ΓΑΠ, για Νόμπελ Υποκρισίας

Το ταλέντο πρέπει να αναγνωρίζεται

Ο ευλαβής Πρωθυπουργός της Νοτίου Δανιμαρκίας και η Υπουργός του Υπουργείου “Δια βίου προσευχής”

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Αντιγράφω από το ρεπορτάζ της Βουλής του http://www.tvxs.gr
«O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλωσόρισε τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου «στη χώρα των διεφθαρμένων και της διαφθοράς» και επεσήμανε πως αντί η κυβέρνηση να αναζητά τους διεφθαρμένους σε εκείνους «που πιάνουν το κράτος πελάτη» τους αναζητά στους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ. Ο χαρακτηρισμός αυτός του κ.Τσίπρα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ο οποίος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει. Ο κ.Τσίπρας δήλωσε απευθυνόμενος στον πρόεδρο πως «δεν είναι ο ρόλος σας να λογοκρίνετε τους βουλευτές», με τον κ.Πετσάλνικο να ανταπαντά πως «είναι δικαίωμα μου να διαφωνώ, πρώτη φορά ακούω τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς από αρχηγό κόμματος στο Κοινοβούλιο». Ο πρωθυπουργός παίρνοντας τον λόγο στην συνέχεια στήριξε την άποψη του Φιλ. Πετσάλνικου,επισημαίνοντας πως είναι απαράδεκτο εντός της Βουλής, του «δημοκρατικού αυτού ναού», ο πρόεδρος της Βουλής να αναγκάζεται να υπερασπιστεί το Κοινοβούλιο. Επίσης, κατήγγειλε το γεγονός πως το κόμμα του κ. Τσίπρα υιοθετεί και αναπαράγει τις χειρότερες ρατσιστικές αντιλήψεις δημοσιογράφων και πως ο ίδιος με τις δηλώσεις και τις κινήσεις του διασύρει τη χώρα. Ο κ.Παπανδρέου δήλωσε πως «θέλουμε φως και διαφάνεια παντού» και πως «δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο τόσο διαφανής όσο η Ελλάδα, όταν όλες οι υπογραφές των δημοσίων υπαλλήλων που διαχειρίζονται επίμαχα θέματα, οικονομικής φύσης, προβάλλονται στο διαδίκτυο»»

Αντιπαρέρχομαι τις αρλούμπες του πρωθυπουργού για “δημοκρατικό ναό” (ήθελε να πει το κλασσικό “Ναός της Δημοκρατίας”) και το απίστευτο πρωθυπουργικό θράσος : “δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο τόσο διαφανής όσο η Ελλάδα” για να πω πως ασφαλώς και η χώρα μας είναι διεφθαρμένη, ασφαλώς και αυτό είναι πασίγνωστο, ασφαλώς και είναι καλό να ομολογείται, ΑΛΛΑ όχι καταγγελτικά από τους πολιτικά υπεύθυνους της διαφθοράς, από τους υπεύθυνους για την ατιμωρησία της διαφθοράς.

Θέλω να ρωτήσω μερικά πραγματάκια τον (“Έλληνα Στοχαστή”+”Βραβείο Ειλικρίνειας”+στα λόγια κατεδαφιστή των αυθαίρετων της παραλίας) πρωθυπουργό, τα οποία, για λόγους που εκείνος ξέρει, δεν θα τον ρωτήσει ποτέ ο κ. Τσίπρας στη Βουλή:

1. Πότε θα δικαστούν οι κ.κ. Τσουκάτος και Μαντέλλης;

2. Πότε θα διευκρινιστεί το Πόθεν Έσχες του κ. Τσοχατζόπουλου το οποίο έχει καταγγελθεί από το 2004;

3. Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν έχει μηνύσει τον κ. Τσουκάτο για συκοφαντική δυσφήμηση;

4. Γιατί δεν έχει δικαστεί ούτε ένας για τις υποθέσεις Siemens, Βατοπεδίου, φοροδιαφυγής, προμήθειες Νοσοκομείων, κλπ;

5. Γιατί δεν διακόπτεται το αδιαφανές καθεστώς των ανεξέλεγκτων Μυστικών Κονδυλίων του Υπ.Εξ τα οποία κανείς δεν μας διαβεβαιώνει πως θα τα διαχειρίζονται πάντα εντιμότατοι πολιτικοί σαν τους κ.κ. ΓΑΠ και Σαμαρά;

6. Πότε θα φορολογηθεί ουσιαστικά, η φοροκλέφτρα και σκανδαλοποιός Εκκλησία;

7. Πότε θα πάψει η Ελλάδα να χρηματοδοτεί τη Δύση με τους παρανοϊκούς εξοπλισμούς της;

8. Πότε θα δοθούν διευκρινίσεις για τη θαμμένη υπόθεση του αρχιεπισκοπικού Βοιωτοπεδίου;

9. Πότε θα επιστραφούν στο κράτος τα κλεμμένα εκατομμύρια της αμαρτωλής εκκλησιαστικής “Αλληλεγγύης”, η οποία μετονομάστηκε σε σεμνή τελετή παρουσία του ΓΑΠ και συγχωρήθηκε και η κλεμμένη από την Αρχιεπισκοπή περιουσία του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων το οποίο δέχθηκε το 2006 τους κληρικούς χωρίς να πάρει και την περιουσία του ταμείου τους;

10. Σε ποιό στάδιο βρίσκεται η διερεύνηση των φερόμενων ως αρχιεπισκοπικών σκανδάλων της Βουλιαγμένης και της Σιβιτανιδείου;

11. Πότε θα ολοκληρωθούν οι δίκες του ιερού παραδικαστικού κυκλώματος που αποκαλύφθηκε το 2005;

12. Πότε ο εντιμότατος πρωθυπουργικός φίλος κ. Τρεπεκλής θα δώσει τον οβολόν του υπέρ του Εθνικού Ταμείου Σωτηρίας του κ.Κ.Παπούλια, από τη νόμιμη και ηθική προμήθεια των 6,5 εκατ.ευρώ για το άχρηστο C4I;

Σχετικές υπενθυμίσεις:
Α:
ΤΟ ΒΗΜΑ-29.6.2008: “Γ.Τρεπεκλής Οι οικογενειακές σχέσεις με το Καστρί και οι μπίζνες με τους Αμερικανούς…….”.

Β:
ΤΟ ΕΘΝΟΣ-1.7.2008: “ «Πολιτικές διασυνδέσεις προσέφερε ο Τρεπεκλής». Σε 2 επισκέψεις στο υπ. Εξωτερικών επί Γ. Παπανδρέου του εκπροσώπου της SAIC αναφέρθηκε ο Π. Πέζας που εκπροσωπούσε την αντίπαλη εταιρεία. Χ. Τρικούπη: Δεν έγιναν ποτέ...”.

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Διακρίσεις (κάθε είδους), κοινωνία/πολιτική. Bookmark the permalink.

14 Responses to ΓΑΠ, για Νόμπελ Υποκρισίας

  1. Ο/Η Χ.Ξ.Ψ. Αττική λέει:

    Πέστα Χρυσόστομε

  2. Ο/Η Χρηστος Κ. λέει:

    Απο ενα κειμενο της Ντινας Τζουβαλα, «…Αν σε κάποιο σημείο οι αντιφάσεις φτάνουν να γίνονται διασκεδαστικές, αυτό το σημείο είναι σίγουρα η αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αρνήθηκε ότι έκανε ποτέ τις δηλώσεις περί χώρας διεφθαρμένων κ.λπ, κατηγορώντας τον Α. Τσίπρα για αναπαραγωγή ρατσιστικών στερεότυπων (!) που τόσο καιρό «εκτρέφει» ο διεθνής Τύπος. Διασκεδαστικές, γιατί σε ρεπορτάζ ορισμένων δελτίων, οι επίμαχες δηλώσεις του κ. Παπανδρέου προβλήθηκαν ακριβώς πριν από το στιγμιότυπο της διάψευσής τους…»
    Ολο το κειμενο εδω http://rnbnet.gr/details.php?id=174.
    Μιλαμε για ογκολιθο υποκρισιας και τσαρλατανισμου.

  3. Παράθεμα: Tweets that mention ΓΑΠ, για Νόμπελ Υποκρισίας « Ροΐδη Εμμονές -- Topsy.com

  4. Ο/Η Sky λέει:

    Μα …όταν ξεχρεώσουμε τη χώρα θα ασχοληθούμε και με όλα αυτά τα δευτερεύοντα. Βιάζεστε αγαπητέ Λασκαράτε και αγνοείτε επιδεικτικά τη κρισιμότητα της σημερινής «κατάστασης».

    Μέχρι τότε κάντε ησυχία γιατί έχουμε δουλειά να κάνουμε (να διδάξουμε σοσιαλισμό ήτοι πως στριμώχνεις τους ένοχους μικρούς για να τα ανακουφίσεις τους αθώους μεγάλους)

  5. Ο/Η Ευάγγελος λέει:

    Είπε ο ποιητής »μή σκιάζεστε στα σκότη, η λεφτεριά, σά φεγγοβόλο αστέρι, της νύχτας το ξημέρωμα θα φέρει». Θέλει όμως ο έλληνας »πολίτης» τη λεφτεριά, άν ξέρει τί σημαίνει !!

  6. Ο/Η katabran λέει:

    και να σκεφτείς αγαπητέ ότι στη λαϊκοδημοκρατική Πολωνία ένα στέλεχος σύρθηκε στα ειδικά δικαστήρια γιατί είπε φωναχτά ότι οι ηγέτες της χώρας ήταν ηλίθιοι!καταδικάστηκε σε πολύχρονη φυλάκιση!όχι για εξύβριση αλλά για αποκάλυψη κρατικού μυστικού…
    όσο για την Δανιμαρκία να σου θυμίσω πως έχει μετατραπεί σε μια τεράστια λαϊκή ανακριτική επιτροπή!ας μη μας απασχολεί λοιπόν το επείγον «δέον γενέσθαι»!
    καλή σας μέρα!

  7. Ο/Η Yiannis Aeras λέει:

    Διαβαστε μια προταση-ψηφου για τις δημοτικες εκλογες Η ΟΠΟΙΑ (ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ http://wp.me/pUPWv-1mY

  8. Ο/Η Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις... λέει:

    http://exastal.blogspot.com/2008/07/blog-post_09.html

    Τι συμβαίνει μ’ αυτόν τον Τρεπεκλή και τους Παπανδρέου;

    Μπερδεμένος με όλη την οικογένεια Παπανδρέου,
    ο Τρεπεκλής;
    Και ο Αντρίκος τον ευχαριστεί θερμά!

    Ο Αντρίκος Παπανδρέου στο βιβλίο του «Εxternality and Ιnstitutions» (έτος εκδόσεως:1998) ευχαριστεί θερμά όσους «συνέβαλαν στις προσπάθειές του με διάφορους τρόπους». Μεταξύ αυτών και τον γνωστό και μη εξαιρετέο George Trepeklis, αυτόν που εκπροσωπούσε την SAIC και ελάμβανε τεράστιες αμοιβές για την προσφορά του στην εταιρεία και για την πώληση του C4I στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

    Τι είδους βοήθεια παρείχε άραγε στον Αντρίκο ο George ή μήπως ισχύει η παροιμία : «Εμείς οι τρεις οι φίλοι που τρώμε το σταφύλι!»

    Η οικογένεια Παπανδρέου πρέπει να μας διευκρινίσει τα όρια των «φιλικών» σχέσεων μεταξύ αυτών και του Τρεπεκλή, εκτός και αν θεωρούν ότι βρίσκονται στο απυρόβλητο και όποιος ζητά εξηγήσεις είναι απλά κακοήθης ή να πάει να ζητήσει εξεταστική επιτροπή, όπως ζητάει για τα πάντα τελευταία ο Γιώργος Παπανδρέου! Ή μήπως νομίζει ότι απλά «ξεχείλισε το ποτήρι, ας γυρίσουμε σελίδα»!!!

    Επίσης αν ξέρουν να μας ενημερώσουν πως γίνεται και τι ακριβώς έκανε ο Τρεπεκλής και αμείβονταν με μυθικά και προκλητικά ποσά, σε εκατομμύρια € για τις υπηρεσίες που παρείχε στην SAIC!!!

    «Πολιτικές διασυνδέσεις προσέφερε ο Τρεπεκλής»

    «Φωτιές»… βγάζει η αστρονομική αμοιβή των 6,5 εκατ. ευρώ που έλαβε από το ελληνικό Δημόσιο ο εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας SAIC, επιχειρηματίας Γιώργος Τρεπεκλής

    Τρεπεκλής, ο φίλος του Γιώργου, που “εκπροσωπούσε” την SAIC

    Γιώργος Τρεπεκλής : Ενας φίλος ήλθε απόψε από τα παλιά

    O φίλος του ΓΑΠ, ο φυγόστρατος κ.Τρεπεκλής στην υπόθεση Siemens.

    Γ. ΤΡΕΠΕΚΛΗΣ:Ο άνθρωπος που πήρε 6,5 εκατομμύρια ευρώ αμοιβή από τη SAIC

  9. Ο/Η Καθηγητής λέει:

    Ρωτάς για τον πρόεδρο Ιερώνυμο και τα λεφτά της Σιβιτανιδείου που πήγαν σε προσλήψεις ημετέρων αντί να πάνε στα Ταμεία;
    Είδηση που θάφτηκε πολύ πολύ βαθιά από τοπν Τύπο ειδικά τον αριστερό που κάνει πλάτες στον Τζερώνυμο.
    Τι να ρωτήσει ο Τσίπρας, πλάκα μας κάνεις αφού τα κάνανε πλακάκια στον ΣΥΝ με τον αρχιεπίσκοπο

    Η υπουργός τον στηρίζει
    Iδού, φετεινή φωτογραφία και είδηση

    Αγιασμός στη Σιβιτανίδειο Σχολή
    Η Υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, στην Σιβιτανίδειο Σχολή στην Καλλιθέα, στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο
    Αγιασμός στη Σιβιτανίδειο Σχολή

    Τυχαίο;
    Δεν νομίζω

  10. Ο/Η Πράσινη Ανάπτυξη-Εφραίμ λέει:

    Αστακός και χαβιάρι, συγγενείς, επικοινωνιολόγοι και φίλοι, Εφραίμ και περιβάλλον

    Ω πόσο λατρεύω την πράσινη ανάπτυξη

    ΑΥΓΗ

    Κάποιοι θα τρώνε αστακούς από τον Αστακό

    Επένδυση με καρκινογόνο αέριο

    Γ. Παπανδρέου: Αν υπάρχει πρόβλημα, θα σταματήσει

    «Αν υπάρξει η οποιαδήποτε υποψία ότι μπορεί να δημιουργηθεί πρόβλημα στο περιβάλλον, πρώτος εγώ θα το σταματήσω», απάντησε ο Γ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι ο έλεγχος επικινδυνότητας έχει ανατεθεί στον ανεξάρτητο νορβηγικό νηογνώμονα «Norske Veritas», και ότι όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες διαθέτουν μεγάλες εγκαταστάσεις αποθήκευσης LPG.

    Όσον αφορά την εμπλοκή του επικοινωνιολόγου Γ. Σεφερτζή, που ήταν συνεργάτης του, είπε απλώς ότι «όλοι μας έχουμε και φίλους και συγγενείς. Κανένας όμως, για μένα, δεν είναι ούτε φίλος, ούτε συγγενής, μπροστά στο δημόσιο συμφέρον».

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=574739

    ΤΟ ΒΗΜΑ

    Υψηλοί ήταν οι τόνοι και για το έργο στον Αστακό, καθώς ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί το fast truck «για να προχωρήσει παρακάμπτοντας περιβαλλοντικές μελέτες,το υπουργείο Περιβάλλοντος, τους νόμους, το Συμβούλιο της Επικρατείας και το Σύνταγμα», ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει «ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος σε αυτή την υπόθεση του επικοινωνιολόγου σας παλιότερα, του κ. Σεφερτζή », και ζήτησε διευκρινίσεις και «για την εταιρεία Rosebud με εκπρόσωπό της τον κ. Αντωνιάδη Σπορίδη και αν εταίρος της είναι η εταιρεία Rassadel του κ. Εφραίμ από το Βατοπαίδι» .

    Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=46&ct=60&artid=319373&dt=16/10/2010#ixzz12iAwjytR

  11. Παράθεμα: ΓΑΠ, για Νόμπελ Υποκρισίας | The Net War

  12. Ο/Η Σλαβομακεδόνας λέει:

    http://rnbnet.gr/details.php?id=174

    ….

    Υπό το πρίσμα αυτό, η «ιερά οργή» που κατέλαβε τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο εναντίον του Α. Τσίπρα, διότι ο τελευταίος μετέφερε αυτολεξεί στην κοινοβουλευτική συζήτηση για τον Αστακό τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού για «χώρα διεφθαρμένων» και «Κοινοβούλιο της διαφθοράς», είναι κατανοητή.

    Η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής ήταν ακαριαία, καθώς «τέτοιες εκφράσεις πρώτη φορά ακούγονται στη Βουλή». Προφανώς, στον κύριο Πετσάλνικο είχαν διαφύγει τα σχόλια του πιο πολιτισμένου κ. Άδωνη Γεωργιάδη, που πριν από μερικές ημέρες είχε χαρακτηρίσει «μουρλούς» την υποψήφια δήμαρχο Αθηναίων Ελένη Πορτάλιου και τους δικαιωμένους (!) από το ΣΤΕ προσφυγέντες κατά του Μall στο Βοτανικό. Η ευαισθησία του κυρίου Πετσάλνικου σταματάει εκεί που ξεκινάνε οι κοινωνικοί αγώνες, που όπως μάθαμε προσφάτως, «ντροπιάζουν τη χώρα».

    Σε ένα πιο αφαιρετικό όμως επίπεδο, το ενδιαφέρον στη συμπεριφορά του Προέδρου της Βουλής είναι η ευκολία με την οποία «ξέχασε» τον «ουδέτερο» και «οργανωτικό» του ρόλο, όταν ένιωσε ότι κινδυνεύει να εκτεθεί η πολιτική και η ρητορεία του κόμματος του. Και ίσως αυτό να είναι ένα χρήσιμο παράδειγμα για το πώς ο κυρίαρχος λόγος σπεύδει να εγκαταλείψει κάθε πρόσχημα «ουδετερότητας» και «αμεροληψίας» των θεσμών και των οργάνων του κράτους που επιτάσσει η φιλελεύθερη ρητορεία, όταν η αναπαραγωγή της κυριαρχίας του δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση.
    …..

  13. Ο/Η Γιωργος λέει:

    Μπορειτε να μου περιγραψετε πως φανταζεστε την χωρα μας συμφωνα με τα δικα σας ιδεωδη?

    • Ο/Η Po λέει:

      Γιώργος…
      Ξεχνάτε ότι: Εμείς κάνουμε τις ερωτήσεις στον κ. Γεώργιο του Ανδρέα Παπανδρέου, δηλαδή τον συνονόματό σας…
      Τα ιδεώδη τα δικά μας δεν είναι σημαντικά για την χώρα, δεν επηρεάζουν τις τύχες κανενός, δεν έχουν την δυνατότητα να στείλουν κανέναν στην ανέχεια, στην ανεργία και σε άλλα προσφερόμενα λαϊκά προνόμια που προσφέρει αφειδώς ο… σοσιαλιστής πρωθυπουργού μας.

      κ α τ α λ ά β α τ ε ;

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.