Ο πρωθυπουργός χρειάζεται Γιατρό, όχι Δημοψήφισμα

Δεν θα γίνει δημοψήφισμα, παρά μόνο «της μουρλής»

Η κυβέρνηση αφού γκρέμισε εργατικές κλαδικές συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, κατέστρεψε οικογένειες, μείωσε μισθούς, συντάξεις, έκλεισε εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες και μεσαίες επιχειρήσεις, χαρατσώνει με αλλεπάλληλους φόρους την πλειοψηφία του κόσμου με αντάλλαγμα μια αυριανή Νέα Ελλάδα της πράσινης ανάπτυξης. Μια κυβέρνηση που δεν απολογήθηκε ποτέ για αδυναμίες, λάθη, διαχρονικές εγκληματικές δοσοληψίες ημετέρων ενός πελατειακού κράτους…

Έρχεται τώρα να προστεθεί –μετά από δύο χρόνια συνεχών εκβιασμών- ακόμα ένας, αυτή τη φορά ποιο κυνικός από ποτέ: Να μελετήσει ο πληθυσμός (Δηλαδή η αφεντιά μου, ο Μήτσος, η Κατίνα κι ο Μπάμπης ο γαλατάς), τη νέα Δανειακή Σύμβαση σε οικονομικό τμήμα ενός εκ των πανεπιστημίων της χώρας (τρέμε Κρούγκμαν!) και εκ των υστέρων… δημοκρατικά να αποφανθεί για το «κούρεμα κατά 50% των ομολόγων και τις μακροοικονομικές τους συνέπειες και προοπτικές».

Ο πρωθυπουργός (χρειάζεται γιατρό) δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό, σπέρνοντας τον φόβο σε μια απελπισμένη, εγκλωβισμένη και ηθικά καταρρακωμένη κοινωνία ανάγοντάς την σε συνένοχο για νομιμοποίηση νέων σκληρών μέτρων εις βάρος της, εκβιάζοντάς την να «λάβουμε από κοινού» αποφάσεις νέων φόρων, απολύσεων, ελαστικής εργασίας, επενδυτικής στασιμότητας, ύφεσης και άλλων νέων επώδυνων μέτρων.

Ο πρωθυπουργός, χτες, κατά τη διάρκεια της «δραματικής» του ομιλίας έδινε την εντύπωση ότι από στιγμή σε στιγμή θα ζητήσει επειγόντως ιατρική επέμβαση, κι αντί αυτής, προς μεγάλη έκπληξη όλων, ζήτησε… δημοψήφισμα, ξέροντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται το αίτημά του να υλοποιηθεί.

Ο κ. Παπούλιας εάν διαθέτει στοιχειώδη για την περίσταση ευθιξία, πρέπει να παραιτηθεί ή, να πάρει τις όποιες πρωτοβουλίες και να κηρυχτούν επειγόντως βουλευτικές εκλογές.

Το έχω ξαναπεί. Αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για όλους.

Να φύγει.

This entry was posted in σκέψεις, Ασμοδαίος, Διακρίσεις (κάθε είδους), Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης, ανορθολογισμός, κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

26 Responses to Ο πρωθυπουργός χρειάζεται Γιατρό, όχι Δημοψήφισμα

  1. Ο/Η ατακτος λέει:

    ένας…. Στεφανής..χιχχι

  2. Ο/Η nosfy λέει:

    Ας δουμε και τι θα πουνε τωρα οι οπαδοι της …»ΑΜΕΣΗΣ ,πραγματικής δημοκρατιας»
    παντως εχουνε πλακα ολοι
    http://tometopo.gr/index.php/news/949-40-42
    χρυση εποχή για ψυχιατρους

  3. Ο/Η That crazed alien penguin λέει:

    Σε περιπτώσεις βαριάς κοινωνιοπάθειας ούτε ο γιατρός ωφελεί.
    Ο «άνθρωπος» είναι επικίνδυνος. Περισσότερο ενδιαφέρον δείχνει ένα δεκαπεντάχρονο για τον ψηφιακό λαό του στο Civilization από το ενδιαφέρον που δείχνει ο ψυχοπαθής για την αληθινή Ελλάδα.

  4. Ο/Η Μισίρκωφ λέει:

    ΠOΛITIKH Hμερομηνία δημοσίευσης: 01-11-11

    Πόλεμος» από μητροπολίτες

    Αποστολος Λακασας

    «Πόλεμο» στην κυβέρνηση στήνουν ιεράρχες, που ανήκουν στο σκληροπυρηνικό μπλοκ της Εκκλησίας. Ενδεικτικό είναι ότι ο μητροπολίτης Κυθήρων κ. Σεραφείμ έστειλε χθες επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία εκπέμπει SOS -όπως ο ίδιος λέει- και του ζητεί να θέσει «τέρμα στη βαριά και ασήκωτη φορολογία» και να λάβει μέτρα για την αναχαίτιση του κύματος μετανάστευσης νέων ανθρώπων στο εξωτερικό. Παραλλήλως, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος, με άρθρο στο προσωπικό του blog, εξαπολύει «πυρά» κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, ενώ μιλάει και για μία Ελλάδα «υπό ξενική κατοχή».

    Ειδικότερα, στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο κ. Σεραφείμ ζητάει να μη μειωθεί το αφορολόγητο για τους κατοίκους των Κυθήρων και των Αντικυθήρων. Επίσης, αναφέρει ότι λόγω των μισθολογικών μειώσεων, της εφεδρείας και των μετατάξεων απειλούνται με μεγάλη συρρίκνωση τα νησιά, και κυρίως τα μικρότερα και τα ακριτικά.

    Παράλληλα, ο κ. Σεραφείμ ζητεί από τον πρωθυπουργό να εμποδίσει «εδώ και τώρα το διογκωμένο κύμα των μεταναστεύσεων» και να δώσει «κίνητρα και ελπίδα στον λαό μας που μοχθεί, στην αγροτιά μας, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους ανθρώπους του μόχθου των ακριτικών και παραμεθορίων περιοχών μας».

    Ο μητροπολίτης αναφέρει ότι τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα έχουν μείνει χωρίς ναυσιπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά και την Κρήτη (η πρόσβαση στα δύο νησιά γίνεται μόνο μέσω Γυθείου), αφού το μόνο πλοίο που έκανε δρομολόγια τα σταμάτησε, επειδή καθυστερούν οι οφειλόμενες επιδοτήσεις για τις άγονες γραμμές. «Η πατρίδα μας κινδυνεύει σοβαρά. Ενας άλλος φοβερός πόλεμος -ο οικονομικός- την βομβαρδίζει καθημερινά. Σπεύσατε», ανέφερε ο ιεράρχης.

    «Αδικη η επίθεση»

    Ο κ. Αμβρόσιος στο ιστολόγιό του έγραψε πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι προδότης, είναι όμως αδρανής. «Και βεβαίως ήταν άδικη η επίθεση στον κ. Παπούλια! Αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να παραβλέπει την αγωνία του ελληνικού λαού και να επικυρώνει τις αντισυνταγματικές αποφάσεις της Βουλής των Ελλήνων… Ολα αυτά βαρύνουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας! Δεν είναι προδότης, αδρανής όμως είναι και παραείναι!», αναφέρει ο κ. Αμβρόσιος. Στο στόχαστρο του κ. Αμβρόσιου είναι και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, καθώς όπως λέει ουσιαστικός πρωθυπουργός είναι ο κ. Χορστ Ράιχενμπαχ, επικεφαλής της ομάδας δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

  5. Ο/Η Νίκος Δ. λέει:

    Ο τύπος είναι κλασικός τυχοδιώκτης της περίφημης σχολής Λαλιώτη. Οι παλαιοπασόκοι τρίβουν την κοιλιά τους και οι σαμαρικοί δεν ξέρουν από πού τους ήρθε η κεραμίδα. Το κακό είναι ότι όσοι βρισκόμαστε έξω από τα κέντρα εξουσίας δεν μας έμεινε τίποτε άλλο από το να πιάνουμε το κεφάλι μας με απόγνωση.

  6. Ο/Η eklag λέει:

    Πραγματικά είναι άξιο απορίας να τορπιλίζει τις προσπάθειες του τόσο απλά!
    Σύντομα θα αντιληφθούμε το σκεπτικό του,
    γιατί της Δεξιάς π.χ. το γνωρίζουμε
    (όχι έξοδο από ευρώ αλλά εμείς να διαχειριστούμε την υποτέλεια),
    της Αριστεράς πάλι θα το γνωρίζαμε αν…υπήρχε!

  7. Ο/Η stelios λέει:

    Κύριε Ροΐδη, με εντυπωσιάζετε. Σας παρακολουθώ χρόνια χωρίς να έχω σχολιάσει ποτέ.
    Θεωρείτε, λοιπόν, ότι ο λαός δεν είναι ικανός να αποφασίσει σε ένα δημοψήφισμα, αλλά είναι ικανός να αποφασίσει ποιοι θα αποφασίσουν για αυτόν;

    • Ο/Η Po λέει:

      όταν αγαπητέ έχεις ήδη, εδώ και 2 χρόνια έχεις νομοθετικά τακτοποιήσει όλα τα κοινωνικά ζητήματα (εργασιακα κλπ, τα αναφέρω στο ποστ) χωρίς ποτέ να ζητήσεις λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να προετοιμάσεις τον ερχομό μιας (πολύπλοκης) Δανειακής σύμβασης, όπως η τελευταία με το κούρεμα, για ποιο ακριβώς πράγμα ζητάς τη γνώμη του «λαού».

      Το αν είναι «ικανός» – με την ουσιαστική έννοια- ένας λαός να αποφασίσει, είναι μια αφελής ερώτηση που δεν θα την έκανα σε κανέναν σεβόμενος κυρίως τον εαυτό μου.
      Είναι δικαίωμα του λαού να αποφασίζει όταν τον καλούν.
      Όμως. Άλλο Δικαίωμα, κι άλλο Ικανότητα.

      Να ρωτήσετε κοινωνιολόγο και ανθρωπολόγο.

      • Ο/Η stelios λέει:

        Ζητώ συγγνώμη για το αφελές ερώτημα που δεν δείχνει σεβασμό προς τον εαυτό μου (μήπως να ζητήσω συγγνώμη από τον εαυτό μου;)

      • Ο/Η Po λέει:

        δεν ήμουν αγενής, συγγνώμη αν έτσι φάνηκε, θεωρώ ότι «μιλώ» με νοήμονες κάποιου επιπέδου και μιλώ με ειλικρίνεια.
        Για το «αυτονόητο» ζήτημα της Ικανότητας ενός λαού έχει χυθεί πολύ μελάνι, η βιβλιογραφία είναι ατέλειωτη, νέες μελέτες συνεχίζουν να βλέπουν το φως.

        Αν τώρα το σπουδαίο αυτό ζήτημα, έχει ευτελισθεί από τους πολιτικούς, που το επικαλούνται κάθε τόσο χαϊδεύοντας ψηφοφόρους, δεν φταίει η επιστήμη της κοινωνιολογίας και της ανθρωπολογίας κ.α.

        Ειλικρινά ζητώ συγγνώμη αν σας έθιξα.

    • Ο/Η Σταύρος λέει:

      stelios, συμφωνώ ότι ο λαός είναι σε θέση να αποφασίσει. Το δείχνει και η τελευταία του απόφαση, όταν έφερε το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία με άνετη πλειοψηφία. Ή μήπως κάνω λάθος

      • Ο/Η stelios λέει:

        Το αποτέλεσμα των εκλογών δείχνει κατά τη γνώμη μου ότι η διαδικασία αυτή δεν μπορεί να εκφράσει την πραγματική βούληση του λαού – η οποία για αυτόν τον λόγο δε συγκροτείται κιόλας.
        Για να δώσω ένα ακραίο παράδειγμα, το αφεντικό μου μπορεί να ζητήσει τη γνώμη μου για ένα ζήτημα της δουλειάς. Η απάντηση που θα του δώσω δεν έχει καμία σχέση με την πραγματική μου βούληση όσον αφορά τη δουλειά μου. Αλλά η πραγματική μου βούληση δεν έχει χώρο έκφρασης στο πλαίσιο συνεργασίας μας.

  8. Ο/Η E.M. λέει:

    Mάλλον θα πρέπει να συμπερανω ότι ο ΓΑΠ αποφάσισε να πολιτευτεί και να καταστρέψει οικονομικά όλους τους ‘Ελληνες, πασόκους και μη. Με το δημοψήφισμα όμως όλα λύνονται, θα ψηφίσουμε όχι στο ευρώ, ίσως όχι και στην Ε.Ε. και βέβαια όχι στη δανειακή σύμβαση.

  9. Ο/Η eklag λέει:

    Ε.Μ.,
    »θα ψηφίσουμε…»:
    έχετε κληρονομικό χάρισμα ή απλώς εκφράζετε
    δικούς σας ευσεβείς πόθους;
    with all do respect!

  10. Ο/Η Emm Tomadakis λέει:

    Αν και απεχθάνομαι την συνωμοσιολογία, η συμπεριφορά του, αν δεν είναι ψυχοπαθολογική, ενδέχεται να είναι απόρροια δόλου.

  11. Ο/Η undantag λέει:

    Συμφωνώ. Και επιπλήττω εμαυτόν που μέχρι τώρα τον θεωρούσα απλά ανόητο. Είναι πιο αμοραλιστής από παππού και πατέρα μαζί.
    Έχει τη δεδηλωμένη. Αν αισθάνεται ότι δεν μπορεί να κυβερνήσει, να φύγει, μπας και σώσει κάποιος άλλος την Ελλάδα (λέμε τώρα).

    Χάσμα ηρωϊκό και πένθιμο στον ΧΑΜΕΝΟ ανθυποπρωθυπουργό της Ελλαδεζίας

  12. Ο/Η Psycho λέει:

    Πολλοί δυστυχώς χρειάζονται γιατρό

  13. Ο/Η Psycho λέει:

    H Mιλένα εγκατέλειψε το καράβι

  14. Ο/Η asxetos λέει:

    Α] μου είναι εξαιρετικά δύσκολο και ψυχοφθόρο να διαβάζω ελληνική ιστορία, και να πω το κρίμα μου, το αποφεύγω… δυστυχώς.

    αλλά σε όλες τις μεγάλες »εθνικές τραγωδίες», και κυρίως στα προεόρτιά τους, έχουμε -εάν δεν σφάλλω- επιδείξει μια συνεπέστατη αυτοκαταστροφική συμπεριφορά, μια καθολική συλλογική παράκρουση, μια απίστευτη(;) ανικανότητα για νηφαλιότητα και λογική αξιολόγηση. δεν έχουμε καν την πολυτέλεια μιας …πλατωνικής ολιγαρχίας που θα αναλάμβανε να πάρει το βάρος της ιστορίας, και της πολιτείας στους ώμους της.

    κι όχι μόνο αυτό. σε τέτοιες στιγμές αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε καν έθνος, είτε με την ομηρική έννοια είτε με τη σύγχρονη, αλλά μια μη-ομάδα συμπτωματικά ομόγλωσσων -και μόνο- η οποία εμφορείται αποκλειστικά από τους νόμους και τις λογικές της φατρίας στον στενότερο ορισμό της.

    τα βιβλιαράκια »ιστορίας» μας μπουκώνουν απ΄ τα μικράτα μας πώς διώχνουμε, μάλιστα με περισσή ανδρεία κι αυτοθυσία και συνοχή, τον εχθρό που εισβάλλει από έξω, αλλά τα ίδια αυτά βιβλιαράκια δεν βγάζουν άχνα στην επαναλαμβανόμενη ανικανότητά μας να διώξουμε τον εχθρό που κινείται και δρα από μέσα.

    δεν μιλώ καν, είναι κωμικοτραγικό πλέον, για την ανύπαρκτη πανεπιστημιακή ιστορικό-ανθρωπολογικό-ψυχαναλυτική έρευνα τί είναι και πώς γεννιέται και αναγεννιέται, πώς μεταλλάσσεται, πώς επιβιώνει ο »εσωτερικός εχθρός», σαν μεταστατικός καρκίνος, παρών εκεί πάντα, μέχρι να πιάσει την ευκαιρία και μας κατσικωθεί ο εκάστοτε »εξωτερικός βάρβαρος» και μόνο τότε, σιγά σιγά κι αφού περάσουν δεκαετίες ή και αιώνες ακόμη, να πάρουμε την απόφαση να ξανα-ξεβολευτούμε – για κάποιο »λόγο» ή κάποιο »αγαθό» που ομολογώ πως μου διαφεύγει.

    Β] ο μεσιέ βενιζέλος, κατά το ήμισυ εθνοσωτήρας, κατά το υπόλοιπο εθνοπροδότης, διαλέχτε, είπε πει κάποτε ότι το κράτος θα σκοτώσει το έθνος. κι αν η »λύση» είναι ακριβώς μια αντίστροφη ανάγνωση; να γίνει επιτέλους το έθνος …άκρατον, γιατί έτσι πορεύεται καλύτερα στο κόσμο;

    με συγχωρείτε για τις ασυναρτησίες αυτές, δεν τις έχω ακόμη ξεκαθαρίσει ούτε βάλει σε μια σειρά, ακόμη περισσότερο δεν τις έχω προχωρήσει στις συνέπειες και τις προεκτάσεις τους, αλλά τις έχω εδώ και κάμποσο καιρό να μου χαλάν τον ύπνο…

  15. Ο/Η papoylis λέει:

    Ρο

    ..φαντάζομαι ότι τελικά ούτε και στο δημοψήφισμα θα φτάσουμε , είτε γιατί δεν θα υπάρχουν τα λεφτά , είτε γιατί σύντομα η κυβέρνηση των γιωργάπηδων θα έχει καταρρεύσει από μόνη της. πρώτο ορόσημο η Παρασκευή…. 😉

  16. Ο/Η dtango λέει:

    Στην σκακιέρα πάντως είναι λάθος να κρίνει κανείς μια κίνηση όταν δεν μπορεί να μαντέψει την συνέχεια, πόσο μάλλον στο πόκερ που δεν βλέπει και τα πιόνια!!

  17. Ο/Η Μάνια η μέλισσα λέει:

    Ο ΓΑΠ θέλει να κλείσει την Ε

    Η «Ε», οι τράπεζες και το μέλλον των εργαζομένων

    ΧΘΕΣ, 1η Νοεμβρίου 2011, ο πρόεδρος της ALPHA ΒΑΝΚ, Ι. Κωστόπουλος, γνωστοποίησε τηλεφωνικά στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου ότι η τράπεζα δεν θα χορηγήσει στην «Ελευθεροτυπία» το εγκεκριμένο -από τον Σεπτέμβριο- δάνειο, ύψους 8 εκατ. ευρώ.
    Η Νομική Υπηρεσία της ALPHA ΒΑΝΚ, όντας εκ των πραγμάτων ανώτερη του κ. Ι. Κωστόπουλου, αλλά και της Επιτροπής Χορηγήσεων, γνωμοδότησε αρνητικά για το δάνειο.

    Ολα αυτά συνέβησαν ενώ είχαν ήδη προωθηθεί προς την τράπεζα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για την πώληση και επαναμίσθωση (sales and lease back) του ιδιόκτητου κτηρίου της εφημερίδας (στη Μίνωος 10-16) και είχαν διενεργηθεί οι σχετικοί έλεγχοι από την πλευρά της τράπεζας.

    Οι ακριβείς λόγοι της αρνητικής εισήγησης για το δάνειο δεν έγιναν γνωστοί, καθώς ο κ. Κωστόπουλος έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου.

    Χθες επίσης, τελείως συμπτωματικά, άλλη μία τράπεζα -η Πειραιώς- ενημέρωσε το γενικό διευθυντή της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», κ. Α. Πολυκανδριώτη, ότι κρατά στο σύνολό τους μπλοκαρισμένα τα έσοδα της «Ελευθεροτυπίας» από τις πωλήσεις φύλλων, μέσω του πρακτορείου «Αργος». Η ίδια η Πειραιώς παραδέχτηκε ότι καλύπτεται από τα μισά.

    Το γεγονός αυτό στοχεύει στον αποκλεισμό της δανειοδότησης της εφημερίδας από την Εθνική Τράπεζα και βλάπτει κυρίως την Πειραιώς.

    Πάνω από 800 εργαζόμενοι σε αναμονή

  18. Ο/Η chretienorthodox λέει:

    Κυριε Ροϊδη,
    Παρακαλω πολυ να μου επιτρεψετε να καταθεσω τη αποψη των ελληνων Ορθοδοξων σχετικα με τη πολιτικη κριση στην Ελλαδα. Επειδη το θεμα ειναι «του Καισαρα» υποστηριζουν τη πολιτικη του χωρις να τη κρινουν, απλα διοτι εχουν τετοια εντολη απο τον Κυριο: «αποδοτε τα του Καισαρος τω Καισαρι».
    Με εκτιμηση και φιλία οπως παντα
    Γεωργιος Θεοδοσιου

  19. Ο/Η Xristos λέει:

    Αν καποιος συμφωνει με το μημονιο και την τελευταια συμφωνια, γιατι το θεωρει ως μονοδρομο, το δημοψηφισμα ειναι μια και δια παντος, η ευκαιρια να απορριψει απο πανω του το χαρακτηρισμο του Γερμανοτσολια, προδοτη και δοσιλογου. Ακομα και οι πιο φανατικοι αποστολοι του μνημονιου (και σιγουρα ολοι στο εξωτερικο) καταλαβαινουν οτι δεν μπορει να εφαρμοστει σε καθεστως (σχεδον) εμφυλιου πολεμου. Στο κατω –κατω, δεν μπορεις να σωσεις καποιον με το ζορι, αν δεν θελει να σωθει!! Συνεπως, ο μονος τροπος να γινουν θυσεις η οτι αλλο απαιτειται ειναι με συναινεση – η καθολου! (Η χουντες μας τελειωσαν!)

    Αν παλι καποιος διαφωνει με το μνημονια, το θεωρει ξεπουλημα της χωρας και διασυρμο, συμφωνια που υποθηκευει το μελλον της Ελλαδας για τα επομενο 30 χρονια, με το δημοψηφισμα μπορει να δηλωσει οτι εκπροσωπει την πλειοψηφια και να δεσμευσει, μιας και διαπαντος, αυτη και τις επομενες κυβερνησεις (συμμαχιας ή ότι αλλο) οτι δεν θα το εφαρμοσουν. Του δινεται η ευκαιρια , δημοκρατικα και συνταγματικα, να εκφρασει την θεληση του και να σταματησει μια πορεια καταστοροφης δικαιωματων και κεκτημενων.

    Αν παλι καποιος θελει να αυξησει τα κουκια του κομματος του, να εξασφαλισει πρασινη καρτα για νεους βουλευτες, νεα ρουσφετια, νεες επιδοτησεις και δεν του καιγεται καρφι για (πραγματικη) πολιτικη , αλλα μονο για την καρεκλα, το δημοωηφισμα ειναι εξαιρετικα ενοχλητικο- φερνει στο κεντρο της συζητησης την πολιτικη – και (ακουσον – ακουσον) ακομα χειροτερο, φερνει την αμεση δημοκρατια. Δεν πρεπει με τιποτα να επιτραπει! Ο λαος μπορει να αποφασισει ποιοι θα τον κυβερνουν, αλλα οι αποφασεις ειναι για τους ειδικους!

    • Ο/Η Παλαβάνος λέει:

      ο Τσίπρας δεν λύσαγε για άμεση Δημοκρατία;
      το μόνο που τον νοιάζει είναι τα προνόμια του και να μπορεί η γυναίκα του να γεννά σε ακριβά μαιευτήρια δήθεν για λόγους ασφαλείας σε μονόκλινο το πουλάκι μου, μάλον τσάμπα τιμής ένεκεν, γιατί τι ποσόν έδωσε απέφυγε να πει.
      http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=332943

      Διέψευσε χθες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας τις φήμες ότι πλήρωσε 14.000 ευρώ σε ιδιωτικό μαιευτήριο για τη νοσηλεία της συντρόφου του που γέννησε με καισαρική τον γιο τους, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Η πληροφορία που διακινήθηκε σε έντυπα και blogs «πόρρωαπέχει από την πραγματικότητα» επεσήμανε σε επίσημη ανακοίνωση, στην οποία πάντως ούτε αμφισβήτησε το ότι η σύντροφός του διέμεινε σε πολυτελή σουίτα του 8ου ορόφου της ιδιωτικής μαιευτικής κλινικής ούτε έδωσε στη δημοσιότητα το ποσό που κατέβαλε. Οπως έλεγαν συνεργάτες του, η σύντροφός του επρόκειτο να νοσηλευθεί σε τρίκλινο δωμάτιο, αλλά το μαιευτήριο, πέρα από τη διάθεση να προσφέρει ό,τι καλύτερο στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας για τις άλλες νοσηλευόμενες, εξαιτίας του ότι είναι επώνυμος και μάλιστα επικεφαλής κοινοβουλευτικού κόμματος.

      Χρειάστηκε να περάσουν τέσσερις ημέρες από τότε που ξεκίνησε η είδηση για το υψηλό κόστος της γέννας για να προβεί σε διάψευση, αλλά ο κ. Τσίπρας ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από τα σχόλια περί υψηλού ποσού δαπανών που είναι απρόσιτο για τον μέσο εργαζόμενο την ψήφο του οποίου ζητεί ως επικεφαλής κόμματος της Αριστεράς. Το κόστος νοσηλίων της γέννας που επιβάρυνε το ζευγάρι αφορά τρίκλινο δωμάτιο, σημείωναν από το γραφείο του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.