Παρέμβασις της Αιωνίου Ελλάδος υπέρ θρησκευτικών συμβόλων εις Ε.Ε.

ΓΑΠ ο ομολογητής της Ορθοδοξίας

“Κύριε, σαν ήρθεν η βραδιά, σου λέω την προσευχή μου
.
‘Αλλη ψυχή δεν έβλαψα στον κόσμο απ’ τη δική μου
.
Εκείνοι που με πλήγωσαν ήταν αγαπημένοι
.
Την πίκρα μου τη βάσταξα. Μου δίνεις και την ξένη.
………………….
Τώρα δεν έχω τίποτα να διώξω ή να κρατήσω
.
Δεν περιμένω ανταμοιβή. Πολύ’ ναι τέτοια ελπίδα
.
Σ’ ευχαριστώ για του ΔΝΤ τη στοργική φροντίδα”

Ζαχαρία Παπαντωνίου “Η προσευχή του ταπεινού” .
(Διασκευή ΓΑΠ του Έλληνος Στοχαστού-προέδρου της Σ.Δ.).

ΕΝΩΣΗ ΟΥΜΑΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
30 Ιουνίου 2010

Συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – χριστιανοδημοκρατών υπέρ θρησκευτικών σύμβολων!
Η Ένωση Ουμανιστών Ελλάδας (ΕΝΩ.ΟΥΜ.Ε.) γνωστοποιεί πως, στο Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση Lautsi κατά Ιταλίας για την απομάκρυνση των θρησκευτικών συμβόλων από τα σχολεία, έκαναν κοινή παρέμβαση υπέρ της Ιταλίας η Ελλάδα (που έχει σοσιαλιστική κυβέρνηση), η Κύπρος (που έχει κομμουνιστή πρόεδρο) και οκτώ χώρες που κυβερνώνται από χριστιανοδημοκρατικές ή συναφείς κυβερνήσεις (Άγιος Μαρίνος, Αρμενία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Μάλτα, Μονακό, Ρουμανία και Ρωσία…..”

….

Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος

Κύριε Ροΐδη,
Έχοντας ζαλιστεί από την απίστευτη ταχύτητα με την οποία το ΠΑΣΟΚ αλλάζει θέση για το θέμα του Χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας με τη γνωστή του σταθερότητα και φιλαλήθεια την οποία συχνάκις ενεπιστεύθη και επιβράβευσεν ο ελληνικός λαός, θα ήθελα να με ενημερώσετε τι πιστεύει δια την φετεινήν θερινήν σαιζόν. Χωρισμόν, “διακριτούς ρόλους”, συμπόρευσιν ή άλλο τι. Εις το μεταξύ σας παραπέμπω εις άρθρον του έγκριτου Συνταγματολόγου και Άρχοντος Μεγάλου Λογοκριτού (Έκθεσις Outlook) της Ι. Συνόδου κ. Ευ.Βενιζέλου, δημοσιευθέν ενώ εμαίνοντο αι αποκαλύψεις δια τα ροζ και λοιπά ιερά σκάνδαλα της αυλής του μακαριστού σήμερον Χουντόδουλου. Το ΠΑΣΟΚ τότε ενεδύθη προσωρινώς μοδέλον χωρισμού και ο Συνταγματολόγος μας και τότε Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ξεθαρρεμένος από το στριπ τιζ που υφίστατο ο ξεβράκωτος Αρχιεπίσκοπος, έφτυσε εκεί που έγλυφε κι εκεί που θα ξαναέγλυφε και διεβεβαίωνε και πλειοδοτούσε από τας στήλας της εφημερίδος του Μεγάλου Άρχοντος της Ορθοδοξίας ελλογιμότατου πανεπιστημιακού κ. Στ.Ψυχάρη:

Ο χωρισμός δεν προσκρούει στο Σύνταγμα

Λίγο αργότερα το κόμμα του σήκωσε Αντάρτικο και οι βουλευτές του δεν εγέρθηκαν όταν η Σύνοδος φορτωμένη με τα φτερά και τα πούπουλα των πρόσφατων Αποκαλύψεων σε βάρος της, εισήρχετο εις το Κοινοβούλιον για την ορκομωσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτά τότε. Παρακαλώ να γίνει αντιπαραβολή εκείνων των επαναστατικών συμβάντων με την πρόσφατη εγκύκλιον Άννης Διαμαντοπούλου της δια Χριστόν Σαλής-Υπουργού Δια βίου Προσευχής περί αναγραφής του θρησκεύματος εις τα σχολικά απολυτήρια.

Αθάνατον ΠΑΣΟΚ

Αθάνατη πτωχή πλην τιμία Ελλάς!

Παραδίδεις πάντα εις την Οικουμένην μαθήματα Σοφίας και Αρετής!

This entry was posted in Ασμοδαίος, Γράμμα από το Ληξούρι, Ελευθερία Λόγου/Έκφρασης. Bookmark the permalink.

14 Responses to Παρέμβασις της Αιωνίου Ελλάδος υπέρ θρησκευτικών συμβόλων εις Ε.Ε.

  1. Ο/Η Φιλίστωρ λέει:

    ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ: Οποιος δεν με σέβεται, βαδίζει στην καταστροφή

    Εγώ ειμί ο θεσμός

    Του ΘΩΜΑ ΤΣΑΤΣΗ

    Τεστ αντοχής ξεκινά ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος που ύστερα από εφτά χρόνια στο θρόνο των Αθηνών αισθάνθηκε για πρώτη φορά έντονα την αμφισβήτηση στο πρόσωπό του κατά την ορκωμοσία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή. Κάτι που τον ενόχλησε ιδιαίτερα και φάνηκε στο κήρυγμα της Κυριακής, όταν επιτέθηκε σ’ όσους, κατά τον ίδιο, αμφισβητούν τον θεσμό και όχι τον ίδιο.

    Χριστόδουλος: Οι θεσμοί υπάρχουν για να διδάσκουν τις αξίες
    Η αντίδραση του αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου στη στάση των βουλευτών του Συνασπισμού που αποχώρησαν λίγο μετά την είσοδό του στη Βουλή το Σάββατο και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν σηκώθηκαν από τα έδρανά τους όταν μπήκε στην αίθουσα, ήρθε μέσω του λόγου του: «Οποιος δεν σέβεται τους θεσμούς (σ.σ. εννοούσε τον εαυτό του) βαδίζει στην καταστροφή», ήταν το γενικό συμπέρασμα του κ. Χριστόδουλου, που λειτούργησε στην Αγία Μαρίνα Ηλιούπολης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – 15/03/2005

  2. Ο/Η manosgl λέει:

    Εντάξει μην υπερβάλλουμε.
    Υπάρχουν και τα καθυστερημένα (μογγολάκια όπως λέγαμε παλιά, επί εποχών ρατσισμού) που αν δεν δουν συγκεκριμένες και γνώριμες ζωγραφιές πάνω από το κεφάλι τους, δεν μπορούν ούτε να κατουρήσουν.
    Πόσο μάλλον να κυβερνήσουν.
    Τι να κάνουμε. Ζουν ανάμεσα μας.

  3. Ο/Η Άθρησκος λέει:

    Τρέμανε τον Χριστόδουλο.
    Βαράγανε προσοχή μπροστά του.
    Όταν ρεζιλεύτηκε σηκώσανε για λίγο κεφάλι.
    Μόνο για πολύ λίγο.
    Τρέμανε αυτόν τον……….

    Τζίμης Πανούσης: Ο Χριστόδουλος αισθανόταν γυναίκα!

  4. Ο/Η Dr. Στυγιανός Καρπαθαρχίου λέει:

    O ιδεοψυχαναγκαστικός πιστός:

    Έχει ανάγκη από μια αλήθεια απλή, απτή, κατανοητή και συγκεκριμένη την οποία να μπορεί να κατέχει και να ελέγχει.

    Βλέπει καχύποπτα τις απόψεις που δεν συμφωνούν απόλυτα με την ορθόδοξες εκκλησιαστικές θέσεις. Προσάπτει με ευκολία το στίγμα της πλάνης σε ότι διαφοροποιείται από τη διδασκαλία της Εκκλησίας.

    Υποστηρίζει ακραίες απόψεις με απόλυτο τρόπο και φανατική διάθεση.

    Θεωρεί ότι η μελέτη της φιλοσοφίας, της λογοτεχνία, της τέχνης, και των άλλων θρησκειών οδηγούν στην πλάνη.

    Χρειάζεται έτοιμες, γρήγορες και αβασάνιστες λύσεις που να θεμελιώνονται στο γράμμα του νόμου ή στην κοινή λογική.

    Ανάγει όλα τα ζητήματα στη σφαίρα της ορθόδοξης θεολογίας. Είναι πεπεισμένος ότι η ορθόδοξη πνευματικότητα είναι ο μόνος τρόπος για να λυθούν όλα τα ψυχολογικά, κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά προβλήματα.

    Παραμένει προσκολλημένος στο νόμο της Παλαιάς Διαθήκης

    Παραμένει προσκολλημένος στην Εκκλησιαστική παράδοση.

  5. Ο/Η Βολταίρος λέει:

    Βίοι παράλληλοι.
    Σας πληροφορώ πως βάζουν το θρήσκευμα στα απολυτήρια.

    http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=553132

    Ξανά στα απολυτήρια Γυμνασίου η αναγραφή του θρησκεύματος
    Παπαγιάννης Κώστας
    01/07/2010

    Προβληματισμό προκαλεί η συντηρητική αναδίπλωση του υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια γυμνασίου, αφού με έγγραφο που έστειλε στις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Β. Κουλαϊδής, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, θα είναι γνωστό δημοσίως ποιοι απόφοιτοι του γυμνασίου είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ποιοι όχι. Για το ζήτημα κατέθεσε ερώτηση στην υπουργό Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας.

    Αλ. Τσίπρας: «Παράνομη η αναγραφή του θρησκεύματος στους απολυτήριους τίτλους σπουδών»
    Συγκεκριμένα, στο υπ’ αριθμ. πρωτ. Γ2/73735/23-6-2010 έγγραφο που υπογράφει ο Β. Κουλαϊδής, αναφέρεται ότι «με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στη Διεύθυνσή μας, σχετικά με τους απολυτήριους τίτλους Γυμνασίου, σας υπενθυμίζουμε ότι ο τύπος των εν λόγω απολυτηρίων καθορίζεται από την υπʼ αριθμ. 233.1/6/Γ2/2058/1986 (ΦΕΚ 317, Βʼ) Υ.Α. και περιλαμβάνει αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή».

    Δημιουργούνται απορίες γιατί επιλέγεται κάτι τέτοιο αυτήν τη χρονική περίοδο, τη στιγμή που τα απολυτήρια λυκείου διατηρούν τη μη αναγραφή του θρησκεύματος, και κυρίως, γιατί το υπουργείο δεν λαμβάνει υπόψη του τις σχετικές αρνητικές γνωμοδοτήσεις για την αναγραφή του θρησκεύματος από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (απόφαση 77/Α/25-6-2002) και τον Συνήγορο του Πολίτη (πόρισμα 19905.04.2.1/15-11-2004).

  6. Παιδιά, δυστυχώς αποδείχτηκε:
    -ότι ο Σημίτης ήταν εξαιρετικά (αρνητικά) μοιραίος για την Ελλάδα και κατά πολύ χειρότερος του Χριστόδουλου,
    -ότι τα μεγαλύτερα λαμόγια κινήθηκαν πίσω από τη σημαία του αντι-εθνικισμού και
    -ότι το προκάλυμμα για την εκσυγχρονιστική ληστεία υπήρξε ο αντι-κληρικαλισμός.

    Δυστυχέστατα για όλους!!!

  7. Ο/Η parameterλ λέει:

    Σπουδαίος μάνατζερ ο γαπ, ό,τι και να πει κανείς. Κλαπ- κλαπ

  8. Ο/Η Ένας λέει:

    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/news-voices/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B9%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%BD

    Η Athens Voice
    παραπέμπει σε Ροιδη

    Ελλάς Ελλήνων Ιρανών

    Ορθόδοξη εκκλησία και κράτος.

    Ο Δημήτρης Φύσσας προσπαθεί να κατανοήσει τις μέρες του Γιώργου Παπανδρέου

    H σχέση ορθόδοξης εκκλησίας – ελληνικής πολιτείας είναι ένας τομέας στον οποίο η κυβέρνηση Παπανδρέου εμφανίζεται χειρότερη -αν είναι δυνατόν!- και από την κυβέρνηση Καραμανλή.

    Όπως όλοι θυμόμαστε, ο φρέσκος τότε πρωθυπουργός είχε φωνάξει τον ορθόδοξο αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο σε μια από τις πρώτες πανηγυρικές συνεδριάσεις του φρέσκου υπουργικού συμβουλίου (23.12.2009). Πολλοί είχαμε σχολιάσει τότε αρνητικά, μεταξύ των οποίων κι εγώ από εδώ (http ://sfrang2.blogspot.com/2009/12/2009.html ο σύνδεσμος ξένος, γιατί ακόμα δεν έχουν ανέβει όλες οι παλιές μας αναρτήσεις), λέγοντας πόσο λάθος ήταν και εκφράζοντας φόβους ότι ίσως θα υπήρχαν ανάλογες συνέχειες.

    Και -φευ!- υπήρξαν και παραϋπήρξαν ανάλογες συνέχειες. Τα αγήματα στρατιωτών, ναυτών ή σμηνιτών συνεχίζουν να συνοδεύουν διάφορα περιφερόμενα κόκαλα «αγίων σκηνωμάτων» στους κατά τόπους θρησκευτικές γιορτές. Η κρατική ΕΡΤ συνεχίζει να μεταδίδει ορθόδοξες θρησκευτικές τελετές. Ήρθε το Πάσχα, και πολεμικό αεροπλάνο στάλθηκε να παραλάβει το «άγιο φως», που το υποδέχτηκαν με τιμές αρχηγού κράτους. Ήρθαν τα μέτρα του Μνημονίου και η ορθόδοξη εκκλησία έμεινε στο απυρόβλητο, με τις φοροαπαλλαγές της, τις μισθοδοσίες των παπάδων και όλα τα ωραία της.

    Και προχτές, ήρθαν δυο νέες κατακεφαλιές. Πρώτο, τα απολυτήρια των μαθητών. Και δεύτερο, η θρησκευτική ταύτιση με την μπερλουσκονική Ιταλία.

    Συγκεκριμένα, στις 26 Ιουνίου, το υπουργείο Παιδείας της πάλαι ποτέ εκσυγχρονίστριας Άννας Διαμαντοπούλου επιβεβαίωσε, με εγκύκλιό του, ότι το θρήκευμα πρέπει ν΄ αναγράφεται στ΄ απολυτήρια των μαθητών. Είναι αλήθεια ότι ποτέ το στοιχείο αυτό δεν είχε απαλειφθεί επισήμως από τα συγκεκριμένα έγγραφα. Αλλά η μη αναγραφή του ήταν κοινή πρακτική σε πάρα πολλά σχολεία ανά την επικράτεια. Πολλοί διευθυντές σχολείων, στηριγμένοι στις αποφάσεις της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (από το μακρινό 2002, επί Σημίτη) άφηναν, μέχρι πέρυσι, το σχετικό πεδίο ασυμπλήρωτο. Ενώ λοιπόν το μόνο που απόμενε ήταν η και η τυπική κατάργηση (και τίποτα δε θα συνέβαινε, αφού ούτως ή άλλως το πράγμα είχε πάρει το δρόμο του), έρχεται τώρα το παπανδρεϊκό υπουργείο και ξανά μανά επιβεβαιώνει τα ίδια: ότι θα πρέπει το θρήσκευμα του απόφοιτου να είναι στη διάθεση του κάθε εργοδότη, αστυνομικού ή άλλου. Σα να μην έγινε ποτέ η συζήτηση και ο αγώνας για να φύγει το Χ.Ο. τις ταυτότητες. (Βασικές πληροφορίες και σχολιασμός εδώ: https://roides.wordpress.com/2010/06/26/26jun10/).

    Η συνέχεια στο παραπάνω λίνκ της εφημερίδας

  9. Ο/Η Καθηγητής Φυσικός λέει:

    Ε’ ΕΛΜΕ ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗ 1.7.2010

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
    Σχετικά με την εγκύκλιο του ΓΓ του Υπ. Παιδείας… Β. Κουλαιδή

    Το Δ.Σ της Ε’ ΕΛΜΕ καλεί το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις της Αρχής Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα να προβεί στις απαραίτητες τροποποιητικές ρυθμίσεις ώστε να μην αναγράφεται το θρήσκευμα στα απολυτήρια των μαθητών.
    Ειδικά για το θέμα της αναγραφής του θρησκεύματος στους τίτλους σπουδών, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα με Απόφασή της (α.π. 1143Α/2002) τονίζει ότι «προσβάλλει την αρχή της αναγκαιότητας», καθώς «σκοπός της σχετικής επεξεργασίας είναι αποκλειστικά και μόνον η επίσημη βεβαίωση ότι ο κάτοχος του απολυτηρίου περάτωσε επιτυχώς τον αντίστοιχο εκπαιδευτικό κύκλο, επιτυγχάνοντας την σημειούμενη επίδοση (βαθμό) σε καθένα από τα μαθήματα του υποχρεωτικού προγράμματος διδασκαλίας». Αντίθετα, «η αναγραφή του θρησκεύματος του μαθητή σε ξεχωριστό πεδίο επί του τίτλου – αλλά και η καταχώρισή του στο αντίστοιχο αρχείο που τηρεί το σχολείο (αρχείο τίτλων) – υπερβαίνει τον σκοπό της επεξεργασίας και, ως εκ τούτου, δεν είναι νόμιμη», γιατί «το θρήσκευμα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την επίδοση του μαθητή, ούτε με την διαγωγή του, που και αυτή βεβαιώνεται στον τίτλο».
    Είναι αναγκαίο σήμερα να μην επηρεάζεται κανένας θεσμός μέσα στην κοινωνία από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών. Το σχολείο πρέπει να κάνει την αρχή. Ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να γνωρίζει, πόσο μάλλον και να ανακοινώνει δημόσια, τις θρησκευτικές αντιλήψεις των μαθητών του.
    Εξάλλου αυτές δεν αναγράφονται πλέον στην αστυνομική ταυτότητα των μαθητών , έγγραφο απ’ όπου επισήμως μπορεί να λάβει στοιχεία για κάποιο άτομο οποιαδήποτε αρχή.
    Γενικότερα, ιδιαίτερα σήμερα, οι συνθήκες επιβάλλουν το σχολείο να αντιμετωπίζει με σεβασμό τις θρησκευτικές πεποιθήσεις όλων των ανθρώπων και αυτό διασφαλίζεται με την ισότιμη αντιμετώπιση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας σε όλες τις πλευρές της λειτουργίας του, στο σχολικό πρόγραμμα, στις καθημερινές δραστηριότητες στην εν γένει λειτουργία του σχολείου.
    Για το ΔΣ της Ε΄ ΕΛΜΕ
    ο πρόεδρος
    Δημήτρης Παπαθεοδώρου

  10. Ο/Η kanali λέει:

    Συντηρητική αναδίπλωση της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών

    Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

    Συντηρητική αναδίπλωση της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών

  11. Ο/Η laskaratos λέει:

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ

        ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

    http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8895844

    Η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών να δώσει εξηγήσεις, για την αιφνιδιαστική ενέργεια της επίσημης παρέμβασης της Ελλάδας υπέρ της Ιταλίας κατά την πρόσφατη ακροαματική διαδικασία, που έλαβε χώρα στο Τμήμα Ευρείας Σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ), αναφορικά με το θέμα της ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσια σχολεία. Η ενέργεια αυτή έρχεται σε κατάφωρη αντίθεση με παλαιότερες δημόσιες τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Υπουργού Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη στη Βουλή των Ελλήνων και φανερώνει τη συντηρητική αναδίπλωση της ελληνικής κυβέρνησης σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

    Επίσης, η Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ καλεί την υπουργό Παιδείας να ασχοληθεί με το θέμα που έχει προκύψει, τόσο σε σχέση με αιτήματα γονέων για απομάκρυνση θρησκευτικών συμβόλων από τα δημόσια σχολεία, όσο και σε σχέση με την εγκύκλιο που επαναφέρει το ζήτημα της αναγραφής του θρησκεύματος στα απολυτήρια κατά παράβαση της αρχής της θρησκευτικής ουδετερότητας και της προστασίας της θρησκευτικής ελευθερίας.

    4/7/2010

  12. Ο/Η Kαλλίνικος Μαντουβαλίδης λέει:

    11 July 2010
    Ευγενείς συμμαχίες και συνεργασίες

    http://sfrang2.blogspot.com/

    Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ απέστειλε προς τον Πρωθυπουργό σχετικώς προς το θέμα της προσφυγής υπέρ της διατηρήσεως των θρησκευτικών συμβόλων την ακόλουθη επιστολή:

    Πειραιεύς 9 Ιουνίου 2010
    Προς τον

    Εξοχώτατον Πρόεδρον
    Της Ελληνικής Κυβερνήσεως
    Κύριον κ. Γεώργιον Παπανδρέου
    Μέγαρον Μαξίμου
    Εις ΑΘΗΝΑΣ
    «»»»»»»»»»»»»»»»»»
    Εξοχώτατε Κύριε Πρόεδρε,

    Εκ προσώπου της καθ’ ημάς Ι. Μητροπόλεως Πειραιώς, του ευαγούς Κλήρου και του φιλοχρίστου λαού Αυτής, υποβάλλω Υμίν πάνυ ευγνωμόνως θερμάς συγχαρητηρίους προσρήσεις δια την Υμετέραν εξαίρετον Απόφασιν ως Πρωθυπουργού και Υπουργού Εξωτερικών παρεμβάσεως μεθ’ ετέρων χωρών της Ευρωπαϊκής οικογενείας, ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου υπέρ της εφέσεως ην ήσκησεν η Ιταλική Κυβέρνησις κατά της πρωτοδίκου Αποφάσεως αποκαθηλώσεως των Χριστιανικών Θρησκευτικών συμβόλων. Η Υμετέρα ενέργεια, αποτελεί ισχυρόν ράπισμα κατά των εγνωσμένων διεθνιστικών κύκλων των επιδιωκόντων την απομείωσιν των Χριστιανικών καταβολών της Ευρωπαϊκής Ηπείρου.

    Ταπεινώς ευχόμεθα εις τον Δωρεοδότην Θεόν ίνα αδιαπτώτως διακρατήτε των ουσιωδών του βίου και ευόρκως διακονήτε εν τη υψίστη ευθυνοφόρω Υμετέρα αποστολή.
    Μετά θερμών ευχών

    Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
    + ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ
    Δικαίως συγχαίρει ο μητροπολίτης τον Γιωργάκη και τον εκθέτει, τέτοιους υποστηρικτές χρειάζεται και διαθέτει η κυβέρνηση! Στη φωτογραφία βλέπουμε αριστερά στον πολύχρωμα διακοσμημένο παπά τον βουλευτή της ΝΔ, δεξιά τον νομάρχη του ΠΑΣΟΚ κι εκεί ανάμεσα τον διαγραμμένο βουλευτή της ΝΔ που επιθυμεί να επανέλθει, αφού έληξε η δίκη του για διαφθορά. Η πραγματική εικόνα της εξουσίας!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.