστήριξη της βαρβαρότητας των συνθημάτων των ΟΥΚάδων για μένα δηλοί πολλά, και έγινε πρόσφατα.

      5.Για το σήμερα έθεσα 20 ερωτήματα, και δεν δώσατε απολύτως καμία απάντηση, ούτε σε ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα.

      6. Η αντίθεση στο μνημόνιο, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Κάτω από την αντιμνημονιακή σημαία στρατεύεται και η Χρυσή Αυγή (και ο μητροπολίτης Αμβρόσιος), η «εξωκοινοβουλευτική Δεξιά», όπως συνθηματικα τη λέει ο κ.Καμμένος

      7. Επανάσταση και εξέγερση συνειδήσεων, με τυτόχρονη παραμονή μέσα στις τάξεις της ΝΔ, δεν γίνεται.

      8.Στο ΠΑΣΟΚ, στον Παπανδρέου, στον Τσουκάτο κλπ έχουμε ασκήσει συνεχή σκληρότατη κριτική. Επαναλαμβάνω όποιος βλέπει μόνο το Αμπού Ντάμπι του Νίκου και όχι το Ντουμπάϊ του Άρη ή το Βατοπέδι του Κώστα, ή τα Μυστικά Κονδύλια κάποιου τέταρτου, υποτιμά τη νοημοσύνη μας.

      9. Δεν ακούω την παραμικρή πρόταση για το τι θα γίνει όταν διώξουμε το ΔΝΤ και τον Παπαδήμο. Το χάος δεν αποτελεί λύση, ούτε η επιστροφή στην κλεφτοκρατία που και σήμερα συνεχίζεται προκλητικά αλλά ο κ.Καμένος τη βλέπει μόνο στο ΠΑΣΟΚ.

      10. Η Αριστερά δυστυχώς δεν μπορεί να τα βρει ούτε μεταξύ της, ούτε μέσα στα ίδια τα επιμέρους κόμματά της δεν υπάρχει συγκεκριμένη αντίληψη για εναλλακτική διακυβέρνηση ή έστω απλά προταση, ούτε καν όραμα. Γιατί τα λεφτά δεν θα πέσουν ξέρετε από τον ουρανό και μάλιστα δεν θα μοιραστούν δίκαια, μόλις διώξουμε την κα Μέρκελ. Το να της ζητάτε της Αριστεράς να συμπορευθεί και με τον κ.Καμμένο, πέραν των οφθαλμοφανέστατων ενστάσεων, είναι ακόμη κι αν παραμεριστεί κάθε ηθικό ή ιδεολογικό εμπόδιο, πρακτικά ανέφικτο. Ίσως αν αντιμετωπίζαμε επίθεση από τον Άρη.

      Ξέρετε την πατρίδα δεν την αντιλαμβανόμαστε όλοι το ίδιο, εγώ δε σε καμία περίπτωση δεν τη θέλω άδικη στα πιο αδύνατα από τα παιδιά της, ούτε άδικη προς τους ξένους της ουτε άδικη και εχθρική προς τους γείτονές της.
      Η δική μου Ελλάδα πιστεύει πως «ούτοι συνέχθειν, αλλὰ συμφιλείν έφυν» και ο λόγος του κ.Καμμένου βγάζει μια «αγανάκτηση» που δεν με πείθει και ένα μίσος που δεν μπορεί να κρυφτεί.

  32. Ο/Η Συριζανό ντε Μπερζεράκ λέει:

    http://enosy.blogspot.com/2012/01/iskra.html

    «Η Iskra, προς ενημέρωση των αναγνωστών της, δημοσιεύει πληροφορίες αλλά και ρεπορτάζ από διάφορες ιστοσελίδες, χωρίς, προς το παρόν, να προβαίνει σε κρίσεις και σχόλια, για την πρωτοβουλία ίδρυσης πατριωτικού Πολιτικού Μετώπου από τον Μίκη Θεοδωράκη και την επιστολή που έστειλε η «Ενωτική Κίνηση» με επικεφαλής τον Π. Κουρουμπλή προς έξι πολιτικούς φορείς.»και λίγο παρακάτω συνεχίζει, παρουσιάζοντας ένα ρεπορτάζ, χωρίς να αναφέρεται η πηγή:

    Την ίδρυση νέου πολιτικού μετώπου ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης

    Τη δημιουργία ενός νέου πατριωτικού πολιτικού μετώπου με την ονομασία «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση» που θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του σε λίγες ημέρες, ανακοίνωσε προχθές (09.01) στη διάρκεια της εκδήλωσης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, ο συνθέτης Μίκης Θεοδωράκης.

    Το ρεπορτάζ αυτό είναι από το ΒΗΜΑ (Την ίδρυση νέου πολιτικού μετώπου ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Το όνομα αυτού «Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση»). Αυτό το ρεπορτάζ έχει αναδημοσιευτεί ολόκληρο και σε πολλά άλλα ηλεκτρονικά μέσα. Όμως η iskra παραλείπει το τελευταίο κομμάτι, το οποίο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί δείχνει σε ποιούς ακριβώς ανακοίνωσε αυτή την απόφασή του ο Άρχοντας της ΣΠΙΘΑΣ. «Πες μου το φίλο σου να σου πω τι είσαι», όπως λέει η λαϊκή ρήση. Αναδημοσιεύουμε αυτό το απόσπασμα για να καταλάβετε τι εννοούμε:
    – Νωρίτερα ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Ζησιμάτος ευχαρίστησε τον Μίκη Θεοδωράκη για την παρουσία του στην εκδήλωση και τον χαρακτήρισε μεγάλο πρεσβευτή του πολιτισμού και του ελληνισμού.
    – Ανέφερε ότι ο Μίκης Θεοδωράκης φωτίζει και θα φωτίζει στα πέρατα του κόσμου αυτό που οι άλλοι θέλουν να μειώσουν το απέραντο ελληνικό φως που έδινε και δίνει ο πολιτισμός μας.
    – Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος βουλευτές όλων των κομμάτων και ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος.

    Αυτές τις «καλές παρέες» του Μίκη η iskra τις χώνει σαν την γάτα, κάτω απ’ το χαλί. Το ίδιο έκανε και για την συνέντευξη του Αλέξη σε ακροδεξιές ιστοσελίδες και τις εμφανίσεις του σε κανάλια ανάλογου πολιτικού ήθους. Ακριβώς με αυτόν τον τρόπο, που είναι αντίστοιχος με αυτά που διακηρύττει στην πρώτη του παράγραφο το κειμένο: «χωρίς να προβαίνει σε κρίσεις και σχόλια», μπορεί να γίνει καλύτερα η δουλειά, ώστε τα πράγματα να φαίνονται όχι όπως είναι αλλά όπως θα ήθελε να είναι η συντακτική ομάδα της iskra…

  33. Ο/Η Red λέει:

    Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του Καμμένου

    Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του Καμμένου

  34. Ο/Η Red λέει:

    http://aristeroblog.gr/node/381

    Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη: το φάντασμα του Καμμένου!

  35. Ο/Η ΟΫΚ λέει:

    Tι λέει ο Πάνος Καμμενος για το παρακάτω γεγονός;

    http://elawyer.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html

    Τρίτη, Ιανουάριος 17, 2012

    Καταδίκη Ελλάδας επειδή Λιμενικός βίασε μετανάστη

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καταδίκασε σήμερα την Ελλάδα για παραβίαση του άρθρου 3 της ΕΣΔΑ (απαγόρευση βασανιστηρίων και απάνθρωπης ή εξευτελιστικής μεταχείρισης). Πρόκειται για την υπόθεση Zontul κατά Ελλάδας (βλ. εδώ δελτίο τύπου του ΕΔΔΑ).

    Η υπόθεση αφορά έναν παράνομο μετανάστη, ο οποίος κατήγγειλε ότι ένας υπάλληλος του Λιμενικού τον βίασε με ένα γκλομπ κι ότι οι Αρχές δεν του επέτρεψαν να εξεταστεί από τον γιατρό που βρισκόταν στις εγκαταστάσεις. Περαιτέρω, ο προσφεύγων ανέφερε ότι οι όροι κράτησης για τους αιτούντες άσυλο δεν ήταν ικανοποιητικοί και ότι οι Αρχές είχαν αποφύγει να διεξάγουν μια πλήρη, δίκαια και αμερόληπτη έρευνα, καθώς κι ότι οι υπεύθυνοι δεν είχαν τιμωρηθεί επαρκώς, αφού το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο δεν είχε θεωρήσει τον βιασμό με το γκλομπ ως διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίου.

    Ο μετανάστης είχε επιβιβαστεί σ΄ ένα πλοίο από την Κωνσταντινούπολη μαζί με άλλους 164.
    ……

    Στις 14 Αυγούστου 2001 ένας ανώτερος λιμενικός υπέβαλε την έκθεση του σχετικά με την διοικητική εξέταση της υπόθεσης. Η έκθεση βασίστηκε στα στοιχεία που κατέθεσε ο υπάλληλος, ο οποίος είχε πει ότι χτύπησε ελαφρά στα οπίσθια τον προσφεύγοντα με το γκλομπ του. Η έκθεση αποδεχόταν αυτή την κατάθεση ως πειστική, δεδομένου ότι δεν είχε καταγραφή κάποια σωματική βλάβη του προσφεύγοντος στα σχετικά αρχεία.

    Ο φάκελος διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Χανίων, ο οποίος κίνησε ποινική δίωξη στις 3 Οκτώβρη εναντίον πέντε λιμενικών. Όσον αφορά τον υπάλληλο που κατηγορεί ο προσφεύγων για το βιασμό, παραπέμφθηκε για βίαιη επίθεση εναντίον της ανθρώπινης και σεξουαλικής αξιοπρέπειας. Η δίκη αναβλήθηκε δύο φορές.

    Ένα χρόνο μετά, ο προσφεύγων διαπίστωσε ότι η κατάθεσή του για τον βιασμό είχε καταγραφεί με ανακρίβειες, ότι ο βιασμός είχε αποδοθεί ως «ράπισμα» και «χρήση ψυχολογικής βίας».

    Στις 15 Νοεμβρίου 2003, ο προσφεύγων επικοινώνησε με τον Συνήγορο του Πολίτη. Ο τελευταίος έστειλε μια επιστολή στον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ζητώντας του να διαταχθεί νέα πειθαρχική έρευνα, καθώς η πρώτη διοικητική εξέταση δεν είχε λάβει υπόψη τον βιασμό του προσφεύγοντος από τον λιμενικό. Ο Συνήγορος του Πολίτη ανέφερε ότι η υπόθεση έθιγε την εικόνα και την τιμή της Λιμενικής Υπηρεσίας και έθετε σε αμφιβολία την ικανότητα της Χώρας να διασφαλίσει τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Τον Φεβρουάριο του 2004 ο προσφεύγων έφυγε από την Ελλάδα και πήγε αρχικά στην Τουρκία και στη συνέχεια στο Λονδίνο με τον σύντροφό του. Ζήτησε ενημέρωση για την υπόθεσή του μέσω της Ελληνικής πρεσβείας.

    Στις 15 Οκτώβρη 2004, το Ναυτοδικείο επέβαλε ποινές φυλάκισης – ορισμένες με αναστολή – σε πέντε λιμενικούς. Ο λιμενικός που κατηγορήθηκε από τον προσφεύγοντα καταδικάστηκε αρχικά σε 30 μήνες φυλάκιση για προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας. Στην εκδίκαση της έφεσης, το δευτεροβάθμιο Δικαστήριο μείωσε την ποινή του υπαλλήλου σε 6 μήνες φυλάκιση, η οποία τράπησε σε πρόστιμο 792 ευρώ.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έκρινε ότι μια τόσο σοβαρή πράξη διείσδυσης στο σώμα του θύματος αποτελεί βασανιστήριο, όπως έχει εξάλλου κριθεί κι από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Πρώην Γιουγκοσλαβία, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Ρουάντα και το Παναμερικάνικο Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι δεν διεξήχθη επαρκής και αποτελεσματική έρευνα, αφού είχε απορριφθεί το αίτημα του προσφεύγοντος να εξεταστεί από γιατρό μετά τον βιασμό του, καθώς και ότι το περιστατικό είχε καταγραφεί ανακριβώς ως «ράπισμα» και «άσκηση ψυχολογικής βίας». Έτσι, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι με αυτά τα στοιχεία η έρευνα δεν ανταποκρίνεται στα πρότυπα που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον λιμενικό ήταν ανεπαρκής, δεδομένου ότι είχε παραβιαστεί ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Μια τόσο ελαφρά ποινή δεν μπορεί να εκληφθεί εξάλλου ως δίκαια από το θύμα. Η ποινή θεωρήθηκε ξεκάθαρα δυσανάλογη σε σχέση με την σοβαρότητα της συμπεριφοράς. Γι’ αυτό κρίθηκε ότι το Ελληνικό σύστημα ποινικής δικαιοσύνης, όπως έδρασε σε αυτή την υπόθεση, δεν λειτουργεί επαρκώς αποτρεπτικά ώστε να παράσχει προστασία έναντι των βασανιστηρίων, ούτε του παρείχε επαρκή αποκατάσταση.

    Επιπλέον, οι Ελληνικές αρχές δεν ενημέρωσαν τον προσφεύγοντα κατά τρόπον ώστε να του επιτραπεί να ασκήσει τα δικαιώματά του ως πολιτικώς ενάγων και να ζητήσει αποζημίωση. Έτσι, οι Ελληνικές αρχές παρέβησαν την υποχρέωσή τους για παροχή ενημέρωσης. Ο προσφεύγων ενημερώθηκε μόνο εκ των υστέρων, όταν είχε ήδη γίνει η δίκη και είχε εκδοθεί η απόφαση. Έτσι, δεν του δόθηκε η δυνατότητα να ασκήσει όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται για τον πολιτικώς ενάγοντα από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

    Γι’ αυτούς τους λόγους, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε ότι παραβιάστηκε το άρθρο 3 της ΕΣΔΑ από την Ελλάδα, λόγω των πράξεων που τελέσθηκαν εις βάρος του κ. Zontul, καθώς και επειδή δεν του δόθηκε η δυνατότητα να πάρει μέρος στη δίκη ως πολιτικώς ενάγων. Η Ελλάδα καταδικάστηκε να καταβάλει 50.000 ευρώ για ηθική βλάβη στον προσφεύγοντα, καθώς και 3.500 ευρώ για δικαστικά έξοδα.
    …………..

    http://elawyer.blogspot.com/2012/01/blog-post_17.html

  36. Ο/Η OΫΚ λέει:

    Καμμένος από χέρι

    Της ΜΑΡΙΝΑΣ ΜΑΝΗ

    Ο Π. Καμμένος καταγγέλθηκε δημοσίως ως εκείνος που «κάρφωσε» τον Γ. Παπαθανασίου ότι ενισχύθηκε προεκλογικά από τον ιδιοκτήτη της ΦΑΓΕ.

    Και δεν είναι η μοναδική καταγγελία εις βάρος του από συναδέλφους του που επιμένουν ότι κάνει υπόγειο πόλεμο σε όσους αντιπαθεί ή θεωρεί εσωκομματικούς αντιπάλους -κυρίως στην Β’ Αθήνας.

    *Βουλευτής της Β’ Αθήνας θυμάται τον κ. Καμμένο να αποκαλεί απαξιωτικά «εβραίο» άλλον συνυποψήφιο, λόγω του θρησκεύματος της συζύγου του. Ο εν λόγω χαρακτηρισμός γινόταν, βεβαίως, μόνο ενώπιον εθνικο-χριστιανικού κοινού προκειμένου να χάσει ψήφους ο αντίπαλος…

    *Τουλάχιστον δύο βουλευτές της Β’ Αθήνας τον έχουν καταγγείλει στη Ρηγίλλης ότι τους πήρε στο λαιμό του το 1999, όταν, επικαλούμενος «καλή πληροφόρηση» περί του χρηματιστηρίου, τους προέτρεπε να αγοράζουν συγκεκριμένες μετοχές τις οποίες, ωστόσο, ο ίδιος… την ίδια στιγμή πουλούσε (Αν και έχουν περάσει εφτά χρόνια, αμφότεροι και οι δύο δεν ανταλλάσσουν ούτε λέξη με τον βουλευτή).

    *Ουκ ολίγοι τον άκουσαν να αφήνει υπονοούμενα εναντίον του Γ. Βουλγαράκη για τις υποθέσεις των απαγωγών και των υποκλοπών. Οτι, δηλαδή, ήξερε περισσότερα απ’ όσα παραδέχθηκε τελικά δημοσίως.

    *Προ έτους κατηγόρησε δημοσίως τη διευθύντρια εναλίων αρχαιοτήτων (και έμπιστη του τότε υπουργού Πολιτισμού και πρωθυπουργού) ότι την είχε δει να περιφέρεται στη Βουλή και να επισκέπτεται τα γραφεία αντιπροέδρων, προκειμένου να τους πείσει για κάποιο νομοσχέδιο, αφήνοντας αιχμές εναντίον της και για «γρηγορόσημο». Οι Απ. Κακλαμάνης, Β. Πολύδωρας και Γ. Σούρλας την υπερασπίστηκαν, αποκαλύπτοντας ότι παλαιότερα την είχε μηνύσει ο κ. Καμμένος αλλά την είχε αθωώσει το δικαστήριο.

    *Οι παλαιότεροι, επί προεδρίας Μ. Εβερτ, θυμούνται κι ένα υπονοούμενο εις βάρος του Ι. Βαρβιτσιώτη, ότι δηλαδή του πλήρωνε το λογαριασμό του κινητού του γνωστός (και ισχυρός, τότε) επιχειρηματίας. Η κατηγορία δεν τεκμηριώθηκε και οι δύο άνδρες δεν ανταλλάσσουν έκτοτε ούτε «καλημέρα».

    *Στέλεχος της Ρηγίλλης αναφέρει ότι λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές ο κ. Καμμένος απευθυνόταν στον τότε διοικητή της ΕΥΠ Λ. Αποστολίδη ως «έμπιστος του Κ. Καραμανλή» και ζητούσε ενημέρωση. Κατά το ίδιο στέλεχος, ο κ. Αποστολίδης θέλησε να επιβεβαιώσει την ιδιαίτερη «ταυτότητα» του κ. Καμμένου για να λάβει αρνητική απάντηση…

    *Μόλις τον φετινό Ιούλιο ο κ. Καμμένος κατηγορήθηκε ότι μετείχε στην πολυσυζητημένη υπόθεση με το σπίτι του Θ. Ρουσόπουλου στο Καπανδρίτι, ενώ η κίνηση αποδόθηκε (και) στις φήμες ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα πολιτευθεί στη Β’ Αθήνας.

    *Από τη Ρηγίλλης διαμηνύουν ότι ο κ. Καμμένος «πήρε κίτρινη κάρτα με την υπόθεση Παπαθανασίου» και ότι στο επόμενο παράπτωμα «θα δει την κόκκινη και την πόρτα εξόδου». Εν αναμονή…

    ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ – 01/10/2006

    http://archive.enet.gr/online/online_text/c=110,dt=01.10.2006,id=9587476

  37. Ο/Η Συριζανό ντε Μπεζεράκ λέει:

    Ο Π. Καμμένος είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον Α. Τσίπρα, ο Α. Τσίπρας τι απαντά

    http://enosy.blogspot.com/

  38. Ο/Η Πρεζόνι λέει:

    http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=17710:deksiomoytro-telika-i-panagia-sxolia-gia-to-neo-komma-p-kammenoy&catid=68:people&Itemid=48

    Δεξιόμουτρο τελικά η Παναγία: Σχόλια για το νέο κόμμα Π. Καμμένου

    Παρασκευή, 24 Φεβρουάριος 2012 08:51

    «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες». Το μήνυμα του βουλευτή Πάνου Καμμένου με αφορμή την δημιουργία του νέου κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» που ανακοίνωσε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, twitter). Η ανακοίνωση αυτή σχολιάζεται ποικιλοτρόπως στα social media. Μερικά παραδείγματα:

    Με τη Βοηθεια της Παναγίας είπε ο Σαμαρας στην ΔΕΘ, η Παναγία να είναι βοηθός λέει ο Καμμένος. Δεξιόμουτρο τελικά η Παναγία.

    Την Παναγιά νόμιζα ότι την είχε πιάσει πρώτος ο Σαμαράς. Αγόρασε δικαιώματα και ο Καμμένος ?

    Αυτή η αιώνια προσπάθεια να συνδυαστεί η αρχαιοπρέπεια των Ελλήνων με τη βυζαντινή πίστη στην Παναγία έχει ΚΑΨΕΙ πολλά μυαλά.

    Η Παναγία είναι απλώς η μαμά μας με παραπάνω αρμοδιότητες.

    θα κάνω κι’εγώ ένα κόμμα και θα ζητήσω βοήθεια απ’τον Θωρ. όλοι οι άλλοι είναι καβαντζωμένοι

    Περιμένω να δω ποιός θα ιδρύσει κόμμα μέσω instagram.

    Ρεαλιστικά, ο Καμένος είναι ο μόνος που μπορεί να ανακόψει άλλη μια εξέλιξη που θα μας ντροπιάσει παγκοσμίως, την είσοδο της Χ.Α. στη βουλή.

    «ο Καμμενος τη φωτια δεν τη φοβάται». Σλόγκαν.»

    «Καμμένα Βούρλα» θα ονομάζεται η νεολαία του κόμματος του Καμμένου.

    Θα τον παραδεχτώ μόνο αν βάλει επικεφαλής στο Επικράτειας την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω.
    Ρε συ, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που ιδρύουν κόμματα; Πόσο #kammenos πρέπει να ‘σαι;
    Απαραίτητο στέλεγχος στο κόμμα Καμμένου, ο Αναστασιάδης προπονητής. Με τη βοήθεια της Παναγίας πάντα. #kammenos

  39. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

    Η Έλενα Κουντουρά στο κόμμα του Πάνου Καμμένου
    Ουάου!

  40. Ο/Η Παλιός λέει:

    Νέα δημοσκόπηση δημοσιεύεται την Πέμπτη στο περιοδικό «Επίκαιρα».

    Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 22,5%, το ΠΑΣΟΚ αλλά και το ΚΚΕ 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, η Δημοκρατική Αριστερά το 11,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 11%, το ΛΑΟΣ 3%, η Χρυσή Αυγή 3,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η ΑΝΤΑΡΣΙΑ 1,5%, η Δράση 1,0%, το Άρμα Πολιτών 1,5% και άλλο κόμμα 3,0%

    Read more: http://www.neolaia.gr/2012/03/21/%ce%bd%ce%ad%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%bf%cf%83%ce%ba%cf%8c%cf%80%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-vprc-%cf%83%cf%84%ce%bf-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%af%cf%81%ce%b1-11-%ce%bf-%ce%ba/#ixzz1pmHeSmIv

  41. Ο/Η Του κώλου λέει:

    Πάνος Καμμένος Μαρτίου 22, 2012 : “Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε”
    olympia.gr

    έχουμε ολοκληρωμένη και εξειδικευμένη
    πρόταση
    έκανε σαφές ότι μιλάει και με τον επικεφαλής τους «Άρματος Πολιτών», Γιάννη Δημαρά, αφού πρόθεση των ανεξάρτητων Ελλήνων είναι να ενώσουν τις φωνές τους όλοι όσοι διαφωνούν με την παράδοση άνευ όρων, στους δανειστές μας.

  42. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

    Ο Πάνος Καμμένος, το Άγιο Όρος και ο Γέροντας Παΐσιος

    ”Ο κόσμος θα ψηφίζει στις εκλογές που έρχονται Καμμένο χωρίς να χρειαστεί οποιαδήποτε περαιτέρω προβολή..”

    Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012 · kotsarikos

    Η αγάπη του Πάνου για την Ορθοδοξία είναι γνωστή στους περισσότερους. Η αγάπη αυτή όμως δεν είναι μονοσήμαντη. Και οι ορθόδοξοι τον αγαπούν. Από τον πιο μικρό έως τους Γέροντες του Αγίου Όρους, οι οποίοι συμβουλεύουν τους προσκυνητές στις επόμενες εκλογές να ψηφίσουν Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Ήδη από χθες, ο αγαπητός filtor δημοσίευσε ένα άρθρο στο οποίο αναφέρεται σε συνομιλία του με άνθρωπο της εμπιστοσύνης του, σύμφωνα με την οποία πολλοί γέροντες, μεταξύ των οποίων και γνωστός Αγιορείτης γέροντας υποστηρίζουν ανοιχτά τον Πάνο Καμμένο και συμβουλεύουν τους πιστούς να ψηφίσουν Ανεξάρτητους Έλληνες. Όπως ήταν φυσικό το άρθρο αυτό κυκλοφόρησε αμέσως σε πολλά blog αλλά με τον πιο πιασάρικο τίτλο: ”Το Άγιο Όρος στηρίζει Καμμένο” αντί του αρχικού ”Σημαντικές πληροφορίες για όσα περιμένουμε”.

    • Ο/Η Toυ ξέκωλου λέει:

      Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

      Στέφανος Τοπαλίδης ..”Με μερικούς έγχρωμους λαθρομετανάστες θα κάνω χρωμοσαμπουάν”!

      Με αφορμή τη δημιουργία κέντρου μεταναστών στη Νεάπολη Κοζάνης, ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας Στέφανος Τοπαλίδης ανέβασε στο προφίλ του στο facebook το εξής σχόλιο:
      “Κάποιοι κατάφεραν να κάνουν σαπούνι, εγώ με μερικούς έγχρωμους θα κάνω και χρωμοσαμπουάν…”!!!

  43. Ο/Η Filiatra by night λέει:

    AΛΛΗΛΟΚΑΡΦΏΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΓΑΛΆΖΙΟ ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ.
    Ο Πάνος μπορεί να μην έχει ελικόπτερο όπως τον κατηγορεί η νεοδημοκρατική φυλλάδα, πετάει όμως με ελικόπτερο.

    Ο Καμμένος απαντάει στην Εφημερίδα δημοκρατία για το ελικόπτερο

    Όσο περνάνε οι μέρες και τρέμουν τα κόμματα τον Καμμένο τόσο περισσότερα θα εμφανίζονται εναντίον του.Να φοβάστε άμα του χαιδέψουν τα αυτιά. Ο λαός όμως ξέρει…

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΊΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

    Μέχρι σήμερα για τη λάσπη, χρησιμοποιούσαν τους ανεμιστήρες.

    Τώρα οι λασπολόγοι χρησιμοποιούν τους έλικες των ελικοπτέρων.

    Η ιστοσελίδα της Λέσχης Δεκελείας, το ελικόπτερο που ονοματίζεται στο δημοσίευμα, το αναφέρει ως ένα από τα ενταγμένα, στο δυναμικό του, σκάφη.
    Είναι ένα από τα ελικόπτερα, νηολογίου ΥΠΑ που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση πιλότων όπως έκανα και εγώ.

    Όλες οι πτήσεις είναι καταγεγραμμένες στην ΥΠΑ και γι’ αυτές υπάρχει ενοικιαστήριο συμβόλαιο και αποδεικτικό πληρωμής.

    Πιό συγκεκριμένα, στις 05.06.2006 αυτό το ελικόπτερο ενοικιάστηκε για 100 ώρες πτήσης προς 20.000 ευρώ + ΦΠΑ, που πληρώθηκαν από τον τραπεζικό μου λογαριασμό.

    Όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, λόγω αυτού του συμβολαίου και κυρίως για να χρεωθεί κάποιος την ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, οι μετοχές της εταιρίας μεταβιβάστηκαν προσωρινά στην εταιρία FlyFreedom με εγγυητή τον πατέρα μου Ηλία Καμμένο, που έκανε και χρήση του μέσου.

    Αυτονόητο είναι ότι με το τέλος των ωρών πτήσης, ελικόπτερο και μετοχές της εταιρίας, γύρισαν πίσω στους ενοικιαστές-ιδιοκτήτες.

    Από κει και πέρα, για να προσγειώσω τους πανικοβλημένους πληροφοριοδότες σας στην πραγματικότητα που θα αντιμετωπίσουν, εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα φροντίσουμε την επομένη των εκλογών κανένα ελικόπτερο να μην απογειωθεί μεταφέροντας εκείνους που θα πρέπει να μείνουν εδώ για να αποδώσουν λογαριασμό.

  44. Ο/Η H Παναγιά μαζί του λέει:

    Παρασκευή+13: «Π.Καμμένος: έπαιξε 9,5 δισ. δρχ. – Κέρδισε 1 δισ. δρχ. στη Σοφοκλέους»

    30/3/2012
    Με τον τίτλο «Π.Καμμένος: έπαιξε 9,5 δισ. δρχ. – Κέρδισε 1 δισ. δρχ. στη Σοφοκλέους» κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Παρασκευή+13».
    http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=135234&catID=14

    Κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος.
    Η σύζυγός του Ελένη Τζούλη έχει καταδικαστεί για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών

    http://24wro.blogspot.com/2012/03/13-95-1.html

    Το ρεπορτάζ γεννά πολλά ερωτηματικά και σίγουρα δεν πρόκειται να μείνει αναπάντητο από τον πληθωρικό πολιτικό, που προσπαθεί να πορευθεί το τελευταίο διάστημα με τη σημαία της κάθαρσης…

    Για να δούμε…

    Βασικό θέμα της σημερινής «Π+13» είναι ο Πάνος Καμμένος και οι κινήσεις του τη χρυσή εποχή του χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πάνος Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. δρχ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του βουλευτή και το οποίο επικαλείται η εφημερίδα, ο ιδρυτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίζει κέρδη 1 δισ. δρχ.

    Η εφημερίδα υπενθυμίζει τη δήλωση Γιακουμάτου που είχε χαρακτηρίσει τον Καμμένο πρωταγωνιστή στη φούσκα της διετίας 1999-2000, όπως και το ότι το 1996 κατηγορήθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση «Ελίντα».

    Επιπλέον, η εφημερίδα αναφέρεται στη σύζυγο του βουλευτή, Ελένη Τζούλη, η οποία «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε δύο χρόνια φυλάκιση», αλλά και στις «πτήσεις στην ομίχλη» όπως τιτλοφορείται ένθετο άρθρο, για το ελικόπτερο που χρησιμοποιούσε ο Καμμένος και το οποίο φέρεται να ανήκει σε κυπριακή οff shore.

    Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Ο Καμμένος έπαιξε 9,5 δισ. δρχ. – Κέρδισε 1 δισ. δρχ. στη Σοφοκλέους

    http://24wro.blogspot.com/2012/03/13-95-1.html#ixzz1qtJIVFP0

    http://www.inews.gr/199/minysi-kammenou-stin-efimerida-paraskevi-13.htm

    Μήνυση Καμμένου στην εφημερίδα «Παρασκευή +13»

    1 30/3/2012

    Μήνυση κατέθεσε ο ανεξάρτητος βουλευτής και επικεφαλής του κόμματος Ανεξάρτητοι Έλληνες Πάνος Καμμένος στην εφημερίδα «Παρασκευή +13», για το σημερινό της πρωτοσέλιδο με τίτλο: «Π. Καμμένος: Επαιξε 9,5 δισ. δρχ. Κέρδισε 1 δισ. δρχ. στη Σοφοκλέους» και υπέρτιτλο «Την εποχή της μεγάλης ληστείας στο χρηματιστήριο».

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Καμμένος αγόρασε μετοχές ύψους 9,5 δισ. το 2000 και δύο χρόνια μετά, με βάση το πόθεν έσχες του, εμφανίζει κέρδη 1 δισ. δραχμών.

    Στους υπότιτλους

    του βασικού θέματος αναφέρεται επίσης ότι «ο κ. Καμμένος κατηγορήθηκε το 1996 για απιστία σε βαθμό κακουργήματος», ενώ και η σημερινή σύζυγός του Ελένη Τζούλη «καταδικάστηκε για πλαστογραφία σε φυλάκιση 2 ετών», σύμφωνα με το δημοσίευμα.

    Η εφημερίδα επικαλείται τη δήλωση του βουλευτή της ΝΔ Γεράσιμου Γιακουμάτου, που πρόσφατα χαρακτήρισε τον κ. Καμμένο «πρωταγωνιστή στη φούσκα της διετίας 1999-2000», όπως και το ότι το 1996 κατηγορήθηκε για απιστία σε βαθμό κακουργήματος για την υπόθεση «Ελίντα»».

    Η απάντηση του κ. Καμμένου, άμεση και «πληρωμένη», καθώς αναρτήθηκε μέσω του facebook και του twitter. Συνοδεύει μάλιστα το κείμενο με φωτογραφία της εξοχικής κατοικίας που εδώ και πολλά χρόνια διατηρεί στην βορειοανατολική Αττική ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Παρασκευή+13» Αιμίλιος Λιάτσος.

    Συγκεκριμένα, αναφέρει:

    «Οι συγκυβερνώντες ΠΑΣΟΚ – ΣΑΜΑΡΑΣ άνοιξαν τις μαύρες σακούλες της siemens για να αντιμετωπίσουν με λάσπη το τσουνάμι των Ελλήνων που θα σαρώσει τους υπηρέτες του μνημονίου και θα ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ τους υπεύθυνους της ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΩΝ.

    1. Για όλες τις υποθέσεις που αναφέρουν υπάρχουν ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ ΑΘΩΩΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ.

    2. Για τα ίδια δημοσιεύματα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ Ο ΔΟΛ απο το εφετείο Αθηνών για ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ για 300.000 ευρώ. Μετά την έγγραφη συγνώμη δεν πήρα τα χρήματα.

    3. Ο Αιμίλιος Λιάτσος μετά την συνάντηση στα Κιούρκα με την εταιρεία επικοινωνίας του ΔΝΤ που εργολαβικά πήρε την επιχείρηση λάσπης εναντίον μου έλαβε γραπτό μήνυμα μου για όλα τα παραπάνω που αγνόησε.

    4.Με τον Αντρίκο, τον Τσουκάτο και τους οικονομικούς δολοφόνους θα συναντηθούμε στα δικαστήρια.

    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ

    ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ

    ΘΑ ΜΑΣ ΝΙΩΣΕΤΕ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ».

  45. Ο/Η Avanti o popolo bandiera rossa λέει:

    http://lesvosnews.net/2012/04/02/agm-126/

    Απριλίου 2, 2012 | 3 σχόλια

    Κι άλλες μεταγραφές στους “Ανεξάρτητους Έλληνες”

    Ο Βουλευτής Λέσβου Σ. Γαληνός μας ενημερώνει:

    Καλωσορίζουμε στο Κίνημα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων της Λέσβου

    Τον κ. Μιχάλη Παπαναγιώτου, πρόεδρο της ΔΗΜ.Τ.Ε. Ν.Δ. Μυτιλήνης,

    τέως Αντιδήμαρχο Μυτιλήνης

    Τον κ. Ψαρρά Κωνσταντίνο, Εμπορικό Αντιπρόσωπο,

    Τον κ. Σουγιουλτζή Αχιλλέα, τέως Πρόεδρο Τουριστικών Πρακτόρων

    Τον κ. Σάκκη Κωνσταντίνο, Πρόεδρο Επαγγελματιών Αλιέων Σκάλας Πολιχνίτου.

    Τον κ. Κελαϊδίτη Παρασκευά τέως Αντιδήμαρχο Πέτρας.

    • Ο/Η Εlena Κουνδουρά λέει:

    • Ο/Η laskaratos λέει:

      Επιτέλους κάποια τοποθέτηση στα θολά νερά των δηλώσεων του Πάνου Καμμένου για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ.Παπαδημούλης, για μια ακόμη φορά, κόβει τη φόρα των λαϊκιστών και βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

      Δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον κ. Καμμένo

      «Δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας με τον κ. Καμμένo

      Μιλώντας στο ρ/σ «ΑΝΤ1 97,2» (Λασκαράτος), ο βουλευτής Β Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

      Ερ: Ο κ. Καμμένος λέει σε ραδιοφωνικές του συνεντεύξεις πως βρίσκει σημεία επαφής και συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας;

      Απ: Τέτοιος δίαυλος επικοινωνίας όπως τον εννοείται δεν υπάρχει. Απ ότι είδα ο κ . Καμμένος θέλοντας να τονίσει εμφατικά οτι δεν υπάρχει από την πλευρά του κανένα περιθώριο συνεργασίας με τα κόμματα της ευρύτερης δεξιάς πολυκατοικίας ΝΔ, ΔΗ.ΣΥ, ΛΑ.Ο.Σ. , Χρυσή Αυγή κλπ έφτασε στο σημείο να πει ότι νιώθει μεγαλύτερη συγγένεια και έχει περισσότερα κοινά σημεία με το ΣΥΡΙΖΑ.

      Ερ: Αυτή τη «συγγένεια» την αντιλήφθητε από μόνος του ο κ. Καμμένος; Δεν έχετε συναντηθεί στην κοινή αντιμνημονιακή στάση;

      Απ: Το «αντιμνημονιακός» δεν αρκεί από μόνο του για να αναζητήσει κανείς την οικοδόμηση μιας αποτελεσματικής, πειστικής, αξιόπιστης κυβερνητικής συνεργασίας. Δίπλα στο «αντί» που είναι πολύ σημαντικό πρέπει να βάζει κανείς και τα θέματα της εναλλακτικής προοπτικής και εκεί δεν βλέπω να έχουμε τέτοιες συγγένειες με το κόμμα του κ. Καμμένου.

      Ερ: Δεν περιμένετε την παρουσίαση του προγράμματος του, έχετε ήδη μια σχηματισμένη εικόνα;

      Απ: Φυσικά και περιμένουμε και παρακολουθούμε όλες τις διακηρύξεις όλων των κομμάτων, επομένως θα δούμε και την διακήρυξη αυτού του κόμματος, όμως η μέχρι τώρα τοποθέτηση, διαδρομή και οι θέσεις του Πάνου Καμμένου τον τοποθετούν στο ευρύτερο φάσμα της Δεξιάς. Μπορεί να έχουμε συμπέσει σε κάποια πράγματα και προσωπικά συμπέσαμε , όταν για ένα σχεδόν χρόνο είμασταν στην εξεταστική επιτροπή για το σκάνδαλο της Siemens. Εκεί συμπέσαμε στην εκτίμηση ότι επιχειρείται κουκούλωμα, ότι τα είχαν πάρει από τη Siemens τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κλπ… Όμως άλλο να συμπέσεις σε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και άλλο να έχεις ένα κοινό πρόγραμμα για το τι πρέπει να γίνει και τι πρέπει να αλλάξει στην Ελλάδα».

  46. Ο/Η Eco λέει:

    Τσάμικα Καμμένου!

    Τσάμικα Καμμένου!

    Απριλίου 2, 2012 in σχολιαστής

    Βέβαια λειτουργεί ως προβοκάτσια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη δείχνει την απίστευτη φρουτοσαλάτα του αντιμνημονιακού αγώνα.

    http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/p-kammenos-sygklisi-mono-me-ton-syriza

    Π.Καμμένος: Σύγκλιση μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ

    Σε συνέντευξη του στο ΣΚΑΙ ο αρχηγός των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» είπε ότι θα ζητήσει να φύγουμε από το Μνημόνιο, τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει το χρέος, καθώς όπως είπε το χρέος από τα παράνομα επιτόκια είναι πάνω από 230 δισ. και υποστήριξε ότι το σχέδιο ήταν να εξαθλιωθούν οι Έλληνες για να παραδώσουν τον ορυκτό τους πλούτο.

    Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, με το πρόγραμμα που θα ανακοινώσει δε θα υπάρξουν ανάγκες δανεισμού. «Εάν όμως χρειαστεί να δανειστούμε, θα απευθυνθούμε σε τρίτες χώρες, όπως η Ρωσία», είπε.

  47. Ο/Η Toυ κώλου λέει:

    ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΕΝΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ ΓΟΝΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ!

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Απριλίου 2, 2012

    Δελτίο τύπου
    ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ

    Ήταν πολλοί,ήταν ανεξάρτητοι,ήταν Έλληνες κι έδωσαν το παρών στον αγιασμό που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    Ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι ξεκίνησε η πορεία για τον δύσκολο αλλά νικηφόρο αγώνα.

  48. Ο/Η Νικ Kotzia λέει:

    Κουβέλης: «Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση Καμμένου»
    3/4/2012

    Πετάει το γάντι στην Κουμουνδούρου ο Φ. Κουβέλης και ζητά από τον Αλ. Τσίπρα να απαντήσει στο άνοιγμα του Π. Καμμένου. Γιατί εκφράζει φόβους για το χρόνο των εκλογών.

    Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Ν. Χατζηνικολάου ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ (3ετή παύση πληρωμών του χρέους) αλλά και για τον Π. Καμμένο (μονομερώς να καταργηθεί το χρέος).

    Προκάλεσε όμως αίσθηση η αναφορά του στον κ. Τσίπρα τον οποίο κάλεσε να τοποθετηθεί στο άνοιγμα που του έκανε ο Πάνος Καμμένος: «Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόσκληση αυτή» είπε χαρακτηριστικά.

  49. Ο/Η laskaratos λέει:

    http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18285:kammenos-mia-deksia-opos-palia-stratos-kseronisia&catid=102:2011-11-22-16-27-25&Itemid=157

    Καμμένος: Μια Δεξιά όπως παλιά (Στρατός-ξερονήσια)

    Πέμπτη, 05 Απρίλιος 2012

    Κάτω από την αντιστασιακή αντιμνημονιακή μάσκα του Πάνου Καμμένου αποκαλύφθηκε το σκληρό δεξιό και αντιδραστικό πρόσωπο μιας Δεξιάς πιο «πίσω» ακόμη και από τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή. Η ανάγνωση του κυβερνητικού προγράμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μολονότι είναι σύντομη (52 σελίδες) προκαλεί σοκ: Απελάσεις μεταναστών, νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας, ιδιωτικά πανεπιστήμια, κατάργηση ασύλου και βέβαια, διατήρηση του φορολογικού καθεστώτος για τους εφοπλιστές, είναι λίγα από τα προτεινόμενα μέτρα που ακτινογραφούν έναν επιθετικό νεοφιλελευθερισμό που κλέβει της ιδέες της ακροδεξιάς, μπολιάζοντάς τις με το αντιμνημόνιο.

    Τα σώματα ασφαλείας και ο στρατός είναι το αγαπημένο πεδίο των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο Καμμένος προτείνει υπουργός Εθνικής Άμυνας να είναι στρατιωτικός (ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ), υπουργός «Εσωτερικής Ασφάλειας» να είναι αστυνομικός (ο αρχηγός της ΕΛΑΣ) και υπουργός Δικαιοσύνης δικαστικός (ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου). Δείγμα της επιρροής των επαγγελματικών αυτών κατηγοριών στο πρόγραμμα Καμμένου είναι ότι μόνο για τους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς ζητείται «κατά προτεραιότητα, αναπλήρωση των μισθολογικών απωλειών καθώς και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων και συντάξεων αποστράτων».

    Την πρόταση των αριστερών οικονομολόγων για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου υιοθέτησε από νωρίς ο Πάνος Καμμένος. Τώρα όμως τη διαστρέβλωσε πλήρως, αφού έθεσε ως σκοπό της τον «προσδιορισμό του πραγματικού χρέους της χώρας βάσει του επιτοκίου που ορίζεται από τις Ευρωπαϊκές Συνθήκες (euribor), το οποίο θα πληρωθεί στο ακέραιο». Ούτε στάση πληρωμών, ούτε διαγραφή χρέους, μόνο ένα δίκαιο επιτόκιο.

    Το μεταναστευτικό είναι εκ των ων ουκ άνευ στην ακροδεξιά ατζέντα που δίνει «πόντους» σε κάθε συντηρητικό κομμάτι του πολιτικού φάσματος: Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ξεπερνούν τον Καρατζαφέρη προτείνοντας «καθορισμό μέγιστου ποσοστού μεταναστών επί του συνολικού πληθυσμού το οποίο δεν δύναται να υπερβαίνει το 2,5% του συνολικού πληθυσμού της χώρας» και φυσικά «ενεργοποίηση προγράμματος ολικής απέλασης λαθρομεταναστών». Σε κοντινές παραγράφους προτείνεται και η ανέγερση νέων φυλακών ασφαλείας, «ειδικά σε απομακρυσμένες και ακατοίκητες νησίδες ή βραχονησίδες, ως φυλακές υψίστης ασφαλείας», τα ελληνικά Αλκατράζ.

    Από αυτό το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει η θέση για «πλήρη κατάργηση του Ασύλου σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και πανεπιστήμια» με τη διευκρίνηση ότι «καταλήψεις, καταστροφές και βανδαλισμοί σε κρατική περιουσία θα τιμωρούνται αυστηρά ως ιδιαιτέρως επιβαρυντική περίσταση».

    Στο οικονομικό πεδίο ξεχωρίζουν οι θέσεις για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο μέσω συνταγματικής αναθεώρησης, η θέσπιση ανώτατης κλίμακας φορολόγησης στο 25% των εισοδημάτων, η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ κι η «πλήρης απελευθέρωση της ιδιωτικής παιδείας για τα πανεπιστήμια με αναθεώρηση του άρθρου 16» (αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι δεν φτάνει η μορφή των «μη κρατικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων»). Δεν λείπει και το παραδοσιακό δεξιό «χάδι» στους εφοπλιστές με τη ρητή αναφορά ότι θα διατηρηθεί το «ευνοϊκό και συνταγματικά κατοχυρωμένο φορολογικό καθεστώς της ελληνικής ναυτιλίας». Και βέβαια, άλλος στόχος είναι η «σταδιακή ελάφρυνση και απομείωση του ύψους εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών προς τα κύρια ταμεία ασφάλισης».

    Για όσους διαβάζοντας το πρόγραμμα δεν κατάλαβαν καλά την ιδεολογική ταυτότητα των συντακτών, επισημαίνεται και η πρόταση να «αναδιατυπωθούν τα σχολικά βιβλία και συγγράμματα», να γίνει «διόρθωση ιστορικών και ερευνητικών αστοχιών» με στόχο «να αποτυπώνεται η ιστορική πραγματικότητα και να τονώνεται το φρόνημα των Ελλήνων
    μαθητών – σπουδαστών».

    Γ. Λαου.

    • Ο/Η athriskos λέει:

      Φάτσα βουτυρομπεμπέ χριστιανόπουλου (χοτντοκά), που υπόσχεται σωτηρία της πατρίδος! Σε πεντέξι χρόνια, στην κατηγορία βαρέων βαρών, Βενιζέλου, Πάγκαλου και Κωστάκη Καραμανλή. Όλος ο ελεύθερος χρόνος σε μάσα, ύπνο και χέσιμο.

  50. Ο/Η Γαρουφαήλ Μπαμπινιώτης λέει:

    http://mykonoszoo.blogspot.com/2012/04/blog-post_09.html

    Ταξιδάκια με ελικόπτερο, ακόμη και στη Μύκονο, έκανε ο Καμμένος… Mykonos Zoo 3:38 μ.μ.

    …χρεώνοντας το Ελληνικό δημόσιο με τεράστια ποσά…
    Τα περισσότερα μέλη της κυβέρνησης μετακινούνται με τα υπουργικά αυτοκίνητα ή, για μακρινές αποστάσεις, με αεροπλάνο. Οχι όμως ο Πάνος Καμμένος! Ο ίδιος προφανώς θεωρούσε ότι … δεν είναι ένας απλός υφυπουργός, αλλά ένας πολιτικός παράγοντας που έπρεπε να μετακινείται με ελικόπτερο και να χρεώνει τεράστια ποσά το ελληνικό Δημόσιο για τα ταξίδια του αυτά. Ετσι στο διάστημα (2007-2009) που διατέλεσε υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρησιμοποιούσε αφειδώς ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας για να πηγαίνει όχι μόνο στα απομακρυσμένα νησιά, αλλά και στην κοσμοπολίτικη Μύκονο, στη Σύρο και φυσικά την Ικαρία, όπου διατηρεί εξοχική κατοικία. Οπως φαίνεται από τα τιμολόγια που φέρνει σήμερα στο φως η «κυριακάτικη δημοκρατία», οι πτήσεις με την… Καμμένος Τours έβαλαν μέσα τον προϋπολογισμό του κράτους κατά 248.757 ευρώ, καθότι -ως γνωστόν- το ελικόπτερο δεν καίει… αμόλυβδη.

    Φυσικά, δεν είναι διόλου παράλογο ένας υφυπουργός με αρμοδιότητα τη νησιωτική πολιτική να χρειαστεί να χρησιμοποιήσει ορισμένες φορές ένα ελικόπτερο για να μεταβεί σε κάποιο νησί της άγονης γραμμής. Είναι όμως απόλυτα παράλογο να το κάνει αυτό τακτικά, να χρεώνει με σχεδόν 250.000 ευρώ τα δημόσια ταμεία μόνο γι’ αυτό τον λόγο και μάλιστα για μετακινήσεις σε νησιά όπως η Μύκονος. Ο ίδιος άνθρωπος που σήμερα, από το πόστο αρχηγού κόμματος πλέον, ευαγγελίζεται μια άλλη Ελλάδα, την τελευταία φορά που είχε εξουσία στα χέρια του την «αξιοποίησε» για να κάνει βόλτες στα νησιά του Αιγαίου με ελικόπτερα, στην υγεία φυσικά των κορόιδων (βλ. Ελληνα φορολογούμενου).

    Για παράδειγμα, στις 6 Αυγούστου του 2008 το υπουργείο πλήρωσε 12.768 ευρώ ώστε ο κ. Καμμένος να πάει στον Πόρο, στη Μύκονο και τη Σάμο. Τον Δεκαπενταύγουστο του ίδιου έτους, σε μία πρωτοφανή επίδειξη εργασιομανίας, ο υφυπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας πήρε πάλι το ελικόπτερο (κόστος 13.542 ευρώ) για να πάει στη Μυτιλήνη, στην Ικαρία και τη Μύκονο.

    Εδώ δεν είναι… Καναδάς

    Μόλις πριν από λίγους μήνες, στον Καναδά, είχε ξεσπάσει σάλος όταν ο υπουργός Αμυνας χρησιμοποίησε ελικόπτερο που του διέθεσε η κυβέρνηση για να πραγματοποιήσει μια πτήση διάρκειας δέκα λεπτών. Στην Ελλάδα, ο κ. Καμμένος, όχι μόνο δεν αναμένεται να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό που κατασπαταλούσε με αυτό τον τρόπο το υστέρημά του, αλλά θα αξιώσει με τον ίδιο ζήλο την ψήφο του, προκειμένου να τον «σώσει».

    πηγη: «Δημοκρατια» parapolitika.gr

  51. Ο/Η Εθνικοφρόνων Ξεκατινιάσματα λέει:

    Post Πάνου Καμμένου στο facebook, για τις κατηγορίες περί ταξιδίων με ελικόπτερο, ακόμη και στη Μύκονο

    ΕΔΩ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΩΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΥΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΞΕΥΣΕΙ ΛΑΣΠΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

    ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ e-mail ΔΙΑΧΕΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ¨ΧΡΕΩΝΕΙ ¨ΤΑΞΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΠΑ ΣΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ ΣΤΑΘΜΟ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ 20 ΛΕΠΤΩΝ ΜΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙ ΟΤΑΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΜΟΥ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΗ ΜΥΚΟΝΟ.

    ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΜΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ 2 ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ 2000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΟΥΝ ΞΑΠΛΩΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΨΑΡΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΟΛΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΜΕ ΣΤΑΡ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΝΑΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ…

    ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΝΑ ΠΙΕΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΩΣ ΩΦΕΙΛΕΙ.

    ΞΕΦΤΥΛΙΖΕΣΤΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.
    ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ
    ΣΑΣ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥΣ ΣΑΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ
    ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ

    Η ΚΡΗΤΗ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ
    Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΥΝΤΟΜΑ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ

  52. Ο/Η Psycho λέει:

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=682148

    Μόνος του στον Π. Καμμένο ο Γ. Δημαράς

    Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/04/2012
    Συμφωνία συνεργασίας με τον Γ. Δημαρά ανακοίνωσε ο επικεφαλής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Π. Καμμένος, προκαλώντας την οξύτατη αντίδραση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών. “Δώσαμε μαζί μάχες στο Κοινοβούλιο εναντίον της εκποίησης της χώρας και πιστεύουμε ότι μαζί θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να αντισταθούμε” επισημαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στην ανακοίνωσή τους.

    Διαχωρίζει τη θέση της η πλειοψηφία του Άρματος Πολιτών
    “Ο Γ. Δημαράς πήρε το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα” επισημαίνει η πλειοψηφία της Π.Γ. του Άρματος Πολιτών καταγγέλλοντας την απόφαση του επικεφαλής του Άρματος για συνεργασία με τον Π. Καμμένο, κάνοντας λόγο για απόφαση που πάρθηκε από την “ισχνή μειοψηφία” του κόμματος. Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις τους για το μέλλον του Άρματος Πολιτών.

    Την σχετική καταγγελία υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στ. Παναγούλης και Ν. Αθανασίου Νάσος, ο υπεύθυνος Νεολαίας Στ. Τασιόπουλος και τα μέλη της Π.Γ. Αλ. Χαλαζιάς, Σ. Κοντονάσιος Σωτήρης, Κ. Σιδηρόπουλος, Κ. Καραχάλιος, Σπ. Ζαβιτσάνος, Γ. Γεννιά και Στ. Διομήδης.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας Άρματος Πολιτών έχει ως εξής: “Καταδικάζουμε την απόφαση της ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας και του προέδρου του Παν. Άρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά, με την οποία θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον Πάνο Καμμένο.

    Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Δημαράς πηγαίνοντας στο κόμμα του Καμμένου είναι να πάρει μαζί του το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα, το οποίο είχαν τιμήσει με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική οι πολίτες με 230.000 ψήφους.

    Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, η Νεολαία και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των μελών του κόμματος στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ανακοινώσουν αύριο (σ.σ. σήμερα) την απόφασή τους. Η κατεύθυνση της οποίας βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που δημιούργησαν το Άρμα Πολιτών, καθώς και στις πρόσφατες αλλεπάλληλες αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, τις οποίες παρέκαμψε και αγνόησε ο κ. Δημαράς.

    Εξάλλου στις 28/3/2012 υπήρξε σχετική ανακοίνωση του κόμματος που αναφερόταν ρητά η απόφαση για συγκρότηση Αντιμνημονιακού Μετώπου προοδευτικής κατεύθυνσης για να απελευθερωθεί η χώρα από τα δεσμά της κρίσης στην οποία την βύθισε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι απορρίπτεται κάθε σενάριο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

    Το Άρμα Πολιτών το δημιουργήσαμε για να έχει ο λαός μας ζωή με ιδανικά και όχι επιβίωση με δανεικά, και δεν συμπράττουμε στη διάσωση πρώην βουλευτών της Ν.Δ. που διεκδικούν με νεοφιλελεύθερο ‘αντιμνημονιακό’ μανδύα να διασώσουν τη δική τους ‘πατρίδα’ χωρίς να διασώζουν την Ελλάδα και τον λαό”.

    * Ο Π. Καμμένος ανακοίνωσε ότι εκτός από τη Β’ Αθήνας θα πολιτευτεί και στη Β’ Θεσσαλονίκης. Τη δεύτερη περιφέρεια επέλεξαν οι οπαδοί του Π. Καμμένου μέσω ψηφοφορίας στο Facebook, με τον Έβρο να έρχεται δεύτερος στις προτιμήσεις.

    Κ.Π.

  53. Ο/Η laskaratos λέει:

    Μια παλιά ιστορία ξεθάβεται πάλι:

    «Δεν με πλήρωσες για τα βιβλία που σου έγραψα»

    Ο θεωρητικός της χούντας Γεωργαλάς κατηγορεί τον Καμμένο για απλήρωτη εργασία

    Μια γνωστή από παλιά ιστορία ξεθάβεται πάλι:

    http://www.lifo.gr/now/politics/9167

    Νέο μέτωπο άνοιξε για τον Πάνο Καμμένο, αυτή τη φορά σε επίπεδο πνευματικών δικαιωμάτων και παλιών ανεξόφλητων λογαριασμών. Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο επί χούντας υφυπουργός Γιώργος Γεωργαλάς, που είχε αναλάβει την προπαγάνδα του Παπαδόπουλου, ανταλλάσουν κατηγορίες και εξώδικα με αφορμή τους ισχυρισμούς Γεωργαλά ότι ο Καμμένος δεν τον πλήρωσε για ένα βιβλίο και μια μελέτη τα οποία έγραψε για λογαριασμό του.

    Η διαμάχη έγινε γνωστή όταν η εφημερίδα «Δημοκρατία» έγραψε για το εξώδικο που έστειλε ο Γεωργαλάς στον Καμμένο επειδή δεν έχει πληρωθεί για τις υπηρεσίες που προσέφερε. Μάλιστα ο υπουργός της χούντας ισχυρίζεται ότι υπήρξε και επικοινωνιακός σύμβουλος του Καμμένου και πώς δεν έχει πληρωθεί για την εργασία του, όπως και για το βιβλίο για την τρομοκρατία και για μια μελέτη για την κρίση που του παρήγγειλε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

    «Στο παρελθόν διετέλεσα σύμβουλος σας σε επικοινωνιακά θέματα, κατά τη διάρκεια των προεκλογικών σας αγώνων. Επιπλέον μου αναθέσατε και συνέγραψα βιβλίο σχετικό με την τρομοκρατία, που εκδόθηκε στο όνομα σας και συνέβαλε αποτελεσματικά στην προσωπική σας προβολή. Δυστυχώς για την εργασία μου δεν τηρήσατε την οικονομική συμφωνία μας. Επίσης παραλάβατε ο ίδιος χειρόγραφη μελέτη μου για τη σημερινή κρίση, την οποία έγραψα κατόπιν παραγγελίας σας αντί αμοιβής 10.000 ευρώ. Μου στείλατε με συνεργάτη σας 2.500 ευρώ και μάταια περιμένω τα υπόλοιπα… σας καλώ να ανταποκριθείτε στις οικονομικές σας υποχρεώσεις και να μου καταβάλετε 14.000 ευρώ» αναφέρει ο κ. Γεωργαλάς.

    Η απάντηση του Καμμένου ήρθε με ένα tweet το οποίο πάντως, ίσως και λόγω του περιορισμένου των χαρακτήρων, δεν απαντά στις κατηγορίες. «Σε λίγο θα πουν ότι συμμετείχα στο πραξικόπημα σε ηλικία 2 ετών», tweetαρε ο Καμμένος και η συνέχεια της υπόθεσης θα είναι δικαστική, αφού κατατέθηκαν εκατέρωθεν μηνύσεις.

    Ο Γεώργιος Γεωργαλάς στο μικρό βιογραφικό που δημοσιεύει στο σάιτ γράφει ανάμεσα στα άλλα: «Ειδικός συνεργάτης Γ.Ε.Σ. και Προεδρίας Κυβερνήσεως• καθηγητής των ανωτέρων και ανωτάτων σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας• επί σειρά ετών εξαιρετικώς δημοφιλής ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός ομιλητής• υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επί επταετίας, και υφυπουργός εσωτ. διοικητής Κρήτης»

    Πάντως, αν μιλάει τώρα για το βιβλίο ο κ. Γεωργαλάς αυτό είναι παλιά ιστορία. Ο Πάνος Καμμένος είχε εκδώσει στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 το βιβλίο «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη», στο οποίο υποστήριζε την συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη. Το βιβλίο τότε αλλά και αργότερα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

    Να τι έγραφε στις 19 Ιανουαρίου του 2002, ο «ιός» της Ελευθεροτυπίας για το βιβλίο του Καμμένου, την πνευματική πατρότητα του οποίου διεκδικεί τώρα ο προπαγανδιστής υπουργός της χούντας Γεώργιος Γεωργαλάς:

    «Ο κορυφαίος σύγχρονος «λιστογράφος» είναι όμως ένας άλλος θιασώτης των συνωμοτικών θεωριών και ΠΑΚοκυνηγός, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Πάνος Καμμένος. Βεβαίως, όποιος έχει διαβάσει το πόνημα του κ. Καμμένου για την τρομοκρατία («Τρομοκρατία. Θεωρία και πράξη», «Ελληνική Ευρωεκδοτική», Αθήνα 1992), δεν περιμένει αξιόπιστα στοιχεία από το συγγραφέα.

    Αποκαλύψεις…

    Εχουμε ασχοληθεί παλιότερα με τις αντιφάσεις, τις ψεύτικες «πληροφορίες», τα οφθαλμοφανή λάθη του βιβλίου (20/3/99 και 1/4/01). Ομως ο κ. Καμμένος δεν αρκείται στις παλιές εκείνες αντιτρομοκρατικές του δάφνες. Ξεσπαθώνει τώρα και δηλώνει ότι γνωρίζει τα ονόματα 4 τρομοκρατών. Η συνταρακτική του δήλωση φιλοξενείται πρωτοσέλιδη και με μεγάλους τίτλους στην Espresso της περασμένης Τετάρτης, εφόσον έχει μείνει χώρος από την ώρα που τελείωσε ο Big Brother.

    Ο βουλευτής περηφανεύεται ότι από τα τέσσερα αυτά ονόματα, μόνο το ένα περιλαμβάνεται και σε άλλες λίστες, ενώ τα άλλα τρία δεν έχουν «παίξει» στα ρεπορτάζ των τελευταίων ημερών και δεν περιλαμβάνονται στις λίστες που δημοσιεύτηκαν στο «Καρφί». «Πρόκειται για την υπόθεση των αρχείων της Στάζι», λέει ο κ. Καμμένος, «με την οποία συνελήφθησαν στη Γαλλία ο τρομοκράτης Κάρλος, αλλά και τρεις ακόμα συνεργάτες του, στη Γερμανία και στην Ελβετία. Οπως προκύπτει λοιπόν, τέσσερις Ελληνες συμμετείχαν στην οργάνωση του Κάρλος με χτυπήματα στην Ελλάδα (…) Από το 1995 υπάρχουν ομολογίες των συνεργατών του Κάρλος ότι αυτοί οι άνθρωποι συμμετείχαν στις συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες (…) Επίσης προκύπτει ότι είχαν διασυνδέσεις με την οργάνωση ’17 Νοέμβρη'». Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μάλιστα, απειλεί ότι «εάν στους δύο-τρεις επόμενους μήνες δεν γίνει τίποτα απολύτως, τότε δυστυχώς θα έρθω στη δύσκολη θέση να αποκαλύψω μέσα στο Κοινοβούλιο τα ονόματα αυτών των ατόμων».

    Μεγάλο φιάσκο

    Νιώθουμε τον πειρασμό να θυμίσουμε ότι στο περιβόητο βιβλίο του, ο κ. Καμμένος αναφέρει την «πληροφορία» ότι ο Κάρλος έχει δολοφονηθεί από την KGB (σελ. 141). Αλλά η ουσία της καταγγελίας του παραμένει. Πρέπει, λοιπόν, κάποιος να πληροφορήσει τον κ. Καμμένο ότι η υπόθεση των «συνεργατών» του Κάρλος στην Ελβετία έχει σήμερα εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φιάσκο. Πράγματι, στο διάστημα 1993-1996, η τότε γενική εισαγγελέας της Ελβετίας Κάρλα ντελ Πόντε (πρόκειται για τη σημερινή εισαγγελέα στο δικαστήριο της Χάγης) είχε διατάξει έρευνα εις βάρος έξι Ελβετών και ενός αλλοδαπού, ως συνεργατών του Κάρλος, σύμφωνα με κάποια στοιχεία που περιλαμβάνονταν στα αρχεία της Στάζι. Το καλοκαίρι του 1994 συνελήφθη ο Κάρλος στο Σουδάν. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, η κυρία Ντελ Πόντε διέταξε τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων (αυτών που αναφέρει ο κ. Καμμένος). Ακολούθησαν ανακρίσεις, έρευνες σε σπίτια και υποσχέσεις για «εξάρθρωση» του δικτύου Κάρλος. Τι απέγιναν όλα αυτά; Πολύ σύντομα οι διώξεις κατέρρευσαν ως σκευωρίες. Το Δεκέμβριο του 1994 οι τέσσερις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Καμιά κατηγορία δεν τους απαγγέλθηκε. Και, τελικά, τον Ιούνιο του 2000, η ομοσπονδιακή εισαγγελία υποχρεώθηκε να θέσει την υπόθεση στο αρχείο. Πριν από λίγους, μάλιστα, μήνες (Οκτώβριος 2001), το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Ελβετίας επιδίκασε σε ένα από τα τέσσερα άτομα το ποσόν των 37.600 ελβετικών φράγκων, ως αποζημίωση για την άδικη φυλάκιση.

    Οι «πληροφορίες» λοιπόν του κ. Καμμένου έχουν μείνει στο 1994. Οι «τρομοκράτες» που επικαλείται έχουν πλήρως δικαιωθεί ως νομοταγείς πολίτες»!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.